Vraag nr. 12 van Bart Caron van 02 maart 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vraag nr. 12 van Bart Caron van 02 maart 2012"

Transcriptie

1 STAD KORTRIJK G E M E E N T E R A A D Bulletin van Vragen en Antwoorden Jaargang 21 - nummer 5 april 2012 Vraag nr. 12 van Bart Caron van 02 maart 2012 Terugbetaling van onroerende voorheffing aan jeugdverenigingen In het subsidiereglement voor jeugdverenigingen van de stad Kortrijk staat dat de stad bepaalde kosten terugbetaalt voor jeugdverenigingen die een gebouw huren of in eigendom hebben. Eén van die terugbetaalbare kosten is de onroerende voorheffing. Ondertussen is duidelijk geworden dat er een vrijstelling bestaat voor eigenaars die een grond of gebouw ter beschikking stellen van een jeugdvereniging. Zonder vrijstelling kan deze belasting voor een eenvoudig jeugdlokaal oplopen tot enkele honderden euro's per jaar. De stad Kortrijk betaalde/betaalt (als één van de weinige lokale besturen) die kosten terug aan de jeugdwerkinitiatieven. Maar aangezien het gaat over onnodige kosten wordt er op die manier eigenlijk overheidsmiddelen ingezet waar dat niet nodig is. De procedure om een vrijstelling te bekomen was niet eenvoudig. Daarom werd er op Vlaams niveau onderhandeld tussen de belastingsdiensten en de jeugdsector. Als uitkomst van die onderhandelingen is er sinds kort de vereenvoudigde procedure voor jeugdverenigingen. Tot voor kort moesten eigenaars deze vrijstelling jaarlijks aanvragen via een bezwaarschrift, een ingewikkelde procedure. Sinds kort bestaat er een vereenvoudigde procedure voor jeugdverenigingen die zijn aangesloten bij een jeugdwerkkoepel (Chiro, Scouts, ). Om de vrijstelling te bekomen moesten jeugdverenigingen die aangesloten zijn bij een jeugdwerkkoepel, tegen 14 februari het "aanvraagformulier vrijstelling onroerende voorheffing voor jeugdverenigingen" invullen. Zie en Eigenaars die gebouwen of gronden ter beschikking stellen van jeugdverenigingen die niet zijn aangesloten zijn bij een jeugdwerkkoepel maar wel erkend zijn of gesubsidieerd worden via het geldende subsidiereglement jeugd van de stad Kortrijk kunnen in principe worden vrijgesteld van onroerende voorheffing. Voor hen geldt geen "vereenvoudigde procedure" om een vrijstelling te bekomen, maar ze kunnen wel een "eenvoudig bezwaarschrift" indienen. Het wordt dus eenvoudiger. Ik heb de volgende vragen: 1. Hoeveel verenigingen gebruiken de 'terugbetaling' van de onroerende voorheffing via een subsidie van de stad Kortrijk? 2. Over welke bedragen gaat het (per vereniging en samen)?

2 3. Hoeveel door de stad erkende jeugdverenigingen hebben een eigen lokaal (huur/eigendom/stadsgebouw). 4. Werden de jeugdverenigingen ingelicht over deze nieuwe vereenvoudigde procedure? (de lokale afdelingen zijn hier meestal niet van op de hoogte, zeker niet deze die niet bij een koepel zijn aangesloten). Antwoord 1. Hoeveel verenigingen gebruiken de 'terugbetaling' van de onroerende voorheffing via een subsidie van de stad Kortrijk? 5 verenigingen dienden voor het werkjaar bij de stad een aparte aanvraag tot terugbetaling van onroerende voorheffing in. (VVKSM Willem van Saeftinghe, Sint- Michielbeweging, Jeugdhuis De Slekke, jeugdhuis Reflex, jeugdhuis Yump) Bij 7 jeugdhuizen wordt de onroerende voorheffing verrekend in huurlasten waardoor er geen aparte aanvraag voor terugbetaling van onroerende voorheffing werd gedaan. 2. Over welke bedragen gaat het (per vereniging en samen)? JEUGDHUIS ACROLL 1066,81 JEUGDHUIS DE SKJEVEN RECHT'N 576,77 JEUGDHUIS DE SLEKKE 1025,14 JEUGDHUIS DE SLEKKE 1.004,09 JEUGDHUIS QUO VADIS 403,11 JEUGDHUIS REFLEX 1678,74 JEUGDHUIS REFLEX 1.643,58 JEUGDHUIS THE PIT'S 537,83 JEUGDHUIS YUMP 2158,26 JEUGDHUIS YUMP 1.408,67 SINT-MICHIELBEWEGING 111,83 VVKS/M WILLEM VAN SAEFTINGHE 1.093,02 TOTAAL 12707,85 3. Hoeveel door de stad erkende jeugdverenigingen hebben een eigen lokaal (huur/eigendom/stadsgebouw). Op vandaag hebben 43 jeugdinitiatieven een eigen lokaal (zie bijgevoegde lijst). Daarnaast maken er ook nog jeugdinitiatieven gebruik van andere stadslokalen zoals het JOC, Muziekcentrum Van de specifieke jeugdlokalen zijn er 19 stadslokalen en 24 niet-stadslokalen. (hiervan worden er 17 gehuurd, 6 zijn eigendom /erfpacht, 1 op grondgebied Lendelede). 4. Werden de jeugdverenigingen ingelicht over deze nieuwe vereenvoudigde procedure? (de lokale afdelingen zijn hier meestal niet van op de hoogte, zeker niet deze die niet bij een koepel zijn aangesloten). De jeugdverenigingen werden ingelicht rond deze vereenvoudigde procedure. Niet enkel de jeugdinitiatieven die deze subsidie aanvragen maar ook alle jeugdhuizen werden aangespoord om deze vrijstelling te bekomen. Team Jeugd vroeg de nodige gegevens op bij de Brouwerijen en bezorgde deze aan de jeugdhuizen. De verantwoordelijke per jeugdhuis moest zelf deze aanvraag invullen (indien nodig konden ze hulp krijgen). De aanvraag biedt echter nog geen zekerheid dat ze deze vrijstelling ook bekomen. Het blijft dus nog afwachten. 2 lokalen zijn onbekend bij kadaster en werd er dus ook geen aanvraag ingediend.

3 3 lokalen (Chiro Gerboda Bissegem, Chiro Stine en JH Den Ast) zijn niet vrijgesteld. De vrijstelling werd niet aangevraagd omdat er op moment van aanvraag onvoldoende gegevens aanwezig waren. ORGANISATIE VRIJSTELLING STADS- LOKAAL 1 BOLWERK NVT NEE HUUR 2 CHIRO T STRATJE NVT JA 3 CHIRO DON BOSCO NVT NEE EIGENDOM 4 CHIRO GERBODA (BISSEGEM) NIET VRIJGESTELD JA 5 CHIRO KIEKEBOE SENTE NVT NVT 6 CHIRO KNIPOOG NVT NEE HUUR 7 CHIRO KORNEELKE (LOODS) NVT NEE HUUR 8 CHIRO KORNEELKE AALBEKE (Papeye) ONBEKEND KADASTER JA 9 CHIRO SINT-JAN VRIJGESTELD JA 10 CHIRO STINE NIET VRIJGESTELD JA 11 CHIRO TANDEM (ROLLEGEM) VRIJGESTELD JA 12 CHIRO TSJOEF VRIJGESTELD JA 13 CHIROMEISJES MARKE (KRINKEL) VRIJGESTELD JA 14 CINEPALACE NVT NEE HUUR 15 JEUGDHARMONIE CRESCENDO NVT JA 16 JEUGDHARMONIE JONG EENDRACHT AALBEKE VRIJGESTELD JA 17 JEUGDHUIS D'ANTENNE VRIJSTELLING AANGEVRAAGD NEE HUUR 18 JEUGDHUIS DE PLEKKE VRIJSTELLING AANGEVRAAGD NEE HUUR 19 JEUGDHUIS DE SLEKKE VRIJSTELLING AANGEVRAAGD NEE HUUR 20 JEUGDHUIS DEN ACROLL VRIJSTELLING AANGEVRAAGD NEE HUUR 21 JEUGDHUIS DEN AST NIET VRIJGESTELD JA 22 JEUGDHUIS QUO VADIS V.Z.W. VRIJSTELLING AANGEVRAAGD NEE HUUR 23 JEUGDHUIS REFLEX VRIJSTELLING AANGEVRAAGD NEE HUUR 24 JEUGDHUIS SKJEVE RECHTEN VRIJSTELLING AANGEVRAAGD NEE HUUR 25 JEUGDHUIS 'T ARSENAAL VRIJGESTELD JA 26 JEUGDHUIS 'T PEECEETJE VRIJSTELLING AANGEVRAAGD NEE HUUR 27 JEUGDHUIS THE PIT'S VRIJSTELLING AANGEVRAAGD NEE HUUR 28 JEUGDHUIS YUMP VRIJSTELLING AANGEVRAAGD NEE HUUR 29 JEUGDMUZIEKATELIER NVT NEE HUUR 30 KLJ AROMA (AALBEKE) VRIJGESTELD JA 31 KLJ BELLEGEM NVT JA 32 KSA ADELAARS NVT NEE HUUR 33 KSA MARKE (KRINKEL) VRIJGESTELD JA 34 KSA VIKINGERS (BISSEGEM) VRIJGESTELD JA 35 KSJ PIUS X VRIJGESTELD JA 36 RO CHIRO NVT NEE EIGENDOM 37 SCOUTS HEULE ONBEKEND KADASTER JA

4 38 SINT-MICHIELBEWEGING VRIJSTELLING AANGEVRAAGD NEE HUUR 39 VVKM GROENINGHE (KAARTERSHUISJE) NVT JA 40 VVKS GROENINGHE BADGODESBERGLAAN NVT NEE EIGENDOM 41 VVKS GROENINGHE CEDERLAAN NVT NEE EIGENDOM 42 VVKS/M GULDEN VLIES NVT NEE EIGENDOM 43 VVKS/M WILLEM VAN SAEFTINGHE VRIJSTELLING AANGEVRAAGD NEE EIGENDOM Vraag nr. 13 van Philippe De Coene van 29 februari 2012 Verlichting voetgangers/fietsersbruggen over de Leie in het centrum van Kortrijk In afwachting van de nieuwe Budabrug werd een voorlopige voetgangersbrug over de Leie gebouwd zodat bewoners vlot van de Overleiestraat naar de Budastraat konden zonder een grote omweg te moeten doen. Deze brug is s nachts niet verlicht. Dit zorgt voor een onveiligheidsgevoel waardoor voetgangers niet geneigd zijn deze brug s avonds of s nachts te gebruiken. Op de Collegebrug is er wel verlichting voorzien maar deze is al een hele tijd maar voor de helft verlicht vanwege defecte vloerlampen aan de kant van de Ijzerkaai. Vandaar volgende vragen: Kan er verlichting geplaatst worden op de voetgangersbrug die de Overleiestraat met de Budastraat verbindt? Bent u op de hoogte dat de verlichting op de Collegebrug deels defect is? Zo ja, wanneer zal deze verlichting hersteld worden? Antwoord De verlichting van zowel de Collegebrug als van de voorlopige voetgangersbrug Budastraat Overleiestraat valt onder de bevoegdheid van de NV Waterwegen en Zeekanaal te Gent. De stad heeft reeds kennis genomen van dit probleem en zal nogmaals aandringen bij voornoemde instantie om deze verlichting terug te herstellen. Uit vroegere contacten met de NV Waterwegen en Zeekanaal bleek vooral vandalisme aan de basis te liggen voor dit terugkerend probleem. We vernamen inmiddels dat de NV Waterwegen en Zeekanaal 4 pylonen zal plaatsen ter hoogte van de noodbrug om zo het probleem van de verlichting structureler op te lossen. Vraag nr. 14 van Bart Caron van 24 maart 2012 Plaatsen paaltjes Scheermolenerf en Garenwinderstraat te Aalbeke - enquête De enquête over het al dan niet plaatsen van paaltjes in twee aanpalende wijken in Aalbeke, Scheermolenerf en omgeving Garenwinderstraat, gaf blijkbaar geen eenduidig beeld. Daarom besliste het college voorlopig geen paaltjes te plaatsen om doorgaand verkeer tegen te houden. Mag ik vragen om de precieze uitslag van de enquête te krijgen?

5 Antwoord Resultaten enquête In totaal werden 102 enquêtes verdeeld en er werden tijdig 66 geldige formulieren terug ingediend. Er mochten meerdere stemmen uitgebracht worden. Hieronder geven we het aantal stemmen weer per voorstel : Aantal stemmen VOORSTEL 25 terugkeer naar de eerste situatie, namelijk alleen paaltjes op het einde van de Garenwindersstraat 20 situatie zoals ze laatst was, namelijk paaltjes in de vernauwing, tussen Scheermolenerf I en II 22 paaltjes op de twee hierboven vermelde locaties 2 paaltjes op een andere dan de twee vermelde locaties 20 nergens paaltjes (want er is geen probleem van doorgaand verkeer).

3. Neemt de minister initiatieven om de faciliteitengemeenten ertoe aan te zetten een jeugdbeleidsplan in te dienen?

3. Neemt de minister initiatieven om de faciliteitengemeenten ertoe aan te zetten een jeugdbeleidsplan in te dienen? VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN PASCAL SMET VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS, JEUGD, GELIJKE KANSEN EN BRUSSEL Vraag nr. 361 van 27 mei 2010 van CHRIS JANSSENS Jeugdwerkinfrastructuur - Faciliteitengemeenten

Nadere informatie

Voorstel van decreet Onroerende Voorheffing

Voorstel van decreet Onroerende Voorheffing ADVIES 1610 Voorstel van decreet Onroerende Voorheffing Datum: 29 juni 2016 Voorzitter: Nozizwe Dube Aanwezigen Al Hilou Fatimah, Baetens Jo, Daniels Hanne, De Ceulaer Niels, De Waele Bieke, Dube Nozizwe,

Nadere informatie

Erkenning en subsidies voor jeugdwerkinitiatieven

Erkenning en subsidies voor jeugdwerkinitiatieven Erkenning en subsidies voor jeugdwerkinitiatieven 2017-2018 Jeugdwerkinitiatieven in 4 categorieën: Jeugdbewegingen Scouts, Chiro, KSJ, Jeugdhuizen JH Tijl & JC Smurf Jongerenverenigingen voor amateurkunsten

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VERPLAATSINGSUBSIDIE SUBSIDIEREGELING STIMULERING DETAILHANDEL VEENDAM 2018

AANVRAAGFORMULIER VERPLAATSINGSUBSIDIE SUBSIDIEREGELING STIMULERING DETAILHANDEL VEENDAM 2018 AANVRAAGFORMULIER VERPLAATSINGSUBSIDIE SUBSIDIEREGELING STIMULERING DETAILHANDEL VEENDAM 2018 ATTENTIE: lees eerst de invulinstructie voor u start met invullen. 1. Persoonsgegevens Naam aanvrager (1):

Nadere informatie

Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse

Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse In werking vanaf werkjaar 2014-2015 1.1. Algemene bepalingen art. 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentelijke begroting en het

Nadere informatie

Verslag JAL: 26 juni 2013

Verslag JAL: 26 juni 2013 Verslag JAL: 26 juni 2013 Aanwezigen: Joy Leysen, chiro Malderen Flor Vertongen, chiro Malderen Stijn Rampelbergh, chiro Malderen Victor Steemans, Scouts Londerzeel Bert Stoffels, Scouts Londerzeel Jordi

Nadere informatie

Subsidiereglement JEUGD

Subsidiereglement JEUGD Zoals vastgesteld door de gemeenteraad tijdens de zitting van 21 januari 2014 Begripsomschrijvingen Attest : Een officieel attest uitgereikt of erkend door de Dienst Sociaal- Cultureel Werk voor Jeugd

Nadere informatie

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2005 18. DAGORDE : GOEDKEURING VAN HET REGLEMENT VOOR TOEKENNING VAN EEN ROLLEND FONDS AAN PLAATSELIJK ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN. DE RAAD, in openbare zitting Gelet op het

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT TER SUBSIDËRING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK

GEMEENTELIJK REGLEMENT TER SUBSIDËRING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement OUDENAARDE GEMEENTEBESTUUR LIERDE Nieuwstraat 19 Tel. 055/43.10.10 Fax. 055/43.10.16 Kantoren toegankelijk van 9 tot 12uur en op woensdag van 18 tot 20uur uitgezonderd

Nadere informatie

Hierover zijn al enkele gesprekken geweest met kabinet Gatz. Voorlopig zonder resultaat.

Hierover zijn al enkele gesprekken geweest met kabinet Gatz. Voorlopig zonder resultaat. NOTA Lokalen Datum: 24 januari 2017 Voor heel wat jeugdverenigingen is de zekerheid van een eigen jeugdlokaal een bestaansvoorwaarde. Zowel de huidige als de volgende generatie leiding of bestuursleden

Nadere informatie

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09)

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09) Gemeentebestuur Sint-Laureins Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09)218 76 40 Fax (09)379 07 77 Reglement inzake betoelaging jeugdwerkverenigingen Art. 1 Toelagen inzake het volgen van kadervorming

Nadere informatie

ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009)

ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009) ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009) Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Wat Binnen de perken van

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning als jeugdwerkinitiatief en de daarbij horende mogelijke ondersteuning en werkingssubsidies ALGEMENE BEPALINGEN

Reglement voor de erkenning als jeugdwerkinitiatief en de daarbij horende mogelijke ondersteuning en werkingssubsidies ALGEMENE BEPALINGEN Reglement GR 20150518-008 Reglement voor de erkenning als jeugdwerkinitiatief en de daarbij horende mogelijke ondersteuning en werkingssubsidies ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Binnen de perken van de daartoe

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Subsidiereglement jeugdwerk (GR 18/9/2018) Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Modaliteiten 1 Dit reglement regelt enerzijds de betoelaging door de gemeente Berlaar van de erkende jeugdverenigingen

Nadere informatie

REKKEM. Duivenmaatschappij De Arend In bioboerderij t Goed ter Heule, Dronckaerstraat 665, Lauwe

REKKEM. Duivenmaatschappij De Arend In bioboerderij t Goed ter Heule, Dronckaerstraat 665, Lauwe REKKEM Duivenmaatschappij De Arend In bioboerderij t Goed ter Heule, Dronckaerstraat 665, Lauwe www.dearendrekkem.be 2018 Gesticht in 1919 stamnummer 33193 Telefoons enkel te gebruiken bij aanmeldingen:

Nadere informatie

Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016

Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016 Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016 Dit subsidiereglement wil de voetbalclubs van Westerlo ondersteunen bij de aanleg van een kunstgrasvoetbalveld

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 9 november 2016 Besluit nummer: 2016_GR_01030 Onderwerp: Subsidieovereenkomst voor het oprichten van een nieuw jeugdlokaal met jeugdverblijfsfunctie

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Binnen de perken van de

Nadere informatie

SPORTDIENST. 1. De sportvereniging is reeds erkend als sportvereniging in een andere gemeente: Kruis aan wat van toepassing is

SPORTDIENST. 1. De sportvereniging is reeds erkend als sportvereniging in een andere gemeente: Kruis aan wat van toepassing is SPORTDIENST pagina 1/5 ERKENNINGSFORMULIER VOOR SPORTVERENIGINGEN INLEIDING Dit formulier is een verplichte bijlage van het erkenning- en subsidiereglement voor sportverenigingen. Zij moet correct en volledig

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKINITIATIEVEN KNOKKE-HEIST

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKINITIATIEVEN KNOKKE-HEIST SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKINITIATIEVEN KNOKKE-HEIST Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2... 2 3 Algemene verdeling... 2 4 Vooraftrek van huur- en energiekosten, onderhouds- en herstellingswerken, kampvervoer

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Jeugddienst Londerzeel Lijsterstraat 1 1840 Londerzeel Tel.: 052 31 94 62 Fax: 052 30 53 84 jeugd@londerzeel.be Algemeen Artikel 1: Enkel erkende jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEVELVERBETERINGSUBSIDIE SUBSIDIEREGELING STIMULERING DETAILHANDEL MUSSELKANAAL 2018

AANVRAAGFORMULIER GEVELVERBETERINGSUBSIDIE SUBSIDIEREGELING STIMULERING DETAILHANDEL MUSSELKANAAL 2018 AANVRAAGFORMULIER GEVELVERBETERINGSUBSIDIE SUBSIDIEREGELING STIMULERING DETAILHANDEL MUSSELKANAAL 2018 ATTENTIE: lees eerst de invulinstructie voor u start met invullen. 1. Persoonsgegevens Naam aanvrager

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Jeugdhuis Werkjaar: 1 september augustus 2018

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Jeugdhuis Werkjaar: 1 september augustus 2018 Dossier ontvangen: / /08 STEDELIJKE JEUGDDIENST Jeugdcentrum Jotie Hofstraat 900 OUDENAARDE 0 90 jeugdcentrum@oudenaarde.be www.jotie.be AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Jeugdhuis Werkjaar: september

Nadere informatie

Reglement goedgekeurd door de Gemeenteraad in openbare zitting van 15/12/2014.

Reglement goedgekeurd door de Gemeenteraad in openbare zitting van 15/12/2014. REGLEMENT HOUDENDE DE GEDEELTELIJKE TERUGBETALING VAN DE GEMEENTELIJKE OPCENTIEMEN OP DE ONROERENDE VOORHEFFING VOOR EEN NIEUW AANGESCHAFTE OF GEBOUWDE WONING TE SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE Reglement goedgekeurd

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN Goedgekeurd door de gemeenteraad 27 oktober 2011 Art. 1. Toelagen inzake het volgen van kadervorming Art. 1.1. Binnen de betoelaging van de Vlaamse regering, volgens

Nadere informatie

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet DATUM BESLISSING: 17 december 2015 DATUM BEKENDMAKING: 21 december 2015 Artikel 1: de wijzigingen binnen het subsidiereglement

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD Het subsidiereglement werd, na positief advies van de jeugdraad dd 15 mei 2012, goedgekeurd in de openbare zitting van de gemeenteraad dd 9 juli 2012. Het reglement gaat in op 1

Nadere informatie

S t a d s b e s t u u r H o o g s t r a t e n

S t a d s b e s t u u r H o o g s t r a t e n -2.078.51 Goedkeuren subsidiereglement jeugdinfrastructuur. De raad, Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op het jeugdbeleidsplan 2011-2013, goedgekeurd door de

Nadere informatie

nr. 378 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 15 september 2017 aan SVEN GATZ Jeugdbewegingen - Demografie leden

nr. 378 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 15 september 2017 aan SVEN GATZ Jeugdbewegingen - Demografie leden SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 378 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 15 september 2017 aan SVEN GATZ VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL Jeugdbewegingen - Demografie leden wordt traditioneel gekenmerkt

Nadere informatie

Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013

Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013 Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013 Artikel 1 Met ingang van 1 januari 2014 kunnen alle jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Dit formulier dient om toelagen aan te vragen volgens het gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen, goedgekeurd door de gemeenteraad in haar zitting

Nadere informatie

Zekerheid voor jeugdlokalen?

Zekerheid voor jeugdlokalen? Zekerheid voor jeugdlokalen? Steunpunt Jeugd vzw Arenbergstraat 1D I 1000 Brussel T 02 551 13 50 I F 02 551 13 85 info@steunpuntjeugd.be I www.steunpuntjeugd.be Jeugdlokalen en de kerk Contacten en contracten

Nadere informatie

INVULINSTRUCTIE AANVRAAGFORMULIER VERPLAATSINGSSUBSIDIE

INVULINSTRUCTIE AANVRAAGFORMULIER VERPLAATSINGSSUBSIDIE INVULINSTRUCTIE AANVRAAGFORMULIER VERPLAATSINGSSUBSIDIE Vooraf Lees eerst de verordening. Parafering Elke bladzijde dient te worden ondertekend door alle ondertekenaars. Indien u voor nadere motivering

Nadere informatie

Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010.

Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010. Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010. HOOFDSTUK I. ALGEMENE BEPALINGEN Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: Werkjaar:

Nadere informatie

1878 ( ) Nr januari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet

1878 ( ) Nr januari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet stuk ingediend op 1878 (2012-2013) Nr. 1 18 januari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Chokri Mahassine, de dames Tinne Rombouts en Danielle Godderis-T Jonck, de heren Philippe De Coene,

Nadere informatie

De subsidies worden verdeeld op basis van de prestaties van 1 september tot en met 31 augustus.

De subsidies worden verdeeld op basis van de prestaties van 1 september tot en met 31 augustus. Gemeenteraad 9 januari 2014 Artikel 1. Voor de beleidsperiode 2014-2019 worden de volgende acties voorzien in uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 m.b.t. de stimulering van het lokaal jeugdbeleid:

Nadere informatie

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden.

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden. Subsidiereglement jeugdbeleid gemeente Borsbeek Inhoud Art. 1: Begrippen p.1 Art. 2: Subsidies jeugd p.2 Art. 3: Uitbetaling p.2 Art. 4: Voorwaarden tot uitbetaling p.2 Art. 5: Inwerkingtreding p.7 Art.

Nadere informatie

Lokaal overleg kinderopvang Kortrijk

Lokaal overleg kinderopvang Kortrijk Lokaal overleg kinderopvang Kortrijk Inleiding: hoe kwam dit memorandum tot stand. Het Lokaal overleg Kinderopvang Kortrijk is een door het stadsbestuur erkende adviesraad. Deze is samengesteld op basis

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING VERSLAG ALGEMENE VERGADERING 6/02/2016 1. Opvolging vorig verslag Het vorig verslag werd goedgekeurd, zonder opmerkingen. 2. Infrastructuursubsidie Chiro Eine - De nieuwbouw komt aan het speelplein aan

Nadere informatie

Stedelijk reglement betreffende investeringssubsidies voor eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven

Stedelijk reglement betreffende investeringssubsidies voor eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven Stedelijk reglement betreffende investeringssubsidies voor eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven Goedgekeurd in de gemeenteraad van 27 september 2010 Gewijzigd in de gemeenteraad van 21 november

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSDOMEIN JEUGD 2014-2019

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSDOMEIN JEUGD 2014-2019 SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSDOMEIN JEUGD 2014-2019 Stedelijke Jeugddienst Gistel telefoon 059 27 02 17 - sport@gistel.be Meer info op www.jeugdgistel.be Gemeenteraad 9 januari 2014 Artikel 1. Voor de beleidsperiode

Nadere informatie

PROJECTOPROEP NEDERLANDSTALIGE AANGELEGENHEDEN Een initiatief van Schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden.

PROJECTOPROEP NEDERLANDSTALIGE AANGELEGENHEDEN Een initiatief van Schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden. PROJECTOPROEP NEDERLANDSTALIGE AANGELEGENHEDEN 2019 Een initiatief van Schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden. O. OPROEP 2019 Het lokaal cultuurbeleid is een weerspiegeling van wat er in de stad

Nadere informatie

Reglement gemeentelijke subsidies voor jeugdhuizen en jeugdverenigingen

Reglement gemeentelijke subsidies voor jeugdhuizen en jeugdverenigingen Artikel 1. Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van Meerhout kan jaarlijks subsidies verlenen aan erkende jeugdhuizen en jeugdverenigingen van Meerhout die werken met vrijwilligers, en dit binnen de

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDVERENIGINGEN ZOTTEGEM

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDVERENIGINGEN ZOTTEGEM Jeugddienst Zottegem SJC De Muze Beislovenstraat 4 9620 Zottegem tel/09 367 91 98 jeugddienst@zottegem.be SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDVERENIGINGEN ZOTTEGEM Reglement Dit reglement regelt de verdeling van de

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK GEMEENTE DENTERGEM

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK GEMEENTE DENTERGEM SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK GEMEENTE DENTERGEM HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Wat? Binnen de perken van de daartoe door de gemeenteraad goedgekeurde kredieten op de begroting, voorziet het gemeentebestuur

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER TRANSFORMATIESUBSIDIE SUBSIDIEREGELING STIMULERING DETAILHANDEL VEENDAM 2018

AANVRAAGFORMULIER TRANSFORMATIESUBSIDIE SUBSIDIEREGELING STIMULERING DETAILHANDEL VEENDAM 2018 AANVRAAGFORMULIER TRANSFORMATIESUBSIDIE SUBSIDIEREGELING STIMULERING DETAILHANDEL VEENDAM 2018 ATTENTIE: lees eerst de invulinstructie voor u start met invullen. 1. Persoonsgegevens Naam aanvrager (1):

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Cultuureducatieve vereniging Werkjaar: 1 september augustus 2018

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Cultuureducatieve vereniging Werkjaar: 1 september augustus 2018 Dossier ontvangen: / /2018 STEDELIJKE JEUGDDIENST Jeugdcentrum Jotie Hofstraat 14 9700 OUDENAARDE 055 33 44 90 jeugdcentrum@oudenaarde.be www.jotie.be AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Cultuureducatieve

Nadere informatie

1. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd.

1. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd. Algemene vergadering 20 november 2017 19u30 Raadzaal gemeentehuis Markt 1 Aanwezig: Chiro Heikant: Jasmine Van Camp Gidsen Berlaar: Wenke Coppens Scouts Berlaar: Lot De Meester KLJ jongens: Robin Heylen

Nadere informatie

Art. 4. Subsidieperiode De periode van 12 maanden voorafgaand aan 30 juni van het subsidiejaar.

Art. 4. Subsidieperiode De periode van 12 maanden voorafgaand aan 30 juni van het subsidiejaar. Algemeen Artikel 1. Dit subsidiereglement bepaalt de voorwaarden voor toekenning van subsidies aan de sportverenigingen binnen de perken van de door de gemeenteraad in de financiële nota van het budget

Nadere informatie

ADVIES op het voorstel van decreet houdende de wijziging van het DAC- decreet

ADVIES op het voorstel van decreet houdende de wijziging van het DAC- decreet ADVIES op het voorstel van decreet houdende de wijziging van het DAC- decreet Het Vlaams parlement vraagt advies aan de Vlaamse Jeugdraad rond de voorgestelde wijzigingen in het DAC-decreet. De wijzigingen

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Cultuureducatieve vereniging Werkjaar: 1 september augustus 2017

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Cultuureducatieve vereniging Werkjaar: 1 september augustus 2017 Dossier ontvangen: / /2017 STEDELIJKE JEUGDDIENST Jeugdcentrum Jotie Hofstraat 14 9700 OUDENAARDE 055 33 44 90 jeugdcentrum@oudenaarde.be www.jotie.be AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Cultuureducatieve

Nadere informatie

VERSLAG. Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april u Plaats: Collegezaal ABC

VERSLAG. Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april u Plaats: Collegezaal ABC VERSLAG Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april 2018 19.15u Plaats: Collegezaal ABC Aanwezig: Sander Boel (ondervoorzitter), Wannes Vyvey (scouts Sint-Johannes), Ellen De Vos (jeugdhuis), Annelies Tack

Nadere informatie

Inrichtingsplan Centrum Overleie

Inrichtingsplan Centrum Overleie Inrichtingsplan Centrum Overleie Stadsvernieuwingsproject Overleie Workshopreeks met Jordi Farrando - Leiedal concreet uitwerken van diverse zones op Overleie Workshopreeks met Jordi Farrando - Leiedal

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een impulssubsidie voor sportverenigingen

Aanvraagformulier voor een impulssubsidie voor sportverenigingen VERENIGING: Gemeentebestuur Nevele Sportdienst ONTVANGEN: / 2017 vak bestemd voor de sportdienst Aanvraagformulier voor een impulssubsidie voor sportverenigingen Voor wie geldt deze subsidieaanvraag? De

Nadere informatie

VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018

VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018 VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018 Aanwezig: Bestuur Jeugdraad Bestuursleden Ann-Sofie D Hollander, Timo De Wit, Jan-Frederik D Hollander, Sebastiaan Vergauwen, Jonas Fabré, Jana Van Grieken, Emma Staut,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit. Subsidiereglement voor de preventie van inbraak, vandalisme en sluikstorten bij erkende

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit. Subsidiereglement voor de preventie van inbraak, vandalisme en sluikstorten bij erkende GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 september 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00782 Onderwerp: Nieuw subsidiereglement voor de preventie van inbraak, vandalisme en sluikstorten bij erkende

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 september 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00780 Onderwerp: Nieuw reglement betreffende de aanvraag van huursubsidies voor erkende eerstelijns plaatselijke

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD ICHTEGEM

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD ICHTEGEM SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD ICHTEGEM 1 INHOUDSTAFEL INHOUDSTAFEL ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2 Hoofdstuk I: Algemene

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Jeugd- en jongerenbewegingen Werkjaar: 1 september augustus 2017

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Jeugd- en jongerenbewegingen Werkjaar: 1 september augustus 2017 Vak voor administratie: Dossier ontvangen: / /2017 STEDELIJKE JEUGDDIENST Jeugdcentrum Jotie Hofstraat 14 9700 OUDENAARDE 055 33 44 90 jeugdcentrum@oudenaarde.be www.jotie.be AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN

Nadere informatie

Subsidiereglement voor huursubsidies aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven in geval van overmacht

Subsidiereglement voor huursubsidies aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven in geval van overmacht Subsidiereglement voor huursubsidies aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven in geval van overmacht Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 september 2016 Bekendgemaakt op 28 september 2016 Inhoudstafel

Nadere informatie

C:\Users\kristien.dhondt\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\XXC8AEEM\aanpassing reglement subsidiëring

C:\Users\kristien.dhondt\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\XXC8AEEM\aanpassing reglement subsidiëring REGLEMENT SUBSIDIËRING VAN JEUGDRAAD EN JEUGDVERENIGINGEN (GR MEI 2008) 1 AANPASSING SUBSIDIEREGLEMENT 1994 1. WIE WORDT GESUBSIDIEERD? Artikel 1. Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de preventie van inbraak, vandalisme en sluikstorten bij erkende eerstelijns. plaatselijke jeugdwerkinitiatieven.

Subsidiereglement voor de preventie van inbraak, vandalisme en sluikstorten bij erkende eerstelijns. plaatselijke jeugdwerkinitiatieven. Subsidiereglement voor de preventie van inbraak, vandalisme en sluikstorten bij erkende eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 september 2016 Bekendgemaakt

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK 1 Nominatieve toelagen jeugdraad 1500... 2 2 Toelagen voor jeugdverenigingen... 2 2.1 Jeugdraadtoelage 800... 2 2.2 subsidie De Flodder 1400... 2 2.2.1 Werkingstoelage 1100...

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 6 januari 2015:

Verslag Jeugdraad 6 januari 2015: Verslag Jeugdraad 6 januari 2015: Aanwezig: Gabriëlla (Voorzitter), Ruben, Tom, Wouter (Chiro Erps-Kwerps), Dave (JH t Excuus), Mathias, Hans (Scouts Kortenberg), Jens, Thibaud (JH Den Aap), Pieter (JH

Nadere informatie

Verslag JAL. 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren

Verslag JAL. 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren Verslag JAL 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren Aanwezigen: Chiro Malegijs: Phil Drieghe Jeugdhuis Heidestip: Jannes Ilegems Scouts Londerzeel: Lore Leo Scouts Londerzeel: Britt Buelens Chiromeisjes

Nadere informatie

Subsidiereglement Jeugdverenigingen

Subsidiereglement Jeugdverenigingen Subsidiereglement Jeugdverenigingen Datum Aanpassingen 2019 Pagina 1 / 10 Contact Hellen Volckaert Stad Zottegem Beislovenstraat 4 9620 Zottegem 09 367 91 98 jeugddienst @zottegem.be Dit reglement regelt

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN Artikel 1 Doelstelling De stad Tongeren wil erfgoedinitiatieven in Tongeren stimuleren en financieel ondersteunen, binnen de perken van het vastgestelde

Nadere informatie

STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE

STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE Vilvoorde, 30 november 2010 STEDELIJKE JEUGDRAAD VILVOORDE Secretariaat dienst Jeugd Leuvensestraat 117 1800 Vilvoorde Tel: 02 255 46 59 Fax: 02 255 47 50 Verslag vergadering JEUGDRAAD donderdag 25 november

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen 2011-2013

Gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen 2011-2013 Gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen 2011-2013 Dit reglement gaat in vanaf 1 januari 2011. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 De diverse toelagevormen die het onderwerp uitmaken

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Animatorenwerking Werkjaar: 1 september augustus 2017

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Animatorenwerking Werkjaar: 1 september augustus 2017 Dossier ontvangen: / /2017 STEDELIJKE JEUGDDIENST Jeugdcentrum Jotie Hofstraat 14 9700 OUDENAARDE 055 33 44 90 jeugdcentrum@oudenaarde.be www.jotie.be AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Animatorenwerking

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT WERKINGSSUBSIDIES JEUGDVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT WERKINGSSUBSIDIES JEUGDVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT WERKINGSSUBSIDIES JEUGDVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas

INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas in opdracht van het OCMW Sint-Niklaas FASE 2 ontwerpend onderzoek inspraakbijeenkomst 12 januari 2013 BRUT ism LAND en Talboom TENTOONSTELLINGSWEEK

Nadere informatie

Telling interventieploegen + anpr. maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag

Telling interventieploegen + anpr. maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag Schriftelijke vraag van politieraadslid Steve Vanneste. Ik zou graag eens willen weten hoe het vandaag de dag zit met de aanwezigheid van blauw op straat. Dit kan gezien worden als een opvolging van mijn

Nadere informatie

Het verslag van vorige vergadering ( ) werd overlopen en goedgekeurd.

Het verslag van vorige vergadering ( ) werd overlopen en goedgekeurd. Jeugdraadvergadering 19 november 2009 Aanwezig: Else De Wachter (schepen jeugd) Loes Troch (jeugdconsulent) Stijn Espagnet (voorzitter jeugdraad) Kim Vanden Brande (ondervoorzitter jeugdraad) Tom Lamberts

Nadere informatie

Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016

Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016 Persnota 28 februari 2017 Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016 Vanaf maart 2017 ook snelheidscontroles zone 30 1. Plan Nieuw Kortrijk in het ruime centrum van Kortrijk 2.

Nadere informatie

Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel.

Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel. 1 Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel. Aan de jeugdraad wordt een nominatief bedrag van 1.500 toegekend

Nadere informatie

#Jij bent mee aan zet. Klaar voor een nieuwe stad»

#Jij bent mee aan zet. Klaar voor een nieuwe stad» #Jij bent mee aan zet Klaar voor een nieuwe stad Luisteren naar mensen, ze met elkaar in contact brengen, debatteren en samen bouwen aan de stad, dat is precies waar CD&V 4.0 voor staat. Een nieuwe stad

Nadere informatie

Geachte secretaris-generaal, Geachte schepenen, Beste studenten, leden, oud-leden en ouders van Sint-Lucia, Dames en heren,

Geachte secretaris-generaal, Geachte schepenen, Beste studenten, leden, oud-leden en ouders van Sint-Lucia, Dames en heren, Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Zaterdag 13 maart 2010 Voorstelling projecten Speelgroen Tover jouw terrein om tot een groen avontuur Geachte secretaris-generaal,

Nadere informatie

- WAARVOOR-subsidies Ondersteunen gericht bepaalde werkingselementen of kosten.

- WAARVOOR-subsidies Ondersteunen gericht bepaalde werkingselementen of kosten. INLEIDING Na ruim beraad en zorgvuldige inspraak besloten we in Ruiselede het subsidiereglement voor de verdeling van de gelden aan de jeugdverenigingen dat goedgekeurd werd in zitting van 12/04/95 te

Nadere informatie

REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK

REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK DOEL EN PERIODE De subsidiëring van het jeugdwerk heeft tot doel het jeugdwerk financieel te ondersteunen zodat zij hun werking behouden, verder uitbouwen en differentiëren.

Nadere informatie

Reglement voor renteloze leningen aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor renteloze leningen aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven Reglement voor renteloze leningen aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 juni 2019 Bekendgemaakt op 25 juni 2019 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk

Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 27 april 2015 Bekendgemaakt op 28 april 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht!

De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht! De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht! Volg de aanwijzingen in deze brochure stap voor stap en kom zo tot een perfect subsidiedossier! We overlopen alle formulieren zodat je duidelijk weet

Nadere informatie

Goedgekeurd op de gemeenteraad van 26.03.2015

Goedgekeurd op de gemeenteraad van 26.03.2015 GEMEENTELIJK REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN INITIATIEVEN VAN VRIJWILLIGERSORGANISATIES IN DE ARMOEDEBESTRIJDING ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Wat is de doelstelling van deze subsidies? Met dit reglement

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN HAGELSTORM 7-8-9 JUNI 2014

VEEL GESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN HAGELSTORM 7-8-9 JUNI 2014 VEEL GESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN HAGELSTORM 7-8-9 JUNI 2014 1. Vanaf wanneer kan ik een dossier bij het Rampenfonds indienen? U kan een dossier indienen vanaf de publicatie van de erkenning in het Belgisch

Nadere informatie

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16/12/2013 Bekendgemaakt op 19/12/2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Definities

Nadere informatie

Aanvraag activiteitensubsidie gezondheidspromotie

Aanvraag activiteitensubsidie gezondheidspromotie Aanvraag activiteitensubsidie gezondheidspromotie Indien mogelijk vragen we u om het formulier digitaal in te vullen. Dit aanvraagformulier hoort bij het subsidiereglement voor gezondheidspromotie. Dit

Nadere informatie

gratis om tot een groen avontuur

gratis om tot een groen avontuur Deze maand in E-flash: Weba Warande Tover de tuin van jouw jeugdlokaal gratis om tot een groen avontuur Aangekondigde inspecties rookverbod bij jeugdwerkorganisaties Eerste hulp voor EHBO-koffers Novarock

Nadere informatie

REGLEMENT SUBSIDIERING VAN JEUGDWERKINITIATIEVEN

REGLEMENT SUBSIDIERING VAN JEUGDWERKINITIATIEVEN Gezien om gevoegd te worden bij het besluit van de gemeenteraad van 24 juni 2014 betreffende de goedkeuring van het gemeentelijk subsidiereglement van jeugdwerkinitiatieven. REGLEMENT SUBSIDIERING VAN

Nadere informatie

Subsidiereglement sportverenigingen.

Subsidiereglement sportverenigingen. Subsidiereglement sportverenigingen. Artikel 1: Doel van het reglement Het gemeentebestuur wil binnen de sport lokale verenigingen ondersteunen die een bijdrage leveren tot sportbeoefening van de bevolking

Nadere informatie

Aanvraagbundel jeugdhuizen aanvraagjaar 2014

Aanvraagbundel jeugdhuizen aanvraagjaar 2014 Aanvraagbundel jeugdhuizen aanvraagjaar 2014 JD/AJH/24/12/2013 Jeugddienst Gemeenteplein 6 8790 WAREGEM T 056 62 13 85 F 056 60 66 96 jeugd@waregem.be www.waregem.be Openingstijden Voormiddag: Van maandag

Nadere informatie

Onderzoek over integrale toegankelijkheid van de infrastructuur binnen de jeugdsector

Onderzoek over integrale toegankelijkheid van de infrastructuur binnen de jeugdsector Onderzoek naar integrale toegankelijkheid van infrastructuur binnen de jeugdsector Bevraging actoren binnen de jeugdsector Deel 1: Resultaten onlinebevraging Deel 2: Resultaten diepte-interviews Deel 3:

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD MJP

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD MJP SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD MJP 2014-2019 HOOFDSTUK 1 - ALGEMENE BEPALINGEN Volgende subsidies worden gereglementeerd Soort subsidie Begunstigde Toekenning 1.Werkingssubsidie erkende Zingemse 2.800 EUR op

Nadere informatie

Onroerende voorheffing

Onroerende voorheffing Onroerende voorheffing Thematische informatiebrochure. Reeks Huisvesting nr. 2 Inhoud/Lay-out : Gemeentelijke informatiedienst, tel. 059/33.91.94, fax 059/33.00.36 e-mail : infodienst@bredene.be Voorwoord

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling duurzame investeringen in de nieuwbouw West Aletalaan fase 4

Uitvoeringsregeling duurzame investeringen in de nieuwbouw West Aletalaan fase 4 Uitvoeringsregeling duurzame investeringen in de nieuwbouw West Aletalaan fase 4 Burgemeester en wethouders van de gemeente Terschelling; - Overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK Jeugd Houthalen-Helchteren Pastorijstraat 30 3530 HOUTHALEN-HELCHTEREN. T: 011/492.098 E: dries.vandebeeck@houthalen-helchteren.be

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMS MINISTER VAN BEGROTING, FINANCIEN EN ENERGIE EN DE VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp

Nadere informatie

Subsidiereglement voor experimentele jeugdinitiatieven

Subsidiereglement voor experimentele jeugdinitiatieven Subsidiereglement voor experimentele jeugdinitiatieven Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2017 Bekendgemaakt op 26 september 2017 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2. Definities...

Nadere informatie

Geachte heer, Geachte mevrouw,

Geachte heer, Geachte mevrouw, Havenstraat 44 3500 Hasselt T 011 29 84 00 - F 011 22 12 77 vlaamsewaterweg.be Betreft: Werkwijze jaagpadtoelatingen Bijlage: Categorieën jaagpadtoelatingen en toepasselijke termijnen en tarieven Geachte

Nadere informatie

Jeugdraad 17 MEI 2011

Jeugdraad 17 MEI 2011 Jeugdraad 17 MEI 2011 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Aanwezig: Thomas Desmet (Open Jeugdwerk), Jefferie Maes (Open Jeugdwerk), Sam De Waele (Open Jeugdwerk), Jo Vermeersch (KSA Zulte), Stefaan Vermeersch

Nadere informatie