Zienswijzen kadernotitie TCC Voorstanders 2 maart 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zienswijzen kadernotitie TCC Voorstanders 2 maart 2016"

Transcriptie

1 Zienswijzen kadernotitie TCC Voorstanders 2 maart 2016

2 Reactie over vormgeving van het gebouw en kavel: Reactie over ontsluiting en parkeren: Reactie over afspraken over de gebedsoproep: Ik verwacht minder "last" van de gebedsoproep te ondervinden dan destijds van het publieksgebrul in het oude Diekmanstadion. Reactie over verenigingswinkel, kantine en woning :

3 Reactie over vormgeving van het gebouw en kavel: De vormgeving past in de huidige architectuur is in harmonie met de buurt / passend in de omgeving. Is een aanwimst voor enschede Reactie over ontsluiting en parkeren: TCC heeft door aangekochte kavel voldoende parkeerruimte om de drukte piek momenten op te vangen dit zal geen overlast geven im de buurt, wat bij de huidige situatie wel het geval is. Reactie over afspraken over de gebedsoproep: Ik heb er geen last van, ik vindt dat het moet kunnen indien de grens qua norm niet overschreden wordt. Reactie over verenigingswinkel, kantine en woning : Dit is nodig en hoort bij een CC, de achterban doet graag zijn bodschappen in een vertrouwd omgeving ivm helal produkten enz. Voor het voortbestaan is de CC afhankelijk van giften. Dit is in meeste gevallen niet voldoende. Is belangrijk voor het voortbestaan.

4 Reactie over vormgeving van het gebouw en kavel: Het is bekend hoe een moskee hoort er uit te zien. De plaats ıs uıtstekend. Hoop dat snel gebouwd wordt. Reactie over ontsluiting en parkeren: Natuurlijk onsluiting en parkeren, kan niet zonder.want de mensen die daar komen moeten geen omweg maken en hun vervoer ergens kwijt, vooral op feest dagen en als iemand is gestorven. Dan wordt er extra druk. Reactie over afspraken over de gebedsoproep: Een gebedshuis zonder gebedsoproep bestaat niet. Dat hoort gewoon erbij. Reactie over verenigingswinkel, kantine en woning : Dat is noodzakelijk, hoort erbij vind ik. Want als ik daar ben wil ik ook meteen iets halen om te snoepen en in de kantine kunnen zitten in mijn vrije tijd. Woning is noodzakelijk voor de Imam die vijf maal dagelijks gebed uitspreekt en laat bidden. Het hoort allemaal er bij.

5 Reactie over vormgeving van het gebouw en kavel: De vormgeving past bij deze tijd en is erg mooi. Reactie over ontsluiting en parkeren: Parkeer plaatsen zijn nodig, hoop genoeg plaatsen te hebben. Reactie over afspraken over de gebedsoproep: Gebedsoproep 1x in de week alleen bij vrijdagsgebed. Reactie over verenigingswinkel, kantine en woning : Zou ideaal zijn zodat het een beetje inkomsten kan genereren en kantine is ook echt nodig.

6 Reactie over vormgeving van het gebouw en kavel: Gezien de groote van de Turkse gemeenschap is het noodzakelijk geworden om een ruimte te krijgen waar we kunnen samenkomen op sociaal en cultureel gebied. architectueel past het ook nog in de omgeving. Reactie over ontsluiting en parkeren: De bezoekers van het cultureel centrum bezoeken deze voornamelijk per fiets of openbaar vervoer. Dus parkeren zal geen probleem zijn. Reactie over afspraken over de gebedsoproep: Iedereen heeft het recht om zijn gellof te iiten in Nedeland. Reactie over verenigingswinkel, kantine en woning : Het is een cultureel centrum, daar hoort een kantine en winkel bij; in verhouding tot het centrum

7 Reactie over vormgeving van het gebouw en kavel: Ik vindt trouwens heel mooi en modern gebouw voor onze tijd!!! En de kavel betreft vind ik hele goeie locatie (centrum, Hogeland, Singel, Boswinkel, Stroinkslanden, Posten, Wesselerbrink, Stadsveld,) Is een ideaal plek ook met de fiets en met de bus bereikbaar!!! Reactie over ontsluiting en parkeren: Zijn ook mensen fiets gebruiken of bus vervoer en trouwens moskee mag ook parkeergeld vragen dan hebben mensen ook minder last van!!! Reactie over afspraken over de gebedsoproep: Ik vindt dat het mag het is oproep voor moslims hier moeten niet groot probleem moeten zijn +-4min. Reactie over verenigingswinkel, kantine en woning : Over kantine betreft vindt ik dat het bij hoort bv uitvaart, info avonden, aktiviteiten groepen dames ouderen

8 Reactie over vormgeving van het gebouw en kavel: Ziet er modern uit.m Reactie over ontsluiting en parkeren: Genoeg parkeerplaatsen. Ook in de omgeving. Reactie over afspraken over de gebedsoproep: Gebedsoproep moet kunnen. Ik sta hier positief achter. Iedereen moet zijn of haar geloof kunnen uitoefenen, we leven immers immers in een democratisch land. Reactie over verenigingswinkel, kantine en woning : Moet zeker komen. Ik zie het al een meerwaarde.

9 Reactie over vormgeving van het gebouw en kavel: Het gebouw heeft een mooie design. Dit gebouw zou een mooie investering zijn voor enschede. Reactie over ontsluiting en parkeren: Het terrein heeft een eigen parkeerplaatsen dit zou de buurt niet hinderen qua pakeerplaatsen. Reactie over afspraken over de gebedsoproep: Ik heb geen probleem met de gebedsoproep. De kerken luiden ook dus de gebedsoproep mag ook van mij Reactie over verenigingswinkel, kantine en woning : Nvt

10 Reactie over vormgeving van het gebouw en kavel: Ik vind het een erg moderne design, niet een traditioneel moskeegebouw, waardoor het er zeer uitnodigend uitziet. Het is een prima kavel waarop gebouwd kan worden met een gunstige ligging. Reactie over ontsluiting en parkeren: Voldoende in het ontwerp, ik verwacht geen issues. Reactie over afspraken over de gebedsoproep: Als er in harmonie een goede afspraak wordt gemaakt dan sta ik daar achter. Reactie over verenigingswinkel, kantine en woning : Bij een cultureel centrum horen deze aspecten ook bij, zodat het ook uitnodigend is voor niet-moslims. Dit werkt drempel verlagend en verbindend.

11 Reactie over vormgeving van het gebouw en kavel: Mooie, moderne gebouw, aanwinst voor Enschede. Reactie over ontsluiting en parkeren: Ik denk niet dat het probleem zal geven, kerk loopt ook leeg. Alleen bij speciale gelegenheden, maar er zijn ook fietsers, lopers en mensen die carpoolen. Reactie over afspraken over de gebedsoproep: 1 keer per week op vrijdag moet zeker kunnen. Kerk klokken luiden ook, lucht alarm 1 keer per maand, waar hebben we het over. Reactie over verenigingswinkel, kantine en woning : Moskee is een sociaal gebeuren. Daar hoort ook een winkel bij, mint blaadjes, baklava en Turkse brood kopen moet kunnen.

12 Reactie over vormgeving van het gebouw en kavel: De vormgeving van het gebouw vind ik (persoonlijk) niet passen bij de omgeving. Het is heel modern ontworpen met ambitieuze lijnen en dat vind ik niet passen in het saaie oude architectuur van Enschede (met name wijken Boswinkel, Hogeland en binnensingel gebied). De gemeente had hier duidelijke eisen aan kunnen stellen. Kavel is zeker geschikt voor een cultureel centrum, namelijk toegankelijk en centraal. Er gaan tenslotte veel (honderden moslims) actief gebruik maken van dit gebouw. Reactie over ontsluiting en parkeren: Er is al zoveel gebouwd in de omgeving, namelijk netto-rama, praxis, andere winkels, mc donalds, KFC, autobedrijven. Ook zijn er veel bedrijven en binnenkort opent Van der Valk zijn deuren, dus het is al een plek waar veel verkeer is en zal zijn. Met de komst van de Moskee zal daar geen verandering in komen. Indien er overlast is, dan zal dit niet alleen veroorzaakt worden door de komst van de moskee. De gemeente moet voor de overlast een structurele oplossing vinden die veroorzaakt wordt door alle bedrijvigheid in de omgeving en dus NIET alleen door de komst van de moskee. Bovendien krijgt de moskee ook zijn eigen parkeerplaats. Reactie over afspraken over de gebedsoproep: Er zijn al geluidstesten gedaan, daaruit blijkt dat er geen sprake is van overlast. En de afspraken zijn zeker acceptabel en reeel. Reactie over verenigingswinkel, kantine en woning : Het is niet alleen een moskee, maar een cultureel centrum die voor meerdere doelen zal gaan dienen. Dus een verenigingswinkel en kantine zin daarbij onlosmakelijk. De Nederlandse overheid bekostigd de inkomsten van de imam niet op geen enkele wijze. Turkije (ministerie Diyanet) draagt zorg voor het werven van een imam en betaald deze ook, om dicht bij de gemeenschap en moskee te kunnen zijn is een woning ook onlosmakelijk. Ook gezien het gebed in de moskee die 5 maal per dag plaats vindt.

13 Reactie over vormgeving van het gebouw en kavel: Moskee heeft een moderne uitstraling en architecture. Er mag een zichtbaar Koepel aan toegevoegd worden. Turken leven al een half eeuw in Enschede en hebben sindsdien altijd in een afgedankte gebedsruimte zijn geloof ritueel moeten uitoefenen. Dit nieuw gebouw is hun zeer verdiende recht. Wij zijn zeer blij en trots op,uiteindelijk wordt deze door ons gefinancierd. Uitvaart ceremonie vindt nu op straat tussen de verkeer plaats. Door deze nieuw gebouw zal de afscheid van onze dierbaren zijn welverdiende respect krijgen. Reactie over ontsluiting en parkeren: Tegenwoordig heeft elke bedrijf/winkelcentrums,gebouwen,e.d. eigen parkeerplaatsen. Eigen parkeer ruimte geeft minder hinder op parkeer plekken van de bewoners en voor de omwonenden. Als iedereen aan de verkeer regels houdt zal er geen probleem ontstaan. In de spitsuren is dit overal lastig. Reactie over afspraken over de gebedsoproep: Gebedsoproep is een belangrijk onderdeel van gebed en van moskee. Zoals in andere steden in Nederland wensen wij ook in ieder geval oproep dat goed hoorbaar is op onze terrein. Dat hoort bij een moskee. Reactie over verenigingswinkel, kantine en woning : Kantine hoort bij elke gelegenheid. Mensen kunnen elkaar hier ontmoeten. Een verzamel plek voor jong en oud. Ook is het meest praktisch weg voor informatie uitwisseling. Een winkeltje is ook zeer handig vooral voor de ouderen die de dagelijks moskee bezoeken. Imam moet 5 keer per dag een oproep doen en het gebed begeleiden. Verder heeft hij andere plichten in-om de moskee daarom is dit zeer toepasselijk en wenselijk.

14 Reactie over vormgeving van het gebouw en kavel: Super mooie vormgeving Zeker een aanwinst voor de Gemeente Enschede Reactie over ontsluiting en parkeren: Ik ga er vanuit dat dit geen probleem gaat leveren Reactie over afspraken over de gebedsoproep: In ieder geval elke vrijdag Reactie over verenigingswinkel, kantine en woning : Ervaar dit als een super idee

15 Reactie over vormgeving van het gebouw en kavel: De vormgeving van het gebouw erg bijzonder en mooi. Ik woon zelf dicht bij de plek en vind het hartstikke leuk om zulke mooie gebouwen te zien. Reactie over ontsluiting en parkeren: Het is allemaal goed bedacht, de moskee krijgt zijn eigen parkeerplaatsen, de huizen uit de omgeving krijgen dus geen last van de auto's. Reactie over afspraken over de gebedsoproep: De gebedsoproep is één keer in de week op een vrijdag, ik heb er zeker geen bezwaar tegen. Reactie over verenigingswinkel, kantine en woning : Het is mooi ingericht.

16 Thema vormgeving van het gebouw en kavel-- Reactie over vormgeving van het gebouw en kavel: Schitterend gebouw, past mooi in de omgeving. Reactie over ontsluiting en parkeren: - Reactie over afspraken over de gebedsoproep: Ik heb er persoonlijk geen last van. Reactie over verenigingswinkel, kantine en woning : Dit zorgt voor een aantal banen

17 Thema vormgeving van het gebouw en kavel-- Reactie over vormgeving van het gebouw en kavel: Het voorlopige concept van het gebouw ziet er zeer strak en modern uit. Niet enkel is het straks een mooie aanwinst voor de moslim gemeenschap, maar ook voor Enschede als stad zijnde. Het gebouw staat symboliek voor geslaagde integratie waarbij de oude traditionele kenmerken voor een moskee zijn aangepast tot meer moderne elementen die passen bij de hedendaagse maatschappij. Reactie over ontsluiting en parkeren: Parkeer gelegenheid is een belangrijk aspect, echter geen beperkende factor. Dat is nu te zien aan de 'anadolu' moskee aan de ledeboerstraat, maar ook bij de 'selimiye' moskee aan de atjehstraat. Waarals beiden geen toegewijd parkeerplaats bezitten is er van een tekort geen sprake geweest. Reactie over afspraken over de gebedsoproep: Net zoals de kerk zijn klokken mag luiden op de zondagmorgen deelt een moskee hetzelfde recht voor het uit laten voeren van een gebedsoproep. De meningen erover zullen wellicht verschillen, maar de feiten staan er. In nederland zijn we allen gelijk en delen we dezelfde rechten, dit hoort zich natuurlijk ook in de praktijk te uiten. Uiteraard hoort niemand last en of hinder te ondervinden door dit gebedsoproep, maar zelf zie ik het verschil niet tussen een ezan of klokken op de zondagmorgen, ik stoor me aan geen van beiden en verwacht dit dan ook niet van mijn medemens, zij het een christen, een islamiet of een atheïst. Reactie over verenigingswinkel, kantine en woning : Zeer leuk idee, maakt het toch al gauw meer dan enkel een moskee. Wellicht ook leuk tijdsverdrijf voor de ouderen die al met pensioen zijn en graag nog samen tijd doorbrengen met vrienden.

18 Reactie over vormgeving van het gebouw en kavel: Ziet er goed uit. Aanwinst voor Enschede. Reactie over ontsluiting en parkeren: Moet worden geregeld zoals bij elke project. Gemeente zal daar berekeningen hebben. Reactie over afspraken over de gebedsoproep: Moet zeker mogen en kunnen. Reactie over verenigingswinkel, kantine en woning : Waarom niet als het geen overlast veroorzaakt.

19 Reactie over vormgeving van het gebouw en kavel: Ziet er modern uit en past binnen de huidige bebouwing van de omgeving Reactie over ontsluiting en parkeren: Er zijn voldoende parkeerplaatsen Reactie over afspraken over de gebedsoproep: Gebed op vrijdag en zaterdag middag lijkt mij voldoende. Het gebed hoeft niet ver gehoord te worden als het maar goed binnen het moskeeterrein te horen is. Dus in de binnentuin parkeerplaats etc. Reactie over verenigingswinkel, kantine en woning : De moskee heeft ook een sociale ontmoetingsfunctie en daar horen deze functies bij.

20 Reactie over vormgeving van het gebouw en kavel: Prachtige moskee, moet zeker komen. Ik steun een multicultureel Enschede! Reactie over ontsluiting en parkeren: Moeten er voldoende komen, goed geordend. Reactie over afspraken over de gebedsoproep: In Nederland hebben wij vrijheid van geloof dus dat moet zeker kunnen. Reactie over verenigingswinkel, kantine en woning : Een verrijking in de wijk. Goede alternatieven.

21 Reactie over vormgeving van het gebouw en kavel: Allereerst is de architectuur zodanig opgesteld dat het niet alleen de moslim-gemeenschap maar ook de geloven daarbuiten een mooi beeld geeft vanwege zijn moderne uitstraling. De plaats waar het zich (mogelijk) zal gaan vestigen is naar mijn mening de optimale locatie. Dit omdat het in eerste instantie niet direct betrokken is in een woonwijk met veel huizen én het betreft een plaats waar veel grote sociale gebouwen (scholen, supermarkten, restaurants etc.) zich bevinden. Reactie over ontsluiting en parkeren: Het desbetreffende gebouw en gemeenschap is alles behalve 'gesloten'. Een omheining hieraan moet geen negatief beeld opwekken. Het is een veiligheidsmaatregel tegen alle soorten externe aandoeningen. Tegenwoordig proberen alle soorten gemeenschappen en gebouwen al in de ontwikkelingsfase hier aandacht aan te geven, vanzelfsprekend dat dit cultuur centrum net zo'n houding kijk hierop heeft. Eigen parkeerplaats is een 'must', omdat het anders lastig zal worden gezien de plaats waar het zich zal vestigen. Het is een drukke kruispunt en dicht aan een woonwijk/school. Reactie over afspraken over de gebedsoproep: In de huidige Nederlandse maatschappij weet men dat dit mogelijkheid er bestaat. En ik weet ook dat een islamitische gebedsoproep negatieve gedachten naar boven brengen vanwege de zeer slechte imago die tegenwoordig in de media te zien is. Als men 'zonder invloed van de media' een kleine onderzoek zou uitvoeren op bijvoorbeeld Google, dan zou men dit soort negatieve gedachten grotendeels kunnen wegwerken en inzien dat een 'aangepaste' gebedsoproep alles behalve onvrede brengt. Natuurlijk wil het islamitische gemeenschap het maximale krijgen wat betreft gebedsoproep, maar ik weet en ervaar ook dat een compromis hierin makkelijk te bereiken is. Juiste harmonie en houding van de betrokkenen zou de afspraken hierover alleen maar kunnen vereenvoudigen. Reactie over verenigingswinkel, kantine en woning : Het betreft hier een cultuur centrum met een Turkse achtergrond. Een dergelijke verenigingswinkel en een kantine zal dan zich ook onderscheiden in producten en diensten naar wat Turkse/Islamitische mensen verlangen. Mijn reactie is dan ook zeker positief omdat ik bijvoorbeeld daar naast mijn bezoek aan het cultuur centrum mijn halal producten kan kopen. En in de kantine gebruik maken van Turkse warme dranken (thee, koffie etc.)

Zienswijzen kadernotitie TCC Deels voorstander deels tegenstander 2 maart 2016

Zienswijzen kadernotitie TCC Deels voorstander deels tegenstander 2 maart 2016 Zienswijzen kadernotitie TCC Deels voorstander deels tegenstander 2 maart 2016 Reactie over vormgeving van het gebouw en kavel: Vorm van het gebouw is zeker bijzonder en een aanwist voor onze stad!!! Reactie

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma in gewone taal. Middelburg

Verkiezingsprogramma in gewone taal. Middelburg Verkiezingsprogramma 2018 in gewone taal Middelburg Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Op 21 maart 2018 zijn er in bijna heel Nederland verkiezingen. Deze verkiezingen gaan over het bestuur van de gemeenten.

Nadere informatie

Wagenstraat Voetgangersgebied?

Wagenstraat Voetgangersgebied? Wagenstraat Voetgangersgebied? Rapportage Consultatie Wagenstraat voetgangersgebied Bijlagen Den Haag, oktober 2007 Stichting Chinatown Den Haag / Joost Zonneveld BIJLAGE 1 - RESULTATEN INLOOPBIJEENKOMST

Nadere informatie

IS HET EIGENLIJK ALTIJD DRUK. WE KOMEN ELKAAR DAN OOK ELKE DAG IN GROTE GETALE TEGEN : I N DE SUPERMARKT, OP SCHOOL, OP

IS HET EIGENLIJK ALTIJD DRUK. WE KOMEN ELKAAR DAN OOK ELKE DAG IN GROTE GETALE TEGEN : I N DE SUPERMARKT, OP SCHOOL, OP HET NIEUWE WERKEN......NIEUWE MOBILITEIT? I N N EDERLAND IS HET EIGENLIJK ALTIJD DRUK. WE KOMEN ELKAAR DAN OOK ELKE DAG IN GROTE GETALE TEGEN : I N DE SUPERMARKT, OP SCHOOL, OP KANTOOR EN NATUURLIJK OP

Nadere informatie

Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015.

Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015. Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015. Er waren ongeveer 45 aanwezigen Mede aanwezig: medewerkers woningcorporatie De Goede Woning en de

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALSTERK B2 THEMA 3 BEDRIJVEN

ANTWOORDEN TAALSTERK B2 THEMA 3 BEDRIJVEN ANTWOORDEN TAALSTERK B2 THEMA 3 BEDRIJVEN Opdracht 4 1. b. 2. c. 3. c. 4. b. 5. c. Opdracht 14 Betekenis even naar buiten gaan een rondje lopen makkelijk uit te voeren werktijd zorgen dat iemand iets ziet

Nadere informatie

Locatie Turkse Moskee Ede

Locatie Turkse Moskee Ede Behoort bij V.R. 2012/102 Afwegingsnotitie Locatie Turkse Moskee Ede Oktober 2012 blz. 1 1. Aanleiding In november 2010 heeft De Turkse Moskee Ede (initiatiefnemer) bij de gemeente een verzoek ingediend

Nadere informatie

Begeleidingscommissie Moskee Roggeakker

Begeleidingscommissie Moskee Roggeakker Begeleidingscommissie Moskee Roggeakker Stichting Islamitische Centrum Zoetermeer ICZ Donderdag 19 januari 2012 Mohamed el Messoudi Programma: Wie wij zijn Waar staan we voor? Wat willen we doen? Realisatie

Nadere informatie

Grachtengordel Amsterdam

Grachtengordel Amsterdam Grachtengordel Amsterdam Door AnnaRosa Klaver, Dorian Rijsdijk, Isaac Blom en Yvonne Dijksterghuis, 2B Klas van mr. Van Montfoort Veel van de Amsterdamse grachtenpanden zijn gebouwd in of na de 17e eeuw,

Nadere informatie

AMBITIEDOCUMENT! CENTRUM KEVERDIJK

AMBITIEDOCUMENT! CENTRUM KEVERDIJK AMBITIEDOCUMENT CENTRUM KEVERDIJK Versie 1.0-9 september 2014 Opgesteld door: 1 INLEIDING Het ambitiedocument dat nu voor u ligt geeft inzicht in de ambities vanuit belanghebbenden en de, eerder vastgestelde,

Nadere informatie

Efeziërs 4 en NGB 27 Leerpreek: Wat is de kerk?

Efeziërs 4 en NGB 27 Leerpreek: Wat is de kerk? Efeziërs 4 en NGB 27 Leerpreek: Wat is de kerk? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende

Nadere informatie

Resultaten onderzoek winkelcentrum De Horden. Wat willen de winkeliers, de bezoekers en de omwonenden dat er met dit winkelcentrum gaat gebeuren?

Resultaten onderzoek winkelcentrum De Horden. Wat willen de winkeliers, de bezoekers en de omwonenden dat er met dit winkelcentrum gaat gebeuren? Resultaten onderzoek winkelcentrum De Horden Wat willen de winkeliers, de bezoekers en de omwonenden dat er met dit winkelcentrum gaat gebeuren? Augustus 2016 1 Vernieuwing buurtwinkelcentrum De Horden

Nadere informatie

Johannes 6,1-15 We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps 33,2

Nadere informatie

Resultaten buurtonderzoek naar het opheffen van de pinautomaat aan de Tiranastraat in Zenderpark.

Resultaten buurtonderzoek naar het opheffen van de pinautomaat aan de Tiranastraat in Zenderpark. Afdeling IJsselstein Resultaten buurtonderzoek naar het opheffen van de pinautomaat aan de Tiranastraat in Zenderpark. September/oktober 2013 Inleiding In de laatste week van augustus en de eerste week

Nadere informatie

Modern gebouw in 2 bouwlagen met steen en glas Midden in het dorp Midden in het dorp Midden in het dorp Nabij de rivier de Aa, in een woonwijk

Modern gebouw in 2 bouwlagen met steen en glas Midden in het dorp Midden in het dorp Midden in het dorp Nabij de rivier de Aa, in een woonwijk Vraag Synagoge Hervormde kerk H. Lambertuskerk Moskee BUITENKANT GEBOUW DE EERSTE INDRUK 1 Waardoor valt het gebouw op? 2 Staat het gebouw midden in het dorp / de stad? 3 Bij welk geloof denk je dat het

Nadere informatie

RAMADAN Beste lezer

RAMADAN Beste lezer RAMADAN 2017 30 mei 2017 pagina 3 09 juni 2017 pagina 4 20 juni 2017 pagina 9 21 juni 2017 pagina 10 RAMADAN 2017 Beste lezer De Kunst van het Samenleven diners die Stichting Ebru in samenwerking met Time

Nadere informatie

Laurens De Beukelaar. Zorg die past bij uw cultuur. meer dan zorg

Laurens De Beukelaar. Zorg die past bij uw cultuur. meer dan zorg Laurens De Beukelaar Zorg die past bij uw cultuur meer dan zorg De Beukelaar Zorg die past bij u en uw cultuur Laurens De Beukelaar is een nieuwe locatie in Rotterdam Zuid, midden in de multiculturele

Nadere informatie

Zienswijzen definitieve kadernotitie moskee met verenigingsgebouw. Alle ingediende reacties 21 maart 2016

Zienswijzen definitieve kadernotitie moskee met verenigingsgebouw. Alle ingediende reacties 21 maart 2016 Zienswijzen definitieve kadernotitie moskee met verenigingsgebouw Alle ingediende reacties 21 maart 2016 --Thema vormgeving van het gebouw en kavel-- Reactie over vormgeving van het gebouw en kavel: Ziet

Nadere informatie

Onderzoek. Fietsen in het centrum van Oss?

Onderzoek. Fietsen in het centrum van Oss? Onderzoek Fietsen in het centrum van Oss? mei/juni 2018 Aanleiding Al van meet af aan waren de meningen verdeeld over het wel of niet fietsen in het centrum van Oss. De een vond het reuze-handig, de ander

Nadere informatie

Korte historie. Stichting Al-Raza (betekent de tevredenheid) is op 31 december 1999 opgericht.

Korte historie. Stichting Al-Raza (betekent de tevredenheid) is op 31 december 1999 opgericht. Beleidsplan Beleidsplan 2014-2018 Stichting Almeerse Moslims AL-RAZA/Moskee AL-RAZA Adres: Edvard Munchweg 2, 1328 MA Almere Tel: 06-51476180 Korte historie Stichting Al-Raza (betekent de tevredenheid)

Nadere informatie

Reactie op ontwerp actiecomité Groen voor poen dd. juli 2012

Reactie op ontwerp actiecomité Groen voor poen dd. juli 2012 Reactie op ontwerp actiecomité Groen voor poen dd. juli 2012 In juli 2012 heeft het actiecomité Groen voor poen een stedenbouwkundig ontwerp aangeleverd voor de woningbouwlocatie Sloetsweg/Bellinckhof

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 VERENIGING ISLAMITISCHE CULTUUR LANGEDIJK. Telefoon : (0226) Site :

Jaarverslag 2017 VERENIGING ISLAMITISCHE CULTUUR LANGEDIJK. Telefoon : (0226) Site : VERENIGING ISLAMITISCHE CULTUUR LANGEDIJK Jaarverslag 2017 Telefoon : (0226) 341 863 Site : www.moskeelangedijk.nl E-mail : info@moskeelangedijk.nl Potjesdam 2a 1722 XN Zuid-Scharwoude Voorwoord De Vereniging

Nadere informatie

Samen beter in Zuylenstede Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Overvecht

Samen beter in Zuylenstede Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Overvecht Samen beter in Zuylenstede Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Overvecht De lounge van restaurant Het Goede van Zuylenstede is een gezellig ontmoetings punt. Mevrouw Achterberg komt er graag. Welkom bij

Nadere informatie

GEBOUWD OP TRADITIE. www.woneninbrabantia.nl

GEBOUWD OP TRADITIE. www.woneninbrabantia.nl GEBOUWD OP TRADITIE www.woneninbrabantia.nl VELDHOVEN EINDHOVEN GELDROP A2 GENNEPER PARKEN & SPORT EN RECREATIE A67 Aalst, ideale ligging. Buiten de grote stad, middenin de natuur, maar wel dichtbij alles

Nadere informatie

Uitkomsten denk mee over de toekomst van Leidsenhage

Uitkomsten denk mee over de toekomst van Leidsenhage Uitkomsten denk mee over de toekomst van Leidsenhage Koningin Wilhelminalaan 2 Leidschendam Postbus 905 2270 AX Voorburg Telefoon 14 070 Fax (070) 320 13 02 www.leidschendam-voorburg.nl info@leidschendam-voorburg.nl

Nadere informatie

Jongerengemeenteraad

Jongerengemeenteraad Verslag Ruimte, Economie en Duurzaamheid Verslag van Jongerengemeenteraad Vergaderdatum 3 juli 2019 Aanwezig Jongerengemeenteraad, ambassadeur raadsleden, ambtelijke ondersteuning Afwezig Verslaglegging

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

Kadernotitie. Moskee met verenigingsgebouw Spaansland

Kadernotitie. Moskee met verenigingsgebouw Spaansland Kadernotitie Moskee met verenigingsgebouw Spaansland 8 maart 2016 2 voormalige DCW locatie Vooraf Voor u ligt de kadernotitie. Deze notitie is onderdeel van het gemeentelijk (besluitvormings)traject rond

Nadere informatie

1. Hebben deze feestdagen een religieuze betekenis voor jou?

1. Hebben deze feestdagen een religieuze betekenis voor jou? Pasen Tweede paasdag Hemelvaart en tweede pinksterdag staan weer (bijna) voor de deur aankomend weekend wordt Pasen gevierd. 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% 1. Hebben deze feestdagen een religieuze betekenis

Nadere informatie

Amira s Ramadan Kit 2015. Ramadan Kit 2015. http://amira.ophetweb.nu. http://amira.ophetweb.nu

Amira s Ramadan Kit 2015. Ramadan Kit 2015. http://amira.ophetweb.nu. http://amira.ophetweb.nu Ramadan Kit 2015 Inleiding Bismillah ir-rahman ir-rahim Laten we starten met een dua. Moge Allah deze Ramadan gemakkelijk voor ons maken en ieder van ons haar doelen laten bereiken. Amien. Dit document

Nadere informatie

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief februari TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl.ik ben de levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid.

Nadere informatie

parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen

parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen Samenvatting: Inleiding: Op 30 juni 2009 heeft u besloten de bewoners van het Mondriaanpark een oplossing voor te leggen om het parkeren in deze wijk in betere banen te leiden. Destijds is, na overleg

Nadere informatie

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Van 10 december 2015 tot en met 20 januari 2015 zijn omwonenden van de locatie Bovenkerkweg 35A-37 geïnformeerd over de plannen voor herontwikkeling van

Nadere informatie

Piloting. Malindi, 8 mei Jambo nieuwsbrieflezers, Habari? ( Hoe gaat het? ) Mzuri sana ( Het gaat goed )

Piloting. Malindi, 8 mei Jambo nieuwsbrieflezers, Habari? ( Hoe gaat het? ) Mzuri sana ( Het gaat goed ) Malindi, 8 mei 2018 Piloting Jambo nieuwsbrieflezers, Habari? ( Hoe gaat het? ) Mzuri sana ( Het gaat goed ) In Nederland schijnt de zon en de meesten zullen daar blij om zijn. In Kenia regent het op veel

Nadere informatie

Lesbrief Planologie van een wijk Waarom is mijn wijk zo ingericht? En hoe zou ik zelf een eigen wijk inrichten?

Lesbrief Planologie van een wijk Waarom is mijn wijk zo ingericht? En hoe zou ik zelf een eigen wijk inrichten? Lesbrief Planologie van een wijk Waarom is mijn wijk zo ingericht? En hoe zou ik zelf een eigen wijk inrichten? Doelstelling: de leerlingen enthousiast maken voor hun omgeving en ze laten ontdekken dat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina 1 In dit nummer 2. De gemeente laat weten 2. Veilig en weer goed zicht 3. Pendelbus is succes 3. Interne verhuizing loopt goed 4. Mevr. Reijneke over haar interne

Nadere informatie

Resultaten onderzoek Milieustraat Barneveld

Resultaten onderzoek Milieustraat Barneveld MEMO 29 3 2016 Resultaten onderzoek Milieustraat Barneveld Op zaterdag 10 oktober 2015 voerden de fractie en het bestuur van Pro 98 gezamenlijk een onderzoek uit naar het gebruik van de Milieustraat op

Nadere informatie

Zondag 21 februari 2016; 2 e zondag van de 40-dagen; project: zet een stap naar de A/ander; kleur Paars; ds. A.J.Wouda

Zondag 21 februari 2016; 2 e zondag van de 40-dagen; project: zet een stap naar de A/ander; kleur Paars; ds. A.J.Wouda Zondag 21 februari 2016; 2 e zondag van de 40-dagen; project: zet een stap naar de A/ander; kleur Paars; ds. A.J.Wouda Ex. 1 e lezing Ex. 34: 27-35 Antwoordpsalm 27: 4 2 e lezing Lucas 9: 28-36 Gemeente

Nadere informatie

Referentieonderzoek Oude Noorden

Referentieonderzoek Oude Noorden Referentieonderzoek Oude Noorden Positie van de wijk. Het Oude Noorden ligt ten noorden van Rotterdam Centraal. Het is ongeveer 15 minuten lopen of je kan de tram pakken die via de druk bereden straat

Nadere informatie

www.rkdiaconie.nl/ bewust worden/ kunnen/ specifieke activiteit uitvoeren

www.rkdiaconie.nl/ bewust worden/ kunnen/ specifieke activiteit uitvoeren Een activiteit: het plan en de praktijk Situering Diaconie is het Goede Doen. Dat vergt dus activiteiten. Nu is het maken van een plan één en de uitvoering ervan iets anders. Er zijn minder vrijwilligers

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

Z I E N S W I J Z E. het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Postbus BA Leidschendam

Z I E N S W I J Z E. het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Postbus BA Leidschendam Z I E N S W I J Z E Aan: het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Postbus 1005 2260 BA Leidschendam 25 februari 2018 Betreft: Zienswijze inzake het Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning

Nadere informatie

een onderzoek naar nieuwe vormen van saamhorigheid.

een onderzoek naar nieuwe vormen van saamhorigheid. een onderzoek naar nieuwe vormen van saamhorigheid. Willemieke van den Brink (echter ontwerp) en Anne Marth Kuilder (Ministerie van Onverwachte Zaken) Over het onderzoek Jouw zorg is mij een zorg is een

Nadere informatie

Antwoorden op de meest gestelde vragen

Antwoorden op de meest gestelde vragen Antwoorden op de meest gestelde vragen Sommige bewoners zijn tegen de bouw van de moskee. Waarom gaat de koop toch door? De gemeente heeft de grond van de Forbostrook al jaren te koop staan. Als een partij

Nadere informatie

Ben jij klaar voor Sprokkelenburg?

Ben jij klaar voor Sprokkelenburg? Ben jij klaar voor Sprokkelenburg? 1 Inhoud 3 Waarom bouwen op Sprokkelenburg? 4 Ligging van Sprokkelenburg 6 Het plan Sprokkelenburg 8 Kies uw kavel 8 Zelf bouwen op Sprokkelenburg 9 Stappenplan 11 Kavelpaspoort

Nadere informatie

DO STEDENBOUWKUNDIG PLAN LAAK 3

DO STEDENBOUWKUNDIG PLAN LAAK 3 DO STEDENBOUWKUNDIG PLAN LAAK 3 Oktober 2015 OBV West 8 urban design & landscape architecture b.v. 2 DO Stedenbouwkundig plan Laak 3 Inhoudsopgave Laak 3 in zijn context Stedenbouwkundige opzet Plankaart

Nadere informatie

Rapport zienswijzen en ambtshalve. ontwerpbestemmingsplan

Rapport zienswijzen en ambtshalve. ontwerpbestemmingsplan gemeente Overbetuwe O Rapport zienswijzen en ambtshalve wijzigingen ontwerpbestemmingsplan Veegplan 2017 (10 initiatieven) - locatie Herveld, Gekvoortsestraat 7 Vastgesteld door de raad op 16 mei 2017

Nadere informatie

Uitdaging Workshop 3 Een keuze maken Kun jij goed kiezen?

Uitdaging Workshop 3 Een keuze maken Kun jij goed kiezen? Uitdaging Workshop 3 Een keuze maken Kun jij goed kiezen? Je gaat een nieuw mobieltje kopen. A Je gaat 20 mobieltjes bekijken voor je een keuze maakt. B Je gaat naar de winkel en je koopt er een. C Je

Nadere informatie

1 Wat vind je van de parkeerdrukte in het centrum van Sint-Oedenrode?

1 Wat vind je van de parkeerdrukte in het centrum van Sint-Oedenrode? Parkeren Sinds een aantal jaren wordt in Sint-Oedenrode op verschillende plekken in het centrum gebruik gemaakt van blauwe parkeerzones. Daar moet je parkeren met een parkeerschijf. 5 45% 4 35% 1 Wat vind

Nadere informatie

Onderwerp : Sweensstraat-West: klankbordgroep Datum : 14 maart 2011 Locatie : Locatie Westkant (Vossenbergselaan 72, Kaatsheuvel)

Onderwerp : Sweensstraat-West: klankbordgroep Datum : 14 maart 2011 Locatie : Locatie Westkant (Vossenbergselaan 72, Kaatsheuvel) Gespreksverslag Onderwerp : Sweensstraat-West: klankbordgroep Datum : 14 maart 2011 Locatie : Locatie Westkant (Vossenbergselaan 72, Kaatsheuvel) Aanwezig namens - gemeente : Rick Dusée (projectleider)

Nadere informatie

Veelgestelde vragen betaald parkeren Bomenwijk

Veelgestelde vragen betaald parkeren Bomenwijk Veelgestelde vragen betaald parkeren Bomenwijk Waarom is er gekozen voor een Review Panel? Uit eerdere enquêtes blijkt dat er niet voldoende draagvlak is in de Bomenwijk voor het invoeren van betaald parkeren.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016-2018 Islamitische Stichting Nederland, Yavuz Sultan Selim Zwijndrecht Voorwoord In 1987 hebben enkele vastberaden Islamitische immigranten van Turkse komaf invulling durven geven aan hun

Nadere informatie

Laurentius Cliëntenpanel Onderwerp: Restaurant de Pelikaan. Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis, mei 2018

Laurentius Cliëntenpanel Onderwerp: Restaurant de Pelikaan. Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis, mei 2018 Laurentius Cliëntenpanel Onderwerp: Restaurant de Pelikaan Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis, mei 2018 Respons 46% 46% 54% Ingevuld Niet ingevuld Heeft u een of meerdere keren restaurant de Pelikaan bezocht?

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW Huisartsenpraktijk Whereplantsoen ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Whereplantsoen zijn de afgelopen 2 jaren

Nadere informatie

Wijkschouw: Spaansland Datum: 19 mei 2015

Wijkschouw: Spaansland Datum: 19 mei 2015 Wijkschouw Spaansland Op 19 mei 2015 werd een wijkschouw gehouden in het gebied Spaansland (gebied 13e). Start- en eindpunt van de wandeling was Sportclub Enschede. Naast een aantal bewoners waren aanwezig

Nadere informatie

TERNEUZEN. Bestemmingsplan Terneuzen Midden, 1 ste herziening. Antwoordnota zienswijzen en ambtshalve aanpassingen

TERNEUZEN. Bestemmingsplan Terneuzen Midden, 1 ste herziening. Antwoordnota zienswijzen en ambtshalve aanpassingen TERNEUZEN Bestemmingsplan Terneuzen Midden, 1 ste herziening Antwoordnota zienswijzen en ambtshalve aanpassingen Inhoud 1. Inleiding 1.1. Procedure 1.2. Leeswijzer 2. Zienswijzen 2.1. Overzicht ingebrachte

Nadere informatie

Motieven 1: Een wereld

Motieven 1: Een wereld Motieven 1: Een wereld Doelstellingen: Doel eerste subthema Een wereld om vrij te zijn De catechisanten leren inzien dat vrijheid in Bijbelse zin bij het leven van mensen hoort en ze vormen een mening

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Filippenzen 2, 3 5 Huwelijksdienst. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Filippenzen 2, 3 5 Huwelijksdienst. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Filippenzen 2, 3 5 Huwelijksdienst Broeders en zusters, 1 Votum 2 Zegengroet 3 Zingen : Gezang 4 Gebed voor de opening van het Woord 5 Schriftlezing : 6 Zingen :

Nadere informatie

3. De bussluis op de Waddenweg staat op de verkeerde plaats aangegeven. Deze bussluis ligt sinds geruime tijd ter hoogte van eiland 6.

3. De bussluis op de Waddenweg staat op de verkeerde plaats aangegeven. Deze bussluis ligt sinds geruime tijd ter hoogte van eiland 6. Gemeente Haarlemmermeer Cluster Planvorming t.a.v. mevrouw A.E. lansen Postbus 250 2130 AG HOOFDDORP Hoofddorp, 28 augustus 2007-08-28 Betreft. Zienswijze ontwerp bestemmingsplan Hoofddorp-Floriande Zuid

Nadere informatie

(Fiets)parkeren in een Gastvrije stad. Wat kan een goede bereikbaarheid en (fiets)parkeervoorzieningen bijdragen?

(Fiets)parkeren in een Gastvrije stad. Wat kan een goede bereikbaarheid en (fiets)parkeervoorzieningen bijdragen? (Fiets)parkeren in een Gastvrije stad Wat kan een goede bereikbaarheid en (fiets)parkeervoorzieningen bijdragen? Opbouw presentatie 1. Zwolle gastvrije stad 2. Binnenstadsparkeren Auto Fiets 3. Parkeren

Nadere informatie

Voor Elk Wat Wils. Plangebied Velmolen Oost Gebiedsbrochure

Voor Elk Wat Wils. Plangebied Velmolen Oost Gebiedsbrochure Voor Elk Wat Wils Plangebied Velmolen Oost Gebiedsbrochure Proces Voor Elk Wat Wils is de afronding van de wijk Velmolen-Oost. Velmolen Oost ligt in een prachtig groen gebied waar een Brede School, natuurlijk

Nadere informatie

Laurens De Beukelaar. Passend bij u en uw cultuur. Het voelt hier vertrouwd, je bent in goede handen. Wat kunnen wij voor u betekenen?

Laurens De Beukelaar. Passend bij u en uw cultuur. Het voelt hier vertrouwd, je bent in goede handen. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens De Beukelaar Passend bij u en uw cultuur Het voelt hier vertrouwd, je bent in goede handen. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens De Beukelaar Woonzorglocatie voor ouderen met dementie Laurens

Nadere informatie

Huizen. Luxe keuken. Vrij uitzicht. Twee goede slaapkamers. Moderne bouw. Eigen parkeerplaats. Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort H47 H47

Huizen. Luxe keuken. Vrij uitzicht. Twee goede slaapkamers. Moderne bouw. Eigen parkeerplaats. Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort H47 H47 Huizen vanhendriks Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort Vrij uitzicht Moderne bouw Twee goede slaapkamers Luxe keuken Eigen parkeerplaats H47 H47 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte Inhoud Bouwjaar

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

Sfeerverslag van een week Wijkenkaravaan

Sfeerverslag van een week Wijkenkaravaan Sfeerverslag van een week Wijkenkaravaan In de week van 13 tot en met 21 september trok de Wijkenkaravaan door alle stadsdelen van Nijmegen. Onderwerp van gesprek: de toekomst van de wijken en de stad.

Nadere informatie

Dit gaat er gebeuren!

Dit gaat er gebeuren! Dit gaat er gebeuren! Samen maken we de wijk Even voorstellen: Fatima Azemmour (9) Riek van den Boomgaard (78) Amirah Akçam (28) Jan de Beuk (44) Mark Verlinden (32) en Rico Oliveira (55) Ze bestaan niet

Nadere informatie

Enthousiasme onderhoud je met de ruimte om te pionieren. Door: Hattum Hoekstra Fotograaf: Kees Winkelman

Enthousiasme onderhoud je met de ruimte om te pionieren. Door: Hattum Hoekstra Fotograaf: Kees Winkelman Enthousiasme onderhoud je met de ruimte om te pionieren Door: Hattum Hoekstra Fotograaf: Kees Winkelman Als jongere werken bij de decentrale overheid? Ja gráág, zeggen Eveline Zeeman en Elise Pastoor.

Nadere informatie

1. Fort Advocaten N.V. De heer mr. Postbus KB Amsterdam

1. Fort Advocaten N.V. De heer mr. Postbus KB Amsterdam 1. Fort Advocaten N.V. De heer mr. Postbus 70091 1007 KB Amsterdam Per fax ingekomen d.d. 16-01-2014 Per brief geregistreerd onder nummer IN-14-09424 d.d. 17-01-2014 1.1. Cliënte is eigenaar van het perceel

Nadere informatie

Was een voorhangprocedure niet logischer geweest en kan dit niet alsnog?

Was een voorhangprocedure niet logischer geweest en kan dit niet alsnog? Was een voorhangprocedure niet logischer geweest en kan dit niet alsnog? Als het college namelijk van mening is dat het plaatsen van een moskee/grote publiekstrekker op deze locatie geen probleem is, waarom

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! v 1 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te werken aan concrete plannen om samen

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! VERKIEZINGSPROGRAMMA PVDA DUIVEN 2018 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te

Nadere informatie

Activiteitenterrein Rouveen

Activiteitenterrein Rouveen Speerpunten CDA Staphorst: Zwembad moet open blijven Activiteitenterrein Rouveen Slagen NU inrichten Meer burger, minder overheid Centrum: fiets-veiliger De ZORG = voor IEDEREEN Glasvezel JA! Het CDA wil

Nadere informatie

Parkeeronderzoek De Biezen. Resultaten bewonersenquête

Parkeeronderzoek De Biezen. Resultaten bewonersenquête Parkeeronderzoek De Biezen Resultaten bewonersenquête Gemeente Nijmegen Afdeling Onderzoek en Statistiek Januari 2005 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 1.1 Achtergrond en doel onderzoek... 2 1.2 Vraagstellingen

Nadere informatie

Cultuurgebonden zorg. Zorg in een passende leefomgeving

Cultuurgebonden zorg. Zorg in een passende leefomgeving Cultuurgebonden zorg Zorg in een passende leefomgeving 1 Welkom in Polderburen Prettig ouder worden, thuis, in de eigen vertrouwde omgeving, dat is de wens van de meeste ouderen. Dat lukt meestal ook met

Nadere informatie

Ramadan in de zomer. Ervaringsuitwisseling Levensbeschouwelijke uitingen op de werkvloer

Ramadan in de zomer. Ervaringsuitwisseling Levensbeschouwelijke uitingen op de werkvloer Ramadan in de zomer Ervaringsuitwisseling Levensbeschouwelijke uitingen op de werkvloer Nuttige achtergrondinfo over Ramadan, Offerfeest, Suikerfeest en het gebed. 26juni2009 Ramadan De negende maand van

Nadere informatie

de kersentuin Meer woongenot door m inder auto s

de kersentuin Meer woongenot door m inder auto s de kersentuin Meer woongenot door m inder auto s De Kersentuin De Kersentuin is een duurzame woonwijk van bijna honderd huur- en koopwoningen in het nieuwe Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn. Een uniek

Nadere informatie

Agenda. Opening Achtergrond informatie Rapportage gemeenteontmoetingen Uitkomsten Aanbevelingen Voortgang proces Sluiting

Agenda. Opening Achtergrond informatie Rapportage gemeenteontmoetingen Uitkomsten Aanbevelingen Voortgang proces Sluiting Agenda Opening Achtergrond informatie Rapportage gemeenteontmoetingen Uitkomsten Aanbevelingen Voortgang proces Sluiting 1 Opening Lucas 11 vers 1-13 Op een keer was Jezus ergens aan het bidden. Toen Hij

Nadere informatie

Reeds in 2013 werd een eerste keer een bouwaanvraag ingediend. Ook in 2014 diende de moskeevereniging een aanvraag in.

Reeds in 2013 werd een eerste keer een bouwaanvraag ingediend. Ook in 2014 diende de moskeevereniging een aanvraag in. Het Vlaams Belang is volop bezig met een campagne tegen de uitbreiding van de moskee gelegen op de Nijvelsesteenweg. De VZW MOSKEE ARRAHMAN HALLE vroeg in februari 2016 voor de derde keer (!) een vergunning

Nadere informatie

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK Januari 2019 Maartenskerkgemeente Doorn GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK OREN EN OGEN VAN DE KERK IN DE STRAAT Sonja Bloemers DOOR JOU DOET GOD ZIJN WERK Fred Ekhart GELOVEN DOE JE SAMEN Hester van der

Nadere informatie

Huizen. Vier slaapkamers. Groene omgeving. Onderhoudsvriendelijk. Rustige woonwijk. Garage. Thomas a Kempislaan 6, 5643 NT Eindhoven H51

Huizen. Vier slaapkamers. Groene omgeving. Onderhoudsvriendelijk. Rustige woonwijk. Garage. Thomas a Kempislaan 6, 5643 NT Eindhoven H51 Huizen vanhendriks Thomas a Kempislaan 6, 5643 NT Eindhoven Groene omgeving Rustige woonwijk Onderhoudsvriendelijk Vier slaapkamers Garage H51 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte Perceeloppervlakte

Nadere informatie

Ambthuis. Hedendaags wonen met historie. Wonen Zorg Welzijn

Ambthuis. Hedendaags wonen met historie. Wonen Zorg Welzijn Ambthuis Hedendaags wonen met historie Wonen Zorg Welzijn Verzorgd wonen in historisch Bredevoort Zo lang mogelijk zelfstandig wonen, maar wel met de benodigde zorg en voorzieningen binnen handbereik.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting ICCH

Beleidsplan Stichting ICCH Beleidsplan Stichting ICCH 2017-2019 Naam instelling Stichting Islamitisch Cultureel Centrum Houten RSIN/Fiscaal-nummer 8573.98.659 Contactgegevens (postadres) Stichting Islamitisch Cultureel Centrum Houten

Nadere informatie

Laurens Maasveld. Een modern, multicultureel woonzorgcentrum. Er heerst een gemoedelijke en huiselijke sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen?

Laurens Maasveld. Een modern, multicultureel woonzorgcentrum. Er heerst een gemoedelijke en huiselijke sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens Maasveld Een modern, multicultureel woonzorgcentrum. Er heerst een gemoedelijke en huiselijke sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens Maasveld Een modern, multicultureel woonzorgcentrum

Nadere informatie

Startzondag 14 september 2014 Vieren en Verbinden

Startzondag 14 september 2014 Vieren en Verbinden Startzondag 14 september 2014 Vieren en Verbinden Hoera, voor altijd verbonden. Het zou een reclame voor de kerk kunnen zijn. Voor altijd verbonden met God, met elkaar, van jong tot oud. U begrijpt natuurlijk

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar Verkiezingsprogramma Kies voor de ander Gewoon oog voor elkaar VERKIEZINGSPROGRAMMA IN GEWONE TAAL 2018 2022 Gewoon oog voor elkaar VOORWOORD In november 2018 gaan we stemmen. We kiezen een nieuwe gemeenteraad.

Nadere informatie

THE COLLECTOR OF NICE STUFF UHI TORE TS YUR

THE COLLECTOR OF NICE STUFF UHI TORE TS YUR THE COLLECTOR 02 ~ 16 OF NICE STUFF Y UHI R T THE COLLECTOR 03 ~ 16 04 ~ 16 OF NICE STUFF GULER BERK Blijf dicht bij jezelf, het motto van Guler Berk die ruim twee jaar geleden de YurtStore opende in de

Nadere informatie

Raadscommissievergadering Inwoners en Bestuur, 5 april 2016

Raadscommissievergadering Inwoners en Bestuur, 5 april 2016 SPREEKRECHT Brede School Visio-Oost, A.Klomp Raadscommissievergadering Inwoners en Bestuur, 5 april 2016 Namens een aantal betrokken en bezorgde bewoners van de Van Steenhuijslaan, het Jan Hondongpark

Nadere informatie

Wijkvisie op de Vosseparkwijk

Wijkvisie op de Vosseparkwijk 1 Wonen wint terrein Wijkvereniging de Toekomst-Vosseparkwijk Geschreven door BügelHajema Adviseurs Wijkvisie op de Vosseparkwijk 2 Inleiding Velen zijn het er over eens: de Vosseparkwijk is een prachtige

Nadere informatie

Richtlijnen communicatieplan evenement

Richtlijnen communicatieplan evenement Richtlijnen communicatieplan evenement Inleiding Voor u ligt de richtlijn communicatieplan evenement. Voordat u verder gaat is er een aantal belangrijke punten over deze richtlijn. Deze richtlijn is bedoeld

Nadere informatie

Uitslag enquête Sociaal Culturele Dag

Uitslag enquête Sociaal Culturele Dag 1 Uitslag enquête Sociaal Culturele Dag ja nee ja nee ja nee Totaal Antwoorden ja ontvangen Antwoorden nee ontvangen van totaal 125 van totaal 125 van het aantal antwoorden van het aantal antwoorden vraag

Nadere informatie

Resultaten en conclusies Israël onderzoek (uitgebreid)

Resultaten en conclusies Israël onderzoek (uitgebreid) Resultaten en conclusies Israël onderzoek (uitgebreid) Hieronder volgen de resultaten van het Israël onderzoek wat de EO in de afgelopen weken heeft laten uitvoeren. Veel stellingen zijn in een 5- puntsschaal

Nadere informatie

Dorpsontwikkeling Den Ham Voorontwerp bestemmingsplan Zuidmaten oost woongebied

Dorpsontwikkeling Den Ham Voorontwerp bestemmingsplan Zuidmaten oost woongebied Dorpsontwikkeling Den Ham Voorontwerp bestemmingsplan Zuidmaten oost woongebied Welkom Inleiding door wethouder Oordt 1 Opbouw presentatie Huidige situatie Uitgangspunten Het stedenbouwkundige plan Referentiebeelden

Nadere informatie

ACTIE KERKBALANS. Voor de campagne van 2018 is het thema. "Geef voor je kerk"

ACTIE KERKBALANS. Voor de campagne van 2018 is het thema. Geef voor je kerk ACTIE KERKBALANS Voor de campagne van 2018 is het thema "Geef voor je kerk" Een plek om tot jezelf te komen of anderen te ontmoeten, een plek om te vieren en te geloven voor iedereen heeft de kerk een

Nadere informatie

Overbodige borden?! PvdA Leiden Februari

Overbodige borden?! PvdA Leiden Februari Overbodige borden?! PvdA Leiden Februari 2012 1 Inspiratie voor het college Leiden heeft een prachtige historische binnenstad. Sfeervolle hofjes, pittoreske stegen en prachtige grachten. Er zijn maar weinig

Nadere informatie

Wij willen ons even voorstellen

Wij willen ons even voorstellen Wij willen ons even voorstellen Wij gaan met u meedenken over de parkeerproblematiek rondom het HagaZiekenhuis complex, nu en in de toekomst Cor Smits en Bert Lots Hoe is de situatie nu Personeel van het

Nadere informatie

dat organisaties als Sharia4Belgium en steekpartijen in metrostations die vooroordelen in de hand werken.

dat organisaties als Sharia4Belgium en steekpartijen in metrostations die vooroordelen in de hand werken. 1 Toespraak door viceminister-president en Vlaams minister van Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering, Toerisme en Vlaamse Rand Geert BOURGEOIS Bezoek aan de Al Fath Moskee Gent, 16 juni 2012

Nadere informatie

Burger dringt aan op meer en innovatieve parkeeroplossingen

Burger dringt aan op meer en innovatieve parkeeroplossingen Burger dringt aan op meer en innovatieve parkeeroplossingen Parkeren raakt iedereen. Het publieke debat over de toekomst van parkeren is daarom geen ver van m n bed show, voorbestemd voor beleidsmakers,

Nadere informatie

Afbeelding 2.1. Conceptuele weergave van de huidige parkeeroplossing

Afbeelding 2.1. Conceptuele weergave van de huidige parkeeroplossing 2. HUIDIGE PARKEEROPLOSSING In de notitie uitwerking thema verkeer en parkeren 1 is in het kader van het voorontwerp bestemmingsplan Hildo Kropstraat 35 uitgerekend hoeveel parkeerplaatsen benodigd zijn

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

Verslag. uitbreiding Heusden. Dialoogbijeenkomst. 29 maart 2011. Verzorgd door: Mevrouw S. Smeets (Architecten aan de Maas)

Verslag. uitbreiding Heusden. Dialoogbijeenkomst. 29 maart 2011. Verzorgd door: Mevrouw S. Smeets (Architecten aan de Maas) Verslag uitbreiding Heusden Dialoogbijeenkomst 29 maart 2011 Verzorgd door: Mevrouw S. Smeets (Architecten aan de Maas) I n h o u d Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2. Bijeenkomst... 4 3. Resultaten... 5

Nadere informatie