Gemeente Oosterhout T.a.v. de heer F. Lambregts Postbus GB Oosterhout. Per

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente Oosterhout T.a.v. de heer F. Lambregts Postbus GB Oosterhout. Per"

Transcriptie

1 Gemeente Oosterhout T.a.v. de heer F. Lambregts Postbus GB Oosterhout Per Familie Heijkant Slijperijhof DJ Oosterhout Oosterhout, 20 april 2012 Betreft: Geluidsoverlast Geachte heer Lambregts, In het dagblad BN De Stem van 19 april jl. lazen wij in de rubriek Stad en Streek een artikel over het Parkfeest dat jaarlijks in Oosterhout georganiseerd wordt (hierna: het Artikel ). Uit het Artikel blijkt dat een vijftigtal omwonenden van het Slotpark zich bij u beklaagd heeft over de (met name geluids-)overlast die door het organiseren van het Parkfeest wordt veroorzaakt. Wij zijn positief verrast over het initiatief van de buurtbewoners. Wij onderschrijven de klachten over de toenemende geluidsoverlast in Oosterhout. Voor uw informatie: wij zijn bewoners van de wijk de Houthaven. De wijk ligt eveneens in de binnenstad van Oosterhout, maar meer op afstand van het Slotpark. Deze wijk heeft geluidsoverlast van zowel de activiteiten die in de binnenstad georganiseerd worden (zoals het Parkfeest, maar ook vele andere jaarlijkse evenementen), alsmede van het zwembad De Warande. Ter toelichting het volgende. 1. Evenementen in de binnenstad 1.1 Toen wij ruim 14 jaar geleden op de Houthaven kwamen wonen, was er geen tot nauwelijks geluidsoverlast (noch van evenementen in de binnenstad noch van het zwembad De Warande). Incidenteel werd een evenement georganiseerd en dat konden wij dan horen, maar dat was niet iets storends. Dat was niet iets waarvan wij overlast hadden. Het is ook leuk als er af en toe wat georganiseerd wordt, zolang de overlast binnen de perken blijft. En destijds was dat ook zo. Nu zien wij onszelf geconfronteerd met een toename van zowel het aantal georganiseerde evenementen als geluidsoverlast.

2 Pagina 2 van Allereerst het aantal evenementen. De klachten rondom het Parkfeest staan wat ons betreft niet op zichzelf, maar moeten worden bezien in het kader van een (steeds verder uitgebreide) reeks aan evenementen die jaarlijks in de gemeente Oosterhout georganiseerd worden (buiten afstudeer- en eindexamenfeesten). Denk onder meer aan de Oosterhoutse kermis (met name het eindfeest met vuurwerk), het Mosselfeest, Floralia, Oosterhout Live, Kaais Zomer Carnaval, Pruvement, Bikinizz, etc. Van lokale proeverijen en braderieën tot dancefestivals, waarbij zelfs allerlei bekende Nederlandse dj s en artiesten worden uitgenodigd om op te komen treden. 1.3 Het aantal evenementen dat in de binnenstad wordt georganiseerd, heeft een flinke toevlucht genomen. Nieuwe evenementen zijn geïntroduceerd; evenementen die eenmalig bedoeld waren, hebben een permanent karakter gekregen; en evenementen die een langere historie kennen, zijn qua omvang en volume verder geïntensiveerd. Inmiddels is het zo dat vrijwel ieder weekend een evenement gaande is. Koninginnedag lijkt daarbij een start te zijn van een lente én zomer vol aan evenementen die eerst in het begin van de herfst teneinde komt. Geluidsnorm 1.4 Door de jaren heen is de geluidsoverlast geleidelijk toegenomen. De toename van het geluidsoverlast komt vermoedelijke niet alleen door de toename van het aantal evenementen, maar het lijkt alsof de geluidsnormen zijn verhoogd en de marges zijn verruimd; iets wat wij niet (op technische wijze) kunnen vaststellen, maar uit eigen waarneming kunnen constateren. Het is alsof de grenzen steeds verder zijn verlegd en waarbij de belangen van de buurtbewoners steeds verder op de achtergrond zijn geraakt. 1.5 De geluidsoverlast bereikte afgelopen zomer een nieuw hoogtepunt. In deze zomer is het meerdere malen (3 of 4 keer) voorgekomen dat wij niet eerder dan 2 uur s nachts konden gaan slapen vanwege het geluidsoverlast. Dit beeld stemt overigens overeen met het beeld dat de buurtbewoners van het Slotpark schetsen. Zij stellen in het Artikel: De bas dreunt door het huis, terwijl de kopjes koffie van tafel trillen. 1.6 Het is overigens vooral de bas die er vaak voor zorgt dat de overlast niet alleen de directe buurtbewoners betreft, maar ook voor overlast in de verdere omgeving zorgt.

3 Pagina 3 van 5 2. Uw reactie 2.1 In reactie op het Artikel (dat overigens enkel en alleen betrekking heeft op het Parkfeest) geeft u aan dat: ( ) dat bij Oosterhout een variatie aan evenementen hoort om leven in de stad te brengen. En: Als je in de binnenstad woont, heb je te maken met activiteiten die bij een bruisende stad als Oosterhout horen. 2.2 Hoewel wij onderschrijven dat er aan het leven in de binnenstad leeft bepaalde nadelen kunnen kleven als het gaat om geluid (er mag meer flexibiliteit verwacht worden), en dat het goed is voor een gemeente dat er activiteiten worden georganiseerd, vragen wij ons af of u met uw huidige ambitie Oosterhout tot een bruisende stad te maken niet voorbij gaat aan het feit dat Oosterhout een familiestad is met slechts inwoners, welke voornamelijk bestaan uit gezinnen (waarvan kinderen toch moeten kunnen slapen) en bejaarden. Reikt uw ambitie hier niet te ver? 2.3 In het Artikel geeft u aan dat: Bij de totstandkoming van de evenementennota is nadrukkelijk rekening gehouden met alle belangen. Aan de ene kant zijn dat de omwonenden, aan de andere kant de organisatoren van evenementen. Daar moet een balans in worden gevonden. Zou u concreet kunnen maken hoe u in het licht van de voorgaande ontwikkelingen, waarbij zowel het aantal evenementen, alsmede de geluidsnormen, zijn toegenomen concreet de belangen van de omwonenden heeft beschermd? 2.4 Wij wijzen u er in dit kader op dat de politie vorig jaar ondanks herhaaldelijke verzoeken niet heeft ingegrepen. Dit, omdat zij gebonden was aan de vergunningen die u heeft verleend. Er is daarom op dit moment geen instantie die kan handhaven op het moment dat het mis gaat. Daarbij komt dat wij het gevoel hebben dat u, gemeente Oosterhout, onze belangen onvoldoende in acht neemt, terwijl u wel meer en meer verwacht van de flexibiliteit van de buurtbewoners. 3. Zwembad De Warande 3.1 Voor de bewoners van de houthaven blijft de overlast helaas niet beperkt tot de in de binnenstad georganiseerde evenementen. De geluidsoverlast wordt tevens, zelfs in belangrijke mate, veroorzaakt door het zwembad De Warande. De overlast bestaat uit twee elementen.

4 Pagina 4 van 5 Reguliere uitoefening bedrijf 3.2 Ten eerste komt de overlast voort uit het dagelijks gebruik van de radio-installatie bij de reguliere uitoefening van het bedrijf tijdens de gebruikelijke openingstijden. De overlast gaat soms zo ver dat het in of rondom het huis onmogelijk is om (bijvoorbeeld) een boek te lezen of te studeren. 3.3 Vorige zomer hebben wij een aantal keer (tevergeefs) contact gezocht met de heer Oomen van het zwembad De Warande om te vragen of de muziek zachter kon. Tevergeefs, want de heer Oomen ontkende dat de geluidsoverlast veroorzaakt werd door het zwembad De Warande. Het zwembad zou geen gebruik maken van een geluidsinstallatie, aldus de heer Oomen. Des te opmerkelijker was het dat toen wij hem onlangs weer belden over geluidsoverlast (begin april dit jaar), hij ons vertelde dat de radio die dag alleen maar aanstond om de geluidsinstallatie te testen en gebruiksklaar te maken voor het nieuwe seizoen. Speciale evenementen 3.4 Ten tweede komt de overlast voort uit de speciale evenementen die het zwembad De Warande zelf organiseert naast de dagelijkse uitoefening van haar bedrijf, zoals: het OK Bommetje, wedstrijd Kanaalzwemmen, nachtzwemmen, polo toernooi (met slotfeest), etc. 3.5 De geluidsoverlast van een aantal van deze evenementen (met name het slotfeest van het polotoernooi) overstijgt zelfs het niveau van overlast van de door de gemeente in de binnenstad georganiseerde evenementen. 4. Verzoeken 4.1 Sinds wij, inmiddels ruim 14 jaar geleden, op de Houthaven zijn komen wonen, is zowel (a) het aantal evenementen en (b) de geluidsoverlast fors toegenomen. Van de buurtbewoners wordt een steeds verdergaande mate van flexibiliteit verwacht, zonder dat wij door u worden gehoord over (a) de wenselijkheid van deze evenementen, of (b) naar de gevolgen cq. overlast ervan. 4.2 In het kader van het voorgaande verzoeken wij u om in het kader van de organisatie van de verschillende evenementen bij uw besluitvorming meer rekening te houden met de belangen van de buurtbewoners en kritischer te zijn welke evenementen u wel en geen doorgang laat vinden. 4.3 Ten aanzien van de geluidsnormen geldt dat: (1) wij het voorstel van de buurtbewoners van het Slotpark onderschrijven de geluidsnorm naar beneden bij te stellen tot een maximum van 70 decibel in een meetafstand van 100 meter en voorts verzoeken wij u deze norm ook voor alle andere evenementen die de gemeente Oosterhout organiseert, te hanteren.

5 Pagina 5 van 5 (2) wij u verzoeken om voor het zwembad De Warande de geluidsnorm naar beneden te stellen (zowel voor het reguliere gebruik van de radioinstallatie als voor de organisatie van speciale evenementen). 4.4 Tot slot verzoek ik u ons een afschrift van de Evenementennota, waaraan u in het Artikel refereert aan ons toe te zenden. Op basis van de Wet Openbaarheid Bestuur bent u gehouden om inzage in deze nota te geven. Graag vernemen wij van u, Met vriendelijke groet, Familie Heijkant

(Geluids-)overlast evenementen

(Geluids-)overlast evenementen (Geluids-)overlast evenementen Inleiding Het huidige evenementenbeleid van de gemeente Asten is op 19 december 2006 door de gemeenteraad vastgesteld. Hierin zijn ook de geluidsnormen voor evenementen opgenomen.

Nadere informatie

Bijlage 3 Zienswijzennota

Bijlage 3 Zienswijzennota Bijlage 3 Zienswijzennota Inleiding De concept evenementenverordening heeft ter inzage gelegen van 20 maart 2014 tot en met 1 mei 2014. Tijdens deze inzageperiode zijn verschillende zienswijzen ontvangen

Nadere informatie

Beleidsregels evenementen strandpaviljoens Bloemendaal 2019

Beleidsregels evenementen strandpaviljoens Bloemendaal 2019 CVDR Officiële uitgave van Bloemendaal. Nr. CVDR613388_1 22 oktober 2018 Beleidsregels evenementen strandpaviljoens Bloemendaal 2019 Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van de

Nadere informatie

Zienswijze op Ontwikkelingskader Horeca Utrecht 2017

Zienswijze op Ontwikkelingskader Horeca Utrecht 2017 Stadsdorp Wolvenburg Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Utrecht p/a Gemeente Utrecht Ruimtelijke Ontwikkeling en Economie t.a.v. Marco van Dijk, Postbus 16200 3500 CE Utrecht

Nadere informatie

Gemeente Zandvoort. Geachte heer/mevrouw,

Gemeente Zandvoort. Geachte heer/mevrouw, Geachte heer/mevrouw, Veel mensen beleven plezier aan het afsteken van en het kijken naar vuurwerk. Een dergelijke beleving past bij een toeristisch dorp als Zandvoort. Helaas kan het afsteken van vuurwerk

Nadere informatie

Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2010 organiseert de deelgemeente Noord weer het festival Het

Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2010 organiseert de deelgemeente Noord weer het festival Het OMWONENDE BRIEF Aan de omwonende aan het Noordplein Bruisende Park aan de Rotte Zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2010 Bezoekadres Postadres Website E-mail Inlichtingen Telefoon Datum Eudokiaplein 35 3037

Nadere informatie

WW IMIIIIIIIIIIIMIIIMIII

WW IMIIIIIIIIIIIMIIIMIII WW IMIIIIIIIIIIIMIIIMIII IN.1261299 18/10/2012 mr drs S.W.Th. Huisman burgemeester gemeente Oosterhout Aan de gemeenteraad Datum 17 oktober 2012 Uw kenmerk Ons kenmerk In behandeling bij (0162) 489160

Nadere informatie

Voorbeeld van gemeentelijk evenementenbeleid. gemeente Nijmegen. Directie Grondgebied

Voorbeeld van gemeentelijk evenementenbeleid. gemeente Nijmegen. Directie Grondgebied Voorbeeld van gemeentelijk evenementenbeleid gemeente Nijmegen Inleiding S De voorbereiding S Het beleid S De toekomst Inleiding Eigen beleid: Geluidbeleid voor evenementen in de openlucht Festiviteitenregeling

Nadere informatie

Peter Sep CC: Geachte leden van de raad,

Peter Sep CC: Geachte leden van de raad, pagina 1 van 1 Peter Sep Van: Verzonden: zaterdag 26 oktober 2013 11:43 Aan: CC: Raad nderwerp: Negeren zienswijze ntwerpbestemmingsplan Brettenzone Geachte leden van de raad, Uheeft 25 september 2013

Nadere informatie

Raad. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedc Akkoordstukken

Raad. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedc Akkoordstukken Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team RS/VT/VG Evenementenkalender 2007 1- Notagegevens Notanummer 2007.03545 Datum 2-3-2007 Portefeuillehouder Burgemeester 2- Bestuursorgaan

Nadere informatie

Notitie sluitingstijden horeca tijdens zon- en feestdagen 2014 t/m 2017, gemeente Deurne

Notitie sluitingstijden horeca tijdens zon- en feestdagen 2014 t/m 2017, gemeente Deurne Gemeenteblad nr. 75, 23 oktober 2013 Notitie sluitingstijden horeca tijdens zon- en feestdagen 2014 t/m 2017, gemeente Deurne Deurne, 10 oktober 2013. Versie 1.0. Colofon: Portefeuillehouder : H.J. Mak,

Nadere informatie

Beoordeling Bevindingen

Beoordeling Bevindingen Rapport 2 h2>klacht Verzoekers, inwoners van de gemeente Cuijk, klagen erover dat het regionale politiekorps Brabant-Noord op 14 september 2008 geen enkele actie heeft ondernomen naar aanleiding van hun

Nadere informatie

Amsterdam, 16 augustus Aan de burgemeester van Amsterdam De gemeenteraad van Amsterdam Het algemeen bestuur van de Bestuurscommissie Oost

Amsterdam, 16 augustus Aan de burgemeester van Amsterdam De gemeenteraad van Amsterdam Het algemeen bestuur van de Bestuurscommissie Oost Amsterdam, 16 augustus 2016 Aan de burgemeester van Amsterdam De gemeenteraad van Amsterdam Het algemeen bestuur van de Bestuurscommissie Oost Geachte heer van der Laan, Op 9 mei jl. hebben wij, Vereniging

Nadere informatie

Het evenementenbeleid dat in 2009 voor het laatst door uw raad werd aangepast behoeft actualisering.

Het evenementenbeleid dat in 2009 voor het laatst door uw raad werd aangepast behoeft actualisering. Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 30 juni 2014 Agenda nr.: 14 Onderwerp: Vaststellen evenementenbeleid vervat in de nota Op en Top Valkenburg aan de Geul 2014-2018 Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting

Nadere informatie

Ons kenmerk L110/05.23786. Aantal bijlagen

Ons kenmerk L110/05.23786. Aantal bijlagen Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Datum 6-9-05 Datum

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 19 06 2017 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Overzicht van het participatietraject

Overzicht van het participatietraject Bijlage: Overzicht van het participatietraject In deze bijlage wordt een overzicht gegeven van de bijdragen van de verschillende partijen in de totstandkoming van de Evenementenverordening 2014. De reacties

Nadere informatie

Beleidsregel evenementen Heemskerk 2017

Beleidsregel evenementen Heemskerk 2017 Beleidsregel evenementen Heemskerk 2017 1 maart 2017 BIVO/2014/30043 *Z010A182006* BELEIDSREGEL EVENEMENTEN HEEMSKERK Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijving 5 Artikel 2 Doelstelling 5 Artikel 3 Vaste

Nadere informatie

Notitie "geluid afkomstig van horecabedrijven en. evenementen in Oisterwijk"

Notitie geluid afkomstig van horecabedrijven en. evenementen in Oisterwijk Notitie "geluid afkomstig van horecabedrijven en evenementen in Oisterwijk" 1. INLEIDING Doel van de voorliggende notitie is het scheppen van duidelijkheid over de toepassing van de geluidvoorschriften

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving

Zundertse Regelgeving Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Openbare orde en veiligheid Naam regeling: Beleidsregels meerjarige evenementenvergunningen gemeente Zundert Citeertitel: Beleidsregels meerjarige

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Centrale vuurwerkshow(s) rond jaarwisseling (Motie) Steller M.L. Doek en R.J. Bakker De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon (050) 367 55 24 Bijlage(n) 3 Ons kenmerk

Nadere informatie

burenoverlast wonen met karakter

burenoverlast wonen met karakter burenoverlast wonen met karakter wonen met karakter wat is burenoverlast? U huurt een woning van Lefier, en of u wilt of niet de buren krijgt u er gratis bij. Het is heel normaal dat u af en toe merkt

Nadere informatie

orv4. MEI 2017 vi VvE "De Kolk" Mw. E. Vasbinder Hooikade AB Delft

orv4. MEI 2017 vi VvE De Kolk Mw. E. Vasbinder Hooikade AB Delft orv4. VvE "De Kolk" Mw. E. Vasbinder Hooikade 25 2627 AB Delft Aan het College van Burgemeester en Wethouders en de raad van de gemeente Delft Postbus 78 2600 ME Delft Kopie Afd Geme nte Delft Docibillage

Nadere informatie

Betrekken omgeving bij ruimtelijke initiatieven

Betrekken omgeving bij ruimtelijke initiatieven Betrekken omgeving bij ruimtelijke initiatieven Aanleiding Op 2 september heeft het college het volgende verzocht: Maak een voorstel betreffende de wijze waarop omwonenden worden geïnformeerd of betrokken

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Secretariaat van de hoor- en adviescommissie Postbus MC s-hertogenbosch

College van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Secretariaat van de hoor- en adviescommissie Postbus MC s-hertogenbosch College van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Secretariaat van de hoor- en adviescommissie Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Betreft: Bezwaar tegen het verkeersbesluit A270, nummer 3059962 Zaaknummer

Nadere informatie

Geen actie tegen bouwoverlast buiten kantooruren Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid

Geen actie tegen bouwoverlast buiten kantooruren Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen actie tegen bouwoverlast buiten kantooruren Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Samenvatting 1 juni 2012 RA120866 Twee buren ondervinden overlast van bouwwerkzaamheden

Nadere informatie

PRESENTATIE. Onderzoek Openbare Orde en Veiligheid bij Evenementen COMMISSIE EFB

PRESENTATIE. Onderzoek Openbare Orde en Veiligheid bij Evenementen COMMISSIE EFB PRESENTATIE Onderzoek Openbare Orde en Veiligheid bij Evenementen COMMISSIE EFB 22 juni 2017 1. Waarom dit onderzoek? 2. Doel en centrale vraagstelling 3. Belangrijkste conclusies en aanbevelingen 4. Aanpak

Nadere informatie

Vervolgbijeenkomst Thema Evenementen Ontwerp omgevingsplan Hembrugterrein

Vervolgbijeenkomst Thema Evenementen Ontwerp omgevingsplan Hembrugterrein Vervolgbijeenkomst Thema Evenementen Ontwerp omgevingsplan Hembrugterrein donderdag 23 maart 2017 Ongeveer 15 omwonenden en huidige ondernemers van het Hembrugterrein namen op donderdag 23 maart deel aan

Nadere informatie

de gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders 13 december Realisatie JOP in Groot-Ammers nabij sporthal De Reiger

de gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders 13 december Realisatie JOP in Groot-Ammers nabij sporthal De Reiger collegebrief aan de raad Aan Van Datum Zaaknummer Onderwerp de gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders 13 december 2014 168693 Realisatie JOP in Groot-Ammers nabij sporthal De Reiger Geachte

Nadere informatie

OPENBAAR. Zeeland. Beslisnota GS. llllillllllilililliillllllliillllilllll zaaknummer verwijsnummer

OPENBAAR. Zeeland. Beslisnota GS. llllillllllilililliillllllliillllilllll zaaknummer verwijsnummer Beslisnota GS Provincie Zeeland OPENBAAR llllillllllilililliillllllliillllilllll zaaknummer verwijsnummer 16002326 onderwerp Klacht voorgesteld besluit Brief aan toezenden Meegaan met het oordeel van de

Nadere informatie

Voordracht voor de raadsvergadering Datum:

Voordracht voor de raadsvergadering Datum: Nummer Afdeling BD2011-004305 Voordracht voor de raadsvergadering Datum: 21-12-2011 Publicatiedatum Programma 4 Werk, Inkomen en Economie Agendapunt

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Arnhem. Datum: 28 februari Rapportnummer: 2011/066

Rapport. Rapport over een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Arnhem. Datum: 28 februari Rapportnummer: 2011/066 Rapport Rapport over een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Arnhem. Datum: 28 februari 2011 Rapportnummer: 2011/066 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat het college van burgemeester

Nadere informatie

Amsterdam, 18 mei 2016. De burgemeester van Amsterdam T.a.v. Directie Juridische Zaken Postbus 202 1000 AE Amsterdam Uw naam en adres

Amsterdam, 18 mei 2016. De burgemeester van Amsterdam T.a.v. Directie Juridische Zaken Postbus 202 1000 AE Amsterdam Uw naam en adres Amsterdam, 18 mei 2016 De burgemeester van Amsterdam T.a.v. Directie Juridische Zaken Postbus 202 1000 AE Amsterdam Uw naam en adres Betreft: bezwaar tegen de op 21 april 2016 verleende evenementenvergunning

Nadere informatie

Richtlijnen communicatieplan evenement

Richtlijnen communicatieplan evenement Richtlijnen communicatieplan evenement Inleiding Voor u ligt de richtlijn communicatieplan evenement. Voordat u verder gaat is er een aantal belangrijke punten over deze richtlijn. Deze richtlijn is bedoeld

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1072494 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1072493 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend

Nadere informatie

Artikel 1. Activiteiten waarvan vooraf geweten is dat er muziek zal worden gespeeld

Artikel 1. Activiteiten waarvan vooraf geweten is dat er muziek zal worden gespeeld Plan Stadsbestuur Gemeenteplein 2 8790 Waregem 056 62 12 21 secretariaat@waregem.be goedgekeurd in de gemeenteraad van 3 mei 2016 Gelui(d)Tplan I. Inleiding Samen feest vieren, studeren, werken, sporten,

Nadere informatie

Aanvraagformulier vergunning terrassen

Aanvraagformulier vergunning terrassen Aanvraagformulier vergunning terrassen In artikel 2.10 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is geregeld dat het zonder vergunning verboden is voorwerpen te plaatsen op of aan een openbare plaats

Nadere informatie

Notulen vergadering d.d. 30 oktober Agenda: Presentielijst

Notulen vergadering d.d. 30 oktober Agenda: Presentielijst Notulen vergadering d.d. 30 oktober 2013 ielijst Wijkraadsleden Lucas van Kessel (voorzitter) Leo Hellinga (vicevoorzitter) Tinka Nas (penningmeester) Kees Rol Afwezig Inge Zuurendonk Afwezig Tineke Snel

Nadere informatie

Gemeente Haarlem, Middelen en Services. Communicatie. Beste leden van de wijkraad binnenstad,

Gemeente Haarlem, Middelen en Services. Communicatie. Beste leden van de wijkraad binnenstad, Gemeente Haarlem, Middelen en Services Communicatie Retouradres Postbus 511, 2003PB Haarlem Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer E-mail 22 oktober 2014 MenS//2014/ KA Nab 0235114248 knab@haarlem.nl

Nadere informatie

Advies Plan van aanpak bestrijding K,inderarmoede

Advies Plan van aanpak bestrijding K,inderarmoede Advies Plan van aanpak bestrijding K,inderarmoede 5 april 2017 VeenseJongerenraad Geacht college, De Jongerenraad van Veenendaal schrijft dit advies naar aanleiding van de brief die wij op 28 februari

Nadere informatie

Rochdale BV t.a.v. de heer T. Visser Postbus AR AMSTERDAM. Betreft: parkeren in en rond parkeergarage Leerdamhof

Rochdale BV t.a.v. de heer T. Visser Postbus AR AMSTERDAM. Betreft: parkeren in en rond parkeergarage Leerdamhof Rochdale BV t.a.v. de heer T. Visser Postbus 56659 1040 AR AMSTERDAM Betreft: parkeren in en rond parkeergarage Leerdamhof Amsterdam, 19 september 2013 Geachte heer Visser, Hierbij presenteren wij u de

Nadere informatie

Ik wil u, mede namens de buurtbewoners, bedanken voor de tijd en aandacht die u ons, als aanwonenden van sporthal de Bongerd nu geeft.

Ik wil u, mede namens de buurtbewoners, bedanken voor de tijd en aandacht die u ons, als aanwonenden van sporthal de Bongerd nu geeft. Beste raadsleden, Ik wil u, mede namens de buurtbewoners, bedanken voor de tijd en aandacht die u ons, als aanwonenden van sporthal de Bongerd nu geeft. In de stukken las ik ergens dat de sporthal is gebouwd

Nadere informatie

1. Inleiding Inrichtingen Festiviteiten Evenementen Overige geluidhinder

1. Inleiding Inrichtingen Festiviteiten Evenementen Overige geluidhinder Toezichtplan Geluid Inhoud Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2. Toezicht geluidsnormen... 4 2.1 Aanleiding geluidsmetingen... 4 2.2 Uitvoering geluidsmetingen... 4 2.2.1 Meetmethode... 4 2.2.2 Meetapparatuur...

Nadere informatie

Rapport. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Rapport. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt Rapport Zeggen wat je doet en doen wat je zegt Een onderzoek naar de informatieverstrekking door het college van burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer bij de uitbreidingen van een speelveld. Oordeel

Nadere informatie

Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân t.a.v. Het algemeen bestuur Postbus AA Franeker

Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân t.a.v. Het algemeen bestuur Postbus AA Franeker Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân t.a.v. Het algemeen bestuur Postbus 4 8800 AA Franeker Betreft: Vaststelling PGB-tarieven 2020 Franeker, 26 augustus 2019 Geacht bestuur, Hierbij

Nadere informatie

: 6e wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV): sluitingstijden horeca

: 6e wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV): sluitingstijden horeca Raad : 5 oktober 2004 Agendanr. : Doc.nr : B200410086 Afdeling: : Bestuursondersteuning RAADSVOORSTEL Onderwerp : 6e wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV): sluitingstijden horeca Inleiding

Nadere informatie

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 18A.00172

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 18A.00172 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 18A.00172 Datum: 12 februari 2018 Team: Ruimtelijke plannen Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan:

Nadere informatie

[Geanonimiseerd] Geachte mevrouw/heer,

[Geanonimiseerd] Geachte mevrouw/heer, Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag Uw brief van Ons kenmerk 201608584/6032634 Behandeld door Doorkiesnummer E-mail Aantal bijlagen Onderwerp verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor

Nadere informatie

Locatieprofielen voor evenementen: balans tussen levendigheid en leefbaarheid

Locatieprofielen voor evenementen: balans tussen levendigheid en leefbaarheid Locatieprofielen voor evenementen: balans tussen levendigheid en leefbaarheid Een samenvatting van de nota Geluid en de locatieprofielen 28 september 2016 Aanleiding Het evenementenbeleid is aangenomen

Nadere informatie

Dit jaar werd het park van de lente tot de herfst bezet, vernield en vervuild.

Dit jaar werd het park van de lente tot de herfst bezet, vernield en vervuild. Openbare zitting van 21.09.2015 Interpellatie van mevrouw Françoise Carton de Wiart over de vele festiviteiten die in het Jubelpark georganiseerd worden en de hinder die de inwoners van Etterbeek ondervinden

Nadere informatie

Gebruik en waardering van het open water in Leiden. Uitkomsten peiling LeidenPanel

Gebruik en waardering van het open water in Leiden. Uitkomsten peiling LeidenPanel Gebruik en waardering van het open water in Leiden Uitkomsten peiling LeidenPanel Colofon Serie Statistiek 2012 / 11 Gemeente Leiden Afdeling Strategie en Onderzoek, Beleidsonderzoek en Analyse (BOA) Postbus

Nadere informatie

Nila Polder Latupeirissa

Nila Polder Latupeirissa Nila Polder Latupeirissa Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Daalen, Kees van maandag 8 mei 2017 9:28 Griffie Veenendaal brief aan alle raadsfracties inzake Groot onderhoud Park Ruisseveen 170508

Nadere informatie

B. Wouda. wethouder De Weger. Van: R.C. Ouwerkerk Tel nr: 8856 Nummer: 15A.00491 Datum: 12 mei 2015

B. Wouda. wethouder De Weger. Van: R.C. Ouwerkerk Tel nr: 8856 Nummer: 15A.00491 Datum: 12 mei 2015 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: R.C. Ouwerkerk Tel nr: 8856 Nummer: 15A.00491 Datum: 12 mei 2015 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland Postbus AB LELYSTAD. Geachte leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland,

Leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland Postbus AB LELYSTAD. Geachte leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland, gemeente Leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland Postbus 55 8200 AB LELYSTAD Uw brief van Onderwerp resultaten Stuurgroep Standpuntbepaling Provinciale Herindeling Uw kenmerk Bijlagen 1 Ons

Nadere informatie

1. Vast te stellen de brief aan de raad over de uitkomst van de ronde tafel gesprekken.

1. Vast te stellen de brief aan de raad over de uitkomst van de ronde tafel gesprekken. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Uitkomst ronde tafel gesprekken aanwijzing vuurwerkvrije zones Programma Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Ter uitvoering van de moties tot het onderzoeken

Nadere informatie

In deze folder leest u gouden tips om prettig samen te leven, hoe u

In deze folder leest u gouden tips om prettig samen te leven, hoe u Een goede buur is goud waard! Overlast of prettig samenleven? Enkele tips Liever een goede buur Als bewoner heeft u te maken met buren naast, boven of onder u. Om ervoor te zorgen dat iedereen prettig

Nadere informatie

INGEKOMEN ^Gemeente Valkenswaard. i;'af> c V JUN Het College van Burgermeester en Wethouders Postbus GA Valkenswaard

INGEKOMEN ^Gemeente Valkenswaard. i;'af> c V JUN Het College van Burgermeester en Wethouders Postbus GA Valkenswaard INGEKOMEN ^Gemeente Valkenswaard i;'af> c V JUN 2012 Het College van Burgermeester en Wethouders Postbus 10100 5550 GA Valkenswaard Valkenswaard, 26 juni 2012 Betreft: zienswijze concept beleidskader evenementen.

Nadere informatie

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 14 juli 2011

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 14 juli 2011 1 ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 14 juli 2011 OPSTELLER VOORSTEL: AFDELING: PORTEFEUILLEHOUDER: G. Snapper FJZ/AJZ M.C.M. Waanders Agendapunt: No. /'11 Dokkum, 27 mei 2011 ONDERWERP: Sluitingstijden

Nadere informatie

Page 1 of 3 Cools, Luuk Onderwerp: Ziek door kattenverjager (pijnlijke pieptoon) Bijlagen: frieschdagbladfrequentieaanpassing.pdf; frieschdagbladstrijdtegenkattenverjagers.pdf; handleiding.pdf; hogetonen.png;

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2009 2010 32 417 Kabinetsformatie 2010 Nr. 2 BRIEF VAN DE INFORMATEUR Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Hierbij zend ik u, daartoe

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van de gemeente Bloemendaal,

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van de gemeente Bloemendaal, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Bloemendaal Nr. 132732 22 juni 2018 Beleidsregels evenementen strandpaviljoens Bloemendaal Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van

Nadere informatie

Evaluatie effecten Oegstgeest door invoering betaald parkeren gemeente Leiden

Evaluatie effecten Oegstgeest door invoering betaald parkeren gemeente Leiden Evaluatie effecten Oegstgeest door invoering betaald parkeren gemeente Leiden 1. Historie invoering betaald parkeren Leiden Met ingang van 1 november 2016 heeft de gemeente Leiden betaald parkeren ingevoerd

Nadere informatie

Geachte fractievoorzitter of lid van de Commissie Ruimte en Verkeer,

Geachte fractievoorzitter of lid van de Commissie Ruimte en Verkeer, Geachte fractievoorzitter of lid van de Commissie Ruimte en Verkeer, In de bijlage treft u een Q en A lijst met betrekking tot de Buccaneer Delft. Dit document zal tevens op de lijst met ingekomen stukken

Nadere informatie

UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID

UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID Apeldoorn, 15 oktober 2015 Geachte heer, mevrouw, De gemeente werkt aan beleid voor citymarketing en evenementen. Wij hebben hierover met veel Apeldoornse partijen

Nadere informatie

Participatietraject tijdens opstellen Stedenbouwkundig Plan (SP) resp. ontwerpbestemmingsplan

Participatietraject tijdens opstellen Stedenbouwkundig Plan (SP) resp. ontwerpbestemmingsplan Bennebroek, 14 mei 2019 ZIENSWIJZE Geachte leden van de gemeenteraad van Bloemendaal, Hierbij dient de Dorpsraad Bennebroek zienswijze in op het ontwerpbestemmingsplan Park Vogelenzang. Deze zienswijze

Nadere informatie

Vastgesteld door de gemeenteraad op 8 mei 2014. Beleid Internetwinkels West Maas en Waal

Vastgesteld door de gemeenteraad op 8 mei 2014. Beleid Internetwinkels West Maas en Waal Vastgesteld door de gemeenteraad op 8 mei 2014 Beleid Internetwinkels West Maas en Waal Inleiding Webwinkels zijn een relatief nieuw fenomeen waar tot nu toe binnen onze gemeente nog geen beleid voor is

Nadere informatie

Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Asten 2017 inclusief bijbehorende toelichting

Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Asten 2017 inclusief bijbehorende toelichting WAAR RAADSBESLUIT Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Asten 2017 inclusief bijbehorende toelichting Zaaknummer 2018073298 Onderwerp: Dagtekening: Agendanummer: Wijziging van de

Nadere informatie

Geluidbeleid voor evenementen

Geluidbeleid voor evenementen Geluidbeleid voor evenementen juli 2016 1 Geluidbeleid voor evenementen juli 2016 Inhoud 1 Inleiding p. 3 1.1 Reikwijdte van het geluidbeleid voor evenementen p. 3 1.2 Relatie met de APV p. 4 1.3 Naleven

Nadere informatie

bijevenementenin de buitenlucht Richard Lekkerkerker

bijevenementenin de buitenlucht Richard Lekkerkerker (Geluid-)normenvoormuziekgeluid bijevenementenin de buitenlucht Richard Lekkerkerker Meer dan db(a) en db(c) Acceptatie van bewoners: 2 Categoriën gecombineerd met eindtijden Geschiktheid van locaties

Nadere informatie

Ons kenmerk 10.1461895

Ons kenmerk 10.1461895 gemeente WW w Oosterhout Fractie GroenLinks t.a.v. de heer W.J.W.A. van der Zanden Hoogstraat 6 4901 PK OOSTERHOUT Datum 13 januari 2015 Uw kenmerk Ons kenmerk 10.1461895 In behandeling bij a.burqer(5)oosterïiout.nl

Nadere informatie

LBIO t.a.v. de heer L. de Bakker, directeur Postbus AX ROTTERDAM. Geachte heer De Bakker,

LBIO t.a.v. de heer L. de Bakker, directeur Postbus AX ROTTERDAM. Geachte heer De Bakker, LBIO t.a.v. de heer L. de Bakker, directeur Postbus 8901 3009 AX ROTTERDAM Geachte heer De Bakker, In januari hebben wij u geïnformeerd over een klacht van de heer Xxx over de werkwijze van het LBIO bij

Nadere informatie

Laag Frequent Geluid, je zou er maar last van hebben.

Laag Frequent Geluid, je zou er maar last van hebben. Laag Frequent Geluid, je zou er maar last van hebben. In het begin is er niets, alles lijkt normaal.ik spreek in het jaar 2010, je woont in een rustige wijk en komt tot rust in je woning. Je besluit hier

Nadere informatie

Betreft: aanvullende uitleg bezwaren voorgenomen bezuiniging

Betreft: aanvullende uitleg bezwaren voorgenomen bezuiniging Secretariaat Judith Krajenbrink Hiddinkdijk 19 7055AS Heelweg (06) 10 49 19 93 info@jubalvarsseveld.nl Bankrekening NL70RABO0364812788 KvK-nummer 40120604 Gemeente Oude IJsselstreek t.a.v. de gemeenteraad

Nadere informatie

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête?

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête? ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT 000495201509/001 Waarom deze enquête? Dank u dat u wilt meewerken aan de Enquête Leefbaarheid Binnenstad Weert. De Bewonersorganisatie Binnenstad (BOB) onderzoekt

Nadere informatie

Hieronder de reactie op de vragen die u gesteld heeft over de bewoning van Roestuin 43 te Hendrik- Ido-Ambacht.

Hieronder de reactie op de vragen die u gesteld heeft over de bewoning van Roestuin 43 te Hendrik- Ido-Ambacht. Aan: Van: Betreft: Ary Cramer namens de fractie Gemeente Belangen Burgemeester J. Heijkoop Roestuin 43; n.a.v. vraag artikel 37 Reglement van Orde Datum: 16 juli 2012 Beste heer Cramer, Hieronder de reactie

Nadere informatie

Notitie Commentaar op de Inspraak. Concept-Horecabeleidsplan Helmond 2011-2015

Notitie Commentaar op de Inspraak. Concept-Horecabeleidsplan Helmond 2011-2015 Notitie Commentaar op de Inspraak Concept-Horecabeleidsplan Helmond 2011-2015 Helmond, 31 mei 2011, College van burgemeester en wethouders. 1 1. Inleiding: De gemeente heeft in samenspraak met direct belanghebbenden

Nadere informatie

College van Burgermeester en Wethouders gemeente Moerdijk

College van Burgermeester en Wethouders gemeente Moerdijk Artikel 35 vragen fractie BBM Aan: College van Burgermeester en Wethouders gemeente Moerdijk Datum: 19 december 2017 Betreft: Vitaliteit Geacht College, BBM is er een groot voorstander van dat ouderen

Nadere informatie

NOTA VAN ANTWOORD. Op de ingediende zienswijzen op de conceptnota Evenementenbeleid. van de gemeente Amstelveen

NOTA VAN ANTWOORD. Op de ingediende zienswijzen op de conceptnota Evenementenbeleid. van de gemeente Amstelveen NOTA VAN ANTWOORD Op de ingediende zienswijzen op de conceptnota Evenementenbeleid van de gemeente Amstelveen Bij collegebesluit van 15 september 2015 is ingestemd met het concept-evenementenbeleid van

Nadere informatie

Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen

Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen en/of mogelijke risico s van de artikelen die niet worden opgenomen of zijn aangepast Artikel 2:6 Artikel 2:7 Handhaving: Verwerkingstijd: Artikel 2:9 Artikel 2:10 Handhaving: Verwerkingstijd: Artikel

Nadere informatie

Sterven is doodeenvoudig. Iedereen kan het.

Sterven is doodeenvoudig. Iedereen kan het. Sterven is doodeenvoudig. Iedereen kan het. Wim Brands in gesprek met René Gude ISVW UITGEVERS INHOUD Inleiding 7 I Reservetijd 9 II Troost van de filosofie 13 III Jezelf uit de knoop halen 19 IV De zin

Nadere informatie

Van Het presidium Contactpersoon: C.J.M. Terstappen Aan De raads- en duoburgerleden Tel:

Van Het presidium Contactpersoon: C.J.M. Terstappen   Aan De raads- en duoburgerleden Tel: Gemeente Bergen op Zoom Raadsmededeling I Datum 2 0 JUNI 2017 Nr. Van Het presidium Contactpersoon: C.J.M. Terstappen Email: K.terstappen@bergenopzoom.nl Aan De raads- en duoburgerleden Tel: Portefeuillehouder(s)

Nadere informatie

Werkstuk wizard Hulpvragen

Werkstuk wizard Hulpvragen Hulpvragen Hulpvragen dieren Waarnemen Hoe ziet het dier eruit? Hoe beweegt het dier? Welke geluiden maakt het dier? Hoe voelt het dier aan? Hoe reageert het dier op je? Hoe neemt het dier waar? Leven

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de gemeente Gorinchem. Datum: 26 september Rapportnummer: 2013/130

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de gemeente Gorinchem. Datum: 26 september Rapportnummer: 2013/130 Rapport Rapport betreffende een klacht over de gemeente Gorinchem Datum: 26 september 2013 Rapportnummer: 2013/130 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat hij en andere buurtbewoners niet zijn betrokken bij

Nadere informatie

AANVULLING OP BEROEPSCHRIFT

AANVULLING OP BEROEPSCHRIFT AANVULLING OP BEROEPSCHRIFT GEEN N1 Frances de Waal Zijkanaal F West 23 1165 MZ Halfweg Aan de sector bestuursrecht van de rechtbank Amsterdam T.a.v. mevr. J. Winklaar Postbus 75850 1070 AW Amsterdam Datum:

Nadere informatie

Kent u nog andere AED-stichtingen die aan deze dag willen deelnemen? Stuur deze mail dan gerust door.

Kent u nog andere AED-stichtingen die aan deze dag willen deelnemen? Stuur deze mail dan gerust door. Zwolle, 18 augustus 2014 Geachte heer/mevrouw, Op zaterdag 25 oktober organiseert GHOR IJsselland een regionale AED-dag. Op deze dag geven we zoveel mogelijk inwoners van IJsselland de mogelijkheid om

Nadere informatie

Betreft: zienswijze ontwerp bestemmingsplan "Veegplan binnen de bebouwde kom, locatie Vlasakker 3 / de Vlasroot 14 te Valkenswaard

Betreft: zienswijze ontwerp bestemmingsplan Veegplan binnen de bebouwde kom, locatie Vlasakker 3 / de Vlasroot 14 te Valkenswaard INGEKOMEN Gemeente Valkenswaard 1 4 SEP /O'D J.A.M. van den Berk De Vlasroot 12 5555 KR Valkenswaard Nr.: Team: Mf. Aan de Gemeenteraad van Valkenswaard Hofnar 15 Postbus 10100 5550 GA Valkenswaard Valkenswaard,

Nadere informatie

Drukte en leefbaarheid in de stad

Drukte en leefbaarheid in de stad BIJLAGENBOEK Drukte en leefbaarheid in de stad december 2016 Rekenkamer Amsterdam Drukte en leefbaarheid in de stad Bijlagenboek: Resultaten enquête burgerpanel december 2016 2 Inhoudsopgave 1 Enquêtevragen

Nadere informatie

Het spoor bijster Gemeente Amsterdam Dienst Milieu en Bouwtoezicht Stadsdeel West

Het spoor bijster Gemeente Amsterdam Dienst Milieu en Bouwtoezicht Stadsdeel West Rapport Gemeentelijke Ombudsman Het spoor bijster Gemeente Amsterdam Dienst Milieu en Bouwtoezicht Stadsdeel West Samenvatting 15 mei 2012 RA120761 Een man, woonachtig in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam,

Nadere informatie

Voorstel van het college inzake Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Het Oude Centrum n.a.v. tussenuitspraak Raad van State

Voorstel van het college inzake Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Het Oude Centrum n.a.v. tussenuitspraak Raad van State Datum 30 mei 2017 Registratienummer RIS297090 Voorstel van het college inzake Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Het Oude Centrum n.a.v. tussenuitspraak Raad van State INLEIDING Op 9 juni 2016 (RIS

Nadere informatie

In deze brochure leest u wat u kunt doen om overlast te voorkomen of op te lossen. Burenoverlast? We komen er wel uit!

In deze brochure leest u wat u kunt doen om overlast te voorkomen of op te lossen. Burenoverlast? We komen er wel uit! In deze brochure leest u wat u kunt doen om overlast te voorkomen of op te lossen. Burenoverlast? We komen er wel uit! Inhoud Leefgeluiden, je hoort ze pagina 3 Praten helpt pagina 4 U komt er niet uit

Nadere informatie

MOTIVERING BOUW KUNDIG ONTWERP BUREAU MUNTINGA. Gemeente Midden-Drenthe t.a.v. Het college van B&W Raadhuisstraat AA Beilen

MOTIVERING BOUW KUNDIG ONTWERP BUREAU MUNTINGA. Gemeente Midden-Drenthe t.a.v. Het college van B&W Raadhuisstraat AA Beilen NL40 RABO 0373810369 RABONL2U BTW 1045.89.267.B01 KvK 04075924 MOTIVERING Gemeente Midden-Drenthe t.a.v. Het college van B&W Raadhuisstraat 1 9410 AA Beilen 23-12-2016 datum Hoofdstraat 14 te Hooghalen

Nadere informatie

Een onderzoek naar de handelwijze van het college van burgemeester en wethouders van Zeist bij de verkoop van een groenstrook.

Een onderzoek naar de handelwijze van het college van burgemeester en wethouders van Zeist bij de verkoop van een groenstrook. Rapport Een onderzoek naar de handelwijze van het college van burgemeester en wethouders van Zeist bij de verkoop van een groenstrook. Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over het college

Nadere informatie

Afdeling Toezicht & Handhaving t.a.v. dhr. R. Goes teamleider Programmatisch Handhaven Postbus 8375 3503 RJ UTRECHT. Utrecht, 30 mei 2011

Afdeling Toezicht & Handhaving t.a.v. dhr. R. Goes teamleider Programmatisch Handhaven Postbus 8375 3503 RJ UTRECHT. Utrecht, 30 mei 2011 Afdeling Toezicht & Handhaving t.a.v. dhr. R. Goes teamleider Programmatisch Handhaven Postbus 8375 3503 RJ UTRECHT Utrecht, 30 mei 2011 Betreft: Verzoek tot handhaving Geachte heer Goes, Tijdens de hoorzitting

Nadere informatie

Enquête Havendijk bedrijven. Hoe belangrijk is de Havendijk voor bedrijven en wat kunnen zij bijdragen aan vermindering van verkeersoverlast?

Enquête Havendijk bedrijven. Hoe belangrijk is de Havendijk voor bedrijven en wat kunnen zij bijdragen aan vermindering van verkeersoverlast? Enquête Havendijk bedrijven Hoe belangrijk is de Havendijk voor bedrijven en wat kunnen zij bijdragen aan vermindering van verkeersoverlast? Kenniscentrum MVS juli 2016 E n q u ê t e H a v e n d i j k

Nadere informatie

Gemeente Almere. Voorstel aan Burgemeester en Wethouders Besluit. Aanwijzingsbesluit uitstallingen, reclameborden, speeltoestellen en overige objecten

Gemeente Almere. Voorstel aan Burgemeester en Wethouders Besluit. Aanwijzingsbesluit uitstallingen, reclameborden, speeltoestellen en overige objecten Voorstel aan Burgemeester en Wethouders Besluit Verseon 16 oktober 2015 Pagina 6/6 Vergaderdatum 13 oktober 2015 Besluit conform voorstel B en W besluit Aanwijzingsbesluit uitstallingen, reclameborden,

Nadere informatie

Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51)

Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51) Wet luchtvaart Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51) Aanvrager : Norbert Fleuren Elektro-Technik Type ontheffing : Generieke ontheffing voor helikoptervluchten Datum ontvangst aanvraag

Nadere informatie

Aan de Participatieraad Haarlemmermeer T.a.v. de voorzitter, de heer G. Hille. Geachte heer Hille,

Aan de Participatieraad Haarlemmermeer T.a.v. de voorzitter, de heer G. Hille. Geachte heer Hille, gemeente Haarlemmermeer Aan de Participatieraad Haarlemmermeer T.a.v. de voorzitter, de heer G. Hille Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefax 023 56395 50 cluster Maatschappelijke

Nadere informatie

Betreft: Zienswijze op Startdocument planmer Windenergielocatie No. 45 A12, De Balij

Betreft: Zienswijze op Startdocument planmer Windenergielocatie No. 45 A12, De Balij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, t.a.v. mw. H. Maagdenberg afdeling Ruimte, Wonen en Bodem, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag. windenergie@pzh.nl Betreft: Zienswijze op Startdocument planmer Windenergielocatie

Nadere informatie

Evenementenbeleid Gemeente Vlissingen. Inhoudsopgave

Evenementenbeleid Gemeente Vlissingen. Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 1.1 Algemeen 2 1.2 Doelstelling van het evenementenbeleid 2 1.3 Begripsbepalingen 2 2 Uitgangspunten voor evenementen 3 2.1 Veiligheid 3 2.2 Geluidsniveau van activiteiten 3

Nadere informatie