Verslag Externe Begeleidingsgroep GVVP 4 Local Stakeholder Group RESOLVE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag Externe Begeleidingsgroep GVVP 4 Local Stakeholder Group RESOLVE"

Transcriptie

1 Verslag Externe Begeleidingsgroep GVVP 4 Local Stakeholder Group RESOLVE Datum: 31 mei 2016 Plaats: Ondernemersplein Roermond 1. RESOLVE Roermond is Lead Partner van RESOLVE, een project waarin acht Europese steden en de Erasmus Universiteit Rotterdam de komende vijf jaar samenwerken. Voor dit project ontvangen wij 85% subsidie uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie. In RESOLVE bundelen de acht Europese steden en de Erasmus Universiteit Rotterdam hun kennis en ervaring om de betrokkenheid van de retailsector bij het opstellen van verkeersbeleid te vergroten. Op lokaal niveau gebeurt dit met het opstellen van een nieuwe Substainable Urban Mobility Plan (SUMP). Wij doen dit in de vorm van ons GVVP. Op regionaal en landelijk niveau wordt de met RESOLVE opgedane kennis en ervaring breed verspreid en op Europees niveau door een aanvulling op de SUMPrichtlijnen voor te stellen. Naast Roermond en de Erasmus Universiteit nemen de volgende partners deel aan RESOLVE: Reggio-Emilia, Italië; Manchester, Verenigd Koninkrijk; Maribor, Slovenië; Kronoberg (provincie), Zweden; Almada, Portugal; Warschau, Polen; Moravië-Silezië (provincie), Tsjechië. Het eerst jaar organiseren wij de volgende activiteiten voor RESOLVE: Peer-Review bijeenkomst in juli. Studiereis Politieke Begeleidingsgroep in september / oktober. Studiereis Externe Begeleidingsgroep begin Bijeenkomst(en) met stakeholders. 2. Terugblik Mobiliteitsvisie Op 12 mei heeft de gemeenteraad van Roermond ingestemd met de mobiliteitsvisie 2030 die in samenspraak met vele betrokkenen is opgesteld. Met de titel Slim in Mobiliteit, een Stad in beweging wordt een duidelijke nieuwe koers uitgezet voor de komende jaren.

2 Bij de behandeling heeft de gemeenteraad complimenten gegeven voor het proces dat we samen hebben gelopen. Ook heeft wethouder Fick haar dank betuigd voor de inzet van de Externe Begeleidingsgroep. De leden van de Externe Begeleidingsgroep geven ieder een reactie op de Mobiliteitsvisie en het proces dat we samen hebben doorlopen. De volgende punten worden daarbij genoemd: De Mobiliteitsvisie is een goed basis voor het opstellen van het GVVP De inhoud van het stuk is herkenbaar, de leden van de externe begeleidingsgroep zien hun bijdrage duidelijk terug. Het is een globaal stuk dat in het GVVP zelf concreter moet worden uitgewerkt met een duidelijke Roermondse ambitie. Bij het uitwerken van het GVVP moeten we ervoor zorgen dat het beleid niet op slot gaat, maar dat er voldoende flexibiliteit is om in te spelen op ontwikkelingen. Het gekozen proces heeft ervoor gezorgd dat emotie en ratio goed zijn samengekomen. 3. Stand van zaken Nu de Mobiliteitsvisie is vastgesteld beginnen we met het vormgeven van het verkeersbeleid zelf. Het is de bedoeling dat het nieuwe beleidsplan in het voorjaar van de 2017 wordt vastgesteld. Dat lijkt nog ver weg. Maar we moeten rekening houden met een wettelijk verplichte inspraak termijn en de proceduretijd om het GVVP aan de gemeenteraad voor te leggen. Hierdoor blijft nog een half jaar over om het GVVP op te stellen. 4. Aanpak opstellen GVVP Bij het opstellen van het GVVP willen we de Externe Begeleidingsgroep blijven betrekken. We gaan echter veel breder communiceren dan we bij de Mobiliteitsvisie hebben gedaan. We gaan het beleidsdocument in 6 delen opstellen: 1. Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan (GVVP): Hierin beschrijven we de richtingen en doelstellingen van het verkeersbeleid. 2. Bereikbaarheidsplan: Hierin beschrijven we hoe we Roermond en de wijken, kernen en economische centra bereikbaar maken en houden voor alle vervoerswijzen.

3 3. Veiligheidsplan: Hierin beschrijven we hoe we de verkeerssituatie in Roermond veiliger maken en houden voor alle doelgroepen. 4. Toegankelijkheidsplan: Hierin beschrijven we hoe we het Roermondse verkeerssysteem toegankelijk maken voor alle doelgroepen. 5. Meerjarenuitvoeringsprogramma (MUP): Hierin beschrijven we welke maatregelen we de komende vijf jaar gaan uitvoeren om de doelstellingen van het GVVP te bereiken. Op basis hiervan vragen we de gemeenteraad om financiële middelen beschikbaar te stellen. 6. Borgingsplan: Hierin beschrijven welke wijzigingen in onze organisatie nodig zijn om de doelstellingen van het GVVP te bereiken. We organiseren de komende maanden diverse gespreken en evenementen om informatie te verzamelen voor het GVVP. Hierbij sluiten we zoveel mogelijk aan bij bestaande overleggen, zoals de periodieke overleggen met het basis en voortgezet onderwijs. Daarnaast organiseren we de volgende evenementen. Wijkbijeenkomsten Voor het GVVP willen we graag weten wat er speelt in de wijken en kernen van Roermond. Het is niet de bedoeling om met het GVVP alle individuele knelpunten aan te pakken, maar we willen wel in beeld krijgen wat door de inwoners wordt gewaardeerd op het gebied van verkeer en wat juist niet. Hiervoor staan we op zaterdag 25 juni en zaterdag 9 juli op negen locaties in Roermond met een stand. Dat doen we samen met collega s die bezig zijn met een nieuwe Groenvisie en een nieuwe Duurzaamheidsvisie. Later zullen we een verdiepingssessie organiseren. Tijdens deze verdiepingssessie gaan we samen met wijkraden en wijkbewoners zoeken naar oplossingen voor de knelpunten die tijdens de wijkbijeenkomsten naar voren zijn gekomen. De leden van de Externe Begeleidingsgroep hebben een aantal suggesties gedaan voor locaties van de stands, zoals een rustplek voor recreanten in het buitengebied en de ontvangstruimte van het Ziekenhuis. Wijkraad St. Christoffel geeft als suggestie om te vragen of leden van de wijkraden ook bij de wijkbijeenkomsten aanwezig willen zijn. Ook voor het bekendmaken van de bijeenkomsten kunnen de wijkraden worden ingezet. Expertteams In de Mobiliteitsvisie hebben we vijf speerpunten benoemd die de basis vormen voor het nieuwe verkeersbeleid. Deze speerpunten willen we verder uitwerken met verschillende expertteams.

4 Voor ieder speerpunt stellen we een team samen dat bestaat uit een externe expert, een of meer leden van de Externe Begeleidingsgroep en een of meer gemeentelijke medewerkers. De volgende expertteams gaan we samenstellen: 1. Smart Mobility 2. Beter Benutten 3. Gedragsbeïnvloeding 4. Lopen en Fietsen In een eerste sessie gaat zo n team zich verdiepen in het speerpunt en gaat onderzoeken hoe dit speerpunt kan worden ingezet voor het gemeentelijk verkeersbeleid. In een tweede sessie bespreken de expertteams hoe hun speerpunt kan worden ingezet als oplossing voor de knelpunten die uit de wijkbijeenkomsten zijn voortgekomen. Voor de ontwikkeling van Station Roermond tot een Regionaal Mobiliteitsknooppunt bestaat al een projectgroep, bestaande uit NS. ProRail, provincie en gemeente. Hiervoor zal dus geen apart expertteam opgericht worden. 5. Peer Review RESOLVE Als onderdeel van het Europese project RESOLVE organiseert Roermond op 6 en 7 juli een Peer Review voor het Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan. Zeven experts uit Zweden, Portugal, Engeland en Nederland zullen in twee dagen het gemeentelijk verkeersbeleid en het proces van het GVVP onder de loep nemen. Tijdens de eerste dag zal het expertteam zich een beeld vormen van Roermond, van de verkeerssituatie en van het beleidsproces van het GVVP. Hiervoor organiseren wij een aantal presentaties, rondleidingen en gesprekken met onder andere de Stuurgroep van het GVVP en de leden van de Externe Begeleidingsgroep. Tijdens de tweede dag zal het expertteam een advies opstellen voor Roermond. In de middag presenteren zij dit advies aan de Projectgroep, Stuurgroep,Politieke Begeleidingsgroep en de leden van de Externe Begeleidingsgroep.

5 6. Deelname aan bijeenkomsten? Wij willen de leden van de Externe Begeleidingsgroep graag betrekken bij de hierboven genoemde evenementen. Op advies van de Externe Begeleidingsgroep zullen wij voor de wijkbijeenkomsten ook de wijk- en dorpsraden uitnodigen. Binnenkort inventariseren we wie aan welke bijeenkomst kan en wil deelnemen. 7. Rondvraag Bij de rondvraag en gedurende de bijeenkomst zijn de volgende afspraken gemaakt: De verslagen van de bijeenkomsten van de Externe Begeleidingsgroep zullen zo worden opgesteld dat ook deze door de leden gebruikt kunnen worden om hun achterban te informeren. Aan de doelgroepen van het GVVP worden ook de hulpdiensten en gehandicapten toegevoegd. De volgende bijeenkomst van de Externe Begeleidingsgroep zal na de zomer zijn wanneer via de verschillende kanalen de nodige informatie is opgehaald. De groep wil deze resultaten graag bespreken vóórdat gestart wordt met het daadwerkelijk opstellen van het GVVP.

Externe begeleidingsgroep4

Externe begeleidingsgroep4 Externe begeleidingsgroep4 Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan Roermond (Operational Local Stakeholder Group RESOLVE) 31 mei 2016 Ondernemersplein Roermond Agenda Opening Terugblik Mobiliteitsvisie Stand

Nadere informatie

B&W Vergadering. 2. het college heeft besloten om de raad te informeren over het werkbezoek door middel van een raadsinformatiebrief.

B&W Vergadering. 2. het college heeft besloten om de raad te informeren over het werkbezoek door middel van een raadsinformatiebrief. 2.1.2 RESOLVE Werkbezoek aan Zweden en Denemarken 1 Dossier 1968 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1968 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 18 juli 2017 Agendapunt 2.1.2 Omschrijving RESOLVE Werkbezoek

Nadere informatie

Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan

Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan Plan van Aanpak Titel: Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan Subtitel: Plan van Aanpak Versie: Versie 1.0 Plaats: Roermond Datum: 26 mei 2015 Opgesteld door: Jan Waalen,

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND Onderwerp: Start project RESOLVE Bijlagen: 1. Subsidy Contract 2. Partnership Agreement 3. Raadsinformatiebrief RESOLVE 1 Samenvatting:

Nadere informatie

Slim in Mobiliteit. Stad in beweging

Slim in Mobiliteit. Stad in beweging Slim in Mobiliteit Stad in beweging 16:00 Binnenkomst 16:05 Welkom, doel en programma 16:10 Voorstelronde 16:15 Het Gemeentelijke Verkeer en Vervoer Plan 16:45 Werksessie 1: huidige situatie 17:15 Terugkoppeling

Nadere informatie

Aanleiding. Aantal reacties. Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan Roermond Samenvatting Speeddates 21, 25 juni en 9 juli 2016

Aanleiding. Aantal reacties. Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan Roermond Samenvatting Speeddates 21, 25 juni en 9 juli 2016 Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan Roermond Samenvatting Speeddates 21, 25 juni en 9 juli 2016 Aanleiding Voor het opstellen van het Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan (GVVP) is het belangrijk om in

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord Juli 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De provincie

Nadere informatie

Agenda Bestuursplatform

Agenda Bestuursplatform secretariaat Limburglaan 10 postbus 5700 6202 MA Maastricht telefoon 043 389 77 66 info@rovl.nl www.rovl.nl Rabobank 13.25.75.728 Agenda Bestuursplatform Datum vergadering 12 mei 2011 Tijdstip 9.00 12.30

Nadere informatie

oktober Insprekers 3. Presentatie . Gemeentelijk Verkeer en 2017 en voor om uur. bijeenkomst Bijlagen:

oktober Insprekers 3. Presentatie . Gemeentelijk Verkeer en 2017 en voor om uur. bijeenkomst Bijlagen: SPREKERSPLEIN Beknopt verslag van het Sprekerspleinn op woensdag 4 oktober 2017 om 19:00 uur 1. Opening. Burgemeester Donders opent het Sprekersplein en heet de d aanwezigen welkom. 2. Insprekers a. mr.

Nadere informatie

TRENDSPORTAL SLIMME MOBILITEIT VOOR MORGEN. Peter van Wijlick 31 oktober 2017 Gemeente Bergen

TRENDSPORTAL SLIMME MOBILITEIT VOOR MORGEN. Peter van Wijlick 31 oktober 2017 Gemeente Bergen TRENDSPORTAL SLIMME MOBILITEIT VOOR MORGEN Peter van Wijlick 31 oktober 2017 Gemeente Bergen INHOUD PRESENTATIE 1.Aanleiding en aanpak 2.De wereld verandert! 3.Opbrengst laatste maanden 4.Wat gaan we u

Nadere informatie

Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan

Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan Participatie- en Communicatieplan Titel: Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan Subtitel: Participatie- en Communicatieplan Versie: 1.3 Plaats: Roermond Datum: 23 februari

Nadere informatie

BELEIDSPLAN ONDERNEMERSVERENIGING KATENDRECHT

BELEIDSPLAN ONDERNEMERSVERENIGING KATENDRECHT BELEIDSPLAN 2014-2016 ONDERNEMERSVERENIGING KATENDRECHT Datum: 17 november 2014 Inhoud 1. Inleiding p.3 2. Organisatie van de Ondernemersvereniging Katendrecht p.4 3. Uitwerking van de doelstellingen p.5

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Feanetië. Beleidsplan Stichting Feanetië

Beleidsplan. Stichting Feanetië. Beleidsplan Stichting Feanetië Beleidsplan Stichting Feanetië 2019 Heerenveen, 3 december 2018 Beleidsplan Stichting Feanetië 2019 1 Inhoud 1. Inleiding: een korte beschrijving van de stichting Feanetië 3 2. Analyse sterke/zwakke punten

Nadere informatie

Rondweg-Oost N233 Maatregelen treden 3 Um 5 Ladder van Verdaas

Rondweg-Oost N233 Maatregelen treden 3 Um 5 Ladder van Verdaas provincie :: Utrecht Plan van aanpak Rondweg-Oost N233 Maatregelen treden 3 Um 5 Ladder van Verdaas In samenwerking tussen Veenendaal: 23 oktober 2017 Versie: 0.1 Opgesteld door: Maurice Kassing Gemeente

Nadere informatie

Nieuwsbrief Doorslag,

Nieuwsbrief Doorslag, Nieuwsbrief Doorslag, In de laatste nieuwsbrief van september hebben wij u laten weten dat het onderwerp Toekomst School- en Sportgebouwen in september behandeld zou worden door de gemeenteraad. In deze

Nadere informatie

Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat

Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat Afdeling Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat Be z o e k a d r e s Kreupelstraat 1 Leden van de gemeenteraad O p e n i n g s t i j d

Nadere informatie

Word een participatie-expert!

Word een participatie-expert! Word een participatie-expert! Coaching bij extern participatietraject van een klimaatactie Van juli tot mei 2017 coacht Bond Beter Leefmilieu (BBL), in samenwerking met de provincie Antwerpen, gemeenten

Nadere informatie

Vaststellen plan van aanpak herijking Regionale Structuurvisie Wonen Noord-Limburg

Vaststellen plan van aanpak herijking Regionale Structuurvisie Wonen Noord-Limburg B en W Adviesnota Onderwerp Vaststellen plan van aanpak herijking Regionale Structuurvisie Wonen Noord-Limburg Zaaknummer 441356 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 28 januari 2019 Team Stad Dorpen

Nadere informatie

HET NATIONAAL VOETGANGERSCONGRES 2018 DE GELUKKIGE VOETGANGER DE VOETGANGER BINNEN DE OMGEVINGSWET

HET NATIONAAL VOETGANGERSCONGRES 2018 DE GELUKKIGE VOETGANGER DE VOETGANGER BINNEN DE OMGEVINGSWET HET NATIONAAL VOETGANGERSCONGRES 2018 DE GELUKKIGE VOETGANGER DE VOETGANGER BINNEN DE OMGEVINGSWET Voetganger binnen de Omgevingswet Charlotte van den Hombergh Jan-Willem Boots Agenda Inleiding Positie

Nadere informatie

Zorg voor ouderen en welzijn Netwerk West Achterhoek

Zorg voor ouderen en welzijn Netwerk West Achterhoek Zorg voor ouderen en welzijn Netwerk West Achterhoek Huishoudelijk Reglement Zowel NWA Inleiding De dubbele vergrijzing vraagt om een proactief beleid op het gebied van zowel medische als niet-medische

Nadere informatie

1 o MEI 2016. provinsje fryslân provincie fryslân b CM. Provinciale Staten van Fryslân. Leeuwarden, 10 mei 2016 Verzonden,

1 o MEI 2016. provinsje fryslân provincie fryslân b CM. Provinciale Staten van Fryslân. Leeuwarden, 10 mei 2016 Verzonden, provincie fryslân b CM postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 te 1 1 Provinciale Staten van Fryslân WWW.frYslan.frl provincie@fryslan.fn www.twitter.com/provfryslan

Nadere informatie

Ondernemersontbijt. 26 september 2017

Ondernemersontbijt. 26 september 2017 Ondernemersontbijt 26 september 2017 Welkom Agenda 08.00 Opening door Niek Mares en wethouder Raja Mousaoui 08.10 Terugkoppeling vorige ondernemersontbijt 08.15 Pitches tafelsessies 08.40 Interview Henk

Nadere informatie

Bereikbaarheidsagenda ZO Brabant Raadsessie Nuenen

Bereikbaarheidsagenda ZO Brabant Raadsessie Nuenen Bereikbaarheidsagenda ZO Brabant Raadsessie Nuenen 31 mei 2016 Job van den Berg 1 Inhoudsopgave Doel: informeren over lopend proces & eerste reactie ophalen Context: Bidbook & besluit Tweede Kamer Bereikbaarheidsagenda

Nadere informatie

ANNEX BIJLAGE. bij VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

ANNEX BIJLAGE. bij VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 21.9.2018 COM(2018) 651 final ANNEX BIJLAGE bij VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD over de werking van Richtlijn 2011/24/EU betreffende de toepassing

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Transformatieagenda Wmo en haar omgeving. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Transformatieagenda Wmo en haar omgeving. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorste l Raadsvoorstel Transformatieagenda 2017-2018 Wmo en haar omgeving doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 161900 datum voorstel: 23 november 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

Mobiliteit en Innovatie: Bereikbaarheidsagenda. Job van den Berg Berry de Jong Portefeuillehoudersoverleg 1 februari 2016

Mobiliteit en Innovatie: Bereikbaarheidsagenda. Job van den Berg Berry de Jong Portefeuillehoudersoverleg 1 februari 2016 Mobiliteit en Innovatie: Bereikbaarheidsagenda Job van den Berg Berry de Jong Portefeuillehoudersoverleg 1 februari 2016 Bereikbaarheid Zuid-Nederland Bidbook Bereikbaarheid Zuid-Nederland: Samen, slim,

Nadere informatie

Speerpunten 2016 e.v. Stichting Dorpsraad Keldonk

Speerpunten 2016 e.v. Stichting Dorpsraad Keldonk Stichting Dorpsraad Keldonk Datum : 18 februari 2016 Index 1. Doel 2. Aanleiding 3. Leefbaarheid Keldonk en Bouwen 4. Infrastructuur 5. Glasvezel 6. Festiviteiten Keldonk 1. Doel Dit document beschrijft

Nadere informatie

Verkeersvisie Ommen

Verkeersvisie Ommen Verkeersvisie Ommen 2030 2 Agenda 1. Opening en ontvangst 2. Toelichting op de agenda en achtergrond en doel van de bijeenkomst 3. Presentatie over ontwikkelingen 4. In 4 deelgroepen formuleren gemeenschappelijke

Nadere informatie

Structuur geven aan onze seniorenadviesraad

Structuur geven aan onze seniorenadviesraad Seniorenadviesraad Kampenhout 1 Structuur geven aan onze seniorenadviesraad Structureren in 4 stappen : -Oprichting adviesraad - Behoefteonderzoek - Opmaak beleidsplan - Opvolging van het beleid Structureren

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders

Burgemeester en wethouders Burgemeester en wethouders Memo Aan : gemeenteraad Van : College van burgemeester en wethouders Datum : 17 december 2013 In afschrift aan : Saskia Visser, Ted Benschop, Wilma van Wensem Zaaknummer : 8754

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9. Onderwerp Detailhandelsvisie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9. Onderwerp Detailhandelsvisie Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9 Onderwerp Detailhandelsvisie Voorstel 1. Vaststellen regionale

Nadere informatie

Eindverslag Verbeteren stationsomgeving Wezep

Eindverslag Verbeteren stationsomgeving Wezep Eindverslag Verbeteren stationsomgeving Wezep Maart 2016 Projectleider: M. Maathuis Ambtelijk opdrachtgever: J. Kaat Projectnummer: B.2073 Startdatum 6 maart 2014 Einddatum maart 2016 Verseon nummer 242414

Nadere informatie

Ontstaan van de EU Opdrachtenblad Schooltv-beeldbank

Ontstaan van de EU Opdrachtenblad Schooltv-beeldbank Ontstaan van de EU Opdrachtenblad Schooltv-beeldbank GROEP / KLAS.. Naam: Ga www.schooltv.ntr.nl Zoek op trefwoord: EU Bekijk de clip Het ontstaan van de EU en maak de volgende vragen. Gebruik de pauzeknop

Nadere informatie

Word een participatie-expert!

Word een participatie-expert! Word een participatie-expert! Coaching bij participatietraject voor het klimaatbeleid Van juli tot mei 2018 coacht Bond Beter Leefmilieu (BBL), in samenwerking met de provincie Antwerpen, gemeenten bij

Nadere informatie

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 3 2. Missie, visie en uitgangspunten van de Adviesraad Wmo 2.1 De Verordening adviesraad Wmo 4 2.2 Missie 4 2.3 Visie 4 2.4 Uitgangspunten

Nadere informatie

Wie beslist wat? Duur: 30 45 minuten. Wat doet u?

Wie beslist wat? Duur: 30 45 minuten. Wat doet u? Wie beslist wat? Korte omschrijving werkvorm: De werkvorm Wie-Beslist-Wat is een variant op het spel Ren je rot. De leerlingen worden ingedeeld in teams. Elk team strijdt om de meeste punten. Er zijn kennisvragen

Nadere informatie

Mobiliteitsplan Gouda

Mobiliteitsplan Gouda Mobiliteitsplan Gouda 25 november 2015 Bijeenkomst gemeenteraad 1 Agenda 1. Opening 2. Proces en werkwijze 3. Inventarisatie, ambities en opgaven (eerste opzet) 4. Vervolg 2 Proces en werkwijze Projectfases

Nadere informatie

Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland

Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Ondernemersverenigingen 2018 t/m 2020 Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Ondernemersverenigingen 2018 t/m 2020 Optimale bereikbaarheid staat bij u hoog

Nadere informatie

Hoofdlijnen Lokale aanpak veilig fietsen in de Drechtsteden.

Hoofdlijnen Lokale aanpak veilig fietsen in de Drechtsteden. Samenvatting Hoofdlijnen Lokale aanpak veilig fietsen in de Drechtsteden. Als onderdeel van de landelijke beleidsimpuls Verkeersveiligheid, heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu met de Vereniging

Nadere informatie

Beleidskader Aangepast sporten

Beleidskader Aangepast sporten Beleidskader Aangepast sporten Inleiding Gemeente Oss vindt dat iedereen moet kunnen mee doen in de maatschappij. Dit geldt ook voor kinderen, volwassenen en ouderen met enige vorm van beperking die willen

Nadere informatie

2. Regio Midden-Holland, vertegenwoordigd door haar portefeuillehouders, de heer D. De Haas en de heer C. De Jong;

2. Regio Midden-Holland, vertegenwoordigd door haar portefeuillehouders, de heer D. De Haas en de heer C. De Jong; Afsprakenkader Aanbesteding Openbaar vervoer over de weg in het concessiegebied Zuid- Holland Noord 2020 tussen de provincie Zuid-Holland en de regio s Midden-Holland en Holland Rijnland DE ONDERGETEKENDEN:

Nadere informatie

Beleidsregels nieuw subsidiebeleid Gemeente Oude IJsselstreek concept 26 mei 2015 1. Inleiding. Op initiatief van de gemeenteraad en het college van burgemeesters en wethouders zijn op 3 maart en 25 maart

Nadere informatie

Voorbeeld communicatieaanpak Asbest

Voorbeeld communicatieaanpak Asbest Voorbeeld communicatieaanpak Asbest LATEN WE HELDER ZIJN Wij willen allemaal dat vóór 2024 alle asbestdaken die in contact staan met de buitenlucht uit onze leefomgeving zijn verdwenen. Aan de ene kant

Nadere informatie

Samen werken aan een aantrekkelijke leefomgeving, waarin elke inwoner weet wat kan en mag en waar de gemeente faciliteert.

Samen werken aan een aantrekkelijke leefomgeving, waarin elke inwoner weet wat kan en mag en waar de gemeente faciliteert. Heemstede Bloemendaal Kwartaalbrief Implementatie Omgevingswet November 2017 Registratienummer:2017022100 Op 29 juni 2017 in Heemstede en op 6 juli 2017 in Bloemendaal heeft u een besluit genomen over

Nadere informatie

Participatiebijeenkomst The Green Village 24 oktober 2017

Participatiebijeenkomst The Green Village 24 oktober 2017 Participatiebijeenkomst The Green Village 24 oktober 2017 Meedoen met de Mentimeter: deelnemers aan participatiebijeenkomst The Green Village kunnen met hun smartphone reageren op vragen en stellingen,

Nadere informatie

Voorbeeldprogramma werksessie communicatiekalender

Voorbeeldprogramma werksessie communicatiekalender Voorbeeldprogramma - 1 Voorbeeldprogramma Voorbeeldprogramma werksessie communicatiekalender Hier vindt u een voorbeeldprogramma voor een werksessie/trainingsmodule communicatiekalender Factor C, met een

Nadere informatie

Campagne: Wielwijk fietst. 1 Inleiding. 1.1 Omschrijving. 1.2 Wanneer. Fietsberaad, 18 januari 2010

Campagne: Wielwijk fietst. 1 Inleiding. 1.1 Omschrijving. 1.2 Wanneer. Fietsberaad, 18 januari 2010 Campagne: Wielwijk fietst Fietsberaad, 18 januari 2010 1 Inleiding In deze notitie is een korte beschrijving gegeven van de campagne: Wielwijk fietst!. Aan het eind van dit document staat het campagnemateriaal

Nadere informatie

Communicatiestrategie

Communicatiestrategie Communicatiestrategie Elst Noord Spoorkruisingen Inleiding Het project Spoorkruisingen Elst Noord omvat primair de spoorkruisingen Rijksweg Noord de 1 e Weteringswal. Daarnaast is de wens van de gemeente

Nadere informatie

Externe communicatie ambtelijke samenwerking Beemster- Purmerend

Externe communicatie ambtelijke samenwerking Beemster- Purmerend Externe communicatie ambtelijke samenwerking Beemster- Purmerend Gemeente Beemster Versie: definitief Goedkeuring: gemeentesecretaris Beemster, Els Kroese Juni 2012 Auteur: Nancy van der Vin, Filtercommunicatie

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0690, d.d. 23 juni 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Voortgangsrapportage project Biodiversiteits-actieplan Lekker groen in en om Leiden BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1.

Nadere informatie

Gedeeltelijke verdubbeling N34 Omgeving verkeersplein Gieten

Gedeeltelijke verdubbeling N34 Omgeving verkeersplein Gieten Gedeeltelijke verdubbeling N34 Omgeving verkeersplein Gieten Gieten, 24 april 2019 Agenda 1. Welkom 2. Aanleiding en korte terugblik 3. Scope 4. Fasering en planning 5. Toelichting Verkeersonderzoek 6.

Nadere informatie

Agenda. Welkom Jaarvergadering 2012 Vereniging Promotie Bergeijk

Agenda. Welkom Jaarvergadering 2012 Vereniging Promotie Bergeijk Welkom Jaarvergadering 2012 Vereniging Promotie Bergeijk 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Verslag vorige ledenvergadering, gehouden op 15 november 2011 4. Vaststelling jaarrekening 2011

Nadere informatie

Activiteitenplan FODOK 2016

Activiteitenplan FODOK 2016 Federatie van Ouders van Dove Kinderen - met of zonder CI Postbus 354 3990 GD Houten 030-2900360 1. Algemene informatie Hoofddoelstelling Aan te vragen subsidie voor 2016 De FODOK streeft naar een situatie

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over het burgerinitiatief

Vragen en antwoorden over het burgerinitiatief Vragen en antwoorden over het burgerinitiatief EU-burgers kunnen de EU binnenkort vragen nieuwe wetgeving in te voeren indien zij daarvoor een miljoen handtekeningen kunnen verzamelen. Dit nieuwe instrument

Nadere informatie

Werkbezoek Manchester 2017 VERSLAG

Werkbezoek Manchester 2017 VERSLAG Werkbezoek Manchester 2017 VERSLAG Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Deelnemers... 4 3. Programma... 6 4. Samenvatting... 7 5. Conclusies... 11 2 1. Inleiding 1.1 Aanleiding Op 18 en 19 januari 2017 is

Nadere informatie

Startnotitie bundeling cliëntenraden en adviescommissies

Startnotitie bundeling cliëntenraden en adviescommissies Startnotitie bundeling cliëntenraden en adviescommissies 1. Uitgangspunt coalitieakkoord In het coalitieakkoord 2014-2018 Utrecht maken we samen staat dat we voor de adviescommissies en cliëntenraden dezelfde

Nadere informatie

Startnotitie nota mantelzorg en vrijwilligerswerk Hellevoetsluis 2015

Startnotitie nota mantelzorg en vrijwilligerswerk Hellevoetsluis 2015 Startnotitie nota mantelzorg en vrijwilligerswerk Hellevoetsluis 2015 Datum: maart 2015 Afdeling: Samenlevingszaken In- en aanleiding Voor u ligt de startnotitie voor de aankomende beleidsnota van de gemeente

Nadere informatie

Transformatie-agenda Hengelo sociaal met lef Toelichting

Transformatie-agenda Hengelo sociaal met lef Toelichting Transformatie-agenda Hengelo sociaal met lef Toelichting Voor u ligt de transformatie-agenda over het sociaal domein in Hengelo. De transformatie-agenda is een actieplan waarin staat hoe de gemeente Hengelo

Nadere informatie

Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen

Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen Afdeling grondgebied 26-0-205 INLEIDING Voor u ligt het projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen. 2 AANLEIDING PROJECT

Nadere informatie

Acteren in het krachtenveld

Acteren in het krachtenveld Acteren in het krachtenveld Het uitvoeren van een krachtenveldanalyse is een methode die veel in projectmanagement wordt toegepast. Door het uitvoeren van een krachtenveldanalyse kijk je met andere ogen

Nadere informatie

PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL

PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL HET COLLEGE VERZOEKT U DIT RAADSVOORSTEL TE BEHANDELEN ONDERWERP : Vaststellen kernopgaven Omgevingsvisie ZAAKNUMMER : 2003-2019 B&W VERGADERING : 5 februari 2019

Nadere informatie

1. 31958 Q 1101: EAEC Raad: De Statuten van het Voorzieningsagentschap van Euratom (PB 27 van 6.12.1958, blz. 534), gewijzigd bij:

1. 31958 Q 1101: EAEC Raad: De Statuten van het Voorzieningsagentschap van Euratom (PB 27 van 6.12.1958, blz. 534), gewijzigd bij: 9. ENERGIE 1. 31958 Q 1101: EAEC Raad: De Statuten van het Voorzieningsagentschap van Euratom (PB 27 van 6.12.1958, blz. 534), gewijzigd bij: 31973 D 0045: Besluit 73/45/Euratom van de Raad van 8 maart

Nadere informatie

Ambtelijk advies over het verkeersbeleid. Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid

Ambtelijk advies over het verkeersbeleid. Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid Ambtelijk advies over het verkeersbeleid Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid 1 Programma 20:00 uur Welkom Gerard Abrahamse, wethouder Verkeer Toelichting op stappen in besluitvorming

Nadere informatie

Bredeschool Hulsberg Strategische communicatie & burgerparticipatie BJZ/2010/7471

Bredeschool Hulsberg Strategische communicatie & burgerparticipatie BJZ/2010/7471 Bredeschool Hulsberg Strategische communicatie & burgerparticipatie BJZ/2010/7471 Inleiding Uitgangspunt voor dit onderliggend strategisch communicatieplan is de realisatie van de Bredeschool in Hulsberg

Nadere informatie

Samenvatting werksessie gemeentelijk verkeersbeleid

Samenvatting werksessie gemeentelijk verkeersbeleid Samenvatting werksessie gemeentelijk verkeersbeleid 0 Inhoud 1 Het proces 2 Het huiswerk 3 De thema s 4 De handvragen 5 De presentaties 1 Het proces Op 23 november 2015 is hard gewerkt door de Externe

Nadere informatie

In algemene zin is dit al wel vastgelegd in het Beleidsplan Sociaal Domein, maar het is nog niet expliciet voor de kernteams gedaan.

In algemene zin is dit al wel vastgelegd in het Beleidsplan Sociaal Domein, maar het is nog niet expliciet voor de kernteams gedaan. Onderwerp: Werken met kernteams: leidende principes Ons kenmerk: 16rv000060 Nummer: Eist, 6 september 2016 AAN DE RAAD 1. Advies Het vaststellen van de notitie 'Werken met kernteams: leidende principes'.

Nadere informatie

Onderwerp Vraag / toezegging Stand van zaken per 1 september 2015 Deadline. Besluitvorming en stand van zaken financiën inzichtelijk maken

Onderwerp Vraag / toezegging Stand van zaken per 1 september 2015 Deadline. Besluitvorming en stand van zaken financiën inzichtelijk maken Actielijst raadscommissie Fysiek en Economie t/m raadsvergadering 14 juli 2015 Onderwerp Vraag / toezegging Stand van zaken per 1 september 2015 Deadline 18.12 23-10-2012 raad Project Trambaan Maastricht

Nadere informatie

Organisatie en Samenwerking

Organisatie en Samenwerking Organisatie en Samenwerking Handreiking Beter Benutten in MIRT 1 november 2018 Katya Ivanova (Maastricht Bereikbaar, projectenpool) Pieter Arends (Twynstra Gudde) Samenwerking en organisatie Beter Benutten

Nadere informatie

Wij. maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN. Wij maken Dordt Samen aan de slag met initiatieven

Wij. maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN. Wij maken Dordt Samen aan de slag met initiatieven Wij maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN Waar mensen elkaar ontmoeten, ontstaan als vanzelf nieuwe netwerken en initiatieven. Inwoners die met elkaar samenwerken.

Nadere informatie

D66 Alumni Netwerk Jaarplan 2019 januari 2019

D66 Alumni Netwerk Jaarplan 2019 januari 2019 Verbinden door Ervaring was in 2015 de titel van het strategisch plan dat ten grondslag lag aan de oprichting van het D66 Alumni Netwerk. Nu, aan het begin van 2019, zijn meer dan 460 alumni met elkaar

Nadere informatie

Thema 2 Om ons heen. Samenvatting. Meander Samenvatting groep 7. Landschappen. Klimaten. Samenwerking. de regering. Onder de loep.

Thema 2 Om ons heen. Samenvatting. Meander Samenvatting groep 7. Landschappen. Klimaten. Samenwerking. de regering. Onder de loep. Meander Samenvatting groep 7 Thema 2 Om ons heen Samenvatting Landschappen Landschappen in Europa zijn heel verschillend. Nederland is een heel vlak land. Frankrijk is een land met heuvels en bergen. Zweden

Nadere informatie

Datum: Informerend. Datum: Adviserend. 15 februari 10 mei 6 juli 2017

Datum: Informerend. Datum: Adviserend. 15 februari 10 mei 6 juli 2017 Oplegvel 1. Onderwerp Plan van aanpak OV-visie Holland Rijnland Midden Holland en wijze van uitvoering 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang

Nadere informatie

Informatiekaart VN-verdrag Handicap voor gemeenten

Informatiekaart VN-verdrag Handicap voor gemeenten Informatiekaart VN-verdrag Handicap voor gemeenten 1. Inleiding Deze informatiekaart geeft informatie over de betekenis van het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap (verder: het Verdrag)

Nadere informatie

JAARPLAN Inleiding Jaarthema Speerpunten Informatievoorziening 3. Geplande activiteiten informatievoorziening

JAARPLAN Inleiding Jaarthema Speerpunten Informatievoorziening 3. Geplande activiteiten informatievoorziening JAARPLAN 2019 1. Inleiding 1 2. Jaarthema 2 3. Speerpunten 2 4. Informatievoorziening 3 Geplande activiteiten informatievoorziening 2019 3 Doorlopende activiteiten informatievoorziening 3 5. Belangenbehartiging

Nadere informatie

Wijkraad Lent - Rekenkamer Nijmegen

Wijkraad Lent - Rekenkamer Nijmegen Wijkraad Lent - Rekenkamer Nijmegen Hieronder een eerste en tweede reactie van de Rekenkamer. 1 Bijlage: Ambitiedocument Burgerparticipatie met bijbehorende Verordening te downloaden via deze link. Eerste

Nadere informatie

Creëer optimaal draagvlak met het Roelofs Designlab

Creëer optimaal draagvlak met het Roelofs Designlab Creëer optimaal draagvlak met het Roelofs Designlab Het is niet altijd eenvoudig om bestuur, stakeholders of burgers mee te krijgen in een verandering in de openbare ruimte. Of er liggen meerdere ontwerpen,

Nadere informatie

PERSBERICHT 23 maart 2017

PERSBERICHT 23 maart 2017 PERSBERICHT 23 maart 2017 Bij actiegroep DoeNietZoMall bestaat de indruk dat de media door de gemeente Zoetermeer niet zijn geïnformeerd over de verzonden uitnodiging voor verkeer- en parkeerschouw die

Nadere informatie

Projectplan Monitor bevordering arbeidsparticipatie (2009-2012)

Projectplan Monitor bevordering arbeidsparticipatie (2009-2012) -1- Projectplan Monitor bevordering arbeidsparticipatie (2009-2012) 1 Aanleiding voor het project Arbeidsparticipatie is een belangrijk onderwerp voor mensen met een chronische ziekte of functiebeperking

Nadere informatie

Agenda. Welkom Dorpsraad 3.0 Update vanuit de werkgroepen Pauze Plenaire sessies Samenvatting & Rondvraag Afsluiting

Agenda. Welkom Dorpsraad 3.0 Update vanuit de werkgroepen Pauze Plenaire sessies Samenvatting & Rondvraag Afsluiting 29 maart 2018 Agenda Welkom Dorpsraad 3.0 Update vanuit de werkgroepen Pauze Plenaire sessies Samenvatting & Rondvraag Afsluiting www.dorpsraadulvenhout.nl Dorpsraad Ulvenhout In Ulvenhout (AC), het prachtige

Nadere informatie

Intentieovereenkomst Slimme en Gezonde Stad tussen het Rijk en Rotterdam

Intentieovereenkomst Slimme en Gezonde Stad tussen het Rijk en Rotterdam 30 Oktober 2015 Intentieovereenkomst Slimme en Gezonde Stad tussen het Rijk en Rotterdam De Partijen: - De gemeente Rotterdam (Rotterdam) - Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M/ DGMI) Overwegende

Nadere informatie

LVMB-thematafel Stedelijk Verkeersmanagement

LVMB-thematafel Stedelijk Verkeersmanagement LVMB-thematafel Stedelijk Verkeersmanagement Stand van zaken Henk Taale 5 juli 2018 Programma Leiden 09.30-10.00 uur: Inloop en koffie 10.00-10.15 uur: Terugblik en stand van zaken 10.15-10.35 uur: Conceptueel

Nadere informatie

Platform Maatschappelijke Ondersteuning Kennismaken met de gemeenteraad Zutphen 9 september 2013 Ontstaan van PMO Sociale Samenhang Conferenties

Platform Maatschappelijke Ondersteuning Kennismaken met de gemeenteraad Zutphen 9 september 2013 Ontstaan van PMO Sociale Samenhang Conferenties Platform Maatschappelijke Ondersteuning Kennismaken met de gemeenteraad Zutphen 9 september 2013 Even voorstellen wie wij zijn: Connie van der Tuin -de voorzitter Erik Rossel -de secretaris Dinie Roeterdink

Nadere informatie

BURGERPARTICIPATIE April 2013 (2 e versie)

BURGERPARTICIPATIE April 2013 (2 e versie) BURGERPARTICIPATIE April 2013 (2 e versie) Inleiding: De gemeente Zederik wil haar burgers betrekken bij het beleid met als motto: De burger centraal. Deze nota gaat over de rol van de gemeente in relatie

Nadere informatie

Zeeuws Subsidie Team

Zeeuws Subsidie Team Zeeuws Subsidie Team intro Intro: Zeeland periferie? Intro: Zeeland periferie? 1:30 Intro: Zeeland periferie? 1:30 2:00 Intro: Zeeland periferie? 1:30 2:00 4:00 Intro: Zeeland periferie? 2:30 tot 3:00

Nadere informatie

HET AANVALSPLAN BINNENSTAD

HET AANVALSPLAN BINNENSTAD HET AANVALSPLAN BINNENSTAD Hoe Doetinchem de binnenstad weer teruggeeft aan inwoners en ondernemers Aan de Oude IJssel in Doetinchem zitten mensen tegenwoordig onderuitgezakt in een strandstoel met hun

Nadere informatie

Amendement. De Gemeenteraad van Tilburg op 11 juli 2016 en op 14 juli 2016 in vergadering bijeen komt voor de behandeling van de perspectiefnota.

Amendement. De Gemeenteraad van Tilburg op 11 juli 2016 en op 14 juli 2016 in vergadering bijeen komt voor de behandeling van de perspectiefnota. Amendement Amendement 1 De Gemeenteraad van Tilburg op 11 juli 2016 en op 14 juli 2016 in vergadering bijeen komt voor de behandeling van de perspectiefnota. Constaterende dat: Dit college de ambitie heeft

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp: Vrijwillige inzet in Velsen

Raadsvoorstel. Onderwerp: Vrijwillige inzet in Velsen Raadsvoorstel Onderwerp: Vrijwillige inzet in Velsen 2014-2017 Datum raadsvergadering 06-02-2014 Portefeuillehouder(s) R.G. te Beest W.E. Westerman Registratienummer Rs13.00783 Ambtenaar K. Bruijns Datum

Nadere informatie

Duurzame Inzetbaarheid. Jaarplan 2016

Duurzame Inzetbaarheid. Jaarplan 2016 Duurzame Inzetbaarheid Jaarplan 2016 1 Inleiding Binnen de sector Zorg en Welzijn zijn grote veranderingen (transitie en transformatie) aan de gang. In 2015 was het daarom spannend om te zien of de aandacht

Nadere informatie

HET CREËREN VAN DRAAGVLAK

HET CREËREN VAN DRAAGVLAK Draagvlak INLEIDING Kun je wel Cultuurprofielschool zijn als er binnen de school geen draagvlak voor is? Wat is draagvlak? Waarom is draagvlak belangrijk? Hoe creëer je draagvlak? Er is sprake van draagvlak

Nadere informatie

Inzet Smart Mobility Raamweg - Koningskade. Bereik Smart Mobility - 9 november 2017 Roy van der Zwan & Dave van Schaick

Inzet Smart Mobility Raamweg - Koningskade. Bereik Smart Mobility - 9 november 2017 Roy van der Zwan & Dave van Schaick Inzet Smart Mobility Raamweg - Koningskade Bereik Smart Mobility - 9 november 2017 Roy van der Zwan & Dave van Schaick Doel Toelichten uitdaging Toelichting aanpak Resultaten Tips and tricks Uitdaging

Nadere informatie

Openbare vergadering 13 januari 2014

Openbare vergadering 13 januari 2014 Openbare vergadering 13 januari 2014 1. Agenda 1. Opening en agenda 2. Wie is wie? 3. Doelen dorpsraad 4. Input dorpsraad 5. Terugblik 6. Vooruitblik 2014 Gemeenteraadsverkiezingen Projecten en activiteiten

Nadere informatie

Van Lodewijk Lacroix Telefoon Onderwerp Voorbereiding BO MIRT en gebiedsprogramma bereikbaarheid Rotterdam Den Haag

Van Lodewijk Lacroix Telefoon Onderwerp Voorbereiding BO MIRT en gebiedsprogramma bereikbaarheid Rotterdam Den Haag Grote Marktstraat 43 Postbus 66 2501 CB Den Haag Telefoon 088 5445 100 E-mail: informatie@mrdh.nl Internet: www.mrdh.nl Bankrekeningnummer: NL96 BNGH 0285 1651 43 M E M O KvK nummer:62288024 Aan Bestuurscommissie

Nadere informatie

Samenspraaktraject Lijn 11 zone Transvaal- Regentesse Zuid. Dienst Stedelijke Ontwikkeling Den Haag november 2007

Samenspraaktraject Lijn 11 zone Transvaal- Regentesse Zuid. Dienst Stedelijke Ontwikkeling Den Haag november 2007 Samenspraaktraject Lijn 11 zone Transvaal- Regentesse Zuid Dienst Stedelijke Ontwikkeling Den Haag november 2007 Doel & aanpak Het stimuleren van belanghebbenden tot deelname aan het samenspraaktraject

Nadere informatie

Kunstgebouw Beleidsplan

Kunstgebouw Beleidsplan Kunstgebouw Beleidsplan 2017-2020 Kunstgebouw Broekmolenweg 20 2289 BE Rijswijk www.kunstgebouw.nl Beleidsplan 2017-2020 ZICHTBAAR MAKEN WAT ER IS, STIMULEREN WAT ER KAN ZIJN Inleiding Kunstgebouw is expert

Nadere informatie

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 4, oktober 2016

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 4, oktober 2016 In deze nieuwsbrief leest u over de laatste stand van zaken over het project Poort van Hoorn. De Poort van Hoorn omvat het stationsgebied en omgeving. Dit is een centrale plek in onze stad en hét mobiliteitsknooppunt

Nadere informatie

Contact met de media?

Contact met de media? Contact met de media? NWO biedt ondersteuning NWO, onderzoekers en de media Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek U doet onderzoek dat (mede)gefinancierd wordt door NWO. Wanneer u een

Nadere informatie

Provincie en gemeente Alphen werken samen aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop

Provincie en gemeente Alphen werken samen aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop Nieuwsbrief nr 4 april 2019 Deze nieuwsbrief informeert u over de Programmatische Aanpak Gouwe Provincie en gemeente Alphen werken samen aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop Provincie Zuid-Holland en gemeente

Nadere informatie

Achtergrond. Probleemstelling

Achtergrond. Probleemstelling 1 Achtergrond PLAN VAN AANPAK REGIONALE ENERGIEVISIE Aanleiding Op wereldniveau zijn afspraken gemaakt om de temperatuur van de aarde niet meer dan 2 graden Celsius en bij voorkeur niet meer dan 1,5 graden

Nadere informatie