Hoofdstuk 52F - RECAPITULATIE een weergave van bij elkaar gesprokkelde notities.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoofdstuk 52F - RECAPITULATIE een weergave van bij elkaar gesprokkelde notities."

Transcriptie

1 Hoofdstuk 52F - RECAPITULATIE een weergave van bij elkaar gesprokkelde notities. Onderwerpen die aan bod komen : Optimaliseren van Fytotherapie Zilver Knobbeltje in de borst Hoge bloeddruk VIRUSSEN Optimaliseren van Kruidengeneeskunde De fytotherapie wordt altijd geassociëerd met kruidenvrouwtjes die in wrakkige schuurtjes hun brouwsels produceren. Dit is onjuist. Lang voordat de farmaceutische schoorsteen het toneel beklom wist de mensheid zich te handhaven d.m.v. BROOD (het kostelijkste voedsel van de mens) en kruiden. Men heeft het kind met het badwater weggegooid. Er zijn heel wat facetten aan deze fytotherapie. In 1643 bij een overwintering op Spitsbergen verzamelde één van hen LEPELBLAD, gooide dat in de gang en met die diepvries overleefden zij de winter zonder SCHEURBUIK wat bij vorige overwinteraars fataal afgelopen was. Wat leert ons dit?! Dit leert o.a. dat in 1643 de diepvries al bekend was en dat ze op de hoogte waren dat een paar blaadjes al voldoende waren om te overleven. Deze kennis kwam niet achter een lantaarnpaal op Spitsbergen vandaan, maar was meegenomen uit Nederland. Nu groeit niet overal Lepelblad maar met de spruitjes en boerenkool onder de sneeuw hebben ze vroeger deze AVITAMOSEN buiten de deur weten te houden. Een ander aspect van kruidentherapie is de BLOEDZUIVERING, iets waar veel mensen moeite mee hebben om het te begrijpen. NATUURWET: WAAR HET ÉÉN ZIT KAN HET ANDERE NIET ZITTEN. De gedachte dat de nieren en de lever de TROEP uit het bloed halen is illusoir. De nieren hebben daar veel tijd voor nodig want na een doorstane ziekte moeten ze de evenwichtsreacties van de stofwisseling aan de praat houden en schiet er voor de troep maar mondjesmaat over. De lever als grote ontgifter valt ook tegen. Als je ziet wat er bij een leverreiniging van Clark uit komt zetten aan cholesterol, vet en troep, dan slaat de schrik je om het hart.

2 Om na een ziekte op de been te komen hadden wij altijd het NOTENBLAD. Enige tijd geleden dreigde de keuringsdienst van Waren opgeheven te worden en om zichzelf waar te maken gingen ze peuteren in het Notenblad en vonden zowaar enige alkaloïden en werd het door de minister uit de handel genomen. Als je notenbladthee zet gooi je er heet water op en de buitenste alkaloïdmoleculen gaan de oplossing in, maar de binnenste blijven in het Notenbladdeeltje. Dat dit zo is blijkt uit dat er meerdere zetsels van te maken zijn. Op hun reis naar de oplossing creëren de moleculen een poreuze semi-permeabele wand en het verschijnsel van OSMOSE treedt op waardoor de alkaloïden en troep in het deeltje gezogen worden. Dit gebeurt ook in het BLOED en dit is de ZUIVERENDE werking, want waar eerst de rotzooi zat zit nu BLOED. Hoe het zij, de fytotherapie is flink op zijn retour geraakt. Als je het kruidenboek van Braem uit 1956 ter hand neemt dan staan bij alle kruiden de reageerbuisstoffen die ze bevatten en dat suggereert de wetenschappelijke kwaliteit van de kruiden. Maar er is MEER! Er is altijd veel drukte gemaakt over hoe weet een plant dat het een paardenbloem moet worden, etc. en men gaf aan dit fenomeen een ingewikkelde naam dat NIETS verklaarde. De plant weet dit helemaal niet. De Elliptica stelt het Planten Acupunctuur Systeem (PAS) vast dat in het zaad of in de stek zit en dat er de hele levensduur in blijft zitten en op NUL eindigt want nergens stapt de PAS uit en zegt doe het zelf maar. In het vorige hoofdstuk wordt dit aan de grote en kleine bol gedemonstreerd. Deze PAS werkt zowel in het madeliefje als in de eik, werkt dus van micro naar macro en bijna ALLE PAS zit dus opgesloten in het zaad. Dit betekent dat er in het zaad een enorme energie opgesloten zit dat langzaam (ontkiemduur) ter beschikking van de plant komt. Wij vinden bij Braem bij de kruiden behalve de reageerbuisstoffen ook de stof van de plant zelf en dat is de drager van het PAS, de YANG, zoals bij voorbeeld coninine van de Conium Maculatum etcetera. De Farmacopee van 1966 doet hier uitgebreid verslag van. Afgezien van de giftige planten komt deze PAS niet in beeld; hoe komt dat?! Voordat het zaad ontkiemt moet het een tijd in de grond zitten en het PAS zit ijzersterk verbonden met de planteigen stof. De gebruikelijke bereiding van kruiden gaat via macereren etcetera en dat gaat veel te snel om de YANG van het PAS er uit te krijgen. Hoofdzakelijk de YIN (reageerbuisstoffen) vergezeld met een beetje YANG gaat er uit. Wij gaan nu in de leer bij de zwerver langs de weg van vroeger die tegen de honger de hele dag KAMILLE ging kauwen en merkte dat er veel problemen (kwalen) verdwenen. Door het urenlange kauwen werd de kamille gepotentiëerd en de PAS opgeslagen in de EMULSIE. Voor de deftige meneren en mevrouwen was pruimen ondenkbaar en werd er thee van gezet en het effect was dus veel minder. In het vorige hoofdstuk hebben wij dit RADIONISCH opgelost.

3 ZILVER Zoals iedereen weet heeft zilver grote affiniteit tot WARMTE. Nu zijn er oplossingen met fijn zilver die als medicijn gebruikt worden. Wij vragen ons af hoe de werking is als de patiënt dit inneemt en het zilversignaal versterkt radionisch toegevoerd wordt. NIET TOEVOEREN op een zilveren naald in het acu-eav-punt maar op een stalen naald. Pas dit eens toe op Ga39 (beenmerg). Knobbeltje in de borst. Dit gevreesde fenomeen heeft al ik weet niet hoeveel vrouwen verminkt en het zo vlug mogelijk er bij zijn is het tot op heden niet doorslaggevend. Zo is er dus ook het verschijnsel van de PEESKNOBBEL waarvan de regulieren tot op heden niet weten waar dit van komt. Wij zullen u helpen. Het is al weer heel wat jaren geleden dat wij door een acupuncturiste alle 67 acupunten van de Bl-HM lieten steken en de volgende dag hadden wij peesknobbels ter plaatse van de overgang vinger - middenhandsbeentje. Wij stellen dus een relatie acusysteem - knobbel vast. In de ooracupunctuur hebben wij het VAS-signaal. Men gaat dan met een wit en een zwart hamertje over de reflexpunten in de oorschelp en houdt tegelijkertijd de duim op de pols van de patiënt. Waar nu een reflexpunt in ongerede is voelt men aan de pols een KNOBBEL optreden. Een knobbel ontstaat dus ten gevolge van overbelasting van het acusysteem waarbij de acu-energie vastloopt bij een anatomische laesie. Een Ma-MH is 5 mm breed en de borst daarin is te beschouwen als een anatomische laesie. Het knobbeltje in de borst is dus wel kanker, maar GEEN BORSTKANKER. Probleem: hoe passen we de radionie toe want Ma17 ligt in de tepel en wordt niet geprikt en het knobbeltje ligt vast niet op de Ma-HM. Ma17 is op te lossen door te werken met een griffel en op de tepel een vochtig doekje te leggen. Maar een borst is een laesie van jewelste; dus als de knobbel te ver van de Ma-HM af ligt kan het resultaat twijfelachtig zijn. In de buurt van de tepel ligt Mi 21 (alle Lu0) en dit geeft 2 richtingen. 1) Alle Lu0-bronpunten van de NAW nalopen 2) Alle punten van de Mi-Pa nalopen want Voll heeft een connectie met de LYMFE gevonden evenals de relatie orgaandegeneratie ten gevolge van lymfebelasting. Als hier de rotter bij zit wordt hij gevonden.

4 Wij gaan verder met de lymfe en meten het Ly-Gefäsz van Voll. Hier vinden we waar in het lichaam de laesie zit. Dan lopen wij dus de EAV-lymfepunten na en vinden zo de HM. Voor de eventuele focaal-toxische belasting traceren wij Ly2 en DV20. Van de gevonden rotter behalve radionie toepassen ook nagaan hoe zij in het acu-naw-systeem liggen. Wij hebben in een eerder hoofdstuk de acu-koortspunten vermeld en ga die dus na. Dit moet achter de schrijftafel uitgedacht worden. Het is natuurlijk wel zo dat er in de loop van de tijd MODELLEN ontstaan die hun nut bewezen hebben. BLOED. Bij het VAS ontstaat het knobbeltje dus door overbelasting waardoor opgeslagen acu-energie in de reflexen BM-punten in het bloed komt want de HM zit al vol. Dit betekent dat de acu-energie in het acu-systeem zich door de enorme snelheid (½mv²) zich door geen laesie laat tegen houden maar voor de acu-energie in het bloed ligt dit anders. Niet alleen bij overbelasting maar ook in andere situaties staan bovengenoemde punten hun opgeslagen acuenergie af. Dit betekent dat de energetische acu-energie ( energie warmte yang) in het bloed zit. Het knobbeltje zit dus niet op de HM. Het ouderwetse ADERLATEN was dus niet zo n slecht idee en Moerman moet dit geweten hebben; afgezien van zijn ervaring met verwondingen. Hoe pakken we het bloed als drager van de ellende aan? In de EAV hebben we Ga39 voor het beenmerg en onnodig te zeggen dat we dit punt moeten optimaliseren. Dit doen we door inspuiting of infuus (YIN) en ook Ga39 radionisch (YANG) te versterken met een AD- STRINGENS. Nu kan het zijn dat de Ga-HM in ongerede geraakt is en dan moet alles wat de acupunctuur aan technieken heeft ingezet worden. Nu is bloed ondenkbaar zonder LYMFE. Via het Ly-Gefäsz komen we er achter waar in het lichaam de ellende zit en we laten het voorgaande er op los. De NAW geeft zijn verbinden met acupunten en idem dito op die acupunten en tevens het gehele acusysteem daar op loslaten als daar de rotter zit. De HM hebben ook meetpunten voor LYMFE en die nemen wij op dezelfde manier mee. De Mi / Pa-HM doet ook mee en die gaan wij helemaal traceren. Via Mi21 (alle Lu0) kunnen wij traceren welke HM nog meer een duit in het zakje doet. Ten gevolge van een laesie is er een ingesloten circuit ontstaan en wij moeten die rotters die dit veroorzaken vinden omdat er anders RECIDIVEREN optreedt.

5 Vanzelfsprekend ook de reflex- en BM-punten meenemen; wij hadden dit al gedaan naar aanleiding van de ziekte. Deze hele procedure moet gevolgd worden bij ALLE chronische ziekten en het is onnodig te zeggen dat er na verloop van tijd werkbare modellen zullen ontstaan. HOGE BLOEDDRUK begint nu ook in beeld te komen. Het is een bekend feit dat vloeistoffen niet samendrukbaar zijn en dat betekent dat als de LYMFE samengedrukt wordt door de toevoer van acu(yang)energie aan de WVDM-bol, er drukverhoging en dus HOGE BLOEDDRUK ontstaat. De volledige eerder vermelde procedure moet doorlopen worden evenals de acu-koortsmeetpunten want het kleinste beetje koorts heeft al een nadelige invloed. Begin 70-er jaren zagen wij op de televisie een natuurgeneeskundig arts die een jongen behandelde voor hoge bloeddruk. Hij deed dit door bij de jongen bloed af te nemen, daar geruime tijd UV-LICHT doorheen te laten borrelen en dit bij de jongen weer in te spuiten. De jongen genas. Wij verklaren dit nu als volgt: in het lichtspectrum zit UV-licht aan de andere kant van Infra-Rood (warmte) en is dus te beschouwen als RELATIEF KOUD. Deze kou doet het bloed KRIMPEN en werkt dus als een adstringens en veroorzaakt drukverlaging. Wij weten niet of dit nog toegepast wordt maar op de ADSTRINGENS-werking gaan wij in. Wij komen met het volgende voorstel. De UV-straling kan omgezet worden in electrische stroom en met wat electronica-gepruts moet dit omgezet kunnen worden in een radionische golf. Door BLOED te mengen (YIN) met UV-licht en via de acu-eav-punten de YANG via het Mora-apparaat veelvoudig versterkt toe te voeren is dit toepasbaar voor ziekten waarbij een ADSTRINGENS noodzakelijk is. Dit moet ook toepasbaar zijn op bacteriën en dan denken wij onder andere aan TBC waarvan de UV-therapie in Davos wel heel erg lang duurt. Logisch, want het kleine beetje UV-YANG dat door de acupunten het lichaam ingetrokken wordt, moet afrekenen met de gigantisch grote YIN van de bacteriën. Vanzelfsprekend kunnen wij dit ook loslaten op Ga39 (beenmerg). Nu worden er ook lampen gemaakt die 36 kleuren licht geven. Dit geeft perspectieven te weten wij kunnen van al die kleuren licht stroompjes opwekken en die in het ELECTRISCHE meetcircuit van de EAV brengen. Door de gevoeligheid op te voeren kunnen we de VEGA-test doen en zo de juiste signaal (kleur) vinden.

6 Dit is van belang want volgens Wikipedia is de citroenzuurcyclus glycolyse geldig in ALLE levende organismen BEHALVE VIRUSSEN omdat die geen metabolisme hebben. Ons voorstel is dus om na tracering van de lichtkleur dit te mengen met het bloed, dit inspuiten of infuus, de lichtkleur op radionisch niveau te brengen en dit veelvoudig op de acu-eav-punten los te laten.

Hoofdstuk 52E - BEHANDELING VAN TUMOREN - een snelle meting

Hoofdstuk 52E - BEHANDELING VAN TUMOREN - een snelle meting Hoofdstuk 52E - BEHANDELING VAN TUMOREN - een snelle meting De Medicamententest van doktor Voll en de Vegatest vinden plaats doordat een plaatje over de Nosoden gelegd wordt en de meting in het meetcircuit

Nadere informatie

.?3.nn-n3.no a/.oo-oy.oo

.?3.nn-n3.no a/.oo-oy.oo B 1 12-9-08 e varen. Bovenstaande mag misschien enige verwondering wekken gezien de juichtonen waarin het in advertenties aangeprezen wordt als voedingssupplement en wij gaan hier dan ook even op in. In

Nadere informatie

2) Chelatietherapie om de bloedvaten te schonen. De EAV heeft hiervoor een hele serie metingen.

2) Chelatietherapie om de bloedvaten te schonen. De EAV heeft hiervoor een hele serie metingen. Diagnoseproblemen Als de patiënt tenslotte in het alternatieve circuit terecht komt, komt hij niet bij 3, maar bij 10 dokters vandaan en heeft hij geen dagen maar weken in wachtkamers doorgebracht. Tel

Nadere informatie

Wetenschappelijk bewijs van de Homeopathie en van het Magnetisme

Wetenschappelijk bewijs van de Homeopathie en van het Magnetisme Hoofdstuk 52R Wetenschappelijk bewijs van de Homeopathie en van het Magnetisme Tot op heden is de homeopathie er bekaaid vanaf gekomen. Tot nu toe stelt men dat door het potiënteren de relatie ontstaat

Nadere informatie

Kruiden / Hahnemann (H) / Bloedzuivering / Archimedes-Alzheimer

Kruiden / Hahnemann (H) / Bloedzuivering / Archimedes-Alzheimer Kruiden / Hahnemann (H) / Bloedzuivering / Archimedes-Alzheimer Heb vanwege invaliditeit geen toegang meer tot bronnenmateriaal en heb grote moeite met schrijven; u moet dus van het volgende de grote lijn

Nadere informatie

3. Wij gaan nu electronisch het NUL-punt bepalen en vastleggen Het Chinese of het Franse systeem ligt nu vast en wij kunnen verder gaan.

3. Wij gaan nu electronisch het NUL-punt bepalen en vastleggen Het Chinese of het Franse systeem ligt nu vast en wij kunnen verder gaan. AURICULOTHERAPIE - TWEE MODELLEN Dit hoofdstuk bevat aanvullingen op de hoofdstukken 4, 5, 30, 31, 33 en 48 In de oor-/auriculotherapie is er sprake van 2 systemen te weten de Chinese en de Franse. Het

Nadere informatie

POLIO, CVA, DWARSLAESIE, BIJZIEND

POLIO, CVA, DWARSLAESIE, BIJZIEND POLIO, CVA, DWARSLAESIE, BIJZIEND Tot op heden is er voor wat betreft de invaliditeit ten gevolge van deze aandoening niets bereikt; heeft het niveau van 30 jaar en langer geleden. Bij de revalidatie leer

Nadere informatie

Dit kunnen wij wel en het is ons gelukt hiermede de NAW-1 acupunctuur op de wereld te zetten

Dit kunnen wij wel en het is ons gelukt hiermede de NAW-1 acupunctuur op de wereld te zetten C 1 21-9-08 eerder Wij hebben W^y de visie van dr.voll naar voren gebracht en wij stellen vast dat deze visie te veel vragen onbeantwoord laat,kortom te eenvoudig is. Onze visie is dat de oorzaak van kanker

Nadere informatie

U begint met het absoluut niet meer gebruiken van de volgende voedingsstof

U begint met het absoluut niet meer gebruiken van de volgende voedingsstof Hoofdstuk 8. THERAPIE. ^ «S3«S ~ SS» ~~ ~ - *""~~ y ^-?T^?????* U begint met het absoluut niet meer gebruiken van de volgende voedingsstof f en s 1) chocolade 2) varkensvlees 3) alles van de paling tussen

Nadere informatie

Nu we bij de stofwisseling uitgekomen zijn is het onvermijdelijk dat de reactie:

Nu we bij de stofwisseling uitgekomen zijn is het onvermijdelijk dat de reactie: Hoofdstuk 47A -UV-licht/KOORTS Wij komen terug op het UV-licht van hoofdstuk 47. Jaren geleden zagen wij op de TV een alternatieve arts bezig met UV-licht door een monster te laten borrelen. Het ging hier

Nadere informatie

LYMFE, geheim van het bloed.

LYMFE, geheim van het bloed. LYMFE, geheim van het bloed. (ver gezocht dichtbij gekocht) Het is al weer zo n 6 jaar geleden dat ik een publicatie maakte over lymfe; dit is dus door derden meegejat en ik zal nu proberen het me te herinneren.

Nadere informatie

-17- 1) Yin Oe (breed) het is maar goed dat wij in de NAW de Yin Oe 2) Tae Mo (smal) en TaeMo opnieuw getraceerd hebben0 3) Jen Mo (breed)

-17- 1) Yin Oe (breed) het is maar goed dat wij in de NAW de Yin Oe 2) Tae Mo (smal) en TaeMo opnieuw getraceerd hebben0 3) Jen Mo (breed) Er "blijkt dus een frekwentie te zijn voor kanker i. h. a. en wij zijn hiermee aan de slag gegaan toen in '97 een kennis van ons kanker kreeg en zijn strottenhoofd verwijderd werd, een opening naar buiten

Nadere informatie

De Laatste Halte, Eindstation POLIO

De Laatste Halte, Eindstation POLIO De Laatste Halte, Eindstation POLIO -1- Ad.1: Voor wat betreft de Vis Vitalis zijn we er nu achter dat dit hetzelfde is als de ACUPUNCTUUR ENERGIE. Gezien de voor onze waarneming gelijkwaardige roulatie

Nadere informatie

Bloedtransfusie. informatie voor kinderen

Bloedtransfusie. informatie voor kinderen Bloedtransfusie informatie voor kinderen Wat is een bloedtransfusie? Bloedtransfusie betekent dat je bloed krijgt toegediend. Dit gaat via een slangetje in een bloedvat, meestal in je arm. Net zoals bij

Nadere informatie

-26- Zo hebben wij al eerder melding gemaakt van het traceren van focaaltoxisehe

-26- Zo hebben wij al eerder melding gemaakt van het traceren van focaaltoxisehe -22- Er zit nog een veiligheid in en wel de TIJDFACTOR en dat betekent dat als tengevolge van welke noxe dan ook de A.M.-punten behorende bij een meridiaan steeds slechter worden,zij via de DRAIHAGEFREKWEN-

Nadere informatie

Algemene samenvatting

Algemene samenvatting Algemene samenvatting De mens kan niet zonder zuurstof. De zuurstof die wij inademen wordt vanaf de longen door het bloed naar alle cellen van ons lichaam gebracht. De cellen kunnen deze zuurstof gebruiken

Nadere informatie

Algemeen Bloedtransfusie voor kinderen

Algemeen Bloedtransfusie voor kinderen Algemeen Bloedtransfusie voor kinderen In deze folder vertellen we je wat een bloedtransfusie is en waarom het gegeven wordt. Wat is bloedtransfusie? Bloedtransfusie betekent dat je bloed krijgt toegediend.

Nadere informatie

EINSTEIN. Weet je wat, ik neem mijn neef mee naar het laboratorium. Daar werken mijn assistenten met stikstof. Dat vindt hij vast mooi.

EINSTEIN. Weet je wat, ik neem mijn neef mee naar het laboratorium. Daar werken mijn assistenten met stikstof. Dat vindt hij vast mooi. EINSTEIN ballon weer opblaast. Maar mijn assistenten vertellen dat het komt doordat de stikstof heel erg koud is en dat de lucht in de ballon dan kleiner wordt. Later warmt de lucht weer op en wordt weer

Nadere informatie

-3- Hoofdstuk 2. DE KONSEKWENTIES

-3- Hoofdstuk 2. DE KONSEKWENTIES -3- Hoofdstuk 2. DE KONSEKWENTIES = = = = S= = = = = = = =S = = =S = =I = = = = = == = ==5==. Tot en met de dag van vandaag heeft men nog steeds de hoop niet opgegeven om te ontdekken waarom een lichaamscel

Nadere informatie

Door medicijnen Deze kunnen bijvoorbeeld sufheid, verminderde spierkracht of een droge mond veroorzaken.

Door medicijnen Deze kunnen bijvoorbeeld sufheid, verminderde spierkracht of een droge mond veroorzaken. Slikstoornissen 2 Deze folder is bedoeld voor patiënten met slikproblemen en hun omgeving. Er wordt uitleg gegeven over hoe het komt dat iemand zich verslikt. Ook wordt aangegeven wat de risico s zijn

Nadere informatie

Gemaakt door: Gerdy Castelein en Anne Griet Adema Klas: 4A

Gemaakt door: Gerdy Castelein en Anne Griet Adema Klas: 4A Gemaakt door: Gerdy Castelein en Anne Griet Adema Klas: 4A 1 -Voorkant -inhoudsopgave - Uitwerking deelvragen: - Wat is borstkanker? - Hoe ontdek je borstkanker? - Als je erachter komt, wat gebeurt er

Nadere informatie

Behandeling met inflectra bij sarcoïdose

Behandeling met inflectra bij sarcoïdose Behandeling met inflectra bij sarcoïdose In overleg met uw arts gaat u het medicijn inflectra gebruiken vanwege sarcoïdose. In deze folder leest u meer over deze behandeling. Neem altijd uw verzekeringsgegevens

Nadere informatie

Hoofdstuk 3. ACTJPOTCTUURSYSTEEH.

Hoofdstuk 3. ACTJPOTCTUURSYSTEEH. Hoofdstuk 3. ACTJPOTCTUURSYSTEEH. =s=s==:=:s5=====::==ï:==:=====::===:=:=:8==:=!=== Voordat wij met scherp gaan schieten en aan het echte werk gaan beginnen is het goed om ons nog eens te focussen op de

Nadere informatie

Behandeling met botulinetoxine

Behandeling met botulinetoxine Behandeling met botulinetoxine Bij speekselvloed (kwijlen) Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding De neuroloog heeft met u besproken dat u behandeld kunt worden met

Nadere informatie

Mammapolikliniek. Mastopathie

Mammapolikliniek. Mastopathie Mammapolikliniek Mastopathie 1 2 U heeft van uw behandelaar gehoord dat u mastopathie heeft. In deze folder kunt u lezen wat dit is, hoe mastopathie ontstaat, welke behandelingen er zijn en hoe je uw borsten

Nadere informatie

Behandeling borstkanker

Behandeling borstkanker Behandeling borstkanker 1. Heelkunde (chirurgie) (operatie): - Borstsparend: betekent wegname van het gezwel met veiligheidsmarge van gezond weefsel rondom en wegname van de schildwachtklier (poortwachterklier

Nadere informatie

Trastuzumab (Herceptin )

Trastuzumab (Herceptin ) Trastuzumab (Herceptin ) Borstkanker (mammacarcinoom) De diagnose borstkanker is bij u vastgesteld. Dit wordt ook wel een mammacarcinoom genoemd. De behandeling van een mammacarcinoom bestaat uit een operatieve

Nadere informatie

Het is een ziekte die jarenlang door verschillende factoren zich ontwikkeld. Sommige factoren kun je zelf voorkomen, een paar niet.

Het is een ziekte die jarenlang door verschillende factoren zich ontwikkeld. Sommige factoren kun je zelf voorkomen, een paar niet. Werkstuk door een scholier 1583 woorden 23 april 2011 4,9 12 keer beoordeeld Vak Zorg en welzijn KANKER: Ik ga vandaag mijn spreekbeurt houden over kanker om twee redenen. De eerste is dat iedereen kanker

Nadere informatie

Behandeling met infliximab

Behandeling met infliximab REUMATOLOGIE/INTERNE GENEESKUNDE Behandeling met infliximab bij reumatoïde artritis BEHANDELING Behandeling met infliximab bij reumatoïde artritis Uw arts heeft voorgesteld uw reumatoïde artritis (RA)

Nadere informatie

Zelfinjectietherapie bij een erectiestoornis

Zelfinjectietherapie bij een erectiestoornis Zelfinjectietherapie bij een erectiestoornis Erectiestoornissen vormen een veel voorkomend probleem. We spreken van een erectiestoornis als het voor een man niet mogelijk is een erectie te krijgen of er

Nadere informatie

Bij het uitscheiden helpen de nieren om de samenstelling van je bloed constant te houden. Uitscheiding is het

Bij het uitscheiden helpen de nieren om de samenstelling van je bloed constant te houden. Uitscheiding is het Samenvatting door R. 1946 woorden 10 maart 2016 7 37 keer beoordeeld Vak Methode Biologie Nectar Bio samenvatting H9 9.1 WAT WORDT ER BINNENIN JE LICHAAM GEREGELD? Je lichaam probeert vanbinnen om constant

Nadere informatie

Erectiestoornis: zelfinjectietherapie

Erectiestoornis: zelfinjectietherapie Erectiestoornis: zelfinjectietherapie Erectiestoornissen vormen een veel voorkomend probleem. We spreken van een erectiestoornis als het voor een man niet mogelijk is een erectie te krijgen of er te snel

Nadere informatie

CARDIOLOGIE. HOCM-ablatie BEHANDELING

CARDIOLOGIE. HOCM-ablatie BEHANDELING CARDIOLOGIE HOCM-ablatie BEHANDELING HOCM-ablatie Deze folder geeft u informatie over HOCM-ablatie. Dit is een behandeling bij hypertrofische obstructieve cardiomyopathie: een verdikking in het tussenschot

Nadere informatie

Als je wil ontgiften is het toch het beste om te starten met het grotere werk.

Als je wil ontgiften is het toch het beste om te starten met het grotere werk. Rag: Hoe kan ik het beste detoxen? Als je wil ontgiften is het toch het beste om te starten met het grotere werk. Natuurlijk kan je 1 x per week een zuiverende dag inlassen Ik adviseer dan om een dag op

Nadere informatie

longembolie patiënteninformatie

longembolie patiënteninformatie patiënteninformatie longembolie Bij u is het vermoeden van en longembolie, of is de diagnose longembolie gesteld. Wat is een longembolie eigenlijk? Hoe ontstaat een longembolie en hoe kan het worden behandeld?

Nadere informatie

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Masthopatie

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Masthopatie Masthopatie MASTOPATHIE INLEIDING U heeft van uw behandelaar gehoord dat u mastopathie heeft. In deze folder kunt u lezen wat dit is, hoe mastopathie ontstaat, welke behandelingen er zijn en geven we u

Nadere informatie

genetisch gemanipuleerde planten zien. Ook onze leerkracht chemie had al ervaring in het VIB en gaf ons de nodige uitleg.

genetisch gemanipuleerde planten zien. Ook onze leerkracht chemie had al ervaring in het VIB en gaf ons de nodige uitleg. A trypanosoma story Op maandag 24 januari trokken we met onze wetenschapsklas naar Gent om wat meer te weten te komen over de ziekte trypanosomiasis en over het VIB zelf. We hadden al een voorstelling

Nadere informatie

Samenvatting. Wat is licht

Samenvatting. Wat is licht Samenvatting In dit onderdeel zal worden getracht de essentie van het onderzoek beschreven in dit proefschrift te presenteren zodanig dat het te begrijpen is door familie, vrienden en vakgenoten zonder

Nadere informatie

Het levensverhaal van Kris Seye.

Het levensverhaal van Kris Seye. Het levensverhaal van Kris Seye. Kris is geboren op woensdag10 mei 1989 met keizersnede, zijn gewicht was 4.610 kg en alles was erop en eraan. Zijn eerste levensmaanden waren vrij normaal, tot op een zekere

Nadere informatie

Totale Parenterale Voeding (TPV) via de Port-a-cath

Totale Parenterale Voeding (TPV) via de Port-a-cath Totale Parenterale Voeding (TPV) via de Port-a-cath In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot een behandeling met totale parenterale voeding. Dit is voeding die direct in de bloedbaan wordt

Nadere informatie

Door: Laura Kursten Het Nieuwe Eemland Klas: B2d

Door: Laura Kursten Het Nieuwe Eemland Klas: B2d Door: Laura Kursten Het Nieuwe Eemland Klas: B2d 1 Onderwerp: Bladzijde nummer: Geschiedenis 3 Hoe werkt het? 4 Soorten magnetrons 5 Magnetron ongezond? 6 Evaluatie 7 Bronvermelding 8 2 De magnetron is

Nadere informatie

Bloedvergiftiging. Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl

Bloedvergiftiging. Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl Bloedvergiftiging Informatie voor patiënten F0907-1225 juni 2010 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK Leidschendam 070 357 44

Nadere informatie

Behandeling met Strontium-89-chloride of Samarium-153-lexidronam

Behandeling met Strontium-89-chloride of Samarium-153-lexidronam NUCLEAIRE GENEESKUNDE Behandeling met Strontium-89-chloride of Samarium-153-lexidronam BEHANDELING U wordt op dag om uur verwacht op de poli/afdeling. Als u verhinderd bent, wilt u dit dan tijdig melden

Nadere informatie

Behandeling met botulinetoxine bij kwijlen

Behandeling met botulinetoxine bij kwijlen Behandeling met botulinetoxine bij kwijlen Inleiding De neuroloog heeft met u besproken dat u behandeld kunt worden met botulinetoxine. In deze folder leest u meer over botulinetoxine, kwijlen, en de

Nadere informatie

De Perifeer Ingebrachte Centrale Catheter (PICC) BEHANDELING

De Perifeer Ingebrachte Centrale Catheter (PICC) BEHANDELING De Perifeer Ingebrachte Centrale Catheter (PICC) BEHANDELING Inhoud 1. Wat is een PICC 1 2. Redenen waarom een PICC wordt geplaatst 1 3. Wat zijn de voor- en nadelen van een PICC 1 4. Problemen tijdens

Nadere informatie

van beugel tot burn-out

van beugel tot burn-out vier kant reeks van beugel tot burn-out 20 verhalen over gezondheid Uitgeverij Eenvoudig Communiceren Oren Je ziet op straat vaak mensen met een koptelefoontje in hun oren. Ze luisteren bijvoorbeeld naar

Nadere informatie

Bacteriën als hulpje. Yoghurt maken. Benodigdheden. Werkwijze

Bacteriën als hulpje. Yoghurt maken. Benodigdheden. Werkwijze Bacteriën als hulpje Yoghurt maken Je gaat in deze opdracht zelf yoghurt maken. Benodigdheden schone pan thermometer warmwaterbad eetlepel yoghurt 0,5l. melk klein flesje van 0,5l. aluminium en elastiekjes

Nadere informatie

1 Flesvoeding... 1. 2 Wanneer geef je je kind een voeding?... 1. 3 Welk merk?... 1. 4 Hoeveel melk doe je in de fles?... 1

1 Flesvoeding... 1. 2 Wanneer geef je je kind een voeding?... 1. 3 Welk merk?... 1. 4 Hoeveel melk doe je in de fles?... 1 Flesvoeding Inhoudsopgave 1 Flesvoeding... 1 2 Wanneer geef je je kind een voeding?... 1 3 Welk merk?... 1 4 Hoeveel melk doe je in de fles?... 1 5 Krijgt je kind genoeg?... 2 6 Extra vitamines?... 2 7

Nadere informatie

Hoofdstuk 52 L - GEMEENSCHAPPELIJKE OORZAAK VAN ZIEKTEN

Hoofdstuk 52 L - GEMEENSCHAPPELIJKE OORZAAK VAN ZIEKTEN Hoofdstuk 52 L - GEMEENSCHAPPELIJKE OORZAAK VAN ZIEKTEN In dit hoofdstuk onder andere: 1. Gemeenschappelijke stofwisseling 2. Enzymen 3. Emulsie, benzeensulfonzuur 4. Lever 5. Amygdaline, laetrile 6. Onzichtbaar

Nadere informatie

inhoud Herfst 1. Het weer 2. Overal blad 3. Zaden 4. Paddenstoelen 5. De eekhoorn 6. De egel 7. Insecten 8. Vogels op reis 9. Filmpje Pluskaarten

inhoud Herfst 1. Het weer 2. Overal blad 3. Zaden 4. Paddenstoelen 5. De eekhoorn 6. De egel 7. Insecten 8. Vogels op reis 9. Filmpje Pluskaarten Herfst inhoud Herfst 3 1. Het weer 4 2. Overal blad 5 3. Zaden 6 4. Paddenstoelen 7 5. De eekhoorn 8 6. De egel 9 7. Insecten 10 8. Vogels op reis 11 9. Filmpje 12 Pluskaarten 13 Bronnen en foto s 15 Colofon

Nadere informatie

Werkstuk ANW Leukemie

Werkstuk ANW Leukemie Werkstuk ANW Leukemie Werkstuk door een scholier 1992 woorden 25 september 2003 5,8 53 keer beoordeeld Vak ANW Inleiding: Ik heb van Mnr. Veenema de opdracht gekregen een verslag te maken over een bepaalde

Nadere informatie

Het Fenomeen van Raynaud

Het Fenomeen van Raynaud Het Fenomeen van Raynaud Wat is het Fenomeen van Raynaud? Wij spreken van het Fenomeen van Raynaud bij het plotseling optreden van verkleuringen van vingers en/of tenen bij blootstelling aan kou of bij

Nadere informatie

Infobrochure. Bloedtransfusie

Infobrochure. Bloedtransfusie Infobrochure Bloedtransfusie Geachte heer/mevrouw, Tijdens uw opname in het ziekenhuis kan uw arts het noodzakelijk vinden dat u een bloedtransfusie ondergaat. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een

Nadere informatie

LES 9 MICRO-ORGANISMEN A: BACTERIËN Wraps maken

LES 9 MICRO-ORGANISMEN A: BACTERIËN Wraps maken VERWERKING van AGRARISCHE PRODUCTEN LES 9 MICRO-ORGANISMEN A: BACTERIËN Wraps maken INLEIDING De komende lessen gaan over micro-organismen. In deze les gaan we in op bacteriën. De lessen hierna kijken

Nadere informatie

6,5 ER ZIJN DRIE SOORTEN BLOEDCELLEN: WAT ZIJN NU DE TAKEN VAN DE DIVERSE BLOEDCELLEN? Spreekbeurt door een scholier 1815 woorden 11 maart 2005

6,5 ER ZIJN DRIE SOORTEN BLOEDCELLEN: WAT ZIJN NU DE TAKEN VAN DE DIVERSE BLOEDCELLEN? Spreekbeurt door een scholier 1815 woorden 11 maart 2005 Spreekbeurt door een scholier 1815 woorden 11 maart 2005 6,5 240 keer beoordeeld Vak Nederlands Kanker Om te begrijpen hoe leukemie iemand ziek maakt, moet je eerst iets over je eigen lichaam weten; hoe

Nadere informatie

ChinLi TuiNa. Welkom. Uitleg over Tuina massage

ChinLi TuiNa. Welkom. Uitleg over Tuina massage ChinLi TuiNa Welkom Uitleg over Tuina massage Kennismaking Tuina Wat is Tuina, inleiding Historie Hoe werkt Tuina Welke klachten kun je met Tuina behandelen Tuina in de praktijk Vragen Demonstratie TuiNa

Nadere informatie

Synacthen -test (ACTH-test)

Synacthen -test (ACTH-test) INTERNE GENEESKUNDE Synacthen -test (ACTH-test) ONDERZOEK U wordt op dag om uur verwacht op de poli/afdeling. Als u verhinderd bent, wilt u dit dan tijdig melden en een nieuwe afspraak maken? Wij verzoeken

Nadere informatie

Epiduroscopie. Anesthesie. Locatie Hoorn/Enkhuizen

Epiduroscopie. Anesthesie. Locatie Hoorn/Enkhuizen Epiduroscopie Anesthesie Locatie Hoorn/Enkhuizen Epiduroscopie Op de pijnpoli is met u besproken dat uw pijnklachten behandeld gaan worden door middel van een epiduroscopie. In deze folder willen wij u

Nadere informatie

Kanker. Inleiding. Wat is kanker. Hoe ontstaat kanker

Kanker. Inleiding. Wat is kanker. Hoe ontstaat kanker Kanker Inleiding Ik heb dit onderwerp gekozen omdat veel mensen niet weten wat kanker precies inhoud en ik zelf er ook meer van wil weten omdat mijn oma er in de zomervakantie aan gestorven is. Dat je

Nadere informatie

1. Lesbegin: video: diabetes

1. Lesbegin: video: diabetes LESONDERWERP: insuline + penicilline ALGEMENE VAARDIGHEDEN EN ATTITUDES: LEERPLANDOEL(EN): LESDOELEN LEERINHOUD WERKVORMEN/ MEDIA/ORGANISATIE TIJD 1. Lesbegin: video: diabetes 6 min 2. Lesuitwerking: onderwijsleergesprek

Nadere informatie

Darmkanker. Dit is leukemie

Darmkanker. Dit is leukemie Darmkanker Dit is leukemie Bloed wordt gemaakt in het beenmerg. Beenmerg zit in je botten. In het beenmerg zitten stamcellen. Uit de stamcellen ontstaan bloedcellen. Bloed stroomt door je bloedvaten naar

Nadere informatie

Bloedtransfusie patiënten van 8-12 jaar

Bloedtransfusie patiënten van 8-12 jaar Bloedtransfusie patiënten van 8-12 jaar BLOEDTRANSFUSIE PATIENTEN 8-12 JAAR Jij krijgt een bloedtransfusie. In deze folder leggen we uit wat een bloedtransfusie is en waarom je de transfusie krijgt. Wat

Nadere informatie

Voeding in de winter

Voeding in de winter Voeding in de winter Tips Doel: Energie + lichaamswarmte ( zomer) Warme voeding en drank: warm ontbijt, thee voor elk uur van de dag, warm avondmaal Meer eten dan in de zomer: Zoveel mogelijk kcal zoeken

Nadere informatie

PET/CT-scan; er zijn voorbereidingen voor dit onderzoek

PET/CT-scan; er zijn voorbereidingen voor dit onderzoek Nucleaire geneeskunde PET/CT-scan; er zijn voorbereidingen voor dit onderzoek www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud Wat is een PET/CT-scan?... 3 Voorbereidingen... 4 Belangrijk... 4 Extra voorbereiding voor

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Ze verschijnen ook op de Oase website.

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Ze verschijnen ook op de Oase website. Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Ze verschijnen ook op de Oase website. Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Licht en Zout Navertelling Matteüs 5,13-16

Nadere informatie

6.9. Werkstuk door E woorden 25 juni keer beoordeeld. Biologie voor jou. Inhoudsopgave

6.9. Werkstuk door E woorden 25 juni keer beoordeeld. Biologie voor jou. Inhoudsopgave Werkstuk door E. 1687 woorden 25 juni 2006 6.9 23 keer beoordeeld Vak Methode Biologie Biologie voor jou Inhoudsopgave Het Bloed De Bloedsomloop De bloedvaten Uitscheiding De Hartslag Weefselvloeistof

Nadere informatie

Bloedtransfusie Informatie voor patiënten

Bloedtransfusie Informatie voor patiënten Bloedtransfusie Informatie voor patiënten 12-16 jaar Binnenkort krijg je een behandeling of operatie, waarbij een bloedtransfusie nodig kan zijn. In deze folder leggen we uit wat dat inhoudt. Wat is een

Nadere informatie

FOCUSVAPE Handleiding

FOCUSVAPE Handleiding FOCUSVAPE Handleiding Lees deze handleiding aandachtig door voordat u het apparaat gebruikt en bewaar de instructies. Deze handleiding is vanuit het Engels vertaald door Dutch- Headshop. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Toolbox-meeting Het gevaar van naalden (van junks) in de liftput

Toolbox-meeting Het gevaar van naalden (van junks) in de liftput Toolbox-meeting Het gevaar van naalden (van junks) in de liftput Inleiding Monteurs van vooral de service en reparatie&renovatie lopen een kans geïnfecteerd te raken met een virus, tengevolge van het (per

Nadere informatie

Dorstproef. Afdeling Interne geneeskunde

Dorstproef. Afdeling Interne geneeskunde Dorstproef Afdeling Interne geneeskunde In deze patiënteninformatie wordt uitgelegd wat de dorstproef inhoudt en hoe deze verloopt. Er is een woordenlijst als bijlage bijgevoegd om sommige woorden te verduidelijken.

Nadere informatie

Project Planten ABC. Week 1ABC: Algemeen

Project Planten ABC. Week 1ABC: Algemeen Project Planten ABC Week 1ABC: Algemeen Info: Planten Planten eten, ademen en groeien. Sommige planten houden van natte grond. Anderen van droge grond. Sommige planten houden van veel zon en warmte. Anderen

Nadere informatie

Maatschappelijk werk (alweer)

Maatschappelijk werk (alweer) Maatschappelijk werk (alweer) Na mijn tweede miskraam heb ik toch weer besloten om het er op te wagen naar maatschappelijk werk te gaan. Ik vond de stap echt wel heel zwaar, want ik hou er niet zo van.

Nadere informatie

shunt voor hemodialyse

shunt voor hemodialyse patiënteninformatie shunt voor hemodialyse Voor hemodialyse is een toegang tot de bloedbaan nodig. Daarvoor is het nodig om tijdens een kleine operatie een shunt aan te leggen. Wat is een shunt? Hoe gaat

Nadere informatie

Kanker. Inhoud. Inleiding. Wat is kanker? Inleiding

Kanker. Inhoud. Inleiding. Wat is kanker? Inleiding Kanker Inhoud Inleiding Inleiding Wat is kanker? Soorten kanker In het kinderziekenhuis Wat kan je doen tegen kanker? Afsluiting Bronvermelding Ik houd mijn werkstuk over kanker, omdat het mij een moeilijk

Nadere informatie

6,7. Verschillende vormen van schizofrenie: Werkstuk door een scholier 1824 woorden 26 augustus keer beoordeeld

6,7. Verschillende vormen van schizofrenie: Werkstuk door een scholier 1824 woorden 26 augustus keer beoordeeld Werkstuk door een scholier 1824 woorden 26 augustus 2004 6,7 75 keer beoordeeld Vak Biologie Inleiding Mijn profielwerkstuk gaat over schizofrenie. Ik heb voor dit onderwerp gekozen, omdat het me interessant

Nadere informatie

Hoortoestel CIC/IHO (in het oor) aanbrengen:

Hoortoestel CIC/IHO (in het oor) aanbrengen: Hoortoestel CIC/IHO (in het oor) aanbrengen: (tip: het rechterhoortoestel heeft een rode markering en het linker hoortoestel een blauwe markering) CIC/IHO hoortoestel. Sluit het batterijbakje volledig.

Nadere informatie

Injectie bij erectiestoornissen

Injectie bij erectiestoornissen Injectie bij erectiestoornissen Patiënteninformatie 1212264PR/1-2013 Injectie bij erectiestoornissen Inleiding Erectiestoornissen vormen een veel voorkomend probleem. We spreken van een erectiestoornis,

Nadere informatie

Tips voor een goede spreekbeurt

Tips voor een goede spreekbeurt Diabetes?! Een spreekbeurt die je alles vertelt over diabetes: Wat is het? Hoe ontstaat het? En vooral ook: Wat betekent het voor jou, je broer, zus, vader of moeder. Tips voor een goede spreekbeurt Vertel

Nadere informatie

Plaats: bij de oud papier doos in de dolfijnen groep. Nodig: oud papier doos.

Plaats: bij de oud papier doos in de dolfijnen groep. Nodig: oud papier doos. Opdracht 1 Plaats: bij de oud papier doos in de dolfijnen groep. Nodig: oud papier doos. Flip heeft gezien dat jullie na het werken papiersnippers in de oud papier doos gooien en niet in de prullenbak.

Nadere informatie

ACTIVE Erection System

ACTIVE Erection System ACTIVE Erection System Medisch hulpmiddel om een erectie te verkrijgen Gebruiksaanwijzing Nederlands Oorzaken voor erectiestoornissen De belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen en impotentie zijn:

Nadere informatie

INTERNE GENEESKUNDE. Metyrapone-test ONDERZOEK

INTERNE GENEESKUNDE. Metyrapone-test ONDERZOEK INTERNE GENEESKUNDE Metyrapone-test ONDERZOEK U wordt op dag om uur verwacht op de poli/afdeling. Als u verhinderd bent, wilt u dit dan tijdig melden en een nieuwe afspraak maken? Wij verzoeken u om 15

Nadere informatie

Behandeling van Hepatitis C

Behandeling van Hepatitis C Behandeling van Hepatitis C MDL-centrum IJsselland Ziekenhuis www.mdlcentrum.nl Inleiding Uw behandelend arts heeft bij u Hepatitis C geconstateerd. De MDL-verpleegkundige gaat u begeleiden bij het behandelen

Nadere informatie

ACTH-test. Informatie voor ouders/verzorgers over een bijniertest

ACTH-test. Informatie voor ouders/verzorgers over een bijniertest ACTH-test Informatie voor ouders/verzorgers over een bijniertest 2 De kinderarts heeft u voorgesteld om bij uw kind een ACTH-test te doen. Met deze test onderzoekt de arts of de bijnieren voldoende bijnierschorshormoon

Nadere informatie

Onderzoek naar borstkanker

Onderzoek naar borstkanker Onderzoek naar borstkanker 2016 Bevolkingsonderzoek Waarom is er een bevolkingsonderzoek? Borstkanker komt vaak voor. Ongeveer 1 op de 8 vrouwen in Nederland krijgt in haar leven borstkanker. De meeste

Nadere informatie

Mastopathie. Mammapoli

Mastopathie. Mammapoli Mastopathie Mammapoli . Mastopathie Goedaardige aandoeningen aan de borst Mastopathie is een verzamelnaam voor allerlei goedaardige klachten aan uw borsten. Het woord mastopathie is een Grieks woord: mastos

Nadere informatie

Hoe kunt u lymfoedeem voorkomen?

Hoe kunt u lymfoedeem voorkomen? Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Hoe kunt u lymfoedeem voorkomen? z Hoe kunt u lymfoedeem voorkomen? 1 Als u geopereerd bent vanwege borstkanker én de okselklieren

Nadere informatie

Diabetes mellitus. De behandeling van diabetes mellitus

Diabetes mellitus. De behandeling van diabetes mellitus Diabetes mellitus Diabetes mellitus (suikerziekte) is een ziekte van de stofwisseling; hierbij zit er te veel glucose in het bloed Dat kan twee oorzaken hebben: bil type 1 diabetes maakt het lichaam niet

Nadere informatie

bloedtransfusie bij kinderen

bloedtransfusie bij kinderen bloedtransfusie bij kinderen Binnenkort krijg je een bloedtransfusie, in deze folder leggen we jou alvast uit wat dat is. Wat is een bloedtransfusie? Bij een bloedtransfusie krijg je extra bloed uit een

Nadere informatie

Wat te doen in geval van ziekte of verhindering.

Wat te doen in geval van ziekte of verhindering. Renografie Renografie. Het is belangrijk dat u deze folder aandachtig doorleest. Hierdoor kunt u zich goed op het onderzoek voorbereiden. Goede voorbereiding draagt bij aan het uiteindelijke resultaat

Nadere informatie

inhoud blz. 1. Donker 3 2. Dikke jas 4 3. Het vriest 5 4. Sneeuw 6 5, Dieren in de winter 8 6. Bomen Winterkost Beweeg 12 9.

inhoud blz. 1. Donker 3 2. Dikke jas 4 3. Het vriest 5 4. Sneeuw 6 5, Dieren in de winter 8 6. Bomen Winterkost Beweeg 12 9. Winter inhoud blz. 1. Donker 3 2. Dikke jas 4 3. Het vriest 5 4. Sneeuw 6 5, Dieren in de winter 8 6. Bomen 10 7. Winterkost 11 8. Beweeg 12 9. Filmpjes 13 Pluskaarten 14 Bronnen en foto s 16 Colofon en

Nadere informatie

Ruggenprik tijdens de bevalling

Ruggenprik tijdens de bevalling H.291380.0215 Ruggenprik tijdens de bevalling (Epidurale pijnbestrijding) Wat is epidurale pijnbestrijding Bij deze ruggenprik spuit de anesthesioloog via een dun slangetje (katheter) verdovingsvloeistof

Nadere informatie

Werkstuk ANW Aids 6,7. Werkstuk door een scholier 1519 woorden 25 mei keer beoordeeld. Wat is aids precies?

Werkstuk ANW Aids 6,7. Werkstuk door een scholier 1519 woorden 25 mei keer beoordeeld. Wat is aids precies? Werkstuk ANW Aids Werkstuk door een scholier 1519 woorden 25 mei 2005 6,7 37 keer beoordeeld Vak Methode ANW Solar Wat is aids precies? Aids is een ziekte die ontstaat door een virus genaamd: HIV. HIV

Nadere informatie

ONTDEK HET ZELF...EN LAAT JE NIETS WIJSMAKEN!

ONTDEK HET ZELF...EN LAAT JE NIETS WIJSMAKEN! GOED GROEIEN ONTDEK HET ZELF...EN LAAT JE NIETS WIJSMAKEN! LESBRIEF VOOR DE LEERKRACHT 1&2 Ontdek het zelf UITDAGING ONDERZOEK WAT EEN PLANT NODIG HEEFT OM NOG BETER TE GROEIEN. INLEIDING Een van de leukste

Nadere informatie

Waar leven is, zijn ook Enzymen

Waar leven is, zijn ook Enzymen Waar leven is, zijn ook Enzymen De verschillende functies van de Enzymen zijn ontelbaar veelzijdig, net zo als bij Microorganismen, maar Enzymen zijn geen Micro organismen. Het betreft hier dus geen levende

Nadere informatie

inhoud 1. IJs 2. De ijspegel 3. De ijsberg 4. Kunstijs 5. De ijsbeer 6. De polen 7. Sporten op ijs 8. Beelden van ijs 9.

inhoud 1. IJs 2. De ijspegel 3. De ijsberg 4. Kunstijs 5. De ijsbeer 6. De polen 7. Sporten op ijs 8. Beelden van ijs 9. IJs inhoud 1. IJs 3 2. De ijspegel 4 3. De ijsberg 5 4. Kunstijs 6 5. De ijsbeer 7 6. De polen 8 7. Sporten op ijs 9 8. Beelden van ijs 11 9. Goochelen met ijs 12 10. Filmpje 13 Bronnen 14 Colofon en voorwaarden

Nadere informatie

EDEL COP ENERGIE. Een overgedimentioneerd apparaat betekent een te hoge energie rekening. gratis GREEN. Since 1892

EDEL COP ENERGIE. Een overgedimentioneerd apparaat betekent een te hoge energie rekening. gratis GREEN. Since 1892 Since 1892 EDEL PATENTED TECHNOLOGY Een overgedimentioneerd apparaat betekent een te hoge energie rekening 80, 100, 150, 200 or 270 L modellen Lucht als bron of vloerverwarming retour- leiding als bron

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

Thoracale sympathicus blokkade. Pijnkliniek

Thoracale sympathicus blokkade. Pijnkliniek Thoracale sympathicus blokkade Pijnkliniek Inleiding U heeft met uw behandelend arts afgesproken dat u in aanmerking komt voor een 'thoracale sympathicus blokkade'. Ook is het mogelijk dat u deze behandeling

Nadere informatie