Low Impact Oefeningen Tegen Cellulite

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Low Impact Oefeningen Tegen Cellulite"

Transcriptie

1 Low Impact Oefeningen Tegen Cellulite Stap voor stap, weg met cellulite Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst

2 Ik begin dit gratis rapport met een misschien wel erg bold statement, maar toch durf ik hem te maken! Hier is het: Iedereen kan zelfstandig zijn eigen cellulite snel oplossen (binnen 1 week resultaat)! Veel mensen weten echter niet hoe ze dit moeten doen, ze hebben geen duidelijk plan van aanpak voor dit probleem. Het enige was men denkt te weten is dat crèmes en dure massage behandelingen dit probleem kunnen oplossen. Dit is echter niet het geval! Ook jij kan snel een eenvoudig van je cellulitis af komen Een duidelijk plan van aanpak is altijd nodig wanneer je iets wilt bereiken. Ken jij de blauwdruk om van cellulite af te komen? Een stap voor stap handleiding? In deze korte handleiding krijg je een aantal handige tips en strategieën om je cellulite klachten te minderen. Misschien is het ook handig dat ik mezelf even kort voorstel? Dit is wel zo netjes toch? Hieronder een kleine introductie wie ik ben en waarom je naar mij zou moeten luisteren.

3 Wie ben ik? Mijn naam is Jack Boekhorst en ik ben de oprichter van de website optimalegezondheid.com. Al jaren heb ik mensen met verschillende gezondheidsklachten. Jij bent niet de eerste die dit ebook aan het lezen is. Vele zijn je voor gegaan. Veel vrouwen (Soms ook mannen) hebben last van cellulite. Hier wordt zo weinig mogelijk over gepraat, juist omdat dit een redelijk gevoelig onderwerp schijnt te zijn. Dit is ook begrijpelijk Waarom jij cellulite vrij kan zijn: Jij zult precies leren wat je tegen cellulite zou moeten doen! Jij krijgt je blauwdruk + het stappenplan in handen Jij hebt zelf ACTIE ondernemen en dat wordt beloond! GEEN CELLULITE MEER! En het mooie is Het enige wat je hoeft te doen is het volgen van een simpel stappenplan om van al je klachten (direct en indirect) af te komen! Maar eerst: Als jij het type persoon bent die. 1. Niet naar de ervaringen van andere luistert 2. Geen simpel stappenplan kan volgen 3. Als je niet van plan bent om zelf actie te ondernemen Dan is het beter dat je niet verder leest Maar als je bereidt bent om open te staan voor slimme dingen die nu ECHT het verschil maken, dan kan ik je garanderen dat je snel resultaat zult zien.

4 Ik zal je dat ene ding onthullen, maar eerst wil ik je of je laten herinneren aan de 3 concepten waardoor al meer dan mensen NU geen last meer hebben van cellulite. 1. Ik ga precies het tegenovergestelde doen.. Ik ga het probleem confronteren 2. Ik ga out of the box denken! 3. Ik volg het stappenplan Goed, ik zal je nu de tips geven. Maar eerst wil ik je een aantal van de meest voorkomende cellulite behandelingen voorleggen en waarom er ook een BETER alternatief is! Niet alle behandeling zijn even succesvol. Vaak is er slechts een laag succespercentage.

5 Traditionele Cellulite Behandelingen Het is lastig om cellulite te behandelen. Er zijn wel een aantal traditionele behandelingen bedacht, maar deze zijn niet altijd succesvol. 1. Methylxanthines: Methylxanthines zijn een groep chemische stoffen die aminofylline, cafeïne en theophyilline omvatten. Deze chemische stoffen zijn aanwezig in veel cellulite crèmes en worden gepromoot als behandelingen voor cellulite vanwege hun bekende vermogen om vet af te breken. Helaas kunnen de crèmes niet de vereiste concentratie van deze chemicaliën leveren die nodig is voor de vetafbraak. Ook werken de crèmes niet lang genoeg en dus moet je eigenlijk de hele dag smeren. Studies hebben wel aangetoond dat er een kleine afname van het vet is, maar dit is niet significant genoeg om de cellulite weg te werken. 2. Massages: Diverse machines zijn op de markt die de gebieden die door cellulite zijn aangetast masseren. Deze machines hebben vaak rollende cilinders die de huid bij elkaar drukt. Een voorbeeld van massages zo n machine is Endermologie, die werd ontwikkeld in Frankrijk en is gebruikt voor behandeling van cellulite sinds het midden van de jaren Deze techniek maakt gebruik van een elektrisch aangedreven apparaat dat de getroffen gebieden aanzuigt, trekt en knijpt. Behandelingen zijn duur en meestal duurt een sessie 30 tot 45 minuten. Meestal zijn er 10 tot 12 behandelingen nodig voordat er enig resultaat zichtbaar is. Deze behandeling haalt het vet niet weg, maar verspreid het meer, de cellulite kan dus wel terug komen en dus ook de behandeling.

6 3. Laser-of lichttherapie: Er zijn twee lichttherapie-apparaten die zuigkracht of massage combineren met lichttherapie voor de tijdelijke verlaging van de verschijning van cellulite. TriActive is een behandeling die een low-level laser behandeling met zuig-en manipulatie behandeling van de huid combineert. VelaSmooth is een behandeling laser- en massagetherapie combineert. Net als Endermologie vereisen beide behandelingen meerdere behandelingen en moet je alles bijhouden om een verbetering van de situatie te zien. Laser-massage behandelingen zijn nog duurder dan de massages meestal kost zo n behandeling duizenden euro s. 4. Wraps: Veel salons bieden kruidige of andere vormen van body wraps als behandeling voor cellulite aan. Net als cellulite diëten is hun effect niet bewezen of gerapporteerd in gecontroleerde studies in de medische literatuur. De wraps kunnen vochtophopingen verminderen en de algehele uitstraling van de huid verbeteren, deze effecten zijn echter tijdelijk. Het is ook niet mogelijk om het lichaam te ontgiften door het gebruik van kruiden of andere wraps. Elke behandeling heeft zo zijn voordelen en nadelen! Jij zit toch niet te wachten op eventuele MOGELIJKE oplossing om van cellulite af te komen?

7 Low Impact Oefeningen Er zijn erg veel verschillende vormen van cellulite. Niet alleen op je benen en billen kan het voorkomen. Ook je buik, dijen en armen kunnen zich omtoveren tot een sinaasappelschil. Het is bewezen dat sport en beweging een goede behandeling is tegen cellulite. Billen Laten we beginnen met misschien wel het belangrijkste onderdeel. Dit is vaak ook de reden waarom vrouwen zich niet helemaal zeker voelen in badkleding. De billen zijn een belangrijk onderdeel en dit is vaak ook het eerst deel waar de cellulitis zich zal vormen. Hieronder een aantal oefeningen waarbij je de billen traint. 1. Hoe vaak staan we dagelijks ergens op te wachten? Op de bus, in de rij in de supermarkt of we zitten op een stoel! Span je bilspieren aan voor 5 seconden en ontspan de hierna weer. Herhaal dit zo vaak als je kunt. Het is misschien niet direct de meest efficiënte methode maar omdat je dit eigenlijk op elk moment van de dag kunt doen, staat deze bovenaan de lijst. 2. Squats. Deze is best zwaar, maargoed wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Ga rechtop staan, met je handen achter je hoofd (alsof je buikspieren gaan doen) en zak door je knieën en houdt hierbij je rug recht. Doe dit 8 keer en wacht dan een aantal minuten. Herhaal dit 5 keer!

8 3. Deze oefening lijkt erg op de voorgaande. Houd je handen achter je hoofd en i.p.v. het zakken door je knieën doe je een stap vooruit en kniel dat been. Herhaal dit met beide benen. 4. Ga op je handen en knieën zitten (als een soort hond). Strek dan een van de beide benen naar achter en probeer deze zo ver mogelijk te strekken. Herhaal dit principe met beide benen. 5. Ga compleet gestrekt op de grond liggen met je armen en bene languit. Til vanaf dit punt je billen naar boven zodat je een soort van boog maakt! Houdt dit 4 seconden aan en laat je weer zakken. Herhaal dit 5 keer en neem dan 1 minuut pauze. Dit doe je vervolgens 5 keer. In het Cellulite Verdwijn Programma vindt je een compleet overzicht van dagelijkse kleine oefeningen!

9 Yoga cellulite Veel mensen zijn van mening dat yoga bestaat uit oefeningen voor het lichaam en meditatie technieken. Yoga is echter meer dan dat. Yoga is meer een gemoedstoestand. Wanneer je tot rust komt, de gedachtes uit je hoofd verbannen zijn en niets je meer afleid heb je de gemoedstoestand van yoga. De bedenkers van yoga probeerden deze gemoedstoestand eerst te bereiken met meditatie. In de loop der jaren zijn daar lichaamsoefeningen bij gekomen. Deze oefeningen moeten je helpen tot rust te komen. Vandaar dat yoga een lichaam en geest oefening is. Cellulite en Yoga Mensen met cellulitis kunnen de klachten verminderen door wekelijks twee uur yoga te beoefenen. Door deze low-impact oefeningen te doen, zullen je spieren versterken en een betere vorm krijgen. Hieronder de verschillende yoga oefeningen. Yoga Oefeningen Voor yoga oefeningen hoef je niet naar een yoga instructeur. Je kunt ook makkelijk thuis beginnen. In dit hoofdstuk beschrijf ik oefeningen die je in je eentje kunt uitvoeren. Bij elke yoga sessie die je onderneemt is het goed om een evenwichtshouding, centeroefening, onderbuik verstevendige oefening, omgekeerde oefening, draaiing en een buigoefeningen. De buigoefeningen moeten elke kant op gaan. Dus een voorwaartse, zijwaartse en achterwaartse buiging. De laatste oefening dient een van ontspanning te zijn. Op die manier krijg je ook het gevoel dat je iets af hebt gemaakt. Ik zal in deze handleiding een paar oefeningen beschrijven die je thuis kunt uitvoeren.

10 Oefeningen voor in de ochtend. Wanneer je s ochtends yoga wilt beoefenen worden er vaak andere houdingen gebruikt dan s avonds. Dit omdat je geestelijk allerter bent, maar lichamelijk vaak nog wat stijfjes. De oefeningen die ik geef hoeven niet in deze volgorde uitgevoerd te worden. Machtige houding Utkatasana Stap 1> sta recht op met je voeten tegen elkaar aan. Buig dan door je knieën terwijl je jouw hiel op de grond houd. Breng je armen dan gestrekt naar voren en druk je handpalmen tegen elkaar. Als of je gaat bidden. Dan breng je je armen, nog steeds gestrekt, tot boven je hoofd. Doe dit terwijl je inademt. Wanneer je armen boven je hoofd zijn probeer je jouw ellebogen te strekken. Daarna strek je jouw bovenlichaam ook naar boven. Probeer daarbij je schouders laag te houden, dus niet op te trekken zoals wanneer je iets niet weet. Stap 2> Kijk omhoog. Beweeg je bekken naar voren om je onderrug af te platten. Trek je buikspieren in om het afplattende effect te versterken. Span de spieren langs je wervelkolom om hem rechter te maken. Buig dan nog verder in een zittende houding en druk je dijen tegen elkaar aan. Hou deze houding een tijd vast terwijl je door je neus in en uit ademt. Probeer daarbij niet je grens van wat je aankan te overschrijden.

11 De kat- Biralasana (goed voor de rug) Stap 1> Ga op handen en knieën zitten. Je handen iets voor de schouders en je knieën onder jouw heupen. Stap 2> Maak een holle rug terwijl je inademt. Beweeg je stuitje en je borstbeen omhoog. Kijk omhoog en probeer je nek lang te houden. Druk je handen tegen de vloer. Stap 3> Tijdens het uitademen maak je een bolle rug. Let hierbij vooral op de onderrug, dit is namelijk geen natuurlijke beweging voor dat deel van je lichaam. Laat de onderrug de kromming volgen en de beweging doorgeven aan je bekken. Deze wordt dan naar achteren gekanteld. Aan het einde van de uitademing houd je jouw kin zo dicht mogelijk bij het borstbeen. Bij deze oefening merk je hoe ver je schouderbladen uit elkaar staan. Stap 4> Probeer de voorgaande stappen te herhalen. De ademhaling moet je zo synchroon mogelijk met de beweging maken. Bij elke herhaling kun je de oefening groter maken, dus de rug boller of krommer. In het Cellulite Verdwijn Programma geef ik je een compleet overzicht van de yoga oefeningen specifiek gericht op je bui, benen en billen!

12 Conclusie Bepaalde sport oefeningen in combinatie met een specifiek voedingspatroon kan je daadwerkelijk helpen om de klachten en symptomen van cellulitis te verminderen. Ik weet dat het nogal veel moeite vereist in het begin, maar je zult merken dat je er daadwerkelijk erg veel baad bij hebt. Cellulite bij de KERN aanpakken! Vond je de tips uit dit boek interessant en wil je graag direct aan de slag om cellulite aan te pakken? Wil je daarbij ook leren op welke manier je een gezonde lifestyle kunt opbouwen voor meer energie en gezonde mooie gladde huid? Dan kun je het beste even kijken naar mijn Cellulite Verdwijn Programma. Een methode puur gericht om cellulite op een natuurlijke manier dramatisch te verminderen. Het Cellulite Verdwijn Programma is een totaaloplossing om de ophoping vetten onder de huid, toxines en de hormoonhuishouding op orde te brengen met een aantal zeer effectieve anti-cellulite supplementen en leefstijl tips. Kijk voor meer informatie op:

13 Door: Jack Boekhorst - Initiatiefnemer / Coach OptimaleGezondheid.com klantenservice@optimalegezondheid.com Copyright - Alle rechten zijn voorbehouden. Disclaimer: Dit e-book en andere informatieproducten van optimalegezondheid.com worden aangeboden voorinformatiedoeleinden. Het is geen medisch advies, noch moet het zodanig worden opgevat.

Low Impact Oefeningen

Low Impact Oefeningen Low Impact Oefeningen Tips Om Fibromyalgie Klachten Te Verlichten Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst Ik begin dit gratis rapport met een misschien wel erg bold statement, maar toch durf

Nadere informatie

Schimmel Weg Stappenplan

Schimmel Weg Stappenplan Schimmel Weg Stappenplan Stap voor stap, weg met schimmel Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst Ik begin dit gratis rapport met een misschien wel erg bold statement, maar toch durf ik hem te

Nadere informatie

Jicht Pijn Verdwijn Tips

Jicht Pijn Verdwijn Tips Jicht Pijn Verdwijn Tips Stap voor stap, weg met Jicht Aanvallen & Pijn Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst Ik begin dit gratis rapport met een misschien wel erg bold statement, maar toch

Nadere informatie

4 Anti Oorsuizen Supplementen

4 Anti Oorsuizen Supplementen 4 Anti Oorsuizen Supplementen Stap voor stap, weg met OORSUIZEN Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst Ik begin dit gratis rapport met een misschien wel erg bold statement, maar toch durf ik

Nadere informatie

Low Impact Oefeningen

Low Impact Oefeningen 2012 Low Impact Oefeningen OptimaleGezondheid.com Inhoud Inleiding... 2 Wie ben ik... 2 Traditionele cellulite behandelingen... 4 Low Impact Oefeningen... 5 Oefeningen voor in de ochtend... 6 Machtige

Nadere informatie

Aambeien Verdwijn Tips

Aambeien Verdwijn Tips Aambeien Verdwijn Tips Stap voor stap, weg met aambeien Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst Ik begin dit gratis rapport met een misschien wel erg bold statement, maar toch durf ik hem te

Nadere informatie

Aambeien Verdwijn Tips

Aambeien Verdwijn Tips Aambeien Verdwijn Tips Stap voor stap, weg met aambeien Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst Ik begin dit gratis rapport met een misschien wel erg bold statement, maar toch durf ik hem te

Nadere informatie

Psoriasis vrij leven. Stap voor stap, weg met Psoriasis. Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst

Psoriasis vrij leven. Stap voor stap, weg met Psoriasis. Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst Psoriasis vrij leven Stap voor stap, weg met Psoriasis Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst Ik begin dit gratis rapport met een misschien wel erg bold statement, maar toch durf ik hem te maken!

Nadere informatie

rugpijn Flexicream Praktische tips tegen

rugpijn Flexicream Praktische tips tegen Praktische tips tegen rugpijn Rugpijn komt vaak voor en kan heel storend zijn. De oorzaak hiervan is meestal een slechte houding, een gebrek aan lichaamsbeweging,... Hier zijn 10 oefeningen om uw rug te

Nadere informatie

Yoga Voor Beginners. OptimaleGezondheid.com

Yoga Voor Beginners. OptimaleGezondheid.com 2012 Yoga Voor Beginners OptimaleGezondheid.com Inhoud Yoga Oefeningen... 2 Oefeningen voor in de ochtend... 2 Machtige houding Utkatasana... 2 De kat- Biralasana (goed voor de rug)... 2 De driehoek Trikonasana

Nadere informatie

Oefeningen ter Verbetering van je Lichaamshouding

Oefeningen ter Verbetering van je Lichaamshouding Oefeningen ter Verbetering van je Lichaamshouding Verkeerde lichaamshoudingen veroorzaken klachten. Eén van de meest voorkomende verkeerde houdingen, wordt veroorzaakt door een naar vorend hangend hoofd,

Nadere informatie

Low Impact Oefeningen

Low Impact Oefeningen 2012 Low Impact Oefeningen OptimaleGezondheid.com Inhoud Inleiding... 2 Fibromyalgie symptomen... 3 Traditionele fibromyalgie behandelingen... 4 Ik heb fibromyalgie, wat kan ik doen?... 4 Low Impact Oefeningen...

Nadere informatie

De 5 Tibetanen. Inleiding tot de 5 Tibetanen

De 5 Tibetanen. Inleiding tot de 5 Tibetanen De 5 Tibetanen De 5 Tibetanen zijn eigenlijk 6 oefeningen. De eerste 5 zijn welbekend als "de 5 Tibetanen, maar er is nog een 6e oefening wat "de geheime leer" of "de geheime oefening" wordt genoemd. De

Nadere informatie

Anti Acne Tips. Stap voor stap, weg met acne. Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst

Anti Acne Tips. Stap voor stap, weg met acne. Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst Anti Acne Tips Stap voor stap, weg met acne Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst Ik begin dit gratis rapport met een misschien wel erg bold statement, maar toch durf ik hem te maken! Hier

Nadere informatie

De vijf Tibetaanse Riten

De vijf Tibetaanse Riten De vijf Tibetaanse Riten De vijf Tibetaanse riten gebaseerd op Fontein der Jeugd van Peter Kelder. Deze vijf bewegingen, de riten genoemd, activeren en balanceren de meridianen van het lichaam. In combinatie

Nadere informatie

Rekoefeningen voor de Gehandicapte schutter

Rekoefeningen voor de Gehandicapte schutter Rekoefeningen voor de Gehandicapte schutter Rekken is een essentieel onderdeel van een evenwichtig trainingsprogramma. Het dagelijks uitvoeren van rekoefeningen kan de flexibiliteit en gezonde gewrichten

Nadere informatie

Ademhaling. Yoga Oefeningen

Ademhaling. Yoga Oefeningen Ademhaling We begonnen met een volledige ademhaling. Omdat te oefenen leg je je handen op je buik en adem je diep in. Je zult merken dat je buik uitzet. Je kunt je er heel bewust van zijn als je inademt.

Nadere informatie

BodyBow Gebruikersgids

BodyBow Gebruikersgids BodyBow Gebruikersgids De BodyBow wordt gebruikt voor drie doeleindes: * mobiliteit van wervelkolom, armen en benen te verhogen * kracht van wervelkolom, armen en benen te verhogen * stabiliteit van wervelkolom

Nadere informatie

2. De V-Beweging De V-Beweging of V-sit is een oefening waarmee je vrijwel alle buikspieren goed kunt trainen.

2. De V-Beweging De V-Beweging of V-sit is een oefening waarmee je vrijwel alle buikspieren goed kunt trainen. 1. De Halve Banaan De halve banaan is een van de meest populaire buikspieroefeningen. Het is voor beginners een prima oefening om uit te voeren. Hierbij kun je er zelf voor kiezen hoever je bovenlichaam

Nadere informatie

1. De Fiets De zijkant van de buikspieren worden nog wel eens vergeten bij workouts. Met deze oefening richt je je juist op deze groep spieren.

1. De Fiets De zijkant van de buikspieren worden nog wel eens vergeten bij workouts. Met deze oefening richt je je juist op deze groep spieren. 1. De Fiets De zijkant van de buikspieren worden nog wel eens vergeten bij workouts. Met deze oefening richt je je juist op deze groep spieren. Ga op je rug op de vloer liggen met je handen achter je hoofd.

Nadere informatie

10 OEFENINGEN VOOR THUIS

10 OEFENINGEN VOOR THUIS 10 OEFENINGEN VOOR THUIS Zoek een rustig plekje voor jezelf en neem deze 20 minuten voor jou en jouw lijf. Een gezonde start van de dag, als opwarmer of goede afsluiter. En vergeet niet te genieten! Start:

Nadere informatie

Oefeningen voor patiënten met reumatoïde artritis

Oefeningen voor patiënten met reumatoïde artritis Het is belangrijk om de oefeningen die u in het ziekenhuis hebt gedaan thuis dagelijks voort te zetten. Dit om de gewrichten en spieren in een goede conditie te houden. Probeer op een vast tijdstip te

Nadere informatie

Platte Buik In 10 Minuten -Bonus

Platte Buik In 10 Minuten -Bonus Platte Buik In 10 Minuten -Bonus Met dank aan 50 jaar onderzoek en bijna 90 onderzoeken, hebben wetenschappers de beste oefeningen voor een platte buik ontdekt. Het geheim is om je buikspieren echt uit

Nadere informatie

TIPS EN OEFENINGEN OM UW RUG STERK EN FIT TE MAKEN

TIPS EN OEFENINGEN OM UW RUG STERK EN FIT TE MAKEN TIPS EN OEFENINGEN OM UW RUG STERK EN FIT TE MAKEN Maximale ontspanning voor uw rug De rug is zo maximaal ontspannen. De armen liggen langs het lichaam. De knieën zijn 90 graden gebogen en liggen op een

Nadere informatie

Buikspieroefeningen (basis)

Buikspieroefeningen (basis) Buikspieroefeningen (basis) Crunch Stap 1: Ga plat op de grond liggen met de knieën gebogen. Vouw je handen achter het hoofd, achter de oren (sla de handen dus NIET achter je hoofd in elkaar). Stap 2:

Nadere informatie

Bekkenkanteling: maak afwisselend een bolle- en holle rug, waarbij romp en hoofd stil blijven liggen op de onderlaag.

Bekkenkanteling: maak afwisselend een bolle- en holle rug, waarbij romp en hoofd stil blijven liggen op de onderlaag. www.gezondbewegen.nl Rugoefeningen Algemene adviezen: Creëer een vaste plaats en een vast tijdstip en voer de oefeningen twee keer per dag uit Realiseer u, indien de klachten verminderd of verdwenen zijn,

Nadere informatie

OEFENSCHEMA HARTREVALIDATIE

OEFENSCHEMA HARTREVALIDATIE OEFENSCHEMA HARTREVALIDATIE 17601 Inleiding In deze folder vindt u een algemeen oefenschema en beweegadvies. Deze kunt u gebruiken ter voorbereiding op de revalidatie, maar ook tijdens en na de revalidatieperiode.

Nadere informatie

Geen tijd om elke dag te sporten? Kom thuis in actie met 1-minuut oefeningen!

Geen tijd om elke dag te sporten? Kom thuis in actie met 1-minuut oefeningen! Geen tijd om elke dag te sporten? Kom thuis in actie met 1-minuut oefeningen! Astrid Witte zomer 2014 Even vooraf: - Deze oefeningen zijn bedoeld voor gezonde volwassenen - Heb je klachten, overleg dan

Nadere informatie

Ga, met een regelmatig tempo, een wandeling van minimaal 20 minuten maken. Gebruik deze tijd om positief over jezelf te denken.

Ga, met een regelmatig tempo, een wandeling van minimaal 20 minuten maken. Gebruik deze tijd om positief over jezelf te denken. Zo Zat Vrij Don Woe Di Ma Zo Zat Vrijd Don Woe Di Ma Medium Week 1 Ga, met een regelmatig tempo, een wandeling van minimaal 20 minuten maken. Gebruik deze tijd om positief over jezelf te denken. Doe de

Nadere informatie

Beweegpakket VAL-net. oefeningen voor patiënten

Beweegpakket VAL-net. oefeningen voor patiënten Beweegpakket VAL-net oefeningen voor patiënten INLEIDING 3 OEFENINGEN 4 MEER INFORMATIE 32 2 Beste kinesitherapeut, Inleiding Dit Beweegpakket VAL-net bestaat uit een selectie van oefeningen die u kunt

Nadere informatie

PECTUS REVALIDATIE. De pectoralisspieren. De rugspieren

PECTUS REVALIDATIE. De pectoralisspieren. De rugspieren PECTUS REVALIDATIE Het doel van de pectus revalidatie (training borst- en rugspieren) is het versterken van de spieren van de borst en de rug en hiermee het verbeteren van je lichaamshouding. De volgende

Nadere informatie

2012 Editie v1.0 EquestrianMassage.nl F.S.A. Tuinhof. Oefeningen voor een gezond lichaam en geest

2012 Editie v1.0 EquestrianMassage.nl F.S.A. Tuinhof. Oefeningen voor een gezond lichaam en geest 2012 Editie v1.0 EquestrianMassage.nl F.S.A. Tuinhof Oefeningen voor een gezond lichaam en geest De Soldaat Dit is de eerste van de vier warming up oefeningen waarbij het doel is de hartslag te verhogen

Nadere informatie

Oefeningen bij osteoporose

Oefeningen bij osteoporose Oefeningen bij osteoporose Algemeen In deze folder staan oefeningen die u kunt doen bij osteoporose. Tips voor het uitvoeren van de oefeningen Ademt u rustig door tijdens de oefeningen (adem niet vasthouden

Nadere informatie

Mobiliserende oefeningen voor thuis

Mobiliserende oefeningen voor thuis Mobiliserende oefeningen voor thuis Oefeningen om het lichaam zo soepel mogelijk te houden Oefeningen Cervicale wervelkolom HCWK 1) Extensie: Ga rechtop zitten op een stoel en plaats de middelvingers van

Nadere informatie

Ga op de rug liggen. Buig de knieën en zet de voeten plat op de grond. Klap beide knieën naar één kant.

Ga op de rug liggen. Buig de knieën en zet de voeten plat op de grond. Klap beide knieën naar één kant. BUIKSPIEREN Klap beide knieën naar één kant. Beweeg de kin naar de borst en kom met de romp een klein stukje recht omhoog. Houd 4 tellen vast en ga langzaam weer terug. Bij nekklachten, nek ondersteunen

Nadere informatie

Hernia met een radiculair syndroom in de lage rug Adviezen & oefeningen. Afdeling Fysiotherapie IJsselland Ziekenhuis

Hernia met een radiculair syndroom in de lage rug Adviezen & oefeningen. Afdeling Fysiotherapie IJsselland Ziekenhuis Hernia met een radiculair syndroom in de lage rug Adviezen & oefeningen Afdeling Fysiotherapie IJsselland Ziekenhuis Inleiding U bent patiënt op de afdeling neurologie van het IJsselland Ziekenhuis. Er

Nadere informatie

Oefeningen met de fitnessbal

Oefeningen met de fitnessbal Oefeningen met de fitnessbal Praktische trainingstips Zorg dat u voldoende ruimte om u heen hebt. Zorg dat uw voeten stevig op de grond staan en niet kunnen wegglijden. Leg een stroef matje eronder of

Nadere informatie

Plank set 1 set 2 set 3 set 4 set 5 20 sec 20 sec 20 sec 20 sec 20 sec

Plank set 1 set 2 set 3 set 4 set 5 20 sec 20 sec 20 sec 20 sec 20 sec Plank set 1 set 2 set 3 set 4 set 5 20 sec 20 sec 20 sec 20 sec 20 sec We beginnen met de normale Plank. Leun op de ellebogen en op te tenen en houd je lichaam in een rechte lijn. Span de buik aan en laat

Nadere informatie

E-BOOK. Krachtschema. Wil jij fitter en sterker worden? DOE MEE. Voor 1 dag

E-BOOK. Krachtschema. Wil jij fitter en sterker worden? DOE MEE. Voor 1 dag E-BOOK Wil jij fitter en sterker worden? DOE MEE Krachtschema Voor 1 dag Hi, super leuk dat je mijn E-book hebt aangevraagd! Wil jij graag fitter en sterker worden? Met dit krachtschema voor 1 dag help

Nadere informatie

CD Liggende Yoga oefeningen (Joke Hellemans) tekstuitwerking

CD Liggende Yoga oefeningen (Joke Hellemans) tekstuitwerking CD Liggende Yoga oefeningen (Joke Hellemans) tekstuitwerking INLEIDING (Fragment 1. 2:16 min.) We beginnen nu met de liggende bewegingsoefeningen. Sta jezelf toe deze oefeningen met dezelfde zorgzame aandacht

Nadere informatie

Wekelijkse Work Out!

Wekelijkse Work Out! Wekelijkse Work Out! Maandag - Conditie Wandeling Dinsdag - Driehoek Push Up Woensdag - Squat Donderdag - De Curl - Up Vrijdag - Boksen Zaterdag - Dips Zondag -Conditie Jumps INTRO Deze work out oefeningen

Nadere informatie

Core-stabilityoefeningen (oefeningen voor rompstabiliteit)

Core-stabilityoefeningen (oefeningen voor rompstabiliteit) Core-stabilityoefeningen (oefeningen voor rompstabiliteit) Bruggetje Ga op je rug liggen. Buig je knieën tot 90 graden en zet beide voeten plat op de grond. Je armen liggen langs je lichaam met je handpalmen

Nadere informatie

Yoga ebook. Starten met yoga

Yoga ebook. Starten met yoga Yoga ebook Starten met yoga Inleiding Als je nog nooit Yoga gedaan hebt, blijft het vaak een gegeven dat mensen denken dat yoga in feite een soort meditatie is. Zitten in kleermakerszit, de lotushouding,

Nadere informatie

Adviezen na een open-hart-operatie. Afdeling Fysiotherapie

Adviezen na een open-hart-operatie. Afdeling Fysiotherapie 00 Adviezen na een open-hart-operatie Afdeling Fysiotherapie U bent herstellende van een operatie aan uw hart. De fysiotherapeut heeft u na de operatie begeleid bij het weer oppakken van activiteiten en

Nadere informatie

Oefeningen bij schouderklachten

Oefeningen bij schouderklachten Oefeningen bij schouderklachten Uw behandelend arts heeft u geadviseerd oefeningen te doen om uw schouderklachten te helpen verminderen. Het is, in eerste instantie, niet nodig om de oefeningen onder begeleiding

Nadere informatie

De foamroll oefeningen

De foamroll oefeningen www.bodyrelease.nl De foamroll oefeningen Wat je vooraf moet weten De foamroll oefeningen die je uitvoert moeten voelen als een diepe massage en kunnen zowel direct op de huid als met kleding aan worden

Nadere informatie

Krachttraining mannen

Krachttraining mannen Krachttraining mannen Dit schema is speciaal gemaakt voor mannen, die meer spiermassa en kracht willen opbouwen. Dit schema biedt je een full body workout, wat betekent dat al je spiergroepen aan bod zullen

Nadere informatie

1- Stretchen Flexie - Sets:3 / Vasthouden:10sec / Rust:10sec. 2- Passieve ROM Extensie - Sets:3 / Vasthouden:10sec / Rust:10sec.

1- Stretchen Flexie - Sets:3 / Vasthouden:10sec / Rust:10sec. 2- Passieve ROM Extensie - Sets:3 / Vasthouden:10sec / Rust:10sec. Notities: 1- Stretchen Flexie - Sets:3 / Vasthouden:10sec / Rust:10sec Ga op handen en knieën liggen (vierpuntspositie) met je knieën recht onder je heupen en je handen recht onder je schouders. Je rug

Nadere informatie

Zomerfit Pagina 1 van 5

Zomerfit Pagina 1 van 5 Zomerfit Pagina 1 van 5 1. Brug in ruglig met calf raises Neem plaats in ruglig met de kniëen gebogen, waarbij de voeten plat op de mat staan. Til het bekken op tot een brugpositie en ga op de tenen staan.

Nadere informatie

Oefeningen. Uitademen als u kracht zet, inademen als u ontspant.

Oefeningen. Uitademen als u kracht zet, inademen als u ontspant. Oefeningen Sterke en geoefende buikspieren zijn belangrijk. Omdat ongetrainde en slappe buik- en rugspieren kunnen zorgen voor een slechte houding en rugklachten. Bouw het oefenen van de buikspieren langzaam

Nadere informatie

Stoelyoga. Navorming PVI. Basishouding

Stoelyoga. Navorming PVI. Basishouding Stoelyoga Navorming PVI Basishouding Zit met je rug tegen de leuning van de stoel. Je voeten staan stevig op de grond, benen op heupwijdte. Laat je handen ontspannen op je bovenbenen rusten met de palmen

Nadere informatie

Cardioschema (50 minuten)

Cardioschema (50 minuten) Cardioschema (0 minuten) Programma Programma minuten» niveau Fiets minuten» niveau à minuten» minuten niveau» minuten niveau» minuten niveau Crosstrainer 0 minuten» minuten wandelen» lopen minuten aan

Nadere informatie

MINDFUL. Abs Challenge

MINDFUL. Abs Challenge WEEK 1 WEEK 2 WEEK 3 WEEK 4 MINDFUL Abs Challenge Een sterkere en strakkere core: daar heb je maar één maand voor nodig. Met een sterkere core-stability verbeter je je sportprestaties en je houding. Bovendien

Nadere informatie

Core stability training

Core stability training Core stability training Oefening 1: Uitgangspositie: liggend op de buik. Plaats de ellebogen recht onder de schouders. De vuisten wijzen naar voren. Breng vervolgens de buik van de grond door te steunen

Nadere informatie

Informatie fysiek programma

Informatie fysiek programma Informatie fysiek programma Beste Speler, Zoals je misschien al weet is het naast tegen de bal aan slaan belangrijk dat je je fysiek ook goed gaat ontwikkelen. Tijdens de training maak je al kennis met

Nadere informatie

G E S E L E C T E E R D D O O R A U D I O F Y S I O. N L TOP 5 OEFENINGEN TEGEN RUGPIJN DOOR: PETER ARENTSEN

G E S E L E C T E E R D D O O R A U D I O F Y S I O. N L TOP 5 OEFENINGEN TEGEN RUGPIJN DOOR: PETER ARENTSEN G E S E L E C T E E R D D O O R A U D I O F Y S I O. N L TOP 5 OEFENINGEN TEGEN RUGPIJN DOOR: PETER ARENTSEN 5 EFFECTIEVE OEFENINGEN TEGEN LAGE RUGPIJN THUIS UIT TE VOEREN WWW.AUDIOFYSIO.NL V O O R W O

Nadere informatie

7 fijne yogahoudingen

7 fijne yogahoudingen 7 fijne yogahoudingen voor kinderen Bloesem kinderyoga - Ben je jonger dan 7 jaar dan doe je de oefening zonder het benoemen van de ademhaling. - Yoga kan best een uitdaging zijn, dat is ok. Het is belangrijk

Nadere informatie

Maak je klaar voor de lange ontspanning. Pak wat je nodig hebt om comfortabel te liggen.

Maak je klaar voor de lange ontspanning. Pak wat je nodig hebt om comfortabel te liggen. Yoga januari 2018 Aarde in beweging brengen Ga stevig op de aarde staan met je voeten iets wijder dan heupbreedte. Sluit je ogen. Adem uit aandacht is in de voeten. Verplaats je gewicht van je ene naar

Nadere informatie

Simpele oefeningen voor een platte buik. Werk aan uw centrale spieren met deze oefeningen en verbeter uw kracht, houding en stabiliteit.

Simpele oefeningen voor een platte buik. Werk aan uw centrale spieren met deze oefeningen en verbeter uw kracht, houding en stabiliteit. Kom in actie >>> Voel je fit >> Simpele oefeningen voor een platte buik kaart 1 Werk aan uw centrale spieren met deze oefeningen en verbeter uw kracht, houding en stabiliteit. Sit-up >>> Back-Up >>> >>>

Nadere informatie

RUGOEFENINGEN MOBILISEREND

RUGOEFENINGEN MOBILISEREND RUGOEFENINGEN MOBILISEREND Knieën zijwaarts Been uitstrekken - Beweeg de knieën tegelijk naar links en vervolgens naar rechts. Variatie: strek het bovenste been in uiterste positie over het andere been

Nadere informatie

Belangrijke aanwijzingen voordat u met de oefeningen begint:

Belangrijke aanwijzingen voordat u met de oefeningen begint: Belangrijke aanwijzingen voordat u met de oefeningen begint: Rek/Strek oefeningen mogen nooit pijn veroorzaken. Mocht u pijn krijgen stop dan onmiddellijk met de oefening. Het is belangrijk om de rek niet

Nadere informatie

Cholesterol Direct Verlagen

Cholesterol Direct Verlagen Cholesterol Direct Verlagen Stap voor stap, weg met Hoog Cholesterol Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst Ik begin dit gratis rapport met een misschien wel erg bold statement, maar toch durf

Nadere informatie

Oefeningen dynaband. beginpositie uitvoering opbouw Voorbeeld 1. armen voorwaarts. Goed opstrekken Voeten op heupbreedte

Oefeningen dynaband. beginpositie uitvoering opbouw Voorbeeld 1. armen voorwaarts. Goed opstrekken Voeten op heupbreedte Oefeningen dynaband Lees eerst de disclaimer voordat u deze oefeningen begint. Indien u pijnklachten vraag dan eerst uw arts of therapeut om advies. Zorg er voor dat de spieren niet koud zijn, voordat

Nadere informatie

Voer de oefeningen voor het bovenlichaam (pagina 3) uit, gevolgd door de oefeningen voor de buikspieren en zet er een motiverend muziekje bij op.

Voer de oefeningen voor het bovenlichaam (pagina 3) uit, gevolgd door de oefeningen voor de buikspieren en zet er een motiverend muziekje bij op. Zond Zater Vrijd Dond Woe Di Ma Zon Zat Vrij Don Woe Woe Di Ma Superfit Week 1 Vandaag: 30 minuten Cardio Vasculaire (CV) training. Probeer dit eens: 4 minuten power walking (lekker stevig doorstappen

Nadere informatie

Cursus Rust. Het Slotervaart, een ziekenhuis met ambitie KINDERGENEESKUNDE TELEFOONNUMMER 020-512 45 42

Cursus Rust. Het Slotervaart, een ziekenhuis met ambitie KINDERGENEESKUNDE TELEFOONNUMMER 020-512 45 42 Het Slotervaart, een ziekenhuis met ambitie Het Slotervaartziekenhuis, een opmerkelijk en ambitieus ziekenhuis in Amsterdam. In een informele en vertrouwde omgeving werken wij aan innovatieve medische

Nadere informatie

Yogales maart 2019!! Bewust staan

Yogales maart 2019!! Bewust staan Yogales maart 2019 Bewust staan Ga staan met je voeten heupbreedte, voorvoeten licht naar binnen, voel hoe de hiel van je voet contact maakt met de grond, voel de buitenkanten van de voet op de grond voel

Nadere informatie

TRAININGSPLAN STRETCHBANDEN

TRAININGSPLAN STRETCHBANDEN TRAININGSPLAN STRETCHBANDEN FITNESSBANDENSET TRAININGSHANDLEIDING Let op: Wees er voor de training van verzekerd dat uw training bij uw fysieke conditie aansluit. Consulteert u, bij twijfel, de huisarts.

Nadere informatie

De Top 5: Beste Oefeningen Tegen Rugpijn

De Top 5: Beste Oefeningen Tegen Rugpijn De Top 5: Beste Oefeningen Tegen Rugpijn 5 DOELTREFFENDE OEFENINGEN TEGEN LAGE RUGPIJN, THUIS UIT TE VOEREN Door Peter Arentsen Voorwoord Gefeliciteerd met het aanvragen van dit e-book waarmee je de basis

Nadere informatie

ONTSPANNINGSOEFENINGEN

ONTSPANNINGSOEFENINGEN OEFENING 1: VOEL JE LICHAAM Neem even de tijd jouw lichaam te voelen. Waar zit de spanning? Kan je de spanning beetje bij beetje loslaten? 1. Zorg ervoor dat je even niet gestoord wordt en ga rustig op

Nadere informatie

Krachttraining vrouwen

Krachttraining vrouwen Krachttraining vrouwen Krachttraining vormt, ook als vrouw, een belangrijk onderdeel van je trainingsschema. Dit schema biedt je een full body workout, waarbij jij je hele lichaam zult trainen. Gebruik

Nadere informatie

Oefenschema 'Boschmans Ingeborg'

Oefenschema 'Boschmans Ingeborg' Oefenschema 'Boschmans Ingeborg' 27/02/2015 13:48 PROPRIOCEPTIE ROMP STRAIGHT LEG LOW Ruglig. Benen opgetrokken, knieën gebogen, voeten op heupbreedte. De handen samen boven het hoofd. Vooraleer een beweging

Nadere informatie

Dag 1 Datum / / / / / / /

Dag 1 Datum / / / / / / / Trainingsplan FIT Methode Fase 2 Vrouw - 1 - DAG D: UPERBODDY/COR Doel Shape - afvallen & strak lichaam Startdatum Tijd 8 Einddatum Aanwijzingen Dit is FIT Methode fase 2 voor vrouwen. Dit schema is voor

Nadere informatie

www.muyoha.weebly.com

www.muyoha.weebly.com www.muyoha.weebly.com Tekeningen: Eleonora Levanskya Tekst: Muyoha Bron: Christopher S. Kilham The Five Tibetans: Five Dynamic Exercises for Health, Energy, and Personal Power Healing Arts Press 1994 DE

Nadere informatie

Core-stabilityoefeningen (rompstabiliteit)

Core-stabilityoefeningen (rompstabiliteit) VV De Meern o17 seizoen 16/17 Core-stabilityoefeningen (rompstabiliteit) Zomerhuiswerk Beste speler, Binnenkort is het zomerstop! Een mooi moment om even afstand te nemen en rust te krijgen van een (intensief)

Nadere informatie

Oefeningen terwijl u staat. UMC Utrecht oefengids

Oefeningen terwijl u staat. UMC Utrecht oefengids Oefeningen terwijl u staat UMC Utrecht oefengids UMC Utrecht oefengids Blijf in beweging tijdens uw opname Iedereen weet wel dat bewegen gezond is. Je wordt er sterker van en je voelt je er beter door.

Nadere informatie

Fysiotherapie bij Borstkas afwijkingen

Fysiotherapie bij Borstkas afwijkingen Fysiotherapie bij Borstkas afwijkingen Borstkas afwijkingen Oefeningen na de operatie Bovenste ledematen Liggend met de mond open. Gewichten van 1 kg. Adem diep in aan het begin van elke oefening/krachtsinspanning

Nadere informatie

Yogales mei Ademoefening Prana Mudra!

Yogales mei Ademoefening Prana Mudra! Yogales mei 2019 Staan Plaats de voeten onder de heupen. Je voeten licht naar binnen gedraaid. Je voeten staan stevig op de grond. Voel je in verbinding staan met de aarde. De knieën zijn zacht. Ga met

Nadere informatie

Kracht en stabilisatie

Kracht en stabilisatie Kracht en stabilisatie 1. Frontbridge Steunen op onderarmen en tenen, zorg voor één rechte lijn van schouders, ruggenwervels, heup, knieën en hakken. 2. Frontbridge one leg lift Steunen op onderarmen en

Nadere informatie

Krachttraining. vrouwen

Krachttraining. vrouwen Krachttraining Warming up Een warming up is belangrijk om je lichaam klaar te maken voor inspanning. Hiervoor hebben wij de volgende toestellen beschikbaar: de fiets, crosstrainer, roeimachine, loopband,

Nadere informatie

Procare 11: 1. Rotory torso staand mobiliserend

Procare 11: 1. Rotory torso staand mobiliserend Procare 11: 1. Rotory torso staand mobiliserend Zet je voeten op heup breedte uit elkaar en strek de armen horizontal. Draai met de romp zo ver mogelijk naar links en vervolgens naar rechts. Met je hoofd

Nadere informatie

Lenigheidtrainingsschema - niveau 1

Lenigheidtrainingsschema - niveau 1 Lenigheidtrainingsschema - niveau 1 Oefening 1 - back cat Aandachtsgebied: onderste en bovenste rugspier Ga op uw knieën zitten. Zorg dat deze onder uw heupen staan. Uw tenen wijzen naar achteren. Plaats

Nadere informatie

Oefeningen nekklachten. Paramedischcentrum Landauer

Oefeningen nekklachten. Paramedischcentrum Landauer Oefeningen bij nekklachten Paramedischcentrum Landauer Rekken: Buig je hoofd naar een zijde, hand andere zijde hoofd en lichte druk tegen hoofd naar de zijde waar naar toe gebogen wordt. Breng geheel zover

Nadere informatie

Functional Training. vrouwen

Functional Training. vrouwen Functional Training vrouwen Functional Training is een combinatie van oefeningen gericht op spierversteviging, coördinatie en stabiliteit. Door middel van deze oefeningen werk je aan je algehele fitheid.

Nadere informatie

Een sixpack trainen? Een sixpack, een blokjesbuik, een wasbordje Wat moet je er voor doen? In deze e-paper proberen we je hierbij te helpen.

Een sixpack trainen? Een sixpack, een blokjesbuik, een wasbordje Wat moet je er voor doen? In deze e-paper proberen we je hierbij te helpen. Een sixpack trainen? Een sixpack, een blokjesbuik, een wasbordje Wat moet je er voor doen? In deze e-paper proberen we je hierbij te helpen. Identigo.nl 2016 Getting ready for summer! Een sixpack, een

Nadere informatie

Hartelijk dank voor je interesse in het Pullbands.nl E-Book.

Hartelijk dank voor je interesse in het Pullbands.nl E-Book. Inhoudsopgave Inleiding... 3 Oefening 1: Chest press... 4 Oefening 2: Buikspieren en rug... 5 Oefening 3: Squat en sholderpress... 6 Oefening 4: Donkey kicks... 7 Oefening 5: Schuine en rechte buikspieren...

Nadere informatie

Cambridge Health Plan Benelux BV

Cambridge Health Plan Benelux BV Wanneer doet u deze oefeningen? Doe deze minstens 3 keer per week en al vrij snel voelt u verandering in uw lichaam. Ook krijgt u meer zelfvertrouwen. Naast deze oefeningen zorgt een dagelijkse wandeling

Nadere informatie

Oefening 1. Oefening 3 Oefening Oefening. Oefening 2 Oefening 2

Oefening 1. Oefening 3 Oefening Oefening. Oefening 2 Oefening 2 Oefening 1 Doe deze ligoefeningen met rust en aandacht. Concentreer op wat je waarneemt in je lichaam en wees bewust van waar je grenzen liggen. Is een oefening te zwaar pas deze desnoods aan, of doe deze

Nadere informatie

Instructies: Instructies:

Instructies: Instructies: 1. Ga op je buik op een gymnastiek mat liggen. Leg je onderarmen naar voren(boven je lichaam), de voeten op de topjes van de tenen. Span nu je buikspieren aan. 2. Til je lichaam omhoog, tot de zogenaamde

Nadere informatie

Uitgeverij Schoolsupport ww.schoolsupport.nl

Uitgeverij Schoolsupport ww.schoolsupport.nl Gewichtheffen Spreidstand met de voeten op schouderbreedte + de armen naast het lichaam. Door de knieën buigen + armen recht naar voren. Hielen blijven op de grond + houd een rechte rug! Let op: je zitvlak

Nadere informatie

RUG ERGONOMIE. Oefeningen voor lage rugpijn en nekrevalidatie.

RUG ERGONOMIE. Oefeningen voor lage rugpijn en nekrevalidatie. RUG ERGONOMIE Oefeningen voor lage rugpijn en nekrevalidatie. oefeningen voor rugpatiënten BAL OEFENINGEN RUG AANDACHTSPUNTEN: Voer de bewegingen traag uit Blijf doorademen Herhaal deze oefeningen meermaals

Nadere informatie

Oefenprogramma revalidatie

Oefenprogramma revalidatie Oefenprogramma revalidatie Dit oefenprogramma ontvangt u van uw revalidatiearts. Oefen dit programma bij voorkeur 2x per dag. Oefeningen moet u pijnvrij kunnen doen, en adem door! Schouder en arm oefeningen:

Nadere informatie

TRAININGSPLAN STABILITEIT

TRAININGSPLAN STABILITEIT TRAININGSPLAN STABILITEIT Stabiliteitstraining Om goed te kunnen bewegen en/of te kunnen sporten is een sterke romp noodzakelijk. In een rechtop staande houding moet de romp het lichaam te allen tijde

Nadere informatie

Dag 1 Datum / / / / / / / Houd je hoofd neutraal op de romp. Houd je rug neutraal. Pak het touw vast. Maak draaiende polsbeweging. Spring omhoog.

Dag 1 Datum / / / / / / / Houd je hoofd neutraal op de romp. Houd je rug neutraal. Pak het touw vast. Maak draaiende polsbeweging. Spring omhoog. Trainingsplan FIT Methode Fase 3 Vrouw - 1 - DAG A: BENEN/BILLEN Doel Shape - afvallen & strak lichaam Startdatum Tijd 8 Einddatum Aanwijzingen Dit is FIT Methode fase 3 voor vrouwen. Dit schema is voor

Nadere informatie

Oefenprogramma revalidatie rechterzijde

Oefenprogramma revalidatie rechterzijde Oefenprogramma revalidatie rechterzijde Dit oefenprogramma ontvangt u van uw revalidatiearts. Oefen dit programma bij voorkeur 2x per dag. Oefeningen moet u pijnvrij kunnen doen, en adem door! In de oefengids

Nadere informatie

O m t e b e g i n n e n : V e i l i g h e i d s r e g e l s : G e n i e t e n f o r c e e r n i e t s!

O m t e b e g i n n e n : V e i l i g h e i d s r e g e l s : G e n i e t e n f o r c e e r n i e t s! Wanneer doet u deze oefeningen? Doe deze minstens 3 keer per week en al vrij snel voelt u verandering in uw lichaam. Ook krijgt u meer zelfvertrouwen. Naast deze oefeningen zorgt een dagelijkse wandeling

Nadere informatie

Krachttraining mannen

Krachttraining mannen Krachttraining mannen Dit schema is speciaal gemaakt voor mannen, die meer spiermassa en kracht willen opbouwen. Dit schema biedt je een full body workout, wat betekent dat al je spiergroepen aan bod zullen

Nadere informatie

COOLING DOWN ( doe dit na elke training) OEFENINGEN KLAAR

COOLING DOWN ( doe dit na elke training) OEFENINGEN KLAAR Thuis Fitness Inhoud: VOORWOORD WARMING UP ( doe dit voor elke training) OEFENINGEN KLAAR COOLING DOWN ( doe dit na elke training) OEFENINGEN KLAAR 7 DAAGSE WORK OUT SCHEMA ( aantekening voor Stefan: dit

Nadere informatie

ZOMERPROGRAMMA RESPIRO: THUISTRAINING

ZOMERPROGRAMMA RESPIRO: THUISTRAINING Beste Respiro klant U heeft ervoor gekozen om fit en actief te blijven tijdens de zomersluiting d.m.v. het krachttrainingsschema dat u thuis gaat uitvoeren. Het doel van dit schema is om uw kracht tijdens

Nadere informatie

Hoge Bloeddruk Direct Verlagen

Hoge Bloeddruk Direct Verlagen Hoge Bloeddruk Direct Verlagen Stap voor stap, weg met Hoge Bloeddruk Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst Ik begin dit gratis rapport met een misschien wel erg bold statement, maar toch durf

Nadere informatie

Door Wout Verhoeven & Maarten Thysen OPWARMING CORE STABILITY

Door Wout Verhoeven & Maarten Thysen OPWARMING CORE STABILITY Deze work-out neemt ongeveer drie kwartier in beslag. Je hoeft niet elke oefening te doen, je kan zelf kiezen aan welke zones je extra aandacht wil besteden. 'Toch is het gezond om elke work-out te starten

Nadere informatie