Versienotities voor de klant Fiery EXP250 Color Server versie 1.01 voor DocuColor 240/250

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Versienotities voor de klant Fiery EXP250 Color Server versie 1.01 voor DocuColor 240/250"

Transcriptie

1 Versienotities voor de klant Fiery EXP250 Color Server versie 1.01 voor DocuColor 240/250 Dit document bevat informatie over de Fiery EXP250 Color Server versie 1.01 en is een aanvulling op de Versienotities voor de klant van de Fiery EXP250 versie 1.0. Voordat u aan de slag gaat met de Fiery EXP250 Color Server met versie 1.01, moet u een kopie maken van deze Versienotities voor de klant en elke gebruiker een exemplaar geven. OPMERKING: De term Fiery EXP250 verwijst in dit document naar de Fiery EXP250 Color Server. Met de term kopieermachine wordt altijd de DocuColor 240/250 kopieermachine bedoeld. Software installeren vanaf de dvd Gebruikerssoftware installeren op een Windows-computer In de onderstaande procedures wordt beschreven hoe u gebruikerssoftware installeert vanaf de dvd en ook hoe u gebruikerssoftware wijzigt. GEBRUIKERSSOFTWARE OP EEN WINDOWS-COMPUTER INSTALLEREN VANAF DE DVD MET GEBRUIKERSSOFTWARE 1 Plaats de dvd met gebruikerssoftware in het dvd-station van de computer. Het welkomstvenster van het installatieprogramma wordt gepend. 2 Volg de instructies op het scherm. Als u gebruikerssoftware wilt wijzigen of verwijderen nadat u hem hebt geïnstalleerd op uw computer, kunt u dit doen met de Fiery User Software Installer. De procedure wordt hierna beschreven. Copyright 2006 Electronics for Imaging, Inc. Bestelnummer: juni 2006

2 Pagina 2 GEBRUIKERSSOFTWARE OP EEN WINDOWS-COMPUTER AANPASSEN MET DE FIERY USER SOFTWARE INSTALLER 1 Plaats de dvd met gebruikerssoftware in het dvd-station van de computer. 2 In het venster dat wordt weergegeven, selecteert u Wijzigen, Herstellen of Verwijderen. 3 Volg de instructies op het scherm. Als uw computer geen dvd-station heeft, kunt u de gebruikerssoftware installeren vanaf de Fiery EXP250 via het netwerk. Zie Software installeren via het netwerk op pagina 9. Vraag de netwerkbeheerder om het IP-adres of de DNS-servernaam van de Fiery EXP250. Probeer de gebruikerssoftware niet te installeren door de afzonderlijke mappen voor de toepassingen te openen. Gebruik steeds de Fiery User Software Installer. De enige toepassingen die niet worden geïnstalleerd door de Fiery User Software Installer zijn Adobe Acrobat en PitStop, die worden gebruikt met Impose. Raadpleeg Hulpprogramma s voor meer informatie. Gebruikerssoftware installeren op een Mac OS-computer De installatie van gebruikerssoftware op een Mac OS-computer gebeurt afzonderlijk voor elke toepassing. GEBRUIKERSSOFTWARE INSTALLEREN OP EEN MAC OS-COMPUTER VANAF DE DVD MET GEBRUIKERSSOFTWARE 1 Plaats de dvd met gebruikerssoftware in het dvd-station van de computer. 2 Blader naar de map OSX. 3 Dubbelklik op het installatiepictogram van de toepassing die u wilt installeren. 4 Volg de instructies op het scherm.

3 Pagina 3 Printerstuurprogramma s voor Windows2000/XP/Server 2003 installeren In de volgende procedures wordt beschreven hoe u het printerstuurprogramma kunt installeren vanaf de dvd met gebruikerssoftware. Als u het printerstuurprogramma op een Windows Server 2003-computer wilt installeren, selecteert u hetzelfde PPD-bestand als voor Windows 2000 en Windows XP, zoals beschreven in de volgende procedure. Als u het printerstuurprogramma wilt gebruiken in Windows 2000/XP/Server 2003, moet u de volgende opties selecteren op het tabblad Geavanceerd van het printerstuurprogramma nadat de installatie is voltooid: Afdrukdocumenten in wachtrij plaatsen Onmiddellijk beginnen met afdrukken Documenten uit de wachtrij eerst afdrukken Wis de volgende optie: Geavanceerde afdrukfuncties inschakelen OPMERKING: Voor de volgende procedures worden afbeeldingen uit Windows XP gebruikt. HET PRINTERSTUURPROGRAMMA VOOR WINDOWS 2000/XP/SERVER 2003 INSTALLEREN 1 Windows 2000: Klik op Start, wijs Instellingen aan en klik op Printers. Windows XP: klik op Start en kies Printers en faxapparaten. Windows Server 2003: Klik op Start, kies Configuratiescherm en vervolgens Printers en faxapparaten. 2 Windows2000/XP: Dubbelklik op het pictogram Printer toevoegen en klik op Volgende. Windows Server 2003: Kies Printer toevoegen en klik op Volgende. 3 Geef afdrukken op een lokale printer op, maak het selectievakje Mijn Plug and Play-printer automatisch detecteren en installeren leeg en klik op Volgende. In deze procedure wordt de installatie van een lokale printer beschreven. Afhankelijk van het netwerktype dat u gebruikt, kunt u de verbinding later wijzigen.

4 Pagina 4 4 Selecteer LPT1: en klik op Volgende. 5 Klik op Diskette in het dialoogvenster met lijsten van fabrikanten en printers. In het dialoogvenster Installeren vanaf diskette wordt u gevraagd een diskette te plaatsen. 6 Plaats de dvd met gebruikerssoftware in het dvd-station, typ de naam van het dvd-station (bijvoorbeeld D:\) en klik op Bladeren. Blader naar de map Nld\Prnstrpr\Ps_drvr\Win_2K_XP. 7 Controleer of Oemsetup.inf of Oemsetup is geselecteerd en klik op Openen. Het pad wordt gekopieerd naar het dialoogvenster Installeren vanaf diskette. 8 Controleer of het pad juist is en klik op OK. 9 Selecteer in het lijstvak Printers de Fiery EXP250 als uw printer en klik op Volgende.

5 Pagina 5 10 Typ een naam voor de Fiery EXP250 in het veld Printernaam en geef aan of dit de standaardprinter moet zijn. Klik daarna op Volgende. Deze naam wordt gebruikt in het venster Printers en in het venster met de wachtrijen. 11 Volg de aanwijzingen op het scherm. Deel de printer niet en druk geen testpagina af op dat moment. Ga door met de installatie van het printerstuurprogramma en klik in het laatste scherm op Voltooien. De benodigde bestanden worden op de vaste schijf geïnstalleerd. Wanneer de installatie is voltooid, wordt het pictogram van de nieuw geïnstalleerde printer weergegeven in het venster Printers.

6 Pagina 6 Printerstuurprogramma s en printerdefinitiebestanden voor Mac OS X installeren De dvd met gebruikerssoftware bevat de volgende software voor Mac OS X (zie de map OSX: Printerstuurprogramma): OSX Installer: installeert de PostScript-printerdefinitiebestanden (PPD s) en PPD plug-ins die nodig zijn om af te drukken uit Mac OS X. Talenmappen: printerdefinitiebestanden die door OSX Installer worden geïnstalleerd. U hoeft deze mappen niet te openen of handmatig op uw computer te installeren. De passende bestanden worden door OSX Installer geïnstalleerd. DE PRINTERDEFINITIEBESTANDEN INSTALLEREN VOOR MAC OS X 1 Sluit alle geopende toepassingen af. 2 Controleer of Printerconfiguratie (of Afdrukbeheer) niet actief is op uw computer. Printerconfiguratie (of Afdrukbeheer) werkt de lijst van beschikbare printers bij wanneer het opnieuw wordt gestart. Als een printerdefinitiebestand wordt toegevoegd terwijl Printerconfiguratie (of Afdrukbeheer) actief is, moet u eerst opnieuw starten voordat u het bijbehorende printermodel kunt selecteren. 3 Plaats de dvd met gebruikerssoftware in het dvd-station. 4 Open de map OSX: Printer Driver (Printerstuurprogramma) op de dvd met gebruikerssoftware. Als u de installatie uitvoert met de bestanden die u met het tabblad Downloads in WebTools hebt gedownload, bladert u naar de map Printer Driver (Printerstuurprogramma) op uw bureaublad. Als u de installatie uitvoert met de map die u hebt gedownload van de Fiery EXP250 via het netwerk, bladert u naar de map Printer Driver (Printerstuurprogramma) op uw bureaublad. 5 Dubbelklik op het pictogram van OSX Installer om te beginnen met het installeren van het printerstuurprogramma. OPMERKING: De PPD-bestanden worden geïnstalleerd op de volgende locaties: Op een Engelstalig systeem: en.lproj onder <Opstartschijf>: Library: Printers: PPDs: Contents: Resources Op een Nederlandstalig systeem: nl.lproj onder <Opstartschijf>: Bibliotheek: Printers: PPDs: Contents: Resources Als de PPD-bestanden niet met succes worden geïnstalleerd, kopieert u deze handmatig naar de juiste map(pen). 6 Volg de instructies op het scherm. De OSX Installer installeert de printerdefinitiebestanden voor de Fiery EXP Wanneer het kopiëren is voltooid, klikt u op Afsluiten.

7 Pagina 7 Lettertypen Het installatieprogramma voor lettertypen op de dvd met gebruikerssoftware bestaat uit scherm- en printerlettertypen die overeenkomen met de 136 ingebouwde PostScriptprinterlettertypen op de Fiery EXP250. De schermlettertypen moeten worden geïnstalleerd in Mac OS X om in toepassingen te kunnen worden gebruikt. OPMERKING: Als de inhoud van de map Systeemmap: Bibliotheek: Fonts op soort is gesorteerd, worden schermlettertypen weergegeven als Font Suitcase (Lettertypebestanden) en PostScript-printerlettertypen als PostScript-lettertype. SCHERM- EN PRINTERLETTERTYPEN INSTALLEREN IN MAC OS X V10.2.X 1 Plaats de dvd met gebruikerssoftware in het dvd-station van de Mac OS X-computer. 2 Open de map OSX op de dvd. 3 Open de map Fonts en kopieer de lettertypen naar de volgende locatie: Voor uw persoonlijk gebruik: Users/accountnaam/Bibliotheek/Fonts Voor gedeeld gebruik: Bibliotheek/Fonts SCHERM- EN PRINTERLETTERTYPEN INSTALLEREN IN MAC OS V10.2.X VIA HET NETWERK 1 Kies Verbinden met server in het menu Ga. 2 Typ smb:// gevolgd door het IP-adres van de Fiery EXP250 en klik op Verbinden. Neem contact op met de netwerkbeheerder als u de Fiery EXP250 niet kunt vinden. 3 Typ indien nodig uw gebruikersnaam en wachtwoord. Raadpleeg de netwerkbeheerder om te weten of dit nodig is. 4 Dubbelklik op het pictogram voor de map Mac_User_SW of selecteer Mac_User_SW en klik op OK. 5 Open de map OSX. 6 Open de map Fonts en kopieer de lettertypen naar de volgende locatie: Voor uw persoonlijk gebruik: Users/accountnaam/Bibliotheek/Fonts Voor gedeeld gebruik: Bibliotheek/Fonts

8 Pagina 8 SCHERM- EN PRINTERLETTERTYPEN INSTALLEREN IN MAC OS X V10.3.X 1 Plaats de dvd met gebruikerssoftware in het dvd-station van de Mac OS X-computer. 2 Start de toepassing Lettertypencatalogus in Programma s/lettertypencatalogus. 3 Kies Voeg lettertypen toe in het menu Archief. 4 Kies User Software/OSX/Fonts/Albertus MT. 5 Kies Selecteer alles in het menu Wijzig. 6 Kies een van de volgende opties voor Installeer lettertypen: Voor uw persoonlijk gebruik: alleen voor mij Voor gedeeld gebruik: voor alle gebruikers van deze computer Voor Classic: voor Classic Mac OSX 7 Klik op Openen. 8 Sluit de toepassing Lettertypencatalogus af. SCHERM- EN PRINTERLETTERTYPEN INSTALLEREN IN MAC OS V10.3.X VIA HET NETWERK 1 Kies Verbinden met server in het menu Ga. 2 Typ smb:// gevolgd door het IP-adres van de Fiery EXP250 en klik op Verbinden. Neem contact op met de netwerkbeheerder als u de Fiery EXP250 niet kunt vinden. 3 Typ indien nodig uw gebruikersnaam en wachtwoord. Raadpleeg de netwerkbeheerder om te weten of dit nodig is. 4 Dubbelklik op het pictogram voor de map Mac_User_SW of selecteer Mac_User_SW en klik op OK. 5 Start de toepassing Lettertypencatalogus in Programma s/lettertypencatalogus. 6 Kies Voeg lettertypen toe in het menu Archief. 7 Kies User Software/OSX/Fonts/Albertus MT. 8 Kies Selecteer alles in het menu Wijzig. 9 Kies een van de volgende opties voor Installeer lettertypen: Voor uw persoonlijk gebruik: alleen voor mij Voor gedeeld gebruik: voor alle gebruikers van deze computer Voor Classic: voor Classic Mac OSX 10 Klik op Openen. 11 Sluit de toepassing Lettertypencatalogus af.

9 Pagina 9 Software installeren via het netwerk Tijdens de installatie van de systeemsoftware worden documentatie, gebruikerssoftware en printerstuurprogramma s geïnstalleerd via het netwerk in een gedeelde map. Gebruikers kunnen verbinding maken met de gedeelde map via het netwerk om documentatie, software en printerstuurprogramma s te downloaden. Raadpleeg de Installatie- en onderhoudshandleiding voor informatie over de installatie van systeemsoftware. Gebruikersdocumentatie Documentatie kan worden geïnstalleerd op de Fiery EXP250 door een beheerder en vervolgens worden gedeeld via het netwerk. GEBRUIKERSDOCUMENTATIE INSTALLEREN OP DE FIERY EXP250 1 Plaats de cd met de gebruikersdocumentatie in het cd-rom-station. Er wordt een bericht weergegeven met de vraag of u de gebruikersdocumentatie wilt installeren op de Fiery EXP250-server. 2 Klik op Ja om de documentatie te installeren. Als u op Nee klikt, wordt de inhoud van de cd met gebruikersdocumentatie weergegeven, maar niet geïnstalleerd. 3 Als u op Ja klikt, wordt de documentatie gekopieerd naar een gedeelde map die toegankelijk is vanaf de Fiery EXP250 of vanaf clientcomputers via het netwerk. OPMERKING: Als de cd met gebruikersdocumentatie wordt geplaatst nadat de documentatie is geïnstalleerd, wordt de inhoud van de documentatiemap weergegeven. GEBRUIKERSDOCUMENTATIE INSTALLEREN OP EEN WINDOWS-CLIENT VIA HET NETWERK 1 Blader naar de Fiery EXP250 via het netwerk. Maak hierbij gebruik van het IP-adres of de DNS-servernaam. 2 Typ indien nodig uw gebruikersnaam en wachtwoord. Raadpleeg de netwerkbeheerder om te weten of dit nodig is. 3 Blader naar de map User_Docs. 4 Blader naar de gewenste taalmap. 5 Kopieer de map naar uw vaste schijf. Als er een Acrobat-koppeling aanwezig is, klikt u op de koppeling om de documentatie van het Internet te downloaden.

10 Pagina 10 GEBRUIKERSDOCUMENTATIE INSTALLEREN OP EEN MAC OS-CLIENT VIA HET NETWERK 1 Kies Verbinden met server in het menu Ga. 2 Typ smb:// gevolgd door het IP-adres van de Fiery EXP250 en klik op Verbinden. Neem contact op met de netwerkbeheerder als u de Fiery EXP250 niet kunt vinden. 3 Typ indien nodig uw gebruikersnaam en wachtwoord. Raadpleeg de netwerkbeheerder om te weten of dit nodig is. 4 Blader naar de map User_Docs. 5 Blader naar de gewenste taalmap. 6 Kopieer de map naar uw vaste schijf. Als er een Acrobat-koppeling in de map aanwezig is, klikt u op de koppeling om de documentatie van het Internet te downloaden. Printerstuurprogramma s U kunt printerstuurprogramma s rechtstreeks downloaden vanaf de Fiery EXP250 naar uw computer via het netwerk en ze installeren volgens de procedures in Afdrukken uit Windows en Afdrukken uit Mac OS. PRINTERSTUURPROGRAMMABESTANDEN DOWNLOADEN OP EEN WINDOWS-CLIENT VIA HET NETWERK 1 Klik met de rechtermuisknop op Netwerkomgeving of Mijn netwerklocaties en klik op Computer zoeken of Zoeken naar computers. 2 Typ de naam of het IP-adres van de Fiery EXP250 en klik op Nu zoeken. Neem contact op met de netwerkbeheerder als u de Fiery EXP250 niet kunt vinden. 3 Dubbelklik op de naam van de Fiery EXP250. De ingeschakelde afdrukverbindingen worden weergegeven, evenals een map met de naam FieryUserSW. 4 Dubbelklik op de map PC_User_SW en blader naar de map Nld\Prntdrvr\Ps_drvr. 5 Kopieer de map Win_2K_XP naar het bureaublad. Raadpleeg Afdrukken uit Windows voor meer informatie over het installeren van Windows-printerstuurprogramma s.

11 Pagina 11 PRINTERSTUURPROGRAMMABESTANDEN DOWNLOADEN OP EEN MAC OS X-CLIENT VIA HET NETWERK 1 Klik op het menu Ga en kies Verbinden met server. 2 Voer smb:// in gevolgd door het IP-adres van de Fiery EXP250 en klik op Verbinden. Neem contact op met de netwerkbeheerder als u de Fiery EXP250 niet kunt vinden. 3 Selecteer Mac_User_SW en klik op OK. 4 Open de map voor uw besturingssysteem en kopieer de map Printer Driver (Printerstuurprogramma) naar het bureaublad. 5 Installeer het juiste printerstuurprogramma voor uw besturingssysteem. Raadpleeg Afdrukken uit Mac OS voor meer informatie over het installeren van Mac OSprinterstuurprogramma s. Gebruikerssoftware U kunt rechtstreeks gebruikerssoftware installeren vanaf de Fiery EXP250 op uw computer via het netwerk. GEBRUIKERSSOFTWARE OP EEN WINDOWS-COMPUTER INSTALLEREN VIA HET NETWERK 1 Klik op Start, kies Uitvoeren, en typ het \\IP-adres of de \\DNS-servernaam van de Fiery EXP Typ indien nodig uw gebruikersnaam en wachtwoord. Raadpleeg de netwerkbeheerder om te weten of dit nodig is. 3 Dubbelklik op de directory PC_User_SW. 4 Dubbelklik op het pictogram Master Installer. 5 Volg de instructies op het scherm. GEBRUIKERSSOFTWARE INSTALLEREN OP EEN MAC OS-COMPUTER VIA HET NETWERK 1 Kies Verbinden met server in het menu Ga. 2 Typ smb:// gevolgd door het IP-adres van de Fiery EXP250 en klik op Verbinden. Neem contact op met de netwerkbeheerder als u de Fiery EXP250 niet kunt vinden. 3 Typ indien nodig uw gebruikersnaam en wachtwoord. Raadpleeg de netwerkbeheerder om te weten of dit nodig is. 4 Dubbelklik op het pictogram voor de map Mac_User_SW of selecteer Mac_User_SW en klik op OK. 5 Open de map OSX. 6 Dubbelklik op het installatiepictogram van de toepassing die u wilt installeren. 7 Volg de instructies op het scherm.

12 Pagina 12 Setup Startpagina Het copyrightjaartal op de Startpagina is onjuist. De Startpagina moet 2006 vermelden als copyrightjaartal. Mediabeveiliging Lade 5 Het in- en uitschakelen van de optie Mediabeveiliging Lade 5 is alleen mogelijk vanaf het bedieningspaneel van de Fiery EXP250 en vanaf systemen die beschikken over de Fiery Advanced Controller Interface. Afdrukken Aangepaste paginaformaten met ingeslagen taken Taken met een aangepast paginaformaat worden niet afgedrukt met het opgegeven paginaformaat wanneer de taak wordt ingeslagen. Lade 6 (Extra groot) Handmatige dubbelzijdige taken worden niet correct uitgevoerd met Lade 6 (Extra groot). Afdrukken van boekjes met Lade 5 Het afdrukken van boekjes in Postscript en PCL vanaf Windows-computers, waarbij Bron voor omslagen is ingesteld op voor- en achteromslag met afdrukken op beide kanten vanuit Lade 5, gebeurt niet correct als Mediabeveiliging Lade 5 is ingesteld op Aan in Setup. Bij het afdrukken van boekjes in Postscript en PCL vanaf Windows-computers, waarbij Bron voor omslagen is ingesteld op voor- en achteromslag met afdrukken op beide kanten vanuit Lade 5, worden extra blanco vellen afgedrukt als Mediabeveiliging Lade 5 is ingesteld op Aan in Setup. Lettertekens in licht lettertype worden soms niet afgedrukt Als u de kopieermachine kalibreert voor het afdrukken van lichte kleuren, worden sommige lettertekens in een licht lettertype mogelijk niet afgedrukt en andere wel, ook al zijn alle tekens even goed zichtbaar met ImageViewer. Deze lettertekens worden niet afgedrukt, ongeacht of u de pagina afdrukt met staande of liggende afdrukstand. Mediasoort en Lade 6 (Extra groot) Lade 6 (Extra groot) met Tabbladen 1 of Tabbladen 2 wordt niet ondersteund. De Fiery EXP250 drukt niet af als u Tabbladen 1 of Tabbladen 2 opgeeft als mediasoort met Lade 6 (Extra groot). Als u wilt afdrukken op dikke media vanuit Lade 6 (Extra groot), moet u Mediasoort instellen op Zwaar 1, Zwaar 2, Gecoat 1 of Gecoat 2.

13 Pagina 13 Afdrukopties Steunkleuraanpassing en Scheidingen combineren Het instellen van Steunkleuraanpassing op Uit terwijl Scheidingen combineren is ingesteld op Aan wordt niet ondersteund in Mac OS 10.4, hoewel u deze combinatie kunt selecteren in het printerstuurprogramma. Gebruik Lade 5 (handmatige invoer) voor de mediasoorten Tabbladen 1 of Tabbladen 2 Het afdrukken van een taak met Mediasoort ingesteld op Tabblad 1 of Tabblad 2 wordt niet ondersteund bij het afdrukken uit Lade 6 (Extra groot). Gebruik Lade 5 (handmatige invoer) om af te drukken met Tabbladen 1 of Tabbladen 2. Als u wilt afdrukken op dikke media vanuit Lade 6 (Extra groot), moet u de Mediasoort instellen op Zwaar 1, Zwaar 2, Gecoat 1 of Gecoat 2. Fiery-PPD voor 64-bit Windows XP/Server 2003-printerstuurprogramma De PPD voor de 64-bits versie van Windows XP of Windows Server 2003 (beschikbaar op de dvd met gebruikerssoftware) geeft u de mogelijkheid om het standaard Windowsprinterstuurprogramma te gebruiken om taken naar de Fiery EXP250 te verzenden. Wanneer u uit een toepassing afdrukt, kunt u de PPD-opties openen door in het venster Printereigenschappen op Geavanceerd te klikken. De PPD-opties zijn beschikbaar onder Printereigenschappen. Sommige afdrukopties zijn niet beschikbaar of werken slechts gedeeltelijk, zoals: Lade-uitlijning Aanpassing voor centreren Schaal Model voorbeeldweergave Afdrukmodus Groepsnaam Groepswachtwoord Instructies Opmerkingen Afdrukstand Vooromslag of achteromslag met gemengde media FreeForm Conflicten tussen twee of meer instellingen worden aangeduid met gele waarschuwingspictogrammen, maar u wordt niet verhinderd een taak met tegenstrijdige instellingen af te drukken.

14 Pagina 14 Tweerichtingscommunicatie is niet beschikbaar wanneer u deze PPD met het standaard Windows-stuurprogramma gebruikt. U moet het printerstuurprogramma manueel met eventuele geïnstalleerde opties configureren. Voor instructies, zie Afdrukken uit Windows. WebTools De optie Windows-afdrukken inschakelen Als u geen wijzigingen aanbrengt in de WebTools Setup en op Save (Opslaan) klikt op het tabblad Service 2, verandert de optie Windows-afdrukken inschakelen van de standaardinstelling Aan in Uit. U kunt dit probleem oplossen door Enable Windowsafdrukken inschakelen te selecteren (opnieuw in te stellen op Aan) in WebTools Setup en nogmaals op Save (Opslaan) te klikken. Toegang tot WebTools WebTools van Fiery EXP250 versie 1.01 gebruikt als IP-adres en wordt niet standaard ingesteld op Blanco. De beveiligingsinstellingen van Microsoft XP SP2 beletten de Fiery EXP250 localhost te gebruiken voor de toegang tot WebTools. Remote Scan Help Negeer de informatie in Remote Scan Help over het starten van een scantaak vanaf het tabblad Starten. U kunt een scantaak alleen starten vanaf het bedieningspaneel van de kopieermachine, zoals vermeld in Hulpprogramma s. Met Remote Scan kunt u alleen het scanbestand op afstand ophalen. Command WorkStation Veld Opmerkingen Het zoekveld in Command WorkStation geeft de velden Opmerkingen 1 en Opmerkingen 2 weer. Het printerstuurprogramma van de Fiery EXP250 bevat echter slechts één veld Opmerkingen. De instellingen Groep en Wachtwoord worden niet toegepast op twee servers Als u twee verschillende groepen hebt ingesteld op twee servers en een taak naar de eerste server verstuurt met de juiste groepsinformatie, en vervolgens verbinding maakt met de tweede server, de taak selecteert en verstuurt naar server twee, wordt de taak afgedrukt. De taak mag echter niet worden afgedrukt omdat de groepsinstellingen niet overeenkomen met de groepsinstellingen van de tweede server.

15 Pagina 15 Hot Folders Onvertaalde opties Sommige opties in Mac OS Hot Folders worden alleen weergegeven in het Engels, ongeacht de taal van het besturingssysteem dat u gebruikt. Enkele opties die alleen in het Engels worden weergegeven zijn 1-op-1, aflopend bedrukt, 2-op-1, op de rug gesneden, Aanpassen, Aangepast en alle opties onder het tabblad Afwerking. Daarnaast worden sommige tekst of tabbladen helemaal niet weergegeven vanwege een verkeerde grootte van het venster Hot Folders. Toepassingen Adobe Freehand Kleurovergangen worden niet overdrukt vanuit Freehand in Windows XP. Adobe InDesign en Mirror (Spiegelen) Het afdrukken vanuit Adobe InDesign met de optie Mirror (Spiegelen) van het printerstuurprogramma wordt niet ondersteund. Wanneer u met deze instelling ingeschakeld uit InDesign afdrukt, wordt de taak afgedrukt zonder de instelling ingeschakeld. U kunt dit probleem oplossen door de optie Mirror (Spiegelen) van InDesign te gebruiken. Adobe Acrobat Professional Als u een.pdf-bestand afdrukt vanuit Adobe Acrobat Professional, wordt de taak niet afgedrukt. De status van de taak blijft bezig met verwerken in de wachtrij en u moet de Fiery EXP250 opnieuw starten. U kunt dit probleem oplossen door Print Image (Afbeelding afdrukken) te selecteren in het printerstuurprogramma. Het.pdf-bestand wordt dan wel afgedrukt. Microsoft Word Als u een Word-document afdrukt met standaardafdrukopties, krijgt u een foutmelding en wordt de taak niet afgedrukt. De taak wordt echter wel afgedrukt als u ze verstuurt vanuit Publisher.

16 Pagina 16 Mac OS X printerstuurprogramma s Twee versies van het Mac OS X-printerstuurprogramma De volgende informatie vervangt het deel over de Mac OS X-printerstuurprogramma s in de Gebruikersbijlage van de Fiery EXP250 versie 1.0 SP1. Wanneer u het Mac OS X-printerstuurpogramma voor versie 1.01 installeert, kunt u een snelle versie installeren, die geen controle op incompatibele afdrukinstellingen uitvoert maar sneller werkt, of een uitgebreide versie, die voorkomt dat u incompatibele afdrukinstellingen kiest maar trager is. Een dialoogvenster in het installatieprogramma van OS X laat u de versie kiezen. De snelle versie lost problemen met vouwen en nieten op in Mac OS X. Gebruik de snelle versie als de kopieermachine met een afwerkeenheid geconfigureerd is en u gevouwen en/of geniete taken wilt afdrukken. Onthoud dat uw taak misschien niet zal worden afgedrukt zoals u verwacht als u incompatibele afdrukopties kiest. Als u de uitgebreide versie installeert en later beslist de snelle versie te installeren, moet u eerste de uitgebreide versie verwijderen volgens de procedure die wordt beschreven in de Gebruikersbijlage van de Fiery EXP250 versie 1.0 SP1.

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5 Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5 Dit document bevat informatie over de Fiery EX4112/4127 versie 2.5. Voordat u de Fiery EX4112/4127 gebruikt, moet u een kopie maken van deze Versienotities

Nadere informatie

Afdrukken uit Mac OS. Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250

Afdrukken uit Mac OS. Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 Afdrukken uit Mac OS Waar in dit document wordt verwezen naar DocuColor 242/252/260 moet dit DocuColor 240/250 zijn. 2007 Electronics for Imaging, Inc. De

Nadere informatie

Fiery EX4112/4127. Afdrukken uit Mac OS

Fiery EX4112/4127. Afdrukken uit Mac OS Fiery EX4112/4127 Afdrukken uit Mac OS 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45064027 07 oktober 2007 INHOUD 3

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de 770 Digital Color Press. Afdrukken

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de 770 Digital Color Press. Afdrukken Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de 770 Digital Color Press Afdrukken 2012 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Fiery Extended Applications Fiery Extended Applications (FEA) 4.1 is een pakket met de volgende toepassingen voor gebruik met

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox igen4 Press, versie 3.0

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox igen4 Press, versie 3.0 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox igen4 Press, versie 3.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij alle gebruikers

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 bevat Fiery-toepassingen voor het uitvoeren van taken die zijn toegewezen aan

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Fiery EX4112/4127 versie 1.0. Voordat u de Fiery EX4112/4127 met versie 1.0 gaat gebruiken, moet u kopieën

Nadere informatie

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren In dit Leesmij-bestand wordt beschreven hoe u het Custom PostScript-printerstuurprogramma of het PCLprinterstuurprogramma op een Windows-systeem

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie

Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260. Welkom

Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260. Welkom Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260 Welkom 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45059497 18 mei

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D110-125 Kopieermachine-printer. Afdrukken

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D110-125 Kopieermachine-printer. Afdrukken Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D110-125 Kopieermachine-printer Afdrukken 2012 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300-serie. Afdrukken uit Windows

Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300-serie. Afdrukken uit Windows Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300-serie Afdrukken uit Windows 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Fiery EX4112/4127. Welkom

Fiery EX4112/4127. Welkom Fiery EX4112/4127 Welkom 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45063995 07 oktober 2007 WELKOM 3 WELKOM In dit

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/260. Hulpprogramma s

Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/260. Hulpprogramma s Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/260 Hulpprogramma s 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45059643

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-24 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-24 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

Fiery EX4112/4127. Afdrukken uit Windows

Fiery EX4112/4127. Afdrukken uit Windows Fiery EX4112/4127 Afdrukken uit Windows 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45064018 07 oktober 2007 INHOUD 3

Nadere informatie

System Updates Gebruikersbijlage

System Updates Gebruikersbijlage System Updates Gebruikersbijlage System Updates is een hulpprogramma van de afdrukserver dat de systeemsoftware van uw afdrukserver met de recentste beveiligingsupdates van Microsoft bijwerkt. Het is op

Nadere informatie

Xerox EX136 Print Server Powered by Fiery voor de Xerox D136 kopieermachine-printer. Afdrukken

Xerox EX136 Print Server Powered by Fiery voor de Xerox D136 kopieermachine-printer. Afdrukken Xerox EX136 Print Server Powered by Fiery voor de Xerox D136 kopieermachine-printer Afdrukken 2013 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor

Nadere informatie

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 16 november 2015 Inhoud 3 Inhoud Fiery Driver Configurator...5 Systeemvereisten...5

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Afdrukken uit Mac OS

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Afdrukken uit Mac OS Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press Afdrukken uit Mac OS 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Nederlands Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Cd met gebruikerssoftware.............................................................. 1 Informatie over de stuurprogramma s en de software.............................................

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Afdrukken uit Mac OS

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Afdrukken uit Mac OS Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press Afdrukken uit Mac OS 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Fiery Q5000 voor igen3 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Windows

Fiery Q5000 voor igen3 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Windows Fiery Q5000 voor igen3 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Afdrukken uit Windows 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Windows

Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Windows Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Afdrukken uit Windows 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45051987

Nadere informatie

Versienotities Color Controller E-3200/E-5200, versie 1.0

Versienotities Color Controller E-3200/E-5200, versie 1.0 Versienotities Color Controller E-3200/E-5200, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat alle gebruikers in het bezit zijn van deze informatie. De term E-3200/E-5200

Nadere informatie

Printersoftware. De printersoftware. De Epson-software bevat de software voor de printerdriver en EPSON Status Monitor 3.

Printersoftware. De printersoftware. De Epson-software bevat de software voor de printerdriver en EPSON Status Monitor 3. Printersoftware De printersoftware De Epson-software bevat de software voor de printerdriver en EPSON Status Monitor 3. De printerdriver is de software waarmee u via uw computer de printer kunt besturen.

Nadere informatie

Fiery QX100 voor igen4. Welkom

Fiery QX100 voor igen4. Welkom Fiery QX100 voor igen4 Welkom 2009 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45074049 20 mei 2009 WELKOM 3 WELKOM In dit

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery Server voor igen3, versie 4.0

Versienotities voor de klant Fiery Server voor igen3, versie 4.0 Versienotities voor de klant Fiery Server voor igen3, versie 4.0 Dit document bevat informatie over Fiery Server voor igen3 van de serversoftware voor de versie 4.0. Voordat u de Fiery Server voor igen3

Nadere informatie

D4600 Duplex Photo Printer

D4600 Duplex Photo Printer KODAK D4000 Duplex Photo Printer D4600 Duplex Photo Printer Handleiding printerstuurprogramma januari 2015 TM/MC/MR-licentie van Eastman Kodak Company: Kodak Kodak Alaris Inc. 2400 Mount Read Blvd., Rochester,

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series. Welkom

Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series. Welkom Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series Welkom 2013 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45109469 17

Nadere informatie

LEES MIJ EERST WorkCentre 7300 Series Fiery-installatie

LEES MIJ EERST WorkCentre 7300 Series Fiery-installatie LEES MIJ EERST WorkCentre 7300 Series Fiery-installatie Dit document beschrijft de installatie en de configuratie van de Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300 Series. Voer de stappen uit die

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. SHARP AL-1633/1644 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1289396

Uw gebruiksaanwijzing. SHARP AL-1633/1644 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1289396 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Welkom

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Welkom Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Welkom 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze uitgave wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Hulpprogramma s

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Hulpprogramma s Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press Hulpprogramma s 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7700-serie. Hulpprogramma s

Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7700-serie. Hulpprogramma s Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7700-serie Hulpprogramma s 2009 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45084790

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Hulpprogramma s

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Hulpprogramma s Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Hulpprogramma s 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

EX700i Print Server/ Integrated Fiery Color Server. Welkom

EX700i Print Server/ Integrated Fiery Color Server. Welkom EX700i Print Server/ Integrated Fiery Color Server Welkom 2011 Electronics For Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45099415 15 augustus

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij alle gebruikers

Nadere informatie

Fiery EXP50 Color Server. Welkom

Fiery EXP50 Color Server. Welkom Fiery EXP50 Color Server Welkom 2006 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45055349 11 mai 2006 WELKOM 3 WELKOM In dit

Nadere informatie

Configuratiesoftware voor NetWare-netwerken

Configuratiesoftware voor NetWare-netwerken Novell NetWare In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Configuratiesoftware voor NetWare-netwerken" op pagina 3-38 "Stappen voor snelle installatie" op pagina 3-38 "Geavanceerde installatie" op

Nadere informatie

Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 versie 1.2 voor de DocuColor 240/250-kopieermachines

Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 versie 1.2 voor de DocuColor 240/250-kopieermachines Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 versie 1.2 voor de DocuColor 240/250-kopieermachines Dit document bevat informatie over de Fiery Network Controller voor DocuColor

Nadere informatie

AR-NB2 NETWERK UITBREIDINGS KIT. SOFTWARE-INSTALLATIEGIDS (voor de netwerkprinter) MODEL

AR-NB2 NETWERK UITBREIDINGS KIT. SOFTWARE-INSTALLATIEGIDS (voor de netwerkprinter) MODEL MODEL AR-NB NETWERK UITBREIDINGS KIT SOFTWARE-INSTALLATIEGIDS (voor de netwerkprinter) INLEIDING VOORAFGAAND AAN DE INSTALLATIE INSTALLATIE IN EEN WINDOWS-OMGEVING INSTALLATIE IN EEN MACINTOSH-OMGEVING

Nadere informatie

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Handleiding voor de installatie van de software Nederlands LB9153001A Inleiding Opties P-touch Editor Printerstuurprogramma P-touch Address Book (uitsluitend Windows

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista BEKNOPTE HANDLEIDING voor Windows Vista INHOUD Hoofdstuk 1: SYSTEEMVEREISTEN...1 Hoofdstuk 2: PRINTERSOFTWARE INSTALLEREN ONDER WINDOWS...2 Software installeren om af te drukken op een lokale printer...

Nadere informatie

Geïllustreerde naslaggids

Geïllustreerde naslaggids Geïllustreerde naslaggids Xerox CX-printserver Ondersteund door Creo-kleurenservertechnologie voor de Xerox Color 550/560-printer 653-0177A-NL Kabelaansluitingen voor de CX-printservercomputer 1 3 4 5

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX2101 Printer Controller voor Xerox 2101, versie 2.2

Versienotities voor de klant Fiery EX2101 Printer Controller voor Xerox 2101, versie 2.2 Versienotities voor de klant Fiery EX2101 Printer Controller voor Xerox 2101, versie 2.2 Dit document bevat informatie over de Fiery EX2101 Printer Controller voor Xerox 2101- software versie 2.2. Dit

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250, versie 1.1

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250, versie 1.1 Versienotities voor de klant Fiery etwork Controller voor DocuColor 240/250, versie 1.1 Dit document bevat informatie over de Fiery etwork Controller voor DocuColor 240/250 versie 1.1. Voordat u de Fiery

Nadere informatie

Geïllustreerde naslaggids

Geïllustreerde naslaggids Geïllustreerde naslaggids Xerox CX Print Server Aangestuurd door Creo Color Server-technologie voor de Xerox Color 700-printer 653-01778A-NL Kabelaansluitingen voor de CX-printservercomputer 1 3 CX-printserver

Nadere informatie

Voorbeelden van workflows

Voorbeelden van workflows 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 9 juni 2014 Inhoud 3 Inhoud Voorbeelden van het afdrukken van workflows voor de

Nadere informatie

Inleiding. De instructies zijn primair bedoeld voor:

Inleiding. De instructies zijn primair bedoeld voor: Printserver Inleiding Deze gebruiksaanwijzing is geschikt voor DrayTek Vigor producten uitgerust met een parallel of USB printserver aansluiting. De instructies in deze gebruiksaanwijzing hebben betrekking

Nadere informatie

Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukopties

Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukopties Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Afdrukopties 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45051989 28 september

Nadere informatie

Splash RPX-iii Xerox 700 Digital Color Press. Introductie

Splash RPX-iii Xerox 700 Digital Color Press. Introductie Splash RPX-iii Xerox 700 Digital Color Press Introductie 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45073100 30 juni

Nadere informatie

DE NETWERKPRINTER INSTALLEREN

DE NETWERKPRINTER INSTALLEREN DE NETWERKPRINTER INSTALLEREN MTSO-INFO-EXTRA 4 VAKGROEP MTSO 2001 Faculteit PSW Universiteit Antwerpen Contact: prof. dr. Dimitri Mortelmans (dimitri.mortelmans@ua.ac.be) Tel : +32 (03) 820.28.53 - Fax

Nadere informatie

Met het oog op een veilig en correct gebruik van dit apparaat dient u de Veiligheidsinformatie in deze gebruikshandleiding te lezen voordat u het

Met het oog op een veilig en correct gebruik van dit apparaat dient u de Veiligheidsinformatie in deze gebruikshandleiding te lezen voordat u het Met het oog op een veilig en correct gebruik van dit apparaat dient u de Veiligheidsinformatie in deze gebruikshandleiding te lezen voordat u het apparaat Copyright 2005. De auteursrechtelijke bescherming

Nadere informatie

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Lees dit document voordat u Mac OS X installeert. Dit document bevat belangrijke informatie over de installatie van Mac OS X. Systeemvereisten

Nadere informatie

Splash TM RPX-ii voor de DocuColor 5000. Introductie

Splash TM RPX-ii voor de DocuColor 5000. Introductie Splash TM RPX-ii voor de DocuColor 5000 Introductie 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45065404 05 oktober 2007

Nadere informatie

Gids Instelling Verzenden

Gids Instelling Verzenden Gids Instelling Verzenden In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de Instel-tool Zendfunctie kunt gebruiken om de machine in te stellen voor het scannen van documenten als e-mails (Verzenden naar e-mail)

Nadere informatie

AL-1633 AL-1644 DIGITAAL MULTIFUNCTIONEEL SYSTEEM SOFTWARE INSTALLATIE HANDLEIDING

AL-1633 AL-1644 DIGITAAL MULTIFUNCTIONEEL SYSTEEM SOFTWARE INSTALLATIE HANDLEIDING MODEL AL-6 AL-6 DIGITAAL MULTIFUNCTIONEEL SYSTEEM SOFTWARE INSTALLATIE HANDLEIDING INLEIDING SOFTWARE VOOR DE SHARP AL-6/6 VÓÓR DE INSTALLATIE DE SOFTWARE INSTALLEREN AANSLUITEN OP EEN COMPUTER CONFIGUREREN

Nadere informatie

Gebruik van het Brother SmartUI Control Center op basis van Windows voor PaperPort 8.0 en Windows XP

Gebruik van het Brother SmartUI Control Center op basis van Windows voor PaperPort 8.0 en Windows XP Gebruik van het Brother SmartUI Control Center op basis van Windows voor PaperPort 8.0 en Windows XP Brother SmartUI Control Center Het Control Center van Brother is een hulpprogramma waarmee u gemakkelijk

Nadere informatie

Aansluitingengids. Windows-instructies voor een lokaal aangesloten printer. Voordat u de printersoftware installeert voor Windows

Aansluitingengids. Windows-instructies voor een lokaal aangesloten printer. Voordat u de printersoftware installeert voor Windows Pagina 1 van 5 Aansluitingengids Windows-instructies voor een lokaal aangesloten printer Voordat u de printersoftware installeert voor Windows Een lokaal aangesloten printer is een printer die is aangesloten

Nadere informatie

Getting Started Guide Nederlands

Getting Started Guide Nederlands Getting Started Guide Nederlands Inhoud De technologie van PrintShop Mail... 2 Systeemvereisten voor PrintShop Mail... 4 Inhoud van de cd-rom... 5 PrintShop Mail installeren (Windows)... 6 PrintShop Mail

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

Digitale camera Softwarehandleiding

Digitale camera Softwarehandleiding EPSON digitale camera / Digitale camera Softwarehandleiding Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240, versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 versie 1.0. Voordat u de Fiery

Nadere informatie

PDF aanmaken met Acrobat Professional

PDF aanmaken met Acrobat Professional PDF aanmaken met Acrobat Professional Stap 1: benodigheden downloaden van onze ftp-server Open je webbrowser (internet explorer, firefox, google chrome, safari, camino,...) In de adresbalk typ je: ftp://www.provo.be

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Softwarehandleiding

Gebruiksaanwijzing Softwarehandleiding Gebruiksaanwijzing Softwarehandleiding Lees dit eerst Handleidingen voor deze printer...8 Voorbereiden voor afdrukken Snelinstallatie...9 De verbindingsmethode bevestigen...11 Netwerkverbinding...11 Lokale

Nadere informatie

In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken

In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken Auteur: Evert-Jan Steenvoorden Datum: 24-06-2015 Printers configureren In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken Wat heb je nodig Om rechtstreeks af te

Nadere informatie

Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller for DocuColor 240/250, versie 1.1

Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller for DocuColor 240/250, versie 1.1 Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller for DocuColor 240/250, versie 1.1 Dit document is een aanvulling op de gebruikersdocumentatie bij de Fiery Network Controller for DocuColor 240/250

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Installatiehandleiding stuurprogramma

Gebruiksaanwijzing Installatiehandleiding stuurprogramma Gebruiksaanwijzing Installatiehandleiding stuurprogramma Voor een veilig en correct gebruikt, dient u de Veiligheidsinformatie in "Lees dit eerst" te lezen voordat u het apparaat gebruikt. INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van

Nadere informatie

Netwerkhandleiding voor Windows bij hp deskjet 900c series-printer. Nederlands

Netwerkhandleiding voor Windows bij hp deskjet 900c series-printer. Nederlands Netwerkhandleiding voor Windows bij hp deskjet 900c series-printer Nederlands Handelsmerken en licenties Microsoft, MS, MS-DOS en Windows zijn gedeponeerde handelsmerken van Microsoft Corporation (octrooinummers

Nadere informatie

OneTouch ZOOM Pro Diabetes Management Software met SnapShot. Installatiehandleiding. Installatieprocedure

OneTouch ZOOM Pro Diabetes Management Software met SnapShot. Installatiehandleiding. Installatieprocedure OneTouch ZOOM Pro Diabetes Management Software met SnapShot Installatiehandleiding Installatieprocedure 1. Plaats de OneTouch Zoom Pro installatie-cd in de cd-rom-lezer. OPMERKING: Als u het programma

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Installatiehandleiding stuurprogramma

Gebruiksaanwijzing Installatiehandleiding stuurprogramma Gebruiksaanwijzing Installatiehandleiding stuurprogramma Lees deze handleiding aandachtig door voordat u het apparaat gaat gebruiken en houd de handleiding binnen handbereik voor toekomstig gebruik. INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Installeer de C54PSERVU in Windows Vista

Installeer de C54PSERVU in Windows Vista Installeer de C54PSERVU in Windows Vista In dit document wordt beschreven hoe u uw printer in combinatie met de Conceptronic C54PSERVU kan installeren in Windows Vista. 1. Printer installeren Voordat u

Nadere informatie

Avaya Modular Messaging Microsoft Outlook Client Versie 5.0

Avaya Modular Messaging Microsoft Outlook Client Versie 5.0 Avaya Modular Messaging Microsoft Outlook Client Versie 5.0 Belangrijk: de instructies in deze handleiding zijn alleen van toepassing als u gebruikmaakt van een Avaya Message Storage Server- (MSS) of Microsoft

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

DIGITAAL KLEUREN MULTIFUNCTIONEEL SYSTEEM

DIGITAAL KLEUREN MULTIFUNCTIONEEL SYSTEEM MODEL: MX-2300N MX-2700N DIGITAAL KLEUREN MULTIFUNCTIONEEL SYSTEEM Handleiding software-installatie Houd deze handleiding bij de hand zodat u hem indien nodig kunt raadplegen. Gefeliciteerd met de aanschaf

Nadere informatie

Backup maken. Backup terugzetten. H O O F D S T U K 4 Backup

Backup maken. Backup terugzetten. H O O F D S T U K 4 Backup H O O F D S T U K 4 Backup Om een goede ondersteuning te leveren is het van cruciaal belang dat de gebruiker regelmatig een backup maakt. Volgens de gebruikersvoorwaarden van de software moet de gebruiker

Nadere informatie

Printerproblemen oplossen

Printerproblemen oplossen 1 De display op het bedieningspaneel is leeg of er worden alleen ruitjes weergegeven. Taken worden niet De zelftest van de printer is mislukt. De printer is niet gereed om gegevens te ontvangen. De aangegeven

Nadere informatie

Fiery EXP8000/50 Color Server. Variabele gegevens afdrukken

Fiery EXP8000/50 Color Server. Variabele gegevens afdrukken Fiery EXP8000/50 Color Server Variabele gegevens afdrukken 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45059293 09 maart

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 3 Benodigdheden 4 Installatie-overzicht 4 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 4 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 4

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Installatie-overzicht 4 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 4 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 4 Stap 3: Windows

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Installatiehandleiding stuurprogramma

Gebruiksaanwijzing Installatiehandleiding stuurprogramma Gebruiksaanwijzing Installatiehandleiding stuurprogramma Voor een veilig en correct gebruikt, dient u de Veiligheidsinformatie in "Lees dit eerst" te lezen voordat u het apparaat gebruikt. INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

AR-M160 AR-M205 DIGITAAL MULTIFUNCTIONEEL SYSTEEM SOFTWARE INSTALLATIE HANDLEIDING

AR-M160 AR-M205 DIGITAAL MULTIFUNCTIONEEL SYSTEEM SOFTWARE INSTALLATIE HANDLEIDING MODEL AR-M60 AR-M05 DIGITAAL MULTIFUNCTIONEEL SYSTEEM SOFTWARE INSTALLATIE HANDLEIDING INLEIDING SOFTWARE VOOR DE SHARP AR-M60/M05 VÓÓR DE INSTALLATIE DE SOFTWARE INSTALLEREN AANSLUITEN OP EEN COMPUTER

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Benodigdheden 5 Installatie-overzicht 5 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 5 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 5

Nadere informatie

Kopiëren via de glasplaat. 1 Plaats het originele document met de bedrukte zijde naar beneden in de linkerbovenhoek van de glasplaat.

Kopiëren via de glasplaat. 1 Plaats het originele document met de bedrukte zijde naar beneden in de linkerbovenhoek van de glasplaat. Naslagkaart Wordt gekopieerd Kopieën maken Snel kopiëren 3 Druk op het bedieningspaneel van de printer op. 4 Als u het document op de glasplaat hebt gelegd, raakt u Finish the Job (Taak voltooien) aan

Nadere informatie

Gids Instelling Verzenden

Gids Instelling Verzenden Gids Instelling Verzenden In deze gids wordt uitgelegd hoe u de functies Verzenden naar e-mail en Opslaan in gedeelde map kunt instellen met behulp van de Instel-tool Zendfunctie en hoe u kunt controleren

Nadere informatie

Versie 1.0 Februari 2013. Eenvoudig hulpmiddel Aanpassing afdrukkwaliteit Installatie- en aanpassingenhandleiding

Versie 1.0 Februari 2013. Eenvoudig hulpmiddel Aanpassing afdrukkwaliteit Installatie- en aanpassingenhandleiding Versie 1.0 Februari 2013 Eenvoudig hulpmiddel Aanpassing afdrukkwaliteit 2013 Xerox Corporation. Alle rechten voorbehouden. Xerox en XEROX en Beeldmerk zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR SNELLE NETWERKINSTALLATIE

HANDLEIDING VOOR SNELLE NETWERKINSTALLATIE XEROX DOCUPRINT N4525 NETWERK-LASERPRINTER HANDLEIDING VOOR SNELLE NETWERKINSTALLATIE Xerox DocuPrint N4525 Netwerk-Laserprinter Handleiding voor snelle netwerkinstallatie 721P57610 September 2000 2000

Nadere informatie

Inloggen SAP Selfservice FWN

Inloggen SAP Selfservice FWN Inloggen SAP Selfservice FWN Handleiding Nederlands maart 2013 - 2 - Inhoud Besturingssysteem en browser 4 Windows gebruikers 5 Gebruik Terminal server met Windows 6 Gebruik Terminal server met Linux 8

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

Problemen met HASP oplossen

Problemen met HASP oplossen Problemen met HASP oplossen Hoofdvestiging: Trimble Geospatial Division 10368 Westmoor Drive Westminster, CO 80021 USA www.trimble.com Copyright en handelsmerken: 2005-2013, Trimble Navigation Limited.

Nadere informatie

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice SnelStart Stappenplan SBR btw-aangifte met SnelStart 12 Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Inleiding Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht om de btw-aangifte te versturen volgens de Standard Business Reporting

Nadere informatie

Het installeren van de software.

Het installeren van de software. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Het installeren van de software.... 2 De Printserver Bekabeld Configureren... 8 Instellen van je IP adres... 10 Netwerk poorten configureren... 12 Een printer Toevoegen....

Nadere informatie

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding Spirometry PC Software Gebruikshandleiding Inhoud Welkom... 5 Systeemvereisten... 5 1. PC vereisten... 5 2. Vereisten besturingssysteem... 6 Installatie Spirometry PC Software... 6 Instellingen Spirometry

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Softwarehandleiding

Gebruiksaanwijzing Softwarehandleiding Gebruiksaanwijzing Softwarehandleiding Lees dit eerst Handleidingen voor deze printer...11 Specifieke modelinformatie...12 Aanwijzingen voor het lezen van deze handleiding...13 Symbols...13 Voorbereiden

Nadere informatie

Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af.

Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af. Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af. Let op! Als u nog offertes hebt opgeslagen in CBS 14.2, kunt u deze alleen

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows DUO 137/Versie 1.7 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 DOWNLOADEN MET INTERNET

Nadere informatie

Samengesteld door: Xerox Corporation Global Knowledge and Language Services 800 Phillips Road, Bldg. 0845-17S Webster, New York 14580-9791 USA

Samengesteld door: Xerox Corporation Global Knowledge and Language Services 800 Phillips Road, Bldg. 0845-17S Webster, New York 14580-9791 USA Windows-printerdrivers voor Xerox Production Print Services en CentreWare voor de Xerox Nuvera 100/120 Digitale kopieerapparaat/printer en het Xerox Nuvera 100/120 Digitale productiesysteem Aan de slag

Nadere informatie