MULTIFUNCTIONELE AANGIFTE (ASR) Subgroep: Sector Werkloosheid. Scenario 10: Specifieke controles

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MULTIFUNCTIONELE AANGIFTE (ASR) Subgroep: Sector Werkloosheid. Scenario 10: Specifieke controles"

Transcriptie

1 ASR MULTIFUNCTIONELE AANGIFTE (ASR) Subgroep: Sector Werkloosheid Scenario 10: Specifieke controles Versie : Auteur : Smals Referentie : WECH010 Controles v20154.doc Wijzigingsdatum : 12/10/2015

2 Inhoudstafel 1. DOEL VAN HET DOCUMENT TIJDSINDICATIE NAAR HET SOCIAAL RISICO FOUTCODE PER FUNCTIONEEL BLOK EN ZONE FB WECH FB FORMULIER FB GEGEVENS VAN DE CONTACTPERSOON FB COÖRDINATEN AANGEVER FB COMMUNICATIE FB ADRES FB INFORMATIE VAN DE AANGIFTE FB IDENTIFICATIE RISICO FB REFERENTIE FB LINK MET AANGIFTE WERKGEVER FB LINK MET RSZPPO AANGIFTE WERKGEVER FB NATUURLIJK PERSOON FB LINK MET WERKNEMERSLIJN Zone 00037: Werknemerskengetal FB LINK MET TEWERKSTELLING WERKNEMERSLIJN Zone 00044: Datum waarop de tewerkstelling begint Zone 00045: Datum waarop de tewerkstelling eindigt Zone 00047: Aantal dagen per week van de arbeidsregeling Zone 00048: Gemiddeld aantal uren per week werknemer Zone 00053: Statuut van de werknemer FB KENMERKEN VAN DE TEWERKSTELLING Zone Onderbreking van de tewerkstelling Zone Code werkschema FB MAANDELIJKSE AANGIFTE JEUGD- OF SENIORVAKANTIE UITKERING FB WERKROOSTER FB AANDUIDING VAN DE DAGEN EN UREN Zone Aanduiding van de dagen met betrekking tot het werkrooster Zone Aantal uren met betrekking tot het werkrooster FB COMMENTAAR WERKROOSTER Zone Commentaarzone met betrekking tot het werkrooster FB REFERTEPERIODE Zone Datum waarop de referteperiode begint Zone Datum waarop de referteperiode eindigt FB AARD VAN DE DAG Zone Aanduiding van de dag Zone Code aard van de dag Zone Aantal uren FB COMMENTAAR BIJ DE AANGIFTE Zone Zone vrije tekst FB HOURSHOLIDAYDETAIL Zone Code Vakantie Zone Aantal vakantie-uren WECH010_Controles_v20154_doclib.doc Page 2.

3 1. Doel van het document Dit document heeft tot doel de controles toe te lichten die nodig zijn bij de aangifte van een elektronisch formulier scenario 10 van de sector Werkloosheid. Dit scenario betreft een "maandelijkse aangifte van de uren jeugd- of seniorvakantie" Binnen het scenario zijn 2 varianten gedefinieerd: 001 Maandelijkse aangifte van de uren jeugdvakantie 002 Maandelijkse aangifte van de uren seniovakantie WECH010_Controles_v20154_doclib.doc Page 3.

4 2. Tijdsindicatie naar het sociaal risico De tijdsindicatie van het sociaal risico zal gebruikt worden bij de controle van de gegevens die een vergelijking met een tijdstip vragen (bijvoorbeeld het opzoeken van geldige werkgeverscategorieën op een bepaald moment). Bij een aangifte WECH010 is de tijdsindicatie naar het sociaal risico een periode: de refertemaand. Deze maand wordt aangeduid door de glossariumzones (datum waarop de referteperiode begint) en (datum waarop de referteperiode eindigt), of <RefStartingDate> en <RefEndingDate> in de aangifte. In de controles wordt in principe telkens gewerkt met één enkele datum van sociaal risico (en niet met een periode), bijv. om het betrokken kwartaal te berekenen, om een basisdienst op te roepen, enz. Hiervoor zal vertrokken worden van de <RefEndingDate> (= resultaat van de methode getsocialriskdate()). Omdat bepaalde controles en opzoekingen de risicodatum nodig hebben, moet deze datum voorafgaandelijk gevalideerd worden. De methode issocialriskdatevalid() checkt de geldigheid (en de aanwezigheid) van de risicodatum vooraleer de controles en opzoekingen te starten : In dit scenario: RiskDate = RefEndingDate De risicodatum mag niet ná de lopende maand gelegen zijn. Error-ID: (IF <RefEndingDate> > the current month) WECH010_Controles_v20154_doclib.doc Page 4.

5 3. Foutcode per functioneel blok en zone Onderstaand hoofdstuk geeft een functioneel overzicht van alle controles die op de gegevens van een aangifte WECH010 kunnen uitgevoerd worden. Voor de gegevens baseren we ons op de het glossarium en het ER-Diagram voor de batchtoepassing WECH010. Per functioneel blok en per zone bepalen we voor elke foutcode de bijbehorende controle(s). Deze controles betreffen zowel vorm- als kruis- en inhoudscontroles. De foutcodes staan per zone in de volgorde waarin zij gegenereerd kunnen worden. De aangifte WECH010 is een ASR zonder mini-dmfa, met één enkele werknemers- en tewerkstellingslijn. Deze aangifte bestaat uit enerzijds een common-gedeelte en anderzijds een specifiek gedeelte. De controles op het common-gedeelte worden in dit document niet herhaald. Hiervoor verwijzen we naar de tekst Gemeenschappelijke controles voor de ASR zonder mini-dmfa. Het is echter wel mogelijk dat er scenariospecifieke controles op common-gegevens voorkomen. Deze controles worden, naast de controles op de specifieke gegevens, wel in dit hoofdstuk besproken FB WECH010 (9xxxx: ROOT ) 3.2. FB Formulier 3.3. FB Gegevens van de contactpersoon 3.4. FB Coördinaten aangever 3.5. FB Communicatie 3.6. FB Adres 3.7. FB Informatie van de aangifte WECH010_Controles_v20154_doclib.doc Page 5.

6 3.8. FB Identificatie risico 3.9. FB Referentie FB Link met aangifte werkgever FB Link met RSZPPO aangifte werkgever FB Natuurlijk persoon FB Link met werknemerslijn + bijkomende specifieke controles: Zone 00037: Werknemerskengetal 1. FOUTCODE (B): Niet in het toegelaten domein In de ASR zijn geen studenten (= werknemerskengetal 840 en 841 voor RSZ en 701 voor RSZPPO) en geen bruggepensioneerden (= werknemerskengetal 879) toegelaten. In de scenario's Werkloosheid zijn bovendien geen onthaalouders (= RSZwerknemerskengetal 497 en RSZPPO-werknemerskengetal 761) en geen ontslagen werknemers waarvoor er een bijdrage verschuldigd is op de aanvullende vergoedingen (= RSZ-werknemerskengetal 883) toegelaten FB Link met tewerkstelling werknemerslijn + bijkomende specifieke controles: Zone 00044: Datum waarop de tewerkstelling begint 1. FOUTCODE (B): Onverenigbaarheid referteperiode Indien de begindatum van de tewerkstelling ná de refertemaand ligt, wordt deze fout Indien de begindatum van de deeltijdse tewerkstelling vóór de refertemaand ligt en de code Onderbreking van de tewerkstelling (zone 00769) is 3 of 4, of de deze refertemaand ligt na 2015 en Q < S, dan wordt deze fout WECH010_Controles_v20154_doclib.doc Page 6.

7 Zone 00045: Datum waarop de tewerkstelling eindigt 1. FOUTCODE (B): Niet aanwezig Indien deze zone niet aanwezig is wanneer het een deeltijdse tewerkstelling betreft de code Onderbreking van de tewerkstelling (zone 00769) 3 of 4 is of wanneer en de refertemaand ligt na 2015 ligt en Q < S, wordt bovenstaande foutcode 2. FOUTCODE (B): Onverenigbaarheid referteperiode Indien de einddatum van de tewerkstelling vóór de refertemaand ligt, wordt deze fout Indien de einddatum van de tewerkstelling na de refertemaand ligt en deze refertemaand ligt na 2015, dan wordt deze fout Zone 00047: Aantal dagen per week van de arbeidsregeling 1. FOUTCODE (B): Niet aanwezig Indien deze zone niet aanwezig is en de refertemaand ligt na 2015, wordt bovenstaande foutcode Zone 00048: Gemiddeld aantal uren per week werknemer 1. FOUTCODE (B): Niet in het toegelaten domein Indien deze zone gelijk is aan 0 en het betreft een ononderbroken deeltijdse tewerkstelling of een deeltijdse tewerkstelling die in de refertemaand tijdelijk voltijds is (Onderbreking van de tewerkstelling = 3 of 4), wordt bovenstaande foutcode Zone 00053: Statuut van de werknemer 1. FOUTCODE (B): Niet in het toegelaten domein Het statuut "CM" (Militair kandidaat) is niet toegelaten in dit scenario FB Kenmerken van de tewerkstelling 1. FOUTCODE (B) Fout op volgorde 2. FOUTCODE (B) Niet aanwezig Indien dit functioneel blok niet aanwezig is en de refertemaand ligt na 2015, wordt deze foutcode 3. FOUTCODE (B) Verboden Indien dit functioneel blok aanwezig is en de refertemaand ligt vóór 2016, wordt deze foutcode Zone Onderbreking van de tewerkstelling 1. FOUTCODE (B) Foutieve lengte glossarium, wordt deze foutcode 2. FOUTCODE (B) Niet numeriek Indien deze zone geen numerieke waarde bevat, wordt deze foutcode 3. FOUTCODE (B) Niet aanwezig Indien deze zone niet aanwezig is, wordt bovenstaande foutcode 4. FOUTCODE (B) Niet in het toegelaten domein WECH010_Controles_v20154_doclib.doc Page 7.

8 Indien deze zone geen waarde bevat zoals toegelaten in het veld toegelaten domein van het glossarium, wordt deze foutcode 5. FOUTCODE (B) Onverenigbaar met het type arbeidsovereenkomst De waarde 3 is enkel toegelaten als type arbeidsovereenkomst (ContractType) deeltijds is Zone Code werkschema 1. FOUTCODE (B) Foutieve lengte glossarium, wordt deze foutcode 2. FOUTCODE (B) Niet aanwezig Indien deze zone niet aanwezig is, wordt bovenstaande foutcode 3. FOUTCODE (B) Niet in het toegelaten domein Indien deze zone geen waarde bevat zoals toegelaten in het veld toegelaten domein van het glossarium, wordt deze foutcode 4. FOUTCODE (B) Onverenigbaar met het type arbeidsovereenkomst Indien deze zone 02 of 03 of 04 is en het betreft een deeltijdse tewerkstelling, wordt bovenstaande foutcode Indien deze zone 10 of 11 of 12 of 13 of 14 is en het betreft een voltijdse tewerkstelling, wordt bovenstaande foutcode FB Maandelijkse aangifte jeugd- of seniorvakantie uitkering 1.4. FOUTCODE (B) Fout op volgorde 2.5. FOUTCODE (B) Niet aanwezig Indien dit functioneel blok niet aanwezig is, wordt deze foutcode FB Werkrooster 1. FOUTCODE (B) Fout op volgorde 2. FOUTCODE (B) Niet aanwezig Indien dit functioneel blok niet aanwezig is en de referteperiode ligt vóór 2016, wordt deze foutcode 3. FOUTCODE (B) Verboden Indien dit functioneel blok aanwezig is wanneer de referteperiode na 2015 ligt, wordt deze foutcode FB Aanduiding van de dagen en uren 1. FOUTCODE (B) Fout op volgorde WECH010_Controles_v20154_doclib.doc Page 8.

9 Meerbepaald dient dit blok in een zevenvoud voor te komen (0, 7, 14, 21 of 28 maal). Daarnaast is het eveneens nodig dat alle aanduidingen van de dagen opeenvolgend zijn en steeds beginnen met de aanduiding FOUTCODE (B) Niet aanwezig Indien dit functioneel blok niet aanwezig is tegelijkertijd met het functioneel blok commentaar werkrooster (aangeduid door het blok 90037), wordt deze foutcode 3. FOUTCODE (B) Te veel identieke gevallen Indien meerdere functionele blokken aanduiding van dagen en uren in de aangifte eenzelfde waarde bevatten voor de dagaanduiding in het werkrooster (aangeduid door de zone aanduiding van de dagen met betrekking tot het werkrooster), wordt deze foutcode Zone Aanduiding van de dagen met betrekking tot het werkrooster 1.5. FOUTCODE (B) Niet numeriek Indien deze zone geen numerieke waarde bevat, wordt deze foutcode 2.6. FOUTCODE (B) Foutieve lengte glossarium, wordt deze foutcode 3.7. FOUTCODE (B) Niet in het toegelaten domein glossarium bevat, wordt deze foutcode 4.8. FOUTCODE (B) Niet aanwezig Indien deze zone niet aanwezig is in het betreffende functioneel blok, wordt bovenstaande foutcode Zone Aantal uren met betrekking tot het werkrooster 1. FOUTCODE (B) Niet numeriek Indien deze zone geen numerieke waarde bevat, wordt deze foutcode 2. FOUTCODE (B) Foutieve lengte glossarium, wordt deze foutcode 3. FOUTCODE (B) Niet in het toegelaten domein glossarium bevat, wordt deze foutcode 4. FOUTCODE (B) Niet aanwezig Indien deze zone niet aanwezig is in het betreffende functioneel blok, wordt bovenstaande foutcode FB Commentaar werkrooster 1. FOUTCODE (B) Fout op volgorde WECH010_Controles_v20154_doclib.doc Page 9.

10 2. FOUTCODE (B) Niet aanwezig Indien dit functioneel blok niet aanwezig is tegelijkertijd met het functioneel blok aanduiding van de dagen en uren (aangeduid door het blok 90065), wordt deze foutcode Zone Commentaarzone met betrekking tot het werkrooster 1. FOUTCODE (B) Foutieve lengte glossarium, wordt deze foutcode 2. FOUTCODE (B) Niet aanwezig Indien deze zone niet aanwezig is in het betreffende functioneel blok, wordt bovenstaande foutcode FB Referteperiode 1. FOUTCODE (B) Fout op volgorde 2. FOUTCODE (B) Niet aanwezig Indien dit functioneel blok niet aanwezig is, wordt deze foutcode Zone Datum waarop de referteperiode begint 1. FOUTCODE (B) Niet aanwezig Indien deze zone niet aanwezig is in het betreffende functioneel blok, wordt deze foutcode 2. FOUTCODE (B) Ongeldig Indien deze zone een ongeledige datum of ongeldige karakters bevat, wordt deze foutcode 3. FOUTCODE (B) Niet in het toegelaten domein Indien de waarde van deze zone vóór 2003 of na de lopende maand gelegen is, wordt deze foutcode Indien de waarde van deze zone niet de eerste dag van de maand is, wordt deze foutcode Zone Datum waarop de referteperiode eindigt 1. FOUTCODE (B) Niet aanwezig Indien deze zone niet aanwezig is in het betreffende functioneel blok, wordt deze foutcode 2. FOUTCODE (B) Ongeldig Indien deze zone een ongeldige datum of ongeldige karakters bevat, wordt deze foutcode WECH010_Controles_v20154_doclib.doc Page 10.

11 3. FOUTCODE (B) Niet in het toegelaten domein Indien de waarde van deze zone vóór 2003 of na de lopende maand gelegen is, wordt deze foutcode 4. FOUTCODE (B) Niet in het toegelaten domein Indien de waarde van deze zone niet de laatste kalenderdag is van de maand die is opgegeven in de begindatum van de referteperiode, wordt deze foutcode FB Aard van de dag 1. FOUTCODE (B) Fout op volgorde 2. FOUTCODE (B) Niet aanwezig Indien dit functioneel blok niet aanwezig is, wordt deze foutcode 3. FOUTCODE (B) Te veel identieke gevallen Voor eenzelfde dag kunnen hoogstens 2 codes aard van de dag worden opgegeven. Indien dit functioneel blok meer dan 2 maal voorkomt voor dezelfde aanduiding van de dag,wordt deze foutcode Zone Aanduiding van de dag 1. FOUTCODE (B) Niet aanwezig Indien deze zone niet aanwezig is in het betreffende functioneel blok, wordt deze foutcode 2. FOUTCODE (B) Ongeldig Indien deze zone ongeldige karakters bevat, wordt deze foutcode 3. FOUTCODE (B) Niet in het toegelaten domein glossarium bevat, wordt deze foutcode 4. FOUTCODE (B) Onverenigbaarheid referteperiode Indien de maand, aangeduid in deze zone, niet gelijk is aan de maand van de begindatum van de referteperiode (zone 00074), wordt deze foutcode 5. FOUTCODE (B) Onverenigbaarheid tewerkstelling Indien de waarde van deze zone kleiner is dan de begindatum van de tewerkstelling, of indien de waarde van deze zone groter is dan de einddatum van de tewerkstelling, wordt deze foutcode Zone Code aard van de dag 1. FOUTCODE (B) Foutieve lengte glossarium, wordt deze foutcode 2. FOUTCODE (B) Niet aanwezig Indien deze zone niet aanwezig is in het betreffende functioneel blok, wordt deze foutcode WECH010_Controles_v20154_doclib.doc Page 11.

12 3. FOUTCODE (B) Niet in het toegelaten domein glossarium bevat (de toegelaten waarden zijn 3.1 en 3.4), wordt deze foutcode 4. FOUTCODE (B) Onverenigbaarheid tussen de codes aard van de dag De code 3.1 (wettelijke vakantie) mag in het rooster aard van de dag niet ná de code 3.4 (jeugdvakantie en seniorvakantie) komen, zoniet wordt deze foutcode Zone Aantal uren 1. FOUTCODE (B) Foutieve lengte glossarium, wordt deze foutcode 2. FOUTCODE (B) Niet aanwezig Indien deze zone niet aanwezig is in het betreffende functioneel blok, wordt deze foutcode 3. FOUTCODE (B) Niet numeriek Indien deze zone geen numerieke waarde bevat, wordt deze foutcode 4. FOUTCODE (B) Niet in het toegelaten domein glossarium bevat, wordt deze foutcode 5. FOUTCODE (B) Totaal aantal uren voor de aanduiding van de dag overschrijdt het definitiedomein Voor eenzelfde dag kunnen tot 2 urenaantallen worden opgegeven. Indien het totaal van de opgegeven uren voor eenzelfde dag meer dan 14 bedraagt, wordt deze foutcode FB Commentaar bij de aangifte 4. FOUTCODE (B) Fout op volgorde Zone Zone vrije tekst 1. FOUTCODE (B) Foutieve lengte glossarium, wordt deze foutcode 2. FOUTCODE (B) Niet aanwezig Indien deze zone niet aanwezig is in het betreffende functioneel blok, wordt deze foutcode 3. FOUTCODE (B) Ongeldig Indien deze zone ongeldige karakters bevat, wordt deze foutcode FB HoursHolidayDetail 1. FOUTCODE (B) Fout op volgorde WECH010_Controles_v20154_doclib.doc Page 12.

13 Zone Code Vakantie 1. FOUTCODE (B) Niet aanwezig Indien deze zone niet aanwezig is in het betreffende functioneel wordt deze fout 2. FOUTCODE (B) Niet numeriek Indien deze zone geen numerieke waarde bevat, wordt deze foutcode 3. FOUTCODE (B) Niet in het toegelaten domein glossarium bevat, wordt deze foutcode 4. FOUTCODE (B) Foutieve lengte glossarium, wordt deze foutcode Zone Aantal vakantie-uren 1. FOUTCODE (B) Niet aanwezig Indien deze zone niet aanwezig is in het betreffende functioneel wordt deze fout 2. FOUTCODE (B) Niet numeriek Indien deze zone geen numerieke waarde bevat, wordt deze foutcode 3. FOUTCODE (B) Niet in het toegelaten domein glossarium bevat, wordt deze foutcode 4. FOUTCODE (B) Foutieve lengte glossarium, wordt deze foutcode WECH010_Controles_v20154_doclib.doc Page 13.

MULTIFUNCTIONELE AANGIFTE (DmfA) Subgroep: Sector Uitkeringen. Scenario 2: Controles

MULTIFUNCTIONELE AANGIFTE (DmfA) Subgroep: Sector Uitkeringen. Scenario 2: Controles MULTIFUNCTIONELE AANGIFTE (DmfA) Subgroep: Sector Uitkeringen Scenario 2: Controles Versie : 20124 Auteur : Smals Referentie : ZIMA002_Controles_Versie_20124_DocLib.doc Creatiedatum : 12/11/2012 Inhoudstafel

Nadere informatie

Smals Datum : 06 oktober 2015 TO&P ASR NOTA

Smals Datum : 06 oktober 2015 TO&P ASR NOTA Smals Datum : 06 oktober 2015 TO&P ASR NOTA Ter attentie van : Batch-verzenders ASR Kopij aan : RSZ, RVA Onderwerp : Glossariawijzigingen vereenvoudiging sector werkloosheid Aantal bladzijden : 66 Inhoudstafel

Nadere informatie

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR AANGIFTE SOCIALE RISICO'S INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR A S R Kwartaal:2015-03 Uitkeringen Inhoudstafel Inleiding... 5 Voor wie... 6 Wanneer...7 Wat invullen... 8 27/08/2015 Administratieve instructies

Nadere informatie

Vierde scenario Aangifte van halftijds brugpensioen

Vierde scenario Aangifte van halftijds brugpensioen Vierde scenario Aangifte van halftijds brugpensioen Inleiding 1 - Inleiding Bij de beëindiging van de voltijdse tewerkstelling bezorgt de werkgever aan de werknemer die uitkeringen vraagt in het kader

Nadere informatie

MULTIFUNCTIONELE AANGIFTE (DmfA) Subgroep: Sector Uitkeringen. Scenario 2: Controles

MULTIFUNCTIONELE AANGIFTE (DmfA) Subgroep: Sector Uitkeringen. Scenario 2: Controles MULTIFUNCTIONELE AANGIFTE (DmfA) Subgroep: Sector Uitkeringen Scenario 2: Controles Versie : 20153 Auteur : Smals Referentie : ZIMA002_Controles_Versie_20153_DocLib.doc Creatiedatum : 30/07/2015 Inhoudstafel

Nadere informatie

Sociaal risico werkloosheid simulaties scenario 8

Sociaal risico werkloosheid simulaties scenario 8 simulaties scenario 8 Maandelijkse aangifte van arbeid in het kader van een activeringsprogramma van de werkloosheidsuitkeringen Datum : 08/05/2002 Verwijzingen : simulationsscenario8 (Mei 2002).doc Bron

Nadere informatie

Vaststelling regiocode via A820 - mutatie en consultatie

Vaststelling regiocode via A820 - mutatie en consultatie Vaststelling regiocode via A820 - mutatie en consultatie In het kader van de Zesde Staatshervorming heeft RSZ het nodige gedaan opdat de Rijksdienst de aanknopingsfactoren voor het aanrekenen van de betaalde

Nadere informatie

INSTRUCTIES AAN DE WERKGEVERS ASR

INSTRUCTIES AAN DE WERKGEVERS ASR INSTRUCTIES AAN DE WERKGEVERS ASR 3 1 Werkloosheid Inhoudstafel Inleiding... 5 Voor wie... 6 Wanneer...7 Wat invullen... 8 Bijkomende informatie... 10 28/02/2013 Administratieve instructies - Werkloosheid

Nadere informatie

De nieuwe regels die in het licht van deze vereenvoudiging zijn opgesteld, zullen dan ook vanaf 1/01/2016 moeten worden toegepast.

De nieuwe regels die in het licht van deze vereenvoudiging zijn opgesteld, zullen dan ook vanaf 1/01/2016 moeten worden toegepast. Code werkrooster Toelichting. De aangifte sociale risico s zal op termijn verplicht in elektronische vorm plaats vinden. De verplichting tot het elektronische verzenden zal in 2 fasen gebeuren: Vanaf 01/01/2016

Nadere informatie

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR AANGIFTE SOCIALE RISICO'S INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR A S R Kwartaal:2015-03 Uitkeringen Inhoudstafel Inleiding... 5 Voor wie... 6 Wanneer...7 Wat invullen... 8 27/08/2015 Administratieve instructies

Nadere informatie

Sociaal Risico werkloosheid. Simulaties van scenario 1 en 4

Sociaal Risico werkloosheid. Simulaties van scenario 1 en 4 Sociaal Risico werkloosheid Simulaties van scenario 1 en 4 Datum : 01/12/2004 Refertes : simulaties scenario 1 en 4 Bron : Sector werkloosheid Simulatie scenario 1en 4 versie van 01/12/2004 page - 1 -

Nadere informatie

Zevende scenario Maandelijkse aangifte van arbeid als werknemer tewerkgesteld in een beschermde werkplaats

Zevende scenario Maandelijkse aangifte van arbeid als werknemer tewerkgesteld in een beschermde werkplaats Zevende scenario Maandelijkse aangifte van arbeid als werknemer tewerkgesteld in een beschermde werkplaats Inleiding 1 - Inleiding Door deze aangifte maakt u maandelijks aan de sector werkloosheid de gegevens

Nadere informatie

SOCIAAL RISICO UITKERINGEN Simulaties

SOCIAAL RISICO UITKERINGEN Simulaties SOCIAAL RISICO UITKERINGEN Simulaties Hervatting van aangepaste arbeid gedurende een periode van arbeidsongeschiktheid - scénario 2 Moederschapsbescherming: volledige verwijdering van een zwangere bediende

Nadere informatie

Versie : Auteur : Smals Referentie : 20141_Annulatie_Aanvraag_NL.docx

Versie : Auteur : Smals Referentie : 20141_Annulatie_Aanvraag_NL.docx MULTIFUNCTIONELE AANGIFTE (DmfA) Subgroep: ASR Aanvraag Sector Uitkeringen Richtlijnen bij het opstellen een annulatie van aanvraag in het batch-ciruit Versie : 20141 Auteur : Smals Referentie : 20141_Annulatie_Aanvraag_NL.docx

Nadere informatie

Sociaal risico werkloosheid. Simulaties van scenario 3. Datum : 01-07-2003. Referentie : simulaties scenario 3. Bron: Sector Werkloosheid

Sociaal risico werkloosheid. Simulaties van scenario 3. Datum : 01-07-2003. Referentie : simulaties scenario 3. Bron: Sector Werkloosheid Sociaal risico werkloosheid Simulaties van scenario 3 Datum : 01-07-2003 Referentie : simulaties scenario 3 Bron: Sector Werkloosheid 1 Inleiding Dit document bevat de simulaties uitgewerkt door de sector

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid. Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid. Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/11/067 BERAADSLAGING NR 04/030 VAN 7 SEPTEMBER 2004, GEWIJZIGD OP 7 JUNI 2011, MET BETREKKING TOT DE AANGIFTE

Nadere informatie

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR AANGIFTE SOCIALE RISICO'S INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR A S R Kwartaal:2015-04 Uitkeringen Inhoudstafel Inleiding... 5 Voor wie... 6 Wanneer...7 Wat invullen... 8 26/11/2015 Administratieve instructies

Nadere informatie

WERKLOOSHEID. Mevr.. Van Damme. Infosessies 11/2005 1

WERKLOOSHEID. Mevr.. Van Damme. Infosessies 11/2005 1 WERKLOOSHEID Mevr.. Van Damme Infosessies 11/2005 1 Wettelijk kader ASR-werkloosheid Wet Modernisering Beheer Sociale zekerheid van 24 februari 2003 en artikel 138 bis van het werkloosheidsbesluit (K.B.

Nadere informatie

GEBRUIKERSGIDS VOOR HET DMFA/PPL-BERICHT VAN DE STUDENT. Deze gids is bestemd voor de in het Kadaster geïntegreerde kinderbijslaginstellingen.

GEBRUIKERSGIDS VOOR HET DMFA/PPL-BERICHT VAN DE STUDENT. Deze gids is bestemd voor de in het Kadaster geïntegreerde kinderbijslaginstellingen. GEBRUIKERSGIDS VOOR HET DMFA/PPL-BERICHT VAN DE STUDENT CONTEXT Deze gids is bestemd voor de in het Kadaster geïntegreerde kinderbijslaginstellingen. Hij heeft betrekking op de kritische lezing van een

Nadere informatie

Aangiften Sociale Risico s (ASR) veralgemening en vereenvoudiging. Trimestriële infosessie 24/02/2015

Aangiften Sociale Risico s (ASR) veralgemening en vereenvoudiging. Trimestriële infosessie 24/02/2015 Aangiften Sociale Risico s (ASR) veralgemening en vereenvoudiging Trimestriële infosessie 24/02/2015 1 Inhoudstafel Wat is een ASR? Hoe een ASR doorsturen? Toekomst: Veralgemening Vereenvoudiging Cijfers

Nadere informatie

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR AANGIFTE SOCIALE RISICO'S INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR A S R Kwartaal:2016-02 Uitkeringen Inhoudstafel Inleiding... 5 Voor wie... 6 Wanneer...7 Wat invullen... 8 31/05/2016 Administratieve instructies

Nadere informatie

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR AANGIFTE SOCIALE RISICO'S INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR A S R Kwartaal:2013-03 Werkloosheid Inhoudstafel Inleiding... 5 Voor wie?... 6 Wanneer?...7 Wat invullen?... 8 Bijkomende informatie... 12 29/08/2013

Nadere informatie

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR AANGIFTE SOCIALE RISICO'S INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR A S R Kwartaal:2013-03 Werkloosheid Inhoudstafel Inleiding... 5 Voor wie?... 6 Wanneer?...7 Wat invullen?... 8 Bijkomende informatie... 10 29/08/2013

Nadere informatie

Achtste scenario Maandelijkse aangifte van arbeid in het kader van een activeringsprogramma

Achtste scenario Maandelijkse aangifte van arbeid in het kader van een activeringsprogramma Achtste scenario Maandelijkse aangifte van arbeid in het kader van een activeringsprogramma Inleiding 1 - Inleiding Met een "Maandelijkse aangifte van arbeid in een programma ter activering van de werkloosheid"

Nadere informatie

UITKERINGEN. Mr. Verwilghen. Infosessies 12/2005 1

UITKERINGEN. Mr. Verwilghen. Infosessies 12/2005 1 UITKERINGEN Mr. Verwilghen Infosessies 12/2005 1 Waar gaat het over? Welke scenario's? Wanneer? Voorbeeld: scenario 1 arbeidsongeschiktheid Wat is het concept van de aangifte? Wat verstaan we onder mini-dmfa

Nadere informatie

Integratie van de Sociale Maribel in de DmfA(PPL) vanaf 2018/4

Integratie van de Sociale Maribel in de DmfA(PPL) vanaf 2018/4 Integratie van de Sociale Maribel in de DmfA(PPL) vanaf 2018/4 1. WIE is betrokken? De werkgevers die subsidies ontvangen voor bijkomende tewerkstelling in het kader van de Sociale Maribel. 1 2. WAT verandert

Nadere informatie

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR AANGIFTE SOCIALE RISICO'S INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR A S R Kwartaal:2013-04 Werkloosheid Inhoudstafel Inleiding... 5 Voor wie?... 6 Wanneer?...7 Wat invullen?... 8 Bijkomende informatie... 11 28/11/2013

Nadere informatie

FAQ Aangifte Batch 1 17/01/2013 ZIMA

FAQ Aangifte Batch 1 17/01/2013 ZIMA FAQ Aangifte Batch FAQ Aangifte Batch... 1 Vraag 1: Ik ontvang de kalendergegevens van de werknemer slechts 1 x per maand. Wanneer moet ik een elektronisch inlichtingenblad () aangeven?... 2 Vraag 2: Hoe

Nadere informatie

WERKLOOSHEID. Mevr. Van Damme. Infosessies 12/2005 1

WERKLOOSHEID. Mevr. Van Damme. Infosessies 12/2005 1 WERKLOOSHEID Mevr. Van Damme Infosessies 12/2005 1 Wettelijk kader ASR-werkloosheid Wet Modernisering Beheer Sociale zekerheid van 24 februari 2003 en artikel 138 bis van het werkloosheidsbesluit (K.B.

Nadere informatie

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR AANGIFTE SOCIALE RISICO'S INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR A S R Kwartaal:2015-02 Uitkeringen Inhoudstafel Inleiding... 5 Voor wie... 6 Wanneer...7 Wat invullen... 8 28/05/2015 Administratieve instructies

Nadere informatie

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR AANGIFTE SOCIALE RISICO'S INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR A S R Kwartaal:2013-04 Arbeidsongevallen Inhoudstafel Inleiding... 5 Voor wie?... 6 Wanneer?...7 Wat invullen?... 8 28/11/2013 Administratieve

Nadere informatie

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR AANGIFTE SOCIALE RISICO'S INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR A S R Kwartaal:2016-04 Uitkeringen Inhoudstafel Inleiding... 5 Voor wie... 6 Wanneer...7 Wat invullen... 8 29/11/2016 Administratieve instructies

Nadere informatie

ZIMAXXX/XXX BIJLAGE III INLICHTINGENBLAD UITKERINGEN. Gegevens betreffende de gerechtigde In te vullen door de V.I.

ZIMAXXX/XXX BIJLAGE III INLICHTINGENBLAD UITKERINGEN. Gegevens betreffende de gerechtigde In te vullen door de V.I. BIJLAGE III INLICHTINGENBLAD UITKERINGEN Gegevens betreffende de gerechtigde In te vullen door de V.I. 1. Naam (meisjesnaam voor de vrouw) Voornaam 2. Adres Postcode - Gemeente 3. Inschrijvingsnummer bij

Nadere informatie

ARBEIDSONGEVALLEN Infosessies 1 11/2005

ARBEIDSONGEVALLEN Infosessies 1 11/2005 ARBEIDSONGEVALLEN Infosessies /2005 Overzicht van de scenario s Scenario : de aangifte van een arbeidsongeval Scenario 2: het maandelijks rapport Scenario 3: de werkhervatting Infosessies /2005 2 . De

Nadere informatie

Tiende scenario Maandelijkse aangifte van de uren jeugd- of seniorvakantie

Tiende scenario Maandelijkse aangifte van de uren jeugd- of seniorvakantie Tiende scenario Maandelijkse aangifte van de uren jeugd- of seniorvakantie Inleiding 1 - Inleiding De regelingen jeugd- en seniorvakantie voorzien dat pas afgestudeerde jongeren en oudere werknemers die

Nadere informatie

Sociaal Risico werkloosheid. Simulaties van scenario 5. Datum : 01/03/2006. Refertes : simulaties scenario 5. Bron : Sector werkloosheid

Sociaal Risico werkloosheid. Simulaties van scenario 5. Datum : 01/03/2006. Refertes : simulaties scenario 5. Bron : Sector werkloosheid Sociaal Risico werkloosheid Simulaties van scenario 5 Datum : 01/03/2006 Refertes : simulaties scenario 5 Bron : Sector werkloosheid WECH005 simul. 1.3.2006 1 - Inleiding Dit document bevat de simulaties

Nadere informatie

Scenario 10: Maandelijkse aangifte van de uren jeugd- of seniorvakantie

Scenario 10: Maandelijkse aangifte van de uren jeugd- of seniorvakantie Scenario 10: Maandelijkse aangifte van de uren jeugd- of seniorvakantie Inleiding De regelingen jeugd- en seniorvakantie voorzien dat pas afgestudeerde jongeren en oudere werknemers die aan de reglementaire

Nadere informatie

Seniorvakantieuitkering

Seniorvakantieuitkering Seniorvakantieuitkering Bent u een werknemer van 50 jaar of ouder die het werk heeft hervat als loontrekkende in de privésector? Dan kan u ter aan vulling van uw onvolledig recht op gewone betaalde vakantie

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 27 januari 2004; A. SITUERING VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 27 januari 2004; A. SITUERING VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN SCSZ/05/19 1 BERAADSLAGING NR. 05/009 VAN 15 FEBRUARI 2005 M.B.T. DE RAADPLEGING VAN HET BESTAND VAN DE PERSONEELSSTATEN (ELEKTRONISCH BERICHT L822) EN DE DMFA-GEGEVENSBANK (ELEKTRONISCH BERICHT A820-L)

Nadere informatie

DEEL 1. STELSEL VAN WERKLOOSHEID MET BEDRIJFSTOESLAG (SWT) 1

DEEL 1. STELSEL VAN WERKLOOSHEID MET BEDRIJFSTOESLAG (SWT) 1 DEEL 1. STELSEL VAN WERKLOOSHEID MET BEDRIJFSTOESLAG (SWT) 1 Hoofdstuk 1. Situering 7 Hoofdstuk 2. Strategie/Beleidsluik 7 Hoofdstuk 3. Wettelijk kader 9 Afdeling 1. Basiswetgeving 9 Afdeling 2. Afwijkingen

Nadere informatie

INLICHTINGENBLAD UITKERINGEN

INLICHTINGENBLAD UITKERINGEN Gegevens betreffende de gerechtigde In te vullen door de V.I. 1. Naam (meisjesnaam voor de vrouw) Voornaam 2. Adres Postcode - Gemeente 3. Inschrijvingsnummer bij V.I. BIJLAGE III 4. INSZ-nummer - - 5.

Nadere informatie

Hoofdstuk 3. Wettelijk kader 8 Afdeling 1. Basiswetgeving 8 Afdeling 2. Afwijkingen op het niveau van de sector of de onderneming 9

Hoofdstuk 3. Wettelijk kader 8 Afdeling 1. Basiswetgeving 8 Afdeling 2. Afwijkingen op het niveau van de sector of de onderneming 9 DEEL 1. VOLTIJDS BRUGPENSIOEN 1 Hoofdstuk 1. Situering 7 Hoofdstuk 2. Strategie/Beleidsluik 7 Hoofdstuk 3. Wettelijk kader 8 Afdeling 1. Basiswetgeving 8 Afdeling 2. Afwijkingen op het niveau van de sector

Nadere informatie

INLICHTINGSBLAD UITKERINGEN

INLICHTINGSBLAD UITKERINGEN INLICHTINGSBLAD UITKERINGEN Wilt u alle documenten terugsturen naar volgend adres: Gistelsesteenweg 294 bus 1, 8200 Sint-Andries Brugge arbeidsongeschiktheid@oz.be Wenst u bijkomende informatie of ondervindt

Nadere informatie

Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2

Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 Brugpensioen 2010 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 DEEL I: VOLTIJDS BRUGPENSIOEN... 7 INLEIDING... 7 1. TOEKENNINGSVOORWAARDEN... 8 1.1. Inleiding... 8 1.2. Ontslag gegeven door de werkgever... 8 1.2.1.

Nadere informatie

BELANGRIJK BERICHT: BETROKKENE IS BIJ AANVANG VAN HET RISICO MEER DAN 30 KALENDERDAGEN UIT DIENST. Ja Neen. IN TE VULLEN DOOR DE WERKGEVER (a) (b)

BELANGRIJK BERICHT: BETROKKENE IS BIJ AANVANG VAN HET RISICO MEER DAN 30 KALENDERDAGEN UIT DIENST. Ja Neen. IN TE VULLEN DOOR DE WERKGEVER (a) (b) (0Ð1\N000) Aansluitingsnummer INSZ: INLICHTINGSBLAD UITKERINGEN Deel werkgever BELANGRIJK BERICHT: BETROKKENE IS BIJ AANVANG VAN HET RISICO MEER DAN 30 KALENDERDAGEN UIT DIENST. Ja Neen 1. Benaming van

Nadere informatie

Trimestriële aanpassingen 2014/4

Trimestriële aanpassingen 2014/4 Trimestriële aanpassingen 2014/4 datum: 18-11-2014 Inhoud 1 DATUM VASTE BENOEMING... 4 1.1 Context... 4 1.2 Aanwezigheidscontrole... 4 1.3 Betrokken personeelsleden... 4 1.3.1 Algemene regel... 4 1.3.2

Nadere informatie

DEEL 1. STELSEL VAN WERKLOOSHEID MET BEDRIJFSTOESLAG (SWT) 1

DEEL 1. STELSEL VAN WERKLOOSHEID MET BEDRIJFSTOESLAG (SWT) 1 DEEL 1. STELSEL VAN WERKLOOSHEID MET BEDRIJFSTOESLAG (SWT) 1 Hoofdstuk 1. Situering 7 Hoofdstuk 2. Strategie/Beleidsluik 7 Hoofdstuk 3. Wettelijk kader 9 Afdeling 1. Basiswetgeving 9 Afdeling 2. Afwijkingen

Nadere informatie

II/C/996/111 - bijlage 2 Aanknopingsfactoren voor het aanrekenen van de betaalde gezinsbijslag aan de deelstaten 1. Doelstellingen Aan elk kind een regiocode 1 toekennen om zodoende: de betaalde gezinsbijslag

Nadere informatie

De doelgroepvermindering voor mentors

De doelgroepvermindering voor mentors De doelgroepvermindering voor mentors http//:www.werk.belgie.be/defaulttab.aspx?id=27326 Lieven MARIËN, wnd. adviseur Directie van de jongere en de oudere werknemers AD Werkgelegenheid en Arbeidsmarkt

Nadere informatie

Scenario 6: Maandelijkse aangifte van deeltijdse arbeid voor de berekening van de inkomensgarantie-uitkering

Scenario 6: Maandelijkse aangifte van deeltijdse arbeid voor de berekening van de inkomensgarantie-uitkering Scenario 6: Maandelijkse aangifte van deeltijdse arbeid voor de berekening van de inkomensgarantie-uitkering Inleiding In toepassing van artikel 137 van het KB van 25.11.1991 bent u verplicht na het verstrijken

Nadere informatie

Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2

Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 bedrijfstoeslag (Brugpensioen) 2014 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 DEEL I: HET STELSEL VAN WERKLOOSHEID MET BEDRIJFSTOESLAG (VOLTIJDS BRUGPENSIOEN)... 7 INLEIDING... 7 1. TOEKENNINGSVOORWAARDEN... 8

Nadere informatie

Trimestriële infosessie 2011/2

Trimestriële infosessie 2011/2 Trimestriële infosessie 2011/2 17 mei 2011 Rijksdienst voor sociale zekerheid van de provinciale en plaatselijke overheidsdiensten Agenda infosessie Introductie - Evaluatie vorige infosessie Capelo Stand

Nadere informatie

Sociaal risico werkloosheid. Simulaties van scenario 6. Datum : Referentie : simulaties scenario 6. Bron: Sector Werkloosheid

Sociaal risico werkloosheid. Simulaties van scenario 6. Datum : Referentie : simulaties scenario 6. Bron: Sector Werkloosheid Sociaal risico werkloosheid Simulaties van scenario 6 Datum : 01-03-2006 Referentie : simulaties scenario 6 Bron: Sector Werkloosheid WECH006 simul. 1.3.2006 1 Inleiding Dit document bevat de simulaties

Nadere informatie

BELANGRIJK BERICHT! BETROKKENE IS BIJ AANVANG VAN HET RISICO MEER DAN 30 KALENDERDAGEN UIT DIENST. Ja Neen

BELANGRIJK BERICHT! BETROKKENE IS BIJ AANVANG VAN HET RISICO MEER DAN 30 KALENDERDAGEN UIT DIENST. Ja Neen INLICHTINGSBLAD UITKERINGEN Deel werkgever - Terug te zenden naar het ziekenfonds (dienst uitkeringen) IN TE VULLEN DOOR HET ZIEKENFONDS (GEGEVENS BETREFFENDE DE GERECHTIGDE) Inschrijvingsnr : Rijksregister

Nadere informatie

DMFA aangifte 4 de kwartaal 2003

DMFA aangifte 4 de kwartaal 2003 DMFA aangifte 4 de kwartaal 2003 Dit document is een handleiding voor het aanmaken en doorsturen van de dmfa aangifte voor het 4 de kwartaal 2003. De aangifte voor het 4 de kwartaal 2003 moet verstuurd

Nadere informatie

De wet voorziet dat het recht op vakantie afhangt van het aantal dagen. werknemers die tijdens het vorige kalenderjaar hebben gewerkt het

De wet voorziet dat het recht op vakantie afhangt van het aantal dagen. werknemers die tijdens het vorige kalenderjaar hebben gewerkt het Verlof en vakantie De wet voorziet dat het recht op vakantie afhangt van het aantal dagen dat je het vorige jaar hebt gewerkt. Concreet betekent dit dat werknemers die tijdens het vorige kalenderjaar hebben

Nadere informatie

GUIDELINES. Onderstaande redenering gaat uit van de idee dat de databank de PID s en versienummers bevat. + systeemcorrecties + webcorrectie

GUIDELINES. Onderstaande redenering gaat uit van de idee dat de databank de PID s en versienummers bevat. + systeemcorrecties + webcorrectie GUIDELINES Onderstaande guidelines zijn opgemaakt door de pilootgroep DmfA wijzigende aangiften. Zij delen u de werkwijze mee die, op basis van hun ervaringen, het meest ideaal is om een wijzigende aangifte

Nadere informatie

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR AANGIFTE SOCIALE RISICO'S INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR A S R Kwartaal:2016-03 Werkloosheid Inhoudstafel Inleiding... 5 Voor wie?... 6 Wanneer?...7 Wat invullen?... 10 Bijkomende informatie... 17 30/08/2016

Nadere informatie

GEBRRUIKERSGIDS VOOR DE DMFA/PPL-BERICHTEN OVER KINDEREN MET EEN HANDICAP

GEBRRUIKERSGIDS VOOR DE DMFA/PPL-BERICHTEN OVER KINDEREN MET EEN HANDICAP GEBRRUIKERSGIDS VOOR DE DMFA/PPL-BERICHTEN OVER KINDEREN MET EEN HANDICAP 0. CONTEXT Deze gebruikersgids is bestemd voor de kinderbijslaginstellingen waarvan de gegevens in het Kadaster geïntegreerd zijn.

Nadere informatie

Dit document wordt u aangeboden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid

Dit document wordt u aangeboden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Dit document wordt u aangeboden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Het kan vrij verspreid worden op voorwaarde dat de bron en het URL vermeld worden Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Sint-Pieterssteenweg

Nadere informatie

INHOUD. 1 Inleiding INHOUD

INHOUD. 1 Inleiding INHOUD 1 Inleiding 9 2 Het vakantiestelsel van de private sector bedienden 15 1. De wettelijke basis 17 2. Onderscheid tussen wettelijke en bijkomende vakantie 17 2.1. Wettelijke vakantie 17 2.2. Bijkomende vakantiedagen

Nadere informatie

UITKERINGEN. Mr. Verwilghen. Infosessies 11/2005 1

UITKERINGEN. Mr. Verwilghen. Infosessies 11/2005 1 UITKERINGEN Mr. Verwilghen Infosessies 11/2005 1 Inventaris van de scenario s en data van inwerkingtreding Scenario 1: inlichtingsblad 1.1.2006 Met mini-dmfa Arbeidsongeschiktheid Moederschapsrust Volledige

Nadere informatie

1 of 72 ADMINISTRATIEVE INSTRUCTIES VOOR DE PROVINCIALE EN PLAATSELIJKE BESTUREN. R S Z Kwartaal:2018/4

1 of 72 ADMINISTRATIEVE INSTRUCTIES VOOR DE PROVINCIALE EN PLAATSELIJKE BESTUREN. R S Z Kwartaal:2018/4 1 of 72 ADMINISTRATIEVE INSTRUCTIES VOOR DE PROVINCIALE EN PLAATSELIJKE BESTUREN R S Z Kwartaal:2018/4 2 of 72 Personeel toepassingsgebied van de Sociale Zekerheid Bijkomende informatie DmfAPPL - Kunstenaars

Nadere informatie

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR AANGIFTE SOCIALE RISICO'S INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR A S R Kwartaal:2014-03 Werkloosheid Inhoudstafel Inleiding... 5 Voor wie?... 6 Wanneer?...7 Wat invullen?... 11 Bijkomende informatie... 24 28/08/2014

Nadere informatie

Scenario 8: Maandelijkse aangifte van arbeid in het kader van een activeringsprogramma

Scenario 8: Maandelijkse aangifte van arbeid in het kader van een activeringsprogramma Scenario 8: Maandelijkse aangifte van arbeid in het kader van een activeringsprogramma Inleiding Belangrijke mededeling over de 6de staatshervorming De inlichtingen in deze onderrichting betreffen bevoegdheden

Nadere informatie

Trimestriële infosessie 2016/1. 23 februari 2016

Trimestriële infosessie 2016/1. 23 februari 2016 Trimestriële infosessie 2016/1 23 februari 2016 2 Agenda infosessie o Introductie o Trimestriële aanpassingen o Varia 3 Trimestriële aanpassingen 2016/1 4 Inhoud o Gesolidariseerde pensioenfonds o Forfait

Nadere informatie

ADMINISTRATIEVE INSTRUCTIES RSZ

ADMINISTRATIEVE INSTRUCTIES RSZ 1 van 9 ADMINISTRATIEVE INSTRUCTIES RSZ R S Z Kwartaal:2015/4 2 van 9 De beperkte onderwerping Private sector Openbare sector 3 van 9 4 van 9 Een aantal personen vallen niet onder alle regelingen die in

Nadere informatie

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR AANGIFTE SOCIALE RISICO'S INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR A S R Kwartaal:2016-04 Werkloosheid Inhoudstafel Inleiding... 5 Voor wie?... 6 Wanneer?...7 Wat invullen?... 10 Bijkomende informatie... 17 29/11/2016

Nadere informatie

Scenario 5: Maandelijkse aangifte van de uren tijdelijke werkloosheid of uren schorsing bedienden

Scenario 5: Maandelijkse aangifte van de uren tijdelijke werkloosheid of uren schorsing bedienden Scenario 5: Maandelijkse aangifte van de uren tijdelijke werkloosheid of uren schorsing bedienden Inleiding Vanaf 01.01.2016 is de werkgever in toepassing van de artikelen 137 en 138bis van het KB van

Nadere informatie

Trimestriële aanpassingen 2012/4

Trimestriële aanpassingen 2012/4 Trimestriële aanpassingen 2012/4 datum: 20/11/2012 Inhoud 1 NIEUWIGHEDEN... 4 1.1 Capelo... 4 1.1.1 Aanwezigheid van Capelo-blokken in periode 2011/1 t.e.m. 2011/3... 4 1.1.2 Reden van het einde van de

Nadere informatie

Ecaro: Gebruikersgids

Ecaro: Gebruikersgids Ecaro: Gebruikersgids Page1 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Hoe krijgt u toegang tot de onlinedienst?...4 3. Selectiescherm...5 Selectiescherm werkgever...5 Selectiescherm mandataris...5 Opties, velden en knoppen...6

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/15/068 BERAADSLAGING NR. 15/028 VAN 5 MEI 2015 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS AAN

Nadere informatie

INFORMATIEDOCUMENT Jaarlijkse vakantie 2013 van de volledig werklozen

INFORMATIEDOCUMENT Jaarlijkse vakantie 2013 van de volledig werklozen INFORMATIEDOCUMENT Jaarlijkse vakantie 2013 van de volledig werklozen 1. Op hoeveel vakantiedagen heeft u als volledig werkloze recht in 2013? In 2013 mag u 4 weken vakantie nemen, wat overeenkomt met

Nadere informatie

Jaarlijkse vakantie 2014

Jaarlijkse vakantie 2014 Jaarlijkse vakantie 2014 Jaarlijkse vakantie 2014 p. 1 / 109 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 6 TOEPASSINGSGEBIED REGLEMENTERING JAARLIJKSE VAKANTIE... 7 1. PRINCIPE... 7 2. UITBREIDING...

Nadere informatie

BETREFT: BRUGPENSIOEN BIJZONDERE WERKGEVERSBIJDRAGEN EN INHOUDINGEN RSZ VANAF 01/04/2010

BETREFT: BRUGPENSIOEN BIJZONDERE WERKGEVERSBIJDRAGEN EN INHOUDINGEN RSZ VANAF 01/04/2010 ONDERRICHTING AAN DE WERKGEVERS 2010-2 BETREFT: BRUGPENSIOEN BIJZONDERE WERKGEVERSBIJDRAGEN EN INHOUDINGEN RSZ VANAF 01/04/2010 Ingevolge het K.B. van 29/03/2010 B.S. 31/03/2010 tot uitvoering van het

Nadere informatie

PROCEDURE ECONOMISCHE WERKLOOSHEID WEGENS GEBREK AAN WERK ARBEIDERS

PROCEDURE ECONOMISCHE WERKLOOSHEID WEGENS GEBREK AAN WERK ARBEIDERS PROCEDURE ECONOMISCHE WERKLOOSHEID WEGENS GEBREK AAN WERK ARBEIDERS 1. ALGEMEEN a. Duur De wet biedt de werkgever de mogelijkheid om ingeval van tijdelijke werkloosheid bij gebrek aan werk de uitvoering

Nadere informatie

Checklist: bouwsector

Checklist: bouwsector Checklist: bouwsector Datum Document Checklist Inleiding Deze checklist is een tool voor de mensen uit de bouwsector en biedt een antwoord op de vraag welke informatie of welke documenten een sociaal inspecteur

Nadere informatie

Jaarlijkse vakantie 2018

Jaarlijkse vakantie 2018 Jaarlijkse vakantie 2018 Juridische dienst Easypay Group INLEIDING... 5 TOEPASSINGSGEBIED... 6 1. PRINCIPE... 6 2. UITBREIDING... 7 3. UITGESLOTEN CATEGORIEËN... 7 VAKANTIEDUUR... 8 1. TOEKENNING VAN HET

Nadere informatie

I N F O Augustus 2016

I N F O Augustus 2016 I N F O Augustus 2016 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 1 2. Loonaanpassingen... 2 2.1. Conventionele verhogingen vanaf 1 augustus 2016... 2 2.1.1. Arbeiders... 2 2.1.2. Bedienden... 2 2.1.3. Arbeiders

Nadere informatie

ADMINISTRATIEVE INSTRUCTIES RSZ

ADMINISTRATIEVE INSTRUCTIES RSZ 1 of 9 ADMINISTRATIEVE INSTRUCTIES RSZ R S Z Kwartaal:2014/04 2 of 9 3 of 9 Inhoudstafel De beperkte onderwerping Private sector Openbare sector 4 of 9 Een aantal personen vallen niet onder alle regelingen

Nadere informatie

RIJKSDIENST VOOR SOCIALE ZEKERHEID OPENBARE INSTELLING VAN SOCIALE ZEKERHEID. Bijkomende informatie. R S Z Kwartaal:2014-01

RIJKSDIENST VOOR SOCIALE ZEKERHEID OPENBARE INSTELLING VAN SOCIALE ZEKERHEID. Bijkomende informatie. R S Z Kwartaal:2014-01 RIJKSDIENST VOOR SOCIALE ZEKERHEID OPENBARE INSTELLING VAN SOCIALE ZEKERHEID Bijkomende informatie R S Z Kwartaal:2014-01 Inhoudstafel De personen...4 Bijkomende informatie - Aangifte van dienstboden...5

Nadere informatie

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR AANGIFTE SOCIALE RISICO'S INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR A S R Kwartaal:2014-04 Werkloosheid Inhoudstafel Inleiding... 5 Voor wie?... 6 Wanneer?...8 Wat invullen?... 11 Bijkomende informatie... 14 27/11/2014

Nadere informatie

Infoblad - werknemers Waarop heeft een deeltijdse werknemer recht?

Infoblad - werknemers Waarop heeft een deeltijdse werknemer recht? Infoblad - werknemers Waarop heeft een deeltijdse werknemer recht? Wanneer bent u een deeltijdse werknemer? U bent een "deeltijdse werknemer" wanneer: u volgens uw contract per week minder uren moet werken

Nadere informatie

Release Note -V2 Versie 1.24

Release Note -V2 Versie 1.24 Release Note -V2 Versie 1.24 Datum van publicatie Release Note:. 2015 Datum van inproductiestelling Dimona :. 2015 Contact: Eranova Telefoon: + 32 (0)2 511.51.51 Fax: + 32 (0)2 788.51.58 RSZ - DIBISS Page

Nadere informatie

Newsletter. Sociale actualiteit van Mei. SAP solutions for Human Resources. Sociale actualiteit van Mei. SAP solutions for Human Resources.

Newsletter. Sociale actualiteit van Mei. SAP solutions for Human Resources. Sociale actualiteit van Mei. SAP solutions for Human Resources. 2010 SAP solutions for Human Resources. Newsletter PERSOLIS Résidence de la Lyre, 19 1300 Wavre Tel : +32 (0)10 43 98 83 www.persolis.be «De Persolis nieuwsbrief wordt verdeeld in samenwerking met Groep

Nadere informatie

Ecaro: Gebruikersgids

Ecaro: Gebruikersgids Ecaro: Gebruikersgids Page1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Hoe krijgt u toegang tot de onlinedienst?... 4 3. Selectiescherm... 5 Selectiescherm werkgever... 5 Selectiescherm mandataris... 5 Opties, velden

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 05.03.2008 onze ref. uw ref. contact Johan Buyck Vincentia Michiels attachés telefoon 02-237 29

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/10/042 BERAADSLAGING NR 10/021 VAN 6 APRIL 2010 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

DE WERKNEMER DIE UITKERINGEN WIL GENIETEN MOET DIT FORMULIER, NA DE PERIODE GEDEKT DOOR LOON,

DE WERKNEMER DIE UITKERINGEN WIL GENIETEN MOET DIT FORMULIER, NA DE PERIODE GEDEKT DOOR LOON, RIJKSDIENST ONMIDDELLIJK VOOR INDIENEN ARBEIDSVOORZIENING BIJ ZIJN UITBETALINGSINSTELLING C4ASR-STELSEL VAN WERKLOOSHEID MET BEDRIJFSTOESLAG (VOORHEEN BRUGPENSIOEN) TE BEZORGEN AAN DE WERKNEMER DOOR DE

Nadere informatie

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR

INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR AANGIFTE SOCIALE RISICO'S INSTRUCTIES VOOR DE WERKGEVER ASR A S R Kwartaal:2014-03 Werkloosheid Inhoudstafel Inleiding... 5 Voor wie?... 6 Wanneer?...7 Wat invullen?... 8 Bijkomende informatie... 11 28/08/2014

Nadere informatie

Iedereen heeft recht op vier weken vakantie via de aanvullende vakantie

Iedereen heeft recht op vier weken vakantie via de aanvullende vakantie Tekst & U! tleg 2012/41 06/07/2012 PC 319.01 2012/35 PC 327.01 2012/31 PC 330 2012/29 PC 331 2012/35 andere 2012/29 Iedereen heeft recht op vier weken vakantie via de aanvullende vakantie Het Verbond Sociale

Nadere informatie

MULTIFUNCTIONELE AANGIFTE (DmfA) Subgroep: SP7 Stroom Aanvraag tussen de aanvragende sector en het transferpunt van de sociale zekerheid

MULTIFUNCTIONELE AANGIFTE (DmfA) Subgroep: SP7 Stroom Aanvraag tussen de aanvragende sector en het transferpunt van de sociale zekerheid MULTIFUNCTIONELE AANGIFTE (DmfA) Subgroep: SP7 Stroom Aanvraag tussen de aanvragende sector en het transferpunt van de sociale zekerheid Versie : Versie 3 Status : Werkdocument Auteur : Martine Van Liefferinge

Nadere informatie

Omzendbrief nr 15. Flashactie in de bouwsector

Omzendbrief nr 15. Flashactie in de bouwsector Omzendbrief nr 15 19.09.2018 Flashactie in de bouwsector In de week van 24 tot en met 30 september zullen de sociaal inspecteurs van de RVA op verschillende plaatsen in ons land voor het eerst een flashcontrole

Nadere informatie

Infoblad - werknemers Schorsing bedienden ingevolge werkgebrek voor ondernemingen in moeilijkheden

Infoblad - werknemers Schorsing bedienden ingevolge werkgebrek voor ondernemingen in moeilijkheden Infoblad - werknemers Schorsing bedienden ingevolge werkgebrek voor ondernemingen in moeilijkheden Wanneer de onderneming waar u tewerkgesteld bent voldoet aan de preliminaire voorwaarden om gebruik te

Nadere informatie

25-dagen regeling voor occasioneel werk

25-dagen regeling voor occasioneel werk Jobstudenten 25-dagen regeling voor occasioneel werk Wetgeving Titel VII van wet van 3 juli 1978 betreffende de arbeidsovereenkomsten. Art. 17 van kb van 28 november 1969 tot uitvoering van de wet van

Nadere informatie

RIJKSDIENST VOOR SOCIALE ZEKERHEID OPENBARE INSTELLING VAN SOCIALE ZEKERHEID

RIJKSDIENST VOOR SOCIALE ZEKERHEID OPENBARE INSTELLING VAN SOCIALE ZEKERHEID RIJKSDIENST VOOR SOCIALE ZEKERHEID OPENBARE INSTELLING VAN SOCIALE ZEKERHEID ADMINISTRATIEVE INSTRUCTIES RSZ R S Z Kwartaal:2015/2 1 of 11 De beperkte onderwerping Inhoudstafel De beperkte onderwerping

Nadere informatie

Inhoudstafel. Inleiding 1

Inhoudstafel. Inleiding 1 Inleiding 1 Hoofdstuk I De student en de wet betreffende de arbeidsovereenkomsten 3 1. Wie kan een studentenovereenkomst sluiten? 3 1.1. Tewerkstelling van minderjarige studenten 3 1.1.1. Leerplicht 3

Nadere informatie

INSTRUCTIES AAN DE WERKGEVERS ASR

INSTRUCTIES AAN DE WERKGEVERS ASR INSTRUCTIES AAN DE WERKGEVERS ASR Werkloosheid Inhoudstafel Inleiding... 5 Voor wie?... 6 Wanneer?...7 Wat invullen?... 8 Bijkomende informatie... 11 30/05/2012 Administratieve instructies RSZ - Werkloosheid

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/10/107 BERAADSLAGING NR. 09/054 VAN 1 SEPTEMBER 2009, GEWIJZIGD OP 3 NOVEMBER 2009 EN OP 7 SEPTEMBER 2010,

Nadere informatie