Versienotities Color Controller E-41/E-81, versie 1.0

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Versienotities Color Controller E-41/E-81, versie 1.0"

Transcriptie

1 Versienotities Color Controller E-41/E-81, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij alle gebruikers bekend is voordat u doorgaat met de installatie. OPMERKING: De term E-41/E-81 verwijst in dit document naar de Color Controller E-41/E-81. Systeemsoftware Fiery Printer Delete Utility Als u Fiery Printer Delete Utility wilt installeren op een Windows 2000-systeem, kopieert u de map Printer Delete Utility vanaf de dvd met gebruikerssoftware naar het Windows 2000-systeem en voert u vervolgens het installatieprogramma in de map uit. ICC-profielen installeren en verwijderen in Windows Als u in Windows Vista met de rechtermuisknop klikt op een ICC-profiel dat is geïnstalleerd in C:\WINDOWS\system32\spool\drivers\color, wordt Profiel installeren weergegeven in het snelmenu, terwijl het profiel al is geïnstalleerd. Als u in Windows XP met de rechtermuisknop klikt op een ICC-profiel dat is geïnstalleerd in C:\WINDOWS\system32\spool\drivers\color en Profiel verwijderen selecteert in het snelmenu, wordt het ICC-profiel niet verwijderd. U moet het bestand handmatig verwijderen. Microsoft Hotfix Als u een of meer van de volgende problemen bemerkt, neemt u contact op met Microsoft om de benodigde Hotfix toe te passen. U configureert gebruikersauthenticatie vanaf het bedieningspaneel van de kopieermachine/printer om het afdrukken van kleurentaken te beperken, maar kleurentaken worden toch afgedrukt. Wanneer u een taak afdrukt vanuit Microsoft Excel 2007, zijn de pagina s blanco, terwijl dezelfde taken wel juist worden afgedrukt vanuit Microsoft Excel Afdrukken Taken afdrukken wanneer Boekjesafwerkeenheid SR5000 is geïnstalleerd op de kopieermachine/printer Als Boekjesafwerkeenheid SR5000 is geïnstalleerd op de kopieermachine/printer en u selecteert een van de volgende combinaties van instellingen voor perforatietype en papiergewicht in het printerstuurprogramma, wordt de taak niet afgedrukt: Twee, Papiergewicht 5 Drie, Papiergewicht 5 Copyright 2010 Electronics for Imaging, Inc. Bestelnummer: oktober 2010 * *

2 Pagina 2 Taken afdrukken wanneer Boekjesafwerkeenheid SR5020 is geïnstalleerd op de kopieermachine/printer Als Boekjesafwerkeenheid SR5020 is geïnstalleerd op de kopieermachine/printer en u selecteert een van de volgende combinaties van instellingen voor nieten en papiergewicht in het printerstuurprogramma, wordt de taak niet afgedrukt: 2 midden, Papiergewicht 5 2 midden, Papiergewicht 6 2 midden, Papiergewicht 7 Taken afdrukken wanneer Boekverwerker is geïnstalleerd op de kopieermachine/printer Als Boekverwerker is geïnstalleerd op de kopieermachine/printer en u selecteert de volgende combinatie van instellingen voor nieten en papiertype in het printerstuurprogramma, wordt de taak niet afgedrukt: 2 midden, Voorgeperforeerd Taken afdrukken wanneer een Z-vouweenheid is geïnstalleerd op de kopieermachine/printer Als een Z-vouweenheid is geïnstalleerd op de kopieermachine/printer en u selecteert Tabbladen als instelling voor papiertype of bepaalde instellingen voor papiergewicht in het printerstuurprogramma, wordt de taak niet afgedrukt: Betreffende instellingen voor papiergewicht: Papiergewicht 1 Papiergewicht 3 Papiergewicht 4 Papiergewicht 5 Papiergewicht 6 Papiergewicht 7 Tabbladen afdrukken Wanneer u twee regels tekst afdrukt op een tabblad, wordt de tweede tekstregel mogelijk niet juist afgedrukt. Kies een kleinere tekstgrootte om dit probleem te vermijden. Ingeslagen PDF-bestanden Ingeslagen PDF-bestanden worden mogelijk niet goed afgedrukt wanneer u de functie Adobe PDF archiveren op schijf gebruikt. De taakinstellingen voor dubbelzijdig afdrukken worden mogelijk niet toegepast.

3 Pagina 3 Afdrukken in kleur Ook wanneer u afdrukt met slechts één kleur, bijvoorbeeld magenta, telt de E-41/E-81 dit mogelijk als vier kleuren. Als u wilt optellen per afzonderlijke kleur (C, M, Y, K), stelt u de optie Afdrukken volgens kleurselectie in om de kleur(en) te selecteren. Microsoft Excel Als u vanuit Microsoft Excel (2003 of 2007) afdrukt naar het papierformaat A4, wordt de taak mogelijk automatisch gewijzigd in Letter-formaat. Als dit gebeurt, moet u de betreffende optie voor formaat wijzigen uitschakelen: Excel 2003: schakel het selectievakje Formaat zonodig wijzigen in A4/Letter op het tabblad Internationaal onder Extra > Opties uit. Excel 2007: schakel het selectievakje Inhoud aanpassen aan papierformaat A4 of 8,5 x 11 inch in Opties voor Excel > Geavanceerd onder Algemeen uit. Taken afdrukken wanneer capaciteit van vaste schijf ontoereikend is Wanneer de beschikbare ruimte op de vaste schijf van de E-41/E-81 onvoldoende is, functioneert het systeem mogelijk niet normaal. Controleer de beschikbare ruimte op de vaste schijf vanaf het bedieningspaneel van de kopieermachine/printer of vanuit Command WorkStation en zorg dat voldoende geheugen beschikbaar is. Als de beschikbare ruimte op de vaste schijf onvoldoende is en het systeem niet normaal functioneert, schakelt u de E-41/E-81 en de kopieermachine/printer uit en weer in en verwijdert u vervolgens onnodige afdruktaken die op de vaste schijf zijn opgeslagen. PDF-taken met ingevoegde blanco pagina s afdrukken vanuit Adobe Acrobat Wanneer u een liggende PDF-taak afdrukt die vóór pagina 1 een ingevoegde blanco pagina bevat, wordt de taak afgedrukt met afdrukstand Staand en wordt deze mogelijk niet juist geniet. Dit is een bekend probleem met Adobe Acrobat 8 en 9. In Adobe Acrobat 8 en 9 wordt de afdrukstand ingesteld op Staand, zelfs als u de afdrukstand van het document in de pagina-instelling van Adobe Acrobat wijzigt in Liggend. In Adobe Acrobat 10 wordt de waarde voor de afdrukstand juist ingesteld op Liggend. Als de taak juist wordt ingesteld op Liggend in de pagina-instelling van Adobe Acrobat, is de ingevoegde blanco pagina vóór pagina 1 Liggend en wordt de taak juist afgedrukt. Taken afdrukken vanuit Adobe InDesign Wanneer u een liggende taak afdrukt met SEF-papier (invoer korte zijde) opgegeven vanuit Adobe InDesign, wordt de taak 180 graden gedraaid. Als de taak in Command WorkStation is verwerkt en is geblokkeerd en u vervolgens een taakvoorbeeld weergeeft, heeft de taak de juiste rotatie. Dit is een bekend probleem met de toepassing Adobe InDesign.

4 Pagina 4 Afdrukken op verschillende media Als u een taak afdrukt waarvoor het opgegeven medium in geen van de laden is geplaatst en vervolgens de specifieke lade op het bedieningspaneel van de kopieermachine/printer selecteert wanneer u door de kopieermachine/printer wordt gevraagd het medium te plaatsen, worden alle exemplaren van de taak door de kopieermachine/printer afgedrukt. Gebruikersauthenticatie voor de E-41/E-81 Als de E-41/E-81 is geconfigureerd voor gebruikersauthenticatie en u drukt een kleurendocument af in kleurmodus als een gebruiker met alleen afdrukprivileges voor zwart-wit, wordt het document afgedrukt in zwart-wit. Alternatieve lade moet dezelfde invoerrichting hebben De E-41/E-81 schakelt niet naar een alternatieve lade (wanneer bijvoorbeeld het papier in de huidige lade op is) als het papier in de alternatieve lade niet in dezelfde richting wordt ingevoerd als de huidige papierlade, zelfs als het papierformaat en het papiertype gelijk zijn. Adresboeken bewerken U kunt een adresboek op de E-41/E-81 bewerken door opdrachten naar de E-41/E-81 te verzenden. U kunt een adresboek niet bewerken vanaf het bedieningspaneel van de kopieermachine/printer. Raadpleeg Configuratie en instellingen voor meer informatie over het beheren van adresboeken met opdrachten. Weergegeven naam en adres van adresboek Hoewel de maximumlengte voor Weergegeven naam en adres 80 tekens is, kunt u meer dan 81 tekens invoeren voor Weergegeven naam en adres wanneer u via een opdracht een adres toevoegt aan een adresboek op de E-41/E-81. Er wordt geen foutbericht weergegeven. Taakeigenschappen en Pagina s per vel Op het tabblad Opmaak van het Taakeigenschappen worden de instellingen voor Pagina s per vel grijs weergegeven, behalve 1, maar kunt u een niet-beschikbare instelling selecteren. Als u klikt op OK in het dialoogvenster dat wordt weergegeven, wordt de instelling niet langer grijs weergegeven. Aantal exemplaren in niet-gecollationeerde taken Voor niet-gecollationeerde taken met meerdere exemplaren wordt het aantal exemplaren dat wordt weergegeven in Command WorkStation en op het bedieningspaneel van de kopieermachine/printer pas verhoogd wanneer de exemplaren van de laatste pagina worden afgedrukt. Aangezien het scherm echter wordt bijgewerkt met een bepaald tijdsinterval, wordt mogelijk niet elk aantal exemplaren weergegeven. Het scherm kan bijvoorbeeld van 1 exemplaar naar 4 exemplaren springen.

5 Pagina 5 Taken afdrukken wanneer een bulklade is geïnstalleerd op de kopieermachine/printer Als een bulklade (LCT) is geïnstalleerd op de kopieermachine/printer, kunt u de volgende combinaties van instellingen voor Invoerlade, Papiertype en Papiergewicht selecteren in het printerstuurprogramma, maar wordt de taak niet afgedrukt. Invoerlade Papiertype Papiergewicht Combinatie 1 Lade 3 Gecoat glanzend, Gecoat mat of Etiketten Combinatie 2 Lade 4 Gecoat glanzend of Gecoat mat Combinatie 3 Lade 5 Gecoat glanzend, Gecoat mat of Tabbladen Papiergewicht 6 of Papiergewicht 7 Papiergewicht 6 of Papiergewicht 7 Papiergewicht 5, Papiergewicht 6 of Papiergewicht 7 Niet-ondersteunde tekens kopiëren en plakken in veld Wachtwoord documentenserver In het veld Wachtwoord documentenserver in Command WorkStation worden alleen cijfers ondersteund. Als u niet-ondersteunde tekens kopieert en plakt in dit veld en een taak afdrukt, wordt een foutbericht weergegeven en wordt de taak niet afgedrukt. Adobe PageMaker Wanneer u Taakeigenschappen opent in Command WorkStation voor een taak die met Adobe PageMaker PPD is afgedrukt, worden opgegeven waarden mogelijk niet juist weergegeven. Afdrukken met Adobe PDF Print Engine (APPE) Wanneer u afdrukt met de optie Adobe PDF Print Engine (APPE) inschakelen geselecteerd, kan het verwerken langer duren dan verwacht en worden afbeeldingen mogelijk niet juist afgedrukt. Schakel de optie in dit geval uit en probeer opnieuw af te drukken. Quick Doc Merge-taken Als Quick Doc Merge wordt uitgevoerd voor een taak met afdrukgegevens in de afdrukstand Liggend, worden de gegevens juist afgedrukt, maar worden deze niet juist weergegeven in de miniatuurweergave in Impose.

6 Pagina 6 Scheidingsapparaat Het is mogelijk dat de kopieermachine/printer het voor het bovenste scheidingsapparaat aangeduide papierformaat niet automatisch detecteert. Dit kan gebeuren wanneer de kopieermachine/printer voor een bepaalde regio is geconfigureerd, bijvoorbeeld de EU tegenover Noord-Amerika. Als de kopieermachine/printer het papierformaat niet automatisch detecteert, moet u het papierformaat voor het scheidingsapparaat opgeven in de papierinstellingen van het printerstuurprogramma. Systeemupdate en afdrukken Bij een systeemupdate wordt de E-41/E-81 opnieuw gestart, ongeacht eventuele taken die worden afgedrukt. Zorg dat geen taken worden afgedrukt terwijl een systeemupdate wordt uitgevoerd. Voer geen systeemupdate uit tijdens het afdrukken en plan een systeemupdate niet op een tijdstip waarop mogelijk wordt afgedrukt. Direct afdrukken Als Direct afdrukken is geselecteerd wanneer een taak bezig is met verwerken (RIP), wordt de taak via Direct afdrukken gestart nadat de eerste taak is verwerkt. Microsoft PowerPoint 2007 Wanneer u afdrukt vanuit Microsoft PowerPoint 2007 en Afdrukken hebt ingesteld op Notitiepagina s, kan het lang duren voordat de taak wordt afgedrukt. Documenten verwijderen in documentenserver Verwijder tijdens het afdrukken geen documenten die zijn opgeslagen in de documentenserver. Afdrukken vanaf een USB-apparaat Automatisch afdrukken vanaf een USB-apparaat werkt niet als het USB-apparaat al is aangesloten op de E-41/E-81 wanneer de E-41/E-81 opstart. U moet het USB-apparaat aansluiten op de E-41/E-81 nadat de E-41/E-81 de status Niet actief heeft bereikt. Lijst Activiteit Als meerdere taken de status Bezig met afdrukken hebben en u annuleert een van de taken door met de rechtermuisknop te klikken op de taak in de lijst Activiteit, wordt mogelijk de verkeerde taak geannuleerd. Annuleer in plaats hiervan de taak vanuit het gebied Actieve taken (klik met de rechtermuisknop op de taak en kies Annuleren). Actie bij verkeerde combinatie = Onderbreken voor grote taken Wanneer Actie bij verkeerde combinatie = Onderbreken is ingeschakeld, het vereiste papier voor een taak niet in de kopieermachine/printer is geplaatst en de taak groter is dan 500 pagina s, wordt een foutbericht weergegeven in Command WorkStation en op het bedieningspaneel van de kopieermachine/printer. Het duurt echter enige tijd voordat het bericht wordt weergegeven en de E-41/E-81 wordt niet gereboot.

7 Pagina 7 Printerstuurprogramma s PDF-bestanden afdrukken vanuit Adobe Acrobat Als u het PCL 6-printerstuurprogramma gebruikt om PDF-bestanden vanuit Adobe Acrobat af te drukken door Aangepast papierformaat op te geven, worden bestanden 90 graden gedraaid wanneer deze worden afgedrukt. Als u wilt dat de bestanden in de juiste richting worden afgedrukt, wisselt u de waarden voor Breedte en Lengte om voor Aangepast papierformaat in het printerstuurprogramma en drukt u vervolgens de bestanden af. Als u Adobe Acrobat 8 of later gebruikt, geeft u hetzelfde formaat op voor Document en Papier die worden weergegeven onder Voorbeeld: Samengesteld in het dialoogvenster Afdrukken. Printerstuurprogramma s voor 64-bits Windows Job Monitor wordt niet ondersteund op 64-bits Windows-besturingssystemen. Installeerbare opties instellen in printerstuurprogramma s Als u de juiste installatieopties wilt weergeven in printerstuurprogramma s via Aanwijzen en afdrukken, moet u de E-41/E-81 instellen. DE E-41/E-81 INSTELLEN OM INSTALLEERBARE OPTIES WEER TE GEVEN 1 Meld u aan bij de E-41/E-81 via Extern bureaublad van Windows XP. Raadpleeg Configuratie en instellingen voor meer informatie over het inschakelen van Extern bureaublad. 2 Klik met de rechtermuisknop op de afdrukwachtrij. 3 Klik op Eigenschappen. 4 Klik op het tabblad Configuratie. 5 Controleer of het IP-adres van de printer localhost is. 6 Klik op Bijwerken. 7 Klik op OK om het dialoogvenster Eigenschappen te sluiten. 8 Herhaal stap 2-7 om de blokkeringswachtrij en de directe verbinding in te stellen. Raadpleeg Configuratie en instellingen voor meer informatie over het configureren en instellen van de E-41/E-81.

8 Pagina 8 Printerstuurprogramma installeren op een 64-bits Windows-computer vanaf een 32-bits server met Windows Server 2003 Als netwerkgebruikers naar de E-41/E-81 afdrukken via (32-bits) Windows Server printerdeling en als zich gebruikers van 64-bits Windows XP op het netwerk bevinden, moet u het 64-bits printerstuurprogramma toevoegen aan de (32-bits) Windows Server computer, zodat gebruikers het printerstuurprogramma op hun computer kunnen installeren via Aanwijzen en afdrukken. Het wordt afgeraden het printerstuurprogramma te installeren vanaf een (32-bits) server naar een (64-bits) client. Wanneer u het 64-bits printerstuurprogramma installeert op een (32-bits) server, hebt u de cd met Windows Server 2003 (64-bits) nodig. HET 64-BITS PRINTERSTUURPROGRAMMA TOEVOEGEN AAN EEN 32-BITS WINDOWS SERVER 2003-COMPUTER 1 Installeer het printerstuurprogramma van de E-41/E-81 op de Windows Server 2003-computer. Raadpleeg Afdrukken voor instructies. Wanneer u tijdens de installatie wordt gevraagd of u de printer wilt delen, selecteert u Ja. 2 Klik in het venster Printers en faxapparaten met de rechtermuisknop op de printer die u zojuist hebt geïnstalleerd en kies Eigenschappen. 3 Klik op het tabblad Delen en klik op Extra stuurprogramma s. 4 Selecteer de x64-componenten en klik op OK. 5 Blader naar de printerstuurprogrammabestanden en selecteer het bestand oemsetup.inf. 6 Plaats de installatie-cd voor Windows Server 2003 x64 in de Windows Server 2003-computer wanneer dit wordt gevraagd. 7 Blader op de cd naar de map AMD64 en klik op OK. De installatie van het printerstuurprogramma is voltooid. PCL-printerstuurprogramma installeren met Aanwijzen en afdrukken Als u Aanwijzen en afdrukken gebruikt om het PCL-printerstuurprogramma te installeren op een gebruikerscomputer met Windows 7, worden de instellingen die zijn opgegeven in het PCL-printerstuurprogramma van de E-41/E-81 niet overgenomen op de Windows 7- gebruikerscomputer. In dat geval moet u de instellingen van het printerstuurprogramma opgeven op de gebruikerscomputer. Installeerbare opties configureren Als u het printerstuurprogramma installeert vanuit Wizard Printer toevoegen en vervolgens tweerichtingscommunicatie gebruikt om de installeerbare opties te configureren, worden de installeerbare opties niet juist geconfigureerd. Als u deze opties juist wilt configureren, moet u het volgende doen nadat u het printerstuurprogramma installeert.

9 Pagina 9 INSTALLEERBARE OPTIES JUIST CONFIGUREREN 1 Nadat u het printerstuurprogramma installeert, opent u de eigenschappen van het printerstuurprogramma. 2 Klik op OK of Toepassen. Afdrukopties Z-vouw in twee De volgende tabel beschrijft de afdrukresultaten voor verschillende combinaties van de afdrukstand Staand en Liggend, A3- en A4-papierformaten en instellingen voor Z-vouw in twee. De resultaten kunnen verschillen afhankelijk van uw besturingssysteem en de gebruikte toepassing. Sommige combinaties van instellingen worden niet ondersteund. Paginacombinatie Z-vouw in twee (Alleen groot papier = Aan) 180 roteren = Uit Z-vouw in twee (Alleen groot papier = Aan) 180 roteren = Aan A3 A4 Wanneer u een A3/Z-vouw in twee/liggende pagina opgeeft, gevolgd door een A4/nietgevouwen/liggende pagina krijgt u het volgende resultaat.... krijgt u het volgende resultaat. A3 A 4 Wanneer u een A3/Z-vouw in twee/liggende pagina opgeeft, gevolgd door een A4/nietgevouwen/staande pagina krijgt u het volgende resultaat.... krijgt u het volgende resultaat. A 4 Wanneer u een A4/niet-gevouwen/ staande pagina opgeeft, gevolgd door een A3/Z-vouw in twee/ liggende pagina... A3... krijgt u het volgende resultaat.... krijgt u het volgende resultaat.

10 Pagina 10 Paginacombinatie Z-vouw in twee (Alleen groot papier = Aan) 180 roteren = Uit Z-vouw in twee (Alleen groot papier = Aan) 180 roteren = Aan Niet ondersteund. A3 A 4 Wanneer u een A3/Z-vouw in twee/staande pagina opgeeft, gevolgd door een A4/nietgevouwen/staande pagina krijgt u het volgende resultaat. Niet ondersteund. A4 A3 Wanneer u een A3/Z-vouw in twee/staande pagina opgeeft, gevolgd door een A4/nietgevouwen/liggende pagina krijgt u het volgende resultaat. Niet ondersteund. A4 A3 Wanneer u een A4/niet gevouwen/ liggende pagina opgeeft, gevolgd door een A3/Z-vouw in twee/ staande pagina krijgt u het volgende resultaat. Genest door de rug geniet boekje Als u een genest door de rug geniet boekje afdrukt, wordt het boekje samengesteld uit volledige subsets (u stelt de grootte van een subset in via Aantal vellen in een subset). Hierdoor kunnen blanco pagina s worden toegevoegd aan het einde van het boekje, afhankelijk van het aantal pagina s in het document. Tabbladen invoegen en Tabverschuiving Als u in Command WorkStation de functie Tabbladen invoegen gebruikt om tabbladen aan een taak toe te voegen en de tekst opgeeft om op het tabblad af te drukken, moet u ook de optie Tabverschuiving op het tabblad Media in Taakeigenschappen selecteren. Raadpleeg Hulpprogramma s voor meer informatie over de functie Tabbladen invoegen.

11 Pagina 11 Afwerkingssets voor gemengde media met Blanco invoegen Als u afwerkingssets opgeeft voor elk hoofdstuk van een geniete taak met gemengde media en vervolgens een blanco pagina invoegt voor elk geselecteerd hoofdstuk, wordt de taak met verkeerde nietsets uitgevoerd. Beperkingen van Booklet Maker De volgende beperkingen gelden voor Booklet Maker: De opties Schaal en Passend schalen (op het tabblad Opmaak van het venster Taakeigenschappen) zijn niet van toepassing wanneer instellingen voor Booklet Maker worden gebruikt voor een taak. Er kunnen geen instellingen voor Booklet Maker worden opgegeven voor een Adobe PDF-bestand met beveiligingsinstellingen. Invoerlade De optie Invoerlade is leeg als u Taakeigenschappen in Command WorkStation selecteert voor een taak die met standaardafdrukeigenschappen vanuit Adobe PageMaker 7 is verzonden. Impose op documentenserver U kunt een ingeslagen taak niet in de documentenserver opslaan. Impose wordt niet door de documentenserver ondersteund. Eigenschappen van taken in wachtrijen Wanneer u in Command WorkStation de taakeigenschappen weergeeft van een taak in de wachtrij waarvoor het papier is opgegeven als het aangepaste papierformaat, worden de breedte en hoogte van het papierformaat mogelijk niet juist weergegeven. Het bestand wordt echter correct afgedrukt. Beeldverschuiving, PDF- of PS-bestanden opslaan Wanneer u Beeldverschuiving instelt met instellingen voor dubbelzijdig afdrukken, het bestand opslaat als PDF- of PS-bestand en dit vervolgens afdrukt, wordt de taak enkelzijdig afgedrukt zonder de instellingen voor Beeldverschuiving. Als u afdrukt met de instellingen van het stuurprogramma zonder het bestand op te slaan als PS of PDF, wordt de taak afgedrukt met de juiste instellingen. Maximumaantal ingangen in LDAP-zoekopdracht Als u een LDAP-server inschakelt en Maximumaantal ingangen instelt op 0, is het aantal ingangen onbeperkt of beperkt tot het maximum dat is opgegeven op de LDAP-server. Als u Maximumaantal ingangen instelt op een aantal groter dan 0, levert een LDAP-zoekopdracht voor elke ingang twee resultaten op (een voor de gebruikers en een voor de groep).

12 Pagina 12 Nieten met gemengde afdrukstanden Voordat u een geniete taak afdrukt die zowel staande als liggende pagina s bevat, moet u Prioriteit lade voor handinvoer op het kopieermachine/printer instellen op de invoerlade die is ingesteld voor invoer lange zijde. Scherm Takenlijst Als meerdere taken zijn gepland die afdrukken en kopiëren omvatten, moet u niet het scherm Takenlijst gebruiken. Dubbelzijdig afdrukken en afdrukstand In toepassingen die een PPD gebruiken, zoals Adobe PageMaker, worden de gegevens mogelijk niet afgedrukt in de geselecteerde afdrukstand als de afdrukstand is ingesteld op Liggend en dubbelzijdig afdrukken (duplex) is ingeschakeld. Ga als volgt te werk als u dubbelzijdige documenten met liggende afdrukstand wilt afdrukken. DUBBELZIJDIGE DOCUMENTEN MET LIGGENDE AFDRUKSTAND AFDRUKKEN 1 Open het dialoogvenster Printerinstellingen van de toepassing. 2 Stel de optie Afdrukstand negeren in op de afdrukstand van de taak die u wilt afdrukken. 3 Druk het document af. OPMERKING: U kunt ook Command WorkStation gebruiken om de afdrukeigenschappen van de taak te openen. Stel Afdrukstand negeren op het tabblad Opmaak in op de afdrukstand van de taak. Gemengde media Wanneer de optie Gemengde media is ingesteld voor een verwerkte afdruktaak, heeft het wijzigen van de taakeigenschappen tot gevolg dat de taak opnieuw wordt verwerkt (RIP), ook als het opnieuw verwerken normaal niet nodig is voor deze wijziging, bijvoorbeeld bij het wijzigen van het aantal afdrukken. Adobe Acrobat In Adobe Acrobat 7 en 8 worden sommige gegevens mogelijk niet afgedrukt als de optie Pagina-schalen is ingesteld op Verkleinen tot afdrukbaar gebied en het selectievakje Automatisch roteren en centreren is ingeschakeld. U kunt dit probleem vermijden door het printerstuurprogramma te openen en voor het afdrukken de optie Passend schalen op het tabblad Opmaak te selecteren. Bestandszoekpad in Taakeigenschappen In Taakeigenschappen in Mac OS X, kunt u bij de optie Bestandszoekpad het zoekpad typen. Er is geen optie waarmee u naar het pad kunt bladeren, zoals in Command WorkStation in Windows. Als u in Taakeigenschappen in Windows bladert naar de optie Bestandszoekpad, moet de locatie die u selecteert aan een netwerkstation worden toegewezen. Anders treedt een fout op.

13 Pagina 13 Mac OS X Remote Scan versie 5.x op Mac OS X Als u Remote Scan versie 5.x op een Mac OS X-computer wilt afsluiten, moet u de muis gebruiken om het toepassingsvenster van Remote Scan te sluiten. U kunt de toepassing niet afsluiten via het hoofdmenu of door op Command+Q te drukken. Papierbron in Mac OS X In het printerstuurprogramma voor Mac OS X wordt met de optie Papierbron niet de invoerlade voor afdrukken geselecteerd. Als u de invoerlade wilt selecteren, kiest u Fiery-functies > Volledige eigenschappen en stelt u de optie Invoerlade in. Printerstuurprogramma voor Mac OS X en aantal exemplaren In het printerstuurprogramma voor Mac OS X is het veld Aantal exemplaren in het venster Taakinfo van Fiery-functies alleen-lezen. Als u het aantal exemplaren wilt wijzigen, selecteert u Aantal en pagina s in het hoofdvenster van het printerstuurprogramma (in plaats van Fiery-functies). Fiery Graphic Art Package Als Fiery Graphic Arts Package is geïnstalleerd in de E-41/E-81, is de naam van de bestandsuitvoer bij het afdrukken van het Preflight-rapport verschillend in Windows en Mac OS. In Mac OS bevat de bestandsnaam niet de taaknaam. De bestandsnamen worden bijvoorbeeld als volgt weergegeven: In Windows: Preflight-rapport: taaknaam In Mac OS: Preflight-rapport Paper Catalog Paper Catalog-ingangen koppelen aan papierladen In de workflow van Fiery Paper Catalog of Pro C901/C901S Catalog wordt een ingang gekoppeld aan een specifiek papierformaat. De ingang wordt niet ingesteld op automatische detectie van het papierformaat. Als een ander papierformaat in de lade wordt geplaatst, treedt een papierstoring op. Nieuwe catalogusingangen registreren Wanneer u een nieuwe catalogusingang maakt in Paper Catalog in Command WorkStation, mag de naam niet langer zijn dan 38 tekens. Als u een naam van meer dan 38 tekens invoert, worden alleen de eerste 38 tekens geregistreerd.

14 Pagina 14 Kleurinstellingen Instellingen voor Uitvoerprofiel onjuist beschreven in Help Als de afdrukoptie Uitvoerprofiel is ingesteld op Mediaprofiel gebruiken, wordt in de E-41/E-81 een uitvoerprofiel voor de taak geselecteerd op basis van de Paper Cataloginstelling. De instellingen Kleurprofiel voorzijde en Kleurprofiel achterzijde die aan de Paper Catalog-instelling zijn gekoppeld, worden gebruikt om af te drukken op respectievelijk de voor- en achterzijde van een vel. U kunt de koppeling tussen een papierkeuze en een uitvoerprofiel niet instellen in Instellingen uitvoerprofiel in Command WorkStation. Dit wordt ten onrechte vermeld in de Help van Command WorkStation. Voorbeeld van kleurentaak In het voorbeeldvenster van Command WorkStation wordt een kleurentaak die is afgedrukt vanuit Microsoft Word 2003 mogelijk gedeeltelijk in zwart-wit en gedeeltelijk in kleur weergegeven. Als u een voorbeeld weergeeft van hetzelfde document dat is afgedrukt vanuit Microsoft Word 2007, gebeurt dit niet. Als de taak is verwerkt (RIP), is de voorbeeldafbeelding volledig zwart-wit en geeft deze weer hoe de taak wordt afgedrukt. Scannen Standaardwaarden voor indeling scanbestanden De standaardwaarden voor de indeling van scanbestanden voor Remote Scan en het tabblad Scan in de kopieermachine/printer bedieningspaneel zijn als volgt: Wanneer de functie-instelling Programmeren als standaardinstellingen niet is opgegeven (Fabrieksinstellingen) Wanneer de functie-instelling Programmeren als standaardinstellingen is opgegeven Waarde bestandsindeling voor tabblad Scan in bedieningspaneel Ingestelde waarde voor Standaardbestandsindeling voor scannen in Instelling van E-41/E-81 Ingestelde waarde voor Programmeren als standaardinstellingen Waarde bestandsindeling voor Remote Scan Ingestelde waarde voor Standaardbestandsindeling voor scannen in Instelling van E-41/E-81 Splitsmodus met Remote Scan Wanneer u instellingen voor Splitsmodus met Remote Scan gebruikt, wordt de scan in Remote Scan mogelijk nooit voltooid. Druk op de toets # op het bedieningspaneel van de kopieermachine/printer om de scantaak te voltooien. Remote Scan in Adobe Acrobat 8 Als u in Adobe Acrobat 8 een beeld scant met de invoegtoepassing Remote Scan in Mac OS X en het resultaat is afgekapt aan de rechterzijde, moet u bij het scannen de opties Make Searchable (Toegankelijk maken) en Make Accessible (Run OCR) (Doorzoekbaar maken (OCR uitvoeren) uitschakelen.

15 Pagina 15 Maximale tekenlengten in Remote Scan Sommige maximale tekenlengten die worden beschreven in de Help van Fiery Remote Scan zijn onjuist. De juiste maximale tekenlengten zijn: In Windows kunt u maximaal 216 tekens van één byte invoeren voor de bestandsnaam (of 215 tekens van één byte als een extensie wordt weergegeven in het veld Bestandsnaam). In Mac OS kunt u maximaal 255 tekens van één byte invoeren voor de bestandsnaam. Wanneer u een vaste schijf scant en de bestandsnaam wordt weggelaten, wordt geen scan van de vaste schijf uitgevoerd. U kunt maximaal 32 bytes invoeren voor het aanmeldwachtwoord van de FTP-site. U kunt maximaal 80 tekens van één byte invoeren voor het onderwerp in een scan of een internetfaxbeschrijving. U kunt maximaal tekens van één byte invoeren in een scanbericht. Maximale scangrootte De maximumgrootte van een scanbestand is 2 GB. Als u een document scant dat resulteert in een bestand groter dan 2 GB, wordt geen foutbericht weergegeven in Remote Scan of op het bedieningspaneel van de kopieermachine/printer. Het scanbestand wordt gemaakt, maar heeft een grootte van 0 bytes. Als u een document scant met een bestandsgrootte van 2 GB of meer, wordt het bestand niet naar de FTP-site en de schijf op het SMB-netwerk verzonden. Bovendien wordt het bestand niet weergegeven in de afdrukwachtrij van Command WorkStation. Systeeminstellingen niet beschikbaar tijdens scannen Wanneer de kopieermachine/printer bezig is met scannen, is de knop User Tools (Gebruikershulpmiddelen) op het bedieningspaneel van de kopieermachine/printer niet beschikbaar en kunt u het venster Systeeminstellingen niet openen. U moet wachten totdat het scannen is voltooid. FTP-proxyinstellingen bewerken Als u in Remote Scan in Mac OS X de proxyinstellingen bewerkt in de FTP-instellingen om de optie Gebruik de standaardpoort uit te schakelen, wordt de cursor zowel in het veld Proxygebruikersnaam als in het veld Proxy-wachtwoord actief. U kunt de actieve cursor verplaatsen door in een ander veld te klikken.

16 Pagina 16 SeeQuence Suite Lijstweergave niet beschikbaar in SeeQuence Preview In de Help van SeeQuence Preview wordt verwezen naar Lijstweergave, een alternatieve manier om pagina s in het paginaweergavevenster weer te geven als een lijst in tekstindeling. Lijstweergave is niet langer beschikbaar. Pagina s worden weergegeven als miniatuurweergaven in het paginaweergavevenster. APPE-taken opslaan in SeeQuence Impose Wanneer u een taak in SeeQuence Impose inslaat met APPE (Adobe PDF Print Engine) geselecteerd in Taakeigenschappen, en de taak opslaat, kunt u niet meer terugkeren om verdere inslagwijzigingen in de ingeslagen taak aan te brengen. De standaardopslagindeling voor ingeslagen APPE-taken is als PDF met één laag, waarbij geen verdere wijzigingen mogelijk zijn. Als u niet tevreden bent met de gemaakte keuzen voor inslag, moet u opnieuw starten met de oorspronkelijke taak. OPMERKING: Als u de taak opslaat in DBP-indeling, kunt u verdere inslagwijzigingen aanbrengen, maar wordt de taak verwerkt (RIP) als een PostScript-taak, niet als een APPE-taak. Maximumlengte taaknaam voor SeeQuence Impose In SeeQuence Impose kunt u maximaal 132 tekens invoeren voor de taaknaam. Anders wordt SeeQuence Impose mogelijk niet gestart voor de taak. Virtuele printers Afdrukken vanuit een stuurprogramma met Aanwijzen en afdrukken Als u afdrukt naar een virtuele printer die instellingen voor Booklet Maker en een inbindmachine heeft of nietinstellingen heeft, vanuit een printerstuurprogramma dat is geïnstalleerd via Aanwijzen en afdrukken, worden de instellingen niet toegepast, tenzij de instellingen van de virtuele printer vanuit de E-41/E-81 naar het printerstuurprogramma zijn verzonden. Als u de instellingen van de virtuele printer wilt verkrijgen, kiest u de afdrukopdracht in de toepassing waarmee u werkt, klikt u op Eigenschappen om Afdrukvoorkeuren te openen en klikt u vervolgens op OK om de instellingen op te slaan voordat u de taak afdrukt. Mac OS Bonjour Als u via Bonjour een printer maakt in een netwerk dat niet over een DHCP-server beschikt, moet u een vast IP-adres toewijzen aan de clientcomputer.

17 Pagina 17 WebTools Grote bestanden downloaden naar WebTool Documenten Wanneer u een groot bestand (1 GB of meer) downloadt naar WebTool Documenten, wordt het bericht De service Mijn Documenten is buiten werking weergegeven. U kunt dit probleem vermijden door grote bestanden te downloaden via Fiery Bridge. Grote bestanden per verzenden vanuit WebTools Wanneer u WebTools gebruikt om een groot bestand per te verzenden, wordt mogelijk het bericht Not able to send documents (Kan documenten niet verzenden) weergegeven, ook als de met succes is verzonden. WebTool Downloads Wanneer u Windows-software vanuit WebTool Downloads downloadt, is het mogelijk dat de naam van de software niet correct wordt weergegeven als de taal verschilt van de huidige taalconfiguratie van de E-41/E-81. Installeer de vereiste software in dat geval vanaf de dvd met gebruikerssoftware. Java Runtime Environment met WebTools Als u WebTools start met Internet Explorer op een computer met Windows 2008 zonder eerst Java Runtime Environment (JRE) te installeren, wordt Internet Explorer mogelijk blanco weergegeven zonder dat u wordt gevraagd JRE te installeren. U kunt dit vermijden door JRE te installeren vanaf de dvd met gebruikersdocumentatie voordat u WebTools start. Daarnaast wordt JRE op Windows 2008 (32-bits) door WebTool Configure gedownload en uitgevoerd zoals verwacht als Verbeterde beveiliging van Internet Explorer is uitgeschakeld. Vaste schijf Beperkingen van de directe verbinding Taken, of informatie die verband houdt met taken, die naar de directe verbinding worden verzonden, worden niet opgeslagen op de vaste schijf. Met de directe verbinding kunnen taken of paginarasters niet worden opgeslagen op schijf. Daardoor zijn geen bewerkingen mogelijk die toegang tot de schijf vereisen. Deze bewerkingen omvatten: PDF-taken in de wachtrij plaatsen PDF-taken moeten worden opgeslagen op schijf omdat de E-41/E-81 directe toegang moet hebben tot het bestand. De meeste PDF-taken kunnen niet worden verwerkt als een gegevensstroom zoals PostScript. PDF-taken die naar de directe verbinding worden verzonden vanuit Command WorkStation of het printerstuurprogramma worden omgeleid naar de afdrukwachtrij. VDP-taken afdrukken naar de directe verbinding VDP-taken die naar de directe verbinding worden verzonden, worden omgeleid naar de afdrukwachtrij. Raadpleeg Variabele gegevens afdrukken op de cd met gebruikersdocumentatie voor meer informatie.

18 Pagina 18 Grote taken afdrukken in omgekeerde volgorde Als u wilt afdrukken in omgekeerde volgorde, moet u de volledige taak verwerken voor het afdrukken. Grote taken sorteren Sorteren wordt niet ondersteund, om dezelfde reden als het afdrukken in omgekeerde volgorde niet wordt ondersteund. Houd er rekening mee dat Sorteren in de E-41/E-81 automatisch wordt uitgeschakeld voor taken die worden afgedrukt naar de directe verbinding. FreeForm-taken, met de volgende PPD-opties: Booklet Maker Scheidingen combineren Paginavolgorde Dubbelzijdig Sorteren Master maken Master gebruiken Hot Folders Map Failed bestaat niet In de Help van Hot Folders wordt verwezen naar een map Failed waarin bestanden worden opgeslagen die niet juist zijn verwerkt. De map Failed is niet beschikbaar in de laatste versie van Hot Folders. Reservekopie maken en terugzetten Wanneer u de functies voor reservekopie maken en terugzetten in Hot Folders gebruikt, moet u zich aanmelden als beheerder om er zeker van te zijn dat u schrijfbevoegdheid voor de doelmap hebt.

19 Pagina 19 Help Internet Explorer v5.5 De Help-bestanden voor de Fiery-hulpprogramma s zijn ontwikkeld voor Microsoft Internet Explorer v5.5 en hoger. Als u andere browsers gebruikt, bijvoorbeeld Safari of eerdere versies van Internet Explorer, wordt de Help mogelijk niet correct weergegeven. Windows XP, Service Pack 2 Met Microsoft Internet Explorer op een Windows XP-computer met Service Pack 2 worden de Help-bestanden mogelijk niet of niet juist weergegeven in de volgende situaties: Als uw browser een pop-upblokkeertoepassing gebruikt, worden Help-bestanden hierdoor mogelijk geblokkeerd. Schakel de pop-upblokkering in dit geval tijdelijk uit om het Help-bestand te kunnen weergeven. Als in uw browser de geavanceerde internetoptie voor het weergeven van meldingen over scriptfouten is ingeschakeld, wordt mogelijk een waarschuwingsvenster getoond voordat de pagina van het Help-bestand wordt weergegeven. U kunt dit waarschuwingsvenster vermijden door de optie Melding van elke scriptfout weergeven op het tabblad Geavanceerd in het dialoogvenster Internet-opties uit te schakelen. Er kan ook een waarschuwingsbericht worden weergegeven in de statusbalk, maar deze fout heeft geen invloed op de inhoud van het Help-bestand. Internet Explorer 8 Wanneer u Help-bestanden voor de E-41/E-81- hulpprogramma s in Internet Explorer weergeeft, beginnen alle stappen met nummer 1. Als u de Help-bestanden juist wilt weergeven, moet u andere browser gebruiken of een nieuwere versie van Internet Explorer. Opstarten Vertraging bij opstarten van de E-41/E-81 Bij het opstarten van de E-41/E-81 wordt een bestandscontrole op de vaste schijf uitgevoerd. Als er veel bestanden op de vaste schijf zijn opgeslagen, neemt het opstarten van de E-41/E-81 meer tijd in beslag. U kunt onnodige bestanden van de vaste schijf verwijderen om de opstarttijd te beperken.

20 Pagina 20 Tabinspringing Instellingen Inspringing eerste tab In de afbeelding die een set van één tabblad weergeeft, vertegenwoordigen Inspringing A en Inspringing B verschillende instellingen voor Inspringing eerste tab. De tabbladtekst op de tab staat op beide tabbladen op dezelfde positie ten opzichte van de hoogte van het medium. Set van één tabblad Inspringing A Inspringing B ABC ABC In de afbeelding die een set van meerdere tabbladen weergeeft, vertegenwoordigen Inspringing C en Inspringing D verschillende instellingen voor Inspringing eerste tab. De tabbladteksten op de tabs staan op beide tabbladen op verschillende posities ten opzichte van de hoogte van het medium. Set van meerdere tabbladen Inspringing C Inspringing D ABC ABC ABC ABC

Versienotities Color Controller E-3200/E-5200, versie 1.0

Versienotities Color Controller E-3200/E-5200, versie 1.0 Versienotities Color Controller E-3200/E-5200, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat alle gebruikers in het bezit zijn van deze informatie. De term E-3200/E-5200

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5 Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5 Dit document bevat informatie over de Fiery EX4112/4127 versie 2.5. Voordat u de Fiery EX4112/4127 gebruikt, moet u een kopie maken van deze Versienotities

Nadere informatie

Versienotities Color Controller E-41A, versie 1.0

Versienotities Color Controller E-41A, versie 1.0 Versienotities Color Controller E-41A, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij alle gebruikers bekend is voordat u doorgaat met de installatie.

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Color Controller E-3300/E-5300

Versienotities voor de klant Color Controller E-3300/E-5300 Versienotities voor de klant Color Controller E-3300/E-5300 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij alle gebruikers bekend is voordat u doorgaat met de

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Fiery EX4112/4127 versie 1.0. Voordat u de Fiery EX4112/4127 met versie 1.0 gaat gebruiken, moet u kopieën

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX 560 Print Server, Powered by Fiery, versie 2.0

Versienotities voor de klant Xerox EX 560 Print Server, Powered by Fiery, versie 2.0 Versienotities voor de klant Xerox EX 560 Print Server, Powered by Fiery, versie 2.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij alle gebruikers bekend is voordat

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox igen4 Press, versie 3.0

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox igen4 Press, versie 3.0 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox igen4 Press, versie 3.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij alle gebruikers

Nadere informatie

Versienotities Color Controller E-41A, versie 1.1

Versienotities Color Controller E-41A, versie 1.1 Versienotities Color Controller E-41A, versie 1.1 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij alle gebruikers bekend is voordat u doorgaat met de installatie.

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Color Controller E-42/E-82, versie 1.0

Versienotities voor de klant Color Controller E-42/E-82, versie 1.0 Versienotities voor de klant Color Controller E-42/E-82, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij alle gebruikers bekend is voordat u doorgaat

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Color Controller E-41A, versie 1.2

Versienotities voor de klant Color Controller E-41A, versie 1.2 Versienotities voor de klant Color Controller E-41A, versie 1.2 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij alle gebruikers bekend is voordat u doorgaat met

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1SP1 voor Xerox 4110

Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1SP1 voor Xerox 4110 Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1SP1 voor Xerox 4110 Dit document beschrijft de upgrade van de Fiery EXP4110-printerstuurprogramma s voor ondersteuning van de optie Lade 6 (Extra groot).

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D kopieermachineprinter,

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D kopieermachineprinter, Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D110-125 kopieermachineprinter, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken op de Fiery-server en de printer beheren vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Color Controller E-42B, versie 1.0

Versienotities voor de klant Color Controller E-42B, versie 1.0 Versienotities voor de klant Color Controller E-42B, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij alle gebruikers bekend is voordat u doorgaat met

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer, versie 1.1

Versienotities voor de klant Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer, versie 1.1 Versienotities voor de klant Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer, versie 1.1 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.1

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.1 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.1 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat alle gebruikers

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EXP8000 Color Server, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery EXP8000 Color Server, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery EXP8000 Color Server, versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Fiery EXP8000 Color Server -software versie 1.0. Maak, voordat u de Fiery EXP8000 Color Server

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Verbinden met Fiery servers. Verbinding maken met een Fiery server bij het eerste gebruik

Fiery Remote Scan. Verbinden met Fiery servers. Verbinding maken met een Fiery server bij het eerste gebruik Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken beheren op de Fiery server en de printer vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D95 kopieermachine-printer, versie 1.0

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D95 kopieermachine-printer, versie 1.0 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D95 kopieermachine-printer, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Fiery Extended Applications Fiery Extended Applications (FEA) 4.1 is een pakket met de volgende toepassingen voor gebruik met

Nadere informatie

System Updates Gebruikersbijlage

System Updates Gebruikersbijlage System Updates Gebruikersbijlage System Updates is een hulpprogramma van de afdrukserver dat de systeemsoftware van uw afdrukserver met de recentste beveiligingsupdates van Microsoft bijwerkt. Het is op

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 bevat Fiery-toepassingen voor het uitvoeren van taken die zijn toegewezen aan

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij alle gebruikers

Nadere informatie

LeesMij Aangepaste uitvoerprofielen voor de Fiery-afdrukcontroller maken met Fiery Color Profiler Suite: System 9R2

LeesMij Aangepaste uitvoerprofielen voor de Fiery-afdrukcontroller maken met Fiery Color Profiler Suite: System 9R2 LeesMij Aangepaste uitvoerprofielen voor de Fiery-afdrukcontroller maken met Fiery Color Profiler Suite: System 9R2 In dit document wordt beschreven hoe u met Fiery Color Profiler Suite een aangepast uitvoerprofiel

Nadere informatie

Afdrukken uit Mac OS. Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250

Afdrukken uit Mac OS. Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 Afdrukken uit Mac OS Waar in dit document wordt verwezen naar DocuColor 242/252/260 moet dit DocuColor 240/250 zijn. 2007 Electronics for Imaging, Inc. De

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-24 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-24 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

Geavanceerde opties. Afdrukken op deelpagina's. Phaser 5500-laserprinter. In dit onderwerp wordt het volgende besproken:

Geavanceerde opties. Afdrukken op deelpagina's. Phaser 5500-laserprinter. In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Geavanceerde opties In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Afdrukken op deelpagina's" op pagina 2-68 "Meerdere pagina's op één vel papier afdrukken (X op één)" op pagina 2-69 "Brochures afdrukken"

Nadere informatie

Fiery EX4112/4127. Afdrukken uit Mac OS

Fiery EX4112/4127. Afdrukken uit Mac OS Fiery EX4112/4127 Afdrukken uit Mac OS 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45064027 07 oktober 2007 INHOUD 3

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Afdrukken uit Mac OS

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Afdrukken uit Mac OS Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press Afdrukken uit Mac OS 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 16 november 2015 Inhoud 3 Inhoud Fiery Driver Configurator...5 Systeemvereisten...5

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de 770 Digital Color Press. Afdrukken

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de 770 Digital Color Press. Afdrukken Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de 770 Digital Color Press Afdrukken 2012 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4

Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Extended Applications (FEA) v4.4 bevat Fiery software voor het uitvoeren van taken met een Fiery Server. In dit document wordt beschreven

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX2101 voor Xerox 2101, versie 2.0

Versienotities voor de klant Fiery EX2101 voor Xerox 2101, versie 2.0 Versienotities voor de klant Fiery EX2101 voor Xerox 2101, versie 2.0 Dit document bevat informatie over de Fiery EX2101 voor Xerox 2101 -serversoftware versie 2.0. Voordat u de Fiery EX2101 voor Xerox

Nadere informatie

Xerox EX136 Print Server Powered by Fiery voor de Xerox D136 kopieermachine-printer. Afdrukken

Xerox EX136 Print Server Powered by Fiery voor de Xerox D136 kopieermachine-printer. Afdrukken Xerox EX136 Print Server Powered by Fiery voor de Xerox D136 kopieermachine-printer Afdrukken 2013 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery Server voor igen3, versie 4.0

Versienotities voor de klant Fiery Server voor igen3, versie 4.0 Versienotities voor de klant Fiery Server voor igen3, versie 4.0 Dit document bevat informatie over Fiery Server voor igen3 van de serversoftware voor de versie 4.0. Voordat u de Fiery Server voor igen3

Nadere informatie

Afdrukken vanaf Windowswerkstations

Afdrukken vanaf Windowswerkstations 14 Afdrukken vanaf Windowswerkstations Aan de hand van de volgende instructies kunt u afdrukopties instellen en afdrukken vanaf computers die draaien onder een van de volgende besturingssystemen: Windows

Nadere informatie

Geavanceerde opties. Deelpagina's afdrukken. Phaser 4500-laserprinter

Geavanceerde opties. Deelpagina's afdrukken. Phaser 4500-laserprinter Geavanceerde opties In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Deelpagina's afdrukken op pagina 2-43 Meerdere pagina's op één vel papier afdrukken (X op één) op pagina 2-44 Negatieven van afbeeldingen

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EXP50 Color Server versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery EXP50 Color Server versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery EXP50 Color Server versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Fiery EXP50 Color Server-software versie 1.0. Voordat u de Fiery EXP50 Color Server met versie 1.0

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Hulpprogramma s

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Hulpprogramma s Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press Hulpprogramma s 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 2.0

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 2.0 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 2.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat alle gebruikers

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Afdrukken uit Mac OS

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Afdrukken uit Mac OS Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press Afdrukken uit Mac OS 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Nederlands Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Cd met gebruikerssoftware.............................................................. 1 Informatie over de stuurprogramma s en de software.............................................

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300-serie. Afdrukken uit Windows

Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300-serie. Afdrukken uit Windows Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300-serie Afdrukken uit Windows 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2016 Electronics For Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 30 mei 2016 Inhoud Fiery Driver Configurator Inhoud 3 Fiery Driver Configurator...5

Nadere informatie

Geavanceerde opties. Deelpagina's afdrukken. Phaser 7750-kleurenlaserprinter

Geavanceerde opties. Deelpagina's afdrukken. Phaser 7750-kleurenlaserprinter Geavanceerde opties In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Deelpagina's afdrukken' op pagina 2-79 'Meerdere pagina's op één vel papier afdrukken (X op één)' op pagina 2-80 'Brochures afdrukken'

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX2101 Printer Controller voor Xerox 2101, versie 2.2

Versienotities voor de klant Fiery EX2101 Printer Controller voor Xerox 2101, versie 2.2 Versienotities voor de klant Fiery EX2101 Printer Controller voor Xerox 2101, versie 2.2 Dit document bevat informatie over de Fiery EX2101 Printer Controller voor Xerox 2101- software versie 2.2. Dit

Nadere informatie

Windows 98 en Windows ME

Windows 98 en Windows ME Windows 98 en Windows ME In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Voorbereidende stappen op pagina 3-29 Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom op pagina 3-30 Andere installatiemethoden op pagina

Nadere informatie

Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003

Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003 Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003 In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Voorbereidende stappen op pagina 3-16 Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom op pagina 3-17 Andere installatiemethoden

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series. Welkom

Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series. Welkom Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series Welkom 2013 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45109469 17

Nadere informatie

D4600 Duplex Photo Printer

D4600 Duplex Photo Printer KODAK D4000 Duplex Photo Printer D4600 Duplex Photo Printer Handleiding printerstuurprogramma januari 2015 TM/MC/MR-licentie van Eastman Kodak Company: Kodak Kodak Alaris Inc. 2400 Mount Read Blvd., Rochester,

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D110-125 Kopieermachine-printer. Afdrukken

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D110-125 Kopieermachine-printer. Afdrukken Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D110-125 Kopieermachine-printer Afdrukken 2012 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/260. Hulpprogramma s

Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/260. Hulpprogramma s Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/260 Hulpprogramma s 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45059643

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D Kopieermachine-printer. Welkom

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D Kopieermachine-printer. Welkom Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D110-125 Kopieermachine-printer Welkom 2012 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor

Nadere informatie

Versienotities voor de klant voor Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox Color C75 Press, versie 1.0

Versienotities voor de klant voor Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox Color C75 Press, versie 1.0 Versienotities voor de klant voor Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox Color C75 Press, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij

Nadere informatie

EX700i Print Server/ Integrated Fiery Color Server. Welkom

EX700i Print Server/ Integrated Fiery Color Server. Welkom EX700i Print Server/ Integrated Fiery Color Server Welkom 2011 Electronics For Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45099415 15 augustus

Nadere informatie

Afdrukopties aanpassen

Afdrukopties aanpassen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: " instellen" op pagina 2-36 "Afdrukkwaliteit selecteren" op pagina 2-42 instellen Het Xerox-printerstuurprogramma biedt vele afdrukopties. Eigenschappen selecteren

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-21 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-21 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

Fiery EX4112/4127. Afdrukken uit Windows

Fiery EX4112/4127. Afdrukken uit Windows Fiery EX4112/4127 Afdrukken uit Windows 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45064018 07 oktober 2007 INHOUD 3

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 1000 Press, versie 1.0

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 1000 Press, versie 1.0 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 1000 Press, versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EXP250 Color Server versie 1.01 voor DocuColor 240/250

Versienotities voor de klant Fiery EXP250 Color Server versie 1.01 voor DocuColor 240/250 Versienotities voor de klant Fiery EXP250 Color Server versie 1.01 voor DocuColor 240/250 Dit document bevat informatie over de Fiery EXP250 Color Server versie 1.01 en is een aanvulling op de Versienotities

Nadere informatie

Voorbeelden van workflows

Voorbeelden van workflows 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 9 juni 2014 Inhoud 3 Inhoud Voorbeelden van het afdrukken van workflows voor de

Nadere informatie

Eigen PostScript- of PCL-printerstuurprogramma voor Windows installeren

Eigen PostScript- of PCL-printerstuurprogramma voor Windows installeren Eigen PostScript- of PCL-printerstuurprogramma voor Windows installeren In dit Leesmij-bestand wordt beschreven hoe u het eigen PostScript-printerstuurprogramma of het PCL-printerstuurprogramma op Windows-systemen

Nadere informatie

Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer. Welkom

Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer. Welkom Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer Welkom 2010 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor

Nadere informatie

Gebruik van het Brother SmartUI Control Center op basis van Windows voor PaperPort 8.0 en Windows XP

Gebruik van het Brother SmartUI Control Center op basis van Windows voor PaperPort 8.0 en Windows XP Gebruik van het Brother SmartUI Control Center op basis van Windows voor PaperPort 8.0 en Windows XP Brother SmartUI Control Center Het Control Center van Brother is een hulpprogramma waarmee u gemakkelijk

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7700-serie. Hulpprogramma s

Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7700-serie. Hulpprogramma s Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7700-serie Hulpprogramma s 2009 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45084790

Nadere informatie

Afdrukken vanuit een Windows-omgeving

Afdrukken vanuit een Windows-omgeving Als de printer eenmaal klaar is voor gebruik en de stuurprogramma s zijn geïnstalleerd, kunt u afdrukken. Wilt u een brief afdrukken, een watermerk met Niet kopiëren toevoegen aan een document of de tonerintensiteit

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 1000 Press. Welkom

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 1000 Press. Welkom Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 1000 Press Welkom 2010 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

De Fiery-software installeren voor Windows en Macintosh

De Fiery-software installeren voor Windows en Macintosh 13 De Fiery-software installeren voor Windows en Macintosh Op de cd-rom met gebruikerssoftware bevinden zich softwareinstallatieprogramma s voor Fiery Link. Fiery-hulpprogrammasoftware wordt ondersteund

Nadere informatie

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren In dit Leesmij-bestand wordt beschreven hoe u het Custom PostScript-printerstuurprogramma of het PCLprinterstuurprogramma op een Windows-systeem

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7500 Series. Welkom

Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7500 Series. Welkom Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7500 Series Welkom 2010 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45092905

Nadere informatie

Afdrukken vanaf Macintosh OSwerkstations

Afdrukken vanaf Macintosh OSwerkstations 15 Afdrukken vanaf Macintosh OSwerkstations U kunt naar de DocuColor 2006 afdrukken zoals u naar elke andere printer vanuit eender welke applicatie zou doen, namelijk door de DocuColor 2006 te selecteren

Nadere informatie

Afdrukopties aanpassen

Afdrukopties aanpassen Afdrukopties aanpassen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Afdrukopties instellen' op pagina 2-32 'Afdrukkwaliteit selecteren' op pagina 2-35 'Afdrukken in zwart-wit' op pagina 2-36 Afdrukopties

Nadere informatie

Versienotities voor de klant voor Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox Color J75 Press, versie 1.0

Versienotities voor de klant voor Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox Color J75 Press, versie 1.0 Versienotities voor de klant voor Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox Color J75 Press, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij

Nadere informatie

Eenvoudige afdruktaken

Eenvoudige afdruktaken Eenvoudige afdruktaken In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Papier plaatsen in Lade 1 (MPT) voor enkelzijdig afdrukken" op pagina 2-9 "Papier plaatsen in laden 2-5 voor enkelzijdig afdrukken"

Nadere informatie

Color Controller E-22B. Afdrukken

Color Controller E-22B. Afdrukken Color Controller E-22B Afdrukken 2013 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45115374 22 april 2013 INHOUD 3 INHOUD INLEIDING

Nadere informatie

Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox Color J75 Press. Afdrukken

Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox Color J75 Press. Afdrukken Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox Color J75 Press Afdrukken 2012 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermdvolgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Geavanceerde opties. Deelpagina's afdrukken. Phaser 8400-kleurenprinter

Geavanceerde opties. Deelpagina's afdrukken. Phaser 8400-kleurenprinter Geavanceerde opties In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Deelpagina's afdrukken" op pagina 2-55 "Meerdere pagina's op één enkel vel afdrukken (Vellen per pagina)" op pagina 2-56 "Brochures afdrukken"

Nadere informatie

Eenvoudige afdruktaken

Eenvoudige afdruktaken Eenvoudige afdruktaken In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Papier plaatsen in lade 1 (MPT)' op pagina 2-12 'Papier plaatsen in de laden 2-5' op pagina 2-17 'De nietmachine gebruiken' op pagina

Nadere informatie

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Printen en Scannen Als een nieuwe printer wordt gekocht en onder Windows XP aangesloten zal Windows deze nieuwe

Nadere informatie

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Voor de iphone SHARP CORPORATION April 27, 2012 1 Inhoudsopgave 1 Overzicht... 3 2 Ondersteunde besturingssystemen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 3 Installatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MFP kleur systemen. Aanteken vel. infotec kenniscentrum. Infotec gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding MFP kleur systemen. Aanteken vel. infotec kenniscentrum. Infotec gebruikershandleiding Gebruikershandleiding MFP kleur systemen Aanteken vel Het Bedieningspaneel Functie paneel Functietoetsen Geeft de keuze om te wisselen tussen de functies: Kopiëren - Doc. Server Faxen - Printen - Scannen

Nadere informatie

Fiery WebSpooler gebruiken

Fiery WebSpooler gebruiken 18 Fiery WebSpooler gebruiken Fiery WebSpooler maakt het volgen van opdrachten en beheer van meerdere platforms via het Internet of intranet mogelijk. Fiery WebSpooler, een van de Fiery WebTools, wordt

Nadere informatie

Xerox EX 570 Print Server Powered by Fiery / Xerox EXi 570 Print Server Powered by Fiery. Afdrukken

Xerox EX 570 Print Server Powered by Fiery / Xerox EXi 570 Print Server Powered by Fiery. Afdrukken Xerox EX 570 Print Server Powered by Fiery / Xerox EXi 570 Print Server Powered by Fiery Afdrukken 2013 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260. Welkom

Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260. Welkom Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260 Welkom 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45059497 18 mei

Nadere informatie

Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox Color C75 Press / Xerox Integrated Fiery Color Server voor de Xerox Color C75 Press.

Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox Color C75 Press / Xerox Integrated Fiery Color Server voor de Xerox Color C75 Press. Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox Color C75 Press / Xerox Integrated Fiery Color Server voor de Xerox Color C75 Press Afdrukken 2012 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie

Nadere informatie

1 Nieuw in de Filr 2.0 Desktop-toepassing

1 Nieuw in de Filr 2.0 Desktop-toepassing Versie-informatie voor de Filr 2.0 Desktop-toepassing Februari 2016 Filr 2.0 Desktop-toepassing introduceert de functie Bestanden op aanvraag. Deze functie biedt een geconsolideerde of virtuele weergave

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

Versienotities voor de klant voor Xerox Integrated Fiery Color Server voor de Xerox Color C75 Press, versie 1.0

Versienotities voor de klant voor Xerox Integrated Fiery Color Server voor de Xerox Color C75 Press, versie 1.0 Versienotities voor de klant voor Xerox Integrated Fiery Color Server voor de Xerox Color C75 Press, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij

Nadere informatie

Fiery EXP8000 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Mac OS

Fiery EXP8000 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Mac OS Fiery EXP8000 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Afdrukken uit Mac OS 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Welkom

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Welkom Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Welkom 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze uitgave wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit

Nadere informatie

Scannen. WorkCentre C2424-kopieerapparaat-printer

Scannen. WorkCentre C2424-kopieerapparaat-printer Scannen Dit hoofdstuk omvat: Eenvoudige scantaken op pagina 4-2 Het scannerstuurprogramma installeren op pagina 4-4 Scanopties aanpassen op pagina 4-5 Afbeeldingen ophalen op pagina 4-11 Bestanden en scanopties

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista BEKNOPTE HANDLEIDING voor Windows Vista INHOUD Hoofdstuk 1: SYSTEEMVEREISTEN...1 Hoofdstuk 2: PRINTERSOFTWARE INSTALLEREN ONDER WINDOWS...2 Software installeren om af te drukken op een lokale printer...

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series. Hulpprogramma s

Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series. Hulpprogramma s Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series Hulpprogramma s 2013 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45109498

Nadere informatie

Hier beginnen. Inktcartridges uitlijnen zonder een computer

Hier beginnen. Inktcartridges uitlijnen zonder een computer Hier beginnen Inktcartridges uitlijnen zonder een computer Volg de stappen in de installatiehandleiding om de installatie van de hardware te voltooien. Ga door met de volgende stappen om de afdrukkwaliteit

Nadere informatie

Afdrukopties aanpassen

Afdrukopties aanpassen aanpassen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: instellen op pagina 2-19 Eigenschappen selecteren voor een specifieke taak (Mac) op pagina 2-23 Afdrukkwaliteit selecteren op pagina 2-25 instellen

Nadere informatie

Fiery EX4112/4127. Welkom

Fiery EX4112/4127. Welkom Fiery EX4112/4127 Welkom 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45063995 07 oktober 2007 WELKOM 3 WELKOM In dit

Nadere informatie

Gids Instelling Verzenden

Gids Instelling Verzenden Gids Instelling Verzenden In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de Instel-tool Zendfunctie kunt gebruiken om de machine in te stellen voor het scannen van documenten als e-mails (Verzenden naar e-mail)

Nadere informatie