Vragenlijst pijler 2A Kerngegevens kwaliteit op cliëntniveau

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vragenlijst pijler 2A Kerngegevens kwaliteit op cliëntniveau"

Transcriptie

1 1 Vragenlijst pijler 2A Kerngegevens kwaliteit op cliëntniveau VGN, 20 juni 2013 Vastgesteld door Stuurgroep Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg op 20 juni 2013.

2 2 TOELICHTING De vragenlijst van pijler 2a wordt ingevuld als een cliënt 12 maanden in zorg is (dus als een cliënt nieuw in zorg wordt genomen in 2014, wordt de vragenlijst voor de eerste keer in 2015 ingevuld). Als een cliënt, langer dan 3 maanden in zorg is, maar binnen 12 maanden weggaat wordt de lijst bij vertrek ingevuld over de periode dat de cliënt in zorg is geweest Wij vragen u deze vragenlijst in te vullen voor alle cliënten langer dan drie maanden in zorg: o met een ZZP-indicatie voor wie u een (volledig of gedeeltelijk) zorg- en ondersteuningsplan 1 opstelt. Het kan zijn dat een cliënt bij u woont en dagbesteding heeft, dan vult u de vragenlijst alleen bij wonen in. Het kan ook zijn dat de cliënt bij een andere zorgaanbieder woont en bij u dagbesteding heeft, dan wordt de vragenlijst zowel bij wonen als bij dagbesteding ingevuld. o met een ZZP-indicatie welke is omgezet naar een Volledig Pakket Thuis (VPT) 2. o met een extramurale indicatie Behandeling Groep. Deze vragenlijst wordt idealiter ingevuld parallel aan de jaarlijkse bespreking van het zorg- en ondersteuningsplan. De vragen hebben betrekking op de afgelopen 12 maanden, de vragenlijst wordt 1 keer per 12 maanden ingevuld, ook al zijn er vaker evaluaties van het ondersteuningsplan. Er is geen leeftijdsgrens t.a.v. cliënten voor wie deze vragenlijst wordt ingevuld. De vragenlijst wordt niet ingevuld voor cliënten met een PGB, alleen voor cliënten die Zorg In Natura ontvangen. De door middel van deze vragenlijst ingevulde cliëntgegevens zijn, behalve voor degene die de vragenlijst invult, nooit herleidbaar tot de individuele cliënt. Kortom: heeft de cliënt een: - ZZP-indicatie of een - Extramurale indicatie BEHANDELING GROEP - Die wordt geleverd in zorg in natura Dan vragen wij u deze vragenlijst in te vullen. Bij alle andere indicaties of financieringsvormen hoeft u deze vragenlijst niet in te vullen! Algemeen Code zorginstelling: = KVK-nummer, wordt gekoppeld aan inlog moederaccount/ organisatiebeheerder. Registratiedatum: wordt automatisch gegenereerd bij accordering inclusief naam van de begeleider die accordeert. 1 Hieronder wordt ook een behandelplan verstaan. 2 : Een VPT houdt in dat een cliënt een ZZP heeft maar niet in een instelling verblijft. De cliënt ontvangt wel alle zorg en ondersteuning die hij of zij in de instelling zou krijgen.

3 3 Algemene gegevens cliënt Deze gegevens (vraag 1 5) hoeft men niet meer in te vullen voor cliënten die in 2013 ook in de registratie zijn opgenomen. 1. De heer/mevrouw 2. Achternaam 3. Voornaam 4. Tussenvoegsel 5. Geboortedatum Heeft de cliënt een: 0 ZZP-indicatie (vul onderdeel A in) 0 Extramurale indicatie BEHANDELING GROEP (ga naar vraag 1) Onderdeel A: Grondslag en zorgzwaarte volgens het indicatiebesluit Welke type ZZP betreft het? Kies één van onderstaande mogelijkheden: (indien in de tabel NVT staat aangegeven betekent dit dat deze ZZP niet bestaat voor de betreffende doelgroep) Mensen die behoren tot de doelgroep: Verstandelijk Gehandicapt (VG) Licht Verstandelijk Gehandicapt, behandelcentra (LVG) Sterk gedragsgestoord licht verstandelijk gehandicapt, behandelcentra (SGLVG) Lichamelijk gehandicapt (LG) Zintuiglijk gehandicapt, auditief en communicatief Zintuiglijk gehandicapt, visueel (ZG visueel) Sectorvreemde ZZP ZZP 1 ZZP 2 ZZP 3 ZZP 4 ZZP 5 ZZP 6 ZZP 7 ZZP 8 NVT NVT NVT NVT NVT NVT NVT NVT NVT NVT NVT NVT NVT NVT NVT NVT NVT NVT Ja Behoort deze cliënt tot de doelgroep EMG (EMB) 3? Ja/Nee Is er bij deze cliënt sprake van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) problematiek? Ja/Nee Welke type zorg/begeleiding levert uw organisatie aan deze cliënt (meerdere antwoorden mogelijk)? 0 Woon-/verblijfszorg (cliënt woont in een woning van de organisatie en ontvangt van (of via) de organisatie de dagelijkse zorg/begeleiding (al dan niet inclusief behandeling) 0 Dagbesteding/school (cliënt heeft (een deel van) zijn/haar dagbesteding/school bij of via de organisatie) 0 VPT (Volledig Pakket Thuis) 3 De groep personen met een ernstige meervoudige handicap is moeilijk te beschrijven. Professionals gebruiken vaak de ontwikkelingsleeftijd als een indicatie. Personen met een ernstige meervoudige handicap hebben een ontwikkelingsleeftijd tot 24 maanden. Zij hebben ondersteuning nodig bij alle aspecten van het dagelijkse leven gedurende de gehele dag.

4 4 Zorgafspraken en ondersteuningsplan 4 1. Is er aantoonbaar (mondelinge of schriftelijke) overeenstemming met de cliënt(- vertegenwoordiger) over de zorg en ondersteuning die de organisatie verleent 5? 0 Ja 0 Nee 0 cliënt(-vertegenwoordiger) verleent geen medewerking 6 0 om andere redenen, zoals vermeld in het ondersteuningsplan 0 om andere redenen, niet vermeld in het ondersteuningsplan 2. Is het ondersteuningsplan de afgelopen 12 maanden aantoonbaar geëvalueerd? 0 Ja 0 Nee 0 cliënt(-vertegenwoordiger) verleent geen medewerking. 0 om andere redenen, zoals vermeld in het ondersteuningsplan 0 om andere redenen, niet vermeld in het ondersteuningsplan 4 Hieronder wordt ook een behandelplan verstaan. 5 Als de cliënt en/of zijn wettelijk vertegenwoordigers niet tot bespreking van de evaluatie of het actualiseren van het ondersteuningsplan bereid zijn, houdt de zorgaanbieder bij de vastlegging, evaluatie of actualisering van het ondersteuningsplanplan zoveel mogelijk rekening met de veronderstelde wensen en de bekende mogelijkheden en beperkingen van de cliënt (Besluit Zorgplanbespreking AWBZ zorg, artikel 2 lid 3). 6 Cliënt(vertegenwoordiger) verleent geen medewerking aan bespreking van de evaluatie, het actualiseren van het ondersteuningsplan en/of het ondertekenen van het ondersteuningsplan.

5 5 3. RISICO-INVENTARISATIE BASIS Gebruikt de cliënt medicatie waarvoor de organisatie (deels) verantwoordelijk 7 is? (voorschrijven en/of verstrekken/uitdelen en/of toezicht en/of evaluatie) (indien NEE: ga door naar vragen over vrijheidsbeperkende maatregelen) Is er bij de cliënt het afgelopen jaar sprake geweest van één van onderstaande vrijheidsbeperkende maatregelen in het kader van BOPZ? (indien NEE; ga door naar vragen over veiligheid) SCHIFTINGSVRAAG JA NEE 0 0 Indien JA,op schiftingsvraag zijn afspraken over medicatie voor het deel waarvoor de organisatie verantwoordelijk is aantoonbaar in het ondersteuningsplan /dossier opgenomen? MEDICATIE Indien JA, op schiftingsvraagzijn de verantwoordelijkheden van organisatie en/of cliënt voor het deel waarvoor de organisatie verantwoordelijk is aantoonbaar in het ondersteuningsplan/doss ier opgenomen? Indien JA op schiftingsvraag: Hebben er in de afgelopen 12 maanden incidenten plaatsgevonden ten aanzien van medicatie voor het deel waarvoor de organisatie verantwoordelijk is? Indien JA, op vorige vraag (betreffende er hebben incidenten plaatsgevonden) Is het incident gemeld in het incidentenmelding ensysteem van de organisatie? JA NEE JA NEE JA NEE JA NEE VRIJHEIDSBEPERKENDE MAATREGELEN SCHIFTINGSVRAAG JA NEE 0 0 Indien JA, op schiftingsvraag is de maatregel aantoonbaar beschreven in het ondersteuningsplan /dossier? Indien Ja op schiftingsvraag Zijn er alternatieven besproken met de cliënt? Indien Ja op schiftingsvraag Is het effect van de maatregel geëvalueerd in de afgelopen 12 maanden JA NEE JA NEE JA NEE JA NEE Afzondering in afzonderingsruimte 8 Separeren in separatieruimte 9 Fixatie Gedwongen medicatie Als de organisatie verantwoordelijk is voor beheer en/of gebruik van onderdelen van het medicatiegebruik van de cliënt dan zijn hierover afspraken opgenomen in het ondersteuningsplan/cliëntdossier. 8 de cliënt wordt voor behandeling ingesloten in een zogenaamde 'prikkelarme' eenpersoonskamer 9 de cliënt wordt voor behandeling ingesloten in een separeerruimte, een kamer waarin alles waaraan hij zich kan bezeren of verwonden is weggehaald en welke hiervoor door de Minister is goedgekeurd 10 de cliënt wordt beperkt in zijn bewegingsmogelijkheden; bijvoorbeeld door middel van een onrustband, het plaatsen van bedhekken, plaatsen in een diepe stoel of in een stoel met een plank 11 toediening van medicijnen tegen de (uitdrukkelijke) wil van de cliënt of diens wettelijk vertegenwoordiger (hieronder valt ook het toedienen van medicatie gegeven uit de onmacht van de omgeving, bijvoorbeeld kalmeringsmiddelen);

6 6 Onder dwang geven van vocht/voeding onder dwang geven van vocht en/of voeding tegen de (uitdrukkelijke) wil van de cliënt of diens wettelijk vertegenwoordiger.

7 7 Is er bij de cliënt in de afgelopen 12 maanden sprake van INCIDENTEN 13 op gebied van : VEILIGHEID Indien JA, is het incident gemeld in het incidentmeldingen systeem van de organisatie? JA NEE JA NEE Vallen Agressie Verslaving RISICO-INVENTARISATIE THEMA 16 GEDRAG; GEDRAGSPROBLEMEN LET OP: deze vragen worden alleen ingevuld als een cliënt de onderstaande indicatie heeft (dit wordt geautomatiseerd in de invoermodule van Mediquest) VG 6, VG 7 SGLVG LVG 3, LVG 4, LVG 5 ZGvis5B (organisatie moet bij ZGvis5; handmatig kunnen aangeven of het om een B of A indicatie gaat. Deze vraag geldt alleen voor de B type indicatie) LG 7 4.Heeft u bij deze cliënt in de afgelopen 12 maanden gedrag geconstateerd dat de kwaliteit van bestaan 17 van de cliënt nadelig heeft beïnvloed en waarvoor specifieke ondersteuning nodig is? Ja/Nee Als u nee heeft geantwoord bij vraag 4. bent u klaar met het invullen van deze vragenlijst, u kunt de vragenlijst accorderen. Als u ja heeft geantwoord bij vraag 4 gaat u verder met vraag Is er een analyse gemaakt van het gedrag waarbij meerdere partijen zijn betrokken 18? Als u nee heeft geantwoord kunt u verder gaan met vraag 5. Ja/Nee 13 Een onbedoelde gebeurtenis tijdens het zorgproces die tot schade aan de patient heeft geleid, had kunnen leiden of (nog) zou kunnen leiden. 14 Hier wordt agressie bedoeld in de breedste zin van het woord (zowel fysiek als verbaal). Zowel als dader en/of als slachtoffer en agressie tegen zichzelf en/of tegen anderen. 15 Incidenten op het gebied van verslavingsproblematiek zijn een matige of ernstige gezondheidsverstoring zoals vergiftiging of ongelukken. Matig: onvoldoende aanspreekbaar, wel duidelijk onder invloed. Ernstig: niet aanspreekbaar, eventueel in combinatie met (sub)comateuze toestand, wild/agressief, gestoorde vitale parameters zoals temperatuur, pols en bloeddruk. 16 Bij de thematische onderdelen van risico-inventarisatie onderkennen we 3 items; lichamelijke gezondheid, psychische gezondheid en gedrag. Voor het jaar 2014 is het thema gedrag gekozen. 17 Bevat de domeinen; lichamelijk welbevinden, psychisch welbevinden, interpersoonlijke relaties, deelname aan de samenleving, persoonlijke ontwikkeling, materieel welzijn, zelfbepaling en belangen. 18 Het gaat er bij deze vraag om dat er op enig moment een analyse van het gedrag waarbij meerdere partijen zijn betrokken heeft plaatsgevonden, dat kan ook langer dan 12 maanden geleden zijn gebeurd. Ook als langer dan 12 maanden geleden deze analyse is uitgevoerd kan hier ja worden ingevuld.

8 8 Indien Ja; Welke partijen zijn betrokken bij de analyse? (meerdere antwoorden mogelijk) o Cliënt en/of diens ouders en/of zijn verwanten en/of wettelijk vertegenwoordigers o Begeleider(s)/persoonlijk begeleider o Gedragswetenschapper (psycholoog/orthopedagoog) o AVG o Psychiater o Huisarts o Andere arts o Apotheker o Paramedicus o Andere disciplines o Intern ambulant mulitidisciplinair team van deskundigen (voor een interne second opinion) o Ambulant multidisciplinair team van een collega zorgorganisatie o CCE o Ander extern team van deskundigen o Overig 5. Is de analyse van het gedrag die is opgesteld bij vraag 4.1, uitgewerkt in een plan van aanpak 19? Ja/in ontwikkeling/nee Als u bij vraag 5 heeft geantwoord in ontwikkeling of Nee dan bent u klaar. U kunt de vragenlijst accorderen. Indien Ja 5.1 Heeft de gekozen aanpak, volgens u, een gunstig effect op de cliënt Ja/Twijfel/Nee Indien u bij vraag 5.1 Ja heeft geantwoord kunt u aangeven of de kwaliteit van bestaan 20 van de cliënt door het werken volgens het plan van aanpak; O is toegenomen 21 O minder nadelig wordt beïnvloed Een plan van aanpak kan onderdeel uitmaken van het zorg- en ondersteuningsplan 20 Bevat de domeinen; lichamelijk welbevinden, psychisch welbevinden, interpersoonlijke relaties, deelname aan de samenleving, persoonlijke ontwikkeling, materieel welzijn, zelfbepaling en belangen. 21 Met toegenomen bedoelen we dat de kwaliteit van bestaan is verbeterd door het werken volgens het plan van aanpak 22 Met minder nadelig wordt beïnvloed bedoelen we dat de kwaliteit van bestaan in ieder geval niet slechter is geworden door het werken met het plan van aanpak. Er is sprake van een zekere stabilisatie.

9 9 5.3 Is in het plan van aanpak vastgelegd wie waarvoor verantwoordelijk is? Ja/in ontwikkeling/nee 5.4 Is dit plan van aanpak de afgelopen 12 maanden aantoonbaar geëvalueerd 23 Ja/Nee Indien Ja; Wie is bij deze evaluatie (vraag 5.4) betrokken? (meerdere antwoorden mogelijk) o Cliënt en/of diens ouders en/of zijn verwanten en/of wettelijk vertegenwoordigers o Begeleider(s)/persoonlijk begeleider o Gedragswetenschapper (psycholoog/orthopedagoog) o AVG o Psychiater o Huisarts o Andere arts o Apotheker o Paramedicus o Andere disciplines Tenslotte: U staat op het punt de enquête definitief te accorderen. U kunt daarna de vragenlijst niet meer bewerken. Afhankelijk van de afspraken binnen uw organisatie kan het zijn dat u de ingevulde lijst nog bespreekt met een collega of leidinggevende voordat u de vragenlijst definitief uploadt. 0 Hierbij verklaar ik de vragenlijst naar waarheid te hebben ingevuld en akkoord te zijn met uploaden naar de centrale database van MediQuest. 23 Evaluatie van het plan van aanpak kan tijdens een regulier zorg- en ondersteuningsplangesprek plaatsvinden of er kan een aparte afspraak voor worden georganiseerd. Met aantoonbaar wordt bedoeld dat de resultaten van de bespreking van het plan van aanpak zijn vastgelegd in het zorg- en ondersteuningsplan van de cliënt

Vragenlijst pijler 2A Kerngegevens kwaliteit op cliëntniveau. Uitvraag 2015

Vragenlijst pijler 2A Kerngegevens kwaliteit op cliëntniveau. Uitvraag 2015 Vragenlijst pijler 2A Kerngegevens kwaliteit op cliëntniveau Uitvraag 2015 VGN, december 2014 Toelichting U vult de vragenlijst jaarlijks in voor elke cliënt parallel aan de jaarlijkse bespreking van het

Nadere informatie

Vragenlijst pijler 1 Kerngegevens kwaliteit op organisatieniveau

Vragenlijst pijler 1 Kerngegevens kwaliteit op organisatieniveau 1 Vragenlijst pijler 1 Kerngegevens kwaliteit op organisatieniveau VGN, 20 augustus 2013 Vastgesteld door Stuurgroep Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg dd 20 juni 2013 2 Jaardocument Maatschappelijke Verantwoording

Nadere informatie

Vragenlijst pijler 1. Kerngegevens kwaliteit op organisatieniveau. VGN, december 2014

Vragenlijst pijler 1. Kerngegevens kwaliteit op organisatieniveau. VGN, december 2014 1 Vragenlijst pijler 1 Kerngegevens kwaliteit op organisatieniveau Uitvraag 2015 VGN, december 2014 2 De gegevens van pijler 1 worden verzameld in de MediQuest portal en door MediQuest doorgeleverd naar

Nadere informatie

Vragenlijst pijler 1

Vragenlijst pijler 1 1 Vragenlijst pijler 1 Kerngegevens kwaliteit op organisatieniveau De vragenlijst voor pijler 1 wordt ingevuld door zorgorganisaties die WLZ-zorg leveren (ook als die WLZ-zorg maar een onderdeel is van

Nadere informatie

Zorginhoudelijke indicatoren (ZI) Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg. september 2009

Zorginhoudelijke indicatoren (ZI) Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg. september 2009 Zorginhoudelijke indicatoren (ZI) Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg september 2009 2 Het kwaliteitskader Gehandicaptenzorg en de Stuurgroep Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg is een samenwerkingsverband

Nadere informatie

Uitwerking pijler 1 i.r.t. DIGIMV Kerngegevens kwaliteit op organisatieniveau

Uitwerking pijler 1 i.r.t. DIGIMV Kerngegevens kwaliteit op organisatieniveau 1 Uitwerking pijler 1 i.r.t. DIGIMV Kerngegevens kwaliteit op organisatieniveau 2 Jaarverantwoording gehandicaptenzorg 2011 De Jaarverantwoording Gehandicaptenzorg 2011 bestaat uit 3 hoofdstukken. Het

Nadere informatie

Kerngegevens op organisatieniveau (Pijler 1)

Kerngegevens op organisatieniveau (Pijler 1) Kerngegevens op organisatieniveau (Pijler 1) De vragen zijn afgestemd op het Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg De vragenlijst wordt ingevuld door zorgorganisaties die zorg en ondersteuning leveren die

Nadere informatie

Vragenlijst pijler 1

Vragenlijst pijler 1 1 Vragenlijst pijler 1 Kerngegevens kwaliteit op organisatieniveau De vragenlijst voor pijler 1 wordt ingevuld door zorgorganisaties die WLZ-zorg leveren (ook als die WLZ-zorg maar een onderdeel is van

Nadere informatie

Gebruik van de tabel pgb-zzp 2017

Gebruik van de tabel pgb-zzp 2017 Gebruik van de tabel pgb-zzp 2017 Regelt u uw zorg helemaal met een pgb en maakt u geen gebruik van zorg in natura, dan is alleen het pgb-bedrag per jaar en week belangrijk. De toeslag huishoudelijke hulp

Nadere informatie

FAQ kwaliteitskader VGN

FAQ kwaliteitskader VGN FAQ kwaliteitskader VGN Inhoud 1. Werking portal... 2 1.1 Inloggen... 2 1.2 Locaties... 3 1.3 Invullen van vragenlijsten... 3 1.4 Aanleveren van vragenlijsten... 5 1.5 Rapportagemodule... 6 2. Pijler 1

Nadere informatie

1. Domein Lichamelijk welbevinden

1. Domein Lichamelijk welbevinden Totaalbestand Kwaliteitsindicatoren Gehandicaptenzorg 2010 De indicatoren uit 2009 van de verschillende doelgroepen zijn samengevoegd tot deze ene set, het bronbestand. Hierdoor ontstaat het gewenste overzicht

Nadere informatie

Ik krijg nu AWBZ-zorg. Wat krijg ik in 2015?

Ik krijg nu AWBZ-zorg. Wat krijg ik in 2015? Factsheet Ik krijg nu AWBZ-zorg. Wat krijg ik in 2015? De overheid gaat de langdurige zorg anders organiseren. Hoe is de overgang van de ene wet naar de andere geregeld? Vanaf 1 januari 2015 verandert

Nadere informatie

Ik krijg nu AWBZ-zorg. Wat krijg ik in 2015?

Ik krijg nu AWBZ-zorg. Wat krijg ik in 2015? Factsheet Ik krijg nu AWBZ-zorg. Wat krijg ik in 2015? De overheid gaat de langdurige zorg anders organiseren. Hoe is de overgang van de ene wet naar de andere geregeld? Vanaf 1 januari 2015 verandert

Nadere informatie

Deskundigheidsnormen Wlz. Menzis Zorgkantoor

Deskundigheidsnormen Wlz. Menzis Zorgkantoor Deskundigheidsnormen Wlz Menzis Zorgkantoor 2019 Deskundigheidsnormen Wlz Met zorgaanbieders maken we afspraken over welke prestaties zij mogen leveren. Deze afspraken nemen we op in een addendum bij de

Nadere informatie

gehandicapten ehandicaptenzorg

gehandicapten ehandicaptenzorg Uitko komste msten kwaliteitskader gehandicapten ehandicaptenzorg 2012 Lang Verblijf Pijler 1 en 2a Opgesteld door Hans van Wijk, concernbeheerder kwaliteitskader gehandicaptenzorg, Stichting Epilepsie

Nadere informatie

Eindrapportage Gehandicaptenzorg. Verslagjaar Eindrapportage Gehandicaptenzorg

Eindrapportage Gehandicaptenzorg. Verslagjaar Eindrapportage Gehandicaptenzorg Eindrapportage Gehandicaptenzorg Verslagjaar Eindrapportage Gehandicaptenzorg Inhoud Inleiding eindrapportage Gehandicaptenzorg... 3 Leeswijzer... 5 Eindrapportage Verstandelijk Gehandicapten... 7 Domein

Nadere informatie

Productspecificaties intramurale zorg. Inleiding. Algemeen

Productspecificaties intramurale zorg. Inleiding. Algemeen Productspecificaties intramurale zorg Inleiding Zorgverzekeraars hanteren gezamenlijk productspecificaties voor zorgzwaartepakketten (ZZP s) ten behoeve van de zorginkoop 2013. Deze productspecificaties

Nadere informatie

Wet zorg en dwang. Informatie & toepassing. 28 mei 2019 Irme de Bonth Marjolein van Vliet.

Wet zorg en dwang. Informatie & toepassing. 28 mei 2019 Irme de Bonth Marjolein van Vliet. Wet zorg en dwang Informatie & toepassing 28 mei 2019 Irme de Bonth Marjolein van Vliet www.vilans.nl Wat gaan we doen? Welkom Kernboodschap Stand van zaken Kernelementen van de Wet zorg en dwang (Wzd)

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-300-536. Volledig Pakket Thuis. Bijlage 12 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c

BELEIDSREGEL CA-300-536. Volledig Pakket Thuis. Bijlage 12 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c Bijlage 12 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c BELEIDSREGEL Volledig Pakket Thuis Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Aanvraagsjabloon Meerzorg PGB 2017 December 2016

Aanvraagsjabloon Meerzorg PGB 2017 December 2016 Aanvraagsjabloon Meerzorg PGB 2017 December 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Algemene gegevens... 5 Wat vind ik belangrijk en wil ik bereiken in mijn leven?..6 Wat kan ik doen om mijn persoonlijk plan

Nadere informatie

Definitieve vragenlijst Kerngegevens Gehandicaptenzorg 2018

Definitieve vragenlijst Kerngegevens Gehandicaptenzorg 2018 Definitieve vragenlijst Kerngegevens Gehandicaptenzorg 2018 Hieronder vindt u de vragenlijst Kerngegevens Gehandicaptenzorg 2018. Hierbij is, in overleg met de stakeholders (IGJ, Cliëntenorganisaties,

Nadere informatie

FAQ kwaliteitskader VGN

FAQ kwaliteitskader VGN FAQ kwaliteitskader VGN Inhoud 1. Werking portal... 2 1.1 Inloggen... 2 1.3 Invullen van vragenlijsten... 3 1.4 Aanleveren van vragenlijsten... 4 1.5 Rapportagemodule... 5 2. Pijler 1 - algemene vragen...

Nadere informatie

Pgb zzp tarieven 2014

Pgb zzp tarieven 2014 Pgb zzp tarieven Overzicht persoonsgebonden budget zorgzwaartepakket tarieven Per Saldo, december 2013, overeenkomstig informatie van CVZ (Aan deze tabel kunnen geen rechten worden ontleend) Afkortingen

Nadere informatie

Factsheet. De overheid gaat de langdurige zorg anders organiseren. Wat betekent dat voor mijn pgb?

Factsheet. De overheid gaat de langdurige zorg anders organiseren. Wat betekent dat voor mijn pgb? Factsheet De overheid gaat de langdurige zorg anders organiseren Wat betekent dat voor mijn pgb? 2 Hervorming langdurige zorg - Persoonsgebonden budget Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Nadere informatie

Tarieventabel 2018 Persoonsgebonden budget Wlz (ZZP 0f zorgprofiel)

Tarieventabel 2018 Persoonsgebonden budget Wlz (ZZP 0f zorgprofiel) Tarieventabel 2018 Persoonsgebonden budget Wlz (ZZP 0f zorgprofiel) Deze tabel is alleen van toepassing op budgethouders met een indicatie voor verblijf (een indicatie voor een ZZP of een zorgprofiel).

Nadere informatie

Kwaliteit van bestaan: Methoden in de praktijk

Kwaliteit van bestaan: Methoden in de praktijk Kwaliteit van bestaan: Methoden in de praktijk Focus op kennis en onderzoek, aftrap NPG 22 juni 2015 Angelie van der Aalst Inhoud presentatie Zorginstituut Nederland Inventariserend onderzoek: doel Vaststellen

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-300-523. Volledig Pakket Thuis

BELEIDSREGEL CA-300-523. Volledig Pakket Thuis BELEIDSREGEL Volledig Pakket Thuis Op grond van artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast

Nadere informatie

Uw rechten en behandeling

Uw rechten en behandeling Uw rechten en behandeling als wij gedwongen moeten ingrijpen in noodsituaties Behandeling onder dwang Als u tijdens uw opname te maken krijgt met gedwongen behandeling, hebt u als patiënt van GGZ ingeest

Nadere informatie

Overzicht kwaliteitsindicatoren gehandicaptenzorg. Versie 12 februari 2008

Overzicht kwaliteitsindicatoren gehandicaptenzorg. Versie 12 februari 2008 Overzicht kwaliteits gehandicapten Versie 12 februari 2008 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Indicatoren: hoe meten?... 4 2. Indicatoren: bij wie meten?... 8 3. Specificatie cliënt ervaringsonderzoek (CEO)...

Nadere informatie

SGLVG som VP VG VV ZG aud ZG vis ZG ZZP

SGLVG som VP VG VV ZG aud ZG vis ZG ZZP Overzicht pgb ZZP tarieven 2011 Tabel Per Saldo, januari 2011, overeenkomstig de beleidsregel 2011 (a) PGB AWBZ bij langdurig Verblijf van het CVZ dd 12 januari 2011 (Aan deze tabel kunnen geen rechten

Nadere informatie

1. Alle dagbesteding inclusief vervoer gaat naar de gemeente (Wmo en Jeugdwet). Ook de dagbesteding van cliënten met een hoog zzp.

1. Alle dagbesteding inclusief vervoer gaat naar de gemeente (Wmo en Jeugdwet). Ook de dagbesteding van cliënten met een hoog zzp. 17 misverstanden over de Wet langdurige zorg (Wlz) Per 1 januari 2015 komt de Wet langdurige zorg (Wlz) in de plaats van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). De Wlz is van toepassing op cliënten

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-300-583. Volledig Pakket Thuis. Bijlage 12 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c

BELEIDSREGEL CA-300-583. Volledig Pakket Thuis. Bijlage 12 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c Bijlage 12 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c BELEIDSREGEL Volledig Pakket Thuis Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Werkinstructies voor de CQI Gehandicaptenzorg Verstandelijk Gehandicapten

Werkinstructies voor de CQI Gehandicaptenzorg Verstandelijk Gehandicapten Werkinstructies voor de CQI voor verstandelijk gehandicapten In de vernieuwde werkwijze kwaliteitskader heeft pijler 2B betrekking op het meten van cliëntervaringen. De CQI maakt geen deel uit van een

Nadere informatie

Thema. De positie van de cliënt na afschaffing van het bouw regime en de rol van de inspectie

Thema. De positie van de cliënt na afschaffing van het bouw regime en de rol van de inspectie Thema De positie van de cliënt na afschaffing van het bouw regime en de rol van de inspectie 1. Toezicht inspectie 2. Nieuwe wetgeving 3. Ontwikkelingen wonen in vg-sector Vormen van toezicht Gefaseerd

Nadere informatie

Wet Zorg & Dwang FACTSHEET. April 2014

Wet Zorg & Dwang FACTSHEET. April 2014 Wet Zorg & Dwang Dit factsheet beschrijft het wetsvoorstel Zorg en dwang psychogeriatrische en verstandelijk gehandicapte cliënten (hierna afgekort als: wetsvoorstel Zorg & Dwang). In 15 vragen en antwoorden

Nadere informatie

Overzicht zorgzwaartepakketten Gehandicaptenzorg (GZ)

Overzicht zorgzwaartepakketten Gehandicaptenzorg (GZ) Overzicht zorgzwaartepakketten Gehandicaptenzorg (GZ) Pakketten voor mensen met een verstandelijke beperking (VG) VG 1 Wonen met enige begeleiding Wonen met enige begeleiding is wonen in een veilige leefomgeving

Nadere informatie

Overeenkomst: Uitgiftedatum: Definitief Concept Revisienummer: Datum vaststelling directie overleg: Evaluatiedatum:

Overeenkomst: Uitgiftedatum: Definitief Concept Revisienummer: Datum vaststelling directie overleg: Evaluatiedatum: Overeenkomst: Zorg- en dienstverleningsovereenkomst Wlz Uitgiftedatum: 4 april 2017 Definitief Concept Revisienummer: Datum vaststelling directie overleg: 2 mei 2017 Evaluatiedatum: 2 mei 2018 Pagina 1

Nadere informatie

Onafhankelijke cliëntondersteuning Wlz

Onafhankelijke cliëntondersteuning Wlz Het Huis voor de Zorg: * Is een onafhankelijke organisatie, die zorgvragers/zorgconsumenten in Limburg een eigen stem geeft samen met een sterk netwerk van provinciale maatschappelijke organisaties. Gefinancierd

Nadere informatie

SGLVG som VP VG VV ZG aud ZG vis ZG ZZP

SGLVG som VP VG VV ZG aud ZG vis ZG ZZP Overzicht pgb ZZP tarieven 2010 Tabel Per Saldo, maart 2010, overeenkomstig de beleidsregel 2010 (a) PGB AWBZ bij langdurig Verblijf van het CVZ dd 25 maart 2010 (Aan deze tabel kunnen geen rechten worden

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit

Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit CiZ_A5_WLZ_WT_15-06-15_def#2.indd 1 19-06-15 10:58 Als u blijvend intensieve zorg nodig heeft, dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor zorg vanuit

Nadere informatie

AWBZ. Financiering van zorg

AWBZ. Financiering van zorg AWBZ en WMO AWBZ Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten - Volksverzekering - Premie opgenomen in loonheffing voor volksverzekeringen - 2012: ruim 12% afdracht via loonheffing Voor wie? - Ouderen - Mensen

Nadere informatie

De gegevens uit pijler 1 en 2A worden (wettelijk verplicht) jaarlijks opgenomen in het Jaardocument Maatschappelijke Verantwoording (JVM).

De gegevens uit pijler 1 en 2A worden (wettelijk verplicht) jaarlijks opgenomen in het Jaardocument Maatschappelijke Verantwoording (JVM). Bij dezen informeren wij u over de uitkomsten van het Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg 2016 van de Resultaat Verantwoordelijke Eenheid Lang Verblijf, locaties De Cruquiushoeve, gemeente Haarlemmermeer,

Nadere informatie

69 Zorgzwaartepakketten

69 Zorgzwaartepakketten DC 69 Zorgzwaartepakketten verstandelijk gehandicapten 1 Inleiding Cliënten die zorg in het kader van de Algemene wet bijzondere ziektekosten (AWBZ) nodig hebben, kunnen aanspraak maken op een budget daarvoor.

Nadere informatie

Aanvraagformulier meerzorg voor PGB-houders 2018

Aanvraagformulier meerzorg voor PGB-houders 2018 Aanvraagformulier meerzorg voor PGB-houders 2018 1. Inleiding Het kan zijn dat u tijdelijk meer zorg en ondersteuning nodig hebt, dan waar u op basis van uw indicatie recht op hebt. In sommige gevallen

Nadere informatie

Dwangtoepassing. informatie voor cliënten

Dwangtoepassing. informatie voor cliënten Dwangtoepassing informatie voor cliënten Inhoud 1 Inleiding 1 Wat zijn middelen of maatregelen? 2 Wie neemt de beslissing? 2 Dwangmiddelenregister 2 Hoe lang? 3 Beëindiging 3 Hulp bij problemen met middelen

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds In hoofdstuk 9 worden na artikel 9.13 vier nieuwe artikelen ingevoegd, luidende:

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds In hoofdstuk 9 worden na artikel 9.13 vier nieuwe artikelen ingevoegd, luidende: STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 60365 25 oktober 2017 Regeling van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 17 oktober 2017, kenmerk

Nadere informatie

Aanvraagformulier meerzorg voor cliënten met een pgb

Aanvraagformulier meerzorg voor cliënten met een pgb Aanvraagformulier meerzorg voor cliënten met een pgb Heeft u tijdelijk meer zorg en ondersteuning nodig dan waarvoor u bent geïndiceerd? In sommige gevallen kunt u dan de toeslag meerzorg aanvragen. Meerzorg

Nadere informatie

Toekenningstabel 2015 Persoonsgebonden budget Wlz

Toekenningstabel 2015 Persoonsgebonden budget Wlz Toekenningstabel 2015 Persoonsgebonden budget Wlz Deze tabel is alleen van toepassing op budgethouders met een indicatie voor langdurig verblijf (een ZZP-indicatie ). Alle bedragen zijn jaarbedragen. Zorgprofielen

Nadere informatie

pgb zzp tarieven 2013

pgb zzp tarieven 2013 tarieven Overzicht persoonsgebonden budget zorgzwaartepakket tarieven Per Saldo, december 2012, overeenkomstig informatie van CVZ, 4 december 2012 (Aan deze tabel kunnen geen rechten worden ontleend) Afkortingen

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit

Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit Wanneer kan ik Wlz aanvragen? Als u blijvend intensieve zorg nodig heeft, dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor zorg vanuit de Wet langdurige

Nadere informatie

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Wat verandert er in de zorg in 2015

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Wat verandert er in de zorg in 2015 Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking Wat verandert er in de zorg in 2015 De zorg in beweging Wat verandert er in 2015? In 2015 verandert er veel in de zorg. Via een aantal

Nadere informatie

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Haaglanden

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Haaglanden Marktanalyse 2015 Sector Gehandicaptenzorg Regio Haaglanden 31-03-2015 Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg CZ zorgkantoren heeft een marktanalyse opgesteld voor de sector Gehandicaptenzorg (GZ). Het

Nadere informatie

Branchespecifieke gegevens VGN 2008

Branchespecifieke gegevens VGN 2008 Branchespecifieke gegevens VGN 2008 Dit document bevat de niet-wettelijk verplichte branchespecifieke informatie. Vanwege het belang van een gestroomlijnde uitvraag en eenheid van taal wordt deze uitvraag

Nadere informatie

Beleid 'onvrijwillige zorg' Vrijheidsbeperking binnen Lang Verblijf. woonzorg en dagbesteding

Beleid 'onvrijwillige zorg' Vrijheidsbeperking binnen Lang Verblijf. woonzorg en dagbesteding Beleid 'onvrijwillige zorg' Vrijheidsbeperking binnen Lang Verblijf woonzorg en dagbesteding 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Wanneer wordt onvrijwillige zorg toegepast? 4 3. De wetgeving 5 3.1 Wet bijzondere

Nadere informatie

Format met toelichting

Format met toelichting Format met toelichting Volledige naam (en afkorting) Dit vind ik ervan! 2.0 Eigenaar Platform Dit vind ik ervan! Bestaande uit Cordaan, Philadelphia en Siza In gebruik sinds 1 januari 2015 Referenties/documentatie

Nadere informatie

Vrijheidsbeperkende middelen en maatregelen

Vrijheidsbeperkende middelen en maatregelen Vrijheidsbeperkende middelen en maatregelen De Wet Bopz i Informatie voor ouders en/of vertegenwoordigers van locatie de Schans in Halsteren Inhoud 1. Inleiding 3 2. Indicatiestelling & opname 4 3. Het

Nadere informatie

Persoonsvolgende financiering in Nederland

Persoonsvolgende financiering in Nederland Persoonsvolgende financiering in Nederland Een eerlijke verdeling van beschikbare middelen? Martijn Koot 24 februari 2012 Inhoudsopgave Wie zijn wij wat is de VGN? Introductie AWBZ de langdurige zorg in

Nadere informatie

Persoonlijk Plan. Cliëntgegevens en looptijd persoonlijk plan. Naam cliënt. Geboortedatum cliënt. Looptijd persoonlijk plan Startdatum: Einddatum:

Persoonlijk Plan. Cliëntgegevens en looptijd persoonlijk plan. Naam cliënt. Geboortedatum cliënt. Looptijd persoonlijk plan Startdatum: Einddatum: Deel A: Voorblad A1 Cliëntgegevens en looptijd persoonlijk plan Naam cliënt Geboortedatum cliënt Looptijd persoonlijk plan Startdatum: Einddatum: A2 Handtekeningen Naam Datum Handtekening Cliënt/wettelijk

Nadere informatie

Aanvraagformulier meerzorg voor PGB-houders 2018

Aanvraagformulier meerzorg voor PGB-houders 2018 Aanvraagformulier meerzorg voor PGB-houders 2018 1. Inleiding Het kan zijn dat u tijdelijk meer zorg en ondersteuning nodig hebt, dan waar u op basis van uw indicatie recht op hebt. In sommige gevallen

Nadere informatie

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Hollandse eilanden

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Hollandse eilanden Marktanalyse 2015 Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Hollandse eilanden 31-03-2015 Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg CZ zorgkantoren heeft een marktanalyse opgesteld voor de sector Gehandicaptenzorg

Nadere informatie

Van Wet Bopz naar Wet Zorg en Dwang

Van Wet Bopz naar Wet Zorg en Dwang Van Wet Bopz naar Wet Zorg en Dwang Congres VIA 23 januari 2017 Astrid Titel: Vogelvlucht Atelier: De kleurmeesters van de Parabool in Schalkhaar www.stichtingkunstinkwetsbaarheid.nl Inhoud presentatie

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZP-meerzorg Wlz. Bijlage 24 bij circulaire Care/Wlz/16/11c

BELEIDSREGEL BR/REG Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZP-meerzorg Wlz. Bijlage 24 bij circulaire Care/Wlz/16/11c Bijlage 24 bij circulaire Care/Wlz/16/11c BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZP-meerzorg Wlz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR-1608a. Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg. Bijlage 3 bij circulaire Care/Wlz/15/14c

BELEIDSREGEL CA-BR-1608a. Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg. Bijlage 3 bij circulaire Care/Wlz/15/14c Bijlage 3 bij circulaire Care/Wlz/15/14c BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg Wlz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg),

Nadere informatie

ZZP VV. Toelichting op de tabellen Voor een toelichting op onderstaande tabellen, zie laatste pagina. PV SGLVG som VP VG VV ZG aud ZG vis ZG ZZP

ZZP VV. Toelichting op de tabellen Voor een toelichting op onderstaande tabellen, zie laatste pagina. PV SGLVG som VP VG VV ZG aud ZG vis ZG ZZP Overzicht pgb ZZP tarieven Tabel opgemaakt door Per Saldo, februari, overeenkomstig de beleidsregel langdurend verblijf (LDV) van het CVZ (Aan deze tabel kunnen geen rechten worden ontleend) Afkortingen

Nadere informatie

Ik woon in een zorginstelling

Ik woon in een zorginstelling Ik woon in een zorginstelling Wat verandert er voor mij in 2015? In deze folder leest u over de veranderingen in de zorg. Wat dat betekent voor mensen die wonen in een woonzorgcentrum of een andere zorg

Nadere informatie

PROJECT: Z6858 NEDERLANDSE ZORGAUTORITEIT MARKTSCAN LANGDURIGE ZORG VERSIENUMMER: 6. Steekproef

PROJECT: Z6858 NEDERLANDSE ZORGAUTORITEIT MARKTSCAN LANGDURIGE ZORG VERSIENUMMER: 6. Steekproef PROJECT: Z6858 NEDERLANDSE ZORGAUTORITEIT MARKTSCAN LANGDURIGE ZORG VERSIENUMMER: 6 Steekproef Doelgroep: Nederlanders met een indicatie voor intramurale zorg (zelf of via naaste) Verwachte omvang steekproef:

Nadere informatie

De gegevens uit pijler 1 en 2A worden (wettelijk verplicht) jaarlijks opgenomen in het Jaardocument Maatschappelijke Verantwoording (JVM).

De gegevens uit pijler 1 en 2A worden (wettelijk verplicht) jaarlijks opgenomen in het Jaardocument Maatschappelijke Verantwoording (JVM). Onderstaande tekst is opgesteld door Hans van Wijk, concernbeheerder kwaliteitskader gehandicaptenzorg, Stichting Epilepsie Instellingen Nederland, Resultaat Verantwoordelijke Eenheid Lang Verblijf, juli

Nadere informatie

Specificaties gegevensvelden ZZP-scoreprogramma versie 1.4

Specificaties gegevensvelden ZZP-scoreprogramma versie 1.4 Specificaties gegevensvelden ZZP-scoreprogramma versie 1.4 Let op: op dit document vindt versiebeheer plaats. Kijk voor de meest recente versie op www.zorgzwaartebekostiging.nl. In de onderstaande tabel

Nadere informatie

Analyse verbeterpunten psychofarmacagebruik

Analyse verbeterpunten psychofarmacagebruik Analyse verbeterpunten psychofarmacagebruik Deze vragenlijst is ontwikkeld om het proces van de inzet van psychofarmaca in kaart te brengen. Hiermee wordt inzichtelijk gemaakt of de inzet van psychofarmaca

Nadere informatie

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuidoost-Brabant

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuidoost-Brabant Marktanalyse 2015 Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuidoost-Brabant 31-03-2015 Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg CZ zorgkantoren heeft een marktanalyse opgesteld voor de sector Gehandicaptenzorg (GZ).

Nadere informatie

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Limburg

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Limburg Marktanalyse 2015 Sector Gehandicaptenzorg Regio Zuid-Limburg 31-03-2015 Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg CZ zorgkantoren heeft een marktanalyse opgesteld voor de sector Gehandicaptenzorg (GZ). Het

Nadere informatie

Marktanalyse 2015. Sector Gehandicaptenzorg Regio West-Brabant

Marktanalyse 2015. Sector Gehandicaptenzorg Regio West-Brabant Marktanalyse 2015 Sector Gehandicaptenzorg Regio West-Brabant 31-03-2015 Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg CZ zorgkantoren heeft een marktanalyse opgesteld voor de sector Gehandicaptenzorg (GZ). Het

Nadere informatie

Verklarende woordenlijst

Verklarende woordenlijst Verklarende woordenlijst bij toetsingskader voor instellingen waar mensen verblijven die niet thuis kunnen wonen Utrecht, maart 2017 Behandeling Handelingen en interventies van medische, gedragswetenschappelijke

Nadere informatie

Amsterdam Maart Rapport van het inspectiebezoek aan SKy Zorg te Hilversum op 28 november 2013

Amsterdam Maart Rapport van het inspectiebezoek aan SKy Zorg te Hilversum op 28 november 2013 Amsterdam Maart 2014 Rapport van het inspectiebezoek aan SKy Zorg te Hilversum op 28 november 2013 Inleiding Op 28 november 2013 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna: de inspectie) een inspectiebezoek

Nadere informatie

KWETSBARE BURGERS IN EEN GEMEENTE MET... 100.000 INWONERS

KWETSBARE BURGERS IN EEN GEMEENTE MET... 100.000 INWONERS KWETSBARE BURGERS IN EEN GEMEENTE MET... 100.000 KWETSBARE BURGERS NORMAAL BEGAAFD OF VERSTANDELIJK BEPERKT? HOEVEEL BURGERS MET EEN BEPERKING IN EEN GEMEENTE MET 100.000? HOEVEEL ZORGZWAARTEPAKKETTEN

Nadere informatie

Branchespecifieke gegevens VGN 2009

Branchespecifieke gegevens VGN 2009 Branchespecifieke gegevens VGN 2009 Dit document bevat de niet-wettelijk verplichte branchespecifieke informatie. Vanwege het belang van een gestroomlijnde uitvraag en eenheid van taal wordt deze uitvraag

Nadere informatie

Melding Beschermd wonen en begeleiding

Melding Beschermd wonen en begeleiding Melding Beschermd wonen en begeleiding Uw gegevens Voornaam Dit formulier kunt u samen met uw hulpverlener digitaal invullen en opslaan voor uw administratie. Daarna verstuurt uw hulpverlener de melding

Nadere informatie

Veilige zorg voor mensen met dementie

Veilige zorg voor mensen met dementie Veilige zorg voor mensen met dementie Veilige zorg voor mensen met dementie Mensen met dementie zorg willen wij zorg geven in een veilige omgeving, die zoveel mogelijk recht doet aan de mogelijkheden voor

Nadere informatie

Voor het beoordelen van de aanvraag meerzorg hebben we gegevens van u nodig. Wij vragen u de volgende onderdelen van de aanvraag in te vullen:

Voor het beoordelen van de aanvraag meerzorg hebben we gegevens van u nodig. Wij vragen u de volgende onderdelen van de aanvraag in te vullen: Aanvraagformulier Meerzorg Heeft u tijdelijk meer zorg en ondersteuning nodig dan waarvoor u bent geïndiceerd? In sommige gevallen kunt u de toeslag meerzorg aanvragen. Meerzorg kan worden aangevraagd

Nadere informatie

Utrecht mei Rapport van het inspectiebezoek aan Esila Zorg te Rotterdam op 7 maart 2014

Utrecht mei Rapport van het inspectiebezoek aan Esila Zorg te Rotterdam op 7 maart 2014 Utrecht mei 2014 Rapport van het inspectiebezoek aan Esila Zorg te Rotterdam op 7 maart 2014 Inleiding Op 7 maart 2014 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna: de inspectie) een inspectiebezoek

Nadere informatie

Vragenlijst onderzoek wachtlijsten in de Wlz. In te vullen door de zorgvrager:

Vragenlijst onderzoek wachtlijsten in de Wlz. In te vullen door de zorgvrager: lijst onderzoek wachtlijsten in de Wlz Deze vragenlijst wordt afgenomen voor het onderzoek naar de wachtlijsten voor het wonen bij een zorginstelling. Volgens onze gegevens heeft u een wens voor wonen

Nadere informatie

Legenda en gegevenstabel:

Legenda en gegevenstabel: Bijgewerkt tot 1-4-215 1.1 Aantal cliënten met een geldig indicatiebesluit voor een laag ZZP op de peildatum Betreft de ZZP's: VV1, 2 of 3; LG1 of LG3, VG1 of VG2 (alleen 18 jaar of ouder); ZGaud1 of ZGvis1

Nadere informatie

Marktanalyse 2015. Sector Gehandicaptenzorg Regio Zeeland

Marktanalyse 2015. Sector Gehandicaptenzorg Regio Zeeland Marktanalyse 2015 Sector Gehandicaptenzorg Regio Zeeland 31-03-2015 Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg CZ zorgkantoren heeft een marktanalyse opgesteld voor de sector Gehandicaptenzorg (GZ). Het zorgkantoor

Nadere informatie

Zorg in vrijheid. Vrijheidsbeperkende maatregelen Informatie over beleid Voor cliënten en familie. Versie 4

Zorg in vrijheid. Vrijheidsbeperkende maatregelen Informatie over beleid Voor cliënten en familie. Versie 4 Zorg in vrijheid Vrijheidsbeperkende maatregelen Informatie over beleid Voor cliënten en familie Versie 4 Inleiding Vrijheid is voor de meeste mensen in Nederland een gegeven. Toch komt het in zorginstellingen

Nadere informatie

De Wet Bopz Informatie voor ouders of vertegenwoordigers

De Wet Bopz Informatie voor ouders of vertegenwoordigers De Wet Bopz Informatie voor ouders of vertegenwoordigers versie: augustus 2013 2 1. Inleiding Deze brochure gaat over de Wet Bijzondere Opnemingen in Psychiatrische Ziekenhuizen, de Wet Bopz. Anders dan

Nadere informatie

Op 29 mei jl. heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (hierna: de inspectie) u het conceptrapport van het bezoek op 10 mei jl. toegezonden.

Op 29 mei jl. heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (hierna: de inspectie) u het conceptrapport van het bezoek op 10 mei jl. toegezonden. > Retouradres Postbus 2518 6401 DA Heerlen Per e-mail: edolstra@nieuwestartwoonzorg.nl Nieuwe Start woonzorg B.V. T.a.v. het bestuur Tongelresestraat 88 5613 DM EINDHOVEN Datum 18 juni 2019 Onderwerp vastgesteld

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit

Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit Wanneer kan ik Wlz aanvragen? Als u blijvend intensieve zorg nodig heeft, dan komt u misschien in aanmerking voor zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).

Nadere informatie

Meldingsformulier Begeleiding Ambulant of Dagbesteding

Meldingsformulier Begeleiding Ambulant of Dagbesteding Meldingsformulier Begeleiding Ambulant of Dagbesteding 1 Uw gegevens Voornaam Dit formulier kunt u samen met uw hulpverlener digitaal invullen en opslaan voor uw administratie. Daarna verstuurt uw hulpverlener

Nadere informatie

!7": ZORG 'EHANDICAPTENZORG

!7: ZORG 'EHANDICAPTENZORG !7": ZORG 'EHANDICAPTENZORG )NKOOPBELEID,ANGDURIGE :ORG +LANTVERSIE De inkoop van gehandicaptenzorg in 2015 1 Als het nodig is heb je recht op langdurige zorg. Denk aan thuiszorg, verblijf in een verpleeg-

Nadere informatie

Per Nieuwe Start woonzorg B.V. T.a.v. het bestuur Tongelresestraat DM EINDHOVEN

Per   Nieuwe Start woonzorg B.V. T.a.v. het bestuur Tongelresestraat DM EINDHOVEN > Retouradres Postbus 2518 6401 DA Heerlen Per e-mail: edolstra@nieuwestartwoonzorg.nl Nieuwe Start woonzorg B.V. T.a.v. het bestuur Tongelresestraat 88 5613 DM EINDHOVEN Datum 29 mei 2019 Onderwerp conceptrapport

Nadere informatie

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Haaglanden

Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg Regio Haaglanden Marktanalyse 2016 Sector Gehandicaptenzorg Regio Haaglanden 31-03-2016 Marktanalyse Sector Gehandicaptenzorg CZ zorgkantoor heeft een marktanalyse opgesteld voor de sector Gehandicaptenzorg (GZ). CZ zorgkantoor

Nadere informatie

Vragenlijst AWBZ zorgcontractering 2014

Vragenlijst AWBZ zorgcontractering 2014 Vragenlijst AWBZ zorgcontractering 2014 Gebruik dit formulier s.v.p. alleen als ondersteuning bij het invullen van de online vragenlijst. Alleen online ingevulde vragenlijsten worden in de analyse meegenomen.

Nadere informatie

Inkoopdocument Inkoopspecificaties Intramuraal

Inkoopdocument Inkoopspecificaties Intramuraal Inkoopdocument 2014 Inkoopspecificaties Intramuraal Inkoopspecificaties Inkoopbeleid 2014 AWBZ Intramuraal Menzis Inkoopspecificaties AWBZ Extramuraal 2014 1 Bijlage 4 b: Inkoopspecificaties intramuraal

Nadere informatie

Veranderingen in de langdurige ondersteuning en zorg. Februari 2014

Veranderingen in de langdurige ondersteuning en zorg. Februari 2014 Veranderingen in de langdurige ondersteuning en zorg. Februari 2014 Van een klassieke verzorgingsstaat naar een participerende samenleving klonk het vanaf de troon op Prinsjesdag. Dat klinkt best mooi,

Nadere informatie

Factsheet: Leveringsvormen in de Wet Langdurige Zorg

Factsheet: Leveringsvormen in de Wet Langdurige Zorg Factsheet: Leveringsvormen in de Wet Langdurige Zorg Inleiding Van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) hebt u een ZorgProfiel (ZP) ontvangen waarmee u recht hebt op zorg vanuit de Wet langdurige zorg

Nadere informatie

Monica de Visser Juridisch Adviesbureau Smaragd 1

Monica de Visser Juridisch Adviesbureau Smaragd 1 Doorkijkje naar toekomstige wet- en regelgeving in het kader van het ondersteuningsplan in de gehandicaptenzorg Monica de Visser Juridisch Adviesbureau Smaragd 1 Huidige wet- en regelgeving Besluit zorgplanbespreking

Nadere informatie

Milo: Wegbereiders in Communicatie (Stichting)

Milo: Wegbereiders in Communicatie (Stichting) Benchmarkrapport: Kengegevens Naam Plaats Aantal locaties Aantal organisatorische eenheden Aantal bestuurders Aantal toezichthouders WOERDEN 0 1 3 4 1 Algemene informatie over het concern Informatie GHZ

Nadere informatie

Rapport van het inspectiebezoek aan Totaalzorg 2000 te Almere op 14 januari Hertogenbosch, Februari 2011

Rapport van het inspectiebezoek aan Totaalzorg 2000 te Almere op 14 januari Hertogenbosch, Februari 2011 Rapport van het inspectiebezoek aan Totaalzorg 2000 te Almere op 14 januari 2011 -Hertogenbosch, Februari 2011 Inleiding Op 14 januari 2010 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna: de inspectie)

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG Prestatiebeschrijvingen en tarieven zzp-meerzorg Wlz. Grondslag

BELEIDSREGEL BR/REG Prestatiebeschrijvingen en tarieven zzp-meerzorg Wlz. Grondslag BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen en tarieven zzp-meerzorg Wlz Grondslag Gelet op artikel 57, eerste lid, onderdelen b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Bopz beleid. Informatie over opname op een psychogeriatrische (pg)afdeling, beleid en klachtenregeling. vit0032_brochure BOPZ-07.indd :22

Bopz beleid. Informatie over opname op een psychogeriatrische (pg)afdeling, beleid en klachtenregeling. vit0032_brochure BOPZ-07.indd :22 Bopz beleid Informatie over opname op een psychogeriatrische (pg)afdeling, beleid en klachtenregeling vit0032_brochure BOPZ-07.indd 1 16-08-12 14:22 In deze brochure informeren wij u over de Wet Bijzondere

Nadere informatie