Vaststellen plan van aanpak herijking Regionale Structuurvisie Wonen Noord-Limburg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vaststellen plan van aanpak herijking Regionale Structuurvisie Wonen Noord-Limburg"

Transcriptie

1 B en W Adviesnota Onderwerp Vaststellen plan van aanpak herijking Regionale Structuurvisie Wonen Noord-Limburg Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 28 januari 2019 Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Leon Langenhuizen Portefeuillehouder Martijn van der Putten Openbaarheid Bevoegd orgaan Deze adviesnota is openbaar B & W Per direct. Ter kennisname Commissie Wonen en Raad ADVIES Het plan van aanpak voor de herijking van de Regionale Structuurvisie Wonen Noord-Limburg vast te stellen.

2 B en W Adviesnota Samenvatting In 2019 wordt de Regionale Structuurvisie Wonen Noord-Limburg (verder: structuurvisie), die in april 2016 door onze gemeenteraad is vastgesteld, herijkt. In de visie is vastgelegd hoe we in de regio omgaan met onze belangrijkste gezamenlijke woonopgaven. Belangrijkste redenen voor de herijking zijn de accentverschuiving binnen de thema s van de huidige visie (van nadruk op kwantiteit naar nadruk op kwaliteit) en een aantal nieuwe thema s dat nu om een gezamenlijke visie vraagt. Denk daarbij om het beleid voor behoud/ontwikkeling van woonwagenstandplaatsen (nationaal beleid dient in lokaal beleid te worden ingebed), de huisvesting van arbeidsmigranten (long-stay, regulier wonen) en de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad (in relatie tot het klimaatakkoord). Daarbij ligt in de huidige visie het accent meer op de kwantitatieve opgave (aantallen woningen), in plaats van de uitdagingen op kwalitatief gebied (transformatie van de bestaande woningvoorraad en toevoegen van toekomstbestendige nieuwbouw). In het bestuurlijk overleg wonen van 7 november 2018 is afgesproken om de gezamenlijke aanpak in de afzonderlijke colleges van B en W te brengen om zo regionaal commitment te krijgen voor de handelswijze zoals verwoord in het plan van aanpak. Beoogd resultaat Door in te stemmen met het plan van aanpak kan de regionale werkgroep verder aan de slag met de herijking, opdat eind 2019 een nieuw geactualiseerd beleidsdocument gereed is en begin 2020 aan de raad ter vaststelling aangeboden kan worden. Tevens wordt de prioritering van de werkzaamheden en (ambtelijke) tijdsbesteding hiermee ook vastgelegd. Argumenten 1. In de huidige structuurvisie is opgenomen dat deze in 2019 herijkt dient te worden. We houden ons hiermee aan deze regionaal gemaakte afspraak. Alleen het feit dat vermeld is dat een herijking plaats dient te vinden, is geen reden om een beleidsstuk opnieuw tegen het licht te houden. Zoals hierboven beschreven is in de tussenliggende periode een aantal thema s nadrukkelijker in het licht gekomen. 2. Het moment voor herijking is ook logisch. De markt is in de afgelopen vier jaren aan verandering onderhevig geweest en een aantal nieuwe onderwerpen dient ook toegevoegd te worden. De visie dient geactualiseerd te worden, waarbij eerder genoemde thema s een plek dienen te krijgen. Risico s Kanttekeningen Communicatie In het gehele traject zijn ook diverse momenten ingebouwd om stakeholders mee te nemen in het verhaal. Onder stakeholders worden onder andere verstaan de ontwikkelaars, corporaties, belangenbehartigers van de woonconsument et cetera. Uiteraard nemen wij de regionale raadswerkgroep ook mee in dit traject. Financiële gevolgen Past binnen het beleid. Personele/organisatorische gevolgen Juridische gevolgen

3 B en W Adviesnota Rechtmatigheid Fatale termijnen Vervolgtraject besluitvorming Evaluatie Bijlagen - Plan van aanpak herijking regionale structuurvisie wonen Noord-Limburg. Naslagwerk - Regionale Structuurvisie Wonen Noord-Limburg, vastgesteld op 5 april 2016.

4 Plan van aanpak herijking regionale structuurvisie wonen Noord-Limburg In de regionale structuurvisie wonen Noord-Limburg is afgesproken dat in 2019 een herijking van de visie plaats vindt. Dit plan van aanpak geeft aan hoe deze herijking wordt vormgegeven. 1. Aanleiding In 2016 is de regionale structuurvisie wonen Noord-Limburg vastgesteld. Deze structuurvisie vormt de regionale uitwerking van het POL thema wonen en is het regionaal kader op het gebied van wonen voor de periode Naast inhoudelijke afspraken is ook opgenomen dat een herijking van de visie in 2019 gaat plaatsvinden. Dit plan van aanpak is de opmaat naar deze herijking, waarin de beleidsuitgangspunten en de afspraken uit 2016 opnieuw tegen het licht worden gehouden. 2. Doelstelling Met de herijking van de structuurvisie wordt beoogd opnieuw de regionale koers uit te zetten op het gebied van wonen. Het is hierbij belangrijk om (weer opnieuw) bestuurlijk draagvlak te krijgen voor de gekozen richting. Woonbeleid gaat immers vaak over de lange termijn, waarbij de koers van nu zijn invloed heeft over 10 jaar en verder. We gaan uit van één regionale structuurvisie voor Noord- Limburg zonder dat we hierbij uit het oog verliezen dat er lokaal verschillen bestaan. De gemene deler binnen onze opgave is echter groot genoeg om te gaan voor een gezamenlijke visie en gezamenlijke afspraken met provincie Limburg. De visie is gericht op de periode , maar met wederom een moment van herijking na 4 jaar. De visie vormt uiteindelijk een bouwsteen voor onze omgevingsvisies in het kader van de nieuwe Omgevingswet. 3. Verkennen van de opgave De opgaven zoals die in de huidige structuurvisie wonen zijn benoemd zijn nog steeds actueel. De vijf inhoudelijke pijlers kunnen als basis voor de herijking fungeren. Dat wil niet zeggen dat de herijking een herhaling van zetten wordt. De focus zal immers wel moeten veranderen: de kwalitatieve opgave zou veel meer centraal moeten komen te staan. Dit geldt vooral voor de aandacht voor de bestaande voorraad. Hier liggen onze grootste uitdagingen en hier zijn nog de minste pasklare antwoorden voor handen. Ook bij nieuwbouw zal het meer moeten gaan over het benutten van kansen om de juiste kwaliteit toe te voegen. Deze opgave hoeft de kwantitatieve opgave niet te bijten zolang er een goed verhaal ligt ten aanzien van de kwaliteit die behaald wordt. Het thema een levensloopbestendige en duurzame regio wordt nog prominenter. De energietransitie is in volle gang en zal zijn weerslag hebben op het wonen. Ook wonen en zorg verdient de aandacht, gezien de demografische ontwikkeling van de regio.

5 Ook de doelgroepen die benoemd zijn in de huidige structuurvisie verdienen nog steeds aandacht, met in het bijzonder de arbeidsmigranten. Er liggen kansen voor de regio in het op de lange termijn binden van deze groep. Daarnaast ligt er een verplichting vanuit het Rijk om beleid te hebben voor woonwagenbewoning. Hierbij hoort ook het in beeld brengen van de behoefte van deze doelgroep. Voor de huidige structuurvisie zijn de demografische gegevens de belangrijkste onderlegger. Ditzelfde geldt voor de herijking. Hierbij willen we gebruik maken van de huishoudensprognose van E til om terug te kijken en daarnaast bekijken we of we gebruik maken van de prognose van het CBS. blijft een betrouwbare basis voor lange termijn beleid. 4. Proces Om te komen tot een herijking van de structuurvisie zijn er een aantal stappen die doorlopen moeten worden. Op een aantal momenten wordt het resultaat van de stappen teruggelegd bij onze stakeholders, zowel intern als extern. De volgende fasen onderscheiden we hierbij: Analyse- structuurvisiespoor In deze fase gaat het vooral om het verzamelen en analyseren van relevante data. De huishoudensprognose is hier een van, maar ook data zoals we die in de woonmonitor voor handen hebben/hadden. Hierbij kijken we ook naar ontwikkelingen buiten onze regio. Ook het beantwoorden van de vraag welke zaken we uit de huidige structuurvisie willen behouden en welke stappen reeds zijn gezet hoort bij deze fase. Analyse- onderzoekspoor Er bestaat regionaal de behoefte om ook verdiepend onderzoek te doen naar een aantal onderwerpen. Niet al deze gegevens zijn noodzakelijk voor de herijking van de structuurvisie, maar het heeft wel de voorkeur om dit regionaal op te pakken. Dit spoor kan parallel lopen aan de analysefase in het kader van de herijking van de structuurvisie. Hierbij denken we aan de volgende onderwerpen: - woningbehoefteonderzoek - onderzoek wonen en zorg - onderzoek (behoefte aan)woonwagenbewoning - onderzoek impact permanente vestiging arbeidsmigranten op woningbehoefte (kwalitatief en kwantitatief) Het is afhankelijk van de behoefte binnen de regio wanneer welke onderzoeken opgepakt gaan worden. Uitgangspunt is zoveel mogelijk gezamenlijk optrekken. Opgave Vanuit de analyse bepalen we welke opgaven we hebben. De vijf inhoudelijke pijlers vormen de basis, maar de accenten kunnen verschuiven. Visie Nadat we onze opgaven goed omschreven hebben leggen we onze regionale ambitie op deze opgaven vast. Waar willen we naar toe en wat willen we over 10 jaar bereiken? De focus ligt hierbij, net als in de huidige structuurvisie op de komende vier jaar (periode ). Instrumentarium/ Uitvoeringsprogramma/ afsprakenkader Op basis van de visie wordt een gezamenlijk uitvoeringsprogramma opgesteld, wat gaan we de komende vier jaar oppakken in de regio en welk instrumentarium kunnen we hiervoor inzetten.

6 Participatie Om draagvlak voor de koers van de regionale structuurvisie te krijgen onderscheiden we de volgende stakeholders: - portefeuillehouders - raden/ regionale raadswerkgroep - externe partners, denk hierbij aan woningcorporaties, particuliere verhuurders, zorgpartijen, makelaars, ontwikkelaars, banken, wijk- en dorpsraden, belangenorganisaties van woonconsumenten en huurders etc. 5. Werkwijze De regionale werkgroep wonen is aan zet. De vijf inhoudelijke pijlers vormen de basis voor de herijking van de structuurvisie. Iedere pijler wordt uitgewerkt door verschillende mensen uit de regionale werkgroep. Dat wil zeggen dat er vijf teams zijn die ieder verantwoordelijk zijn voor een pijler. Daarnaast is er een penvoerder die samen met de vijf teams zorgt dat de input en de resultaten verwerkt worden tot een tekst. Rol provincie Vanuit de regio ligt de wens dat de provincie een rol pakt in het onderzoekspoor. Dit kan door inzet van middelen, het beschikbaar stellen van onderzoeken en data en inzetten van expertise. 6. Planning November 2018 Afstemmen plan van aanpak in BO Wonen, hierna de afzonderlijke colleges in laten stemmen met de opdracht voor de regionale werkgroep te starten met de herijking. Raden worden geïnformeerd over de start van de herijking met gezamenlijke raadsinformatiebrief. Externe partners betrokken bij de vorige structuurvisie worden geïnformeerd over de start van de herijking. December maart 2019 analyse fase Eind februari 2019 Delen resultaat analyse met portefeuillehouders (BO Wonen) en verkennen van de opgave. Begin maart 2019 Delen resultaat analyse, ophalen wat we nog missen en verkennen van de opgave met regionale raadswerkgroep. Delen resultaat analyse, ophalen wat we nog missen en verkennen van de opgave met externe stakeholders Informeren van de 8 raden Maart 2019 juni 2019 opgave en visie fase Begin juni 2019 Delen opgave en visie met portefeuillehouders (BO Wonen) Juli 2019 september 2019 uitvoeringsprogramma en afronding visie

7 Eind september Delen uitvoeringsprogramma en eindresultaat portefeuillehouders (BO Wonen) Delen uitvoeringsprogramma en eindresultaat 8 raden en de externe partners Oktober december 2019 besluitvormingstraject December 2019 vaststelling door alle 8 raden van de regio

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvragen trekkingsrechten starterslening

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvragen trekkingsrechten starterslening B en W Adviesnota Onderwerp Aanvragen trekkingsrechten starterslening Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 27 maart 2017 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Leon Langenhuizen Portefeuillehouder

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De vragen van de VVD conform bijgevoegde antwoorden beantwoorden. Beantwoording vragen VVD

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De vragen van de VVD conform bijgevoegde antwoorden beantwoorden. Beantwoording vragen VVD B en W Adviesnota Onderwerp Beantwoording vragen VVD Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 13 augustus 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Leon

Nadere informatie

Datum 27 maart 2017 Behandeld door Leon Langenhuizen. Stand van zaken regionaal actieprogramma uit de Regionale Structuurvisie Wonen Noord-Limburg

Datum 27 maart 2017 Behandeld door Leon Langenhuizen. Stand van zaken regionaal actieprogramma uit de Regionale Structuurvisie Wonen Noord-Limburg Aan de leden van de Commissie Wonen en de Raad Ruimtelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl Internet

Nadere informatie

Adviesnota aan gemeenteraad

Adviesnota aan gemeenteraad Gemeenteblad 2016, nr. 238. Onderwerp Regionale structuurvisie Wonen Noord-Limburg (NL.IMRO.0984.STV15002-va01) Datum 23 februari 2016 Naam steller Sonja van Griethuysen/Leon Langenhuizen Kenmerk Teammanager

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES

B en W Adviesnota ADVIES B en W Adviesnota Onderwerp Beslissingen op bezwaren vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 13 mei 2019 Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvragen trekkingsrechten starterslening

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvragen trekkingsrechten starterslening B en W Adviesnota Onderwerp Aanvragen trekkingsrechten starterslening Zaaknummer 405033 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 12 juni 2018 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Leon Langenhuizen

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Onderwerp Archiefverordening gemeente Venray 2019

B en W Adviesnota ADVIES. Onderwerp Archiefverordening gemeente Venray 2019 B en W Adviesnota Onderwerp Archiefverordening gemeente Venray 2019 Zaaknummer 446680 Teammanager Ruud Steegh B & W datum 18 maart 2019 Afdeling/Team Bedrijfsvoering/Informatiebeheer Naam steller Paul

Nadere informatie

Raadsmemo. Tbo. rvi. Gemeente Mook en Middelaar

Raadsmemo. Tbo. rvi. Gemeente Mook en Middelaar rvi Tbo Postadres: Postbus 200, 6585 ZK MOOK Bezoekadres: Raadhuisplein 6 Mook Telefoon: (024) 696 91 11 Fax: (024) 696 19 39 E-mail: gemeente@mookenmiddelaar.n1 Internet: www.mookenmiddelaar.n1 Aan: gemeenteraad

Nadere informatie

Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019

Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019 B en W Adviesnota Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019 Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 28 Januari 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Toestemming onderzoek geothermie

B en W Adviesnota ADVIES. Toestemming onderzoek geothermie Onderwerp Toestemming onderzoek geothermie Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 11 september 2017 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Groen en Vastgoed Naam steller Roger Hoeymakers Portefeuillehouder

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Procesvoorstel Roekenbosch

B en W Adviesnota ADVIES. Procesvoorstel Roekenbosch Onderwerp Procesvoorstel Roekenbosch Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 15 januari 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke ontwikkeling Naam steller Winand van der Kooij

Nadere informatie

Regionale Structuurvisie Wonen Zorg en Woonomgeving. Gemeente Roerdalen 19 november 2014

Regionale Structuurvisie Wonen Zorg en Woonomgeving. Gemeente Roerdalen 19 november 2014 Regionale Structuurvisie Wonen Zorg en Woonomgeving Gemeente Roerdalen 19 november 2014 Inhoud van presentatie Aanleiding Typering van de structuurvisie Koers in een notendop Afwegingskaders Instrumentarium

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Regeling Lokale/Regionale Sportakkoorden

B en W Adviesnota ADVIES. Regeling Lokale/Regionale Sportakkoorden Onderwerp Regeling Lokale/Regionale Sportakkoorden Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 8 april 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke ontwikkeling Naam steller Ingrid

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsinformatiebrief motie samenwerking gemeente met Arriva

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsinformatiebrief motie samenwerking gemeente met Arriva B en W Adviesnota Onderwerp Raadsinformatiebrief motie samenwerking gemeente met Arriva Zaaknummer 388191 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 3 september 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

venlo Raadsnotitie GEMEENTEBESTUUR Lokaal woonbeleid 5 H. Brauer

venlo Raadsnotitie GEMEENTEBESTUUR Lokaal woonbeleid 5 H. Brauer venlo Raadsnotitie GEMEENTEBESTUUR onderwerp Rn nummer 2016 Lokaal woonbeleid 5 collegevergadering d.d. 20 september 2016 raadsvergadering d.d. 12 oktober 2016 programma Wonen en Leefomgeving portefeuillehouder

Nadere informatie

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 2 augustus Aanbieden via de Griffie aan Commissie Werken en Besturen en Raad

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 2 augustus Aanbieden via de Griffie aan Commissie Werken en Besturen en Raad B en W Adviesnota Onderwerp Verkoop locatie voormalige school Castenray Zaaknummer 318462 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 30 juli 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De grondprijzen voor 2019 vaststellen conform bijgevoegde grondprijzenkaart plus tekeningen. Onderwerp Grondprijzen 2019

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De grondprijzen voor 2019 vaststellen conform bijgevoegde grondprijzenkaart plus tekeningen. Onderwerp Grondprijzen 2019 B en W Adviesnota Onderwerp Grondprijzen 2019 Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 7 januari 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Margo van der

Nadere informatie

Datum 8 mei 2018 Behandeld door Mariska Boon Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 2 Uw kenmerk

Datum 8 mei 2018 Behandeld door Mariska Boon Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 2 Uw kenmerk Arriva Nederland t.a.v. dhr. Patrice van Bergen Postbus 626 8440 AP Heereveen Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22

Nadere informatie

RIB inzake de voortgang van de afbouw van vakantiepark Roekenbosch.

RIB inzake de voortgang van de afbouw van vakantiepark Roekenbosch. B en W Adviesnota Onderwerp RIB inzake de voortgang van de afbouw van vakantiepark Roekenbosch. Zaaknummer Teammanager Dorien van der Giessen B & W datum 1 april 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke

Nadere informatie

Regionale Structuurvisie Wonen Zorg en Woonomgeving. Gemeente Weert 8 oktober 2014

Regionale Structuurvisie Wonen Zorg en Woonomgeving. Gemeente Weert 8 oktober 2014 Regionale Structuurvisie Wonen Zorg en Woonomgeving Gemeente Weert 8 oktober 2014 Inhoud van presentatie Aanleiding Typering van de structuurvisie Koers in een notendop Afwegingskaders Instrumentarium

Nadere informatie

B en W Adviesnota. Onderwerp Toekomstvisie Venray 2030

B en W Adviesnota. Onderwerp Toekomstvisie Venray 2030 B en W Adviesnota Onderwerp Toekomstvisie Venray 2030 Zaaknummer Manager Dorien van der Giessen B & W datum 27 mei 2019 Afdeling Concern Naam stellers Jolanda Bosch/Gea Denissen Portefeuillehouder Hans

Nadere informatie

De laatste bouwsteen van de co-creatie

De laatste bouwsteen van de co-creatie De laatste bouwsteen van de co-creatie 1 Inleiding Dit document is de laatste bouwsteen vanuit de co-creatie voor de Kwalitatieve Woonvisie 2030. Het bevat de reacties (bouwstenen) die de co-creanten in

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan Agter de Hoven ong. Wanssum (NL.IMRO.0984.BP va01)

Vaststelling bestemmingsplan Agter de Hoven ong. Wanssum (NL.IMRO.0984.BP va01) B en W Adviesnota Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Agter de Hoven ong. Wanssum (NL.IMRO.0984.BP19009- va01) Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 15 juli 2019 Afdeling/Team Stad

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsinformatiebrief supermarkten

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsinformatiebrief supermarkten B en W Adviesnota Onderwerp Raadsinformatiebrief supermarkten Zaaknummer 384168 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 12 november 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Raadsvoorstel Vaststellen 'Woonvisie Eindhoven

Raadsvoorstel Vaststellen 'Woonvisie Eindhoven gemeente Eindhoven 15R6567 Raadsnummer Inboeknummer 15bst01548 Beslisdatum B&W 10 november 2015 Dossiernummer 15.46.551 Raadsvoorstel Vaststellen 'Woonvisie Eindhoven Inleiding In januari 2014 heeft het

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Beantwoording artikel 38 vragen ontwikkelingen NLW

B en W Adviesnota ADVIES. Beantwoording artikel 38 vragen ontwikkelingen NLW B en W Adviesnota Onderwerp Beantwoording artikel 38 vragen ontwikkelingen NLW Zaaknummer 460582 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 1 april 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan ontwerp, St. Annapark Venray Burgemeester en wethouders van Venray maken, gelet op artikel 12 lid 4 van de Woningwet en de Verordening inzake de wijze waarop ingezetenen en belanghebbenden

Nadere informatie

B en W Adviesnota. Wijziging regels courtage

B en W Adviesnota. Wijziging regels courtage B en W Adviesnota Onderwerp Wijziging regels courtage Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 13 november 2017 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Esther van Gerven Portefeuillehouder

Nadere informatie

Ter uitwerking van het Provinciaal Omgevingsplan (POL) wordt een intergemeentelijke Structuurvisie

Ter uitwerking van het Provinciaal Omgevingsplan (POL) wordt een intergemeentelijke Structuurvisie Samenvatting Ter uitwerking van het Provinciaal Omgevingsplan (POL) wordt een intergemeentelijke Structuurvisie Ruimtelijke Economie Zuid-Limburg (SVREZL) opgesteld. In deze structuurvisie wordt de ruimtelijke

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Kwartiermaker Kansrijke Start

B en W Adviesnota ADVIES. Kwartiermaker Kansrijke Start Onderwerp Kwartiermaker Kansrijke Start Zaaknummer 481589 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 26 augustus 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke ontwikkeling Naam steller Milou

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad datum: 15 maart 2016 portefeuillehouder: Wethouder B. Buiting Datum vergadering: 19 april 2016 agendanummer: 13 onderwerp: Vaststellen Regionale structuurvisie Wonen Noord-Limburg

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. ontwerpbestemmingsplan Janslust 5 Heide.

B en W Adviesnota ADVIES. ontwerpbestemmingsplan Janslust 5 Heide. Onderwerp ontwerpbestemmingsplan Janslust 5 Heide. Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 24 juni 2019 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Maud Godschalk Portefeuillehouder Martijn

Nadere informatie

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 7 juni 2018

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 7 juni 2018 Onderwerp Motie realisatieplicht bouwinitiatieven Zaaknummer 400650 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 4 juni 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Margo

Nadere informatie

Agendaformulier B&W-vergadering 1 november Raadsinformatiebrief *16.I000864* 16.I Programma. Ruimte, Bouwen en Wonen

Agendaformulier B&W-vergadering 1 november Raadsinformatiebrief *16.I000864* 16.I Programma. Ruimte, Bouwen en Wonen Agendaformulier B&W-vergadering 1 november 2016 Raadsinformatiebrief Programma Ruimte, Bouwen en Wonen Onderwerp Voorstel Tekst voor openbare besluitenlijst Integrale Strategie Ruimte De bijgevoegde raadsinformatiebrief

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Vaststellen straatnamen Loswal en Geijsterse Veldweg te Wanssum

B en W Adviesnota ADVIES. Vaststellen straatnamen Loswal en Geijsterse Veldweg te Wanssum B en W Adviesnota Onderwerp Vaststellen straatnamen Loswal en Geijsterse Veldweg te Wanssum Zaaknummer Teammanager Frans Winkelmolen B & W datum 28 januari 2019 Team Bedrijfsvoering/Geo informatie Naam

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsvragen VVD inzake de Maaslijn

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsvragen VVD inzake de Maaslijn B en W Adviesnota Onderwerp Raadsvragen VVD inzake de Maaslijn Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 3 juni 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. inclusief ondergrond conform verkooptekening met nummer Verkoop locatie voormalige school Castenray

B en W Adviesnota ADVIES. inclusief ondergrond conform verkooptekening met nummer Verkoop locatie voormalige school Castenray Onderwerp Verkoop locatie voormalige school Castenray Zaaknummer 318462 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 11 maart 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller

Nadere informatie

Datum 2 mei 2018 Behandeld door Cass Kamp

Datum 2 mei 2018 Behandeld door Cass Kamp Maatschappelijke ondersteuning Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl Internet www.venray.nl KvK-nummer 14132389 IBAN IBAN

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Hans Gilissen. Ja Ter bespreking

Raadsvoorstel. Hans Gilissen. Ja Ter bespreking Raadsvoorstel Onderwerp Suppletie-uitkering voor het opsporen en ruiming van explosieven betreffende het jaar 2018 Zaaknummer Steller Maria Verheijen Kenmerk Gemeenteblad 2019, nr. KP Team MO Raad datum

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Actieplan Sociale Huur Steller R. Asschert De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon 8635 Bijlage(n) 1 Ons kenmerk 6884967 Datum Uw brief van Uw kenmerk - Geachte heer,

Nadere informatie

Bestuur Stichting voor Montessori-onderwijs Zuidoost Nederland T.a.v. de heer L. Spee Noordkade 2f 6003 ND Weert. Geacht bestuur,

Bestuur Stichting voor Montessori-onderwijs Zuidoost Nederland T.a.v. de heer L. Spee Noordkade 2f 6003 ND Weert. Geacht bestuur, Bestuur Stichting voor Montessori-onderwijs Zuidoost Nederland T.a.v. de heer L. Spee Noordkade 2f 6003 ND Weert Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478)

Nadere informatie

Vragen artikel 38 van het Reglement van Orde ProVenray inzake NLW

Vragen artikel 38 van het Reglement van Orde ProVenray inzake NLW B en W Adviesnota Onderwerp Vragen artikel 38 van het Reglement van Orde ProVenray inzake NLW Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 11 februari 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF 19R.00044

RAADSINFORMATIEBRIEF 19R.00044 RAADSINFORMATIEBRIEF 19R.00044 gemeente WOERDEN Van college van burgemeester en wethouders Datum : 29 januari 2019 Portefeuillehouder(s) : Wethouder De Weger Portefeuille(s) Contactpersoon Tel.nr. E-mailadres

Nadere informatie

B en W Adviesnota. Overeenkomsten Exploitatie De Blakt

B en W Adviesnota. Overeenkomsten Exploitatie De Blakt Onderwerp Overeenkomsten Exploitatie De Blakt Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 18 september 2017 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Lieke van Lieshout Portefeuillehouder Jan

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Voorstel realisatie afbouw vakantiepark Het Roekenbosch

B en W Adviesnota ADVIES. Voorstel realisatie afbouw vakantiepark Het Roekenbosch B en W Adviesnota Onderwerp Voorstel realisatie afbouw vakantiepark Het Roekenbosch Zaaknummer Teammanager Dorien van der Giessen B & W datum 21 januari 2019 Afdeling/Team Concern Naam steller Winand van

Nadere informatie

Na informeren betrokkenen.

Na informeren betrokkenen. B en W Adviesnota Onderwerp Verkoop woning Lollebeekweg 60 Castenray Zaaknummer 413145 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 16 juli 2018 Afdeling/Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Esther

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Aanwijzen leden gemeentelijk stembureau centrale telling

B en W Adviesnota ADVIES. Aanwijzen leden gemeentelijk stembureau centrale telling B en W Adviesnota Onderwerp Aanwijzen leden gemeentelijk stembureau centrale telling Zaaknummer Teammanager Marijn Jansen B & W datum 11 maart 2019 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Burgerzaken Naam

Nadere informatie

mandatering Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang en Vrouwenopvang

mandatering Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang en Vrouwenopvang Onderwerp mandatering Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang en Vrouwenopvang Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 3 april 2017 Team Maatschappelijke ontwikkeling Naam steller Elleke

Nadere informatie

Onderwerp: Woonvisie Brielle en het onderzoek ontwikkeling woningvoorraad Brielle

Onderwerp: Woonvisie Brielle en het onderzoek ontwikkeling woningvoorraad Brielle Sector/stafafdeling: Portefeuillehouder: Grondgebied/RO Wethouder Schoon Ter behandeling in de vergadering van: de commissie grondgebied d.d. 31 oktober 2017 de Raad d.d. 21 november 2017 Onderwerp: Woonvisie

Nadere informatie

na informeren betrokkenen op 16 mei 2019

na informeren betrokkenen op 16 mei 2019 Onderwerp Onderwijshuisvestingsaanvraag Zaaknummer 445645 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 13 mei 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke ontwikkeling Naam steller Emmy Stols

Nadere informatie

B en W Adviesnota. Overdracht kapel en omliggende grond Deurneseweg

B en W Adviesnota. Overdracht kapel en omliggende grond Deurneseweg B en W Adviesnota Onderwerp Overdracht kapel en omliggende grond Deurneseweg Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 5 maart 2018 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Svenja Romijn

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Onderwerp Jaarverslag toezicht en handhaving kinderopvang 2017

B en W Adviesnota ADVIES. Onderwerp Jaarverslag toezicht en handhaving kinderopvang 2017 B en W Adviesnota Onderwerp Jaarverslag toezicht en handhaving kinderopvang 2017 Zaaknummer 402658 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 28 mei 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

Advies Werkplaats Wonen Hoe gaan we verder?

Advies Werkplaats Wonen Hoe gaan we verder? . Breken met grenzen: wonen in een complete regio Advies Werkplaats Wonen Hoe gaan we verder? 26 april 2016 1 Op 14 oktober 2015 hebben wij als Werkplaats Wonen het advies Breken met grenzen: wonen in

Nadere informatie

5 Kwantitatief en kwalitatief regionaal woningbouwprogramma

5 Kwantitatief en kwalitatief regionaal woningbouwprogramma 5 Kwantitatief en kwalitatief regionaal woningbouwprogramma Het regionale woningbouwprogramma moet actueel blijven. Dynamiek is ook nodig omdat nu niet te voorspellen is wat er over een aantal jaar nodig

Nadere informatie

Kunstencentrum Jerusalem Heuvelstraat CS Venray. Geacht bestuur,

Kunstencentrum Jerusalem Heuvelstraat CS Venray. Geacht bestuur, Kunstencentrum Jerusalem Heuvelstraat 4 5801 CS Venray Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES

B en W Adviesnota ADVIES Onderwerp Update Baanwijs Zaaknummer 324980 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 29 mei 2017 Team Maatschappelijke ontwikkeling Naam steller Sanne Bloemen Portefeuillehouder Lucien Peeters/Martijn

Nadere informatie

Woonvisie. Gemeente Nuth Raadsbijeenkomst 12 april 2016

Woonvisie. Gemeente Nuth Raadsbijeenkomst 12 april 2016 Woonvisie Gemeente Nuth Raadsbijeenkomst 12 april 2016 Aanleiding Verschuiving van de volkshuisvestelijke opgave Sociale huur: Woningwet 2015 redelijke bijdrage Langer zelfstandig wonen Lokaal beleid 2

Nadere informatie

Woonvisie Regio Eindhoven. Samen werken aan drie uitdagingen voor de regionale woningmarkt

Woonvisie Regio Eindhoven. Samen werken aan drie uitdagingen voor de regionale woningmarkt Woonvisie Regio Eindhoven Samen werken aan drie uitdagingen voor de regionale woningmarkt Actieprogramma 2013 1 Inleiding Op 28 juni 2012 heeft de Regioraad de Regionale Woonvisie 2012-2015 vastgesteld.

Nadere informatie

Kiezen, Delen én Doen Samen voor een sterke woningmarkt. platform woningcorporaties noord-holland noord

Kiezen, Delen én Doen Samen voor een sterke woningmarkt. platform woningcorporaties noord-holland noord Kiezen, Delen én Doen Samen voor een sterke woningmarkt platform woningcorporaties noord-holland noord Voorwoord Op 15 december 2011 is door ruim 20 corporaties uit de subregio s Noordkop, West-Friesland,

Nadere informatie

Agendapunt: 10 No. 77/ 15. Dokkum, 8 december ONDERWERP: ANNO II SAMENVATTING: Aan de gemeenteraad,

Agendapunt: 10 No. 77/ 15. Dokkum, 8 december ONDERWERP: ANNO II SAMENVATTING: Aan de gemeenteraad, Agendapunt: 10 No. 77/ 15. Dokkum, 8 december 2015. ONDERWERP: ANNO II SAMENVATTING: Op 31 december 2015 eindigt de eerste samenwerkingsperiode van Netwerk Noordoost. De samenwerkende partners binnen dit

Nadere informatie

1. Onderwerp Huisvesting bijzondere doelgroepen in de regionale woonagenda 2017 Holland Rijnland. 2. Rol van het

1. Onderwerp Huisvesting bijzondere doelgroepen in de regionale woonagenda 2017 Holland Rijnland. 2. Rol van het Oplegvel 1. Onderwerp Huisvesting bijzondere doelgroepen in de regionale woonagenda 2017 Holland Rijnland. 2. Rol van het Efficiencytaak samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang De regionale

Nadere informatie

Samenwerkingsafspraken Enschede 2014-2015 Vanuit een gedeelde visie, onderling vertrouwen en gelijkwaardigheid

Samenwerkingsafspraken Enschede 2014-2015 Vanuit een gedeelde visie, onderling vertrouwen en gelijkwaardigheid Samenwerkingsafspraken Enschede 2014-2015 Vanuit een gedeelde visie, onderling vertrouwen en gelijkwaardigheid Vastgesteld en ondertekend in het bestuurlijk overleg d.d. 26 november 2014 1 Jaarlijks terugkerend

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.17.0356 B.17.0356 Landgraaf, 6 maart 2017 ONDERWERP: Vaststellen Regionale Woonvisie Parkstad Limburg / Lokale woonvisie Gemeente

Nadere informatie

Privacy- en samenwerkingsconvenant Samenwerkingsverband Sociaal Domein Venray

Privacy- en samenwerkingsconvenant Samenwerkingsverband Sociaal Domein Venray B en W Adviesnota Onderwerp Privacy- en samenwerkingsconvenant Samenwerkingsverband Sociaal Domein Venray Zaaknummer nvt Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 19 februari 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen

Nadere informatie

SAMEN. voor een sterke regio! Een perspectief voor het wonen in het stedelijk gebied Eindhoven

SAMEN. voor een sterke regio! Een perspectief voor het wonen in het stedelijk gebied Eindhoven SAMEN voor een sterke regio! Een perspectief voor het wonen in het stedelijk gebied Eindhoven Het stedelijk gebied is in ontwikkeling. Het succes van bedrijven als ASML en VDL, de designsector en vele

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2016/877151 Besluitnummer: 50 6.2 Onderwerp: bouwen duurdere huurwoningen door Wonen Limburg Advies: 1 Wonen Limburg berichten

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: vaststellen woonvisie 'Haarlem: duurzame, ongedeelde woonstad' Reg.nummer: 2012/220951

Raadsstuk. Onderwerp: vaststellen woonvisie 'Haarlem: duurzame, ongedeelde woonstad' Reg.nummer: 2012/220951 Raadsstuk Onderwerp: vaststellen woonvisie 'Haarlem: duurzame, ongedeelde woonstad' Reg.nummer: 2012/220951 1. Inleiding De huidige woonvisie loopt in 2012 af. In het coalitieakkoord 2010-2014 kiezen de

Nadere informatie

Grondverkoop nabij Geijsterseweg 10 in de Gebiedsontwikkeling Ooijen Wanssum

Grondverkoop nabij Geijsterseweg 10 in de Gebiedsontwikkeling Ooijen Wanssum Onderwerp Grondverkoop nabij Geijsterseweg 10 in de Gebiedsontwikkeling Ooijen Wanssum Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 20 mei 2019 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Lieke

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan Oirloseheide 2 Oirlo (NL.IMRO.0984.BP17009-va01)

Vaststelling bestemmingsplan Oirloseheide 2 Oirlo (NL.IMRO.0984.BP17009-va01) B en W Adviesnota Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Oirloseheide 2 Oirlo (NL.IMRO.0984.BP17009-va01) Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 15 april 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen

Nadere informatie

B & W datum 11 juni 2019 Afdeling/Team Concern/Concern Naam steller Roel Reijnders Portefeuillehouder Jan Loonen

B & W datum 11 juni 2019 Afdeling/Team Concern/Concern Naam steller Roel Reijnders Portefeuillehouder Jan Loonen B en W Adviesnota Onderwerp Raadsinformatiebrief Investeringsagenda RegioNoord Limburg Zaaknummer Teammanager B & W datum 11 juni 2019 Afdeling/Team Concern/Concern Naam steller Roel Reijnders Portefeuillehouder

Nadere informatie

Overeenkomst Exploitatie Geijsterseweg ongenummerd te Wanssum

Overeenkomst Exploitatie Geijsterseweg ongenummerd te Wanssum Onderwerp Overeenkomst Exploitatie Geijsterseweg ongenummerd te Wanssum Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 27 mei 2019 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Lieke van Lieshout

Nadere informatie

Perspectief op goed wonen in Bergen

Perspectief op goed wonen in Bergen Perspectief op goed wonen in Uitvoeringsprogramma Woonvisie gemeente Status: definitief concept. Reith advies Drs. A.J. Reith 2 november 2017 Uitvoeringprogramma Jaarlijks maken wij op basis van de Woonvisie

Nadere informatie

Opdrachten. Werkplaats Wonen Doel Een evenwichtige en toekomstbestendige woningmarkt.

Opdrachten. Werkplaats Wonen Doel Een evenwichtige en toekomstbestendige woningmarkt. 3 Opdrachten Werkplaats Wonen Doel Een evenwichtige en toekomstbestendige woningmarkt. Opdracht Opstellen van een regionale visie op en regionaal programma voor de woningmarkt. Maken van een uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Beslissing op bezwaar subsidie

B en W Adviesnota ADVIES. Beslissing op bezwaar subsidie B en W Adviesnota Onderwerp Beslissing op bezwaar subsidie Zaaknummer 378910 Teammanager Karin Bruggeman B & W datum 28 mei 2018 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Maatschappelijke ondersteuning Naam

Nadere informatie

Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder

Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder B en W Voorblad Onderwerp Parkeersituatie Lovinckplein Datum Kenmerk B en W datum 12 juli 2016 18 juli 2016 Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder Wilco van der Bas Ernst-Jan Meerbeek Maatschappelijke

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief stand van zaken handhavend optreden op het bungalowpark het Roekenbosch

Raadsinformatiebrief stand van zaken handhavend optreden op het bungalowpark het Roekenbosch B en W Adviesnota Onderwerp Raadsinformatiebrief stand van zaken handhavend optreden op het bungalowpark het Roekenbosch Zaaknummer Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 4 februari 2019 Afdeling/Team

Nadere informatie

De integrale aanpak van Zaanstad. Fian van Vlokhoven

De integrale aanpak van Zaanstad. Fian van Vlokhoven De integrale aanpak van Zaanstad Fian van Vlokhoven Inhoud I. Ontstaan van het Integraal Vluchtelingen Programma II. Opdracht vaststellen III. Input voor de integrale aanpak ophalen IV. De integrale aanpak

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Woonvisie gemeente Purmerend

Plan van Aanpak. Woonvisie gemeente Purmerend Plan van Aanpak Woonvisie gemeente Purmerend d.d. 22 februari 2011 1 Inleiding Purmerend is een woonstad die de afgelopen decennia een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de diverse woningbouwtaakstellingen

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 17 juli 2018 Zaaknummer: 455631 Portefeuillehouder : J.H. Lammers Openbaar Besloten Team : Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2013/004571 Besluitnummer: 43 6.6 Onderwerp: Beleidsregels wijze van verlenen planologische medewerking kruimelgevallen huisvesting

Nadere informatie

AANWIJZINGSBESLUIT TOEZICHTHOUDER IN DE ZIN VAN ARTIKEL 5:11 VAN DE ALGEMENE WET BESTUURSRECHT EN ARTIKEL 4.2 VAN DE WET BASISREGISTRATIE PERSONEN.

AANWIJZINGSBESLUIT TOEZICHTHOUDER IN DE ZIN VAN ARTIKEL 5:11 VAN DE ALGEMENE WET BESTUURSRECHT EN ARTIKEL 4.2 VAN DE WET BASISREGISTRATIE PERSONEN. Barbara Antonia Elisabeth Verschuren-van de Burgt, geboren 08 september 1966 Finny Limburg, geboren 07 september Froukje Maria Wilhelmina Jansen, geboren 23 mei 1965 mevrouw Linda Paulina Verlijsdonk,

Nadere informatie

Vaststellen Regionale structuurvisie Wonen Noord-Limburg

Vaststellen Regionale structuurvisie Wonen Noord-Limburg Bijlage bij raadsvoorstel BERGEN Datum: 15 maart 2016 Over: Vaststellen Regionale structuurvisie Wonen Noord- In de Regionale structuurvisie Wonen Noord- zoals deze ter vaststelling aan uw raad wordt aangeboden

Nadere informatie

Gemeenteraad Aanbieden via de Griffie aan commissie en raad

Gemeenteraad Aanbieden via de Griffie aan commissie en raad Onderwerp Besluitvorming GR RUD LN 2018 en inrichting organisatie RUD LN Zaaknummer 339727 Teammanager Hank Velthuis a.i. B & W datum 19 juni 2017 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Vergunningverlening

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus AG Hoofddorp

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus AG Hoofddorp gemeente Haarlemmermeer De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Cluster Contactpersoon

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Laadvoorziening gemeentelijke voertuigen

B en W Adviesnota ADVIES. Laadvoorziening gemeentelijke voertuigen Onderwerp Laadvoorziening gemeentelijke voertuigen Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 1 april 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Siemen Halbersma

Nadere informatie

Vaststelling subsidie scholing taalniveau 3F en aanpassing mandaat incidentele subsidie kinderopvang

Vaststelling subsidie scholing taalniveau 3F en aanpassing mandaat incidentele subsidie kinderopvang B en W Adviesnota Onderwerp Vaststelling subsidie scholing taalniveau 3F en aanpassing mandaat incidentele subsidie kinderopvang Zaaknummer 368029 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 30 juli 2018

Nadere informatie

De gemeente Maastricht heeft twee initiatieven geselecteerd als pilots voor tijdelijke huisvesting. Er

De gemeente Maastricht heeft twee initiatieven geselecteerd als pilots voor tijdelijke huisvesting. Er Samenvatting De gemeente Maastricht heeft twee initiatieven geselecteerd als pilots voor tijdelijke huisvesting. Er is een stijgende vraag naar betaalbare huurwoningen in Maastricht, mede door het groeiend

Nadere informatie

Projectopdracht Regionale Woonvisie

Projectopdracht Regionale Woonvisie Projectopdracht Regionale Woonvisie Regio Zuidwest Drenthe Gemeenten De Wolden Meppel Westerveld Hoogeveen Februari 2011 1 Projectopdracht Regionale Woonvisie 1. Projectomschrijving 1.1 Aanleiding: In

Nadere informatie

toelichting aanvaarding actualisering regionale woonvisie 2017

toelichting aanvaarding actualisering regionale woonvisie 2017 Bijlage Datum DOS-2014-0006307 Onderwerp toelichting aanvaarding actualisering regionale woonvisie 2017 Aan de regio s is gevraagd voor 1 juli 2017 de regionale woonvisies te actualiseren op basis van

Nadere informatie

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Openbaar Onderwerp Rijk van Nijmegen 2025 Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls / T. Tankir Samenvatting De Rabobank Rijk van Nijmegen heeft in 2015 het initiatief genomen

Nadere informatie

Besluit van Burgemeester en Wethouders Nr. Onderwerp Datum 12 maart 2018 Verkoop grond bestemmingsplan De Hulst 2 Pagina 1 van 1 Het college van Burge

Besluit van Burgemeester en Wethouders Nr. Onderwerp Datum 12 maart 2018 Verkoop grond bestemmingsplan De Hulst 2 Pagina 1 van 1 Het college van Burge Besluit van Burgemeester en Wethouders Nr. Onderwerp Datum 12 maart 2018 Verkoop grond bestemmingsplan De Hulst 2 Pagina 1 van 1 Het college van Burgemeester en Wethouders van Venray, gelet op het bepaalde

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Ja, na informeren van betrokkenen. Beslissing op bezwaar

B en W Adviesnota ADVIES. Ja, na informeren van betrokkenen. Beslissing op bezwaar B en W Adviesnota Onderwerp Beslissing op bezwaar Zaaknummer Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 2 september 2019 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Vergunningverlening Toezicht Handhaving Naam steller

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Besluitnummer: 37 7.1 Onderwerp: Startnotitie plan van aanpak beschermd wonen (BW) en maatschappelijk opvang (MO) Limburg- Noord Openbaarheid Alle stukken zijn openbaar.

Nadere informatie

Zaaknummer Teammanager Marijn Jansen B & W datum 5 november 2018 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Belastingen WOZ

Zaaknummer Teammanager Marijn Jansen B & W datum 5 november 2018 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Belastingen WOZ Onderwerp Bekendmaking tarieven Onroerende zaakbelasting 2018 Zaaknummer Teammanager Marijn Jansen B & W datum 5 november 2018 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Belastingen WOZ Naam steller Hay Bongaerts

Nadere informatie

B & W datum 3 april 2017 Team Concern Naam steller Roel Reijnders Portefeuillehouder Ike Busser/Lucien Peeters

B & W datum 3 april 2017 Team Concern Naam steller Roel Reijnders Portefeuillehouder Ike Busser/Lucien Peeters Onderwerp Tariefberekening accommodatie Jerusalem Zaaknummer Teammanager B & W datum 3 april 2017 Team Concern Naam steller Roel Reijnders Portefeuillehouder Ike Busser/Lucien Peeters Openbaarheid Ja,

Nadere informatie

Startdocument regionale prestatieafspraken Bijlage 9

Startdocument regionale prestatieafspraken Bijlage 9 Startdocument regionale prestatieafspraken 2020-2023 Bijlage 9 Concept 2 april 2019 In dit document worden de bestuurlijke opdrachten geformuleerd voor drie werkgroepen in het traject regionale prestatieafspraken

Nadere informatie

Woonagenda Uitvoeringsplan Woonvisie Delft

Woonagenda Uitvoeringsplan Woonvisie Delft Woonagenda 2019-2022 Uitvoeringsplan Woonvisie Delft 2019-2022 Woonagenda Vertaling Woonvisie in concrete Uitvoeringsagenda De Woonagenda biedt een vertaalslag van het WAT naar het HOE Geeft korte termijn

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Onderwerp: Woningmarkt- en woonbehoefteonderzoek en actualisatie woonvisie Nummer: Datum vergadering: 23-02-2016 Hamer-/bespreekstuk Hamerstuk Conceptbesluit:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Ag. nr.: Reg. nr.: BP16.00192 Datum: Toekomstagenda Vijf van de Meierij.

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Ag. nr.: Reg. nr.: BP16.00192 Datum: Toekomstagenda Vijf van de Meierij. Datum: Onderwerp Toekomstagenda Vijf van de Meierij Status Besluitvormend Voorstel 1. De Toekomstvisie Vijf van de Meierij als vertrekpunt te hanteren voor verdere samenwerking op subregionaal niveau,

Nadere informatie

Bestuursopdracht. Centrumvisie

Bestuursopdracht. Centrumvisie Bestuursopdracht Centrumvisie Bestuursopdracht Centrumvisie Opdrachtgever: Auteur: gemeente Scherpenzeel afdeling Ruimte en Groen W. Hilbink/W.Algra Datum: 2 december 2014 Centrumvisie Scherpenzeel -1-

Nadere informatie