Mijn favoriete recept is met appel, abrikozen, nootjes en kaneel. Het lijkt zo bijna op warme appeltaart.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mijn favoriete recept is met appel, abrikozen, nootjes en kaneel. Het lijkt zo bijna op warme appeltaart."

Transcriptie

1

2 Haver is een geweldig voedzaam graan. Het bevat veel gezonde mineralen en is een bron van vitamine B; de vitamine die ons energie geeft. Daarbij bevat het tryptofaan wat weer de grondstof is van serotonine: het hormoon dat ons een goed gevoel heeft. Tip: Het is aan te bevelen om de havervlokken en ook noten of zaden de avond ervoor te weken in wat water. Op deze manier breekt het fytinezuur in de haver en noten af. Ben je het vergeten? Geen probleem dan gebruik je het zo. Doe in een bakje twee flinke lepels (geweekte) havervlokken en voeg naar smaak toe waar jij zin in hebt. Zorg altijd voor een combinatie van zoete smaken (bv wat rozijnen, gojibessen, stukjes gedroogde pruimen of ongezwavelde abrikozen) met wat vetten/eiwitten zoals zaden/pitten en/of noten. Je kunt ook gewoon een scheutje lekkere olie toevoegen. Uiteraard kan je hier altijd vers fruit aan toevoegen. Denk ook aan kruiden zoals kaneel, gember of anijszaad. Als vocht kan je gewoon water toevoegen of wat versgeperst sinaasappelsap. Gooi de vezels dan niet weg maar voeg ze gewoon toe. Gebruik geen sap uit een pak, dat is veel te zoet. Twee eetlepels havermoutvlokken (geweekt) Een (bloed)sinaasappel Een rijpe banaan Een eetlepel walnoten (liefst geweekt) Een snufje gomasio (sesamzaad met zeezout, optioneel) Zet s avonds een kopje havermout in het sap van een (bloed)sinaasappel. Doe vooral ook de vezels van de sinaasappels erbij. Doe er nog een kwart kopje water bij en laat het een nachtje staan. Doe in een ander bakje een eetlepel walnoten met flink water. Laat dit ook een nachtje staan. Haal s morgens de havermout uit de koelkast. Giet de walnoten af en spoel ze nog een keertje; je zult zien dat het water erg bruin is. Hak ze in wat kleinere stukjes. Doe dit bij de havermout met sinaasappel. Prak een rijpe banaan en voeg dit toe. Voeg een snufje gomasio toe. Even roeren en klaar is je voedzame ontbijt.

3 Ik hoop dat het je duidelijk is dat dit een basisrecept is en je hier eindeloos op kunt variëren. Vervang de banaan door geraspte appel en voeg wat kaneel toe. Voeg stukjes kiwi of ander verse fruit toe. Voeg eens wat stukjes ongezwavelde abrikozen of pruimen toe. Varieer met noten: gebruik de ene keer hazelnoten en een volgende keer amandelen of pijnboompitjes. Iedere noot heeft zo zijn eigen voedingswaarde. Of voor een feestelijk tintje: rasp er wat 85% pure chocola overheen! Tip: heb je van de avond ervoor een restje quinoa of bruine rijst over? Gebruik dit dan in plaats van havermout en maak hier je ontbijt mee. Het combineert prima met (gedroogd) fruit en noten/pitten. Gezond eten hoeft niet duur te zijn als je maar niets weggooit! Natuurlijk kan je havermout ook warm eten, ik doe dit vaak op koude dagen of als ik een lange ochtend voor de boeg heb. Warme havermout ligt mij zwaarder op de maag en daar kan ik dus langer mee vooruit. Mijn favoriete recept is met appel, abrikozen, nootjes en kaneel. Het lijkt zo bijna op warme appeltaart. Twee eetlepels kleine havermoutvlokken Een appel, geschild en in stukjes Wat stukjes abrikozen Wat gehakte nootjes (liefst geweekt en gedroogd) Een snuf kaneel Doe de eetlepels havermoutvlokken in een klein pannetje en voeg een kopje water toe. Verwarm het op een laag vuur totdat het water bijna kookt. Zet het vuur zachter en laat het ca vijf minuten zachtjes koken terwijl je roert. Doe er de laatste twee minuten de stukjes appel, abrikozen en kaneel bij. Doe het geheel over in een bakje en strooi er op het laatste moment de nootjes overheen. Variaties: Voeg wat zaden/of pitten toe voor de variatie.

4 Tip: koop heel lijnzaad en maal het zelf fijn in een kleine koffiemolen of een krachtige blender die je voor dit doel apart houdt. Gemalen lijnzaad oxideert snel in de verpakking en zal je eerder kwaad dan goed doen. Je kunt een portie gemalen lijnzaad een week goed houden in de koelkast. Dit is een heerlijk ontbijt in de zomer als er volop vers fruit beschikbaar is. Kies eens niet alleen maar voor fruit maar probeer hier wat groenten doorheen te mengen. Niet alle groenten zijn hiervoor geschikt maar o.a. venkel, wortel, komkommer, witlof en bleekselderij laten zich prima mengen met verse fruit. Harde stukjes van bv paksoi kan ook prima. Snijd de groenten dan in kleine stukjes (of rasp het). Zeker de moeite van het proberen waard! Je kunt van vers fruit en wat groenten een nog gezonder ontbijt maken door het te mengen met vetten en/of eiwitten om te voorkomen dat je bloedsuikerspiegel een piek maakt door het fruit. Vooral als je bloedsuikerspiegel niet zo stabiel is, is het belangrijk om deze eiwitten of vetten eraan toe te voegen. Dit kan door noten, zaden en pitten erdoor te mengen maar ook door er een lekkere lepel kokosroom aan toe te voegen. Allebei kan natuurlijk ook. Kies je voor makkelijk kijk dan eens in de diepvries naar ingevroren fruit. Daar komt steeds meer keus in. Vooral ananas en granaatappel zijn makkelijk uit de diepvries. Laat het uiteraard van tevoren ontdooien. Ik ben geen fan van producten in blik vanwege de plastic coating aan de binnenkant maar in dit geval kan het helaas niet anders. Opgeklopte kokosroom maak je door een blikje kokosroom (let op dat je pure kokosroom gebruikt zonder toevoegingen, lees dus de etiketten. Ik gebruik de kokosroom van het merk Amaizin) een uur in de koelkast te zetten. Maak het blikje open en schep de hard geworden witte room in een bakje. Het achtergebleven kokoswater kan je later aan een smoothie toevoegen. Klop de kokosroom op met een garde of mixer. Voeg als je wilt een smaakje toe door er vanille of kaneel doorheen te kloppen. Een beetje groene stevia kan ook als je het iets zoeter wilt. In onderstaand recept is gemalen anijs- of venkelzaad erg lekker.

5 Een kom vers fruit naar keuze Een eetlepel fijngesneden venkel Een flinke lepel kokosroom (eventueel gezoet) Wat gesnipperde nootjes (eventueel licht geroosterd) Een mespunt anijszaad Klop de kokosroom op met anijszaad en eventueel wat groene stevia. Doe het fruit in een bakje. Schep er de kokosroom overheen en besprenkel dit met wat nootjes. Ook hier zijn de variaties eindeloos; probeer vooral ook eens mango en ananas met geraspte wortel en kokosrasp! Je kunt een gestoomde wortel gebruiken als je een rauwe wortel te hard vindt. Eieren zijn een prima, eiwitrijk ontbijt en zouden we veel vaker kunnen gebruiken als ontbijt. Een omelet is heel snel te maken als je hier een beetje handigheid in hebt (en een goede keramische koekenpan hebt). Combineer een omelet echter bij voorkeur met groenten anders werken de eiwitten verzurend voor je lichaam. Heb je wat groenten over van je avondeten overweeg dan om deze te gebruiken als ontbijt in combinatie met een omelet. Of stoom/kook speciaal de avond ervoor voor dit doel wat extra groenten. Je ontbijt beginnen met wat groenten is een goede start van de dag! Zie je omelet als een grote, ronde boterham en varieer hierop met allerlei gezonde vormen van groentebeleg. In dit geval heb ik groene asperges met avocado genomen. Met deze combinatie help je je lever om afvalstoffen te verwijderen. En de meeste van onze levers kunnen wel wat hulp gebruiken. Provençaalse kruiden bevatten kankerwerende stoffen.

6 Voor omelet 2 eieren Scheutje plantenmelk (amandel-, havermelk, scheutje water mag ook) Een theelepel Provençaalse kruiden Wat verse peper en Keltisch zeezout Kokosolie om in te bakken Voor de vulling: Enkele gare, groene asperges Een avocado Plukje tuinkers of andere kiemen (optioneel) Klop de eieren los met de plantenmelk en kruiden en bak hier een dun omeletje van. Prak ondertussen de avocado fijn. Laat de omelet een beetje afkoelen. Smeer de avocado royaal over de omelet en beleg met de asperges. Draai hier wat verse peper en zout overheen. Wikkel de omelet rondom de groene asperges en zet vast met een prikkertje. Garneer met wat plukjes tuinkers of andere kiemen. Dit is echt een recept waarvan ik je adviseer om het deze week te gaan maken. Als je het drie keer hebt gedaan dan staat het in tien minuten in de oven! Je hoeft dan namelijk niets meer af te wegen maar doet het op je gevoel. De verhoudingen maken namelijk niet zo heel veel uit. Dit heerlijke brood kan gewoon niet mislukken. Snij het in plakken en vries deze in zodat je altijd iets gezonds en voedzaams bij de hand hebt. Het is heerlijk voor bij de koffie in plaats van fabrieksgebak! 200 gram amandelmeel (of een mix van andere gemalen noten) 50 gram mix van zonnebloempitten en/of pompoenpitten 200 gram kleine stukjes gedroogd fruit (vijgen, rozijnen, abrikozen, dadels enz) 1 geraspte appel Een eetlepel gesmolten kokosolie 4 eieren Een theelepel kaneel Wat Keltisch zeezout

7 Verwarm de oven op 170 graden. Doe alle ingrediënten met uitzondering van de kokosolie en eieren in een grote kom. Roer alles goed door elkaar. Klop 4 eieren schuimig in een aparte kom. Voeg dit samen met de gesmolten kokosolie toe aan de noten/vruchtenmix en roer alles goed door elkaar. Doe dit over in een bakblik dat je over de lengte bekleed met bakpapier. Zet het 20 minuten afgedekt met aluminimumfolie in de oven. Haal daarna de folie eraf en laat het nog 20 minuten in de oven staan. Laat het eerst afkoelen voordat je het in plakken snijdt. In het e-book Optimaal Ontbijten vind je nog veel meer ideeën voor suiker-, zuivel-, en glutenvrije recepten. Je vindt deze in het online programma op de pagina Recepten. Ook zal je gedurende het programma nog meer ontbijtsuggesties van me ontvangen. Er zijn zoveel mogelijkheden om suiker-, zuivel- en glutenvrij te ontbijten!

Maak je eigen plantenmelk

Maak je eigen plantenmelk Maak je eigen plantenmelk Zoals al gezegd in de module is de basis van plantenmelk een bepaalde hoeveelheid geweekte noten, zaden, pitten of gekookte glutenvrije granen of bonen. Om wat specifieker te

Nadere informatie

TIEN QUINOA RECEPTEN! Ontbijt, lunch, tussendoortjes avondeten & meer...

TIEN QUINOA RECEPTEN! Ontbijt, lunch, tussendoortjes avondeten & meer... TIEN QUINOA RECEPTEN! Ontbijt, lunch, tussendoortjes avondeten & meer... TIEN QUINOA RECEPTEN! Ontbijt, lunch, tussendoortjes, avondeten & meer... Quinoa is enorm veelzijdig daarom hebben wij 10 verschillende

Nadere informatie

PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE BLOGS. Speciaal opgesteld

PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE BLOGS. Speciaal opgesteld ww.eetgoedvoeljegoed.com www.devoedzamekeuken.nl www.barbaraeet.nl www.puurenlekkerleven.blogspot.nl www.smakelijck.nl 2013 01 Speciaal opgesteld PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE

Nadere informatie

BASISRECEPTEN KOOLHYDRAATARM AFVALLEN

BASISRECEPTEN KOOLHYDRAATARM AFVALLEN BASISRECEPTEN KOOLHYDRAATARM AFVALLEN BASISRECEPT LIJNZAADBROOD Lijnzaadbrood basisrecept 250 g gemalen lijnzaad 3 tl bakpoeder 1 tl zout 5 eieren 120 ml water 80 ml olijfolie Verwarm de oven voor op 180C.

Nadere informatie

Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit

Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit Pure Whey Eiwit poeder is zeer goed oplosbaar en er zijn vele variaties mogelijk. Met onderstaande variatietips hebt u steeds een andere whey eiwitshake. Test

Nadere informatie

Een half blok santen (harde kokos, let op dat er geen toevoegingen inzitten) Een eetlepel kokosolie

Een half blok santen (harde kokos, let op dat er geen toevoegingen inzitten) Een eetlepel kokosolie Ik heb je beloofd dat ik het eenvoudig voor je zou houden. Daarom dat ik vier recepten voor vitale tussendoortjes voor je heb die makkelijk te maken zijn. Ik ben niet zo heel erg van het bakken omdat in

Nadere informatie

Blend de ananas met het sinaasappelsap en het vanillepoeder tot een gladde smoothie. Doe dit over in een pan.

Blend de ananas met het sinaasappelsap en het vanillepoeder tot een gladde smoothie. Doe dit over in een pan. Net als alle andere maaltijden probeer ik mijn toetjes, als ik ze al eet, zo lekker en gezond mogelijk te houden. Het kost soms even wat tijd om ze zelf te maken maar vaak gebruik ik wat over blijft de

Nadere informatie

RECEPTEN E-BOOK. Onze 5 best beoordeelde recepten

RECEPTEN E-BOOK. Onze 5 best beoordeelde recepten RECEPTEN E-BOOK Onze 5 best beoordeelde recepten Suus Berns miss_suus_ibdfit Power ontbijtshake ~ t i t~ Ingrediënten voor 1 persoon 200 ml amandelmelk 200 gram courgette (of een hele courgette van 300

Nadere informatie

Ideeën voor gezonde tussendoortjes

Ideeën voor gezonde tussendoortjes Ideeën voor gezonde tussendoortjes Heb je ook regelmatig behoefte aan een tussendoortje. Nu je zover bent dat je een nieuw gezond eet- en leefpatroon hebt geïntegreerd, wil je ook gezonde tussendoortjes

Nadere informatie

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM GEZONDE RECEPTEN ITALIAANSE KRUIDEN OMELET Voeg de uienringen en een eetlepel water toe aan een voorverwarmde pan. Bak de uien net zolang totdat het kleine beetje water in verdampt. Voeg daarna een kleine

Nadere informatie

Broodbeleg voor kinderen

Broodbeleg voor kinderen Broodbeleg voor kinderen 100% suikervrij! Gezond én snel te maken! 26 pagina s vol met recepten en tips! Broodbeleg voor kinderen 100% suikervrij! 2015 Onderstaande recepten zijn in ieder geval geschikt

Nadere informatie

Ontbijt recepten van Judith Rolf om de dag goed mee te beginnen! Voor 2 personen

Ontbijt recepten van Judith Rolf om de dag goed mee te beginnen! Voor 2 personen Ontbijt recepten van Judith Rolf om de dag goed mee te beginnen! Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 1 bleekselderij 1 doosje oesterzwammen

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement Recepten week 1

Gezondheidsmanagement Recepten week 1 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten week 1 Sinds ik over ben gegaan op een gezonde leefstijl is de groene smoothie een van de rijkste toevoegingen aan mijn dieet geweest. Het is ook wat ik iedereen die

Nadere informatie

G ESTING IN GEZONDHEID. workshop: ontbijten zonder tarwe(brood)

G ESTING IN GEZONDHEID. workshop: ontbijten zonder tarwe(brood) workshop: ontbijten zonder tarwe(brood) RECEPT 1 RECEPT 2 Gezond beleg: Chocolade overnight oats Ontbijtpudding 2 bananen 1 banaan 200 ml amandelmelk 300 ml amandelmelk 130 g havervlokken 1 el amandelpasta

Nadere informatie

15 x PuurGezond ontbijten. 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee

15 x PuurGezond ontbijten. 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee 15 x PuurGezond ontbijten Ontbijt 1 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee Ontbijt 2 2 sneetjes volkoren brood besmeerd

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 33+34

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 33+34 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 33+34 Dag 33 Ontbijt: Havermoutpap met dadels en noten 1 portie rijstmelk/ havermelk/ amandelmelk 3 eetlepels havervlokken

Nadere informatie

INHOUD. Rogge met appel & pijnboompitten 114 Boekweit met granaatappel 116

INHOUD. Rogge met appel & pijnboompitten 114 Boekweit met granaatappel 116 Wat is porridge? 6 Waarom is porridge goed voor je? 7 Granen 9 Lekker crunchy 10 Warme porridge 12 Havermout met vanille, tahin & banaan 14 Havermout met peer & ahornnoten 16 Havermout met cranberry s

Nadere informatie

Wil je wakker worden? Begin dan met deze vroege ochtend ontbijt sandwich.

Wil je wakker worden? Begin dan met deze vroege ochtend ontbijt sandwich. Slank En Fit Ontbijt recepten WAKE UP SANDWICH Wil je wakker worden? Begin dan met deze vroege ochtend ontbijt sandwich. 1 losgeklopt ei 2 el (geraspte) 30+ kaas 1/5 paprika 1 kipfilet plakje gesneden

Nadere informatie

Ontbijtboek. Door jou

Ontbijtboek. Door jou Ontbijtboek Door jou Amsterdam 6 juli 2017 Wil je iets uit het boek delen of online zetten? Dat kan! Alle foto s en tips mogen gedeeld worden met vermelding van de maker en bron onnaonna ontbijtboek. Ik

Nadere informatie

Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J

Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J Sinds ik over ben gegaan op een gezonde leefstijl is de groene smoothie een van de rijkste toevoegingen aan mijn dieet geweest. Het is ook wat

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 31+32

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 31+32 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 31+32 Dag 31 Ontbijt: Boekweitpannenkoekjes met vers fruit en noten Voor de pannenkoekjes heb je nodig: 80 ml water 2

Nadere informatie

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten Recepten 2.1 Ontbijt Soms is het niet een kwestie van nieuwe recepten bij de hand hebben voor het ontbijt, maar gewoon net even anders tegen het ontbijt aan kijken. Wij zijn als Nederlanders gewend om

Nadere informatie

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten Paleo Brood met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten 1 Inhoudsopgave Paleo Brood Appel Vinegar Brood 4 Rozemarijn Brood 7 Zoete Aardappel Brood 8 Paleo Knoflook Brood 11 Kaneel Banaan Brood

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

Verras je gezin, partner of vrienden eens met een ander kerstontbijtje!

Verras je gezin, partner of vrienden eens met een ander kerstontbijtje! Verras je gezin, partner of vrienden eens met een ander kerstontbijtje! ONTBIJTGRANOLA 10-12 porties 10 minuten bereidingstijd 15-20 minuten oventijd 2 eetlepels kokosolie 4 eetlepels honing 150 gram gekookte

Nadere informatie

Sugarchallenge Medium

Sugarchallenge Medium Sugarchallenge Medium Dagmenu 10-11-12 + bonusrecepten Dagmenu 10 Ontbijt Eiersalade Kook twee eieren hard in ongeveer 10 minuten (dit kun je ook de avond van tevoren al doen). Prak vervolgens het vruchtvlees

Nadere informatie

Gerechten. Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes. Keep it simple and make it tasty!

Gerechten. Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes. Keep it simple and make it tasty! Gerechten Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes Keep it simple and make it tasty! Intro Voeding... Het blijft allemaal lastig en ingewikkeld. Door de grote variatie en vele keuzes die je in het voedingsadvies

Nadere informatie

mitchel van duuren VAN O.A. DE WEBSITES PALEO.NL EN PALEODIEET.NL 3 Paleo brood recepten toch je boterham zonder de nadelen van graan

mitchel van duuren VAN O.A. DE WEBSITES PALEO.NL EN PALEODIEET.NL 3 Paleo brood recepten toch je boterham zonder de nadelen van graan mitchel van duuren VAN O.A. DE WEBSITES PALEO.NL EN PALEODIEET.NL 3 Paleo brood recepten toch je boterham zonder de nadelen van graan De meest gestelde vraag die ik krijg als mensen overwegen om Paleo

Nadere informatie

MAREILLE S KERSTRECEPT

MAREILLE S KERSTRECEPT MAREILLE S KERSTRECEPT MENU Voorgerecht Salade met geitenkaas en vijgen Bijgerecht Groene asperges met spek Hoofdgerecht Kip uit de oven met rozemarijn Bijgerecht Gegrilde pompoen, zoete aardappel en roseval

Nadere informatie

Wandelsnacktips. Omdat wandelen niet alleen leuk, maar ook lekker is. Marjoleine van der Waal. gewichtsconsulente. Marjoleine van der Waal

Wandelsnacktips. Omdat wandelen niet alleen leuk, maar ook lekker is. Marjoleine van der Waal. gewichtsconsulente. Marjoleine van der Waal Wandelsnacktips Omdat wandelen niet alleen leuk, maar ook lekker is Marjoleine van der Waal gewichtsconsulente Marjoleine van der Waal Speciaal voor nieuwe wandeltiplezers Houd je net als ik van wandelen

Nadere informatie

Koolhydraat arme Sinterklaas recepten

Koolhydraat arme Sinterklaas recepten h Koolhydraat arme Sinterklaas recepten Petra de Jong Voorwoord De feestmaand is weer begonnen en het Sinterklaas feest bijt de spits af. Voor heel veel mensen staat deze maand in het teken van gezelligheid,

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 25+26

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 25+26 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 25+26 Dag 25 Ontbijt: broodje rosbief/ avocado (of vegetarisch: geroosterde zonnebloempitten) 1 portie knäckebrot, roggebrood

Nadere informatie

Week: 2, Dag: Maandag

Week: 2, Dag: Maandag Week: 2, Dag: Maandag Ontbijt: Deluxe Havermout met Vers Fruit en Noten 1 kop water ½ kop haver 2 eetlepels cranberries 2 eetlepels aardbeien in plakjes 1 eetlepel gehakte walnoten 1 eetlepel rozijnen

Nadere informatie

Tussendoortjes. Lekker snacken

Tussendoortjes. Lekker snacken Meer Snacktrek Lekker snacken Na het succes van het ebook Snacktrek moest er wel een opvolger komen. Kennelijk ben wij (gelukkig) niet de enige die op zoek is naar iets lekkers wat ook nog eens je prestatie

Nadere informatie

(h)eerlijke kokosolie recepten

(h)eerlijke kokosolie recepten (h)eerlijke kokosolie recepten BIO AARDAPPELEN IN KOKOSOLIE Aardappelen BIO ongeschild en schoon geboend Keltisch zeezout Kokosolie Was de aardappelen goed en boen ze schoon met een schuurspons (de schil

Nadere informatie

Lekkere én gezonde recepten met Bambu. Genieten van een kopje. puur natuur!

Lekkere én gezonde recepten met Bambu. Genieten van een kopje. puur natuur! Lekkere én gezonde recepten met Bambu. Genieten van een kopje puur natuur! Lekkere warme drank voor ieder moment van de dag! A.Vogel Bambu Zonder cafeïne Zonder kleur- en smaakstoffen Vrij van lactose

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

Food Switch. Ontbijt & tussendoortjes. 1

Food Switch. Ontbijt & tussendoortjes.  1 Food Switch Ontbijt & tussendoortjes www.foodswitch.nl 1 Tussendoortjes Gekookt ei Combineer een gekookt ei met - Stuk komkommer - Wortel - Snoeptomaatjes Fruit Fruit kan je goed met wat noten combineren

Nadere informatie

Zomerse. smoothies. Gratis. recepten. Gratis. heerlijke. recepten. nummer 1 in gezondheid

Zomerse. smoothies. Gratis. recepten. Gratis. heerlijke. recepten. nummer 1 in gezondheid Zomerse smoothies 0 Gratis gezonde recepten 5 Gratis heerlijke recepten nummer Voorwoord Bijna iedereen houdt van smoothies. Ze zijn makkelijk en zitten boordevol vitamines en mineralen. Lekker als ontbijt

Nadere informatie

Sugarchallenge Medium

Sugarchallenge Medium Sugarchallenge Medium Dagmenu 7-8-9 + bonusrecepten Dagmenu 7 Ontbijt Havermoutpap met appel Neem 200 ml. rijstmelk, havermelk of amandelmelk (suikervrij) en breng dit zachtjes aan de kook. Voeg 3 eetlepels

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Spoel de Quinoa voor dat je hem gebruikt eerst goed af, dit ivm met het waslaagje.doe het water en de Quinoa in een middel grote pan en breng aan de kook.

Nadere informatie

Receptboekje. Een lekkere warme drank, zonder cafeïne!

Receptboekje. Een lekkere warme drank, zonder cafeïne! Receptboekje Een lekkere warme drank, zonder cafeïne! veelzijdige warme drank voor ieder moment van de dag A.Vogel Bambu Lekkere warme drank Zacht van smaak Cafeïnevrij en glutenvrij Verkrijgbaar bij drogist

Nadere informatie

Recepten: Essentiële vetzuren

Recepten: Essentiële vetzuren Recepten: Essentiële vetzuren Guacamole Ingrediënten 3 avocado's 1 limoen, uitgeperst 1 theelepel zout 80 gr kleingesneden ui 2 eetlepels olijfolie 3 eetlepels verse koriander, fijngesneden 2 roma tomaten,

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

Warme Winter ~ recepten

Warme Winter ~ recepten Warme Winter ~ recepten Fit by Nature ~ Voedingsadvies www.fitbynature.nl Woord vooraf Door middel van deze recepten hoop ik je te kunnen inspireren om deze winter een aantal lekkere, pure gerechten klaar

Nadere informatie

RAW FOOD RECEPT TOTAL GREEN SMOOTHIE

RAW FOOD RECEPT TOTAL GREEN SMOOTHIE TOTAL GREEN SMOOTHIE 1 HANDVOL GROENE SLA BLADEREN 1 EL GERSTEGRAS 1 EL TARWEGRASPOEDER 1 EL HENNEP PROTËINE ½ ADVOCADO 1 PEER OF APPEL IN STUKJES CA. 300 ML WATER MENG ALLES IN EEN BLENDER DOOR ELKAAR.

Nadere informatie

SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE

SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE Dit boekje is een uitgave van: www.puurenfit.nl SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE Copyright Puur&Fit 2014 INHOUDSOPGAVE RAUWE CHOCOLADEMOUSSE SUPERFOOD IJSTAART GROENE SUPERFOOD SMOOTHIE

Nadere informatie

Optioneel: scheutje ongezoete diksap of een handje rozijnen, 3 el vers fruit (aardbeien, framboos, bessen, banaan, appel en kaneel)

Optioneel: scheutje ongezoete diksap of een handje rozijnen, 3 el vers fruit (aardbeien, framboos, bessen, banaan, appel en kaneel) 1. Ontbijtidee Muesli met noten, pitten en zaden (voor 1 portie) Ingrediënten: Griekse yoghurt of sojayoghurt, 3 el haver, 1 el rozijnen, 1 el zemelen, 1 el lijnzaad, 1 el pompoenpitten, 1 el zonnebloempitten,

Nadere informatie

Haver Speltmeel Mix Recepten

Haver Speltmeel Mix Recepten Haver Speltmeel Mix Recepten DON'T FORGET De basis voor deze recepten is Haver Speltmeel. Dit is een mix van havermeel (25%) en volkoren Kollenbergerspeltmeel (75%). Door de gluten in het volkoren speltmeel

Nadere informatie

6 gratis Pompoen recepten.

6 gratis Pompoen recepten. s i t a Gr 6 gratis Pompoen recepten www.pompoensoep.info P O M P O E N P U R E E M A K E N POMPOEN PUREE Pompoenpuree kun je in Amerikaa kant en klaar in blikjes kopen, in Nederland is het ook wel te

Nadere informatie

Als je een voedzame lunch wilt zonder brood is het zaak om enkele basis-ingrediënten te kennen.

Als je een voedzame lunch wilt zonder brood is het zaak om enkele basis-ingrediënten te kennen. Nee, lunchen zonder brood betekent niet alléén een rauwkostsalade eten. Deze fout wordt nogal eens gemaakt en ik snap dat mensen dan om vier uur alweer honger hebben. Je lunch zou eigenlijk je hoofdmaaltijd

Nadere informatie

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten:

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten: Diner: Sla Wraps 1 wortel (geraspt) 1 pastinaak (geraspt) ½ knolraap (geraspt) 1 rode biet (geraspt) 1 kop ijsberg sla (geraspt) 3 theelepels olijfolie ½ theelepel komijn 1/8 theelepel mosterdzaadjes slablad

Nadere informatie

Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar

Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar Gezond én eenvoudig te bereiden 28 pagina s vol met recepten en tips! Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar 2015 Onderstaande recepten zijn in ieder geval geschikt voor

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement Recepten week 5

Gezondheidsmanagement Recepten week 5 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten week 5 De recepten van deze week zijn gericht op de energiehuishouding. Ze bevatten dan ook veel vet. Ik hoop dat je inmiddels weet dat vet je vriend is. Daarnaast

Nadere informatie

Meer recepten vindt u op Groenesmoothie.eu

Meer recepten vindt u op Groenesmoothie.eu Meer recepten vindt u op Groenesmoothie.eu Inleiding Bedankt! Allereerst willen we u bedanken voor de geringe bijdrage voor dit e-book, door u kunnen onze servers draaien en kunnen anderen ook genieten

Nadere informatie

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme lekkernijen. Onder elk recept vind je de voedingswaarden zodat je precies kunt

Nadere informatie

SMOOTHIE. Benodigdheden snijplank schilmesje eetlepel theelepel grote kom maatliter staafmixer. Bereidingswijze

SMOOTHIE. Benodigdheden snijplank schilmesje eetlepel theelepel grote kom maatliter staafmixer. Bereidingswijze SMOOTHIE Ingrediënten voor ca. 2,5 liter 4 bananen 2 appels 4 sinaasappels 200 gram verse bladspinazie 2 theelepels olie 2 theelepels kaneel 8 walnoten 500ml water 500ml sinaasappelsap Dikke rietjes eetlepel

Nadere informatie

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen WIJS Receptenboek Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen 1-11-2017 Hanzehogeschool in samenwerking met WIJS Femke Postma en Anouk Martini Rob Vogel Recept 1 : Aardbeien gember limonade met

Nadere informatie

Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep

Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep Materiaal: Grote soeppan Mesjes en snijplanken Soeplepel Litermaat Ingrediënten

Nadere informatie

SuperMama LUNCH Top 5 www.super-mama.nl SuperMama

SuperMama LUNCH Top 5 www.super-mama.nl SuperMama SuperMama 1 LUNCH Top 5 www.super-mama.nl SuperMama LUNCH Mama s maak het alstublieft niet te moeilijk. Een gezonde leefstijl hoeft namelijk niet moeilijk te zijn en hoeft ook helemaal niet veel tijd te

Nadere informatie

Blog juli 2015: Gezond eten op vakantie kan dat? Tips Meenemen Onderweg Wortel taart (maak hem in een cakeblik)

Blog juli 2015: Gezond eten op vakantie kan dat? Tips Meenemen Onderweg Wortel taart (maak hem in een cakeblik) Blog juli 2015: Gezond eten op vakantie kan dat? Hoe kun je genieten en ook gezonde maaltijden zonder gluten en koemelk bereiden op vakantie? Tips Koop groenten en fruit van het seizoen en uit het gebied

Nadere informatie

Extra's Kruidenthee. Abrikoos-chocolade-balletjes. Ingrediënten Salie of tijm Water Groene thee

Extra's Kruidenthee. Abrikoos-chocolade-balletjes. Ingrediënten Salie of tijm Water Groene thee Extra's Kruidenthee Ingrediënten Salie of tijm Water Groene thee Bereiden Salie of tijm minimaal 20 minuten koken in water, dan de kruiden eruit halen en de groene thee toevoegen. In groene thee zitten

Nadere informatie

inhoud 144 DESSERTS en TRAKTATIES *Ingrediënten met een asterisk vind je naast allerlei andere begrippen terug in de woordenlijst.

inhoud 144 DESSERTS en TRAKTATIES *Ingrediënten met een asterisk vind je naast allerlei andere begrippen terug in de woordenlijst. inhoud 8 ONTBIJT 28 LUNCH en SALADES 54 SNELLE AVONDMAALTIJDEN 88 AVONDMAALTIJDEN 118 SNACKS en BIJGERECHTEN 144 DESSERTS en TRAKTATIES 172 DE BASIS 190 WOORDENLIJST en REGISTER *Ingrediënten met een asterisk

Nadere informatie

Dit dagmenu is bedoeld voor mensen die gezond en lekker willen eten, maar geen uren in de keuken willen staan.

Dit dagmenu is bedoeld voor mensen die gezond en lekker willen eten, maar geen uren in de keuken willen staan. Het Afslank Dagmenu Over het dagmenu Dit koolhydraatarme dagmenu is bedoeld voor mensen die iets aan hun gezondheid willen doen. Het dagmenu is gebaseerd op natuurlijke, verse ingrediënten die je voorzien

Nadere informatie

Kies jij voor vlees of vis als basis, trek dan bij voorkeur je eigen (biologische) bouillon en gebruik geen bouillonblokjes vanwege de E621.

Kies jij voor vlees of vis als basis, trek dan bij voorkeur je eigen (biologische) bouillon en gebruik geen bouillonblokjes vanwege de E621. Mijn soepen maak ik op basis van goede groentebouillonblokjes of -poeder altijd zonder gist (E621 ofwel MSG). Ik weet dat ik ook bouillon kan trekken van groenten maar omdat ik veel biologische groenten

Nadere informatie

Hester Sotera GezondLeven-challenge kookboek. 2014, Hester Sotera Uitgegeven in eigen beheer. Alle rechten voorbehouden

Hester Sotera GezondLeven-challenge kookboek. 2014, Hester Sotera Uitgegeven in eigen beheer. Alle rechten voorbehouden Hester Sotera GezondLeven-challenge kookboek 2014, Hester Sotera Uitgegeven in eigen beheer Alle rechten voorbehouden Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Recepturen zijn opgesteld door: Ragnhild Visser-Vijfvinkel Eigenaresse VoedingVeilig

Recepturen zijn opgesteld door: Ragnhild Visser-Vijfvinkel Eigenaresse VoedingVeilig Recepturen zijn opgesteld door: Ragnhild Visser-Vijfvinkel Eigenaresse VoedingVeilig www.voedingveilig.nl Zandkoekjes met kaneel 500 gram bloem 250 gram roomboter (op kamertemperatuur) 200 gram suiker

Nadere informatie

Smoothie e-book. zorg goed voor jezelf!

Smoothie e-book. zorg goed voor jezelf! Smoothie e-book Genieten van smoothies is een lekkere en gezonde manier om meer groenten te eten. Je zorgt voor veel extra vitaminen en mineralen. En als je ze goed samenstelt kunnen ze een maaltijd vervangen.

Nadere informatie

10 Groene Smoothies Recepten

10 Groene Smoothies Recepten 10 Groene Smoothies Recepten D e t o x e n t h u i s. n l Recept 1 Groene Smoothie met mango, ananas en banaan 100 gram mango 100 gram ananas Spoel eerst de verse in de blender toe samen met het water.

Nadere informatie

GEZOND GLAASJE. De lekkerste sapjes & smoothies

GEZOND GLAASJE. De lekkerste sapjes & smoothies GLAASJE GEZOND De lekkerste sapjes & smoothies Het fijne van een smoothie is dat je in één keer een flinke portie fruit en groente binnenkrijgt. De superfoods erin geven extra energie. De smakelijkste

Nadere informatie

E-BOOK TIEN GEZONDE VEGARECEPTEN SMOOTHIES SALADES MAALTIJDEN

E-BOOK TIEN GEZONDE VEGARECEPTEN SMOOTHIES SALADES MAALTIJDEN E-BOOK TIEN GEZONDE VEGARECEPTEN SMOOTHIES SALADES MAALTIJDEN Vega Nuts Veganuts wil iedereen laten zien dat wij zelf veel aan onze gezondheid, energie en genezing kunnen doen. Met haar noten, zaden en

Nadere informatie

1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten

1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten 1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten Soort gerecht: Dessert /Ontbijt Ingrediënten voor 1 personen 1 kleine zoete dessert appel 1 kleine nectarine 240 ml gekoelde melk honing of rietsuiker

Nadere informatie

Sandwich kaas-komkommer

Sandwich kaas-komkommer Tomatensoep Aan tomatensoep die je in de winkel kunt kopen is vaak veel suiker toegevoegd. Zelfgemaakte tomatensoep bevat alleen van nature aanwezige suikers. Om zelf tomatensoep te maken heb je weinig

Nadere informatie

JESSE VAN DER VELDE RECEPTEN DE 30 GEZONDSTE RECEPTEN MET 5 INGREDIËNTEN OF MINDER

JESSE VAN DER VELDE RECEPTEN DE 30 GEZONDSTE RECEPTEN MET 5 INGREDIËNTEN OF MINDER JESSE VAN DER VELDE 30 RECEPTEN DE 30 GEZONDSTE RECEPTEN MET 5 INGREDIËNTEN OF MINDER Inhoud 5 ONTBIJTRECEPTEN Basis Bloemkoolpap 4 Scrammbled eggmix 5 Panpizza 6 Banaanvla met citroen 7 Havermoutfruitkoeken

Nadere informatie

Inhoudsopgave Zelfgemaakte noten bar...2

Inhoudsopgave Zelfgemaakte noten bar...2 Recepten bij het weekmenu van Esther Inhoudsopgave Zelfgemaakte noten bar...2 Earl-gray latee...3 Bonenschotel uit de oven met tortlla chips...4 Bieten a la creme...5 Gebakken banaan...6 Noedelsoep...7

Nadere informatie

Share your Moments. Cocoa powder recipes

Share your Moments. Cocoa powder recipes Share your Moments. Cocoa powder recipes receptenboek Met lekkere en onderscheidende recepten gemaakt met Organic Cocoa Powder van Australian. inhoud Chocolate Mask pag 3 Brownies pag 4 Chocolate Pie with

Nadere informatie

Uiensoep met gratin. Bereidingstijd: minuten. Bereidingswijze. Soort gerecht: Soep

Uiensoep met gratin. Bereidingstijd: minuten. Bereidingswijze. Soort gerecht: Soep Uiensoep met gratin Bereidingstijd: 30-60 minuten Soort gerecht: Soep Ingrediënten 3 grote uien, 30 gr boter, 1 el olie, 1 tl bruine basterdsuiker, 1 el bloem, 1 l (rundvlees)bouillon of 1 l water en 1-2

Nadere informatie

Gratis. Gratis. recepten. recepten. lekkere gezonde. nummer 1 in gezondheid

Gratis. Gratis. recepten. recepten. lekkere gezonde. nummer 1 in gezondheid IJS gezond 5 0 Gratis Gratis lekkere gezonde recepten recepten nummer Voorwoord Natuurlijk liggen de supermarkten vol met ijsjes in alle soorten en maten. Maar wat is er nu leuker dan zelf (water) ijsjes

Nadere informatie

Low Carb Brownies: past goed in een koolhydraatarm dieet! Deze brownies zijn niet alleen koolhydraatarm maar ook erg lekker!

Low Carb Brownies: past goed in een koolhydraatarm dieet! Deze brownies zijn niet alleen koolhydraatarm maar ook erg lekker! Low Carb Brownies Low Carb Brownies: past goed in een koolhydraatarm dieet! Deze brownies zijn niet alleen koolhydraatarm maar ook erg lekker! Voedingswaarde per portie Eiwitten 4 gram Calorieën 172 Koolhydraten

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij!

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij! APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER Williene Klinck E-nummervrij & suikervrij! CAESARSALADE MET CITROENMAYONAISE INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN 1 kipfilet 2 kropjes mini Romaine sla 2 takjes cherrytomaatjes

Nadere informatie

Workshop Suikervrij bakken

Workshop Suikervrij bakken Workshop Suikervrij bakken Receptenboekje van:. www.kalasa.nl Suikervrij bakken. Te veel suiker eten is niet gezond, daarom willen steeds meer mensen suikervrij eten. Maar iedereen houdt wel van snoepen

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme gerechten. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept,

Nadere informatie

Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben, dan vind je deze hier.

Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben, dan vind je deze hier. Hier vind je de 7 overheerlijke Paleo recepten, die onderdeel uitmaken van de in totaal 290 recepten uit mijn e-books Smakelijk Paleo en 30 minuten Paleo. Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben,

Nadere informatie

Chocolade Avocado Proteïne Smoothie

Chocolade Avocado Proteïne Smoothie Inhoudsopgave -Chocolade avocado proteïne smoothie -Tropical smoothie -Limoen proteïne smoothie -Lean and green smoothie -Spinazie bessen proteïne smoothie -Witte chocolade framboos proteïne smoothie -Aardbeien

Nadere informatie

Receptenbundel. Tip: maak de pannenkoekjes niet te dik, ze zijn veel smakelijker als je dunne pannenkoeken bakt!

Receptenbundel. Tip: maak de pannenkoekjes niet te dik, ze zijn veel smakelijker als je dunne pannenkoeken bakt! Receptenbundel Havermoutpannenkoeken Een makkelijk te bereiden recept dat slechts 15min van je tijd in beslag neemt. Deze pannenkoeken vullen enorm goed. Deze hoeveelheid is perfect voor een volwassene,

Nadere informatie

JESSE VAN DER VELDE JESSE TRAKTEERT 11 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN

JESSE VAN DER VELDE JESSE TRAKTEERT 11 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN JESSE VAN DER VELDE JESSE TRAKTEERT 11 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN JESSE'S VERJAARDAG 2015 Haverfeest 1/3 cup havervlokken handje (bevroren) blauwe bessen 2 el rozijnen 2 el gojibessen 2 el kokos 1/2 el

Nadere informatie

KOOLYDRAATARM DAGMENU MET RECEPTEN

KOOLYDRAATARM DAGMENU MET RECEPTEN KOOLYDRAATARM DAGMENU MET RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je een heerlijk koolhydraatarm dagmenu van Ma. Zoals je kunt zien bevat dit dagmenu weinig koolhydraten (slechts 44,2 gram). Je mag zes keer

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje.

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje. Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje Aan de slag Deze week ga je aan de slag met een inspirerend en gevarieerd weekmenu. Om je niet gelijk met te veel informatie te overspoelen ontvang

Nadere informatie

THE BASICS. Recepten en ingrediënten die je de hele maand kunt gebruiken

THE BASICS. Recepten en ingrediënten die je de hele maand kunt gebruiken THE BASICS Recepten en ingrediënten die je de hele maand kunt gebruiken Tijdens de gehele challenge zullen een aantal dingen vaker terugkomen, zoals yoghurt, havermout, wraps of een omelet. De reden hiervoor

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Australian Chocolate Mask. Enjoy! Ingredients: 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel

Australian Chocolate Mask. Enjoy! Ingredients: 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel Australian Chocolate Mask 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel 1. meng de cacaopoeder met de yoghurt en de honing door elkaar 2. Voeg eventueel wat

Nadere informatie

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD Neem 4 sneden bruin brood, het liefst een rustiek soort brood en zelf dik gesneden. Rooster de sneden brood in broodrooster of oven. Snij 2 teentjes knoflook doormidden

Nadere informatie

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 1 potje asperges, of verse asparges (van april t/m juni) 1

Nadere informatie

Goedemorgen! Een lekker, gezond & snel ontbijt.

Goedemorgen! Een lekker, gezond & snel ontbijt. Goedemorgen! Een lekker, gezond & snel ontbijt. Ik weet niet hoe het bij jou gaat? Bij mij is het in de ochtend meestal een race tegen de klok. Ik sta vaak nét iets te laat op. En dan hebben we nog een

Nadere informatie

GEZONDE RECEPTEN. Top 12 recepten met NutraLinea Lupine Protein Shake Vanilla

GEZONDE RECEPTEN. Top 12 recepten met NutraLinea Lupine Protein Shake Vanilla GEZONDE RECEPTEN Top 12 recepten met NutraLinea Lupine Protein Shake Vanilla Goed om te weten: De NutraLinea Lupine Protein Shake Vanilla is glutenvrij, geschikt voor vegetariërs en bevat geen toegevoegde

Nadere informatie

Maak de pesto door in de blender een bos verse basilicum, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel pijnboompitten en een flinke scheut olijfolie te mengen.

Maak de pesto door in de blender een bos verse basilicum, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel pijnboompitten en een flinke scheut olijfolie te mengen. Dagmenu 4 Ontbijt Broodje gezond Rooster 2 sneetjes zuurdesembrood kort in het broodrooster of in de oven. Beleg vervolgens ruim met blaadjes sla, geitenkaas, komkommer, plakjes tomaat en een gekookt eitje.

Nadere informatie