Versienotities voor de klant Color Controller E-3300/E-5300

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Versienotities voor de klant Color Controller E-3300/E-5300"

Transcriptie

1 Versienotities voor de klant Color Controller E-3300/E-5300 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij alle gebruikers bekend is voordat u doorgaat met de installatie. OPMERKING: De term E-3300/E-5300 verwijst in dit document naar de Color Controller E-3300/E De term kopieermachine verwijst in dit document naar de hoofdapparaat van de kopieermachine. Instelling Zomertijd en wintertijd In het gedeelte Datum en tijd onder Algemene instellingen in WebTools > Configure is de optie Klok automatisch aanpassen aan zomertijd/wintertijd altijd ingeschakeld en deze kan niet worden gewijzigd. Vertraging bij opstarten van de E-3300/E-5300 Bij het opstarten van de E-3300/E-5300 wordt een controle van de vaste schijf uitgevoerd. Als er veel bestanden op de vaste schijf zijn opgeslagen, neemt het opstarten van de E-3300/E-5300 meer tijd in beslag. U kunt onnodige bestanden van de vaste schijf verwijderen om de opstarttijd te beperken. Instelling Maximumaantal ingangen in LDAP-zoekopdracht Als u een LDAP-server inschakelt en Maximumaantal ingangen instelt op 0, is het aantal ingangen onbeperkt, of is dit beperkt tot het maximumaantal dat is opgegeven op de LDAP-server. Als u Maximumaantal ingangen instelt op een aantal groter dan 0, levert een LDAP-zoekopdracht voor elke ingang twee resultaten op (een voor de gebruikers en een voor de groep). Reservekopie maken en terugzetten Wanneer u de functie Reservekopie maken en terugzetten in Hot Folders gebruikt, moet u zich aanmelden als beheerder om er zeker van te zijn dat u schrijfbevoegdheid voor de doelmap hebt. Weergegeven naam en adres van adresboek Hoewel de maximumlengte voor Weergegeven naam en adres 80 tekens is, kunt u meer dan 81 tekens invoeren wanneer u via een opdracht een adres toevoegt aan een adresboek op de E-3300/E Er wordt geen foutbericht weergegeven. FTP-proxyinstellingen bewerken Als u in Remote Scan in Mac OS X de proxyinstellingen bewerkt in de FTP-instellingen om de optie Gebruik de standaardpoort uit te schakelen, wordt de cursor zowel in het veld Proxy-gebruikersnaam als in het veld Proxy-wachtwoord actief. Klik in een ander veld om de actieve cursor te verplaatsen Electronics For Imaging 23 maart * *

2 Pagina 2 Grote bestanden downloaden naar WebTool Documenten Wanneer u een groot bestand (1 GB of groter) downloadt naar WebTool Documenten, wordt het bericht De service Mijn Documenten is buiten werking weergegeven. U kunt dit probleem vermijden door grote bestanden te downloaden via Fiery Bridge. Lengte van gebruikersnaam Een gebruikersnaam die u invoert in Gebruikers en groepen in Configure moet tussen 1 en 64 tekens lang zijn, hoewel in andere toepassingen, zoals het printerstuurprogramma, mogelijk meer dan 64 tekens in het tekstveld Gebruikersnaam zijn toegestaan. Gebruikersnamen met LDAP ingeschakeld Wanneer LDAP is ingeschakeld, voert u LDAP-gebruikersnamen in WebTool Configure in met als eerste de domeinnaam, gevolgd door de gebruikersnaam. Als de gebruikersnaam bijvoorbeeld JaapSmit is en het domein is EFI, moet de gebruiker EFI\JaapSmit invoeren. Als de gebruikersnaam niet wordt geaccepteerd in deze indeling, bijvoorbeeld wanneer u zich aanmeldt bij Fiery Remote Scan, moet de gebruiker de gebruikersnaam invoeren zonder het domein, bijvoorbeeld JaapSmit. Standaardinstellingen niet hersteld met knop Standaard Wanneer u klikt op de knop Standaard in PostScript-printerstuurprogramma s en in Taakeigenschappen in Command WorkStation, worden de standaardwaarden van bepaalde afdrukopties niet hersteld. ICC-profielen installeren en verwijderen in Windows Als u in Windows Vista met de rechtermuisknop klikt op een ICC-profiel dat is geïnstalleerd in C:\WINDOWS\system32\spool\drivers\color, wordt Profiel installeren weergegeven in het snelmenu, terwijl het profiel al is geïnstalleerd. Als u in Windows XP met de rechtermuisknop klikt op een ICC-profiel dat is geïnstalleerd in C:\WINDOWS\system32\spool\drivers\color en Profiel verwijderen kiest in het snelmenu, wordt het ICC-profiel niet verwijderd. U moet het bestand handmatig verwijderen. Afdrukken Afdrukken op verschillende media Als u een taak afdrukt waarvoor het opgegeven medium in geen van de laden is geplaatst en vervolgens de specifieke lade op het scherm van de kopieermachine selecteert wanneer u door de kopieermachine wordt gevraagd het medium te plaatsen, worden alle exemplaren van de taak door de kopieermachine afgedrukt. Gebruikersauthenticatie voor de E-3300/E-5300 Als de E-3300/E-5300 is geconfigureerd voor gebruikersauthenticatie en u drukt een kleurendocument af in Kleurmodus als een gebruiker met alleen afdrukprivileges voor zwart-wit, wordt het document afgedrukt in zwart-wit.

3 Pagina 3 Alternatieve lade moet dezelfde invoerrichting hebben De E-3300/E-5300 schakelt niet naar een alternatieve lade (wanneer bijvoorbeeld het papier in de huidige lade op is) als het papier in de alternatieve lade niet in dezelfde richting wordt ingevoerd als de huidige lade, zelfs als het papierformaat en papiertype gelijk zijn. Taakeigenschappen en Pagina s per vel Op het tabblad Opmaak van het Taakeigenschappen worden de instellingen voor Pagina s per vel grijs weergegeven, behalve 1, maar kunt u een niet-beschikbare instelling selecteren. Als u klikt op OK in het dialoogvenster dat wordt weergegeven, wordt de instelling niet langer grijs weergegeven. 180 roteren en afdrukstand U kunt de optie 180 roteren alleen inschakelen als u Afdrukstand instelt op Liggend. Booklet Maker, Combineren en N per vel/pagina s per vel Voor taken die gebruik maken van Booklet Maker, Combineren of N per vel/pagina s per vel (behalve 1 per vel), worden alle pagina s ingeslagen na het verwerken. Voor grote taken kan het enige tijd duren voordat het afdrukken begint. Lijst Activiteit Als meerdere taken in Command WorkStation de status Bezig met afdrukken hebben en u annuleert een van de taken door met de rechtermuisknop te klikken op de taak in de lijst Activiteit, wordt mogelijk de verkeerde taak geannuleerd. Annuleer in plaats hiervan de taak vanuit het gebied Actieve taken (klik met de rechtermuisknop op de taak en kies Annuleren). Boekje met gemengde afdrukstand Als u via instellingen voor boekjes een document afdrukt dat zowel staande als liggende pagina s bevat, wordt de afdrukstand van sommige pagina s in de uitvoer mogelijk niet juist afgedrukt. Documenten verwijderen in documentenserver Verwijder tijdens het afdrukken geen documenten die zijn opgeslagen in de documentenserver. Gemengde media Wanneer de optie Gemengde media is ingesteld voor een verwerkte afdruktaak, heeft het wijzigen van de taakeigenschappen tot gevolg dat de taak opnieuw wordt verwerkt, ook als het opnieuw verwerken normaal niet nodig is voor dit type wijziging, bijvoorbeeld bij het wijzigen van het aantal afdrukken.

4 Pagina 4 Dubbelzijdig afdrukken en afdrukstand In toepassingen die een PPD gebruiken, zoals Adobe PageMaker, worden de gegevens mogelijk niet afgedrukt in de geselecteerde afdrukstand als de afdrukstand is ingesteld op Liggend en dubbelzijdig afdrukken is geselecteerd. Ga als volgt te werk als u dubbelzijdige documenten met liggende afdrukstand wilt afdrukken. DUBBELZIJDIGE DOCUMENTEN MET LIGGENDE AFDRUKSTAND AFDRUKKEN 1 Open het dialoogvenster Printerinstellingen van de toepassing. 2 Stel de optie Afdrukstand negeren in op de afdrukstand van de taak die u wilt afdrukken. 3 Druk het document af. OPMERKING: U kunt ook Command WorkStation gebruiken om de afdrukeigenschappen van de taak te openen. Stel Afdrukstand negeren op het tabblad Opmaak in op de afdrukstand van de taak. Adobe Acrobat In Adobe Acrobat 7 en 8 en in Reader 7 en 8 worden sommige gegevens mogelijk niet afgedrukt als de optie Pagina-schalen is ingesteld op Verkleinen tot afdrukbaar gebied en het selectievakje Automatisch roteren en centreren is ingeschakeld. U kunt dit probleem vermijden door het printerstuurprogramma te openen en voor het afdrukken de optie Passend schalen op het tabblad Opmaak te selecteren. Onjuist papierverzoek Als u een taak afdrukt met papierformaat 8x10 SEF, afdrukstand Staand en perforeerpositie Links of Rechts, wordt een foutbericht weergegeven met het verzoek papier van 8x10 LEF te plaatsen, wat een niet-ondersteunde combinatie van papierformaat en invoerrichting oplevert. Het foutbericht zou moeten melden dat de perforeerpositie ongeldig is voor de taak. 2 per vel SEF met nieten Als u een taak met 2 per vel afdrukt op SEF-papier met de optie Nieten ingesteld op Linksboven auto, wordt de taak Rechtsboven verticaal geniet. Als u dezelfde taak afdrukt met de optie Nieten ingesteld op Rechtsboven auto, wordt de taak Rechtsonder schuin geniet. Deze resultaten komen mogelijk niet overeen met de afbeelding in Taakeigenschappen voor de nietpositie. Taakeigenschappen en PDF v1.7 Als u de taakeigenschappen van een PDF v1.7-taak weergeeft, is de instelling Papierformaat leeg. Dit gebeurt niet bij een PDF v1.6-taak. Tekst blanco pagina afdrukken werkt niet In Impose werkt de optie Tekst blanco pagina afdrukken niet juist. De tekst die u opgeeft, wordt niet afgedrukt.

5 Pagina 5 Maximumlengte taaknaam voor SeeQuence Impose In SeeQuence Impose mag de taaknaam mag niet langer zijn dan 132 tekens. Anders wordt Impose mogelijk niet gestart voor de taak. PDF v1.7-taken In de taaklijsten in Command WorkStation worden het paginaformaat en het aantal pagina s voor een PDF v1.7-taak niet weergegeven. Taken afdrukken wanneer capaciteit van vaste schijf ontoereikend is Wanneer de beschikbare ruimte op de vaste schijf van de E-3300/E-5300 onvoldoende is, functioneert het systeem mogelijk niet normaal. Controleer de beschikbare ruimte op de vaste schijf vanaf het scherm van de kopieermachine of vanuit Command WorkStation en zorg dat voldoende geheugen beschikbaar is. Als de beschikbare ruimte op de vaste schijf onvoldoende is en het systeem niet normaal functioneert, schakelt u de kopieermachine en de E-3300/E-5300 uit en weer in en verwijdert u vervolgens overbodige afdruktaken die op de vaste schijf zijn opgeslagen. Acrobat PDF-taken met ingevoegde blanco pagina s afdrukken Wanneer u een liggende PDF-taak afdrukt die vóór pagina 1 een ingevoegde blanco pagina bevat, wordt de taak afgedrukt met staande afdrukstand en wordt deze mogelijk niet juist geniet. Dit is een bekend probleem met Adobe Acrobat 8 en 9. In Acrobat 8 en 9 wordt de afdrukstand ingesteld op Staand, zelfs als u de afdrukstand van het document in de pagina-instelling van Acrobat wijzigt in Liggend. In Acrobat 10 wordt de waarde voor de afdrukstand juist ingesteld op Liggend. Als u een taak juist instelt op Liggend in de pagina-instelling van Acrobat, is de ingevoegde blanco pagina vóór pagina 1 Liggend en wordt de taak juist afgedrukt. Eigenschappen van taken in wachtrijen Wanneer u in Command WorkStation de taakeigenschappen weergeeft van taken in de wachtrij waarvoor het papier is opgegeven als het aangepaste papierformaat, worden de breedte en hoogte van het papierformaat mogelijk niet juist weergegeven. Het bestand wordt echter normaal afgedrukt. Telling bij kleurendruk Ook wanneer u afdrukt met slechts één kleur, bijvoorbeeld magenta, telt de E-3300/E-5300 dit mogelijk als vier kleuren. Als u per afzonderlijke kleur (C, M, Y, K) wilt tellen, stelt u de optie Afdrukken volgens kleurselectie in om de kleur(en) te selecteren.

6 Pagina 6 FreeForm en Impose ALLEEN VOOR JAPANSE VERSIE: Wanneer u een FreeForm-taak inslaat (master plus variabele gegevens) en vervolgens de verwerkte en geblokkeerde versie van de taak weergeeft in Voorbeeld, worden Japanse tekens vervormd weergegeven. Dit is een bekend probleem met Adobe Acrobat. Lade-uitlijning met afwerkingsopties Lade-uitlijning werkt niet zoals verwacht wanneer de niet- of perforeerpositie is ingesteld op de rechterkant of wanneer vouwen is ingesteld op Z-vouw. Aangepast paginaformaat afdrukken vanuit Microsoft Word 2003 Wanneer u het afdrukformaat in een Word 2003-bestand instelt op een aangepast paginaformaat, bevindt de inhoud zich mogelijk op een verkeerde plaats in de uitvoer. Het formaat dat is ingesteld in het dialoogvenster Pagina-instelling van Word heeft voorrang op het formaat dat is ingesteld in het printerstuurprogramma. Als u een aangepast documentformaat vanuit Word wilt afdrukken op een aangepast papierformaat, moet u Paginaformaat in het dialoogvenster Pagina-instelling van Word instellen op het aangepaste formaat dat u voor de uiteindelijke uitvoer wenst. Taak met optie N per vel afdrukken Het aantal pagina s voor een taak met de optie N per vel werkt niet juist op het scherm van de kopieermachine en in Command WorkStation. Boekje in grijswaarden afdrukken vanuit Hot Folders Wanneer u een boekje afdrukt vanuit Hot Folders met Kleurmodus ingesteld op Grijswaarden, wordt de eerste pagina afgedrukt in kleur. Standaard is Kleurmodus voor het omslag ingesteld op CMYK. U kunt dit probleem vermijden door Kleurmodus in het dialoogvenster Omslag definiëren in te stellen op Grijswaarden. Vervolgens wordt het volledige boekje afgedrukt in grijswaarden. Genest door de rug geniet boekje Als u een genest door de rug geniet boekje afdrukt, wordt het boekje samengesteld uit volledige subsets (u stelt de grootte van een subset in via Aantal vellen in een subset). Hierdoor kunnen blanco pagina s worden toegevoegd aan het einde van het boekje, afhankelijk van het aantal pagina s in het document. Ingeslagen PDF-bestanden Ingeslagen PDF-bestanden worden mogelijk niet goed afgedrukt wanneer u de functie Adobe PDF archiveren op schijf gebruikt. De instellingen voor dubbelzijdig afdrukken worden mogelijk niet toegepast op de taak.

7 Pagina 7 Microsoft Hotfix Als u een of meer van de volgende problemen bemerkt, neemt u contact op met Microsoft om de benodigde Hotfix toe te passen. U configureert gebruikersauthenticatie vanuit het scherm van de kopieermachine om het afdrukken van kleurentaken te beperken, maar kleurentaken worden toch afgedrukt. U drukt een taak af vanuit Microsoft Excel 2007 en de pagina s zijn blanco, terwijl dezelfde taak wel juist wordt afgedrukt vanuit Microsoft Excel Microsoft Excel Als u vanuit Excel (2003 of 2007) afdrukt naar het papierformaat A4, wordt de taak mogelijk automatisch gewijzigd in Letter-formaat. Als het formaat van de taak automatisch wordt gewijzigd, moet u de betreffende optie voor formaat wijzigen uitschakelen: Excel 2003: schakel het selectievakje Formaat zonodig wijzigen in A4/Letter op het tabblad Internationaal onder Extra > Opties uit. Excel 2007: schakel het selectievakje Inhoud aanpassen aan papierformaat A4 of 8,5x11 inch uit in het gedeelte Algemeen in Opties voor Excel > Geavanceerd. Afwerkingssets voor gemengde media met Blanco invoegen Als u afwerkingssets opgeeft voor elk hoofdstuk van een geniete taak met gemengde media en vervolgens een blanco pagina invoegt voor elk geselecteerd hoofdstuk, wordt de taak met verkeerde nietsets uitgevoerd. Invoerlade De optie Invoerlade is leeg als u Taakeigenschappen in Command WorkStation selecteert voor een taak die met standaardafdrukeigenschappen vanuit Adobe PageMaker 7 is verzonden. Adobe PageMaker Wanneer u Taakeigenschappen opent in Command WorkStation voor een taak die met PageMaker PPD is afgedrukt, worden opgegeven waarden mogelijk niet juist weergegeven. Beperkingen van de directe verbinding Taken, of informatie die verband houdt met taken, die naar de directe verbinding worden verzonden, worden niet opgeslagen op de vaste schijf. Met de directe verbinding kunnen taken of paginarasters niet worden opgeslagen op schijf. Daardoor zijn geen bewerkingen mogelijk die toegang tot de schijf vereisen. Deze bewerkingen omvatten: PDF-taken in de wachtrij plaatsen PDF-taken moeten worden opgeslagen op schijf omdat de E-3300/E-5300 directe toegang moet hebben tot het bestand. De meeste PDF-taken kunnen niet worden verwerkt als een gegevensstroom zoals PostScript. PDF-taken die naar de directe verbinding worden verzonden vanuit Command WorkStation of het printerstuurprogramma worden omgeleid naar de afdrukwachtrij.

8 Pagina 8 VDP-taken afdrukken naar de directe verbinding VDP-taken die naar de directe verbinding worden verzonden, worden omgeleid naar de afdrukwachtrij. Raadpleeg het onderdeel Variabele gegevens afdrukken in het pakket met gebruikersdocumentatie voor meer informatie. Grote taken afdrukken in omgekeerde volgorde Als u wilt afdrukken in omgekeerde volgorde, moet u de volledige taak verwerken voor het afdrukken. Grote taken sorteren Sorteren wordt niet ondersteund, om dezelfde reden als het afdrukken in omgekeerde volgorde niet wordt ondersteund. Houd er rekening mee dat de E-3300/ E-5300 automatisch Sorteren uitschakelt voor taken die worden afgedrukt naar de directe verbinding. FreeForm-taken, inclusief de volgende afdrukopties: Booklet Maker Scheidingen combineren Paginavolgorde Dubbelzijdig Sorteren Master maken Master gebruiken Scheidingspagina De functie voor scheidingspagina wordt niet ondersteund voor de E-3300/E Houd rekening met de volgende beperkingen: De scheidingspagina werkt niet juist met taken die gebruikmaken van N per vel, Boekje of Combineren. De scheidingspagina wordt met geniete taken niet uitgevoerd uit de wissellade als de standaarduitvoerlade is ingesteld op de bovenste lade. Scherm Takenlijst Als meerdere taken zijn gepland en deze taken afdruk- en kopieertaken bevatten, moet u niet het scherm Takenlijst gebruiken. Direct afdrukken Als Direct afdrukken is geselecteerd wanneer een taak bezig is met verwerken (RIP), wordt de taak via Direct afdrukken gestart nadat de eerste taak is verwerkt.

9 Pagina 9 Afdrukken vanuit Microsoft PowerPoint 2007 Wanneer u afdrukt vanuit Microsoft PowerPoint 2007 en Afdrukken hebt ingesteld op Notitiepagina s, kan het lang duren voordat de taak wordt afgedrukt. Taak met gemengde media nieten Wanneer u een taak met gemengde media per hoofdstuk niet, is het maximum aantal beschikbare pagina s 41 (of 81 voor dubbelzijdige taken). Zorg dat elk hoofdstuk minder dan 40 pagina s bevat (of 80 pagina s voor dubbelzijdige taken). Paginaopmaak beïnvloed door samengevoegd afdrukken Wanneer u in Mac OS X, Adobe InDesign CS5 of 5.5, samengevoegd afdrukken opgeeft in het tabblad Opmaak van het afdrukdialoogvenster, kan dit leiden tot een onjuiste paginaopmaak. Als u op de juiste wijze samengevoegd wilt afdrukken, geeft u de optie n per vel op in het tabblad Opmaak van Volledige eigenschappen. PDF-bestanden met transparante objecten Wanneer u een PDF-document afdrukt dat transparante objecten bevat en 16 in 1 opgeeft bij samengevoegd afdrukken in het PostScript-printerstuurprogramma, kan enig kleurverlies optreden. U kunt dit voorkomen door de transparante instelling uit te schakelen of door 9 in 1 te selecteren bij samengevoegd afdrukken. Bestanden met gemengde paginaformaten Wanneer u een taak hebt gemaakt door het scannen van een document met gemengde paginaformaten en de taak in de blokkeringswachtrij hebt geplaatst, en deze taak vervolgens blokkeert na verwerking of afdrukt vanuit Command WorkStation, wordt in de kolom Media van het taakoverzicht het standaardpaginaformaat weergegeven in plaats van Gemengd. Daarnaast wordt het document afgedrukt met het paginaformaat dat is ingesteld in de kopieermachine. Aangepaste papierformaten in Mac OS Als u in Mac OS X afdrukt vanuit het PostScript-printerstuurprogramma en een aangepast paginaformaat opgeeft, kunnen het paginaformaat dat wordt weergegeven in de lijst met voltooide taken in Command WorkStation en het paginaformaat in de kolom Media van het taakoverzicht van elkaar verschillen. Als u de taak opnieuw afdrukt, moet u controleren of het paginaformaat in de taakeigenschappen juist is voordat u afdrukt.

10 Pagina 10 Afdrukken op aangepaste paginaformaten Wanneer u vanuit een toepassing afdrukt op een aangepast paginaformaat, kan het paginaformaat dat aan de E-3300/E-5300 is doorgegeven enigszins verschillen van het formaat in de toepassing (een pagina van 89,96 mm wordt bijvoorbeeld afgedrukt als 90 mm). Als u wilt afdrukken op het formaat dat in de toepassing is opgegeven, wijzigt u het opgegeven paginaformaat in Command WorkStation > Taakeigenschappen. Printerstuurprogramma Printerstuurprogramma s voor 64-bits Windows Job Monitor wordt niet ondersteund op 64-bits Windows-besturingssystemen. Papierbron in Mac OS X In het printerstuurprogramma voor Mac OS X wordt met de optie Papierbron niet de invoerlade voor afdrukken geselecteerd. Als u de invoerlade wilt selecteren, kiest u Fiery-functies > Volledige eigenschappen en stelt u de optie Invoerlade in. Printerstuurprogramma voor Mac OS X en aantal exemplaren In het printerstuurprogramma voor Mac OS X is het veld Aantal exemplaren in het venster Taakinfo van Fiery-functies alleen-lezen. Als u het aantal exemplaren wilt wijzigen, selecteert u Aantal en pagina s in het hoofdvenster van het printerstuurprogramma (in plaats van Fiery-functies). Verkeerd uitgelijnde afbeeldingen in Mac OS X v10.5 In het venster Fiery-functies van het printerstuurprogramma voor Mac OS X v10.5 worden de afbeeldingen naast elke afdrukoptie verkeerd uitgelijnd nadat u Command WorkStation start, Command WorkStation verbergt en vervolgens klikt in het venster Fiery-functies. Deze verkeerde uitlijning heeft echter geen invloed op de functionaliteit van het printerstuurprogramma. PDF-bestanden afdrukken vanuit Acrobat Als u het PCL 6-printerstuurprogramma gebruikt om PDF-bestanden vanuit Adobe Acrobat af te drukken door Aangepast papierformaat op te geven, worden bestanden 90 graden gedraaid wanneer deze worden afgedrukt. Als u wilt dat de bestanden in de juiste richting worden afgedrukt, wisselt u de waarden voor Breedte en Lengte om voor Aangepast papierformaat in het printerstuurprogramma en drukt u vervolgens de bestanden af. In Acrobat 8 of later geeft u hetzelfde formaat op voor Document en Papier die worden weergegeven onder Voorbeeld > Samengesteld in het dialoogvenster Afdrukken.

11 Pagina 11 Acrobat-bestanden afdrukken vanuit PCL-printerstuurprogramma Als u het PCL-printerstuurprogramma gebruikt om Adobe Acrobat 8-bestanden met staande afdrukstand af te drukken vanuit de LEF-lade (invoer lange zijde), wordt de uitvoer 180 graden gedraaid. Tweerichtingscommunicatie Als geïnstalleerde opties niet worden weergegeven in Eigenschappen > tabblad Configuratie > veld Geïnstalleerde opties in het printerstuurprogramma, selecteert u Fiery-printerstuurprogramma bijwerken bij openen, klikt u op Bijwerken en klikt u vervolgens op OK. Op deze manier kan tweerichtingscommunicatie juist werken met de voorkeursinstellingen voor afdrukken. Taakvoorinstellingen Wanneer u afdrukt vanuit Adobe InDesign CS4 nadat u printerinstellingen hebt geconfigureerd in het PostScript-printerstuurprogramma, worden de instellingen mogelijk niet weergegeven. Zorg bij het afdrukken vanuit Adobe InDesign CS4 dat u het afdrukdialoogvenster opent en controleert of de afdrukopties juist zijn ingesteld. Taakeigenschappen Wanneer u afdrukt vanuit CorelDRAW Graphics Suite X4, wordt altijd de instelling voor spiegelen gebruikt die is opgegeven in CorelDRAW Graphics Suite X4 en wordt de instelling Gespiegeld die is opgegeven in het PostScript-printerstuurprogramma genegeerd. Zorg dat u instellingen voor spiegelen opgeeft in CorelDRAW Graphics Suite X4. Taakeigenschappen Met het PostScript-printerstuurprogramma in Mac OS X wordt de bestandsnaam niet weergegeven naast het wachtrijnummer in de VDP-keuzelijsten Master maken en Master gebruiken. Dit maakt deel uit van het ontwerp van het E-3300/E-5300-stuurprogramma. In het PostScript-printerstuurprogramma voor Windows en in Taakeigenschappen van Command WorkStation, zowel in Windows als Mac OS X, wordt de bestandsnaam wel weergegeven. Aantal exemplaren bij gebruik van Adobe Acrobat X In Adobe Acrobat X in Windows wordt het aantal exemplaren dat in het printerstuurprogramma is opgegeven mogelijk niet weergegeven in het afdrukdialoogvenster. Als het aantal exemplaren niet wordt weergegeven, geeft u het aantal exemplaren opnieuw op in het afdrukdialoogvenster van Adobe Acrobat X. Adobe PageMaker-bestanden met een oneven aantal pagina s afdrukken Als u een document afdrukt dat is gemaakt in Adobe PageMaker en een oneven aantal pagina s bevat, maar een even aantal pagina s opgeeft, wordt mogelijk een blanco vel uitgeworpen nadat de laatste pagina is afgedrukt.

12 Pagina 12 Meerdere taken met verschillende kleurmodi afdrukken Meerdere documenten met verschillende kleurmodi (bijvoorbeeld één document voor afdrukken in kleur, een ander voor afdrukken in zwart-wit) die vanuit het printerstuurprogramma zijn opgeslagen op de documentenserver van de kopieermachine, kunnen niet worden afgedrukt vanuit Web Image Monitor met de modi Magazine (Tijdschrift) of Mini book (Miniboek). Als u in deze modi wilt afdrukken, gebruikt u het scherm van de kopieermachine. Volledige eigenschappen weergeven In Adobe Photoshop CS5 in Mac OS X, wordt het dialoogvenster Volledige eigenschappen van het PostScript-printerstuurprogramma mogelijk weergegeven achter andere dialoogvensters. Wanneer u het dialoogvenster Volledige eigenschappen selecteert, wordt dit niet naar de voorgrond verplaatst. Verplaats andere afdrukdialoogvensters die voor Volledige eigenschappen worden weergegeven en wijzig vervolgens de instellingen. Scannen Remote Scan in Adobe Acrobat 8 Als u in Adobe Acrobat 8 een beeld scant met de invoegtoepassing Remote Scan in Mac OS X en het resultaat is afgekapt aan de rechterzijde, moet u bij het scannen de opties Make Accessible (Toegankelijk maken) en Make Searchable (Run OCR) (Doorzoekbaar maken (OCR uitvoeren)) uitschakelen. Scannen naar SMB Als u scant naar SMB vanaf het scherm van de kopieermachine en vervolgens een tweede scantaak naar SMB uitvoert zonder opnieuw de SMB-optie te selecteren, wordt door de E-3300/E-5300 niet gecontroleerd of het bestand al bestaat. Als u de naam van het scanbestand voor de tweede scan niet wijzigt, wordt het eerste scanbestand dus overschreven. Maximumgrootte van scan De maximumgrootte van een scanbestand is 2 GB. Als u een document scant dat resulteert in een bestand groter dan 2 GB, wordt geen foutbericht weergegeven in Remote Scan of op het scherm van de kopieermachine. Het scanbestand dat wordt gemaakt, heeft een grootte van 0 bytes. Als u een document scant met een bestandsgrootte van 2 GB of meer, wordt het bestand niet naar de FTP-site en de schijf op het SMB-netwerk verzonden. Bovendien wordt het bestand niet weergegeven in de afdrukwachtrij in Command WorkStation. Meerdere pagina s scannen Als u een document met meerdere pagina s scant in de JPEG-indeling en vervolgens het resulterende bestand downloadt in WebTool Documenten, wordt alleen de laatste pagina gedownload. Gebruik de PDF- of TIFF-indeling om een taak met meerdere pagina s te scannen.

13 Pagina 13 Nieten met gemengde afdrukstanden Voordat u een geniete taak afdrukt die zowel staande als liggende pagina s bevat, moet u Prioriteit lade voor handinvoer op het scherm van de kopieermachine instellen op de invoerlade die is ingesteld voor invoer lange zijde (LEF). Maximale tekenlengten in Remote Scan Sommige maximale tekenlengten die worden beschreven in de Help van Fiery Remote Scan zijn onjuist. De juiste maximale tekenlengten zijn: In Windows kunt u maximaal 216 tekens van één byte invoeren voor de bestandsnaam (of 215 tekens van één byte als een extensie wordt weergegeven in het veld Bestandsnaam). In Mac OS kunt u maximaal 255 tekens van één byte invoeren voor de bestandsnaam. Als u de bestandsnaam weglaat bij het scannen van een vaste schijf, wordt geen scan uitgevoerd. U kunt maximaal 32 bytes invoeren voor het aanmeldwachtwoord van de FTP-site. U kunt maximaal 80 tekens van één byte invoeren voor het onderwerp in een scan of een internetfaxbeschrijving. U kunt maximaal tekens van één byte invoeren in een scanbericht. Gebruikersnaam scantaak Voor scantaken wordt in de takenlijst altijd Operator als gebruikersnaam vermeld, ongeacht de gebruiker die de scantaak heeft gemaakt. Systeeminstellingen niet beschikbaar tijdens scannen Wanneer de kopieermachine bezig is met scannen, is de knop User Tools (Gebruikershulpmiddelen) op het scherm van de kopieermachine niet beschikbaar en kunt u het venster Systeeminstellingen niet openen. U moet wachten totdat het scannen is voltooid. Standaardwaarden voor indeling scanbestanden De standaardwaarden voor de indeling van scanbestanden voor Remote Scan en het tabblad Scan op het scherm van de kopieermachine zijn als volgt: Functie-instelling Programmeren als standaardinstellingen is niet opgegeven (Fabrieksinstellingen). Functie-instelling Programmeren als standaardinstellingen is opgegeven. Waarde bestandsindeling voor tabblad Scan op scherm van de kopieermachine Stel de waarde in voor Standaardbestandsindeling voor scannen in Instelling van E-3300/E Stel de waarde in bij Programmeren als standaardinstellingen. Waarde bestandsindeling voor Remote Scan Stel de waarde in voor Standaardbestandsindeling voor scannen in Instelling van E-3300/E-5300.

14 Pagina 14 Nam voor scanbestand opgeven Wanneer u een document scant vanaf het scherm van de kopieermachine en de bestandsnaam die u invoert nadat u op Bestandsnaam hebt gedrukt alleen symbolen van één byte bevat, zoals punten en spaties, wordt een foutbericht weergegeven over ongeldige of onvoldoende tekens. Zorg dat u ook andere tekens dan symbolen gebruikt wanneer u een bestandsnaam invoert. Gecomprimeerde taken scannen met invoegtoepassing voor Remote Scan Wanneer Kleurmodus is ingesteld op Zwart-wit met de invoegtoepassing voor Remote Scan, wordt een gescande taak niet gecomprimeerd, ook niet als de instelling Compressie is ingeschakeld. Beperking aan bestandsnaam voor Fiery Remote Scan in Mac OS X ALLEEN VOOR JAPANSE VERSIE: Wanneer u Fiery Remote Scan in Mac OS X gebruikt, wordt het scannen direct gestart wanneer u drukt op Enter voor de Japanse tekenconversie van de bestandsnaam. Scan met maximumkwaliteit met Adobe Acrobat Wanneer u Fiery Remote Scan start vanuit Adobe Acrobat, produceert de instelling Maximumkwaliteit een kleinere bestandsgrootte dan verwacht. Wanneer u Fiery Remote Scan onafhankelijk start, produceert de instelling Maximumkwaliteit de verwachte bestandsgrootte. Wij raden u aan Fiery Remote Scan zonder Acrobat te gebruiken als u een scan met maximumkwaliteit nodig hebt. Internetfax met Japans onderwerp ALLEEN VOOR JAPANSE VERSIE: Wanneer u een scan met Japanse tekens in het onderwerpveld vanuit Fiery Remote Scan naar internetfax verzendt, wordt het onderwerp in de ontvangen fax vervormd en met niet-japanse tekens weergegeven. Remote Scan versie 5.x in Mac OS X Als u Remote Scan versie 5.x op een Mac OS X-computer wilt afsluiten, klikt u op Sluiten. U kunt de toepassing niet afsluiten via het hoofdmenu of door op Command+Q te drukken. Splitsmodus met Remote Scan Wanneer u instellingen voor Splitsmodus met Remote Scan gebruikt, wordt de scan in Remote Scan mogelijk nooit voltooid. Druk op de toets # op het scherm van de kopieermachine om de scantaak te voltooien.

15 Pagina 15 Scannen Remote Scan in Mac OS 10.6.x of 10.7.x Wanneer u Remote Scan gebruikt in Mac OS X 10.6 of 10.7, kan het volgende zich voordoen. Deze problemen treden niet op in andere versies van Mac OS X, noch in Windows. Het tekstvak voor de bestandsnaam van een opgeslagen document kan bewerkbaar worden wanneer u gegevens die in het postvak zijn opgeslagen overdraagt naar een andere locatie (bijvoorbeeld de blokkeringswachtrij). Ook als u de bestandsnaam wijzigt, wordt deze echter niet toegepast op het bestand. Wanneer u Scan naar uitvoert vanuit Remote Scan, moet u niet klikken op Annuleren in het bewerkingsdialoogvenster (scherm voor instellingen). Wanneer u het bewerkingsdialoogvenster opnieuw opent nadat u dit eenmaal hebt geannuleerd, wordt het bericht verzonden zonder de bewerkte inhoud. Als u het bewerkingsdialoogvenster annuleert, moet u Remote Scan opnieuw starten en vervolgens het bericht bewerken. Als u een nieuwe scan uitvoert vanuit Remote Scan, kunt u de inhoud van het tekstvak mogelijk niet bewerken, ook niet als u klikt op het tekstvak van de bestandsnaam om de cursor hiernaar te verplaatsen. Gebruik in dat geval de tabtoets op het toetsenbord om de cursor te verplaatsen. Scan naar gebruiken in Mac OS X ALLEEN VOOR JAPANSE VERSIE: Wanneer in Mac OS X een die met Scan naar vanaf het scherm van de kopieermachine is verzonden, wordt ontvangen in Mail (de standaardmailclient in Mac OS X), wordt het laatste gedeelte van de onderwerpregel vervormd weergegeven, waar dit normaal gesproken Finished scanning [File name] (Klaar met scannen van [bestandsnaam]) zou moeten zijn. U kunt dit probleem op een van de volgende manieren voorkomen: Wijzig de naam van het bestand in een naam met minder dan 20 enkel-bytetekens of 7 dubbel-bytetekens. Laat de onderwerpregel niet leeg. Scannen naar vaste schijf TIFF-bestanden die met Remote Scan zijn gescand, worden niet juist weergegeven in het programma Voorvertoning dat wordt meegeleverd bij Mac OS X 10.4.x, 10.5.x en 10.6.x. De bestanden worden echter wel juist weergegeven in Adobe Photoshop. Dit probleem treedt niet op in Mac OS X 10.7 of in Windows. Booklet Maker Beperkingen van Booklet Maker De volgende beperkingen gelden voor Booklet Maker: De opties Schaal en Passend schalen (op het tabblad Opmaak van het venster Taakeigenschappen) zijn niet van toepassing wanneer instellingen voor Booklet Maker worden gebruikt voor een taak. Er kunnen geen instellingen voor Booklet Maker worden opgegeven voor een Adobe PDF-bestand met beveiligingsinstellingen.

16 Pagina 16 Command WorkStation Aantal tekens in Notities in Mac OS X ALLEEN VOOR JAPANSE VERSIE: In het veld Notities in het printerstuurprogramma voor Mac OS X of in Taakeigenschappen van Command WorkStation in Mac OS X is het aantal toegestane Japanse tekens 30 of minder. Als u 31 tekens invoert, kunt u tekens niet meer bewerken of verwijderen met de spatiebalk of de toetsen Delete, Enter of Backspace. In Command WorkStation is de enige manier om de tekens te bewerken of verwijderen door te klikken op Annuleren om Taakeigenschappen te sluiten en vervolgens opnieuw te beginnen. In het printerstuurprogramma drukt u op een alfanumerieke toets en drukt u vervolgens op de toets Delete of klikt u met de rechtermuisknop op het teken en kiest u Verwijderen in het menu. Aangepast paginaformaat onjuist weergegeven Als het paginaformaat van een PDF-taak het kleinste aangepaste paginaformaat is en de taak wordt geïmporteerd in Command WorkStation, verschilt het paginaformaat dat voor de takenlijst wordt weergegeven van het werkelijke paginaformaat. Voorbeeldafbeelding gedraaid Wanneer u een liggende taak naar de blokkeringswachtrij verzendt met een PostScriptprinterstuurprogramma in Windows en een voorbeeld van de taak weergeeft in Command WorkStation of de taak opent vanuit Impose/Compose, kan de voorbeeldafbeelding 90 graden zijn gedraaid. Als u een inslagverwerking uitvoert en u importeert een PDF-bestand rechtstreeks in Command WorkStation, treedt dit probleem niet op en wordt de voorbeeldafbeelding in de juiste stand weergegeven nadat deze is verwerkt. Afdrukken vanuit PCL6-printerstuurprogramma Wanneer u vanuit het PCL6-printerstuurprogramma afdrukt met een aangepast paginaformaat, wordt het paginaformaat niet weergegeven voor voltooide taken die zijn afgedrukt vanuit Command WorkStation. Hot Folders Documentnaam met dubbel-bytetekens Als u in Mac OS Hot Folders gebruikt om een document op te slaan in de documentenserver en de documentnaam bevat dubbel-bytetekens (zoals Japanse tekens), worden de tekens in de documentnaam vervormd weergegeven op het scherm van de kopieermachine.

17 Pagina 17 Extern bureaublad Waarschuwingen bij openen van eigenschappen van printerstuurprogramma Wanneer u zich aanmeldt via Extern bureaublad en het eigenschappenvenster van het printerstuurprogramma opent, wordt mogelijk een waarschuwingsvenster weergegeven. Als u het selectievakje Dit bericht niet meer weergeven inschakelt, wordt de waarschuwing niet meer weergegeven. Als het waarschuwingsvenster toch wordt weergegeven nadat u dit selectievakje hebt ingeschakeld, komt dit doordat de gebruiker die het printerstuurprogramma op de server heeft geïnstalleerd een andere gebruiker is dan degene die is aangemeld. Meld u aan als de gebruiker die de software op de server heeft geïnstalleerd of open het eigenschappenvenster van het printerstuurprogramma en schakel het selectievakje Dit bericht niet meer weergeven in. Het waarschuwingsvenster heeft overigens geen invloed op het afdrukken. SeeQuence Impose Impose op documentenserver U kunt een ingeslagen taak niet in de documentenserver opslaan. Impose wordt niet door de documentenserver ondersteund. Voorbeeld bekijken van Adobe Illustrator-bestanden Wanneer u een document afdrukt dat in Adobe Illustrator is gemaakt en dat een gekoppeld object bevat, en u bekijkt een voorbeeldweergave in Command WorkStation of u opent de taak in Impose/Compose, wordt een gedeelte van de gegevens weergegeven met een transparante achtergrond. U kunt een voorbeeld bekijken dat gelijk is aan de oorspronkelijke gegevens door in het gedeelte Kleur van Taakeigenschappen het selectievakje Samengestelde overdruk in te schakelen en de gegevens te verwerken. WebTools WebTool Downloads Wanneer u Windows-software vanuit WebTool Downloads downloadt, is het mogelijk dat de naam van de software niet correct wordt weergegeven als de taal verschilt van de huidige taalconfiguratie van de E-3300/E Installeer de vereiste software in dat geval vanaf de dvd met gebruikerssoftware. Fouten bij gebruik van Scan naar De items van het oorspronkelijke apparaat verschillen van de ingevoerde items met betrekking tot DNS. Voer in het vak DNS suffix het DNS-achtervoegsel in en niet de naam van de DNS-server. Als bij het verzenden via Scan naar een fout optreedt, controleert u eerst deze instelling. Scanadresboek importeren vanuit WebTools Als u het scanadresboek importeert vanuit WebTools, kunt u adressen registreren die 80 tekens overschrijden en kunt u namen weergeven voor elk afzonderlijk adres. Wanneer u echter een adres als bestemming voor scannen opgeeft vanaf het scherm van de kopieermachine, kunt u alleen adressen met maximaal 80 tekens selecteren.

Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1

Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1 Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1 Dit document bevat informatie over de Fiery EXP4110 versie 1.1. Voordat u de Fiery EXP4110 met versie 1.1 gaat gebruiken, moet u kopieën maken van

Nadere informatie

2015 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

2015 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 2015 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 5 februari 2015 Inhoud 3 Inhoud...5 Welke versie van Configure gebruik ik?...5

Nadere informatie

Configuratie en instellingen

Configuratie en instellingen Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u het product gaat gebruiken. Bewaar de handleiding na het doorlezen op een veilige plaats, zodat u deze later nog kunt raadplegen. HOL 2014 Electronics For

Nadere informatie

Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 versie 1.2 voor de DocuColor 240/250-kopieermachines

Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 versie 1.2 voor de DocuColor 240/250-kopieermachines Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 versie 1.2 voor de DocuColor 240/250-kopieermachines Dit document bevat informatie over de Fiery Network Controller voor DocuColor

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300-serie. Afdrukken uit Windows

Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300-serie. Afdrukken uit Windows Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300-serie Afdrukken uit Windows 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Configuratie en instellingen

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Configuratie en instellingen Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press Configuratie en instellingen 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de

Nadere informatie

Splash RPX-i Color Server. Configuratiegids

Splash RPX-i Color Server. Configuratiegids Splash RPX-i Color Server Configuratiegids 2006 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45054808 16 juni 2006 INHOUD 3

Nadere informatie

Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260. Configuratie en instellingen

Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260. Configuratie en instellingen Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260 Configuratie en instellingen 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300-serie. Configuratie en instellingen

Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300-serie. Configuratie en instellingen Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300-serie Configuratie en instellingen 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de DocuColor 8080 Digital Press. Configuratie en instellingen

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de DocuColor 8080 Digital Press. Configuratie en instellingen Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de DocuColor 8080 Digital Press Configuratie en instellingen 2011 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de

Nadere informatie

Xerox EX C60/C70 Print Server Powered by Fiery / Xerox EX-i C60/C70 Print Server Powered by Fiery. Configuratie en instellingen

Xerox EX C60/C70 Print Server Powered by Fiery / Xerox EX-i C60/C70 Print Server Powered by Fiery. Configuratie en instellingen Xerox EX C60/C70 Print Server Powered by Fiery / Xerox EX-i C60/C70 Print Server Powered by Fiery Configuratie en instellingen 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd

Nadere informatie

Xerox EX8002 Print Server, Powered by Fiery. Configuratie en instellingen

Xerox EX8002 Print Server, Powered by Fiery. Configuratie en instellingen Xerox EX8002 Print Server, Powered by Fiery Configuratie en instellingen 2009 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Fiery Q5000 voor igen3 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Configuratie en instellingen

Fiery Q5000 voor igen3 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Configuratie en instellingen Fiery Q5000 voor igen3 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Configuratie en instellingen 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit

Nadere informatie

A-61708_nl. Smart Touch gebruiken versie 1.6

A-61708_nl. Smart Touch gebruiken versie 1.6 A-61708_nl Smart Touch gebruiken versie 1.6 De functies van Smart Touch gebruiken Inhoud Overzicht... 2 Smart Touch starten... 2 Smart Touch gebruiken met de standaard functienummers en vooraf gedefinieerde

Nadere informatie

Smart Touch gebruiken

Smart Touch gebruiken A-61770_nl Smart Touch gebruiken versie 1.7 De functies van Smart Touch gebruiken Inhoud Overzicht... 2 Smart Touch starten... 2 Smart Touch gebruiken met de standaard functienummers en vooraf gedefinieerde

Nadere informatie

Fiery -afdrukcontroller. Voorbeelden van workflows

Fiery -afdrukcontroller. Voorbeelden van workflows Fiery -afdrukcontroller Voorbeelden van workflows 2011 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45104214 01 november 2011 INHOUD

Nadere informatie

Afdrukken van variabele gegevens

Afdrukken van variabele gegevens 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 9 juni 2014 Inhoud 3 Inhoud Overzicht van het afdrukken van variabele gegevens

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Variabele gegevens afdrukken

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Variabele gegevens afdrukken Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press Variabele gegevens afdrukken 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor avast! BackUp voor Windows

Gebruikershandleiding voor avast! BackUp voor Windows Gebruikershandleiding voor avast! BackUp voor Windows Inhoud Hoofdstuk 1: Overzicht van avast! BackUp...5 Hoofdstuk 2: avast! BackUp installeren...7 avast! BackUp downloaden...7 De avast! BackUp-client

Nadere informatie

Als u een upgradeversie van Adobe Acrobat hebt aangeschaft, moet u het serienummer van uw eerdere versie van Acrobat gebruiken.

Als u een upgradeversie van Adobe Acrobat hebt aangeschaft, moet u het serienummer van uw eerdere versie van Acrobat gebruiken. LeesMij voor Adobe Acrobat 4.05 voor Windows December 1999 Dit bestand bevat de laatste productinformatie en updates voor de Adobe(R) Acrobat(R) 4.0 documentatie. Raadpleeg de handleiding Aan de slag met

Nadere informatie

Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Voorbeelden van workflows

Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Voorbeelden van workflows Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Voorbeelden van workflows 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45051991

Nadere informatie

Softwarehandleiding. Brother QL-serie

Softwarehandleiding. Brother QL-serie Softwarehandleiding Brother QL-serie De inhoud van deze handleiding en de specificaties van het product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Brother behoudt zich het recht voor om

Nadere informatie

DX-C200P. Softwarehandleiding. Gebruiksaanwijzing

DX-C200P. Softwarehandleiding. Gebruiksaanwijzing DX-C200P Gebruiksaanwijzing Softwarehandleiding 1 Voorbereiden voor afdrukken 2 Het printerstuurprogramma instellen 3 Andere afdrukbewerkingen 4 Rechtstreeks afdrukken vanaf een digitale camera (PictBridge)

Nadere informatie

Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260. Variabele gegevens afdrukken

Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260. Variabele gegevens afdrukken Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260 Variabele gegevens afdrukken 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

A-61735_nl. Gebruikershandleiding

A-61735_nl. Gebruikershandleiding A-61735_nl Gebruikershandleiding AAN DE SLAG 1-1 DE GEBRUIKERSINTERFACE 2-1 PROBLEMEN OPLOSSEN 3-1 APPENDIX A A-1 1 Aan de slag Inhoud Ondersteunende documentatie...1-2 Terminologie...1-3 Kodak Capture

Nadere informatie

Help gebruiken. U kunt de on line Help als volgt afsluiten: Kies Bestand > Sluiten. Help gebruiken Inhoud Index Vorige 1. Adobe Acrobat Reader Help

Help gebruiken. U kunt de on line Help als volgt afsluiten: Kies Bestand > Sluiten. Help gebruiken Inhoud Index Vorige 1. Adobe Acrobat Reader Help Help gebruiken Help gebruiken Inhoud Index Vorige 1 Help gebruiken On line Help gebruiken Adobe Acrobat Reader 5.1 bevat een volledige documentatie in een toegankelijk, op PDF-gebaseerd Help-systeem. Het

Nadere informatie

FAX Option Type 3030. Faxhandleiding Gebruiksaanwijzing

FAX Option Type 3030. Faxhandleiding <Basis functies> Gebruiksaanwijzing FAX Option Type 3030 Gebruiksaanwijzing Faxhandleiding 1 2 3 4 5 Aan de slag Faxen Internetfaxfuncties gebruiken Programmeren Probleemoplossing Lees deze handleiding aandachtig door voordat

Nadere informatie

Softwarehandleiding. Brother QL-serie

Softwarehandleiding. Brother QL-serie Softwarehandleiding Brother QL-serie De inhoud van deze handleiding en de specificaties van het product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Brother behoudt zich het recht voor om

Nadere informatie

SP 1200SF/SP 1200S Softwarehandleiding

SP 1200SF/SP 1200S Softwarehandleiding SP 1200SF/SP 1200S Softwarehandleiding Lees deze handleiding aandachtig voordat u dit product gebruikt en houd deze bij de hand voor toekomstige referentie. Voor een veilig en correct gebruik, zorg ervoor

Nadere informatie

SOFTWAREHANDLEIDING MFC-9420CN

SOFTWAREHANDLEIDING MFC-9420CN SOFTWAREHANDLEIDING MFC-9420CN Inhoudsopgave Sectie I Windows 1 Afdrukken De Brother-printerdriver gebruiken...1-1 Een document afdrukken...1-1 Handmatig Duplex printen...1-2 Gelijktijdig afdrukken, scannen

Nadere informatie