De Laatste Halte, Eindstation POLIO

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Laatste Halte, Eindstation POLIO"

Transcriptie

1 De Laatste Halte, Eindstation POLIO

2 -1- Ad.1: Voor wat betreft de Vis Vitalis zijn we er nu achter dat dit hetzelfde is als de ACUPUNCTUUR ENERGIE. Gezien de voor onze waarneming gelijkwaardige roulatie hiervan moeten wij vanwege E=½mv 2 de grootte hiervan niet onderschatten. Datgene wat in de farmaceutische schoorsteen gebeurt vindt ook plaats in het lichaam want er is geen enkele aanleiding om aan te nemen dat het ergens zou stoppen. De snelheid van de evenwichtsreacties is dezelfde als die van het acu-systeem en dus voor ons niet waarneembaar. Dit leiden wij af uit het feit dat de bloedtemperatuur praktisch constant is, terwijl er ten gevolge van de verschillende verzepings- en veresteringssystemen spreiding in moet zitten. Er is meer: Het lichaam heeft dezelfde (en veel meer) reacties als de farmaceutische schoorsteen en bij toepassen van Clark liepen we tegen phenolen en benzeensulfonzuur op, wat nog maar net goed afliep, nl. een licht brandend gevoel in de lever, toen door de darmen en in de toiletpot ontemulgeerde het en door de klap vielen er scheuren in de pot. Dit proces gebeurt continu en minder heftig in de lever. De lever is niet de grote ontgifter maar de grote ontsmetter. Dezelfde processen vinden ook in de lever plaats, zij het niet in de kwantiteit van Clark, maar wel met dezelfde grote intensiteit want zuur is zuur. Dit betekent dat het lichaam à la minute moet reageren op het scherpe zuur door een emulsie te vormen. De O.V.-emulsieprocessen gaan dus met de snelheid van het acu-systeem. ZONDER WARMTE EN EMULSIE IS ER GEEN LEVEN MOGELIJK! We weten nu dus dat er ten gevolge van een klap, val of iets dergelijks een leasie in de vorm van ontemulgeren kan ontstaan.

3

4 De betrekkelijke onbestendigheid van organische verbindingen (OV), dat wil zeggen dat ze bij verhitting vrij snel uit elkaar vallen, doet ons het verschijnsel KOORTS beter begrijpen. Bij geringe verhoging wordt er al een zware wissel geworpen op de verzeping verestering en voor wat betreft de ontleding ten gevolge van licht en lucht moeten we denken aan de kinderen vroeger uit de sloppen en stegen die naar de vakantiekolonies gestuurd werden. Aanvulling: wijlen prof. Kleerekoper hield in '63/'64 in het voormalige gebouw van Bouwkunde een lezing over de vroegere armoede: Er was geen azijn om de aardappels te eten en, het ergste, de jenever was op, en, stelde prof. Kleerekoper, je kan geen droge aardappels eten. Onzin, je kan gerust een een pieper zonder azijn eten, en dan daarbij: Hoe hielden die mensen zich in een tijd van fysiek zware arbeid staande?! (zonder voedingssupplementen!!) Het antwoord moet gezocht worden in de vorming van de ester die, in het lichaam in het OVsysteem gebracht, wel raad wist met die aardappel en waardoor miljoenen mensen zich op de been konden houden. Wij brengen nu eerst het volgende onder uw aandacht en wel het COMA. Dit wordt altijd in verband gebracht met de hersencellen. Een Duitse professor in neurologie stelt dat het nog 300 jaar duurt voordat we alles van het zenuwstelsel weten. Dat is ons te lang wachten. We weten dat er in het OV-systeem CHLOROFORM gevormd wordt. Na een ernstige ziekte kan een patient in COMA raken. We stellen dat dan een reactie optreedt waarin chloroform gevormd wordt. Deze reactie is niet omkeerbaar. Het is dus zo dat een klap of laesie ten gevolge van welke noxe dan ook een coma kan veroorzaken ten gevolge van de chloroformroute. En niet alleen een coma: als er door bovengenoemde oorzaken ontemulgeren optreedt kan er van alles ontstaan. Wij denken nu opeens aan wijlen de zangeres Rita Hovink die aan kanker overleed. Het is gekomen na het auto-ongeluk. Wij kennen meer van die gevallen.

5 We vestigen nu onze aandacht op de EMULSIE. Jaren geleden in een telefoongesprek met een meneer uit Dordrecht stelde deze dat in Rusland iemand genezen was van kanker na een kuur van zonnebloemolie, eerste persing. Voor de anti-kwakkers is zoiets de basis voor hoongelach. Maar wacht: ook in Rusland kunnen ze de diagnose kanker en de genezing daarvan stellen. Wij weten nu hoe het zit. Wij zouden helemaal vergeten dat in een emulsie ook vet en olie opgelost kan worden en dat is hier dus het geval. De olie repareert dus de emulsie die in het ongerede is geraakt en de olie zet dus het OVsysteem op de rails. Dit werkt dus alleen als de aanvoer van het OV-systeem nog niet volledig vastzit. Als dit vastzit dan zijn wij gekomen op de YIN-oorzaak van het RECIDIVEREN. Als ten gevolge van een klap of stoot of ten gevolge van welke noxe dan ook een laesie ontstaat waardoor het acu-systeem ontregeld raakt, dan zal het lichaam streven naar de emulsie als eindstation van het OV-gebeuren. Gaat dit niet goed dan zal het evenwichtssysteem van esters signalen teruggeven en wij hopen dan maar dat alles goed gaat. En hiermee zijn wij dus aangekomen bij het YIN-RECIDIVEREN. Het is een elastisch systeem als de energievariaties ten gevolge van NOXEN binnen bepaalde grenzen blijft. Het evenwicht aan het eind zorgt ervoor dat de energie de weg terug kan. Als dit niet het geval is ontstaan er van onderaf restenergieën die cumulatief gaan werken en kanker of iets dergelijks gaan veroorzaken. Wordt nu een gezwel verwijderd dan blijft het foute evenwicht het foute evenwicht en de foute aansturing door het OV-systeem is éénrichtingverkeer en blijft in tact. Dit is dus het RECIDIVEREN in casu van het auto-immuunsysteem. Het volgende speelt ook mee. Als ten gevolge van een minieme discontinuïteit ten gevolge van cumulatie bijvoorbeeld kanker is ontstaan dan is het duidelijk dat elke ingreep te rigoreus is en restverschijnselen moet veroorzaken. We geven als voorbeeld moederkoorn dat net zulke symptomen veroorzaakt als diabetes; alleen diabetes doet er jaren over, moederkoorn twee dagen. Hierbij komt dus de problematiek van het OV-systeem nogmaals naar voren en wij zullen proberen dit op te lossen. Wij vervolgen nu met enige evenwichtsreacties en halogeenreacties.

6

7 U ziet hier de belangrijke rol die de halogenen spelen. Bij de evenwichtsreacties worden de esters gevormd, die aan het eind door verzeping emulsies leveren. Bijenwas is een ester. Het is bekend dat onder imkers geen of bijna geen kanker voorkomt. De oorzaak is dus duidelijk. Wij vragen ons toch af, gezien de fosforhalogeenverbindingen, hoe het zit met Cl. In de zwembaden zit rijkelijk chloor en het acu-systeem wordt via de a-punten uitwendig belast en inwendig door het zwemwater dat ingeslikt wordt. Van Voll kennen we het verband tussen het acu-systeem en het oog en hiermee kan verklaard worden waarom zoveel jonge mensen slechte ogen hebben. Dan daarbij: in de celwanden bevindt zich P (fosfor) en in het OV-systeem komt veel PCl 3 voor. Houd in het achterhoofd dat bijziendheid komt door een gedeeltelijk VERLAMDE lensspier. De evenwichtsreacties geven WATER. Wij weten van mensen die bij een hartkwaal het water krijgen dat het einde nabij is. De evenwichten moeten dan dus als laatste halte behoorlijk in het ongerede zijn geraakt. Voordat er een beroerte optreedt is er al sprake van vochtophoping in het been en dit moet bovengenoemde oorzaak hebben. Diagnose en therapie komen aan het einde van dit hoofdstuk. Broom (Br) werd altijd (misschien nog wel) als medicijn toegepast. In Rusland neemt men bij ziekte nog altijd jodium (J) op een glas water.

8 Bijna alle reacties in het OV-systeem zijn gekatalyseerde reacties; hier worden de enzymen genoemd (die een metaalatoom bezitten), maar ook metalen als Zn, Cu, Ag, Ni, etc. werken als katalysator. De werking hiervan is nooit verklaard en is gemakshalve katalysator genoemd en daarmee heeft men veel laten liggen. Het kan zijn dat het volgende niet naadloos aan elkaar aansluit; het is niet anders. Er bevindt zich in het lichaam elektriciteit en dit ligt in de meetapparatuur van de regulieren in de sfeer van de millivolts. Waar komt dit vandaan?? Niet van het OV-systeem: dat is te zwak. Blijft over dat het moet komen van geïoniseerde reacties. Welke? De reactievergelijkingen waarin halogenen optreden zou kunnen, maar is door de DISCONTINUITEIT niet plausibel vanwege de razende snelheid (acu-systeem, gelijktijdigheid) waarmee het gebeurt en de sterkte van hun ionisatie. Blijft over de katalysatoren. Door de razende snelheid van de emulsievorming zijn de reacties waarmee zij optreden als TUSSENFASE ons ontgaan. De katalysatoren nemen deel aan de tussenfase-reactie door bijvoorbeeld een -H of een - OH te vervangen door een Zn, Cu, enz.. katalysator. Gezien het energieniveau van de te vormen OV-verbinding mag dit niet met teveel geweld gepaard gaan en zo is het dus vanwege de snelheid (continuïteit) en energiekleinte onmeetbaar. Dit veroorzaakt elektriciteit dat langs de zenuwbanen zijn weg vindt. In het Homeopathisch Vademecum wordt gesteld dat Zn voedsel voor tumoren is. Het waarom hiervan wordt niet gegeven. Wij stellen dat ten gevolge van de Zn-katalysator de tussenfase-reactie flink opgezweept wordt. De DIAGNOSE en THERAPIE van dit OV-systeem zijn problematisch met de huidige technieken. Wij zullen onze toevlucht moeten nemen tot de EAV-techniek van Voll. Allereerst wijzen wij de daarin gebruikte meetplaatjes van MESSING (Cu en Zn) af om nu welbekende redenen. Wij willen deze vervangen zien door STAAL (ijzer met een miniem beetje C). Wij meten dan dus op de frequentie van het BLOED. De razende snelheid (gelijktijdigheid) is niet zo'n probleem als het lijkt. De OV-laboratoria leveren ons alle mogelijke OV in alle mogelijke potenties tot in het absurd hoge toe. Deze absurd hoge potentie vindt zijn oorzaak in het feit dat toen de ziekte jaren geleden begon met de eerste kankercel er sprake moet zijn geweest van een miniem energietje ten gevolge van een laesie. Vervolgens leggen we het meetplaatje op de dozen met NOSODEN. Wacht even.

9 In de EAV heeft het meetapparaat een Zeiger (wijzer) omdat uit de Zeigerabfall (ZA) conclusie betreffende de gezondheid getrokken kunnen worden. Gezien de razende snelheid en de miniem kleine energie (massa) van het begin van de ziekte zijn wij van mening dat de traagheid van die wijzer te groot is. Wij denken daarom aan digitale meetapparatuur; die zijn er al, maar zijn geflopt omdat er geen ZA is. Het opgepakte signaal bestaat dus uit een cumulatie van frequenties; die zullen dus gesplitst moeten worden en VERSTERKT naar gelang de variabele sterkten, dus met een variabele versterking. We hebben al eerder ergens betoogd dat je moet zoeken naar het kleinste energietje omdat dan het ziektegebouw in elkaar stort. Diagnostisch gaat het dus nu als volgt: Van ALE bekende OV-stoffen maken we tot in het absurde hoge potentiëringen. die brengen we onder in een elektronisch systeem en via schakelingen creëren we ALLE ons (en dus ook aan het lichaam) bekende reacties en NIET te vergeten evenwichts- en esterreacties. Vervolgens meten we òf met de handelektrodes òf met met de griffel op de acupunten. Wat er uit komt rollen wordt ingespoten en ook toegevoerd aan de a-punten via naalden/mora/laser met behulp van het meetplaatje. Via de ZA van een EAV-apparaat kan het effect meteen gevolgd worden. Er zijn altijd meerdere wegen die naar Rome leiden, zo ook hier. Zo kom je in het OV-systeem tot vervelens aan toe azijnzuur etc. tegen. Voer alles wat veel voorkomt in het elektronicasysteem in en laat het los op de schakelingen. De rotste wordt dan vanzelf aangegeven en zo ga je verder. Het kan natuurlijk ook via de symptomen. Die zijn onder anderen: zweet onder de oksel dat stinkt naar NH 3 urine die stinkt naar klinkklare HCl urine die stinkt naar bijenwas etcetera. Voer deze in het systeem in en kijk wat er uitkomt. Tussen twee haakjes: bijenwas is een ester en zou er de oorzaak van kunnen zijn dat imkers geen kanker krijgen. Volgens Clarke komt er bij alle kankers isopropyl-alcohol voor, dus: u weet het al.

10 De ziektes zullen in de loop van de tijd een soort jurisprudentie opleveren. Voer dan de ziekte in en kijk wat er uitkomt. Wij komen nu ook aan bij de reactievergelijkingen die Na 2 CO 3 (SODA) opleveren. De virussen en troep houden zich schuil in het weefsel van de organen. Wij weten dat soda de troep eruit trekt. Activeer deze reacties (en dus de Na 2 CO 3 ) en de troep wordt eruit getrokken en in de bloedbaan meegetrokken naar de lever waar het vernietigd wordt. Zo nodig kunt u de lever reinigen met de leverreiniging van Clark. Wij komen nu uit op de POLIO en wel op de nasleep ervan die blijvende invaliditeit betekent. Tot nu toe is het met geen mogelijkheid gelukt om de zenuwbanen geleidend te krijgen, en wat daarop al niet bedacht is!! Als de ziekte toeslaat verdwijnt de elektriciteit van de zenuwbanen en het terugkeren daarvan is NIET OMKEERBAAR. Waarom niet?? Tijdens het ziekteproces verdwijnen de OV-reacties met hun geïsoleerde katalysatoren. Is het ziekteproces geëindigd dan is de OV-reactie op de zenuwbaan weg en de katalysatoren hebben dus niets meer te zoeken: weg is weg. Hieruit volgt dus de therapie.

11

12 Acupunctuur werkt met óf gouden, óf zilveren, óf stalen naalden en de toepassing hiervan levert een wisselend succes op. Het wordt tijd dat wij eens over legeringen gaan denken, dat wil zeggen de metaalkatalysatoren mengen met staal. Er moet dan per katalysator een serie gemaakt worden van staal met 5% katalysator, staal met 10% katalysator etc. Via de EAVmeetgriffel wordt zo'n legering in het meetcircuit van het acu-punt gebracht en de goede legering valt er dan uit. De gevonden naald wordt dan in het acu-punt gestoken en kan zo nodig via het MORA-apparaat tot 1000 maal versterkt worden. Wij hebben nu dus de YIN-factor die met handelektrodes en/of met de griffel bepaald kan worden, maar ook de YANG-factor die via de acu-punten toegevoerd wordt. Want, let wel, de acu-punten zuigen de energie op en moeten dus geactiveerd worden. Het is onnodig te zeggen dat het beste resultaat bereikt wordt als beide systemen tegelijk toegepast worden en tijdens de therapie de meetwaarden gevolgd worden. PIJN kan in dit hoofdstuk niet onvermeld blijven. Wij zijn van mening dat dit alles te maken heeft met de acupunctuurenergie. Om te beginnen GEVOEL. Als u de krant leest kunt u bij het omslaan tussen duim en wijsvinger voelen of u één of twee pagina's te pakken hebt, terwijl daar ter plaatse geen zenuw te bekennen is. Zolang dit zich binnen een onder- en bovengrens beweegt is het gevoel; blokkeert het dan wordt het pijn. Dit wordt bevestigd doordat als je iets tussen twee zenuwuiteinden steekt, je het toch voelt. En dan de ANALGESIE. Via de acupunctuurpunten kan er verdoving bewerkstelligd worden. Kortom het is duidelijk, in de pijnplekken zit een hoop acupunctuurenergie opgeslagen en die moet in beweging gebracht worden wil de acupunctuur kans van slagen hebben. Voor de aansluiting van het inspuiten van de YIN.OV met de YANG.toepassing van de gelegeerde naalden het volgende: jaren geleden hadden wij in de regio DV5 links geen gevoel meer en acupunctuur haalde niets uit. Wij hebben toen over de naald een Schröpfkopf met een rubberen bal gezet, het bloed werd naar buiten getrokken en het gevoel kwam terug. Pas dit nu ook toe over de gelegeerde naald voor aansluiting, omdat dan de Tsri-punten geactiveerd worden. Terzijde: DV5 is een MUST bij rheuma. Probeer dit eens uit bij rheuma.

.?3.nn-n3.no a/.oo-oy.oo

.?3.nn-n3.no a/.oo-oy.oo B 1 12-9-08 e varen. Bovenstaande mag misschien enige verwondering wekken gezien de juichtonen waarin het in advertenties aangeprezen wordt als voedingssupplement en wij gaan hier dan ook even op in. In

Nadere informatie

POLIO, CVA, DWARSLAESIE, BIJZIEND

POLIO, CVA, DWARSLAESIE, BIJZIEND POLIO, CVA, DWARSLAESIE, BIJZIEND Tot op heden is er voor wat betreft de invaliditeit ten gevolge van deze aandoening niets bereikt; heeft het niveau van 30 jaar en langer geleden. Bij de revalidatie leer

Nadere informatie

2) Chelatietherapie om de bloedvaten te schonen. De EAV heeft hiervoor een hele serie metingen.

2) Chelatietherapie om de bloedvaten te schonen. De EAV heeft hiervoor een hele serie metingen. Diagnoseproblemen Als de patiënt tenslotte in het alternatieve circuit terecht komt, komt hij niet bij 3, maar bij 10 dokters vandaan en heeft hij geen dagen maar weken in wachtkamers doorgebracht. Tel

Nadere informatie

Hoofdstuk 52E - BEHANDELING VAN TUMOREN - een snelle meting

Hoofdstuk 52E - BEHANDELING VAN TUMOREN - een snelle meting Hoofdstuk 52E - BEHANDELING VAN TUMOREN - een snelle meting De Medicamententest van doktor Voll en de Vegatest vinden plaats doordat een plaatje over de Nosoden gelegd wordt en de meting in het meetcircuit

Nadere informatie

5 Formules en reactievergelijkingen

5 Formules en reactievergelijkingen 5 Formules en reactievergelijkingen Stoffen bestaan uit moleculen en moleculen uit atomen (5.1) Stoffen bestaan uit moleculen. Een zuivere stof bestaat uit één soort moleculen. Een molecuul is een groepje

Nadere informatie

Het is een ziekte die jarenlang door verschillende factoren zich ontwikkeld. Sommige factoren kun je zelf voorkomen, een paar niet.

Het is een ziekte die jarenlang door verschillende factoren zich ontwikkeld. Sommige factoren kun je zelf voorkomen, een paar niet. Werkstuk door een scholier 1583 woorden 23 april 2011 4,9 12 keer beoordeeld Vak Zorg en welzijn KANKER: Ik ga vandaag mijn spreekbeurt houden over kanker om twee redenen. De eerste is dat iedereen kanker

Nadere informatie

3. Wij gaan nu electronisch het NUL-punt bepalen en vastleggen Het Chinese of het Franse systeem ligt nu vast en wij kunnen verder gaan.

3. Wij gaan nu electronisch het NUL-punt bepalen en vastleggen Het Chinese of het Franse systeem ligt nu vast en wij kunnen verder gaan. AURICULOTHERAPIE - TWEE MODELLEN Dit hoofdstuk bevat aanvullingen op de hoofdstukken 4, 5, 30, 31, 33 en 48 In de oor-/auriculotherapie is er sprake van 2 systemen te weten de Chinese en de Franse. Het

Nadere informatie

Nu we bij de stofwisseling uitgekomen zijn is het onvermijdelijk dat de reactie:

Nu we bij de stofwisseling uitgekomen zijn is het onvermijdelijk dat de reactie: Hoofdstuk 47A -UV-licht/KOORTS Wij komen terug op het UV-licht van hoofdstuk 47. Jaren geleden zagen wij op de TV een alternatieve arts bezig met UV-licht door een monster te laten borrelen. Het ging hier

Nadere informatie

Kanker. Inleiding. Wat is kanker. Hoe ontstaat kanker

Kanker. Inleiding. Wat is kanker. Hoe ontstaat kanker Kanker Inleiding Ik heb dit onderwerp gekozen omdat veel mensen niet weten wat kanker precies inhoud en ik zelf er ook meer van wil weten omdat mijn oma er in de zomervakantie aan gestorven is. Dat je

Nadere informatie

Rekenen aan reacties (de mol)

Rekenen aan reacties (de mol) Rekenen aan reacties (de mol) 1. Reactievergelijkingen oefenen: Scheikunde Deze opgaven zijn bedoeld voor diegenen die moeite hebben met rekenen aan reacties 1. Reactievergelijkingen http://www.nassau-sg.nl/scheikunde/tutorials/deeltjes/deeltjes.html

Nadere informatie

Een reactie blijkt bij verdubbeling van alle concentraties 8 maal zo snel te verlopen. Van welke orde zou deze reactie zijn?

Een reactie blijkt bij verdubbeling van alle concentraties 8 maal zo snel te verlopen. Van welke orde zou deze reactie zijn? Hoofdstuk 19 Reactiesnelheid en evenwicht bladzijde 1 Opgave 1 Voor de volgende reactie: 4 NH 3(g) + 5 O 2(g) 4 NO(g) + 6 H 2O(g) blijkt onder bepaalde omstandigheden: S = 2,5 mol/l s. Hoe groot zijn:

Nadere informatie

Samenvatting Scheikunde Hoofdstuk 8

Samenvatting Scheikunde Hoofdstuk 8 Samenvatting Scheikunde Hoofdstuk 8 Samenvatting door Dylan 748 woorden 30 december 2016 5,8 4 keer beoordeeld Vak Methode Scheikunde Nova Scheikunde Paragraaf 1 Gemeenschappelijke eigenschappen metalen:

Nadere informatie

PbSO 4(s) d NH 4Cl + KOH KCl + H 2O + NH 3(g) NH 4. + OH - NH 3(g) + H 2O e 2 NaOH + CuCl 2 Cu(OH) 2(s) + 2 NaCl

PbSO 4(s) d NH 4Cl + KOH KCl + H 2O + NH 3(g) NH 4. + OH - NH 3(g) + H 2O e 2 NaOH + CuCl 2 Cu(OH) 2(s) + 2 NaCl Hoofdstuk 11 Chemische reacties bladzijde 1 Opgave 1 De ionen die in water ontstaan: a NaCl Na Cl - b AgNO 3 Ag - NO 3 c (NH 4) 2SO 4 2 NH 4 SO 4 d KOH K OH - e NiSO 4 Ni 2 SO 4 Opgave 2 Schrijf de volgende

Nadere informatie

KIJKOPERATIE BORSTHOLTE THORACOSCOPISCHE INGREEP FRANCISCUS GASTHUIS

KIJKOPERATIE BORSTHOLTE THORACOSCOPISCHE INGREEP FRANCISCUS GASTHUIS KIJKOPERATIE BORSTHOLTE THORACOSCOPISCHE INGREEP FRANCISCUS GASTHUIS Inleiding Deze folder geeft u een overzicht van de gebruikelijke gang van zaken bij een kijkoperatie in de borstholte. Deze operatie

Nadere informatie

Blokkade in ruggenmerg (chordotomie)

Blokkade in ruggenmerg (chordotomie) PIJNBESTRIJDING Blokkade in ruggenmerg (chordotomie) BEHANDELING Blokkade in ruggenmerg (chordotomie) Bij ernstige pijn werken pijnstillers soms onvoldoende of er treden teveel bijwerkingen op. Wanneer

Nadere informatie

Blaaspijnsyndroom Interstitiële cystitis (IC)

Blaaspijnsyndroom Interstitiële cystitis (IC) Blaaspijnsyndroom Interstitiële cystitis (IC) Het blaaspijnsyndroom of interstitiële cystitis (IC) is een zeldzame en pijnlijke vorm van chronische blaasontsteking (cystitis) die vooral bij vrouwen voorkomt

Nadere informatie

Zelfinjectie bij erectiestoornissen. Poli Urologie

Zelfinjectie bij erectiestoornissen. Poli Urologie 00 Zelfinjectie bij erectiestoornissen Poli Urologie 1 In overleg met uw uroloog heeft u gekozen om zelf medicijnen te injecteren in het zwellichaam van de penis (auto-injectie therapie). Uw behandelend

Nadere informatie

Aloe Vera FAQ. Wanneer maakt men gebruik van Aloë Vera? Wordt Aloë Vera enkel als kuur ingenomen? Krijg ik van Aloë Vera uitslag?

Aloe Vera FAQ. Wanneer maakt men gebruik van Aloë Vera? Wordt Aloë Vera enkel als kuur ingenomen? Krijg ik van Aloë Vera uitslag? Aloe Vera FAQ Wanneer maakt men gebruik van Aloë Vera? Aloë Vera behoort tot de categorie van de levensmiddelen en wordt verder onderverdeeld bij de groeten. De werking van Aloë Vera is ondanks intensieve

Nadere informatie

Sensitisatie. Anesthesiologie

Sensitisatie. Anesthesiologie Sensitisatie Anesthesiologie Anesthesiologie Inleiding Wanneer pijn lang bestaat en er geen lichamelijke afwijkingen (meer) voor die pijn te vinden is, wordt pijn chronisch genoemd. Mensen met chronische

Nadere informatie

Werkstuk ANW Gentherapie

Werkstuk ANW Gentherapie Werkstuk ANW Gentherapie Werkstuk door een scholier 2605 woorden 27 april 2003 5,8 40 keer beoordeeld Vak ANW Inleiding Het onderwerp dat wij hebben gekozen is: genezen met gentherapie. Wij hebben voor

Nadere informatie

Diabetes en ketonen. Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op

Diabetes en ketonen. Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op Diabetes en ketonen Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding Mensen met diabetes type 1 hebben een grotere kans op het krijgen van een zogeheten ketoacidose. Bij een

Nadere informatie

Deze folder geeft u informatie over duizeligheid en daarbij behorende klachten. Deze folder is opgesteld door de KNO arts.

Deze folder geeft u informatie over duizeligheid en daarbij behorende klachten. Deze folder is opgesteld door de KNO arts. Duizeligheid Deze folder geeft u informatie over duizeligheid en daarbij behorende klachten. Deze folder is opgesteld door de KNO arts. Wat is duizeligheid Iedereen is wel eens duizelig geweest. Toch is

Nadere informatie

Zelfinjectie bij erectiestoornissen

Zelfinjectie bij erectiestoornissen UROLOGIE Zelfinjectie bij erectiestoornissen ADVIES Zelfinjectie bij erectiestoornissen Erectiestoornissen vormen een veelvoorkomend probleem waar meer dan 10 procent van de Nederlandse mannen tussen de

Nadere informatie

Trastuzumab (Herceptin )

Trastuzumab (Herceptin ) Trastuzumab (Herceptin ) Borstkanker (mammacarcinoom) De diagnose borstkanker is bij u vastgesteld. Dit wordt ook wel een mammacarcinoom genoemd. De behandeling van een mammacarcinoom bestaat uit een operatieve

Nadere informatie

LYMFE, geheim van het bloed.

LYMFE, geheim van het bloed. LYMFE, geheim van het bloed. (ver gezocht dichtbij gekocht) Het is al weer zo n 6 jaar geleden dat ik een publicatie maakte over lymfe; dit is dus door derden meegejat en ik zal nu proberen het me te herinneren.

Nadere informatie

Toolbox-meeting Het gevaar van naalden (van junks) in de liftput

Toolbox-meeting Het gevaar van naalden (van junks) in de liftput Toolbox-meeting Het gevaar van naalden (van junks) in de liftput Inleiding Monteurs van vooral de service en reparatie&renovatie lopen een kans geïnfecteerd te raken met een virus, tengevolge van het (per

Nadere informatie

7 Epilepsie. 1 Inleiding. In dit thema komen aan de orde: 2 Wat is epilepsie? 3 Leven met epilepsie. 4 Epilepsie-aanvallen. SAW DC 7 Epilepsie

7 Epilepsie. 1 Inleiding. In dit thema komen aan de orde: 2 Wat is epilepsie? 3 Leven met epilepsie. 4 Epilepsie-aanvallen. SAW DC 7 Epilepsie DC 7 Epilepsie 1 Inleiding In dit thema komen aan de orde: 2 Wat is epilepsie? 3 Leven met epilepsie 4 Epilepsie-aanvallen 1 1 2 Wat is epilepsie? Een epileptische aanval is een plotselinge kortsluiting

Nadere informatie

Copyright Het reflux plan

Copyright Het reflux plan Vraag & Antwoord Box Hieronder staan de meest gevraagde vragen omtrent Het Reflux Plan. Het doel van deze vraag & antwoord box is om uw vragen snel te beantwoorden zodat u meteen kunt starten en geen tijd

Nadere informatie

TUR blaas. Urologie. Beter voor elkaar

TUR blaas. Urologie. Beter voor elkaar TUR blaas Urologie Beter voor elkaar 2 TUR Blaas - Transurethrale resectie van een blaastumor Inleiding Uw behandelend arts heeft met u besproken dat u een tumor in de blaas hebt en dat deze verwijderd

Nadere informatie

1) Stoffen, moleculen en atomen

1) Stoffen, moleculen en atomen Herhaling leerstof klas 3 1) Stoffen, moleculen en atomen Scheikundigen houden zich bezig met stoffen. Betekenissen van stof zijn onder andere: - Het materiaal waar kleding van gemaakt is; - Fijne vuildeeltjes;

Nadere informatie

Bekkenfysiotherapie. bij een overactieve bekkenbodem

Bekkenfysiotherapie. bij een overactieve bekkenbodem Bekkenfysiotherapie bij een overactieve bekkenbodem Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Een overactieve bekkenbodem Bekkenbodemspieren kunnen te zwak maar ook te gespannen

Nadere informatie

Laparoscopie Inleiding De redenen voor laparoscopie Sterilisatie Buikpijn Mogelijke oorzaken zijn:

Laparoscopie Inleiding De redenen voor laparoscopie Sterilisatie Buikpijn Mogelijke oorzaken zijn: Laparoscopie Inleiding De gynaecoloog heeft voorgesteld een laparoscopie bij u te verrichten. Bij een laparoscopie kunnen de organen in de buikholte worden bekeken; ze komen ook binnen bereik voor eenvoudige

Nadere informatie

Hoofdstuk 52F - RECAPITULATIE een weergave van bij elkaar gesprokkelde notities.

Hoofdstuk 52F - RECAPITULATIE een weergave van bij elkaar gesprokkelde notities. Hoofdstuk 52F - RECAPITULATIE een weergave van bij elkaar gesprokkelde notities. Onderwerpen die aan bod komen : Optimaliseren van Fytotherapie Zilver Knobbeltje in de borst Hoge bloeddruk VIRUSSEN Optimaliseren

Nadere informatie

Basisscheikunde voor het hbo ISBN e druk Uitgeverij Syntax media

Basisscheikunde voor het hbo ISBN e druk Uitgeverij Syntax media Hoofdstuk 5 Chemische reacties bladzijde 1 Opgave 1 Maak de volgende reactievergelijkingen kloppend: a C 3H 8O 2 4 O 2 3 CO 2 4 H 2O b P 4 5 O 2 6 H 2O 4 H 3PO 4 c 4 Al 3 O 2 2 Al 2O 3 d 2 Fe 3 Cl 2 2

Nadere informatie

Hoofdstuk 11 D E W E R K I N G E N T O E P A S S I N G V A N B O T U L I N E T O X I N E A. Drs. Ed H. Wiltink

Hoofdstuk 11 D E W E R K I N G E N T O E P A S S I N G V A N B O T U L I N E T O X I N E A. Drs. Ed H. Wiltink Hoofdstuk 11 D E W E R K I N G E N T O E P A S S I N G V A N B O T U L I N E T O X I N E A Drs. Ed H. Wiltink 1 I n l e i d i n g Spieren trekken niet vanzelf samen, maar moeten daarvoor eerst via de zenuwen

Nadere informatie

Hoe doen ze dat: een medicijn maken?

Hoe doen ze dat: een medicijn maken? Hoe doen ze dat: een medicijn maken? Je neemt vast wel eens iets tegen de hoofdpijn of koorts. En vaak waarschijnlijk zonder er bij na te denken. Maar wist je dat het wel twaalf jaar duurt voordat een

Nadere informatie

Plaatsen en verwijderen van botankers

Plaatsen en verwijderen van botankers Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie Plaatsen en verwijderen van botankers www.catharinaziekenhuis.nl Plaatsen en verwijderen van botankers Vanwege een orthodontische behandeling krijgt u binnenkort

Nadere informatie

Werkstuk Biologie Hersenkanker/tumor

Werkstuk Biologie Hersenkanker/tumor Werkstuk Biologie Hersenkanker/tumor Werkstuk door een scholier 1349 woorden 19 oktober 2003 6 70 keer beoordeeld Vak Biologie Inleiding: Mijn werkstuk gaat over hersentumoren. Ik heb het gekozen omdat

Nadere informatie

Bij het uitscheiden helpen de nieren om de samenstelling van je bloed constant te houden. Uitscheiding is het

Bij het uitscheiden helpen de nieren om de samenstelling van je bloed constant te houden. Uitscheiding is het Samenvatting door R. 1946 woorden 10 maart 2016 7 37 keer beoordeeld Vak Methode Biologie Nectar Bio samenvatting H9 9.1 WAT WORDT ER BINNENIN JE LICHAAM GEREGELD? Je lichaam probeert vanbinnen om constant

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Lumbaalpunctie (ruggenprik) Lumbaalpunctie (ruggenprik)

Patiënteninformatie. Lumbaalpunctie (ruggenprik) Lumbaalpunctie (ruggenprik) Patiënteninformatie Lumbaalpunctie (ruggenprik) Lumbaalpunctie (ruggenprik) 1103117 Lumbaalpunctie.indd 1 1 08-04-13 10:46 Lumbaalpunctie (ruggenprik) Polikliniek Neurologie, route 0.6 Telefoon (050)

Nadere informatie

Chordotomie. Pijnbestrijding

Chordotomie. Pijnbestrijding Chordotomie Pijnbestrijding Inleiding U heeft met uw behandelend arts afgesproken dat u in aanmerking komt voor een Chordotomie. Ook is het mogelijk dat u deze behandeling zojuist ondergaan heeft. De arts

Nadere informatie

De PEG-sonde Dagelijkse verzorging en het geven van voeding in de thuissituatie

De PEG-sonde Dagelijkse verzorging en het geven van voeding in de thuissituatie De PEG-sonde Dagelijkse verzorging en het geven van voeding in de thuissituatie Albert Schweitzer ziekenhuis mei 2013 pavo 1133 Inleiding U heeft een PEG-sonde gekregen. In deze folder leest u meer over

Nadere informatie

Snel en effectief ingrijpen dankzij ziekte-overstijgend immunologisch onderzoek. Een betere aanpak van chronische ziekten

Snel en effectief ingrijpen dankzij ziekte-overstijgend immunologisch onderzoek. Een betere aanpak van chronische ziekten Snel en effectief ingrijpen dankzij ziekte-overstijgend immunologisch onderzoek Een betere aanpak van chronische ziekten Samenvatting Het probleem Door de vergrijzing van de bevolking groeit het aantal

Nadere informatie

Hart- en vaatziekten. voor Nederlanders. Zorg goed voor uw hart

Hart- en vaatziekten. voor Nederlanders. Zorg goed voor uw hart Hart- en vaatziekten voor Nederlanders Zorg goed voor uw hart Zorg goed voor uw hart Deze folder gaat over gezondheid en hart- en vaatziekten. Eerst vertellen we wat hart- en vaatziekten zijn. Daarna vertellen

Nadere informatie

Uw behandelend arts heeft hyperhidrosis bij u geconstateerd. In deze folder vindt u informatie over deze aandoening en de behandelings-mogelijkheden.

Uw behandelend arts heeft hyperhidrosis bij u geconstateerd. In deze folder vindt u informatie over deze aandoening en de behandelings-mogelijkheden. Hyperhidrosis Uw behandelend arts heeft hyperhidrosis bij u geconstateerd. In deze folder vindt u informatie over deze aandoening en de behandelings-mogelijkheden. Wat is hyperhidrosis? Hyperhidrosis is

Nadere informatie

COMPLICATIES Lange termijn complicaties Complicaties van de ogen (retinopathie) Complicaties van de nieren (nefropathie)

COMPLICATIES Lange termijn complicaties Complicaties van de ogen (retinopathie) Complicaties van de nieren (nefropathie) COMPLICATIES Lange termijn complicaties Wanneer u al een lange tijd diabetes heeft, kunnen er complicaties optreden. Deze treden zeker niet bij alle mensen met diabetes in dezelfde mate op. Waarom deze

Nadere informatie

5 VWO. H8 zuren en basen

5 VWO. H8 zuren en basen 5 VWO H8 zuren en basen Inleiding Opdracht 1, 20 min in tweetallen Nakijken; eventueel vragen stellen 8.2 Zure, neutrale en basische oplossingen 8.2 Zure, neutrale en Indicator (tabel 52A) Zuurgraad 0-14?

Nadere informatie

Hart- en vaatziekten. voor Marokkaanse Nederlanders. Zorg goed voor uw hart

Hart- en vaatziekten. voor Marokkaanse Nederlanders. Zorg goed voor uw hart Hart- en vaatziekten voor Marokkaanse Nederlanders Zorg goed voor uw hart Zorg goed voor uw hart Deze folder gaat over gezondheid en hart- en vaatziekten. Eerst vertellen we wat hart- en vaatziekten zijn.

Nadere informatie

BOTTUMOREN. 1. Normaal botweefsel

BOTTUMOREN. 1. Normaal botweefsel BOTTUMOREN Om beter te kunnen begrijpen wat een bottumor juist is, wordt er in deze brochure meer uitleg gegeven over de normale structuur van het bot. Op die manier krijgt u een beter zicht op wat abnormaal

Nadere informatie

Alcoholintoxicatie 1

Alcoholintoxicatie 1 Alcoholintoxicatie 1 Je hebt teveel alcohol gedronken en dit heeft dusdanige effecten op je lichaam gehad dat een opname in het ziekenhuis noodzakelijk was. Doordat je teveel gedronken hebt kan er van

Nadere informatie

Inleiding Opname De behandeling

Inleiding Opname De behandeling LAPAROSCOPIE 17834 Inleiding De gynaecoloog heeft voorgesteld een laparoscopie bij u te verrichten. Dit is een ingreep waarbij de specialist met een speciaal instrument, de laparoscoop, in de buikholte

Nadere informatie

Carpale tunnelsyndroom

Carpale tunnelsyndroom Carpale tunnelsyndroom Afdeling algemene chirurgie U heeft met uw medisch specialist afgesproken dat u binnenkort wordt behandeld voor het carpale tunnelsyndroom. In deze folder informeren wij u over de

Nadere informatie

De ziekte van Graves

De ziekte van Graves De ziekte van Graves ZIEKTE VAN GRAVES Wat is de ziekte van Graves? De ziekte van Graves is een ziekte aan de schildklier, waarbij ons eigen afweersysteem antilichamen maakt, waardoor een te snel werkende

Nadere informatie

Uithollen van de Prostaat (TURP)

Uithollen van de Prostaat (TURP) Uithollen van de Prostaat (TURP) Urologie alle aandacht Inleiding De uroloog heeft bij u een prostaatvergroting vastgesteld en in overleg met u besloten deze deels operatief te laten verwijderen (uithollen,

Nadere informatie

UITWERKING CCVS-TENTAMEN 16 april 2018

UITWERKING CCVS-TENTAMEN 16 april 2018 l UITWERKING CCVS-TENTAMEN 16 april 2018 Frank Povel NB. Deze uitwerking is door mij gemaakt en is niet de uitwerking die de CCVS hanteert. Er kunnen dan ook op geen enkele wijze rechten aan deze uitwerking

Nadere informatie

Operatieve ingreep in de blaas

Operatieve ingreep in de blaas Operatieve ingreep in de blaas TUR-BT Binnenkort wordt u opgenomen voor een operatie in de blaas. Door u goed voor te bereiden op de ingreep, kunt u bijdragen aan een vlot herstel. Het lezen van deze folder

Nadere informatie

WAT IS KANKER? KANKERCENTRUM. Onco_alg_008

WAT IS KANKER? KANKERCENTRUM. Onco_alg_008 WAT IS KANKER? KANKERCENTRUM Onco_alg_008 WAT VINDT U TERUG IN DEZE BROCHURE 01 Inleiding 3 02 Celindeling 3 03 Het lymfestelsel 4 WAT IS KANKER? 2 01 INLEIDING Kanker is een verzamelnaam voor meer dan

Nadere informatie

Poliklinische operatie dermatologie

Poliklinische operatie dermatologie Poliklinische operatie dermatologie 2 Voorbereiding en nazorg bij poliklinische operaties onder plaatselijke verdoving door de afdeling dermatologie. In overleg met uw behandelend arts is er een afspraak

Nadere informatie

Behandeling met botulinetoxine

Behandeling met botulinetoxine Behandeling met botulinetoxine Bij speekselvloed (kwijlen) Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding De neuroloog heeft met u besproken dat u behandeld kunt worden met

Nadere informatie

Chronische ontsteking

Chronische ontsteking Chronische ontsteking van de alvleesklier - Chronische pancreatitis Chirurgie Beter voor elkaar Chronische ontsteking van de alvleesklier Chronische Pancreatitis Inleiding Deze folder geeft u informatie

Nadere informatie

Hoofdstuk 52 L - GEMEENSCHAPPELIJKE OORZAAK VAN ZIEKTEN

Hoofdstuk 52 L - GEMEENSCHAPPELIJKE OORZAAK VAN ZIEKTEN Hoofdstuk 52 L - GEMEENSCHAPPELIJKE OORZAAK VAN ZIEKTEN In dit hoofdstuk onder andere: 1. Gemeenschappelijke stofwisseling 2. Enzymen 3. Emulsie, benzeensulfonzuur 4. Lever 5. Amygdaline, laetrile 6. Onzichtbaar

Nadere informatie

Immunotherapie. KNO-heelkunde. Beter voor elkaar

Immunotherapie. KNO-heelkunde. Beter voor elkaar Immunotherapie KNO-heelkunde Beter voor elkaar 2 Immunotherapie Wat is Immunotherapie? Immunotherapie, ook wel hyposensibilisatie genoemd, is een behandeling die erop is gericht het eigen afweersysteem

Nadere informatie

OEFENOPGAVEN VWO EVENWICHTEN

OEFENOPGAVEN VWO EVENWICHTEN OPGAVE 1 OEFENOPGAVEN VWO EVENWICHTEN In een ruimte van 5,00 liter brengt men 9,50 mol HCl(g) en 2,60 mol O 2 (g). Na evenwichtsinstelling is 40,0% van de beginstoffen omgezet en is er Cl 2 (g) en H 2

Nadere informatie

Chordotomie. Pijnbestrijding

Chordotomie. Pijnbestrijding Chordotomie Pijnbestrijding Inleiding U heeft met uw behandelend arts afgesproken dat u in aanmerking komt voor een Chordotomie. Ook is het mogelijk dat u deze behandeling zojuist ondergaan heeft. De arts

Nadere informatie

Algemene samenvatting

Algemene samenvatting Algemene samenvatting De mens kan niet zonder zuurstof. De zuurstof die wij inademen wordt vanaf de longen door het bloed naar alle cellen van ons lichaam gebracht. De cellen kunnen deze zuurstof gebruiken

Nadere informatie

Ruggenprik. Lumbaalpunctie

Ruggenprik. Lumbaalpunctie Ruggenprik Lumbaalpunctie 2 Uw arts heeft u geadviseerd om een lumbaalpunctie te doen om meer duidelijkheid te krijgen over uw klachten. Deze folder geeft u informatie over hetgeen de neuroloog in CWZ

Nadere informatie

Elektronenoverdracht (1)

Elektronenoverdracht (1) Redoxreacties 1 Elektronenoverdracht (1) Een bekende reactie is: 2 Na(s) + Cl 2 (g) 2 NaCl(s) (oude notatie: Na + Cl - ) Hierbij is sprake van elektronenoverdracht. Dit kan als volgt worden voorgesteld:

Nadere informatie

Lokale infiltratie bij ACNES

Lokale infiltratie bij ACNES Lokale infiltratie bij ACNES Anesthesie Locatie Hoorn/Enkhuizen Lokale infiltratie bij verdenking ACNES Deze folder is bestemd voor patiënten, die in aanmerking komen voor een lokale infiltratie van een

Nadere informatie

Het smelten van tin is géén reactie.

Het smelten van tin is géén reactie. 3 Reacties Reacties herkennen (3.1 en 3.2 ) Een chemische reactie is een gebeurtenis waarbij stoffen verdwijnen en nieuwe stoffen ontstaan. Bij een reactie verdwijnen de beginstoffen. Er ontstaan nieuwe

Nadere informatie

Gebruik van antistolling tegen trombose

Gebruik van antistolling tegen trombose Gebruik van antistolling tegen trombose Informatie voor patiënten F0777-6011 november 2014 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260

Nadere informatie

Operatieve verwijdering van een gebitselement

Operatieve verwijdering van een gebitselement Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie Operatieve verwijdering van een gebitselement www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl MKA018 / Operatieve

Nadere informatie

Laparoscopie een kijkje in de buikholte

Laparoscopie een kijkje in de buikholte Laparoscopie een kijkje in de buikholte Inleiding Een laparoscopie is een ingreep waarbij de arts met een speciaal instrument, de laparoscoop, in de buikholte kan kijken. De arts maakt één of twee kleine

Nadere informatie

zelfinjectie bij erectiestoornissen

zelfinjectie bij erectiestoornissen patiënteninformatie zelfinjectie bij erectiestoornissen U heeft met uw uroloog afgesproken dat u zelf een medicijn gaat spuiten in het zwellichaam van de penis. Dit heet ook wel een auto-injectie-therapie.

Nadere informatie

WEKE DELEN SARCOOM Wat betekent het?

WEKE DELEN SARCOOM Wat betekent het? WEKE DELEN SARCOOM Wat betekent het? Oncologie/0145 1 Deze informatiebrochure is voor personen met een weke delen sarcoom en alle anderen die hier heel dichtbij betrokken zijn: familie, vrienden We geven

Nadere informatie

De toepassing van harmonische frequenties TRIKOMBIN. Matrix ontladingstherapie volgens Baklayan Bioresonantie therapie Frequentie therapie

De toepassing van harmonische frequenties TRIKOMBIN. Matrix ontladingstherapie volgens Baklayan Bioresonantie therapie Frequentie therapie De toepassing van harmonische frequenties TRIKOMBIN Drie systemen in één apparaat Matrix ontladingstherapie volgens Baklayan Bioresonantie therapie Frequentie therapie Behandel uw patiënten sneller en

Nadere informatie

S S. Errata Nova scheikunde uitwerkingen leerjaar 4 havo 140,71. Met dank aan Mariëlle Marsman, Mill-Hill College, Goirle. Hoofdstuk 1 Atoombouw

S S. Errata Nova scheikunde uitwerkingen leerjaar 4 havo 140,71. Met dank aan Mariëlle Marsman, Mill-Hill College, Goirle. Hoofdstuk 1 Atoombouw Errata Nova scheikunde uitwerkingen leerjaar 4 havo Met dank aan Mariëlle Marsman, Mill-Hill College, Goirle Hoofdstuk 1 Atoombouw Theorie 19 b 78,99 23,98504 10,00 24,98584 11,01 25,98259 24, 31 100 20

Nadere informatie

Uithollen van de Prostaat (TURP)

Uithollen van de Prostaat (TURP) Uithollen van de Prostaat (TURP) Urologie alle aandacht Inleiding De uroloog heeft bij u een prostaatvergroting vastgesteld en in overleg met u besloten deze deels operatief te laten verwijderen (uithollen).

Nadere informatie

Interne Geneeskunde Allergologie. Immunotherapie voor insectenallergie bij mastocytose

Interne Geneeskunde Allergologie. Immunotherapie voor insectenallergie bij mastocytose Interne Geneeskunde Allergologie Immunotherapie voor insectenallergie bij mastocytose Interne Geneeskunde Allergologie Wat is mastocytose? Mastocytose is de naam voor een zeldzame ziekte, die het gevolg

Nadere informatie

Hoe werkt ons lichaam? Waarom water drinken? Vocht vasthouden Puur water Tips bij water drinken Vragen

Hoe werkt ons lichaam? Waarom water drinken? Vocht vasthouden Puur water Tips bij water drinken Vragen Water 1 Onderwerpen Hoe werkt ons lichaam? Waarom water drinken? Vocht vasthouden Puur water Tips bij water drinken Vragen 2 Hoe werkt ons lichaam? Belangrijkste functie van de nieren/bijnieren: - filteren

Nadere informatie

Botoxinjecties bij blaasproblemen

Botoxinjecties bij blaasproblemen Botoxinjecties bij blaasproblemen Vanwege een overactieve blaas en de bijbehorende problemen heeft uw gynae- coloog of uroloog u een behandeling met botoxinjecties aangeraden. In deze folder leest u meer

Nadere informatie

Chronische ontsteking in de buik met bindweefselvorming Retroperitoneale fibrose (RPF)

Chronische ontsteking in de buik met bindweefselvorming Retroperitoneale fibrose (RPF) Chronische ontsteking in de buik met bindweefselvorming Retroperitoneale fibrose (RPF) Albert Schweitzer ziekenhuis januari 2015 pavo 1184 Inleiding U heeft deze folder gekregen, omdat u retroperitoneale

Nadere informatie

Behandeling met botulinetoxine bij overactieve blaas

Behandeling met botulinetoxine bij overactieve blaas Behandeling met botulinetoxine bij overactieve blaas Bij u is de diagnose overactieve blaas gesteld. Dit betekent dat u vaak kleine beetjes moet plassen en moeite heeft om de plas op te houden. Ook kunt

Nadere informatie

Hoofdstuk 3: Water, zuren en basen

Hoofdstuk 3: Water, zuren en basen Hoofdstuk 3: Water, zuren en basen NaSk II Vmbo 2011/2012 www.lyceo.nl Hoofdstuk 3: Water, zuren en basen NaSk II 1. Bouw van materie 2. Verbranding 3. Water, zuren en basen 4. Basis chemie voor beroep

Nadere informatie

Polikliniek Pijnbestrijding SACRO-ILIACAALINJECTIE (SI-INJECTIE) VOOR PIJN IN DE ONDERRUG

Polikliniek Pijnbestrijding SACRO-ILIACAALINJECTIE (SI-INJECTIE) VOOR PIJN IN DE ONDERRUG Polikliniek Pijnbestrijding SACRO-ILIACAALINJECTIE (SI-INJECTIE) VOOR PIJN IN DE ONDERRUG Uw pijnspecialist heeft voorgesteld u een sacro-iliacaalinjectie (SI-injectie) te geven. U krijgt deze behandeling

Nadere informatie

Anesthesiologie Pijnbestrijding. Patiënteninformatie. Zenuwblokkade. Slingeland Ziekenhuis

Anesthesiologie Pijnbestrijding. Patiënteninformatie. Zenuwblokkade. Slingeland Ziekenhuis Anesthesiologie Pijnbestrijding Zenuwblokkade i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen In overleg met u is een afspraak gemaakt voor een zenuwblokkade. Een anesthesioloog die gespecialiseerd

Nadere informatie

Wat is het verschil tussen vitamines en mineralen?

Wat is het verschil tussen vitamines en mineralen? Vitaminen Wat zijn het? Kleine organische (levende natuur) stoffen. Onmisbaar/ noodzakelijk voor groei en ontwikkeling Op vitamine D na, kan ons lichaam geen vitamines maken. Er bestaan 13 vitamines. Oorsprong

Nadere informatie

Reactiesnelheid (aanvulling 8.1, 8.2 en 8.3)

Reactiesnelheid (aanvulling 8.1, 8.2 en 8.3) Reactiesnelheid (aanvulling 8.1, 8. en 8.3) Uit een aantal experimenten (zie 8.1 en 8.) bleek het volgende: De reactiesnelheid hangt af van: deeltjesgrootte concentratie temperatuur katalysatoren In 8.3

Nadere informatie

Docentenhandleiding. Niveau: expert. Lees de taal van de tumor Organisatieniveaus

Docentenhandleiding. Niveau: expert. Lees de taal van de tumor Organisatieniveaus Docentenhandleiding Niveau: expert Lees de taal van de tumor Organisatieniveaus Ontwikkeld door het Cancer Genomics Centre in samenwerking met het Freudenthal Instituut voor Didactiek van Wiskunde en Natuurwetenschappen

Nadere informatie

Gebruik van antistolling tegen trombose

Gebruik van antistolling tegen trombose Gebruik van antistolling tegen trombose In overleg met uw arts is afgesproken dat u zichzelf een antistollingsmedicijn gaat toedienen om trombose te voorkomen. Hoe u dat moet doen en waarom leest u in

Nadere informatie

PROSTAATECHOGRAFIE/BIOPSIE FRANCISCUS VLIETLAND

PROSTAATECHOGRAFIE/BIOPSIE FRANCISCUS VLIETLAND PROSTAATECHOGRAFIE/BIOPSIE FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Er is een afspraak gemaakt voor een prostaatechografie met vaak tegelijkertijd een prostaatbiopsie. Met behulp van dit inwendig onderzoek, via

Nadere informatie

7.2. Boekverslag door I woorden 28 december keer beoordeeld. Nederlands. Inleiding

7.2. Boekverslag door I woorden 28 december keer beoordeeld. Nederlands. Inleiding Boekverslag door I. 1330 woorden 28 december 2004 7.2 104 keer beoordeeld Vak Nederlands Inleiding Wij houden onze spreekbeurt over kanker omdat we zelf mensen konden die kanker hebben gehad of hebben.

Nadere informatie

PROEFVERSIE HOCUS POCUS... BOEM DE CHEMISCHE REACTIE. WEZO4_1u_ChemischeReacties.indd 3

PROEFVERSIE HOCUS POCUS... BOEM DE CHEMISCHE REACTIE. WEZO4_1u_ChemischeReacties.indd 3 HOCUS POCUS... BOEM VERSIE PR O EF DE CHEMISCHE REACTIE WEZO4_1u_ChemischeReacties.indd 3 14/04/16 20:53 HOOFDSTUK 1 CHEMISCHE REACTIES EN FYSISCHE VERSCHIJNSELEN 1.1 Chemische reactie en fysisch verschijnsel

Nadere informatie

OPERATIE SCHILDKLIER STRUMECTOMIE

OPERATIE SCHILDKLIER STRUMECTOMIE OPERATIE SCHILDKLIER STRUMECTOMIE 17816 Inleiding Deze folder geeft u een overzicht van schildklieraandoeningen, waarvoor een operatie nodig is. Het is goed dat u zich realiseert dat bij het vaststellen

Nadere informatie

Anesthesiologie Pijnbestrijding. Patiënteninformatie. Zenuwblokkade. Slingeland Ziekenhuis

Anesthesiologie Pijnbestrijding. Patiënteninformatie. Zenuwblokkade. Slingeland Ziekenhuis Anesthesiologie Pijnbestrijding Zenuwblokkade i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen In overleg met u is een afspraak gemaakt voor een zenuwblokkade. Een anesthesioloog die gespecialiseerd

Nadere informatie

Chirurgie. Het verwijderen van een bijnier

Chirurgie. Het verwijderen van een bijnier Chirurgie Het verwijderen van een bijnier Chirurgie Bijnier (gedeeltelijke) verwijdering Bij u is recentelijk ontdekt dat u een bijniertumor heeft. De bijnier kan via een kijkoperatie of een gewone operatie

Nadere informatie

Duizeligheid. Havenziekenhuis

Duizeligheid. Havenziekenhuis Duizeligheid In deze folder leest u wat duizeligheid precies inhoudt. De oorzaken van duizeligheid worden beschreven. En u kunt lezen hoe duizeligheid in het ziekenhuis wordt onderzocht. Tenslotte wordt

Nadere informatie

Diabetes mellitus. De behandeling van diabetes mellitus

Diabetes mellitus. De behandeling van diabetes mellitus Diabetes mellitus Diabetes mellitus (suikerziekte) is een ziekte van de stofwisseling; hierbij zit er te veel glucose in het bloed Dat kan twee oorzaken hebben: bil type 1 diabetes maakt het lichaam niet

Nadere informatie

Wat is een longontsteking?

Wat is een longontsteking? Longontsteking Wat is een longontsteking? Een longontsteking is een infectie van de longblaasjes en het omliggende weefsel. De infectie kan veroorzaakt worden door een bacterie of een virus, die u via

Nadere informatie

Herseninfarct Snelle behandeling in de eerste uren

Herseninfarct Snelle behandeling in de eerste uren Herseninfarct Snelle behandeling in de eerste uren Een snelle behandeling in de eerste uren kan voorkomen dat een herseninfarct ernstige gevolgen heeft. In deze folder leest u meer over deze behandeling.

Nadere informatie