Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen"

Transcriptie

1 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen

2 Beste ouders, In dit boekje willen we onszelf en de werking van ons klasje toelichten. In onze instapklas hebben we een duobaan. De ene week staat Juf Hanne van maandag tot vrijdag voor de klas en de andere week Juf Roosje van maandag tot vrijdag. Ik ben getrouwd met Pieter en heb twee kindjes: Marie (2) en Jasper (5 maanden). Ik hou van volleybal, dansen, op vakantie gaan met mijn gezinnetje en lekkere dingen bakken. Juf Hanne Ik ben getrouwd met Tom en heb twee kinderen; Mats (14) en Hanne (12). Ik hou van creatief bezig zijn, koken, lezen en op ontdekking gaan. Juf Roosje Kinderverzorgster, zindelijkheid Juf Linda is onze kinderverzorgster. Zij komt op maandag en dinsdagnamiddag. Wij verwachten dat uw kind zindelijk is wanneer hij of zij naar school komt. Een ongelukje kan altijd gebeuren en daarom brengt u best een zakje met reservekledij mee dat in de klas mag blijven. Vergeet niet op de zak en alle kledingstukken de naam van uw kind te noteren.

3 Ons klasje Wie dacht dat kleuters zomaar spelen in de klas heeft het mis. Alle aanwezige materialen in de klas zijn specifiek voor hun leeftijd. Door hiermee te spelen leren kinderen heel veel. Alle activiteiten die worden aangeboden vertrekken vanuit ontwikkelingsdoelen. In de lagere school zijn er leerplannen en in de kleuterschool werken wij met ontwikkelingsdoelen. Elk kind is voortdurend in ontwikkeling en met de activiteiten willen wij hun verdere ontwikkeling stimuleren. Deze ontwikkeling observeren wij gedurende het hele jaar en zo kan er steeds worden verder gebouwd. Wat we belangrijk vinden is dat elk kind op zijn eigen tempo kan ontwikkelen en zich goed voelt in de klas. Deze ontwikkeling bespreken we met u op het individuele oudercontact op 22 november De sociale emotionele ontwikkeling staat dan centraal tijdens dit gesprek. Het tweede oudercontact gaat door op 21 februari Hier bespreken we de totale ontwikkeling van uw kleuter. Op het einde van het schooljaar is er ook nog een oudercontact dat doorgaat op 27 juni Onze klaspop Jules In ons klasje woont Jules. Hij is onze klaspop. Elke ochtend maken we hem wakker en neemt hij deel aan het klasgebeuren. s Avonds doen we zijn pyjama aan en kan hij gaan slapen. Hij geeft dikwijls een aanzet tot een bepaalde activiteit, brengt materiaal mee, doet iets fout, maar bovenal is hij onze vriend! Communicatie We proberen geregeld u als ouder in te lichten over de ontwikkeling van uw kind aan de poort. Als u zelf met vragen zit aarzel dan niet en spring eens binnen in ons klasje, schrijf het op een briefje of stuur ons een mail: hanne.baccaert@wingerdterhagen.be en roosje.verreth@wingerdterhagen.be. De brieven worden meegegeven in een kaftje dat uw kind boven de kleding draagt als het naar huis gaat. Zo ziet u meteen of er post is. Gelieve het kaftje de volgende dag terug mee te brengen met al dan niet een antwoordstrookje in. Tijdschriften in de kleuterschool In de kleuterschool zijn er tijdschriften in omloop waar we mee werken in de klas. Voor de 2,5 en 3-jarigen blijft dit Dopido, voor de tweede kleuterklas is er Dokadi en voor de derde kleuterklas is er Doremi. Dit zijn boekjes uitgegeven door uitgeverij Averbode. Hierin wordt rond een bepaald thema heel wat leuk materiaal aangeboden. U heeft zelf de keuze of u een abonnement neemt of niet. Het eerste nummer krijgt u gratis.

4 Gimme Het kleuterteam maakt steeds een nieuwsbrief in het programma Gimme (hetzelfde programma dat gebruikt is tijdens de schoolreizen van de lagere school). U kan al onze nieuwtjes daarop lezen en ook direct reageren. Ook foto s van uw kapoen kan u daarop terugvinden. Zo krijgt u een beeld van de aangeboden speel en knutselactiviteiten in de klas. Indien u niet over een computer beschikt krijgt u uiteraard een papieren versie. Vraag dit gerust aan de klasjuf. Wanneer de auteur van een kanaal (de juf) een berichtje post, dan krijg je daarvan een mailtje in je mailbox. Godsdienst In onze klas werken we ook rond godsdienst. We hebben een godsdiensthoekje in onze klas waar we elke dag ons kaarsje aansteken en ons liedje zingen. Er wordt gewerkt met catechetische en godsdienstige verhalen. In onze godsdienstkoffer steken allerlei materialen die ons daarbij kunnen helpen zoals een lege fotokader, de Bijbel, prenten, Zorgverbreding in de klas In de klas wordt er het hele jaar door rond de verschillende ontwikkelingsdoelen gewerkt. Wij observeren de kinderen en dit wordt herhaald waar nodig. Om de veertien dagen op donderdagvoormiddag werken K0 en K1 dit samen uit in een zorgcarrousel. Specifieke ontwikkelingsdoelen worden op deze voormiddag extra in de kijker gezet. Het kan gaan om het extra inoefenen of om een moeilijkere nieuwe uitdaging. Het kan ook zijn dat we individueel met kleuters werken. De kleuters worden dan door de klasjuffen verdeeld over de twee klassen. We krijgen ook ondersteuning van meester Maarten. Ook bij hem kan je steeds terecht met vragen. (zie aparte zorginfo) Knutselwerkjes van uw kind: de groene muzische zak De tekeningen en werkjes worden normaal op het einde van een periode meegegeven. Zo kan u ze in het weekend rustig bekijken terwijl uw kapoen erover verteld. Soms worden er in de loop van de week ook al losse knutselwerkjes meegegeven. Enkel bij regenweer wordt de muzische tas later meegegeven. Wekelijks werken wij rond een thema in de kleuterklassen. De meeste activiteiten worden dan vanuit dat thema uitgewerkt rond bepaalde ontwikkelingsdoelen -en aspecten. Bv: Thema Naar school : Waarneming van de eigen boekentas + Verwerking: Knip en plakwerk Wat zit er in de boekentas?

5 Eten en drinken in onze klas Bij het binnenkomen van de klas maken onze kleuters hun boekentas zelf leeg en leggen hun fruitdoosje, drinkbus en brooddoos in de juiste bak. We willen zoveel mogelijk het gezonde stimuleren in onze klas vandaar dat we in de voormiddag eerst fruit eten en daarna bij nog honger een boterham. We vragen om het fruit zoveel mogelijk in stukjes te snijden en in een doosje te voorzien. Gelieve om alles te tekenen met de naam van hun kleuter. Ze herkennen zelf ook niet altijd hun eigen gerief. De kleuters mogen altijd vragen om te drinken. We drinken gezamenlijk in de voormiddag bij ons fruit en in de namiddag. In de drinkbussen zit altijd water. De kleuters die s middags niet naar huis gaan maar op school blijven eten. Eten in onze klas. We vragen om de boterhammen in een brooddoos mee te geven. Onder de middagpauze kan uw kleuter kiezen tussen melk of chocomelk. Als uw kleuter is ingestapt krijgt u nog een brief mee waar u uw keuze kan aanduiden. Woensdag = Fruitdag Onze school is een gezonde school. Op woensdag nemen we enkel een stuk fruit mee. De koekjes laten we dan thuis. Bewegingsopvoeding Ook dit schooljaar is Juf An onze turnjuf. We gaan twee keer per week turnen en dit op maandag en woensdag. Turnen doen we in de turnzaal van de vroegere gemeenteschool in de Kard. Cardijnstraat. Onder begeleiding van twee juffen worden de kleuters naar daar gebracht. Gelieve gemakkelijke kledij bij uw kind aan te doen waar hij of zij goed in kan bewegen. Werken rond verkeer en onze fietsdag Maandagvoormiddag is het fietsdag voor ons klasje. Gelieve die dag een loopfiets of fiets mee te brengen en een fietshelm. U mag de fiets s morgens parkeren in het fietsenrek in het gedeelte achteraan tegen de muur. Vanaf 1 oktober wordt er aan de kinderen gevraagd om een fluovestje te dragen.

6 Tik Tak en poppenspel in de klas. Op vrijdag wordt er Tik Tak of een poppenspel gespeeld in de klas. Dit wisselt af, de ene week Tik Tak, de andere week wordt er poppenspel gespeeld. Juf Roosje zorgt voor de poppenkast, Tik Tak wisselt af juf Hanne of juf Nathalie. Tik Tak of het poppenspel zal meestal te maken hebben met het thema van de week. Verjaardagen ; traktaties, vieren in de klas, uitnodigingen In onze klas staan we stil bij de verjaardag van uw kind. Deze wordt op een passende manier gevierd. In de kleuterschool worden ouders vrijblijvend uitgenodigd om hieraan deel te nemen. U mag gedurende een tweetal uurtjes mee komen feesten in de klas. Ouders mogen bij de verjaardag van hun kind vrijblijvend een traktatie voorzien voor de klasgenootjes. Dat kan in de vorm van fruit, een stukje cake, Snoepgoed kan niet. Een klascadeau of speelgoedje voor de klas is eveneens verboden. Het is best dat je als ouder vooraf met de klasjuf afspreekt wat kan en haalbaar is omtrent de traktatie. Zelfs bij een verjaardag willen we onze afspraken omtrent gezonde voeding, afval, niet uit het oog verliezen. Bij een traktatie op woensdag verwachten we wel fruit. We vragen de ouders ook rekening te houden met de grootte van bijvoorbeeld een stukje cake. Het is de bedoeling dat de kinderen over de middag nog hun boterhammen kunnen eten. In de school worden door de leerkrachten geen uitnodigingen uitgedeeld voor verjaardagsfeestjes thuis. Ouders en kinderen kunnen dat nog wel doen aan de schoolpoort. Op vraag aan de juf kan je een beperkte klaslijst krijgen met naam en adres van de klasgenootjes zodat je uitnodigingen eventueel per post kan bezorgen. Jaarlijks kunnen ouders op het document Update van het leerlingendossier aangeven of de gegevens van hun kind mee opgenomen mogen worden op die lijst.

7 Noteer alvast in jullie agenda: 13 september: Info-avond 20 september: Infomoment zorg 21 september: vrijaf wegens pedagogische studiedag 10 oktober: vrijaf 16 oktober: schoolrestaurant in de parochiezaal 19 oktober: schoolfotograaf 26 oktober: vrijaf wegens pedagogische studiedag 22 november: oudercontact 22 december: Kersthappening 3 februari : vrijaf wegens facultatieve verlofdag 15 maart: vrijaf wegens pedagogische studiedag 21 februari: oudercontact 23 maart: vrijaf 17 april : vrijaf Paasmaandag 25 en2 6 mei: vrijaf Hemelvaart 5 juni : vrijaf Pinkstermaandag 10 juni : schoolfeest 16 juni: schoolreis 27 juni: laatste oudercontact 30 juni: halve dag school

8 Nils, Jules, Cas, Nio, Leonis, Juf Hanne, Acey, Ella, Rageh, juf Roosje Arthuro was afwezig die dag (september2016) Alvast hartelijk bedankt voor uw medewerking! Laten we er alvast een super leuk schooljaar van maken! Juf Hanne en juf Roosje

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Beste ouders, In dit boekje willen we onszelf en de werking van ons klasje

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Beste ouders, In dit boekje wil ik even de werking van ons klasje toelichten.

Nadere informatie

Welkom in K1 bij juf Nathalie

Welkom in K1 bij juf Nathalie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen - 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be - www.wingerdterhagen.be Welkom in K1 bij juf Nathalie Onze dag op school s Morgens starten we

Nadere informatie

Welkom in K3. Infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Welkom in K3. Infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Infobrochure 2012-2013 Welkom in K3 Beste ouders In dit boekje wil ik even

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Beste ouders In dit boekje wil ik even de werking van ons klasje toelichten.

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Onze dag op school s Morgens starten we de dag in onze kring. Gezellig bij

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be WELKOM IN K1 Onze dag op school s Morgens starten we de dag in onze kring.

Nadere informatie

Welkom in K1bij juf Nathalie

Welkom in K1bij juf Nathalie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Welkom in K1bij juf Nathalie Onze dag op school s Morgens starten we de dag

Nadere informatie

Welkom in de tweede kleuterklas

Welkom in de tweede kleuterklas Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Welkom in de tweede kleuterklas Beste ouders, In dit boekje wil ik even de

Nadere informatie

Welkom in de tweede kleuterklas

Welkom in de tweede kleuterklas Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Welkom in de tweede kleuterklas Beste ouders, In dit boekje wil ik even

Nadere informatie

Welkom in de tweede kleuterklas

Welkom in de tweede kleuterklas Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Welkom in de tweede kleuterklas Beste ouders, In dit boekje wil ik even

Nadere informatie

Welkom in K3. infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Welkom in K3. infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be infobrochure 2015-2016 Welkom in K3 Beste ouders In dit boekje wil ik even

Nadere informatie

Welkom in K3. infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Welkom in K3. infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be infobrochure 2016-2017 Welkom in K3 Beste ouders In dit boekje wil ik even

Nadere informatie

Welkom in K3. infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Welkom in K3. infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be infobrochure 2018-2019 Welkom in K3 Beste ouders In dit boekje wil ik even

Nadere informatie

Welkom in K3. infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Welkom in K3. infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be infobrochure 2011-2012 Welkom in K3 Beste ouders In dit boekje wil ik even

Nadere informatie

Welkom in K3. infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Welkom in K3. infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be infobrochure 2017-2018 Welkom in K3 Beste ouders In dit boekje wil ik even

Nadere informatie

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool?

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool? Beste ouders Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool? Graag willen we onze instapkleuterklas aan jullie voorstellen. Beleef een boeiende dag en ervaar wat wij uw

Nadere informatie

Infobrochure kleuterschool

Infobrochure kleuterschool Infobrochure kleuterschool Gemeentelijke Basisschool Heikant Aarschotsebaan 60 2590 Berlaar-Heikant Tel: 015/24 57 43 E-mail: directie@gemeenteschoolberlaar.be Website: www.gemeenteschoolberlaar.be Schooluren

Nadere informatie

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/ Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat 2 2800 Mechelen 015/41 45 26 info@dewondertuin.be www.dewondertuin.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

Infobrochure kleuterschool

Infobrochure kleuterschool Infobrochure kleuterschool Gemeentelijke Basisschool Heikant Aarschotsebaan 60 2590 Berlaar-Heikant Tel: 015/24 57 43 E-mail: directie@gemeenteschoolberlaar.be Website: www.gemeenteschoolberlaar.be Schooluren

Nadere informatie

WELKOM. in de eerste kleuterklas!

WELKOM. in de eerste kleuterklas! WELKOM in de eerste kleuterklas! Bij juf Lore & Jules Beste mama en papa, Allereerst wil ik u welkom heten in de 1 ste kleuterklas. Samen met Jules zal uw kapoen dit schooljaar ongetwijfeld leuke momenten

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

Hier nog enkele nieuwtjes en weetjes:

Hier nog enkele nieuwtjes en weetjes: Lieve mama en papa, Mijn eerste dag in de snoeziewoezieklas bij juf Els zit er alweer op en ik ben er zeker van dat ik het daar enorm naar mijn zin zal hebben!! Hier nog enkele nieuwtjes en weetjes: Dit

Nadere informatie

Een dagje in de kleuterschool

Een dagje in de kleuterschool Een dagje in de kleuterschool *Parkeren doen we op de parking Achter Kennes. Welkom vanaf 8.30u.... de kleuters en hun ouders komen binnen langs de zwarte poorten 1 en 2 aan de parking achter de parochiezaal

Nadere informatie

1. Welkom in de oranje klas

1. Welkom in de oranje klas Mijn klasje: Inhoudstafel 1. Welkom in de oranje klas 2. Wie is wie 3. Onze klaspop Jules 4. De 1 ste schooldag 5. Wat zit er in de boekentas van mijn kleuter 6. Heen en weer tasje 7. Liedjes en versjes

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop

Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop Sancta Maria Kleuterschool Sint-Pietersnieuwstraat 4 9600 Ronse 055/23 38 97 kleuterschool@sanctamaria.info website : www.sanctamaria.info Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop Beste ouders,

Nadere informatie

Infobrochure onthaalklas

Infobrochure onthaalklas Infobrochure onthaalklas Juf Kelly Schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Met deze brochure wil ik jullie op de hoogte brengen hoe het er allemaal aan toe gaat in onze klas. Jullie krijgen een overzicht van

Nadere informatie

A f s p r a k e n K l e u t e r s W E L K O M. Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1

A f s p r a k e n K l e u t e r s W E L K O M. Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 17-2018 W E L K O M Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 Welkom: vanaf 8.30 uur Ik word met de auto, met de fiets of te voet naar school gebracht. Voor de veiligheid

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

Welkom in de Windroos

Welkom in de Windroos Welkom in de Windroos Bij juf Nathalie in de bijtjesklas 2 Inhoudstafel : 1 Schooluren P. 4 2 Wat zit er in onze boekentas P.6 3 Klasjes p. 8 4 bewegingsopvoeding p. 8 5 Verjaardag p. 9 6 Nuttige weetjes

Nadere informatie

Welkom in de Windroos

Welkom in de Windroos Welkom in de Windroos Bij juf Ann in de mollenklas 2 Inhoudstafel : 1 Schooluren P. 4 2 Wat zit er in onze boekentas P.6 3 Klassen p. 8 4 bewegingsopvoeding p. 8 5 Verjaardag p. 9 6 Nuttige weetjes p.

Nadere informatie

A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016

A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016 A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016 Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 W E L K O M Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 2 Welkom: vanaf 8.30 uur Ik word met de auto, met de fiets

Nadere informatie

Ik heet jullie van harte welkom in de eerste kleuterklas:1ka Bij juf Kelly

Ik heet jullie van harte welkom in de eerste kleuterklas:1ka Bij juf Kelly Ik heet jullie van harte welkom in de eerste kleuterklas:1ka Bij juf Kelly In de eerste kleuterklas is het vooral belangrijk dat de kleuters zich veilig en goed voelen:het welbevinden van de kleuters staat

Nadere informatie

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE WeLkOm In HeT KlAsJe VaN JuF MeLaNiE Dag vriendjes en vriendinnetjes, mama s, papa s Het is bijna zover! Een speciale dag voor jullie klein kapoentje. Jullie kleuter mag voor het eerst of weer naar school.

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop

Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop Sancta Maria Kleuterschool Sint-Pietersnieuwstraat 4 9600 Ronse 055/23 38 97 kleuterschool@sanctamaria.info website : www.sanctamaria.info Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop Beste ouders,

Nadere informatie

Juf Gerdje Juf Ingrid Juf Grietje Poezenklas Berenklas Schapenklas 2,5-/3-jarigen 2,5-/3-jarigen 3-/4-jarigen

Juf Gerdje Juf Ingrid Juf Grietje Poezenklas Berenklas Schapenklas 2,5-/3-jarigen 2,5-/3-jarigen 3-/4-jarigen Het kleuterteam : Juf Gerdje Juf Ingrid Juf Grietje Poezenklas Berenklas Schapenklas 2,5-/3-jarigen 2,5-/3-jarigen 3-/4-jarigen Juf Griet Juf Fabienne Juf Tilly Muizenklas Bijtjesklas Vlinderklas 4-jarigen

Nadere informatie

K L E U T E R S C H O O L

K L E U T E R S C H O O L K L E U T E R S C H O O L Sint-Jan Berchmanscollege PRAKTISCHE AFSPRAKEN SCHOOLJAAR 2016-2017 tel: O2/511.47.98 e-mail: kleuterschool.sjb@dommel.be website: www.sjbbrussel.be Beste ouders, In dit document

Nadere informatie

K L E U T E R S C H O O L

K L E U T E R S C H O O L K L E U T E R S C H O O L Sint-Jan Berchmanscollege PRAKTISCHE AFSPRAKEN SCHOOLJAAR 2015-2016 tel: O2/511.47.98 e-mail: kleuterschool.sjb@dommel.be website: www.sjbbrussel.be Beste ouders, In dit boekje

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Bewaar dit boekje. Ook krijgt u af en toe het

Nadere informatie

Jaarthema pedagogische begeleiding

Jaarthema pedagogische begeleiding WELKOM in "Kinderen zijn een kostbaar geschenk, hen te mogen begeleiden, met hen te mogen samenwerken, ervaren wij als een fijne en waardevolle opdracht!" Jaarthema pedagogische begeleiding Deel 1: Onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Welkom in de Windroos

Welkom in de Windroos Welkom in de Windroos Bij juf Mieke in de schildpaddenklas 2 Inhoudstafel : 1 Schooluren P. 4 2 Wat zit er in onze boekentas P.6 3 Klasjes p. 8 4 bewegingsopvoeding p. 8 5 Verjaardag p. 9 6 Nuttige weetjes

Nadere informatie

Welkom in de rupsenklas!

Welkom in de rupsenklas! Welkom in de rupsenklas! Beste mama en papa, WELKOM IN DE RUPSENKLAS! In deze infobundel zet ik alles even op een rijtje voor de mama s en de papa s. Ook voor jullie zal het een speciale dag worden. Ik

Nadere informatie

K L E U T E R S C H O O L

K L E U T E R S C H O O L K L E U T E R S C H O O L Sint-Jan Berchmanscollege PRAKTISCHE AFSPRAKEN SCHOOLJAAR 2017-2018 tel: O2/511.47.98 e-mail: kleuterschool@sjbbrussel.be website: www.sjbbrussel.be Beste ouders, In dit document

Nadere informatie

Welkom in de kleuterklas

Welkom in de kleuterklas Welkom in de kleuterklas Industrielaan 31, 1070 Anderlecht Tel:02/521.82.98 Fax :02/521.82.99 secretariaat.brussel@bslucerna.be directie.brussel@bslucerna.be 1 Beste ouders en kinderen, Welkom op onze

Nadere informatie

Infobrochure Kleuterschool

Infobrochure Kleuterschool Infobrochure Kleuterschool Mijn nieuwe klas Heel veel kindjes bij elkaar. Oh! Wat leuk! Wat doen ze daar? Spelen in de poppenhoek, Plaatjes kijken in een boek Verven met een grote kwast Kijken of de puzzel

Nadere informatie

Infobrochure 1 ste kleuterklas

Infobrochure 1 ste kleuterklas Infobrochure 1 ste kleuterklas 1 Beste ouders en kinderen, Welkom op onze school! Dit boekje bevat interessante en belangrijke informatie over de school en de 1 ste kleuterklas. We wensen jullie veel plezier

Nadere informatie

De eerste keer naar school

De eerste keer naar school De eerste keer naar school Mag je kleuter naar school? Als je kind 2 jaar en 6 maanden oud is, mag het naar de kleuterschool. Niet op zomaar een dag. Er zijn 7 instapmomentjes. - De eerste schooldag na

Nadere informatie

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit?

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit? INFOBOEKJE KLEUTERS Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Het boekje komt ook in het mapje van je kleuter vast te zitten

Nadere informatie

Beste ouders, Vriendelijke groeten, Dries De Rycke, De kleuterjuffen.

Beste ouders, Vriendelijke groeten, Dries De Rycke, De kleuterjuffen. INFOBOEKJE KLEUTERS Beste ouders, We kijken er naar uit om een heel schooljaar lang samen te werken met jullie kleuters in onze klas! We zullen zeker mooie momenten beleven! Het reilen en zeilen van onze

Nadere informatie

Teekbroek Testelt 013/

Teekbroek Testelt 013/ STEDELIJKE KLEUTERSCHOOL t STELTJE Teekbroek 22 3272 Testelt 013/77.27.38 www.schoolsteltje.be SCHOOLUREN KLEUTERSCHOOL Maandag 9.00 u tot 12.10 u 13.20 u tot 15.50 u Dinsdag 9.00 u tot 12.10 u 13.20 u

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Het boekje komt ook in het mapje van je kleuter

Nadere informatie

Infoboekje september 2016

Infoboekje september 2016 Infoboekje september 2016 Even stilstaan Jij bent een noot in onze muziek een stem in ons koor een instrument in ons orkest een woord in ons verhaal een letter in ons woord een foto in ons album een parel

Nadere informatie

WELKOM op onze school.

WELKOM op onze school. 16 de jaargang nr. 1 maandag, 5 september 2016 Groot worden verstandig(er) worden kennis opdoen ervaring verwerven dit alles gaat niet vanzelf. daarom WELKOM op onze school. We gaan er samen tegenaan!

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

Welkom in onze onthaalklas!

Welkom in onze onthaalklas! Welkom in onze onthaalklas! e-mail: gbs.depuzzel.vorst@gmail.com 1 Beste ouders en kinderen, Welkom op onze school! Dit boekje bevat interessante en belangrijke informatie over de school en onze onthaalklas.

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen,

Beste ouders en kinderen, Beste ouders en kinderen, Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Wij heten alle kinderen en ouders van harte welkom. Wij zijn blij dat u voor VBS St-Lambertus Nossegem hebt gekozen. Ook dit schooljaar

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

Basisschool SINT-JOZEFINSTITUUT

Basisschool SINT-JOZEFINSTITUUT s Basisschool SINT-JOZEFINSTITUUT Sint-Jozefinstituut Jacob Jordaensstraat 75-77 2018 Antwerpen 03/233 32 52 http://www.sintjozefinstituut.be Het kleuterteam : Juf Kristel K1A Juf Heidi /Juf Christin

Nadere informatie

Wij zijn juf Els en juf Evelyn, de nieuwe juffen van jullie kapoenen en we heten jullie van harte welkom in de gele klas.

Wij zijn juf Els en juf Evelyn, de nieuwe juffen van jullie kapoenen en we heten jullie van harte welkom in de gele klas. Infoavond Beste ouders, Wij zijn juf Els en juf Evelyn, de nieuwe juffen van jullie kapoenen en we heten jullie van harte welkom in de gele klas. Vol enthousiasme kijken we ernaar uit om dit schooljaar

Nadere informatie

Voor de eerste keer naar de kleuterklas!

Voor de eerste keer naar de kleuterklas! 1kka bij Juf Demelza 1kkb bij Juf Flore 1kkc bij Juf Rosanna Voor de eerste keer naar de kleuterklas! Hallo, lieve kleuter, voor jou is het een grote dag, voor het eerst naar de kleuterklas. Een dag zonder

Nadere informatie

basisschool Maria Boodschap

basisschool Maria Boodschap ENGAGEMENTSVERKLARING basisschool Maria Boodschap Basisschool Maria Boodschap Perustraat 4 2030 Antwerpen-Luchtbal Tel.: 03/541.06.13 Fax.: 03/542.60.76 E-mail: maria.boodschap@cksa.be Website: www.mariaboodschap.be

Nadere informatie

Lieve kleuter, welkom in de tweede kleuterklas.

Lieve kleuter, welkom in de tweede kleuterklas. Lieve kleuter, welkom in de tweede kleuterklas. Ik tel reeds een tijdje af om samen met jou en ook met je mama en papa van start te gaan op 3 september. We gaan samen spelen met poppen, met treinen en

Nadere informatie

Welkom in de Juleskes klas

Welkom in de Juleskes klas Welkom in de Juleskes klas De eerste schooldag voor uw kapoen! Uw kapoen komt voor het eerst naar school. Een grote stap voor uw peuter én voor u! Een nieuwe situatie die veel vragen kan oproepen: zal

Nadere informatie

Vzw KBM-Z Basisschool De Triangel. G.H.Verwilghenlaan Maasmechelen tel: 089/ (Italiaans Centrum 089/ )

Vzw KBM-Z Basisschool De Triangel. G.H.Verwilghenlaan Maasmechelen tel: 089/ (Italiaans Centrum 089/ ) Vzw KBM-Z Basisschool De Triangel G.H.Verwilghenlaan 37 3630 Maasmechelen tel: 089/76.08.32 (Italiaans Centrum 089/76.47.67) 2 Dag vriendjes en vriendinnetjes, dag mama s en papa s Het is bijna zover!

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

Infoboekje 1B Vosjesklas. Juf Jill schooljaar

Infoboekje 1B Vosjesklas. Juf Jill schooljaar Infoboekje 1B Vosjesklas Juf Jill schooljaar 2018-2019 Schooluren Voormiddag: 08u25 11u45 Namiddag: 13u00 15u20 Breng je kind op tijd naar school. Om 8:25 gaat de bel en sluit de grote groene poort. Laatkomers

Nadere informatie

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar!

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar! De allerlaatste van dit schooljaar! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nog 1 weekje en dan is het zover...de grote vakantie is in zicht! Maar vooraleer het

Nadere informatie

Welkom In de eerste kleuterklas

Welkom In de eerste kleuterklas DE HOEKSTEEN Bezoek nu onze website: www.dehoeksteen-boom.be Welkom In de eerste kleuterklas Een dynamische school voor muzikale en creatieve kinderen 24 GO! De Hoeksteen Tuyaertsstraat 53 2850 Boom T

Nadere informatie

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON SBS De Horizon Rotem SBS DE HORIZON VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT Kleuterbrochure 2016-2017 Beste ouders, Welkom in onze school. We willen jullie danken voor het vertrouwen dat jullie in ons stellen. Met deze

Nadere informatie

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar Wezembeek-Oppem, 24 juni 2014 Geachte Ouders, Beste Leerling, Het schooljaar is nog maar net voorbij en we maken al plannen voor het nieuwe schooljaar. In deze informatiebundel vind je alle inlichtingen

Nadere informatie

- Aanwezigheidskalender + register: de kleuters hangen hun foto aan een bord wanneer de juf de namen overloopt.

- Aanwezigheidskalender + register: de kleuters hangen hun foto aan een bord wanneer de juf de namen overloopt. De kleuters zijn dol op hem. Jules wordt overal bij betrokken. s Morgens maken we hem wakker, hij speelt gans de dag mee en s avonds stoppen we hem terug in zijn bedje. Jules is meer dan enkel een klaspop.

Nadere informatie

Informatiebrief 1 september 2017 VKS t Madeliefje

Informatiebrief 1 september 2017 VKS t Madeliefje Beste ouder(s), Graag willen wij jullie bedanken voor het vertrouwen dat jullie (opnieuw) in onze school stellen. Wij willen er met de kleuters een fantastisch schooljaar van maken! 1. Ons team Juf Peggy

Nadere informatie

Met dit boekje willen wij u kennis laten maken met onze kleuterschool T KOFSCHIP.

Met dit boekje willen wij u kennis laten maken met onze kleuterschool T KOFSCHIP. Beste mama en papa, We heten al de kinderen en ouders van harte welkom. Wij danken u, ouders, voor het vertrouwen dat u in onze school stelt en we hopen op een goede samenwerking. Met dit boekje willen

Nadere informatie

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar Wezembeek-Oppem, 30 juni 2017 Geachte Ouders, Beste Leerling, Het schooljaar is nog maar net voorbij en we maken al plannen voor het nieuwe schooljaar. In deze informatiebundel vind je alle inlichtingen

Nadere informatie

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/ Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/538.54.52 www.bsgodebron.be bs.sint-gillis@rago.be Vestiging Besme Besmelaan 113 1190 Vorst 02/343.77.03 Inhoudstabel 1. Voorwoord 2. Voorstelling

Nadere informatie

KLEUTERBROCHURE SCHOOLJAAR Ik en mijn boekentas willen naar de kleuterklas. Dag nieuwe vriendjes van mij mogen we er ook nog bij?

KLEUTERBROCHURE SCHOOLJAAR Ik en mijn boekentas willen naar de kleuterklas. Dag nieuwe vriendjes van mij mogen we er ook nog bij? KLEUTERBROCHURE SCHOOLJAAR 2018-2019 Ik en mijn boekentas willen naar de kleuterklas. Dag nieuwe vriendjes van mij mogen we er ook nog bij? Kleuterbrochure versie september 2018 1 Pedagogisch project De

Nadere informatie

Je Peuter mag nu naar school

Je Peuter mag nu naar school Je Peuter mag nu naar school Binnenkort gaat je kind voor het eerst naar school. Een grote stap voor je kind en voor jou. Een nieuwe situatie, die veel vragen kan oproepen. Elke dag vroeg opstaan, het

Nadere informatie

Naar school Mijn buikje kriebelt! Welkom in de 2 de kleuterklas. Van juf leen Sinte-Mariaschool - Bonheiden. s Morgens kom ik graag op tijd in de klas

Naar school Mijn buikje kriebelt! Welkom in de 2 de kleuterklas. Van juf leen Sinte-Mariaschool - Bonheiden. s Morgens kom ik graag op tijd in de klas Welkom in de 2 de kleuterklas. Naar school Mijn buikje kriebelt! s Morgens kom ik graag op tijd in de klas met mijn jas en mijn boekentas! Van juf leen Sinte-Mariaschool - Bonheiden. Afscheid nemen mag

Nadere informatie

Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie!

Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie! Van 16 december tot 20 december 2013 Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas:

Nadere informatie

WELKOM IN DE EERSTE KLEUTERKLAS BIJ JUF LAURA & PIET DE VIS! INFORMATIEBUNDEL VOOR DE OUDERS

WELKOM IN DE EERSTE KLEUTERKLAS BIJ JUF LAURA & PIET DE VIS! INFORMATIEBUNDEL VOOR DE OUDERS WELKOM IN DE EERSTE KLEUTERKLAS BIJ JUF LAURA & PIET DE VIS! ------------------------------------ INFORMATIEBUNDEL VOOR DE OUDERS WAT BRENG IK MEE NAAR DE KLAS? EEN BOEKENTAS Zelfredzaamheid is heel belangrijk

Nadere informatie

Deel 8: Leefregels voor het schoolkind

Deel 8: Leefregels voor het schoolkind Deel 8: Leefregels voor het schoolkind ( exemplaar ouders en kind) Inhoud 1. Taal 2. Te laat komen 3. Schoolpoort 4. Goeiedag 5. De speelplaats 6. Schoolgerei 7. Agenda 8. Kledij 9. Geld 10. Speelgoed

Nadere informatie

Schooljaar

Schooljaar Schooljaar 2018-2019 Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop Beste ouders, Het is bijna zover. Je kind mag voor het eerst naar de kleuterschool! Het schoolteam, de juf en klaspop Jules

Nadere informatie

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016.

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016. Ninove, 28 oktober 2016 Einde zomertijd Oranje en rood, warme kleuren paddenstoelen en heerlijke geuren wandelingen door het bos kastanjes rapen in het mos donker, later licht een herfstzonnetje op je

Nadere informatie

ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE KLEUTERS EN DE OUDERS

ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE KLEUTERS EN DE OUDERS ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE KLEUTERS EN DE OUDERS tel. 089 867436 oogappel@kbaoneeroeteren.be 1 Beste ouders, Fijn dat u voor onze school koos! Wij willen jullie graag informeren over het reilen en zeilen

Nadere informatie

Welkom in de 2de kleuterklas. Van juf Lieselot/ juf Sofie Sinte-Mariaschool - Bonheiden.

Welkom in de 2de kleuterklas. Van juf Lieselot/ juf Sofie Sinte-Mariaschool - Bonheiden. Welkom in de 2de kleuterklas. Van juf Lieselot/ juf Sofie Sinte-Mariaschool - Bonheiden. Naar school Mijn buikje kriebelt s Morgens kom ik graag op tijd in de klas met mijn jas en mijn boekentas! Afscheid

Nadere informatie

We zingen, dansen, schilderen en kleven. Oh ja, hier valt heel wat te beleven. Lieve kleine kleuters, neem je jas en boekentas.

We zingen, dansen, schilderen en kleven. Oh ja, hier valt heel wat te beleven. Lieve kleine kleuters, neem je jas en boekentas. Mijn klasje: Inhoudstafel 1. Welkom in de oranje klas 2. Wie is wie 3. Onze klaspop Jules 4. De 1 ste schooldag 5. Wat zit er in de boekentas van mijn kleuter 6. Heen en weer tasje 7. Fotoboek 8. Liedjes

Nadere informatie

Het weetjes en ideetjesboek voor mama en papa!

Het weetjes en ideetjesboek voor mama en papa! Het weetjes en ideetjesboek voor mama en papa! 1. Bereid je kleuter voor! 2. In de schooltas... 3. Afscheid nemen 4. Nog enkele tips 5. Verjaardag vieren 6. Praktische info 1. Bereid je kleuter voor...

Nadere informatie

De eerste schooldag voor uw kapoen!

De eerste schooldag voor uw kapoen! De eerste schooldag voor uw kapoen! Binnenkort gaat uw kapoen voor het eerst naar school. Een grote stap voor uw peuter en voor u. Een nieuwe situatie die veel vragen kan oproepen: Zal mijn kindje wenen?

Nadere informatie

Voor het eerst naar de kleuterschool

Voor het eerst naar de kleuterschool Voor het eerst naar de kleuterschool 1. Welkom EEN NIEUWE JUF VOOR J U L E S Welkom in de eerste kleuterklas! Je zal merken dat er van deze jonge kinderen al veel wordt verwacht. Toch willen we sterk

Nadere informatie

Vandaar deze extra informatiefolder die een aanvulling is op het algemene info-boekje van onze school.

Vandaar deze extra informatiefolder die een aanvulling is op het algemene info-boekje van onze school. Beste ouders, Doorheen het jaar zullen wij, U als ouder en ik als kleuterleidster, één gemeenschappelijk doel voor ogen hebben, nl. ervoor zorgen dat uw kind zich goed voelt op school en in de klas zodat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes,

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes, NIEUWSBRIEF 11 EINDE 2017-2018 Beste Noordlandertjes, In september kwamen we allen samen aan de schoolpoort om aan het schooljaar 2017-2018 te beginnen. Nu we 10 maanden later zijn, zijn alle verhalen

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 8 tot en met 12 november 2010. Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Ons weekje vakantie zit erop. Hopelijk hebben jullie er een beetje van genoten. We starten

Nadere informatie

Voor de eerste keer naar de kleuterklas!

Voor de eerste keer naar de kleuterklas! Voor de eerste keer naar de kleuterklas! Hallo, lieve kleuter, voor jou is het een grote dag,voor het eerst naar de kleuterklas. Een dag zonder mama en papa. Een dag tussen andere kindjes, Een dag met

Nadere informatie

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON SBS De Horizon Rotem SBS DE HORIZON VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT Kleuterbrochure 2015-2016 Beste ouders, Welkom in onze school. We willen jullie danken voor het vertrouwen dat jullie in ons stellen. Met deze

Nadere informatie

Info. Het schooljaar start op maandag 3 september 2018 om 8.40 uur

Info. Het schooljaar start op maandag 3 september 2018 om 8.40 uur Info Start schooljaar 2018 2019 Het schooljaar 2018 2019 start op maandag 3 september 2018 om 8.40 uur Informatieavond 2018-2019 Bij het einde van dit schooljaar kunnen we alvast de volgende datums meegeven:

Nadere informatie