Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen"

Transcriptie

1 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen september 2016 Eerste leerjaar juf Nathalie

2 Beste ouders In deze brochure staan een aantal algemene maar vooral specifieke afspraken voor de klas van uw kind. We geven ook informatie over de werking van de school die voor u als ouder belangrijk kan zijn. Meer informatie vindt u in de schoolbrochure die u bij het begin van het schooljaar hebt gekregen. Hopelijk mogen we rekenen op uw samenwerking en vertrouwen. Indien er problemen of vragen zijn, aarzel dan niet om deze met de klasleerkracht of met de directeur te bespreken. ALGEMENE AFSPRAKEN KLASAFSPRAKEN voorstelling leerkracht Juf Nathalie begint reeds haar tiende jaar als onderwijzeres. Zij is klastitularis van het eerste leerjaar. verwachtingen naar de leerlingen toe We verwachten van de leerlingen dat ze hun best doen en tonen dat ze iets willen komen leren. Belangrijk daarbij is opletten in de klas, meewerken, taken maken, lessen leren, uitleg vragen als ze iets niet hebben begrepen. verwachtingen naar ouders toe Van de ouders verwachten we dat ze het schoolwerk van hun kind mee opvolgen. Indien u interesse toont voor hun schoolwerk, zal ook uw kind er (meer) belang aan hechten. Maak tijd om uw kind te laten vertellen over zijn/haar belevenissen op school. Wees waar nodig ook kordaat en durf grenzen trekken of verwachtingen stellen.

3 de verschillende vakken wiskunde ( methode = Nieuwe Talrijk ) zie extra boekje Voor wiskunde gebruiken de leerlingen een leerboek en een werkboek. Het werkboek is opgedeeld in drie niveaugroepen qua tempo en moeilijkheidsgraad (zonnetje, maantje en sterretje). Op deze manier kunnen we optimaal differentiëren. Belangrijk in een eerste leerjaar is het gebruik van de juiste begrippen, benaming. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan: + = erbij, - = eraf, = = evenveel als (dan). Het is belangrijk dat thuis op dezelfde wijze wordt geoefend met het kind als in school. taal ( methode = Veilig leren lezen) Voor taal gebruiken de leerlingen een leesboek, werkboek, woorddoosje, leeskaftje, letterdoos en een klikklakboekje. Niet alle materialen hiervan worden mee naar huis gegeven om te oefenen. Vertrekkende vanuit een verhaal worden er tot juist na de kerstperiode nieuwe woordjes aangeleerd. Deze worden op allerlei speelse manieren ingeoefend en herhaald. Herhaling is in het eerste leerjaar (ook thuis) een zeer belangrijk begrip. Voor technisch lezen werken we in 3 niveaugroepen, hierbij komen meester Maarten en juf Laurie/Annelies ons ondersteunen. spelling ( methode Tijd voor Taal accent) Sterke punten van de methode is dat door middel van kleine toetsen de kinderen regelmatiger worden opgevolgd. Op basis van de vorderingen krijgen kinderen aangepaste remediëring of verdiepingsoefeningen.

4 WO Het gaat over mens en levensonderhoud, muzische, natuur, ruimte, tijd, zingeving, medemens, techniek, samenleving. Verkeer en sociale vaardigheden vallen ook onder het vak WO.. In het eerste leerjaar worden er gemiddeld 5,5 tot 7 lestijden WO gegeven. De gegeven thema s sluiten nauw aan bij de leef- en belevingswereld van de kinderen. muzische activiteiten ( tekenen, knutselen, muziek, drama ) Knutselen en tekenen gebeurt in de klas. Soms moeten de kinderen daarvoor materiaal meebrengen. lichamelijke opvoeding De turnles heeft plaats op dinsdag en donderdag (wanneer het geen zwemmen is) of donderdag (wanneer het zwemmen is). We verwachten dat de kinderen tijdens deze les witte turnpantoffels, een T-shirt van de school en een donkere korte broek dragen. De turnkleding wordt bewaard in een luchtdoorlatende turnzak. Turnmateriaal dient getekend te zijn met de naam van uw kind. Tijdens elke schoolvakantie gaat het turngerief mee naar huis om het te laten wassen. De kinderen van de 3 e kleuterklas en lagere school gaan 1 keer in de maand zwemmen. De kinderen zitten 40 minuten in het water. Voor deze les brengen ze een kam of borstel, twee handdoeken en zwemkledij mee in een zwemzak. Zwemmateriaal dient getekend te zijn met de naam van uw kind. Gelieve geen broekkousen of schoenen met veters aan te doen op dinsdag en op donderdag en op woensdag als de kinderen gaan zwemmen. Leerlingen dragen omwille van de veiligheid geen juwelen tijdens de lessen bewegingsopvoeding. Lang haar moet samengebonden zijn. Tweemaal per schooljaar krijgen de leerlingen een rapport i.v.m. de lessen bewegingsopvoeding.

5 De lessen bewegingsopvoeding zijn verplichte schoolactiviteiten. Wie niet mee gaat zwemmen of turnen brengt een briefje van de dokter of de ouders mee met een duidelijke vermelding waarom er niet kan worden deelgenomen. Wanneer het briefje geen volledige vrijstellen van de les voorschrijft kan de leerkracht beslissen het kind toch aan bepaalde bewegingsactiviteiten te laten deelnemen. Een leerling die driemaal niet mee gaat zwemmen, dient een doktersbriefje mee te brengen. Bij een chronische of langdurige aandoening is een doktersbriefje vereist. materiaal uitgaven van Averbode Allerlei tijdschriften, leesboekjes, vakantieblaadjes worden vrijblijvend te koop aangeboden. Zij worden niet gebruikt in de klas maar kunnen thuis voor extra oefenmateriaal zorgen bij lezen. eigen materiaal Kinderen brengen heel wat materiaal mee naar school ; boterhamdoos, drinkbus, koekendoos, We vragen dat zoveel mogelijk van dit materiaal van een naam is voorzien. de zorg op school en in de klas In de school proberen we tijd te creëren zodat we kinderen met leerproblemen kunnen helpen. Jammer genoeg zijn we beperkt in onze mogelijkheden en kunnen we ook niet alles oplossen. In de eerste plaats doen we beroep op de kennis en ondersteuning van het CLB. De eerste zorg wordt in de klas gegeven door mezelf; les opnieuw uitleggen, extra uitleg geven, bijwerken na ziekte, Maar ook kinderen die de basis hebben begrepen worden hier extra uitgedaagd! Juf Laurie/Annelies komt ons tijdens de lessen rekenen helpen. Zo kunnen we gedifferentieerd werken. Juf Laurie/Annelies komt mee in de klas. We geven samen een les, we splitsen de klas op in verschillende groepen, 1 juf

6 geeft de les, de andere juf ondersteunt, De klasleerkracht noteert de problemen en zorginspanningen in een zorgschrift. Voor de coördinatie van de zorg binnen de school, het contact met de ouders en de vraag om ondersteuning van het CLB staat meester Maarten in. Voor de zorgvisie van de school verwijs ik graag naar de zorgbrochure. Tijdens de infoavond zorg doet meester Maarten heel de uitleg over zorg binnen onze school, waarop ik jullie van harte uitnodig. de hut van meester Maarten Elke dag is er ruimte om meester Maarten te vragen voor een gesprek als vertrouwenspersoon. Dit verloopt via een kaartje dat de leerlingen invullen en tijdens een vorige speeltijd in de brievenbus voor het bureau van de meester komen stoppen. Deze HUT-kaartjes vinden ze terug met een nietje achteraan in hun agenda.leerlingen krijgen een afsprakenkaartje in het agenda van de meester (een sticker) waarop hun afspraak zal worden genoteerd. Zo is het kind meteen gerustgesteld dat de meester tijd voor hem of haar zal vrijmaken. Nadien krijgt het kind opnieuw een nieuw kaartje mee om in het agenda te stoppen. De hut van Meester Maarten is steeds vrijblijvend en een manier om leerlingen het gevoel te geven altijd bij iemand terecht te kunnen. gebruik van de agenda Taken worden in het begin van het schooljaar door de juf in het agenda genoteerd d.m.v. een etiket. Na kerst gaan de kinderen dit zelf doen. Het huiswerk is bijna elke week hetzelfde: oefenen in het woorddoosje, rekendoosje, klikklakboekje, leeskaftje en soms een blad in het leesboekje. Om jullie kind goed op te volgen tijdens dit schooljaar vraag ik jullie om het agenda elke dag te handtekenen. Het agenda is een communicatiemiddel tussen de ouders en de leerkracht. Wanneer jullie iets willen vragen of meedelen, dan kan dat in het agenda gebeuren. Wanneer jullie zoon of dochter een taak niet heeft gemaakt, een nota krijgt voor onbeleefd gedrag dan wordt dit in het agenda vermeld. Elke vermelding moet tegen de dag nadien door de ouders gehandtekend zijn.

7 De data van het bibliotheekbezoek en de zwembeurten worden vermeld vooraan in het agenda. Leerlingen van een eerste leerjaar zijn niet in staat zelf taken te plannen. Het agenda is eigenlijk een communicatiemiddel naar de ouders toe. Op deze manier weten jullie wat en hoe (vermeld op infoavond) je moet oefenen met je kind. Elke dag opnieuw lezen, splitsingen oefenen, woordjes oefenen, blijven een must. Stap voor stap worden alle materialen die nodig zijn om een taak te maken, klassikaal in de boekentas gestopt. Wanneer jouw kind iets vergeet, is dit zijn verantwoordelijkheid. Gelieve zelf de data en maanden in het agenda in te vullen tot aan de kerstvakantie! Geen vakanties! de boekentas Mogen we aan jullie vragen om elke dag de orde in de boekentas te controleren en de huiswerkmap na te kijken. Sommige kinderen durven al wel eens brieven of toetsen vergeten af te geven. huistaken Huistaken worden in de agenda van de kinderen vermeld. Het huiswerk is bijna elke week hetzelfde: oefenen in het woorddoosje, rekendoosje, klikklakboekje, leeskaftje en soms een blad in het leesboekje. Gelieve ELKE dag ALLE woordjes uit het woorddoosje te herhalen. Bij het tonen van een woordkaartje moet je kind ONMIDDELLIJK het woord, de letter kunnen verklanken. Het is zeer belangrijk dat deze voor 100% gekend zijn. Deze woorden zijn de basis voor het leren van andere, nieuwe woorden. Ook het klikklakboekje speelt een belangrijke rol bij het leren lezen. Laat je kind eens de reeds geleerde woordjes maken en lezen. De kinderen mogen ook woorden maken met het klikklakboekje die niet bestaan. Het is wel belangrijk dat je kind het woord kan lezen dat hij/zij maakte.

8 toetsen en rapport Regelmatig zijn er schriftelijke en mondelinge toetsen. Deze worden niet aangekondigd aangezien de leerstof in de klas verworven moet zijn. De leerlingen krijgen hun toetsen altijd mee naar huis. Deze zitten in een toetsenkaftje. Het is de bedoeling dat ze daar blijven inzitten per rapport. Die moeten door één van de of beide ouders ondertekend worden. De toetsen mogen thuis verbeterd worden met groen als dat mogelijk is. Een gezonde studiehouding is zich bij elke fout af te vragen wat er verkeerd ging. Als er iets niet duidelijk is, mag je het steeds komen vragen. De toetsen moeten terug mee naar school worden gebracht waar ze worden ingeschreven in het puntenboek en bewaard worden. Er worden geen hertoetsen gedaan. Per vakonderdeel worden de toetsen samengeteld. Een mindere toets is daarom nog geen tekort. Vijf keer per jaar krijgt uw kind een rapport mee naar huis. Alle toetsen tellen mee voor het rapport. Rapporten moeten bekeken worden in functie van uw kind. Stel geen eisen die onhaalbaar zijn of vergelijk uw kind niet met een oudere broer of zus. In de eerste graad zijn er geen speciale proefwerken voorzien. Wel houdt de leerkracht in juni een toetsperiode waarin van heel wat vakken de leerstof wordt getoetst van het voorbije schooljaar. Dat maakt de laatste rapportperiode iets moeilijker. De vijf rapporten worden door het computerprogramma verrekend tot een eindrapport. De klassenraad baseert zich op het eindrapport en beslist of uw zoon of dochter de nodige basisleerstof beheerst om over te gaan naar de volgende klas. Het is niet zo dat wanneer uw kind meer dan de helft van het totaal behaalt dat het zeker mag overgaan. Voor een overgang naar de volgende klas zijn de resultaten van taal en wiskunde doorslaggevend. Naast punten staan er op het rapport van uw kind ook een beoordeling van de werk -en leerhouding of aandachtspunten voor een vak of vakonderdeel.

9 ICT In de klas proberen de leerkrachten in de mate van het mogelijke de computer te gebruiken in vakken als wiskunde, Frans, taal, WO. Op vlak van ICT kan de school rekenen op de begeleiding door juf Veerle. Hij komt op woensdag in onze school. verjaardagen ; traktaties, vieren in de klas, uitnodigingen In onze klas staan we stil bij de verjaardag van uw kind. Deze wordt op een passende manier gevierd. Bij een verjaardag laten we enkel fruit en cake zonder suikerversieringen, slagroom en chocolade, toe! Graag vooraf afspreken met de juf wanneer het past. In tegenstelling tot in de kleuterschool, komen de ouders niet meer mee naar de klas. Uitnodigingen voor verjaardagen worden buiten de schoolpoort uitgedeeld. taalinitiatie Frans Door middel van liedjes, versjes, poppenkast, spelletjes, verhaaltjes maken de kinderen kennis met de Franse taal. Het ontdekken en het plezier beleven staan hier voorop. Taalinitiatie is geen vak! We gaan de kinderen zeker niet gestructureerd woordenschat of grammatica aanleren. De kinderen moeten geen woorden gaan onthouden. Er komen geen toetsen of punten op het rapport. De taalinitiatie Frans wordt geïntegreerd in muzische vakken en probeert de kinderen gevoelig te maken voor deze taal. De kinderen gaan zonder twijfel wat Franse woordjes opsteken maar het is vooral de bedoeling dat ze op een plezierige manier in contact komen met het Frans waardoor ze vanaf het vijfde leerjaar vlotter de taal gaan aanleren en er spontaner mee omgaan.

10 klasbezoek aan de bibliotheek Ongeveer om de drie weken gaan we met de klas naar de bib. Deze data worden in het agenda meegedeeld. De boeken die de kinderen ontlenen nemen ze mee naar huis om daar te lezen. We hopen dat er ook in wordt gelezen. De boeken worden steeds meegebracht in een aparte zak. De kinderen en de ouders zijn verantwoordelijk voor de ontleende boeken. Van wie zijn boeken uiteindelijk niet terugbrengt wordt aan de bib de naam en het adres doorgegeven zodat de bib een boete kan vragen. De kinderen nemen per keer 2 boeken mee. Gimme Ik maak veel gebruik van gimme zoals in de kleuterschool. U kan daar alle nieuwtjes, info, foto s en andere zaken lezen. Indien u reeds over een login beschikt, gelieve dan het kanaal 1 e leerjaar aan te vinken. (eventueel 3 e kleuterklas afvinken) Hoe aanmelden? Surf naar Kies rechtsboven registreren (groene knop) of aanmelden (oranje knip) Geef in het welkomscherm wingerd in Klik op het schoollogo De wingerd Terhagen. Je komt op de overzichtspagina van de school. Kies rechts bij kanaalkiezer de kanalen (=de klassen van uw kind + zeeklassen) waarvan je de berichten wil volgen. De kanalen die je volgt hebben achteraan een groen vakje. Dit vakje kan je aanvinken. Meerdere klassen of kanalen zijn mogelijk. Wanneer de juf een berichtje post, dan krijg je daarvan een mailtje in je mailbox. Graag wens ik jullie en de leerlingen een tof schooljaar. Juf Nathalie nathalie.dewaele@wingerdterhagen.be

11 Belangrijke data: 21 september 2016: pedagogische studiedag 28 september 2016: veldloop 28 september 2016: L 1 in de gazet van Antwerpen 10 oktober 2016: facultatieve verlofdag 16 oktober 2016: schoolrestaurant 19 oktober 2016: schoolfotograaf 26 oktober 2016: pedagogische studiedag 22 november 2016: oudercontact 22 december 2016: kersthappening 3 februari 2017: facultatieve verlofdag 24 februari 2017: carnaval 7 maart 2017: oudercontact 15 maart 2017: pedagogische studiedag 10 juni 2016: schoolfeest 27 juni 2016: oudercontact uur tot uur (afhalen rapporten door ouders) 30 juni 2016: uur einde school

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 11 september 2018 Eerste leerjaar juf Nathalie Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 8 september 2015 Eerste leerjaar juf Nathalie Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 12 september 2017 eerste leerjaar juf Nathalie Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen schooljaar

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen schooljaar Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be schooljaar 2012-2013 eerste leerjaar juf Nathalie Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

derde leerjaar juf Tin 11 september 2012 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

derde leerjaar juf Tin 11 september 2012 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 11 september 2012 derde leerjaar juf Tin Beste ouders In deze brochure staan

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be.

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be. Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 6 september 2011 eerste leerjaar juf Nathalie Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

Tweede leerjaar juf Tinne. 11 september Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Tweede leerjaar juf Tinne. 11 september Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 11 september 2018 Tweede leerjaar juf Tinne Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

Infobrochure. Zesde leerjaar juf Evelien Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Infobrochure. Zesde leerjaar juf Evelien Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Infobrochure 2018-2019 Zesde leerjaar juf Evelien Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

Tweede leerjaar juf Tinne. 13 september Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Tweede leerjaar juf Tinne. 13 september Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 13 september 2016 Tweede leerjaar juf Tinne Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

Infobrochure. Zesde leerjaar juf Evelien Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Infobrochure. Zesde leerjaar juf Evelien Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Infobrochure 2016-2017 Zesde leerjaar juf Evelien Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

Welkom in K3. infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Welkom in K3. infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be infobrochure 2015-2016 Welkom in K3 Beste ouders In dit boekje wil ik even

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Beste ouders, In dit boekje willen we even de werking van ons klasje toelichten.

Nadere informatie

Welkom in K3. infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Welkom in K3. infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be infobrochure 2016-2017 Welkom in K3 Beste ouders In dit boekje wil ik even

Nadere informatie

Tweede leerjaar juf Tinne. 11 september Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Tweede leerjaar juf Tinne. 11 september Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 11 september 2012 Tweede leerjaar juf Tinne Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

derde leerjaar juf Tin 6 september 2011 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

derde leerjaar juf Tin 6 september 2011 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 6 september 2011 derde leerjaar juf Tin Beste ouders In deze brochure staan

Nadere informatie

Welkom in K3. Infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Welkom in K3. Infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Infobrochure 2012-2013 Welkom in K3 Beste ouders In dit boekje wil ik even

Nadere informatie

Welkom in K3. infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Welkom in K3. infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be infobrochure 2018-2019 Welkom in K3 Beste ouders In dit boekje wil ik even

Nadere informatie

tweede leerjaar juf Tinne 6 september 2011 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

tweede leerjaar juf Tinne 6 september 2011 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 6 september 2011 tweede leerjaar juf Tinne Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

Welkom in de tweede kleuterklas

Welkom in de tweede kleuterklas Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Welkom in de tweede kleuterklas Beste ouders, In dit boekje wil ik even

Nadere informatie

Welkom in K3. infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Welkom in K3. infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be infobrochure 2017-2018 Welkom in K3 Beste ouders In dit boekje wil ik even

Nadere informatie

Zesde leerjaar juf Annelies. 11 september 2012. Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Zesde leerjaar juf Annelies. 11 september 2012. Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 11 september 2012 Zesde leerjaar juf Annelies Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

Welkom in de tweede kleuterklas

Welkom in de tweede kleuterklas Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Welkom in de tweede kleuterklas Beste ouders, In dit boekje wil ik even de

Nadere informatie

Hier wat meer informatie over en voor het komende schooljaar. Gelieve dit aandachtig te lezen. Alvast bedankt.

Hier wat meer informatie over en voor het komende schooljaar. Gelieve dit aandachtig te lezen. Alvast bedankt. Infobrief voor de ouders van de 4 de klas Beste mama en papa, Hier wat meer informatie over en voor het komende schooljaar. Gelieve dit aandachtig te lezen. Alvast bedankt. Schooluren De schoolpoort gaat

Nadere informatie

Welkom in K3. infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Welkom in K3. infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be infobrochure 2019-2020 Welkom in K3 Beste ouders In dit boekje wil ik even

Nadere informatie

Welkom in K1 bij juf Nathalie

Welkom in K1 bij juf Nathalie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen - 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be - www.wingerdterhagen.be Welkom in K1 bij juf Nathalie Onze dag op school s Morgens starten we

Nadere informatie

vierde leerjaar juf Ann 6 september 2011 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

vierde leerjaar juf Ann 6 september 2011 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 6 september 2011 vierde leerjaar juf Ann Beste ouders In deze brochure staan

Nadere informatie

vierde leerjaar juf Ann 10 september 2015 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

vierde leerjaar juf Ann 10 september 2015 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 10 september 2015 vierde leerjaar juf Ann Beste ouders In deze brochure staan

Nadere informatie

Welkom in de tweede kleuterklas

Welkom in de tweede kleuterklas Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Welkom in de tweede kleuterklas Beste ouders, In dit boekje wil ik even

Nadere informatie

vierde leerjaar juf Ann 11 september 2012 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

vierde leerjaar juf Ann 11 september 2012 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 11 september 2012 vierde leerjaar juf Ann Beste ouders In deze brochure staan

Nadere informatie

infobrochure vierde leerjaar juf Ann 13 september 2016 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

infobrochure vierde leerjaar juf Ann 13 september 2016 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 13 september 2016 infobrochure vierde leerjaar juf Ann Beste ouders In deze

Nadere informatie

Zesde leerjaar juf Annelies. september 2015. Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Zesde leerjaar juf Annelies. september 2015. Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be september 2015 Zesde leerjaar juf Annelies Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

WELKOM in het 6 e leerjaar!

WELKOM in het 6 e leerjaar! WELKOM in het 6 e leerjaar! Samen en apart? Samen: leefklassen - WO - muzische vorming: knutselen, muziek, drama, - bewegingsopvoeding - levensbeschouwelijke vakken Apart: leerklassen - Frans - Wiskunde

Nadere informatie

Infoboekje 1B Vosjesklas. Juf Jill schooljaar

Infoboekje 1B Vosjesklas. Juf Jill schooljaar Infoboekje 1B Vosjesklas Juf Jill schooljaar 2018-2019 Schooluren Voormiddag: 08u25 11u45 Namiddag: 13u00 15u20 Breng je kind op tijd naar school. Om 8:25 gaat de bel en sluit de grote groene poort. Laatkomers

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Onze dag op school s Morgens starten we de dag in onze kring. Gezellig bij

Nadere informatie

Welkom in K1bij juf Nathalie

Welkom in K1bij juf Nathalie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Welkom in K1bij juf Nathalie Onze dag op school s Morgens starten we de dag

Nadere informatie

zesde leerjaar juf Annelies 6 september 2011 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

zesde leerjaar juf Annelies 6 september 2011 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 6 september 2011 zesde leerjaar juf Annelies Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

SAMEN SCHOOL MAKEN. Huiswerkbeleid van VIA Basisschool Onze-Lieve-Vrouw

SAMEN SCHOOL MAKEN. Huiswerkbeleid van VIA Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Huiswerk is SAMEN SCHOOL MAKEN Huiswerkbeleid van VIA Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Huiswerk is het uitvoeren van opdrachten buiten klasverband. Goed huiswerk ligt in het verlengde van het leerproces dat

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be WELKOM IN K1 Onze dag op school s Morgens starten we de dag in onze kring.

Nadere informatie

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen f De Zeppelin Boelarestraat 1-9500 Geraardsbergen 054/41.41.40 vbs.catharinacollege@skynet.be christa.dg@skynet.be Directie: Mevr. Christa De Gauquier 0471 32 19 97 1 ste kleuterklas: juf Nancy 2 de kleuterklas:

Nadere informatie

Huistaken in Vrije Basisschool DE KIEVIT Een zorg van de school, de ouders en de kinderen Versie 04.02.2012

Huistaken in Vrije Basisschool DE KIEVIT Een zorg van de school, de ouders en de kinderen Versie 04.02.2012 Huistaken in Vrije Basisschool DE KIEVIT Een zorg van de school, de ouders en de kinderen Versie 04.02.2012 Waarom vinden wij huistaken zinvol? Wanneer krijgen ouders toelichting bij het huistaakbeleid?

Nadere informatie

Eerst en vooral. heet ik jullie. van harte. Welkom. in het. leerjaar

Eerst en vooral. heet ik jullie. van harte. Welkom. in het. leerjaar Eerst en vooral heet ik jullie van harte Welkom in het leerjaar 1. Welkom Ik ben juf Sarah en ik kijk er enorm naar uit om dit schooljaar samen met jullie kinderen heel wat nieuwe dingen te leren. In de

Nadere informatie

Brochure infoavond 2015-2016

Brochure infoavond 2015-2016 VRIJ ONDERWIJS DUFFEL Vestigingen van De Basis Lager Onderwijs Stationsstraat 4 2570 Duffel 015/ 30 38 38 Brochure infoavond 2015-2016 5 de leerjaar 5A Juf Silvie Wellens SilvieWellens@debasisduffel.be

Nadere informatie

derde leerjaar (L3) juf Sophie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen 8 september 2015

derde leerjaar (L3) juf Sophie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen 8 september 2015 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 8 september 2015 derde leerjaar (L3) juf Sophie Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

Maak er een super-mega-tof vijfde leerjaar van!

Maak er een super-mega-tof vijfde leerjaar van! Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be september 2015 Maak er een super-mega-tof vijfde leerjaar van! Vijfde leerjaar

Nadere informatie

*juf Nathalie L3A en juf Margot L3B *Contact: 3 oudercontacten *Contact steeds mogelijk bij vragen of zorgen!

*juf Nathalie L3A en juf Margot L3B *Contact: 3 oudercontacten *Contact steeds mogelijk bij vragen of zorgen! *juf Nathalie L3A en juf Margot L3B *Contact: 3 oudercontacten *Contact steeds mogelijk bij vragen of zorgen! *Materiaal: gebruiken op school blijft op school *Zelfstandig werk: kinderen leren meer en

Nadere informatie

Eerst en vooral. heet ik jullie. van harte. Welkom. in het. leerjaar

Eerst en vooral. heet ik jullie. van harte. Welkom. in het. leerjaar Eerst en vooral heet ik jullie van harte Welkom in het leerjaar 1. Welkom Ik ben juf Sarah en ik kijk er enorm naar uit om dit schooljaar samen met jullie kinderen heel wat nieuwe dingen te leren. In de

Nadere informatie

vierde leerjaar juf Ann 11 september 2018 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

vierde leerjaar juf Ann 11 september 2018 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 11 september 2018 vierde leerjaar juf Ann Mag ik me even voorstellen? In

Nadere informatie

Biekorfstraat Heist-op-den-Berg website: hhc-basis.be. Huiswerkbrochure voor ouders

Biekorfstraat Heist-op-den-Berg website: hhc-basis.be. Huiswerkbrochure voor ouders Biekorfstraat 8 2220 Heist-op-den-Berg website: hhc-basis.be Huiswerkbrochure voor ouders 1. Voorwoord Het huiswerkbeleid van Heilig-Hartcollege basisschool kwam tot stand na afname van een huiswerkbevraging

Nadere informatie

Infoavond 5 de en 6 de leerjaar 2017

Infoavond 5 de en 6 de leerjaar 2017 Infoavond 5 de en 6 de leerjaar 2017 1. Inhoud van de leerstof Wiskunde Nieuwe pluspunt Lesboek en schrift + werkschrift + leertakenschrift. De kinderen krijgen in hun werkboek een overzicht wat ze moeten

Nadere informatie

Welkom in L2B! Infobrochure 2 e leerjaar Juf Julie. Vrije Basisschool DE PAPAVER

Welkom in L2B! Infobrochure 2 e leerjaar Juf Julie. Vrije Basisschool DE PAPAVER Vrije Basisschool DE PAPAVER Adegem Dorp 16A - 9991 Adegem 050/71 15 93 directie@depapaver.be www.depapaver.be Welkom in L2B! Infobrochure 2 e leerjaar 2017-2018 Juf Julie 1 Beste ouders, Welkom in het

Nadere informatie

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR?

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Welkom in 5dd Weekrooster WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Wiskunde: tot 10 000 000, kommagetallen tot op een duizendste, oppervlakteberekening van vlakke- en ruimtefiguren, volume, Nederlands: werkwoordspelling

Nadere informatie

Brochure infoavond

Brochure infoavond VRIJ ONDERWIJS DUFFEL Vestigingen van De Basis Lager Onderwijs Stationsstraat 4 2570 Duffel 015/ 30 38 38 Brochure infoavond 2016-2017 6 de leerjaar 6A Juf Yoni Hermans yonihermans@debasisduffel.be 6B

Nadere informatie

Maak er een super-mega-tof vijfde leerjaar van!

Maak er een super-mega-tof vijfde leerjaar van! Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be september 2011 Maak er een super-mega-tof vijfde leerjaar van! Vijfde leerjaar

Nadere informatie

Bedoeling infoavond. Wegwijs maken in het programma en de werkwijze van het 3 de leerjaar

Bedoeling infoavond. Wegwijs maken in het programma en de werkwijze van het 3 de leerjaar Bedoeling infoavond Wegwijs maken in het programma en de werkwijze van het 3 de leerjaar Dagindeling Juf Kim (3A) en meester Stijn (3B) Wiskunde, Nederlands, Wero Juf Kim geeft muzo voor beide klassen

Nadere informatie

Brochure infoavond

Brochure infoavond VRIJ ONDERWIJS DUFFEL Vestigingen van De Basis Lager Onderwijs Stationsstraat 4 2570 Duffel 015/ 30 38 38 Brochure infoavond 2016-2017 5 de leerjaar 5A Juf Silvie Wellens silviewellens@debasisduffel.be

Nadere informatie

derde leerjaar (L3) juf Veronique Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen 13 september 2016

derde leerjaar (L3) juf Veronique Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen 13 september 2016 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 13 september 2016 derde leerjaar (L3) juf Veronique Beste ouders In deze

Nadere informatie

Wereldoriëntatie: 1. Welkom. 2. Lessenrooster (zie bijlage).

Wereldoriëntatie: 1. Welkom. 2. Lessenrooster (zie bijlage). 1. Welkom. 2. Lessenrooster (zie bijlage). Dit schooljaar is er net zoals vorig jaar 1 graadsklas, dus waarbij de kinderen van 1 en 2 samen zitten (bij juf Lotte). Alle administratie, briefwisseling, gebeurt

Nadere informatie

Welkom in het vierde leerjaar

Welkom in het vierde leerjaar Welkom in het vierde leerjaar Dicteeschrift en leerboeken worden gekaft Agenda wordt dagelijks getekend door de leerkracht en ouders Huistaken: als ze in agenda staan Lessen: rekening houden met planning

Nadere informatie

Onze schooleigenvisie op huiswerk

Onze schooleigenvisie op huiswerk Huistaken en lessen uit het schoolreglement De leerlingen zijn steeds verplicht de opgegeven lessen te leren. De leerkracht is steeds gerechtigd deze leerstof mondeling of schriftelijk op te vragen. De

Nadere informatie

Welkom in K3. infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Welkom in K3. infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be infobrochure 2011-2012 Welkom in K3 Beste ouders In dit boekje wil ik even

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Beste ouders, In dit boekje willen we onszelf en de werking van ons klasje

Nadere informatie

Brochure infoavond

Brochure infoavond Brochure infoavond 2018-2019 5 de leerjaar 5A Juf Silvie Wellens silvie.wellens@lagereschoolduffel.be 5B Juf Sybille Wilms sybille.wilms@lagereschoolduffel.be Juf Rani Tavernier rani.tavernier@lagereschoolduffel.be

Nadere informatie

infoavond 1B 7 september 2017 juf Liesbeth en juf Evelien

infoavond 1B 7 september 2017 juf Liesbeth en juf Evelien infoavond 1B 7 september 2017 juf Liesbeth en juf Evelien Leerkrachten 1B 2 leerkrachten in het 1 ste leerjaar: Juf Evelien: maandag tot kerstvakantie Juf Sandra: maandag tot 30 april Juf Liesbeth: dinsdag

Nadere informatie

Welkom. in het eerste leerjaar. Juf Vicky Vermeiren

Welkom. in het eerste leerjaar. Juf Vicky Vermeiren Welkom in het eerste leerjaar Juf Vicky Vermeiren Beste ouders, Welkom in het eerste leerjaar, Kinderen worden snel groot en zo gaan de kleuters al naar de eerste klas. De eerste klas zal voor mij dan

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND. 6 de leerjaar maandag 10 september 2018

INFORMATIEAVOND. 6 de leerjaar maandag 10 september 2018 INFORMATIEAVOND 6 de leerjaar maandag 10 september 2018 Algemene informatie school Afspraken blijven over het algemeen hetzelfde. (zie schoolreglement) toezicht: opvang: vanaf 8 uur voor de lessen tot

Nadere informatie

EEN SCHOOLEIGEN HUISWERKBELEID

EEN SCHOOLEIGEN HUISWERKBELEID Stationstraat 22, 8700 Tielt 051/406263 051/409943 hetspoor@kbo-tielt.be www.kbo-tielt.be/hetspoor EEN SCHOOLEIGEN HUISWERKBELEID (geïnspireerd op Huiswerk in de basisschool, van Ameye en Vanspauwen) Vooraf

Nadere informatie

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind 2 Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

VRIJ ONDERWIJS DUFFEL. Brochure infoavond 2014-2015. leerjaar. Meester Jurgen van Baarle JurgenvanBaarle@debasisduffel.be

VRIJ ONDERWIJS DUFFEL. Brochure infoavond 2014-2015. leerjaar. Meester Jurgen van Baarle JurgenvanBaarle@debasisduffel.be VRIJ ONDERWIJS DUFFEL Vestigingen van De Basis Lager Onderwijs Stationsstraat 4 2570 Duffel 015/ 30 38 38 Brochure infoavond 2014-2015 4de leerjaar 4A Meester Jurgen van Baarle JurgenvanBaarle@debasisduffel.be

Nadere informatie

basisschool Maria Boodschap

basisschool Maria Boodschap ENGAGEMENTSVERKLARING basisschool Maria Boodschap Basisschool Maria Boodschap Perustraat 4 2030 Antwerpen-Luchtbal Tel.: 03/541.06.13 Fax.: 03/542.60.76 E-mail: maria.boodschap@cksa.be Website: www.mariaboodschap.be

Nadere informatie

Infoboekje mpi Kompas

Infoboekje mpi Kompas Infoboekje mpi Kompas 2018-2019 1 P agina Welkom Hallo daar! Welkom op onze school. Wist je dat we vier wijzers op onze school hebben? Er is een groene, blauwe, gele en rode wijzer. In elke wijzer zitten

Nadere informatie

Brochure infoavond

Brochure infoavond VRIJ ONDERWIJS DUFFEL Vestigingen van De Basis Lager Onderwijs Stationsstraat 4 2570 Duffel 015/ 30 38 38 Brochure infoavond 2016-2017 2 de leerjaar 2A Juf Anja Van Kerckhoven anjavankerckhoven@debasisduffel.be

Nadere informatie

Infobrochure bijlage. Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2

Infobrochure bijlage. Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2 2018-2019 bijlage Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2 Inhoud 1. Personeel... 3 2. Samenstelling van de klassen... 4 2.1 Kleuterschool... 4 Dit schooljaar werken we in de kleuterschool met twee leeftijdsgroepen:...

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Huiswerkplan

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Huiswerkplan qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Huiswerkplan Gemeentelijke basisschool Mollem hjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxc

Nadere informatie

Huiswerkbeleidsplan. 1 BSGO! De Klaver huiswerkbeleidsplan

Huiswerkbeleidsplan. 1 BSGO! De Klaver huiswerkbeleidsplan Huiswerkbeleidsplan 1 BSGO! De Klaver huiswerkbeleidsplan 1. Visie 2. Doelstellingen 3. Wat verwachten we van de ouders? 4. Wat verwachten we niet van de ouders? 5. Wat doen we als een huiswerk niet gemaakt

Nadere informatie

Wereldoriëntatie: 1. Welkom. 2. Lessenrooster (zie bijlage).

Wereldoriëntatie: 1. Welkom. 2. Lessenrooster (zie bijlage). 1. Welkom. 2. Lessenrooster (zie bijlage). Dit schooljaar is er net zoals vorig jaar 1 graadsklas, dus waarbij de kinderen van 1 en 2 samen zitten (bij juf Lotte). Alle administratie, briefwisseling, gebeurt

Nadere informatie

Infobrochure bijlage. Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2

Infobrochure bijlage. Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2 2017-2018 bijlage Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2 Inhoud 1. Personeel... 3 2. Samenstelling van de klassen... 4 2.1 Kleuterschool... 4 Dit schooljaar werken we in de kleuterschool met twee leeftijdsgroepen:...

Nadere informatie

Info avond 5 de leerjaar Welkom, schooljaar 2013-2014 Mezelf even voorstellen Peeters Jo, Jean Monnetwijk 13, 1932 Sint Stevens Woluwe sterrenhemel5a@gmail.com http://www.gomachelen.be/5a Ik studeerde

Nadere informatie

vijfde leerjaar (L5) juf Sophie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

vijfde leerjaar (L5) juf Sophie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be vijfde leerjaar (L5) juf Sophie Beste ouders In deze brochure vindt u een

Nadere informatie

Kinderen leren de hele dag door. Huiswerk

Kinderen leren de hele dag door. Huiswerk leren de hele dag door. Op school, maar ook thuis. Zij pikken veel informatie zelf op, maar heel wat leerstof, vaardigheden en inzichten krijgen de kinderen ook aangeleerd. Dit start al in het kinderdagverblijf

Nadere informatie

Brochure infoavond

Brochure infoavond Brochure infoavond 2018-2019 6 de leerjaar 6A Juf Yoni Hermans yoni.hermans@lagereschoolduffel.be 6B Juf Ann Mutert ann.mutert@lagereschoolduffel.be INFOAVOND 6 de LEERJAAR SEPTEMBER 2018 1.ZORG Elke week

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Beste ouders, In dit boekje wil ik even de werking van ons klasje toelichten.

Nadere informatie

basistekst opgesteld door de zorgteams van de scholengemeenschap

basistekst opgesteld door de zorgteams van de scholengemeenschap Huiswerk ligt in het verlengde van het leerproces wat in de klas is gestart. Het vormt de brug tussen de school en de ouders. Via het huiswerkbeleid willen we spanningen en conflicten vermijden en inspelen

Nadere informatie

AFSPRAKENNOTA. 1 Algemene bepalingen en organisatorische afspraken

AFSPRAKENNOTA. 1 Algemene bepalingen en organisatorische afspraken AFSPRAKENNOTA 1 Algemene bepalingen en organisatorische afspraken 1 Regelmatige leerling Een leerplichtige leerling die ingeschreven is in onze school moet, behoudens gewettigde afwezigheid, aanwezig zijn

Nadere informatie

HUISWERKBELEID VAN t NIEUWLAND: Sint-Michiel, Regina Pacis en Heilig hart.

HUISWERKBELEID VAN t NIEUWLAND: Sint-Michiel, Regina Pacis en Heilig hart. HUISWERKBELEID VAN t NIEUWLAND: Sint-Michiel, Regina Pacis en Heilig hart. Huiswerk is nog steeds een belangrijk onderdeel van het onderwijs en van het leren leren van kinderen. Huiswerk ligt dus in het

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Beste ouders, In dit boekje willen we onszelf en de werking van ons klasje

Nadere informatie

Brochure infoavond

Brochure infoavond Brochure infoavond 2018-2019 4 de leerjaar 4A Meester Jurgen van Baarle jurgen.vanbaarle@lagereschoolduffel.be Juf Rani Tavernier rani.tavernier@lagereschoolduffel.be 4B Juf Karen Geens karen.geens@lagereschoolduffel.be

Nadere informatie

WAT STAAT ER IN JE AGENDA?

WAT STAAT ER IN JE AGENDA? BLAD 1 WAT STAAT ER IN JE AGENDA? In de agenda van je kind staat veel informatie. Je kind moet: Huiswerk maken Een les leren Iets meebrengen Wat moet je doen? 1 Kijk naar de agenda op blad 2. Welke informatie

Nadere informatie

De proefwerkenperiode praktisch bekeken.

De proefwerkenperiode praktisch bekeken. De proefwerkenperiode praktisch bekeken. Waar vind ik de proefwerkenregeling en de lokaalverdeling? De proefwerkenregeling en de lokaalverdeling vind je op smartschool en hangt uit op de speelplaats. (college

Nadere informatie

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/ Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat 2 2800 Mechelen 015/41 45 26 info@dewondertuin.be www.dewondertuin.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit

Nadere informatie

Welke soorten huistaken geven we aan onze leerlingen?

Welke soorten huistaken geven we aan onze leerlingen? Huistakenbeleid Waarom huistaken zinvol zijn! Oefenen en afwerken Door huistaken te geven willen wij ervoor zorgen dat leerstof verder kan ingeoefend en geautomatiseerd worden. Vaardigheden en attitudes

Nadere informatie

Wat verstaan we onder huiswerk?

Wat verstaan we onder huiswerk? HUISWERKBELEIDSPLAN VOOR DE LAGERE SCHOOL Wat verstaan we onder huiswerk? Huiswerk is voor ons het totaal van alle taken, werken en lessen die door de leerkrachten opgegeven worden om thuis te maken. Maakwerk

Nadere informatie

HUISWERKBELEID in MAATJES

HUISWERKBELEID in MAATJES HUISWERKBELEID in MAATJES Huiswerk ligt in het verlengde van het leerproces wat in de klas is gestart. Het vormt de brug tussen de school en de ouders. Via ons huiswerkbeleid willen we spanningen en conflicten

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL

ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL Welkom Beste ouders, Liefste leerling, Welkom op onze school. De eerste schooldag op een nieuwe school is niet alleen voor de kinderen maar ook voor de ouders een hele belevenis.

Nadere informatie

Brochure infoavond

Brochure infoavond Brochure infoavond 2018-2019 2 de leerjaar 2A Juf Anja Van Kerckhoven anja.vankerckhoven@lagereschoolduffel.be 2B Juf Ann Claes ann.claes@lagereschoolduffel.be Juf Jasmien Bogaerts jasmien.bogaerts@lagereschoolduffel.be

Nadere informatie

Welkom in onze school! 1

Welkom in onze school! 1 Welkom in onze school! 1 Wie? Directeur Klastitularissen Bijzondere leerkrachten Zorgteam Levensbeschouwelijke vakken Frans ICT-coördinator Administratief personeel Toezicht(st)er(s) 2 Wat? Aandacht schenken

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Beste ouders In dit boekje wil ik even de werking van ons klasje toelichten.

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 6 juni tot vrijdag 10 juni Infoavond i.v.m. de nieuwbouw van onze school dinsdag 7 juni om 19.30u. in de Raadzaal van het Gemeentelijk Administratief Centrum Steenberg. Erondegem: 1 e Communie. Vanaf 2017

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

H u i s w e r k b e l e i d

H u i s w e r k b e l e i d H u i s w e r k b e l e i d Voor maken. sommige een Voor kinderen aantal anderen kinderen een is complexe het levert huiswerk huiswerk taak echter waarbij geen een zij problemen bron een beroep van op,

Nadere informatie

Huistakenbeleid. 1. Visie op huistaken/lessen. 2. Concrete afspraken binnen de school. Samengesteld door WG Leren Leren, in samenwerking met het team.

Huistakenbeleid. 1. Visie op huistaken/lessen. 2. Concrete afspraken binnen de school. Samengesteld door WG Leren Leren, in samenwerking met het team. Huistakenbeleid Samengesteld door WG Leren Leren, in samenwerking met het team. 1. Visie op huistaken/lessen Wij streven naar een zinvol huiswerkbeleid. Dit wordt op een kwaliteitsvolle en didactisch verantwoorde

Nadere informatie