TEKSTUELE AANPASSING REGELING STIMULERINGSFONDS CREATIEVE STAD DEN HAAG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TEKSTUELE AANPASSING REGELING STIMULERINGSFONDS CREATIEVE STAD DEN HAAG"

Transcriptie

1 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/ RIS TEKSTUELE AANPASSING REGELING STIMULERINGSFONDS CREATIEVE STAD DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: op 18 februari 2010 de Raad het programma Creatieve Stad Den Haag heeft vastgesteld (RIS ). Een van de onderdelen van dit programma is de Regeling Stimuleringsfonds Creatieve Stad Den Haag Dit fonds verstrekt onder bepaalde voorwaarden middelen aan startende ondernemers in de creatieve sector; constaterende dat: de ervaring in de praktijk ons afgelopen jaar heeft geleerd dat de tekst van de regeling vragen oproept. Aanvragers worstelen met de omschrijving van met name de voorwaarden van de subsidieregeling. De huidige tekst blijkt niet voldoende duidelijkheid te geven over de eisen en voorwaarden waaraan een subsidieaanvraag moet voldoen. Besluit: I. In te stemmen met de tekstuele verduidelijkingen van de regeling Stimuleringsfonds Creatieve Stad Den Haag met ingang van 1 januari 2011, zoals opgenomen in bijlage 1 II. Te bepalen dat dit besluit wordt gepubliceerd in de Posthoorn van week 51 van 2010 en m.i.v. donderdag 23 december tevens terug te vinden zal zijn op de site onder risnummer Den Haag, 14 december 2010 Het college van burgemeester en wethouders, de secretaris, de burgemeester, mw. A.W.H. Bertram J.J. van Aartsen Postadres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag Bezoekadres: Spui 70, Den Haag Internetadres:

2 DSO/ BIJLAGE: VERNIEUWDE VERSIE MET AANPASSINGEN ZICHTBAAR > Geelgemarkeerde tekst is nieuw > Doorgehaalde tekst is verwijderd Stimuleringsfonds Creatieve Stad Den Haag De gemeente Den Haag ondersteunt, faciliteert en stimuleert de creatieve sector van Den Haag. Een van de onderdelen van het programma Creatieve Stad Den Haag is het Stimuleringsfonds. Dit fonds heeft tot doel om werkgelegenheid te generen in de creatieve industrie en daarmee indirect ook daarbuiten. Initiatieven met een economisch duurzaam perspectief, die positief bijdragen aan het imago en naamsbekendheid van Den Haag, kunnen worden ondersteund door het Stimuleringsfonds. Hiermee beoogt de gemeente Den Haag een bruisende en bloeiende sector met aantrekkingskracht voor creatieven en andere bedrijvigheid. De subsidie geldt voor alle sectoren van de creatieve industrie. Welke activiteiten? Het Stimuleringsfonds is gericht op het stimuleren van de start van creatieve ondernemers of ontwikkelfase van een nieuw initiatief van een bestaande creatieve ondernemer. Onder startende bedrijven verstaan we ondernemingen die niet langer dan vijf jaar bestaan. Creatieve ondernemers zijn ondernemers op het gebied van de kunsten, media, entertainment, creatieve zakelijke dienstverlening en creatieve ambachten (volgens de definitie van TNO, zie bijlage A). Op basis van de Haagse Kaderverordening Subsidieverstrekking 2004 kan de gemeente subsidie verstrekken uit het zogenaamde Stimuleringsfonds Creatieve Stad Onder welke voorwaarden? Bij het beoordelen van de aanvragen worden de onderstaande criteria gehanteerd. Initiatieven komen voor subsidie in aanmerking als zij: iets toevoegen aan het bestaande aanbod in Den Haag; een aantoonbaar duurzaam economisch karakter hebben. Dat wil zeggen dat de onderneming na afloop van de stimuleringssubsidie niet meer afhankelijk is van ondersteuning door de gemeente; aantoonbaar kwaliteit waarborgen; aantoonbaar nieuw zijn, dat wil zeggen innovatief en niet tot de huidige reguliere activiteiten van uw organisatie behorend; bijdragen aan het imago van de Haagse creatieve sector; uiterlijk zijn aangevraagd op 30 juni 2012; uiterlijk zijn gerealiseerd op 31 december Bedrijfsmatige criteria de onderneming heeft een aantoonbaar duurzaam economisch karakter dat blijkt uit een financiële prognose. Dat wil zeggen dat de onderneming na afloop van de subsidie onafhankelijk van ondersteuning door de gemeente functioneert. een levensvatbaar ondernemingsplan ten grondslag ligt aan de aanvraag. bij een aanvraag voor een haalbaarheidsonderzoek moet ook onderbouwd zijn wat de toegevoegde waarde is voor de onderneming van dit onderzoek, of welke vraag uit het ondernemersplan het onderzoek beantwoordt

3 DSO/ Economische criteria op termijn draagt de onderneming bij aan de werkgelegenheid in Den Haag. Creatieve criteria activiteiten ondernemen in de creatieve (ambachtelijke) sector volgens de definitie van TNO aantoonbaar kwaliteit waarborgen door passende ervaring en opleiding het onderscheidend vermogen en positie van het initiatief ten opzichte van andere ondernemingen in dezelfde (deel)sector duidelijk wordt benoemd Praktische criteria uiterlijk zijn aangevraagd op 30 juni het aanvraagformulier (zie website) volledig invullen en meesturen Voor welke bedragen? U kunt maximaal aanvragen per startende onderneming en/of initiatief. Voor een haalbaarheidsonderzoek geldt een maximum van De subsidie bedraagt maximaal vijftig procent van de subsidiabele kosten. Subsidieaanvragen worden behandeld op volgorde van datum van ontvangst. Subsidie wordt geweigerd als het budget op is en er dus geen middelen meer beschikbaar zijn voor het verstrekking van een subsidie. Voor welke kosten? Tot de subsidiabele kosten behoren alle kosten die samenhangen met de start van een creatieve onderneming en/of ontwikkelfase van een nieuw initiatief. Denk hierbij aan inrichtings- en verbouwingskosten, promotie en publiciteit, huurkosten en kosten voor ingeschakelde derden of partners. Eigen uren van de initiatiefnemer zijn alleen subsidiabel als deze in de boekhouding te herleiden zijn en daadwerkelijk zijn uitgekeerd en onderbouwd. Aanvraag Een aanvraag dient maximaal tien A4tjes te beslaan en te bestaan uit de volgende onderdelen: Een volledig ingevuld aanvraagformulier Een ondernemersplan inclusief financieel plan voor vijf jaar waaruit blijkt: - welk subsidiebedrag wordt aangevraagd; - wat de onderneming doet door middel van een activiteitenbeschrijving; - dat de ondernemer een inhoudelijke visie op zijn product en zijn positie in het veld heeft; - wat het vijfjarig perspectief is, zowel inhoudelijk als financieel; - dat het initiatief binnen vijf jaar economisch duurzaam is; - wat de concurrentiepositie is ofwel een swot-analyse; - extra bij een aanvraag voor een haalbaarheidsonderzoek: wat de toegevoegde waarde is voor dit onderzoek voor de onderneming Een goed stramien voor een businessplan treft u bijvoorbeeld op Een curriculum vitae en/of portfolio van de initiatiefnemer/aanvrager en eventueel andere betrokkenen; Gegevens van de aanvragende organisatie (statuten, bankrekeningafschrift, bewijs van inschrijving Kamer van Koophandel).

4 DSO/ De aanvraag richt u aan: Gemeente Den Haag Dienst Stedelijke Ontwikkeling Projectbureau Creatieve Stad Den Haag t.a.v. mevrouw S. Cornelissen Postbus DP Den Haag. (additioneel kunt u uw aanvraag ook en aan: saskia.cornelissen@denhaag.nl) En hoe gaat het verder? Het College van burgemeester en wethouders besluit over de toekenning of afwijzing van uw aanvraag. Binnen twaalf weken na ontvangst van uw aanvraag ontvangt u bericht. De gemeente heeft de mogelijkheid om de aanvrager(s) te toetsen op registratie bij het Bureau Krediet Registratie (BKR, Tiel). Bij toekenning van de subsidie wordt negentig procent van het maximale bedrag als voorschot overgemaakt. De vaststelling van de subsidie vindt plaats op basis van een ingediende eindafrekening. Na de vaststelling van de subsidie volgt de financiële eindafrekening. Eindafrekening De eindafrekening dient u in bij het projectbureau Creatieve Stad Den Haag en bevat de volgende onderdelen: een inhoudelijk verslag. Dit dient in ieder geval de volgende elementen te bevatten: - een beschrijving van de activiteiten en resultaten; - beeldmateriaal ter illustratie. een financieel verslag, met daarin de kosten en baten van het initiatief of de activiteit. De kopieën van de facturen en betalingsbewijzen dient u beschikbaar te houden; een accountantsverklaring indien het totaal toegekende bedrag aan subsidies van de gemeente Den Haag, in het jaar waarin de subsidie uit het Stimuleringsfonds is toegekend, meer dan (prijspeil 2010) bedraagt. Juridisch Subsidieverstrekking aan ondernemers is in beginsel staatssteun. Binnen de Europese regelgeving biedt de Algemene Groepsvrijstellingsverordening ruimte om bepaalde activiteiten van ondernemingen te subsidiëren. Elke aanvraag voor het Stimuleringsfonds Creatieve Stad Den Haag wordt getoetst aan het staatssteunrecht. Bij toekenning van de subsidie tekent de ontvanger een zogenaamde de-minimisverklaring waarin het bedrag van het totale aantal ontvangen subsidies in de afgelopen drie jaar kenbaar worden gemaakt. Aanvullende diensten Naast een financiële impuls kan het Bureau Creatieve Stad Den Haag helpen bij het vinden van geschikte werkruimte, ondersteuning bieden bij het opstellen van een ondernemingsplan (coaches) en bij het ontwikkelen van succesvol ondernemerschap. Het Stimuleringsfonds kan worden gezien als een aanvulling op het startersbeleid van de gemeente Den Haag (zie bijlage B).

5 DSO/ Bijlage A De creatieve sector volgens de definitie van TNO Bedrijfstakken in de definitie van de creatieve industrie SBI Creatieve zakelijke diensten Architectuur en technisch ontwerp Technisch ontwerp en advies, stedenbouw e.d Reclameontwerp- en adviesbureaus Overige reclamediensten Interieur-, modeontwerpers SBI Kunsten Beoefening van podiumkunst Producenten van podiumkunst Beoefening van scheppende kunst Theaters, schouwburgen en concertzalen Dienstverlening voor kunstbeoefening Kunstgaleries, expositieruimten Musea Fotografie Productie van (video)films Ondersteuningen (video)filmproductie Omroeporganisaties Productie van radio- en televisieprogramma s Ondersteunende activiteiten voor radio en televisie 9213 Vertoning van films Overige amusement 9240 Pers-, nieuwsbureaus; journalisten SBI Media en entertainment 2211 Uitgeverijen van boeken e.d Uitgeverijen van dagbladen 2213 Uitgeverijen van tijdschriften 2214 Uitgeverijen van geluidsopnamen 2215 Overige uitgeverijen 1721 Vervaardiging van kantoenen of katoenachtige weefsels 1722 Vervaardiging van kaardwollen of kaardwolachtige weefsels 1723 Vervaardiging van kamwollen of kamwolachtige weefsels 1724 Vervaardiging van zijden of zijdeachtige weefsels 1725 Vervaardiging van overige weefsels 1730 Textielveredeling 1740 Vervaardiging van textielware (excl. kleding) 1751 Vervaardiging van vloerkleden en tapijt 1752 Vervaardiging van bindgaren, touw en netten 1753 Vervaardiging van vilt- en vezelvlies 1754 Vervaardiging van overige textielproducten n.e.g Vervaardiging van gebreide en gehaakte stoffen 1771 Vervaardiging van gebreide en gehaakte kousen en sokken 1772 Vervaardiging van gebreide en gehaakte artikelen (excl. kousen en sokken) 1810 Vervaardiging van kleding en leer 1821 Vervaardiging van werkkleding Bedrijfstakken in de definitie van ambachten SBI Omschrijving 1822 Vervaardiging van bovenkleding (excl. werkkleding en kleding van leer) 1823 Vervaardiging van onder- en nachtkleding 1824 Vervaardiging van overige kleding en -toebehoren n.e.g Vervaardiging van lederwaren (excl. kleding en schoeisel) 1930 Vervaardiging van schoeisel 2051 Vervaardiging van overige artikelen van hout (1) 2052 Vervaardiging van artikelen van kurk, riet en vlechtwerk 2613 Vervaardiging van holglas 2615 Vervaardiging van bewerking van overige glas (2) 2621 Vervaardiging van huishoudelijk en sieraardewerk 2666 Vervaardiging van producten van beton, cement, gips (niet voor de bouw) 2670 Natuursteenbewerking 3350 Vervaardiging van uurwerken 3611 Vervaardiging van zitmeubels Interieurbouw Vervaardiging van bedrijfsmeubels 3613 Vervaardiging van keukenmeubels 3614 Vervaardiging van overige meubels 3622 Vervaardiging van sieraden e.d. (excl. imitatie-) 3630 Vervaardiging van muziekinstrumenten 3661 Vervaardiging van imitatiesieraden

6 DSO/ Bijlage B Startersbeleid Gemeente Den Haag Den Haag hecht waarde aan het stimuleren van nieuw ondernemerschap. Voor Haagse startende en bestaande ondernemingen (jonger dan 5 jaar) heeft de gemeente een startersbeleid. Succesvolle ondernemers hebben vaker een ondernemersplan opgesteld, hebben vaker voorlichtingbijeenkomsten bijgewoond en informatie ingewonnen over het ondernemerschap. Daarom subsidieert de gemeente de themabijeenkomsten van Partners in Nieuw Ondernemerschap, het Kamer van Koophandel Starterstraject Den Haag en het Starterstraject van J&C Advies (voor bijstandsgerechtigden). Voor de Starterstrajecten kunt u een E-scan ondernemerstest maken om hun ondernemersvaardigheden te testen en te vergelijken met de gemiddelde ondernemers in uw branche. Startende ondernemers kunnen na de start coaching krijgen om een succesvolle start te maken met hun bedrijf. Twaalf professionele coaches, vaak zelf ondernemers, adviseren starters met diverse ondernemersvragen. Naast voorlichting en advies investeert de gemeente in bedrijfshuisvesting voor (startende) ondernemers. Ondernemers in de creatieve industrie kunnen onder gunstige voorwaarde ruimte huren in de verschillende panden zoals: de Bink36, Caballero Fabriek en de LabS55. In Den Haag zijn er verschillende plekken voor Het Nieuwe Werken (flexkantoren) met flexplekken, vergaderruimtes en faciliteiten voor ZZP'ers. Steenworp vestigingsadviseurs adviseert en bemiddelt ondernemers naar geschikte bedrijfsruimte. De gemeente werkt samen met Qredits om goede ondernemers met prima ondernemersplannen te voorzien van bedrijfsleningen. Voor ondernemers die bij reguliere banken geen krediet krijgen een microkrediet aanvragen bij Qredits van maximaal Hiervoor is een gedegen ondernemingsplan noodzakelijk. Heb je een hogere lening nodig, dan kan het StartersFonds Den Haag uitkomst bieden. Het Startersfonds verstrekt krediet voor startende ondernemers uit de gemeente Den Haag (jonger dan 5 jaar). Met een goed onderbouwd ondernemingsplan kan een krediet van minimaal tot Voor innovatieve starters is het mogelijk een bedrag te lenen van maximaal Voor meer informatie over het startersbeleid van de gemeente Den Haag: zie

SUBSIDIEREGELING THE HAGUE SECURITY DELTA (HSD) STIMULERINGSFONDS DEN HAAG 2014

SUBSIDIEREGELING THE HAGUE SECURITY DELTA (HSD) STIMULERINGSFONDS DEN HAAG 2014 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2014.542 RIS 274416 SUBSIDIEREGELING THE HAGUE SECURITY DELTA (HSD) STIMULERINGSFONDS DEN HAAG 2014 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Besluit: I. Vast te stellen

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING KLEINE VEENKADE E.O.

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING KLEINE VEENKADE E.O. Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.329 RIS 175049 BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING KLEINE VEENKADE E.O. HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat het college, krachtens de Haagse

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIE NIEUWE ONDERNEMERS ZEEHELDENKWARTIER

BELEIDSREGEL SUBSIDIE NIEUWE ONDERNEMERS ZEEHELDENKWARTIER Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2012.9 RIS 250206 BELEIDSREGEL SUBSIDIE NIEUWE ONDERNEMERS ZEEHELDENKWARTIER HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bijlage 5. Staat van Horeca-categorieën Staat van bedrijfsactiviteiten bij functiemenging Staat van creatieve bedrijfsactiviteiten II

Inhoudsopgave. Bijlage 5. Staat van Horeca-categorieën Staat van bedrijfsactiviteiten bij functiemenging Staat van creatieve bedrijfsactiviteiten II bestemmingsplan Morgenstond (vastgesteld) Inhoudsopgave Bijlagen Bijlage 1 Bijlage 2 Bijlage 3 Bijlage 4 Bijlage 5 Staat van Horeca-categorieën Staat van bedrijfsactiviteiten bij functiemenging Staat van

Nadere informatie

BELEIDSREGEL STIMULERING VERKOOP NIEUWBOUW MIDDENSEGMENT

BELEIDSREGEL STIMULERING VERKOOP NIEUWBOUW MIDDENSEGMENT Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2011.1468 RIS 181629 BELEIDSREGEL STIMULERING VERKOOP NIEUWBOUW MIDDENSEGMENT HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening

Nadere informatie

Bestemmingsplan Cruquius Deelgebied 2 (THC)

Bestemmingsplan Cruquius Deelgebied 2 (THC) Bestemmingsplan Cruquius Deelgebied 2 (THC) Vastgesteld Gemeente Amsterdam Ruimte en Duurzaamheid Cruquius deelgebied 2 (THC) Colofon Opdrachtgever Opdrachtnemer IMRO_idn Ruimte en Duurzaamheid NL.IMRO.0363.M1402BPSTD-VG01

Nadere informatie

Kengetallen kleine groeiondernemers

Kengetallen kleine groeiondernemers M200913 Kengetallen kleine groeiondernemers Tabellenboek drs. N.G.L. Timmermans R. in 't Hout dr. J. Meijaard Zoetermeer, juli 2009 1 Inleiding Het Innovatieplatform heeft EIM gevraagd inschattingen te

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAK- EN VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS,

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAK- EN VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.1525 RIS 175436 BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAK- EN VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING STIMULERING CULTUREEL ONDERNEMERSCHAP DEN HAAG 2017

SUBSIDIEREGELING STIMULERING CULTUREEL ONDERNEMERSCHAP DEN HAAG 2017 RIS296403 SUBSIDIEREGELING STIMULERING CULTUREEL ONDERNEMERSCHAP DEN HAAG 2017 Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - de Commissie Samenleving op 17 januari 2017 per

Nadere informatie

BELEIDSREGEL VERHUISKOSTENPREMIE GROTE WONINGEN

BELEIDSREGEL VERHUISKOSTENPREMIE GROTE WONINGEN Gemeente Den Haag BELEIDSREGEL VERHUISKOSTENPREMIE GROTE WONINGEN Ons kenmerk DSO/2011.1467 RIS 181628 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag,

SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2015.380 RIS 285874 SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, overwegende dat: - in

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIE BUURTSTALLINGEN DEN HAAG

BELEIDSREGEL SUBSIDIE BUURTSTALLINGEN DEN HAAG Gemeente Den Haag BELEIDSREGEL SUBSIDIE BUURTSTALLINGEN DEN HAAG Ons kenmerk DSO/2012.852 RIS 250770 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING GLASISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS,

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING GLASISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2011.1196 RIS 246784 BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING GLASISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens

Nadere informatie

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland;

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Montferland Nr. 11125 16 januari 2019 Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland 2019 Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST - PROJECT STARTERSFONDS DEN HAAG (KVW-18)

TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST - PROJECT STARTERSFONDS DEN HAAG (KVW-18) Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2009.3179 RIS 167772 TOEKENNING VAN SUBSIDIE UIT HET PROGRAMMA KANSEN VOOR WEST - PROJECT STARTERSFONDS DEN HAAG (KVW-18) HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gezien:

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING DAK- EN/OF VLOERISOLATIE DEN HAAG 2015

SUBSIDIEREGELING DAK- EN/OF VLOERISOLATIE DEN HAAG 2015 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2015.113 RIS 281442 SUBSIDIEREGELING DAK- EN/OF VLOERISOLATIE DEN HAAG 2015 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende dat: - het gewenst is ter invulling

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELINGEN CREATIEVE INDUSTRIE DEN HAAG

SUBSIDIEREGELINGEN CREATIEVE INDUSTRIE DEN HAAG GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente 's-gravenhage. Nr. 84692 27 juni 2016 SUBSIDIEREGELINGEN CREATIEVE INDUSTRIE DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - de aanwezigheid

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING KLEINE VERBOUWINGEN, TIJDELIJKE HUISVESTING EN INRICHTING LOKALEN VOORSCHOOLPEUTERSPEELZALEN DEN HAAG 2016

SUBSIDIEREGELING KLEINE VERBOUWINGEN, TIJDELIJKE HUISVESTING EN INRICHTING LOKALEN VOORSCHOOLPEUTERSPEELZALEN DEN HAAG 2016 RIS294909 SUBSIDIEREGELING KLEINE VERBOUWINGEN, TIJDELIJKE HUISVESTING EN INRICHTING LOKALEN VOORSCHOOLPEUTERSPEELZALEN DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - in de

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING JEUGD DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

SUBSIDIEREGELING JEUGD DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS RIS294594 SUBSIDIEREGELING JEUGD DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Overwegende dat: - subsidieverstrekking binnen jeugdbeleid in overeenstemming moet worden gebracht met de Algemene

Nadere informatie

Media Maatwerktabellen TNO Centrum voor Beleidsstatistiek

Media Maatwerktabellen TNO Centrum voor Beleidsstatistiek Media Maatwerktabellen TNO Centrum voor Beleidsstatistiek Anouk de Rijk en Daniëlle ter Haar Centraal Bureau voor de Statistiek Voorburg/Heerlen, 2007 Tabellenoverzicht Tabel 0 Aantal banen van werknemers

Nadere informatie

I. Vast te stellen de bijgevoegde BELEIDSREGEL doorstroompremie scheefwonen, luidend:

I. Vast te stellen de bijgevoegde BELEIDSREGEL doorstroompremie scheefwonen, luidend: Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2011.1466 RIS 181627 BELEIDSREGEL DOORSTROOMPREMIE SCHEEFWONEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening Subsidieverstrekking

Nadere informatie

I. Vast te stellen de bijgevoegde Subsidieregeling Haagse vernieuwers 2014.

I. Vast te stellen de bijgevoegde Subsidieregeling Haagse vernieuwers 2014. Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2014.866 RIS 277770 SUBSIDIEREGELINGEN CREATIEVE INDUSTRIE DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - de aanwezigheid van de creatieve industrie

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016

SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016 Ons kenmerk RIS295239 SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - de gemeenteraad op 8 september 2016 de nota Sterk

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING MAATSCHAPPELIJKE COÖPERATIE DEN HAAG 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag,

SUBSIDIEREGELING MAATSCHAPPELIJKE COÖPERATIE DEN HAAG 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, Gemeente Den Haag PBS/2015.295 RIS 290049 SUBSIDIEREGELING MAATSCHAPPELIJKE COÖPERATIE DEN HAAG 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, overwegende dat: - het doen van

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING IMPULS BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST DEN HAAG 2015

SUBSIDIEREGELING IMPULS BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST DEN HAAG 2015 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2015.1 RIS 280860 SUBSIDIEREGELING IMPULS BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST DEN HAAG 2015 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - het concept Buurthuis

Nadere informatie

overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren;

overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren; Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg; overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren; overwegende

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING DAK-EN/OF VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG

SUBSIDIEREGELING DAK-EN/OF VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG Ons kenmerk DSO/2016.50 RIS 291630 SUBSIDIEREGELING DAK-EN/OF VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN DEN HAAG 2016-2018 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat het gewenst is ter invulling

Nadere informatie

Innovatiefonds Oost Gelre (IOG)

Innovatiefonds Oost Gelre (IOG) Innovatiefonds Oost Gelre (IOG) Inleiding In de gemeente Oost Gelre kunnen bedrijven, verenigingen, instellingen en particulieren gebruik maken van de IOG-regeling, zijnde het innovatiefonds Oost Gelre.

Nadere informatie

BESLUIT INZAKE INVULLING VAN HET VOOR DE MUZIEKSTUDIO IN DCR GERESERVEERDE BUDGET EN SUBSIDIËRING LOOS

BESLUIT INZAKE INVULLING VAN HET VOOR DE MUZIEKSTUDIO IN DCR GERESERVEERDE BUDGET EN SUBSIDIËRING LOOS Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2009.259 RIS 162930 BESLUIT INZAKE INVULLING VAN HET VOOR DE MUZIEKSTUDIO IN DCR GERESERVEERDE BUDGET EN SUBSIDIËRING LOOS HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/ ;

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/ ; Nr. 1748803 - II De RAAD van de gemeente Dordrecht; Raadsgriffie Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/1739468;

Nadere informatie

Gemeente Den Haag RIS157460_16-SEP-2008

Gemeente Den Haag RIS157460_16-SEP-2008 Gemeente Den Haag RIS157460_16-SEP-2008 Ons kenmerk DSO/2008.1869 RIS 157460 BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAKOPBOUWEN VOOR RUSTENBURG-OOSTBROEK HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, overwegende

Nadere informatie

REGLEMENT PRO SUBSIDIES

REGLEMENT PRO SUBSIDIES REGLEMENT PRO SUBSIDIES DEFINITIES Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder: Stichting: Stroom: Bestuur: Directie: Commissie: de Stichting Stroom Den Haag beeldende kunst t/m architectuur de Stichting

Nadere informatie

Aanvraag Subsidieverlening Initiatievenbudget

Aanvraag Subsidieverlening Initiatievenbudget Aanvraag Subsidieverlening Initiatievenbudget Voor de subsidieverlening is de regeling Initiatievenbudget Duurzaamheid door Haagse wijken 2015 van toepassing. Lees deze zorgvuldig door. Vul dit formulier

Nadere informatie

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Voor de behandeling van subsidieaanvragen voor projecten en activiteiten, werken wij met een vaste procedure. U kunt subsidie voor een bepaald project of

Nadere informatie

Plan gemeente Utrecht en Provincie Utrecht

Plan gemeente Utrecht en Provincie Utrecht Plan gemeente Utrecht en Provincie Utrecht LET OP: voor de raadspeiling over de cultuurlening is in dit document alleen onderdeel A relevant (revolverend fonds ter bevordering van creatief ondernemerschap)

Nadere informatie

KUNSTENPLAN REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE

KUNSTENPLAN REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE KUNSTENPLAN 2017-2020 REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE 2017-2020 REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE 2017-2020 Het bestuur van het AFK, gelet op de missie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst om te

Nadere informatie

Creatief Den Haag: stand van zaken 2009

Creatief Den Haag: stand van zaken 2009 Van Mourik Broekmanweg 6 Postbus 49 2600 AA Delft TNO-rapport TNO-034-DTM-2009-02159 www.tno.nl T +31 15 276 30 00 F +31 15 276 30 10 info-beno@tno.nl Datum 29 mei 2009 Auteur(s) Monique Roso Thijmen van

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN Artikel 1 Doelstelling De stad Tongeren wil erfgoedinitiatieven in Tongeren stimuleren en financieel ondersteunen, binnen de perken van het vastgestelde

Nadere informatie

Aanvraagformulier kunst- en cultuurfonds 2015

Aanvraagformulier kunst- en cultuurfonds 2015 Aanvraagformulier kunst- en cultuurfonds 2015 Op pagina 4 vindt u een toelichting op het kunst- en cultuurfonds en dit formulier. Leest u deze aandachtig door, voordat u het formulier invult. datum :...

Nadere informatie

Richtlijnen aanvraag start- en stimuleringssubsidie. Geldig vanaf januari 2016

Richtlijnen aanvraag start- en stimuleringssubsidie. Geldig vanaf januari 2016 Richtlijnen aanvraag start- en stimuleringssubsidie Geldig vanaf januari 2016 1 Inhoud 1. Aanvraag start- en/of stimuleringsubsidie 3 2. Hoogte van de bijdrage 4 3. Onderbouwing van de aanvraag 4 4. Publiciteit

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Deelregeling Jij maakt het mee Fonds voor Cultuurparticipatie 2013 2016

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Deelregeling Jij maakt het mee Fonds voor Cultuurparticipatie 2013 2016 STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 29620 21 oktober 2013 Deelregeling Jij maakt het mee Fonds voor Cultuurparticipatie 2013 2016 10 oktober 2013 Het bestuur

Nadere informatie

Aanvraagformulier Dutch Dairy Centre

Aanvraagformulier Dutch Dairy Centre Aanvraagformulier Dutch Dairy Centre Subsidieregeling Dutch Dairy Centre Fryslân 2018 Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Contactpersoon: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. afdeling

Nadere informatie

gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem 2016;

gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem 2016; Besluit van 2 april 2019 Zaaknummer 342352 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ARNHEM; gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening

Nadere informatie

Nadere regels stimuleringsfonds voor circulaire bedrijvigheid Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere;

Nadere regels stimuleringsfonds voor circulaire bedrijvigheid Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere; Nadere regels stimuleringsfonds voor circulaire bedrijvigheid 2019 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere; gelet op titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3 van

Nadere informatie

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en evenementen Montferland 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland;

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en evenementen Montferland 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Montferland. Nr. 34253 21 maart 2016 Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en evenementen Montferland 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

De Creatieve Stad Leiden

De Creatieve Stad Leiden De Creatieve Stad Leiden Op zoek naar een eenduidige definitie Gemeente Leiden Concernstaf BOA (Beleidsinformatie, Onderzoek en Advies) Postbus 9100, 2300 PC Leiden e-mail: a.van.soest@leiden.nl/ h.zalme@leiden.nl

Nadere informatie

Gemeente Den Haag RIS155441_03-JUN-2008

Gemeente Den Haag RIS155441_03-JUN-2008 Gemeente Den Haag RIS155441_03-JUN-2008 Ons kenmerk DSO/2008.1001 RIS 155441 BELEIDSREGELS SUBSIDIEVERSTREKKING OP VvE PRODUCTEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat het college,

Nadere informatie

Verordening Stimuleringsregeling Winkelconcentratiegebied Kerkrade Centrum 2017

Verordening Stimuleringsregeling Winkelconcentratiegebied Kerkrade Centrum 2017 Verordening Stimuleringsregeling Winkelconcentratiegebied Kerkrade Centrum 2017 Inleiding Het doel van de Stimuleringsregeling Kerkrade Centrum is een stimulering van het winkelgebied Kerkrade Centrum

Nadere informatie

4 spot subsidies Algemene informatie

4 spot subsidies Algemene informatie 4 spot subsidies Algemene informatie De spot subsidies zijn bedoeld om de zichtbaarheid en presentatie van Haagse kunst en kunstenaars te versterken. Daarbij wordt rekening gehouden met nieuwe vormen van

Nadere informatie

DEELVERORDENING KUNST- EN CULTUURSUBSIDIES. Artikel 1

DEELVERORDENING KUNST- EN CULTUURSUBSIDIES. Artikel 1 DEELVERORDENING KUNST- EN CULTUURSUBSIDIES ALGEMEEN Artikel 1 1. Ten behoeve van het organiseren en uitvoeren van, en/of deelnemen aan activiteiten op het gebied van kunst en cultuur kan aan een in Leiden

Nadere informatie

REGLEMENT SPOT SUBSIDIES

REGLEMENT SPOT SUBSIDIES REGLEMENT SPOT SUBSIDIES DEFINITIES Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder: Stichting: Stroom: Bestuur: Directie: de Stichting Stroom Den Haag beeldende kunst t/m architectuur de Stichting Stroom

Nadere informatie

VERORDENING PA SUBSIDIES STRUCTUURVERSTERKING BROOD EN BANKET 2008

VERORDENING PA SUBSIDIES STRUCTUURVERSTERKING BROOD EN BANKET 2008 VERORDENING PA SUBSIDIES STRUCTUURVERSTERKING BROOD EN BANKET 2008 Verordening van het Productschap Akkerbouw van 5 juni 2008 houdende regels ter zake van subsidies voor de structuurversterking voor de

Nadere informatie

Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur Midden-Drenthe

Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur Midden-Drenthe Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur MD Zaaknummer: 583313 Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur Midden-Drenthe Burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe, overwegende: dat de gemeenteraad in de

Nadere informatie

KUNSTENPLAN REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE

KUNSTENPLAN REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE KUNSTENPLAN 2017-2020 REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE 2019-2020 REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE 2019-2020 Het bestuur van het AFK Gelet op de missie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst om te

Nadere informatie

Gemeente Den Haag BELEIDSREGEL ANTI-PARKEERPAALTJES HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Gemeente Den Haag BELEIDSREGEL ANTI-PARKEERPAALTJES HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2014.593 RIS 276340 BELEIDSREGEL ANTI-PARKEERPAALTJES HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - er regelmatig door bewoners aanvragen worden gedaan

Nadere informatie

BELEIDSREGEL STIMULERINGSPREMIE GROTE SOCIALE HUURWONINGEN

BELEIDSREGEL STIMULERINGSPREMIE GROTE SOCIALE HUURWONINGEN Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2013.919 RIS 260828 BELEIDSREGEL STIMULERINGSPREMIE GROTE SOCIALE HUURWONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening

Nadere informatie

Subsidieregeling Fonds Cultuur

Subsidieregeling Fonds Cultuur Subsidieregeling Fonds Cultuur Artikel 1: Begripsomschrijvingen Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. instelling: een organisatie die rechtspersoonlijkheid bezit en die zich ten

Nadere informatie

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lochem 2013, besluiten: vast

Nadere informatie

Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts

Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerlen. Nr. 40033 17 juli 2014 Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts Artikel 1 Begripsomschrijving In deze beleidsregel wordt verstaan

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2006.1170 RIS137643_16-MEI-2006 BELEIDSREGEL SUBSIDIE GELUIDSANERING HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op: - het raadsbesluit 66/2005 Nota geluidsanering

Nadere informatie

gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014

gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014 DSB/2016.247 RIS294595 SUBSIDIEREGELING ELEKTRISCHE VOERTUIGEN DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Overwegende dat: - de groei van het aantal elektrische auto s in Den Haag een bijdrage

Nadere informatie

DEELNEMERSREGLEMENT. 1.2 Mijn Droomwinkel is een initiatief van gemeente Roermond, hierna te noemen de organisatie.

DEELNEMERSREGLEMENT. 1.2 Mijn Droomwinkel is een initiatief van gemeente Roermond, hierna te noemen de organisatie. DEELNEMERSREGLEMENT Overweging Roermond heeft de ambitie de binnenstad levendig te houden en de retailstad van Limburg te zijn en te blijven. Ook wil Roermond een stad zijn waar nieuw ondernemerschap welkom

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING MEERJAREN DUURZAAM ONDERHOUD PLAN (MDOP) VOOR VVE'S DEN HAAG

SUBSIDIEREGELING MEERJAREN DUURZAAM ONDERHOUD PLAN (MDOP) VOOR VVE'S DEN HAAG RIS295097 SUBSIDIEREGELING MEERJAREN DUURZAAM ONDERHOUD PLAN (MDOP) VOOR VVE'S DEN HAAG 2016-2017 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Overwegende dat : het gewenst is dat woningeigenaren en eigenaar/bewoners

Nadere informatie

Subsidieregels Cultuurfonds

Subsidieregels Cultuurfonds Subsidieregels Cultuurfonds Op deze subsidieregels is de algemene subsidieverordening Borger-Odoorn van toepassing. Deze subsidieregels horen als bijlage bij de Beleidsregels Cultuur en Welzijn 2004-2008

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014, RIS300566 SUBSIDIEREGELING ZORGSTEUNPUNTEN DEN HAA G 2018 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014, besluit

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Subsidie Evenementen 2015. Een proeve van nieuwe uitvoeringsregels subsidie evenementen

Uitvoeringsregeling Subsidie Evenementen 2015. Een proeve van nieuwe uitvoeringsregels subsidie evenementen Uitvoeringsregeling Subsidie Evenementen 2015 Een proeve van nieuwe uitvoeringsregels subsidie evenementen 1 Inhoud 1. Algemeen... 3 1.1. Citeertitel... 3 1.2. Opbouw... 3 2. Begripsbepaling... 4 3. Criteria...

Nadere informatie

Gemeente Den Haag RIS156733_22-JUL-2008

Gemeente Den Haag RIS156733_22-JUL-2008 Gemeente Den Haag RIS156733_22-JUL-2008 Ons kenmerk BRW/2008.14 RIS 156733 VERKORTE PROCEDURE VERLENEN GEBRUIKSVERGUNNINGEN CATEGORIE 4 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, maakt bekend, I. dat

Nadere informatie

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland 10 februari 2014 BIVO/2014/30040 *Z0107302622* R E G E L I N G S U B S I D I E D U U R Z A A M W O N E N I N K E N N E M E R L A N D Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

Nadere regels subsidie dorpshuizen en wijkgebouwen Steenwijkerland 2010

Nadere regels subsidie dorpshuizen en wijkgebouwen Steenwijkerland 2010 Zoek regelingen op overheid.nl Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl! Gemeente Steenwijkerland Nadere regels subsidie dorpshuizen en wijkgebouwen Steenwijkerland 2010

Nadere informatie

gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr ;

gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr ; Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort, gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr. 5365999; gelet op de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3, artikel

Nadere informatie

Verordening Stimuleringsregeling Kerkrade Centrum 2016 Vastgesteld door de gemeenteraad op 30 maart 2016

Verordening Stimuleringsregeling Kerkrade Centrum 2016 Vastgesteld door de gemeenteraad op 30 maart 2016 Verordening Stimuleringsregeling Kerkrade Centrum 2016 Vastgesteld door de gemeenteraad op 30 maart 2016 Inleiding Het doel van de Stimuleringsregeling Kerkrade Centrum is een stimulering van het winkelgebied

Nadere informatie

Incidentele subsidie voor Gezond In Bossenburgh

Incidentele subsidie voor Gezond In Bossenburgh Incidentele subsidie voor Gezond In Bossenburgh Vanaf 2015 is incidentele subsidie mogelijk voor de activiteiten van Gezond In Bossenburgh. Met de subsidie 'Gezond in Bossenburgh' wil de gemeente zich

Nadere informatie

Voor amateurkunstverenigingen geldt dat de aanvraag geen betrekking mag hebben op de verplichte jaarlijkse voorstelling.

Voor amateurkunstverenigingen geldt dat de aanvraag geen betrekking mag hebben op de verplichte jaarlijkse voorstelling. AANVRAAGFORMULIER INCIDENTELE SUBSIDIE AMATEUR- EN PODIUMKUNST U kunt uw aanvraag vóór 15 januari, 15 mei of 15 september indienen bij burgemeester en wethouders van Amersfoort, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort.

Nadere informatie

Ruimtelijke aspecten van creatieve bedrijvigheid in de Gemeente Groningen

Ruimtelijke aspecten van creatieve bedrijvigheid in de Gemeente Groningen Ruimtelijke aspecten van creatieve bedrijvigheid in de Gemeente Groningen Sietse Breeman Rik Hutting Jan Erik Leenders Bachelorproject Technische Planologie Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen Rijksuniversiteit

Nadere informatie

Aanvraagformulier Internationale Marktverkenningsactiviteiten

Aanvraagformulier Internationale Marktverkenningsactiviteiten Aanvraagformulier Internationale Marktverkenningsactiviteiten Paragraaf 2.1 Internationale Marktverkenningsactiviteiten Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Contactpersoon: Gedeputeerde Staten van

Nadere informatie

Gemeente Den Haag FINANCIEEL BESLUIT PGB TARIEVEN JEUGDHULP 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Gemeente Den Haag FINANCIEEL BESLUIT PGB TARIEVEN JEUGDHULP 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2015.446 RIS 288635 FINANCIEEL BESLUIT PGB TARIEVEN JEUGDHULP 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - het college voor jeugdhulp een Persoonsgebonden

Nadere informatie

Subsidieverordening Hollands Kroon

Subsidieverordening Hollands Kroon Subsidieverordening Hollands Kroon De gemeenteraad van Hollands Kroon, Besluit: vast te stellen de navolgende 1. ALGEMENE BEPALINGEN 1.1 Begripsomschrijvingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen Bij de toepassing

Nadere informatie

I. Vast te stellen de bijgevoegde BELEIDSREGEL subsidie voordeuren Meesterwerk, luidend: Beleidsregel subsidie voordeuren Meesterwerk.

I. Vast te stellen de bijgevoegde BELEIDSREGEL subsidie voordeuren Meesterwerk, luidend: Beleidsregel subsidie voordeuren Meesterwerk. Gemeente Den Haag DSO/2014.276 RIS 270860 BELEIDSREGEL SUBSIDIE VOORDEUREN MEESTERWERK HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening Subsidieverstrekking

Nadere informatie

ter bevordering van deelname van mensen met een beperking aan het verenigingsleven in de gemeente Drimmelen.

ter bevordering van deelname van mensen met een beperking aan het verenigingsleven in de gemeente Drimmelen. Pilot 2018-2019 Richtlijnen aanvraag Stimuleringssubsidie ter bevordering van deelname van mensen met een beperking aan het verenigingsleven in de gemeente Drimmelen. Bestemd voor lokale verenigingen om

Nadere informatie

Regeling voor Subsidie voor de aanleg van Groene Daken op bestaande gebouwen Gemeente Amstelveen Artikel 1. Begripsomschrijvingen

Regeling voor Subsidie voor de aanleg van Groene Daken op bestaande gebouwen Gemeente Amstelveen Artikel 1. Begripsomschrijvingen Regeling voor Subsidie voor de aanleg van Groene Daken op bestaande gebouwen Gemeente Amstelveen 2016-2020 Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze regeling worden onderstaande begrippen gehanteerd. Aanvraag

Nadere informatie

Verordening Stimuleringsregeling Kerkrade Centrum Vastgesteld door de gemeenteraad op 26 juni 2013

Verordening Stimuleringsregeling Kerkrade Centrum Vastgesteld door de gemeenteraad op 26 juni 2013 Verordening Stimuleringsregeling Kerkrade Centrum Vastgesteld door de gemeenteraad op 26 juni 2013 Inleiding Het doel van de Stimuleringsregeling Kerkrade Centrum is een stimulering van het winkelgebied

Nadere informatie

TOELICHTING OP DE BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING STIMULERING BEDRIJVEN (2010)

TOELICHTING OP DE BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING STIMULERING BEDRIJVEN (2010) TOELICHTING OP DE BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING STIMULERING BEDRIJVEN (2010) De spelregels voor het aanvragen en verstrekken van subsidie zijn verwoord in de beleidsregel Subsidieverstrekking Stimulering

Nadere informatie

Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten

Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten Inhoud Pagina 2 Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten tot 5.000 Pagina 4 Nadere regels

Nadere informatie

Provinciaal blad. Haarlem, 23 juni 2008. Provinciale Staten van Noord-Holland. Provinciale Staten van Noord-Holland; H.C.J.L. Borghouts, voorzitter.

Provinciaal blad. Haarlem, 23 juni 2008. Provinciale Staten van Noord-Holland. Provinciale Staten van Noord-Holland; H.C.J.L. Borghouts, voorzitter. Provinciaal blad 2008 Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord- Holland van 24 juni 2008, nr. 2008-37944 tot bekendmaking van de deelverordening klimaat Noord-Holland 2008. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland;

Nadere informatie

Maatschappelijke partner: de organisatie(s) waar de doelgroep zich bevindt om het aanbod op af te stemmen.

Maatschappelijke partner: de organisatie(s) waar de doelgroep zich bevindt om het aanbod op af te stemmen. Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lochem 2013, besluiten:

Nadere informatie

Gemeente Den Haag BELEIDSREGEL TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG VOOR OUDERS MET EEN SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE

Gemeente Den Haag BELEIDSREGEL TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG VOOR OUDERS MET EEN SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSW/2013.289 RIS 269163 BELEIDSREGEL TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG VOOR OUDERS MET EEN SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende

Nadere informatie

Subsidieregeling krediet muizenschade Fryslân

Subsidieregeling krediet muizenschade Fryslân Subsidieregeling krediet muizenschade Fryslân Gedeputeerde Staten van Fryslân, gelet op artikel 26 van Verordening (EU) nr. 702/2014 van de Commissie van 25 juni 2014 waarbij bepaalde categorieën steun

Nadere informatie

Stimuleringsverordening life-style gebied

Stimuleringsverordening life-style gebied Stimuleringsverordening life-style gebied Vastgesteld : 04 november 2002 VR 144/2002 Inwerking : 01 januari 2003 Artikel 1 Begripsbepaling a. Life style onderneming : Een detailhandelsvestiging of adviesbureau

Nadere informatie

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 44114 22 mei 2015 Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien het

Nadere informatie

Aanvraagformulier Uitvoeringsregels investeringsregeling Verbetering kwaliteit gevels Wederopbouwpanden Nijmegen

Aanvraagformulier Uitvoeringsregels investeringsregeling Verbetering kwaliteit gevels Wederopbouwpanden Nijmegen Aanvraagformulier Uitvoeringsregels investeringsregeling Verbetering kwaliteit gevels Wederopbouwpanden Nijmegen 2013-2015 -december 2013 - Het ondertekende aanvraagformulier inclusief alle noodzakelijke

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 - Bepalingen Subsidieregeling zonnepanelen voor Haagse daken 2014

Hoofdstuk 2 - Bepalingen Subsidieregeling zonnepanelen voor Haagse daken 2014 Subsidieregeling zonnepanelen voor Haagse daken 2014 Zakelijk Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Doel van de regeling Doelstelling van deze subsidieregeling is om het gebruik van zonnepanelen te

Nadere informatie

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Het college van burgemeester en wethouders van Velsen, Overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren op het gebied van energiebesparing; gelet

Nadere informatie

VASTSTELLING REGELING GESCHILLEN WSW- EN CAO WELZIJN-PERSONEEL 2011

VASTSTELLING REGELING GESCHILLEN WSW- EN CAO WELZIJN-PERSONEEL 2011 Gemeente Den Haag Ons kenmerk HGR/2011.12 RIS 180930 VASTSTELLING REGELING GESCHILLEN WSW- EN CAO WELZIJN-PERSONEEL 2011 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende de toelichting, Besluit:

Nadere informatie

A. ALGEMENE BEPALINGEN

A. ALGEMENE BEPALINGEN No. 070505 St. Annaparochie, 31 mei 2007. De raad der gemeente het Bildt; overwegende; dat de raad bij besluit dd. 11 november 2002 de Algemene Subsidie Verordening heeft vastgesteld; dat het in aanvulling

Nadere informatie

Gemeente Den Haag RIS147008_26-JUN-2007

Gemeente Den Haag RIS147008_26-JUN-2007 Gemeente Den Haag RIS147008_26-JUN-2007 Ons kenmerk DSO/2007.1390 RIS 147008 VOORSTEL TOT EXTRA BIJDRAGE 2 SHOWCASES EN EEN BEELDBEPALEND PAND AAN DE PAUL KRUGERLAAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING INNOVATIES IN HET ONDERWIJS DEN HAAG 2017

SUBSIDIEREGELING INNOVATIES IN HET ONDERWIJS DEN HAAG 2017 SUBSIDIEREGELING INNOVATIES IN HET ONDERWIJS DEN HAAG 2017 RIS296406 Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - het college in de Haagse Educatieve Agenda 2014-2018 Kwaliteit

Nadere informatie

REGELING PROJECTSUBSIDIES AMATEURKUNST

REGELING PROJECTSUBSIDIES AMATEURKUNST REGELING PROJECTSUBSIDIES AMATEURKUNST 2017-2020 REGELING PROJECTSUBSIDIES AMATEURKUNST 2017-2020 Het bestuur van het AFK Gelet op de missie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst om te investeren in kunst

Nadere informatie

INDEXERING NORMBEDRAGEN EN WIJZIGING REGELING VOOR INDIVIDUELE VOORZIENINGEN VOOR MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE DEN HAAG 2009

INDEXERING NORMBEDRAGEN EN WIJZIGING REGELING VOOR INDIVIDUELE VOORZIENINGEN VOOR MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE DEN HAAG 2009 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSW/2011.238 RIS 182037 INDEXERING NORMBEDRAGEN EN WIJZIGING REGELING VOOR INDIVIDUELE VOORZIENINGEN VOOR MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE DEN HAAG 2009 HET COLLEGE

Nadere informatie

1. Voorwaarden voor subsidie

1. Voorwaarden voor subsidie Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds van de Europese Unie Aanvraag ESF subsidie Duurzame inzetbaarheid op Maat Met dit formulier kunt u subsidie aanvragen voor het programma

Nadere informatie