MOBS Onderzoek Ashnie Baboeram CMD2a Project herfst: NS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MOBS Onderzoek Ashnie Baboeram CMD2a Project herfst: NS"

Transcriptie

1 MOBS Onderzoek Ashnie Baboeram CMD2a Project herfst: NS

2 Inhoudsopgave Field research... 3 Inleiding... 3 Vragenlijst... 3 Desk Research... 9 Mobiele applicatie... 9 Smartphone... 9 SD-kaart...10

3 Field research Inleiding Ik heb gekozen voor de doelgroep student die beschikken over een smartphone en die enige kennis hebben van technologie. Ik richt me op studenten die een voltijd hbo of universitaire opleiding volgen. Deze studenten reizen elke dag minimaal een half uur met de trein van huis naar school en eventueel van school of huis naar hun studentenbaan. De reden dat ik heb gekozen voor deze doelgroep is omdat dit een groot deel van de reizigers van de NS betreft. Deze studenten worden op dit moment nog niet als zakelijke reizigers bestempeld, maar na hun studie zijn zij dit wel. Vandaar dat ik me wil richten op het begin van de zakelijke reiziger. Zij worden op dit moment gevormd tot zakelijke reizigers. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen in wat studenten nodig hebben om hun tot een zakelijke reiziger te vormen, heb ik 5 studenten geïnterviewd Vragenlijst 1. Naam 2. Leeftijd 3. Studierichting 4. Met de trein van...naar...? 5. Reistijd + wachttijd op station 6. Wat houdt je bezig wanneer je in de trein zit? 7. Wat houdt je bezig wanneer je op het station staat te wachten? 8. Wat zou jouw reis aangenamer maken als je in de trein zit? 9. Wat zou je reis aangenamer maken als je op het station aankomt? 10. Van wat voor mobiele applicaties maak je gebruik tijdens je reis. 11. Stel dat ik een draagbare mobiele applicatie zou ontwikkelen om je reis aangenamer te maken, zou je dit bij je willen dragen? 12. Wat mis je of wat zou jij veranderd willen zien op stations of in de trein (denk hierbij NIET aan vertragingen e.d.) 13. Heb je nog toevoegingen/ tips of suggesties voor het maken van een mobiele applicatie voor de NS?

4 1. Fatima Anaya jaar HBO psychologie Van Rotterdam naar Den Haag Reistijd: 30 min met de trein en 15 min met de bus, wachttijd op station: 15 min. Muziek luisteren, boekje/ schoolboek lezen. Eten en/of drinken kopen, muziek luisteren Het zou fijn zijn als er eten en drinken verkocht zou worden in de trein. Ook wil ik in de trein een tijdsaanduiding van hoe laat ik op mijn bestemming aankom. Veel station zijn erg onbewoond. Het is er erg stil en je kan niks te eten of drinken kopen. Het zou fijn zijn als op elk station een winkeltje stond waar je ook bv een strippenkaart kan kopen. Ook camera s en wc s op de stations zouden het aangenamer maken. Telefoon, ipod. Liever niet. Het ligt er wel aan wat het is en hoe groot het is. Maar toch het liefst niet als het het formaat van een telefoon heeft. Het liefst zou ik willen dat er een winkelcentrum van gemaakt werd, zodat je altijd alles bij de hand hebt. Als je studieboeken nodig hebt kan je deze meteen kopen. Autootjes op de stations lijken me handig. Zodat je snel bij je trein bent als je haast hebt.

5 1. Wilbart van Rijswijk jaar Economie Van Den Haag naar Amsterdam Reistijd: 1 uur met de trein en 30 min met de tram, wachttijd op station: 5 a 10 min. Op de heenweg muziek luisteren en de krant lezen, op de terugweg schoolwerk maken. Muziek luisteren, bellen. Als ik vertraging had werkte ik aan m n school. Ik zou wel willen sporten in de trein. Meestal als ik thuiskom ga ik eerst sporten en dan pas eten. Kost veel tijd, dus als het in de trein kan, dan zou dat een uitkomst zijn. Als ik het druk heb met school dan werk ik aan school, maar als het weekend nadert en ik hier geen zin in heb wil ik op het station een filmpje kijken of via wifi internetten. Telefoon, ipod. Als het niet te groot is vind ik het niet erg. Er mag wat meer entertainment komen. Maak het wat levendiger. Dan is het ook niet erg als je een half uur vertraging hebt.

6 1. Jamaica Berkel jaar IBL (International Business Language) Van Den Haag Naar Rotterdam Reistijd: 30 min met de trein en 10 min met de metro, wachttijd op station: 15 min. Bellen, muziek luisteren Sigaretje roken, bellen en als ik langer dan 10 min moet wachten huiswerk maken. Misschien is het een idee om iets van entertainment op stations te plaatsen (tv s, muziekinstallaties etc.) Eigenlijk ga ik als ik op het station aankom direct naar school, werk of huis, maar stel dat ik langer dan 10 minuten moet wachten zou ik het fijn vinden als er afgesloten hokjes waren waar ik in rust huiswerk kon maken. Telefoon, ipod Als het klein en compact is en het voordeel voor mij oplevert wel. Het mag wat gezelliger. Muziek o.i.d. Ik kan niet echt iets bedenken, maar het zou fijn zijn als de wachttijd op het station of in de trein draaglijker gemaakt zou kunnen worden. Ik vond het altijd fijn als ik mijn huiswerk kan maken, dus iets waarmee ik daarmee aan de slag kan gaan, zonder moeilijk te hoeven doen met boeken, laptop etc.

7 1. Abdihakim Mohammed jaar Bestuurkunde & Overheidsmanangement Van Rotterdam naar Amsterdam In totaal anderhalf uur reistijd. In totaal een wachtijd van 25 tot 30 min. Muziek, lezen, leren Hetzelfde als de vorige vraag Mijn laptop. Ik zou blij zijn als ik mijn laptop kon gebruiken, maar meestal heb ik daar geen ruimte voor. En internet. Als ik zou kunnen internetten op mijn laptop in de trein zou geweldig zijn. Hetzelfde als bovenstaand antwoord, maar dan internet op het station. Ipod, telefoon, soms mijn PSP. Als het niet te groot is, maar bijvoorbeeld evengroot of kleiner dan een telefoon, dan zou ik het niet erg vinden. Het komt redelijk vaak voor dat je langer dan 10 minuten op een station moet wachten en dan is het wel leuk als je bjijvoorbeeld tv kan kijken. Ik vind het vooraal erg dat ik maar een beetje zit te niksen. Als ik een boek bij me heb dan lees ik wel, maar dat heb ik ook niet altijd bij me. Iets waarmee ik in de trein en op het station gratis op internet kan.

8 1. Valerie Watchman jaar 3. Pedagogiek 4. Van Rotterdam naar Den Haag en twee keer per week van Rotterdam naar Eindhoven minuten en (twee keer per week) 1 uur en 15 minuten. Wachttijd is hooguit 20 a 25 minuten. 6. Ik zou graag huiswerk willen maken of in ieder geval aan school willen werken, maar door gebrek aan de middelen daartoe lees ik vaak schoolboeken. 7. Hetzelfde als mijn vorige antwoord. 8. De mogelijkheid om een laptop te gebruiken 9. Voldoende zitplaatsen om te kunnen werken. 10. Spraakrecorder (ik luister hoorcolleges na), mobieletelefoon. 11. Nee ik maak liever geen gebruik van een extra product 12. Het zou fijn zijn als ik alles om schoolwerk te kunnen doen bij de hand zou hebben. Voldoende ruimte en middelen daarvoor. 13. Ik zou iets willen waardoor ik niet teveel hoef mee te slepen, misschien dat ik ergens kan inloggen en daar mijn schoolwerk zou kunnen maken. Speciale hokjes op stations met computers bijvoorbeeld. Het liefst iets wat geen kosten met zich meebrengt. Wellicht iets met een USB stick o.i.d. Dat je op een USBstick info kan opslaan en dit op het station ergens kan inpluggen, documenten misschien meteen kan uitprinten en inbinden. Daar zou ik ontzettend blij mee zijn.

9 Desk Research Mobiele applicatie Als het op het internet op zoek gaat naar mobiele applicaties krijg je vrijwel niks anders te zien dan toepassingen die je op je mobiel kunt gebruiken. Mobiele applicaties kunnen echter ook nieuwe applicaties zijn speciaal ontworpen voor 1 doel. Zo heeft bijvoorbeeld Student Solutions Twente samen met Dation de Dasboard ontwikkeld. ( De Dashboard is een mobiele applicatie waarmee een rijschool al zijn administratie onderweg kan bekijken. Als je denkt aan mobiele applicaties voor op je mobiele telefoon, kom je bijvoorbeeld bij pathe mobiel ( hyves op je mobiel ( en Google mobile ( Met een mobiele applicatie is het ook mogelijk om het te koppelen aan een pagina op een website. In mijn geval zou dit betekenen dat je je op Mijn NS kunt inloggen en dat dit rechtstreek verbonden is het de MOBS applicatie. Om zeker ervan te zijn om dit mogelijk was, heb ik telefonisch contact opgenomen met een bedrijf genaamd The Saints ( Zij hebben aangegeven dat het zeker mogelijk is om de twee diensten aan elkaar te koppelen. Smartphone Bij het ontwerpen van een mobiele applicatie moet er wel rekening gehouden met de capaciteit van het toestel waarvoor het bedoeld is. Zo kan niet iedere toestel elke applicatie aan. Zeker niet als je gebruik maakt van veel foto s en plaatjes. Dit kan vanwege de zwaarte van de plaatjes en kleuren e.d. niet op een wat ouder toestel getoond worden. In veel gevallen krijg je dan alleen de tekst te zien. Voor mijn applicatie dienen de gebruikers te beschikken over een smartphone. Onderzoeksbureau GFK heeft aangetoond dat in minder dan een jaar tijd de verkoop van smartphones bijna verdrievoudigd is. Vanwege de betaalbaarheid van de smartphones tegenwoordig hebben ook studenten het geld ervoor over om een smartphone aan te schaffen. Dit is duidelijk geworden uit verschillende forums zoals bijvoorbeeld op Tweakers.net.

10 SD-kaart Voor mijn applicatie is het gebruik van een SD-kaart gewenst. Een SD-kaart is een opslagmedium wat ook gebruikt kan worden in een mobiele telefoon. Aangezien een mobiele telefoon een beperkt geheugen heeft, kan je met een SD-kaart het geheugen uitbreiden. Je hebt dus de mogelijkheid om grote bestanden op te slaan. Een SD_kaart kan je ook beveiligen zodat je enkel je bestanden kunt bekijken door een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. maakt dit onder andere mogelijk. Op deze manier kan de NS er dus voor zorgen dat enkel gebruikers met een NS gebruikersnaam en wachtwoord de SD kaart kunnen gebruiken.

Een retour Rotterdam

Een retour Rotterdam 71 71 HOOFDSTUK 5 Een retour Rotterdam WOORDEN 1 Wat hoort bij elkaar? 1 zebrapad a pinnen 2 auto b binnengaan 3 automaat c oversteken 4 ingang d parkeren 2 Kies uit: tram vertraging door de week strippenkaart

Nadere informatie

Foursquare als gamification. Door: Nina Haitsma ( ) The game of life Individuele opdracht 4

Foursquare als gamification. Door: Nina Haitsma ( ) The game of life Individuele opdracht 4 Foursquare als gamification Door: Nina Haitsma (0870482) The game of life Individuele opdracht 4 Foursquare als gamification Sinds een aantal jaar worden games niet alleen meer gemaakt en gebruikt voor

Nadere informatie

In de volgende vragen zal je bevraagd worden over verschillende aspecten van digitale media en digitale apparaten, waaronder PC's, laptops,

In de volgende vragen zal je bevraagd worden over verschillende aspecten van digitale media en digitale apparaten, waaronder PC's, laptops, In de volgende vragen zal je bevraagd worden over verschillende aspecten van digitale media en digitale apparaten, waaronder PC's, laptops, notebooks, smartphones, tablets, mobiele telefoons zonder internet,

Nadere informatie

Gosnowboarding.nl Wireflow 1: Beheer accommodatie - Amber Haccou - Versie 1.0

Gosnowboarding.nl Wireflow 1: Beheer accommodatie - Amber Haccou - Versie 1.0 Gosnowboarding.nl Wireflow 1: Beheer accommodatie - Amber Haccou - Versie 1.0 1 Inloggen gebruikersnaam 2 Dashboard Overzicht accommodaties 3 Basis informatie accommodatie Naam Adres wachtwoord Nieuwe

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 3 Concept 3 Onderzoek 3 Conclusie 7 Bijlage 8 Bronnen

Inhoudsopgave. Inleiding 3 Concept 3 Onderzoek 3 Conclusie 7 Bijlage 8 Bronnen 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Concept 3 Onderzoek 3 Conclusie 7 Bijlage 8 Bronnen 2 Inleiding In dit verslag kunt u lezen hoe wij onze onderzoek hebben gedaan om onze applicatie te kunnen maken. Er zijn

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW Huisartsenpraktijk Whereplantsoen ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Whereplantsoen zijn de afgelopen 2 jaren

Nadere informatie

Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV

Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV Second screen breekt definitief door Het aantal bezitters van ipads en andere tablets is per december 2011 gestegen tot 1.7 miljoen Nederlanders (14%

Nadere informatie

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd:

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: Soorten Personal Computers De drie meest voorkomende computers zijn: * Desktop * Laptop * Tablet Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: Systeemkast Beeldscherm Toetsenbord Printer

Nadere informatie

Glazen Huis peiling Leids JongerenPanel. Colofon. Serie Statistiek 2011 / 08

Glazen Huis peiling Leids JongerenPanel. Colofon. Serie Statistiek 2011 / 08 Glazen Huis 2011 peiling Leids JongerenPanel Colofon Serie Statistiek 2011 / 08 Gemeente Leiden Afdeling Strategie en Onderzoek, BOA Postbus 9100, 2300 PC Leiden E-mail: boa@leiden.nl Website: www.leiden.nl/jongerenpanel

Nadere informatie

Van onbekend naar verslaafd

Van onbekend naar verslaafd Van onbekend naar verslaafd Onbekend 1 Als je iets niet kent en niet weet wat het is, dan mis je het ook niet. Zoals een ongeboren baby het ervaart. Je mist niets. Behoefte 2 Noodzakelijk om in leven te

Nadere informatie

Hieronder vindt u het doelgroep- en marktonderzoek dat ik heb gedaan voor de Samsung Vision.

Hieronder vindt u het doelgroep- en marktonderzoek dat ik heb gedaan voor de Samsung Vision. Van: Aan: Jeroen Egelmeers Noord 8 5446 XA Wanroij Studio Eidos t.a.v. de heer Van Heur Von Flotowlaan 1 5653 AD Eindhoven Wanroij, 10 januari 2012 Betreft: Doelgroep- en Marktonderzoek Beste heer Van

Nadere informatie

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Zeeland

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Zeeland Vragen, klachten of suggesties? Ga naar connexxion.nl/klantenservice of bel 0900-266 63 99 (lokaal tarief) maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 19.00 uur. Regio Zeeland connexxion.nl Typefouten en wijzigingen

Nadere informatie

VMBO praktische leerweg VMBO theoretische leerweg HAVO VWO

VMBO praktische leerweg VMBO theoretische leerweg HAVO VWO Page of 7 Enquête voortgezet onderwijs Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E. Er zijn in totaal 9 vragen. A. Over jezelf Dit onderdeel bestaat uit zeven vragen. Hoe oud ben je? In welke klas

Nadere informatie

Kenmerken Nomadesk Software

Kenmerken Nomadesk Software Kenmerken Nomadesk Software DATABEVEILIGING Versleutelde lokale schijf Nomadesk creëert een veilige virtuele omgeving, een Vault, op uw lokale harde schijf. Alle mappen en bestanden opgeslagen op de Vault

Nadere informatie

Content tips & tricks

Content tips & tricks Content tips & tricks E-learning vormt de basis van je lessen en als docent steek je veel tijd in het ontwikkelen en vormgeven van deze content. Met deze handleiding maken we dit proces net even makkelijker

Nadere informatie

Deel D Spreken - Thema 11 Milieu

Deel D Spreken - Thema 11 Milieu Deel D Spreken - Thema 11 Milieu Stel een vraag. Je buren gaan op vakantie. Jij gaat voor hun poezen zorgen. Je weet niet wat de poezen moeten eten en hoe vaak ze moeten eten. Wat vraag je aan je buren?

Nadere informatie

Postcode van de bibliotheekvestiging. De basis en/of Het internet op + Samen op t web. Vragenlijst 1

Postcode van de bibliotheekvestiging. De basis en/of Het internet op + Samen op t web. Vragenlijst 1 Versie: november 2014_2 IN TE VULLEN DOOR BIBLIOTHEEKMEDEWERKER Postcode van de bibliotheekvestiging. De basis en/of Het internet op + Samen op t web Vragenlijst 1 Beste deelnemer, U gaat oefenen met internet.

Nadere informatie

HET INTERNET, DE BASIS

HET INTERNET, DE BASIS HET INTERNET, DE BASIS HET INTERNET, DE BASIS In deze opdrachten oefen je met de basiskennis over het wereldwijde web; het internet! Deze opdrachten kun je alleen of met anderen doen. Opdracht 1 Ga naar

Nadere informatie

Antwoorden Drugpunt enquête bezoekers gebruikersruimte

Antwoorden Drugpunt enquête bezoekers gebruikersruimte Antwoorden Drugpunt enquête bezoekers gebruikersruimte Beste bezoeker, wij van Stichting Drugpunt zijn heel nieuwsgierig wat jullie vinden van de gebruikersruimte waar je nu zit. Bevalt het een beetje?

Nadere informatie

Mobiel Internet Aansluiten

Mobiel Internet Aansluiten Mobiel Internet Aansluiten Mobiel Internet aansluiten is niet veel meer dan het plaatsen van een simkaart in het apparaat waar u Mobiel Internet voor wilt gebruiken. Uw eigen apparaat of de Internet Stick

Nadere informatie

Lesbrief: Dagje uit Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen?

Lesbrief: Dagje uit Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Lesbrief: Dagje uit Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Je bent vast wel eens een dagje uit geweest. Met school of met je

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. het internet en ik

Inhoud. Mijn leven. het internet en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Wachtwoord... 4 Hoofdstuk 2 Cybercrime... 6 Hoofdstuk 3 Oplichting... 8 Hoofdstuk 4 Verbinding... 10 Hoofdstuk 5 Webwinkels... 12 Hoofdstuk 6 Sociale media... 14 Hoofdstuk

Nadere informatie

Postcode van de bibliotheekvestiging. Vragenlijst 1

Postcode van de bibliotheekvestiging. Vragenlijst 1 Versie: november 2014_2 IN TE VULLEN DOOR BIBLIOTHEEKMEDEWERKER Postcode van de bibliotheekvestiging. De basis en/of Het internet op Vragenlijst 1 Beste deelnemer, U gaat oefenen met internet. De bibliotheek

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

1 Agenda. 1 Jouw agenda Samen met je buurman of buurvrouw. Stel elkaar vragen over je agenda. 2. Wat zet jij allemaal in je agenda?

1 Agenda. 1 Jouw agenda Samen met je buurman of buurvrouw. Stel elkaar vragen over je agenda. 2. Wat zet jij allemaal in je agenda? Na deze les kun je: uitleggen wat je hebt aan een agenda; huiswerk opschrijven met afkortingen; afspraken in je agenda zetten; je lesrooster in je agenda zetten. 1 Agenda De één heeft een papieren agenda,

Nadere informatie

Handleiding OwnCloud voor SG de Overlaat

Handleiding OwnCloud voor SG de Overlaat Handleiding OwnCloud voor SG de Overlaat Je eigen wolk binnen de Overlaat Geschreven door: Maurice Heeren Datum: 10-12-2014 Versie 2.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Toegang krijgen tot

Nadere informatie

DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK

DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK Tadek de Ruijter Niek Schadenberg Guillermo Peroti CMD2d Inhoudsopgave Inleiding 2 Vragenlijst 3 Albert Heijn Allerhande 4 Albert Heijn doelgroep 5 Interview 1 6 Interview

Nadere informatie

M IMPROVING YOUR BUSINESS MOBILITY Mobistar Juni 1 2012. Hoe kiest u de juiste gsm voor uw bedrijf? UW ONDERNEMING alle krachten gebundeld

M IMPROVING YOUR BUSINESS MOBILITY Mobistar Juni 1 2012. Hoe kiest u de juiste gsm voor uw bedrijf? UW ONDERNEMING alle krachten gebundeld M IMPROVING YOUR BUSINESS MOBILITY Mobistar Juni 1 2012 Hoe kiest u de juiste gsm voor uw bedrijf? UW ONDERNEMING alle krachten gebundeld 2 De mobiele trends: een wereld in verandering Groot of klein,

Nadere informatie

Is jouw doel om ze te overtuigen ook in Nederland te komen wonen? Nee hoor; ik ga ze gewoon kennis laten maken; verder niets.

Is jouw doel om ze te overtuigen ook in Nederland te komen wonen? Nee hoor; ik ga ze gewoon kennis laten maken; verder niets. Een stedentrip is wat Giga (28) het liefste doet tijdens zijn vakanties: het lijstje van steden die hij dit jaar nog gaat bezoeken is enorm; Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Antwerpen, Brugge, Gent, Praag,

Nadere informatie

A. Basis computer en internet. Vragenlijst 1

A. Basis computer en internet. Vragenlijst 1 Monitor digitale basisvaardigheden Versie: maart 2016 IN TE VULLEN DOOR BIBLIOTHEEKMEDEWERKER Postcode van de bibliotheekvestiging: Datum waarop vragenlijst is/wordt ingevuld:... A. Basis computer en internet

Nadere informatie

De volgende vragen gaan over digitale media en digitale toestellen zoals computers, laptops, notebooks, smartphones, tablets, gsm s zonder

De volgende vragen gaan over digitale media en digitale toestellen zoals computers, laptops, notebooks, smartphones, tablets, gsm s zonder De volgende vragen gaan over digitale media en digitale toestellen zoals computers, laptops, notebooks, smartphones, tablets, gsm s zonder internettoegang, spelconsoles en televisies met internettoegang.

Nadere informatie

Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E.

Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E. Page of 6 Enquête basisonderwijs Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E. Er zijn in totaal 9 vragen. A. Over jezelf Dit onderdeel bestaat uit zeven vragen. Hoe oud ben je? In welke klas zit je?

Nadere informatie

Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL

Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL 1. Altijd op de hoogte met de MMM-widget. Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Movies, Media en Music? Dat kan

Nadere informatie

Kinderdagverblijf, familie, vrienden, gezelligheid, sporten, creatief bezig zijn, oppassen, kinderen, technologie.

Kinderdagverblijf, familie, vrienden, gezelligheid, sporten, creatief bezig zijn, oppassen, kinderen, technologie. Onderzoek Interview 1 Geslacht: Vrouw Leeftijd: 20 jaar Beroep: begeleider op kinderdagverblijf Smartphone: HTC XL Interview vragen algemeen Zo ja, van welk merk en wat voor abonnement heb je (zegt iets

Nadere informatie

Altijd en overal online?

Altijd en overal online? Altijd en overal online? Smartphone Tablet E-Reader Netbook Notebook Chromebook Smartphones Bekende merken en types: Apple iphone 4 Samsung Galaxy S II HTC Desire HD Blackberry bold Steeds minder: Nokia

Nadere informatie

Postcode van de bibliotheekvestiging. Vragenlijst 2. U heeft geoefend met internet. De bibliotheek heeft u daar graag bij geholpen.

Postcode van de bibliotheekvestiging. Vragenlijst 2. U heeft geoefend met internet. De bibliotheek heeft u daar graag bij geholpen. Versie: november 2014_2 IN TE VULLEN DOOR BIBLIOTHEEKMEDEWERKER Postcode van de bibliotheekvestiging. De basis en/of Het internet op Vragenlijst 2 Beste deelnemer, U heeft geoefend met internet. De bibliotheek

Nadere informatie

Mobiele telefonie. Sectorwerkstuk door E woorden 3 augustus keer beoordeeld

Mobiele telefonie. Sectorwerkstuk door E woorden 3 augustus keer beoordeeld Sectorwerkstuk door E. 2047 woorden 3 augustus 2015 5 20 keer beoordeeld Vak Methode Economie Pincode Ons sectorwerkstuk gaat over mobiele telefonie. In dit verslag worden verschillende onderwerpen aan

Nadere informatie

Microsoft OneNote 365

Microsoft OneNote 365 Microsoft OneNote 365 Delen van een notitieblok Inleiding OneNote kun je zien als een digitaal notitieblok. Je kunt in dit programma informatie van verschillende programma's (zoals Word, Excel, websites,

Nadere informatie

WEBKWESTIE PRIVACY EN IDENTITEIT WERKBOEK. Dit boekje is van

WEBKWESTIE PRIVACY EN IDENTITEIT WERKBOEK. Dit boekje is van WEBKWESTIE PRIVACY EN IDENTITEIT WERKBOEK Dit boekje is van Stap 1. Tip 1: Tip 2: Tip 3: Stap 2. Wat geef je wel door op internet en wat niet? Kleur het rondje in: Rood = niet doorgeven op internet Oranje

Nadere informatie

Connexxion Reisgids Alle informatie voor de reiziger

Connexxion Reisgids Alle informatie voor de reiziger Connexxion wijst de weg Waar u ook heen wilt en wat u ook wilt weten, Connexxion is uw reisgids. Als service voor onze reizigers hebben we in deze folder alle soorten reisinformatie verzameld en toegelicht.

Nadere informatie

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Inhoud 1. Wat heb je nodig? a) Je Summa gebruikersnaam en wachtwoord 2. Wat moet je regelen? b) Je Summa account activeren c)

Nadere informatie

Mijn Dreambox Als Multimedia Center

Mijn Dreambox Als Multimedia Center Mijn Dreambox Als Multimedia Center Een uitgebreide handleiding over hoe maak ik van mijn dreambox een multi media center. Dus we gaan ervan uit dat je jou dreambox wil gaan gebruiken voor de volgende

Nadere informatie

C. Basis computer, internet en sociale media. Vragenlijst 1

C. Basis computer, internet en sociale media. Vragenlijst 1 Monitor digitale basisvaardigheden Versie: maart 2016 IN TE VULLEN DOOR BIBLIOTHEEKMEDEWERKER Postcode van de bibliotheekvestiging: Datum waarop vragenlijst is/wordt ingevuld: C. Basis computer, internet

Nadere informatie

BiebPanel Doelgroeponderzoek Jongeren jaar Vragenlijst definitief

BiebPanel Doelgroeponderzoek Jongeren jaar Vragenlijst definitief initief Achtergrond Leuk dat je aan dit onderzoek deelneemt. Voordat we van start gaan willen we je eerst enkele achtergrondvragen stellen. S1. Ben jij man of vrouw? Man Vrouw S2. Wat is je leeftijd? jaar

Nadere informatie

Introductie Workshop

Introductie Workshop Introductie Workshop Introductie in Android & Windows 8 Inhoud: DEEL 1: WINDOWS 8.1 Wat zijn de belangrijkste veranderingen? DEEL 2: ANDROID Wat is het en hoe er mee werken? Inhoud DEEL 1: WINDOWS 8.1

Nadere informatie

A. Basis computer en internet. Vragenlijst 2. U heeft geoefend met de computer. De bibliotheek heeft u daar graag bij geholpen.

A. Basis computer en internet. Vragenlijst 2. U heeft geoefend met de computer. De bibliotheek heeft u daar graag bij geholpen. Monitor digitale basisvaardigheden Versie: maart 2016 IN TE VULLEN DOOR BIBLIOTHEEKMEDEWERKER Postcode van de bibliotheekvestiging: Datum waarop vragenlijst is/wordt ingevuld: A. Basis computer en internet

Nadere informatie

Een stop-motion film maken

Een stop-motion film maken Naam: Een stop-motion film maken 1. Wat is een stop-motion? Voor je een stop-motion film kan maken, moet je weten wat een stop-motion film is. Dit is immers geen gewone film. Hoe maak je een (gewone) film?

Nadere informatie

TEAM BRAVO. Conceptvoorstellen. Rick Droger, Rasha Farhadi, en Jason Tjin

TEAM BRAVO. Conceptvoorstellen. Rick Droger, Rasha Farhadi, en Jason Tjin TEAM BRAVO Conceptvoorstellen Rick Droger, Rasha Farhadi, en Jason Tjin Team Bravo - CMD1A groep 5 Project Just Be! Blog: http://teamfive5.wordpress.com Inhoudsopgave Community voor bedrijfshulpverleners

Nadere informatie

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor.

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor. Q&A HBO GO Versie: 0 Versie: 1 Datum: 27 april 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Algemeen Instellingen Problemen oplossen

Nadere informatie

LegManager Mobile Handleiding

LegManager Mobile Handleiding LegManager Mobile Handleiding Handleiding LegManager Mobile 1 1. Inhoud 1. INHOUD... 2 2. PROGRAMMAVEREISTEN... 3 a. Vragen, opmerkingen en suggesties... 3 b. Welke tablet/ipad of smartphone/iphone kan

Nadere informatie

De volgende vragen gaan over digitale media en digitale toestellen zoals computers, laptops, notebooks, smartphones, tablets, gsm s zonder

De volgende vragen gaan over digitale media en digitale toestellen zoals computers, laptops, notebooks, smartphones, tablets, gsm s zonder De volgende vragen gaan over digitale media en digitale toestellen zoals computers, laptops, notebooks, smartphones, tablets, gsm s zonder internettoegang, spelconsoles en televisies met internettoegang.

Nadere informatie

iphone & ipad Vergroot uw digitale wereld

iphone & ipad Vergroot uw digitale wereld iphone & ipad Vergroot uw digitale wereld iphone & ipad De iphone, ipad en ipod touch bieden veel mogelijkheden, vooral ook voor slechtziende en blinde mensen. Dit dankzij de standaard ingebouwde functies

Nadere informatie

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Almere

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Almere Vragen, klachten of suggesties? Ga naar connexxion.nl/klantenservice of bel 0900-266 63 99 (lokaal tarief) maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 19.00 uur. Regio Almere connexxion.nl Typefouten en wijzigingen

Nadere informatie

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Voorne Putten en Rozenburg

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Voorne Putten en Rozenburg Vragen, klachten of suggesties? Ga naar connexxion.nl/klantenservice of bel 0900-266 63 99 (lokaal tarief) maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 19.00 uur. Regio Voorne Putten en Rozenburg connexxion.nl

Nadere informatie

Verbatim MediaShare Wireless

Verbatim MediaShare Wireless Page 1 of 6 Home / MediaShare Wireless / Verbatim MediaShare Wireless Verbatim MediaShare Wireless Productnummer: 98243 De MediaShare Wireless is een draagbaar apparaat voor draadloos streamen dat u kunt

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Het idee van reisadviezen uit de Kaartautomaat

Het idee van reisadviezen uit de Kaartautomaat Het idee van reisadviezen uit de Kaartautomaat Na het kopen van een kaartje / opladen van een chipkaart krijgt men direct een precies advies naar de eindbestemming. Mogelijke optie: automaten krijgen het

Nadere informatie

memo Aan : V&V medewerkers Van : Servicedesk Betreft : documenten.twb.nl gebruik Datum :

memo Aan : V&V medewerkers Van : Servicedesk Betreft : documenten.twb.nl gebruik Datum : Aan : V&V medewerkers Van : Servicedesk Betreft : documenten.twb.nl gebruik Datum : 26-06-2014 Documenten Via het computer systeem van TWB heb je toegang tot documenten van het team waarin je werkt of

Nadere informatie

Wilt u de vragenlijst liever op de computer invullen? Ga op internet dan naar de volgende link:

Wilt u de vragenlijst liever op de computer invullen? Ga op internet dan naar de volgende link: Welke dag is het vandaag? - - [dag] [maand] [jaar] Beste deelnemer, U gaat oefenen met de computer. De bibliotheek helpt u daar graag bij. Wij willen u daarom enkele vragen stellen. Het invullen duurt

Nadere informatie

Les 4: Word jij een goede manager van je eigen tijd?

Les 4: Word jij een goede manager van je eigen tijd? Les 4: Word jij een goede manager van je eigen tijd? Waarom een les over timemanagement? Timemanagement gaat over goed en slim je tijd indelen. Het is belangrijk iets over timemanagement te leren, omdat

Nadere informatie

Introductie Workshop. Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be

Introductie Workshop. Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be Introductie Workshop Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be Introductie in Android & Windows 8 Inhoud: DEEL 1: ANDROID Wat is het en hoe er mee werken? DEEL 2: WINDOWS 8 Wat zijn

Nadere informatie

Office 365 voor leerlingen

Office 365 voor leerlingen Office 365 voor leerlingen Inleiding Elke leerling van onze school heeft de beschikking over een Office 365 account. Vanaf nu kun je op elke computer ter wereld gebruik maken van Office 365, zolang deze

Nadere informatie

De homepage van Jewelry Kidz aanpassen deel 2

De homepage van Jewelry Kidz aanpassen deel 2 De homepage van Jewelry Kidz aanpassen deel 2 Wat leer je in dit hoofdstuk: - Wat de Pagina-editor is - Welke blokken je op de homepage ziet - Hoe je blokken kan toevoegen - Hoe je blokken kan aanpassen

Nadere informatie

OORDEEL EN BELEVING OV-CHIPKAART NA UITFASERING NVB

OORDEEL EN BELEVING OV-CHIPKAART NA UITFASERING NVB OORDEEL EN BELEVING OV-CHIPKAART NA UITFASERING NVB Kwantitatief Onderzoek in de Regio Rotterdam MEIJERS RESEARCH Maart 2010 10011/01 1. Inleiding. Per 11 februari 2010 is het NVB in de regio Rotterdam

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp.net

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp.net Versie: 2.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 3-9-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Waarom een printer delen?... 3 Printer beschikbaar (delen) maken op Windows 7:...

Nadere informatie

behorende bij de website hoeextreembenjij.nl

behorende bij de website hoeextreembenjij.nl HAN D L E ID IN G behorende bij de website hoeextreembenjij.nl Beste gespreksleider, Dank voor het downloaden van deze handleiding, behorende bij de website Hoe Extreem Ben jij?. Deze website is bedoeld

Nadere informatie

WINDOWS 10 31/03/2017 JE WINDOWS 10 TOESTEL ALS HOTSPOT GEBRUIKEN

WINDOWS 10 31/03/2017 JE WINDOWS 10 TOESTEL ALS HOTSPOT GEBRUIKEN Editie: maart 2017 Flanders Nieuwsflash Bulletin brengt maandelijks een overzicht van de artikels die verschenen zijn op onze website als Flanders Nieuwsflash Express. Bezoek onze website voor de meest

Nadere informatie

Postcode van de bibliotheekvestiging. De basis en/of Het internet op + Samen op t web. Vragenlijst 2

Postcode van de bibliotheekvestiging. De basis en/of Het internet op + Samen op t web. Vragenlijst 2 Versie: november 2014_2 IN TE VULLEN DOOR BIBLIOTHEEKMEDEWERKER Postcode van de bibliotheekvestiging. De basis en/of Het internet op + Samen op t web Vragenlijst 2 Beste deelnemer, U heeft geoefend met

Nadere informatie

Deze vragenlijst bestaat uit zes onderdelen, A t/m F.

Deze vragenlijst bestaat uit zes onderdelen, A t/m F. Page of 0 Enquête beroepsonderwijs Deze vragenlijst bestaat uit zes onderdelen, A t/m F. Er zijn in totaal vragen. A. Over jou Je wordt vriendelijk verzocht informatie over jezelf te geven door onderstaande

Nadere informatie

Wanneer je voor de gehele praktijk besluit om de inlog op de server te voorzien van de TFA, druk je op de knop om het in te schakelen.

Wanneer je voor de gehele praktijk besluit om de inlog op de server te voorzien van de TFA, druk je op de knop om het in te schakelen. Two Factor Authenticatie (TFA) op de server Het is op onze servers nu mogelijk om naast de bestaande gebruikersnaam + wachtwoord inlog (factor 1: iets dat je weet), ook te werken met een 2 e factor, namelijk

Nadere informatie

1 Werkwoord. (wonen, werken, lopen,...) 8 Grammatica is niet moeilijk. wonen, werken, lopen,... noemen we werkwoorden.

1 Werkwoord. (wonen, werken, lopen,...) 8 Grammatica is niet moeilijk. wonen, werken, lopen,... noemen we werkwoorden. 1 Werkwoord (wonen, werken, lopen,...) wonen, werken, lopen,... noemen we werkwoorden. 8 Grammatica is niet moeilijk 1.1 woon, woont, wonen Ik woon nu in Nederland. Jij woont nu in Nederland. U woont nu

Nadere informatie

Jeugd Verkeerskrant 7 Zie je mij?

Jeugd Verkeerskrant 7 Zie je mij? Jeugd Verkeerskrant 7 Zie je mij? Een uitgave van Veilig Verkeer Nederland, schooljaar 2016-2017 groep 7/8 TRANSPORT Filmpje kijken Bekijk samen het filmpje. http://veilig-op-weg.nl/lesprogramma#trailer

Nadere informatie

20 april 2015. Onderzoek: agressie in het OV

20 april 2015. Onderzoek: agressie in het OV 20 april 2015 Onderzoek: agressie in het OV Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek.

Nadere informatie

1. Inleiding blz Algemeen ( mijnheem-account, wachtwoord instellen en WIFI) blz Handleiding Magister 6 blz. 11

1. Inleiding blz Algemeen ( mijnheem-account, wachtwoord instellen en WIFI) blz Handleiding Magister 6 blz. 11 1 2 1. Inleiding blz. 5 2. Algemeen ( mijnheem-account, wachtwoord instellen en WIFI) blz. 7 3. Handleiding Magister 6 blz. 11 4. Handleiding Office 365 (inclusief OneDrive & Outlook) blz. 19 5. Handige

Nadere informatie

Het beantwoorden van de vragen uit de checklist helpt je om twee manieren namelijk:

Het beantwoorden van de vragen uit de checklist helpt je om twee manieren namelijk: Studeren met autisme in het hoger onderwijs checklist Inleiding over studeren in het hoger onderwijs Studeren in het hoger onderwijs is vaak heel anders dan je tot nu toe gewend was. Er wordt van je verwacht

Nadere informatie

Windows Movie Maker opstarten: Start het programma op via Start > Alle programma s > Applicaties > Audio en video > Movie Maker.

Windows Movie Maker opstarten: Start het programma op via Start > Alle programma s > Applicaties > Audio en video > Movie Maker. Handleiding Movie Maker Maak een map aan op je G-schijf en zet daarin de bestanden die je gaat gebruiken. Let op: Filmbestanden zijn meestal erg groot. Als je niet genoeg ruimte hebt op je G-schijf (totaal

Nadere informatie

De computer gebruiken op het Kennemer College, locatie Mavo

De computer gebruiken op het Kennemer College, locatie Mavo De computer gebruiken op het Kennemer College, locatie Mavo Inhoudsopgave Inleiding... 5 Richtlijnen voor computergebruik... 7 Inloggen op de pc... 8 E-mail en webmail... 9 Magister... 11 De website van

Nadere informatie

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Amstelland Meerlanden

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Amstelland Meerlanden Vragen, klachten of suggesties? Ga naar connexxion.nl/klantenservice of bel 0900-266 63 99 (lokaal tarief) maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 19.00 uur. Regio Amstelland Meerlanden connexxion.nl Typefouten

Nadere informatie

Via welk apparaat ben je meestal actief op de volgende social media?

Via welk apparaat ben je meestal actief op de volgende social media? Via welk apparaat ben je meestal actief op de volgende social media? Antwoordmogelijkheid Facebook Aantal Percentage Compter/Laptop 145 43,9% Tablet 41 12,4% Smartphone 99 30,0% Ben ik niet actief op 45

Nadere informatie

ALTIJD VERBONDEN. ALTIJD VRIJ.

ALTIJD VERBONDEN. ALTIJD VRIJ. BMW ConnectedDrive www.bmw.nl/ connecteddrive BMW maakt rijden geweldig ALTIJD VERBONDEN. ALTIJD VRIJ. KORTE HANDLEIDING: CONNECTED DRIVE SERVICES BMW ROUTES. CONNECTED DRIVE SERVICES. Wat bieden BMW Connected

Nadere informatie

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016:

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016: Eigen Herd is officieel erkend als leercentrum van Seniorweb voor het geven van computercursussen. Op www.seniorweb.nl/lessen/leercentra vindt u meer informatie over deze leercentra voor senioren. Onze

Nadere informatie

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids?

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? WERKBOEK WIKIKIDS Welkom bij het werkboek van WikiKids. In dit werkboek staan opdrachten waarmee je stap voor stap leert werken met WikiKids. Er staan 15 opdrachten

Nadere informatie

Docent: James M. Boekbinder

Docent: James M. Boekbinder Thema/Opdracht: Creëer een persona Ting Yuen (0777483) Klas 1A Docent: James M. Boekbinder Opdracht 1: Functional speciation Voor docenten - Het becijferen van het gemaakte werk - Feedback geven van het

Nadere informatie

In te vullen door medewerker of onderzoeker: Datum van vandaag: - - Instelling: Groep: Code (meting-unieke code):

In te vullen door medewerker of onderzoeker: Datum van vandaag: - - Instelling: Groep: Code (meting-unieke code): In te vullen door medewerker of onderzoeker: Datum van vandaag: - - Instelling: Groep: Code (meting-unieke code): Onderzoek: Residentiële opvang jongeren, Leefklimaat op de Groep Contactpersoon: Peer van

Nadere informatie

Premium oplossingen voor consumenten. LaCie vertrouwelijk

Premium oplossingen voor consumenten. LaCie vertrouwelijk Premium oplossingen voor consumenten LaCie vertrouwelijk LaCie Sales Tools Beschikbaar op de Seagate Brand Portal: https://branding.seagate.com/index.cfm LaCie Sales Tools omvatten: "Alles over"-presentatie

Nadere informatie

ntdekhet v Neem dan de Regiotaxi! Even geen bus of trein beschikbaar? RegioTaxi Noord-Groningen

ntdekhet v Neem dan de Regiotaxi! Even geen bus of trein beschikbaar? RegioTaxi Noord-Groningen RegioTaxi Noord-Groningen 2011 Even geen bus of trein beschikbaar? Neem dan de Regiotaxi! ntdekhet v Gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, De Marne, Eemsmond, Loppersum, Ten Boer en Winsum 1 www.ovbureau.nl

Nadere informatie

Epilepsie Groei-wijzer 7-11 jaar: Klaar voor de start

Epilepsie Groei-wijzer 7-11 jaar: Klaar voor de start Epilepsie Groei-wijzer 7 - jaar: Klaar voor de start Naam: Als je opgroeit verandert er veel voor jou en voor je ouders/verzorgers. Stap voor stap word je zelfstandiger, je regelt dingen zelf en krijgt

Nadere informatie

C. Basis computer, internet en sociale media. Vragenlijst 2. U heeft geoefend met de computer. De bibliotheek heeft u daar graag bij geholpen.

C. Basis computer, internet en sociale media. Vragenlijst 2. U heeft geoefend met de computer. De bibliotheek heeft u daar graag bij geholpen. Monitor digitale basisvaardigheden Versie: maart 2016 IN TE VULLEN DOOR BIBLIOTHEEKMEDEWERKER Postcode van de bibliotheekvestiging: Datum waarop vragenlijst is/wordt ingevuld: C. Basis computer, internet

Nadere informatie

Kilometer Kampioen 2017

Kilometer Kampioen 2017 Kilometer Kampioen 2017 Wie is de meest fanatieke treinreiziger van Nederland en mag zich de Kilometer Kampioen van 2017 noemen? Op 24 juni doe jij mee met deze wedstrijd. In dit document lees je alles

Nadere informatie

Mitchel Anneveldt V Ontwerpdocument Design pattens - NS - Mitchel Anneveldt V

Mitchel Anneveldt V Ontwerpdocument Design pattens - NS - Mitchel Anneveldt V Mitchel Anneveldt V1-0 5007170 Ontwerpdocument Design pattens - NS - Mitchel Anneveldt V1-0 5007170!1 Mitchel Anneveldt V1-0 5007170 Inhoudsopgaven Multi device wireflow 3 Patterns onderzoek 5 Voor het

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Tablet? Android, Apple en Windows 8

Tablet? Android, Apple en Windows 8 1 Tablet? Android, Apple en Windows 8 Agenda Wat is een tablet Wat kan ik er mee en Wat kan ik er niet mee Waarvoor moet ik betalen of krijg ik alles gratis Hoe maak ik internet verbinding Aan uitzetten

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

F U N C T I O N E E L O N T W E R P V O O R F U L L H O U S E M O B I LE ( V I S I O N V E R S I E )

F U N C T I O N E E L O N T W E R P V O O R F U L L H O U S E M O B I LE ( V I S I O N V E R S I E ) F U N C T I O N E E L O N T W E R P V O O R F U L L H O U S E M O B I LE ( V I S I O N V E R S I E ) Datum: 29-09-2010 Auteur: Dairo Bosschart Versie: 1.0 Document: Functioneel_ontwerp (vision versie).docx

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken.

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken. Een webshop vullen Voor een artikel verkocht kan worden moet deze eerst in een webshop geplaatst worden. Hiervoor moeten een aantal stappen worden doorlopen. Ga naar http://webshop.geuzencollege- sw.nl

Nadere informatie

In 3 stappen naar meer regie in werk en leven. - Vera Winkel -

In 3 stappen naar meer regie in werk en leven. - Vera Winkel - In 3 stappen naar meer regie in werk en leven - Vera Winkel - Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 Ik wil... pagina 4 Waarom kan ik jou helpen? pagina 5 Stap 1 - Luister pagina 6 Stap 2 - Lach pagina 9 Stap

Nadere informatie

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES MODULE #6 DREAMBOARD PROCES Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

SLC. Opdracht 3 & 4. Soulia Moor CMD- 1B 29/11/ 11

SLC. Opdracht 3 & 4. Soulia Moor CMD- 1B 29/11/ 11 SLC Opdracht 3 & 4 Soulia Moor 0853637 CMD- 1B 29/11/ 11 1 Inhoud Individuele leerstijlen... 3 Leerstijl... 3 SWOT- analyse... 3 SMART- doelstellingen... 3 Reflectie... 4 Timemanagement... 5 Stappenplan

Nadere informatie