Kunt u wel wat ondersteuning bieden?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kunt u wel wat ondersteuning bieden?"

Transcriptie

1 Kunt u wel wat ondersteuning in huis gebruiken? Kunt u wel wat ondersteuning bieden? Zelfstandig blijven wonen: dat kan langer dan u denkt! Mevrouw van de Put: Veel dingen in huis kan ik nog wel. Maar lang niet alles. Mevrouw De Beer: Dankzij Nancy kan ik in mijn eigen huis blijven wonen. Gaat u graag met mensen om? Nancy: Voor mij is dit ideaal en ik voel me in dit werk weer helemaal in mijn element. Esmail: Wanneer ik door de wijk fiets, dan zijn er altijd wel mensen die naar me zwaaien.

2 Wethouder G. Mevis: We zijn tevreden over de resultaten van het project. We zijn te spreken over de resultaten van het project, licht wethouder G. Mevis (Sociale Zaken en Arbeidsmarkt) het subsidiebesluit toe. Het WZSWproject voorziet in activering van mensen voor wie het niet zo eenvoudig is trajecten te ontwikkelen. Er komen voor deze belangrijke doelgroep voldoende vaste banen uit voort, en waar dat niet lukt is sprake van doorgeleiding naar vrijwilligerswerk. Wethouder Mevis doelt op het project in Tilburg Noord, een wijk uit de jaren zestig, zoals Nederland er zoveel kent. Enerzijds wonen er ouderen die in de wijk zijn achtergebleven waar ze dertig jaar geleden zijn gaan wonen. Anderzijds zijn dat de jonge gezinnen met grote kinderen uit andere culturen. Van deze laatste groep leeft een aanzienlijk deel van een uitkering. De kunst is om deze beide groepen met elkaar te matchen. Het WZSW-project geeft hier invulling aan. Het voorziet in de zorgbehoefte van de oudere mensen, het haakt in op de werkgelegenheidsproblematiek en het haalt beide groepen uit hun isolement. Dit blijkt in de praktijk goed te werken. Het komt de sociale contacten en de leefbaarheid van de wijk alleen maar ten goede. Wij zijn in ieder geval tevreden over dit project.

3 Zelfstandig blijven wonen: dat kan langer dan u denkt! Veel oudere mensen of mensen met een beperking denken dat ze vanwege hun ouderdom of beperking niet langer zelfstandig kunnen wonen. In sommige gevallen kan dat ook niet omdat ze zoveel ondersteuning nodig hebben dat dit niet in een normale thuissituatie te realiseren valt. Maar gelukkig zijn er ook veel gevallen waarin dat wel kan. Dat wil zeggen: onder de voorwaarde dat deze mensen een bepaalde vorm van ondersteuning krijgen. Is dat bij u ook het geval? Kunt u de meeste huishoudelijke taken nog wel zelf doen, maar heeft u moeite met bepaalde onderdelen daarvan? Boodschappen doen is misschien moeilijk of u bent niet meer in staat de ramen te lappen of te stofzuigen. Maar dat wil nog niet zeggen dat u daarom niet meer zelfstandig kunt wonen. U heeft alleen op de juiste manier ondersteuning nodig door een woonzorgserviceverlener waarop u kunt rekenen en die de karweitjes opknapt die u zelf niet meer kunt doen. Het concept Wonen, Zorg en Service in de Wijk voorziet hierin. Dat betekent dat mensen, bij voorkeur uit uw eigen wijk, bij u komen om u deze taken uit handen te nemen. Deze mensen worden daarvoor opgeleid en geschoold en helpen u met alle mogelijke taken: boodschappen doen, schoonmaakwerkzaamheden, wassen, strijken en ze helpen u bijvoorbeeld ook bij het verrichten van reparaties of het verzorgen van uw huisdieren. De woonzorg-serviceverlener kan u dus veel werk uit handen nemen, waardoor u toch zelfstandig kunt blijven wonen. In deze brochure leest u hoe twee bewoners uit uw wijk deze ondersteuning ervaren. We stellen u voor aan mevrouw Van de Put en mevrouw De Beer.

4 Kunt u wel wat ondersteuning in huis gebruiken? Ook kunnen er kleine reparaties worden uitgevoerd of wordt u geholpen met uw administratie. Dankzij deze ondersteuning kunt u zelfstandig blijven wonen en blijven genieten van uw vertrouwde omgeving. Wanneer u wat ouder bent of wanneer u een lichamelijke beperking hebt, dan kunt u waarschijnlijk wel wat ondersteuning gebruiken. Maar waar vindt je goede ondersteuning? Tot voor kort was dat niet zo gemakkelijk. Daarin is nu verandering gekomen, want u kunt nu dankzij Wonen, Zorg en Service in de Wijk op een eenvoudige manier goede ondersteuning krijgen. En nog wel uit uw eigen wijk. Mevrouw Van de Put: Veel dingen in huis kan ik nog wel. Maar lang niet alles. Ik kan alles aan haar kwijt en zij ook aan mij Mevrouw De Beer: Dankzij Nancy kan ik in mijn eigen huis blijven wonen. Ik kan goed met haar overweg en ze begrijpt me ook. Bij de zogeheten woonzorgserviceverlener kunt u met al uw problemen aankloppen. Of eigenlijk hoeft u niet aan te kloppen, want de woonzorg-serviceverlener komt natuurlijk naar u toe. Zo wordt u geholpen bij de huishoudelijke klusjes die u zelf niet meer kunt doen, worden er boodschappen voor u gehaald of wordt uw tuin onderhouden.

5 Service in de Wijk. Dankzij dit project kreeg ze ondersteuning en die kwam voor haar als geroepen. Mevrouw Van de Put: Veel dingen in huis kan ik nog wel. Maar lang niet alles. Ik heb twee nieuwe heupen en ik heb verschillende andere operaties gehad. Pas ben ik nog aan staar geopereerd, zegt mevrouw Van de Put. Ik kan nog wel het een en ander doen, maar veel dingen ook niet. Ik wil nog wel veel zelf, maar af en toe gaat het gewoon niet. Dat vind ik dan jammer. Padma, mijn hulp, is een schat van een meid. Ik wil haar graag helpen, maar dat gaat niet altijd. Zelf stilzitten en andere mensen voor me laten werken, dat kan ik moeilijk. Vanmorgen kwam ze ook weer en ik zei dat ik haar niet kon helpen vanwege de pijn. Maar toen ze begonnen was, ben ik toch maar de was gaan doen. Ik kan nu eenmaal slecht stilzitten. We kunnen goed met elkaar overweg. Ik kan alles aan haar kwijt en zij ook aan mij, want ze heeft in haar leven al heel veel meegemaakt. Voor mij is ze echt een geschenk uit de hemel. Mevrouw Van de Put (76 jaar) loopt met een rollator, maar kan al weer aardig uit de voeten. Een tijdje geleden ging het een stuk minder en tot overmaat van ramp ging haar oude hulp ook nog weg. Ze zat toen echt met een probleem, omdat ze veel dingen in de huishouding niet zelf kon doen. Gelukkig kwam ze op het spoor van het project Wonen, Zorg en

6 Mevrouw De Beer: Dankzij Nancy kan ik in mijn eigen huis blijven wonen. Mevrouw De Beer is een tevreden klant. En dat kan ook niet anders, want ze heeft het met haar Nancy bijzonder goed getroffen. Ze krijgt niet alleen goede hulp, maar ze heeft meteen ook iemand om mee te praten. Sinds enige jaren is mevrouw De Beer (77) weduwe en ze heeft geen kinderen. Daarbij heeft ze ook nog eens artrose (gewrichtsaandoening). Ze zegt daarover: Ik zit van onder tot boven onder de artrose. Vooral in mijn benen. Die werken niet meer mee, alhoewel het de ene dag beter gaat dan de andere. Ze kwam met het project Wonen, Zorg en Service in de Wijk in aanraking toen ze iets moest hebben van de thuiszorg. Er kwam een man van de thuiszorg en toen vroeg ik of hij niet iemand wist die eens met mij rond de flat kon gaan wandelen of een keer met mij naar het winkelcentrum kon gaan. Volgens hem vroeg ik dit op het juiste moment omdat toen net dat project was gestart. Een paar dagen later kwam Nancy hier kennismaken en dat klikte meteen. Ik ben eigenlijk een mens die niet alleen kan zijn, maar ja het moet gewoon. Soms ben ik wel verdrietig, omdat ik dan denk dat de mensen dat niet begrijpen. Maar die mensen verkeren niet in die toestand en daarom kunnen ze zich dat niet voorstellen. Nu heb ik gelukkig Nancy. Daar kan ik goed mee overweg en die begrijpt me ook. U ziet hoeveel baat mevrouw Van de Put en mevrouw De Beer bij dit project hebben. Waarom zou dat niet voor u gelden? Informeer eens, geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden van dit project.

7 Nancy: Voor mij is dit ideaal en ik voel me in dit werk weer helemaal in mijn element. Voordat ze in de WAO terecht kwam, werkte Nancy Norbart (48) in de thuiszorg. Aan een ongeluk hield ze dystrofie (spierziekte) aan haar rechterhand over en kan ze bijvoorbeeld niet meer tillen. Maar stilzitten was voor haar niet weggelegd en ze wilde graag terug in haar oude vak. Daarbij moest dan wel rekening worden gehouden met haar beperkingen. In 2001 kwam ze met het project Wonen, Zorg en Service in de Wijk in contact en sinds 2002 werkt ze nu in haar eigen wijk als woonzorg-serviceverlener. Ze zegt: Voor mij is dit ideaal en ik voel me in dit werk weer helemaal in mijn element. Het is precies wat ik graag wou en ook in de vorm waarin ik het graag zou willen. De speciale aandacht die je aan de mensen kunt besteden vind ik belangrijk. En dat hebben de mensen ook nodig. Veel mensen zijn eenzaam en voelen zich ellendig en verdrietig. Ik zeg dan altijd dat ze niet achter de geraniums moeten blijven zitten. Zo kom ik regelmatig bij mevrouw De Beer. Mevrouw De Beer ziet niet zo goed meer. Ze is bang om de straat op te gaan om bijvoorbeeld boodschappen te doen. Ze voelt zich dan onzeker en ongemakkelijk. Dat begrijp ik ook wel. Dan kan ik die boodschappen wel voor haar gaan halen, maar dan komt ze nog niet buiten. Dus dan neem ik haar mee en doen we samen de boodschappen. Dan kan ze zelf precies uitzoeken wat ze wil en heeft ze tenminste even een uitje. Ze waardeert dat zeer, dat weet ik zeker. En zo n wandeling naar de winkel is niet alleen goed voor mevrouw De Beer, maar ook voor mij. Nancy vindt dat ze met dit werk veel waardering ondervindt.

8 Esmail: Wanneer ik door de wijk fiets, dan zijn er altijd wel mensen die naar me zwaaien. Esmail Ayubi is zo n 10 jaar geleden gevlucht uit Afghanistan. Sinds hij in Nederland verblijft heeft hij niet stil gezeten en van alles geprobeerd om aan een baan te komen. Ondanks de opleiding die hij bij het ROC volgde, lukte dat niet erg. Uiteindelijk kwam hij via zijn consulent in contact met het project Wonen, Zorg en Service in de Wijk en kon hij daar aan de slag. Hij heeft die kans met beide handen aangegrepen en heeft daar zeker geen spijt van. Fluitend fietst hij nu door de wijk en bezoekt hij oudere mensen en mensen met een beperking om er bijvoorbeeld kleine karweitjes op te knappen. Hij zegt zelf: Je moet niet de hele dag thuis zitten. Je moet iets doen, dat is veel beter. Ik doe kleine karweitjes, zoals boodschappen doen, maar ook behangen, tuinieren en verven. Zo is Esmail dagelijks actief en zijn klanten zijn hartstikke blij met hem. Mevrouw De Beer zegt over hem: Esmail komt bij mij allerlei klusjes doen. Hij heeft al eens een lamp opgehangen en van de week heeft hij nog de remmen van mijn rollator gerepareerd. Ook de projectbegeleiders zijn enthousiast over Esmail. Ze zien dat hij graag wil werken en iets in ons land wil betekenen. Hij helpt de mensen graag en is blij dat hij dat kan doen. Esmail is handig in het verrichten van kleine reparaties en dergelijke en hij weet goed met de mensen om te gaan. Zijn klanten zien hem dan ook graag komen. Zelf zegt hij: Er moet iets gedaan worden voor de oude mensen. Die hebben onze ondersteuning nodig en zij vinden het prettig om contact te hebben. Ik vind dat zelf ook leuk en ik leer zo veel mensen kennen in de wijk. En de mensen kennen mij nu ook. Wanneer ik door de wijk fiets, dan zijn er altijd wel mensen die naar me zwaaien of die hoi Esmail roepen. Dat vind ik leuk.

9 Kunt u wel wat ondersteuning bieden? Er zijn, afhankelijk van uw situatie, verschillende trajecten om nader kennis te maken met het werk binnen dit project. In ieder traject krijgt u uitgebreid de mogelijkheid in de praktijk te beleven waaruit dit werk bestaat. U kunt in de dagelijkse praktijk meelopen om te kijken of dit is wat u zoekt, maar u kunt bijvoorbeeld ook een speciale opleiding bij het ROC volgen. Bent u werkzoekend of wilt u vrijwilligerswerk doen) Kunt u goed met mensen omgaan en wilt u ondersteuning bieden aan mensen in uw eigen wijk? Het project Wonen, Zorg en Service in de Wijk kan uw hulp dan goed gebruiken. Of beter gezegd: oudere bewoners en bewoners met een lichamelijke beperking in uw wijk kunnen uw hulp goed gebruiken. Wanneer u woonzorg-serviceverlener wordt, werkt u in uw eigen omgeving en biedt u ondersteuning aan mensen in uw eigen wijk. Nancy: Voor mij is dit ideaal en ik voel me in dit werk weer helemaal in mijn element. Esmail: Wanneer ik door de wijk fiets, dan zijn er altijd wel mensen die naar me zwaaien.

10 Gaat u graag met mensen om? Gaat u graag met mensen om en bent u daar eigenlijk ook wel een beetje bedreven in? Misschien heeft u hierin ervaring opgedaan in een eerdere werkkring of bent u actief (geweest) in het verenigingsleven. Of misschien heeft u er gewoon aanleg voor en vindt u het leuk om met mensen om te gaan. In dat geval moet u er toch eens over nadenken of het verlenen van woonzorgservice ook iets voor u is. U komt dan in contact met allerlei mensen in uw eigen wijk. Mensen die u dankbaar zijn voor de ondersteuning die u ze kunt bieden. Daarbij kan het gaan om het doen van boodschappen, schoonmaakwerkzaamheden of bijvoorbeeld begeleiden bij een bezoek aan het ziekenhuis. Allemaal lichte karweitjes die niet al te veel tijd vragen, maar waar u een ander een groot plezier mee doet. Via het project Wonen, Zorg en Service in de Wijk zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt er als vrijwilliger aan de slag of u kunt er betaald werk verrichten. Welk traject u ingaat in dit project is mede afhankelijk van uw persoonlijke situatie. In alle gevallen geldt dat u goed wordt begeleid en dat u na verloop van tijd uw eigen klantenkring heeft. Een klantenkring met tevreden en dankbare klanten. Wie wil dat nu niet? In deze brochure stellen we u voor aan twee mensen die al geruime tijd dit werk doen en die dagelijks merken hoe blij hun klanten met hun ondersteuning zijn: Nancy Norbart en Esmail Ayubi.

11 Voor welke diensten kunt u bij ons terecht? Woondiensten: Hulp bij verhuizen/grote schoonmaak Hulp bij gebruik (elektro)- technische apparatuur Kleine reparaties Klusjes in huis Tuinonderhoud Dierverzorging Overige** Zorgdiensten: Boodschappen Hulp bij maaltijdbereiding Schoonmaakwerkzaamheden Hulp bij was en strijk Administratieve ondersteuning Overige** Welzijnsdiensten: Ondersteuning mantelzorg Begeleiden bij boodschappen, artsbezoek en sociale activiteiten Overige** Interesse? Wilt u meer weten over het werk van (of het werken voor) Wonen, Zorg en Service in de Wijk dan kunt u hiervoor terecht bij: Woonzorgservice in de wijk Dussekstraat AG Tilburg T E info@woonzorgservice.com Voor meer informatie : Dienstencheques Met dienstencheques kunt u van deze diensten gebruik maken. Een dienstencheque geeft u recht op één uur dienstverlening. Zo n cheque kost u 5 euro. ** Heeft u ondersteuning nodig die hier niet vermeld staat? Bel ons gerust; we kijken samen wat we voor u kunnen doen.

12 WZSW werd ontwikkeld in samenwerking met lokale partners in Tilburg en is gericht op het aanbieden van woonzorg-servicediensten en het activeren van arbeidspotentieel. WZSW is een initiatief van PRVMZ en werd mede mogelijk gemaakt door EQUAL subsidie. Wonen, Zorg en Service in de Wijk is een initiatief van Woonzorgservice in de wijk Dussekstraat AG Tilburg T E info@woonzorgservice.com PRVMZ Geert Grootestraat HV s-hertogenbosch T F Vormgeving en dtp: Lex van Soest design

Wonen in een sociale omgeving. In uw wijk, Tilburg-Noord, loopt sinds een paar jaar een bijzonder project: Wonen, Zorg en Service in de Wijk.

Wonen in een sociale omgeving. In uw wijk, Tilburg-Noord, loopt sinds een paar jaar een bijzonder project: Wonen, Zorg en Service in de Wijk. Woonzorgservice ook in uw buurt Tilburg editie mei 2005 Wonen in een sociale omgeving In uw wijk, Tilburg-Noord, loopt sinds een paar jaar een bijzonder project: Wonen, Zorg en Service in de Wijk. Pagina

Nadere informatie

Wonen in een sociale omgeving. In uw wijk, Tilburg-Noord, loopt sinds een paar jaar een bijzonder project: Wonen, Zorg en Service in de Wijk.

Wonen in een sociale omgeving. In uw wijk, Tilburg-Noord, loopt sinds een paar jaar een bijzonder project: Wonen, Zorg en Service in de Wijk. Woonzorgservice ook in uw buurt Tilburg voorjaar 2005 Wonen in een sociale omgeving In uw wijk, Tilburg-Noord, loopt sinds een paar jaar een bijzonder project: Wonen, Zorg en Service in de Wijk. Pagina

Nadere informatie

Woonzorgservice in de wijk

Woonzorgservice in de wijk Woonzorgservice in de wijk WZSWoriëntatietrajecten Het oriëntatietraject Vraagt u zich af welk werk bij u past en lijkt ondersteuning van mensen bij u in de buurt u wel wat? Dan kunt u mogelijk deelnemen

Nadere informatie

VERNIEUWEN MET WZSW. In de periode mei 2002 mei 2005 werd het concept ontwikkeld in Tilburg-noord in het kader van een europees ESF-EQUAL-project

VERNIEUWEN MET WZSW. In de periode mei 2002 mei 2005 werd het concept ontwikkeld in Tilburg-noord in het kader van een europees ESF-EQUAL-project VERNIEUWEN MET WZSW In de periode mei 2002 mei 2005 werd het concept ontwikkeld in Tilburg-noord in het kader van een europees ESF-EQUAL-project voor uitgebreide informatie Van bedrijfsconcept Naar innovatieconcept

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding Leeswijzer 1. Wet maatschappelijke ondersteuning 2. Het gesprek voorbereiden 3. Tot slot

Inhoudsopgave Inleiding Leeswijzer 1. Wet maatschappelijke ondersteuning 2. Het gesprek voorbereiden 3. Tot slot Inhoudsopgave Inleiding... 4 Leeswijzer... 5 1. Wet maatschappelijke ondersteuning... 6 De gemeente... 6 Het Wmoloket... 6 Het gesprek... 7 2. Het gesprek voorbereiden... 8 Woonsituatie... 9 Huishouden...

Nadere informatie

Cliëntondersteuning. Tips voor het keukentafelgesprek. Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente?

Cliëntondersteuning. Tips voor het keukentafelgesprek. Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente? Cliëntondersteuning Tips voor het keukentafelgesprek Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente? Inleiding...3 Leeswijzer...4 Wet maatschappelijke ondersteuning...5

Nadere informatie

Wmo-loket. In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning

Wmo-loket. In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning Wmo-loket In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning sopgave 1. Wet maatschappelijke ondersteuning... 5 De gemeente... 5 Het Wmo loket... 5 Het gesprek... 6 2. Het gesprek voorbereiden... 7 Woonsituatie...

Nadere informatie

Wet maatschappelijke ondersteuning. Wmo: Iedereen moet kunnen meedoen! inwoudenberg

Wet maatschappelijke ondersteuning. Wmo: Iedereen moet kunnen meedoen! inwoudenberg Wet maatschappelijke ondersteuning inwoudenberg Wmo: Iedereen moet kunnen meedoen! INHOUD pag. Voorwoord 3 De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) 4 Waarom wordt de Wmo ingevoerd? 5 Wat betekent de

Nadere informatie

Kanteling Wmo Iedereen doet mee

Kanteling Wmo Iedereen doet mee Kanteling Wmo Iedereen doet mee Wmo-loket In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning Een brochure voor iedereen die ondersteuning nodig heeft vanuit de Wmo. Vrijwillige ouderenadviseur uit Gelderland

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

Extra Zorg die U kunt inhuren als U het alleen even niet meer redt. Zorg en U

Extra Zorg die U kunt inhuren als U het alleen even niet meer redt. Zorg en U Extra Zorg die U kunt inhuren als U het alleen even niet meer redt. Z Zorg en U Ik ben erg gehecht aan mijn eigen huis. Ik moet er niet aan denken om op mijn oude dag te verhuizen. Maar gelukkig is dat

Nadere informatie

Vrouw, 81 jaar. Aanpak eenzaamheid Rotterdam. De start: Waarom eenzaamheid aanpakken? vraagstuk? De uitdaging. Wat is er al gedaan?

Vrouw, 81 jaar. Aanpak eenzaamheid Rotterdam. De start: Waarom eenzaamheid aanpakken? vraagstuk? De uitdaging. Wat is er al gedaan? Anja Machielse en Han Riksten Aanpak eenzaamheid Rotterdam Vrouw, 81 jaar Ik voel me erg eenzaam. Vreselijk eenzaam. Ik denk wel eens... als ik ga slapen... ik wou dat ik maar niet wakker werd. Dan zie

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

Gemeente Groningen laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Groningen laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Groningen laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Groningen.

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

VOORLEGGER (graag verwijderen wanneer u de vragenlijst aan de zorgvrager voorlegt of opstuurt)

VOORLEGGER (graag verwijderen wanneer u de vragenlijst aan de zorgvrager voorlegt of opstuurt) 2017 VOORLEGGER (graag verwijderen wanneer u de vragenlijst aan de zorgvrager voorlegt of opstuurt) INFO VOOR ONDERZOEKERS Let op: bij de items 11, 17 t/m 24 en 26 t/m 28 moet u de X voor elke vervolgmeting

Nadere informatie

Voor cliënten. Mijn AWBZ-begeleiding vervalt of wordt minder. Wat nu?

Voor cliënten. Mijn AWBZ-begeleiding vervalt of wordt minder. Wat nu? Voor cliënten Mijn AWBZ-begeleiding vervalt of wordt minder. Wat nu? Veel mensen met een beperking krijgen begeleiding. Hiermee kunnen ze hun leven zoveel mogelijk zelf vormgeven en meedoen in de maatschappij.

Nadere informatie

U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende

U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende activiteiten Samen leven en samen werken, daar is het Welzijn

Nadere informatie

Maak het thuis gemakkelijker met de diensten van ZINN Service.

Maak het thuis gemakkelijker met de diensten van ZINN Service. Maak het thuis gemakkelijker met de diensten van ZINN Service. Wilt u het uzelf thuis gemakkelijker maken? Dan is het goed om te weten dat ZINN Service een uitgebreid aantal diensten biedt. De diensten

Nadere informatie

Helpende handen in uw huishouding

Helpende handen in uw huishouding Helpende handen in uw huishouding Veelzijdig in zorg Huishoudelijke Hulp Vérian, veelzijdig in zorg Vérian biedt u een breed aanbod aan zorgdiensten, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. In elke levensfase

Nadere informatie

Je gezond voelen Fitheid Klachten en pijn Slapen Eten Conditie Bewegen

Je gezond voelen Fitheid Klachten en pijn Slapen Eten Conditie Bewegen Je gezond voelen Fitheid Klachten en pijn Slapen Eten Conditie Bewegen Zorgen voor jezelf Je grenzen kennen Kennis van gezondheid Omgaan met tijd Omgaan met geld Kunnen werken Hulp kunnen vragen Onthouden

Nadere informatie

Zorg en ondersteuning regelen we samen

Zorg en ondersteuning regelen we samen Zorg en ondersteuning regelen we samen Hebt u zorg of ondersteuning nodig? De gemeente kan u helpen. Zorg en ondersteuning die bij u past De gemeente helpt u om zo lang mogelijk thuis te wonen. Samen met

Nadere informatie

Ieper. Ervaringen Schilderijen :

Ieper. Ervaringen Schilderijen : Ieper Ervaringen Schilderijen : Tijdens het schilderen wist ik niet zo goed waar ik moest beginnen. Bovenaan, onderaan, in het midden Ik heb gekozen om eerst de achtergrond te el schilderen. Bij mijn ontwerp

Nadere informatie

Goudvoorelkaar. Online marktplaats waar vraag en aanbod van vrijwilligers, vrijwilligerswerk en professionele hulp in Gouda bij elkaar komt.

Goudvoorelkaar. Online marktplaats waar vraag en aanbod van vrijwilligers, vrijwilligerswerk en professionele hulp in Gouda bij elkaar komt. Online marktplaats waar vraag en aanbod van vrijwilligers, vrijwilligerswerk en professionele hulp in Gouda bij elkaar komt. Goudse inwoners bij elkaar brengen. Dát doet Goudvoorelkaar.nl. Op deze online

Nadere informatie

Gemeente Emmen laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017

Gemeente Emmen laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017 Gemeente Emmen laat zien waar e zorg om draait maart 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Emmen. Sinds

Nadere informatie

Seksualiteit: Grenzen en Wensen

Seksualiteit: Grenzen en Wensen IJBURGCOLLEGE.NL Seksualiteit: Grenzen en Wensen Leerlingen handleiding Michiel Kroon Lieve leerling, Het is belangrijk om op een open en goede manier over seks te kunnen praten. De lessenserie die in

Nadere informatie

ZorgRbij. Regel zelf uw professionele zorg via ZorgRbij. www.zorgrbij.nl

ZorgRbij. Regel zelf uw professionele zorg via ZorgRbij. www.zorgrbij.nl ZorgRbij Regel zelf uw professionele zorg via ZorgRbij Regel zelf uw professionele zorg via ZorgRbij Hebt u thuis zorg nodig, bijvoorbeeld bij het aankleden, wassen of eten? Dan kunt u dit zelf regelen

Nadere informatie

Kansen in Kaart B A S I S V O O R B E L E I D. Marjolein Kolstein Oktober

Kansen in Kaart B A S I S V O O R B E L E I D. Marjolein Kolstein Oktober Kansen in Kaart Marjolein Kolstein Oktober 2016 www.os-groningen.nl Inhoud Inhoud... 1 1. Kansen in Kaart... 2 1.1 Onderzoek... 2 1.2 Informatie Kansen in Kaart... 2 2. Gesprekken Kansen in Kaart... 3

Nadere informatie

Gesprekspuntenlijst huisbezoeken ouderen te Best

Gesprekspuntenlijst huisbezoeken ouderen te Best Gesprekspuntenlijst huisbezoeken ouderen te Best Datum huisbezoek : Naam ouderenbezoeker tel.: Persoonsgegevens: Naam : Straatnaam : Postcode/plaats : Geboortedatum : Geslacht : Telefoonnummer : Inleiding

Nadere informatie

Rapportage Preventief Huisbezoek Ouderen 2014

Rapportage Preventief Huisbezoek Ouderen 2014 Rapportage Preventief Huisbezoek Ouderen 2014 Rapportage Preventief Huisbezoek 2014 Het preventief huisbezoek wordt aangeboden aan alle zelfstandig wonende ouderen in Ouder-Amstel die in een kalenderjaar

Nadere informatie

Thuiszorgdiensten. Klusjes & poetsen ANNAH Maaltijden

Thuiszorgdiensten. Klusjes & poetsen ANNAH Maaltijden 19 Thuiszorgdiensten Klusjes & poetsen ANNAH Maaltijden ANNAH VOOR WIE? Alle inwoners van Anzegem met een zorgvraag. WAT DOET ANNAH? Ondersteuning bieden door het aanbieden van beperkte en aanvullende

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Gemeente Zwolle laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Zwolle laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Zwolle laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Zwolle.

Nadere informatie

Vrijwillige hulp Maatjes Ontmoeten Mantelzorg

Vrijwillige hulp Maatjes Ontmoeten Mantelzorg Met elkaar, voor elkaar! Vrijwillige hulp Vrijwilligers zijn mannen en vrouwen die om een ander denken. Zij voelen zich betrokken bij hun medemens. Vrijwilligerswerk is voor hen een keuze. Ze zijn blij

Nadere informatie

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten Samenvatting op kaarten 16 kaarten met samenvattingen van de inhoud van de module, psychoeducatie over een Lichte verstandelijke Beperking (LVB) voor cliënten en hun naasten. De kaarten 1 14 volgen de

Nadere informatie

Ervaringen met de. Wmo in Grootegast

Ervaringen met de. Wmo in Grootegast VERDIEPENDE INTERVIEUWS CEO WMO APRIL 2018 Ervaringen met de SOCIAAL PLANBUREAU GRONINGEN IS ONDERDEEL VAN CMO STAMM Wmo in Grootegast 1 Colofon Ervaringen met de Wmo in Grootegast 16-04-2018 Sociaal Planbureau

Nadere informatie

Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving

Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving Een eigen huis.. Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving M.H. Kwekkeboom (red.) A.H. de Boer (SCP) C.van Campen

Nadere informatie

Voor deze aantrekkelijke service werkt Weller samen met zorgaanbieder MeanderGroep.

Voor deze aantrekkelijke service werkt Weller samen met zorgaanbieder MeanderGroep. Wel zo gemakkelijk! Wonen bij Weller wordt nu nog gemakkelijker. Wij vinden het belangrijk dat u prettig woont en zich thuis voelt in uw huis, straat en buurt. Onze zorg daarvoor zal nooit veranderen.

Nadere informatie

Impact op zijn. leven

Impact op zijn. leven Impact op zijn leven Ryan* student Bedrijfskunde zorgt al drie jaar bijna helemaal alleen voor zijn autistische broer. Ik wil niet een beeld van mezelf neerzetten dat ik zielig ben. Ik kies hier bewust

Nadere informatie

De mantelzorg DER LIEFDE

De mantelzorg DER LIEFDE De mantelzorg DER LIEFDE Ongeveer 3,5 miljoen Nederlanders zorgen onbetaald en langdurig voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner of familielid. Ook op de HAN zijn veel medewerkers

Nadere informatie

ZorgRbij. Aan de slag als zelfstandig zorgverlener via ZorgRbij. www.zorgrbij.nl

ZorgRbij. Aan de slag als zelfstandig zorgverlener via ZorgRbij. www.zorgrbij.nl ZorgRbij Aan de slag als zelfstandig zorgverlener via ZorgRbij Maak kennis met ZorgRbij Komt u als zorgverlener graag bij mensen thuis en wilt u regelmatig een aantal uren per week werken? Maak dan kennis

Nadere informatie

Cliëntgroep 1. Cliëntgroep 1. Cliëntportretten. Cliëntportretten 16,5 % 16,5 % 4 % 4 % 11 % 11 % 31,5 % 31,5 % 9 % 9 % 16,5 % 16,5 % 2 % 2 % 9,5 %

Cliëntgroep 1. Cliëntgroep 1. Cliëntportretten. Cliëntportretten 16,5 % 16,5 % 4 % 4 % 11 % 11 % 31,5 % 31,5 % 9 % 9 % 16,5 % 16,5 % 2 % 2 % 9,5 % Cliëntgroep 1 Cliëntgroep 1 4 % 16, 11, 4 % 16, 11, 31, 34, 31, 34, 1 16, 1 16, 9, 9, Somatische aandoening (65+) Mevrouw Jansen is 81 en heeft vorig jaar een hersenbloeding gehad. Ze is hierdoor aan de

Nadere informatie

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook?

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Achter elke voordeur gaat weleens iets mis Hulpverleners kunnen niet alles alleen oplossen. Achter elke voordeur gaat

Nadere informatie

Jaarrapportage Home-Start en Home-Start+ Schagen en Hollands Kroon 2018

Jaarrapportage Home-Start en Home-Start+ Schagen en Hollands Kroon 2018 Jaarrapportage Home-Start en Home-Start+ Schagen en Hollands Kroon 2018 Inleiding Home-Start is een programma voor opvoedondersteuning waarbij vrijwilligers gezinnen ondersteunen met minimaal één kind

Nadere informatie

Maatschappelijk werk (alweer)

Maatschappelijk werk (alweer) Maatschappelijk werk (alweer) Na mijn tweede miskraam heb ik toch weer besloten om het er op te wagen naar maatschappelijk werk te gaan. Ik vond de stap echt wel heel zwaar, want ik hou er niet zo van.

Nadere informatie

In de bijlage vind je de verhalen van Floris (16), Hiltje (13), Joshua (16) en Wietske (46). Ze komen uit het boekje Ik ben geliefd!

In de bijlage vind je de verhalen van Floris (16), Hiltje (13), Joshua (16) en Wietske (46). Ze komen uit het boekje Ik ben geliefd! Het kwaad Verdieping: Persoonlijke verhalen Leeftijd: 13-16 Thema: Tijdsduur: 20+ min. In de verdiepingsfase ga je met de jongeren in op hun persoonlijke verhalen Duur: 30 minuten Nodig: twee verhalen

Nadere informatie

Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers

Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers Soms merk ik dat ik dingen die ik graag deed, zoals fietsen en koken, niet meer kan doen. Daardoor heb

Nadere informatie

Heeft u het er wel eens over?

Heeft u het er wel eens over? Heeft u het er wel eens over? Met wie? Waarom? Moeilijk? Mensen zijn verschillend Sommigen vinden het niet moeilijk en willen alles regelen. Anderen hebben er wel moeite mee en hebben het er liever niet

Nadere informatie

Gemeente Sittard-Geleen laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017

Gemeente Sittard-Geleen laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017 Gemeente Sittard-Geleen laat zien waar e zorg om draait maart 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente

Nadere informatie

Donna Meerveld. Secretaris Zonnebloem Afdeling Haarlem-Schalkwijk

Donna Meerveld. Secretaris Zonnebloem Afdeling Haarlem-Schalkwijk Donna Meerveld Secretaris Zonnebloem Afdeling Haarlem-Schalkwijk Voorbereiding Al een tijdje lang zitten Fleur en ik met een hele hoop vragen over de behoefte bij ouderen. Nu bij het tweede rolmodel interview

Nadere informatie

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer Voor jou Verhalen van mantelzorgers Anne-Rose Hermer 6 Inleiding In dit boek maak je kennis met Martine, Koos en Sara. Ze zijn alledrie in een andere fase van hun leven. Maar één ding is hetzelfde voor

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Langer zelfstandig blijven met Pantein Extra

Langer zelfstandig blijven met Pantein Extra Langer zelfstandig blijven met Pantein Extra Gezond leven en ouder worden Langer zelfstandig blijven met Pantein Extra Overzicht van de diensten en services van Pantein Extra 1. Gemak in en om de woning

Nadere informatie

GEZONDHEIDSMONITOR 65+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Houten en kernen

GEZONDHEIDSMONITOR 65+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Houten en kernen Kernindicatoren gemeente en kernen Centrum Algemene kenmerken Burgerlijke staat Eenpersoonshuishouden 54,2 25,6 28,8 30,1 Gehuwd/samenwonend 45,3 71,4 71,6 69,9 Herkomst Inwoners met een niet-westerse

Nadere informatie

GEZONDHEIDSMONITOR 65+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Amersfoort en kernen

GEZONDHEIDSMONITOR 65+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Amersfoort en kernen Kernindicatoren gemeente en kernen Algemene kenmerken Burgerlijke staat Eenpersoonshuishouden 51,6 35,9 43,1 29,5 39,6 42,1 30,5 47,4 38,3 37,4 33,6 35,5 41,5 33,3 30,6 38,5 Gehuwd/samenwonend 47,7 63,5

Nadere informatie

1. Wat vind je het vervelendste huishoudelijke klusje? (meerdere antwoorden mogelijk)

1. Wat vind je het vervelendste huishoudelijke klusje? (meerdere antwoorden mogelijk) Huishoudelijke hulp 45% 35% 25% 15% 5% 21% 1. Wat vind je het vervelendste huishoudelijke klusje? (meerdere antwoorden mogelijk) 27% 18% 18% 6% 38% 14% 9% 8% 33% 18% 13% 31% 1. Stofzuigen 2. Dweilen 3.

Nadere informatie

Door Samen kan ik thuis blijven wonen

Door Samen kan ik thuis blijven wonen Door Samen kan ik thuis blijven wonen Wij zijn er voor u Wij zijn Thuiszorg Samen. We willen u graag helpen om op een prettige manier thuis te blijven wonen. Daar gaat het ons om. Dat úw leven, in uw

Nadere informatie

Werken en dagbesteding

Werken en dagbesteding Werken en dagbesteding Leven zoals jij dat wilt Minke wil ervaring opdoen voor een baan in de bediening Ondersteund door SDW Welke informatie vind je in deze brochure? SDW helpt je verder pagina 3 Activiteiten

Nadere informatie

Kwaliteit van leven bij sarcopenie

Kwaliteit van leven bij sarcopenie Vragenlijst I Duur : ±10 min Kwaliteit van leven bij sarcopenie Deze vragenlijst gaat over sarcopenie. Het betreft een leeftijdsgebonden spierzwakte die uw dagelijkse leven kan beïnvloeden. Dankzij deze

Nadere informatie

Schoolkamp. Ze hadden toen allemaal iets verzonnen om niet mee te hoeven met de dropping.

Schoolkamp. Ze hadden toen allemaal iets verzonnen om niet mee te hoeven met de dropping. Schoolkamp En jij, Abel?, vraagt Nadia. Wat doe jij over tien jaar? Abel buigt naar voren om nog een flesje bier uit het kratje te pakken. Dan werk ik bij de Amsterdamse politie, zegt hij. Hij maakt het

Nadere informatie

Even voorstellen: Eric Pennings. Woont in Vught. 50 jaar. Zelfstandig ondernemer in marketing, communicatie en productontwikkeling.

Even voorstellen: Eric Pennings. Woont in Vught. 50 jaar. Zelfstandig ondernemer in marketing, communicatie en productontwikkeling. Even voorstellen: Eric Pennings Woont in Vught 50 jaar Zelfstandig ondernemer in marketing, communicatie en productontwikkeling. Hoe is mijn idee ontstaan? Hulpvraag van ouderen (o.a. ouders) Altijd op

Nadere informatie

VPT in de WMO. ZBz Partners Wij maken zorg gezond!

VPT in de WMO. ZBz Partners Wij maken zorg gezond! VPT in de WMO VPT in de Wijk 2 VPT in de Wijk is een volwaardig alternatief voor intramuraal wonen (verzorgingshuiszorg) In 2009 heeft het zorgkantoor aan Evean gevraagd om een oplossing te bedenken voor

Nadere informatie

Empel. Wijk- en buurtmonitor 2018

Empel. Wijk- en buurtmonitor 2018 Wijk- en buurtmonitor 2018 Empel Empel ligt ten noordoosten van s-hertogenbosch. De wijk bestaat uit een ouder en een nieuwer gedeelte. De eerste woningen zijn in 1946 gebouwd. Deze oorspronkelijke kern

Nadere informatie

Solidariteit voor het ietwat oudere Gezin

Solidariteit voor het ietwat oudere Gezin Solidariteit voor het ietwat oudere Gezin Solidariteit voor het Gezin Ouder worden heeft zo zijn aangename kanten. Het kan allemaal veel rustiger, men kan zich meer bezig houden met een hobby, er is tijd

Nadere informatie

Gemeente Leiden laat zien waar goede zorg om draait. november 2017

Gemeente Leiden laat zien waar goede zorg om draait. november 2017 Gemeente Leiden laat zien waar e zorg om draait november 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Leiden.

Nadere informatie

Dienstverlening aan huis

Dienstverlening aan huis Dienstverlening aan huis Wat houdt de Regeling dienstverlening aan huis in? Met de Regeling dienstverlening aan huis kunt u sinds 1 januari 2007 voor maximaal drie dagen per week in dienst genomen worden

Nadere informatie

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT?

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT? Inleiding Gevoelens: we hebben ze allemaal. Maar soms is het lastig te weten hoe je je nu écht voelt. Je bent blij, maar ook zenuwachtig. Of je weet niet of je boos of verdrietig bent. Of je snapt niet

Nadere informatie

ThuisZorg en plusdiensten 1

ThuisZorg en plusdiensten 1 ThuisZorg en plusdiensten 1 2 ThuisZorg Zorgfederatie Oldenzaal: ThuisZorg die goed en vertrouwd voelt! Wanneer u nog zelfstandig woont, kan het toch zijn dat u hulp van anderen nodig heeft. Maar ook als

Nadere informatie

Thuiszorg. Samen actief in zorg aan huis. persoonlijk. dichtbij ACTIEF ZORG HULP IN DE HUISHOUDING VERZORGING VERPLEGING ADVIES

Thuiszorg. Samen actief in zorg aan huis. persoonlijk. dichtbij ACTIEF ZORG HULP IN DE HUISHOUDING VERZORGING VERPLEGING ADVIES ACTIEF ZORG Postbus 317 5000 AH Tilburg T 013-467 28 30 F 013-750 82 10 E info@actiefzorg.nl www.actiefzorg.nl REGIO TILBURG Nimrodstraat 27 5042 WX Tilburg REGIO S-HERTOGENBOSCH Tolbrugstraat 8 5211 RW

Nadere informatie

Help de dokter met een goed gesprek. middelenoverzicht

Help de dokter met een goed gesprek. middelenoverzicht Help de dokter met een goed gesprek middelenoverzicht Campagnelogo Bestandsformaten: CMYK, RGB Kleur: roze/blauw, zwart, wit (zie stijlwijzer) Animatie Beschikbare formaten: mp4 Grootte: 25MB Posters

Nadere informatie

WMO. De wet maatschappelijke ondersteuning Individuele voorzieningen UNIT WMO

WMO. De wet maatschappelijke ondersteuning Individuele voorzieningen UNIT WMO WMO De wet maatschappelijke ondersteuning Individuele voorzieningen UNIT WMO 1 WMO De wet maatschappelijke ondersteuning Individuele voorzieningen De Wet maatschappelijke ondersteuning, kortweg de Wmo,

Nadere informatie

Pleyade Thuiszorg Hulp bij het huishouden

Pleyade Thuiszorg Hulp bij het huishouden Pleyade Thuiszorg www.pleyade.nl Zorg en ondersteuning op maat Pleyade biedt professionele zorg aan ouderen in Arnhem, Elst en De Liemers. Wij zijn betrokken, respectvol en hebben oprechte aandacht voor

Nadere informatie

Zelfstandige Zorgwoningen Vecht en IJssel - locatie Zuylenstede

Zelfstandige Zorgwoningen Vecht en IJssel - locatie Zuylenstede Zelfstandige Zorgwoningen Vecht en IJssel - locatie Zuylenstede Mevrouw Van Vliet woont in een zorgwoning van Vecht en IJssel, in woonzorg centrum Zuylenstede. Met haar vriendinnen drinkt ze als vanouds

Nadere informatie

Sociaal Plein voor inkomen, zorg en werk. Wat doet het Sociaal Plein voor u?

Sociaal Plein voor inkomen, zorg en werk. Wat doet het Sociaal Plein voor u? Sociaal Plein voor inkomen, zorg en werk Wat doet het Sociaal Plein voor u? Wat kan het Sociaal Plein voor u doen? Het Sociaal Plein is er voor alle inwoners in Hilversum. U kunt bij ons terecht met élke

Nadere informatie

GEZONDHEIDSMONITOR 65+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Houten, (sub)regio en Nederland

GEZONDHEIDSMONITOR 65+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Houten, (sub)regio en Nederland GEZONDHEIDSMONITOR 65+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Houten, (sub)regio en Nederland Indien percentages vetgedrukt zijn betekent het dat ze significant afwijken van het percentage waarmee ze vergeleken

Nadere informatie

De Deel. Alle info op een rij. Voor informatie en vragen op het gebied van opvoeding, welzijn, zorg, werk en inkomen.

De Deel. Alle info op een rij. Voor informatie en vragen op het gebied van opvoeding, welzijn, zorg, werk en inkomen. De Deel Voor informatie en vragen op het gebied van opvoeding, welzijn, zorg, werk en inkomen. Alle info op een rij De Deel, kom gerust eens langs voor: uw opvoedingsvragen en het consultatiebureau uw

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 In Zaanstad kan iedereen meedenken én praten over (goede) zorg en ondersteuning. Dit jaar heeft de gemeente haar werkwijze vernieuwd. Om zo beter

Nadere informatie

Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het.

Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het. ONTMOET HUMANITAS Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het. Zonder uitzondering. Lukt het je niet alleen,

Nadere informatie

WIJdezorg bij U thuis

WIJdezorg bij U thuis WIJdezorg bij U thuis 24 uur per dag Bel 088 209 1000 U het comfort WIJdezorg brengt de zorg bij U thuis S Soms heeft u thuis zorg nodig. Bijvoorbeeldna terugkeer uit het ziekenhuis of revalidatie centrum,

Nadere informatie

TOPICS Short Form Follow-up - versie juni Project - ziekenhuis ID: Volgnummer: Naam zorgverlener: VRAGENLIJST.

TOPICS Short Form Follow-up - versie juni Project - ziekenhuis ID: Volgnummer: Naam zorgverlener: VRAGENLIJST. Project - ziekenhuis ID: Volgnummer: Naam zorgverlener: VRAGENLIJST Zorgvrager 1 UW ERVARINGEN ZIJN WAARDEVOL In deze lijst staan vragen over uw lichamelijke en geestelijke gezondheid en kwaliteit van

Nadere informatie

Wij staan voor u klaar met de best mogelijke zorg, maar ook met aandacht voor de kleine en grote dingen die uw leven de moeite waard maken.

Wij staan voor u klaar met de best mogelijke zorg, maar ook met aandacht voor de kleine en grote dingen die uw leven de moeite waard maken. meer tijd voor zorg Wij staan voor u klaar met de best mogelijke zorg, maar ook met aandacht voor de kleine en grote dingen die uw leven de moeite waard maken. Over Thuisgenoten Hulp bij het huishouden

Nadere informatie

Gemeente Dordrecht laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017

Gemeente Dordrecht laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017 Gemeente Dordrecht laat zien waar e zorg om draait maart 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Dordrecht.

Nadere informatie

Uitslag enquête Wmo-beleid gemeente Heumen

Uitslag enquête Wmo-beleid gemeente Heumen Uitslag enquête Wmo-beleid gemeente Heumen Hieronder staan de antwoorden op de digitale enquête van de Burger Advies Raad (BAR) over het Wmo-beleid in de gemeente Heumen. Dit zijn alleen de antwoorden

Nadere informatie

Thuiszorg. Leven op uw manier

Thuiszorg. Leven op uw manier Thuiszorg Leven op uw manier De thuiszorg van Omring past bij u U woont zelfstandig en u heeft behoefte aan ondersteuning. Samen met u zoeken we graag naar ondersteuning die aansluit bij uw wensen. Wij

Nadere informatie

Vrijwilligers maken het verschil. Word ook vrijwilliger bij Zorggroep Almere!

Vrijwilligers maken het verschil. Word ook vrijwilliger bij Zorggroep Almere! Vrijwilligers maken het verschil Word ook vrijwilliger bij Zorggroep Almere! Mark, Hanneke en Carola zijn drie enthousiaste vrijwilligers van Zorggroep Almere. Mark is lid van de Cliëntenraad, Hanneke

Nadere informatie

Biedt u graag de helpende hand? Word vrijwilliger bij Zorggroep Noordwest-Veluwe

Biedt u graag de helpende hand? Word vrijwilliger bij Zorggroep Noordwest-Veluwe Biedt u graag de helpende hand? Word vrijwilliger bij Zorggroep Noordwest-Veluwe Biedt u graag de helpende hand? Word vrijwilliger bij de Zorggroep Zomaar een stukje door het centrum fietsen of gezellig

Nadere informatie

Vragenlijst mantelzorg

Vragenlijst mantelzorg Vragenlijst mantelzorg Aanwijzingen bij de vragenlijst Het invullen van de vragenlijst kost u ongeveer twintig minuten Als u leest uw naaste, dan gaat de vraag over de persoon voor wie u mantelzorger bent.

Nadere informatie

ZIEN!leerlingvragenlijst BETROKKENHEID WELBEVINDEN. Dit klopt soms. Dit klopt vaak. Dit klopt (bijna)nooit. Dit klopt (bijna) altijd

ZIEN!leerlingvragenlijst BETROKKENHEID WELBEVINDEN. Dit klopt soms. Dit klopt vaak. Dit klopt (bijna)nooit. Dit klopt (bijna) altijd Naam:. Datum:. ZIEN!leerlingvragenlijst Dit klopt (bijna)nooit Dit klopt soms Dit klopt vaak Dit klopt (bijna) altijd BT BETROKKENHEID VH Volharding 1. Als mijn juf of meester iets uitlegt, let ik op.

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2017 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van TOV te Tiel. Stichting jij bent TOV bestaat sinds Februari 2015. Dit is alweer het

Nadere informatie

HANDOUT. Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen?

HANDOUT. Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen? Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen? Je hebt overwogen om vrijwilligerswerk te gaan doen. Wat goed! Als je vrijwilligerswerk wilt gaan doen zijn er veel dingen om over na te denken

Nadere informatie

SPEERPUNTEN 2017 WIJKVERENIGING BERG EN BOS Uitkomsten enquête onder alle bewoners

SPEERPUNTEN 2017 WIJKVERENIGING BERG EN BOS Uitkomsten enquête onder alle bewoners SPEERPUNTEN 2017 WIJKVERENIGING BERG EN BOS Uitkomsten enquête onder alle bewoners Rapportage 22-3-2017 INHOUD 0. Over de enquête Inleiding Deelname Vraagstelling Wijze van rapporteren 1. Pluspunten van

Nadere informatie

Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning. Zo kan ik toch zelfstandig blijven wonen. Hulp bij het huishouden

Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning. Zo kan ik toch zelfstandig blijven wonen. Hulp bij het huishouden Servicepunt Zorg Wmo Wet maatschappelijke ondersteuning Zo kan ik toch zelfstandig blijven wonen Hulp bij het huishouden Schoonmaken, wassen, stofzuigen soms zijn deze klussen door omstandigheden (zoals

Nadere informatie

MARIAN HOEFNAGEL. De nieuwe buurt. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren

MARIAN HOEFNAGEL. De nieuwe buurt. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren MARIAN HOEFNAGEL De nieuwe buurt Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1 4 Een nieuw huis Dit is nu ons nieuwe huis. De auto stopt en Kika s vader wijst trots naar het huis rechts. Kika kijkt. Het is een rijtjeshuis

Nadere informatie

Een goede conditie helpt vallen voorkomen. Praktische tips om gezond en fit te blijven

Een goede conditie helpt vallen voorkomen. Praktische tips om gezond en fit te blijven Een goede conditie helpt vallen voorkomen Praktische tips om gezond en fit te blijven Met een goede conditie voelt u zich zowel lichamelijk als geestelijk fit. Dat is een voorwaarde om lekker te doen en

Nadere informatie

Lotte is er erg blij mee. Ik wilde altijd al een huisdier voor mezelf, zegt ze tegen opa. En nu heb ik er opeens een heleboel.

Lotte is er erg blij mee. Ik wilde altijd al een huisdier voor mezelf, zegt ze tegen opa. En nu heb ik er opeens een heleboel. Lotte heeft Luizen Buiten is het koud. Er vallen dikke druppels uit de bomen en de wind blaast hard door de straat. Lotte loopt hand in hand met opa Generaal over het schoolplein. Ze moest eerder van school

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

Gemeente Leeuwarden laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Leeuwarden laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Leeuwarden laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Leeuwarden.

Nadere informatie

Wonen bij Koningin Wilhelmina

Wonen bij Koningin Wilhelmina Wonen, welzijn en zorg onder één dak Wat biedt u? Waar vindt u? Hoe meldt u zich aan? Prima bereikbaar en winkelcentrum op loopafstand In de Apeldoornse wijk Anklaar ligt woonzorgcentrum, met royale parkeerruimte

Nadere informatie