Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240, versie 1.0

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240, versie 1.0"

Transcriptie

1 Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240, versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 versie 1.0. Voordat u de Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 met versie 1.0 gaat gebruiken, moet u een kopie maken van deze Versienotities voor de klant en de Beknopte installatie-instructies, en elke gebruiker een exemplaar geven. OPMERKING: De term Fiery in dit document verwijst naar de Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240. Met de term kopieermachine wordt altijd de DocuColor 250/240 kopieermachine bedoeld. Voor u afdrukt naar de Fiery moet u controleren of de systeemsoftware versie 1.0 op de Fiery geïnstalleerd is. Om dit na te gaan, drukt u een exemplaar van de configuratiepagina af vanaf het bedieningspaneel van de kopieermachine. Dit doet u als volgt: 1 Druk op de knop Machine Status (Machinestatus). 2 Raak het tabblad Kostenteller/afdrukoverzicht aan op het aanraakscherm. 3 Raak de optie Overzicht/lijst afdrukken en vervolgens de optie Opdrachtenoverzicht netwerkcontroller aan. 4 Selecteer de optie Systeeminstellingenlijst. 5 Druk op de groene knop Start om de configuratiepagina af te drukken. U moet de gebruikerssoftware versie 1.0 installeren op de clientcomputers. Raadpleeg Afdrukken uit Windows en Afdrukken uit Mac OS voor instructies. Gebruikersdocumentatie On line gebruikersdocumentatie Voor gebruikersdocumentatie in alle ondersteunde talen, inclusief de Addendum voor de eindgebruiker, raadpleegt u de volgende website: Systeemsoftware Installatie van systeemsoftware Als u systeemsoftware installeert vanaf een clientcomputer via het netwerk en de installatie mislukt als gevolg van een verbindingstime-out, moet u alle toepassingen afsluiten en antivirus- en pop-upblokkeertoepassingen op de clientcomputer uitschakelen. Na het installeren of upgraden van software Na het upgraden of opnieuw installeren van de systeemsoftware, moet u de Fiery rebooten. Copyright 2005 Electronics for Imaging, Inc. 10 juni 2005

2 Pagina 2 Cd User Software Kleurenbestanden voor noordse talen De volgende kleurenbestanden zijn niet opgenomen voor de noordse talen (Noors, Fins, Zweeds en Deens): Nederlandse kleurenbestanden voor Windows CMYK.PS PANTONE.ps RGB_01.DOC RGB_02.PPT Aanpas21.ps Aanpas34.ps Stand21.ps Stand34.ps Nederlandse kleurenbestanden voor Macintosh CMYK-referentie.ps PANTONE-referenties.ps RGB pagina 01 RGB pagina 02 Aangepast21.ps Aangepast34.ps Standaard21.ps Standaard34.ps Setup Servernaam U kunt aan de server niet dezelfde naam toewijzen als aan het apparaat (DC250). Als u dat toch doet, kan het zijn dat de hulpprogramma s niet juist functioneren. Apparaatnaam van de Fiery De kopieermachines DocuColor 250 en DocuColor 240 gebruiken dezelfde apparaatnaam voor de Fiery, namelijk DC250. Op de configuratiepagina en andere pagina s van de Fiery verwijst DC250 naar de apparaatnaam, die geldt voor beide producten.

3 Pagina 3 Extra opties Net als WebSetup stelt Extra opties in WebTools u in staat standaardafdrukinstellingen in te stellen, netwerkservices te configureren en beheertaken uit te voeren. Voor sommige Setupopties in WebSetup of Command WorkStation moet u bijkomende opties instellen in Extra opties. De tabbladen onder Extra opties worden beschreven in Configuratie en instellingen, samen met de bijbehorende Setup-opties of -taken. De tijd wijzigen in WebSetup Wanneer u de tijd en de datum wijzigt met de hulpmiddelen van DocuColor 250/240, geldt de wijziging alleen voor de kopieermachine, niet voor de Fiery. Gebruik WebSetup om de tijd en de datum te wijzigen op de Fiery. De tijd op de Fiery wordt weergegeven in de koptekst van rapporten zoals het takenlogboek en de configuratiepagina. Uitschakelen van Web Services niet mogelijk U kunt Web Services in WebSetup niet uitschakelen. Er bestaat immers geen manier om Web Services opnieuw in te schakelen. Als u de optie uitschakelt en de Fiery reboot, is de optie opnieuw geselecteerd wanneer u ze bekijkt. WebSetup openen Als u geen toegang krijgt tot WebSetup door de DNS-naam van de Fiery in Internet Explorer op te geven, voert u de volgende stappen uit: 1 Start WebSetup door het IP-adres van de Fiery in Internet Explorer op te geven. Het venster Accessing WebSetup (WebSetup openen) wordt weergegeven. Hierin ziet u instructies om Internet Explorer te configureren. 2 Volg de aanwijzingen op het scherm. Als de knop Instellingen voor Java niet zichtbaar is, bladert u naar het gebied Microsoft VM in het dialoogvenster Aangepast niveau, en selecteert u Aangepast onder Toestemmingen voor Java. 3 Voer de instructies opnieuw uit, maar geef Lokale Intranetzone op in plaats van Internet. Gebruik voor de lokale intranetopties dezelfde instellingen als die welke voor de internetzone zijn gebruikt. FTP-proxy instellen Als u wilt gebruik maken van de FTP-proxyservice, moet u eerst FTP Services installeren. Standaard afdrukken via Lade 5 (handmatige invoer) Als u de taken standaard wilt instellen op gebruik van handinvoerlade, moet u deze lade tijdens het afdrukken in het printerstuurprogramma opgeven. Er is geen optie in Instellingen die de beheerder standaard kan instellen.

4 Pagina 4 WINS-adres Het WINS-adres wordt niet weergegeven in WebSetup in de DHCP-modus wanneer u netwerkinstellingen configureert. Maak een afdruk van de configuratiepagina om het WINS-adres te bepalen. LDAP-serverinstellingen Als u een LDAP-server inschakelt (in Extra opties), moet ook aan de volgende vereisten worden voldaan: Zorg ervoor dat het IP-adres en de hostnaam van de LDAP-server zijn geregistreerd op de DNS-server en dat DNS-instellingen is ingeschakeld op de Fiery. U kunt DNSinstellingen inschakelen door DNS-instellingen inschakelen te selecteren op het tabblad Protocol2 onder Netwerkinstellingen. U moet de service van de Fiery inschakelen (op het tabblad Service3 onder Netwerkinstellingen) om LDAP toegang te geven tot de adressen in uw bedrijfsnetwerk via Remote Scan. In een Windows Server 2003 Active Directory DNS-omgeving moet u de Fiery toevoegen aan het Windows Active Directory-domein. Anders zal de LDAP-functie de LDAPservernaam misschien niet vinden. De instelling van het Windows-domein gebeurt op het tabblad Service 2 van Netwerkinstellingen. Zorg ervoor dat het tijdsverschil tussen de LDAP-server en de systeemtijd van de Fiery maximaal 5 minuten bedraagt. U kunt de tijd op de Fiery instellen via WebSetup. WebSetup in Mac OS X Als u WebTools wilt gebruiken in Mac OS X, moet u de weergaveresolutie instellen op 1280 x 1040 of hoger. Anders zijn sommige opties in WebSetup misschien niet zichtbaar. Takenlogboek instellen U moet de optie Takenlogboek elke 55 taken autom. afdrukken en Takenglogboek elke 55 taken autom. wissen inschakelen om deze functies juist te laten werken. Als u een van deze opties uitschakelt, zullen beide functies niet werken. Foutengeschiedenisrapport Het foutengeschiedenisrapport geeft de fout Job Template Server Connect Fail weer telkens als de Fiery wordt gereboot. Dit bericht maakt deel uit van de normale opstartprocedure en geeft geen foutsituatie aan.

5 Pagina 5 Afdrukken door groepsleden Als Afdrukken door groepsleden is ingeschakeld, kunt u geen bestanden downloaden via Downloader, WebDownloader of Command WorkStation. Als Afdrukken door groepsleden is ingeschakeld, voert u een van de volgende stappen uit: Druk rechtstreeks af vanuit de toepassing waarin het bestand is gemaakt. Download het bestand naar de blokkeringswachtrij. Wijzig de eigendomsgegevens voor de taak met Command WorkStation, en verstuur de taak om deze af te drukken. Afdrukgroepen Via WebSetup kunt u het gebruik van afdrukgroepen alleen in- of uitschakelen. Als u de eigenlijke afdrukgroep wilt definiëren, gebruikt u Command WorkStation. Beperkingen van SNMP Als u de Community-naam wijzigt of SNMP uitschakelt, zal WebSetup niet werken. Zet het apparaat uit en vervolgens weer aan wanneer u wijzigingen aanbrengt op het tabblad SNMP onder Extra opties. Als u SNMP uitschakelt, werkt de functie Automatisch zoeken Fiery, die op SNMP berust, niet in Command WorkStation. Als u SNMP uitschakelt, heeft dat gevolgen voor de volgende functies: Tweerichtingscommunicatie Alle Fiery-toepassingen die zoeken naar Fiery-controllers met behulp van SNMP (Command WorkStation, Remote Scan en Downloader) Xerox CentreWare Xerox MIB s Aanmeldvenster voor SNMP Als u de Community-naam wijzigt en opslaat, wordt het aanmeldvenster geopend. Als u de wijzigingen wilt bevestigen, typt u Admin als gebruikersnaam en geeft u het beheerderswachtwoord voor Command WorkStation als wachtwoord op. Netwerk Ethernet-snelheid De instelling Ethernet-snelheid onder Netwerkinstellingen op het bedieningspaneel van de kopieermachine vermeldt twee opties die niet worden ondersteund: 10BASE-TX (full-duplex) en 100BASE-TX (full-duplex). Er is geen optie voor een snelheid van 1 Gbit. Gebruik WebSetup als u de snelheid wilt instellen op 1 Gbit.

6 Pagina 6 Novell-netwerk Als de Fiery is verbonden met de Novell-server via een switch en u verbindingsproblemen ondervindt, kan dit te wijten zijn aan de standaard poortconfiguratie van de switch. Bijvoorbeeld, als u een Cisco 2950 switch gebruikt, moet u de poort die is verbonden met de Fiery en de poort die is verbonden met de Novell-server als volgt configureren om onbelemmerd verkeer tussen beide mogelijk te maken. interface FastEthernet0/2 switchport mode access no ip address spanning-tree portfast interface FastEthernet0/6 switchport mode access no ip address spanning-tree portfast OPMERKING: Raadpleeg de volgende website van Cisco voor meer informatie over de protocollen die hiermee verband houden: tk390/technologies_tech_note09186a008017f86a.shtml U kunt ook proberen een andere schakelaar te gebruiken of een repeater (ook hub of dumb hub genoemd) te plaatsen tussen de Fiery en de switch. NDS-instellingen Als u zowel Pserver-modus als NDS wilt inschakelen in Netwerkinstellingen, moet u eerst het selectievakje Pserver-modus inschakelen inschakelen. Wacht vervolgens totdat de cursor niet langer actief is voordat u het selectievakje NDS inschakelen inschakelt. NDS-structuren niet weergegeven Als u NetWare-afdrukken (PServer) instelt en er geen structuren worden weergegeven, controleert u of het IPX-frametype (op het tabblad Protocol2) is ingesteld op Automatisch. Als u het type moet instellen op Handmatig, zorg er dan voor dat alleen IPX-frametypen met netwerknummers verschillend van nul worden ingeschakeld. Bijvoorbeeld, het IPX-adres E B wordt geaccepteerd, het adres E B echter niet. Als u de instelling verandert van Automatisch in Handmatig of van Handmatig in Automatisch, moet u de server rebooten voordat u verder gaat. IPX-frametype In WebSetup onder Netwerkinstellingen kunt u meerdere IPX-frametypen selecteren. In Netwerkinstellingen op het bedieningspaneel van de kopieermachine kunt u echter slechts één IPX-frametype selecteren. Als u meerdere typen hebt geselecteerd via WebSetup, wordt slechts één type weergegeven op het bedieningspaneel van de kopieermachine.

7 Pagina 7 Netwerkinstellingen wijzigen Als u netwerkinstellingen wijzigt in Setup via het bedieningspaneel van de kopieermachine, wordt de Fiery gereboot. De verbinding van de Fiery met de kopieermachine wordt verbroken totdat hij opnieuw is opgestart. Dit duurt een tweetal minuten. Druk op de knop Alle diensten om na te gaan of de verbinding is hersteld. Als de knop Netwerkscannen dof wordt weergegeven, is de verbinding niet hersteld. Maximumaantal gebruikers voor SMB De Fiery ondersteunt maximaal acht gelijktijdige SMB-verbindingen, inclusief de directe verbinding (Direct), de afdrukwachtrij (Print) en de blokkeringswachtrij (Hold). Windows 2000 en ondersteuning van LPR Wanneer u een schone installatie van Windows 2000 op een clientcomputer uitvoert, zijn standaard geen LPR-services beschikbaar. Uw enige optie is afdrukken via een standaard TCP/ IP-poort of het gebruik van SMB-afdrukken. Als u Windows NT 4.0 echter hebt vervangen door Windows 2000, blijven de LPR-afdrukservices behouden. Een SMB-poort maken in Windows 2000/XP Als u een SMB-poort wilt maken in Windows 2000/XP, moet u eerst verbinding maken met de Fiery via het IP-adres. Kies de optie Start en selecteer Uitvoeren. Typ bij de opdrachtaanwijzing \\ gevolgd door het IP-adres van de Fiery, en klik vervolgens op OK. Als verbinding is gemaakt, volgt u de aanwijzingen om een SMB-poort in Windows 2000/XP te maken. Scheidingspagina op NetWare-netwerken Het is raadzaam de scheidingspagina van NetWare uit te schakelen. Configureer in de plaats daarvan de Fiery onder Instellingen om voor elke taak een voorblad te gebruiken. Gebruikersnaam op voorblad vanuit Netware Op het voorblad ziet u de volledige NetWare-omgeving voor de gebruikersnaam. Printerstuurprogramma De Windows-printerstuurprogramma s configureren Als u het printerstuurprogramma wilt gebruiken in Windows 2000/XP/Server 2003, moet u eerst de opties op het tabblad Geavanceerd van het printerstuurprogramma configureren nadat de installatie is voltooid. DE OPTIES OP HET TABBLAD GEAVANCEERD CONFIGUREREN 1 Windows 2000: Klik op Start, wijs Instellingen aan en klik op Printers. Windows XP: Klik op Start en kies Printers en faxapparaten. Windows Server 2003: Klik op Start, kies Configuratiescherm en vervolgens Printers en faxapparaten. 2 Klik op het pictogram van de Fiery en kies Eigenschappen in het menu Bestand.

8 Pagina 8 3 Klik op het tabblad Geavanceerd. 4 Selecteer de volgende opties: Afdrukopdrachten in een wachtrij plaatsen Onmiddellijk beginnen met afdrukken Documenten uit de wachtrij eerst afdrukken 5 Schakel de volgende optie uit: Geavanceerde afdrukfuncties inschakelen. 6 Klik op Toepassen om de wijzigingen op te slaan. 7 Klik op OK. Dubbele instellingen bij Paginaformaat In het printerstuurprogramma voor Windows 2000/XP/Server 2003 worden de volgende overbodige (dubbele) instellingen weergegeven bij de optie Paginaformaat. Letter en Letter LEF Legal en Legal SEF Tabloid en 11x17 SEF A3 en A3 SEF A4 en A4 LEF A5 en A5 LEF 9x11 en 9x11 LEF Verkeerde informatie in PostScript-stuurprogramma voor Windows In het venster Eigenschappen van het PostScript-stuurprogramma voor Windows wordt Nee weergegeven naast Dubbelzijdig in het gebied Voorzieningen van het tabblad Algemeen. Dubbelzijdig afdrukken wordt evenwel ondersteund. Mac OS X en Door media bep. profiel Als u in Mac OS X de optie Uitvoerprofiel wilt instellen op Door media bep. profiel, moet u eerst controleren of Tweerichtingscommunicatie niet is ingeschakeld. Vervolgens kunt u Door media bep. profiel selecteren in de vervolgkeuzelijst voor Uitvoerprofiel. Schakel Tweerichtingscommunicatie in als u specifieke gedownloade uitvoerprofielen wilt kunnen selecteren.

9 Pagina 9 Ondersteuning door Mac OS X v10.4 Het OS X-installatieprogramma, de PostScript-printerdefinitiebestanden (PPD s) en de PPD plug-ins worden alle ondersteund door Mac OS X v10.4. Neem contact op met de afdeling Technische ondersteuning als u moeilijkheden ondervindt tijdens het installeren van het printerstuurprogramma in Mac OS X v10.4. Printerafbeelding De printerafbeelding in het printerstuurprogramma wordt niet juist weergegeven met een 24-bits beeldschermresolutie. Als u de afbeelding juist wilt weergeven, wijzigt u de beeldschermresolutie in 16-bits of 32-bits. Afdrukken door groepsleden en opgeslagen instellingen Als u in de Windows-printerstuurprogramma s een verzameling instellingen opslaat met informatie over afdrukken door groepsleden (zoals naam van de afdrukgroep en wachtwoord), dan moet u een naam aan de opslagen instellingen toewijzen. Laat de opgeslagen instellingen niet naamloos. Een IP-adres invoeren Als u in het dialoogvenster Eigenschappen op Enter drukt na het invoeren van een IP-adres, wordt het dialoogvenster gesloten. Druk op de Tab-toets of gebruik de muisknoppen om van het ene veld naar het andere te gaan, en vul alle opties in voordat u drukt op Enter of klikt op OK. Afdrukken van boekje Een boekje afdrukken vanuit Microsoft Word in Windows (PostScriptprinterstuurprogramma) Voor het afdrukken van boekjes moet een afwerkingseenheid geïnstalleerd zijn op de kopieermachine en moet de geïnstalleerde afwerkingseenheid geconfigureerd zijn in het printerstuurprogramma. Zie Afdrukken uit Windows voor informatie over het configureren van installeerbare opties. Hierna wordt uitgelegd hoe u de juiste afdrukopties instelt voor het afdrukken van een Microsoft Word-document van het formaat 8,5x11 als boekje op het papierformaat 11x17, of voor het afdrukken van een A4-document als boekje op A3-papier, met het PostScriptprinterstuurprogramma voor Windows. OPMERKING: Als u meerdere exemplaren afdrukt van een boekje, moet u de optie Sorteren in Microsoft Word uitschakelen. Als u dit niet doet, worden alle exemplaren afgedrukt als één boekje.

10 Pagina 10 EEN BOEKJE AFDRUKKEN VANUIT MICROSOFT WORD MET HET POSTSCRIPT-PRINTERSTUURPROGRAMMA VOOR WINDOWS 1 Open het document in Microsoft Word. 2 Selecteer Bestand>Pagina-instelling. 3 Stel het papierformaat in op 8,5x11 SEF (A4 SEF) en de afdrukstand op Staand. OPMERKING: Hierdoor kan de tekst op de pagina anders worden weergegeven. 4 Selecteer Bestand>Afdrukken, kies de Fiery als printer en klik vervolgens op Eigenschappen. 5 Open de optiebalk Papierbron op het tabblad Fiery-afdrukken en kies de volgende instellingen: Paginaformaat: 8,5x11 SEF (A4 SEF) Afdrukformaat: 11x17 SEF (A3 SEF) 6 Open de optiebalk Lay-out en kies de volgende instelling: Afdrukstand: Staand 7 Open de optiebalk Afwerking en kies de volgende instellingen: Dubbelzijdig afdrukken: Boven-Boven Bedrukte zijde omlaag: Bedrukte zijde omhoog Hechtmodus: Vouwen of Vouwen en nieten OPMERKING: Raadpleeg Hechtmodus op pagina 13 voor de beperkingen met betrekking tot vouwen en nieten. Opvangbak: Katernopvangbak Boekje maken: Door de rug geniet Inslagreductie: Selecteer deze optie 8 Stel desgewenst een of meer van de volgende opties in onder de optiebalk Afwerking: Aanpassing voor opkruipen Aanpassing voor centreren Achteromslag Vooromslag Bron voor omslagen 9 Klik op OK om het venster Eigenschappen te sluiten. 10 Stel het aantal exemplaren in. 11 Klik op OK om het afdrukken van de taak te starten.

11 Pagina 11 Een PDF-document afdrukken als boekje in Windows (PCL-printerstuurprogramma) Voor het afdrukken van boekjes moet een afwerkingseenheid geïnstalleerd zijn op de kopieermachine en moet de geïnstalleerde afwerkingseenheid geconfigureerd zijn in het printerstuurprogramma. Zie Afdrukken uit Windows voor informatie over het configureren van installeerbare opties. Hierna wordt uitgelegd hoe u de juiste afdrukopties instelt voor het afdrukken van een PDF-document van het formaat 8,5x11 als boekje op het papierformaat 11x17, of voor het afdrukken van een A4-document als boekje op A3-papier, met het PCLprinterstuurprogramma voor Windows. EEN PDF-DOCUMENT AFDRUKKEN ALS BOEKJE MET HET PCL-PRINTERSTUURPROGRAMMA VOOR WINDOWS 1 Open het document in Adobe Acrobat of Acrobat Reader. 2 Selecteer Bestand > Printerinstelling. 3 Stel het papierformaat in op 11x17 SEF (A3 SEF). 4 Selecteer Bestand>Afdrukken, kies de Fiery als printer en klik vervolgens op Eigenschappen. 5 Open de optiebalk Papierbron op het tabblad Fiery-afdrukken en kies de volgende instelling: Paginaformaat: 11x17 SEF (A3 SEF) 6 Open de optiebalk Lay-out en kies de volgende instelling: Afdrukstand: Staand 7 Open de optiebalk Afwerking en kies de volgende instellingen: Dubbelzijdig afdrukken: Boven-Boven Bedrukte zijde omlaag: Bedrukte zijde omlaag Hechtmodus: Vouwen of Vouwen en nieten OPMERKING: Raadpleeg Hechtmodus op pagina 13 voor de beperkingen met betrekking tot vouwen en nieten. Opvangbak: Katernopvangbak Boekje maken: Door de rug geniet 8 Stel desgewenst een of meer van de volgende opties in onder de optiebalk Afwerking: Aanpassing voor opkruipen Achteromslag Vooromslag Bron voor omslagen 9 Klik op OK om het venster Eigenschappen te sluiten. 10 Stel het aantal exemplaren in. 11 Klik op OK om het afdrukken van de taak te starten.

12 Pagina 12 Een boekje afdrukken vanuit Mac OS X v10.4 In Mac OS X v10.4 beperkt het printerstuurprogramma een aantal opties als een nietcompatibele instelling wordt geselecteerd. Bijvoorbeeld, u kunt geen instellingen selecteren voor Boekje maken als u niet eerst de optie Dubbelzijdig afdrukken hebt ingesteld op Boven-Boven. Voor het afdrukken van boekjes moet een afwerkingseenheid geïnstalleerd zijn op de kopieermachine en moet de geïnstalleerde afwerkingseenheid geconfigureerd zijn in het printerstuurprogramma. Zie Afdrukken uit Mac OS voor informatie over het configureren van installeerbare opties. Hierna wordt uitgelegd hoe u de juiste afdrukopties instelt voor het afdrukken van een document van het formaat 8,5x11 als boekje op het papierformaat 11x17, of voor het afdrukken van een A4-document als boekje op A3-papier, met het printerstuurprogramma voor Mac OS X v10.4. EEN BOEKJE AFDRUKKEN VANUIT MAC OS X V Open het document in zijn toepassing. 2 Selecteer Bestand > Pagina-instelling. 3 Kies de Fiery als uw printer, stelt het papierformaat in op 8,5x11 SEF (A4 SEF) en klik op OK. 4 Selecteer Archief >Druk af. 5 Kies de Fiery als uw printer en kies vervolgens Printerfuncties in de vervolgkeuzelijst. 6 Kies Papierbron 2 in de lijst Functiesets. 7 Stel het afdrukformaat in op 11x17 SEF (A3 SEF). 8 Kies Afwerking 1 in de lijst Functiesets. 9 Stel Dubbelzijdig afdrukken in op Boven-Boven. 10 Kies Afwerking 2 in de lijst Functiesets. 11 Stel Hechtmodus in op Vouwen of Vouwen en nieten. Raadpleeg Hechtmodus op pagina 13 voor de beperkingen met betrekking tot vouwen en nieten. 12 Kies Afwerking 4 in de lijst Functiesets. 13 Stel Bedrukte zijde omlaag in op Bedrukte zijde omhoog. 14 Kies Afwerking 1 in de lijst Functiesets. 15 Stel Boekje maken in op Door de rug geniet. 16 Kies Afwerking 3 in de lijst Functiesets. 17 Selecteer de optie Inslagreductie.

13 Pagina Desgewenst kunt u een of meer van de volgende opties instellen: Aanpassing voor opkruipen (onder Afwerking 3) Aanpassing voor centreren (onder Afwerking 2) Achteromslag (onder Afwerking 2) Vooromslag (onder Afwerking 2) Bron voor omslagen (onder Afwerking 2) 19 Klik op Afdrukken om het afdrukken van de taak te starten. Hechtmodus Voor een gevouwen en geniet boekje is het maximumaantal vellen 15 (boekje van 60 pagina s). Voor een gevouwen, niet-geniet boekje is het maximumaantal vellen 5 (boekje van 20 pagina s). Als uw boekje meer dan 60 pagina s telt en u vouwen en nieten kiest, zal de afwerkingseenheid het boekje niet nieten en uitvoeren in meerdere sets van 5 gevouwen vellen. Inslagreductie De optie Inslagreductie wordt alleen ondersteund in het PostScript-printerstuurprogramma. Bij het afdrukken van een boekje vanuit het PCL-printerstuurprogramma wordt Inslagreductie altijd ingeschakeld. Aanpassing voor centreren en Aanpassing voor opkruipen en afdrukken van boekje De opties Aanpassing voor centreren en Aanpassing voor opkruipen hebben alleen betrekking op het afdrukken van boekjes. U moet eerst de optie Boekje maken instellen voordat u deze opties kunt instellen. Boekjesomslag enkelzijdig als taak enkelzijdig is Als Dubbelzijdig afdrukken is uitgeschakeld, kan de omslag niet worden bedrukt op de achterkant, ook niet als u de Vooromslag of Achteromslag instelt op Alleen op achterkant afdrukken of Op beide kanten afdrukken. De omslag wordt niet dubbelzijdig afgedrukt als de taak enkelzijdig is. Katernopvangbak en Omslagpagina Als u een taak afdrukt naar de Katernopvangbak, wordt de taak niet afgedrukt met een omslagpagina, ongeacht de instelling van Omslagpagina. Boekje maken niet ondersteund in Mac OS 9 De optie Boekje maken en opties die hiermee verband houden, bijvoorbeeld Hechtmodus, worden niet ondersteund in Mac OS 9.

14 Pagina 14 Beveiligd PDF-bestand kan niet worden afgedrukt als boekje (PostScriptprinterstuurprogramma) Als een wachtwoord nodig is om een PDF-bestand te bewerken, treedt er een fout op als u het bestand probeert af te drukken als boekje vanuit het PostScript-printerstuurprogramma. U kunt dit oplossen door af te drukken vanuit het PCL-printerstuurprogramma voor Windows. Afdrukopties Beeldverschuiving niet beschikbaar in toepassingen De afdrukopties die betrekking hebben op Beeldverschuiving zijn niet beschikbaar in het dialoogvenster Afdrukken van de toepassing die u gebruikt om af te drukken. U moet deze opties instellen op het tabblad Fiery-afdrukken. Printerrastermodus en kleurobjecten Als u de optie Printerrastermodus instelt op Verbeterde tekst & afbeeldingen of Verbeterde tekst, kunt u een kleurverschil merken tussen de tekst, illustraties en afbeeldingsobjecten. Als dit het geval is, stelt u de optie Printerrastermodus in op 200 punten gegroepeerd of 200 lijnen gedraaid. Zwarte overdruk en ongelijkmatige kleuren Als u de standaardinstelling gebruikt voor de optie Zwarte overdruk, namelijk Tekst/ Afbeeldingen, kan dit bij sommige taken resulteren in ongelijkmatige kleuren. Als dit het geval is, schakelt u de optie Zwarte overdruk uit. CMYK-simulatiemethode en kleurovergang Als u vindt dat kleurovergangen niet vloeiend worden afgedrukt, probeert u het dan met de CMYK-simulatiemethode Volledig (bron VGC). Uitvoerprofiel en zwarte objecten Als u afdrukt met de standaardinstelling voor Uitvoerprofiel, kunnen zwarte objecten worden afgedrukt met kleurentoner. Als u wilt dat zwarte objecten alleen met zwarte toner worden afgedrukt, stelt u het Uitvoerprofiel in op Fiery DC GCR v1f. Als u de werkelijke namen van de uitvoerprofielen wilt zien, moet u Tweerichtingscommunicatie inschakelen. Scheidingen combineren Als u de optie Scheidingen combineren selecteert, wordt de taak enkelzijdig en met de bedrukte zijde omlaag afgedrukt, ongeacht de instellingen van de opties Dubbelzijdig afdrukken en Bedrukte zijde omlaag. De optie Lay-out en lijnbreedten Als u afdrukt met een andere instelling dan 1 per vel voor de optie Lay-out, kunnen sommige lijnbreedten variëren.

15 Pagina 15 Niet-ondersteunde opties bij afdrukken naar Directe verbinding De volgende afdrukopties worden niet ondersteund wanneer u afdrukt naar de Directe verbinding. Ze worden alleen ondersteund wanneer u afdrukt naar de afdrukwachtrij of de blokkeringswachtrij: Sorteren, Boekje Maken, Hechtmodus, Afdrukformaat, Modus voor nietmachine, Bedrukte zijde omlaag, Model maken, Model gebruiken, Model afdrukken, Witte PPT-achtergrond wissen. De optie Opslaan voor snel afdrukken wordt alleen ondersteund bij afdrukken naar de afdrukwachtrij. Handmatig dubbelzijdig Als u wilt afdrukken met de optie Handmatig dubbelzijdig vanuit Lade 5 (handmatige invoer), moet u eerst alle pagina s met oneven nummer enkelzijdig afdrukken. Vervolgens wordt een bericht weergegeven in Command WorkStation waarin u wordt gevraagd de oneven vellen in Lade 5 te plaatsen. Neem de pagina s met oneven nummer en plaats ze in Lade 5 (nadat eerst eventuele lege vellen zijn verwijderd) om de pagina s met even nummer af te drukken op de lege zijden. Zie Afdrukopties voor meer informatie over de paginarichting. OPMERKING: Het bericht op de kopieermachine geeft niet aan dat u de vellen met oneven nummer moet plaatsen om zijde 2 af te drukken. Zie het bericht dat wordt weergegeven in Command WorkStation of Job Monitor. Gemengde media en sorteren Als u een taak wilt sorteren wanneer u afdrukt met instellingen voor Gemengde media, stel dan de optie Sorteren niet in in het dialoogvenster Afdrukken. Stel de optie Sorteren in op het tabblad Fiery-afdrukken. Gemengde media, Dubbelzijdig afdrukken en Afdrukstand Als in een taak met gemengde media sommige pagina s de afdrukstand Staand hebben en andere de afdrukstand Liggend, worden dubbelzijdige pagina s mogelijk afgedrukt met de verkeerde afdrukstand. Opties van Mediasoort grijs (Windows) In de Windows-stuurprogramma s wordt een instelling van Mediasoort grijs weergegeven als er andere afdrukopties zijn geselecteerd die een conflict zouden veroorzaken met die instelling van Mediasoort. U kunt een grijze instelling toch selecteren en het conflict automatisch laten oplossen door het printerstuurprogramma.

16 Pagina 16 Bedrukte zijde omlaag en aangepast paginaformaat Als u afdrukt op een aangepast paginaformaat en de optie Bedrukte zijde omlaag instelt op Bedrukte zijde omlaag, moeten de pagina-afmetingen binnen de volgende bereiken vallen; zo niet, dan wordt de taak met de bedrukte zijde omhoog afgedrukt. Breedte: 139,7 tot 330 mm Lengte: 182 tot 488 mm Papierformaat Wanneer u vanuit een toepassing (zoals Microsoft Word) een taak afdrukt waarvoor u het papierformaat kunt opgeven in het dialoogvenster Afdrukken, moet u ervoor zorgen dat u in zowel het dialoogvenster Pagina-instellingen van de toepassing als in het dialoogvenster Eigenschappen van de printer hetzelfde papierformaat selecteert. Controleer voordat u gaat afdrukken of in de document- en pagina-instellingen hetzelfde papierformaat is geselecteerd. U voorkomt zo verschillende problemen met de afdruk op papier, bijvoorbeeld het afkappen van afbeeldingen en het ongewenst aanpassen van de schaal. Aangepast paginaformaat Wanneer u een aangepast paginaformaat opgeeft in de Windows-printerstuurprogramma s, moet dit overeenkomen met het paginaformaat dat in de toepassing is opgegeven. Als de formaten niet hetzelfde zijn, wordt de pagina met het aangepaste formaat mogelijk niet goed afgedrukt. U kunt afdrukken op een aangepast paginaformaat vanuit Lade 1, Lade 2 of Lade 5 (handmatige invoer). Voor Lade 1 of Lade 2 moet u de pagina-afmetingen instellen op de kopieermachine in Instelling > Paper Tray Attributes (Papierladekenmerken). Als het document dat u moet afdrukken bijvoorbeeld het paginaformaat 220 x 297 mm heeft, stelt u x=220 en y=297 in. Voor Lade 5 (handmatige invoer) plaatst u het papier zodanig dat het met de korte zijde in de kopieermachine wordt gevoerd. Houd er rekening mee dat in het bericht waarin u wordt gevraagd het papier te plaatsen de afmetingen omgekeerd zijn (297 x 220 in plaats van 220 x 297). Alle aangepaste paginaformaten die worden verstuurd naar de DocuColor 250/240 moeten de liggende afdrukstand (SEF) hebben. Papierbron ingesteld op Autom. selecteren Als u een taak afdrukt met de optie Autom. selecteren als papierbron, dan gebruikt de kopieermachine een van de Laden 1-4 of Lade 6. Ze gebruikt niet Lade 5, dit is de handinvoerlade.

17 Pagina 17 Media-instellingen van taak genegeerd bij afdrukken vanuit Lade 5 Als u een taak afdrukt met Lade 5 (handmatige invoer) als papierbron, wordt de taak afgedrukt op het papier dat in Lade 5 is geplaatst, ook als het papier niet overeenkomt met de instellingen voor paginaformaat, mediasoort en mediakwaliteit van de taak. De kopieermachine drukt de taak echter af volgens de instellingen van de taak, niet die van het werkelijk gebruikte papier. Plaats papier dat overeenkomt met de instellingen van de taak. Paginabereik De optie Paginabereik is niet beschikbaar vanuit het printerstuurprogramma. Gebruik de gelijknamige optie in uw toepassing, of wijzig de instelling voor deze optie via Command WorkStation of Spooler. Watermerken, negatief beeld en paginakaders afdrukken De afdrukoptie Negatief beeld is niet beschikbaar in de printerstuurprogramma s voor Windows. De afdrukopties Watermerken en Paginakaders afdrukken zijn niet beschikbaar in de PostScript-printerstuurprogramma s voor Windows. Deze afdrukopties zijn beschikbaar onder Pagina-instelling in Mac OS 9 en Mac OS X Classic. Lay-out en Paginakaders afdrukken Als u een taak afdrukt met de optie N per vel - waarbij N groter is dan 1 - vanuit het PCL-printerstuurprogramma, kunt u kiezen of de kaders van de pagina s worden afgedrukt met de optie Paginakaders afdrukken. Als u afdrukt vanuit het PostScriptprinterstuurprogramma, worden de paginakaders altijd afgedrukt. Modus voor nietmachine en Perforeerpositie Voor nieten en perforeren moet een afwerkingseenheid geïnstalleerd zijn op de kopieermachine. Het type afwerkingseenheid bepaalt het aantal perforatiegaten (2, 3 of 4). Met de afdrukoptie Perforeerpositie geeft u de positie van het perforeren op. Met de optie Modus voor nietmachine geeft u het aantal (1 of 2) en de positie van de nietjes op. Nieten noch perforeren wordt ondersteund voor de volgende paginaformaten: 4x6 SEF, 5x7 SEF, A5 SEF, A5 LEF, B5 SEF, 12x18 SEF, SRA3 SEF, 13x19 SEF In de onderstaande tabellen wordt aangegeven welke niet- en perforeeropties beschikbaar zijn voor elk ondersteund paginaformaat.

18 Pagina 18 Geen perforatie (Perforeerpositie ingesteld op Geen): Staand Liggend Paginaformaat N = Nieten ondersteund - = Niet ondersteund Geen Rechts boven Modus voor nietmachine Linksboven Linksonder Rechtsonder Twee links Twee rechts Twee boven B5 LEF - N N N N N N - - A4 SEF - N N N N - - N N A4 LEF - N N N N N N - - Letter SEF - N N N N - - N N Letter LEF - N N N N N N x13 SEF - N N N N - - N N Legal SEF - N N N N - - N N B4 SEF - N N N N - - N N A3 SEF - N N N N - - N N 11x17 SEF - N N N N - - N N Letter Omslag LEF - N N N N N N - - A4-omslag LEF - N N N N N N - - B5 LEF - N N N N - - N N A4 SEF - N N N N N N - - A4 LEF - N N N N - - N N Letter SEF - N N N N N N - - Letter LEF - N N N N - - N N 8.5x13 SEF - N N N N N N - - Legal SEF - N N N N N N - - B4 SEF - N N N N N N - - A3 SEF - N N N N N N x17 SEF - N N N N N N - - Letter Omslag LEF - N N N N - - N N A4-omslag LEF - N N N N - - N N Twee onder

19 Pagina 19 Perforator 2 gaten: Staand Liggend Paginaformaat Geen Rechts boven Modus voor nietmachine Linksboven Linksonder Rechtsonder Twee links Twee rechts Twee boven B5 LEF - N N N N N, P(l) N, P(r) - - A4 SEF P(b) N, P(b) N, P(b) N N - - N, P(b) N A4 LEF P(l,r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) - - Letter SEF P(b) N, P(b) N, P(b) N N - - N, P(b) N Letter LEF P(l,r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) x13 SEF P(b) N, P(b) N, P(b) N N - - N, P(b) N Legal SEF P(b) N, P(b) N, P(b) N N - - N, P(b) N B4 SEF P(b) N, P(b) N, P(b) N N - - N, P(b) N A3 SEF P(b) N, P(b) N, P(b) N N - - N, P(b) N 1, P 1x17 SEF P(b) N, P(b) N, P(b) N N - - N, P(b) N Letter P(l,r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) - - Omslag LEF A4-omslag LEF P(l,r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) - - B5 LEF - N N N N - - N, P(b) N A4 SEF P(l,r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) - - A4 LEF P(b) N, P(b) N, P(b) N N - - N, P(b) N Letter SEF P(l,r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) - - Letter LEF P(b) N, P(b) N, P(b) N N - - N, P(b) N 8.5x13 SEF P(l,r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) - - Legal SEF P(l,r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) - - B4 SEF P(l,r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) - - A3 SEF P(l,r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) x17 SEF P(l,r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) - - Letter P(b) N, P(b) N, P(b) N N - - N, P(b) N Omslag LEF A4-omslag LEF P(b) N, P(b) N, P(b) N N - - N, P(b) N N = Nieten ondersteund P = Perforeren ondersteund in aangegeven posities (l = links, r = rechts, b = boven) - = Niet ondersteund Twee onder

20 Pagina 20 Perforator 3 gaten: Staand Liggend Paginaformaat Geen Rechts boven Modus voor nietmachine Linksboven Linksonder Rechtsonder Twee links Twee rechts Twee boven B5 LEF - N N N N N, P(l) N, P(r) - - A4 SEF - N N N N - - N N A4 LEF P(l,r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) - - Letter SEF - N N N N - - N N Letter LEF P(l,r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) x13 SEF - N N N N - - N N Legal SEF - N N N N - - N N B4 SEF P(b) N N N N - - N, P(b) N A3 SEF P(b) N, P(b) N, P(b) N N - - N, P(b) N 11x17 SEF P(b) N, P(b) N, P(b) N N - - N, P(b) N Letter P(l,r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) - - Omslag LEF A4-omslag LEF P(l,r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) - - B5 LEF - N N N N - - N, P(b) N A4 SEF - N N N N N N - - A4 LEF P(b) N, P(b) N, P(b) N N - - N, P(b) N Letter SEF - N N N N N N - - Letter LEF P(b) N, P(b) N, P(b) N N - - N, P(b) N 8.5x13 SEF - N N N N N N - - Legal SEF - N N N N N N - - B4 SEF P(l,r) N N N N N, P(l) N, P(r) - - A3 SEF P(l,r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) x17 SEF P(l,r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) - - Letter P(b) N, P(b) N, P(b) N N - - N, P(b) N Omslag LEF A4-omslag LEF P(b) N, P(b) N, P(b) N N - - N, P(b) N N = Nieten ondersteund P = Perforeren ondersteund in aangegeven posities (l = links, r = rechts, b = boven) - = Niet ondersteund Twee onder

21 Pagina 21 Perforator 4 gaten: Staand Liggend Paginaformaat Geen Rechts boven Modus voor nietmachine Linksboven Linksonder Rechtsonder Twee links Twee rechts Twee boven B5 LEF - N N N N N N - - A4 SEF - N N N N - - N N A4 LEF P(l,r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) - - Letter SEF - N N N N - - N N Letter LEF P(l,r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) x13 SEF - N N N N - - N N Legal SEF - N N N N - - N N B4 SEF - P(b) A3 SEF P(b) N, P(b) N, P(b) N N - - N, P(b) N 11x17 SEF P(b) N, P(b) N, P(b) N N - - N, P(b) N Letter P(l,r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) - - Omslag LEF A4-omslag LEF P(l,r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) - - B5 LEF - N N N N - - N N A4 SEF - N N N N N N - - A4 LEF P(b) N, P(b) N, P(b) N N - - N, P(b) N Letter SEF - N N N N N N - - Letter LEF P(b) N, P(b) N, P(b) N N - - N, P(b) N 8.5x13 SEF - N N N N N N - - Legal SEF - N N N N N N - - B4 SEF P(l.r) A3 SEF P(l,r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) x17 SEF P(l,r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) N, P(l) N, P(r) - - Letter P(b) N, P(b) N, P(b) N N - - N, P(b) N Omslag LEF A4-omslag LEF P(b) N, P(b) N, P(b) N N - - N, P(b) N N = Nieten ondersteund P = Perforeren ondersteund in aangegeven posities (l = links, r = rechts, b = boven) - = Niet ondersteund Twee onder

22 Pagina 22 Afdrukken Taakstatusinformatie Als u fotokopieën op de kopieermachine maakt, wordt taakinformatie weergegeven. Dit is niet dezelfde informatie die verschijnt wanneer de Fiery bezig is een taak af te drukken. Als u informatie wilt opvragen over een taak die naar de Fiery is verzonden, drukt u het takenlogboek af, of geeft u de taak weer met de hulpmiddelen voor taakbeheer (Command WorkStation en Spooler). Bericht dat papier op is wanneer Papierbron is ingesteld op Autom. selecteren Als u de optie Papierbron instelt op Autom. selecteren, selecteert de Fiery de lade van waaruit wordt afgedrukt volgens zijn prioriteitslijst. Als het papier in een lade op raakt tijdens het afdrukken van een taak, vraagt de Fiery u papier te plaatsen in de eerste lade van zijn prioriteitslijst. U kunt echter papier plaatsen in om het even welke lade die het benodigde papierformaat ondersteunt. Geen bericht dat toner op is op de kopieermachine tijdens het afdrukken Als een toner moet worden vervangen tijdens het afdrukken van een taak, wordt een bericht weergegeven in Command WorkStation. De kopieermachine geeft echter pas een bericht weer wanneer hij klaar is met afdrukken. U kunt de toner vervangen terwijl de kopieermachine aan het afdrukken is. Onvolledige afdruk met I/O-fout Wanneer bij het afdrukken vanuit een PostScript-stuurprogramma voor Windows uw taak niet wordt voltooid, maar een foutpagina wordt afgedrukt die een I/O-fout meldt, probeer de taak dan opnieuw af te drukken met het PostScript-uitvoerformaat ingesteld op PostScript (optimale overdraagbaarheid - ADSC) in plaats van PostScript (optimale snelheid). HET POSTSCRIPT-UITVOERFORMAAT INSTELLEN 1 Druk de taak af vanuit de toepassing, selecteer de Fiery als printer en klik op Eigenschappen. 2 Klik op het tabblad PostScript. 3 Kies PostScript (optimale overdraagbaarheid - ADSC) bij Indeling voor PostScript-uitvoer. In dit formaat wordt elke pagina van het document verstuurd als een zelfstandige, onafhankelijke paginabeschrijving. Novell-systemen Als u een taak met Novell afdrukt, werkt de PCL-scheidingspagina niet. Het bericht Afdrukken onderbreken Als u het afdrukken onderbreekt, geven Command WorkStation en de Fiery de kopieermachine niet onmiddellijk weer als off line. Het bericht dat de printer off line is wordt pas weergegeven nadat de kopieermachine dat deel van de taak heeft voltooid.

23 Pagina 23 Datum- en tijdstempels voor taken U kunt de volgende rapporten afdrukken: Taakstatus Scanmodusinstellingen Kopieermodusinstellingen Rapport netwerkcontrollertaken Voor alle taken in Taakstatus, Scanmodusinstellingen en Kopieermodusinstellingen worden de datum en de tijd op de kopieermachine gebruikt. De rapporten die u kunt afdrukken via Rapport netwerkcontrollertaken zijn: Taakgeschiedenisrapport Foutengeschiedenisrapport Lettertypenlijst Lijst met systeeminstellingen Voor het Taakgeschiedenisrapport, de Lettertypenlijst en de Lijst met systeeminstellingen worden de datum en de tijd op de Fiery gebruikt. Voor het Foutengeschiedenisrapport worden de datum en de tijd op de kopieermachine gebruikt (met uitzondering van foutcodes van de Fiery). Taak-batch Als de taak-batchfunctie is ingeschakeld, worden meerdere taken die kort na elkaar worden ontvangen door de Fiery afgedrukt als één taak. U kunt de taak-batchfunctie beheren via de optie Vertraging taak-batch onder Extra opties in WebTools. Als deze optie is ingesteld op 0, is de taak-batchfunctie uitgeschakeld. Als deze optie is ingesteld op een andere waarde dan nul, worden taken die binnen het opgegeven aantal seconden worden ontvangen afgedrukt als batch. Als de taak-batchfunctie is ingeschakeld: De taakinformatie die wordt weergegeven op de kopieermachine voor batch-taken is verkeerd, aangezien de taken worden beschouwd als één taak. Command WorkStation en het takenlogboek geven de juiste informatie weer voor de afzonderlijke taken. Nadat het afdrukken is voltooid, blijft de taakstatus Afdrukken tot de Vertraging taakbatch is verstreken. Kleurentaken kunnen niet samen met taken in grijswaarden of zwart-wittaken in dezelfde batch worden verwerkt. Taken waarvoor de optie Opslaan voor snel afdrukken is geselecteerd en taken die worden afgedrukt via de opdracht Afdrukken en blokkeren in Command WorkStation worden niet in een batch verwerkt. Ze worden altijd afgedrukt als afzonderlijke taken.

24 Pagina 24 Afdrukken via SMTP-services U moet SMTP-services activeren op de server van uw netwerk. Afdrukken door groepsleden Afdrukken via wordt niet ondersteund als Afdrukken door groepsleden ingeschakeld is. Wachtwoord van account Afdrukken via werkt niet als de Fiery account geen wachtwoord heeft. Als u afdruktaken via wilt ontvangen, moet u een wachtwoord instellen voor de account waarvoor de Fiery is geconfigureerd. Ondersteunde bestandsbijlagen De ondersteunde bestandsbijlagen voor het afdrukken via zijn: PostScript, PRN (Windows-printerbestand), PDF (versie 1.5), en TIFF (versie 6). JPEG- en Microsoft Office-documenten worden niet ondersteund als bijlagen. TIFF-documenten Als u een TIFF-bestand afdrukt via door het bestand als bijlage te versturen naar de Fiery, en het TIFF-bestand is gecomprimeerd met G3MH of G4MMR, wordt het bestand correct afgedrukt. Er wordt echter geen kennisgeving verstuurd. Wanneer u een TIFF-document als bijlage naar de Fiery verstuurt, wordt geen voorblad afgedrukt. USB-afdrukken Bestanden afdrukken met behulp van een USB-station Gebruikers kunnen afdrukbare bestanden opslaan op het optionele USB-station en deze bestanden afdrukken op de Fiery. Als u bestanden automatisch wilt afdrukken wanneer u het USB-station aansluit op de Fiery, moet u de bestanden opslaan in specifieke mappen op het USB-station. HET USB-STATION INSTELLEN EN BESTANDEN AFDRUKKEN 1 Maak mappen in het hoofdniveau van het USB-station voor elke afdrukverbinding (Afdrukken, Blokkeren en Direct) die u wilt gebruiken. Gebruik de afdrukwachtrij om een taak af te drukken en te behouden, zodat ze indien nodig later opnieuw kan worden afgedrukt. Gebruik de blokkeringswachtrij om een taak te blokkeren op de server, zodat ze kan worden gewijzigd en later kan worden afgedrukt. Gebruik de directe verbinding om een taak af te drukken zonder ze te behouden. 2 Geef de mappen de volgende namen: Print voor de afdrukwachtrij, Hold voor de blokkeringswachtrij, en Direct voor de directe verbinding.

25 Pagina 25 3 Kopieer het (de) bestand(en) (PS, EPS, PCL, TIFF en PDF) vanaf de computer van de gebruiker naar de map op het USB-station die overeenkomt met de afdrukverbinding die u wilt gebruiken voor het (de) bestand(en). 4 Verwijder het USB-station van de computer van de gebruiker en sluit het aan op de USB-poort van de Fiery. De bestanden worden automatisch gedownload naar de overeenkomstige afdrukverbinding op de Fiery wanneer u het USB-station aansluit op de Fiery. Zie Configuratie en instellingen voor informatie over het inschakelen van afdrukverbindingen. Scannen TWAIN-invoegtoepassing ondersteunt geen taken met gemengde paginaformaten De TWAIN-invoegtoepassing Remote Scan biedt geen ondersteuning voor het overbrengen van scantaken voor originelen met gemengde paginaformaten in toepassingen zoals Adobe Photoshop. De toepassing Remote Scan biedt wel ondersteuning voor het ophalen van scantaken met gemengde paginaformaten vanuit postvakken, en voor het distribueren van deze taken per of het opslaan van deze taken op een lokaal vaste-schijfstation. Ondersteunde toepassingen De TWAIN-invoegtoepassing wordt ondersteund door de volgende applicaties: Adobe Photoshop versie 5.5 en 6.0 voor Macintosh en Windows, en Adobe Acrobat versie 6.0 voor Macintosh en Windows. Een scantaak starten Het op afstand starten van een scantaak wordt niet ondersteund. Wel kunt u scantaken ophalen en distribueren. Als u een scantaak wilt starten, moet u gebruikmaken van de interface op de kopieermachine. Kan in bewerkingsmodus naam postvak/opdrachtsabloon niet wijzigen Als u de bewerkingsmodus selecteert voor een bestaand(e) postvak/opdrachtsabloon op de kopieermachine, kunt u de naam van het postvak of de opdrachtsabloon niet wijzigen. Wel kunt u de instellingen voor het postvak of de opdrachtsabloon wijzigen, zoals Kleurmodus of Scanformaat. Dubbelzijdig scannen De toepassing Remote Scan en de TWAIN-invoegtoepassing bieden een optie waarmee u dubbelzijdig of enkelzijdig kunt selecteren voor het ophalen van een scantaak. Deze optie heeft geen effect. De Postvak/Opdrachtsabloon die wordt gebruikt voor de scantaak bepaalt of de scantaak dubbelzijdig of enkelzijdig is. Acrobat 7.0 niet ondersteund De TWAIN-invoegtoepassing Remote Scan wordt ondersteund in Acrobat 6.0, maar niet in Acrobat 7.0. U kunt ook Remote Scan en WebScan gebruiken om scantaken op te halen.

26 Pagina 26 Standaard Postvakken/Opdrachtsablonen De volgende standaard Postvakken/Opdrachtsablonen zijn vooraf gedefinieerd op de kopieermachine: (ColorCal), (InternetFax), (color), (bw), (grayscale). Namen van Postvakken/Opdrachtsablonen Wanneer u een scantaak ophaalt met Remote Scan of WebScan, moet u voor de standaardsjablonen (color), (bw) en (grayscale) 0 invoeren als postvaknaam. Voor de sjabloon (InternetFax) voert u InternetFax in als postvaknaam. Standaardsjablonen hebben geen wachtwoorden (leeg laten). Wanneer u een Postvak/Opdrachtsabloon maakt, gebruik dan alleen hoofdletters (A-Z) en cijfers (0-9). Wanneer u een scantaak ophaalt met een door de gebruiker gedefinieerde sjabloon, voert u de naam in met alleen hoofdletters en cijfers. Als u de naam invoert in kleine letters, kunt u zich aanmelden bij het postvak, maar kunt u geen scantaken bekijken. Weergavevolgorde van Postvakken/Opdrachtsablonen Door de gebruiker gedefinieerde sjablonen worden weergegeven in ASCII-volgorde. De standaardsjablonen worden altijd weergegeven vóór door de gebruiker gedefinieerde sjablonen. Scannen naar FTP niet ondersteund voor alle FTP-servers Scannen naar FTP wordt niet ondersteund voor alle FTP-servers. Als een FTP-server niet antwoordt op een NLST-opdracht met de respons 4xx of 5xx, werkt scannen naar FTP vanaf de Fiery niet correct. Het is bekend dat dit probleem zich voordoet met de WS_FTP-server. Bericht controleer scanner Als in Command WorkStation een bericht wordt weergegeven dat vraagt de voeding en de kabel van de scanner te controleren, moet u controleren of het verbindingslampje brandt op de kruiskabel die de Fiery verbindt met de kopieermachine. Als het niet brandt (groen), probeer dan de kabel te vervangen.

27 Pagina 27 Ondersteunde indelingen In de onderstaande tabel worden de ondersteunde indelingen voor scannen aangegeven: JPEG TIFF PDF Enkele pagina Volledige taak Enkele pagina Volledige taak Enkele pagina Volledige taak Scankleurmodus Kleur Grijswaarden Zwart-wit Ondersteund Ondersteund Niet ondersteund Niet ondersteund in WebScan. In Remote Scan kunt u meerdere JPEG-bestanden van één pagina genereren. Er worden TIFFbestanden gegenereerd die kunnen worden geopend door Microsoft Office 2003 (Microsoft Office Document Imaging). Photoshop 6 of hoger kan deze bestandsindeling openen, maar geeft slechts één pagina weer. Er worden TIFFbestanden gegenereerd die kunnen worden geopend door Microsoft Office 2003 (Microsoft Office Document Imaging). Photoshop 6 of hoger kan deze bestandsindeling openen, maar geeft slechts één pagina weer. Niet ondersteund in WebScan. In Remote Scan kunt u meerdere JPEG-bestanden van één pagina genereren. Er worden TIFFbestanden gegenereerd die kunnen worden geopend door Microsoft Office 2003 (Microsoft Office Document Imaging). Photoshop 6 of hoger kan deze bestandsindeling openen, maar geeft slechts één pagina weer. Er worden TIFFbestanden gegenereerd die kunnen worden geopend door Microsoft Office 2003 (Microsoft Office Document Imaging). Photoshop 6 of hoger kan deze bestandsindeling openen, maar geeft slechts één pagina weer. Niet ondersteund Ondersteund Er wordt één TIFFbestand met meerdere pagina s gegenereerd. Ondersteund Ondersteund Ondersteund Er wordt één PDFbestand met meerdere pagina s gegenereerd. Er wordt één PDFbestand met meerdere pagina s gegenereerd. Er wordt één PDFbestand met meerdere pagina s gegenereerd. WebTools WebTools afsluiten Als u het venster voor een bepaalde WebTool sluit, wordt de browser niet afgesloten. Als u WebTools volledig wilt afsluiten, sluit u het venster WebTools en uw browser.

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250, versie 1.1

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250, versie 1.1 Versienotities voor de klant Fiery etwork Controller voor DocuColor 240/250, versie 1.1 Dit document bevat informatie over de Fiery etwork Controller voor DocuColor 240/250 versie 1.1. Voordat u de Fiery

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5 Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5 Dit document bevat informatie over de Fiery EX4112/4127 versie 2.5. Voordat u de Fiery EX4112/4127 gebruikt, moet u een kopie maken van deze Versienotities

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1SP1 voor Xerox 4110

Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1SP1 voor Xerox 4110 Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1SP1 voor Xerox 4110 Dit document beschrijft de upgrade van de Fiery EXP4110-printerstuurprogramma s voor ondersteuning van de optie Lade 6 (Extra groot).

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX 560 Print Server, Powered by Fiery, versie 2.0

Versienotities voor de klant Xerox EX 560 Print Server, Powered by Fiery, versie 2.0 Versienotities voor de klant Xerox EX 560 Print Server, Powered by Fiery, versie 2.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij alle gebruikers bekend is voordat

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Fiery EX4112/4127 versie 1.0. Voordat u de Fiery EX4112/4127 met versie 1.0 gaat gebruiken, moet u kopieën

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken op de Fiery-server en de printer beheren vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Verbinden met Fiery servers. Verbinding maken met een Fiery server bij het eerste gebruik

Fiery Remote Scan. Verbinden met Fiery servers. Verbinding maken met een Fiery server bij het eerste gebruik Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken beheren op de Fiery server en de printer vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

Fiery EX4112/4127. Afdrukken uit Mac OS

Fiery EX4112/4127. Afdrukken uit Mac OS Fiery EX4112/4127 Afdrukken uit Mac OS 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45064027 07 oktober 2007 INHOUD 3

Nadere informatie

Afdrukken uit Mac OS. Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250

Afdrukken uit Mac OS. Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 Afdrukken uit Mac OS Waar in dit document wordt verwezen naar DocuColor 242/252/260 moet dit DocuColor 240/250 zijn. 2007 Electronics for Imaging, Inc. De

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250, versie 1.2 voor de DocuColor 240/250-kopieermachines

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250, versie 1.2 voor de DocuColor 240/250-kopieermachines Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250, versie 1.2 voor de DocuColor 240/250-kopieermachines Dit document bevat informatie over de Fiery Network Controller voor DocuColor

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EXP4110 versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery EXP4110 versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery EXP4110 versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Fiery EXP4110 versie 1.0. Voordat u de Fiery EXP4110 met versie 1.0 gaat gebruiken, moet u kopieën maken van

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij alle gebruikers

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox igen4 Press, versie 3.0

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox igen4 Press, versie 3.0 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox igen4 Press, versie 3.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij alle gebruikers

Nadere informatie

Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 versie 1.2 voor de DocuColor 240/250-kopieermachines

Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 versie 1.2 voor de DocuColor 240/250-kopieermachines Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 versie 1.2 voor de DocuColor 240/250-kopieermachines Dit document bevat informatie over de Fiery Network Controller voor DocuColor

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX2101 Printer Controller voor Xerox 2101, versie 2.2

Versienotities voor de klant Fiery EX2101 Printer Controller voor Xerox 2101, versie 2.2 Versienotities voor de klant Fiery EX2101 Printer Controller voor Xerox 2101, versie 2.2 Dit document bevat informatie over de Fiery EX2101 Printer Controller voor Xerox 2101- software versie 2.2. Dit

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie

Nadere informatie

System Updates Gebruikersbijlage

System Updates Gebruikersbijlage System Updates Gebruikersbijlage System Updates is een hulpprogramma van de afdrukserver dat de systeemsoftware van uw afdrukserver met de recentste beveiligingsupdates van Microsoft bijwerkt. Het is op

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1

Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1 Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1 Dit document bevat informatie over de Fiery EXP4110 versie 1.1. Voordat u de Fiery EXP4110 met versie 1.1 gaat gebruiken, moet u kopieën maken van

Nadere informatie

Geavanceerde opties. Afdrukken op deelpagina's. Phaser 5500-laserprinter. In dit onderwerp wordt het volgende besproken:

Geavanceerde opties. Afdrukken op deelpagina's. Phaser 5500-laserprinter. In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Geavanceerde opties In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Afdrukken op deelpagina's" op pagina 2-68 "Meerdere pagina's op één vel papier afdrukken (X op één)" op pagina 2-69 "Brochures afdrukken"

Nadere informatie

Geavanceerde opties. Deelpagina's afdrukken. Phaser 4500-laserprinter

Geavanceerde opties. Deelpagina's afdrukken. Phaser 4500-laserprinter Geavanceerde opties In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Deelpagina's afdrukken op pagina 2-43 Meerdere pagina's op één vel papier afdrukken (X op één) op pagina 2-44 Negatieven van afbeeldingen

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Afdrukken uit Mac OS

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Afdrukken uit Mac OS Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press Afdrukken uit Mac OS 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Versienotities Color Controller E-3200/E-5200, versie 1.0

Versienotities Color Controller E-3200/E-5200, versie 1.0 Versienotities Color Controller E-3200/E-5200, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat alle gebruikers in het bezit zijn van deze informatie. De term E-3200/E-5200

Nadere informatie

Afdrukken vanaf Macintosh OSwerkstations

Afdrukken vanaf Macintosh OSwerkstations 15 Afdrukken vanaf Macintosh OSwerkstations U kunt naar de DocuColor 2006 afdrukken zoals u naar elke andere printer vanuit eender welke applicatie zou doen, namelijk door de DocuColor 2006 te selecteren

Nadere informatie

Afdrukopties aanpassen

Afdrukopties aanpassen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: " instellen" op pagina 2-36 "Afdrukkwaliteit selecteren" op pagina 2-42 instellen Het Xerox-printerstuurprogramma biedt vele afdrukopties. Eigenschappen selecteren

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D kopieermachineprinter,

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D kopieermachineprinter, Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D110-125 kopieermachineprinter, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze

Nadere informatie

Eenvoudige afdruktaken

Eenvoudige afdruktaken Eenvoudige afdruktaken In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Papier plaatsen in Lade 1 (MPT) voor enkelzijdig afdrukken" op pagina 2-9 "Papier plaatsen in laden 2-5 voor enkelzijdig afdrukken"

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX2101 voor Xerox 2101, versie 2.0

Versienotities voor de klant Fiery EX2101 voor Xerox 2101, versie 2.0 Versienotities voor de klant Fiery EX2101 voor Xerox 2101, versie 2.0 Dit document bevat informatie over de Fiery EX2101 voor Xerox 2101 -serversoftware versie 2.0. Voordat u de Fiery EX2101 voor Xerox

Nadere informatie

Afdrukken vanaf Windowswerkstations

Afdrukken vanaf Windowswerkstations 14 Afdrukken vanaf Windowswerkstations Aan de hand van de volgende instructies kunt u afdrukopties instellen en afdrukken vanaf computers die draaien onder een van de volgende besturingssystemen: Windows

Nadere informatie

Configuratiesoftware voor NetWare-netwerken

Configuratiesoftware voor NetWare-netwerken Novell NetWare In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Configuratiesoftware voor NetWare-netwerken" op pagina 3-38 "Stappen voor snelle installatie" op pagina 3-38 "Geavanceerde installatie" op

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-24 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-24 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 bevat Fiery-toepassingen voor het uitvoeren van taken die zijn toegewezen aan

Nadere informatie

Geavanceerde opties. Deelpagina's afdrukken. Phaser 7750-kleurenlaserprinter

Geavanceerde opties. Deelpagina's afdrukken. Phaser 7750-kleurenlaserprinter Geavanceerde opties In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Deelpagina's afdrukken' op pagina 2-79 'Meerdere pagina's op één vel papier afdrukken (X op één)' op pagina 2-80 'Brochures afdrukken'

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Fiery Extended Applications Fiery Extended Applications (FEA) 4.1 is een pakket met de volgende toepassingen voor gebruik met

Nadere informatie

Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller for DocuColor 240/250, versie 1.1

Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller for DocuColor 240/250, versie 1.1 Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller for DocuColor 240/250, versie 1.1 Dit document is een aanvulling op de gebruikersdocumentatie bij de Fiery Network Controller for DocuColor 240/250

Nadere informatie

Afdrukopties aanpassen

Afdrukopties aanpassen Afdrukopties aanpassen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Afdrukopties instellen' op pagina 2-32 'Afdrukkwaliteit selecteren' op pagina 2-35 'Afdrukken in zwart-wit' op pagina 2-36 Afdrukopties

Nadere informatie

De Fiery-software installeren voor Windows en Macintosh

De Fiery-software installeren voor Windows en Macintosh 13 De Fiery-software installeren voor Windows en Macintosh Op de cd-rom met gebruikerssoftware bevinden zich softwareinstallatieprogramma s voor Fiery Link. Fiery-hulpprogrammasoftware wordt ondersteund

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Afdrukken uit Mac OS

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Afdrukken uit Mac OS Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press Afdrukken uit Mac OS 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Scannen. WorkCentre C2424-kopieerapparaat-printer

Scannen. WorkCentre C2424-kopieerapparaat-printer Scannen Dit hoofdstuk omvat: Eenvoudige scantaken op pagina 4-2 Het scannerstuurprogramma installeren op pagina 4-4 Scanopties aanpassen op pagina 4-5 Afbeeldingen ophalen op pagina 4-11 Bestanden en scanopties

Nadere informatie

Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukopties

Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukopties Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Afdrukopties 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45051989 28 september

Nadere informatie

Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4

Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Extended Applications (FEA) v4.4 bevat Fiery software voor het uitvoeren van taken met een Fiery Server. In dit document wordt beschreven

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EXP8000 Color Server, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery EXP8000 Color Server, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery EXP8000 Color Server, versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Fiery EXP8000 Color Server -software versie 1.0. Maak, voordat u de Fiery EXP8000 Color Server

Nadere informatie

Afdrukopties aanpassen

Afdrukopties aanpassen aanpassen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: instellen op pagina 2-19 Eigenschappen selecteren voor een specifieke taak (Mac) op pagina 2-23 Afdrukkwaliteit selecteren op pagina 2-25 instellen

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/260. Hulpprogramma s

Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/260. Hulpprogramma s Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/260 Hulpprogramma s 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45059643

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300-serie. Afdrukken uit Windows

Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300-serie. Afdrukken uit Windows Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300-serie Afdrukken uit Windows 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Scan: Geeft u de mogelijkheid om scansjablonen te bewerken. Zie Standaard scaninstellingen op pagina 4 voor meer informatie.

Scan: Geeft u de mogelijkheid om scansjablonen te bewerken. Zie Standaard scaninstellingen op pagina 4 voor meer informatie. Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/260, versie 2.0 voor de DocuColor 242/252 en DocuColor 260 kopieermachines Dit document bevat informatie over de Fiery Network

Nadere informatie

Kopiëren via de glasplaat. 1 Plaats het originele document met de bedrukte zijde naar beneden in de linkerbovenhoek van de glasplaat.

Kopiëren via de glasplaat. 1 Plaats het originele document met de bedrukte zijde naar beneden in de linkerbovenhoek van de glasplaat. Naslagkaart Wordt gekopieerd Kopieën maken Snel kopiëren 3 Druk op het bedieningspaneel van de printer op. 4 Als u het document op de glasplaat hebt gelegd, raakt u Finish the Job (Taak voltooien) aan

Nadere informatie

Fiery EXP8000 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Mac OS

Fiery EXP8000 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Mac OS Fiery EXP8000 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Afdrukken uit Mac OS 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Windows

Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Windows Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Afdrukken uit Windows 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45051987

Nadere informatie

Fiery EX4112/4127. Afdrukken uit Windows

Fiery EX4112/4127. Afdrukken uit Windows Fiery EX4112/4127 Afdrukken uit Windows 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45064018 07 oktober 2007 INHOUD 3

Nadere informatie

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Naslaggids M575

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Naslaggids M575 LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP Naslaggids M575 Een opgeslagen taak afdrukken Volg de onderstaande procedure om een taak af te drukken die in het apparaatgeheugen is opgeslagen. 1. Raak in het beginscherm

Nadere informatie

Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003

Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003 Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003 In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Voorbereidende stappen op pagina 3-16 Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom op pagina 3-17 Andere installatiemethoden

Nadere informatie

Speciale afdrukmethoden en - materialen

Speciale afdrukmethoden en - materialen Speciale afdrukmethoden en - materialen In deze sectie komen de volgende onderwerpen aan de orde: Automatisch dubbelzijdig afdrukken zie pagina 16. Handmatig dubbelzijdig afdrukken zie pagina 19. Transparanten

Nadere informatie

Xerox WorkCentre 6655 multifunctionele kleurenprinter Bedieningspaneel

Xerox WorkCentre 6655 multifunctionele kleurenprinter Bedieningspaneel Bedieningspaneel Beschikbare services kunnen variëren afhankelijk van uw printerinstellingen. Zie de Handleiding voor de gebruiker voor meer informatie over functies en instellingen. 3 4 5 Aanraakscherm

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EXP50 Color Server versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery EXP50 Color Server versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery EXP50 Color Server versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Fiery EXP50 Color Server-software versie 1.0. Voordat u de Fiery EXP50 Color Server met versie 1.0

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-21 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-21 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

Windows 98 en Windows ME

Windows 98 en Windows ME Windows 98 en Windows ME In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Voorbereidende stappen op pagina 3-29 Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom op pagina 3-30 Andere installatiemethoden op pagina

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EXP250 Color Server versie 1.01 voor DocuColor 240/250

Versienotities voor de klant Fiery EXP250 Color Server versie 1.01 voor DocuColor 240/250 Versienotities voor de klant Fiery EXP250 Color Server versie 1.01 voor DocuColor 240/250 Dit document bevat informatie over de Fiery EXP250 Color Server versie 1.01 en is een aanvulling op de Versienotities

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer, versie 1.1

Versienotities voor de klant Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer, versie 1.1 Versienotities voor de klant Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer, versie 1.1 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie

Nadere informatie

Eenvoudige afdruktaken

Eenvoudige afdruktaken Eenvoudige afdruktaken In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Papier plaatsen in lade 1 (MPT)' op pagina 2-12 'Papier plaatsen in de laden 2-5' op pagina 2-17 'De nietmachine gebruiken' op pagina

Nadere informatie

Geavanceerde opties. Deelpagina's afdrukken. Phaser 8400-kleurenprinter

Geavanceerde opties. Deelpagina's afdrukken. Phaser 8400-kleurenprinter Geavanceerde opties In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Deelpagina's afdrukken" op pagina 2-55 "Meerdere pagina's op één enkel vel afdrukken (Vellen per pagina)" op pagina 2-56 "Brochures afdrukken"

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de 770 Digital Color Press. Afdrukken

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de 770 Digital Color Press. Afdrukken Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de 770 Digital Color Press Afdrukken 2012 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MFP kleur systemen. Aanteken vel. infotec kenniscentrum. Infotec gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding MFP kleur systemen. Aanteken vel. infotec kenniscentrum. Infotec gebruikershandleiding Gebruikershandleiding MFP kleur systemen Aanteken vel Het Bedieningspaneel Functie paneel Functietoetsen Geeft de keuze om te wisselen tussen de functies: Kopiëren - Doc. Server Faxen - Printen - Scannen

Nadere informatie

Instellingen voor Scannen naar e-mail

Instellingen voor Scannen naar e-mail Handleiding Snelle configuratie scanfuncties XE3024NL0-2 In deze handleiding vindt u instructies voor het volgende: Instellingen voor Scannen naar e-mail op pagina 1 Instellingen voor Scannen naar mailbox

Nadere informatie

Hulp krijgen. Systeemberichten. Aanmelden/Afmelden. Pictogrammen op het bedieningspaneel

Hulp krijgen. Systeemberichten. Aanmelden/Afmelden. Pictogrammen op het bedieningspaneel Hulp krijgen Voor informatie/assistentie, raadpleegt u het volgende: Handleiding voor de gebruiker voor informatie over het gebruik van de Xerox 4595. Ga voor online hulp naar: www.xerox.com Klik op de

Nadere informatie

D4600 Duplex Photo Printer

D4600 Duplex Photo Printer KODAK D4000 Duplex Photo Printer D4600 Duplex Photo Printer Handleiding printerstuurprogramma januari 2015 TM/MC/MR-licentie van Eastman Kodak Company: Kodak Kodak Alaris Inc. 2400 Mount Read Blvd., Rochester,

Nadere informatie

Fiery Q5000 voor igen3 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Windows

Fiery Q5000 voor igen3 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Windows Fiery Q5000 voor igen3 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Afdrukken uit Windows 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Mac OS

Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Mac OS Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Afdrukken uit Mac OS 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45051988

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D110-125 Kopieermachine-printer. Afdrukken

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D110-125 Kopieermachine-printer. Afdrukken Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D110-125 Kopieermachine-printer Afdrukken 2012 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Nederlands Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Cd met gebruikerssoftware.............................................................. 1 Informatie over de stuurprogramma s en de software.............................................

Nadere informatie

Handleiding instellingen vrijgave van afdrukken

Handleiding instellingen vrijgave van afdrukken Handleiding instellingen vrijgave van afdrukken INHOUDSOPGAVE OVER DEZE HANDLEIDING............................................................................. 2 FUNCTIE AFDRUKVRIJGAVE...........................................................................

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Hulpprogramma s

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Hulpprogramma s Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press Hulpprogramma s 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Printen en Scannen Als een nieuwe printer wordt gekocht en onder Windows XP aangesloten zal Windows deze nieuwe

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Hulpprogramma s

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Hulpprogramma s Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Hulpprogramma s 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery Server voor igen3, versie 4.0

Versienotities voor de klant Fiery Server voor igen3, versie 4.0 Versienotities voor de klant Fiery Server voor igen3, versie 4.0 Dit document bevat informatie over Fiery Server voor igen3 van de serversoftware voor de versie 4.0. Voordat u de Fiery Server voor igen3

Nadere informatie

Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260. Welkom

Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260. Welkom Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260 Welkom 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45059497 18 mei

Nadere informatie

Gebruik van het Brother SmartUI Control Center op basis van Windows voor PaperPort 8.0 en Windows XP

Gebruik van het Brother SmartUI Control Center op basis van Windows voor PaperPort 8.0 en Windows XP Gebruik van het Brother SmartUI Control Center op basis van Windows voor PaperPort 8.0 en Windows XP Brother SmartUI Control Center Het Control Center van Brother is een hulpprogramma waarmee u gemakkelijk

Nadere informatie

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Bedieningspaneel

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Bedieningspaneel Bedieningspaneel Beschikbare services kunnen variëren afhankelijk van uw printerinstellingen. Zie de Handleiding voor de gebruiker voor meer informatie over functies en instellingen. 3 5 Ontgrendeling

Nadere informatie

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 16 november 2015 Inhoud 3 Inhoud Fiery Driver Configurator...5 Systeemvereisten...5

Nadere informatie

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren In dit Leesmij-bestand wordt beschreven hoe u het Custom PostScript-printerstuurprogramma of het PCLprinterstuurprogramma op een Windows-systeem

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor WorkCentre 7700-serie, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor WorkCentre 7700-serie, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor WorkCentre 7700-serie, versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Fiery Network Controller voor WorkCentre 7700-serie, versie 1.0. Voordat

Nadere informatie

Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Macintosh In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Vereisten' op pagina 3-35 'Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom' op pagina 3-35 'EtherTalk voor Mac OS 9.x inschakelen en gebruiken' op

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista BEKNOPTE HANDLEIDING voor Windows Vista INHOUD Hoofdstuk 1: SYSTEEMVEREISTEN...1 Hoofdstuk 2: PRINTERSOFTWARE INSTALLEREN ONDER WINDOWS...2 Software installeren om af te drukken op een lokale printer...

Nadere informatie

Fiery EXP250 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukopties

Fiery EXP250 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukopties Fiery EXP250 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Afdrukopties 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45048026

Nadere informatie

Xerox EX136 Print Server Powered by Fiery voor de Xerox D136 kopieermachine-printer. Afdrukken

Xerox EX136 Print Server Powered by Fiery voor de Xerox D136 kopieermachine-printer. Afdrukken Xerox EX136 Print Server Powered by Fiery voor de Xerox D136 kopieermachine-printer Afdrukken 2013 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor

Nadere informatie

Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen

Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen Printerinstellingen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen' op pagina 1-14 'Energiebesparing activeren' op pagina 1-15 'Intelligent Ready-modus

Nadere informatie

Afdrukken vanuit een Windows-omgeving

Afdrukken vanuit een Windows-omgeving Als de printer eenmaal klaar is voor gebruik en de stuurprogramma s zijn geïnstalleerd, kunt u afdrukken. Wilt u een brief afdrukken, een watermerk met Niet kopiëren toevoegen aan een document of de tonerintensiteit

Nadere informatie

Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen

Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen Printerinstellingen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Het afdrukken van de opstartpagina in-/uitschakelen op pagina 1-14 Energiebesparing activeren op pagina 1-15 Bestandsbeveiligingssysteem

Nadere informatie

Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Macintosh In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Vereisten" op pagina 3-31 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-31 "EtherTalk voor Mac OS 9.x inschakelen en gebruiken" op

Nadere informatie

Gids Instelling Verzenden

Gids Instelling Verzenden Gids Instelling Verzenden In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de Instel-tool Zendfunctie kunt gebruiken om de machine in te stellen voor het scannen van documenten als e-mails (Verzenden naar e-mail)

Nadere informatie

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Naslaggids M575

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Naslaggids M575 LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP Naslaggids M575 Een opgeslagen taak afdrukken Volg de onderstaande procedure om een taak af te drukken die in het apparaatgeheugen is opgeslagen. 1. Raak in het beginscherm

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Welkom

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Welkom Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Welkom 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze uitgave wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit

Nadere informatie

bron: windows.microsoft.com Dubbelzijdig of enkelzijdig. Grijstinten of kleur. Liggend of staand.

bron: windows.microsoft.com Dubbelzijdig of enkelzijdig. Grijstinten of kleur. Liggend of staand. maandag, 12 juli 2010 13:25 Laatst aangepast vrijdag, 16 juli 2010 bron: windows.microsoft.com Dubbelzijdig of enkelzijdig. Grijstinten of kleur. Liggend of staand. Dit zijn slechts enkele opties die u

Nadere informatie

Dubbelzijdig afdrukken

Dubbelzijdig afdrukken Dubbelzijdig afdrukken In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Automatisch dubbelzijdig afdrukken' op pagina 2-41 'Bindvoorkeuren' op pagina 2-43 'Handmatig dubbelzijdig afdrukken' op pagina 2-46

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D95 kopieermachine-printer, versie 1.0

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D95 kopieermachine-printer, versie 1.0 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D95 kopieermachine-printer, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie

Nadere informatie

Fiery EXP50 Color Server. Afdrukken uit Mac OS

Fiery EXP50 Color Server. Afdrukken uit Mac OS Fiery EXP50 Color Server Afdrukken uit Mac OS 2006 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45055370 11 mei 2006 INHOUD

Nadere informatie

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Naslaggids M570

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Naslaggids M570 LASERJET PRO 500 COLOR MFP Naslaggids M570 Direct afdrukken via USB 1. Plaats het USB-flashstation in de USB-poort aan de voorzijde van het apparaat. 2. Het menu USB-flashdrive wordt geopend. Raak de pijknoppen

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7700-serie. Hulpprogramma s

Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7700-serie. Hulpprogramma s Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7700-serie Hulpprogramma s 2009 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45084790

Nadere informatie

LEES MIJ EERST WorkCentre 7300 Series Fiery-installatie

LEES MIJ EERST WorkCentre 7300 Series Fiery-installatie LEES MIJ EERST WorkCentre 7300 Series Fiery-installatie Dit document beschrijft de installatie en de configuratie van de Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300 Series. Voer de stappen uit die

Nadere informatie