De kracht van de pen is weergaloos, maar je hebt er niets aan als er geen podium is.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De kracht van de pen is weergaloos, maar je hebt er niets aan als er geen podium is."

Transcriptie

1 Vereninging Huurdersplatform WOONopMAAT Nieuwsbrief,, 6 ddee jaargang,, nr.. 10,, maart 2014

2 De kracht van de pen is weergaloos, maar je hebt er niets aan als er geen podium is. In deze situatie ontbreekt het podium omdat van regeringszijde de beslissingen ten aanzien van de woonproblemen nog steeds niet helder zijn, waardoor velen van ons het financieel moeilijk hebben. Hun financiële mogelijkheden zijn opgehouden of beperkt geworden, waardoor er sociale spanningen ontstaan met o.a. de vraag: "moet ik nu naar links of naar rechts kijken?" Heel vroeg, door omstandigheden gestuurd, werd mij geleerd dat zingen de mens kracht geeft, want door het zingen komt er een stofje vrij waarvan wij een kick kunnen krijgen (endorfine). Daarnaast werkt het zingen ook voor velen stress verlagend, waardoor de ontstane problemen misschien beter kunnen worden beoordeeld. Dat dit nog steeds werkt, werd mij door een onderhoudsmonteur bevestigd. Hij liep tijdens zijn werkzaamheden bij mij thuis te zingen en te fluiten, waarop ik tegen hem zei: "u bent vast blij geboren!?" Zijn reactie was: "misschien wel, maar deze instelling geeft mij de kracht en de rust die ik momenteel hard nodig heb." Het is misschien niet voor een ieder hetzelfde, maar het proberen waard. Ik wens u er dan ook veel sterkte mee en we hopen snel op betere tijden. Op 24 april a.s. organiseren wij onze jaarvergadering en langs deze weg vraag ik u daarvoor even tijd vrij te maken, want de problemen die bij u leven kunnen, vooral in deze tijd, voor ons erg leerzaam zijn om tot het juiste inzicht te komen. Graag tot ziens op 24 april en alvast bedankt voor uw komst. Met vriendelijke groet, Voorzitter Huurdersplatform WoM Frans Wevers

3 UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 24 april 2014 in de Jansheeren, Maltezerplein 1, te Heemskerk Het Huurdersplatform is momenteel druk bezig met de voorbereidingen van de algemene ledenvergadering op donderdag 24 april a.s. U kunt de vergaderstukken op woensdag 16 en 23 april afhalen op het kantoor van het Huurdersplatform tijdens het spreekuur van 09:30 uur tot 11:00 uur. Voorlopige agenda (tijden zijn bij benadering) uur Zaal open en koffie met iets lekkers uur Aanvang van de vergadering uur Mededelingen uur Verslag vorige vergadering uur Jaarverslag secretarissen over uur Toelichting begroting uur Rapportage kascommissie en verkiezing nieuwe kascommissie uur Aftredende en herkiesbare bestuursleden: Frans Wevers in functie en Jacqueline de Ruiter-Roemer uur Themaonderwerp Veiligheid spreker Jeroen Lubbers van de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) uur Pauze uur Themaonderwerp: Veiligheid 2 sprekers van politie Kennemerland uur Rondvraag uur Sluiting en informeel samenzijn Het wijkbudget Aan het begin van vorig jaar (2013) is het Nieuwe reglement Wijkbudget ingegaan. U vindt het nieuwe Wijkbudgetreglement op onze website. Het reglement is ook af te halen bij het Huurdersplatform tijdens het spreekuur. De aanvragen waren deze keer keurig voor 1 januari 2014 binnen en het merendeel van de aanvragen was voorzien van een offerte, onze complimenten hiervoor. Edoch, jammer dat er wederom een paar budgetaanvragen niet voorzien waren van een offerte. Na contact door het Huurdersplatform met de aanvragers werd deze als nog toegevoegd. Vlak voor de Wijk Informatie Bijeenkomst. (WIB) is door de budgetverstrekkers besloten de al aangeschafte zaken in 2013 en de in begin januari 2014 gehouden nieuwjaarsrecepties in de stemronde mee te nemen. Tijdens de afgelopen vier WIB s is wel aangegeven dat het echt de laatste keer is dat dergelijke aanvragen zijn meegenomen. Eigenlijk is dit namelijk budgetsparen en in het reglement Wijkbudget staat hierover: Wijkbudgetsparen is niet toegestaan. (art. 16)

4 Een veilige woning en wijk heb jezelf in de hand h Als bewoner heeft u een belangrijke rol bij de aanpak van woninginbraken. Door uw eigen woning goed te beveiligingen en door een oogje in het zeil te houden in de buurt. Volgens Lilian Tieman van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) gebeurt dit beide nog te weinig. Oplettende bewoners kunnen veel inbraken voorkomen. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat jaarlijks in ruim één procent van de Nederlandse woningen wordt ingebroken. In veel gevallen is een inbraak te voorkomen met de juiste voorzorgsmaatregelen. Veilig wonen is een kwestie van bewust wonen. Een inbreker kiest altijd de weg van de minste weerstand. De helft van de Nederlandse woningen beschikt nog steeds over slecht hang- en sluitwerk. Vooral woningen van voor de bouwwetgeving van 1999 en zonder het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) verdienen extra aandacht. Een inbreker herkent slecht hang- en sluitwerk direct. Door kritisch naar uw woning te kijken, de omgeving van uw huis en uw eigen gedrag, kunt u een hoop ellende voorkomen. Ga na waar u zelf zou proberen om binnen te komen en kijk hoe moeilijk dat is. Sluit dus uw ramen en deuren en zorg dat er in de tuin geen ladders en vuilcontainers staan die inbrekers kunnen gebruiken voor een inbraak. Denk aan hoge struiken of slechte verlichting waardoor inbrekers ongezien hun werk kunnen doen. Het buurtpreventieteam informeert buurtbewoners daarnaast over veiligheid. Gewoon bellen Meld verdachte situaties altijd meteen bij de politie. Via 112 kunt u contact opnemen met de politie. Een inbreker wil voorkomen dat hij gezien of gehoord wordt. Mensen die iets zien dat gevoelsmatig niet in de haak is, schromen vaak om dit te melden aan de politie. Dat is jammer, want maar al te vaak blijkt juist die informatie de sleutel tot de oplossing. Een groot deel van het aantal opgeloste misdrijven is te danken aan tips vanuit de bewoners. Laat de inbreker in de kou staan 1. Doe ramen en deuren op slot. 2. Laat verlichting aan, ook als u er niet bent. 3. Doe nooit zomaar open voor onbekenden. Ook u kunt meehelpen inbraken te voorkomen. Wacht niet tot het te laat is en volg de drie genoemde tips op. Ga dus zelf aan de slag met veilig wonen. Want een goed beveiligde woning én uw oplettende gedrag zorgt voor maximaal 90 procent minder kans op een inbraak.

5 Criminelen maken gebruik van babbeltrucs Het gevaar van de rappe babbelaar Bijna elke week verschijnt er wel een bericht in de krant van criminelen die met een smoesje een huis weten binnen te komen. Ze doen zich voor als medewerker van een energiebedrijf, zorginstantie of pakketdienst. Eenmaal binnen speuren ze de kamers af en nemen mee wat ze te pakken kunnen krijgen. Meestal is dat geld, een portemonnee of sieraden. Bijvoorbeeld: een keurig echtpaar wil kennismaken omdat ze zogenaamd nieuw zijn in de buurt. In een ander geval kwam een man, in het uniform van een postbedrijf een pakketje afleveren. Terwijl het slachtoffer wordt afgeleid, doorzoekt een handlanger de woning. In een ander geval werd een oudere dame overvallen en van haar pinpas beroofd door iemand die deed alsof hij van de thuiszorg was. Veel oplichters en overvallers komen geloofwaardig over, zien er vaak keurig en betrouwbaar uit en zijn erg gehaaid. Veel mensen vinden het onbeleefd om iemand voor de dichte deur te laten staan. Criminelen weten dat. Ze kiezen vaak senioren als slachtoffer, maar eigenlijk kan iedereen slachtoffer worden van een babbeltruc. Dat kan zijn bij de voordeur of de pinautomaat. Daders stellen zich bijvoorbeeld voor als bankmedewerker, meteropnemer, collectant of zelfs als rechercheur. Geef onbekenden aan de deur geen kans om met een smoes of met geweld binnen te komen. Zorg dat je ziet wie voor de deur staat. Daarom is een kierstandhouder, de stevige variant van een deurketting, een goede oplossing. Een kierstandhouder zorgt dat de deur maar een paar centimeter open kan. Dat is voldoende om een collectant geld te geven of een enveloppe aan te nemen. Zo kunnen bezoekers beleefd en zorgeloos te woord worden gestaan. Voorkomen van brand en bewustwording van het belang van brandveiligheidsvoorschriften Veiligheid in en om het huis gaat niet alléén om inbraakgevaar. Ook brand of ongelukken in huis kunnen gevaar opleveren. Een rookmelder, blusdeken en een vluchtplan behoren tot de standaard uitrusting die u in huis zou moeten hebben. De brandwondenstichting geeft tips en adviezen hoe u brand kunt voorkomen en wat u moet doen als er toch brand ontstaat. Buitendeur Bij brand is het van levensbelang dat u snel uit uw huis kunt vluchten. Daarom is het ook heel belangrijk om een vaste plek voor uw huissleutels te hebben, zodat u deze ook in een panieksituatie snel kunt vinden. Bij appartementen is het gebouw voorzien van bordjes die de uitgangen en vluchtroutes aangeven. De deuren zijn voorzien van veiligheidssluitingen. Deze kunnen met één beweging worden geopend. De ingangen, doorgangen, uitgangen, nooduitgangen, gangpaden, galerijen, trappen, hellingbanen in vluchtwegen dienen te allen tijde over de minimaal vereiste breedte te zijn vrijgehouden van obstakels. Dit i.v.m. de brandveiligheid.

6 Koolmonoxide Wees alert op de symptomen: lichte hoofdpijn, misselijkheid, overgeven, verwarring, slaperigheid, een versnelde hartslag en vermoeidheid. Laat uw schoorsteen ten minste 1 keer per jaar vegen. Laat uw geiser, gaskachel, cv-installatie jaarlijks controleren door een erkend installateur. Door WOONopMAAT wordt uw cv-installatie eens per 18 maanden gecontroleerd. Zorg 24 uur per dag voor voldoende ventilatie in uw huis. Zorg voor koolmonoxidemelders in huis, vooral in kleine ruimtes of waar de ventilatie slecht is. Oorzaken koolmonoxidevergiftiging Een verkeerd geïnstalleerd of kapot gastoestel: kachel, geiser, cv of combiketel. Het risico van een koolmonoxidevergiftiging wordt aanzienlijk vergroot als het toestel ook nog in een kleine, slecht geventileerde ruimte staat, zoals op een boot, in een caravan of kleine doucheruimte. En als er geen directe afvoer van het toestel naar buiten is. Verkeerde installatie van kachels en open haarden en een slechte afvoer als gevolg van lekken in afvoerbuizen of aansluitingen en gebrekkig onderhoud van de afvoerkanalen. Verkeerde stookgewoonten, bijvoorbeeld door kachels en open haarden te gebruiken als allesbranders. Gas en olie zijn relatief schone brandstoffen. Bij gebruik van hout of haard en kachel als allesbrander gaat vervuiling van de afvoerkanalen en schoorsteen een stuk sneller. Bij een vervuilde schoorsteen komen de verbrandingsgassen ook in huis terecht. Daarnaast is brand een veel voorkomende oorzaak van een koolmonoxidevergiftiging. Een nieuw bestuurslid Geboren in Baarn en sinds 1994 woonachtig in Beverwijk, ben ik -Ingrid van Voorthuizen-, medio oktober vorig jaar begonnen als bestuurslid bij de Vereniging Huurdersplatform WOONopMAAT. Waarom? Vooral uit interesse en omdat het belangrijk is dat er een Huurdersplatform bestaat die opkomt voor de belangen van de huurders. Het is tevens een goede manier om een bijdrage te leveren aan onze leefomgeving. Daar komt bij dat ik er de tijd voor heb, omdat ik helaas al een aantal jaren in de WAO zit. Naast dit bestuurswerk ben ik ook secretaris van het bestuur de Kringloopwinkel Heemskerk, en werk als vrijwilliger op de afdeling genealogie ('stambomen') van de Historische Kring Heemskerk en ben tevens lid van de Wmo-raad Beverwijk. Volledig ingewijd zijn in de materie waar het Huurdersplatform mee te maken heeft, dat duurt een tijd. Maar ik doe mijn best en tot nu toe met veel plezier. Ik hoop dan ook nu en in de toekomst een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de Vereniging Huurdersplatform WOONopMAAT. Op de algemene ledenvergadering 24 april a.s. zal ik 'officieel' voorgesteld worden, dus mocht u nog vragen hebben aan mij/over mij, stelt u ze dan gerust. Vriendelijke groet, Ingrid van Voorthuizen

7 Uitslag Woonlastenonderzoek 2013 Veel huurders maken zich grote zorgen over de betaalbaarheid van de huren en meer nog over de huurverhogingen voor komende jaren. In de loop van dit jaar hebben gespecialiseerde bureaus landelijk onderzoek gedaan naar de betaalbaarheid van huren. De uitkomsten geven zeer verontrustende resultaten te zien. Die overtuiging leeft ook al langer bij huurdersorganisaties en is nu concreter geworden dankzij een woonlastenonderzoek in september gehouden door de Nederlandse Woonbond in samenwerking met een vijftal huurdersorganisaties verspreid over het land. Naast huurdersverenigingen in Middelburg, Purmerend, Schagen, Alphen a/d Rijn, Oisterwijk nam ook Woonbelang deel aan de digitale enquête. Om tot een maatstaf te komen ten aanzien van de betaalbaarheid van woonlasten wordt gebruik gemaakt van de cijfers van het Nibud (Nederlands Instituut voor Budgetvoorlichting). Het Nibud verzamelt kengetallen over de besteding van huishoudgelden (huur, energie, inventaris, telefoon, voeding, kleding, enz.). Op basis daarvan worden in het Woonbondonderzoek drie budgetgroepen onderscheiden. Te weten: 1. Het basisbudget = besteedbaar inkomen minimaal nodig voor onvermijdelijke uitgaven 2. Het niet-veel-maar-toereikend-budget (NVMT-budget) = het basisbudget plus minimale kosten voor sociale participatie 3. Alles boven het NVTM-budget Uitslag landelijke enquête: In deze enquête worden als woonlasten gezien; de huur die men per maand betaalt (verminderd met een evt. huurtoeslag) en de kosten die men aan het energiebedrijf betaalt voor het verbruik van gas en elektriciteit in relatie tot het netto maandinkomen en het bedrag dat resteert om verder te besteden. Huurders kregen een individueel gerichte uitnodiging voor deelname aan het onderzoek. Landelijk werden ruim huurders uitgenodigd om deel te nemen huurders en of respondenten (bijna 14%) zijn gestart met het invullen van de digitale enquête respondenten (8%) zijn daadwerkelijk in de uitslag van de enquête opgenomen. Onder het basisbudget 17% Onder het NVMT-budget 9% Boven het NVMT-budget 74% Dat wil zeggen: 17% heeft na aftrek van de woonlasten een budget over dat niet toereikend is voor de basisbehoeften. Ongeveer 9% heeft na aftrek van de woonlasten minder budget over dan het NVMT-budget ca. 74% heeft na aftrek van de woonlasten meer budget over dan het absolute minimum. Gemiddeld zit 26% (17+9) van de huurders in dit onderzoek dus onder de armoedegrens. Dit cijfer wordt overigens bevestigd in het landelijk onderzoek Woonlasten van huurders De uitkomst is dat 28% van de huurders onder het armoedeniveau zit, hetgeen landelijk neerkomt op huishoudens.

8 Links Huurdersplatform WOONopMAAT Ministerie van VROM Wetboek Online (wetboek 7 Huurrecht) Nederlandse Woonbond Woonbond Huurwijzer Huurtoeslag Huurdersvereniging Nederland Verbeter uw huurwoning Bewonerscommissies kunnen tijdens het spreekuur gratis kopiëren. Spreekuur Inloopspreekuur elke woensdag van 9.30 tot uur. Woensdag na n uur alleen op afspraak. Gaat u verhuiz v erhuizen? en? Als u gaat verhuizen naar een andere huurwoning van WOONopMAAT en u wilt gratis lid blijven en de Nieuwsbrief ontvangen van het Huurdersplatform, meld het nieuwe adres per post, , telefoon of kom naar het spreekuur van het Huurdersplatform. Het lidmaatschap van het Huurdersplatform WOONopMAAT is gratis, alle leden van het Huurdersplatform WOONopMAAT ontvangen onze nieuwsbrief kosteloos! Vereniging Huurdersplatform WOONopMAAT Van der Hoopstraat 76, 1945 TT Beverwijk Antwoordnummer 328, 1940 VB Beverwijk Tel: huurdersplatformwom@hetnet.nl

Het Huurdersplatform is momenteel druk bezig met de voorbereidingen van de algemene ledenvergadering op donderdag 23 april a.s.

Het Huurdersplatform is momenteel druk bezig met de voorbereidingen van de algemene ledenvergadering op donderdag 23 april a.s. Vereniging Huurdersplatform WOONopMAAT Nieuwsbrief,, 7 ddee jaargang,, nr.. 12,, april 2015 UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 23 april 2015 in de Vredevorstkerk, Laan der Nederlanden 152 te Beverwijk

Nadere informatie

Beste leden, Ik wens u tot slot als lid en huurder veel leesplezier met deze Nieuwsbrief. Fred Koops, voorzitter Huurdersplatform WoM

Beste leden, Ik wens u tot slot als lid en huurder veel leesplezier met deze Nieuwsbrief. Fred Koops, voorzitter Huurdersplatform WoM Beste leden, Met enige trots mag ik zeggen dat de ledenwerving die wij dit jaar hebben gehouden een enorm succes is geweest. De bestuursleden die hier verantwoordelijk voor zijn geweest komt alle lof toe,

Nadere informatie

Ongeveer16 maanden ben ik nu lid van het Huurdersplatform, waarvan ik 4 maanden stage heb gelopen en 1 jaar dienst doe als teamleider.

Ongeveer16 maanden ben ik nu lid van het Huurdersplatform, waarvan ik 4 maanden stage heb gelopen en 1 jaar dienst doe als teamleider. Beste lezers, Ongeveer16 maanden ben ik nu lid van het Huurdersplatform, waarvan ik 4 maanden stage heb gelopen en 1 jaar dienst doe als teamleider. Het is fijn om binnen een team goed te kunnen functioneren

Nadere informatie

De gevaren van CO. Een echte sluipmoordenaar

De gevaren van CO. Een echte sluipmoordenaar De gevaren van CO Een echte sluipmoordenaar Koolmonoxide: een echte sluipmoordenaar Wat is koolmonoxide? Koolmonoxide (CO) is een zeer gevaarlijk gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van bij voorbeeld

Nadere informatie

KE K R E S R T ED E I D TIE I

KE K R E S R T ED E I D TIE I KERST EDITIE Beste huurders, Sint-Nicolaas / Kerstmis / Jaarwisseling: Deze feestdagen hebben voor een ieder van ons dezelfde betekenis, maar de belevenis van deze dagen is voor iedereen anders. De decemberdagen

Nadere informatie

Wat is koolmonoxide?... 2. Hoe ontstaat koolmonoxide?... 2. Waarom is koolmonoxide gevaarlijk?... 2. Voor wie is koolmonoxide gevaarlijk?...

Wat is koolmonoxide?... 2. Hoe ontstaat koolmonoxide?... 2. Waarom is koolmonoxide gevaarlijk?... 2. Voor wie is koolmonoxide gevaarlijk?... Publieksdoc koolmonoxide technisch document behorende bij CO-preventiecampagne 2016, versie 1.0 Inleiding Een verbrandingstoestel stoot verbrandingsgassen (waaronder koolmonoxide) uit die slecht zijn voor

Nadere informatie

Met o.a. bericht van onze voorzitter, huurverhoging, uitnodiging ALV de dato 20 april 2017, nieuwe bestuurder WOONopMAAT, mogelijke wetswijziging

Met o.a. bericht van onze voorzitter, huurverhoging, uitnodiging ALV de dato 20 april 2017, nieuwe bestuurder WOONopMAAT, mogelijke wetswijziging Met o.a. bericht van onze voorzitter, huurverhoging, uitnodiging ALV de dato 20 april 2017, nieuwe bestuurder WOONopMAAT, mogelijke wetswijziging huurcommissie, meer ouderen belanden na val op eerste hulp.

Nadere informatie

Beste leden, Eveneens dank aan alle leden die zich al die jaren hebben ingezet.

Beste leden, Eveneens dank aan alle leden die zich al die jaren hebben ingezet. Beste leden, Het voorwoord in deze Nieuwsbrief zal naar mijn idee gedeeltelijk moeten bestaan uit de sociale problemen welke zijn ontstaan door het beleid van de regering. Het advies van alternatieve ideeën

Nadere informatie

NAJAAR PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van het najaar... BEWAAREXEMPLAAR

NAJAAR PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van het najaar... BEWAAREXEMPLAAR NAJAAR PREVENTIETIPS Ontspannen genieten van het najaar... BEWAAREXEMPLAAR Ontspannen genieten van het najaar... Goede preventie is belangrijk en schade voorkomen begint bij het nemen van de juiste maatregelen.

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst veilig wonen. [Naam spreker]

Voorlichtingsbijeenkomst veilig wonen. [Naam spreker] 14 09 17 Voorlichtingsbijeenkomst veilig wonen [Naam spreker] Programma Babbeltrucs, woningovervallen en woninginbraken 1. Hoe, wanneer en waar gebeurd het? 2. Hoe te voorkomen? Zowel bouwkundig (Politiekeurmerk)

Nadere informatie

Digitaal Panel Energiebesparing en betaalbaarheid

Digitaal Panel Energiebesparing en betaalbaarheid Digitaal Panel Energiebesparing en betaalbaarheid Huurdersplatform Palladion Gerard Jager Jurriën Schuurman Oktober 2014 1 Inhoudsopgave Achtergrond en doel onderzoek (3) Conclusies en aanbevelingen (4)

Nadere informatie

Inbraak Overval Brand preventie

Inbraak Overval Brand preventie Inbraak Overval Brand preventie Woninginbraak Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in uw huis geweest. Helaas komt woninginbraak regelmatig voor. De politie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste leden,

Nieuwsbrief. Beste leden, Beste leden, In de najaarsvergadering van 2010 van het Huurdersplatform WOONopMAAT, werd mij gevraagd of ik de door omstandigheden aftredende voorzitter, Fred Koops, zou willen opvolgen. Ik stond daar

Nadere informatie

Babbeltrucs en Woninginbraken

Babbeltrucs en Woninginbraken Babbeltrucs en Woninginbraken Twan Hoeks Senioren & Veiligheid Maatschappelijke ontwikkelingen Dubbele vergrijzing: Grote toename van ouderen Ouderen worden ouder Toename aantal alleenstaande ouderen Toename

Nadere informatie

Hoe veilig bent u als huurder? Rookmelders en koolmonoxidemelders. Bezoekadres Holwerderweg 17 Dokkum

Hoe veilig bent u als huurder? Rookmelders en koolmonoxidemelders. Bezoekadres Holwerderweg 17 Dokkum Hoe veilig bent u als huurder? Bezoekadres Holwerderweg 17 Dokkum Postadres: Postbus 41 9100 AA Dokkum t 0800 55 11 511 f 0519 29 49 32 e info@thuswonen.nl i www.thuswonen.nl Rookmelders en koolmonoxidemelders

Nadere informatie

18 december van 09:30 uur tot 11:00 uur

18 december van 09:30 uur tot 11:00 uur Kerst editie Beste lezers, De reden waarom het Huurdersplatform na al die jaren nog bestaat, is omdat wij er steeds in slagen ons vast te houden aan onze doelstelling, nl. de belangenbehartiging van de

Nadere informatie

Politiekeurmerk veilig wonen nieuwbouw

Politiekeurmerk veilig wonen nieuwbouw Politiekeurmerk veilig wonen nieuwbouw VEILIG WONEN, PRETTIG WONEN U woont in een woning met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Niet alleen uw woning, maar uw hele buurt is gebouwd op een zo groot mogelijke

Nadere informatie

Burgerpanel Capelle aan den IJssel

Burgerpanel Capelle aan den IJssel Burgerpanel Capelle aan den IJssel Resultaten peiling 8: woninginbraak augustus 2013 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 8 e peiling met het burgerpanel van Capelle aan den IJssel.

Nadere informatie

Beste huurders van WOONopMAAT

Beste huurders van WOONopMAAT Beste huurders van WOONopMAAT Tijdens de Algemene Ledenvergadering van het Huurdersplatform op 29 oktober 2009 heb ik namens het bestuur de toezegging gedaan dat wij op korte termijn met een actieve ledenwerfcampagne

Nadere informatie

Enquête woonlasten Huurdersvereniging de Vijfhoek en Huurderskoepel Schagen en omstreken

Enquête woonlasten Huurdersvereniging de Vijfhoek en Huurderskoepel Schagen en omstreken Enquête woonlasten Huurdersvereniging de Vijfhoek en Huurderskoepel Schagen en omstreken Hoorn, 12 november 2013 Inhoudsopgave 1. Achtergrond en doel onderzoek 4. Isolatie en kwaliteit van de woning 2.

Nadere informatie

WOON VEILIGER met het Politiekeurmerk Veilig Wonen

WOON VEILIGER met het Politiekeurmerk Veilig Wonen WOON VEILIGER met het Politiekeurmerk Veilig Wonen Veilig wonen en genieten van uw woonomgeving. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen helpt u hierbij. In deze folder staan praktische tips om uw eigen veiligheid

Nadere informatie

Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen

Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen 1. Opening en Mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet een ieder van harte

Nadere informatie

Woningovervallen. juni 2010 Programma Veilig Wonen

Woningovervallen. juni 2010 Programma Veilig Wonen Woningovervallen juni 2010 Programma Veilig Wonen Het begrip woningoverval Verschillende categorieen door overvallers ingezet: Babbeltrucs om de woning binnen te komen Bij openen deur direct toegang verschaffen

Nadere informatie

Buurtpreventie in Noordveen

Buurtpreventie in Noordveen Buurtpreventie in Noordveen Programma Welkom, Kees Meijer wijkregisseur Gemeente Zutphen Politie, Wijkagenten Wilco van Dijk en Yilmaz Ulucay Wijkteam Noordveen, Chantal Elskamp Gemeente Zutphen, wijkregisseur

Nadere informatie

FAQ koolmonoxide technisch document behorende bij CO-preventiecampagne 2015, 27-1-2015, versie 1.3

FAQ koolmonoxide technisch document behorende bij CO-preventiecampagne 2015, 27-1-2015, versie 1.3 FAQ koolmonoxide technisch document behorende bij CO-preventiecampagne 2015, 27-1-2015, versie 1.3 Een verbrandingstoestel stoot verbrandingsgassen (waaronder koolmonoxide) uit die slecht zijn voor uw

Nadere informatie

Nieuws & achtergronden NIEUWSBRIEF nr. 7 - West-Indische buurt

Nieuws & achtergronden NIEUWSBRIEF nr. 7 - West-Indische buurt Nieuws & achtergronden NIEUWSBRIEF nr. 7 - West-Indische buurt Bewonersavond in april overbodig De Huurderswerkgroep Surinamestraat e.o. heeft aangegeven, dat een bewonersavond in april niet zinvol zou

Nadere informatie

SENIOREN & VEILIGHEID Wat u zelf aan veiligheid kunt doen

SENIOREN & VEILIGHEID Wat u zelf aan veiligheid kunt doen SENIOREN & VEILIGHEID Wat u zelf aan veiligheid kunt doen VEILIG WONEN EN LEVEN VEILIG WONEN IS BEWUST WONEN De laatste jaren staan de onderwerpen woninginbraak, woningovervallen en babbeltrucs weer volop

Nadere informatie

Brandveiligheid en uw beperking. Rookmelders laten je niet stikken!

Brandveiligheid en uw beperking. Rookmelders laten je niet stikken! Brandveiligheid en uw beperking Rookmelders laten je niet stikken! 1 Rookmelders laten je niet stikken! Gebruik een brandveilige asbak 2 Brandveiligheid en uw beperking We staan er niet altijd bij stil,

Nadere informatie

Beste leden, Tot zover mijn bijdrage en ik wens u veel leesplezier met deze Nieuwsbrief.

Beste leden, Tot zover mijn bijdrage en ik wens u veel leesplezier met deze Nieuwsbrief. Beste leden, In de najaarsvergadering heb ik aangegeven te (moeten) stoppen als voorzitter van het Huurdersplatform, omdat ik niet meer woonachtig ben in een huis van Woon op Maat en dat is namelijk een

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering 24 September 2014

Algemene ledenvergadering 24 September 2014 Algemene ledenvergadering 24 September 2014 Agenda Toelichting veranderende wet & regelgeving Impact op genomen besluiten Stemming Rondvraag 1 Totale (extra) kosten zijn te dragen, maar bestuur wil gedragen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 maart 2008

Nieuwsbrief nr.1 maart 2008 Inhoud: 1. Algemene ledenvergadering op 27 maart 2008 2. POPEL Jaarverslag 2007 3. Energielabel 4. Hennink Service-abonnement C.V.- installatie 5. Service abonnement RRS-rioolreiniging 6. Bericht penningmeester

Nadere informatie

Woon veiliger met het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Woon veiliger met het Politiekeurmerk Veilig Wonen Woon veiliger met het Politiekeurmerk Veilig Wonen Een veilig huis in een veilige wijk. Dat geeft een veilig gevoel. Zo vanzelfsprekend als het lijkt is het niet. De laatste jaren is het steeds veiliger

Nadere informatie

Voorwoord: Proces om te komen tot Prestatieafspraken. Inleiding

Voorwoord: Proces om te komen tot Prestatieafspraken. Inleiding Speciale Editie Informatie extra Algemene Leden Vergadering Vereniigiing Huurderspllatform WOONopMAAT Niieuwsbriief,, 7 ddee jjaargang,, nr.. 13,, okt.. 2015 Voorwoord: In deze extra Nieuwsbrief gaan we

Nadere informatie

Armoede en de rol van corporaties vanuit huurdersperspectief

Armoede en de rol van corporaties vanuit huurdersperspectief Armoede en de rol van corporaties vanuit huurdersperspectief kennisbijeenkomst Tympaan 14 oktober 2015 Voostellen Suzanne Schuitemaker consulent Vereniging Nederlandse Woonbond sschuitemaker@woonbond.nl

Nadere informatie

Beste huurders, Ik zie u op de Algemene Ledenvergadering van 11 april a.s. Annette Leeuw

Beste huurders, Ik zie u op de Algemene Ledenvergadering van 11 april a.s. Annette Leeuw Beste huurders, Op 11 april a.s. is het weer zover en houden wij onze Algemene Ledenvergadering. Ons jaarlijks uitje met onder andere de huurders. Het Huurdersplatform heeft weer veel werk verricht. In

Nadere informatie

SENIOREN & VEILIGHEID Wat u zelf aan veiligheid kunt doen. Maak kans op een gratis Veilig Wonen pakket voor uw woning! Kijk snel op blz.

SENIOREN & VEILIGHEID Wat u zelf aan veiligheid kunt doen. Maak kans op een gratis Veilig Wonen pakket voor uw woning! Kijk snel op blz. SENIOREN & VEILIGHEID Wat u zelf aan veiligheid kunt doen Maak kans op een gratis Veilig Wonen pakket voor uw woning! Kijk snel op blz. 6 VEILIG WONEN EN LEVEN VEILIG WONEN IS BEWUST WONEN De laatste jaren

Nadere informatie

Mij overkomt het niet, er is niets te halen in Weesp!

Mij overkomt het niet, er is niets te halen in Weesp! Mij overkomt het niet, er is niets te halen in Weesp! Maarten J. van Weel Directeur Adviesburo Alma Gecertificeerd preventieadviseur van het CCV Utrecht Adviseur Keurmerk Veilig Ondernemen Adviseur Senioren

Nadere informatie

24 maart 2015. Onderzoek: Veiligheid in uw buurt

24 maart 2015. Onderzoek: Veiligheid in uw buurt 24 maart 2015 Onderzoek: Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de peilingen

Nadere informatie

Betalen voor parkeren via mobiele telefoon. Bel- en sms parkeren in Oosterhout

Betalen voor parkeren via mobiele telefoon. Bel- en sms parkeren in Oosterhout Betalen voor parkeren via mobiele telefoon Bel- en sms parkeren in Oosterhout Bezoekers van het Oosterhoutse centrum kunnen betalen voor parkeren via de mobiele telefoon. Met bel- en sms parkeren betalen

Nadere informatie

Politie Gemert-Bakel Ad Rijnen, Wijkagent Bakel, Milheeze, De Rips. Welkom. Dorpsoverleg. De Rips

Politie Gemert-Bakel Ad Rijnen, Wijkagent Bakel, Milheeze, De Rips. Welkom. Dorpsoverleg. De Rips Politie Gemert-Bakel Ad Rijnen, Wijkagent Bakel, Milheeze, De Rips Welkom Dorpsoverleg De Rips 1 De mens lijdt het meest door de dingen die hij vreest Praktische tips en informatie wat te doen bij overlastsituaties

Nadere informatie

Senioren & veiligheid. Wat u zelf aan veiligheid kunt doen

Senioren & veiligheid. Wat u zelf aan veiligheid kunt doen Senioren & veiligheid Wat u zelf aan veiligheid kunt doen Veilig wonen en leven Veilig wonen is bewust wonen Veiligheid is een onderwerp dat veel in de belangstelling staat. Als u alle berichten in de

Nadere informatie

Kerst editie Vereniging Huurdersplatform WOONopMAAT Nieuwsbrief, 6d d e e jaargang, nr. 11, december 2014

Kerst editie Vereniging Huurdersplatform WOONopMAAT Nieuwsbrief, 6d d e e jaargang, nr. 11, december 2014 Kerst editie Vereniging Huurdersplatform WOONopMAAT Nieuwsbrief,, 6 ddee jaargang,, nr.. 11,, december 2014 Beste leden / huurders, Allereerst wil ik u namens het gehele team fijne feestdagen toewensen,

Nadere informatie

EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN

EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN Wonen is meer dan een dak boven je hoofd. Prettig wonen doe je ook in een schone veilige woonomgeving. De Veenendaalse Woningstichting (VWS) wil graag dat

Nadere informatie

In 2008 is de heer Frans van der Put gestopt met zijn werkzaamheden als secretaris en is opgevolgd door Piet Feenstra.

In 2008 is de heer Frans van der Put gestopt met zijn werkzaamheden als secretaris en is opgevolgd door Piet Feenstra. Nieuwsbrief maart 2009 nr.1. Inhoud: 1. Algemene ledenvergadering op 26 maart 2009 2. POPEL Jaarverslag 2008 3. Energielabel 4. Hennink Service-abonnement C.V.- installatie 5. SIMA Service abonnement C.V.-installatie

Nadere informatie

Met o.a. de UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING 21 april 2016

Met o.a. de UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING 21 april 2016 Met o.a. de UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING 21 april 2016 Vereninging Huurdersplatform WOONopMAAT Niieuwsbriief,, 8 sst tee jjaargang,, nr.. 15,, apriill 2016 Voorwoord We staan aan de vooravond

Nadere informatie

Onderzoek Babbeltrucs

Onderzoek Babbeltrucs Onderzoek Babbeltrucs Rapportage 6 februari 2014 Over dit onderzoek Aan het onderzoek deden 27.756 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee. Het onderzoek vond plaats van 21 januari tot 3 februari 2014.

Nadere informatie

Armoede en de rol van corporaties vanuit huurdersperspectief

Armoede en de rol van corporaties vanuit huurdersperspectief Armoede en de rol van corporaties vanuit huurdersperspectief kennisbijeenkomst Tympaan 24 juni 2015 Voostellen Henk Tegels Consulent Vereniging Nederlandse Woonbond htegels@woonbond.nl Onderwerpen 1. Ontstaan

Nadere informatie

Voorkom diefstal uit woning

Voorkom diefstal uit woning Voorkom diefstal uit woning Wijkagent Joanne Kodde Joanne Kodde 0900-8844 Werkzaamheden Eerste aanspreekpunt Langslepende problematiek Netwerk Projecten 2 Cijfers s Heer Arendskerke Woninginbraken in 2015?

Nadere informatie

Voorwoord. Investeren in fijn wonen. Inbraak? Het zal je maar gebeuren! Resultaten onderzoek : Hoe tevreden bent u over uw woning

Voorwoord. Investeren in fijn wonen. Inbraak? Het zal je maar gebeuren! Resultaten onderzoek : Hoe tevreden bent u over uw woning 2 NWS Magazine nr. 3 3 Resultaten onderzoek : Hoe tevreden bent u over uw woning Voorwoord Investeren in fijn wonen Als u dit leest zijn de voorbereidingen voor de Uitbreiding dienstverlening begroting

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Huurdersplatform de dato 21 april 2010

Notulen Algemene Ledenvergadering Huurdersplatform de dato 21 april 2010 ~ 1 ~ Beverwijk, 30 april 2010 Notulen Algemene Ledenvergadering Huurdersplatform de dato 21 april 2010 Aanwezig: Het bestuur Huurdersplatform: Fred Koops (voorzitter), Lars Witkamp, Annette de Leeuw,

Nadere informatie

Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer 112 gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 39

Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer 112 gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 39 NOODNUMMER Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 9 De volgende vragen gaan over de LAATSTE keer dat u belde om de

Nadere informatie

Wie waakt als je slaapt? Rookmelders laten je niet stikken!

Wie waakt als je slaapt? Rookmelders laten je niet stikken! Wie waakt als je slaapt? Rookmelders laten je niet stikken! 1 Brand! Je moet er niet aan denken dat je op een nacht wakker schrikt omdat er brand is. De paniek die dan uitbreekt. Hoe breng je jezelf, je

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Uitnodiging Jaarvergadering. Aan:

Nieuwsbrief. Uitnodiging Jaarvergadering. Aan: Nieuwsbrief Uitnodiging Jaarvergadering Aan: Mededeling Leden Ons leden aantal is niet groot we zouden best meer leden kunnen gebruiken Weet u nog mensen die belangstelling hebben of lid willen worden.

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst Veilig thuis

Voorlichtingsbijeenkomst Veilig thuis Voorlichtingsbijeenkomst Veilig thuis Woningoverval Babbeltruc Inbraak Ouderenmishandeling Voorlichtingsbijeenkomst Veilig thuis Babbeltruc: Afleidingsmanoeuvre om een diefstal ongemerkt te laten plaatsvinden

Nadere informatie

10 Essentiële Tips Om Koolmonoxide Vergiftiging Te Voorkomen

10 Essentiële Tips Om Koolmonoxide Vergiftiging Te Voorkomen 10 Essentiële Tips Om Koolmonoxide Vergiftiging Te Voorkomen Inleiding Uit recent onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid is gebleken dat steeds meer ongevallen met koolmonoxide gebeuren bij moderne

Nadere informatie

Belangrijke data. Informatieavond. Groepsvorming

Belangrijke data. Informatieavond. Groepsvorming NUMMER 2 JAARGANG 33 21 september 2018 Belangrijke data 24 september Schoolreis groep 7 Groep 6 Thijssenshof 18.30-19.30 uur Informatie avond Bavolab 19.30-20.30 uur Informatieavond Trainingslab 25 september

Nadere informatie

Highlights onderzoek Veiligheid

Highlights onderzoek Veiligheid Highlights onderzoek Veiligheid In opdracht van Feenstra Datum 18 januari 2017 Doelgroep NL representatief 21+ Weging De steekproef is gewogen naar Gouden Standaard op de variabelen leeftijd, geslacht,

Nadere informatie

Clinic Observeren en signaleren Oplettende burgers van Weesp, als actieve partners in opsporing!

Clinic Observeren en signaleren Oplettende burgers van Weesp, als actieve partners in opsporing! Clinic Observeren en signaleren Oplettende burgers van Weesp, als actieve partners in opsporing! Wat kunt U deze avond verwachten? Afwijkend gedrag herkennen, Een verdachte situatie herkennen, Situaties

Nadere informatie

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n Algemeen Gebruikte afkortingen OV = Oudervereniging De Keizerskroon OV-bestuur = Bestuur Oudervereniging De Keizerskroon MR =

Nadere informatie

Babbeltrucs en Financiële Uitbuiting. Senioren & Veiligheid

Babbeltrucs en Financiële Uitbuiting. Senioren & Veiligheid Babbeltrucs en Financiële Uitbuiting Senioren & Veiligheid Maatschappelijke ontwikkelingen Dubbele vergrijzing: Grote toename van ouderen en ouderen worden ouder Toename aantal alleenstaande ouderen Toename

Nadere informatie

LIPS Control. Eén sleutel voor uw gehele huis. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

LIPS Control. Eén sleutel voor uw gehele huis. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions LIPS Control Eén sleutel voor uw gehele huis ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Alle deuren open met één sleutel Bent u uw enorme sleutelbos ook zo beu? LIPS Control maakt korte metten

Nadere informatie

Met een veilig gevoel van huis? Deur op slot. Een goed begin!

Met een veilig gevoel van huis? Deur op slot. Een goed begin! Met een veilig gevoel van huis? Deur op slot. Een goed begin! 50% van de inbraken kunt u eenvoudig voorkomen. 90% van de inbraken gebeurt door gelegenheidsinbrekers. 95% minder kans op inbraak? Lees deze

Nadere informatie

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel.

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel. Vraag Informeren en betrekken Hoe informeren jullie bewoners? Hoe worden de bewoners betrokken? Hoeveel invloed hebben de bewoners? Wanneer vinden de bijeenkomsten plaats? Wat wordt er besproken tijdens

Nadere informatie

Vraag en antwoorden project Veilig Verwarmen

Vraag en antwoorden project Veilig Verwarmen Vraag en antwoorden project Veilig Verwarmen versie: 27 oktober 2014 VRAGEN OVER HET WAAROM VAN DIT PROJECT Waarom vervangt Ymere alle open verbrandingstoestellen in haar huurwoningen door een cv-installatie?

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2012

Nieuwsbrief oktober 2012 Nieuwsbrief oktober 2012 Jaargang 4 nummer 2 Stichting Landelijk Huurders Platform Voorwoord Wist u dat: Naar aanleiding van de uitkomsten van onze regiobijeenkomst hebben wij besloten u in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Woningcontrole brandveiligheid

Woningcontrole brandveiligheid Woningcontrole brandveiligheid De woningcontrole brandveiligheid (Home-Safety-Check) werd door de brandweer ontwikkeld om bewoners bewust te maken van de gevaren van brand en de preventieve maatregelen

Nadere informatie

Vereniging Huurdersplatform WOONopMAAT

Vereniging Huurdersplatform WOONopMAAT Nieuwsbrief, 1 e jaargang, nr. 2, oktober2009 Vereniging Huurdersplatform WOONopMAAT Beste leden Op het moment dat ik dit voorwoord schrijf is de redactiecommissie met grote voortvarendheid aan de gang

Nadere informatie

WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt. Muiderberg

WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt. Muiderberg WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt Muiderberg Welkom Wat is WhatsApp? Het doel van WhatsApp- buurtpreventie. Georganiseerde WhatsApp-groepen.

Nadere informatie

Enquête woonlasten Huurdersvereniging Oisterwijk

Enquête woonlasten Huurdersvereniging Oisterwijk Enquête woonlasten Huurdersvereniging Oisterwijk 20 november 2013 Inhoudsopgave 1. Achtergrond en doel onderzoek (3) Tussen haakjes het dianummer 5. Isolatie en kwaliteit van de woning (23) 2. Conclusies

Nadere informatie

Verslag. Gerard van de Ven (directeur) Henk Voerman (manager Woondiensten) Caroline Bredeweg (notuliste) Zie presentielijst

Verslag. Gerard van de Ven (directeur) Henk Voerman (manager Woondiensten) Caroline Bredeweg (notuliste) Zie presentielijst Verslag Vergadering Locatie Datum Aanwezig Jaarvergadering Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen De Kiekmure in Harderwijk Woensdag 7 april 2010, aanvang 19.30 uur Miranda Verweij (voorzitter), Dick

Nadere informatie

Samenvatting resultaten huurdersonderzoek

Samenvatting resultaten huurdersonderzoek Samenvatting resultaten huurdersonderzoek Inleiding Het huidige ondernemingsplan van Het Gooi en Omstreken loopt tot eind 2017. De voorbereidingen voor het nieuwe ondernemingsplan zijn daarom in volle

Nadere informatie

Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012

Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012 Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012 Aanwezig: Huurdersvereniging Brummen: De heer B. van Boven, mevrouw E. Groot, mevrouw B. ten Hoeve, de

Nadere informatie

Een bewonerscommissie starten, hoe doe ik dat?

Een bewonerscommissie starten, hoe doe ik dat? Een bewonerscommissie starten, hoe doe ik dat? Nieuwezijds Voorburgwal 21- I 1012 RC Amsterdam tel. 020-625 80 46 e-mail: info@huurdersymere.amsterdam website: www.huurdersymere.amsterdam Huurders Ymere

Nadere informatie

Huurdersraadpleging. Huurdersvereniging Accio. Versie 2 16 november 2018 Jurriën Schuurman. Huurdersraadpleging Huurdersvereniging Accio

Huurdersraadpleging. Huurdersvereniging Accio. Versie 2 16 november 2018 Jurriën Schuurman. Huurdersraadpleging Huurdersvereniging Accio Huurdersraadpleging Huurdersvereniging Accio Versie 2 16 november 2018 Jurriën Schuurman 1 uitgever Woonbond Kennis- en Adviescentrum Postbus 17789 1001 AD Amsterdam 020-551 77 00 info@wka-centrum.nl www.wka-centrum.nl.nl

Nadere informatie

Veiligheid en burgerparticipatie

Veiligheid en burgerparticipatie Veiligheid en burgerparticipatie Afdeling Onderzoek & Statistiek, december 2018 Iedereen vindt prettig wonen belangrijk. Dat begint bij een veilig huis, een veilige straat en een veilige buurt. Daar dragen

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers,

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers, Nieuwsbrief TC Groot Driene Jaargang 2017 Nummer 09 november Van de voorzitter. Beste medetennissers, We kijken al weer vooruit naar het nieuwe jaar. De nieuwjaarsreceptie is op 14 januari 2018 van 15:00

Nadere informatie

Koolmonoxide, een ware sluipmoordenaar in huis

Koolmonoxide, een ware sluipmoordenaar in huis Koolmonoxide, een ware sluipmoordenaar in huis Hoe wapent u zich ertegen? De afgelopen jaren is gemiddeld bijna één persoon per maand in Nederland overleden door koolmonoxidevergiftiging. Een meervoud

Nadere informatie

Enquête woonlasten Lefier. 26 november 2013 1

Enquête woonlasten Lefier. 26 november 2013 1 Enquête woonlasten Lefier 26 november 2013 1 Inhoudsopgave 1. Achtergrond en doel onderzoek (3) 4. Woonlasten, inkomen en armoede (9) 2. Conclusies (5) 5. Betaalbaarheid (37) 3. Methoden en opzet (7) 6.

Nadere informatie

Ventilatie van woningen

Ventilatie van woningen Ventilatie van woningen Ventileren betekent: Verse buitenlucht naar binnen, Vervuilde binnenlucht naar buiten! Goed ventileren is 24 uur per dag ventileren 13 december 2012 Veel gestelde vragen zijn: Kan

Nadere informatie

De artikelen op deze pagina kunt u overigens ook altijd digitaal raadplegen op onze website: http://www.oosterhout.nl/nieuws/artikelen-weekblad/

De artikelen op deze pagina kunt u overigens ook altijd digitaal raadplegen op onze website: http://www.oosterhout.nl/nieuws/artikelen-weekblad/ Bekendmakingen via e-mail ontvangen? Wist u dat u de bekendmakingen op deze pagina ook wekelijks per e- mail kunt ontvangen? U kunt zelf bepalen welke bekendmakingen u wenst te ontvangen, door een postcodegebied

Nadere informatie

Geachte bewoner(s) van dit adres,

Geachte bewoner(s) van dit adres, Uw brief / kenmerk : Maarssen : Ons kenmerk : 1682 Verzonden : 1 mei 2010 Behandeld door : Mw. D. Lenten Telefoonnummer : 0346-594358 Afdeling : BMO Onderwerp : Aanbod hang- en sluitwerk Geachte bewoner(s)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Van de voorzitter.

Nieuwsbrief 4. Van de voorzitter. Nieuwsbrief 4 Van de voorzitter. Sinterklaas is al bijna weer het land uit en menigeen is al weer druk met de voorbereidingen voor Kerst. Zoals in de vorige nieuwsbrieven te lezen was is er ook dit jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni In deze editie: Zomernieuwsbrief. Inbraken in kelderboxen

Nieuwsbrief juni In deze editie: Zomernieuwsbrief. Inbraken in kelderboxen Nieuwsbrief juni 2016 In deze editie: -Inbraken in kelderboxen -Invoering woningwet 2015 -Zomerborrel 23 juni! -Speelplaatsen in onze buurt -Stukje Geschiedenis -Digitale nieuwsbrief stopt -Reminder contributie

Nadere informatie

Whitepaper. Veiligheid begint bij weten wat je doet

Whitepaper. Veiligheid begint bij weten wat je doet Whitepaper Veiligheid begint bij weten wat je doet Veiligheid begint bij weten wat je doet Onoplettendheid en onwetendheid. Zo n tachtig procent van de veiligheidsrisico s in het midden- en kleinbedrijf

Nadere informatie

brandweer gooi en vechtstreek Brandveiligheid Samen onze zorg

brandweer gooi en vechtstreek Brandveiligheid Samen onze zorg brandweer gooi en vechtstreek Brandveiligheid Samen onze zorg Inhoud Maak een vluchtplan................ 4 Veilig omgaan met elektriciteit en apparatuur........................ 6 Veilige gasinstallaties................

Nadere informatie

Agenda Ledenvergadering

Agenda Ledenvergadering Almere, 10 februari 2015. 1. Opening vergadering Remco (voorzitter) opent de vergadering. 2. Mededelingen. Er is een overzicht beschikbaar van de Bestuursactiviteiten welke het afgelopen jaar plaats hebben

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

Zonder zorgen op vakantie

Zonder zorgen op vakantie 1 Zonder zorgen op vakantie Satis Beveiliging Madelief 49 Haastrecht T: 0182 765 039 E: info@satis-beveiliging.nl www.satis-beveiliging.nl De vakantie periode is voor veel inbrekers de gelegenheid om rustig

Nadere informatie

IN GESPREK OVER STANDVAST WONEN

IN GESPREK OVER STANDVAST WONEN IN GESPREK OVER STANDVAST WONEN Verslag van bewonersbijeenkomsten voor huurders van Standvast Wonen maart 2017 Druk bezette avonden D n Bogerd Druten De Zaak Beuningen Takenhofplein 3 Nijmegen Meer invloed

Nadere informatie

TOP! JIJ DOORSTOND DE VUURPROEF! JE HEBT JE LIDMAATSCHAP VERDIEND VAN DE CLUB VAN 1-1-2

TOP! JIJ DOORSTOND DE VUURPROEF! JE HEBT JE LIDMAATSCHAP VERDIEND VAN DE CLUB VAN 1-1-2 TOP! JIJ DOORSTOND DE VUURPROEF! JE HEBT JE LIDMAATSCHAP VERDIEND VAN DE CLUB VAN 1-1-2 GEFELICITEERD! JIJ BENT NU GETRAIND IN HET HERKENNEN EN BESTRIJDEN VAN BRANDGEVAAR. DAT IS EEN GEWELDIGE WINST VOOR

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Buurtvereniging Roderweg. Manege Rekkendonken 5 februari 2015

Algemene Ledenvergadering Buurtvereniging Roderweg. Manege Rekkendonken 5 februari 2015 Algemene Ledenvergadering Buurtvereniging Roderweg Manege Rekkendonken 5 februari 2015 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Notulen jaarvergadering 2014 4. Jaarverslag van de secretaris 5. Verslag kascommissie

Nadere informatie

WELKOM. 22 april 2015

WELKOM. 22 april 2015 WELKOM 22 april 2015 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Voorstelling bestuursleden 4. Goedkeur Statuten en huishoudelijk reglement 5. Vaststellen bijdrage 6. Begroting 7. Aanstellen Kascommissie 8. Vesteda

Nadere informatie

Activiteitenplan 2018 Huurdersbelangenvereniging de Alliantie Amersfoort

Activiteitenplan 2018 Huurdersbelangenvereniging de Alliantie Amersfoort Activiteitenplan 2018 Huurdersbelangenvereniging de Alliantie Amersfoort HBVA-AMERSFOORT SNEEUWUIL 85 3815XS AMERSFOORT TEL:033-4653164 SECR@VERENIGINGHUURDERSBELANGEN.NL WWW.VERENIGINGHUURDERBSELANGEN.NL

Nadere informatie

Welkom bij inloopcafé De Happy Gentiaan, 1 April Themaborrel: Buurtpreventie en veiligheid

Welkom bij inloopcafé De Happy Gentiaan, 1 April Themaborrel: Buurtpreventie en veiligheid Welkom bij inloopcafé De Happy Gentiaan, 1 April 2016 Themaborrel: Buurtpreventie en veiligheid 1 Inloopcafé De Happy Gentiaan 2016 Doel: informele buurtborrel voor (buurt)contacten en buurtthema s Datum:

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten. Telefoon: (0592) Website:

Nieuwsbrief januari Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten. Telefoon: (0592) Website: Januari t/m april 2017 Verspreiding: 840 huis aan huis Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten. Telefoon: (0592)245 924 Email:info@impuls-welzijn.nl Website: www.impuls-welzijn.nl Het jaar 2016 zit er al weer op

Nadere informatie

Welke modus operandi (MO) worden gebruikt bij woninginbraken en wat houden deze in?

Welke modus operandi (MO) worden gebruikt bij woninginbraken en wat houden deze in? Welke modus operandi (MO) worden gebruikt bij woninginbraken en wat houden deze in? Uit de analyse blijkt dat in de buurtpreventie gebieden de meest gebruikte MO (inbraak methode) openbreken is. Er zijn

Nadere informatie

VERSLAG VIERDE ALGEMENE LEDENVERGADERING HUURDERVERENIGING INTERWHERE, D.D. 13 MAART 2017

VERSLAG VIERDE ALGEMENE LEDENVERGADERING HUURDERVERENIGING INTERWHERE, D.D. 13 MAART 2017 VERSLAG VIERDE ALGEMENE LEDENVERGADERING HUURDERVERENIGING INTERWHERE, D.D. 13 MAART 2017 Onderwerp : Verslag van de Algemene Ledenvergadering van Huurdersvereniging InterWhere. Aanwezig : Het bestuur,

Nadere informatie

Nieuwsbrief april G&B - Liemers

Nieuwsbrief april G&B - Liemers Bekijk de webversie Nieuwsbrief april G&B - Liemers Beste lezers, Op maandag 9 april a.s. houden wij weer onze Algemene Leden Vergadering (ALV), waarbij onze leden van harte zijn uitgenodigd. Vanaf 20.15

Nadere informatie

Wanneer zijn zonnepanelen voor huurders interessant en hoe moet Acantus zonnepanelen inzetten, zodat het voor huurders en Acantus aantrekkelijk is?.

Wanneer zijn zonnepanelen voor huurders interessant en hoe moet Acantus zonnepanelen inzetten, zodat het voor huurders en Acantus aantrekkelijk is?. Onderwerp: reactie op advies HAG Zonnepanelen Bijlage: reactie op deelvragen Geachte heer, mevrouw, In september is de eerste huurdersadviesgroep (HAG) van Acantus gestart. U heeft deelgenomen aan deze

Nadere informatie

Woon veiliger met het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Woon veiliger met het Politiekeurmerk Veilig Wonen Woon veiliger met het Politiekeurmerk Veilig Wonen Een veilig huis in een veilige wijk. Dat geeft een veilig gevoel. Zo vanzelfsprekend als het lijkt is het niet. De laatste jaren is het steeds veiliger

Nadere informatie