JE EILAND VERLATEN. leiden vanuit dienen, zelfkennis en het creëren van duurzame verbindingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JE EILAND VERLATEN. leiden vanuit dienen, zelfkennis en het creëren van duurzame verbindingen"

Transcriptie

1 executive program JE EILAND VERLATEN leiden vanuit dienen, zelfkennis en het creëren van duurzame verbindingen

2 Leiders aan de top hebben de neiging om naar beneden te wijzen als iets niet gaat zoals bedoeld. Het zoeken van een zondebok wint het dan van zelfreflectie. Maar als Servant-Leader kijk je primair jezelf. Omdat je intrinsiek weet dat de organisatie ook naar jóu kijkt voor het geven van richting, het bouwen aan de werkgemeenschap en duurzaamheid in handelen. Want: alles wat onder je zit is een reflectie van jezelf. Great leaders are fi rst and foremost great human beings and have great characters. robert k. greenleaf You cannot grow business, you can only grow people that grow businesses. tex gunning Het succes van de organisatie begint bij leiderschap. Al gaat het uiteindelijk niet om jou als leider, het begint wel bij jouw leiderschap. Dát maakt het verschil en bepaalt het succes. Daarom is het belangrijk dat je als leider jouw eiland verlaat en je verbindt met de mensen in de organisatie. Wees benaderbaar, weet wat er speelt. Om dat te kunnen, is het belangrijk jezelf en je eigen drijfveren te leren kennen en te begrijpen waar deze vandaan komen. Verbinding maken met jezelf, dat is de eerste stap naar succesvol dienendleiderschap. Ingrediënten van dit unieke programma voor executives: Servant-Leadership en organisatieontwikkeling De zes kenmerken van Servant-Leadership Bewustwording, beleving en bezinning Vergroten van je 4 intelligenties: IQ, EQ, SQ en FQ Inspirerende sprekers, begeleiders en deelnemers Leren creëren van duurzame verbindingen missie greenleaf center for servant-leadership Het Greenleaf Center for Servant-Leadership ondersteunt organisaties en individuen bij de ontwikkeling en implementatie van de principes van Servant-Leadership. Het is een platform van en voor mensen die leiding geven aan organisaties. Met als doel dat organisaties succesvol, vitaal en duurzaam worden, dat hun mensen groeien én dat er waarde wordt toegevoegd aan de samenleving als geheel. Het gedachtegoed van Robert Greenleaf zal daarbij gids zijn.

3 executive program Het Executive Program is specifiek toegesneden op de rol en plaats van de executive. Omdat wij geloven dat executives hét verschil kunnen maken in organisaties. Dit programma belicht intensief alle aspecten van Servant-Leadership binnen de context en dilemma s van leidinggeven op executive niveau. Het Executive Program geeft bovenal antwoord op vragen als: Hoe vergroot ik mijn persoonlijk leiderschap? Hoe vergroot ik mijn emotionele intelligentie? Hoe kan ik werkelijk gebruik maken van de talenten in mijn organisatie? Wat heb ik nodig om mijn mensen écht te laten groeien? Hoe creëer ik duurzame verbindingen? Hoe bouw ik aan een dienende cultuur? Hoe realiseer ik samen met mijn mensen duurzame resultaten? Hoe dienen wij al onze stakeholders optimaal? Voor wie is dit programma bestemd? Het Executive Program is bedoeld voor leidinggevenden met minimaal 7 jaar ervaring op hoog niveau met eindverantwoordelijkheid of een vergelijkbare rol. Leidinggevenden die willen groeien in Servant- Leadership, in het leiderschap dat hun organisatie van hen vraagt. Leiders die gezonde organisaties beogen, succesvol willen zijn en continuïteit willen waarborgen. Die begrijpen dat organisaties succesvol zijn wanneer zij zich ten dienste stellen aan de groei, ontwikkeling en het welzijn van hun mensen. En bereid zijn tijd vrij te maken voor zelfreflectie en samen met andere deelnemers naar zichzelf willen en durven kijken. Dit alles vanuit het doel zichzelf, de andere deelnemers in de groep en hun organisatie naar een hoger niveau te tillen. Groepsgrootte Er wordt gewerkt met een groepsgrootte tussen de 10 en 12 deelnemers, bij voorkeur uit verschillende organisaties en branches. Servant-Leadership is een manier van zijn en doen waarbij de leider dienstbaar is aan de groei van organisatie, medewerkers en zichzelf, met als doel dat mensen tot hun bestemming komen, bedrijven solide resultaten boeken en de samenleving zich duurzaam ontwikkelt. Onderzoek laat zien dat de Servant-Leader zich op 6 kenmerken onderscheidt: compassionate love houd onvoorwaardelijk van de ander en van jezelf authenticity ontdek wie je bent, waar je voor staat en handel consequent vanuit dit innerlijk kompas humbleness wees moedig én bescheiden in je zijn en doen empowerment help mensen te groeien en tot betekenis te komen provide direction denk vooruit en geef richting aan de zaak stewardship bouw aan betekenisvolle gemeenschappen en investeer duurzaam in mens, organisatie en samenleving

4 wat bereik je met dit programma? 1. Dieper inzicht in jezelf. Je bent je meer bewust van je drijfveren. Je kent je persoonlijke stijl van Servant-Leadership. Het kennen en herkennen van je eigen waarden, overtuigingen en patronen maken een groot deel uit van het programma, als ook het ontdekken van je authenticiteit. 2. Vergroten van je innerlijke kracht als effectief leider. Het vergroten van de wijsheid, moed en emotionele intelligentie die je nodig hebt als leider om uitdagingen effectiever aan te pakken en je duurzaam te verbinden met de omgeving waarbinnen je leiding geeft. 3. Bewustwording van hoe je mensen vrijheid en vertrouwen geeft zichzelf te zijn om vanuit eigen kracht en talenten, gezonder, wijzer en autonomer te worden. 4. Je leert handelen en leiding geven vanuit de 6 kenmerken van Servant-Leadership. Wat bieden wij? Het Executive Program bestaat uit de volgende onderdelen: Persoonlijk intakegesprek Inspirerende modules waarbij telkens een ander aspect van Servant-Leadership wordt belicht Intervisie-bijeenkomsten en coaching (on the job) Begeleiding bij het ontwikkelen van Servant- Leadership binnen je organisatie Bedrijfsbezoeken Wetenschappelijke onderbouwing Inspirerende sprekers uit de praktijk Afsluitende presentatie en certificaat Eindgesprek in organisatie en transfer naar de praktijk Follow-up 5. Je verkrijgt inzicht in hoe je Servant-Leadership kunt bevorderen en borgen in je eigen organisatie en daarbuiten. 6. Je leert zingevend doelen te creëren, te sturen op talent, hoge eisen te stellen en belemmeringen weg te halen om als organisatie succesvol te zijn. 7. Je hebt meer gevoel hoe je aandacht kunt geven aan brand loyalty, sociale innovatie en Great Place to Work.

5 opzet van het programma Het Executive Program beslaat een intensief leertraject van 9 maanden, bestaande uit 6 modules. In elke module worden inspirerende gastsprekers uitgenodigd die hun ervaringen delen met de groep en vragen beantwoorden. Hun input gaan we toetsen aan jouw praktijk en ervaringen als executive. Het programma is wetenschappelijk onderbouwd. Wij werken hiervoor samen met o.a. Herman Wijffels, Paul de Blot, Dirk van Dierendonck en Wessel Ganzevoort. Er wordt gebruik gemaakt van afwisselende werkvormen. Je kunt dan denken aan dialoogsessies, wandelingen, aikido, yoga, hartcoherentie etc. Het leren van elkaar staat altijd centraal. We gaan hierbij uit van ieders persoonlijke talent, uniciteit en kracht. Er is daarnaast veel ruimte om zelf thema s in te brengen. Kortom: we hebben veel aandacht voor jou als persoon én professional. Ons programma richt zich op 4 gebieden: IK, TEAM, ORGANISATIE en SAMENLEVING. Jij als persoon, jij binnen het team en de organisatie en jij binnen de samenleving. Onze begeleiding richt zich op het vergroten van je cognitieve, emotionele, fysieke en spirituele ontwikkeling (IQ, EQ, SQ en FQ).

6 globale aanpak en inhoud van de modules Intakegesprek Na de aanmelding voor het programma wordt een intakegesprek met de begeleiders gepland. Dit intakegesprek is bedoeld om wederzijds kennis te maken en je te informeren over het programma. Het gesprek kan je helpen om dieper in te zoomen op de stappen die je nog wilt zetten, de grijze vlekken die je nog wilt leren kennen en op de vraag welke bijdrage je kunt leveren aan de groep. Het intakegesprek duurt gemiddeld 1 uur. Je kunt alleen maar het beste van jezelf geven als je het beste van jezelf kunt zijn. Module 1: Ontmoeting Deze module staat vooral in het teken van kennismaking met elkaar en met de begeleiders. Het gedachtegoed van Robert Greenleaf staat vandaag centraal. Je ontdekt wat Servant-Leadership is en welke resultaten je ermee kunt boeken. Je laat je inspireren door kleine en grote verhalen van leiders die Servant-Leadership toepassen in de praktijk. Module 2: Leadership Journey - persoonlijk leiderschap, verbinden en jezelf dienen Inspiratie begint bij het contact maken met je eigen essentie, de innerlijke vonk van je bezieling, je authentieke zelf. Bewustwording van eigen constructieve en destructieve patronen is daarbij van het grootste belang, maar ook de bewustwording van je emotionele intelligentie. Want als je die niet kent, ben je ook niet in staat je emoties en je gedrag te sturen tot het niveau van succes van een organisatie. Tijdens deze module ben je vooral gefocust op jezelf. Door het maken van lange wandelingen en het werken in de natuur kun je goed ervaren wie jij bent. Je staat stil bij vragen als: wie ben ik? Waar sta ik voor en waar ga ik voor? Wat vind ik belangrijk in mijn leiderschap? Waar loop ik nog tegenaan? Module 3: Verdieping op persoonlijk leiderschap Deze module gaat over het vergroten van je 4 intelligenties: de cognitieve- emotionele-, spirituele- en fysieke-intelligentie (IQ, EQ, FQ en SQ). Niet als doel op zich maar als middel om je innerlijke wijsheid en kracht als leider te vergroten, teneinde je mensen en de organisatie beter te kunnen bedienen. Hoe dienend ben jij naar jezelf? Module 4: Anderen dienen en leiden Aangezien je de organisatiedoelen niet alleen hoeft waar te maken, gaan we in deze module dieper in op je kwaliteiten als leider. Hoe stuur je jouw mensen of management team aan? Hoe laat je je mensen groeien? Hoe bouw je aan een gemeenschap? Hoe leid je je mensen op een effectieve, duurzame manier? Maar ook: hoe werk je effectief samen? Ken je het psychologische spel op de werkvloer en wat vraagt dat van jou als leider? Deze module gaat over verdieping in samenwerking en groei, waarbij ook je relatie met klanten en leveranciers aan de orde zal komen. Module 5: De organisatie dienen en leiden Deze module gaat in op hoe je Servant-Leadership ontwikkelt in de praktijk en hoe je effectief op Servant-Leadership kunt sturen. Vragen die aan bod zullen komen zijn: hoe bouw ik een gastvrije organisatie die dienend is aan al onze stakeholders? Hoe ontwikkel en borg ik Servant-Leadership teneinde een dienende en succesvolle organisatie te creëren? Hoe verander je een organisatie vanuit Servant-Leadership? Module 6: Eindpresentatie en certificering Door middel van een eindpresentatie blikt je terug op je persoonlijke groei van het afgelopen jaar. Daarnaast geef je een presentatie over je praktijkopdracht. Je ontvangt een certificaat van deelname en ter afsluiting maak je kennis met het alumni-netwerk waar je vanaf dat moment deel vanuit maakt.

7 coaching, intervisie en bedrijfsbezoek Wij geloven in een combinatie van plenair en individueel leren. Daarom bieden we intervisie en (individuele) coaching aan, naast het reguliere programma. Intervisie Intervisie is het op een andere manier leren kijken naar de problemen of dilemma s die je zelf ervaart of hebt ervaren. Je deelt problemen, ervaringen en inzichten met deelnemers in een kleine groep. Hierdoor ontwikkel je jouw effectiviteit als leider en help je anderen in hun groei. Intervisie wordt een aantal keer gehouden en wordt 2 keer begeleid. De intervisie vindt plaats op de werkplek van de deelnemers, zodat een completer beeld ontstaat van de werksituatie. Coaching (on the job) Tijdens het programma bieden we je twee individuele coachingsgesprekken aan om aandacht te besteden aan je individuele leerdoelen. Ook lopen wij graag mee in jouw organisatie om je in je natuurlijke habitat te zien en je feedback te geven. Uit ervaring blijkt dat deze vorm van leren een hele grote impact heeft. Bedrijfsbezoek Tijdens het programma krijg je de gelegenheid om verschillende dienende organisaties van binnen te zien. Hoe hebben zij Servant- Leadership ontwikkeld? Wat waren hun succesfactoren? Wat zijn de valkuilen en leerprocessen geweest? En hoe borgen zij Servant- Leadership? begeleiding Het Executive Program wordt begeleid door: Ik realiseerde me dat ik de principes van dienend leiderschap al jaren toepas in mijn eigen trainingen, zonder mij hiervan bewust te zijn! Een eye-opener. Ik heb me verbonden met dienend leiderschap, maar die term omvat niets wat met het woord alléén niet ook te duiden valt. Echt leiderschap ís dienend. Al het andere is geen slecht leiderschap: het is helemaal geen leiderschap. Hou het simpel. Alexa Blokdeijk Alexa heeft een HR-achtergrond en is een door de wol geverfde leiderschapstrainer en interim manager. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in executive functies in binnen- en buitenland en lanceerde een succesvol online leiderschapsprogramma via Studytube. Als coach hecht Alexa veel waarde aan een focus op de totale mens, in al zijn facetten. Leiderschap begint niet op je werk, maar is onderdeel van jou als persoon. Wie staat er aan het roer in jouw leven? Mijn grootste uitdaging is om iemands natuurlijke stijl van leidinggeven te ontdekken en vorm te geven. Daan Fousert Daan verdiende zijn sporen als leidinggevende bij bedrijven als Fokker, Campbell s en Ericsson. In 1995 kwam hij in aanraking met het gedachtegoed van Robert Greenleaf en werd één van de stuwende krachten achter Servant-Leadership in Nederland. Als trainer, coach en consultant bouwde hij aan dienend-leiderschap binnen diverse organisaties en publiceerde hij een aantal boeken over dit thema. Naast zijn passie voor leiderschap laat hij zich in zijn vrije tijd inspireren tot het maken van beeldende kunst en het schrijven van romans. alexa en daan nodigen je van harte uit aan dit unieke programma deel te nemen!

8 ervaringen van deelnemers Het Executive Program heeft me vooral geleerd om naar mezelf te luisteren en te kijken. Ik heb meer inzicht gekregen in hoe ik het verschil kan maken binnen mijn organisatie en voor de mensen met wie ik werk. Het was voor mij een fantastische ervaring! egon hoppe commandant landelijk tactisch commando koninklijke marechaussee De leergang heeft mij leren ontdekken dat leiden en dienen niet tegengesteld zijn, maar elkaar juist versterken. Ik kan dat in de praktijk ook dagelijks toepassen. Leiderschap krijgt pas echt inhoud en betekenis, als het is gebaseerd op het dienen van de belangen van de organisatie, haar klanten en haar medewerkers. drs. hans den hollander raad van bestuur, ter gooi ziekenhuizen Servant-Leadership heeft mij echt anders leren kijken naar mijzelf, mijn organisatie en de maatschappij en hierdoor ben ik waardevoller geworden voor mijzelf, mijn organisatie en de maatschappij. Klinkt heftig maar het is echt zo! marian van soest head talent acquisition & mobility abn amro Verrijking door intensief contact met sprekers, cursusleiding en cursisten. Raakt diep en verandert je duurzaam, waardoor je anderen om je heen ziet groeien en ook resultaten beter worden. Dat is echt geweldig. désirée struijk directeur senta b.v. Super ervaring: buiten de inspirerende sprekers leer je zelf goed kennen, je wordt een (nog) beter Servant-Leader en je komt in contact met ontzettend leuke mensen. De modules zijn verrassend. Ik kan het programma iedereen die een completere leider wil worden voor zijn/haar mensen van harte aan bevelen. Het is een fantastische ervaring. alex van den berkt managing consultant xendo

9 praktische zaken Voor praktische zaken als locatie, data, aanmelding en prijzen kun je terecht op onze website meer informatie Heb je een vraag of wil je meer informatie over onze programma s? Wij staan je graag te woord. Bel of mail naar Deelnemers aan onze programma s zijn o.a. werkzaam bij:

EEN SYMFONIE CREËREN. werken in verbondenheid en vanuit eigen kracht

EEN SYMFONIE CREËREN. werken in verbondenheid en vanuit eigen kracht middle management program EEN SYMFONIE CREËREN werken in verbondenheid en vanuit eigen kracht Als Servant-Leader maak je jouw medewerkers bewust van de vrijheid om authentiek te durven en kunnen zijn.

Nadere informatie

PUUR MENS ZIJN. leven en leren in verbondenheid en heelheid

PUUR MENS ZIJN. leven en leren in verbondenheid en heelheid young professional program PUUR MENS ZIJN leven en leren in verbondenheid en heelheid Volg je hart, gebruik je hoofd is de reclameboodschap van de Triodosbank en daar voegen ze aan toe: Ieder van ons kan

Nadere informatie

Natuurlijk leiderschap!

Natuurlijk leiderschap! Leiderschap Jaarprogramma Natuurlijk leiderschap! Een compleet leiderschapstraject Duurzaam en verantwoordelijk omgaan met jouw mensen Ervaring opdoen met Servant Leadership visie van Robert Greenleaf

Nadere informatie

Leergang. Inspirerend Leiderschap

Leergang. Inspirerend Leiderschap Leergang Inspirerend Leiderschap Algemene informatie Doelgroep Leergang opzet Groepsgrootte Begeleiders en docenten hoger en midden management 8 modules van 2 dagen, incl.1 overnachting per module maximaal

Nadere informatie

SECURE BASE LEADERSHIP UNIEKE TOP EXECUTIVE COURSE MET GROTE IMPACT. Creëer als leider een cultuur voor continue innovatie en exponentiële groei!

SECURE BASE LEADERSHIP UNIEKE TOP EXECUTIVE COURSE MET GROTE IMPACT. Creëer als leider een cultuur voor continue innovatie en exponentiële groei! SECURE BASE LEADERSHIP UNIEKE TOP EXECUTIVE COURSE MET GROTE IMPACT Creëer als leider een cultuur voor continue innovatie en exponentiële groei! WIJ STARTEN HET TRAJECT MET EEN PERSONAL DIALOGUE (BEWUSTWORDING)

Nadere informatie

The Next Level. Verbindend Ondernemend Leiderschap

The Next Level. Verbindend Ondernemend Leiderschap The Next Level Jaarprogramma 2014 BASIS DO-L = DIENEND ONDERNEMEND LEIDERSCHAP De centrale metafoor voor deze leiderschap opleiding is terug te vinden een DOL Een DOL is een volksharp uit de Ivoorkust.

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

purpose the [deeper] reason for doing something; the aim to which an action is directed

purpose the [deeper] reason for doing something; the aim to which an action is directed For you, On Purpose purpose the [deeper] reason for doing something; the aim to which an action is directed on purpose wetens; met voorbedachte rade [De letterlijke betekenis van purpose.] Voor wie? Persoonlijk

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

Werken vanuit Essentie

Werken vanuit Essentie Werken vanuit Essentie (midden- en hoger management) - van leidinggeven naar LEIDERSCHAP Leergang Werken vanuit Essentie - van leidinggeven naar leiderschap - Angelique Schueler & Inez Dirkzwager Juni

Nadere informatie

Leergang Transformatief Leiderschap

Leergang Transformatief Leiderschap feedback geven living labs advie processen/bijeenkomsten transformatief leiderschap coach perso Leergang Transformatief Leiderschap Anderen bewegen begint bij jezelf Succesvol mensen en organisaties in

Nadere informatie

the journey of a lifetime begins with one step

the journey of a lifetime begins with one step the journey of a lifetime begins with one step Ve r b i n d e n d l e i d e r s c h a p Verbinding is Key Als CEO of ondernemer ben je nieuwsgierig en denk je voortdurend aan the big picture, waarom wordt

Nadere informatie

Unieke opleiding in Arboland. Opleiding. Copla Opleiding Training Consultants Coaching

Unieke opleiding in Arboland. Opleiding. Copla Opleiding Training Consultants Coaching Unieke opleiding in Arboland Opleiding Copla Opleiding Training Consultants Coaching copla.nl Bezoek ook onze websites: www.copla.nl www.deveiligheidscoach.nl DE VEILIGHEIDSCOACH Steeds vaker buigen veiligheidskundigen

Nadere informatie

Essentieel leiderschap; moeiteloos manifesteren Een leergang over balans tussen jouw waarden en jij als leider in het medisch speelveld

Essentieel leiderschap; moeiteloos manifesteren Een leergang over balans tussen jouw waarden en jij als leider in het medisch speelveld Essentieel leiderschap; moeiteloos manifesteren Een leergang over balans tussen jouw waarden en jij als leider in het medisch speelveld wat zien wij? De ontwikkelingen in de zorg gaan razend snel. De complexiteit

Nadere informatie

Leiderschapsversterkend Programma www. mlacademy.nl

Leiderschapsversterkend Programma www. mlacademy.nl Focus on talent and ambition Leiderschapsversterkend Programma www. mlacademy.nl The task of the leader is to get his people from where they are to where they have not been. Henry A. Kissinger Als leidinggevende

Nadere informatie

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijk leiderschap Persoonlijk leiderschap, je leven leiden vanuit je kracht Hoe geef je leiding aan jezelf? En wat is daar eigenlijk het belang van? Het is heel verstandig om eens in de

Nadere informatie

Ontwikkeling. 1 Sari van Poelje, Esther de Kleer, Peter van de Berg, Leren voor Leiderschap, een nieuwe kijk op Management

Ontwikkeling. 1 Sari van Poelje, Esther de Kleer, Peter van de Berg, Leren voor Leiderschap, een nieuwe kijk op Management White Paper - Ervaringsgericht leren de praktijk als leermeester Leren is belangrijk. Voor individuen én voor organisaties en het één is voorwaarde voor het ander. Geen wonder dus dat leren en de effectiviteit

Nadere informatie

Opleiding Chief Happiness Officer

Opleiding Chief Happiness Officer WWW.HEART4HAPPINESS.NL ti Opleiding Chief Happiness Officer Geluk als bijzondere positie op werk! Dirk Jan Verheijen & Sheila Neijman 2015-2016 Geluk is een 'levenskunst' I N F O @ H E A R T 4 H A P P

Nadere informatie

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced Leiderschap trainingen Coachend Leidinggeven Leiderschap van Nu Leiderschap van Nu - Advanced Persoonlijke Effectiviteit trainingen Optimaal Omgaan met Tijd en Werkdruk Vergroot je Assertiviteit en Zelfvertrouwen

Nadere informatie

Werken vanuit Essentie

Werken vanuit Essentie Leergang Werken vanuit Essentie (midden- en hoger management) - van leidinggeven naar LEIDERSCHAP - Leergang Werken vanuit Essentie - van leidinggeven naar leiderschap - Er is veel meer dan voorheen het

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS Graag vertel ik u in deze brochure over Leiders van Morgen, een Management Development (MD) netwerk dat october 2010 van start gaat. Voor meer

Nadere informatie

Buut Vrij. Persoonlijk Leiderschap Programma. Het programma dat jou herinnert aan wie je écht bent. Weet je nog wel wie je écht bent?

Buut Vrij. Persoonlijk Leiderschap Programma. Het programma dat jou herinnert aan wie je écht bent. Weet je nog wel wie je écht bent? Buut Vrij Het programma dat jou herinnert aan wie je écht bent. Persoonlijk Leiderschap Programma Weet je nog wel wie je écht bent? Het gaat je (ogenschijnlijk) voor de wind, maar toch knaagt er iets.

Nadere informatie

Leiderschapsprogramma

Leiderschapsprogramma Leiderschapsprogramma LEIDERS VAN NU VOOR DE WERELD VAN MORGEN Leer succesvol leiding te geven in de flexibele organisaties van de toekomst Nieuwe eisen aan leiderschap Word een goede leider nieuwe stijl

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

programma brochure Presence Leadership leiderschap vanuit NU Door-zien van het geheel vraagt om afstand

programma brochure Presence Leadership leiderschap vanuit NU Door-zien van het geheel vraagt om afstand programma brochure Presence Leadership leiderschap vanuit NU Door-zien van het geheel vraagt om afstand 1 Wat is Power of Presence? Wat brengt Power of Presence jou en je organisatie? Power of Presence

Nadere informatie

Masterclass Faciliterend Leiderschap

Masterclass Faciliterend Leiderschap KLANTF CUS ORGANISATIE- & MENSONTWIKKELING Masterclass Faciliterend Leiderschap Voor organisaties die echt klantgericht willen zijn, is de keuze voor faciliterend leiderschap evident. De basis van deze

Nadere informatie

Impact door inzicht. Persoonlijk Leiderschap Programma ADVIES COACHING MEDIATION TRAINING. Kleine groepen. Persoonlijke aandacht.

Impact door inzicht. Persoonlijk Leiderschap Programma ADVIES COACHING MEDIATION TRAINING. Kleine groepen. Persoonlijke aandacht. Impact door inzicht Persoonlijk Leiderschap Programma Kleine groepen Persoonlijke aandacht Inspirerend Ervaren en deskundige trainers Driedaagse leiderschapsretraite Twee coachingsgesprekken ADVIES COACHING

Nadere informatie

Opleiding coaching en procesbegeleiding in organisaties Individuele coaching en basiskennis groepsinterventies in organisaties.

Opleiding coaching en procesbegeleiding in organisaties Individuele coaching en basiskennis groepsinterventies in organisaties. Opleiding coaching en procesbegeleiding in organisaties 2018 Individuele coaching en basiskennis groepsinterventies in organisaties. In organisaties. Een ervaringsgerichte opleiding met de nadruk op organisaties.

Nadere informatie

Leergang Authentiek Leiderschap

Leergang Authentiek Leiderschap Begeleider: Willem Sarlemijn Adres: Jisperweg 53A 1464 NG Westbeemster Tel: 072 5020354 Thema s die in de modules aan de orde komen zijn:, Vitaliteit,,, Samen, Groei,,. Leergang Authentiek Leiderschap

Nadere informatie

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap 2014 Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Je bent hoger opgeleid, zit aan het begin van je carrière en hebt de ambitie

Nadere informatie

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals FOCUS ON THE FUTURE Je bent een HR professional met veel ambitie en je wilt succesvol(ler) zijn. Je bent gericht op de nieuwste HR ontwikkelingen en nieuwsgierig naar hoe andere HR professionals zaken

Nadere informatie

Integraal Waarnemen voor Young Professionals

Integraal Waarnemen voor Young Professionals Integraal Waarnemen voor Young Professionals Doel Deze leergang is voor young professionals (midden twintig, midden dertig) die vol in het leven staan en tegelijkertijd merken dat er iets mist of gewenst

Nadere informatie

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma Young Professional programma Voorbeeld van de opbouw van een YP programma 1 Flow van het programma: Het programma Intake (½ dag) Ik & mijn leiderschap (2 dagen groepsprogramma) Ik & de ander (2 dagen groepsprogramma)

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

Ontwikkeling van mens, relatie, team & organisatie

Ontwikkeling van mens, relatie, team & organisatie Ontwikkeling van mens, relatie, team & organisatie Veluwe leiderschapstrail September 2018, Renkum Een samenwerking tussen Fischbuch coaching & training en Bright Executives Voorwoord It s a leadership

Nadere informatie

Female Leadership Journey. De kracht van de ontmoeting.

Female Leadership Journey. De kracht van de ontmoeting. Female Leadership Journey De kracht van de ontmoeting. De Female Leadership Journey was een fantastische ervaring. Tien dagen op pad in een prachtig land met een groep heel verschillende en prachtige vrouwen.

Nadere informatie

Eéndaagse training. Het Moedige Gesprek. in gesprek met jezelf en de ander

Eéndaagse training. Het Moedige Gesprek. in gesprek met jezelf en de ander Eéndaagse training Het Moedige Gesprek in gesprek met jezelf en de ander De LTC training 'Het Moedige Gesprek' is een verdiepende training in het gesprek met jezelf en de ander. Een niveau verder in aanspreken,

Nadere informatie

Wie verlangt er niet naar (meer) succes, vitaliteit, vervulling en diepgang in zijn persoonlijk en professioneel leven, ja toch?

Wie verlangt er niet naar (meer) succes, vitaliteit, vervulling en diepgang in zijn persoonlijk en professioneel leven, ja toch? Borgloon, 14 februari 2008 Beste collega s, Hierbij geef ik een aantal visies en reflecties rond het ontstaan, de opzet en het uitwerken van de Human Academy. Ik heb de tijd genomen om de teksten van Fred

Nadere informatie

FOODSERVICE SALES ACCELERATOR. Powered by

FOODSERVICE SALES ACCELERATOR. Powered by FOODSERVICE SALES ACCELERATOR Powered by & Succesvolle commerciële professionals zijn goed in het helpen van hun klanten. Zij willen écht het verschil maken in het contact met de klant. Het Foodservice

Nadere informatie

SENIOR LEADERSHIP DEVELOPMENT PROGRAM VERGROOT JE STRATEGISCHE IMPACT

SENIOR LEADERSHIP DEVELOPMENT PROGRAM VERGROOT JE STRATEGISCHE IMPACT SENIOR LEADERSHIP DEVELOPMENT PROGRAM VERGROOT JE STRATEGISCHE IMPACT NYENRODE. A REWARD FOR LIFE WERKEN AAN PERSOONLIJK LEIDERSCHAP ZORGT ALTIJD VOOR DE BESTE RETURN ON EDUCATION BRENG STRATEGIE TOT LEVEN

Nadere informatie

De kern van Verbindend-leiderschap. Aandacht geeft verbinding geeft kracht. September 2014

De kern van Verbindend-leiderschap. Aandacht geeft verbinding geeft kracht. September 2014 PRESENCE De kern van Verbindend-leiderschap Aandacht geeft verbinding geeft kracht September 2014 Taalstraat 86, 5261 BH Vught Tel. +31 (0)6 27 55 25 52 info@qipeople.nl, www.qipeople.nl K.v.K. nr.28086944

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Kleurrijk ontwikkelprogramma voor Young Professionals

Talent Ontwikkel Programma. Kleurrijk ontwikkelprogramma voor Young Professionals Talent Ontwikkel Programma Kleurrijk ontwikkelprogramma voor Young Professionals Het Talent Ontwikkel Programma van Koffie & Bubbels is een energiek en intensief ontwikkelprogramma voor Young Professionals.

Nadere informatie

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016:

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016: Mankind Mens & Organisatie gelooft in de kracht van dromen en drijfveren in relatie tot ondernemerschap en leiderschap. Dromen en drijfveren vormen de grond waarop ambitie kan groeien. Passie zorgt vervolgens

Nadere informatie

W A A R D E V O L L E I D E R S C H A P

W A A R D E V O L L E I D E R S C H A P W A A R D E V O L L E I D E R S C H A P I N S P I R E E R M A N A G E C O A C H Waardevol klantcontact LEERGANG VOOR TEAMLEIDERS Waardevol leiderschap Jouw creativiteit heeft ruimte nodig Een klantcontactcentrum

Nadere informatie

Persoonlijk leiderschaps programma

Persoonlijk leiderschaps programma Persoonlijk leiderschaps programma Zet binnen acht weken grote stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Ben jij een druk bezette (young) professional en

Nadere informatie

In het oog van de orkaan. School voor Politie Leiderschap

In het oog van de orkaan. School voor Politie Leiderschap In het oog van de orkaan School voor Politie Leiderschap Inleiding Essenties van het leiderschapsprogramma In het oog van de orkaan De titel van het programma verwijst naar de hevige turbulentie, als gevolg

Nadere informatie

Servant Leadership Practitioner

Servant Leadership Practitioner Servant Leadership Practitioner Een 10-daagse training Servant Leadership voor leidinggevenden en professionals in dienstverlenende organisaties en beroepen Postbus 4 2060 AA Bloemendaal info@nivsl.nl

Nadere informatie

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in Trainers in opleiding Leergang Train de Trainer Het is niet de sterkste die overleeft, ook niet de slimste, maar degene die het meest openstaat voor verandering. Unieke insteek! De wereld om ons heen verandert

Nadere informatie

Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat

Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat OPEN YOUR EYES Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat Leiderschap ontwikkeling vanuit de kern Leiderschap is van grote invloed op de resultaten van de organisatie. Hoe kunnen we onze ambities

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Training Zelfrealisatie. Brochure

Training Zelfrealisatie. Brochure Training Zelfrealisatie Brochure Training Zelfrealisatie Voorbij persoonlijke ontwikkeling vind je wie je ten diepste bent. Met de Training Zelfrealisatie ontdek je wie je wezenlijk bent. Zodat je geluk,

Nadere informatie

AMSTERDAM 2015-16 MASTER IN COACHING JE KAN ANDEREN PAS COACHEN ALS JE JEZELF KAN COACHEN

AMSTERDAM 2015-16 MASTER IN COACHING JE KAN ANDEREN PAS COACHEN ALS JE JEZELF KAN COACHEN AMSTERDAM 2015-16 MASTER IN COACHING JE KAN ANDEREN PAS COACHEN ALS JE JEZELF KAN COACHEN FEMKE DEKKER Voormalig roeister, driemaal actief op de Olympische Spelen Trainer Mentale Kracht bij de Politie

Nadere informatie

Integraal coachen. Meedenken en faciliteren bij ambities, dilemma s of problemen op de werkvloer

Integraal coachen. Meedenken en faciliteren bij ambities, dilemma s of problemen op de werkvloer Integraal coachen Meedenken en faciliteren bij ambities, dilemma s of problemen op de werkvloer DATUM 1 maart 2014 CONTACT Steef de Vries MCC M 06 46 05 55 57 www.copertunity.nl info@copertunity.nl 2 1.

Nadere informatie

Training Persoonlijke Kracht!

Training Persoonlijke Kracht! Training Persoonlijke Kracht! Zet binnen acht weken stevige stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Training Persoonlijke Kracht! Persoonlijk leiderschapsprogramma

Nadere informatie

be inspired and boost your life and business

be inspired and boost your life and business be inspired and boost your life and business energie De Inzperium Retreat, be inspired, be connected werk & privé patronen Als CEO, ondernemer of high professional denk je voortdurend aan the big picture.

Nadere informatie

Art of Hosting. organisatie en aan het grotere geheel.

Art of Hosting. organisatie en aan het grotere geheel. Art of Hosting Hoe bouw je in deze tijden van verandering een omgeving waarin je met elkaar in vertrouwen werkt aan een zinvolle en gezamenlijke toekomst? Hoe creëer je een veilige omgeving, waarin ruimte

Nadere informatie

de MOVE Masteropleiding in Onderwijsvernieuwing

de MOVE Masteropleiding in Onderwijsvernieuwing de MOVE Masteropleiding in Onderwijsvernieuwing Inleiding Vraag jij je ook af of het huidige onderwijssysteem nog past bij de maatschappij van de toekomst? Zie jij ook dat leerlingen anders reageren op

Nadere informatie

OVERZICHT TRAININGEN

OVERZICHT TRAININGEN OVERZICHT TRAININGEN COMMERCIE TRAINING #8: KLANTGERICHT VERKOPEN TRAINING #9: SUCCESVOL NETWERKEN COMMUNICATIE TRAINING #7: ONTSPANNEN PRESENTEREN TRAINING #21: EFFECTIEF COMMUNICEREN MANAGEMENT EN (PROJECT)LEIDERSCHAP

Nadere informatie

Servant Leadership Practitioner

Servant Leadership Practitioner Servant Leadership Practitioner Een 10-daagse training Servant Leadership voor leidinggevenden en professionals in dienstverlenende organisaties en beroepen Postbus 4 2060 AA Bloemendaal info@nivsl.nl

Nadere informatie

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden.

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden. Workshop Leiderschap Leiderschap, krachtig in elke situatie Wat maakt iemand tot een goede leidinggevende? Natuurlijk moeten er doelen gehaald worden en het liefst binnen een bepaald budget. Maar zonder

Nadere informatie

Programma Communicatief Leiderschap

Programma Communicatief Leiderschap Programma Communicatief Leiderschap Communicatief Leiderschap Inzicht in communicatie, gespreksvoering en leidinggeven. Aan dit programma beleef je een carriére lang plezier. Voor wie? Dit programma is

Nadere informatie

HEAD OF BUSINESS DEVELOPMENT

HEAD OF BUSINESS DEVELOPMENT #VACATURE Digital HEAD OF BUSINESS DEVELOPMENT Lepaya maakt met innovatieve en gepersonaliseerde leeroplossingen bedrijfstrainingen effectiever en meer engaging. De startup heeft afgelopen jaar een uitstekende

Nadere informatie

In 3 maanden regie op je leven

In 3 maanden regie op je leven In 3 maanden regie op je leven In 3 maanden regie op je leven? Ons leven verandert voortdurend. Soms door onszelf ingegeven, in andere gevallen door keuzes van anderen of door onvoorziene omstandigheden.

Nadere informatie

MASTERCLASS AUTHENTIEK LEIDERSCHAP ONTWIKKEL UW LEIDERSCHAPSPOTENTIEEL EN CREËER MEER IMPACT

MASTERCLASS AUTHENTIEK LEIDERSCHAP ONTWIKKEL UW LEIDERSCHAPSPOTENTIEEL EN CREËER MEER IMPACT MASTERCLASS AUTHENTIEK LEIDERSCHAP ONTWIKKEL UW LEIDERSCHAPSPOTENTIEEL EN CREËER MEER IMPACT NYENRODE. A REWARD FOR LIFE INLEIDING De kracht van leiderschapsontwikkeling zit niet altijd in nieuwe inzichten,

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

Wie niet stil kan staan raakt de weg kwijt!

Wie niet stil kan staan raakt de weg kwijt! Wie niet stil kan staan raakt de weg kwijt! Wat is TimeOut? TimeOut is een indringend proces van persoonlijke leiderschapontwikkeling met rust, ruimte en diepgang als basis. TimeOut gaat door waar andere

Nadere informatie

Persoonlijk Leiderschap in het Onderwijs. "Van reactief naar creatief"

Persoonlijk Leiderschap in het Onderwijs. Van reactief naar creatief Persoonlijk Leiderschap in het Onderwijs "Van reactief naar creatief" In veel scholen is het klassiek hiërarchisch leiderschap niet langer toereikend. De veranderingen in de maatschappij en daarmee ook

Nadere informatie

FOLLOW YOUR SUN LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / Missie: ieder kind straalt!

FOLLOW YOUR SUN LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / Missie: ieder kind straalt! LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / 2019 Follow your Sun biedt 10 wekelijkse lessen van 1.5 uur waarin kinderen hun talenten en die van hun klasgenoten ontdekken en leren te gebruiken. Tijdens de

Nadere informatie

Executive coaching, veranderkracht in de boardroom

Executive coaching, veranderkracht in de boardroom Executive coaching, veranderkracht in de boardroom Ien G.M. van der Pol 1 1. Vraagstelling 2. Visie 3. Aanpak 4. Wat heb ik ingezet 5. Tips voor executive coaches 2 Waarom gaan leiders met coaches in zee?

Nadere informatie

Het Mens Effect. hetmenseffect.nl

Het Mens Effect. hetmenseffect.nl Het Mens Effect hetmenseffect.nl Uw organisatiedoelen & het effect van talent In deze dynamische tijd vormt de mens weer de kern van succesvolle organisaties. Welke uitdaging ook, ICT-systemen, processen

Nadere informatie

PARADOXAAL LEIDINGGEVEN Met: Ivo Brughmans en Arjan van Vembde

PARADOXAAL LEIDINGGEVEN Met: Ivo Brughmans en Arjan van Vembde OLD WAYS WON T OPEN NEW DOORS. DRIEDAAGS LEERTRAJECT Alleen / Samen Intern / Extern Leiden / Volgen Ratio / Intuïtie Doen / Denken PARADOXAAL LEIDINGGEVEN Met: Ivo Brughmans en Arjan van Vembde Paradoxen

Nadere informatie

NLP Business Practitioner Training

NLP Business Practitioner Training NLP Business Practitioner Training Sturen met Emotionele Intelligentie Bent u toe aan een doorbraak? Wat levert NLP u op? Inspiratie en focus Persoonlijke effectiviteit Communicatieve kracht Persoonlijke

Nadere informatie

Leergang Opleidingsmanagement

Leergang Opleidingsmanagement Leergang Opleidingsmanagement Voor Trainingscoördinatoren Opleidingsmanagers Leidinggevenden met opleidingstaken Hoe kan ik gezond verstand plannen onderbouwen met bewezen modellen en inzichten? Hoe overtuig

Nadere informatie

M-power jezelf in 5 dagen

M-power jezelf in 5 dagen M-power jezelf in 5 dagen Masterclass Persoonlijk Leiderschap met Management Drives als solide basis m-power jezelf in 5 dagen Succesvol werken begint bij jezelf goed kennen. Dan ben je je bewust van je

Nadere informatie

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIGE ORGANISATIE

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIGE ORGANISATIE AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIGE ORGANISATIE En in een gelukkige organisatie bruist het van de ideeën, worden deadlines altijd gehaald, werken de mensen met plezier samen en zijn de klanten

Nadere informatie

Coachend leiderschap Om anderen te leren veranderen, moet je zelf durven veranderen

Coachend leiderschap Om anderen te leren veranderen, moet je zelf durven veranderen Coachend leiderschap Om anderen te leren veranderen, moet je zelf durven veranderen Hoe zorg je voor groei, inspiratie en resultaatgerichte samenwerking binnen je team? Hoe ga jij om met veranderingen?

Nadere informatie

Professionele en persoonlijke groei?

Professionele en persoonlijke groei? + Professionele en persoonlijke groei? Samen naar meer resultaat, meer gemak en meer plezier! Han Oei Oei voor Groei - www.oeivoorgroei.nl info@oeivoorgroei.nl 0633794681 + Meer resultaat, meer gemak en

Nadere informatie

Post-hbo cursus Jobcoach

Post-hbo cursus Jobcoach Post-hbo cursus Jobcoach Voor veel mensen met een arbeidshandicap is terugkeer naar betaald werk geen optie. Aan de zijlijn van de samenleving staan echter ook niet. Een jobcoach helpt om een passende

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl. Opleiding Periode maart t/m juni 2016 11 modules verdeeld over 6 lesdagen Locatie Bergse Bossen in Driebergen www.huisartsvanmorgen.nl P R A K T I J K M A N A G E M E N T De opleiding tot praktijkmanager

Nadere informatie

Visie. Volharding. De diepte in De bestaande situatie ontregelen gebeurt niet door een oppervlakkige HAAL MEER RESULTAAT UIT JEZELF EN ANDEREN

Visie. Volharding. De diepte in De bestaande situatie ontregelen gebeurt niet door een oppervlakkige HAAL MEER RESULTAAT UIT JEZELF EN ANDEREN HAAL MEER RESULTAAT UIT JEZELF EN ANDEREN The privilege of a lifetime is to become who you truly are. - Carl Jung Visie Als authentiek leider ben je een kapitein aan het roer van een schip. Handen aan

Nadere informatie

TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN. Become a better me and we.

TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN. Become a better me and we. TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN Become a better me and we. TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN. Become a better me and we. Leer hoe je als leidinggevende bij jezelf en je team energie aanwakkert, zodat jullie

Nadere informatie

LEIDINGGEVEN AAN VERANDERING IN DE PRAKTIJK

LEIDINGGEVEN AAN VERANDERING IN DE PRAKTIJK LEIDINGGEVEN AAN VERANDERING IN DE PRAKTIJK Real change by real people The Human Effect INLEIDING Dit leertraject is speciaal ontworpen voor mensen die leiding geven aan veranderingsprocessen met een bepaalde

Nadere informatie

REALTIME LEIDERSCHAP ONTWIKKELING

REALTIME LEIDERSCHAP ONTWIKKELING REALTIME LEIDERSCHAP ONTWIKKELING ERNST JAN REITSMA 27 NOVEMBER 2014 REALTIME LEADERSHIP DEVELOPMENT 1. Iets over theorieën 2. Belang van Live Event 3. Ervaringen 4. Feedback organiseren 5. Voorbeelden

Nadere informatie

Het Euretco Leiderschapspracticum: van ondernemer naar inspirerend leider

Het Euretco Leiderschapspracticum: van ondernemer naar inspirerend leider Het Euretco Leiderschapspracticum: van ondernemer naar inspirerend leider In het nieuwe retailen staat de P van people centraal. Meer dan je collectie en je winkeluitstraling zorgen de mensen in je organisatie

Nadere informatie

De evolutie-sprong van management naar leiderschap

De evolutie-sprong van management naar leiderschap De evolutie-sprong van management naar leiderschap What got you here, won't get you there - Marshall Goldsmith Als ervaren manager heb je het allemaal al eerder gehoord Als effectief manager gebruik je

Nadere informatie

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijke effectiviteit Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken Hoe vaak gebeurt het dat een collega vraagt of je op het laatste moment nog even wilt meelezen met een

Nadere informatie

Continu verbeteren. Coaching Kata MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: 2015 ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Continu verbeteren. Coaching Kata MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: 2015 ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Continu verbeteren Coaching Kata MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: 2015 ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Coaching Kata Cultuur en gedragsverandering zijn de sleutels tot succesvolle Lean initiatieven

Nadere informatie

Basisinformatie Opleiding

Basisinformatie Opleiding Basisinformatie Opleiding Introductie Je neemt deel aan de opleiding Professional Coaching & Leiderschap bij Coachcenter. De opleiding is er voor ieder die zichzelf verder wil ontwikkelen op persoonlijk

Nadere informatie

Coachen met ziel en zakelijkheid 1 Coachend leiderschap

Coachen met ziel en zakelijkheid 1 Coachend leiderschap Coachen met ziel en zakelijkheid 1 Coachend leiderschap Versterk je leiderschap als manager door doelgericht te werken aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling Vergroot je coachingsvaardigheden

Nadere informatie

Training & Ontwikkeling

Training & Ontwikkeling Inleiding FOCUS Leren & Ontwikkelen uit Wormerveer is een sterk groeiende Human Resources Development dienstverlener met een duidelijke focus op resultaatgerichtheid en professionalisering. Wij onderscheiden

Nadere informatie

Het vergt een ware Rebel mindset om zo n ongewoon, bijna buitenaards ontwerp te creëren. Rebel Leadership

Het vergt een ware Rebel mindset om zo n ongewoon, bijna buitenaards ontwerp te creëren. Rebel Leadership Een rebel leader is een leider die zichzelf durft te zijn, gedreven is vanuit zijn of haar purpose en in staat is om de status quo op een positieve, humane en duurzame manier te doorbreken. 2 The Gateshead

Nadere informatie

Brochure Vitaliteitstraining

Brochure Vitaliteitstraining Brochure Vitaliteitstraining Persoonlijke grip op vitaliteit 1 Vitaliteitstrainingen met een blijvend effect Het is wetenschappelijk bewezen dat vitale medeers zich niet alleen beter voelen, maar ook productiever

Nadere informatie

Als je zegt dat je het niet kan, dan heb je gelijk Als je zegt dat je het wel kan, heb je ook gelijk ALBERT EINSTEIN

Als je zegt dat je het niet kan, dan heb je gelijk Als je zegt dat je het wel kan, heb je ook gelijk ALBERT EINSTEIN g Als je zegt dat je het niet kan, dan heb je gelijk Als je zegt dat je het wel kan, heb je ook gelijk ALBERT EINSTEIN onze waarden: vernieuwend plezier stoer inzicht leiderschap beweging verbinding vertrouwen

Nadere informatie

Coaching Bij toenemende complexiteit

Coaching Bij toenemende complexiteit Coaching Bij toenemende complexiteit Anders denken en anders doen Iedereen voelt wel aan dat top-down niet meer werkt, zodra de complexiteit toeneemt. Leiders vragen zich af wat

Nadere informatie

Silence is a great source for leadership

Silence is a great source for leadership >> 4 Silence is a great source for Introductiecursus meditatie & mindfulness Silence is a great source for Leertraject In deze introductiecursus van vier sessies van 2 uur ontdek je hoe meditatie en mindfulness

Nadere informatie

TOPLEERGANG LEIDERSCHAPSONTWIKKELING. maart - september 2019

TOPLEERGANG LEIDERSCHAPSONTWIKKELING. maart - september 2019 TOPLEERGANG LEIDERSCHAPSONTWIKKELING maart - september 2019 TOPLEERGANG LEIDERSCHAPSONTWIKKELING maart - september 2019 He that would govern others, first should be the master of himself. - Philip Massinger

Nadere informatie

NLP Business Practitioner Training

NLP Business Practitioner Training NLP Business Practitioner Training Sturen met Emotionele Intelligentie Bent u toe aan een doorbraak? Wat levert NLP u op? Inspiratie en focus Persoonlijke effectiviteit Communicatieve kracht Persoonlijke

Nadere informatie

Vergroot de communicatiekracht van jezelf én je organisatie

Vergroot de communicatiekracht van jezelf én je organisatie editie 2017 Liever communicatiever- leertraject voor communicatieprofessionals Vergroot de communicatiekracht van jezelf én je organisatie Ik communiceer, jij communiceert, wij communiceren. Communiceren

Nadere informatie