Beoordeling van de gastouder als ZZP-er

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beoordeling van de gastouder als ZZP-er"

Transcriptie

1 Beoordeling van de gastouder als ZZP-er Op 22 augustus 2016 is het Hof in Hoger beroep tot het oordeel gekomen dat een gastouder te weinig zelfstandigheid bezit om een ondernemer te zijn. Naar aanleiding daarvan trekt de Belastingdienst het ondernemerschap van een gastouder in twijfel vanwege de Wet Kinderopvang. Meerdere gastouders hebben een melding gekregen dat de Belastingdienst voornemens is om van hun aangifte af te wijken. (ZZPer is een Zelfstandigen Zonder Personeel) Belastingvoordelen ZZP-ers: Zelfstandigenaftrek: (minimaal uren) Startersaftrek (max. 3 jaren): MKB winstvrijstelling: 14% van de winst Investeringsaftrek: 28% Om je in 2017 voor te bereiden om te voldoen aan alle voorwaarden zetten wij ze voor je op een rijtje. Wat zijn de algemene criteria van de belastingdienst bij de beoordeling van ondernemers (ZZP). Winst uit onderneming; Om de beloning van een gastouder als winst uit onderneming te kunnen aanmerken, is vereist dat de je in fiscale zin een onderneming drijft. Daarvan is sprake als er een organisatie is van arbeid en kapitaal. Criteria ondernemer In de praktijk is het tevens van belang dat jij je naar de buitenwereld toe gedraagt als een ondernemer. Aangezien er in het verleden veel misbruik werd gemaakt van freelance verbanden heeft de belastingdienst een aantal voorwaarden opgesteld waaraan je in ieder geval moet voldoen: Maakt je winst? Hoe zelfstandig ben je als ondernemer? Urencriterium Meerdere opdrachtgevers per jaar (minstens 3, dit zijn de vraagouders) Zelfstandig werven van vraagouders / reclame maken Ondernemersrisico / Debiteurenrisico / Aansprakelijkheid Het houden van een financiële administratie Kamer van Koophandel inschrijving met een unieke naam Aanmelden bij de belastingdienst

2 Maak je winst? Van de onderneming wordt verwacht dat je winst gaat maken. Indien je structureel verlies leidt is het niet aannemelijk dat er sprake is van een onderneming. Als ondernemer moet je investeren in je bedrijf. Je moet voldoende middelen hebben om je bedrijf een tijdje draaiende te houden. Hoe zelfstandig ben je als ondernemer? Er mag geen gezagsverhouding zijn tussen gastouder/gastouderbureau of gastouder/vraagouder. Daarom moet er gewerkt gaan worden met een Overeenkomst van Opdracht. Dit is een overeenkomst tussen de ouder en de gastouder waarin de afspraken staan m.b.t. de opvang. Belangrijk hierbij is dat geen van de partijen een arbeidsrelatie aangaat maar dat het gaat om het uitvoeren van de opdracht: het opvangen en verzorgen van kinderen. Het model hiervoor is binnenkort beschikbaar. Dit ontvang je van Gastouderland. Het is aan te raden om een eigen logo te maken en dit te gebruiken op de overeenkomsten. Dit voer je per 1 januari 2017 door. Urencriterium Standaard moet je als ZZP-gastouder voldoen aan het urencriterium van 1225 uur per jaar. Dat wil zeggen dat je 1225 uur per jaar minstens moeten werken in je eigen onderneming. Dit komt ongeveer neer op 23 uur werken per week. Meerdere opdrachtgevers Het hebben van meerdere opdrachtgevers is voor gastouders, in tegenstelling tot andere freelancers, over het algemeen geen probleem aangezien iedere ouder tevens opdrachtgever is. Vaak heb je als gastouder zelfs 3, 4 of meer ouders waarvoor je kinderopvang biedt. De belastingdienst geeft hiervoor geen aantallen maar verstandig is te richten op minimaal 3 opdrachtgevers c.q.ouders per jaar. Zelfstandig werven van opdrachtgevers / reclame maken De belastingdienst hecht in het algemeen bij ZZP ers veel waarde aan het zelfstandig werven van opdrachtgevers. Dit heeft alles te maken met het feit dat bemiddelingsorganisaties vaak verkapte detachering zijn en hiermee allerlei belastingen en premies proberen te ontduiken. Ook gastouders dienen in eerste instantie zelfstandig opdrachtgevers te werven. Dit kan middels een folder, briefjes bij de supermarkt, advertenties, enz. Bij gastouderopvang is het hebben van een gastouderbureau onder de Wet Kinderopvang echter verplicht en moeten ook de ouders en gastouder door het bureau zijn bemiddelt. Het is aan te raden reclame te maken al is het maar door het hebben van een A4 tje met de basis informatie van de onderneming.

3 Ondernemersrisico / aansprakelijkheid Om als zelfstandig ondernemer gezien te worden moet je risico lopen. Bestaat er een kans dat je vraagouders niet betalen (debiteurenrisico)? Ben je afhankelijk van vraag en aanbod? Loop je ondernemersrisico. Kun je als ondernemer aansprakelijk gesteld worden? Let hier op..bijv. indien je beroepsmatig vanuit huis werkt en er gebeurt een ongelukje met een van je gastkindjes dan dekt je eigen WA -aansprakelijkheid verzekering dit niet. Je kan dan aansprakelijk gesteld worden voor de kosten. Om er voor te zorgen dat je geen risico loopt kun je hiervoor een aparte verzekering afsluiten. Gastouderland heeft een samenwerking met ACAM assurantiën. Hier kun je meer informatie vinden over de aansprakelijkheids-verzekering: https://acam.nl/gastouderland Het houden van een financiële administratie Je bent als ondernemer verplicht om een eigen boekhouding te voeren. Daarnaast breng je maandelijks de opdrachtgevers (ouders) de opvangkosten in rekening middels een genummerde factuur. Dit loopt via tussenkomst van het gastouderbureau. Het is raadzaam om een zakelijk of aparte rekening te openen, zodat je zakelijke en privé mutaties gescheiden blijven. Dit klinkt erg gecompliceerd maar het is niet meer dan het administreren van de facturen en de rekeningen c.q. bonnetjes: Wat komt er binnen en wat gaat eruit? Kamer van Koophandel Als zelfstandig ondernemer kan jij je laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Hiervoor dien je te voldoen aan de eerder genoemde criteria maar dien je ook een unieke naam voor de onderneming te hebben. Het inschrijven bij de Kamer van Koophandel is echter niet verplicht voor een onderneming. Voor gastouders is het echter wel te adviseren omdat dit een pré heeft richting de belastingdienst m.b.t. acceptatie van de zelfstandigheid. Daarnaast kan hiermee inkopen worden gedaan bij de diverse groothandels en kan bijvoorbeeld een domeinnaam worden vastgelegd voor het internet. Belastingdienst Als je zzp-er bent ben je aangemeld bij de belastingdienst. Aangezien kinderopvang is vrijgesteld van BTW is dit een formaliteit en hoeft hier verder niets mee te worden gedaan. De belastingdienst neemt een beslissing die afhangt van je persoonlijke situatie. Het gaat er niet alleen om dat/of je aan alle criteria voldoet, maar ook hoe ze met elkaar samenhangen. Als je maar 1 of 2 klanten hebt maar je verwacht er snel meer te krijgen, kan het zijn dat de Belastingdienst je alsnog als ondernemer voor de inkomstenbelasting ziet. Praktische tips om ondernemerschap te kunnen onderbouwen Maak een eigen website of zakelijke facebookpagina; zorg voor eigen visitekaartjes; zet geregeld een advertentie (desnoods bij de supermarkt) en bewaar deze (foto); maak een eigen pedagogisch beleidsplan (sjabloon kun je vinden in de BackOffice); stel huisregels op; neem een of meerdere ondernemersverzekeringen (WA aansprakelijkheid)

4 regel een aparte bankrekening voor zakelijke transacties; investeer in jezelf en je onderneming (opleiding/training); bepaal zelf je tarieven; sluit zelfstandig overeenkomsten met vraagouders (format via GOB); maak facturen richting de vraagouders (intern houden). Je bent als ZZP-er vrij om zelf een factuurformulier te ontwikkelen. Een eigen logo op de facturen en andere correspondentie is niet verplicht maar maakt het wel wat professioneler. Gegevens die in elk geval op de factuur vermeld moeten worden, zijn gelijk aan die welke gelden voor niet zelfstandige gastouders, namelijk: Naam, adres, woonplaats ZZP- gastouder; bedrijfsnaam; factuurnummer, veelal een cijfer- en lettercombinatie van jaar/maand waarover de factuur geldt, eerste letters van de achternaam van de ouder en/of volgnummer van de factuur; datum waarop de factuur verstuurd wordt; bankrekeningnummer van de ZZP- gastouder; lrkp nummer; inschrijfnummer bij de Kamer van Koophandel. Gastouderland maakt onderdeel uit van het Platform Gastouderopvang. Wij zijn van mening dat de uitspraak van het Hof onjuist is en zijn druk doende om tot een nieuwe uitspraak van de rechter te komen zodat een gastouder weer als zelfstandige wordt gezien. Dit is een lastige procedure maar hiervoor hebben wij hulp ingeroepen van KPMG-Meijburg. Zodra hier meer bekend over wordt houden wij jullie op de hoogte. Voor meer informatie kun je mailen naar: Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

5 Checklist ondernemerschap 2017 Maak je winst? Sluit je zelf overeenkomsten af met vraagouders? Werk je minimaal 1225 uur per jaar? Heb je per jaar minimaal 3 vraagouders? Loop je ondernemers/debiteuren risico en heb je een eigen WA verzekering? Hou je een financiële administratie bij? Maak je reclame en werf je zelf vraagouders? (bewijs bewaren) Sta je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Ben je als ondernemer bekend bij de belastingdienst?

Gastouder Freelance - Regeling dienstverlening of Zelfstandige gastouder

Gastouder Freelance - Regeling dienstverlening of Zelfstandige gastouder Gastouder Freelance - Regeling dienstverlening of Zelfstandige gastouder Zelfstandig ondernemerschap / gastouder freelance Een van de laatste ontwikkelingen in de gastouderopvang is het zelfstandig ondernemerschap

Nadere informatie

Brochure Gastouderopvang & Belasting

Brochure Gastouderopvang & Belasting Brochure Gastouderopvang & Belasting Brochure gastouderopvang en belasting 2015 Brochure gastouderopvang en belasting 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 4 Inkomsten van gastouders... 5 Algemeen... 5 Winst

Nadere informatie

Gastouders en de Belastingdienst

Gastouders en de Belastingdienst Gastouders en de Belastingdienst Freelancer of Ondernemer Start als gastouder altijd je eigen onderneming. Daardoor kun je gebruik maken van allerlei aftrekposten waardoor je veel minder belasting betaalt.

Nadere informatie

Freelancers en zzp'ers

Freelancers en zzp'ers Freelancers en zzp'ers Zelfstandig of toch niet? Arbeidsrecht Belastingen Maart 2011 / E-0444 Kamer van Koophandel Nederland, Woerden Freelancers en zzp's E-0444 03-2011 1 In deze brochure: 1. Zelfstandig

Nadere informatie

Freelancers en zzp ers

Freelancers en zzp ers Freelancers en zzp ers Zelfstandig of toch niet? Arbeidsrecht Belastingen Juli 2013 / E-0444 Kamer van Koophandel Nederland, Woerden Hoewel aan deze tekst veel zorg is besteed, wordt voor de inhoud geen

Nadere informatie

Samen in Business. Starters informatie voor kinderopvang. Administratie & Advies. 12 december 2013

Samen in Business. Starters informatie voor kinderopvang. Administratie & Advies. 12 december 2013 Administratie & Advies Starters informatie voor kinderopvang 12 december 2013 TELEFOON EMAIL WEBSITE Kalmarweg 14-3, 9723 JG Groningen 06-48401281 info@sameninbusiness.nl www.sameninbusiness.nl Voorwoord

Nadere informatie

17 januari VPT-seminar CUE 2012 ZZP-er worden: do s en dont s

17 januari VPT-seminar CUE 2012 ZZP-er worden: do s en dont s 17 januari VPT-seminar CUE 2012 ZZP-er worden: do s en dont s FNV KIEM is met 35.000 leden de grootste belangenbehartiger in creatieve sector. Wij bieden: onafhankelijk advies training, scholing collectieve

Nadere informatie

Startershandleiding voor 'startende ondernemers'

Startershandleiding voor 'startende ondernemers' Startershandleiding voor 'startende ondernemers' 0497Administratie Turnhoutseweg 22G 5541 NX Reusel Telefoon: 0497-64 44 44 Email: Website: info@0497administratie.nl www.0497administratie.nl Startershandleiding

Nadere informatie

Welkom! Succesvol en professioneel ondernemen in de gastouderopvang

Welkom! Succesvol en professioneel ondernemen in de gastouderopvang Welkom! Succesvol en professioneel ondernemen in de gastouderopvang Programma 1)Introductie van mezelf 2) Situatie in de huidige kinderopvangbranche 3)Zijn gastouder ondernemers? 4) VAR en Wet DBA 5)Marketing

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR GASTOUDERS

INFORMATIE VOOR GASTOUDERS INFORMATIE VOOR GASTOUDERS Gastouderbureau Haaglanden en Kinderzaken Klaverveld 173 2492 KB Den Haag Haaglanden - Telefoon 088 002000 Email: gobhaaglanden@casema.nl www.gastouderbureauhaaglanden.nl Kinderzaken

Nadere informatie

Een Goede Start met de Belastingdienst

Een Goede Start met de Belastingdienst Een Goede Start met de Belastingdienst Ga alvast naar belastingdienst.nl/starters 14 oktober 2015 Programma Online informatie Administratie Ondernemen en BTW Ondernemen en inkomstenbelasting 2 www.belastingdienst.nl/starters

Nadere informatie

Gastouder worden in vijf stappen. Het handboek voor alle financiële en fiscale onderdelen van de fulltime gastouder

Gastouder worden in vijf stappen. Het handboek voor alle financiële en fiscale onderdelen van de fulltime gastouder Gastouder worden in vijf stappen Het handboek voor alle financiële en fiscale onderdelen van de fulltime gastouder Lijkt het jou ook zo geweldig om gastouder te worden? Dan is het nu tijd om je fulltime

Nadere informatie

Starters. Workshop Boekhoudkundige & Fiscale Tips

Starters. Workshop Boekhoudkundige & Fiscale Tips Starters Workshop Boekhoudkundige & Fiscale Tips AGENDA Introductie Finovion Boekhoudkundige tips Opzetten administratie Facturen Fiscale tips Verschil eenmanszaak en BV Auto Bedrijfsruimte thuis FINOVION

Nadere informatie

De Verklaring arbeidsrelatie

De Verklaring arbeidsrelatie De Verklaring arbeidsrelatie Zekerheid voor u en uw opdrachtgever over de inhouding en afdracht van loonheffingen Werkt u voor een opdrachtgever, bijvoorbeeld als freelancer of zelfstandige zonder personeel?

Nadere informatie

Een Goede Start met de Belastingdienst

Een Goede Start met de Belastingdienst Een Goede Start met de Belastingdienst Ga alvast naar belastingdienst.nl/starters 3 april 2015 @BDzakelijk Programma Online informatie Administratie Ondernemen en BTW Pauze Ondernemen en inkomstenbelasting

Nadere informatie

Informatie voor Gastouders

Informatie voor Gastouders Informatie voor Gastouders Gastouderbureau Haaglanden en Kinderzaken Klaverveld 173 2492 KB Den Haag Haaglanden 088 002000 gob@haaglandenkinderzaken.nl www.gastouderbureauhaaglanden.nl Kinderzaken 088

Nadere informatie

Fiscaal optimaal van start. P.M. (Marijn) Bremmer LL.M.

Fiscaal optimaal van start. P.M. (Marijn) Bremmer LL.M. Fiscaal optimaal van start P.M. (Marijn) Bremmer LL.M. Het MKBTR-verhaal 4 pijlers Visie & strategie Organisatie Rapportage Wet- en regelgeving Het MKBTR-verhaal 3 kernwaarden Eerlijk Eenvoudig Effectief

Nadere informatie

Belangrijke stappen in je voorbereiding

Belangrijke stappen in je voorbereiding Belangrijke stappen in je voorbereiding Een bedrijf starten kan op allerlei manieren: fulltime, parttime of als zzp'er. Wat je ook kiest, je moet goed voorbereid aan de slag. Onderstaande punten helpen

Nadere informatie

MEER WETEN OVER BELASTINGEN

MEER WETEN OVER BELASTINGEN www.damd.nl Meer weten over Belastingen De belangrijkste belastingen waarmee je als zzp er te maken hebt zijn de inkomsten- en de omzetbelasting. De eerste belastingsoort is voor jou van belang, omdat

Nadere informatie

Opbouw voordracht. Onderneming? 21-01-2013. Zelfstandig genoeg? 1. Zelfstandig genoeg?

Opbouw voordracht. Onderneming? 21-01-2013. Zelfstandig genoeg? 1. Zelfstandig genoeg? Zelfstandig genoeg? U ondernemer? Dat bepalen wij wel! Grenzen aan de keuze voor ondernemerschap Door: mr drs R.J.M.M. van den Hurk rjmmvandenhurk@telfort.nl Opbouw voordracht Doel: kiezen fiscaal optimaal

Nadere informatie

De Verklaring arbeidsrelatie

De Verklaring arbeidsrelatie Belastingdienst De Verklaring arbeidsrelatie Zekerheid voor uw opdracht gevers over het inhouden en betalen van loonheffingen Werkt u voor opdrachtgevers, bijvoorbeeld als freelancer of zelfstandige zonder

Nadere informatie

Tips voor het aanvragen van je eerste VAR

Tips voor het aanvragen van je eerste VAR Tips voor het aanvragen van je eerste VAR Er is een onderscheid tussen verschillende VAR (Verklaring ArbeidsRelatie) verklaringen. - VAR ROW (resultaat uit overige werkzaamheden) - VAR WUO (winst uit onderneming)

Nadere informatie

Online ondernemen. MODULE: Juridische zaken & Fiscale voordelen. Opleiding

Online ondernemen. MODULE: Juridische zaken & Fiscale voordelen. Opleiding Online ondernemen MODULE: Juridische zaken & Fiscale voordelen Inhoud: Wanneer ben je ZZP er? Rechtsvormen: Fiscale voordelen Juridische zaken Opleiding Naam Klas 1 Online Ondernemen Fiscale en Juridische

Nadere informatie

De Verklaring arbeidsrelatie

De Verklaring arbeidsrelatie 12345 De Verklaring arbeidsrelatie Zekerheid voor u en uw opdrachtgever over het inhouden en afdragen van loonheffingen Werkt u voor een opdrachtgever, bijvoorbeeld als freelancer of zelfstandige zonder

Nadere informatie

Tentoo ZZP-Support. Btw-administratie. Uitbetalingen. Zakelijke kosten. Fiscale voordelen

Tentoo ZZP-Support. Btw-administratie. Uitbetalingen. Zakelijke kosten. Fiscale voordelen Welkom bij Tentoo Om het werken met Tentoo ZZP-Support zo eenvoudig mogelijk te maken vind je in deze brochure een toelichting op onze dienstverlening voor zzp ers, onze werkwijze en andere informatie

Nadere informatie

2 Wie kan een Verklaring arbeidsrelatie aanvragen? 3

2 Wie kan een Verklaring arbeidsrelatie aanvragen? 3 Inhoud 1 Waarom deze brochure? 2 2 Wie kan een Verklaring arbeidsrelatie aanvragen? 3 3 Hoe vraagt u de verklaring aan? 4 4 Wat staat er in de Verklaring arbeidsrelatie? 4 4.1 De inkomsten behoren tot

Nadere informatie

Inhoud. 10326-bro-AL93 29-11-2001 09:34 Pagina 3. 1 Waarom deze brochure? 4. 2 Wie kan een verklaring arbeidsrelatie aanvragen? 5

Inhoud. 10326-bro-AL93 29-11-2001 09:34 Pagina 3. 1 Waarom deze brochure? 4. 2 Wie kan een verklaring arbeidsrelatie aanvragen? 5 10326-bro-AL93 29-11-2001 09:34 Pagina 3 Inhoud 1 Waarom deze brochure? 4 2 Wie kan een verklaring arbeidsrelatie aanvragen? 5 3 Hoe vraagt u de verklaring aan? 6 4 Wat staat er in de Verklaring arbeidsrelatie?

Nadere informatie

MINDER BELASTING VOOR CREATIEVEN VISIE ADMINISTRATIE & TIPS MINDER BELASTING & TIPS

MINDER BELASTING VOOR CREATIEVEN VISIE ADMINISTRATIE & TIPS MINDER BELASTING & TIPS Seminar Belastingen Financiering in de creatieve industrie. 18-03-2010 MINDER BELASTING VOOR CREATIEVEN VISIE ADMINISTRATIE & TIPS MINDER BELASTING & TIPS Administratie Financiële administratie Eisen van

Nadere informatie

Veluwestraat 66 6813 ED Arnhem. info@brugman-admin.nl 026-3813038 06 38429093 1

Veluwestraat 66 6813 ED Arnhem. info@brugman-admin.nl 026-3813038 06 38429093 1 Veluwestraat 66 6813 ED Arnhem info@brugman-admin.nl 026-3813038 06 38429093 1 ONDERWERPEN ADMINISTRATIE GEBRUIK AUTO KLEINE ONDERNEMERSREGELING ONDERNEMERSAFTREK INVESTERINGSAFTREK OUDEDAGSRESERVE MIDDELING

Nadere informatie

STARTERSPLEIN ROZ. Belastingdienst.nl/zakelijk Belastingdienst.nl/starters. @BDzakelijk. 6 november 2014

STARTERSPLEIN ROZ. Belastingdienst.nl/zakelijk Belastingdienst.nl/starters. @BDzakelijk. 6 november 2014 STARTERSPLEIN ROZ Belastingdienst.nl/zakelijk Belastingdienst.nl/starters 6 november 2014 Programma Ondernemen en belastingzaken Administratie en factureren Ondernemen en btw / aangifte doen Ondernemen

Nadere informatie

Kidscasa Gastouderopvang

Kidscasa Gastouderopvang Kidscasa Gastouderopvang Gastouderopvang is kleinschalig en huiselijk. Gastouderopvang is flexibel door de individuele afspraken die er worden gemaakt. Het Gastouderbureau (GOB) van Kidscasa Kinderopvang

Nadere informatie

2 Wie kan een Verklaring arbeidsrelatie aanvragen? 3

2 Wie kan een Verklaring arbeidsrelatie aanvragen? 3 Inhoud 1 Waarom deze brochure? 2 2 Wie kan een Verklaring arbeidsrelatie aanvragen? 3 3 Hoe vraagt u de verklaring aan? 4 4 Wat staat er in de Verklaring arbeidsrelatie? 4 4.1 De inkomsten behoren tot

Nadere informatie

BEN IK EIGENLIJK WEL ZZP ER? Verschil tussen Arbeidsovereenkomst en Opdrachtovereenkomst.

BEN IK EIGENLIJK WEL ZZP ER? Verschil tussen Arbeidsovereenkomst en Opdrachtovereenkomst. Verschil tussen Arbeidsovereenkomst en Opdrachtovereenkomst. www.damd.nl Arbeidsovereenkomst en opdrachtovereenkomst Arbeid kun je op verschillende manieren verrichten: in loondienst (arbeidsovereenkomst),

Nadere informatie

GASTOUDER EN DE BELASTING

GASTOUDER EN DE BELASTING GASTOUDER EN DE BELASTING Gastouders hebben recht op zelfstandige aftrek, mits ze aan de voorwaarde voldoen. Rechtbank erkent ondernemersrisico gastouders 23-11-2012 De rechtbank van Arnhem heeft een interessante

Nadere informatie

Informatiekaart voor zzp-er in de zorg in natura

Informatiekaart voor zzp-er in de zorg in natura Informatiekaart voor zzp-er in de zorg in natura Inleiding Deze informatiekaart is bedoeld als praktisch hulpmiddel voor zzp-ers bij gebruik van de modelovereenkomsten zorg in natura. 1 Als de modelovereenkomsten

Nadere informatie

Hoe kun je het risico van inlenersaansprakelijkheid beperken?

Hoe kun je het risico van inlenersaansprakelijkheid beperken? Hoe kun je het risico van inlenersaansprakelijkheid beperken? Inlenersaansprakelijkheid, wat is dat eigenlijk? En kun je die aansprakelijkheid vermijden, of elders beleggen? Het inlenen van tijdelijk personeel

Nadere informatie

"Ervaring krijg je wanneer je niet krijgt wat je wilt."

Ervaring krijg je wanneer je niet krijgt wat je wilt. "Ervaring krijg je wanneer je niet krijgt wat je wilt." (Pieter Klaas Jagersma) Belastingen voor veel starters iets waar ze liever niet over nadenken omdat het niet leuker te maken is en zo ingewikkeld

Nadere informatie

Wist u dat: Uw gastouderbureau jaarlijks de kwaliteit en veiligheid van uw opvang controleert?

Wist u dat: Uw gastouderbureau jaarlijks de kwaliteit en veiligheid van uw opvang controleert? 2. Spin in het web tussen ouder, gastouder en overheid Waaraan herkent u de gastouderbureaus die bij De Gastoudercentrale zijn aangesloten? Zij zorgen ervoor dat uw kinderen op de eerste plaats staan!

Nadere informatie

Advieswijzer Werken als zzp'er

Advieswijzer Werken als zzp'er Advieswijzer Werken als zzp'er Publicatiedatum: 21-07-2015 De zzp er staat volop in de belangstelling, met name de fiscale behandeling van de zzp er en daaraan gekoppeld de vraag of de zzp er zelfstandige

Nadere informatie

THUIS-IN-OPVANG.NL landelijk werkend GASTOUDERBUREAU

THUIS-IN-OPVANG.NL landelijk werkend GASTOUDERBUREAU THUIS-IN-OPVANG.NL landelijk werkend GASTOUDERBUREAU Algemene voorwaarden Artikel 1 - Begripsbepaling 1.1 - Gastouderopvang 1.2 - Gastouderbureau 1.3 - Cliënten Artikel 2 - Diensten thuis-in-opvang.nl

Nadere informatie

NAVIGATIE INSTELLINGEN

NAVIGATIE INSTELLINGEN INHOUD: NAVIGATIE... 2 INSTELLINGEN... 2 INKOMSTEN... 3 UITGAVEN... 4 BTW MUTATIES... 4 KLANTEN... 4 FACTUREN... 5 OPEN FACTUREN... 5 BTW OVERZICHT... 5 VERLIES- EN WINSTREKENING... 5 BALANS... 6 GRAFIEKEN...

Nadere informatie

2.3.3 Telefoonkosten 39 2.3.4 Autokosten 39 2.3.5 Een auto op de balans 39 2.4 Aandachtspunten 40

2.3.3 Telefoonkosten 39 2.3.4 Autokosten 39 2.3.5 Een auto op de balans 39 2.4 Aandachtspunten 40 Inhoud Voorwoord 11 1 Het starten van een onderneming en de administratie 13 1.1 Algemeen 13 1.2 Inschrijven in het Handelsregister 13 1.3 Aanmelding bij de Belastingdienst 15 1.4 Het opzetten van een

Nadere informatie

SPV en zelfstandige praktijk Mogelijkheden en ontwikkelingen belicht vanuit diverse invalshoeken

SPV en zelfstandige praktijk Mogelijkheden en ontwikkelingen belicht vanuit diverse invalshoeken Presentatie werkconferentie V&VN VN-SPV Donderdag 10 april 2008 van 14.00 17.00 uur SPV en zelfstandige praktijk Mogelijkheden en ontwikkelingen belicht vanuit diverse invalshoeken "Van luisteren je zaak

Nadere informatie

Maatwerk Bemiddeling

Maatwerk Bemiddeling Brochure gastouderopvang voor Gast- en Vraagouders. Maatwerk Gastouderbemiddeling is een bureau dat regionaal werkzaam is op het gebied van gastouderopvang. Maatwerk richt zich uitsluitend op het regelen

Nadere informatie

Administratieve valkuilen startende ondernemers

Administratieve valkuilen startende ondernemers Administratieve valkuilen startende ondernemers Barneveld, 29 november 2011 Cooster coaching accountants Jan van Leeuwen AA Agenda Starten Administratie Belastingen Accountant, boekhouder of.. Starten

Nadere informatie

ZZP-pakket boekhouden online.

ZZP-pakket boekhouden online. ZZP-pakket boekhouden online. Wij bieden de volgende pakketten voor de ZZP-er en/of freelancer - ZZP-er online (Basis) - ZZP-er compleet pakket (Meekijkabonnement +) - ZZP-er totaal pakket (Online +) De

Nadere informatie

VOORWAARDEN EN RICHTLIJNEN GASTOUDERBURO YVONNE KINGMA.

VOORWAARDEN EN RICHTLIJNEN GASTOUDERBURO YVONNE KINGMA. VOORWAARDEN EN RICHTLIJNEN GASTOUDERBURO YVONNE KINGMA. De voorwaarden en de richtlijnen van het gastouderbureau zijn bedoeld voor zowel ouders als gastouders. Door de voorwaarden en de richtlijnen te

Nadere informatie

Aan de slag met Tentoo. Werkwijze zzp ers Tentoo Support. tentoo.nl

Aan de slag met Tentoo. Werkwijze zzp ers Tentoo Support. tentoo.nl Aan de slag met Tentoo. Werkwijze zzp ers Tentoo Support. tentoo.nl Welkom bij Tentoo Om het werken met Tentoo Support voor u zo eenvoudig mogelijk te maken, vindt u in deze brochure een toelichting op

Nadere informatie

Ik Start! En nu? Tom Jacobs AA mr. Michiel Gijsbers RB

Ik Start! En nu? Tom Jacobs AA mr. Michiel Gijsbers RB Ik Start! En nu? Tom Jacobs AA mr. Michiel Gijsbers RB Onderwerpen Fiscale voordelen inkomstenbelasting en omzetbelasting Sociale zekerheid BTW-aangifte en Kleine ondernemersregeling (KOR) Gebruik van

Nadere informatie

Inspectierapport Busy 4 Kidz (GOB) De Waring 9 7908LG Hoogeveen

Inspectierapport Busy 4 Kidz (GOB) De Waring 9 7908LG Hoogeveen Inspectierapport Busy 4 Kidz (GOB) De Waring 9 7908LG Hoogeveen Toezichthouder: GGD Drenthe In opdracht van gemeente: Hoogeveen Datum inspectie: 04-08-2015 Type onderzoek : Onderzoek voor registratie Status:

Nadere informatie

Advieswijzer. Werken als zzp er. 18-03-2016 Denk ondernemend. Denk Bol.

Advieswijzer. Werken als zzp er. 18-03-2016 Denk ondernemend. Denk Bol. Advieswijzer Werken als zzp er 18-03-2016 Denk ondernemend. Denk Bol. De zzp er staat volop in de belangstelling, met name de fiscale behandeling van de zzp er en de daaraan gekoppelde vraag of de zzp

Nadere informatie

In 9 stappen ondernemer. Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming

In 9 stappen ondernemer. Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming In 9 stappen ondernemer Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming Inhoudsopgave Stap 1: ben ik wel ondernemer? Stap 2: wat wordt mijn product of dienst? Stap 3: wie zijn mijn klanten en waar

Nadere informatie

van. flexibele-schil voor de Zorg naar flexibele-kern van de Zorg

van. flexibele-schil voor de Zorg naar flexibele-kern van de Zorg De Zelfstandige Zorg Professionals (ZZP-er) van. flexibele-schil voor de Zorg naar flexibele-kern van de Zorg Leo Vollebregt Bestuurder Zorg : St. ZZP Nederland ZZP-ers : Nieuwe Kansen in de Zorg» PGB

Nadere informatie

Gastouderbureau de Vlinder

Gastouderbureau de Vlinder Gastouderopvang Algemene voorwaarden Gastouderbureau de Vlinder Voor vragen en/of onduidelijkheden verzoeken wij u vriendelijk om contact op te nemen met de Vlinder. De Vlinder Hoogstraat 112 5061 EZ Oisterwijk

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR VRAAGOUDERS EN GASTOUDERS OVER

INFORMATIE VOOR VRAAGOUDERS EN GASTOUDERS OVER Informatiefolder INFORMATIE VOOR VRAAGOUDERS EN GASTOUDERS OVER GASTOUDEROPVANG WAT IS GASTOUDEROPVANG? In 2005 is de Wet Kinderopvang ingevoerd, waardoor de overheid u als (vraag)ouder financieel tegemoet

Nadere informatie

1. Werken als zzp-er in de Zorg & Welzijn sector 2. De Belastingen 3. De concurrentiepositie van de zzp-er 4. De Coöperatieve Samenwerking Zorg & Co.

1. Werken als zzp-er in de Zorg & Welzijn sector 2. De Belastingen 3. De concurrentiepositie van de zzp-er 4. De Coöperatieve Samenwerking Zorg & Co. 1. Werken als zzp-er in de Zorg & Welzijn sector 2. De Belastingen 3. De concurrentiepositie van de zzp-er 4. De Coöperatieve Samenwerking Zorg & Co. 5. Toekomstperspectief Werken als zzp-er Verschillen

Nadere informatie

Belastingdienst. Toelichting bij de digitale aanvraag Verklaring arbeidsrelatie

Belastingdienst. Toelichting bij de digitale aanvraag Verklaring arbeidsrelatie Belastingdienst Toelichting bij de digitale aanvraag Verklaring arbeidsrelatie Inhoud Algemene informatie 3 Wanneer vraagt u een Verklaring arbeidsrelatie aan? 3 Meer informatie 3 Toelichting bij de vragen

Nadere informatie

Informatiebrochure Bemiddeling tussen Vraagouders en gastouders

Informatiebrochure Bemiddeling tussen Vraagouders en gastouders Informatiebrochure Bemiddeling tussen Vraagouders en gastouders Inhoudsopgave pag. 1. Voorstellen 2 2. Werkwijze 2 3. Vraagouders 2 4. Gastouders 2 5. Kwaliteit 3 6. Kosten 3 1. Even voorstellen Gastouderbureau

Nadere informatie

Iedere vorm van reclame is fiscaal aftrekbaar. Schakelt u een reclamebureau in, dan zijn ook deze kosten volledig aftrekbaar.

Iedere vorm van reclame is fiscaal aftrekbaar. Schakelt u een reclamebureau in, dan zijn ook deze kosten volledig aftrekbaar. 2.26. Reclame Uw BV maakt reclame vanuit zakelijk oogpunt. U wilt uw bedrijf promoten of profileren om zo nieuwe klanten aan te trekken. Het staat u vrij om zelf te beslissen op welke manier u reclame

Nadere informatie

VOA STARTERSBORREL 10 MEI 2012

VOA STARTERSBORREL 10 MEI 2012 VOA STARTERSBORREL 10 MEI 2012 Begrotingen en bedrijfsprognoses Begroting Wat is een begroting? Een overzicht van de te verwachten inkomsten en uitgaven over een bepaalde periode. Zeker als starter maakt

Nadere informatie

Inspectierapport Koekoek (GOB) Markesingel 44 7496BB HENGEVELDE Registratienummer 857358327

Inspectierapport Koekoek (GOB) Markesingel 44 7496BB HENGEVELDE Registratienummer 857358327 Inspectierapport Koekoek (GOB) Markesingel 44 7496BB HENGEVELDE Registratienummer 857358327 Toezichthouder: GGD Twente In opdracht van gemeente: Hof van Twente Datum inspectie: 13-07-2015 Type onderzoek:

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Match (GOB) Poel 11 5334JX VELDDRIEL Registratienummer 112125748

Inspectierapport Gastouderbureau Match (GOB) Poel 11 5334JX VELDDRIEL Registratienummer 112125748 Inspectierapport Gastouderbureau Match (GOB) Poel 11 5334JX VELDDRIEL Registratienummer 112125748 Toezichthouder: GGD Gelderland-Zuid, vestiging Tiel In opdracht van gemeente: Maasdriel Datum inspectie:

Nadere informatie

Informatie gastouderopvang

Informatie gastouderopvang Informatie gastouderopvang Semarangplantsoen 23, 1335 GV Almere, T 036-5337598, info@flevokiscare.nl, www.flevokidscare.nl Inhoudsopgave pag. 1. Introductie 3 2. Wat is gastouderopvang? 4 2.1 Wet kinderopvang

Nadere informatie

U heeft zojuist een voorbeeld ondernemingsplan gedownload vanuit MKB Bankadvies. Wij wensen u veel succes. Vragen?...info@mkbbankadvies.

U heeft zojuist een voorbeeld ondernemingsplan gedownload vanuit MKB Bankadvies. Wij wensen u veel succes. Vragen?...info@mkbbankadvies. U heeft zojuist een voorbeeld ondernemingsplan gedownload vanuit MKB Bankadvies. Wij wensen u veel succes. Vragen?...info@mkbbankadvies.nl Samenvatting Het woord samenvatting zegt hier natuurlijk eigenlijk

Nadere informatie

Kamer van Koophandel Belastingdienst Noord

Kamer van Koophandel Belastingdienst Noord Kamer van Koophandel Belastingdienst Noord Wat gaan we vanavond doen - Kamer van Koophandel - Handige tips - Belastingdienst - Omzetbelasting - Inkomstenbelasting De Kamer van Koophandel laat u altijd

Nadere informatie

E- book: Orde op Zaken Stellen Zakelijke administratie

E- book: Orde op Zaken Stellen Zakelijke administratie E- book: Orde op Zaken Stellen Zakelijke administratie Inhoud 1. Algemeen 2. Post ordenen, sorteren & opruimen 3. E-mail ordenen 4. Computerbestanden ordenen 5. Voorbeeld adressenlijst & telefoonlijst

Nadere informatie

WHITEPAPER. Payroll voor zzp ers. Zelfstandig ondernemen met minder risico s en verplichtingen; meer gemak en zekerheid.

WHITEPAPER. Payroll voor zzp ers. Zelfstandig ondernemen met minder risico s en verplichtingen; meer gemak en zekerheid. WHITEPAPER 2015 Payroll voor zzp ers Zelfstandig ondernemen met minder risico s en verplichtingen; meer gemak en zekerheid. Zzp ers: vrijbuiters die kiezen voor risico s Misschien heb je de knoop al doorgehakt,

Nadere informatie

Startende ondernemer - Wij begrijpen jou!

Startende ondernemer - Wij begrijpen jou! Startende ondernemer - Wij begrijpen jou! Je begint als startend ondernemer. Je hebt een visie. Je wilt je onderscheiden. Je neemt je leven in eigen hand en kiest voor onafhankelijkheid. Vanaf jouw start

Nadere informatie

www.gastouderland.nl

www.gastouderland.nl www.gastouderland.nl Inhoudsopgave informatiebrochure pag. Gastouderland, even voorstellen 2 Werkwijze Gastouderland 2 Selectiecriteria gastouders 2 Kwaliteit gastouders 3 De kosten 3 Klachtenreglement

Nadere informatie

Inspectierapport Nanny & Co (GOB) Wasstraat 20 2313JJ LEIDEN Registratienummer 784798102

Inspectierapport Nanny & Co (GOB) Wasstraat 20 2313JJ LEIDEN Registratienummer 784798102 Inspectierapport Nanny & Co (GOB) Wasstraat 20 2313JJ LEIDEN Registratienummer 784798102 Toezichthouder: GGD Hollands Midden In opdracht van gemeente: Leiden Datum inspectie: 16-06-2015 Type onderzoek:

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2011

Nieuwsbrief November 2011 Nieuwsbrief November 2011 In deze nieuwsbrief willen wij u informeren omtrent een aantal wijzigingen die worden doorgevoerd in de Wet Kinderopvang per 1 januari 2012 en (naar verwachting) per 1 januari

Nadere informatie

Brochure Gastouderbureau 2014

Brochure Gastouderbureau 2014 Schitterende Kindertijd in Langedijk Brochure Gastouderbureau 2014 versie september 2012 Spoorstraat 140 1723 NG Noord Scharwoude Telefoon: +31226 320208 Fax: +31226 341155 www.kinderopvanglangedijk.nl

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Snoesje (GOB) Albert Cuyplaan 2C 7482JA HAAKSBERGEN Registratienummer 464044911

Inspectierapport Gastouderbureau Snoesje (GOB) Albert Cuyplaan 2C 7482JA HAAKSBERGEN Registratienummer 464044911 Inspectierapport Gastouderbureau Snoesje (GOB) Albert Cuyplaan 2C 7482JA HAAKSBERGEN Registratienummer 464044911 Toezichthouder: GGD Twente In opdracht van gemeente: HAAKSBERGEN Datum inspectie: 06-05-2014

Nadere informatie

Overeenkomst van bemiddeling vraagouder Gastouderbureau De Kleine Kroon

Overeenkomst van bemiddeling vraagouder Gastouderbureau De Kleine Kroon Partijen Overeenkomst van bemiddeling vraagouder Gastouderbureau De Kleine Kroon Gastouderbureau De Kleine Kroon, gevestigd te Amsterdam, hierna Gastouderbureau te noemen ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

startersbulletin FB-Accountants voor IB-ondernemers

startersbulletin FB-Accountants voor IB-ondernemers 1 startersbulletin FB-Accountants voor IB-ondernemers Bijgaand treft u het startersbulletin aan van FB-Accountants te Burgum. In dit startersbulletin zetten wij in het kort allerlei aspecten voor u op

Nadere informatie

Overeenkomst gastouderbureau en ouder(s)

Overeenkomst gastouderbureau en ouder(s) Partijen Het Gastouderbureau : Hollen & Dollen Straat en huisnummer : Postbus 60318 Postcode en plaats : 1320 AJ Almere Telefoonnummer : 036-2600043 E-mailadres : Info@HollenEnDollen.nl Landelijk registratienummer

Nadere informatie

Inspectierapport Thuis-in-opvang.nl (GOB) Smidsstraat 5 8601 WB SNEEK Registratienummer 170370471

Inspectierapport Thuis-in-opvang.nl (GOB) Smidsstraat 5 8601 WB SNEEK Registratienummer 170370471 Inspectierapport Thuis-in-opvang.nl (GOB) Smidsstraat 5 8601 WB SNEEK Registratienummer 170370471 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: SUDWEST-FRYSLAN Datum inspectie: 02-04-2014 Type

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderopvang Thuis (GOB) Van den Endelaan 67 2182ET HILLEGOM Registratienummer 474021890

Inspectierapport Kinderopvang Thuis (GOB) Van den Endelaan 67 2182ET HILLEGOM Registratienummer 474021890 Inspectierapport Kinderopvang Thuis (GOB) Van den Endelaan 67 2182ET HILLEGOM Registratienummer 474021890 Toezichthouder: GGD Hollands Midden In opdracht van gemeente: Hillegom Datum inspectie: 10-11-2015

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Hayat Ede (GOB) Doornlaan 12B 6717BR EDE GLD Registratienummer 133721085

Inspectierapport Gastouderbureau Hayat Ede (GOB) Doornlaan 12B 6717BR EDE GLD Registratienummer 133721085 Inspectierapport Gastouderbureau Hayat Ede (GOB) Doornlaan 12B 6717BR EDE GLD Registratienummer 133721085 Toezichthouder: Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden In opdracht van gemeente: Ede

Nadere informatie

Nieuws uit het mandje van Roodkapje oktober 2015

Nieuws uit het mandje van Roodkapje oktober 2015 Nieuws uit het mandje van Roodkapje oktober 2015 In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen: * 250 miljoen euro extra voor de kinderopvang * Roodkapje-APP * Visitekaartjes en bordje Erkend gastouder *

Nadere informatie

Programma Startersdag Utrecht

Programma Startersdag Utrecht Programma Startersdag Utrecht Zaterdag 7 november 2015 Welkom op de Startersdag Wat valt er vandaag te beleven? Volg presentaties Vandaag kun je verschillende presentaties over het starten van een eigen

Nadere informatie

Inspectierapport ViaViela Uden B.V. (GOB) Moleneindstraat 4 5406PC UDEN Registratienummer 921029494

Inspectierapport ViaViela Uden B.V. (GOB) Moleneindstraat 4 5406PC UDEN Registratienummer 921029494 Inspectierapport ViaViela Uden B.V. (GOB) Moleneindstraat 4 5406PC UDEN Registratienummer 921029494 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: UDEN Datum inspectie: 05-09-2014 Type

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau 't Kasteel (GOB) Cronesteinkade 19 2313GX LEIDEN Registratienummer 173680173

Inspectierapport Gastouderbureau 't Kasteel (GOB) Cronesteinkade 19 2313GX LEIDEN Registratienummer 173680173 Inspectierapport Gastouderbureau 't Kasteel (GOB) Cronesteinkade 19 2313GX LEIDEN Registratienummer 173680173 Toezichthouder: GGD Hollands Midden In opdracht van gemeente: Leiden Datum inspectie: 18-05-2015

Nadere informatie

Inspectierapport De Kinderkoepel Thuisopvang (GOB) Christiaan Huygensweg 38F 3225LD HELLEVOETSLUIS Registratienummer 174412241

Inspectierapport De Kinderkoepel Thuisopvang (GOB) Christiaan Huygensweg 38F 3225LD HELLEVOETSLUIS Registratienummer 174412241 Inspectierapport De Kinderkoepel Thuisopvang (GOB) Christiaan Huygensweg 38F 3225LD HELLEVOETSLUIS Registratienummer 174412241 Toezichthouder: GGD Rotterdam-Rijnmond In opdracht van gemeente: Hellevoetsluis

Nadere informatie

Inspectierapport Wen's Gastouderbureau (GOB) Heereweg 327 2161BK Lisse Registratienummer 167213076

Inspectierapport Wen's Gastouderbureau (GOB) Heereweg 327 2161BK Lisse Registratienummer 167213076 Inspectierapport Wen's Gastouderbureau (GOB) Heereweg 327 2161BK Lisse Registratienummer 167213076 Toezichthouder: GGD Hollands Midden In opdracht van gemeente: Lisse Datum inspectie: 30-09-2015 Type onderzoek:

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier gastouder

Aanmeldingsformulier gastouder Aanmeldingsformulier gastouder Persoonlijke gegevens Naam gastouder:. Voornaam:. Geboortedatum:. Sofi-/ burger servicenummer: Naam evt. partner:.. Adres:.. Postcode:.Woonplaats:.Wijk:. Telefoonnummer privé:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. November 2006

NIEUWSBRIEF. November 2006 NIEUWSBRIEF November 2006 BTW voor privé- gebruik bestelauto s Een bestelauto die doorlopend wisselend wordt gebruikt door twee of meer van uw werknemers, dan hoeft u voor de BTW-correctie wegens privé-gebruik

Nadere informatie

Informatie voor gastouders

Informatie voor gastouders Informatie voor gastouders Semarangplantsoen 23, 1335 GV Almere, T 036-5337598, info@flevokidscare.nl, www.flevokidscare.nl Inhoudsopgave pag. 1. Introductie 3 2. Wat is gastouderopvang? 4 2.1 Wet kinderopvang

Nadere informatie

Inspectierapport Koekoek (GOB) Markesingel 44 7496BB HENGEVELDE Registratienummer 857358327

Inspectierapport Koekoek (GOB) Markesingel 44 7496BB HENGEVELDE Registratienummer 857358327 Inspectierapport Koekoek (GOB) Markesingel 44 7496BB HENGEVELDE Registratienummer 857358327 Toezichthouder: GGD Twente In opdracht van gemeente: HOF VAN TWENTE Datum inspectie: 08-07-2014 Type onderzoek:

Nadere informatie

gastouderbureau ga aan de slag als gastouder

gastouderbureau ga aan de slag als gastouder gastouderbureau ga aan de slag als gastouder Vindt u het prettig om voor kleine kinderen te zorgen, bijvoorbeeld nu uw eigen kinderen wat groter zijn? Of lijkt het u voor uw eigen kind goed om met andere

Nadere informatie

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag Hét Gastouderbureau Warnsveldseweg 23 7204BA ZUTPHEN Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat

Nadere informatie

Informatiebrochure De Waarnemer

Informatiebrochure De Waarnemer Informatiebrochure De Waarnemer Welkom bij De Waarnemer Introductie Informatie voor verloskundige waarnemers Wat doet De Waarnemer voor mij? Kwaliteitsontwikkeling Ontzorgen Verzekeringen Hoe werkt het

Nadere informatie

Inspectierapport ViaViela Den Haag (GOB) Haarlemmerstraat 295 2312DT LEIDEN Registratienummer 254150706

Inspectierapport ViaViela Den Haag (GOB) Haarlemmerstraat 295 2312DT LEIDEN Registratienummer 254150706 Inspectierapport ViaViela Den Haag (GOB) Haarlemmerstraat 295 2312DT LEIDEN Registratienummer 254150706 Toezichthouder: GGD Hollands Midden In opdracht van gemeente: Leiden Datum inspectie: 17-02-2015

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderservice Take Care (GOB) Franjezwam 14 3903GA VEENENDAAL Registratienummer 836058112

Inspectierapport Gastouderservice Take Care (GOB) Franjezwam 14 3903GA VEENENDAAL Registratienummer 836058112 Inspectierapport Gastouderservice Take Care (GOB) Franjezwam 14 3903GA VEENENDAAL Registratienummer 836058112 Toezichthouder: GGD regio Utrecht In opdracht van gemeente: Veenendaal Datum inspectie: 21-12-2015

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Kind is Koning (GOB) Paleismuur 28 3991VV HOUTEN Registratienummer 724577385

Inspectierapport Gastouderbureau Kind is Koning (GOB) Paleismuur 28 3991VV HOUTEN Registratienummer 724577385 Inspectierapport Gastouderbureau Kind is Koning (GOB) Paleismuur 28 3991VV HOUTEN Registratienummer 724577385 Toezichthouder: GGD regio Utrecht In opdracht van gemeente: Houten Datum inspectie: 27-11-2014

Nadere informatie

Inspectierapport ViaVie Welzijn gastouderopvang (GOB) Tuinstraat 2 7451EX HOLTEN Registratienummer 757582795

Inspectierapport ViaVie Welzijn gastouderopvang (GOB) Tuinstraat 2 7451EX HOLTEN Registratienummer 757582795 Inspectierapport ViaVie Welzijn gastouderopvang (GOB) Tuinstraat 2 7451EX HOLTEN Registratienummer 757582795 Toezichthouder: GGD Twente In opdracht van gemeente: RIJSSEN-HOLTEN Datum inspectie: 23-10-2014

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Groene Rijn (GOB) Heereweg 348 2161CC LISSE Registratienummer 102993531

Inspectierapport Gastouderbureau Groene Rijn (GOB) Heereweg 348 2161CC LISSE Registratienummer 102993531 Inspectierapport Gastouderbureau Groene Rijn (GOB) Heereweg 348 2161CC LISSE Registratienummer 102993531 Toezichthouder: GGD Hollands Midden In opdracht van gemeente: Lisse Datum inspectie: 10-11-2015

Nadere informatie

april 2012 NIEUWSBRIEF APRIL

april 2012 NIEUWSBRIEF APRIL april 2012 NIEUWSBRIEF APRIL B.V. Denk aan gebruikelijk loon Denkt u, dga, er aan dat u voor iedere B.V. waarvoor u werkzaamheden verricht rekening moet houden met het gebruikelijke loon? Als u denkt voor

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Vip

Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Vip Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Vip Gastouderbureau Vip (hierna te noemen GOB Vip), Adres Scheumergats 1, 6305 BM te Schin op Geul. Geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang onder nummer:

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderopvang Stichting Welzijn Middelsee (GOB) Pyter Jurjensstrjitte 17 9051 BR STIENS Registratienummer 124680124

Inspectierapport Gastouderopvang Stichting Welzijn Middelsee (GOB) Pyter Jurjensstrjitte 17 9051 BR STIENS Registratienummer 124680124 Inspectierapport Gastouderopvang Stichting Welzijn Middelsee (GOB) Pyter Jurjensstrjitte 17 9051 BR STIENS Registratienummer 124680124 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: LEEUWARDERADEEL

Nadere informatie