Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: 39-55

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: 39-55"

Transcriptie

1 Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: Maria gaat op visite bij Elisabet. Maria was natuurlijk helemaal vol van het geweldige nieuws dat ze van de Gabriël had gehoord. Ze wilde het heel graag aan iemand vertellen. Maar aan wie? Ik ga naar Elisabet, zei ze bij zichzelf. De engel heeft gezegd dat zij ook een baby krijgt. Ik ben benieuwd wat zij er van denkt! Maria kwam aan bij het huis van Zacharias en Elisabet. Toen ze binnenkwam, begroette ze Elisabet. Zodra zij haar stem hoorde, voelde zij de baby in haar buik bewegen. Alsof haar kind nu al wist wat er zou gaan gebeuren! Elisabet stond op en liep blij op Maria af. Ze voelde hoe Gods Geest haar de woorden gaf die ze tegen Maria moest zeggen. Ze zei: Maria, jij bent de vrouw die God uit alle vrouwen heeft uitgekozen. Jij bent zo speciaal dat ik me afvraag waarom de moeder van onze Redder op visite komt bij zo n gewone vrouw als ik! Toen ik je binnen horde komen, voelde ik hoe mijn baby in mijn buik bewoog. Alsof hij een sprongetje van geluk maakte! Je bent een gelukkige vrouw, want je vertrouwt erop dat alles precies zo zal gaan als God heeft gezegd! zoek de verschillen (het zijn er 10)

2 Vandaag wordt er een kindje gedoopt. Weet jij hoe hij heet?.. Bij het dopen zal zijn moeder een gedichtje voorlezen. Als je goed luistert kun je de ontbrekende woorden op de goede plaats invullen. kinderhand ontroering bewaren schat wegen kindertijd altaar armen Ik draag je in mijn en geef je aan de Heer. Ik leg je met dicht voor Zijn neer Heer, wil hem toch, ook in zijn en laat hem steeds ervaren dat U zijn leidt Houd in de levensstormen zijn omvat. Dit bid ik U van harte voor onze kleine. Hoeveel kaarsen zijn er in deze kerkmap verborgen? Vandaag steken we de. adventkaars aan. Kleur hierboven het goede aantal kaarsen. Verbind eerst de cijfers van 1 tot 46 met elkaar. Trek daarna een lijn van: A naar B C naar D E naar F G naar H I naar J K naar L Maak er zelf nog meer stralen bij.

3 Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: Maria gaat op visite bij Elisabet. Maria was natuurlijk helemaal vol van het geweldige nieuws dat ze van de Gabriël had gehoord. Ze wilde het heel graag aan iemand vertellen. Maar aan wie? Ik ga naar Elisabet, zei ze bij zichzelf. De engel heeft gezegd dat zij ook een baby krijgt. Ik ben benieuwd wat zij er van denkt! Maria kwam aan bij het huis van Zacharias en Elisabet. Toen ze binnenkwam, begroette ze Elisabet. Zodra zij haar stem hoorde, voelde zij de baby in haar buik bewegen. Alsof haar kind nu al wist wat er zou gaan gebeuren! Elisabet stond op en liep blij op Maria af. Ze voelde hoe Gods Geest haar de woorden gaf die ze tegen Maria moest zeggen. Ze zei: Maria, jij bent de vrouw die God uit alle vrouwen heeft uitgekozen. Jij bent zo speciaal dat ik me afvraag waarom de moeder van onze Redder op visite komt bij zo n gewone vrouw als ik! Toen ik je binnen horde komen, voelde ik hoe mijn baby in mijn buik bewoog. Alsof hij een sprongetje van geluk maakte! Je bent een gelukkige vrouw, want je vertrouwt erop dat alles precies zo zal gaan als God heeft gezegd! zoek de verschillen (het zijn er 10)

4 Vandaag wordt er een kindje gedoopt. Weet jij hoe hij heet?.. Bij het dopen zal zijn moeder een gedichtje voorlezen. Als je goed luistert kun je de ontbrekende woorden op de goede plaats invullen. kinderhand ontroering bewaren schat wegen kindertijd altaar armen Ik draag je in mijn en geef je aan de Heer. Ik leg je met dicht voor Zijn neer Heer, wil hem toch, ook in zijn en laat hem steeds ervaren dat U zijn leidt Houd in de levensstormen zijn omvat. Dit bid ik U van harte voor onze kleine. Hoeveel kaarsen zijn er in deze kerkmap verborgen? Vandaag steken we de. adventkaars aan. Kleur hierboven het goede aantal kaarsen. Verbind eerst de cijfers van 1 tot 46 met elkaar. Trek daarna een lijn van: A naar B C naar D E naar F G naar H I naar J K naar L Maak er zelf nog meer stralen bij.

5 Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: Maria gaat op visite bij Elisabet. Maria was natuurlijk helemaal vol van het geweldige nieuws dat ze van de Gabriël had gehoord. Ze wilde het heel graag aan iemand vertellen. Maar aan wie? Ik ga naar Elisabet, zei ze bij zichzelf. De engel heeft gezegd dat zij ook een baby krijgt. Ik ben benieuwd wat zij er van denkt! Maria kwam aan bij het huis van Zacharias en Elisabet. Toen ze binnenkwam, begroette ze Elisabet. Zodra zij haar stem hoorde, voelde zij de baby in haar buik bewegen. Alsof haar kind nu al wist wat er zou gaan gebeuren! Elisabet stond op en liep blij op Maria af. Ze voelde hoe Gods Geest haar de woorden gaf die ze tegen Maria moest zeggen. Ze zei: Maria, jij bent de vrouw die God uit alle vrouwen heeft uitgekozen. Jij bent zo speciaal dat ik me afvraag waarom de moeder van onze Redder op visite komt bij zo n gewone vrouw als ik! Toen ik je binnen horde komen, voelde ik hoe mijn baby in mijn buik bewoog. Alsof hij een sprongetje van geluk maakte! Je bent een gelukkige vrouw, want je vertrouwt erop dat alles precies zo zal gaan als God heeft gezegd! zoek de verschillen (het zijn er 10)

6 Vandaag wordt er een kindje gedoopt. Weet jij hoe hij heet?.. Bij het dopen zal zijn moeder een gedichtje voorlezen. Als je goed luistert kun je de ontbrekende woorden op de goede plaats invullen. kinderhand ontroering bewaren schat wegen kindertijd altaar armen Ik draag je in mijn en geef je aan de Heer. Ik leg je met dicht voor Zijn neer Heer, wil hem toch, ook in zijn en laat hem steeds ervaren dat U zijn leidt Houd in de levensstormen zijn omvat. Dit bid ik U van harte voor onze kleine. Hoeveel kaarsen zijn er in deze kerkmap verborgen? Vandaag steken we de. adventkaars aan. Kleur hierboven het goede aantal kaarsen. Verbind eerst de cijfers van 1 tot 46 met elkaar. Trek daarna een lijn van: A naar B C naar D E naar F G naar H I naar J K naar L Maak er zelf nog meer stralen bij.

7 Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: Maria gaat op visite bij Elisabet. Maria was natuurlijk helemaal vol van het geweldige nieuws dat ze van de Gabriël had gehoord. Ze wilde het heel graag aan iemand vertellen. Maar aan wie? Ik ga naar Elisabet, zei ze bij zichzelf. De engel heeft gezegd dat zij ook een baby krijgt. Ik ben benieuwd wat zij er van denkt! Maria kwam aan bij het huis van Zacharias en Elisabet. Toen ze binnenkwam, begroette ze Elisabet. Zodra zij haar stem hoorde, voelde zij de baby in haar buik bewegen. Alsof haar kind nu al wist wat er zou gaan gebeuren! Elisabet stond op en liep blij op Maria af. Ze voelde hoe Gods Geest haar de woorden gaf die ze tegen Maria moest zeggen. Ze zei: Maria, jij bent de vrouw die God uit alle vrouwen heeft uitgekozen. Jij bent zo speciaal dat ik me afvraag waarom de moeder van onze Redder op visite komt bij zo n gewone vrouw als ik! Toen ik je binnen horde komen, voelde ik hoe mijn baby in mijn buik bewoog. Alsof hij een sprongetje van geluk maakte! Je bent een gelukkige vrouw, want je vertrouwt erop dat alles precies zo zal gaan als God heeft gezegd! zoek de verschillen (het zijn er 10)

8 Vandaag wordt er een kindje gedoopt. Weet jij hoe hij heet?.. Bij het dopen zal zijn moeder een gedichtje voorlezen. Als je goed luistert kun je de ontbrekende woorden op de goede plaats invullen. kinderhand ontroering bewaren schat wegen kindertijd altaar armen Ik draag je in mijn en geef je aan de Heer. Ik leg je met dicht voor Zijn neer Heer, wil hem toch, ook in zijn en laat hem steeds ervaren dat U zijn leidt Houd in de levensstormen zijn omvat. Dit bid ik U van harte voor onze kleine. Hoeveel kaarsen zijn er in deze kerkmap verborgen? Vandaag steken we de. adventkaars aan. Kleur hierboven het goede aantal kaarsen. Verbind eerst de cijfers van 1 tot 46 met elkaar. Trek daarna een lijn van: A naar B C naar D E naar F G naar H I naar J K naar L Maak er zelf nog meer stralen bij.

9 Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: Maria gaat op visite bij Elisabet. Maria was natuurlijk helemaal vol van het geweldige nieuws dat ze van de Gabriël had gehoord. Ze wilde het heel graag aan iemand vertellen. Maar aan wie? Ik ga naar Elisabet, zei ze bij zichzelf. De engel heeft gezegd dat zij ook een baby krijgt. Ik ben benieuwd wat zij er van denkt! Maria kwam aan bij het huis van Zacharias en Elisabet. Toen ze binnenkwam, begroette ze Elisabet. Zodra zij haar stem hoorde, voelde zij de baby in haar buik bewegen. Alsof haar kind nu al wist wat er zou gaan gebeuren! Elisabet stond op en liep blij op Maria af. Ze voelde hoe Gods Geest haar de woorden gaf die ze tegen Maria moest zeggen. Ze zei: Maria, jij bent de vrouw die God uit alle vrouwen heeft uitgekozen. Jij bent zo speciaal dat ik me afvraag waarom de moeder van onze Redder op visite komt bij zo n gewone vrouw als ik! Toen ik je binnen horde komen, voelde ik hoe mijn baby in mijn buik bewoog. Alsof hij een sprongetje van geluk maakte! Je bent een gelukkige vrouw, want je vertrouwt erop dat alles precies zo zal gaan als God heeft gezegd! zoek de verschillen (het zijn er 10)

10 Vandaag wordt er een kindje gedoopt. Weet jij hoe hij heet?.. Bij het dopen zal zijn moeder een gedichtje voorlezen. Als je goed luistert kun je de ontbrekende woorden op de goede plaats invullen. kinderhand ontroering bewaren schat wegen kindertijd altaar armen Ik draag je in mijn en geef je aan de Heer. Ik leg je met dicht voor Zijn neer Heer, wil hem toch, ook in zijn en laat hem steeds ervaren dat U zijn leidt Houd in de levensstormen zijn omvat. Dit bid ik U van harte voor onze kleine. Hoeveel kaarsen zijn er in deze kerkmap verborgen? Vandaag steken we de. adventkaars aan. Kleur hierboven het goede aantal kaarsen. Verbind eerst de cijfers van 1 tot 46 met elkaar. Trek daarna een lijn van: A naar B C naar D E naar F G naar H I naar J K naar L Maak er zelf nog meer stralen bij.

11 Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: Maria gaat op visite bij Elisabet. Maria was natuurlijk helemaal vol van het geweldige nieuws dat ze van de Gabriël had gehoord. Ze wilde het heel graag aan iemand vertellen. Maar aan wie? Ik ga naar Elisabet, zei ze bij zichzelf. De engel heeft gezegd dat zij ook een baby krijgt. Ik ben benieuwd wat zij er van denkt! Maria kwam aan bij het huis van Zacharias en Elisabet. Toen ze binnenkwam, begroette ze Elisabet. Zodra zij haar stem hoorde, voelde zij de baby in haar buik bewegen. Alsof haar kind nu al wist wat er zou gaan gebeuren! Elisabet stond op en liep blij op Maria af. Ze voelde hoe Gods Geest haar de woorden gaf die ze tegen Maria moest zeggen. Ze zei: Maria, jij bent de vrouw die God uit alle vrouwen heeft uitgekozen. Jij bent zo speciaal dat ik me afvraag waarom de moeder van onze Redder op visite komt bij zo n gewone vrouw als ik! Toen ik je binnen horde komen, voelde ik hoe mijn baby in mijn buik bewoog. Alsof hij een sprongetje van geluk maakte! Je bent een gelukkige vrouw, want je vertrouwt erop dat alles precies zo zal gaan als God heeft gezegd! zoek de verschillen (het zijn er 10)

12 Vandaag wordt er een kindje gedoopt. Weet jij hoe hij heet?.. Bij het dopen zal zijn moeder een gedichtje voorlezen. Als je goed luistert kun je de ontbrekende woorden op de goede plaats invullen. kinderhand ontroering bewaren schat wegen kindertijd altaar armen Ik draag je in mijn en geef je aan de Heer. Ik leg je met dicht voor Zijn neer Heer, wil hem toch, ook in zijn en laat hem steeds ervaren dat U zijn leidt Houd in de levensstormen zijn omvat. Dit bid ik U van harte voor onze kleine. Hoeveel kaarsen zijn er in deze kerkmap verborgen? Vandaag steken we de. adventkaars aan. Kleur hierboven het goede aantal kaarsen. Verbind eerst de cijfers van 1 tot 46 met elkaar. Trek daarna een lijn van: A naar B C naar D E naar F G naar H I naar J K naar L Maak er zelf nog meer stralen bij.

13 Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: Maria gaat op visite bij Elisabet. Maria was natuurlijk helemaal vol van het geweldige nieuws dat ze van de Gabriël had gehoord. Ze wilde het heel graag aan iemand vertellen. Maar aan wie? Ik ga naar Elisabet, zei ze bij zichzelf. De engel heeft gezegd dat zij ook een baby krijgt. Ik ben benieuwd wat zij er van denkt! Maria kwam aan bij het huis van Zacharias en Elisabet. Toen ze binnenkwam, begroette ze Elisabet. Zodra zij haar stem hoorde, voelde zij de baby in haar buik bewegen. Alsof haar kind nu al wist wat er zou gaan gebeuren! Elisabet stond op en liep blij op Maria af. Ze voelde hoe Gods Geest haar de woorden gaf die ze tegen Maria moest zeggen. Ze zei: Maria, jij bent de vrouw die God uit alle vrouwen heeft uitgekozen. Jij bent zo speciaal dat ik me afvraag waarom de moeder van onze Redder op visite komt bij zo n gewone vrouw als ik! Toen ik je binnen horde komen, voelde ik hoe mijn baby in mijn buik bewoog. Alsof hij een sprongetje van geluk maakte! Je bent een gelukkige vrouw, want je vertrouwt erop dat alles precies zo zal gaan als God heeft gezegd! zoek de verschillen (het zijn er 10)

14 Vandaag wordt er een kindje gedoopt. Weet jij hoe hij heet?.. Bij het dopen zal zijn moeder een gedichtje voorlezen. Als je goed luistert kun je de ontbrekende woorden op de goede plaats invullen. kinderhand ontroering bewaren schat wegen kindertijd altaar armen Ik draag je in mijn en geef je aan de Heer. Ik leg je met dicht voor Zijn neer Heer, wil hem toch, ook in zijn en laat hem steeds ervaren dat U zijn leidt Houd in de levensstormen zijn omvat. Dit bid ik U van harte voor onze kleine. Hoeveel kaarsen zijn er in deze kerkmap verborgen? Vandaag steken we de. adventkaars aan. Kleur hierboven het goede aantal kaarsen. Verbind eerst de cijfers van 1 tot 46 met elkaar. Trek daarna een lijn van: A naar B C naar D E naar F G naar H I naar J K naar L Maak er zelf nog meer stralen bij.

15 Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: Maria gaat op visite bij Elisabet. Maria was natuurlijk helemaal vol van het geweldige nieuws dat ze van de Gabriël had gehoord. Ze wilde het heel graag aan iemand vertellen. Maar aan wie? Ik ga naar Elisabet, zei ze bij zichzelf. De engel heeft gezegd dat zij ook een baby krijgt. Ik ben benieuwd wat zij er van denkt! Maria kwam aan bij het huis van Zacharias en Elisabet. Toen ze binnenkwam, begroette ze Elisabet. Zodra zij haar stem hoorde, voelde zij de baby in haar buik bewegen. Alsof haar kind nu al wist wat er zou gaan gebeuren! Elisabet stond op en liep blij op Maria af. Ze voelde hoe Gods Geest haar de woorden gaf die ze tegen Maria moest zeggen. Ze zei: Maria, jij bent de vrouw die God uit alle vrouwen heeft uitgekozen. Jij bent zo speciaal dat ik me afvraag waarom de moeder van onze Redder op visite komt bij zo n gewone vrouw als ik! Toen ik je binnen horde komen, voelde ik hoe mijn baby in mijn buik bewoog. Alsof hij een sprongetje van geluk maakte! Je bent een gelukkige vrouw, want je vertrouwt erop dat alles precies zo zal gaan als God heeft gezegd! zoek de verschillen (het zijn er 10)

16 Vandaag wordt er een kindje gedoopt. Weet jij hoe hij heet?.. Bij het dopen zal zijn moeder een gedichtje voorlezen. Als je goed luistert kun je de ontbrekende woorden op de goede plaats invullen. kinderhand ontroering bewaren schat wegen kindertijd altaar armen Ik draag je in mijn en geef je aan de Heer. Ik leg je met dicht voor Zijn neer Heer, wil hem toch, ook in zijn en laat hem steeds ervaren dat U zijn leidt Houd in de levensstormen zijn omvat. Dit bid ik U van harte voor onze kleine. Hoeveel kaarsen zijn er in deze kerkmap verborgen? Vandaag steken we de. adventkaars aan. Kleur hierboven het goede aantal kaarsen. Verbind eerst de cijfers van 1 tot 46 met elkaar. Trek daarna een lijn van: A naar B C naar D E naar F G naar H I naar J K naar L Maak er zelf nog meer stralen bij.

17 Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: Maria gaat op visite bij Elisabet. Maria was natuurlijk helemaal vol van het geweldige nieuws dat ze van de Gabriël had gehoord. Ze wilde het heel graag aan iemand vertellen. Maar aan wie? Ik ga naar Elisabet, zei ze bij zichzelf. De engel heeft gezegd dat zij ook een baby krijgt. Ik ben benieuwd wat zij er van denkt! Maria kwam aan bij het huis van Zacharias en Elisabet. Toen ze binnenkwam, begroette ze Elisabet. Zodra zij haar stem hoorde, voelde zij de baby in haar buik bewegen. Alsof haar kind nu al wist wat er zou gaan gebeuren! Elisabet stond op en liep blij op Maria af. Ze voelde hoe Gods Geest haar de woorden gaf die ze tegen Maria moest zeggen. Ze zei: Maria, jij bent de vrouw die God uit alle vrouwen heeft uitgekozen. Jij bent zo speciaal dat ik me afvraag waarom de moeder van onze Redder op visite komt bij zo n gewone vrouw als ik! Toen ik je binnen horde komen, voelde ik hoe mijn baby in mijn buik bewoog. Alsof hij een sprongetje van geluk maakte! Je bent een gelukkige vrouw, want je vertrouwt erop dat alles precies zo zal gaan als God heeft gezegd! zoek de verschillen (het zijn er 10)

18 Vandaag wordt er een kindje gedoopt. Weet jij hoe hij heet?.. Bij het dopen zal zijn moeder een gedichtje voorlezen. Als je goed luistert kun je de ontbrekende woorden op de goede plaats invullen. kinderhand ontroering bewaren schat wegen kindertijd altaar armen Ik draag je in mijn en geef je aan de Heer. Ik leg je met dicht voor Zijn neer Heer, wil hem toch, ook in zijn en laat hem steeds ervaren dat U zijn leidt Houd in de levensstormen zijn omvat. Dit bid ik U van harte voor onze kleine. Hoeveel kaarsen zijn er in deze kerkmap verborgen? Vandaag steken we de. adventkaars aan. Kleur hierboven het goede aantal kaarsen. Verbind eerst de cijfers van 1 tot 46 met elkaar. Trek daarna een lijn van: A naar B C naar D E naar F G naar H I naar J K naar L Maak er zelf nog meer stralen bij.

19 Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: Maria gaat op visite bij Elisabet. Maria was natuurlijk helemaal vol van het geweldige nieuws dat ze van de Gabriël had gehoord. Ze wilde het heel graag aan iemand vertellen. Maar aan wie? Ik ga naar Elisabet, zei ze bij zichzelf. De engel heeft gezegd dat zij ook een baby krijgt. Ik ben benieuwd wat zij er van denkt! Maria kwam aan bij het huis van Zacharias en Elisabet. Toen ze binnenkwam, begroette ze Elisabet. Zodra zij haar stem hoorde, voelde zij de baby in haar buik bewegen. Alsof haar kind nu al wist wat er zou gaan gebeuren! Elisabet stond op en liep blij op Maria af. Ze voelde hoe Gods Geest haar de woorden gaf die ze tegen Maria moest zeggen. Ze zei: Maria, jij bent de vrouw die God uit alle vrouwen heeft uitgekozen. Jij bent zo speciaal dat ik me afvraag waarom de moeder van onze Redder op visite komt bij zo n gewone vrouw als ik! Toen ik je binnen horde komen, voelde ik hoe mijn baby in mijn buik bewoog. Alsof hij een sprongetje van geluk maakte! Je bent een gelukkige vrouw, want je vertrouwt erop dat alles precies zo zal gaan als God heeft gezegd! zoek de verschillen (het zijn er 10)

20 Vandaag wordt er een kindje gedoopt. Weet jij hoe hij heet?.. Bij het dopen zal zijn moeder een gedichtje voorlezen. Als je goed luistert kun je de ontbrekende woorden op de goede plaats invullen. kinderhand ontroering bewaren schat wegen kindertijd altaar armen Ik draag je in mijn en geef je aan de Heer. Ik leg je met dicht voor Zijn neer Heer, wil hem toch, ook in zijn en laat hem steeds ervaren dat U zijn leidt Houd in de levensstormen zijn omvat. Dit bid ik U van harte voor onze kleine. Hoeveel kaarsen zijn er in deze kerkmap verborgen? Vandaag steken we de. adventkaars aan. Kleur hierboven het goede aantal kaarsen. Verbind eerst de cijfers van 1 tot 46 met elkaar. Trek daarna een lijn van: A naar B C naar D E naar F G naar H I naar J K naar L Maak er zelf nog meer stralen bij.

21 Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: Maria gaat op visite bij Elisabet. Maria was natuurlijk helemaal vol van het geweldige nieuws dat ze van de Gabriël had gehoord. Ze wilde het heel graag aan iemand vertellen. Maar aan wie? Ik ga naar Elisabet, zei ze bij zichzelf. De engel heeft gezegd dat zij ook een baby krijgt. Ik ben benieuwd wat zij er van denkt! Maria kwam aan bij het huis van Zacharias en Elisabet. Toen ze binnenkwam, begroette ze Elisabet. Zodra zij haar stem hoorde, voelde zij de baby in haar buik bewegen. Alsof haar kind nu al wist wat er zou gaan gebeuren! Elisabet stond op en liep blij op Maria af. Ze voelde hoe Gods Geest haar de woorden gaf die ze tegen Maria moest zeggen. Ze zei: Maria, jij bent de vrouw die God uit alle vrouwen heeft uitgekozen. Jij bent zo speciaal dat ik me afvraag waarom de moeder van onze Redder op visite komt bij zo n gewone vrouw als ik! Toen ik je binnen horde komen, voelde ik hoe mijn baby in mijn buik bewoog. Alsof hij een sprongetje van geluk maakte! Je bent een gelukkige vrouw, want je vertrouwt erop dat alles precies zo zal gaan als God heeft gezegd! zoek de verschillen (het zijn er 10)

22 Vandaag wordt er een kindje gedoopt. Weet jij hoe hij heet?.. Bij het dopen zal zijn moeder een gedichtje voorlezen. Als je goed luistert kun je de ontbrekende woorden op de goede plaats invullen. kinderhand ontroering bewaren schat wegen kindertijd altaar armen Ik draag je in mijn en geef je aan de Heer. Ik leg je met dicht voor Zijn neer Heer, wil hem toch, ook in zijn en laat hem steeds ervaren dat U zijn leidt Houd in de levensstormen zijn omvat. Dit bid ik U van harte voor onze kleine. Hoeveel kaarsen zijn er in deze kerkmap verborgen? Vandaag steken we de. adventkaars aan. Kleur hierboven het goede aantal kaarsen. Verbind eerst de cijfers van 1 tot 46 met elkaar. Trek daarna een lijn van: A naar B C naar D E naar F G naar H I naar J K naar L Maak er zelf nog meer stralen bij.

23 Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: Maria gaat op visite bij Elisabet. Maria was natuurlijk helemaal vol van het geweldige nieuws dat ze van de Gabriël had gehoord. Ze wilde het heel graag aan iemand vertellen. Maar aan wie? Ik ga naar Elisabet, zei ze bij zichzelf. De engel heeft gezegd dat zij ook een baby krijgt. Ik ben benieuwd wat zij er van denkt! Maria kwam aan bij het huis van Zacharias en Elisabet. Toen ze binnenkwam, begroette ze Elisabet. Zodra zij haar stem hoorde, voelde zij de baby in haar buik bewegen. Alsof haar kind nu al wist wat er zou gaan gebeuren! Elisabet stond op en liep blij op Maria af. Ze voelde hoe Gods Geest haar de woorden gaf die ze tegen Maria moest zeggen. Ze zei: Maria, jij bent de vrouw die God uit alle vrouwen heeft uitgekozen. Jij bent zo speciaal dat ik me afvraag waarom de moeder van onze Redder op visite komt bij zo n gewone vrouw als ik! Toen ik je binnen horde komen, voelde ik hoe mijn baby in mijn buik bewoog. Alsof hij een sprongetje van geluk maakte! Je bent een gelukkige vrouw, want je vertrouwt erop dat alles precies zo zal gaan als God heeft gezegd! zoek de verschillen (het zijn er 10)

24 Vandaag wordt er een kindje gedoopt. Weet jij hoe hij heet?.. Bij het dopen zal zijn moeder een gedichtje voorlezen. Als je goed luistert kun je de ontbrekende woorden op de goede plaats invullen. kinderhand ontroering bewaren schat wegen kindertijd altaar armen Ik draag je in mijn en geef je aan de Heer. Ik leg je met dicht voor Zijn neer Heer, wil hem toch, ook in zijn en laat hem steeds ervaren dat U zijn leidt Houd in de levensstormen zijn omvat. Dit bid ik U van harte voor onze kleine. Hoeveel kaarsen zijn er in deze kerkmap verborgen? Vandaag steken we de. adventkaars aan. Kleur hierboven het goede aantal kaarsen. Verbind eerst de cijfers van 1 tot 46 met elkaar. Trek daarna een lijn van: A naar B C naar D E naar F G naar H I naar J K naar L Maak er zelf nog meer stralen bij.

25 Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: Maria gaat op visite bij Elisabet. Maria was natuurlijk helemaal vol van het geweldige nieuws dat ze van de Gabriël had gehoord. Ze wilde het heel graag aan iemand vertellen. Maar aan wie? Ik ga naar Elisabet, zei ze bij zichzelf. De engel heeft gezegd dat zij ook een baby krijgt. Ik ben benieuwd wat zij er van denkt! Maria kwam aan bij het huis van Zacharias en Elisabet. Toen ze binnenkwam, begroette ze Elisabet. Zodra zij haar stem hoorde, voelde zij de baby in haar buik bewegen. Alsof haar kind nu al wist wat er zou gaan gebeuren! Elisabet stond op en liep blij op Maria af. Ze voelde hoe Gods Geest haar de woorden gaf die ze tegen Maria moest zeggen. Ze zei: Maria, jij bent de vrouw die God uit alle vrouwen heeft uitgekozen. Jij bent zo speciaal dat ik me afvraag waarom de moeder van onze Redder op visite komt bij zo n gewone vrouw als ik! Toen ik je binnen horde komen, voelde ik hoe mijn baby in mijn buik bewoog. Alsof hij een sprongetje van geluk maakte! Je bent een gelukkige vrouw, want je vertrouwt erop dat alles precies zo zal gaan als God heeft gezegd! zoek de verschillen (het zijn er 10)

26 Vandaag wordt er een kindje gedoopt. Weet jij hoe hij heet?.. Bij het dopen zal zijn moeder een gedichtje voorlezen. Als je goed luistert kun je de ontbrekende woorden op de goede plaats invullen. kinderhand ontroering bewaren schat wegen kindertijd altaar armen Ik draag je in mijn en geef je aan de Heer. Ik leg je met dicht voor Zijn neer Heer, wil hem toch, ook in zijn en laat hem steeds ervaren dat U zijn leidt Houd in de levensstormen zijn omvat. Dit bid ik U van harte voor onze kleine. Hoeveel kaarsen zijn er in deze kerkmap verborgen? Vandaag steken we de. adventkaars aan. Kleur hierboven het goede aantal kaarsen. Verbind eerst de cijfers van 1 tot 46 met elkaar. Trek daarna een lijn van: A naar B C naar D E naar F G naar H I naar J K naar L Maak er zelf nog meer stralen bij.

27 Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: Maria gaat op visite bij Elisabet. Maria was natuurlijk helemaal vol van het geweldige nieuws dat ze van de Gabriël had gehoord. Ze wilde het heel graag aan iemand vertellen. Maar aan wie? Ik ga naar Elisabet, zei ze bij zichzelf. De engel heeft gezegd dat zij ook een baby krijgt. Ik ben benieuwd wat zij er van denkt! Maria kwam aan bij het huis van Zacharias en Elisabet. Toen ze binnenkwam, begroette ze Elisabet. Zodra zij haar stem hoorde, voelde zij de baby in haar buik bewegen. Alsof haar kind nu al wist wat er zou gaan gebeuren! Elisabet stond op en liep blij op Maria af. Ze voelde hoe Gods Geest haar de woorden gaf die ze tegen Maria moest zeggen. Ze zei: Maria, jij bent de vrouw die God uit alle vrouwen heeft uitgekozen. Jij bent zo speciaal dat ik me afvraag waarom de moeder van onze Redder op visite komt bij zo n gewone vrouw als ik! Toen ik je binnen horde komen, voelde ik hoe mijn baby in mijn buik bewoog. Alsof hij een sprongetje van geluk maakte! Je bent een gelukkige vrouw, want je vertrouwt erop dat alles precies zo zal gaan als God heeft gezegd! zoek de verschillen (het zijn er 10)

28 Vandaag wordt er een kindje gedoopt. Weet jij hoe hij heet?.. Bij het dopen zal zijn moeder een gedichtje voorlezen. Als je goed luistert kun je de ontbrekende woorden op de goede plaats invullen. kinderhand ontroering bewaren schat wegen kindertijd altaar armen Ik draag je in mijn en geef je aan de Heer. Ik leg je met dicht voor Zijn neer Heer, wil hem toch, ook in zijn en laat hem steeds ervaren dat U zijn leidt Houd in de levensstormen zijn omvat. Dit bid ik U van harte voor onze kleine. Hoeveel kaarsen zijn er in deze kerkmap verborgen? Vandaag steken we de. adventkaars aan. Kleur hierboven het goede aantal kaarsen. Verbind eerst de cijfers van 1 tot 46 met elkaar. Trek daarna een lijn van: A naar B C naar D E naar F G naar H I naar J K naar L Maak er zelf nog meer stralen bij.

29 Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: Maria gaat op visite bij Elisabet. Maria was natuurlijk helemaal vol van het geweldige nieuws dat ze van de Gabriël had gehoord. Ze wilde het heel graag aan iemand vertellen. Maar aan wie? Ik ga naar Elisabet, zei ze bij zichzelf. De engel heeft gezegd dat zij ook een baby krijgt. Ik ben benieuwd wat zij er van denkt! Maria kwam aan bij het huis van Zacharias en Elisabet. Toen ze binnenkwam, begroette ze Elisabet. Zodra zij haar stem hoorde, voelde zij de baby in haar buik bewegen. Alsof haar kind nu al wist wat er zou gaan gebeuren! Elisabet stond op en liep blij op Maria af. Ze voelde hoe Gods Geest haar de woorden gaf die ze tegen Maria moest zeggen. Ze zei: Maria, jij bent de vrouw die God uit alle vrouwen heeft uitgekozen. Jij bent zo speciaal dat ik me afvraag waarom de moeder van onze Redder op visite komt bij zo n gewone vrouw als ik! Toen ik je binnen horde komen, voelde ik hoe mijn baby in mijn buik bewoog. Alsof hij een sprongetje van geluk maakte! Je bent een gelukkige vrouw, want je vertrouwt erop dat alles precies zo zal gaan als God heeft gezegd! zoek de verschillen (het zijn er 10)

30 Vandaag wordt er een kindje gedoopt. Weet jij hoe hij heet?.. Bij het dopen zal zijn moeder een gedichtje voorlezen. Als je goed luistert kun je de ontbrekende woorden op de goede plaats invullen. kinderhand ontroering bewaren schat wegen kindertijd altaar armen Ik draag je in mijn en geef je aan de Heer. Ik leg je met dicht voor Zijn neer Heer, wil hem toch, ook in zijn en laat hem steeds ervaren dat U zijn leidt Houd in de levensstormen zijn omvat. Dit bid ik U van harte voor onze kleine. Hoeveel kaarsen zijn er in deze kerkmap verborgen? Vandaag steken we de. adventkaars aan. Kleur hierboven het goede aantal kaarsen. Verbind eerst de cijfers van 1 tot 46 met elkaar. Trek daarna een lijn van: A naar B C naar D E naar F G naar H I naar J K naar L Maak er zelf nog meer stralen bij.

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus.

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. De engel zei: God zal jou een kind geven. God zal jou Zijn Kind geven. God zal jou Jezus geven.

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Kerstviering Kleuters

Kerstviering Kleuters Kerstviering Kleuters welkom Welkom, welkom, dit is het moment om de dag te vieren. Welkom, welkom, dit is het moment; goed dat jij er bent. Er staat een kaarsje en het brandt, het glimlacht naar ons allen,

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

Marcus 10,13-16 - Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus

Marcus 10,13-16 - Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus Marcus 10,13-16 - Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus Gezinsdienst Liturgie Welkom en mededelingen Voorzang: - Gezang 132 - Opwekking 461 - Gezang 146 Stil gebed Votum / groet Zingen:

Nadere informatie

Dank u wel lieve Heer

Dank u wel lieve Heer Dank u wel lieve Heer Dank U wel, lieve Heer, U kwam op de aarde neer, als een baby arm en klein. Dank U wel, lieve Heer, t Is een wonder zo fijn. Omdat U onze Redder wil zijn. 2009 Ans Heij - de Boer

Nadere informatie

Op reis naar Bethlehem

Op reis naar Bethlehem Op reis naar Bethlehem Rollen: Verteller Jozef Maria Engel Twee omroepers Kind 1 Kind 2 Kind 3 Receptionist 1 Receptionist 2 Receptionist 3 Kind 4 Kind 5 Herder 1 Herder 2 Herder 3 Herder 4 Drie wijzen

Nadere informatie

Noveen tot de H. Teresia van het kindje Jezus III

Noveen tot de H. Teresia van het kindje Jezus III Noveen tot de H. Teresia van het kindje Jezus III Bijgedragen door Johfrael Tuesday 14 April 2009 Laatst bijgewerkt op Tuesday 14 April 2009 in de Geest van Gebed Noveen tot de H. Teresia van het kindje

Nadere informatie

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven.

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. Beginsituatie: De lln doen als inleiding op het project rond geloven en de kerkwandeling, een filosofisch gesprek. Er komen verschillende

Nadere informatie

Stem dan ChristenUnie. André Rouvoet ChristenUnie

Stem dan ChristenUnie. André Rouvoet ChristenUnie Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering. Op 22 november. Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als je stemt, kies je voor de politieke partij die jij het beste vindt. Jij kunt straks

Nadere informatie

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties Preek Gemeente van Christus, Het staat er een beetje verdwaald in dit hoofdstuk De opmerking dat ook Jezus doopte en leerlingen maakte. Het is een soort zwerfkei, je leest er ook snel overheen. Want daarna

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Voorganger: Organiste: Koster: Ds. M.J. van Oordt Bep Veenstra Dirk Bouwman 2 Voorzang: Psalm 116 vers 1 en 11 God heb

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Het zijn de eerste woorden van de engel. Als hij de herders aanspreekt. We hoorden het net in het kerstverhaal uit Lucas 2.. Het waren de woorden die

Nadere informatie

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Heb je naar aanleiding van dit dagboek vragen of opmerkingen? Mail me

Nadere informatie

N o 2. Schatzoekers. Bijbelverhalen voor kinderen. Jaargang 83. 30 november 2014 t/m 4 januari 2015 KIND. OP ZONDAG www.kindopzondag.

N o 2. Schatzoekers. Bijbelverhalen voor kinderen. Jaargang 83. 30 november 2014 t/m 4 januari 2015 KIND. OP ZONDAG www.kindopzondag. N o 2 Jaargang 83 30 november 2014 t/m 4 januari 2015 Schatzoekers Bijbelverhalen voor kinderen KIND OP ZONDAG www.kindopzondag.nl Bijbelverhalen voor kinderen Vanaf september 2014 starten we in Kind op

Nadere informatie

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2014 Ds. W.E. den Hertogschool Kling klokjes klingelingeling, kling klokjes kling. Laat de boodschap horen: Jezus is geboren, Voor die blijde klanken, willen wij God danken. Kling klokjes klingelingeling,

Nadere informatie

EEN MAN DOOR GOD GESTUURD

EEN MAN DOOR GOD GESTUURD Bijbel voor Kinderen presenteert EEN MAN DOOR GOD GESTUURD Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Wijkgemeente Ichthus Noordwijk EEN LIEFLIJKE. LEER HEM KENNEN 7, bewaarexemplaar. Ds. F. van Roest, zondag 26 januari

Wijkgemeente Ichthus Noordwijk EEN LIEFLIJKE. LEER HEM KENNEN 7, bewaarexemplaar. Ds. F. van Roest, zondag 26 januari LEER HEM KENNEN 7, bewaarexemplaar Wijkgemeente Ichthus Noordwijk EEN LIEFLIJKE NAAM 1 Ds. F. van Roest, zondag 26 januari Als God naar Zijn grote genade en in Zijn oneindige wijsheid geen middel en Middelaar

Nadere informatie

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Openingstekst: (Door een ouder en kind) A. Zeg zou jij het licht aandoen? Je moet opschieten, want het is bijna tijd. Dadelijk

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 6 Zacheüs (1) Het is erg druk in de stad vandaag. Iedereen loopt op straat. Zacheüs wurmt zich

Nadere informatie

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser Kom erbij Kom erbij, want ik wil je iets vertellen, het is heel bijzonder, dus luister allemaal. Ik ken honderdduizend prachtige verhalen, maar dit is echt het mooiste van allemaal. Het gaat over twee

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Maar de engel zei tegen hem: Wees niet bang, Zacharias, je gebed is verhoord: je vrouw Elisabet zal je een zoon baren, en je moet hem Johannes

Maar de engel zei tegen hem: Wees niet bang, Zacharias, je gebed is verhoord: je vrouw Elisabet zal je een zoon baren, en je moet hem Johannes Maar de engel zei tegen hem: Wees niet bang, Zacharias, je gebed is verhoord: je vrouw Elisabet zal je een zoon baren, en je moet hem Johannes noemen. 14 Vreugde en blijdschap zullen je ten deel vallen,

Nadere informatie

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Voorganger: Ds. M.N. Ariesen-Holwerda Organist: Kees Nottrot Pianist: Peter Wagenaar Afkondigingen Zingen van een psalm 122: 1 en

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN

DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN AVONDMAAL VIEREN Het Avondmaal is meer dan zomaar een maaltijd. Om dat te begrijpen, is dit boekje gemaakt. Vooral is daarbij gedacht aan de kinderen, omdat zij met

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Een gelukkige huisvrouw

Een gelukkige huisvrouw Een gelukkige huisvrouw Voordat ik zwanger was, was ik een gelukkige huisvrouw, ik had alles wat ik wilde. En daarvoor hoefde ik geen dag te werken. Want werken, dat deed mijn man Harry al. Harry zat in

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

Als je niet goed weet hoe je moet bidden, kun je het leren! Daarom gaan we in deze les kijken wat God ons te zeggen heeft over gebed.

Als je niet goed weet hoe je moet bidden, kun je het leren! Daarom gaan we in deze les kijken wat God ons te zeggen heeft over gebed. Les 2: Bidden. Bidden is praten met God. En dat heb je nodig, om Hem te leren kennen. Als je bidt kom je als het ware bij God in zijn huiskamer en ga je Hem dingen vertellen en vragen. Dan zal Hij ook

Nadere informatie

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al:

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al: Niet meer overgeven Vaak is de eerste zin die de klant uitspreekt een aanwijzing voor de hulpvraag. Paula zat nog maar net toen ze zei: ik ben bang om over te geven. Voor deze angst is een mooie naam:

Nadere informatie

André Rouvoet ChristenUnie. Foto: Marie Cecile Thijs

André Rouvoet ChristenUnie. Foto: Marie Cecile Thijs Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering. Op 9 juni. Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als je stemt, kies je voor de politieke partij die jij het beste vindt. Jij kunt straks ook

Nadere informatie

Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus

Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus Zondag 27 september Markus 9, 30-37 Overdenking Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus 1) Ongemakkelijk gevoel Ik kreeg een beetje een ongemakkelijk gevoel toen ik dat gedeelte

Nadere informatie

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet.

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Kerstviering groep 4 Welkom Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Als de kerstklokken luiden Dan horen wij steeds weer Dat Jezus is geboren.

Nadere informatie

VIEREN MET KINDEREN GEBED OM VERGEVING

VIEREN MET KINDEREN GEBED OM VERGEVING VIEREN MET KINDEREN GEBED OM VERGEVING De schuldbelijdenis heeft in de openingsritus van elke viering een belangrijke betekenis en functie. De afstand die in het dagelijkse leven tussen God en mens is

Nadere informatie

DE GEBOORTE VAN JEZUS

DE GEBOORTE VAN JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert DE GEBOORTE VAN JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door:

Nadere informatie

Openingsgebeden INHOUD

Openingsgebeden INHOUD Openingsgebeden De schuldbelijdenis herzien Openingsgebeden algemeen Openingsgebeden voor kinderen Openingsgebeden voor jongeren INHOUD De schuldbelijdenis herzien De schuldbelijdenis heeft in de openingsritus

Nadere informatie

Jezus maakt mensen gelukkig

Jezus maakt mensen gelukkig Eerste Communieproject 33 Jezus maakt mensen gelukkig Jezus doet wonderen In les 5 hebben we geleerd dat God onze Vader is. Wij zijn allemaal zijn kinderen. Alle mensen zijn broertjes en zusjes van elkaar!

Nadere informatie

Jezus en jij. Tekst: Willem de Vink. Illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink

Jezus en jij. Tekst: Willem de Vink. Illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink Jezus en jij Tekst: Willem de Vink Illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink Vooraf Jezus en jij Minidagboek Vink, Willem de ISBN 978-90-8601-101-8 NUR 248, 707 Boekverzorging: Marian

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Moeilijke kindervragen

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Moeilijke kindervragen DOELSTELLINGEN De ouders hebben ervaren dat hun kind niet het enige is dat moeilijke vragen stelt en dat zij elkaar kunnen ondersteunen in de omgang hiermee. De ouders kunnen met hun kind in gesprek gaan

Nadere informatie

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente,

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, We zijn er doorheen gegaan, Veertig dagen en nachten, Tijd van voorbereiding...

Nadere informatie

Om wie gaat het? Het evangelie naar Johannes 3:22-4:2. dinsdag 10 maart 2015

Om wie gaat het? Het evangelie naar Johannes 3:22-4:2. dinsdag 10 maart 2015 Om wie gaat het? Het evangelie naar Johannes 3:22-4:2 dinsdag 10 maart 2015 1 Terugblik Doel van Johannes met het evangelie (Joh 20:30-31): dat je gelooft dat Jezus de Zoon van God is dat je daardoor het

Nadere informatie

Dit is het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Dit vindt de ChristenUnie belangrijk voor Nederland. Lees maar!

Dit is het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Dit vindt de ChristenUnie belangrijk voor Nederland. Lees maar! Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering. Op 12 september Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als je stemt, kies je voor de politieke partij die jij het beste vindt. Jij kunt straks

Nadere informatie

7 t/m 11 november 2016 Week van het Katholiek Onderwijs. hoop geef je door. HOOP po - onderbouw

7 t/m 11 november 2016 Week van het Katholiek Onderwijs. hoop geef je door. HOOP po - onderbouw hoop geef je door. HOOP po - onderbouw Wensen, hopen, bidden Dit zijn drie verschillende woorden, maar soms raken ze aan elkaar. Verken ze samen met de leerlingen, aan de hand van de volgende suggesties.

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

OOGGETUIGE. Johannes 20:30-31

OOGGETUIGE. Johannes 20:30-31 1 januari OOGGETUIGE Johannes 20:30-31 Een nieuw jaar ligt voor ons. Wat er gaat komen, weten we niet. Al heb je waarschijnlijk mooie plannen gemaakt. Misschien heb je goede voornemens. Om elke dag uit

Nadere informatie

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009 Begin schooljaar Boekentassenwijding alle kinderen mogen hun boekentas meebrengen kinderen met boekentas in de intredeprocessie ze zetten die vooraan in de kerk

Nadere informatie

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag Gebedsboek voor dagelijks gebruik Gemaakt door club 12-14 Marije Hoekstra Indra de Vries Delia Postma Ekyoci Amisi Shabani Jentje Hansma Johan Gjaltema Mendé Bosma Femke Veenhuizen Elzerd Elzinga Gert

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar God?

Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar God? Geliefde mannen, Nog een poosje en dan wordt de mannenconferentie van 2015 gehouden. Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Geef. nooit op! Gods beloften voor jou MIRANDA TOLLENAAR

Geef. nooit op! Gods beloften voor jou MIRANDA TOLLENAAR Geef Gods beloften voor jou nooit op! MIRANDA TOLLENAAR Geef nooit op! Tollenaar, Miranda ISBN 978-90-6353-630-5 NUR 713 Boekverzorging: Studio Vrolijk, Margreet Kattouw De bijbelteksten in deze uitgave

Nadere informatie

screensh Spreken met je Vader Het gebed dat Jezus leert Wie bidt tot wie?

screensh Spreken met je Vader Het gebed dat Jezus leert Wie bidt tot wie? 110 Hoofdstuk 18 Bidden Ik probeer het wel: elke dag bidden, maar soms komt het er gewoon niet van. Vaak weet ik niet goed wat ik moet bidden. En hoort God me wel? Doet Hij wel iets met mijn gebed? screensh

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

A. God, wij bidden U voor alle mensen die onzeker zijn over zichzelf: dat zij het vertrouwen in zichzelf hervinden.

A. God, wij bidden U voor alle mensen die onzeker zijn over zichzelf: dat zij het vertrouwen in zichzelf hervinden. Bidden met jongeren Voorbede Ben je teleurgesteld in het leven? Ben je gekwetst door anderen? Draag je vervelende herinneringen met je mee? A. God, wij bidden U voor alle mensen die hun leven graag anders

Nadere informatie

ADHD: je kunt t niet zien

ADHD: je kunt t niet zien ➂ ADHD: je kunt t niet zien Je ziet het niet aan de buitenkant. Je kunt niet gelijk naar iemand kijken en zeggen: die heeft ADHD. Dat kan een voordeel zijn. Als iemand niet weet dat jij het hebt, dan kunnen

Nadere informatie

hema: Groeien in liefde en tederheid

hema: Groeien in liefde en tederheid Naam: Datum: hema: T 1. Wat is echte vriendschap? Schrijf woorden of korte zinnen naast elke pijl. Denk aan deze elementen: Je hebt het gevoel dat je van iemand houdt, het gevoel dat je je goed voelt bij

Nadere informatie

door in zijn brief aan de Galaten te spreken over Jezus geboren uit een vrouw en niet uit een maagd.

door in zijn brief aan de Galaten te spreken over Jezus geboren uit een vrouw en niet uit een maagd. Ze wordt afgebeeld op schilderijen. Ogen verwachtingsvol opgeslagen, gebedenboek uit haar hand gevallen, want daar staat een engel met een boodschap voor haar. Op sommige schilderijen schrikt ze, maar

Nadere informatie

Jezus volgen! Echt? Het evangelie naar Johannes 6:22-71. dinsdag 2 juni 2015

Jezus volgen! Echt? Het evangelie naar Johannes 6:22-71. dinsdag 2 juni 2015 Jezus volgen! Echt? Het evangelie naar Johannes 6:22-71 dinsdag 2 juni 2015 1 ev. Johannes tot nu toe 1:1-18 Jezus is het Woord: bij God en zelf God 1:19-52 Jezus is het Lam van God discipelen volgen Hem

Nadere informatie

Vlinder en Neushoorn

Vlinder en Neushoorn Vlinder en Neushoorn Hoi, zei Vlinder. Hoi, zei Neushoorn, hoewel hij meestal niets zei. Maar hij was in een goede bui. Vlinder streek neer op de hoorn van Neushoorn en leek erg zenuwachtig. Hoi! zei Vlinder

Nadere informatie

1) Gered worden is net zo gemakkelijk als een cadeau krijgen (Johannes 1:12)

1) Gered worden is net zo gemakkelijk als een cadeau krijgen (Johannes 1:12) Les 8 - Redding In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Heel veel mensen hebben er geen behoefte aan zich door Jezus te laten redden. Daarvoor hebben ze allerlei redenen. Bijvoorbeeld:

Nadere informatie

Die Jezus volbracht in zijn leven, toen hij in de wildernis leefde

Die Jezus volbracht in zijn leven, toen hij in de wildernis leefde Kunt u een verhaal over Jezus vertellen dat veel voor u betekent? Ja, Jezus is erg belangrijk voor mij en anderen die geloven dat hij onze redder en heer der levenden is Een belangrijk verhaal voor mij

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4).

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4). BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 4 Les 4 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 1) De ongelovige

Nadere informatie

De allereerste kerstmis. Het kerstverhaal voor kinderen

De allereerste kerstmis. Het kerstverhaal voor kinderen De allereerste kerstmis Het kerstverhaal voor kinderen De allereerste kerstmis Het bijbelse verhaal voor kinderen Verteld door Koos Stenger Illustraties Jeremy Spencer Bijbelteksten uit Het Boek copyright

Nadere informatie

Het koninkrijk van God vlakbij

Het koninkrijk van God vlakbij Het koninkrijk van God vlakbij Dit werkboek is van : Cellessen voor kinderen van 8-12 jaar Serie lessen voor kleine groepen; leeftijd 8-12 jaar Lessen zijn geschreven op basis van het boek Natuurlijk BOVENnatuurlijk

Nadere informatie

Gemeenteviering rond Jesaja 9:5b

Gemeenteviering rond Jesaja 9:5b Gemeenteviering rond Jesaja 9:5b 1 Verkondiging Enkele kinderen vragen in de kerk: waarom vieren we kerst? En wat betekent het voor u? Reactie op de antwoorden Ja, waarom vieren we kerst? En wat betekent

Nadere informatie

KERSTVIERING VOOR JONG EN OUD 2015 Datum: 24 december 2015

KERSTVIERING VOOR JONG EN OUD 2015 Datum: 24 december 2015 KERSTVIERING VOOR JONG EN OUD 2015 Datum: 24 december 2015 Tijd: 19.30 uur Locatie: De Kern Spijkenisse Voorganger: ds. Lennart van Berkel Organist: Adri v/d Padt Pianist: Manon Welkom Samenzang: Stille

Nadere informatie

PREVIEW. Probeer nu 1 dag DAVID DE JONGE JAREN VAN VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN

PREVIEW. Probeer nu 1 dag DAVID DE JONGE JAREN VAN VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN PREVIEW Probeer nu 1 dag DE JONGE JAREN VAN DAVID VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN DAG 1 GOD ZIET JOU ZITTEN! Het is niet leuk om buitengesloten te worden,

Nadere informatie

Hosanna. Hosanna! Hosanna! De Heer komt voorbij. Zwaai met de takken en zing nu blij.*

Hosanna. Hosanna! Hosanna! De Heer komt voorbij. Zwaai met de takken en zing nu blij.* & speelblad Hosanna Hosanna! Hosanna! De Heer komt voorbij. Zwaai met de takken en zing nu blij.* Hosanna! Hosanna! Hij is onze Heer. Leg alle jassen maar voor Hem neer. ** * Doe of je een palmtak in je

Nadere informatie

HC zd. 42 nr. 31. dia 1

HC zd. 42 nr. 31. dia 1 HC zd. 42 nr. 31 weinig mensen zullen zeggen dat ze leven voor het geld geld maakt niet gelukkig toch zeggen we er graag achteraan: wel handig als je het hebt want waar leef ik voor? een christen mag zeggen:

Nadere informatie

FASE 1 - BEREID JE VOOR

FASE 1 - BEREID JE VOOR FASE 1 - BEREID JE VOOR STAP 1. BEDENK WAT JE WIL VERHAAL (EXODUS 1-4) Het verhaal van Mozes vind je in de Bijbel, in het boek Exodus. Daar kun je ook lezen hoe het verder ging. Hier vind je het verhaal

Nadere informatie

Kinderdienst met doop. Thema: Water - daar zit leven in!

Kinderdienst met doop. Thema: Water - daar zit leven in! Kinderdienst met doop. Thema: Water - daar zit leven in! Leeftijd: alle leeftijden, 8-12 Soort bijeenkomst: viering Soort werkvorm: vieren Thema: Dopen Tijdsduur: 60 min. Bron: Protestantse Gemeente Soest

Nadere informatie

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Stilte vooraf Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Witte donderdag. Nacht van de overlevering, met een dubbelzinnige betekenis. Het is de overlevering (de traditie) van

Nadere informatie

KINDEREN VAN HET LICHT

KINDEREN VAN HET LICHT KINDEREN VAN HET LICHT Verteller: Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met elkaar te praten,

Nadere informatie

De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand.

De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand. De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

1. Wat is vervuld worden met de Geest? 2. Wat is het verschil tussen een christen die wel met de Geest vervuld is en een christen die niet met de

1. Wat is vervuld worden met de Geest? 2. Wat is het verschil tussen een christen die wel met de Geest vervuld is en een christen die niet met de Efeze 5:15-20 Let er dan op dat u nauwgezet wandelt, niet als dwazen, maar als wijzen, en buit de geschikte tijd uit, omdat de dagen vol kwaad zijn. Wees daarom niet onverstandig, maar begrijp wat de wil

Nadere informatie

De geel gearceerde woorden staan op een Bingo-kaart die aan de kinderen is uitgedeeld. Als de kinderen Bingo hebben, roepen ze Amen

De geel gearceerde woorden staan op een Bingo-kaart die aan de kinderen is uitgedeeld. Als de kinderen Bingo hebben, roepen ze Amen Overdenking zondag 13 maart 2016, KSG-dienst, in de Terskflierkerk 5 e zondag 40 dagentijd Wat maakt mij sterk? Lezing Rechters 16: 15-20 Door ds. A.J.Wouda De geel gearceerde woorden staan op een Bingo-kaart

Nadere informatie

10. Bijbel, Lucas 15. Vertaling L. ten Kate. Vertaling NBG/BBG, Haarlem/Brussel 1951.

10. Bijbel, Lucas 15. Vertaling L. ten Kate. Vertaling NBG/BBG, Haarlem/Brussel 1951. 10. Bijbel, Lucas 15. Vertaling L. ten Kate. Vertaling NBG/BBG, Haarlem/Brussel 1951. 5. Bijbel, Lucas 15. Vertaling L. ten Kate. Vertaling NBG/BBG, Haarlem/Brussel 1951. Lucas 15 Vertaling L. ten Kate

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Dordtse Leerregels. Hoofdstuk 3 en 4. Artikel 12 t/m 14

Dordtse Leerregels. Hoofdstuk 3 en 4. Artikel 12 t/m 14 Dordtse Leerregels Hoofdstuk 3 en 4 Artikel 12 t/m 14 Werkboek 10 Dordtse Leerregels hoofdstuk 3 en 4 artikel 12 t/m 14 Boven artikel 12 t/m 14 schrijven we : wedergeboorte en geloof In dit werkboek gaat

Nadere informatie

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan.

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan. Geelzucht Toen ik 15 was, kreeg ik geelzucht. De ziekte begon in de herfst en duurde tot het voorjaar. Ik voelde me eerst steeds ellendiger worden. Maar in januari ging het beter. Mijn moeder zette een

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

In de loop van de vele jaren dat ik in mijn bediening sta, constateerde

In de loop van de vele jaren dat ik in mijn bediening sta, constateerde INHOUDSOPGAVE Inleiding................................................... 5 1. Jezus en de doop........................................ 7 2. Het werk van de Heilige Geest.......................... 11

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

C JAAR PREEK ADVENT. H. Maria Maior, Dordrecht. Rorate Coeli. Dauwt heemlen.

C JAAR PREEK ADVENT. H. Maria Maior, Dordrecht. Rorate Coeli. Dauwt heemlen. 1 C JAAR PREEK ADVENT Vierde zondag van de Advent Zondag - Rorate Coeli Dauwt heemlen, wijkt vaneen Zondag 20 december 2015 EERSTE LEZING Micha 5, 1 3 GRADUALE Psalm 80, 1-8 TWEEDE LEZING Hebreeen 10,

Nadere informatie

Zondag 11 januari - een verhaal om moed te houden

Zondag 11 januari - een verhaal om moed te houden Zondag 11 januari - een verhaal om moed te houden Bij Marcus 1 - de doop van Jezus Ik weet niet hoe goed u al de zondagsbrief hebt gelezen. Maar wellicht is u opgevallen dat er helemaal bovenin staat dat

Nadere informatie

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk?

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk? 25 december 2015 1 e Kerstdag Sixtuskerk te Sexbierum Ds. A.J. (Anneke) Wouda Teksten: Hebr. 1:1-6 en Lucas 2: 15-21 Geliefden van God, gemeente van Christus, Kerstochtend 2015 U zit midden in een kerstviering,

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen Zondag 52 Zondag 52 gaat over de zesde bede. Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid, in der eeuwigheid. Amen. Lees de tekst

Nadere informatie