Handelsplan Een 18-puntenplan naar een succesvolle toekomst voor de lokale kleinhandel in Lier en Koningshooikt.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handelsplan Een 18-puntenplan naar een succesvolle toekomst voor de lokale kleinhandel in Lier en Koningshooikt."

Transcriptie

1 Handelsplan Een 18-puntenplan naar een succesvolle toekomst voor de lokale kleinhandel in Lier en Koningshooikt. April 2016

2 Inleiding Na het in 2014 uitbrengen van een horecabeleidsplan voor Lier en Koningshooikt, brengt het Vlaams Belang Lier Koningshooikt vandaag een totaal beleidsplan voor de kleinhandel in Lier en Koningshooikt. Het Vlaams Belang Lier Koningshooikt wil met dit Handelsplan ambitieuze, maar realistische oplossingen voorstellen die van Lier een toekomstgerichte en bloeiende stad kunnen maken waar de kleinhandel weer floreert. Hiervoor gaat het Vlaams Belang, in tegenstelling tot het huidige schepencollege, niet uit van het doemscenario waarin e-commerce wint en waarin kleinhandel ten dode opgeschreven is. Een scenario waarin er dan ook enkel maatregelen getroffen worden om aan schadebeperking te doen. Het Vlaams Belang Lier Koningshooikt gelooft dat de lokale handel zal winnen van de e- commerce. Tenminste in die steden en gemeenten die vandaag investeren in hun winkelstraten en deze klaar maken voor de toekomst van morgen. In deze visie staan we niet alleen. IT-gigant IBM bewees in een studie dat Buying local will beat online. De studie uit 2013 stelt dat in 5 jaar tijd (lees 2018) de lokale kleinhandel de strijd met e-commerce zal winnen.

3 Ook trendwatchers (Trendhuis, Pocket Marketing/NXT, Trendwolves) zijn het er op vele punten over eens: vanaf 2016 zal de focus liggen op steden waar de kleinhandel zal floreren. De vergrijzing van de bevolking verklaart dit gedeeltelijk, maar de mensen gaan ook weer meer persoonlijk contact zoeken en willen een artikel kunnen zien en voelen. Zo legt Herman Konings van Pocket Marketing/NXT in het tijdschrift De Zelfstandige uit: Winkelen is breder dan onlineshoppen. De verassing is weg. In een winkel kan worden verrast, online kan dat niet meer door de algoritmes die men gebruikt. Koop je een product, word je langs alle kanten bestookt met een gelijkaardig product. De mensen zien door het bos de bomen niet meer. Mensen gaan het ook beu worden om bv. 8 paar schoenen online aan te kopen, en dan 6 paar weer te moeten terugsturen omdat ze niet passen. De toekomst voor de kleinhandelaar ligt dan ook in het integreren van de nieuwe digitale mogelijkheden in hun offline winkel. Mensen willen een winkel beleven. Daarom wil het Vlaams Belang Lier Koningshooikt van Lier een slimme stad maken, waar handelaars op een laagdrempelige wijze mee op de trein naar morgen stappen. De oplossingen die het Vlaams Belang Lier Koningshooikt in dit handelsplan naar voor brengt gaan dus uit van deze visie. Een stad klaar maken voor de toekomst is echter meer dan het digitaliseren ervan alleen. Ook zaken als bv. mobiliteit spelen een belangrijke rol in het aanpakken van de leegstand. Niet enkel de studie van IBM en de vooruitzichten van Trendwatchers bevestigen onze visie. Ook een stad als Roeselare die de eerste slimme stad van Vlaanderen was en waar je op de Grote Markt kan parkeren, bewijst dat een dergelijke visie werkt. Tussen 2008 en 2014 daalde het aantal leegstaande panden in het centrum van Roeselare maar liefst met 17,9%, terwijl het in diezelfde periode in Lier steeg met 88,2%.

4 Het onderstaande 18 puntenplan is dan ook een totaalplan dat de toekomst van de kleinhandel in Lier kan garanderen: 1. Kerngebied wordt vervangen door centrumgebied. 2. Instappen in een Smart City App 3. Doorrijdbaarheid Grote Markt 4. Parkeergelegenheid op een veiligere Grote Markt met meer fietsparking en ruimte voor voetgangers. 5. Smalle Antwerpsestraat volledig autovrij 6. Extra parking Gasthuisvest 7. Vredebergstraat doorrijdbaar maken richting Vismarkt. 8. Extra parkeerplaatsen creëren aan Leopold III plein. 9. Bereikbaarheid Lier moet prioritair zijn bij wegenwerken uur gratis parkeren in het centrumgebied. 11. Bij heraanleg wegen mogen geen parkeerplaatsen weggenomen worden, wel bijkomen. 12. Aanstellen van een volwaardige centrummanager. 13. Invoeren van een eerlijke leegstandsbelasting. 14. Uitwerken van het horecabeleidsplan ( Vlaams Belang Lier Koningshooikt 2014) 15. Verplicht laten opvullen van leegstaande etalages 16. Stimuleren van wonen boven winkels 17. Centrumbon voor alle handelaars binnen het centrum zonder verplichte aansluiting bij een vereniging. 18. In de as van de Veemarkt tot aan het station mogen winkelruimtes op het gelijksvloer niet omgezet worden naar woongelegenheid.

5 1. Kerngebied word vervangen door centrumgebied. Ondersteuning voor alle handelaars binnen het centrumgebied. In Lier en Koningshooikt. Elke (potentiële) handelaar moet een zaak kunnen starten in het centrumgebied waar hij/zij acht dat dit de beste locatie is voor de desbetreffende zaak. Het stopzetten van een uitdoofbeleid van bestaande winkelstraten. Extra mogelijkheden voor kleine starters om een zaak te starten in goedkopere handelspanden. 2. Instappen in een Smart City App Digitaal en mobiel zijn de sleutelbegrippen die van de handelaar een slimme handelaar maken. Smart Citie geeft de lokale handelaar voor het eerst toegang tot een gestructureerde digitale wereld en werkt kernversterkend. Het tijdperk waarin men een handelspand in de stad kon huren/kopen en waarin men op die manier bijna zeker kon zijn een bloeiende zaak op te bouwen, is lang vervlogen. De stad dient te investeren in een allesomvattende app, die zowel voor klanten als voor de handelaars een meerwaarde kan opleveren. Gezien dit systeem zeer laagdrempelig is voor de handelaars, kunnen alle handlaars op hun eigen tempo en volgens eigen noodzaak mee in het nieuwe digitale tijdperk stappen. Multifunctioneel én volledig gecentraliseerd Een zorgeloze en kwaliteitsvolle shoppingdag met één enkele GRATIS app. De Smart Citie App combineert alles om van uw uitstap de perfecte namiddag te maken. Het is niet langer nodig om voor iedere functionaliteit een afzonderlijke app te downloaden. Alles om handelaar en consument makkelijk en dichter bij elkaar te brengen én te houden, is samengebracht in Citie. Om de beleving en efficiëntie in de winkel te optimaliseren, wordt bovendien gebruik gemaakt van de Beacon Technologie. Beacons Een automatische, draadloze en locatiegerichte technologie in de handelszaken. De handelaar weet wie er in zijn zaak staat en kan gerichte boodschappen en kortingen versturen, de klant ontvangt persoonlijke aanbiedingen zonder daar moeite voor te moeten doen. (zonder zijn smartphone uit zijn zak te moeten halen)

6 Navigatie Vind moeiteloos uw weg doorheen de stad en naar de handelaars en dichtstbijzijnde parking. Aantal vrije parkingplaatsen Bekijk snel waar en hoeveel vrije plaatsen er zijn en parkeer zonder stress of tijdverlies. Parking betalen Betaal parkeergeld op straat en verleng makkelijk en zonder zorgen op afstand. Bancontact-MisterCash Gebruik de app om te betalen. M Commerce Klanten bestellen mobiel, reserveren en betalen met de smartphone. Handelaars geven promoties, volgen transacties op en kunnen makkelijk het overzicht bewaren. Klantenkaart De tijd van overvolle portefeuilles met honderd klantenkaarten of ingewikkelde QR-codes is voorbij. Zonder de smartphone uit te halen, telt de app gespaarde punten automatisch bijeen. Er komt een melding binnen wanneer die ingeruild kunnen worden. Handelaars houden een makkelijk overzicht. Daarnaast spaar je als klant ook CitieCoins bij iedere aankoop. Deze zijn later in te ruilen voor bijvoorbeeld een gratis bioscoopticket. Informatie Info over nieuws en events in de stad, openingsuren of contactgegevens zijn gemakkelijk terug te vinden op één plaats.

7 Centrumbon Ook de centumbon kan digitaal aangekocht en gebruikt worden. Toeristische wandel app De bestaande Lierse wandel app kan naadloos geïntegreerd worden in de Citie app. Innovation manager Citie voorziet een permanente Innovation Manager die in de slimme stad ter beschikking zal zijn. Hij begeleidt handelaars, stadsbestuur en klanten in deze (digitale) startup en zorgt dat deze succesvol verloopt. De Innovation Manager is een persoonlijke assistent die 7 op 7 bereikbaar is en handelaars helpt. 3. Doorrijdbaarheid Grote Markt Doorrijdbaarheid Grote Markt in 1 richting: Rechtestraat naar Lisperstraat Alle verkeer dient achter het stadhuis te rijden en de Lisperstraat in te draaien Verkeer van de andere kant kan via het Zimmerplein rijden. Lier doorrijdbaar, Grote markt bereikbaar en een veiligere omgeving voor voetgangers en fietsen. Rijrichting van de Werf wordt omgedraaid. Grote bussen stoppen en vertrekken vanaf randparkings, in het centrum rijden milieuvriendelijke kleine Hop on Hop off busjes.

8 4. Parkeergelegenheid op een veiligere Grote Markt met meer fietsparking en ruimte voor voetgangers. Parkeergelegenheid op een gedeelte van de Grote Markt in de vorm van een lus. Overdag kort parkeren, van 19.00uur tot 07.00uur lang parkeren. In te rijden via de achterkant van het stadhuis en uit te rijden ter hoogte van de Lisperstraat. Aan de voorzijde van de Grote Markt worden extra fietsstallingen voorzien. Daar er geen gemotoriseerd verkeer meer langs de voorkant en langs de kant van de Antwerpsestraat mag komen, zal er een veel veiligere en aangenamere situatie ontstaan voor voetgangers fietsers en gehandicapten. Voetgangers kunnen vanop het Zimmerplein, door de Eikelstraat, over de Grote Markt en door de smalle Antwerpsestraat zonder gemotoriseerd verkeer tegen te komen.

9 5. Smalle Antwerpsestraat volledig autovrij Met uitzondering van hulpdiensten mag er geen gemotoriseerd verkeer door de smalle Antwerpsestraat. Dit stuk winkelstraat moet een boulevard worden waar voetgangers vrij kunnen kuieren en genieten van het winkelen zonder te moeten opletten voor auto s, bussen, taxi s, Een gezellige winkelstraat waar ook de mogelijkheid is om een terras te plaatsen. Al het verkeer dient via de Lisperstraat Karthuizersvest te rijden. 6. Extra parking Gasthuisvest Uitbreiding capaciteit aantal parkeerplaatsen.

10 7. Vredebergstraat doorrijdbaar maken richting Vismarkt. Vredebergstraat doorrijdbaar maken richting Vismarkt. Bezoekers kunnen vlotter naar de parking KTA 8. Extra parkeerplaatsen creëren aan Leopold III plein. Extra parkeerplaatsen creëren door de huidige situatie te vervangen door schuin parkeren. 9. Bereikbaarheid Lier moet prioritair zijn bij wegenwerken. Betere coördinatie bij aanleg en/of herstellen van wegen. De bereikbaarheid dient ten allen tijden gevrijwaard te blijven. Langdurige werkzaamheden dienen in overeenstemming met nutsvoorzieningen te gebeuren uur gratis parkeren in het centrumgebied. 1 uur gratis parkeren in het gehele centrumgebied. 11. Bij heraanleg wegen mogen geen parkeerplaatsen weggenomen worden, wel bijkomen. Bij een heraanleg van wegen mogen er enkel parkeerplaatsen bijkomen, maar in geen geval weggenomen worden zonder deze te compenseren.

11 12. Aanstellen van een volwaardige centrummanager. Een volwaardige centrummanager die de handelaars met raad en daad bijstaat. De centrummanager vormt de brug tussen stad en handelaar. Door persoonlijk contact met de handelaars zorgt de centrummanager voor een goede relatie en een uitstekende begeleiding. 13. Invoeren van een eerlijke leegstandsbelasting. Invoeren van een eerlijke leegstandsbelasting op basis van huurvraagprijs. Deze gaat na 12 maanden in en wordt vanaf dan per maand berekent. De eigenaar betaalt de effectieve maanden dat het pand leegstaat tot het pand met een contract van min. 1 jaar verhuurd is. Door deze eerlijke leegstandsbelasting zal iemand die bv. 600 euro huur vraagt geen bedragen meer van 2500 of 5000 euro moeten betalen aan leegstandsbelasting. Maar zal een eigenaar die 1 keer per jaar zijn zaak aan een pop up verhuurt, ook niet meer kunnen ontsnappen aan het betalen van leegstandsbelasting. 14. Uitwerken van het horecabeleidsplan ( Vlaams Belang Lier Koningshooikt 2014) Uitwerken van het reeds bestaande horecaplan dat het Vlaams Belang Lier Koningshooikt opstelde in Verplicht laten opvullen van leegstaande etalages Het verplicht laten opvullen van leegstaande etalages door de kunstacademie, lokale kunstenaars en lokale verenigingen. Minder leegstandsgevoel, aangenamer vertoeven in de winkelstraten Ondersteuning en draagvlak vergroten van lokale kunstenaars, verenigingen,

12 16. Stimuleren van wonen boven winkels Aanmoedigen om leegstaande verdiepingen van winkels om te bouwen tot woongelegenheden. Meerwaarde gebouw en extra inkomsten voor de eigenaar. Meer leven in de winkelstraat, minder onveiligheidsgevoel. 17. Centrumbon voor alle handelaars binnen het centrum zonder verplichte aansluiting bij een vereniging. Elke handelaar in het centrum kan de centrumbon aanvaarden in zijn zaak, zonder daarbij een verplichte aansluiting bij een vereniging te moeten aangaan. Groter draagvlak voor de centrumbon, wat ten goede komt van zowel de handelaar als de klant. 18. In de as van de Veemarkt tot aan het station mogen winkelruimtes op het gelijkvloers niet omgezet worden naar woongelegenheid. Ter bescherming van de bestaande winkelas mogen bestaande winkelruimtes op het gelijkvloers in de as Veemarkt station niet omgebouwd worden in woongelegenheid. Nieuwe woningen of projecten in deze as zijn verplicht winkelruimte te voorzien op het gelijkvloers. Bestaande woongelegenheden in de as Veemarkt station mogen wel naar winkelruimte gewijzigd worden.

HART VOOR DE BURGER Verkeersdoorstroming Verkeersregeling op en rond de Grote Markt

HART VOOR DE BURGER Verkeersdoorstroming Verkeersregeling op en rond de Grote Markt Streefdoel van onze partij is kiezen voor onze burgers. Alles wordt beslist ten voordele van de meerderheid van de burgers Lier en Koningshooikt! Krachtlijnen van het verkiezingsprogramma 2018 1. Bouwstop

Nadere informatie

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Stad Antwerpen: Beleidsnota Detailhandel 2013 6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Florerende winkels zijn voor Antwerpen van groot belang. Niet alleen zorgen ze ervoor dat de Antwerpenaar alles

Nadere informatie

DE TOEKOMST VAN SHOPPING IN ROESELARE. Samen geven we onze retail een nieuwe boost!

DE TOEKOMST VAN SHOPPING IN ROESELARE. Samen geven we onze retail een nieuwe boost! DE TOEKOMST VAN SHOPPING IN ROESELARE Samen geven we onze retail een nieuwe boost! ROESELARE VANDAAG ZUURSTOF VOOR DE STAD EEN STAD IS BELEVEN EEN STAD IS ONTMOETEN EEN STAD IS ONDERNEMEN ROESELARE VANDAAG:

Nadere informatie

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum UNIZO BRUGGE Stad en Haven Unie van Zelfstandige Ondernemers Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum 07-01-2014 UNIZO Brugg Stad en Havene: Eerste mobiliteitsrapport geeft nood aan ingrijpende acties

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

scenario 1: De Leefstraat

scenario 1: De Leefstraat scenario 1: De Leefstraat De Rozenstraat en Palmstraat vormen vandaag een belangrijke levensader voor de Heilig-Hartwijk. Ze verbinden het sportcentrum Alverberg, de Heilig-Hartkerk, de Daltonschool en

Nadere informatie

Keizerpoort terug op de kaart

Keizerpoort terug op de kaart Keizerpoort terug op de kaart Toegangspoort tot de Gentse stadskern Tussen Brusselsesteenweg en De Keizerpoort of Brusselsepoort is de verdwenen stadspoort die de zuidoostelijke toegang tot de stadskern

Nadere informatie

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Academiejaar 2014-2015 Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg 1 9000 Gent Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Seppe De Meyer Bachelor in het Vastgoed: Landmeten 2014-2015 1. Infomarkt

Nadere informatie

Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers.

Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. EENS Bredene heeft nood aan een veilig mobilitietsplan dat aandacht heeft voor de zwakke weggebruiker. Bij

Nadere informatie

Event menu Minigids event app

Event menu Minigids event app Event menu Minigids event app Hoe en waarom een mobiele evenementen app? Introductie De evenementenbranche verandert. Een evenement is niet langer een ad hoc activiteit. Het is een belangrijk onderdeel

Nadere informatie

DE BALANS NA 2,5 JAAR KERNPLAN #VANRSL. Vanessa Dehullu STAD ROESELARE

DE BALANS NA 2,5 JAAR KERNPLAN #VANRSL. Vanessa Dehullu STAD ROESELARE DE BALANS NA 2,5 JAAR KERNPLAN #VANRSL Vanessa Dehullu STAD economie@roeselare.be Feb 2010 Present T OVERZICHT I Feiten en weetjes #VANRSL II Waarom en Hoe? III 7 Ambities 50 Acties - Resultaat IV Wat

Nadere informatie

UW WINKEL IN EEN NIEUW KLEEDJE?

UW WINKEL IN EEN NIEUW KLEEDJE? UW WINKEL IN EEN NIEUW KLEEDJE? Premieleidraad voor het kernwinkelgebied Premies voor een fraai straatbeeld Mooie, verzorgde woningen en handelspanden maken de stad aantrekkelijk. Het stadsbestuur wil

Nadere informatie

beter benutten hogere rotatie Belonen Shop & Stay

beter benutten hogere rotatie Belonen Shop & Stay Shop & Stay 2 3 4 Doel Openbare parkeerplaatsen in het centrum beter benutten hogere rotatie Belonen bij bezoek lokale handelaar Shop & Stay a little longer if you shop with us! 5 Fruitmarkt Genk 6 Doel

Nadere informatie

SLIM PARKEREN VAN A TOT Z. Met een kleine baseline erbij

SLIM PARKEREN VAN A TOT Z. Met een kleine baseline erbij SLIM PARKEREN VAN A TOT Z Met een kleine baseline erbij Voorstelling Parko agb De organisatie als structurele aanpak Uitbreiding naar regio via Interlokale Vereniging Parkeren Regio Kortrijk i.s.m. Kuurne

Nadere informatie

PERSNOTA 05 december De KORTRIJK CADEAUBON

PERSNOTA 05 december De KORTRIJK CADEAUBON PERSNOTA 05 december 2011 De KORTRIJK CADEAUBON Eind september 2010 werd groen licht gegeven door de Raad van Bestuur van het Handelsdistrict voor het verkopen van een Kortrijk Cadeaubon. Deze bon zou

Nadere informatie

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom De omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom is op dit moment in volle ontwikkeling. Bij de (her)aanleg wordt

Nadere informatie

Meer parkeerplaatsen

Meer parkeerplaatsen 7 voorstellen: 1) Meer parkeerplaatsen 2) Goedkoper parkeren 3) Minder gereserveerde plaatsen 4) Park en Ride invoeren 5) Betere parkeersignalisatie 6) Parkeren bewoners verbeteren 7) Groot Hasselt De

Nadere informatie

Informatieavond circulatieplan stad Gent

Informatieavond circulatieplan stad Gent Informatieavond circulatieplan stad Gent Intro Strategische keuze om van een vraag volgend mobiliteitsbeleid te evolueren naar een sturend mobiliteitsbeleid. Visie: creëren van een vlot bereikbare stad,

Nadere informatie

Verhuren aan mensen met beperkte middelen

Verhuren aan mensen met beperkte middelen Verhuren aan mensen met beperkte middelen Het OCMW helpt je op weg 1 Inhoud Huurwaarborg: het OCMW staat borg 4 Huurbemiddeling 5 Sociaal Verhuurkantoor Antwerpen 6 Woonkantoren 7 Ecohuis 7 Eigenaarsbonden

Nadere informatie

STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG

STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG 18-4-2016 GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 Grootste wens Minder bussen in de Bloemerstraat Meest gewaardeerd Veelzijdigheid zoals

Nadere informatie

Jef Van Damme presenteert

Jef Van Damme presenteert Jef Van Damme presenteert MOLENBEEK 2018 een autoluwe, groene woonoase en dé mediterrane shopping referentie van België 1. Molenbeek Centrum vandaag 2. Visie en doelstellingen voor 2018 3. Een ambitieus

Nadere informatie

/ Alles wat u moet weten over uw vergunning voor het autovrij gebied vanaf 3 april 2017

/ Alles wat u moet weten over uw vergunning voor het autovrij gebied vanaf 3 april 2017 Bewoners van het vragen een vergunning aan om te laden en te lossen voor hun woning of om tot bij hun garage te rijden. Ze kunnen via alle toegangspoorten van hun eigen gebied naar binnen rijden. Via een

Nadere informatie

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge Voetgangers en fietsers Openbaar vervoer Auto Verkeersarme binnenstad Open VLD wil de binnenstad verkeersarmer maken. Nu zijn enkel de Jan Breydelstraat en de Sint-Amandstraat verkeersvrij. Het laden en

Nadere informatie

Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein

Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein Juli 2016 Jo Steyaert Partner jo@indiville.be +32(0)472 530941 Jurgen Minnebo Partner jurgen@indiville.be +32(0)478 380369

Nadere informatie

Thuis. 2 3 in kontich

Thuis. 2 3 in kontich 1 Thuis 2 3 in kontich the astrid Eigentijds, warm en natuurlijk. Alles om je thuis te voelen. Concept Elegant en eigentijds wonen in de Architect Johan Rijckaert zorgde Antwerpse rand? Met The Astrid

Nadere informatie

EEN AANTREKKELIJK EN AANGENAAM WINKELCENTRUM

EEN AANTREKKELIJK EN AANGENAAM WINKELCENTRUM EEN AANTREKKELIJK EN AANGENAAM WINKELCENTRUM MEERWAARDE VOOR ONZE STAD (1) De heraanleg van de Grote Markt van gevel tot gevel zal tot positieve effecten leiden waardoor veiligheid, mobiliteit, huisvesting

Nadere informatie

The next revolution in Point of Sales

The next revolution in Point of Sales The next revolution in Point of Sales Maak kennis met OmniQstore Dé toekomst van POS-systemen De wereld verandert sneller dan ooit: u wordt dagelijks geconfronteerd met nieuwe wetten, technologieën, bedrijfsmodellen

Nadere informatie

Hasselt shoppingstad Kernversterkend beleid COMEOS. 18 juni 2014

Hasselt shoppingstad Kernversterkend beleid COMEOS. 18 juni 2014 Hasselt shoppingstad Kernversterkend beleid COMEOS 18 juni 2014 Agenda Welkom Nieuwe ontwikkelingen Kernversterkend winkelbeleid - cijfers Retailplatform wat? Planning - events Kernversterkend beleid Troeven

Nadere informatie

Minigids Event Network Hoe en waarom faciliteer ik netwerken op mijn bedrijfsevenement?

Minigids Event Network Hoe en waarom faciliteer ik netwerken op mijn bedrijfsevenement? Minigids Event Network Hoe en waarom faciliteer ik netwerken op mijn bedrijfsevenement? Introductie Evenementen en congressen zijn nog steeds een belangrijk moment om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande

Nadere informatie

Tuinen van Puurs. 24 april 2018

Tuinen van Puurs. 24 april 2018 Tuinen van Puurs 24 april 2018 24 april 2018 Tuinen van Puurs 1 Situering Puurs Hondsmarkt en omgeving Open Oproep - masterplan 2 Puurs anno 2018: even voorstellen Meer dan 17.500 inwoners in 5 leefgemeenschappen

Nadere informatie

Heraanleg Antwerpsesteenweg. 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg

Heraanleg Antwerpsesteenweg. 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg Heraanleg Antwerpsesteenweg 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder van +- 6900 km gewestwegen, waarvan 1500 km autosnelwegen Aanleg, onderhoud en verbeteren

Nadere informatie

BIJLAGE 1: Frequentietabellen

BIJLAGE 1: Frequentietabellen BIJLAGE 1: Frequentietabellen UW VERVOERMIDDELEN 1. Geef aan hoe vaak u de volgende vervoermiddelen gebruikt. 1.1 Auto als bestuurder Aantal Gewogen Nooit of minder dan één keer per jaar 1.144 8,8 9,1

Nadere informatie

Registreer je gratis voor de Anzegem-app! Binnenkort lanceren we de Anzegem-app. In deze gratis app vind je alle info over de gemeente, handelaars en verenigingen. Via de app kan je een put in de weg melden,

Nadere informatie

Publieke Ruimte katalysator voor bedrijvigheid

Publieke Ruimte katalysator voor bedrijvigheid Publieke Ruimte katalysator voor bedrijvigheid en vice-versa Unizo Katalysator Datgene wat een proces of verloop bevordert ( of vertraagt) Publieke Ruimte Economische activiteiten Unizo 2 1 PUBLIEKE RUIMTE

Nadere informatie

dossier TOTAALPLAN LEUVENSE E-COMMERCE

dossier TOTAALPLAN LEUVENSE E-COMMERCE dossier TOTAALPLAN LEUVENSE E-COMMERCE Liever Leuven stelt lokale totaaloplossing voor e-commerce voor Opmars van e-commerce Er wordt steeds meer online gewinkeld. E-commerce is al langer aan een opmars

Nadere informatie

8180.nl/scnr. Alkmaar Smart City.

8180.nl/scnr. Alkmaar Smart City. 8180.nl/scnr Alkmaar Smart City. Alkmaar online aanwezig? In de tweede helft van dit jaar is het aantal bezitters van apparaten, zoals tablets, smartphones en Smart TV's, gelijk gebleven ten opzichte van

Nadere informatie

Vier manieren om duurzaam te ondernemen in een winkelbuurt

Vier manieren om duurzaam te ondernemen in een winkelbuurt Page 1 of 5 Alle handelaars uit Quartier National de modebuurt in Antwerpen rond de Nationalestraat en de Kammenstraat slaan de handen in elkaar om in de winkelbuurt duurzaam te ondernemen. Waar werken

Nadere informatie

MOBILITEIT: WERFBEZOEK BRAVOKO & KUIPERSKAAI

MOBILITEIT: WERFBEZOEK BRAVOKO & KUIPERSKAAI Academiejaar 2015-2016 Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg 1 9000 Gent MOBILITEIT: WERFBEZOEK BRAVOKO & KUIPERSKAAI Seppe De Meyer Bachelor in het Vastgoed: Landmeten DOCENT: Vandenhende

Nadere informatie

Winkel-8 Heerenveen compact en aantrekkelijk. werkplaats winkels

Winkel-8 Heerenveen compact en aantrekkelijk. werkplaats winkels Winkel-8 Heerenveen compact en aantrekkelijk werkplaats winkels Visie Een compact en aantrekkelijk winkelgebied voor iedereen waar het plezierig vertoeven, werken en wonen is. Het centrumgebied nu Toenemende

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Poperinge van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Poperinge van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Poperinge van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? De UNIZO-afdelingen van Poperinge hebben zich gebogen over de vraag wat verwachten de ondernemers van

Nadere informatie

8200 BRUGGE. uw kenmerk ons kenmerk bijlagen verz.nr. datum comm/sm/bb13/16(806) 21 januari 2013

8200 BRUGGE. uw kenmerk ons kenmerk bijlagen verz.nr. datum comm/sm/bb13/16(806) 21 januari 2013 Aan de bewoners/eigenaars van de woningen in de Keurvorst Karel Theodoorstraat, Fort Zevenbergen en omgeving 8200 BRUGGE uw kenmerk ons kenmerk bijlagen verz.nr. datum comm/sm/bb13/16(806) 21 januari 2013

Nadere informatie

Ingrepen R40 in aanloop Circulatieplan: voor vlotter en veiliger verkeer

Ingrepen R40 in aanloop Circulatieplan: voor vlotter en veiliger verkeer Ingrepen R40 in aanloop Circulatieplan: voor vlotter en veiliger verkeer In augustus 2016 starten het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de Stad Gent met verschillende werken op de Gentse stadsring (R40).

Nadere informatie

De Retail Evolutie 2015-2020. Waarom de Pure Online Player niet zonder de winkelstraat kan

De Retail Evolutie 2015-2020. Waarom de Pure Online Player niet zonder de winkelstraat kan De Retail Evolutie 2015-2020 Waarom de Pure Online Player niet zonder de winkelstraat kan Alexander Nijeboer, retailstrateeg Li Moon alexander@limoon.nl Li Moon, een toonaangevend retailreclamebureau Wij

Nadere informatie

WELKOM BIJ GROHE SMART!

WELKOM BIJ GROHE SMART! GROHE SMART WELKOM BIJ GROHE SMART! Wees smart en neem deel aan het grootste loyaliteits- en cadeauprogramma binnen de sanitairbranche. GROHE SMART is specifiek aangepast aan uw behoeften op het gebied

Nadere informatie

ENQUÊTE BEVOLKING. Pagina 1 van 20. Status: Afgesloten Begindatum: Einddatum:

ENQUÊTE BEVOLKING. Pagina 1 van 20. Status: Afgesloten Begindatum: Einddatum: ENQUÊTE BEVOLKING Status: Afgesloten Begindatum: 10-07-2013 Einddatum: 02-09-2013 Live: 55 dagen Vragen: 33 Talen: nl Panelgrootte: 700 Bounced: 0 (0%) Geweigerd: 0 (0%) Gedeeltelijk geantwoord: 0 (0%)

Nadere informatie

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt 1) Openbaar vervoer 2) Park en Ride Signalisatie 3) Doorgaand verkeer 4) Binnen de grote ring 5) Sluipverkeer 6) Alternatieve vervoersmiddelen De Situatie

Nadere informatie

PRESENTATIE PRESENTATIE DE BLOESEMRING. SMB ORGANISATION Site Stayen (Blok C) Tiensesteenweg 168 bus 201 B-3800 Sint-Truiden

PRESENTATIE PRESENTATIE DE BLOESEMRING. SMB ORGANISATION Site Stayen (Blok C) Tiensesteenweg 168 bus 201 B-3800 Sint-Truiden PRESENTATIE PRESENTATIE DE BLOESEMRING SMB ORGANISATION Site Stayen (Blok C) Tiensesteenweg 168 bus 201 B-3800 Sint-Truiden INTRODUCTIE Enkele relevante gegevens uit het verleden Wij rekenen jaarlijks

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

DE INZET VAN CENTRUMMANAGEMENT. Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder UNIZO

DE INZET VAN CENTRUMMANAGEMENT. Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder UNIZO DE INZET VAN CENTRUMMANAGEMENT Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder UNIZO De evolutie van het centrummanagement in Vlaanderen: van (voor) Mercurius (1998) tot Winkelnota 2.0 (2013) De evolutie van

Nadere informatie

Idee-atelier Slim op weg in de buurt

Idee-atelier Slim op weg in de buurt Page 1 of 5 De stad groeit. Het is dan ook een grote uitdaging om haar toegankelijk, mobiel en aangenaam te houden. Want mobiliteit is meer dan de verzameling van verplaatsingen die we maken. Het bepaalt

Nadere informatie

DEMOSESSIE LIERSE CENTRUMBONNEN. 21 oktober 2014

DEMOSESSIE LIERSE CENTRUMBONNEN. 21 oktober 2014 DEMOSESSIE LIERSE CENTRUMBONNEN 21 oktober 2014 Kernversterkende actie Goedgekeurd PROJECTDOSSIER OPROEP AGENTSCHAP ONDERNEMEN i.k.v. programma Handelskernversterking van de Vlaamse Regering. 30% subsidie

Nadere informatie

Het Nieuwe Winkelen. mobiel sociaal lokaal

Het Nieuwe Winkelen. mobiel sociaal lokaal Het Nieuwe Winkelen mobiel sociaal lokaal Het nieuwe winkelen van de consument Filmpje Het Nieuwe Winkelen Winkelen is van alle tijden. Maar de manier waarop een klant zijn aankopen doet verandert. De

Nadere informatie

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan.

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan. Kontich gaat voor een beter aanbod van openbaar vervoer Dat het gemeentebestuur een voorstander is van de tramdoortrekking naar de park & ride aan de E19 is ondertussen wel bekend. Die visie wordt ook

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Houthulst heeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over de vraag

Nadere informatie

Grote Markt 181. Grote Markt 181, Almere-Stad Almere. Huurprijs: 3.300,- per maand

Grote Markt 181. Grote Markt 181, Almere-Stad Almere. Huurprijs: 3.300,- per maand Grote Markt 181, Grote Markt 181 Huurprijs: 3.300,- per maand Neem contact op Grote Markt 181, Algemene Informatie TE HUUR: Horecaruimte in het stadshart van Almere. GROTE MARKT 181 te ALMERE STAD Locatie

Nadere informatie

SR MARKETING ANALYST EMEA

SR MARKETING ANALYST EMEA #VACATURE SR MARKETING ANALYST EMEA Uber brengt de wereld in beweging. Het bedrijf helpt mensen wereldwijd om op hun gewenste bestemming aan te komen. Dat gaat niet alleen om het inzetten van technologie

Nadere informatie

Parkeren Quick wins Prof. Dirk Lauwers

Parkeren Quick wins Prof. Dirk Lauwers Parkeren Quick wins Prof. Dirk Lauwers verbonden aan IDM - Instituut Duurzame Mobiliteit - Universiteit Gent Faculteit Ontwerpwetenschappen Universiteit Antwerpen VLITS Verkeer, logistiek en intelligente

Nadere informatie

COLOFON. Uitgave Stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen

COLOFON. Uitgave Stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen COLOFON Uitgave Stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst en ontwerp - dienst Communicatie stad Halen en Onze Stad app Beelden - https://onzestadapp.be/ Contactgegevens dienst

Nadere informatie

Slim in de Stad-prijs 2016 Inschrijvingsformulier

Slim in de Stad-prijs 2016 Inschrijvingsformulier Slim in de Stad-prijs 2016 Inschrijvingsformulier Gelieve dit formulier ten laatste op 26 oktober 2016 in te dienen via stedenbeleid@vlaanderen.be. 1 GEGEVENS VAN DE INDIENER Naam: Sébastien Lefèbvre Telefoonnummer:

Nadere informatie

Actieplan Aantrekkelijker Stadscentrum Spijkenisse

Actieplan Aantrekkelijker Stadscentrum Spijkenisse Actieplan Aantrekkelijker Stadscentrum Spijkenisse Aanleiding Het stadcentrum van Spijkenisse is veel besproken in Nissewaard. De algemene beleving bij de inwoners van Nissewaard is dat er door het huidige

Nadere informatie

Save the date: nieuwjaarsreceptie Mechelen MeeMaken op 22 januari 2018

Save the date: nieuwjaarsreceptie Mechelen MeeMaken op 22 januari 2018 Om de informatiedoorstroom naar handel en horeca in de stad te verbeteren, verschijnt de nieuwsbrief Mechelen MeeMaken. Je ontvangt maandelijks informatie over evenementen, bereikbaarheid Het doel van

Nadere informatie

MIX NATIONALE DHZ SESSIE 2015 ON- EN OFFLINE INTEGRATIE IN RETAIL

MIX NATIONALE DHZ SESSIE 2015 ON- EN OFFLINE INTEGRATIE IN RETAIL MIX NATIONALE DHZ SESSIE 2015 ON- EN OFFLINE INTEGRATIE IN RETAIL @NIELSAARTS 18-03-2015 EVOLVE MOBILE Bij Evolve Mobile combineren we technologische innovaties om de mobiele klantervaring te verbeteren

Nadere informatie

Herinrichting Astraat definitief inrichtingsplan

Herinrichting Astraat definitief inrichtingsplan Herinrichting Astraat definitief inrichtingsplan Aanpak Astraat Dit plan gaat over de herinrichting van de Astraat, die deel uitmaakt van de westelijke binnenstad. De ov-bussen rijden vanaf 3 september

Nadere informatie

Visie en Actieplan winkelcentrum Heksenwiel

Visie en Actieplan winkelcentrum Heksenwiel Visie en Actieplan winkelcentrum Heksenwiel 29 april 2014 Bestuur Winkeliersvereniging Heksenwiel DELA/DTZ Wijkraad BeKom SOAB Breda BV i.spape@soab.nl e.kalle@soab.nl Waarom een visie op Heksenwiel Leegstand,

Nadere informatie

Ervaar het Beste van Online. In-Store.

Ervaar het Beste van Online. In-Store. Ervaar het Beste van Online. In-Store. AOPEN maakt gebruik van de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT met als doel de digitale communicatie binnen een winkelomgeving te versterken. Door samen te

Nadere informatie

SIGNALISATIEPLAN. 1 Ruimte (inname openbaar domein) voorzien op de Vismarkt van 14 tot 24 uur.

SIGNALISATIEPLAN. 1 Ruimte (inname openbaar domein) voorzien op de Vismarkt van 14 tot 24 uur. SIGNALISATIEPLAN LIER CENTRAAL De Kreuners op 23/08/2018 van 19 tot 23.30 u op de Grote Markt. 1 - Ruimte (IOD) op de Vismarkt voor organisatie (oa.losplaats shutlles) 2 - Afsluiten van de Grote Markt

Nadere informatie

Stakeholdersbijeenkomst 18 april te Lindenberg STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG. Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10

Stakeholdersbijeenkomst 18 april te Lindenberg STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG. Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 18-4-2016 GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 Meest gewaardeerd Veel evenementen die zeer divers zijn (SP Stijn Vat) Grootste wens Meer

Nadere informatie

Huizen van. Hoekstra & van Eck. Asterixstraat 20, 1336 MR Almere. Nieuwe tuin op het Zuiden. Autovrij hofje. Kindvriendelijk. Complete keuken H19

Huizen van. Hoekstra & van Eck. Asterixstraat 20, 1336 MR Almere. Nieuwe tuin op het Zuiden. Autovrij hofje. Kindvriendelijk. Complete keuken H19 Huizen van Hoekstra & van Eck Asterixstraat 20, 1336 MR Almere Nieuwe tuin op het Zuiden Autovrij hofje Kindvriendelijk Complete keuken H19 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte Perceeloppervlakte

Nadere informatie

Huur kantoorruimte op Weena-Zuid 130 te Rotterdam 249 per maand

Huur kantoorruimte op Weena-Zuid 130 te Rotterdam 249 per maand Huur kantoorruimte op Weena-Zuid 130 te Rotterdam 249 per maand Aanbiedende partij: SKEPP online Email: i Telefoon: 085-8770519 Website: www.skepponline.nl Omschrijving Kantoorruimtes te Huur in zakelijke

Nadere informatie

Bereikbare handelskernen

Bereikbare handelskernen Bereikbare handelskernen Bereikbaarheid handelskernen Bereikbaarheid handelskernen Bereikbaarheid & beleving Parkeren Duurzame mobiliteit Logistiek Mobiliteitsdruk Verschillende vervoersmodi Van informatieverstrekking

Nadere informatie

res. C-PUUR C-PUUR residentie Roeselare Residentie C-Puur

res. C-PUUR C-PUUR residentie Roeselare Residentie C-Puur residentie C-PUUR Roeselare 1 voorwoord Beste klant, We zijn trots u onze nieuwste realisatie te kunnen voorstellen: residentie C-Puur. Deze residentie situeert zich nabij het centrum van Roeselare. Het

Nadere informatie

SAMEN STERK VOOR HET MORTSELSE MERK Promotie en ondersteuning van de lokale economie tijdens grote wegenwerken

SAMEN STERK VOOR HET MORTSELSE MERK Promotie en ondersteuning van de lokale economie tijdens grote wegenwerken SAMEN STERK VOOR HET MORTSELSE MERK Promotie en ondersteuning van de lokale economie tijdens grote wegenwerken Antwerpsestraat jaren 80 Antwerpsestraat jaren 90 Statielei Gemeenteplein - Mechelsesteenweg

Nadere informatie

Beleidsplan legislatuur 2007-2012

Beleidsplan legislatuur 2007-2012 Beleidsplan legislatuur 2007-2012 1. Verkeer mobiliteit Herinrichting Schanslaan Verkeerssituatie watertoren: herinrichting met als doel de veiligheid voor fietsers en voetgangers te verhogen en bijkomend

Nadere informatie

Cross Channel Retail

Cross Channel Retail Cross Channel Retail Onderzoek naar de implicaties voor Nederlandse winkelcentra 20 juni 2014 ir. Suzanne Tol MRE Asset manager bij HB Capital Wat is cross channel retail? Theorie: bij cross channel is

Nadere informatie

Laurentius Cliëntenpanel Onderzoek bereikbaarheid. Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis

Laurentius Cliëntenpanel Onderzoek bereikbaarheid. Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis Laurentius Cliëntenpanel Onderzoek bereikbaarheid Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis Rapportage auteur: Jos Beerens / november 2013 Respons Respons: 69% Laurentius Cliëntenpanel: Onderzoek bereikbaarheid

Nadere informatie

De Haagse D66 Fietsagenda: Bewegen naar morgen!

De Haagse D66 Fietsagenda: Bewegen naar morgen! De Haagse D66 Fietsagenda: Bewegen naar morgen! D66 zet in op Den Haag als 'Fietsstad van de toekomst'. En daar moet Den Haag snel mee aan de slag! D66 gaat daarom ook voor Den Haag als Fietsstad van het

Nadere informatie

Commerce or e-commerce, that s the question

Commerce or e-commerce, that s the question Commerce or e-commerce, that s the question Grote uitdagingen voor zelfstandige handelaars February 28, 2014 Unizo Bart Wallays Directeur UNIZO Nationaal HANDEL IN STEDEN EN GEMEENTEN handelaar handelsbeleid

Nadere informatie

Stationsproject De Groenling

Stationsproject De Groenling Stedelijk ontwikkeling en woonbeleid Stationsproject De Groenling Stacey D heyger 5 november 2015 Stedelijk ontwikkeling en woonbeleid 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Aanleiding van het project... 2

Nadere informatie

STAND VAN ZAKEN Moerbrugsestraat. START WERKEN: bedding 3 e en 4 e spoor & herinrichting stopplaats Oostkamp INFOVERGADERING BUURTBEWONERS

STAND VAN ZAKEN Moerbrugsestraat. START WERKEN: bedding 3 e en 4 e spoor & herinrichting stopplaats Oostkamp INFOVERGADERING BUURTBEWONERS STAND VAN ZAKEN Moerbrugsestraat START WERKEN: bedding 3 e en 4 e spoor & herinrichting stopplaats Oostkamp INFOVERGADERING BUURTBEWONERS Charlotte Verbeke Local & Resident Affairs Infrabel Geert Dierckx

Nadere informatie

Appdate: Nooit meer zelf een cadeautje verzinnen :42

Appdate: Nooit meer zelf een cadeautje verzinnen :42 Appdate: Nooit meer zelf een cadeautje verzinnen 21-12-2016 10:42 Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij à à n mobiele applicatie,

Nadere informatie

Huur kantoorruimte op Polanerbaan 13 te Woerden 550 per maand

Huur kantoorruimte op Polanerbaan 13 te Woerden 550 per maand Huur kantoorruimte op Polanerbaan 13 te Woerden 550 per maand Aanbiedende partij: SKEPP online Email: i Telefoon: 085-8770519 Website: www.skepponline.nl Omschrijving Kantoren en Werkplekken te Huur bij

Nadere informatie

LADEN OP WERK. efficiënt en gemakkelijk laden bij bedrijven, voor werknemers en bezoekers. EVB_Offices.indd 1 07/09/15 14:22

LADEN OP WERK. efficiënt en gemakkelijk laden bij bedrijven, voor werknemers en bezoekers. EVB_Offices.indd 1 07/09/15 14:22 LADEN OP WERK efficiënt en gemakkelijk laden bij bedrijven, voor werknemers en bezoekers EVB_Offices.indd 1 07/09/15 14:22 RESERVED PARKING Om een unieke werkomgeving te creëren en te behouden, kijkt u

Nadere informatie

Stadsproject Ragheno

Stadsproject Ragheno Stadsproject Ragheno Historisch overzicht Verlaten industrie Algemene ambitie Een kwalitatieve mix van wonen en werken Werken met een grensverleggende stadsplanning De unieke ligging achter het station

Nadere informatie

VIRGA JESSEFEESTEN 2017 Q&A mobiliteit en bereikbaarheid

VIRGA JESSEFEESTEN 2017 Q&A mobiliteit en bereikbaarheid VIRGA JESSEFEESTEN 2017 Q&A mobiliteit en bereikbaarheid ALGEMEEN Kan ik de binnenstad inrijden tijdens de ommegang? Bij elke ommegang wordt een veiligheidszone ingesteld rond het parcours, die verkeersvrij

Nadere informatie

De maaltijdcheques worden elektronisch: val niet uit de boot!

De maaltijdcheques worden elektronisch: val niet uit de boot! De maaltijdcheques worden elektronisch: val niet uit de boot! Beste handelaar, beste restauranthouder, Het is officieel: op 31/12/2015 zal er geen enkele papieren maaltijdcheque meer in omloop zijn. De

Nadere informatie

Zin om hier te ondernemen?

Zin om hier te ondernemen? Zin om hier te ondernemen? praktijk - kantoor - winkelruimte te koop ROESELARE HET LAERE www.matexi.be Het Laere, groen woonplezier stad Het Laere ontwikkelt zich tot een bruisende en groene buurt in het

Nadere informatie

Case Atos. Atos imponeert met wepresent

Case Atos. Atos imponeert met wepresent Case Atos imponeert met wepresent wepresent Atos is een wereldwijd toonaangevende leverancier van digitale diensten met 100.000 werknemers in 72 landen. Met een diepgaande technologische expertise en kennis

Nadere informatie

Heraanleg. Herentalsebaan

Heraanleg. Herentalsebaan Heraanleg Herentalsebaan Inhoud Situering en analyse Situering Aanleiding Ambitie Mobiliteitsvoorwaarden Inspraak Concept Inleiding Ι aanleiding slechte staat van het wegdek inrichting is slecht aangepast

Nadere informatie

E-commerce in België

E-commerce in België E-commerce 2016 E-commerce in België De Morgen Context: Huidig klimaat Retail België Offline krimpt (vooral KMO) Stijging leegstand, 5 jaar 103% Krimpende offline retail-sector Online boomt (vooral buitenlandse

Nadere informatie

Wat als... ik burgemeester van Lier zou zijn?

Wat als... ik burgemeester van Lier zou zijn? Wat als... ik burgemeester van Lier zou zijn? Doelstelling: Uitgangspunt: participatie van kinderen en jongeren in het strategisch beleid van de stad de 4 beleidsthema's die in het participatietraject

Nadere informatie

Vragenlijst over uw visie op mobiliteit

Vragenlijst over uw visie op mobiliteit Vragenlijst over uw visie op mobiliteit U kunt de vragenlijst ook online invullen op www.mobiliteitsplanvlaanderen.be Waarvoor dient deze vragenlijst? Met deze vragenlijst wordt gepeild naar uw visie op

Nadere informatie

Train Info Services. for business NMBS. Mobility. Bestemming beter

Train Info Services. for business NMBS. Mobility. Bestemming beter Train Info Services for business Bestemming beter NMBS Mobility Een vlotte bereikbaarheid voor haar werknemers en klanten is essentieel voor elk bedrijf en elke organisatie. Daarom ontwikkelde NMBS Mobility

Nadere informatie

Kernversterking door kernafbakening Leopoldsburg

Kernversterking door kernafbakening Leopoldsburg Kernversterking door kernafbakening Leopoldsburg Sterkten Schets Leopoldsburg Compactheid centrum Ruim aanbod dagelijkse goederen + hoge koopbinding Ruim aanbod horeca Verwevenheid van detailhandel en

Nadere informatie

CONCEPT Jules Study Labs is de oplossing voor de leegstand in bedrijfspanden in Maastricht.

CONCEPT Jules Study Labs is de oplossing voor de leegstand in bedrijfspanden in Maastricht. Maastricht LAB aanvraag financiële ondersteuning experiment Door Jules & You / Veer Maastricht CONCEPT Jules Study Labs is de oplossing voor de leegstand in bedrijfspanden in Maastricht. Het concept omvat

Nadere informatie

Niet alleen de bouw van een nieuw station!

Niet alleen de bouw van een nieuw station! Niet alleen de bouw van een nieuw station! Maar ook de heropwaardering van de stationsbuurt 1. Het optimaliseren van de mobiliteit in de stationsomgeving 2. Creëren van een aangename levendige stationsbuurt

Nadere informatie

STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG

STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG 18-4-2016 GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 Wens: Historie beter zichtbaar Goedkoop bereikbaarheid met meer/betere transferia (Goffert!)

Nadere informatie

PROGRAMMA HORECA BRUGGE

PROGRAMMA HORECA BRUGGE PROGRAMMA HORECA BRUGGE Mercedes Van Volcem - kandidaat burgemeester Medeschrijvers: Jan Vandenbogaerde, Alain Verhaeghe, Kevin Koekelbergh, Caroline Lescohier en Stephanie Croes Programma #vk18 #eennieuwemotorvoorbrugge

Nadere informatie

Actieplan binnenstad Maassluis

Actieplan binnenstad Maassluis Actieplan binnenstad Maassluis 1 Inleiding De dynamiek in de detailhandel is bijzonder groot en kent vele trends en ontwikkelingen. Een aantal trends is al jaren zichtbaar, zoals schaalvergroting. Andere

Nadere informatie

Deelfietsen in Deinze. 9 juni 2015 Marit De Wilde

Deelfietsen in Deinze. 9 juni 2015 Marit De Wilde Deelfietsen in Deinze 9 juni 2015 Marit De Wilde Deinze deelt fietsen 2 Blue-Bike Opgestart door Blue-mobility nv Geïnspireerd op de OV fiets uit Nederland Blue-bike? 3 Deelfietssysteem Abonnement: 10/jaar

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Ieper van het nieuwe stadsbestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Ieper van het nieuwe stadsbestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Ieper van het nieuwe stadsbestuur in de volgende zes jaar? UNIZO Groot-Ieper heeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over de vraag Wat

Nadere informatie