gemeente Eindhoven Bij brief van 27 oktober 1999 komt de heer J.A.M. Hurks op basis van artikel 134, lid 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "gemeente Eindhoven Bij brief van 27 oktober 1999 komt de heer J.A.M. Hurks op basis van artikel 134, lid 2"

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer 162 Inboeknummer Adviesdatum cie b.b. 23 de-cember 1999 Dossiernummer RaadsbijlageAdvies over het beroep van de heer J.A.M. Hurks tegen het verlenen van een inritvergunning voor een standaardmaat voor een personeninrit in plaats van een bredere inrit Bij brief van 27 oktober 1999 komt de heer J.A.M. Hurks op basis van artikel 134, lid 2 van de Politieverordening in beroep tegen het besluit van 21 oktober 1999, verzonden 22 oktober 1999 waarbij burgemeester en wethouders op basis van artikel 33 van de Politieverordening vergunning hebben verleend voor het hebben van een uitweg met een standaardbreedte van 3,75 meter ten behoeve van het pand Matterhorn 32 te Eindhoven. Wij hebben op 23 december 1999 tijdens een openbare zitting de gelegenheid geboden het beroep en de bestreden beslissing nader mondeling toe te lichten. Naar aanleiding van het beroep en de hoorzitting melden wij u het volgende. Inhoud beroep. In het beroepschrift en tijdens de hoorzitting is het volgende gesteld. De heer Hurks heeft een personeninrit aangevraagd met een breedte van 9,1 meter, gelijk aan de breedte van de bestaande oprit op eigen terrein. De heer Hurks heeft van de gemeente een bouwvergunning verkregen voor een dubbele garage. Met een smalle inrit van 3,75 meter komt de heer Hurks in de problemen met het in- en uitrijden van de garages. Het is naar zijn mening niet mogelijk om op eigen terrein met een diepte van 6 meter vloeiend voor te sorteren voor de linker dan wel de rechter garagedeur zonder schade aan de te stallen auto aan te brengen. De heer Hurks wenst aldus een bredere inrit dan nu wordt toegestaan. De brede inrit levert daarnaast geen hinder of beperkingen op voor andere bewoners/bezoekers. Er is namelijk geen bebouwing aan de overzijde van de straat, waar wel een parkeerstrook aanwe- ZIg IS. De heer Hurks geeft in de hoorzitting nog aan dat hij het moeilijk vindt om op twee verschillende meningen van de zijde van de gemeente te reageren. De afdeling Vergunning, Markten en Evenementen geeft aan dat er wellicht nog mogelijkheden voor handen zijn, terwijl de afdeling Verkeer aangeeft niet van de standaardbreedte van 3,75 meter voor een personeninrit af te willen wijken in het kader van precedentwerking. Daarnaast blijkt dat niet aan alle vier de criteria is getoetst. De heer Hurks geeft

2 Raadsbij lage nummer 162 aan een goede klant van de gemeente te zijn en dat naar zijn mening hier sprake is van willekeur. Standpunt gemeente. Het standpunt van de gemeente wordt nader toegelicht door de heer S. van Bogget van de sector Vergunningen, Markten en Evenementen van de dienst Bouwtoezicht, Beheer en Vergunningen en de heer R. Gielen van de afdeling Verkeer van de dienst Stadsontwikkeling. De heer Van Bogget geeft aan dat de gemeente bij een personenuitrit een standaardbreedte van 3,75 meter hanteert. Bij een aanvraag voor een inritvergunning wordt gekeken naar de bruikbaarheid van de weg, de veiligheid/doelmatigheid van de weg, het aanzien van de omgeving en de aantasting van de groenvoorzieningen. Aan de bewoners is ten tijde van de bouw van de woningen een infobulletin gestuurd dat geen andere maten dan de standaardmaten voor inritten zullen worden toegestaan. De door de heer Hurks aangevraagde inrit is te breed. Een koppeling tussen de bouwvergunning en de inritvergunning, dit wil zeggen een koppeling tussen de Woningwet en de Politieverordening, bestaat niet. Wellicht is er nog een uitzondering voor de heer Hurks mogelijk. De heer Gielen geeft aan dat in het verleden wel eens uitzonderingen zijn gemaakt op de standaardbreedte van 3, 75 meter, maar dat men dat nu niet meer doet. De bedoeling is dat men op eigen terrein moet manoeuvreren. De maat voor een uitrit wordt bij de uitgifte van de grond meegegeven. De gemeente kan de bouwvergunning voor twee garages niet weigeren vanwege de standaardbreedte voor een inrit. Op het moment is voorzien in een noodinrit, omdat de weg nog niet was aangelegd. De feitelijke realisering van de inrit zal zijn ofwel in aflopende baksteen ofwel vijf talud blokken. Er zijn geen tussenoplossingen mogelijk voor wat betreft de zijde van de gemeente. De gemeente houdt vast aan de standaardbreedte van 3,75 meter voor een personeninrit in het kader van de precedentwerking. Op basis van veiligheid/ doelmatigheid van de weg is de bredere inrit geweigerd, want hoe breder de inrit, hoe harder men de oprit van een woning kan oprijden. Alleen aan voorwaarde twee van het formulier moet officieel worden getoetst. De andere voorwaarden zijn pas voorwaarden indien de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening van kracht is geworden. Vooruitlopend hierop zijn de formulieren al aangepast en wordt er al een jaar aan de voorwaarden getoetst, maar er wordt op het formulier niets ingevuld. Naar aanleiding van de hoorzitting is de heer Gielen door de commissie nog gevraagd aan te geven aan welke voorwaarden de aanvraag van de heer Hurks is getoetst, De heer Gielen heeft aangegeven dat bij de aanvraag slechts is getoetst aan de eerst twee voorwaarden en niet aan de verdere voorwaarden. Heroverweging. Het beroepschrift is tijdig ingediend, namelijk binnen de termijn van zes weken welke hiervoor op grond van artikel 6.7 van de Algemene wet bestuursrecht geldt.

3 Raadsbijlage nummer 162 Aangezien het verlenen van de inritvergunning met een standaardbreedte voor de heer Hurks (feitelijke) gevolgen heeft, is hij belanghebbende in de zin van voornoemde wet en derhalve ontvankelijk in beroep. Ingevolge artikel 33 van de Politieverordening is het verboden zonder een vergunning van het college van burgemeester en wethouders een uitweg te maken naar de weg, van de weg gebruik te maken voor het maken van of hebben van een uitweg dan wel verandering te brengen in een bestaande uitweg naar de weg. De meningen binnen de commissie waren verdeeld, wat geresulteerd heeft in een meerderheids- en een minderheidsstandpunt. De meerderheid van de commissie is van mening dat het besluit op onzorgvuldige wijze en ongemotiveerd tot stand is gekomen. Er wordt slechts aangegeven in het besluit dat een inritvergunning wordt verleend voor een breedte van 3,75 meter. Niet wordt aangegeven waarom de gevraagde breedte aan de heer Hurks niet wordt toegestaan. Alleen aan voorwaarde twee van het formulier moet officieel worden getoetst. De andere voorwaarden zijn pas voorwaarden indien de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening van kracht is geworden. Aan deze voorwaarden wordt nog niet getoetst. Vooruitlopend hierop zijn de formulieren al aangepast en wordt er wel al een jaar aan voorwaarde Mn getoetst, maar er wordt op het formulier niets ingevuld. Dit schept verwarring. De meerderheid van de commissie is van mening dat de motivering van het besluit tijdens de hoorzitting is aangevuld. Het beleid van de gemeente is om voor een personeninrit een standaardbreedte van 3,75 meter aan te houden. In het kader van precedentwerking wil de gemeente hieraan vasthouden. Ook in het kader van de verkeersveiligheid is de bredere inrit niet toegestaan. De heer Hurks wist daarbij al vanaf het begin dat een bredere inrit niet zou worden toegestaan. Dat hij nu moeite heeft om op eigen terrein te manoeuvreren heeft hij bewust over zich afgeroepen. De meerderheid van de commissie is derhalve van mening dat het door de heer Hurks ingediende beroep ongegrond dient te worden verklaard. De minderheid van de commissie is van mening dat het besluit op onzorgvuldige wijze en ongemotiveerd tot stand is gekomen, Er wordt slechts aangegeven in het besluit dat een inritvergunning wordt verleend voor een breedte van 3,75 meter. Niet wordt aangegeven waarom de gevraagde breedte aan de heer Hurks niet wordt toegestaan. Alleen aan voorwaarde twee van het formulier moet officieel worden getoetst. De andere voorwaarden zijn pas voorwaarden indien de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening van kracht is geworden. Vooruitlopend hierop zijn de formulieren al aangepast en wordt er al een jaar aan de voorwaarden getoetst, maar er wordt op het formulier niets ingevuld. Dit schept verwarring.

4 r p +4+ Raadsbijlage nummer 162 De minderheid van de commissie is van mening dat los van de criteria de motivering van het besluit tot het afwijzen van de bredere inrit tijdens de hoorzitting is aangevuld maar onvoldoende is aangevuld. De minderheid van de commissie is derhalve van mening dat het door de heer Hurks ingediende beroep gegrond dient te worden verklaard, en de heer Hurks alsnog een inritvergunning moet worden verleend voor de door hem gevraagde bredere inrit. Conclusie. Concluderend uit het bovenstaande adviseren wij u het beroep van de heer J.A.M. Hurks ongegrond te verklaren en de inritvergunning voor de standaardbreedte van 3,75 meter in stand te laten. De commissie voor de beroep- en bezwaarschriften, H. de Kok, voorzitter. M. Jansen-Kwaaitaal, secretaris.

5 Raadsbijlage nummer 162 Besluit De raad van de gemeente Eindhoven; beschikkende op het beroep van de heer J.A.M. Hurks van 27 oktober 1999 tegen het besluit van 21 oktober 1999, verzonden 22 oktober 1999 waarbij burgemeester en wethouders op basis van artikel 33 van de Politieverordening vergunning hebben verleend voor het hebben van een uitweg met een standaardbreedte van 3,75 meter in plaats van een bredere inrit ten behoeve van het pand Matterhorn 32 te Eindhoven; gezien het advies van de commissie voor de beroep- en bezwaarschriften van 23 december 1999, nr. 162; gelet op artikel 33 van de Politieverordening; besluit: met overneming van de motieven van de commissie voor de beroep- en bezwaarschriften het beroep van de heer J.A.M. Hurks ongegrond te verklaren, Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 4 september R. Welschen, voorzitter. C. Tetteroo, secretaris. EE

Raadsbijlage Advies over het beroep van de heer M. Lenaerts tegen het

Raadsbijlage Advies over het beroep van de heer M. Lenaerts tegen het gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer a9 Inboeknummer 99TOOOO84 Adviesdatum tde b.b. ty september J998 Dossiernummer 903.504 Raadsbijlage Advies over het beroep van de heer

Nadere informatie

RaadsbijlageAdvies over het beroep van de heer Nguyen Ahn Dung inzake het weigeren van een reclamevergunning voor het pand Tongelresestraat 341

RaadsbijlageAdvies over het beroep van de heer Nguyen Ahn Dung inzake het weigeren van een reclamevergunning voor het pand Tongelresestraat 341 gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer 97 Inboeknummer 00M002243 Adviesdatum cie b.b. 23 december 1999 Dossiemummer 018.401 RaadsbijlageAdvies over het beroep van de heer

Nadere informatie

Raadsbijlage Advies over het beroepschrift van mevrouw W.G.M. Mennen-Rosta tegen de geweigerde reclamevergunning voor het pand Mauritsstraat yp

Raadsbijlage Advies over het beroepschrift van mevrouw W.G.M. Mennen-Rosta tegen de geweigerde reclamevergunning voor het pand Mauritsstraat yp gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer xxg Inboeknummer ggmooa834 Adviesdatum tde b.b. x8 maart x 999 Dossiernummer gx8.4o3 Raadsbijlage Advies over het beroepschrift van mevrouw

Nadere informatie

RaadsbijlageAdvies over het beroep van de heer R. Martens tegen de verleende kapvergunning voor een boom aan de Sophia van Wurthemberglaan 51

RaadsbijlageAdvies over het beroep van de heer R. Martens tegen de verleende kapvergunning voor een boom aan de Sophia van Wurthemberglaan 51 +4 gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer 49 Inboeknummer OOV001038 Adviesdatum eie b.b. 25 november 1999 Dossiernummer 007.401 RaadsbijlageAdvies over het beroep van de heer

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbij lage nummer r 8 Inboeknummer oovooo499 Adviesdatum commissie b.b.

gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbij lage nummer r 8 Inboeknummer oovooo499 Adviesdatum commissie b.b. gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbij lage nummer r 8 Inboeknummer oovooo499 Adviesdatum commissie b.b. r x november r999 D os sier nummer oo4. 4 x 6 Raadsbijlage Advies over het beroep

Nadere informatie

Raadsbijlage Advies over het bezwaar van de heer drs. J.A. Zijlstra. jaar 2001 een subsidie toe te kennen

Raadsbijlage Advies over het bezwaar van de heer drs. J.A. Zijlstra. jaar 2001 een subsidie toe te kennen gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbij lage nummer 57 Inboeknummer 01V001689 Adrdesdatum cie b.o. 1 februari 2001 Dossiernummer 111.201 Raadsbijlage Advies over het bezwaar van de

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Lebon op basis van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening een

gemeente Eindhoven Lebon op basis van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening een gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer 157 Inboeknummer OOP002772 Beslisdatum eie b.b. 16 maart 2000 Dossiernummer 034.402 Raadsbijlage Advies over de bezwaren van de heer

Nadere informatie

Raadsbijlage Advies over beroepen tegen het verlenen van een kapvergunning (92 populieren en + p.ooo m bosplantsoen langs de Eisenhowerlaan)

Raadsbijlage Advies over beroepen tegen het verlenen van een kapvergunning (92 populieren en + p.ooo m bosplantsoen langs de Eisenhowerlaan) r gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer a46 Inboeknummer 99Voo74r a Adeiesdatum cie b.b. r6 september I 999 Dossiernummer 944.404 Raadsbijlage Advies over beroepen tegen het

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsbijlageAdvies over de bezwaren van de heer M. Renders, van de erven J. van Dooren en van mevrouw ).

gemeente Eindhoven RaadsbijlageAdvies over de bezwaren van de heer M. Renders, van de erven J. van Dooren en van mevrouw ). r+i gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Inboeknummer OOP003488 Aaviesdatum cie b.b. 22 juni 2000 Beslisdatum BttW 29 augustus 2000 Dossiernummer 035.404 RaadsbijlageAdvies over de bezwaren

Nadere informatie

Op 13 maart 2018 hebben wij de beslistermijn met 6 weken verlengd. De uiterlijke datum om op uw aanvraag te beslissen is 26 april 2018.

Op 13 maart 2018 hebben wij de beslistermijn met 6 weken verlengd. De uiterlijke datum om op uw aanvraag te beslissen is 26 april 2018. Retouradres Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Datum Zie documentenlijst Contactpersoon Telefoonnummer (070) 353 69 06 E-mailadres Aantal bijlagen Zie documentenlijst Onderwerp Weigering van

Nadere informatie

bezwaarschrift tegen weigering omgevingsvergunning uitweg Esdoornstraat 20 in Drunen

bezwaarschrift tegen weigering omgevingsvergunning uitweg Esdoornstraat 20 in Drunen Zaaknummer: OLOGYD35 Onderwerp: bezwaarschrift tegen weigering omgevingsvergunning uitweg Esdoornstraat 20 in Drunen Collegevoorstel Inleiding Op 25 mei 2012 is een omgevingsvergunning verleend voor een

Nadere informatie

Op 22 mei 2017 hebben wij uw aanvraag ontvangen voor werkzaamheden aan nabij Scheurweg 89, 3198NG EUROPOORT ROTTERDAM.

Op 22 mei 2017 hebben wij uw aanvraag ontvangen voor werkzaamheden aan nabij Scheurweg 89, 3198NG EUROPOORT ROTTERDAM. Bezoekadres: : Wilhelminakade 179 3072 AP ROTTERDAM Postadres: Postbus 6575 3002 AN ROTTERDAM Website: www.rotterdam.nl E-mail: bwt-vergunningen@rotterdam.nl Havenbedrijf Rotterdam NV T.a.v. de heer G.J.M.J.

Nadere informatie

Hoofdstuk 6 Antwoorden studie-eindvragen

Hoofdstuk 6 Antwoorden studie-eindvragen Hoofdstuk 6 Antwoorden studie-eindvragen 6.1 a Ja, want het primaire besluit is voorbereid (behandeld) door de heer W. Huizenga van de afdeling ZW en namens het college ondertekend door Th. Claus (zie

Nadere informatie

Ik adviseer u in dit verband uw besluit van 8 januari 2009 te herroepen.

Ik adviseer u in dit verband uw besluit van 8 januari 2009 te herroepen. College Onderwerp: V200900611 Beslissing op bezwaar van I. Metwally tegen weigering bouwvergunning voor het plaatsen van een afzuigkapafvoer aan het Burgemeester van Houtplein 3 te Vlijmen. Collegevoorstel

Nadere informatie

Raadsbij lage Advies over het bezwaar van de heer drs. J.A. Zijlstra tegen

Raadsbij lage Advies over het bezwaar van de heer drs. J.A. Zijlstra tegen gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekaaaken Ra adebil lage nummer rs6 lnboeknummer oruooss66 Advieadatum eie b.o. to mei aonr Doeaiernumrner rag.aor Raadsbij lage Advies over het bezwaar van de

Nadere informatie

Vastgesteld door Burgemeester en wethouders In werking getreden op 1 november Toetsingskader Inritten

Vastgesteld door Burgemeester en wethouders In werking getreden op 1 november Toetsingskader Inritten Vastgesteld door Burgemeester en wethouders In werking getreden op 1 november 2016 Inleiding In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is bepaald dat een vergunning nodig is als iemand een inrit wil

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor het maken van een uitweg. Dienst Stadsbeheer te Maastricht

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor het maken van een uitweg. Dienst Stadsbeheer te Maastricht Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor het maken van een uitweg Dienst Stadsbeheer te Maastricht Zaaknummer: 2013-0213 Kenmerk: 2013/21381 d.d. 11 april 2013 Verzonden: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente? 1 Wanneer kunt u bezwaar maken? 3 Hoe maakt u bezwaar?

Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente? 1 Wanneer kunt u bezwaar maken? 3 Hoe maakt u bezwaar? Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente? De gemeente neemt vele beslissingen. Het kan gebeuren dat u het niet eens bent met een besluit. U kunt dan bezwaar

Nadere informatie

Wanneer kunt u geen bezwaar maken?

Wanneer kunt u geen bezwaar maken? Informatie van uw gemeente Bezwaar Capelle aan den IJssel Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente Gemeente Capelle aan den IJssel Bezoekadres: Rivierweg

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 25, 21 juni 2011

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 25, 21 juni 2011 Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 25, 21 juni 2011 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Guus Swillens Janneke Louisa-Muller Jan Burger Robbert Peek Carel van Gelder Algemeen Onderwerp Beslissing

Nadere informatie

tegen de afwijzing van het verzoek om vergoeding planschade.

tegen de afwijzing van het verzoek om vergoeding planschade. Besluitvormende raadsvergadering: 14 juli 2009 Portefeuillehouder: G.J.J. Burger AAN DE GEMEENTERAAD Nummer : 2009/45 Datum : 30 juni 2009 Onderwerp : Tweede behandeling bezwaarschrift Jeremiasse tegen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Rapenland 1996, Centraal Woensel, Acht Noord C, I Acht Noord C, Stratum buiten de ringweg en Gestelse Ontginning

gemeente Eindhoven Rapenland 1996, Centraal Woensel, Acht Noord C, I Acht Noord C, Stratum buiten de ringweg en Gestelse Ontginning gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 222 Inboeknummer OOP004020 Beslisdatum B8cW 3 oktober 2000 Dossiernummer 040.404 Raadsbijlage Voorstel tot het gewijzigd

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer

ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer 1196903 1. Inleiding Op 23 mei 2018 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning en garage en het maken van een uitweg

Nadere informatie

b e z w a a r m a k e n

b e z w a a r m a k e n bezwaar maken In de gemeente Westland worden voortdurend besluiten genomen. Deze besluiten kunnen gevolgen hebben voor uw woon- en leefsituatie. Daarom is het in de wet geregeld dat u bezwaar kunt maken

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Zaaknummer: OLOGyd02. beslissing op bezwaarschrift C.H. Verbunt

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Zaaknummer: OLOGyd02. beslissing op bezwaarschrift C.H. Verbunt Zaaknummer: OLOGyd02 Onderwerp beslissing op bezwaarschrift C.H. Verbunt Collegevoorstel Inleiding Op 3 januari 2010 heeft dhr. C.H. Verbunt bezwaar gemaakt tegen de weigering van een kapvergunning, gedateerd

Nadere informatie

Het algemeen bestuur van de bestuurscommissie van stadsdeel Nieuw-West, namens hen, het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie

Het algemeen bestuur van de bestuurscommissie van stadsdeel Nieuw-West, namens hen, het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie Bezoekadres Plein 40 45 1 1064 SW Amsterdam Postbus 2003 1000 CA Amsterdam Telefoon 14020 Nieuwwest.amsterdam.nl Besluit Dagelijks Bestuur Datum 9 februari 2016 Decosnummer Onderwerp Beslissing op het

Nadere informatie

Bezwaarschriftenprocedure

Bezwaarschriftenprocedure Informatie over de bezwaarschriftprocedure Als u een bezwaarschrift heeft ingediend, overweegt een bezwaarschrift in te dienen of tegen een aan u verleende vergunning bezwaar is gemaakt dan kunnen wij

Nadere informatie

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen.

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen. g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer 1338254 1. Inleiding Op 18 december 2018 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning en het aanleggen van een in-

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor het maken, hebben, of veranderen van een uitweg. Rockwool B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor het maken, hebben, of veranderen van een uitweg. Rockwool B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Voor het maken, hebben, of veranderen van een uitweg Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer 2012-0544 d.d.23 augustus 2012. Verzonden: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

beslissing op bezwaar tegen weigeren Herziene ontheffing ex artikel 87 RVV

beslissing op bezwaar tegen weigeren Herziene ontheffing ex artikel 87 RVV Collegevoorstel Inleiding Op 4 april 2012 is besloten de heer Van Delft geen ontheffing te verlenen om een tweede auto voor zijn oprit naast De Akker 44, die dan op openbare (gemeente)grond komt te staan,

Nadere informatie

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK. Uitspraak met toepassing van artikel 8:54, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht op het hoger beroep van:

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK. Uitspraak met toepassing van artikel 8:54, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht op het hoger beroep van: Raad vanstate 201010673/1 A/1. Datum uitspraak: 25 juni 2012 AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Uitspraak met toepassing van artikel 8:54, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht op het hoger beroep van:

Nadere informatie

Bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Zeewolde

Bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Zeewolde Bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Zeewolde In de gemeente Zeewolde worden voortdurend besluiten genomen. Deze besluiten kunnen gevolgen hebben, bijvoorbeeld voor uw omgeving. Daarom is het

Nadere informatie

Raadsvergadering Made, 6 december december 2002

Raadsvergadering Made, 6 december december 2002 Aan de Raad Raadsvergadering Made, 6 december 2002 12 december 2002 Agendapunt 8 Onderwerp Bezwaarschrift tegen toegekende planschadevergoeding ex artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Orde Voorstel

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit-verlenen heroverweging (P) (GG)

Documentenlijst Besluit-verlenen heroverweging (P) (GG) Documentenlijst Besluit-verlenen heroverweging (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201805877 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning Jaarsveldstraat

Nadere informatie

LJN: BH1764, Centrale Raad van Beroep, 07/2959 WWB + 07/2960 WWB + 08/6263 WWB + 08/6264 WWB + 08/6265 WWB

LJN: BH1764, Centrale Raad van Beroep, 07/2959 WWB + 07/2960 WWB + 08/6263 WWB + 08/6264 WWB + 08/6265 WWB LJN: BH1764, Centrale Raad van Beroep, 07/2959 WWB + 07/2960 WWB + 08/6263 WWB + 08/6264 WWB + 08/6265 WWB Datum uitspraak: 20-01-2009 Datum publicatie: 04-02-2009 Rechtsgebied: Bijstandszaken Soort procedure:

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ HET RAADSVOORSTEL INZAKE HET BEZWAARSCHRIFT TEGEN HET VOORBEREIDINGSBESLUIT VOOR HET BEDRIJVENTERREIN KOPPELING DE SCHAFT

BIJLAGE BIJ HET RAADSVOORSTEL INZAKE HET BEZWAARSCHRIFT TEGEN HET VOORBEREIDINGSBESLUIT VOOR HET BEDRIJVENTERREIN KOPPELING DE SCHAFT Bijlage bij nr. 2006-151 BIJLAGE BIJ HET RAADSVOORSTEL INZAKE HET BEZWAARSCHRIFT TEGEN HET VOORBEREIDINGSBESLUIT VOOR HET BEDRIJVENTERREIN KOPPELING DE SCHAFT Onderwerp Bezwaarschrift van Van Riet en Associees,

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar inzake weigering uitwegvergunning ten behoeve van perceel Akkerstraat 9 in Herpt

Beslissing op bezwaar inzake weigering uitwegvergunning ten behoeve van perceel Akkerstraat 9 in Herpt Onderwerp Zaaknummer: OLOG YD 11 Beslissing op bezwaar inzake weigering uitwegvergunning ten behoeve van perceel Akkerstraat 9 in Herpt Collegevoorstel Inleiding Op 22 maart 2011 is namens uw college een

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2001:AB2287

ECLI:NL:RVS:2001:AB2287 ECLI:NL:RVS:2001:AB2287 Instantie Raad van State Datum uitspraak 31-05-2001 Datum publicatie 13-11-2001 Zaaknummer 200003521/1 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Bestuursrecht Omgevingsrecht

Nadere informatie

V \ \ \ GEMEENTE VAL KEN SWAARD BESLUIT. Omgevingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, et inachtneming van artikel 2,18,

V \ \ \ GEMEENTE VAL KEN SWAARD BESLUIT. Omgevingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, et inachtneming van artikel 2,18, V \ \ \ GEMEENTE VAL KEN SWAARD VERZONDEN 7 NOV 2016 BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2016.0209 Burgemeester en wethouders besluiten, et inachtneming van artikel 2,18, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

3 Besluit Gelet op artikel 2.2 van de Wabo besluiten wij de omgevingsvergunning te verlenen voor de volgende activiteit:

3 Besluit Gelet op artikel 2.2 van de Wabo besluiten wij de omgevingsvergunning te verlenen voor de volgende activiteit: Omgevingsvergunning Zaaknummer 780999 1. Inleiding Op 26 september 2016 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het verleggen van de oprit op het perceel Noordwijkerweg 38 in Rijnsburg

Nadere informatie

Leiden. U heeft een bezwaarschrift ingediend. Wat nu?

Leiden. U heeft een bezwaarschrift ingediend. Wat nu? Leiden U heeft een bezwaarschrift ingediend. Wat nu? U heeft een bezwaarschrift ingediend. Wat nu? Met het door u ingediende bezwaarschrift heeft u aangegeven dat u het niet eens bent met een beslissing

Nadere informatie

Artikel 45 Woningwet en artikel 3.22 Wet ruimtelijke ordening

Artikel 45 Woningwet en artikel 3.22 Wet ruimtelijke ordening Tijdelijke bouwvergunning en tijdelijke ontheffing Artikel 45 Woningwet en artikel 3.22 Wet ruimtelijke ordening Burgemeester en Wethouders van Texel; beschikkende op de aanvraag om een bouwvergunning

Nadere informatie

De commissie adviseert de bezwaren van reclamant ongegrond te verklaren en het bestreden raadsbesluit van 18 maart 2003 in stand te laten.

De commissie adviseert de bezwaren van reclamant ongegrond te verklaren en het bestreden raadsbesluit van 18 maart 2003 in stand te laten. Gemeentebestuur. f Dordrecht Aan de Gemeenteraad Nr. SO/2003/8636 Datum 19 december 2003 Onderwerp beslissing op het bezwaarschrift van de heer F. van Dijk tegen het raadsbesluit van 18 maart 2003, inhoudende

Nadere informatie

Gemeente Leeuwarderadeel

Gemeente Leeuwarderadeel Gemeente Leeuwarderadeel 25 februari 2013 Inhoudsopgave Inleiding 2 pagina Hoofdstuk 1 Procedure 3 Hoofdstuk 2 Zittingen 5 Hoofdstuk 3 Besluiten op bezwaar 8 Hoofdstuk 4 Termijnen 9 Hoofdstuk 5 Conclusies

Nadere informatie

Het ondertekende verzoek tot onderzoek is op 27 januari 2009 binnengekomen bij het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman.

Het ondertekende verzoek tot onderzoek is op 27 januari 2009 binnengekomen bij het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman. Dossiernummer 09-2009 OORDEEL Verzoekster Mevrouw V. te Raalte. Datum verzoek Het ondertekende verzoek tot onderzoek is op 27 januari 2009 binnengekomen bij het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman.

Nadere informatie

BELEIDSREGELS INZAKE HET MAKEN, VERANDEREN OF VERWIJDEREN VAN UITWEGEN

BELEIDSREGELS INZAKE HET MAKEN, VERANDEREN OF VERWIJDEREN VAN UITWEGEN BELEIDSREGELS INZAKE HET MAKEN, VERANDEREN OF VERWIJDEREN VAN UITWEGEN iiiiiiiiiiiiniiiiiiiiiiiii D18.010067 \ é HET MAKEN, VERANDEREN OF VERWIJDEREN VAN Artikel 1: Inleiding Voor het maken, veranderen

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente lingewaard

Aan de raad van de gemeente lingewaard Aan de raad van de gemeente lingewaard Onderwerp Aanvraag bouwvergunning 1 e fase voor het bouwen van 3 vrijstaande (1 herbouw) en 1 dubbele woning op het perceel Kruisstraat 25 te Gendt. 1. Samenvatting

Nadere informatie

REGELING INZAKE DE BEHANDELING VAN BEZWAARSCHRIFTEN PERSONEEL

REGELING INZAKE DE BEHANDELING VAN BEZWAARSCHRIFTEN PERSONEEL CVDR Officiële uitgave van Losser. Nr. CVDR328920_1 8 november 2016 REGELING INZAKE DE BEHANDELING VAN BEZWAARSCHRIFTEN PERSONEEL Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Losser; gelet

Nadere informatie

De raad nam het voorstel van het college over en nam opnieuw een voorbereidingsbesluit op 1 november 2007.

De raad nam het voorstel van het college over en nam opnieuw een voorbereidingsbesluit op 1 november 2007. Advies van de Commissie voor bezwaar van de gemeente Doetinchem (Kamer voor Algemene Zaken) inzake een drietal bezwaarschriften gericht tegen het voorbereidingsbesluit Verheulsweide, Harveld 1978 en gedeelten

Nadere informatie

BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING uitgebreide procedure

BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING uitgebreide procedure UD/2015/105500 BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING uitgebreide procedure Burgemeester en Wethouders van Heemskerk hebben op 6 oktober 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het wijzigen

Nadere informatie

Bezwaar tegen een beslissing van de gemeente. (versie 01/04/2013)

Bezwaar tegen een beslissing van de gemeente. (versie 01/04/2013) Bezwaar tegen een beslissing van de gemeente (versie 01/04/2013) Stel u vraagt een vergunning aan bij de gemeente en deze wordt geweigerd of uw buren hebben een vergunning gekregen voor het bouwen van

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2017:1997

ECLI:NL:RVS:2017:1997 ECLI:NL:RVS:2017:1997 Instantie Raad van State Datum uitspraak 26-07-2017 Datum publicatie 26-07-2017 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201604542/1/A1 Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2011:BQ4936

ECLI:NL:RVS:2011:BQ4936 ECLI:NL:RVS:2011:BQ4936 Instantie Raad van State Datum uitspraak 18-05-2011 Datum publicatie 18-05-2011 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201008844/1/H1 Bestuursrecht Hoger

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK BELEIDSNOTITIE UITWEGEN. Inhoudsopgave: 1. Inleiding Aanleiding Doelstelling Leeswijzer 3

GEMEENTE OLDEBROEK BELEIDSNOTITIE UITWEGEN. Inhoudsopgave: 1. Inleiding Aanleiding Doelstelling Leeswijzer 3 GEMEENTE OLDEBROEK BELEIDSNOTITIE UITWEGEN juli 2009 Inhoudsopgave: blz. 1. Inleiding 3 1.1. Aanleiding 3 1.2. Doelstelling 3 1.3. Leeswijzer 3 2. Huidige situatie 4 2.1. Vergunningenbeheer 4 2.2. Vergunningverlening

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNHO:2015:7536

ECLI:NL:RBNHO:2015:7536 ECLI:NL:RBNHO:2015:7536 Instantie Datum uitspraak 08-09-2015 Datum publicatie 09-09-2015 Rechtbank Noord-Holland Zaaknummer AWB - 15 _ 835 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Omgevingsrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBBRE:2011:BP8246

ECLI:NL:RBBRE:2011:BP8246 ECLI:NL:RBBRE:2011:BP8246 Instantie Rechtbank Breda Datum uitspraak 25-02-2011 Datum publicatie 18-03-2011 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 10 / 938 Wmo Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

Gemeente jn Eergen op Zoom

Gemeente jn Eergen op Zoom li^k" Gemeente jn Eergen op Zoom d.d. RAADSVERGADERING Besfosing:. Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp 24 februari 2005 SROB/05/024 Beslissing op bezwaar tegen het voorbereidingsbesluit genomen voor

Nadere informatie

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen.

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen. Omgevingsvergunning Zaaknummer 514989 1. Inleiding Op 15 juli 2015 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het tijdelijk plaatsen klaslokaalcabines bij de Rehobothschool, voor

Nadere informatie

Procedureregeling commissie bezwaarschriften Sociale Dienst Oost Achterhoek

Procedureregeling commissie bezwaarschriften Sociale Dienst Oost Achterhoek Procedureregeling commissie bezwaarschriften Sociale Dienst Oost Achterhoek Het dagelijks bestuur van de Sociale Dienst Oost Achterhoek; voor zover het hun bevoegdheden betreft; gelezen het voorstel van

Nadere informatie

Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning Goudsbloemlaan 131

Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning Goudsbloemlaan 131 Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag Uw brief van Onderwerp Ons kenmerk 201608743/6080553 Behandeld door Doorkiesnummer E-mail Aantal bijlagen zie documentenlijst Datum zie documentenlijst Het

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD VAN HELMOND

GEMEENTEBLAD VAN HELMOND GEMEENTEBLAD VAN HELMOND LEIDRAAD KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE HEFFINGEN. Jaar : 2006 Nummer: 14 Besluit : B & W 1 februari 2006 Burgemeester en wethouders van Helmond, In aanmerking genomen, dat door

Nadere informatie

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70 gemeente Eindhoven 17R7211 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00427 B&W beslisdatum 4 april 2017 Dossiernummer 17.14.652 Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning

Nadere informatie

\ VERZONDEN 11 MEI 2017

\ VERZONDEN 11 MEI 2017 GEMEENTE VA L K E N S WAARD VERZONDEN 11 MEI 2017 BESLUIT Omgev ngsvergunning OV 2017.0108 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.18, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

Inzet van middelen: Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel

Inzet van middelen: Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel College V200900174 Onderwerp: Beslissing op bezwaarschrift van T.J.G. Berkers met betrekking tot de d.d. 5 september 2008 verleende bouwvergunning voor het vergroten van het woonhuis en het plaatsen van

Nadere informatie

Verweerder heeft op 7 november 1995 een verweerschrift ingediend.

Verweerder heeft op 7 november 1995 een verweerschrift ingediend. Zaaknummer: 1995/147 Rechter(s): mrs. Loeb, Martens, dr Brommer Datum uitspraak: 4 maart 1996 Partijen: X tegen het college van bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen Trefwoorden: Fatale datum, bekendmaking

Nadere informatie

Uitspraak /1/A1

Uitspraak /1/A1 Uitspraak 201803876/1/A1 Datum van uitspraak: woensdag 17 oktober 2018 Tegen: het college van burgemeester en wethouders van Cranendonck Proceduresoort: Hoger beroep Rechtsgebied: Kapvergunningen ECLI:

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : A. Talen Recycling Aangevraagde activiteiten : Het aanleggen van twee in- en uitritten Locatie : Burgemeester Niemeijerstraat

Nadere informatie

ECLI:NL:RBLEE:2008:BG4022

ECLI:NL:RBLEE:2008:BG4022 ECLI:NL:RBLEE:2008:BG4022 Instantie Rechtbank Leeuwarden Datum uitspraak 10-11-2008 Datum publicatie 12-11-2008 Zaaknummer AWB 08/1044 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Bestuursrecht

Nadere informatie

Noot van de commissie: Ook hier blijkt weer dat externe veiligheid ook een kwestie van overwogen ruimtelijke ordening is

Noot van de commissie: Ook hier blijkt weer dat externe veiligheid ook een kwestie van overwogen ruimtelijke ordening is Essentie uitspraak: Het bestemmingsplan maakt uitbreiding van een tankstation niet mogelijk. De milieuvergunning mag, vanwege het ruimtelijke feit, worden geweigerd. De gemeente is niet verplicht om het

Nadere informatie

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Drimmelen, ieder voor zoveel het hun bevoegdheden betreft;

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Drimmelen, ieder voor zoveel het hun bevoegdheden betreft; De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Drimmelen, ieder voor zoveel het hun bevoegdheden betreft; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 25 november 2009; gelet op de

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 19R.00551

RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 19R.00551 RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 19R.00551 Van : College van burgemeester en wethouders Datum : 3 juli 2019 Portefeuillehouder(s) : Wethouder J.I.M. Duindam Portefeuille(s) : Ruimtelijke ordening en vergunningverlening

Nadere informatie

weigering Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)

weigering Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) weigering Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden gezien het verzoek ingediend door: XXXX adres: XXXX postcode en woonplaats: XXXX ingekomen op: 23-01-2012

Nadere informatie

COLLEGE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS. Uitspraak van het College van Beroep voor de Examens van Tilburg University

COLLEGE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS. Uitspraak van het College van Beroep voor de Examens van Tilburg University COLLEGE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS Uitspraak van het College van Beroep voor de Examens van Tilburg University in de zaak tussen mevrouw X, appellante en de examencommissie van de Tilburg Law School, verweerster

Nadere informatie

H E E R H U G O W A A R D

H E E R H U G O W A A R D H E E R H U G O W A A R D Raadsvergaderiiig 2 4 FEB 2009 2-CX>z\ -Qi'} 3? Agendanr. Voorstelnr. Onderwerp 08 2009-017 Bezwaarschrift J. Hop Aan de Raad, Heerhugowaard, 3

Nadere informatie

Het ondertekende verzoek tot onderzoek is op 11 maart 2008 ontvangen bij het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman.

Het ondertekende verzoek tot onderzoek is op 11 maart 2008 ontvangen bij het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman. Dossiernummer 16-2008 OORDEEL Verzoek s-s i I ' ' Mevrouw\ a en de heer van; 3 Zwolle. Datum varzoek Het ondertekende verzoek tot onderzoek is op 11 maart 2008 ontvangen bij het secretariaat van de Overijsselse

Nadere informatie

ECLI:NL:RBUTR:2006:AZ7766

ECLI:NL:RBUTR:2006:AZ7766 ECLI:NL:RBUTR:2006:AZ7766 Instantie Rechtbank Utrecht Datum uitspraak 19-12-2006 Datum publicatie 02-02-2007 Zaaknummer SBR 06-1767 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

Gemeente Gennep. Jaarverslag Commissie Bezwaarschriften Gennep 2016

Gemeente Gennep. Jaarverslag Commissie Bezwaarschriften Gennep 2016 Gemeente Gennep Jaarverslag Commissie Bezwaarschriften Gennep 206 8-5-207 Inhoud Inleiding... 2. De commissie... 3. Instelling commissie... 3.2 Samenstelling van de commissie... 3.3 Vergaderfrequentie...

Nadere informatie

Zaaknummer : CBHO 2015/047 Rechter(s) : mrs. Olivier, Scholten-Hinloopen en Verheij Datum uitspraak : 7 augustus 2015 Partijen : Appellant en

Zaaknummer : CBHO 2015/047 Rechter(s) : mrs. Olivier, Scholten-Hinloopen en Verheij Datum uitspraak : 7 augustus 2015 Partijen : Appellant en Zaaknummer : CBHO 2015/047 Rechter(s) : mrs. Olivier, Scholten-Hinloopen en Verheij Datum uitspraak : 7 augustus 2015 Partijen : Appellant en Juridische Hogeschool Avans - Fontys Trefwoorden : beoordeling

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 8-1-2008 Nummer voorstel: 2008/7

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 8-1-2008 Nummer voorstel: 2008/7 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 8-1-2008 Nummer voorstel: 2008/7 Voor raadsvergadering d.d.: 22-01-2008 Agendapunt: 17 Onderwerp:

Nadere informatie

Awb Algemene wet bestuursrecht

Awb Algemene wet bestuursrecht Awb Algemene wet bestuursrecht Bezwaar maken tegen een besluit van de gemeente. Dit moet u weten. Bezwaar maken tegen een besluit van de gemeente De Algemene wet bestuursrecht (Awb) geeft regels over de

Nadere informatie

2. Indienen van een aanvraag Een aanvraag om kwijtschelding moet worden ingediend middels een daartoe vastgesteld aanvraagformulier.

2. Indienen van een aanvraag Een aanvraag om kwijtschelding moet worden ingediend middels een daartoe vastgesteld aanvraagformulier. Jaar: 2010 Nummer: 9 Besluit: B&W 9 februari 2010 Gemeenteblad BELEIDSREGEL KWIJTSCHELDING HELMOND 2010 Het college van burgemeester en wethouders, Gelet op artikel 4:81 tot en met 4:84 van de Algemene

Nadere informatie

tegen de uitspraak van de rechtbank Noord-Nederland van 25 april 2013 in zaak nr. 12/641 in het geding tussen:

tegen de uitspraak van de rechtbank Noord-Nederland van 25 april 2013 in zaak nr. 12/641 in het geding tussen: ECLI:NL:RVS:2014:539 Instantie Raad van State Datum uitspraak 19-02-2014 Datum publicatie 19-02-2014 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201304989/1/A1 Omgevingsrecht Hoger

Nadere informatie

ECLI:NL:RBARN:2009:BJ1550

ECLI:NL:RBARN:2009:BJ1550 ECLI:NL:RBARN:2009:BJ1550 Instantie Rechtbank Arnhem Datum uitspraak 15-06-2009 Datum publicatie 06-07-2009 Zaaknummer AWB 08/5874 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

***., SINT-MICHIELS%STEL

***., SINT-MICHIELS%STEL Onafhankelijke Commissie Rechtsbescherming ***., SINT-MICHIELS%STEL gemeente De gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van de gemeente Sint-Michielsgestel datum : 1

Nadere informatie

[Geanonimiseerd] Geachte mijnheer,

[Geanonimiseerd] Geachte mijnheer, Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag Uw brief van Ons kenmerk 201605947/6006109 Behandeld door Doorkiesnummer E-mail Aantal bijlagen Onderwerp Datum zie documentenlijst verlening van de gevraagde

Nadere informatie

Beschikking Omgevingsvergunning

Beschikking Omgevingsvergunning Beschikking Omgevingsvergunning Zaaknummer: 2017.0026 Documentnummer: 201700283 Locatie: Badweg 61 Besluitdatum: 6-06-2017 OLO-nummer: 2934487 Besluit Wij hebben op 6-06-2017 besloten om de aangevraagde

Nadere informatie

Kuin Vastgoedontwikkeling BV De heer J. Kuin De Tocht HT Bovenkarspel. Betreft: Omgevingsvergunning

Kuin Vastgoedontwikkeling BV De heer J. Kuin De Tocht HT Bovenkarspel. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Kuin Vastgoedontwikkeling BV De heer J. Kuin De Tocht 5 1611 HT Bovenkarspel Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning

Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00109323 Burgemeester en wethouders hebben op 16 november 2018 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen

Nadere informatie

Jaarverslag 2007 Commissie Bezwaar en Beroep Inleiding

Jaarverslag 2007 Commissie Bezwaar en Beroep Inleiding Jaarverslag 2007 Commissie Bezwaar en Beroep Inleiding Medio 1998 is in de gemeente Leeuwarderadeel de onafhankelijke commissie voor de bezwaar- en beroepschriften (hierna bezwaarschriftencommissie) ingesteld.

Nadere informatie

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D BESLUIT. Omgevingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D BESLUIT. Omgevingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2. V VERZONDEN VA EKEN SWAAR D 1 AUG 2017 BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2017.0174 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.18 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo),

Nadere informatie

Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning Laan van Delfvliet ongenummerd

Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning Laan van Delfvliet ongenummerd Retouradres Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Datum zie documentenlijst Contactpersoon Telefoonnummer E-mailadres Aantal bijlagen Zie documentenlijst Onderwerp Het verlenen van de gevraagde

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inzet van middelen: Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel

Collegevoorstel. Inzet van middelen: Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel College Onderwerp: V200900705 Beslissing op bezwaar van mw. mr. L. Boer (namens mevr. A.R.C. van Loon) met betrekking tot de geweigerde bouwvergunning voor het veranderen van de linkerzijde van de voorgevel

Nadere informatie

ECLI:NL:RBSHE:2004:AO8345

ECLI:NL:RBSHE:2004:AO8345 ECLI:NL:RBSHE:2004:AO8345 Instantie Datum uitspraak 16-04-2004 Datum publicatie 26-04-2004 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank 's-hertogenbosch Awb 03 / 930 GEMWT

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2017:2366

ECLI:NL:RBAMS:2017:2366 ECLI:NL:RBAMS:2017:2366 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 01-02-2017 Datum publicatie 12-04-2017 Zaaknummer AMS 16/4084 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

Commissie van advies voor de bezwaarschriften Gemeente Landerd

Commissie van advies voor de bezwaarschriften Gemeente Landerd Commissie van advies voor de bezwaarschriften Gemeente Landerd Jaarverslag 2014 Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Doel, samenstelling commissie, procedure 2 Hoofdstuk 2 Ingediende en afgehandelde bezwaarschriften

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013. Bezwaarschriftencommissie gemeente Leeuwarderadeel

JAARVERSLAG 2013. Bezwaarschriftencommissie gemeente Leeuwarderadeel JAARVERSLAG 2013 Bezwaarschriftencommissie gemeente Leeuwarderadeel Stiens, 15 maart 2014 Inhoudsopgave Inleiding 2 pagina Hoofdstuk 1 Procedure 3 Hoofdstuk 2 Zittingen 6 Hoofdstuk 3 Besluiten op bezwaar

Nadere informatie

CONCEPT-OMGEVINGSVERGUNNING

CONCEPT-OMGEVINGSVERGUNNING CONCEPT-OMGEVINGSVERGUNNING Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen heeft op 10 november 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een bouwwerk

Nadere informatie

Beleidsregel inritvergunningen Bunschoten gelet op artikel 2:12 van de Algemene Plaatselijke Verordening Bunschoten;

Beleidsregel inritvergunningen Bunschoten gelet op artikel 2:12 van de Algemene Plaatselijke Verordening Bunschoten; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Bunschoten Nr. 151644 31 augustus 2017 Beleidsregel inritvergunningen Bunschoten 2017 Het college van burgemeester en wethouders van Bunschoten, gelet op

Nadere informatie

LJN: BO2154,Voorzieningenrechter Rechtbank 's-hertogenbosch, AWB 10/2913 en 10/3065

LJN: BO2154,Voorzieningenrechter Rechtbank 's-hertogenbosch, AWB 10/2913 en 10/3065 LJN: BO2154,Voorzieningenrechter Rechtbank 's-hertogenbosch, AWB 10/2913 en 10/3065 Print uitspraak Datum uitspraak: 22-10-2010 Datum publicatie: 29-10-2010 Rechtsgebied: Bouwen Soort procedure: Voorlopige

Nadere informatie