B&W-Aanbiedingsformulier

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "B&W-Aanbiedingsformulier"

Transcriptie

1 B&W.nr , d.d. 31 maart 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Toewijzingsregels herinrichting Trekvaartplein en Roomburg BESLUITEBehoudens advies van de commissie 1. kennis te nemen van de inspraakreacties op de concept-toewijzingsregels herinrichting Trekvaartplein en Roomburg; 2. in te stemmen met de nota van beantwoording inspraak concept-toewijzingsregels herinrichting Trekvaartplein d.d. februari 2009; 3. de navolgende eenmalige toewijzingsregels gewijzigd vast te stellen zodat ze komen te luiden als volgt; De huidige bewoners van het Trekvaartplein (hierna ook: het woonwagencentrum) worden ter bepaling van de volgorde bij herinrichting van het Trekvaartplein, waaronder standplaatsen op het Trekvaartplein en Roomburg (en Oegstgeest) ingedeeld in de onderstaande vijf categorieën. De categorie met de meeste rechten is bovenaan geplaatst. Onder (kinderen van) bewoners wordt in dit verband verstaan: diegenen die op het moment van vaststelling van de onderhavige toewijzingsregels aantoonbaar woonachtig waren op het Trekvaartplein: CAT I. CAT IA. CAT II. CAT III. De bewoners van de standplaatsnummers Trekvaartplein 1 tot en met 80 die sedert de peildatum 1 november 1999 en op de datum van toewijzing van een standplaats met toestemming van het Regionaal Woonwagenschap, feitelijk onafgebroken woonachtig waren en zijn op het woonwagencentrum. De bewoners van de standplaatsnummers Trekvaartplein 1 tot en met 80, voor zover deze woonachtig zijn met toestemming van het Regionaal Woonwagenschap vanaf een datum gelegen na de peildatum 1 november 1999 en sindsdien feitelijk onafgebroken woonachtig waren en zijn op het woonwagencentrum. Kinderen van bewoners uit categorie 1 en categorie 1a die al dan niet inwonend (ingeschreven) zijn bij familie in de eerste graad (ouders), die op de peildatum 1 november 1999 een leeftijd hadden van 18 jaar of ouder en op de datum van toewijzing van een standplaats nog geen legale standplaats of woning zelfstandig hebben bewoond maar wel feitelijk onafgebroken woonachtig waren en zijn op het woonwagencentrum. Bewoners die zelfstandig woonachtig zijn op het Trekvaartplein, maar niet op een van de standplaatsnummers 1 tot en met 80, en die sedert de peildatum 1 november 1999 aantoonbaar onafgebroken woonachtig zijn op het middenterrein van het Trekvaartplein. (= gedoogden )

2 CAT IV Op Trekvaartplein woonachtige kinderen van bewoners van het Trekvaartplein die na peildatum 1 november 1999 en vóór de datum van vaststelling van de onderhavige toewijzingsregels de leeftijd hebben bereikt van 18 jaar; én bewoners die zich in de periode ná peildatum 1 november 1999 en vóór 1 september 2006 aantoonbaar hebben gevestigd op het middenterrein op het Trekvaartplein; én op het Trekvaartplein woonachtige kinderen van voormalig bewoners van het Trekvaartplein, indien de kinderen voor 1 september 2006 de leeftijd hebben bereikt van 18 jaar en hun ouders het Trekvaartplein na 1 september 2006 hebben verlaten. Ter bepaling van de volgorde in deze categorie geldt als toepasselijke datum, de datum sedert wanneer men onafgebroken woonachtig is op het Trekvaartplein; voor personen die op het Trekvaartplein geboren zijn (waaronder in dit verband mede wordt verstaan, geboren zijn in een nabijgelegen ziekenhuis) en nooit zijn weggeweest is deze datum de geboortedatum. De toewijzing naar één van de drie woonwagenlocaties geschiedt in volgorde van de rangorde. Bij gelijke rang gaat degene die aantoonbaar het langst zelfstandig op het Trekvaartplein woonachtig is voor. Bij gelijke woonduur gaat de (hoofd)bewoner met de hoogste leeftijd voor. Voor bewoners die in de periode tussen 1 november 1999 en 1 september 2006 tijdelijk een adres buiten het Trekvaartplein hebben bewoond, geldt als vestigingsdatum de datum van terugkomst; 4. de toewijzingsregels met de nota van beantwoording ter kennis te brengen van de insprekers, het Dagelijks Bestuur van Holland Rijnland en Burgemeester en Wethouders van Oegstgeest. Daarbij de insprekers te wijzen op de mogelijkheid een klacht in te dienen over de uitvoering van de Inspraakverordening ten aanzien van de onderhavige inspraak-procedure. Samenvatting Het College heeft kennis genomen van de inspraakreacties op de concept-toewijzingsregels herinrichting Trekvaartplein en Roomburg en besloten in te stemmen met de nota van beantwoording en de eenmalige toewijzingsregels vast te stellen. De toewijzingsregels geven de prioriteitsvolgorde aan wie het recht krijgt op eerste keuze op een standplaats: Trekvaartplein (90), Roomburg (29). De gemeente Oegstgeest is voornemens om ook 10 standplaatsen ten behoeve van de bewoners van het Trekvaartplein aan te leggen. De toewijzingsregels met de nota van beantwoording zullen ter kennis worden gebracht van de insprekers, het Dagelijks Bestuur van Holland Rijnland en Burgemeester en Wethouders van Oegstgeest. Huidige gegadigden voor een standplaats, die nu niet daadwerkelijk en aantoonbaar wonen op het Trekvaartplein, vallen buiten de eenmalige regeling en gaan mee in de reguliere woonruimteverdeling na herstructurering.

3 Beantwoording inspraak Concept-toewijzingsregels herinrichting Trekvaartplein Procedure Procedureonderdeel Beantwoording inspraak Onderwerp Datum Concept-toewijzingsregels herinrichting TVP Februari 2009 Bijlage 1 ota van beantwoording 1 Ingebrachte inspraakreacties Van 22 december 2008 t/m 2 februari 2009 hebben de concept-toewijzingsregels herinrichting Trekvaartplein en Roomburg ter inzage gelegen voor inspraak. De volgende schriftelijke reacties zijn binnengekomen. 1. W. van der Linden, p/a Trekvaartplein 41, 2334 GB Leiden, ingekomen op 15 januari J. Verkade en H. Verkade, Trekvaartplein 36, 2334 GB Leiden, ingekomen op 15 januari R. de Vries, Trekvaartplein t.o. 22, 2334 GA Leiden, ingekomen op 23 januari V. van Gulik, Trekvaartplein 2, 2334 GA Leiden, ingekomen op 27 januari B.J. van Gent, Trekvaartplein t.o. 51, 2334 GC Leiden, ingekomen op 2 februari C.M. Brandt, Trekvaartplein 11, 2334 GA Leiden, ingekomen op 2 februari 2009 Schriftelijk ingetrokken op 5 februari C.C.P. Brandt-Grimbergen, Trekvaartplein 9, 2334 GA Leiden, ingekomen op 2 februari 2009 Schriftelijk ingetrokken op 5 februari C.J.E. van der Linden, Trekvaartplein t.o. 79, 2334 GC Leiden, ingekomen op 2 februari T. Schaap, Trekvaartplein 52, 2334 GC Leiden, ingekomen op 2 februari M.H. Donders, Trekvaartplein t.o. 52, 2334 GC Leiden, ingekomen op 2 februari W. van Rijn, Trekvaartplein t.o. 50, 2334 GC Leiden, ingekomen op 2 februari E. Struijk, Trekvaartplein t.o. 55, 2334 GC Leiden, ingekomen op 2 februari J.L.M. Boekhoudt, Trekvaartplein t.o. 50, 2334 GC Leiden, ingekomen op 2 februari W. van Veen, Trekvaartplein t.o. 58-2, 2334 GC Leiden, ingekomen op 2 februari G.S. Knijpstra, Trekvaartplein t.o. 39, 2334 GB Leiden, ingekomen op 2 februari S. Colet, Trekvaartplein t.o. 39, 2334 GB Leiden, ingekomen op 2 februari J. van Leeuwen, Trekvaartplein 41, 2334 GB Leiden, ingekomen op 2 februari M.A. Descendre, Trekvaartplein 40, 2334 GB Leiden, ingekomen op 2 februari A. Schmidt, Trekvaartplein 42, 2334 GB Leiden, ingekomen op 2 februari J.J. Schmidt, Trekvaartplein 43, 2334 GB Leiden, ingekomen op 2 februari M. Brandt, Trekvaartplein 51, 2334 GC Leiden, ingekomen op 2 februari R.M. van Hemert, Trekvaartplein t.o. 51, 2334 GC Leiden, ingekomen op 2 februari Advocatenkantoor Kloppenburg, Oranjeboomstraat 237, 3071 SL Rotterdam, namens mevrouw W. van Veen, wonende op Trekvaartplein 58to2, ingekomen op 2 februari 2009

4 24. R. Hoevelaken, Trekvaartplein t.o. 22, 2334 GA Leiden, ingekomen op 10 februari P. de Bolster, Trekvaartplein t.o. 77, 2334 GC Leiden, ingekomen op 12 februari 2009 Deze inspraakreacties zijn, behoudens nr. 24 en 25, ingediend binnen de daartoe vastgestelde termijn en derhalve ontvankelijk. De laatste twee zijn gelijkluidend en op zich te laat binnen gekomen, maar alsnog toegevoegd aan de binnengekomen reacties. 2 Beantwoording van de inspraakreacties In onderstaande tabel worden de inspraakreacties besproken. De inspraakreacties worden behandeld per onderwerp. In de eerste kolom wordt de inspraakreactie met een letter aangegeven. De tweede kolom geeft met behulp van een cijfer aan door wie de inspraakreactie is ingebracht. In de derde kolom wordt de inhoud van de inspraakreacties samengevat. De vierde kolom geeft de reactie van het college weer. In de vijfde kolom tenslotte wordt aangegeven of de inspraakreactie gevolgen heeft voor het te nemen besluit. Samenvatting ingekomen inspraakreacties Reactie van het college Gevolgvoor het besluit Concept-toewijzingsregels A 1 Inwonende kinderen en kinderen op illegaal in gebruik genomen standplaatsen gaan onterecht voor op personen die staan ingeschreven op de belangstellendenlijst van het Woonwagenschap. Hierdoor wordt illegaal handelen beloond. Het college heeft er voor gekozen om voor de herinrichting van het Trekvaartplein alleen standplaatsen aan te leggen voor de personen die aantoonbaar woonachtig zijn op het Trekvaartplein. Kinderen woonachtig op het Trekvaartplein worden in de toewijzingsregels ingedeeld naar woonduur op het Trekvaartplein, niet naar inwonend of zelfstandig wonend; illegaal innemen van een standplaats op het middenterrein geeft hierdoor géén voordeel. Kinderen van bewoners van het Trekvaartplein die in de afgelopen jaren hebben gekozen voor woonruimte buiten het Trekvaartplein zijn niet onafgebroken woonachtig geweest op het Trekvaartplein en worden gezien het beperkte aantal beschikbare woonwagenstandplaatsen na de herinrichting van de regeling uitgesloten.

5 Personen die in aanmerking wensen te komen voor een standplaats na de herinrichting dienen zich conform de huidige huisvestingsverordening in te schrijven bij woonruimte verdeelsysteem Woonzicht van Holland Rijnland. B Inwonende kinderen uit categorie 2 gaan onterecht voor op overbezetters uit categorie 3. De kinderen uit categorie 2 zijn kinderen van hoofdbewoners die al van voor de peildatum woonachtig zijn op een legale standplaats. Omdat het illegaal in gebruik nemen van een standplaats op het middenterrein geen voordeel op mag leveren, is voor deze categorie gekozen voor toewijzing ingedeeld naar woonduur op het Trekvaartplein. De bewoners (overbezetters) uit categorie 3 zijn personen die oorspronkelijk niet afkomstig zijn van het Trekvaartplein en vanaf de aankomst op het Trekvaartplein een illegale standplaats op het middenterrein hebben ingenomen. Deze wijze van handelen mag hen geen voordeel opleveren ten aanzien van kinderen van rechtmatige bewoners. Gezien de traditionele wijze van wonen in familieverband en de schaarste in woonwagenstandplaatsen is gekozen voor voorrang voor kinderen van de oorspronkelijke bewoners van legale standplaatsen. C Kinderen die net 18 jaar zijn geworden gaan onterecht voor op personen in categorie 4 die al enige tijd 18 jaar zijn. De personen in categorie 4 worden in de toewijzingsregels ingedeeld naar woonduur op het Trekvaartplein. Hierdoor komt het voor dat kinderen die net 18 jaar zijn geworden en hun hele leven op het Trekvaartplein wonen, voor gaan op personen die pas na peildatum op het Trekvaartplein zijn komen wonen. D 4 Als bewoner van een legale en in Conform afspraken uit het verleden J

6 2000 met toestemming van het Woonwagenschap in gebruik genomen standplaats zou ik in aanmerking moeten komen voor categorie 1. zouden bewoners die op de peildatum én de datum van toewijzing onafgebroken een legale standplaats hebben bewoond in aanmerking komen voor een nieuwe standplaats; deze bewoners zijn ingedeeld in categorie 1. Aangezien mevrouw van Gulik op rechtmatige wijze (middels een huurovereenkomst) een legale standplaats in gebruik heeft genomen na de voornoemde peildatum zal een categorie 1a aan de toewijzingsregels worden toegevoegd. E De lijst met namen zoals te lezen in de voorlopige bewonerslijst Trekvaartplein is pas openbaar gemaakt bij het bekendmaken van het voorlopige besluit, zodat belanghebbenden niet hebben kunnen reageren. Hoewel deze reactie geen betrekking heeft op de concepttoewijzingsregels, wordt daarover het volgende opgemerkt. Dit is onjuist. Er is reeds in oktober een voorlopige bewonerslijst gepubliceerd op het mededelingenbord in het clubhuis op het Trekvaartplein; hier is destijds door 24 personen op gereageerd. In november 2008 is hierop een nieuwe, aangepaste voorlopige bewonerslijst gepubliceerd. De concept toewijzingsregels zijn overigens reeds op 23 mei 2008 in de huis-aan-huis verspreide ieuwsbrief op het Trekvaartplein bekend gemaakt. Op de oproep om op- en aanmerkingen te leveren zijn toen 2 reacties bij de gemeente Leiden binnengekomen. F In een eerder voorstel is er sprake geweest om 100 standplaatsen te realiseren op het Trekvaartplein en 29 op Roomburg. Deze optie zou alle problematiek wegnemen rondom de verdeling van standplaatsen. Ik vraag het college met klem deze optie nog eens te overwegen. Hoewel deze reactie geen betrekking heeft op de concepttoewijzingsregels, wordt daarover het volgende opgemerkt. In december 2006 is door de Leidse gemeenteraad het principebesluit genomen om het TVP te herstructureren en deels te deconcentreren. Hierbij wordt het Trekvaartplein niet op basis van

7 aantallen, maar op basis van stedenbouwkundige kwaliteitscriteria opnieuw ingericht, zodat er een geïntegreerde, leefbare en als zodanig herkenbare woonwijk ontstaat. Vanwege een convenant tussen de gemeente Leiden en de gemeente Oegstgeest met betrekking tot de aanleg van een tweede ontsluiting voor de wijk Poelgeest over de punt van het Trekvaartplein werd het plangebied voor de herinrichting van het Trekvaartplein ingeperkt. Inmiddels is in samenwerking met een bewonersdelegatie van het Trekvaartplein een zo optimaal mogelijke voorgenomen verkaveling tot stand gekomen die plaats biedt aan 90 standplaatsen. Een verkaveling die plaats biedt aan meer standplaatsen zou, uitgaande van de huidige grootte van de woonwagens, inbreuk doen op de stedenbouwkundige kwaliteitscriteria en de brandveiligheid. G In de concept-toewijzingsregels herinrichting Trekvaartplein is geen vangnetregeling opgenomen voor bewoners uit categorie 4 indien zij geen aanspraak kunnen maken op een standplaats op het Trekvaartplein of Roomburg. Reeds in 2006 is door de gemeente Leiden met de gemeente Oegstgeest een convenant gesloten om ten behoeve van de herinrichting van het Trekvaartplein 10 woonwagenstandplaatsen aan te leggen in de gemeente Oegstgeest. Ten tijde van het vrijgeven voor inspraak van de concept toewijzingsregels had door de gemeente Oegstgeest nog geen besluitvorming plaatsgevonden met betrekking tot de toewijzing van standplaatsen op deze locatie. Inmiddels is ook het bestuur van Holland Rijnland door of namens Burgemeester en Wethouders van Oegstgeest verzocht om lokaal maatwerk overeenkomstig de vastgestelde toewijzingsregels te

8 mogen toepassen. Dit verzoek is inmiddels door het DB van Holland Rijnland gehonoreerd. Hierdoor lijkt de toewijzing van standplaatsen voor de personen op de bewonerslijst voldoende ondervangen. H 23 Cliënte mevrouw W. van Veen is 63 jaar en reeds sinds oktober 1973, derhalve reeds 35 jaar, woonachtig op het Trekvaartplein. In beginsel stond cliënte met haar woonwagen op standplaats 81. Door een grootschalige verbouwing was cliënte genoodzaakt vak 81 te verlaten aangezien haar woonwagen te grote vormen aannam om op standplaats 81 te kunnen blijven staan. Cliënte is toen op een gedoogplaats gaan staan. Dit is met medeweten en goedvinden van de u wel bekende heer Landkroon besloten, op voorwaarde dat cliënte haar gedoogstandplaats weer zou verlaten indien er een legale standplaats vrijkwam. Cliënte heeft sindsdien meerdere malen aanspraak gemaakt op vrijkomende legale vakken, in casu onder meer vak 49 en 81. Echter, deze standplaatsen werden toegewezen aan anderen. Cliënte bevreemdt het dat bewoners die eveneens op een gedoogplaats verblijven en korter dan cliënte op het Trekvaartplein woonachtig zijn, in de Voorlopige Bewonerslijst wel een standplaats toegewezen hebben gekregen voor het gereorganiseerde Trekvaartplein. Cliënte voert verder aan dat, indien zij zal moeten verhuizen, onevenredig door het besluit zal worden getroffen. Immers, bij een verhuizing van het Trekvaartplein zal de woning, recent nog geheel verbouwd met een lening van de Gemeente, gedeeltelijk Hoewel deze reactie geen betrekking heeft op de concept-toewijzingsregels maar veeleer ziet op de concrete uitwerking daarvan voor bewoonster, wordt daarover het volgende opgemerkt. Mevrouw van Veen is volgens onze informatie nimmer woonachtig geweest op Trekvaartplein 81, maar heeft gewoond op Trekvaartplein 58 en is later ten gunste van een van haar kinderen in een caravan tegenover gaan staan. Mevrouw heeft uit vrije wil de legale standplaats verlaten en dit heeft niet met goedvinden van de heer Landkroon plaatsgevonden. De heer Landkroon heeft na het constateren van de inname van een illegale standplaats mevrouw van Veen hier schriftelijk op aangesproken. In dit schrijven geeft de heer Landkroon reeds aan dat mevrouw van Veen mogelijk na een herinrichting niet in aanmerking zal komen voor een standplaats in Leiden en dat er ook geen sprake kan zijn van enige onkostenvergoeding. Mevrouw heeft in het verleden getracht aanspraak te maken op de standplaats Trekvaartplein 59. Deze standplaats is niet toegewezen aan anderen. In september 2006 is in overleg met het bestuur van de bewonersvereniging Trekvaartplein besloten leeggekomen standplaatsen niet opnieuw te bezetten in verband met overbevolking en brandveiligheid op het woonwagencentrum. Ook was in 2006 het voornemen in het collegeprogramma opgenomen

9 moeten worden ontmanteld. Cliënte zal deze kosten niet kunnen betalen. Ten slotte betwist cliënte stellig tijdelijk niet woonachtig te zijn geweest op het Trekvaartplein. Wel is zij, toen zij noodgedwongen de zorg voor haar zieke zuster op zich moest nemen, een periode veel weg geweest. Zij is echter altijd op het Trekvaartplein blijven wonen en heeft daar ook altijd in de Gemeentelijke Basisadministratie ingeschreven gestaan. om het Trekvaartplein op te heffen; ook in dat kader kon er geen sprake zijn van opnieuw toewijzen van standplaatsen. De standplaats Trekvaartplein 81 is na het overlijden van de huurder opgeheven. Teneinde meer duidelijkheid te verkrijgen over feitelijkheden (de woonduur van mevrouw en het feit dat zij volgens onze informatie tijdelijk niet woonachtig is geweest op het Trekvaartplein), zal het Projectbureau Woonwagenzaken Leiden met mevrouw in contact treden. I Degenen die onder categorie 3 vallen zijn allen pas na 1999 op Trekvaartplein komen staan als overbezetter. Zelf ben ik kind van woonwagenbewoners en ik heb mijn leven lang hier gewoond. Ik vind dan ook dat ik voorrang zou moeten hebben boven deze bewoners uit categorie 3. Ik ben zelf van mening dat categorie 3 zou moeten worden omgeruild met categorie 4. Volgens onze informatie behoren de personen in categorie 3 allemaal tot de groep overbezetters die reeds voor 1 november 1999 woonachtig waren op het Trekvaartplein. Eventuele informatie waaruit het tegendeel blijkt, zien wij graag tegemoet. In oktober 1999 is door de gemeente Leiden toegezegd dat (hoofd)bewoners die op 1 november 1999 op het Trekvaartplein stonden, ook na herinrichting van het Trekvaartplein, verzekerd zijn van een standplaats. De bewoners in categorie 4 zijn na 1 november 1999 op het Trekvaartplein komen wonen of hebben na deze datum pas de leeftijd van 18 jaar bereikt. Voor hen geldt de hiervoor bedoelde toezegging daarom niet.

Beleidsregels toewijzen woonwagenstandplaatsen Gouda

Beleidsregels toewijzen woonwagenstandplaatsen Gouda Gemeente Gouda Beleidsregels toewijzen woonwagenstandplaatsen Gouda Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld door Onderwerp

Nadere informatie

Oordelen. Volledig oordeel. Oordeelnummer

Oordelen. Volledig oordeel. Oordeelnummer Oordelen Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Waddinxveen discrimineert een woonwagenbewoonster door haar geen toestemming te geven om een standplaats op een woonwagencentrum te huren.

Nadere informatie

Beleidsregels toewijzen huurstandplaatsen woonwagens Gouda 2019

Beleidsregels toewijzen huurstandplaatsen woonwagens Gouda 2019 Gemeente Gouda Beleidsregels toewijzen huurstandplaatsen woonwagens Gouda 2019 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Gouda Officiële naam regeling Beleidsregels

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Trekvaartplein maart 2007

Nieuwsbrief 1 Trekvaartplein maart 2007 Nieuwsbrief 1 Trekvaartplein maart 2007 Geachte bewoners, Op 22 december 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders (B&W) besloten om het woonwagencentrum Trekvaartplein (TVP) te gaan herinrichten

Nadere informatie

Nota Uitwerkingsregels woonwagenbeleid 2017

Nota Uitwerkingsregels woonwagenbeleid 2017 Nota Uitwerkingsregels woonwagenbeleid 2017 1. Aanleiding De gemeenteraad heeft op 15 december 2016 het gewijzigde beleid voor de huisvesting van woonwagenbewoners vastgesteld. Dit zoals vastgelegd in

Nadere informatie

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk DEEL 1: INLEIDING Het voorontwerpbestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk heeft op grond van de

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.0124 Rv. nr.: 08.0124 B&W-besluit d.d.: 16-12-2008 B&W-besluit nr.: 08.1232 Naam programma +onderdeel: Omgevingskwaliteit. Onderwerp: Wijziging van de APV op een tweetal punten (opruimplicht

Nadere informatie

Casenr: Onderwerp: Huisvestingsverordening Standplaatsen en Woonwagens gemeente Drimmelen Raadsbesluit

Casenr: Onderwerp: Huisvestingsverordening Standplaatsen en Woonwagens gemeente Drimmelen Raadsbesluit Aan de Raad Made, 28 februari 2012 Agendapuntnummer: 8 Raadsvergadering : 19 april 2012 Registratienummer: 12int00655 Casenr: 12.00237 Onderwerp: Huisvestingsverordening Standplaatsen en Woonwagens gemeente

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. XXXXXX 2015, nr. XXXXXX;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. XXXXXX 2015, nr. XXXXXX; Huisvestingsverordening gemeente Oldebroek 2015 De raad van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. XXXXXX 2015, nr. XXXXXX; gelet op de artikelen 4, 5, 7, 9, 10,

Nadere informatie

GEMEENTE VLAARDINGEN. 2 e Wijziging bestemmingsplan Holy-Noord, 4 e herziening Vermindering woonwagenstandplaatsen, Holyweg.

GEMEENTE VLAARDINGEN. 2 e Wijziging bestemmingsplan Holy-Noord, 4 e herziening Vermindering woonwagenstandplaatsen, Holyweg. GEMEENTE VLAARDINGEN 2 e Wijziging bestemmingsplan Holy-Noord, 4 e herziening Vermindering woonwagenstandplaatsen, Holyweg. Inhoud 1 Inleiding... 5 1.1 de bij dit wijzigingsplan behorende stukken... 5

Nadere informatie

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz. Wijziging van de Huisvestingswet 2014, de Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte, de Wet op de huurtoeslag, de Woningwet en enkele andere wetten teneinde hierin een aantal technische onvolkomenheden en

Nadere informatie

B en W. nr. 12.1095 d.d. 13-11-2012

B en W. nr. 12.1095 d.d. 13-11-2012 B en W. nr. 12.1095 d.d. 13-11-2012 Onderwerp Schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders van het raadslid A. Theeuwen (SP) d.d. 5 november 2012 over de voortgang herinrichting

Nadere informatie

De huisvestingsverordening gemeente Epe 2015 vast te stellen.

De huisvestingsverordening gemeente Epe 2015 vast te stellen. CVDR Officiële uitgave van Epe. Nr. CVDR370319_1 4 juli 2017 huisvestingsverordening gemeente Epe 2015 Raadsbesluit 2015 - registratienummer: 2015-16976 DE RAAD DER GEMEENTE EPE gelezen het voorstel van

Nadere informatie

gelet op de artikelen 4, 5, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 18, 19 en 20 van de Huisvestingswet 2014 en de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet;

gelet op de artikelen 4, 5, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 18, 19 en 20 van de Huisvestingswet 2014 en de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet; Raadsbesluit De raad van de gemeente Heerde; gelezen het voorstel van het college d.d. 7 april 2015; gelet op de artikelen 4, 5, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 18, 19 en 20 van de Huisvestingswet 2014 en de artikelen

Nadere informatie

Oordelen. Volledig oordeel. Oordeelnummer Ras Sociale Bescherming. Datum: Grond: Terrein: Oordeel Datum: 7 juli 2016

Oordelen. Volledig oordeel. Oordeelnummer Ras Sociale Bescherming. Datum: Grond: Terrein: Oordeel Datum: 7 juli 2016 Oordelen Het College van B&W van de gemeente Son en Breugel discrimineert een vrouw van Sinti-afkomst door op de woonwagenstandplaats waar zij woont, geen woonwagenbewoning meer toe te staan. Oordeelnummer

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD. Huisvestingswet en huisvestingsverordening 2019

INFORMATIEBLAD. Huisvestingswet en huisvestingsverordening 2019 INFORMATIEBLAD Huisvestingswet en huisvestingsverordening 2019 Het hoe, wat en waarom van de woonruimteverdeling in 2019 Dit informatieblad is opgesteld als bijlage bij het voorstel over het vaststellen

Nadere informatie

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN BRUCHTERWEG NIEUWE HAVEN

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN BRUCHTERWEG NIEUWE HAVEN EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN BRUCHTERWEG NIEUWE HAVEN AFDELING RUIMTE EN ECONOMIE CLUSTER RUIMTE MEI 2012 2 INHOUD: I. OVERZICHT GEVOLGDE PROCEDURE

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W. 2013 RA13.0092 B 2 13/965. Raad

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W. 2013 RA13.0092 B 2 13/965. Raad Raadsvoorstel jaar Raad categorie/agendanr. B. en W. 2013 RA13.0092 B 2 13/965 Onderwerp: Woonwagenbeleid en herstructurering kleine woonwagencentra Portefeuillehouder: A.J. Sleeking Dorpen en Wijken Team

Nadere informatie

Was/wordt tabel Concept Huisvestingsverordening Holland Rijnland 2019

Was/wordt tabel Concept Huisvestingsverordening Holland Rijnland 2019 Was/wordt tabel Concept Huisvestingsverordening Holland Rijnland 2019 Zuiver technische aanpassingen aan de verordening zijn in dit overzicht niet meegenomen. artikel Huisvestingsverordening 2015 Huisvestingsverordening

Nadere informatie

stulmr. B. en W. Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan "Emmen, Rietlanden woonwagenlocatie aan de Gierzwaluw"

stulmr. B. en W. Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Emmen, Rietlanden woonwagenlocatie aan de Gierzwaluw Raadsvoorstel jaar stuknr. categorie/agendanr. Raad stulmr. B. en W. 2014 RA14.0094 A 5 14/969 I-~il\ '1't' Gemeente Emmen Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan "Emmen, Rietlanden woonwagenlocatie aan

Nadere informatie

Was/wordt tabel Huisvestingsverordening Holland Rijnland. Zuiver technische aanpassingen aan de verordening zijn in dit overzicht niet meegenomen.

Was/wordt tabel Huisvestingsverordening Holland Rijnland. Zuiver technische aanpassingen aan de verordening zijn in dit overzicht niet meegenomen. Was/wordt tabel Huisvestingsverordening Holland Rijnland Zuiver technische aanpassingen aan de verordening zijn in dit overzicht niet meegenomen. artikel Huisvestingsverordening 2015 Huisvestingsverordening

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 17 maart 2015, nr. B ;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 17 maart 2015, nr. B ; Huisvestingsverordening gemeente Harderwijk 2015 De raad van de gemeente Harderwijk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 17 maart 2015, nr. B15.000858; gelet op de artikelen 4, 5,

Nadere informatie

Nota Vooroverleg en Inspraak Bestemmingsplan Woonwagenlocatie Terraweg

Nota Vooroverleg en Inspraak Bestemmingsplan Woonwagenlocatie Terraweg Nota Vooroverleg en Inspraak Bestemmingsplan Woonwagenlocatie Terraweg 1. Algemeen Het voorontwerpbestemmingsplan Woonwagenlocatie Terraweg heeft op grond van de gemeentelijke Inspraakverordening met ingang

Nadere informatie

BESLUITEN. verdeling nieuwbouwwoningen vrije sector. B&W-nr.: 06.1422 d.d. 28-11-2006

BESLUITEN. verdeling nieuwbouwwoningen vrije sector. B&W-nr.: 06.1422 d.d. 28-11-2006 Behoudens advies van de commissie ROW B&W-nr.: 06.1422 d.d. 28-11-2006 Onderwerp verdeling nieuwbouwwoningen vrije sector BESLUITEN 1. te constateren dat het hanteren van toewijzingsregels voor nieuwbouw

Nadere informatie

Versie PHO 22 mei Was/wordt tabel Concept Huisvestingsverordening Holland Rijnland 2019

Versie PHO 22 mei Was/wordt tabel Concept Huisvestingsverordening Holland Rijnland 2019 Versie PHO 22 mei 2019 Was/wordt tabel Concept Huisvestingsverordening Holland Rijnland 2019 Zuiver technische aanpassingen aan de verordening zijn in dit overzicht niet meegenomen. artikel Huisvestingsverordening

Nadere informatie

Versie PHO 22 mei Was/wordt tabel Concept Huisvestingsverordening Holland Rijnland 2019

Versie PHO 22 mei Was/wordt tabel Concept Huisvestingsverordening Holland Rijnland 2019 Versie PHO 22 mei 2019 Was/wordt tabel Concept Huisvestingsverordening Holland Rijnland 2019 Zuiver technische aanpassingen aan de verordening zijn in dit overzicht niet meegenomen. artikel Huisvestingsverordening

Nadere informatie

Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens

Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens Rucphen, 7 november 2012 INHOUD; 1. Procedure 2. Ingediende zienswijzen 3. Inhoud zienswijzen en inhoudelijke

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan Overteylingen, partiële herziening Campo terrein

Vaststelling bestemmingsplan Overteylingen, partiële herziening Campo terrein RAADSVOORSTEL Doel: besluitvormend v o o r s t e l n u m m e r v e r g a d e r i n g r e g i s t r a t i e n u m m e r 172344 p o r t e f e u i l l e h o u d e r b e h a n d e l e n d a m b t e n a a r

Nadere informatie

Ik OKT2012. Aan de Raad van Gemeente Gouda Burgemeester Jamesplein 1 Postbus BB Gouda. Gouda, 23 oktober 2012,

Ik OKT2012. Aan de Raad van Gemeente Gouda Burgemeester Jamesplein 1 Postbus BB Gouda. Gouda, 23 oktober 2012, Aan de Raad van Gemeente Gouda Burgemeester Jamesplein 1 Postbus 1086 2800 BB Gouda 00002222 BAC -~-Z-Q ^.t^r^v^ Ovb 12 Ingekomen Ik OKT2012 Gouda, 23 oktober 2012, Afdeling 3^ Afdoen voor: Naam Betreft:

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Huisvestingsverordening gemeente Oldebroek 2015 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. Commissie Bezwaarschriften Woonruimteverdeling

Nadere informatie

Intrekken van de bindingseisen bij de uitgifte van bouwkavels en nieuwbouw koopwoningen Volgnr. 2014-043 Corsa kenmerk 14.

Intrekken van de bindingseisen bij de uitgifte van bouwkavels en nieuwbouw koopwoningen Volgnr. 2014-043 Corsa kenmerk 14. Onderwerp Intrekken van de bindingseisen bij de uitgifte van bouwkavels en nieuwbouw koopwoningen Volgnr. 2014-043 Corsa kenmerk 14.0008200 / Portefeuillehouder Ambtenaar Afdeling wethouder I. Koedoot

Nadere informatie

Nota van B&W. Urgentieregeling woningzoekenden

Nota van B&W. Urgentieregeling woningzoekenden Nota van B&W Onderwerp Portefeuillehouder J.J. Nobel, mr. A.Th.H. van Dijk Collegevergadering 13 december 2011 Inlichtingen J. Vijfhuizen (023 567 61 74) Registratienummer 2011.0047140 Samenvatting Per

Nadere informatie

Nota van Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan

Nota van Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan Nota van Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan Vastgesteld door het College van B&W: 18 december 2012 1. Aanleiding De locatie Koninginneweg/C1000 is in de Integrale

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Brunssum, d.d. : 1 november 2004 Gemeenteblad : 2004 nr. 122 Afdeling Nr.

Raadsvoorstel. Brunssum, d.d. : 1 november 2004 Gemeenteblad : 2004 nr. 122 Afdeling Nr. Raadsvoorstel Brunssum, d.d. 1 november 2004 Gemeenteblad 2004 nr. 122 Afdeling Nr. Financiën 14447 Portefeuillehouder Akkermans D.A.M. Onderwerp Verordening woonwagenrechten 2005; nieuwe tarieven i.v.m.

Nadere informatie

B&W.nr , d.d. 6 september Vaststellen concept verordening ruimte- en inrichtingseisen peuterspeelzalen Leiden 2011 voor de inspraak

B&W.nr , d.d. 6 september Vaststellen concept verordening ruimte- en inrichtingseisen peuterspeelzalen Leiden 2011 voor de inspraak B&W.nr. 11.0857, d.d. 6 september 2011 Onderwerp Vaststellen concept verordening ruimte- en inrichtingseisen peuterspeelzalen Leiden 2011 voor de inspraak Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1.

Nadere informatie

B&W. Advies. Lokale Beleidsruimte 2010-2014. :5/(.l.. :tt^ Zoetermeer sfeeds ondernemend. 3i./s.:(.o. ^ ^ ^^ivi^^^^^ Co^'

B&W. Advies. Lokale Beleidsruimte 2010-2014. :5/(.l.. :tt^ Zoetermeer sfeeds ondernemend. 3i./s.:(.o. ^ ^ ^^ivi^^^^^ Co^' ^ ^ ^^ivi^^^^^ gemeente \ B&W DM-nr. 2010/9146 Advies 100312 Versie: 1 Co^' Aox^ a< Verantwoordelijk Portefeuille Weth. Dr. T.J. Haan Mede verantw. Gemeentesecretaris Hoofdafdeling Auteur Lokale Beleidsruimte

Nadere informatie

Nota van zienswijzen Aanvragen omgevingsvergunning 1 e fase voor de activiteit gebruik Nuenen-West bouwveld A (artikel 2.12, lid 1, onderdeel a, onder

Nota van zienswijzen Aanvragen omgevingsvergunning 1 e fase voor de activiteit gebruik Nuenen-West bouwveld A (artikel 2.12, lid 1, onderdeel a, onder Nota van zienswijzen Aanvragen omgevingsvergunning 1 e fase voor de activiteit gebruik Nuenen-West bouwveld A (artikel 2.12, lid 1, onderdeel a, onder 3 Wabo) Nuenen, 23 april 2014 corsanummer: 2014.07858

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan ontwerp, St. Annapark Venray Burgemeester en wethouders van Venray maken, gelet op artikel 12 lid 4 van de Woningwet en de Verordening inzake de wijze waarop ingezetenen en belanghebbenden

Nadere informatie

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN HARDENBERG, MARSLANDEN II, MARSHOOGTE EN DE CIRKEL

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN HARDENBERG, MARSLANDEN II, MARSHOOGTE EN DE CIRKEL EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN HARDENBERG, MARSLANDEN II, MARSHOOGTE EN DE CIRKEL INHOUD 1. OVERZICHT GEVOLGDE PROCEDURE 2. INSPRAAKREACTIES 3. OVERLEGREACTIES

Nadere informatie

convenant betreffende de toepassing en handhaving van overheidsregelingen bij vrijplaatsen BESLUITEN

convenant betreffende de toepassing en handhaving van overheidsregelingen bij vrijplaatsen BESLUITEN Behoudens advies van de commissie ABA B&W- nr.: 05.1507 d.d. 20-12-2005 Onderwerp convenant betreffende de toepassing en handhaving van overheidsregelingen bij vrijplaatsen BESLUITEN Samenvatting 1. Bijgevoegd

Nadere informatie

Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Groningen van <datum>;

Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Groningen van <datum>; Verordening tot Wijziging van de Huisvestingsverordening 2015 DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN, Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Groningen van ; Gelet op de

Nadere informatie

De gemeentelijke sturing op de sociale huurwoningmarkt richting zich op de drie onderdelen genoemd bij punt 1. Deze punten worden hier toegelicht.

De gemeentelijke sturing op de sociale huurwoningmarkt richting zich op de drie onderdelen genoemd bij punt 1. Deze punten worden hier toegelicht. Raadsvoorstel: 2015-1357 Onderwerp: Huisvestingsverordening Alblasserwaard- Vijfheerenlanden gemeente Gorinchem 2015 Datum: 23 april 2015 Portefeuillehouder: E.L. Dansen Raadsbijeenkomst: 9 juni 2015 Raadsvergadering:

Nadere informatie

Was/Wordt tabel 1e wijziging Huisvestingsverordening Holland Rijnland 2015

Was/Wordt tabel 1e wijziging Huisvestingsverordening Holland Rijnland 2015 Was/Wordt tabel 1e wijziging Huisvestingsverordening Holland Rijnland 2015 NB. betreft alleen de belangrijke wijzigingen en niet de tekstuele wijzigingen Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop

Nadere informatie

Oordelen. Volledig oordeel. Oordeelnummer Ras Leveren van en toegang tot goederen en diensten - Wonen. Datum: Grond: Terrein:

Oordelen. Volledig oordeel. Oordeelnummer Ras Leveren van en toegang tot goederen en diensten - Wonen. Datum: Grond: Terrein: Oordelen Woonwagenbewoner toont niet aan dat Woningstichting Rentree hem discrimineerde door vrijgekomen standplaatsen niet meer te huur aan te bieden en geen nieuwe standplaatsen aan te leggen. Oordeelnummer

Nadere informatie

OPENBAAR. Extra vergadering commissie Burger d.d. 13 november 2006. Raadsvergadering d.d. 20 november 2006. Voorstel nr.: 132/06.

OPENBAAR. Extra vergadering commissie Burger d.d. 13 november 2006. Raadsvergadering d.d. 20 november 2006. Voorstel nr.: 132/06. OPENBAAR Opsteller: GGZ/VROM/AH/751 Extra vergadering commissie Burger d.d. 13 november 2006 Raadsvergadering d.d. 20 november 2006 Voorstel nr.: 132/06 Onderwerp: Bestuursovereenkomst Leiden-Oegstgeest

Nadere informatie

Oordelen. Volledig oordeel. Oordeelnummer Ras Sociale Bescherming. Datum: Grond: Terrein: Oordeel Datum: 28 mei 2015

Oordelen. Volledig oordeel. Oordeelnummer Ras Sociale Bescherming. Datum: Grond: Terrein: Oordeel Datum: 28 mei 2015 Oordelen Het College van Burgemeester en Wethouders van gemeente Vlaardingen discrimineert woonwagenbewoonster door beleid te voeren waardoor woonwagenbewoning op den duur verdwijnt. Oordeelnummer 2015-61

Nadere informatie

Tussenrapportage. Stand van zaken handhaving onrechtmatige permanente bewoning recreatieverblijven. Gemeente Koggenland

Tussenrapportage. Stand van zaken handhaving onrechtmatige permanente bewoning recreatieverblijven. Gemeente Koggenland Tussenrapportage Stand van zaken handhaving onrechtmatige permanente bewoning recreatieverblijven Gemeente Koggenland 8 januari 04 MB-ALL B.V. Postbus 48 3600 BC MAARSSEN Tel. (0346) 583070 januari 04

Nadere informatie

Portefeuillehouder : G. Bruijniks Datum collegebesluit : 9 september 2014 Corr. nr.:

Portefeuillehouder : G. Bruijniks Datum collegebesluit : 9 september 2014 Corr. nr.: Preadvies Portefeuillehouder : G. Bruijniks Datum collegebesluit : 9 september 2014 Corr. nr.: 2014.11886 Onderwerp : Programma : 11. Bouwen en wonen Agenda nr. : 13, 2014/53 Voorstel tot het (gewijzigd)

Nadere informatie

tegen College van Burgemeester en Wethouders van gemeente Deventer gevestigd te Deventer, verweerder 1 Verzoek

tegen College van Burgemeester en Wethouders van gemeente Deventer gevestigd te Deventer, verweerder 1 Verzoek Oordelen Het College van Burgemeester en Wethouders van gemeente Deventer discrimineert een woonwagenbewoner door een beleid te voeren waardoor de woonwagenstandplaatsen in Deventer worden afgebouwd. Zo

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2001 Nr. 25

GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2001 Nr. 25 GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2001 Nr. 25 Standplaatsverordening 2001 (raadsbesluit van 31 mei 2001) De raad der gemeente Utrecht gelet op het voorstel van b. en w. d.d. 14 mei 2001 Besluit vast te stellen

Nadere informatie

Huisvestingsverordening gemeente Opmeer gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van

Huisvestingsverordening gemeente Opmeer gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van CVDR Officiële uitgave van Opmeer. Nr. CVDR250542_1 20 juni 2017 Huisvestingsverordening gemeente Opmeer 2012 Huisvestingsverordening gemeente Opmeer 2012 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen HUISVESTINGSVERORDENING

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Zuidpolder-Oost. derde partiële herziening 2009

Bestemmingsplan. Zuidpolder-Oost. derde partiële herziening 2009 Bestemmingsplan Zuidpolder-Oost derde partiële herziening 2009 Gemeente Edam-Volendam Vastgesteld door de gemeenteraad d.d. 21 oktober 2010 Inhoud toelichting 1. Inleiding 1.1 Vigerende bestemmingsplannen

Nadere informatie

HUISVESTINGSVERORDENING 2015 GEMEENTE GRONINGEN. Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 9 april 2015;

HUISVESTINGSVERORDENING 2015 GEMEENTE GRONINGEN. Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 9 april 2015; CVDR Officiële uitgave van Groningen. Nr. CVDR375191_4 29 december 2017 HUISVESTINGSVERORDENING 2015 GEMEENTE GRONINGEN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN, (4968206); Gelet op de Huisvestingswet 2014; Gezien

Nadere informatie

Woonwagenlocatie De Griend te Waardenburg. Op weg naar schoon, heel en veilig Oktober 2016

Woonwagenlocatie De Griend te Waardenburg. Op weg naar schoon, heel en veilig Oktober 2016 Woonwagenlocatie De Griend te Waardenburg Op weg naar schoon, heel en veilig Oktober 2016 DE DOELGROEP WOONWAGENBEWONERS 1. De doelgroep woonwagenbewoners is sinds lange tijd in Neerijnen woonachtig (>

Nadere informatie

Huisvestingsverordening 2019 Gemeente Groningen. Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Groningen van 25 juni 2019;

Huisvestingsverordening 2019 Gemeente Groningen. Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Groningen van 25 juni 2019; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Groningen Nr. 162875 2 juli 2019 Huisvestingsverordening 2019 Gemeente Groningen DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN, Gezien het voorstel van het college van

Nadere informatie

Oordelen. Volledig oordeel. Oordeelnummer Ras Leveren van en toegang tot goederen en diensten - Wonen. Datum: Grond: Terrein:

Oordelen. Volledig oordeel. Oordeelnummer Ras Leveren van en toegang tot goederen en diensten - Wonen. Datum: Grond: Terrein: Oordelen Woonstichting 'thuis discrimineert een vrouw van Sintiafkomst door vrijgekomen standplaatsen op woonwagenlocatie Oranjetip te ontmantelen en geen vervangende woonwagenplaatsen daarvoor in de plaats

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Vaststelling wegenlegger gemeente Alphen-Chaam Het college van burgemeester en wethouders van Alphen-Chaam heeft overeenkomstig artikel 34,

Nadere informatie

B & W-nota. Onderwerp Wijzing Huisvestingsverordening Zuid-Kennemerland 1999 van februari 2006

B & W-nota. Onderwerp Wijzing Huisvestingsverordening Zuid-Kennemerland 1999 van februari 2006 B & W-nota Onderwerp Wijzing Huisvestingsverordening Zuid-Kennemerland 1999 van februari 2006 Portefeuille M. Rietdijk Auteur M. Matthijsse Telefoon 5113568 E-mail: m.matthijsse@haarlem.nl SO/BD Reg.nr.

Nadere informatie

Gemeente Den Haag DSO/ RIS HUISVESTINGSVERORDENING GEMEENTE DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Gemeente Den Haag DSO/ RIS HUISVESTINGSVERORDENING GEMEENTE DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag DSO/2015.84 RIS 282096 HUISVESTINGSVERORDENING 2015 2019 GEMEENTE DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gelet op artikel 2 van de Huisvestingswet 2014 en artikel 149 van

Nadere informatie

ONDERWERP Huisvestingsverordening Zuid-Kennemerland/IJmond: Heemstede 2017

ONDERWERP Huisvestingsverordening Zuid-Kennemerland/IJmond: Heemstede 2017 ONDERWERP Huisvestingsverordening Zuid-Kennemerland/IJmond: 2017 SAMENVATTING De Huisvestingsverordening Zuid-Kennemerland/IJmond: 2015 stelt regels voor rechtvaardige en evenredige verdeling van schaarse

Nadere informatie

ARTIKEL I. Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek wordt als volgt gewijzigd: Artikel 232, vierde lid, vervalt.

ARTIKEL I. Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek wordt als volgt gewijzigd: Artikel 232, vierde lid, vervalt. Wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek en de Leegstandwet (uitbreiding van de opzeggingsgrond dringend eigen gebruik en uitbreiding van de mogelijkheden tot tijdelijke verhuur) Alzo Wij in overweging

Nadere informatie

Nota van Inspraakreacties Voorontwerpbestemmingsplan Lombok

Nota van Inspraakreacties Voorontwerpbestemmingsplan Lombok Nota van Inspraakreacties Voorontwerpbestemmingsplan Lombok 1 Nota van inspraakreacties Voorontwerpbestemmingsplan Lombok. Aanleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Lombok (= hierna VO. best.pl.) heeft

Nadere informatie

Voorstellen aan de raad van de gemeente Wester-Koggenland jaar 2006 VoorsteInr.: Agendapunt: Vergadering: 8 juni 2006

Voorstellen aan de raad van de gemeente Wester-Koggenland jaar 2006 VoorsteInr.: Agendapunt: Vergadering: 8 juni 2006 ~. Voorstellen aan de raad van de gemeente Wester-Koggenland jaar 2006 Voorstenr.: Agendapunt: Vergadering: 8 juni 2006, Vaststelling intememeentelijk DlÎmtelijk structuurplan voor de gemeenten Obdam Wester

Nadere informatie

Zienswijzennota realisatie loods Dronryp

Zienswijzennota realisatie loods Dronryp Zienswijzennota realisatie loods Dronryp Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 december 2013 Zienswijzennota realisatie loods Dronryp Inhoud plan Het planvoornemen betreft

Nadere informatie

Woonruimteverdeling in Holland Rijnland R E G I O N A L E SAMENWERKING I N D E P R A K T I J K

Woonruimteverdeling in Holland Rijnland R E G I O N A L E SAMENWERKING I N D E P R A K T I J K Woonruimteverdeling in Holland Rijnland R E G I O N A L E SAMENWERKING I N D E P R A K T I J K Agenda Wat is woonruimteverdeling? Hoe werkt het? Urgenties Lokaal maatwerk Vragen? Stel ze gerust! Woonruimteverdeling

Nadere informatie

portefeuillehouder M. Bosman openbaar geheim 01/10/

portefeuillehouder M. Bosman openbaar geheim 01/10/ ÏÏH Zuidpias Raadsvoorstel 1 I Vaststellen bestemmingsplannen "Groot Swanla' raadsvergadering 29 oktober 2013 portefeuillehouder M. Bosman behandelend ambtenaar L. Fassotte-Bams Datum bijlagen openbaar

Nadere informatie

Combinatie van voorgaande redenen, te weten: Actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving.

Combinatie van voorgaande redenen, te weten: Actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 10G201887 394266 / 394266 ONDERWERP A.C.J. Mahler BP Br Vaststelling best.plan Deurningerstr.-Schaepmanstr. AGENDANUMMER

Nadere informatie

Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan 'facetregelingen permanente bewoning recreatiewoningen en kleinschalige verblijfsrecreatie' januari 2010

Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan 'facetregelingen permanente bewoning recreatiewoningen en kleinschalige verblijfsrecreatie' januari 2010 Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan 'facetregelingen permanente bewoning recreatiewoningen en kleinschalige verblijfsrecreatie' januari 2010 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Indieners van zienswijzen...

Nadere informatie

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d Onderwerp Bestuursovereenkomst Leiden - Oegstgeest

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d Onderwerp Bestuursovereenkomst Leiden - Oegstgeest Behoudens advies van de commissie ROW B&W-nr.: 06.1114 d.d. 17-10-2006 Onderwerp Bestuursovereenkomst Leiden - Oegstgeest BESLUITEN 1. in te stemmen met bijgevoegde gewijzigde Bestuursovereenkomst Leiden

Nadere informatie

Aanvraag tijdelijke gedoogbeschikking bewoning recreatieverblijf

Aanvraag tijdelijke gedoogbeschikking bewoning recreatieverblijf Gemeente Barneveld Postbus 63 3770 AB Barneveld postregistratie@barneveld.nl Aanvraag tijdelijke gedoogbeschikking bewoning recreatieverblijf 1. Gegevens aanvrager Huidig adres Postcode + plaats N.B. Huidig

Nadere informatie

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG. VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN Marslanden, van Tuellstraat Hardenberg

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG. VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN Marslanden, van Tuellstraat Hardenberg EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN Marslanden, van Tuellstraat Hardenberg AFDELING RUIMTE EN ECONOMIE CLUSTER RUIMTE APRIL 2011 2 INHOUD: I. OVERZICHT GEVOLGDE PROCEDURE

Nadere informatie

6 januari 2015 Huisvestingswet

6 januari 2015 Huisvestingswet 6 januari 2015 Huisvestingswet Eerlijke en rechtvaardige verdeling van schaarse woonruimte in de sociale huursector Agenda van vanavond Korte toelichting op de wet Mogelijkheden voor lokaal maatwerk Regionaal

Nadere informatie

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Het voorontwerp bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 heeft met de bijbehorende stukken met ingang van donderdag 3 oktober 2013 gedurende

Nadere informatie

Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Groningen van <datum>;

Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Groningen van <datum>; HUISVESTINGSVERORDENING 2019 GEMEENTE GRONINGEN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN, ( ); Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Groningen van ; Gelet op de artikelen

Nadere informatie

Nota zienswijzen ontwerp-omgevingsvergunning oprichten van 20 appartementen aan de Loenhofstraat 5 tot en met 7N te Panningen November 2013

Nota zienswijzen ontwerp-omgevingsvergunning oprichten van 20 appartementen aan de Loenhofstraat 5 tot en met 7N te Panningen November 2013 Nota zienswijzen ontwerp-omgevingsvergunning oprichten van 20 appartementen aan de Loenhofstraat 5 tot en met 7N te Panningen November 2013 1. Inleiding De ontwerp-omgevingsvergunning voor het oprichten

Nadere informatie

ECLI:NL:RBUTR:2005:AS6703

ECLI:NL:RBUTR:2005:AS6703 ECLI:NL:RBUTR:2005:AS6703 Instantie Rechtbank Utrecht Datum uitspraak 26-01-2005 Datum publicatie 14-03-2005 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 184276/FA RK04-5055 Personen-

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vierde partiële herziening Noordoost, HC IJsseloever

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vierde partiële herziening Noordoost, HC IJsseloever Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 443111 Programma : Woon- en leefomgeving Commissie : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. J.H. Lappee Informatie

Nadere informatie

Dit voorstel is gericht op de plannen voor de herinrichting van de woonwagenlocatie aan de Sportlaan te Drunen.

Dit voorstel is gericht op de plannen voor de herinrichting van de woonwagenlocatie aan de Sportlaan te Drunen. Raadsvoorstel Inleiding Dit voorstel is gericht op de plannen voor de herinrichting van de woonwagenlocatie aan de Sportlaan te Drunen. Op 16 december 2008 was een voorstel tot herinrichting van de vier

Nadere informatie

Voorstel aan de Gemeenteraad

Voorstel aan de Gemeenteraad 16-10- Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan 'Regenboogbuurt en Eilandenbuurt' Beleidsveld Beheer en Leefomgeving Portefeuillehouder Ed Anker Vragen bij T. de Bruijn- van der Wilt/E. Weijnen Dienst Dienst

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan "Delden-Noord, herziening Peperkampweg"

Vaststelling bestemmingsplan Delden-Noord, herziening Peperkampweg Aan de raad, Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan "Delden-Noord, herziening Peperkampweg" Voorstel: 1. Geen exploitatieplan vaststellen 2. De zienswijzen zoals omschreven en afgewogen in de "Zienswijzennotitie

Nadere informatie

Voorontwerpbestemmingsplan Molenstraat 45, Deurne NL.IMRO.0762.BP A004

Voorontwerpbestemmingsplan Molenstraat 45, Deurne NL.IMRO.0762.BP A004 Voorontwerpbestemmingsplan Molenstraat 45, Deurne NL.IMRO.0762.BP201003-A004 Beantwoording van inspraakreacties In het kader van de voorbereiding van het bestemmingsplan heeft het voorontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Delegatie bevoegdheid vaststelling exploitatieplan in geval van wijzigingsplan

Delegatie bevoegdheid vaststelling exploitatieplan in geval van wijzigingsplan Zaaknummer: BECDGB008 Onderwerp Delegatie bevoegdheid vaststelling exploitatieplan in geval van wijzigingsplan Collegevoorstel Inleiding Sinds 1 juli 2008 is de Grondexploitatiewet van kracht, die deel

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van : college van B&W Datum : 29 april 2019 Pfh. : K. Schrederhof Steller : B. Vastenhoud tel.nr. : 0636490785 e-mail : bvastenhoud@delft.nl Programma : Samenleving, advies

Nadere informatie

Beleidsregels Tegemoetkoming meerkosten zorg Rotterdam 2015

Beleidsregels Tegemoetkoming meerkosten zorg Rotterdam 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rotterdam. Nr. 100664 28 oktober 2015 Beleidsregels Tegemoetkoming meerkosten zorg Rotterdam 2015 De directeur Welzijn, Zorg en Jeugdhulp, gelezen het voorstel

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 8/2015 Datum : 21 januari 2015 B&W datum : 22 januari 2015 Beh. ambtenaar : J.H.D. Hulshof Portefeuillehouder : G. Berghoef en T.M.M. Kok Onderwerp : Reacties naar aanleiding

Nadere informatie

Onderwerp: Beleidskader Huisvesting Arbeidsmigranten in de tuinbouwgebieden van Erica en Klazienaveen

Onderwerp: Beleidskader Huisvesting Arbeidsmigranten in de tuinbouwgebieden van Erica en Klazienaveen svoorstel Onderwerp: Beleidskader Huisvesting Arbeidsmigranten in de tuinbouwgebieden van Erica en Klazienaveen 2013-2018 Portefeuillehouder: A.J. Sleeking Beleid en Regie Ruimtelijk Beleid Reina Beijering,

Nadere informatie

Maatwerkafspraken Woonruimteverdeling

Maatwerkafspraken Woonruimteverdeling Maatwerkafspraken Woonruimteverdeling Voor bezit van Habeko wonen in de kernen: Koudekerk aan den Rijn/Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp en Benthuizen datum:10 november 2014 Vastgesteld door het college

Nadere informatie

E.G.M. van den Boom / juli 2017

E.G.M. van den Boom / juli 2017 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.1 E.G.M. van den Boom 3665 Evelien.van.den.Boom@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 120977/239451 6 juli 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

Naar een nieuwe regionale huisvestingsverordening

Naar een nieuwe regionale huisvestingsverordening Naar een nieuwe regionale huisvestingsverordening Themacafé Holland Rijnland 31 oktober 2018 Hoe worden de woningen verdeeld 75.225 Woningzoekenden 82.112 Woningzoekenden 90.270 Woningzoekenden 17.200

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Eerste partiële herziening bestemmingsplan Noordoost, Roba Metals'

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Eerste partiële herziening bestemmingsplan Noordoost, Roba Metals' Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente IJsselstein ^ W C f» C C «I. c IJssel stein agendapunt Zaaknummer Programma Cluster Portefeuillehouder Informatie bij E-mail/tel.nr. 388338 Woon- en leefomgeving

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Dorpsplein 18 (Riel) 12 maart Aan de gemeenteraad,

Raadsvoorstel. Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Dorpsplein 18 (Riel) 12 maart Aan de gemeenteraad, Raadsvoorstel Zaaknummer: 2018-001138 Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Dorpsplein 18 (Riel) Datum voorstel 12 maart 2019 Datum raadsvergadering Aan de gemeenteraad, Voorstel Maximaal 5

Nadere informatie

De heer J.B. uit den Boogaard, wethouder. B&W-vergadering van 11 juni 2013 OPENING VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 03 JUNI 2013

De heer J.B. uit den Boogaard, wethouder. B&W-vergadering van 11 juni 2013 OPENING VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 03 JUNI 2013 datum plaats aanwezig 11 juni 2013, Roelofarendsveen Roelofarendsveen de heer A.G.M. Kea, wethouder de heer F.M Schoonderwoerd, wethouder Mevrouw M.E. Spreij, gemeentesecretaris de heer A.J.M. van Velzen,

Nadere informatie

Nota van Inspraak en vooroverleg. Bestemmingsplan Uitweg Uitbreiding 2

Nota van Inspraak en vooroverleg. Bestemmingsplan Uitweg Uitbreiding 2 Nota van Inspraak en vooroverleg Bestemmingsplan Uitweg Uitbreiding 2 Inleiding In het kader van de Inspraakverordening gemeente Lopik 2004 heeft het voorontwerpbestemmingsplan Uitweg Uitbreiding 2 met

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststelling Eindverslag inspraak voorontwerpbestemmingsplan Gorredijk - Bedrijventerreinen".

Onderwerp: Vaststelling Eindverslag inspraak voorontwerpbestemmingsplan Gorredijk - Bedrijventerreinen. Beetsterzwaag, 17 november 2015 Onderwerp: Vaststelling Eindverslag inspraak voorontwerpbestemmingsplan Gorredijk - Bedrijventerreinen". Burgemeester en wethouders van Opsterland; overwegende, dat in het

Nadere informatie

Beleidsregels Leegstandwet

Beleidsregels Leegstandwet Beleidsregels Leegstandwet Datum: 28 april 2009 Burgemeester en wethouders van Soest; Gelet op artikel 1.3, vierde lid Algemene Wet Bestuursrecht en artikel 15, eerste lid van de Leegstandwet; Overwegende

Nadere informatie

Huisvestingsverordening gemeente Heusden 2016

Huisvestingsverordening gemeente Heusden 2016 Huisvestingsverordening gemeente Heusden 2016 De raad van de gemeente Heusden; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 23 augustus 2016; gelet op de Huisvestingswet 2014;

Nadere informatie

Aanvragen omgevingsvergunning en verleende omgevingsvergunningen kunnen bestaan uit diverse activiteiten (bijvoorbeeld bouwen, kap, milieu etc.).

Aanvragen omgevingsvergunning en verleende omgevingsvergunningen kunnen bestaan uit diverse activiteiten (bijvoorbeeld bouwen, kap, milieu etc.). Week 28 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Aanvragen omgevingsvergunning en verleende omgevingsvergunningen kunnen bestaan uit diverse activiteiten (bijvoorbeeld bouwen, kap, milieu etc.). De verleende

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 08.0080 Herzien bij B&W besluit 08.0959, d.d. 7 oktober 2008. Rv. nr. : 08.0080 B&W-besluit d.d.: 2-9-2008 B&W-besluit nr.: 08.

RAADSVOORSTEL 08.0080 Herzien bij B&W besluit 08.0959, d.d. 7 oktober 2008. Rv. nr. : 08.0080 B&W-besluit d.d.: 2-9-2008 B&W-besluit nr.: 08. RAADSVOORSTEL 08.0080 Herzien bij B&W besluit 08.0959, d.d. 7 oktober 2008 Rv. nr. : 08.0080 B&W-besluit d.d.: 2-9-2008 B&W-besluit nr.: 08.0822 Naam programma +onderdeel: Programma Welzijn en Zorg onderdeel

Nadere informatie

vaststellen bestemmingsplan Binnenstad en omgeving, 2e partiële herziening horeca - woonschepen Pletterstraat

vaststellen bestemmingsplan Binnenstad en omgeving, 2e partiële herziening horeca - woonschepen Pletterstraat 5 voorstel Beslisnota voor de raad Datum 20 mei 2014 Ons kenmerk EC1304-0017 Onderwerp Versienummer vaststellen bestemmingsplan Binnenstad en omgeving, 2e partiële herziening horeca - woonschepen Portefeuillehouder

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/56

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/56 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/56 Voor raadsvergadering d.d.: 02-06-2009 Agendapunt: 4 Onderwerp:

Nadere informatie