derde leerjaar juf Tin 11 september 2012 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "derde leerjaar juf Tin 11 september 2012 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen"

Transcriptie

1 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen september 2012 derde leerjaar juf Tin

2 Beste ouders In deze brochure staan een aantal algemene maar vooral specifieke afspraken voor de klas van uw kind. We geven ook informatie over de werking van de school die voor u als ouder belangrijk kan zijn. Meer informatie vindt u in de schoolbrochure die u bij het begin van het schooljaar hebt gekregen. Hopelijk mogen we rekenen op uw samenwerking en vertrouwen. Indien er problemen of vragen zijn, aarzel dan niet om deze met de klasleerkracht of met de directeur te bespreken. klasafspraken voorstelling leerkracht Dit jaar is mijn achtste jaar in De Wingerd in het 3 de leerjaar. Daarvoor heb ik ervaring opgedaan in alle andere leerjaren. verwachtingen naar de leerlingen toe We verwachten van de leerlingen dat ze hun best doen en tonen dat ze iets willen komen leren. Belangrijk daarbij is opletten in de klas, meewerken, taken maken, lessen leren, uitleg vragen als ze iets niet hebben begrepen. verwachtingen naar ouders toe Van de ouders verwachten we dat ze het schoolwerk van hun kind mee opvolgen. Indien u interesse toont voor hun schoolwerk, zal ook uw kind er (meer) belang aan hechten. Probeer uw kind te laten groeien naar zelfstandig leren werken. Maak tijd om uw kind te laten vertellen over zijn/haar belevenissen op school. Wees waar nodig ook kordaat en durf grenzen trekken of verwachtingen stellen.

3 de verschillende vakken godsdienst Verschillende thema s komen aan bod. Steeds worden ze gelinkt aan een Bijbelverhaal. Ook schenken we aandacht aan belangrijke periodes in het jaar bv. advent, vasten. Samen met het 5 de leerjaar verzorgen wij met onze klas de paasviering. wiskunde ( methode = Nieuwe Talrijk ) Voor wiskunde gebruiken de leerlingen een leerboek en een werkboek. Bij elke les horen extra werkblaadjes (voor de vluggen of om te differentiëren). Ook wordt er tijdens contractwerk regelmatig op de computer gewerkt. Na heel wat lessen volgt er een lestoets. Wanneer er een lesblok is afgewerkt krijgen de leerlingen een bloktoets, die gaat over de verschillende onderdelen (hoofdrekenen, meten, enz.). In het derde leerjaar wordt de leerstof in de klas ingeoefend. Het instuderen thuis zou dus nog beperkt moeten blijven. Het inoefenen van maal- en deeltafels blijft belangrijk. Vakonderdelen die aan bod komen : - meten en metend rekenen : kloklezen tot op 1 minuut zowel op een analoge als op een digitale klok - getallenkennis : getallen tot bewerkingen : hoofdrekenen, cijferen, eenvoudige bewerkingen met breuken - meetkunde : kennismaken met verschillende veelhoeken, symmetrieassen, evenwijdige en loodrechte lijnen,... taal ( methode = Tijd voor Taal) In Tijd voor Taal vindt u echt taalmateriaal uit de leefwereld van kinderen: krantenartikels, reclameboodschappen, fragmenten uit goede en recente kinderboeken kortom allemaal taalvoorbeelden uit een herkenbare

4 leefwereld, aangevuld met realistische opdrachten die de leerlingen aanspreken. Met Tijd voor Taal blijft het niet bij het louter aanbieden van taken. In de methode leren kinderen ook gericht hoe zij een taak zelfstandig tot een goed einde kunnen brengen. Binnen elk thema komen spreken, luisteren, lezen en schrijven in afzonderlijke lessen aan bod. lezen Het verbeteren van het leesniveau blijft ook in het 3 de leerjaar belangrijk. Daarom vragen wij om thuis regelmatig te oefenen, liefst luidop. Liever elke dag 10 min. lezen, dan één keer per week een half uur. Thuis voorlezen voor uw kind bevordert ook het leesplezier. Samen met het 4 de leerjaar doen we op vrijdag tweelinglezen. Leerlingen die het nog wat moeilijk hebben krijgen een leeskaart mee naar huis. Er wordt verwacht dat u samen met uw kind oefent. De leerlingen komen bij mij of bij de zorgleerkracht vorlezen wat ze geoefend hebben. spelling ( methode Tijd voor Taal ) Er wordt in vergelijking met de voorbije jaren iets meer spelling gegeven en de lestijden worden meer gespreid over een week. Sterke punten van de methode is dat door middel van kleine toetsen de kinderen regelmatiger worden opgevolgd. Op basis van de vorderingen krijgen kinderen aangepaste remediëring of verdiepingsoefeningen. Oefenen op Woordkasteel wordt wekelijks gedaan. Op maandag wordt er een nieuw woordpakket ingeoefend. Op donderdag volgt steeds een toets. De leerlingen maken nadien ofwel herhalingsoefeningen, ofwel uitbreidingsoefeningen. Dit hangt af van het behaalde resultaat.

5 W.O. Doel is interesse meten bij de kinderen, brainstormen, informatie zoeken verwerken - doorgeven aan anderen, vaardigheden oefenen - samen dingen beleven -verwoorden, durven optreden,kritische zin ontwikkelen,mening kunnen/durven uiten, Het gaat over mens en levensonderhoud, muzische, natuur, ruimte, tijd, zingeving, medemens, techniek, samenleving. Thematisch werken, vertrekken vanuit de interesses van de kinderen. Soms brengt de leerkracht een thema aan. Enkele thema s dit jaar zijn: Onze gemeente, Water, Wonen, muzische activiteiten In de 'vakken' drama, beeld, muziek, media en beweging worden op een speelse manier de zintuigen geprikkeld. Zicht krijgen op de (leef)wereld en dat dan op een eigen creatieve manier uiten. Vorig jaar werd ik in de klas begeleid door meester Maarten. Dit jaar probeer ik wat we leerden in de klas verder te zetten. Twee keer per jaar gaan we ook naar een voorstelling kijken. bewegingsopvoeding Wanneer het geen zwemmen is, krijgen de leerlingen 2 uur turnen op donderdagochtend. Tijdens de zwemweek hebben ze 1 uur turnen op dinsdagochtend. Mag ik vragen om steeds op tijd op school te zijn, zodat we de volle turnles kunnen sporten. We verwachten dat de kinderen tijdens deze les witte turnpantoffels, een T-shirt (van de school), een korte broek dragen. Bij mooi weer wordt er soms buiten geturnd. Wij vragen dan, via het klasagenda, om sportschoenen mee te brengen. De turnkleding wordt bewaard in een luchtdoorlatende turnzak. Turnmateriaal dient getekend te zijn met de naam van uw kind. Tijdens elke schoolvakantie gaat het turngerief mee naar huis om het te laten wassen.

6 Eén keer per maand gaan de kinderen zwemmen in Aartselaar. Voor deze les brengen ze een kam of borstel, twee handdoeken en zwemkledij mee in een zwemzak. Leerlingen dragen omwille van de veiligheid geen juwelen tijdens de lessen bewegingsopvoeding. Lang haar moet samengebonden zijn. Tweemaal per schooljaar krijgen de leerlingen een rapport i.v.m. de lessen bewegingsopvoeding. De lessen bewegingsopvoeding zijn verplichte schoolactiviteiten. Wie niet mee gaat zwemmen of turnen brengt een briefje van de dokter of de ouders mee met een duidelijke vermelding waarom er niet kan worden deelgenomen. Wanneer het briefje geen volledige vrijstellen van de les voorschrijft kan de leerkracht beslissen het kind toch aan bepaalde bewegingsactiviteiten te laten deelnemen. Een leerling die driemaal niet mee gaat zwemmen, dient een doktersbriefje mee te brengen. Bij een chronische of langdurige aandoening is een dokterbriefje vereist. Frans Vanaf dit jaar is onze klaspop Cloclo. Hij leert ons verschillende liedjes. We leren ook tellen, verschillende kleuren en dieren in het Frans. Het is vooral de bedoeling dat leerlingen proeven van het Frans. Er worden geen toetsen gedaan en er verschijnen dus ook geen punten op het rapport. uitgaven van Averbode Allerlei tijdschriften, leesboekjes, vakantieblaadjes worden vrijblijvend te koop aangeboden. Zij worden niet gebruikt in de klas maar kunnen thuis voor extra oefenmateriaal zorgen bij lezen. Zonnekind, Zonnestraal en Zonneland zijn interessante tijdschriften waarmee in de klassen kan gewerkt worden. Een abonnement hierop is volledig vrijblijvend.

7 eigen materiaal Kinderen brengen heel wat materiaal mee naar school ; boterhamdoos, drinkbus, pennenzak,... We vragen dat zoveel mogelijk van dit materiaal van een naam is voorzien. de zorg op school en in de klas In de school proberen we tijd te creëren zodat we kinderen met leerproblemen kunnen helpen. Jammer genoeg zijn we beperkt in onze mogelijkheden en kunnen we ook niet alles oplossen. In de eerste plaats doen we beroep op de kennis en ondersteuning van het CLB. De eerste zorg wordt in de klas gegeven door de leerkracht; les opnieuw uitleggen, bijwerken na ziekte Kinderen die bepaalde basis niet mee hebben en achterop dreigen te raken worden door de zorgleerkracht bijgewerkt. Het kan zijn dat deze leerkracht aan de ouders vraagt om thuis met het kind te oefenen ( luidop lezen, training maaltafels ) omdat daarvoor binnen de zorg op school onvoldoende tijd voor vrijgemaakt kan worden. Verschillende keren tijdens het schooljaar doen we LVS toetsen. Met deze Leerling Volg Systeem toetsen trachten we leerproblemen op te sporen zodat we snel kunnen ingrijpen. Waar nodig houden we een grondig overleg en zoeken we samen met het CLB en de ouders naar oplossingen voor het vastgestelde leerprobleem. De zorgleerkracht, meester Maarten ( of klasleerkracht) werkt dan met 1 kind of met enkele kinderen in een apart lokaal of geeft ondersteuning in de klas. In een zorgschrift worden de problemen geschetst en de zorginspanningen opgeschreven. Voor de coördinatie van de zorg binnen de school, het contact met de ouders en de vraag om ondersteuning van het CLB staat meester Peter in.

8 gebruik van het agenda Taken en lessen worden bijna dagelijks ingeschreven in het agenda. Wat in het agenda van de leerlingen moet komen staat op het bord. We verwachten dat de kinderen hun agenda volledig en correct invullen. Om jullie kind goed op te volgen tijdens dit schooljaar vraag ik jullie om de schoolagenda minstens wekelijks te handtekenen. Het agenda is een communicatiemiddel tussen de ouders en de leerkracht. Wanneer jullie iets willen vragen of meedelen, dan kan dat in de agenda gebeuren. Wanneer jullie zoon of dochter een taak niet heeft gemaakt, een nota krijgt voor onbeleefd gedrag dan wordt dit in de agenda vermeld. Elke vermelding moet tegen de dag nadien door de ouders gehandtekend zijn. De data van het bibliotheekbezoek en de zwembeurten worden vermeld in de schoolagenda. Een goede studiehouding en werkhouding begint met het raadplegen van de agenda alvorens aan de lessen of taken te beginnen. Een goede studiehouding is er ook voor zorgen dat het materiaal dat nodig is voor taken en lessen mee naar huis wordt genomen. Wie wat vergeet kan dat niet meer komen ophalen na de schooluren. Misschien kan je daarvoor bij een klasgenootje langs? de boekentas en het agendakaft Mogen we aan jullie vragen om regelmatig de orde in de boekentas te controleren en het agendakaft na te kijken. Sommige kinderen durven al wel eens brieven of toetsen vergeten af te geven. huistaken en lessen Huistaken en lessen worden in het agenda van de kinderen vermeld. Taken en lessen kunnen elke dag worden opgegeven. Grotere lessen worden ruim op voorhand aangekondigd.

9 Het huiswerk is meestal een verdere inoefening van de leerstof. Het is de bedoeling dat de leerlingen het huiswerk zelfstandig maken. Wanneer dit niet lukt, mag u in het agenda noteren of aan de leerkracht melden wat niet begrepen werd. Huistaken tellen niet mee voor het rapport. Er wordt verwacht dat huistaken verzorgd zijn wanneer ze worden afgegeven. Mocht om één of andere reden een huiswerk niet kunnen gemaakt worden dan vragen we om dat liefst voor de aanvang van de les te melden. De leerkracht kan dan bepalen of het huiswerk al dan niet tijdens een speeltijd wordt gemaakt. Dit kan enkel per uitzondering worden toegestaan en mag geen slechte gewoonte worden. Een les moet vooral begrepen worden en niet worden van buiten geleerd, tenzij dit uitdrukkelijk wordt vermeld. Best is ook om een les op verschillende dagen te leren. Zo kan je de les beter en langer onthouden. toetsen en rapport Regelmatig zijn er lestoetsen. Deze worden vooraf aangekondigd. De leerlingen krijgen hun toetsen altijd mee naar huis. Die moeten door één van de of beide ouders ondertekend worden. De toetsen mogen thuis verbeterd worden met groen als dat mogelijk is. Een gezonde studiehouding is zich bij elke fout af te vragen wat er verkeerd ging. Als er iets niet duidelijk is, mag je het steeds komen vragen. De toetsen moeten terug mee naar school worden gebracht waar ze worden ingeschreven in het puntenboek en bewaard worden. Er worden geen hertoetsen gedaan. Per vakonderdeel worden de toetsen samengeteld. Een mindere toets is daarom nog geen tekort. Vijf keer per jaar krijgt uw kind een rapport mee naar huis. Alle toetsen tellen mee voor het rapport. Rapporten moeten bekeken worden in functie van uw kind. Stel geen eisen die onhaalbaar zijn of vergelijk uw kind niet met een oudere broer of zus. In juni is er een toetsperiode waarin van heel wat vakken de leerstof wordt getoetst van het voorbije schooljaar. Dat maakt de laatste rapportperiode

10 iets moeilijker. Vooraf krijgt u een planning van de toetsen en een infoblad, zodat u weet wat er van de leerlingen wordt verwacht. De vijf rapporten worden door het computerprogramma verrekend tot een eindrapport. De klassenraad baseert zich op het eindrapport en beslist of uw zoon of dochter de nodige basisleerstof beheerst om over te gaan naar de volgende klas. Het is niet zo dat wanneer uw kind meer dan de helft van het totaal behaalt dat het zeker mag overgaan. Voor een overgang naar de volgende klas zijn de resultaten van taal en wiskunde doorslaggevend. Naast punten staan er op het rapport van uw kind ook een beoordeling van de werk -en leerhouding of aandachtspunten voor een vak of vakonderdeel. hoekenwerk, contractwerk Er wordt verwacht dat ze de opgegeven taken, zelfstandig of in groep kunnen oplossen zonder de hulp van een leerkracht. Tijdens contract-of hoekenwerk kan de klasleerkracht of zorgleerkracht, leerlingen bijwerken. ICT In de klas proberen de leerkrachten in de mate van het mogelijke de computer te gebruiken in vakken als wiskunde en taal. Op vlak van ICT kan de school rekenen op de begeleiding door juf Veerle ( werkt voor de Negensprong ) Om de veertien dagen komt zij op dinsdag op onze school. taken in de klas De leerkracht doet beroep op enkele leerlingen om de klas netjes te houden; bord vegen, vuilbak leeg maken, klas keren verjaardagen vieren In onze klas staan we stil bij de verjaardag van uw kind. Deze wordt op een passende manier gevierd.

11 Ouders mogen bij de verjaardag van hun kind vrijblijvend een traktatie voorzien voor de klasgenootjes. Dat kan in de vorm van fruit, een stukje cake Snoepgoed kan niet. Een klascadeau of speelgoedje voor de klas is eveneens verboden. Het is best dat je als ouder vooraf met de klasjuf afspreekt wat kan en haalbaar omtrent de traktatie. Zelfs bij een verjaardag willen we onze afspraken omtrent gezonde voeding, afval niet uit het oog verliezen. Bij een traktatie op woensdag verwachten we wel fruit. We vragen de ouders ook rekening te houden met de grootte van bijvoorbeeld een stukje cake. Het is de bedoeling dat de kinderen over de middag nog hun boterhammen kunnen eten. In de school worden door de leerkrachten geen uitnodigingen uitgedeeld voor verjaardagsfeestjes thuis. Ouders en kinderen kunnen dat nog wel doen aan de schoolpoort. klasbezoek aan de bibliotheek Ongeveer om de drie weken gaan we met de klas naar de bib. Deze data worden in het agenda meegedeeld. De boeken die de kinderen ontlenen nemen ze mee naar huis om daar te lezen. We hopen dat er ook in wordt gelezen. De boeken worden steeds meegebracht in een aparte zak. De kinderen en de ouders zijn verantwoordelijk voor de ontleende boeken. Van wie zijn boeken uiteindelijk niet terugbrengt wordt aan de bib de naam en het adres doorgegeven zodat de bib een boete kan vragen. De kinderen nemen per keer minstens 1 en maximum 3 boeken mee. Daarvan mag er 1 stripverhaal zijn. Boeken kunnen maar 1 periode verlengd worden. Heeft u nog vragen of is er iets waarover u mij graag wil spreken, spring dan gewoon binnen of stuur mij een mailtje. tin.heeman@wingerdterhagen.be Graag wens ik jullie en de leerlingen een tof schooljaar. Juf Tin

derde leerjaar juf Tin 6 september 2011 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

derde leerjaar juf Tin 6 september 2011 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 6 september 2011 derde leerjaar juf Tin Beste ouders In deze brochure staan

Nadere informatie

Infobrochure. Zesde leerjaar juf Evelien Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Infobrochure. Zesde leerjaar juf Evelien Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Infobrochure 2018-2019 Zesde leerjaar juf Evelien Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen schooljaar

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen schooljaar Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be schooljaar 2012-2013 eerste leerjaar juf Nathalie Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 8 september 2015 Eerste leerjaar juf Nathalie Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

Tweede leerjaar juf Tinne. 13 september Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Tweede leerjaar juf Tinne. 13 september Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 13 september 2016 Tweede leerjaar juf Tinne Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

Zesde leerjaar juf Annelies. 11 september 2012. Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Zesde leerjaar juf Annelies. 11 september 2012. Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 11 september 2012 Zesde leerjaar juf Annelies Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 13 september 2016 Eerste leerjaar juf Nathalie Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

Tweede leerjaar juf Tinne. 11 september Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Tweede leerjaar juf Tinne. 11 september Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 11 september 2012 Tweede leerjaar juf Tinne Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

Tweede leerjaar juf Tinne. 11 september Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Tweede leerjaar juf Tinne. 11 september Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 11 september 2018 Tweede leerjaar juf Tinne Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

Infobrochure. Zesde leerjaar juf Evelien Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Infobrochure. Zesde leerjaar juf Evelien Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Infobrochure 2016-2017 Zesde leerjaar juf Evelien Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 11 september 2018 Eerste leerjaar juf Nathalie Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

tweede leerjaar juf Tinne 6 september 2011 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

tweede leerjaar juf Tinne 6 september 2011 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 6 september 2011 tweede leerjaar juf Tinne Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be.

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be. Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 6 september 2011 eerste leerjaar juf Nathalie Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 12 september 2017 eerste leerjaar juf Nathalie Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

derde leerjaar (L3) juf Sophie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen 8 september 2015

derde leerjaar (L3) juf Sophie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen 8 september 2015 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 8 september 2015 derde leerjaar (L3) juf Sophie Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

Zesde leerjaar juf Annelies. september 2015. Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Zesde leerjaar juf Annelies. september 2015. Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be september 2015 Zesde leerjaar juf Annelies Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

derde leerjaar (L3) juf Veronique Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen 13 september 2016

derde leerjaar (L3) juf Veronique Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen 13 september 2016 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 13 september 2016 derde leerjaar (L3) juf Veronique Beste ouders In deze

Nadere informatie

zesde leerjaar juf Annelies 6 september 2011 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

zesde leerjaar juf Annelies 6 september 2011 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 6 september 2011 zesde leerjaar juf Annelies Beste ouders In deze brochure

Nadere informatie

vierde leerjaar juf Ann 6 september 2011 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

vierde leerjaar juf Ann 6 september 2011 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 6 september 2011 vierde leerjaar juf Ann Beste ouders In deze brochure staan

Nadere informatie

vierde leerjaar juf Ann 11 september 2012 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

vierde leerjaar juf Ann 11 september 2012 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 11 september 2012 vierde leerjaar juf Ann Beste ouders In deze brochure staan

Nadere informatie

derde leerjaar (L3) juf Annelies Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen 11 september 2018

derde leerjaar (L3) juf Annelies Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen 11 september 2018 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 11 september 2018 derde leerjaar (L3) juf Annelies Voorstelling leerkracht

Nadere informatie

Bedoeling infoavond. Wegwijs maken in het programma en de werkwijze van het 3 de leerjaar

Bedoeling infoavond. Wegwijs maken in het programma en de werkwijze van het 3 de leerjaar Bedoeling infoavond Wegwijs maken in het programma en de werkwijze van het 3 de leerjaar Dagindeling Juf Kim (3A) en meester Stijn (3B) Wiskunde, Nederlands, Wero Juf Kim geeft muzo voor beide klassen

Nadere informatie

Maak er een super-mega-tof vijfde leerjaar van!

Maak er een super-mega-tof vijfde leerjaar van! Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be september 2015 Maak er een super-mega-tof vijfde leerjaar van! Vijfde leerjaar

Nadere informatie

vierde leerjaar juf Ann 10 september 2015 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

vierde leerjaar juf Ann 10 september 2015 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 10 september 2015 vierde leerjaar juf Ann Beste ouders In deze brochure staan

Nadere informatie

Hier wat meer informatie over en voor het komende schooljaar. Gelieve dit aandachtig te lezen. Alvast bedankt.

Hier wat meer informatie over en voor het komende schooljaar. Gelieve dit aandachtig te lezen. Alvast bedankt. Infobrief voor de ouders van de 4 de klas Beste mama en papa, Hier wat meer informatie over en voor het komende schooljaar. Gelieve dit aandachtig te lezen. Alvast bedankt. Schooluren De schoolpoort gaat

Nadere informatie

Maak er een super-mega-tof vijfde leerjaar van!

Maak er een super-mega-tof vijfde leerjaar van! Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be september 2011 Maak er een super-mega-tof vijfde leerjaar van! Vijfde leerjaar

Nadere informatie

Eerst en vooral. heet ik jullie. van harte. Welkom. in het. leerjaar

Eerst en vooral. heet ik jullie. van harte. Welkom. in het. leerjaar Eerst en vooral heet ik jullie van harte Welkom in het leerjaar 1. Welkom Ik ben juf Sarah en ik kijk er enorm naar uit om dit schooljaar samen met jullie kinderen heel wat nieuwe dingen te leren. In de

Nadere informatie

SAMEN SCHOOL MAKEN. Huiswerkbeleid van VIA Basisschool Onze-Lieve-Vrouw

SAMEN SCHOOL MAKEN. Huiswerkbeleid van VIA Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Huiswerk is SAMEN SCHOOL MAKEN Huiswerkbeleid van VIA Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Huiswerk is het uitvoeren van opdrachten buiten klasverband. Goed huiswerk ligt in het verlengde van het leerproces dat

Nadere informatie

Huistaken in Vrije Basisschool DE KIEVIT Een zorg van de school, de ouders en de kinderen Versie 04.02.2012

Huistaken in Vrije Basisschool DE KIEVIT Een zorg van de school, de ouders en de kinderen Versie 04.02.2012 Huistaken in Vrije Basisschool DE KIEVIT Een zorg van de school, de ouders en de kinderen Versie 04.02.2012 Waarom vinden wij huistaken zinvol? Wanneer krijgen ouders toelichting bij het huistaakbeleid?

Nadere informatie

infobrochure vierde leerjaar juf Ann 13 september 2016 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

infobrochure vierde leerjaar juf Ann 13 september 2016 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 13 september 2016 infobrochure vierde leerjaar juf Ann Beste ouders In deze

Nadere informatie

Welkom in K3. Infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Welkom in K3. Infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Infobrochure 2012-2013 Welkom in K3 Beste ouders In dit boekje wil ik even

Nadere informatie

Welkom in L2B! Infobrochure 2 e leerjaar Juf Julie. Vrije Basisschool DE PAPAVER

Welkom in L2B! Infobrochure 2 e leerjaar Juf Julie. Vrije Basisschool DE PAPAVER Vrije Basisschool DE PAPAVER Adegem Dorp 16A - 9991 Adegem 050/71 15 93 directie@depapaver.be www.depapaver.be Welkom in L2B! Infobrochure 2 e leerjaar 2017-2018 Juf Julie 1 Beste ouders, Welkom in het

Nadere informatie

VRIJ ONDERWIJS DUFFEL. Brochure infoavond 2014-2015. leerjaar. Meester Jurgen van Baarle JurgenvanBaarle@debasisduffel.be

VRIJ ONDERWIJS DUFFEL. Brochure infoavond 2014-2015. leerjaar. Meester Jurgen van Baarle JurgenvanBaarle@debasisduffel.be VRIJ ONDERWIJS DUFFEL Vestigingen van De Basis Lager Onderwijs Stationsstraat 4 2570 Duffel 015/ 30 38 38 Brochure infoavond 2014-2015 4de leerjaar 4A Meester Jurgen van Baarle JurgenvanBaarle@debasisduffel.be

Nadere informatie

Onze schooleigenvisie op huiswerk

Onze schooleigenvisie op huiswerk Huistaken en lessen uit het schoolreglement De leerlingen zijn steeds verplicht de opgegeven lessen te leren. De leerkracht is steeds gerechtigd deze leerstof mondeling of schriftelijk op te vragen. De

Nadere informatie

Infoboekje 1B Vosjesklas. Juf Jill schooljaar

Infoboekje 1B Vosjesklas. Juf Jill schooljaar Infoboekje 1B Vosjesklas Juf Jill schooljaar 2018-2019 Schooluren Voormiddag: 08u25 11u45 Namiddag: 13u00 15u20 Breng je kind op tijd naar school. Om 8:25 gaat de bel en sluit de grote groene poort. Laatkomers

Nadere informatie

vijfde leerjaar (L5) juf Sophie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

vijfde leerjaar (L5) juf Sophie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be vijfde leerjaar (L5) juf Sophie Beste ouders In deze brochure vindt u een

Nadere informatie

Brochure infoavond

Brochure infoavond VRIJ ONDERWIJS DUFFEL Vestigingen van De Basis Lager Onderwijs Stationsstraat 4 2570 Duffel 015/ 30 38 38 Brochure infoavond 2016-2017 2 de leerjaar 2A Juf Anja Van Kerckhoven anjavankerckhoven@debasisduffel.be

Nadere informatie

Eerst en vooral. heet ik jullie. van harte. Welkom. in het. leerjaar

Eerst en vooral. heet ik jullie. van harte. Welkom. in het. leerjaar Eerst en vooral heet ik jullie van harte Welkom in het leerjaar 1. Welkom Ik ben juf Sarah en ik kijk er enorm naar uit om dit schooljaar samen met jullie kinderen heel wat nieuwe dingen te leren. In de

Nadere informatie

vierde leerjaar juf Ann 11 september 2018 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

vierde leerjaar juf Ann 11 september 2018 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be 11 september 2018 vierde leerjaar juf Ann Mag ik me even voorstellen? In

Nadere informatie

HUISWERKBELEID VAN t NIEUWLAND: Sint-Michiel, Regina Pacis en Heilig hart.

HUISWERKBELEID VAN t NIEUWLAND: Sint-Michiel, Regina Pacis en Heilig hart. HUISWERKBELEID VAN t NIEUWLAND: Sint-Michiel, Regina Pacis en Heilig hart. Huiswerk is nog steeds een belangrijk onderdeel van het onderwijs en van het leren leren van kinderen. Huiswerk ligt dus in het

Nadere informatie

Brochure infoavond

Brochure infoavond Brochure infoavond 2018-2019 4 de leerjaar 4A Meester Jurgen van Baarle jurgen.vanbaarle@lagereschoolduffel.be Juf Rani Tavernier rani.tavernier@lagereschoolduffel.be 4B Juf Karen Geens karen.geens@lagereschoolduffel.be

Nadere informatie

Biekorfstraat Heist-op-den-Berg website: hhc-basis.be. Huiswerkbrochure voor ouders

Biekorfstraat Heist-op-den-Berg website: hhc-basis.be. Huiswerkbrochure voor ouders Biekorfstraat 8 2220 Heist-op-den-Berg website: hhc-basis.be Huiswerkbrochure voor ouders 1. Voorwoord Het huiswerkbeleid van Heilig-Hartcollege basisschool kwam tot stand na afname van een huiswerkbevraging

Nadere informatie

WELKOM in het 6 e leerjaar!

WELKOM in het 6 e leerjaar! WELKOM in het 6 e leerjaar! Samen en apart? Samen: leefklassen - WO - muzische vorming: knutselen, muziek, drama, - bewegingsopvoeding - levensbeschouwelijke vakken Apart: leerklassen - Frans - Wiskunde

Nadere informatie

*juf Nathalie L3A en juf Margot L3B *Contact: 3 oudercontacten *Contact steeds mogelijk bij vragen of zorgen!

*juf Nathalie L3A en juf Margot L3B *Contact: 3 oudercontacten *Contact steeds mogelijk bij vragen of zorgen! *juf Nathalie L3A en juf Margot L3B *Contact: 3 oudercontacten *Contact steeds mogelijk bij vragen of zorgen! *Materiaal: gebruiken op school blijft op school *Zelfstandig werk: kinderen leren meer en

Nadere informatie

H u i s w e r k b e l e i d

H u i s w e r k b e l e i d H u i s w e r k b e l e i d Voor maken. sommige een Voor kinderen aantal anderen kinderen een is complexe het levert huiswerk huiswerk taak echter waarbij geen een zij problemen bron een beroep van op,

Nadere informatie

Info avond 5 de leerjaar Welkom, schooljaar 2013-2014 Mezelf even voorstellen Peeters Jo, Jean Monnetwijk 13, 1932 Sint Stevens Woluwe sterrenhemel5a@gmail.com http://www.gomachelen.be/5a Ik studeerde

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Beste ouders, In dit boekje willen we even de werking van ons klasje toelichten.

Nadere informatie

Welke soorten huistaken geven we aan onze leerlingen?

Welke soorten huistaken geven we aan onze leerlingen? Huistakenbeleid Waarom huistaken zinvol zijn! Oefenen en afwerken Door huistaken te geven willen wij ervoor zorgen dat leerstof verder kan ingeoefend en geautomatiseerd worden. Vaardigheden en attitudes

Nadere informatie

Beste ouder(s), Mocht u verder nog vragen en/of bedenkingen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen. We staan u graag te woord.

Beste ouder(s), Mocht u verder nog vragen en/of bedenkingen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen. We staan u graag te woord. Huiswerkbeleid Beste ouder(s), In deze brochure vindt u onze visie rond huiswerkbeleid terug. Een visie die gestoeld is op een positief engagement tussen de leerling, de leerkracht en de ouder. U vindt

Nadere informatie

Vijfde leerjaar (L5) juf Sophie. Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Vijfde leerjaar (L5) juf Sophie. Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Vijfde leerjaar (L5) juf Sophie Beste ouders In deze brochure vindt u een

Nadere informatie

Infoboekje 4. schooljaar

Infoboekje 4. schooljaar Infoboekje 4 de lj. schooljaar 2016-2017 Beste ouders, In dit boekje willen we graag enkele gewoontes en afspraken meedelen. Op de infoavond krijg je de kans meer te vragen over deze onderwerpen. Boodschappen/vragen

Nadere informatie

Brochure infoavond

Brochure infoavond VRIJ ONDERWIJS DUFFEL Vestigingen van De Basis Lager Onderwijs Stationsstraat 4 2570 Duffel 015/ 30 38 38 Brochure infoavond 2016-2017 5 de leerjaar 5A Juf Silvie Wellens silviewellens@debasisduffel.be

Nadere informatie

- De klassen beginnen stipt om 8u.45 en 13u.15. Telaatkomers storen de beginactiviteit. WEES DUS TIJDIG AANWEZIG OP SCHOOL AUB.

- De klassen beginnen stipt om 8u.45 en 13u.15. Telaatkomers storen de beginactiviteit. WEES DUS TIJDIG AANWEZIG OP SCHOOL AUB. - De klassen beginnen stipt om 8u.45 en 13u.15. Telaatkomers storen de beginactiviteit. WEES DUS TIJDIG AANWEZIG OP SCHOOL AUB. - De lln mogen pas om 8u15 de speelplaats betreden. Indien de lln vroeger

Nadere informatie

Inhoud: 1. Visie. 2. Regelgevend kader. 3. Wat verstaan we onder huiswerk? 4. Hoeveel tijd besteden we aan huiswerk? 5. Waarom huiswerk?

Inhoud: 1. Visie. 2. Regelgevend kader. 3. Wat verstaan we onder huiswerk? 4. Hoeveel tijd besteden we aan huiswerk? 5. Waarom huiswerk? Huiswerkbeleidsplan Inhoud: 1. Visie 2. Regelgevend kader 3. Wat verstaan we onder huiswerk? 4. Hoeveel tijd besteden we aan huiswerk? 5. Waarom huiswerk? 6. Wat verwachten we van de ouders? 7. Wat als

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Huiswerkplan

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Huiswerkplan qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Huiswerkplan Gemeentelijke basisschool Mollem hjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxc

Nadere informatie

Brochure infoavond 2015-2016

Brochure infoavond 2015-2016 VRIJ ONDERWIJS DUFFEL Vestigingen van De Basis Lager Onderwijs Stationsstraat 4 2570 Duffel 015/ 30 38 38 Brochure infoavond 2015-2016 5 de leerjaar 5A Juf Silvie Wellens SilvieWellens@debasisduffel.be

Nadere informatie

Brochure infoavond

Brochure infoavond Brochure infoavond 2018-2019 2 de leerjaar 2A Juf Anja Van Kerckhoven anja.vankerckhoven@lagereschoolduffel.be 2B Juf Ann Claes ann.claes@lagereschoolduffel.be Juf Jasmien Bogaerts jasmien.bogaerts@lagereschoolduffel.be

Nadere informatie

Huiswerkbeleid onze visie

Huiswerkbeleid onze visie Huiswerkbeleid onze visie Uitgangspunt : Onze school heeft op basis van een ouder en leerkrachtenenquête een beleid rond huiswerk opgesteld. Huiswerk ligt in het verlengde van het leerproces wat in de

Nadere informatie

Welkom in het vierde leerjaar

Welkom in het vierde leerjaar Welkom in het vierde leerjaar Dicteeschrift en leerboeken worden gekaft Agenda wordt dagelijks getekend door de leerkracht en ouders Huistaken: als ze in agenda staan Lessen: rekening houden met planning

Nadere informatie

vijfde leerjaar (L5) juf Sophie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

vijfde leerjaar (L5) juf Sophie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be vijfde leerjaar (L5) juf Sophie Beste ouders In deze brochure vindt u een

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND. 6 de leerjaar maandag 10 september 2018

INFORMATIEAVOND. 6 de leerjaar maandag 10 september 2018 INFORMATIEAVOND 6 de leerjaar maandag 10 september 2018 Algemene informatie school Afspraken blijven over het algemeen hetzelfde. (zie schoolreglement) toezicht: opvang: vanaf 8 uur voor de lessen tot

Nadere informatie

Wat verstaan we onder huiswerk?

Wat verstaan we onder huiswerk? HUISWERKBELEIDSPLAN VOOR DE LAGERE SCHOOL Wat verstaan we onder huiswerk? Huiswerk is voor ons het totaal van alle taken, werken en lessen die door de leerkrachten opgegeven worden om thuis te maken. Maakwerk

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Beste ouders, In dit boekje wil ik even de werking van ons klasje toelichten.

Nadere informatie

Welkom in K1 bij juf Nathalie

Welkom in K1 bij juf Nathalie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen - 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be - www.wingerdterhagen.be Welkom in K1 bij juf Nathalie Onze dag op school s Morgens starten we

Nadere informatie

basistekst opgesteld door de zorgteams van de scholengemeenschap

basistekst opgesteld door de zorgteams van de scholengemeenschap Huiswerk ligt in het verlengde van het leerproces wat in de klas is gestart. Het vormt de brug tussen de school en de ouders. Via het huiswerkbeleid willen we spanningen en conflicten vermijden en inspelen

Nadere informatie

HUISWERKBELEID in MAATJES

HUISWERKBELEID in MAATJES HUISWERKBELEID in MAATJES Huiswerk ligt in het verlengde van het leerproces wat in de klas is gestart. Het vormt de brug tussen de school en de ouders. Via ons huiswerkbeleid willen we spanningen en conflicten

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Beste ouders In dit boekje wil ik even de werking van ons klasje toelichten.

Nadere informatie

Huiswerk in onze school

Huiswerk in onze school Huiswerk in onze school Huiswerk is voor ons team belangrijk. We zien huiswerk in de eerste plaats als een extra inoefening van de geziene leerstof. Door huiswerk te maken leren onze leerlingen ook zelfstandig

Nadere informatie

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind 2 Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR?

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Welkom in 5dd Weekrooster WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Wiskunde: tot 10 000 000, kommagetallen tot op een duizendste, oppervlakteberekening van vlakke- en ruimtefiguren, volume, Nederlands: werkwoordspelling

Nadere informatie

WELKOM IN L6. We maken er een schooljaar van om in te kaderen!

WELKOM IN L6. We maken er een schooljaar van om in te kaderen! WELKOM IN L6 We maken er een schooljaar van om in te kaderen! LEER- EN LEEFKLASSEN: SAMEN OF APART? leervakken apart Nederlands wiskunde Frans WO samen leven en werken hoekenwerk met L5 contractwerk met

Nadere informatie

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Onze week maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Zwemmen,om 2 weken, tot eind januari weekplanner Fruitdag LO afwisselend voor- of namiddag Huistaken afgeven LO om 2 weken PO Mini- en maxiklassen Uurroosters

Nadere informatie

Welkom in onze school! 1

Welkom in onze school! 1 Welkom in onze school! 1 Wie? Directeur Klastitularissen Bijzondere leerkrachten Zorgteam Levensbeschouwelijke vakken Frans ICT-coördinator Administratief personeel Toezicht(st)er(s) 2 Wat? Aandacht schenken

Nadere informatie

Ons huiswerkbeleid. Wij vinden huiswerk belangrijk, omdat het

Ons huiswerkbeleid. Wij vinden huiswerk belangrijk, omdat het Ons huiswerkbeleid De leerlingen zijn een groot deel van de dag actief op school; met huiswerk willen we de ouders op de hoogte houden van datgene waarmee de kinderen in de klas bezig zijn. Huiswerk vormt

Nadere informatie

Brochure infoavond

Brochure infoavond VRIJ ONDERWIJS DUFFEL Vestigingen van De Basis Lager Onderwijs Stationsstraat 4 2570 Duffel 015/ 30 38 38 Brochure infoavond 2016-2017 6 de leerjaar 6A Juf Yoni Hermans yonihermans@debasisduffel.be 6B

Nadere informatie

Huiswerkbeleidsplan. 1 BSGO! De Klaver huiswerkbeleidsplan

Huiswerkbeleidsplan. 1 BSGO! De Klaver huiswerkbeleidsplan Huiswerkbeleidsplan 1 BSGO! De Klaver huiswerkbeleidsplan 1. Visie 2. Doelstellingen 3. Wat verwachten we van de ouders? 4. Wat verwachten we niet van de ouders? 5. Wat doen we als een huiswerk niet gemaakt

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Onze dag op school s Morgens starten we de dag in onze kring. Gezellig bij

Nadere informatie

Welkom! in het 6 de leerjaar

Welkom! in het 6 de leerjaar Welkom! in het 6 de leerjaar Wie zijn wij? juf Tamara juf Sarah juf Anne klasjuf L6A klasjuf L6B co-teacher/zorg Waar zullen we het over hebben? 1. Aanbod 2. Nieuwe leerplan ZILL 3. Klaswerking voormiddag:

Nadere informatie

INFOBROCHURE BASISAANBOD BOVENBOUW. Schooljaar Geldenaaksebaan Heverlee tel: 016/

INFOBROCHURE BASISAANBOD BOVENBOUW. Schooljaar Geldenaaksebaan Heverlee tel: 016/ BASISAANBOD BOVENBOUW INFOBROCHURE Schooljaar 2018-2019 Geldenaaksebaan 18 3001 Heverlee tel: 016/23.58.93 email: parkschool@leuven.be website: www.parkschoolleuven.be WAT BIEDT BASISAANBOD BOVENBOUW?

Nadere informatie

Bijlage 6 uit het schoolreglement

Bijlage 6 uit het schoolreglement Bijlage 6 uit het schoolreglement Visietekst huistaken Sint-Paulus, De Deynestraat / Rerum Novarumplein Gent Inleiding Met een visietekst willen we de fundamentele ideeën formuleren van het huistakenbeleid

Nadere informatie

Daarom geef ik vanaf vandaag geen huiswerk meer mee om extra tijd vrij te maken om te oefenen. Wat kan in deze voorbereidingsperiode geoefend worden?

Daarom geef ik vanaf vandaag geen huiswerk meer mee om extra tijd vrij te maken om te oefenen. Wat kan in deze voorbereidingsperiode geoefend worden? Beste, Vanaf vandaag (25/11) tot en met dinsdag 3 december wordt in de klas alle geziene leerstof van taal en wiskunde herhaald en geoefend. Dit als voorbereiding op de kerstproeven. Daarom geef ik vanaf

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

Klas 5B en leerkrachten

Klas 5B en leerkrachten Klas 5B en leerkrachten o juf Marijke, meester Jonas en juf Martine (zorg op vraag en hulp in leercentrum ) o juf Ann J.: bewegingsopvoeding 2u/week 10 weken zwemmen op donderdag (vanaf 13 september) o

Nadere informatie

Infoavond 5 de en 6 de leerjaar 2017

Infoavond 5 de en 6 de leerjaar 2017 Infoavond 5 de en 6 de leerjaar 2017 1. Inhoud van de leerstof Wiskunde Nieuwe pluspunt Lesboek en schrift + werkschrift + leertakenschrift. De kinderen krijgen in hun werkboek een overzicht wat ze moeten

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? Maandag 15 juni 2015 tot vrijdag 19 juni 2015 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas Het begint te korten, de vakantie is in zicht en daar weet Jules alles van.

Nadere informatie

Duobaan. We werken met een heen- en weerschrift en hebben wekelijks een overlegmoment i.v.m. de planning, de kinderen,

Duobaan. We werken met een heen- en weerschrift en hebben wekelijks een overlegmoment i.v.m. de planning, de kinderen, Welkom in 1B! duobaan 2014-2015 voorstelling vakken uitleg schoolagenda uitleg rapport afspraken op school andere leerkrachten ziekte en afwezigheid SVS / tijdschriften Eerste Communie varia Duobaan Weekplanning:

Nadere informatie

INFOBROCHURE BASISAANBOD ONDERBOUW. Schooljaar Geldenaaksebaan Heverlee tel: 016/

INFOBROCHURE BASISAANBOD ONDERBOUW. Schooljaar Geldenaaksebaan Heverlee tel: 016/ BASISAANBOD ONDERBOUW INFOBROCHURE Schooljaar 2018-2019 Geldenaaksebaan 18 3001 Heverlee tel: 016/23.58.93 email: parkschool@leuven.be website: www.parkschoolleuven.be WAT BIEDT BASISAANBOD ONDERBOUW?

Nadere informatie

ZORGVISIE VBS DE TWIJG

ZORGVISIE VBS DE TWIJG ZORGVISIE VBS DE TWIJG Wat is zorg? Zorg bieden in een klas betekent: zoveel mogelijk kinderen zo goed mogelijk helpen om op zoveel mogelijk vlakken uit te groeien naar de best mogelijke versie van zichzelf.

Nadere informatie

Welkom in K3. infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Welkom in K3. infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be infobrochure 2018-2019 Welkom in K3 Beste ouders In dit boekje wil ik even

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Beste ouders, In dit boekje willen we onszelf en de werking van ons klasje

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Brochure infoavond

Brochure infoavond Brochure infoavond 2018-2019 5 de leerjaar 5A Juf Silvie Wellens silvie.wellens@lagereschoolduffel.be 5B Juf Sybille Wilms sybille.wilms@lagereschoolduffel.be Juf Rani Tavernier rani.tavernier@lagereschoolduffel.be

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be WELKOM IN K1 Onze dag op school s Morgens starten we de dag in onze kring.

Nadere informatie

Speelplaats. 1) Ik hoor de bel - Ik ga vlug naar de klas of naar mijn rij. - Ik sta stil en ik zwijg. - In de gang ben ik rustig.

Speelplaats. 1) Ik hoor de bel - Ik ga vlug naar de klas of naar mijn rij. - Ik sta stil en ik zwijg. - In de gang ben ik rustig. Speelplaats 1) Ik hoor de bel - Ik ga vlug naar de klas of naar mijn rij. - Ik sta stil en ik zwijg. - In de gang ben ik rustig. 2) Speeltijd - Ik blijf op de speelplaats. - Ik mag niet eten en drinken

Nadere informatie

Huistakenbeleid. 1. Visie op huistaken/lessen. 2. Concrete afspraken binnen de school. Samengesteld door WG Leren Leren, in samenwerking met het team.

Huistakenbeleid. 1. Visie op huistaken/lessen. 2. Concrete afspraken binnen de school. Samengesteld door WG Leren Leren, in samenwerking met het team. Huistakenbeleid Samengesteld door WG Leren Leren, in samenwerking met het team. 1. Visie op huistaken/lessen Wij streven naar een zinvol huiswerkbeleid. Dit wordt op een kwaliteitsvolle en didactisch verantwoorde

Nadere informatie

basisschool Maria Boodschap

basisschool Maria Boodschap ENGAGEMENTSVERKLARING basisschool Maria Boodschap Basisschool Maria Boodschap Perustraat 4 2030 Antwerpen-Luchtbal Tel.: 03/541.06.13 Fax.: 03/542.60.76 E-mail: maria.boodschap@cksa.be Website: www.mariaboodschap.be

Nadere informatie

Welkom! Hoofdschool. Wijkschool Sint-Pieter Sint-Pietersnieuwstraat 6, 9600 Ronse. Lorettestraat 190, 9600 Ronse Telefoon: 055 215 160

Welkom! Hoofdschool. Wijkschool Sint-Pieter Sint-Pietersnieuwstraat 6, 9600 Ronse. Lorettestraat 190, 9600 Ronse Telefoon: 055 215 160 Welkom! Hoofdschool Wijkschool Sint-Pieter Sint-Pietersnieuwstraat 6, 9600 Ronse Lorettestraat 190, 9600 Ronse Telefoon: 055 215 160 Telefoon: 055 239 075 Fax: 055 209 225 E-mail: info@basisschoolglorieux.be

Nadere informatie

HUISWERK IN VBSH. Huiswerk in VBSH 1

HUISWERK IN VBSH. Huiswerk in VBSH 1 HUISWERK IN VBSH Huiswerk in VBSH 1 INHOUD KIJK WAT IK AL KAN! blz. 3 WAT IS HUISWERK? blz. 3 WAAROM KRIJG IK HUISWERK? blz. 4 WE MAKEN AFSPRAKEN blz. 5 WE DOEN HET SAMEN blz. 7 Huiswerk in VBSH 2 HUISWERK

Nadere informatie

14. HET HUISWERKBELEID

14. HET HUISWERKBELEID Schoolwerkplan Pagina - 1 14. HET HUISWERKBELEID 14.1 Inleiding Huiswerk roept meestal heftige reacties op. Er zijn voor- en tegenstanders. Voor kinderen is het meestal niet hun favoriete bezigheid. Ook

Nadere informatie