Directe besparingen op indirecte inkoop. Corporate Purchasing Solutions

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Directe besparingen op indirecte inkoop. Corporate Purchasing Solutions"

Transcriptie

1 Directe besparingen op indirecte inkoop Corporate Purchasing Solutions

2 2 De cijfers in deze brochure zijn gebaseerd op een onderzoek dat in opdracht van American Express is uitgevoerd door Accenture. Dit onderzoek evalueert het huidige Procurement to Payment -proces van 54 grote ondernemingen met vestigingen in Europa en de Verenigde Staten. Het onderzoek is afgerond in januari 2003.

3 De bewezen e oplossing om concrete besparingen te realiseren. Corporate Purchasing Solutions vereenvoudigt interne processen, versterkt de naleving van inkoopcontracten, en vervangt het traditionele papieren proces. Het biedt u volledige controle en de mogelijkheid om de relatie met uw leveranciers te versterken. Inhoud Inleiding...4 De verborgen kosten van indirecte inkoop...5 De kosten in detail De oplossing van American Express...8 Wat kan American Express voor uw bedrijf betekenen? Besparingen wereldwijd...12 Hoe werkt het?...13 Meer dan een Purchasing Card...14 Unieke American Express Management Informatie en transactiegegevens...15 Een besparingspotentieel van 3,2 miljoen $ per jaar...16 Real Savings. Delivered.

4 4 Inleiding Een besparingspotentieel van 3,2 miljoen $ per jaar* De meeste bedrijven hebben een goede financiële controle over hun directe uitgaven, maar controle over indirecte inkoop is vaak duur en inefficiënt. Dit biedt potentieel voor aanzienlijke besparingen, zowel in tijd als in geld. Besparingen die American Express helpt te bereiken direct zichtbaar in resultaten. American Express Corporate Purchasing Solutions is een kosteneffectief, papierloos alternatief voor uw traditionele inkoop. Het helpt uw inkoopproces te vereenvoudigen en de controle en naleving van de inkoopcontracten te verbeteren. Tevens reduceert het de kosten voor het kopen van indirecte goederen en diensten. Door ons programma volledig af te stemmen op uw specifieke bedrijfsbehoeften, bieden wij een totaaloplossing. Al bijna dertig jaar is American Express marktleider van Expense Management Programma s. Wij werken samen met de meeste Fortune 500 bedrijven en duizenden leveranciers. Ons bedrijf vertegenwoordigt een marktwaarde van 50 miljard dollar. Als Corporate Purchasing Solutions pionier is onze expertise ongeëvenaard. *Gebaseerd op een gemiddeld American Express Corporate Purchasing Solutions programma met een jaaruitgave van 50 miljoen $ en transacties.

5 De verborgen kosten van indirecte inkoop

6 6 De kosten in detail Gemiddeld bestaan de directe bedrijfsuitgaven voor 40% uit indirecte inkoopkosten. Geen wonder dat bedrijven meer nadruk gaan leggen op het reduceren van kosten op dit gebied. De aandacht van directieleden concentreert zich in de regel op de strategische ontwikkeling van een verantwoord inkoopbeleid. Maar als daarbij voorbij wordt gegaan aan de verbetering van processen en procedures, wordt het volledige potentieel van deze ontwikkeling niet behaald. Vaak wordt indirecte inkoop gedaan bij vele leveranciers. Er is een overdaad aan formulieren en gebrek aan controle. Deze kosten zijn lastig te traceren en het naleven van contractverplichtingen zijn moeilijk te waarborgen. In de praktijk leidt dit tot een nalevingspercentage van gemiddeld 68%. Goederen en diensten die zijn ingekocht buiten de contracten om zijn gemiddeld 11,4% duurder dan de contractueel vastgelegde tarieven. Voor meer dan 65% van de transacties worden papieren facturen gebruikt en meer dan 40% van de orders wordt nog steeds handmatig verwerkt. Deze transacties hebben een intensieve administratieve ondersteuning nodig, omdat er veel papierwerk mee gemoeid is. Gemiddeld is een inkoopmedewerker meer dan 40% van zijn tijd kwijt aan administratie. Het management besteedt 25% van zijn tijd aan het verwerken van aanvragen en inkooporders. Gebrek aan inzicht in uitgaven heeft een negatief effect op strategisch inkoopmanagement, met als gevolg dat de onderhandelingspositie minder sterk is en de consolidatiemogelijkheden van de uitgaven beperkt zijn. Bovendien blijft door het gebrek aan duidelijke informatie een belangrijk belastingvoordeel onbenut, omdat BTWteruggaven eenvoudigweg niet worden geclaimd of de verwerkingskosten niet opwegen tegen het te claimen bedrag.

7 Omdat het grootste gedeelte van de indirecte orders en bijbehorende facturen nog steeds papiermatig verwerkt worden, zijn de interne processen kostbaar en tijdrovend. 7 Het orderproces Handmatig orderproces ERPorderproces E-Procurement orderproces Rekwisitie $8.60 Autorisatie (optioneel) $13.00 Order $35.80 Rekwisitie Autorisatie (optioneel) Order $8.10 $8.40 $25.20 Autorisatie Rekwisitie (optioneel) $8.60 $5.80 Order $0.40 Verzending en ontvangst $6.60 Verzending en ontvangst $6.60 Ontvangst goederen $5.50 $64 $48 $20 Uit recent onderzoek blijkt dat de kosten voor het handmatig verwerken van één transactie kunnen oplopen tot 97 $, ongeacht de feitelijke waarde van de bestelling. Corporate Purchasing Solutions orderproces Autorisatie (optioneel) $1.00 Order $8.80 Ontvangst goederen $4.60 $14 Met ERP-systemen zijn bedrijven in staat geweest hun processen te verbeteren, maar doordat er nog steeds gebruik wordt gemaakt van papieren facturen, zijn de kostenbesparingen marginaal. De kosten zijn gemiddeld 81 $ per transactie. Proces van factuurontvangst tot betaling Papieren facturatieproces Elektronisch facturatieproces Facturatieproces Corporate Purchasing Solutions Ontvangst en Administratie $13.10 Ontvangst en Administratie $0.00 Afhandeling uitzonderingen $2.30 Afhandeling uitzonderingen $11.70 Afhandeling uitzonderingen $2.70 Verwerking factuur $1.90 Autorisatie en betaling $7.30 Autorisatie en betaling $0.60 Fiscale verwerking $0.50 Fiscale verwerking $0.30 Fiscale verwerking $0.30 $33 $4 $5 E-Procurement systemen, met gebruiksvriendelijke interfaces en de mogelijkheid inkoopgegevens vast te leggen, kunnen de proceskosten per transactie verder verlagen. Toch komen de kosten niet onder de 53 $. Een veel beter resultaat wordt bereikt met Corporate Purchasing Solutions. De kosten per transactie zijn hiermee te verlagen tot 19 $ per transactie. Real Savings. Delivered.

8 8 De oplossing van American Express Corporate Purchasing Solutions van American Express stelt uw bedrijf in staat goederen en diensten te bestellen en te betalen zonder gebruik te maken van traditionele inkooporders en facturen. Door de voordelen van e transacties te combineren met de veelzijdigheid van Corporate Purchasing Solutions, helpt American Express u grip te krijgen op uw indirecte inkoop. Dit stelt u in staat concrete besparingen te realiseren. Leverancier 1 Plaatsen van order 1 3 Eindge bruiker 2 3 Autorisatie Levering van goederen Elektronische factuur indienen bij Amex Betaling binnen 5 dagen 7 6 Ontvangst van MIS-bestand en betalingsoverzicht van Amex 6 7 Betaling aan Amex via automatische incasso Klant 8 Reconciliatie Vergelijk dit met een traditioneel papieren proces dat aanzienlijk meer stappen kan bevatten.

9 Wat kan American Express voor uw bedrijf betekenen? 9... Concrete besparingen Het Corporate Purchasing Solutions programma levert substantiële, meetbare besparingen door verbeterde controle op uitgaven, verbeterde naleving van contractverplichtingen en een rapportage tool voor een efficiënt inkoopbeleid*. Concrete besparingen Doelmatige inkoop Inzicht & naleving Proces efficiëntie Totaal $ 0.9 miljoen $ 1.1 miljoen $ 1.2 miljoen $ 3.2 miljoen *Gebaseerd op basis van een gemiddeld American Express Corporate Purchasing Solutions programma met een jaaruitgave van 50 miljoen $ en transacties. Real Savings. Delivered.

10 10 1. Inzicht in uitgaven en naleving van contractverplichtingen Doelmatige inkoop Inzicht & naleving Proces efficiëntie Bedrijven die kiezen voor American Express Corporate Purchasing Solutions zien een stijging van 21% in het naleven van inkoopcontracten en betalen, door zich aan de oorspronkelijke contracten te houden, gemiddeld 11,4% lagere prijzen. Bij een implementatie van gemiddelde omvang komt dit neer op een besparing van 1,2 miljoen $*. Deze besparingen worden o.a. bereikt door het gebruik van Preferred Supplier Lijsten. Deze unieke methode, waarbij leveranciers worden geblokkeerd waarmee geen contract is aangegaan en die niet op de lijst staan, kan alleen worden aangeboden door American Express. Het kanaliseert de inkoop naar een geselecteerd aantal leveranciers. alsmede de mogelijkheid om aankopen bij bepaalde industrieën te blokkeren. De e (en on-line) rapportagemogelijkheden, zorgen voor een duidelijk inzicht in alle bedrijfsuitgaven. Gedetailleerde BTW-informatie en de directe invoer van gegevens in ERP- en boekhoudsystemen, zorgen voor minder werkzaamheden m.b.t. het reconciliëren en archiveren van BTW-nota s. Bij sommige bedrijven heeft dit geleid tot het beter en consequenter kunnen terugvorderen van BTW. Doordat onze Europese leveranciers in staat zijn om een gedetailleerde beschrijving van de aankopen te leveren ( Line Item Details ), zijn onze e bestanden goedgekeurd door De Nederlandse Belastingdienst om als basis te dienen voor het terugvorderen van BTW, zonder papieren formulieren. Diverse front- en back-end controlemogelijkheden zorgen voor het beter kunnen beheren van budgetten, en het uitgavenpatroon van bestellers. Dit gebeurt o.a. door het vaststellen van individuele transactie- en maandlimieten, *Gebaseerd op een gemiddeld American Express Corporate Purchasing Solutions programma met een jaaruitgave van 50 miljoen $ en transacties.

11 2. Besparingen door procesverbeteringen Doelmatige inkoop Proces efficiëntie Inzicht & naleving 11 Met American Express Corporate Purchasing Solutions kunnen organisaties hun processen van orderplaatsing tot betaling (Procurement to Payment) herstructureren, door papieren orders en facturen door e te vervangen. Onze oplossingen kunnen de proceskosten terugbrengen tot 19 $ per transactie. Ter vergelijking: handmatige, papieren processen kosten gemiddeld 97 $ per transactie. Indien u al beschikt over een ERP- en E- Procurementsysteem kunt u die kosten met Corporate Purchasing Solutions nog verder terugbrengen. Met een ERP-systeem is een reductie van 81 naar 54 $ per transactie reëel. Dit wordt bereikt door diverse papieren facturen te vervangen door 1 e verzamelfactuur. Wanneer een E-Procurement systeem met Corporate Purchasing Solutions wordt gecombineerd, gaat de reductie van 53 naar 26 $ per transactie. Binnen de berekende procesbesparingen kunnen onze klanten profiteren van een concrete kostenreductie van 11 $ per transactie, wat een besparing oplevert van 1,1 miljoen $ bij transacties*. Deze besparingen zijn het resultaat van: Het elimineren van inkooporders. Kostenreductie bij plaatsing en autorisatie van orders door flexibele controles en limieten, en interoperabele systemen. De verlaging van proceskosten door 1 e verzamelfactuur. Lagere kosten voor reconciliatie en rapportage door verbeterde gegevensregistratie en integratie met ERP-systemen. Reductie van kosten voor programmabeheer met behulp van onze on-line service American en onze speciale Client Implementation Management teams. Het halveren van het aantal foutieve transacties. Handmatige order/ Papieren factuur ERP/Papieren factuur $81 $97 ERP/Corporate Purchasing Solutions $54 E-Procurement/ Papieren factuur $53 E-Procurement/Corporate Purchasing Solutions $26 Corporate Purchasing Solutions $19 $0 $20 $40 $60 $80 $100 $120 Genereren van aanvraag Verkrijgen van autorisatie Order aanmaken en indienen Ontvangst goederen Verwerking factuur Beheer uitzonderingen Autorisatie en betaling factuur Fiscale verwerking *Gebaseerd op een gemiddeld American Express Corporate Purchasing Solutions programma met een jaaruitgave van 50 miljoen $ en transacties. Real Savings. Delivered.

12 12 3. Effectieve Inkoop Doelmatige inkoop Proces efficiëntie Inzicht & naleving Alleen de juiste informatie leidt tot effectieve inkoop. American Express Corporate Purchasing Solutions levert werkelijke besparingen door inzicht te geven in de consolidatiemogelijkheden van uw uitgaven. De werkelijke besparingen kunnen oplopen tot $ of 1,5% van alle uitgaven die via het programma worden afgehandeld*. Deze voordelen worden behaald door: Door een gestructureerd implementatieproces, wat u in staat stelt uw initiële uitgaven te consolideren en uw leveranciersbestand te rationaliseren. Beter inzicht en toegang tot waardevolle gedetailleerde aankoopomschrijvingen. (Line Item Details), wat zorgt voor additionele inkoopbesparingen. Additionele voordelen: Lagere kosten per eenheid. Snellere levering, van gemiddeld 12,5 dagen tot levering de volgende dag. Minder goederen in voorraad. Geen inkooporders en facturen meer verwerken. Inkoopmedewerkers kunnen zich nu richten op hun core activiteiten. Volledige intergratie met uw ERP- systemen. Ervaren Supplier Enablement Teams helpen u uw geselecteerde leveranciers in het programma te integreren. Voortdurende consolidatie van uitgaven op basis van gedetaileerde data uit onze online service American Besparingen wereldwijd De multinationals van vandaag zijn op zoek naar besparingen die wereldwijd toegepast kunnen worden. Het Corporate Purchasing Solutions systeem van American Express is operationeel in 24 landen wereldwijd, inclusief 10 Europese landen. Wereldwijd worden onze oplossingen lokaal ondersteund door de expertise van onze medewerkers in de landen die wij bedienen. Persoonlijk contact en ondersteuning zijn van essentieel belang. Daarom is American Express zeer alert op lokale omstandigheden, lokale bedrijfsculturen, taal en wettelijke bepalingen. *Gebaseerd op een gemiddeld American Express Corporate Purchasing Solutions programma met een jaaruitgave van 50 miljoen $ en transacties.

13 Hoe werkt het?

14 14 Meer dan een Purchasing Card Oplossingen op maat American Express Corporate Purchasing Solutions belicht alle aspecten voor een succesvolle op maat gemaakte implementatie. Analyse van uw uitgavenpatroon en uw maximale besparingspotentieel. Overleg om het programma aan te passen aan uw specifieke behoeften. Advies gedetailleerde implementatievoorstellen en een praktisch uitvoerbaar inkoopbeleid. Implementatie rationalisatie van het leveranciersbestand en resultaatgericht werken. Techniek integratie van onze gegevens met uw systemen. Voortdurende evaluatie een toegewijd team dat uw programma evalueert en helpt optimale besparingen te behalen. Onze klanten en leveranciers vertrouwen op onze teams en de gestructureerde implementatie-aanpak. Hierdoor zijn zij in staat om besparingen te realiseren die hoger liggen dan andere Purchasing Card programma s. Technologie om besparingen te behalen Elektronische oplossingen zorgen voor snellere en nauwkeurigere processen. Bij American Express richten wij ons op de behoeften van de klant. Wij ontwerpen en installeren een oplossing in samenspraak met u en uw medewerkers op basis van uw specifieke behoeften. De technologie achter onze krachtige integratiesoftware biedt u: Integratie van transacties met uw systemen. Validatie en aanpassing van de gegevens op basis van uw interne boekhoudstructuur. Krachtige instrumenten voor rapportages en queries. Gegevensverwerking voor meerdere markten (ter ondersteuning van Shared Service Centres). Interoperabiliteit met E-Procurement systemen. Programmabeheer en -aanpassing. Toegewijde klantenservice en technische ondersteuning.

15 Unieke American Express Management Informatie en transactiegegevens 15 De voordelen van gedetailleerde informatie American Express Line Item Detail (LID) informatie geeft u inzicht in inkooppatronen op transactieniveau. Dit helpt bij de integratie met uw ERP- en E-Procurement systemen, waardoor een compleet inzicht in uw uitgaven wordt gegeven. Bovendien worden onze LID-gegevens zo aangeleverd dat onze klanten BTW kunnen terugvorderen zonder de benodigde papieren facturen. De juiste informatie op het juiste moment Dankzij onze on-line rapportage tools, beschikt elke manager over Management Informatie op het juiste niveau in uw organisatie. Gegevens van topkwaliteit American Express is marktleider als het gaat om het aanleveren van gegevens van de hoogste kwaliteit. Met behulp van ons closed loop netwerk, en de gegevens die wij rechtstreeks van uw leveranciers ontvangen te controleren op kwaliteit, streven wij naar volledigheid en consistentie van de informatie die wij u leveren. American Deze on-line service biedt u de volgende voordelen: Krachtige rapportage- en management informatietools. Dagelijks een actueel overzicht van uw uitgaven. Benchmark van uitgaven over het actuele jaar, afgezet tegen historische jaaroverzichten. Informatie downloaden volgens uw eigen specificaties. Rapportages op wereldwijd en regionaal niveau. De voordelen van één netwerk Uitgevende instantie van de bankkaart Bank/Giro centrale Verwerking kaartaccepterend bedrijf Directe relatie met leveranciers. beheer op hoog niveau. 100% Verantwoordelijkheid. -Afrekening -Rapportage -Autorisatie Uitgever van bankkaart -Rapportage -Autorisatie Kaartprocessor -Rapportage Bankkaart accepterend bedrijf -Afrekening -Rapportage Klant Leverancier Klunt Leverancier Het bankkaarten proces Het American Express proces Real Savings. Delivered.

16 Voor meer informatie over onze oplossingen kunt u contact opnemen met: CPCEurope@aexp.com Telefoon: +31 (0) American Express Corporate Purchasing Solutions Amsteldijk LH Amsterdam Nederland Een besparingspotentieel van 3,2 miljoen $ per jaar* De meeste ondernemingen hebben een goede financiële controle over hun directe uitgaven, maar controle over indirecte inkoop is vaak duur en inefficiënt. Dit biedt potentieel voor aanzienlijke besparingen, zowel in tijd als in geld. Besparingen die American Express helpt te bereiken direct zichtbaar in resultaten. Ontdek hoe u met Corporate Purchasing Solutions van American Express de kosten van het inkopen van indirecte goederen en diensten drastisch kunt terugbrengen en hoe wij u kunnen helpen bij: Het beter naleven van inkoopcontracten. Het optimaliseren van processen. De effectiviteit van inkoop te verhogen. Ons Client Solutions Team helpt u het programma te implementeren volgens uw inkoopbehoeften. Het op maat gemaakte implementatieprogramma zorgt voor werkelijke toegevoegde waarde voor uw bedrijfsuitvoering. American Express Corporate Purchasing Solutions is onderdeel van ons brede aanbod van Corporate Expense Management oplossingen, waaronder ook de American Express Bedrijfskaart valt. *Gebaseerd op een gemiddeld American Express Corporate Purchasing Solutions programma met een jaaruitgave van 50 miljoen $ en transacties. American Express Services Europe Limited Registered office: Portland House London SW1E 5BZ Registered number: Copyright 2003 CPS CFB 08/03 NL

Krijg meer grip op en inzicht in uw uitgaven. Purchase-to-Pay

Krijg meer grip op en inzicht in uw uitgaven. Purchase-to-Pay Krijg meer grip op en inzicht in uw uitgaven Purchase-to-Pay Integreer, optimaliseer en automatiseer uw volledige Purchase-to- Pay-proces Met Purchase-to-Pay van Proactis kunt u het hele inkoopproces beheren:

Nadere informatie

Vereenvoudig snel en kosteneffectief uw ecommerce kanalen. The Business Network

Vereenvoudig snel en kosteneffectief uw ecommerce kanalen. The Business Network Vereenvoudig snel en kosteneffectief uw ecommerce kanalen The Business Network Kom sneller ter zake, communiceer nauwkeuriger en verhoog de efficiëntie Met The Proactis Business Network kunt u de cloud

Nadere informatie

Efficiënter inkopen en meer controle over uw uitgaven en kasstromen. Purchase-to-Pay Canon Business Solutions

Efficiënter inkopen en meer controle over uw uitgaven en kasstromen. Purchase-to-Pay Canon Business Solutions Efficiënter inkopen en meer controle over uw uitgaven en kasstromen Purchase-to-Pay Canon Business Solutions Automatiseer uw Purchase-to-Payproces voor een betere afstemming tussen Inkoop en Finance Uw

Nadere informatie

Checklist E-procurement

Checklist E-procurement Checklist E-procurement CA 1.20-1 CA 1.20 Checklist E-procurement Wat is e-procurement? E-procurement is letterlijk elektronisch inkopen, oftewel het inkopen van producten en diensten door bedrijven of

Nadere informatie

15 redenen om een Vendor Management Systeem te selecteren

15 redenen om een Vendor Management Systeem te selecteren 15 redenen om een Vendor Management Systeem te selecteren Over Nétive BV Nétive BV helpt bedrijven en organisaties in zakelijke dienstverlening en overheid om het gehele inhuur en administratie traject

Nadere informatie

Invoice Processing CANON BUSINESS SERVICES

Invoice Processing CANON BUSINESS SERVICES Invoice Processing CANON BUSINESS SERVICES Invoice Processing Marktinzicht Proces Steeds meer processen worden gedigitaliseerd. Wereldwijd worden er al meer dan 15 miljard facturen elektronisch verzonden

Nadere informatie

Online besparen voor betere zorg

Online besparen voor betere zorg Online besparen voor betere zorg Intrakoop online: online besparen voor betere zorg Intrakoop E-inkopen Een unieke manier van elektronisch inkopen: makkelijk, goedkoop en efficiënt. Met Intrakoop E-inkopen

Nadere informatie

Dé oplossing voor het automatisch herkennen en verwerken van gescande en/of elektronisch aangeleverde documenten binnen Microsoft Dynamics NAV.

Dé oplossing voor het automatisch herkennen en verwerken van gescande en/of elektronisch aangeleverde documenten binnen Microsoft Dynamics NAV. Dé oplossing voor het automatisch herkennen en verwerken van gescande en/of elektronisch aangeleverde documenten binnen Microsoft Dynamics NAV. ONTVANG HERKEN VERWERK ARCHIVEER NAViDocs is de volledig

Nadere informatie

AirPlus Company Account compact. De ideale betaaloplossing voor bedrijven met een klein tot middelgroot reisbudget.

AirPlus Company Account compact. De ideale betaaloplossing voor bedrijven met een klein tot middelgroot reisbudget. AirPlus Company Account compact. De ideale betaaloplossing voor bedrijven met een klein tot middelgroot reisbudget. airplus. what travel payment is all about. Wist u dat, u tot 30% op uw reiskosten kunt

Nadere informatie

Verbeterd inkoopbeheer en meer controle over uw uitgaven en cashflow. Purchase-to-Pay Canon Business Solutions

Verbeterd inkoopbeheer en meer controle over uw uitgaven en cashflow. Purchase-to-Pay Canon Business Solutions Verbeterd inkoopbeheer en meer controle over uw uitgaven en cashflow Purchase-to-Pay Canon Business Solutions Automatiseer uw Purchase-to-Pay-traject voor een uniforme aanpak binnen Inkoop en Finance.

Nadere informatie

SAP Invoice Management (SIM)

SAP Invoice Management (SIM) (SIM) Copyright 2005 Avelon BV Pagina 1 / 10 1 Inleiding Voor veel organisaties is het afhandelen van binnenkomende facturen een handmatig proces dat veel tijd in beslag neemt. Handmatige invoer, tijdrovend

Nadere informatie

Gasunie inkoopproces 2012

Gasunie inkoopproces 2012 Gasunie inkoopproces 2012 Gasunie inkoopproces 2012 Of het nu gaat om het optimaliseren van het gastransport of om het beheren en aansturen van onze leveranciers, bij Gasunie zijn we continu op zoek naar

Nadere informatie

Samen zaken doen wordt gemakkelijker en efficiënter.

Samen zaken doen wordt gemakkelijker en efficiënter. Samen zaken doen wordt gemakkelijker en efficiënter. 2 Eenvoudigweg beter. Betere eenvoud. We willen samen zaken doen beter en eenvoudiger maken met een modern, wereldwijd ERP-systeem dat ons helpt om

Nadere informatie

ALLIANDER. Neemt de wind in de zeilen en transformeert het inkoopproces

ALLIANDER. Neemt de wind in de zeilen en transformeert het inkoopproces ALLIANDER Neemt de wind in de zeilen en transformeert het inkoopproces Alliander NV beheert energie netwerken die gas en elektriciteit distribueren naar grote delen van Nederland voor huizen, transport,

Nadere informatie

Profiteer maximaal van de contractvoordelen of gemaakte contractafspraken. Contract Management

Profiteer maximaal van de contractvoordelen of gemaakte contractafspraken. Contract Management Profiteer maximaal van de contractvoordelen of gemaakte contractafspraken Contract Management Krijg meer grip op en inzicht in contracten Met Proactis Contract Management heeft u per leverancier gedurende

Nadere informatie

Supplier Portfolio Manager

Supplier Portfolio Manager Decide with Confidence Supplier Portfolio Manager Verschaft u een compleet overzicht Supplier Portfolio Manager - Elke dag neemt u belangrijke zakelijke beslissingen om uw inkoopdoelstellingen te halen,

Nadere informatie

Invend bespaart klanten geld

Invend bespaart klanten geld Invend bespaart klanten geld Het verminderen van verbruik zonder afbreuk van beschikbaarheid Invend maakt een beter beheer van industriële verbruiksartikelen met een hoge omloopsnelheid mogelijk, wat een

Nadere informatie

aan de leverancier zijde oplossingen om alle processen te optimaliseren.

aan de leverancier zijde oplossingen om alle processen te optimaliseren. Product Data Manager zet zich in voor digitale uitwisseling van gegevens tussen partijen. Inkooporders, artikelinformatie, prijsmutaties, voorraadpositie, pakbonnen, facturen, orderbevestigingen; er gaat

Nadere informatie

Productiviteit voor de onderneming

Productiviteit voor de onderneming Productiviteit voor de onderneming Optimale bedrijfsresultaten door productiever met documenten te werken 1 Productiviteit voor de onderneming Als CEO, CIO, CTO, business manager, IT-manager of afdelingshoofd

Nadere informatie

Digitaal zakendoen met Isala Handsfree inkooporders ontvangen en facturen verzenden naar Isala

Digitaal zakendoen met Isala Handsfree inkooporders ontvangen en facturen verzenden naar Isala Digitaal zakendoen met Isala Handsfree inkooporders ontvangen en facturen verzenden naar Isala Inhoudsopgave 1 Wat houdt dat in? 3 2 Wat is het Ariba Netwerk 5 3 Catalogus 7 4 Wat kost het 8 5 Contact

Nadere informatie

TradeCloud Supply Chain Platform

TradeCloud Supply Chain Platform TradeCloud Supply Chain Platform Voorspelbaar inkopen & produceren Hogere marges Kortere doorlooptijden Sneller reageren op marktveranderingen Productiebedrijven & groothandel concurreren op flexibiliteit,

Nadere informatie

Zelfanalyse inkoopvolwassenheidsmodel

Zelfanalyse inkoopvolwassenheidsmodel pag.: van 7 code: STR-BEN-vra-00-bl versie. Zelfanalyse inkoopvolwassenheidsmodel Hieronder vindt u voor elk van de negen elementen uit het inkoopvolwassenheidsmodel (zie afbeelding) een aantal mogelijke

Nadere informatie

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 1

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 1 Enterprise Resource Planning Hoofdstuk 1 Een basis om inzicht te krijgen in Enterprise Resource Planning-systemen Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Leerdoelstellingen

Nadere informatie

Samen zaken doen wordt gemakkelijker en efficiënter.

Samen zaken doen wordt gemakkelijker en efficiënter. Samen zaken doen wordt gemakkelijker en efficiënter. 2 Eenvoudigweg beter. Betere eenvoud. We willen samen zaken doen beter en eenvoudiger maken met een modern, wereldwijd ERP-systeem dat ons helpt om

Nadere informatie

BUSINESS CASE. Datamigratiespecialist T2S begeleidt Veenman bij ERP-implementatie

BUSINESS CASE. Datamigratiespecialist T2S begeleidt Veenman bij ERP-implementatie BUSINESS CASE Datamigratiespecialist T2S begeleidt Veenman bij ERP-implementatie Veenman, leverancier van afdrukapparatuur en document management oplossingen, heeft in 2012 succesvol het nieuwe ERP-systeem

Nadere informatie

De betaling van uw Corporate Card rekeningoverzichten

De betaling van uw Corporate Card rekeningoverzichten De betaling van uw Corporate Card rekeningoverzichten Welkom Welkom bij het Corporate Card Programma van American Express Services Europe Limited. Deze handleiding bevat alle die u nodig hebt voor het

Nadere informatie

Stroomlijn en standaardiseer alle aspecten van uw strategische inkoopproces en creëer meerwaarde. Sourcing

Stroomlijn en standaardiseer alle aspecten van uw strategische inkoopproces en creëer meerwaarde. Sourcing Stroomlijn en standaardiseer alle aspecten van uw strategische inkoopproces en creëer meerwaarde Sourcing Meer controle, minder kosten en betere naleving Met Proactis Sourcing kunt u meer waarde creëren

Nadere informatie

Zakelijk Betalen en Ontvangen

Zakelijk Betalen en Ontvangen 1 Dienstenpakket Zakelijk Betalen en Ontvangen Tom Wijnen SEPA kennisevent 17 september 2013 SCT & SDD transacties per kwartaal in miljoenen Volume SEPA transacties zal verachtvoudigen in de komende maanden

Nadere informatie

Doe veilig zaken het is gedekt!

Doe veilig zaken het is gedekt! Doe veilig zaken het is gedekt! Vooruitgang brengt altijd risico s met zich mee Frederick B. Wilcox Waar ligt u s nachts wakker van? Zorgen over niet betaald worden? Geen bankkrediet verkrijgen? Cashflow

Nadere informatie

Astro WMS: een innovatief en slim WMS

Astro WMS: een innovatief en slim WMS Astro WMS: een innovatief en slim WMS Beschrijving product: Astro WMS oplossing: innovatief en slim Astro WMS is een slim, innovatief en schaalbaar standaard warehouse management systeem wat zich aanpast

Nadere informatie

Software voor AGF ondernemers.

Software voor AGF ondernemers. NEOX Software voor AGF ondernemers. Uw rendement in beeld met Neddox. NEOX S O F T W A R E V O O R A G F O N E R N E M E R S Next Business Solutions Mission Statement e oorsprong van Neddox B.V. ligt in

Nadere informatie

Gasunie vernieuwt inkoopproces

Gasunie vernieuwt inkoopproces Gasunie vernieuwt inkoopproces Gasunie vernieuwt inkoopproces Of het nu gaat om het optimaliseren van het gastransport of om het beheren en aansturen van onze leveranciers, bij Gasunie zijn we continu

Nadere informatie

KLAAR VOOR DE TOEKOMST

KLAAR VOOR DE TOEKOMST KLAAR VOOR DE TOEKOMST met Advisie totaaloplossingen voor het onderwijs Maak het verschil: gebruik de technieken van morgen vandáág nog! VOORDELEN ADVISIE TOTAALOPLOSSING Het automatiseren van de financiële-

Nadere informatie

Focus op winstgevendheid. Exclusieve zomeraanbieding voor klanten. Extra gebruikerslicenties

Focus op winstgevendheid. Exclusieve zomeraanbieding voor klanten. Extra gebruikerslicenties Mamut One Lees meer op pag. 6 Uw nieuwe oplossing! Focus op winstgevendheid Exclusieve zomeraanbieding voor klanten Kennis een veilige investering tot 50% Bestel nu en bespaar tot 50% op cursussen voor

Nadere informatie

Corporate Payment Services. de SEPA opvolger van 'Directe Aanlevering'

Corporate Payment Services. de SEPA opvolger van 'Directe Aanlevering' Corporate Payment Services de SEPA opvolger van 'Directe Aanlevering' 1 Introductie Equens Equens pan-european card & payment processor 2 Jaarlijkse cijfers en middellange termijn doelstelling Iceland

Nadere informatie

BOM s horen niet in spreadsheets

BOM s horen niet in spreadsheets BOM s horen niet in spreadsheets Innoveer met vertrouwen, wetende dat iedereen de juiste versie heeft van de BOM. Alles wat je nodig hebt om je product te bouwen De bill of materials (BOM) bevat de onderdelen

Nadere informatie

GEEN ZIN IN OVERTYPEN?

GEEN ZIN IN OVERTYPEN? GEEN ZIN IN OVERTYPEN? VERSNEL UW BUSINESS DOOR: AUTOMATISCHE DATA INVOER W ORKFLOW VOOR GOEDKEURING TIJDENS HET INKOOPPROCES DIGITAAL DOCUMENT ARCHIEF DOCUMENT CAPTURE Document Capture voor Dynamics NAV

Nadere informatie

Azure in de praktijk o.a. case van Heineken en Talpa

Azure in de praktijk o.a. case van Heineken en Talpa consulting - sourcing - solutions Azure in de praktijk o.a. case van Heineken en Talpa Marcel van Rijn Marco van Veen 9 januari 2014 Marcel van Rijn Mede oprichter Connect2Crowd Meer dan 15 jaar corporate

Nadere informatie

9om de verwerking van per fax, en EDI ontvangen orders te automatiseren

9om de verwerking van per fax,  en EDI ontvangen orders te automatiseren Praktische gids: Verkooporders REDENEN 9om de verwerking van per fax, e-mail en EDI ontvangen orders te automatiseren 9 Redenen om de verwerking van per fax, e-mail en EDI ontvangen orders te automatiseren

Nadere informatie

TRADECLOUD SUPPLY CHAIN PLATFORM Voorspelbaar inkopen & produceren

TRADECLOUD SUPPLY CHAIN PLATFORM Voorspelbaar inkopen & produceren TRADECLOUD SUPPLY CHAIN PLATFORM Voorspelbaar inkopen & produceren LOREM IPSUM DOLOR SIT AMET [Bold 24pt] Hogere marges Kortere doorlooptijden Sneller reageren op marktveranderingen 1 2015 EXACT - EXACT

Nadere informatie

Focus op uitzonderingen

Focus op uitzonderingen Klantcase Van Raam Focus op uitzonderingen Met het Tradecloud supply chain platform voor de industrie en groothandel Een goed geïntegreerde en flexibele supply chain wordt steeds belangrijker 2 80% Van

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Inkoopmanagement & Procurement De cursus Inkoopmanagement & Procurement duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

RSZK INKOOP. September 2014, Bas De Kinder

RSZK INKOOP. September 2014, Bas De Kinder RSZK INKOOP September 2014, Bas De Kinder INHOUD Deze presentatie bevat de volgende onderwerpen: INKOOPBELEID PIJLERS UITGANGSPUNTEN VERANTWOORDELIJKHEDEN INKOOPPROCES STRATEGISCH TACTISCH OPERATIONEEL

Nadere informatie

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Financieel Management

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Financieel Management Exact Synergy Enterprise Krachtiger Financieel Management 1 Inleiding Waar gaat het om? Makkelijke vragen zijn vaak het moeilijkst te beantwoorden. Als het hectische tijden zijn, moet u soms veel beslissingen

Nadere informatie

Internet of Everything (IoE) Top 10 inzichten uit de Value at Stake-analyse (Analyse potentiële waarde) van IoE voor de publieke sector door Cisco

Internet of Everything (IoE) Top 10 inzichten uit de Value at Stake-analyse (Analyse potentiële waarde) van IoE voor de publieke sector door Cisco Internet of Everything (IoE) Top 10 inzichten uit de Value at Stake-analyse (Analyse potentiële waarde) van IoE voor de publieke sector door Cisco Joseph Bradley Christopher Reberger Amitabh Dixit Vishal

Nadere informatie

NO HANDS ACCOUNTING VAN INVOEREN NAAR ADVISEREN

NO HANDS ACCOUNTING VAN INVOEREN NAAR ADVISEREN NO HANDS ACCOUNTING VAN INVOEREN NAAR ADVISEREN Even voorstellen Joost van Koot Principal Product Marketing Jos Suijkens Senior Business Consultant Van invoeren naar adviseren AGENDA FUTURE FINANCE DE

Nadere informatie

Gratis kaart. Complete en betaalbare MKB-oplossing

Gratis kaart. Complete en betaalbare MKB-oplossing Complete en betaalbare MKB-oplossing De Oracle Business Intelligence Suite is een open en complete oplossing waarmee u iedereen binnen de organisatie van de juiste informatie kunt voorzien: De gegevens

Nadere informatie

EENVOUDIG & RONDUIT EFFICIËNT

EENVOUDIG & RONDUIT EFFICIËNT Aanlevering van C-artikelen EENVOUDIG & RONDUIT EFFICIËNT www.simple-system.nl Het B2B-inkoopplatform voor C-onderdelen 2 Vereenvoudigt de inkoop van C-artikelen snel & transparant 3 De feiten liegen er

Nadere informatie

Verwerken van binnenkomende bedrijfsdocumenten met OpenText Business Center

Verwerken van binnenkomende bedrijfsdocumenten met OpenText Business Center Verwerken van binnenkomende bedrijfsdocumenten met OpenText Business Center Inleiding Een belangrijk component van SAP Invoice Management (SIM) is de herkenning en extractie van relevante velden van een

Nadere informatie

CO2 uitstoot per klant Tolheffingen per klant Lege kilometers Gereden kilometers per stop en klant Transport- of voertuigkosten per stop en klant

CO2 uitstoot per klant Tolheffingen per klant Lege kilometers Gereden kilometers per stop en klant Transport- of voertuigkosten per stop en klant Hoe kun je de race tegen de klok winnen? HOE KUN JE DE RACE TEGEN DE KLOK WINNEN? PTV. The Mind of Movement De PTV Group levert software en consultancy diensten voor transport, logistiek en geomarketing.

Nadere informatie

Supplier Kit verzenden elektronische facturen voor leveranciers van SITA Nederland

Supplier Kit verzenden elektronische facturen voor leveranciers van SITA Nederland Supplier Kit E-Facturatie Supplier Kit verzenden elektronische facturen voor leveranciers van SITA Nederland Introductie E-Facturatie Verschillende verzendopties E-Factuur vereisten en informatie 2 (5)

Nadere informatie

Groei in Productie. Stroomlijn je productiebedrijf

Groei in Productie. Stroomlijn je productiebedrijf Groei in Productie Stroomlijn je productiebedrijf Even voorstellen Auke Hylarides Solution Marketing (Manufacturing, WMS, Service Management) Bart Vink Presales (Manufacturing, WMS en Service Management)

Nadere informatie

GEEF OOK UW ONDERNEMING VOORSPRONG DANKZIJ M-SOFT-ERP

GEEF OOK UW ONDERNEMING VOORSPRONG DANKZIJ M-SOFT-ERP MSOFT SOFTWARE & SERVICE GEEF OOK UW ONDERNEMING VOORSPRONG DANKZIJ M-SOFT-ERP handel in staal :: handel in non-ferro :: handel in ijzerwaren :: staal service center :: trader TOTAALSOFTWARE SPECIFIEK

Nadere informatie

Haal eenvoudig rendement uit uw factuurverkeer. B2B e-invoicing Digital Pay Slips B2C e-invoicing

Haal eenvoudig rendement uit uw factuurverkeer. B2B e-invoicing Digital Pay Slips B2C e-invoicing Haal eenvoudig rendement uit uw factuurverkeer B2B e-invoicing Digital Pay Slips B2C e-invoicing De wereld van morgen binnen handbereik met digitaal factureren via Accounting Plaza e-invoicing 2 De dagen

Nadere informatie

Factuurverwerking via Internet. 9e Nationaal E-Procurement Congres 2008 Ellen van Willigenburg

Factuurverwerking via Internet. 9e Nationaal E-Procurement Congres 2008 Ellen van Willigenburg Factuurverwerking via Internet Is de papieren factuur verleden tijd? 9e Nationaal E-Procurement Congres 2008 Ellen van Willigenburg Inhoud Introductie TBlox De vervangingvan papierenfacturendoor electronische

Nadere informatie

TECSYS SMS - Supply Management System

TECSYS SMS - Supply Management System TECSYS SMS - Supply Management System Innovatie op de werkplek Curomed BV info@curomed.nl www.curomed.nl Uitdagingen in zorglogistiek op de werkplek Moderne ziekenhuizen hebben dagelijks te maken met verschillende

Nadere informatie

Bestelgemak & geïntegreerd voorraadbeheer: barcodescanning

Bestelgemak & geïntegreerd voorraadbeheer: barcodescanning Bestelgemak & geïntegreerd voorraadbeheer: barcodescanning Tradcom is méér dan een online webshop. Met de hulp van Tradcom is het mogelijk om op een eenvoudige manier een volwaardige bestel- en voorraadbeheersysteem

Nadere informatie

Verlaagd risico Verhoogd rendement

Verlaagd risico Verhoogd rendement Versterk de Financial Supply Chain met Flinqer: Verlaagd risico Verhoogd rendement Inzicht in betaaldata Early Payment InvoiceFinancing FOR SALE Faillissementen in de supply chain door afnemende krediet

Nadere informatie

NIC Groep. Uw kennis in financiën en inkoop. Strategisch voordeel woningcorporaties, versie augustus 2014. Financiële dienstverlening

NIC Groep. Uw kennis in financiën en inkoop. Strategisch voordeel woningcorporaties, versie augustus 2014. Financiële dienstverlening Uw kennis in financiën en inkoop Inkoop- en contractmanagement Financiële dienstverlening Detachering, interim en W&S Inkooptools Speciale projecten NIC Groep. Strategisch voordeel woningcorporaties, versie

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden:

Algemene Voorwaarden: Algemene Voorwaarden: Op al onze leveringen zijn de Algemene Voorwaarden van RS Components van toepassing. Zie hiervoor onze catalogus of www.rsonline.nl of www.rsonline.be. Aanbiedingen gelden zolang

Nadere informatie

Stamgegevens: Voorcalculatie: Contracten:

Stamgegevens: Voorcalculatie: Contracten: Stamgegevens: In de stamgegevens worden vaak terugkerende gegevens ingevoerd. Bij nieuwe Qbil Trade gebruikers is het in de meeste gevallen mogelijk om (een deel van) de huidige stamgegevens te exporteren

Nadere informatie

Functionaliteiten Triple Deal Payment Services

Functionaliteiten Triple Deal Payment Services Functionaliteiten Triple Deal Payment Services Per 01.01.2004 Eenvoudige aanmaak en verwerking van betalingen (multi-channel approach) op drie mogelijke manieren. Combinatie is ook mogelijk: o Webmenu-interface

Nadere informatie

Een deal is in onze ogen meer dan een transactie, het gaat. om wat je belooft en waar je expertise ligt. Welkom bij Transcom

Een deal is in onze ogen meer dan een transactie, het gaat. om wat je belooft en waar je expertise ligt. Welkom bij Transcom Welkom bij Transcom Voor welke uitdaging u ook te staan komt op het gebied van customer service, Transcom biedt u de mogelijkheden van een geavanceerd customer contact center, en dat voor een betaalbare

Nadere informatie

InnoShop. InnoShop Voorbeeldschermen. Webshop volledig geïntegreerd met SAP Business One

InnoShop. InnoShop Voorbeeldschermen. Webshop volledig geïntegreerd met SAP Business One Tutum BV Asterweg 19 D12 1031 HL Amsterdam Tel. +31 (0) 20 820 11 41 E-mail: info@tutum.nl Website: www.tutum.nl IBAN: NL42 INGB 0007 8961 31 KvK nummer: 57468303 InnoShop InnoShop Voorbeeldschermen Webshop

Nadere informatie

Invend bespaart klanten geld

Invend bespaart klanten geld Invend bespaart klanten geld Hoe Invend klanten geld bespaart Invend is een volledig beheerde industriële goederen uitgifte service die helpt klanten geld te besparen. Opslag Inkoop Productie/Onderhoud

Nadere informatie

Prijslijst Dynamics. Engion B.V. Lamersveld 5 5801 HD VENRAY NAV 2013 Online T: 085-4013176

Prijslijst Dynamics. Engion B.V. Lamersveld 5 5801 HD VENRAY NAV 2013 Online T: 085-4013176 Prijslijst Dynamics Engion B.V. Lamersveld 5 5801 HD VENRAY NAV 2013 Online T: 085-4013176 CRM 2013 Online E: info@engion.nl Introductie Microsoft Dynamics NAV, Microsoft Dynamics CRM en andere Office

Nadere informatie

PLANON E-LEARNINGSERVICE. Breid uw kennis van Planon uit met realtime toegang tot innovatieve e-learningcursussen

PLANON E-LEARNINGSERVICE. Breid uw kennis van Planon uit met realtime toegang tot innovatieve e-learningcursussen PLANON E-LEARNINGSERVICE Breid uw kennis van Planon uit met realtime toegang tot innovatieve e-learningcursussen De Planon e-learningservice biedt onder meer de volgende modules: Algemene e-learning Domeinspecifieke

Nadere informatie

Ontdek de e-business oplossingen van Cebeo.

Ontdek de e-business oplossingen van Cebeo. Ontdek de e-business oplossingen van Cebeo. flyer_eshop.indd 3 27-09-2007 11:08:11 Cebeo e-shop, ook open buiten de kantooruren! De Cebeo e-shop is zeer gebruiksvriendelijk en omvat onder meer volgende

Nadere informatie

ORSY voorraadmanagement

ORSY voorraadmanagement ORSY voorraadmanagement veel druk door voorraadmanagement? De oplossing! ORSY voorraadmagazijnmanagement Voorraadbewaking, tijdbesparing, orde en overzicht. 2 ORSY voorraadmanagement Kosten reduceren winst

Nadere informatie

www.crics.com -Basisrichtlijnen voor contractmanagement- door Wim van Eck 1/10

www.crics.com -Basisrichtlijnen voor contractmanagement- door Wim van Eck 1/10 www.crics.com -Basisrichtlijnen voor contractmanagement- door Wim van Eck 1/10 Contract- en leveranciersmanagement is een vak in opkomst. Om dit vakgebied in uw organisatie in een keer goed op de kaart

Nadere informatie

87% Application Services. Verhoog de efficiëntie en de prestaties van uw bedrijfsactiviteiten. Optimaliseer uw informatiestromen

87% Application Services. Verhoog de efficiëntie en de prestaties van uw bedrijfsactiviteiten. Optimaliseer uw informatiestromen Application Services Optimaliseer uw informatiestromen Verhoog de efficiëntie en de prestaties van uw bedrijfsactiviteiten Uw organisatie krijgt steeds meer informatie te verwerken die via verschillende

Nadere informatie

Corporate Payment Services

Corporate Payment Services Corporate Payment Services Aansluitgids voor servicebureaus Final Equens S.E. 28 January 2014 Classification: Open Version 2.0 Copyright Equens SE and/or its subsidiaries. All rights reserved. No part

Nadere informatie

Samen zaken doen. Het wordt gemakkelijker en efficiënter.

Samen zaken doen. Het wordt gemakkelijker en efficiënter. Samen zaken doen. Het wordt gemakkelijker en efficiënter. 2 Gemakkelijker en efficiënter. Wij verbeteren onze service aan u met een modern en eenduidig wereldwijd business management systeem dat ons helpt

Nadere informatie

ALLES. wat u nodig hebt bij ÉÉN LEVERANCIER

ALLES. wat u nodig hebt bij ÉÉN LEVERANCIER ALLES wat u nodig hebt bij ÉÉN LEVERANCIER Wat als u meer zou kunnen krijgen? Laat uw gedachten eens over uw huidige inkooppraktijk gaan. Weet u precies waaraan uw budget wordt besteed? Bent u tevreden

Nadere informatie

Hyarchis.Net MKB. Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers. Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen

Hyarchis.Net MKB. Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers. Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen Hyarchis.Net MKB Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen Heeft uw bedrijf door alle uitpuilende archiefkasten soms meer weg van een papieropslag? Kunt u

Nadere informatie

Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe - producent van vorkheftrucks - verhoogt klanttevredenheid

Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe - producent van vorkheftrucks - verhoogt klanttevredenheid Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe - producent van vorkheftrucks - verhoogt klanttevredenheid Met een combinatie van Microsoft Dynamics CRM en een online besteltool krijgt MCFE niet alleen inzicht

Nadere informatie

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION STORAGE AUTOMATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE EEN EFFECTIEVE EN KOSTENEFFICIËNTE OPLOSSING VOOR DATAGROEI De druk op systeembeheerders

Nadere informatie

Instructie Light Account. Ariba Leverancier Netwerk Versie

Instructie Light Account. Ariba Leverancier Netwerk Versie Instructie Light Account Ariba Leverancier Netwerk Versie 8-3-209 Notitie Lijst van Afkortingen: ASN PO EN: Ariba Supplier Network NL: Ariba Leverancier Netwerk EN: Purchase Order NL: Bestelling 2 2 Inhoudsopgave.

Nadere informatie

Visma.net Logistics. Voorraadbeheer is nog nooit zo eenvoudig geweest

Visma.net Logistics. Voorraadbeheer is nog nooit zo eenvoudig geweest Visma.net Logistics Voorraadbeheer is nog nooit zo eenvoudig geweest Erp voor verbetering van uw eindresultaat Wat is Visma.net Logistics? Visma.net Logistics is een online logistieke oplossing (cloud)

Nadere informatie

Orbis Software viert feest!

Orbis Software viert feest! P01 Orbis Software viert feest! Beste Relatie, Orbis Software Benelux BV viert dit jaar haar 10 jarig jubileum! In deze 10 jaar zijn wij uitgegroeid tot marktleider op het gebied van BPM software. De introductie

Nadere informatie

Business case: Fieldservice Management bij Danwood

Business case: Fieldservice Management bij Danwood Onderneming: Branche: Land: Website: ERP: Interfaces: Aantal planners: Danwood Group Print, Document & Workspace management United Kingdom http://www.danwood.com MXP (een systeem dat tot 2006 door Axias

Nadere informatie

Brochure AMF Inkoop en logistiek

Brochure AMF Inkoop en logistiek Brochure AMF Inkoop en logistiek AMF Inkoop en logistiek AMF Inkoop en logistiek maakt onderdeel uit van de complete bedrijfssoftware AMF. AMF Bedrijfssoftware is modulair opgezet. U kunt hierdoor klein

Nadere informatie

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Klantbeheer CRM

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Klantbeheer CRM Exact Synergy Enterprise Krachtiger Klantbeheer CRM 1 Inleiding Waar gaat het om? De klant komt op de eerste plaats. Maar geldt dat voor al uw klanten? En om hoeveel (potentiële) klanten gaat het; tientallen,

Nadere informatie

Microsoft. Uw klanten volledig in beeld

Microsoft. Uw klanten volledig in beeld Microsoft Dynamics CRM Uw klanten volledig in beeld 2 Microsoft Dynamics CRM Klantbehoud, klanttevredenheid en relatiebeheer zijn nog nooit zo belangrijk geweest. Ondernemend Nederland is sterk aan het

Nadere informatie

Orbis Software. Case. Study. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en Technetix BV.

Orbis Software. Case. Study. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en Technetix BV. Orbis Software Case Study Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en Technetix BV. Technetix Listen, Innovate & Deliver Technetix is marktleider op

Nadere informatie

DigiInkoop Efficiënter zaken doen met de Rijksdienst

DigiInkoop Efficiënter zaken doen met de Rijksdienst DigiInkoop Efficiënter zaken doen met de Rijksdienst Digitaal Bestuur Congres 20 januari 2011 Menno van Drunen - Logius Aan deze presentatie kunnen geen rechten worden ontleend. Even voorstellen: wij zijn

Nadere informatie

ENERGIE BEDRIJVEN EN ICT

ENERGIE BEDRIJVEN EN ICT ENERGIE BEDRIJVEN EN ICT De energiemarkt in Nederland is continu in beweging. Nieuwe toetreders veroveren marktaandeel en slimme meters, sectorwijzigingen en splitsing zorgen voor veranderingen. Energiebedrijven

Nadere informatie

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW 18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW Versie: 1 Datum 21 april 2016 Auteur Peter Stolk Centric Projectportaal Bouw 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Actuele informatie cruciaal 3 SharePoint

Nadere informatie

Digitalisering binnen de Indirecte Inkoop. Proceskosten herkennen, meten en verlagen

Digitalisering binnen de Indirecte Inkoop. Proceskosten herkennen, meten en verlagen Digitalisering binnen de Indirecte Inkoop Proceskosten herkennen, meten en verlagen 1 #1 prioriteit van 78% van CPOs: kostenreductie 37% wil de spend consolideren Bron: Deloitte Global CPO Survey 2018

Nadere informatie

Onafhankelijke Bedrijfsadviseurs

Onafhankelijke Bedrijfsadviseurs Onafhankelijke Bedrijfsadviseurs CARE Consulting Services + 32 11 21 12 22 www.care4trade.be Onze missie Net zoals een architekt in de bouwsector, zo mag ook de rol van CARE Consulting Services gezien

Nadere informatie

Handleiding American Express

Handleiding American Express Handleiding American Express door Patricia Sturm 5 september 2016 Versie 2.0 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. American Express... 4 2.1. Verloop van een American Express transactie... 4 2.2. Aanleveren

Nadere informatie

E-INVOICING Vereiste actie: Registratie bij OB10

E-INVOICING Vereiste actie: Registratie bij OB10 E-INVOICING Vereiste actie: Registratie bij OB10 April 2013. Geachte heer/mevrouw, Unilever heeft een strategische beslissing genomen om alle leveranciers aan te moedigen om over te stappen op elektronische

Nadere informatie

Lean & ISO A match made in heaven?

Lean & ISO A match made in heaven? Lean & ISO 9001 A match made in heaven? Agenda Wat is ISO 9001 en wat is Lean? pag. 3 Waarom ISO 9001 + Lean? pag. 4 Hoe Lean ISO 9001 kan ondersteunen pag. 5 2 ISO 9001 geeft de normen aan voor een goed

Nadere informatie

Exam Scheduler. Optimaliseer de examenervaring van uw studenten

Exam Scheduler. Optimaliseer de examenervaring van uw studenten Exam Scheduler Optimaliseer de examenervaring van uw studenten Optimaliseer de examenervaring van uw studenten met de software Exam Scheduler van Scientia. Examenplanning in het hoger en voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Handleiding InformerOnline Handel

Handleiding InformerOnline Handel Handleiding InformerOnline Handel Deze handleiding is een vervolg op Handleiding InformerOnline. In deze handleiding worden de extra functionaliteiten van het pakket Handel uitgelegd. Het grote verschil

Nadere informatie

De organisatorische (trein)reis naar een Shared Service Center bij de Nederlandse Spoorwegen

De organisatorische (trein)reis naar een Shared Service Center bij de Nederlandse Spoorwegen De organisatorische (trein)reis naar een Shared Service Center bij de Nederlandse Spoorwegen Rotterdam, 13 april 2017 Carlo Zwinkels Van decentraal naar centraal Van fysiek naar digitaal Van handmatig

Nadere informatie

Hoe haalt u het maximale rendement uit uw WMS? Arjen Lagerweij a.lagerweij@evo.nl +31 6 2191 7307

Hoe haalt u het maximale rendement uit uw WMS? Arjen Lagerweij a.lagerweij@evo.nl +31 6 2191 7307 Hoe haalt u het maximale rendement uit uw WMS? Arjen Lagerweij a.lagerweij@evo.nl +31 6 2191 7307 Wat gaan we doen? 1. Introductie 2. Wat willen we bereiken met WMS? 3. Voorbereiding aanschaf WMS 4. Samenvatten

Nadere informatie

De betaling van uw Corporate Card rekeningoverzichten

De betaling van uw Corporate Card rekeningoverzichten De betaling van uw Corporate Card rekeningoverzichten Welkom Welkom bij het Corporate Card Programma van American Express Services Europe Limited. Deze handleiding bevat alle die u nodig hebt voor het

Nadere informatie

SEE INFORMATION DIFFERENTLY ARCHIEF- EN INFORMATIEBEHEER: EEN GOED BEGIN IS HET HALVE WERK BASISKENNIS OVER RETENTIESCHEMA'S

SEE INFORMATION DIFFERENTLY ARCHIEF- EN INFORMATIEBEHEER: EEN GOED BEGIN IS HET HALVE WERK BASISKENNIS OVER RETENTIESCHEMA'S SEE INFORMATION DIFFERENTLY ARCHIEF- EN INFORMATIEBEHEER: EEN GOED BEGIN IS HET HALVE WERK BASISKENNIS OVER RETENTIESCHEMA'S INLEIDING DEZE SNELGIDS HELPT U BIJ HET PLANNEN, MAKEN EN BEHEREN VAN RETENTIESCHEMA'S

Nadere informatie

ABZ raamdecoratie platform

ABZ raamdecoratie platform ABZ raamdecoratie platform Het ABZ raamdecoratie platform is vanaf heden verkrijgbaar voor dealers die naast de traditionele winkel ook op het internet gevonden willen worden. Deze marketingtool, presenteert

Nadere informatie