3. Wij gaan nu electronisch het NUL-punt bepalen en vastleggen Het Chinese of het Franse systeem ligt nu vast en wij kunnen verder gaan.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "3. Wij gaan nu electronisch het NUL-punt bepalen en vastleggen Het Chinese of het Franse systeem ligt nu vast en wij kunnen verder gaan."

Transcriptie

1 AURICULOTHERAPIE - TWEE MODELLEN Dit hoofdstuk bevat aanvullingen op de hoofdstukken 4, 5, 30, 31, 33 en 48 In de oor-/auriculotherapie is er sprake van 2 systemen te weten de Chinese en de Franse. Het moet voor Nogier, die zich als ontdekker van de therapie beschouwt, een onaangename verrassing zijn geweest, toen de Chinezen met hun afwijkende ooracupunctuur kwamen. Tot op de dag van vandaag is er verschil van mening welke nu de betere is. Sommigen zien de Chinese als Lagere School en de Franse als Hogeschool en stellen dat de Franse beter geneest. Dit is onzin. Iets geneest of het geneest niet. Beter genezen valt niet te meten. Het Chinese model is dus afgeleid van Chinezen die een andere genkwaliteit hebben dan Fransen. Maar hoe weet je wat je moet toepassen?! Tot nu toe is dit probleem opgelost door beide systemen tegelijk toe te passen en dit is onjuist want je haalt de systemen door elkaar. Een dergelijk probleem vinden we ook bij IRISCOPIE. Een vooraanstaand auteur in de iriscopie verzuchtte in een publicatie dat het hem niet gelukt was om een universeel éénduidig model te vinden, maar dat hij zijn best bleef doen. Wij kunnen meedelen dat hij zich deze moeite kon en kan besparen. In de ELLIPTICA (hoofdstuk 33) leiden wij het model af met behulp van de WVDM. In dit model ligt het NUL-punt (0) niet vast maar treden gezien de razende snelheid voor onze waarneming gelijktijdig op. In de Elliptica leiden we ook de ooracupunctuur en iriscopie met behulp van de SNEDEMETHODE af en stellen vast dat er van deze disciplines meerdere modellen moeten zijn. Nogier heeft dus het ene model gevonden en tot ons geluk vonden de Chinezen het andere. De argumentatie destijds van een directeur-generaal dat er in het alternatieve geen éénduidigheid was en dat het dus buiten de deur van Volksgezondheid kon worden gehouden is hiermee dus gelogenstraft. Blijft wel de prangende vraag hoe of je van oor/auriculo het juiste systeem oproept. Er dringt zich een analogie aan ons op en dat is het probleem van Snellius uit de scheepvaart. Eveneens de achterwaartse insnijding uit het landmeten komt in beeld. In deze gevallen wordt vanuit een punt naar 3 vaste punten gemeten en wij gaan het in de oor/auriculo andersom doen alsvolgt: 1. Wij meten electronisch bijvoorbeeld de knie in het Chinese en in het Franse systeem 2. In het systeem dat er het slechtste uitkomt gaan wij verder nog 2 punten meten en uiteraard behandelen. 3. Wij gaan nu electronisch het NUL-punt bepalen en vastleggen Het Chinese of het Franse systeem ligt nu vast en wij kunnen verder gaan.

2 In de Franse auriculo wordt nogal het zogenaamde VAS-signaal gepropageerd. Men gaat dan met een wit en zwart hamertje over de oorschelp en de therapeut houdt zijn duim op de pols van de patiënt. Waar het hamertje een fout punt traceert voelt de therapeut een knobbel onder zijn duim. Wij wijzen dit af. In de VEGA-test wordt er gemeten onder de duim tussen Lo-11 en Ly-1; dus precies op de plek waar de therapeut het VAS-signaal traceert. Acu-punten trekken de energie naar binnen en dus ook de getraceerde ziekte-energie. VAS-signaal: NIET DOEN! Er wordt nogal eens naar voren gebracht dat de vingers van de dokter gevoeliger zijn dan de electronica-meting. Wij moeten dit tegenspreken. Bij de electronicameting tussen 0 µa en 100 µa traceert de Zeiger een signaal waar de vingers van de dokter het laten afweten. De VEGA-test is in feite een EAV-meting waarbij een meting van een in ongerede geraakt punt naar 100 µa opgedraaid wordt en dus veel gevoeliger wordt. Vervolgens wordt er een MEDICAMENTEN-test op losgelaten. Het gaat veel sneller dan de EAV want er worden veel minder punten gemeten. De EAV is tijdrovend en als we tijd van leven hebben komen we met een systeem dat razendsnel gaat. Wij wijzen erop dat de oorpunten geen acu-punten zijn maar reflexpunten. Wij gaan hier even mee door gezien het belang ervan. REFLEX-punten Deze punten worden zo genoemd vanwege de reflex maar wat daar achter zit heeft men altijd in het midden gelaten. Het is ons bekend dat men met behulp van zenuwbanen de IRISCOPIE als een reflextoestand heeft willen verklaren maar vanwege het links-rechts van de zenuwen is dat nooit goed van de grond gekomen en men heeft het maar zo gelaten. Het woord reflex is dus een eigen leven gaan leiden en ligt zoals mijn moeder destijds in een ander verband zei in de sfeer van wij weten het niet, het is een mysterie waarop ik zei dan weet je het toch, het is een mysterie. Alhoewel de Elliptica hier op deze problematiek een duidelijk antwoord geeft wordt door ons de REFLEX-benaming gehandhaafd. Het belang hiervan voor wat betreft de PIJN-bestrijding hebben wij tot dusver onvoldoende onderkend. PIJN-bestrijding In dit deel van het hoofdstuk gaan wij ons bezighouden met PIJN en omdat het onmogelijk is van een dergelijk gecompliceerd iets een naadloos verhaal te schrijven zullen wij de verschillende facetten punt voor punt behandelen en zo mogelijk tot een conclusie komen.

3 1) De acu-energie beweegt zich tussen een ondergrens en een bovengrens en als die grenzen overschreden worden ten gevolge van welke laesie dan ook, ontstaat er PIJN. Dat je met acu-punten ook kan verdoven weten we van de anesthesie. Maar dat vermaledijde RECIDIVEREN dan?! Dit is niet helemaal waar. Wij weten dat bij toepassing van APS-frekwentie in veel gevallen de pijn niet recidiveert na een serie behandelingen. Deze APS-frekwentie bevordert de aanmaak van endorfine, dus YIN, en behalve de acu-factor YANG is er dus ook een YIN-factor. Maar waar zit die BLOKKADE dan! Ten gevolge van de weergaloze snelheid van de acu-energie gebeurt alles voor ons gelijktijdig en de EN- DORFINE werkt door het gehele lichaam en niet alleen op de pijnplek. 2) Een gerenommeerd arts schrijft dat de constitutie te maken heeft met het Centrale Zenuwstelsel. We zijn dan gauw klaar want afgezien van mooie tekeningen en moeilijke woorden is er de laatste tientallen (!) jaren niets gepresteerd. Wij weten van de revalidatie dat er in de hersens geopereerd kan worden zonder verdoving. Maar ook dat bij Trigeminusneuralgie (zelfmoordpijn) ten gevolge van overbelasting de zenuw doorgesneden wordt. Uitgaande van hoofdstuk 52 A, B gaat het hier dus om e.m.-energie maar waar komt die energetisch overbelasting vandaan?! Je kan ook niet alle zenuwen gaan doorsnijden. Het is dr. Voll (overleden 1990) in zijn grote tijd gelukt om het Nerv. Def. Gef. te vinden met behulp van de EAV het zenuwstelsel te traceren op de acu-hm, wat helaas niet tot een doorbraak geleid heeft. Tot op de dag van vandaag wordt dit door de reguliere geneeskunde onder zich gehouden. Voll heeft vooral op de Ma-HM (alles gaat door de aarde) veel acupunten gevonden die met het zenuwstelsel verband houden. Maar ook hier liep hij net als bij oor/auriculo tegen 2 systemen op namelijk hoe weet een a-punt dat het in de Chinese acupunctuur toegepast wordt of in de EAV?! In hoofdstuk 4 kunt u het vinden namelijk Voll-HM. Als u met het zenuwstelsel wilt werken gaat u Nerv. Deg. Gef. na met de bijbehorende acupunten en de zaak ligt vast en vervolgens gaat u via de acupunten na waar u in het zenuwstelsel moet zijn en dan laat u er een Medicamententest op los. Dit geldt ook voor de andere disciplines zoals LYMFE etc. dat bij kanker een grote rol speelt. 3) Wij komen nu in de buurt van de morfine en wel de pil en de spuit. Wij dachten altijd vanwege het inwendige gebruik dat het op de YANG maar ook op de YIN van de energieblokkade werkte en konden dus niet het recidiveren verklaren. Nu komt het geluk, zo u wilt vingerwijzing Gods ons te hulp.

4 Informatie leerde ons dat er tegenwoordig een MORFINEPLEISTER op de markt is die heel goed werkt. De pleister die altijd wel ergens op een HM zit en ook aan weerszijden ervan reageert dus op de acu-energie en dus niet op de door de ziekte aangestuurde YIN-antimaterie. Voor dit laatste bestudere men hoofdstuk 33 ELLIPTICA. Maar waar zit dan die YIN-antimaterie die als blokkade optreedt en moet bestaan uit lichaamseigen eiwitten omdat ze door het bloed niet aangevallen worden en het RECIDIVEREN veroorzaken. Wij kregen weer hulp en dat is: 4) Singel Swim Enige weken geleden zagen wij op een zondag mensen in het smerige water van de Utrechtse Singel springen. Informatie leerde ons dat het hier ging om geld bij elkaar te sprokkelen om SPIERZIEKTEN te bestrijden. De literatuur die wij hierover hebben dateert uit 1990, dus in 25 jaar is er niets bereikt. Enige tijd geleden zagen wij op de VRT een film over een jonge vrouw van 26, Priscilla, die in het Amsterdamse nachtleven vlindertje genoemd werd en die veel pijn had. Zij liet euthanasie plegen. Wat wij niet thuis konden brengen was diepe groef aan de linkerzijde van haar neus. Terug naar Swim. Er waren bij de Swim mensen aanwezig die een spierziekte hebben en zij hadden allemaal GROEVEN onder de mond en links en rechts ervan in het verloop van de Ma-HM. Priscilla had die GROEF aan het eind van de Di-HM. Di - Ma - Grote Meridiaan, Aarde-element. De REFLEX-punten zijn geen acupnten en reageren alleen in geval van aandoeningen. In de oor/auriculo werd het ISCHIAS-punt gecauteriseerd en dat werkte. De YIN-antimaterie werd dus verbrand. Het is duidelijk: de Buiten Meridiaanpunten (BM) zijn reflexpunten en slaan de YIN-antimaterie op en dit is de oorzaak van het RECIDIVEREN. De Ma-HM en de Di-HM lopen om de mond en het is onnodig te zeggen dat ze continu belast worden. Bij overbelasting gaat de extra gevormde antimaterie in het e.m-energiesysteem extra stroom leveren. Die extra stroom wordt afgevoerd door de Trigeminus met zijn 3 takken. Als het bar en boos wordt treedt even de zelfmoordpijn op, maar anders heeft hij de zaak goed onder controle. Dit heeft God destijds goed bedacht. Wij krijgen nu ook de FOCAAL-TOXISCHE belasting ten gevolge van het gebit in beeld en de a-punten daarvan worden op het gezicht gemeten. Borstkanker komt nu in beeld want de Ma-HM gaat over de tepels en gebitselementen li/re 4-5 beneden zijn Ma en Mi (broer en zus) en li/re 6-7 boven zijn Lo-Mi (broer en zus) en Ma-Di en Lo-Mi zijn de grote meridianen. Gewoon ALLE in aanmerking komende BM punten meten en therapieën (komen wij straks op terug), maar er is nog iets.

5 Waar niet is verliest de keizer zijn recht. Het is de taak van de acupunctuur de vastgelopen energie weer in beweging te brengen. Een belangrijke therapie in de acupunctuur is de broer-zus (LuO-bronpunten) Mi-21 verbinds ALLE LuO. Als de acu-energie van Ma-HM en Mi-HM omgezet is in YIN-antimaterie wordt dit problematisch want die RECIDIVERENDE blokkade in de BM-punten is niet zomaar weg te krijgen. Tot op heden is dit facet ongemoeid gelaten. Wij kunnen op de BM-punten de gewone riedel van naalden, EAV etcetera loslaten maar het resultaat zal twijfelachtig zijn vanwege de lichaamseigen eiwitten. Daarbij komt dat de BM-punten veel meer energie kunnen opnemen (meer vloeistof, meer massa) dan de oorpunten. Wij kunnen in elk geval de EAV-techniek van Aufbau-Abbau toepassen om via de a-punten van de aandoening de relatie met de rotste BM-punten te vinden. Wij weten dus dat brandwonden geen blokkades opleveren in de acumeting. Wij weten ook dat auriculo/oor ontdekt is naar aanleding van cauterisatie van het Ischias oorpunt. Dit gaan wij toepassen. Van de oorcauterisatie weten we dat het niet recidiveerde. De bewuste Ischiasplek en omgeving lag behoorlijk in de vernieling en foute YIN-antimaterie had er niets meer te zoeken. THERAPIE: Wij beginnen met te bepalen welke BM-punten in aanmerking komen. Deze punten hebben een uiterst kleine diameter waar een zeer dunne naald ingestoken wordt die vervolgens ROODGLOEIEND gemaakt wordt. U moet in dit verband denken aan de gloeidraad van een electronenbuis. Het hoeft geen 100 jaar te duren, maar 1 seconde lijkt mij reëler. De natuur is wreed; u zult moeten helpen. U zet een SCHRÖPF-glas boven het wondje en trekt de verbrande antimaterie met het BLOED eruit en laat het bloeden. Dan zet u het wondje in de SODA en dat trekt de troep eruit. Dat is het.

POLIO, CVA, DWARSLAESIE, BIJZIEND

POLIO, CVA, DWARSLAESIE, BIJZIEND POLIO, CVA, DWARSLAESIE, BIJZIEND Tot op heden is er voor wat betreft de invaliditeit ten gevolge van deze aandoening niets bereikt; heeft het niveau van 30 jaar en langer geleden. Bij de revalidatie leer

Nadere informatie

.?3.nn-n3.no a/.oo-oy.oo

.?3.nn-n3.no a/.oo-oy.oo B 1 12-9-08 e varen. Bovenstaande mag misschien enige verwondering wekken gezien de juichtonen waarin het in advertenties aangeprezen wordt als voedingssupplement en wij gaan hier dan ook even op in. In

Nadere informatie

2) Chelatietherapie om de bloedvaten te schonen. De EAV heeft hiervoor een hele serie metingen.

2) Chelatietherapie om de bloedvaten te schonen. De EAV heeft hiervoor een hele serie metingen. Diagnoseproblemen Als de patiënt tenslotte in het alternatieve circuit terecht komt, komt hij niet bij 3, maar bij 10 dokters vandaan en heeft hij geen dagen maar weken in wachtkamers doorgebracht. Tel

Nadere informatie

-26- Zo hebben wij al eerder melding gemaakt van het traceren van focaaltoxisehe

-26- Zo hebben wij al eerder melding gemaakt van het traceren van focaaltoxisehe -22- Er zit nog een veiligheid in en wel de TIJDFACTOR en dat betekent dat als tengevolge van welke noxe dan ook de A.M.-punten behorende bij een meridiaan steeds slechter worden,zij via de DRAIHAGEFREKWEN-

Nadere informatie

Thoracale sympathicus blokkade. Pijnkliniek

Thoracale sympathicus blokkade. Pijnkliniek Thoracale sympathicus blokkade Pijnkliniek Inleiding U heeft met uw behandelend arts afgesproken dat u in aanmerking komt voor een 'thoracale sympathicus blokkade'. Ook is het mogelijk dat u deze behandeling

Nadere informatie

Sensitisatie. Anesthesiologie

Sensitisatie. Anesthesiologie Sensitisatie Anesthesiologie Anesthesiologie Inleiding Wanneer pijn lang bestaat en er geen lichamelijke afwijkingen (meer) voor die pijn te vinden is, wordt pijn chronisch genoemd. Mensen met chronische

Nadere informatie

Alles over de bloedziekten PNH & AA. Wat is bloed?

Alles over de bloedziekten PNH & AA. Wat is bloed? Alles over de bloedziekten PNH & AA Wat is bloed? Binnenin je lichaam zit een rode vloeistof. Dat is je bloed. Bloed is erg belangrijk voor je lichaam, het zorgt voor vervoer van stoffen, voor de warmte

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

ADHD: je kunt t niet zien

ADHD: je kunt t niet zien ➂ ADHD: je kunt t niet zien Je ziet het niet aan de buitenkant. Je kunt niet gelijk naar iemand kijken en zeggen: die heeft ADHD. Dat kan een voordeel zijn. Als iemand niet weet dat jij het hebt, dan kunnen

Nadere informatie

Ik ga jullie vertellen over het Noonan syndroom en wat dat betekent voor mij! Noonan Syndroom In 1963 is dit syndroom voor het eerst door Jacqueline Noonan ontdekt. Ze hebben daarom dit Syndroom naar haar

Nadere informatie

Hoofdstuk 52F - RECAPITULATIE een weergave van bij elkaar gesprokkelde notities.

Hoofdstuk 52F - RECAPITULATIE een weergave van bij elkaar gesprokkelde notities. Hoofdstuk 52F - RECAPITULATIE een weergave van bij elkaar gesprokkelde notities. Onderwerpen die aan bod komen : Optimaliseren van Fytotherapie Zilver Knobbeltje in de borst Hoge bloeddruk VIRUSSEN Optimaliseren

Nadere informatie

ChinLi TuiNa. Welkom. Uitleg over Tuina massage

ChinLi TuiNa. Welkom. Uitleg over Tuina massage ChinLi TuiNa Welkom Uitleg over Tuina massage Kennismaking Tuina Wat is Tuina, inleiding Historie Hoe werkt Tuina Welke klachten kun je met Tuina behandelen Tuina in de praktijk Vragen Demonstratie TuiNa

Nadere informatie

Gemaakt door: Gerdy Castelein en Anne Griet Adema Klas: 4A

Gemaakt door: Gerdy Castelein en Anne Griet Adema Klas: 4A Gemaakt door: Gerdy Castelein en Anne Griet Adema Klas: 4A 1 -Voorkant -inhoudsopgave - Uitwerking deelvragen: - Wat is borstkanker? - Hoe ontdek je borstkanker? - Als je erachter komt, wat gebeurt er

Nadere informatie

(Paarden)Acupunctuur in de diergeneeskunde

(Paarden)Acupunctuur in de diergeneeskunde (Paarden)Acupunctuur in de diergeneeskunde drs. R.E. Boerekamp S.N.V.A. 2 Wat is acupunctuur? traditionele Chinese geneeskunde > 3000 jaar toegepast op mens/dier stimulatie punten op het lichaam d.m.v.

Nadere informatie

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS)

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Stel dat dat (te grote wonder) gebeurt, ik betwijfel of dat zal gebeuren, maar stel je voor dat, wat zou je dan doen dat je nu niet doet? (p36)

Nadere informatie

Doorbraak Dagen Dagboek Dag 2

Doorbraak Dagen Dagboek Dag 2 Doorbraak Dagen Dagboek Dag 2 Doe de challenge 8 dagen lang en doorbreek je blokkades: Op naar meer flow, geluk en energie! Welkom! Heel erg leuk dat je meedoet aan de Doorbraak Dagen Challenge! Dit is

Nadere informatie

Dit kunnen wij wel en het is ons gelukt hiermede de NAW-1 acupunctuur op de wereld te zetten

Dit kunnen wij wel en het is ons gelukt hiermede de NAW-1 acupunctuur op de wereld te zetten C 1 21-9-08 eerder Wij hebben W^y de visie van dr.voll naar voren gebracht en wij stellen vast dat deze visie te veel vragen onbeantwoord laat,kortom te eenvoudig is. Onze visie is dat de oorzaak van kanker

Nadere informatie

Cambriana online hulpprogramma

Cambriana online hulpprogramma Dit is deel 1 van het online hulpprogramma van Cambriana. Verwerking van een scheiding 'Breaking up is hard to do' Neil Sedaka Een scheiding is een van de pijnlijkste ervaringen die je kunt meemaken in

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Kruiden / Hahnemann (H) / Bloedzuivering / Archimedes-Alzheimer

Kruiden / Hahnemann (H) / Bloedzuivering / Archimedes-Alzheimer Kruiden / Hahnemann (H) / Bloedzuivering / Archimedes-Alzheimer Heb vanwege invaliditeit geen toegang meer tot bronnenmateriaal en heb grote moeite met schrijven; u moet dus van het volgende de grote lijn

Nadere informatie

Ze neemt nog een slok van haar rum-cola. Even lijkt het alsof de slok weer omhoogkomt.

Ze neemt nog een slok van haar rum-cola. Even lijkt het alsof de slok weer omhoogkomt. Manon De muziek dreunt in haar hoofd, haar maag, haar buik. Manon neemt nog een slok uit het glas dat voor haar staat. Wat was het ook alweer? O ja, rum-cola natuurlijk. Een bacootje noemen de jongens

Nadere informatie

Weer loop ik door de draaideur van het Lucasziekenhuis.

Weer loop ik door de draaideur van het Lucasziekenhuis. 1 Weer loop ik door de draaideur van het Lucasziekenhuis. Dat is nu al de derde keer in een paar dagen. We moeten vandaag op de eerste verdieping zijn, kamer 105. Mevrouw dr. W.H.F. Scheltema, internist,

Nadere informatie

Hoofdstuk 3. ACTJPOTCTUURSYSTEEH.

Hoofdstuk 3. ACTJPOTCTUURSYSTEEH. Hoofdstuk 3. ACTJPOTCTUURSYSTEEH. =s=s==:=:s5=====::==ï:==:=====::===:=:=:8==:=!=== Voordat wij met scherp gaan schieten en aan het echte werk gaan beginnen is het goed om ons nog eens te focussen op de

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

Lumbaalpunctie (ruggenprik)

Lumbaalpunctie (ruggenprik) Sophia Kinderziekenhuis Uw kind moet een lumbaalpunctie (ruggenprik) ondergaan. In deze folder geven wij u graag antwoord op de 10 meest gestelde vragen over de puntie. Achter in de folder vindt u ook

Nadere informatie

De twee zaken waarover je in dit boek kunt lezen, zijn de meest vreemde zaken die Sherlock Holmes ooit heeft opgelost.

De twee zaken waarover je in dit boek kunt lezen, zijn de meest vreemde zaken die Sherlock Holmes ooit heeft opgelost. Sherlock Holmes was een beroemde Engelse privédetective. Hij heeft niet echt bestaan. Maar de schrijver Arthur Conan Doyle kon zo goed schrijven, dat veel mensen dachten dat hij wél echt bestond. Sherlock

Nadere informatie

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven.

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. Beginsituatie: De lln doen als inleiding op het project rond geloven en de kerkwandeling, een filosofisch gesprek. Er komen verschillende

Nadere informatie

Carpaal tunnelsyndroom Behandeling door de plastisch chirurg

Carpaal tunnelsyndroom Behandeling door de plastisch chirurg Carpaal tunnelsyndroom Behandeling door de plastisch chirurg Albert Schweitzer ziekenhuis november 2013 pavo 0695 Wat is het carpaal tunnelsyndroom? Het carpaal tunnelsyndroom is een aandoening waarbij

Nadere informatie

Lumbale sympathicus blokkade. Pijnkliniek

Lumbale sympathicus blokkade. Pijnkliniek Lumbale sympathicus blokkade Pijnkliniek Inleiding U heeft met uw behandelend arts afgesproken dat u in aanmerking komt voor een lumbale sympathicus blokkade. Ook is het mogelijk dat u deze behandeling

Nadere informatie

Eerste druk, 2013 2013 Arinka Linders AVI E5 M6 Illustraties: Michiel Linders

Eerste druk, 2013 2013 Arinka Linders AVI E5 M6 Illustraties: Michiel Linders Leo Leeuwtje Eerste druk, 2013 2013 Arinka Linders AVI E5 M6 Illustraties: Michiel Linders isbn: 9789048431052 nur: 282 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel aan de totstandkoming

Nadere informatie

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen.

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen. Woensdag Ik denk dat ik gek word! Dat moet wel, want ik heb net gehoord dat mijn moeder kanker heeft. Niet zomaar een kankertje dat met een chemo of bestraling overgaat. Nee. Het zit door haar hele lijf.

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

GELOOFSVRAGEN EN LEVENSVRAGEN

GELOOFSVRAGEN EN LEVENSVRAGEN WAAROM??? DAAROM!!! Soms sta je met je mond vol tanden, wanneer je kind je met een vraag overvalt. "Waarom zijn de bomen groen?", "Waarom regent het vandaag?" Waarom... waarom..., steeds weer waarom. De

Nadere informatie

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties Preek Gemeente van Christus, Het staat er een beetje verdwaald in dit hoofdstuk De opmerking dat ook Jezus doopte en leerlingen maakte. Het is een soort zwerfkei, je leest er ook snel overheen. Want daarna

Nadere informatie

dat we ervoor moeten zorgen dat dit met zo weinig mogelijk complicaties gepaard gaat.

dat we ervoor moeten zorgen dat dit met zo weinig mogelijk complicaties gepaard gaat. Waar komt uw interesse voor de gynaecologie vandaan? Ik ben aanvankelijk geïnteresseerd geraakt in de verloskunde en gynaecologie toen ik geneeskunde studeerde. En dan vooral in het samenspel van de hormonen.

Nadere informatie

hoe we onszelf zien, hoe we dingen doen, hoe we tegen de toekomst aankijken. Mijn vader en moeder luisteren nooit naar wat ik te zeggen heb

hoe we onszelf zien, hoe we dingen doen, hoe we tegen de toekomst aankijken. Mijn vader en moeder luisteren nooit naar wat ik te zeggen heb hoofdstuk 8 Kernovertuigingen Kernovertuigingen zijn vaste gedachten en ideeën die we over onszelf hebben. Ze helpen ons te voorspellen wat er gaat gebeuren en te begrijpen hoe de wereld in elkaar zit.

Nadere informatie

Als papa of mama een bolletje in het hoofd heeft Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar over brughoektumor bij hun papa of mama

Als papa of mama een bolletje in het hoofd heeft Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar over brughoektumor bij hun papa of mama Als papa of mama een bolletje in het hoofd heeft Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar over brughoektumor bij hun papa of mama Deze folder legt uit wat er gebeurt als je papa of mama een bolletje

Nadere informatie

CARLA TORHOUDT LAAG PER LAAG NAAR DE ESSENTIE

CARLA TORHOUDT LAAG PER LAAG NAAR DE ESSENTIE KUNST CARLA TORHOUDT LAAG PER LAAG NAAR DE ESSENTIE Ze stond met beide voeten stevig en succesvol in het zakenleven sales & marketing, bonussen & BMW s, die regionen - maar ergens had ze het vage onbestemde

Nadere informatie

Bevriend met Bram of met een autist

Bevriend met Bram of met een autist Bevriend met Bram of met een autist Eerste druk, januari 2010 2010 Nanno Ymus isbn: 978-90-484-0990-7 nur: 283 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl De namen, plaatsen en gebeurtenissen

Nadere informatie

Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis

Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis Geachte dames en heren, Zelfredzaamheid is een mooi en positief begrip. Immers, elk kind wil dingen zelf leren doen, jezelf kunnen redden

Nadere informatie

Chordotomie. Pijnbestrijding

Chordotomie. Pijnbestrijding Chordotomie Pijnbestrijding Inleiding U heeft met uw behandelend arts afgesproken dat u in aanmerking komt voor een Chordotomie. Ook is het mogelijk dat u deze behandeling zojuist ondergaan heeft. De arts

Nadere informatie

Hoofdstuk 52E - BEHANDELING VAN TUMOREN - een snelle meting

Hoofdstuk 52E - BEHANDELING VAN TUMOREN - een snelle meting Hoofdstuk 52E - BEHANDELING VAN TUMOREN - een snelle meting De Medicamententest van doktor Voll en de Vegatest vinden plaats doordat een plaatje over de Nosoden gelegd wordt en de meting in het meetcircuit

Nadere informatie

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Een land waar mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Lilian (48) vraagt haar zoontje om even een handje te komen geven. Dat doet hij en dan gaat hij weer lekker verder spelen. Wij nemen plaats aan

Nadere informatie

Erna een Creoolse (afro Surinaamse) opvoedster. Opvoeden doe ik alleen

Erna een Creoolse (afro Surinaamse) opvoedster. Opvoeden doe ik alleen CONGRES AFRO SURINAAMSE / CREOOLSE VROUWEN Erna een Creoolse (afro Surinaamse) opvoedster Opvoeden doe ik alleen Op het congres werd deze tekst voorgedragen door Henna Josias Dames en heren mijn lezing

Nadere informatie

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Stina en Catho 29-05-09 jaargang 3 nr. 22 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Stina en Catho 29-05-09 jaargang 3 nr. 22 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail. 't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: en 29-05-09 jaargang 3 nr. 22 http:zevensprong.org frankieweyns@hotmail.com!" # % ' () * " ' )+, # - + #, # %, #. + ' ) + 00. + 1, Saai Ik ben verjaard

Nadere informatie

Tips voor een goede spreekbeurt

Tips voor een goede spreekbeurt Diabetes?! Een spreekbeurt die je alles vertelt over diabetes: Wat is het? Hoe ontstaat het? En vooral ook: Wat betekent het voor jou, je broer, zus, vader of moeder. Tips voor een goede spreekbeurt Vertel

Nadere informatie

De man van gospelzangeres Annemieke Koelewijn is vorig jaar overleden aan kanker. Als jonge vrouw, zonder kinderen, blijft zij alleen achter.

De man van gospelzangeres Annemieke Koelewijn is vorig jaar overleden aan kanker. Als jonge vrouw, zonder kinderen, blijft zij alleen achter. De man van gospelzangeres Annemieke Koelewijn is vorig jaar overleden aan kanker. Als jonge vrouw, zonder kinderen, blijft zij alleen achter. 22 Tekst hilde tromp Beeld Eljee Styling en visagie Marianne

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Pijnmeting op de kinderafdeling

Patiënteninformatie. Pijnmeting op de kinderafdeling Patiënteninformatie Pijnmeting op de kinderafdeling Deze brochure is geschreven om u, ouders/verzorgers maar ook uw kind, meer informatie te geven over pijn. Allereerst proberen we uit te leggen wat pijn

Nadere informatie

Bertha Middendorp MIGRAINE. De oorzaak van jouw migraine en Leer in 6 weken je pijn te beheersen tijdens een aanval

Bertha Middendorp MIGRAINE. De oorzaak van jouw migraine en Leer in 6 weken je pijn te beheersen tijdens een aanval Bertha Middendorp MIGRAINE De oorzaak van jouw migraine en Leer in 6 weken je pijn te beheersen tijdens een aanval Inhoud Deel 1 12 Inleiding 15 Mijn migraine 21 Hypnose 26 Verhalen uit de praktijk Deel

Nadere informatie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Ervaringen, belevenissen, vragen in woorden gevangen om die woorden weer vrij te laten in nieuwe ervaringen, belevenissen, vragen. Marcel Zagers www.meerstemmig.nl

Nadere informatie

Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te

Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te kijken...4 De mensenmenigte opende zich in het midden...5 Toen

Nadere informatie

Nederrij 133 2200 Herentals t 014 24 61 11. Weg met pijn... Want pijn is niet fijn!!! Informatieboekje voor kinderen en hun ouders

Nederrij 133 2200 Herentals t 014 24 61 11. Weg met pijn... Want pijn is niet fijn!!! Informatieboekje voor kinderen en hun ouders Nederrij 133 2200 Herentals t 014 24 61 11 www.azherentals.be Weg met pijn... Want pijn is niet fijn!!! Informatieboekje voor kinderen en hun ouders Dag Bert, welkom op de kinderafdeling Ik zal je iets

Nadere informatie

H.291414.0314. Pijnbestrijding (Lumbale sympathicus blokkade)

H.291414.0314. Pijnbestrijding (Lumbale sympathicus blokkade) H.291414.0314 Pijnbestrijding (Lumbale sympathicus blokkade) 2 Inleiding In overleg met uw behandelend arts is besloten dat er bij u pijnbestrijding (lumbale sympathicus blokkade) wordt toegepast. Lumbale

Nadere informatie

De epilepsie van Annemarie Als je hersens soms op hol slaan

De epilepsie van Annemarie Als je hersens soms op hol slaan Annemarie begreep er niks van. Had ze zo raar op de grond liggen doen? Wat stom. Zelf wist ze alleen nog maar dat haar buik naar aanvoelde en dat ze heel bang werd. Van de rest wist ze niets. Annemaries

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Geloof tegenover gevoelens

Geloof tegenover gevoelens Kenneth Hagins Geloofsles nr. 7 Geloof tegenover gevoelens Centrale waarheid: Een formule voor geloof is: 1) Zoek in Gods Woord naar een belofte die betrekking heeft op wat u nodig heeft, 2) Geloof Gods

Nadere informatie

U schrijft ook dat wij Belgen bang zijn voor elkaar. Hoezo?

U schrijft ook dat wij Belgen bang zijn voor elkaar. Hoezo? Wablieft praat met Paul Verhaeghe De maatschappij maakt mensen ziek Materieel hebben we het nog nooit zo goed gehad. De meesten van ons hebben een inkomen, een dak boven ons hoofd Toch voelen veel mensen

Nadere informatie

VIER EENVOUDIGE TAKTIEKEN OM LASTIGE COLLEGA S VOOR JE TE WINNEN

VIER EENVOUDIGE TAKTIEKEN OM LASTIGE COLLEGA S VOOR JE TE WINNEN E-BLOG VIER EENVOUDIGE TAKTIEKEN OM LASTIGE COLLEGA S VOOR JE TE WINNEN in samenwerken Je komt in je werk lastige mensen tegen in alle soorten en maten. Met deze vier verbluffend eenvoudige tactieken vallen

Nadere informatie

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al:

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al: Niet meer overgeven Vaak is de eerste zin die de klant uitspreekt een aanwijzing voor de hulpvraag. Paula zat nog maar net toen ze zei: ik ben bang om over te geven. Voor deze angst is een mooie naam:

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Snellezen. Ter illustratie

Snellezen. Ter illustratie Snellezen De minor Media en Cultuur die ik aan de UvA ga volgen vanaf 2 februari vraagt nogal wat leeswerk. Sterker nog een cursus snellezen werd ons sterk aangeraden om te volgen voordat je naar de UvA

Nadere informatie

ALLES DUBBEL. Survivalgids. voor startende tweelingmama s. Denise Hilhorst

ALLES DUBBEL. Survivalgids. voor startende tweelingmama s. Denise Hilhorst Voorproefje ALLES DUBBEL Survivalgids voor startende tweelingmama s Denise Hilhorst Inhoud Dubbel van start 7 Dubbel ervaren 8 Dubbel zwanger 10 Dubbel voorbereiden 19 Dubbel bevallen 25 Dubbel voeden

Nadere informatie

Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: 39-55

Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: 39-55 Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: 39-55 Maria gaat op visite bij Elisabet. Maria was natuurlijk helemaal vol van het geweldige nieuws dat ze van de Gabriël had gehoord. Ze wilde het heel graag aan

Nadere informatie

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten.

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten. Lekker ding Pas op!, roept Anita. Achter je zitten de hersendoden! Ik kijk achterom. Achter ons zitten twee jongens en drie meisjes hun boterhammen te eten. Ze zijn gevaarlijk, zegt Anita. Ze schudt haar

Nadere informatie

Ziekte en dood vanuit de Islam

Ziekte en dood vanuit de Islam Ziekte en dood vanuit de Islam Drs. Mehmet Resit Uygun Moslim Geestelijk Verzorger (imam) Utrecht, 24 April 2012 Ziekte (1) Is geen straf (vergelding) van God / Allah Is een verschijnsel (signaal, feedback)

Nadere informatie

Storm op komst. We vinden het belangrijk dat onze kinderen rekening leert te houden met

Storm op komst. We vinden het belangrijk dat onze kinderen rekening leert te houden met Storm op komst Vandaag liep ik met mijn hond voorbij een schoolplein waar de pauze in volle gang was. Overal spelende en blije kinderen, maar bij het hek stonden een beteuterde kleuter en zijn juffrouw.

Nadere informatie

Een land waar. standaard rekening wordt gehouden met 80% van de mensen met een lichamelijke handicap

Een land waar. standaard rekening wordt gehouden met 80% van de mensen met een lichamelijke handicap Een land waar standaard rekening wordt gehouden met 80% van de mensen met een lichamelijke handicap 38 Mijn handicap heeft mij naar Nederland gebracht, vertelt Saloum (36) met een brede glimlach. Daardoor

Nadere informatie

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden,

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden, September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst Hallo mede dierenvrienden, Na mijn indrukwekkende reis naar India, is mij gevraagd om een kort verhaaltje

Nadere informatie

vandaag word je geopereerd aan je blinde darm 1

vandaag word je geopereerd aan je blinde darm 1 vandaag word je geopereerd aan je blinde darm 1 2 Wat is een blinde darm? Een blinde darm is een wormvormig aanhangsel, gelegen onderaan in de buik bij de overgang van de dunne naar de dikke darm. Met

Nadere informatie

Kanker. Inleiding. 1. Wat is kanker eigenlijk? 2. Verschillende soorten kanker

Kanker. Inleiding. 1. Wat is kanker eigenlijk? 2. Verschillende soorten kanker Kanker Inleiding Mijn spreekbeurt gaat over kanker patiënten. Ik hou mijn spreekbeurt hier over omdat er veel kinderen zijn die niet precies weten wat kanker nou eigenlijk is en omdat kanker heel veel

Nadere informatie

Prostaatkanker Hoe ontdek je het en dan?

Prostaatkanker Hoe ontdek je het en dan? Prostaatkanker Hoe ontdek je het en dan? Eerste druk, 2014 2014 Henri Pieter www.henripieter.nl Schilderij cover: Irma Boogh-van der Burg isbn: 9789048433735 nur: 860 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer

Nadere informatie

1. Ik merk vaak dat ik probeer iets te bereiken wat op de een of andere manier op een mislukking uitloopt. -----

1. Ik merk vaak dat ik probeer iets te bereiken wat op de een of andere manier op een mislukking uitloopt. ----- Test: Je persoonlijke afweerprofiel Met de volgende test kun je bepalen welk afweermechanisme je het meest gebruikt. Iedereen gebruikt alle afweervormen, maar er bestaan verschillen in de frequentie waarmee

Nadere informatie

LITURGIE voor de kinderdienst op zondag 15 februari Oude Jeroenskerk Noordwijk. Thema: Spoorzoekers: Bram: David Baak

LITURGIE voor de kinderdienst op zondag 15 februari Oude Jeroenskerk Noordwijk. Thema: Spoorzoekers: Bram: David Baak LITURGIE voor de kinderdienst op zondag 15 februari Oude Jeroenskerk Noordwijk Thema: Spoorzoeken Voorganger: Organist: Spoorzoekers: ds Ad van Houwelingen Jaco van Leeuwen Sara: Sanne Heemskerk Bram:

Nadere informatie

H E T V E R L O R E N G E L D

H E T V E R L O R E N G E L D H E T V E R L O R E N G E L D Personen Evangelieschrijver Vrouw (ze heet Marie) Haar buurvrouwen en vriendinnen; o Willemien o Janny o Sjaan o Sophie (Als het stuk begint, zit de evangelieschrijver op

Nadere informatie

Genieten van het echte leven

Genieten van het echte leven Genesis 3: 19 Tot de dag van je dood zul je zwetend het land bewerken om te kunnen leven. 1 De Hamvraag Mag ik genieten en wat is dan eigenlijk genieten? Het leven is toch vooral lol maken! X Het moet

Nadere informatie

13 Jij en pesten. Ervaring

13 Jij en pesten. Ervaring 82 13 Jij en pesten Wat doe ik hier vandaag? P Ik word me ervan bewust hoe erg het is om iemand te pesten en gepest te worden. P Ik leer dat ik met anderen steeds weer respectvol moet omgaan. P Ik ken

Nadere informatie

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self!

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self! Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014 Selfie? Ie-self! Voorganger: Dhr. G.J. Heinen Muzikale medewerking: koor van Groot Schuylenburg uit

Nadere informatie

Nieuwsbrief Olleke Bolleke februari 2015

Nieuwsbrief Olleke Bolleke februari 2015 Nieuwsbrief Olleke Bolleke februari 2015 Ons eerste thema van het jaar is: Ik ben ziek. Het thema slaat goed aan omdat er in deze periode héél veel peuters ziek zijn. We beginnen met een boekje voorlezen:

Nadere informatie

Chordotomie. Pijnbestrijding

Chordotomie. Pijnbestrijding Chordotomie Pijnbestrijding Inleiding U heeft met uw behandelend arts afgesproken dat u in aanmerking komt voor een Chordotomie. Ook is het mogelijk dat u deze behandeling zojuist ondergaan heeft. De arts

Nadere informatie

Gedenkstenen. G. van Leeuwe b.v.

Gedenkstenen. G. van Leeuwe b.v. Gedenkstenen G. van Leeuwe b.v. G. van Leeuwe b.v. Door de natuur gevormd Wij zijn een familiebedrijf dat persoonlijke aandacht hoog in het vaandel heeft staan. Al vier generaties staan wij bekend als

Nadere informatie

Afdeling Dermatologie, locatie AZU. Krabben

Afdeling Dermatologie, locatie AZU. Krabben Afdeling Dermatologie, locatie AZU Krabben Inleiding In deze folder vindt u informatie die u kan helpen minder te krabben. Voor krabben uit gewoonte is een krabbeheersingsprogramma ontwikkeld. Bij het

Nadere informatie

Het koninkrijk van God vlakbij

Het koninkrijk van God vlakbij Het koninkrijk van God vlakbij Dit werkboek is van : Cellessen voor kinderen van 8-12 jaar Serie lessen voor kleine groepen; leeftijd 8-12 jaar Lessen zijn geschreven op basis van het boek Natuurlijk BOVENnatuurlijk

Nadere informatie

Hoe lang duurt geluk?

Hoe lang duurt geluk? Hoe lang duurt geluk? Op dit moment ben ik gelukkig. Na veel pech ben ik dan eindelijk een vrolijke schrijver. Mijn roman is goed gelukt. En ik verdien er veel geld mee. En ik heb ook nog eens een mooie,

Nadere informatie

Evaluatie project webshop 2.0

Evaluatie project webshop 2.0 Evaluatie project webshop 2.0 Kim Krijt MM2A Kim Ik vind dat de productie erg goed is verlopen, wij hebben onderling geen problemen gehad. Ik vind dat er erg goed werk is geleverd. Als ik het vergelijk

Nadere informatie

1 Vinden de andere flamingo s mij een vreemde vogel? Dat moeten ze dan maar zelf weten. Misschien hebben ze wel gelijk. Het is ook raar, een flamingo die jaloers is op een mens. En ook nog op een paard.

Nadere informatie

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan.

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan. Geelzucht Toen ik 15 was, kreeg ik geelzucht. De ziekte begon in de herfst en duurde tot het voorjaar. Ik voelde me eerst steeds ellendiger worden. Maar in januari ging het beter. Mijn moeder zette een

Nadere informatie

JEZUS IS MIJN SUPERHELD

JEZUS IS MIJN SUPERHELD JEZUS IS MIJN SUPERHELD NAAM Studielessen voor 4-7 jarigen. Mei 2005 Deze lessen zijn geschreven door Beryl Voorhoeve, Judith Maarsen De lessen zijn geschreven om te gebruiken in kleine Bijbelstudie groepen

Nadere informatie

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Voorganger: Ds. M.N. Ariesen-Holwerda Organist: Kees Nottrot Pianist: Peter Wagenaar Afkondigingen Zingen van een psalm 122: 1 en

Nadere informatie

1Wat is examenvrees eigenlijk?

1Wat is examenvrees eigenlijk? 8 1Wat is examenvrees eigenlijk? Lars is bang voor spinnen. Toen hij de foto op dit werkboek zag, kreeg hij kippenvel en ging hij anders ademhalen. Toen we Lars vroegen of de spin hem kon bijten, riep

Nadere informatie

Evenbeeld van God blok A - nivo 2 - avond 1

Evenbeeld van God blok A - nivo 2 - avond 1 Evenbeeld van God blok A - nivo 2 - avond 1 Tijd Wat gaan we doen 19.00 Mentorkwartiertje 19.15 Geschapen naar Gods Beeld - woordweb 19.25 Bespreken Genesis 1: 26-28 / psalm 8 19.35 Ik ben Gods Beeld dus..

Nadere informatie

Door het raam ziet ze Bea, de benedenbuurvrouw. Ze veegt de sneeuw weg van het pad voor de flat. Uitslover, denkt Alice.

Door het raam ziet ze Bea, de benedenbuurvrouw. Ze veegt de sneeuw weg van het pad voor de flat. Uitslover, denkt Alice. Alice ligt in bed. Heel langzaam wordt ze wakker. Haar lichaam ontspannen, haar hoofd leeg. De vertrouwde geur van haar man Jules hangt in de slaapkamer. Een geur van alcohol, nootmuskaat en oude man.

Nadere informatie

Op bezoek. bij Sam op de Intensive Care

Op bezoek. bij Sam op de Intensive Care Op bezoek S bij Sam op de Intensive Care Hoi, ik ben Sam en ik lig op de Intensive Care S Ik heb een fotoboekje gemaakt. Zo kun je alvast zien waar ik ben en wat iedereen op de afdeling doet. Natuurlijk

Nadere informatie

Aan de poort van de stad der geletterdheid

Aan de poort van de stad der geletterdheid Aan de poort van de stad der geletterdheid Wij hebben besloten om eindelijk onze stem te laten horen. Samen met de cursisten en docenten. Omdat je als laaggeletterde geen toegang krijgt tot de stad. Met

Nadere informatie

Deze folder geeft u informatie over duizeligheid en daarbij behorende klachten. Deze folder is opgesteld door de KNO arts.

Deze folder geeft u informatie over duizeligheid en daarbij behorende klachten. Deze folder is opgesteld door de KNO arts. Duizeligheid Deze folder geeft u informatie over duizeligheid en daarbij behorende klachten. Deze folder is opgesteld door de KNO arts. Wat is duizeligheid Iedereen is wel eens duizelig geweest. Toch is

Nadere informatie

Hoe je je voelt. hoofdstuk 10. Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld:

Hoe je je voelt. hoofdstuk 10. Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld: hoofdstuk 10 Hoe je je voelt Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld: zenuwachtig wakker worden omdat je naar school moet, vrolijk

Nadere informatie

De hooggevoelige ondernemer

De hooggevoelige ondernemer De hooggevoelige ondernemer Vraag en antwoordboek Drs. Bas van Vugt 1 Ten geleide: Aan de hand van praktische lezersvragen legt Bas uit wat hooggevoeligheid en de hooggevoelige ondernemer is. Tevens komen

Nadere informatie

MEE Nederland. Raad en daad voor iedereen met een beperking. Moeilijk lerend. Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind

MEE Nederland. Raad en daad voor iedereen met een beperking. Moeilijk lerend. Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind MEE Nederland Raad en daad voor iedereen met een beperking Moeilijk lerend Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind Moeilijk lerend Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind Inhoudsopgave

Nadere informatie

1. Nooit in orde! Wat moeten wij met u nu aanvangen? Wat moeten wij met u nu doen? Gade gij nu nooit eens luisteren? Ge zijt echt niet te doen!

1. Nooit in orde! Wat moeten wij met u nu aanvangen? Wat moeten wij met u nu doen? Gade gij nu nooit eens luisteren? Ge zijt echt niet te doen! 1. Nooit in orde! Wat moeten wij met u nu aanvangen? Wat moeten wij met u nu doen? Gade gij nu nooit eens luisteren? Ge zijt echt niet te doen! Ge zijt nooit in orde! Ge zijt altijd te laat! Ge zijt nooit

Nadere informatie