Nascholing (nieuwe) bestuurders en directeuren Zorggroepen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nascholing (nieuwe) bestuurders en directeuren Zorggroepen"

Transcriptie

1 Nascholing (nieuwe) bestuurders en directeuren Zorggroepen november januari 2017 Hotel Hilversum - de Witte Bergen, Eemnes

2 Inleiding In samenwerking met de zorggroepen HOOG en THOON werd in maart en april 2016 de eerste sessie van de nascholing voor nieuwe bestuurders en directeuren van zorggroepen georganiseerd. Door de zeer goede resultaten vanuit organisatie en deelnemers is daarom besloten een nieuwe sessie aan te bieden. Deze nascholing heeft een specifieke focus op huisartsen die nieuw in de functie van bestuurder of directie gekozen zijn en/of de huisartsen die een rol in het bestuur ambiëren en de nascholing als oriëntatie gebruiken. De deelnemers van de sessie in maart/april 2016 hebben eveneens laten weten dat de nascholing ook zeer geschikt is voor bestuurders en directeuren die niet nieuw zijn in hun zorggroepfunctie. In de nascholing wordt de nadruk gelegd op drie thema's: 1. Het (zorg)speelveld Het (zorg)speelveld is complex. In de nascholing zal het accent met name liggen op de 1 e lijn, 2 e lijn en lokale instanties (zorgverzekeraar/gemeente). Wat zijn de rollen en behoeftes van de verschillende stakeholders? "Je vertrekt met kennis en knowhow om stappen te ondernemen."

3 2. Professioneel management Het onderwerp professioneel management gaat primair over de verantwoordelijkheid, bevoegdheid en taak van een bestuurder. Hoe start ik en wat zijn mijn valkuilen? Wat zijn de bottle necks? Rollen, belangen en behoeften Toezicht op de organisatie 3. De achterban Weerstand, draagvlak en de betrokkenheid bij de leden van een zorggroep zijn voor het bestuur vaak een hekel punt. Hoe kun je daar als bestuur strategisch, maar ook praktisch mee omgaan? Workshops Twee van de vier avonden worden versierd met praktische trainingen. Moderator De 4-daagse wordt begeleid door een moderator met aandacht voor het verloop van het programma, de spreker/docent én de deelnemer.

4 Docenten/sprekers Deze nascholing wordt mogelijk gemaakt door medewerking van o.a. Carl Verheijen, directeur GHC De Nije Veste; Robin Pera, trainer MT Company; Marc Bruijnzeels, directeur Jan van Es; Mark Visser, directeur/zorgondernemer De Financieel Economische Zaak; Linda Meijer, notaris Gietema Wevers notarissen; Jan Willem Faessen, ehealthcompany/bim BV/Ned. Ver. voor ehealth; Judith Bosch, televisie- en radiopresentator/mediatrainer Judith Bosch presentatie- en mediatrainingen en anderen. "Inspirerend, zelfreflecterend en een goede combinatie tussen formeel en informeel."

5 Adviescommissie Joost van Niekerk, medisch directeur HOOG Lex Maussart, directievoorzitter HOOG Cees van Dijk, directeur THOON Partner De nascholing wordt mede mogelijk gemaakt door Sanofi. Kosten Deelname aan de complete nascholing (4 dagen) bedraagt 1.500,00, inclusief cursusmateriaal, 4 x lunch en 2 x diner/overnachting/ontbijt (op 23 november 2016 en 25 januari 2017). U ontvangt een factuur. Annulering 1. Bij annulering tussen 1 t/m 15 september 2016 bent u 10% administratiekosten verschuldigd. 2. Bij annulering tussen 16 september t/m 31 oktober 2016 bent u 50% administratiekosten verschuldigd. 3. Bij annulering tussen 1 t/m 14 november 2016 bent u 75% van het totaalbedrag verschuldigd. 4. Bij annulering na 14 november 2016 bent u het volledige deelnemersbedrag verschuldigd. 5. U heeft altijd de mogelijkheid u te laten vervangen; graag in overleg met de organisatie. Er wordt dan wel 10% administratiekosten in rekening gebracht.

6 Doelgroep Huisartsen die nieuw in de functie van bestuurder of directeur gekozen zijn en/of huisartsen die een rol in het bestuur ambiëren en de nascholing als oriëntatie gebruiken. Deze nascholing werd door eerdere deelnemers ook zeer geschikt bevonden voor niet nieuwe bestuurders en directeuren. Duur Twee blokken van twee dagen Blok 1: woensdag 23 + donderdag 24 november 2016 Blok 2: woensdag 25 + donderdag 26 januari 2017 Locatie Hotel Hilversum - de Witte Bergen, Rijksweg 2 te Eemnes Accreditatie Is aangevraagd Aanmelden Via vóór 1 september Organisatie UwZorgWeg Lianne van Mourik telefoon: mobiel: mail: info@uwzorgweg.nl website:

7 Programma woensdag 23 november uur Een reflectie op onderwerpen als het spiegelen van politieke en maatschappelijke ontwikkelingen en patiënt-/cliëntperspectief. Ook wordt de relatie geschetst tussen kwaliteit van zorg, medische cultuur en leiderschap. Strategische keuze voor de huisarts Er is veel druk op de eerstelijn om zich in het licht van alle ontwikkelingen verder te ontwikkelen en te integreren met andere organisaties. Aandacht is er voor o.a. strategische keuzes en samenwerking, maar ook voor de ontwikkelingen rond de health systems die zich wereldwijd voordoen. Hoe ga jij er als persoon en als organisatie mee om? Avondprogramma: training snellezen Het toepassen van een methode van acht principes waardoor het makkelijker wordt informatie op te nemen, te analyseren en op te slaan in het geheugen. "Een nascholing waar je energie van krijgt."

8 donderdag 24 november uur Inzicht in cijfers en regels Deelnemers leren de juiste vragen te stellen en signalen en risico s te signaleren. De rode raad hierin is de keten van kwaliteit. Deze begint met de begroting, gevolgd door management informatie en tot slot de jaarrekening. Ook onderwerpen als treasury en good goverance komen aan de orde. Governance in de zorgsector Rollen en posities organen Informatie over zorgspecifieke wet- en regelgeving op het gebied van governance. Ook wordt aandacht besteed aan de rollen en posities van organen binnen organisaties. Contractinnovatie Substitutie maar dan anders Deelnemers krijgen een alternatieve aanpak en benadering voor substitutie gepresenteerd en hebben na afloop een beter begrip over Triple Aim, uitkomstbekostiging, contractinnovatie, shared savings en substitutie en hun samenhang.

9 woensdag 25 januari uur Van zorgprofessional naar bestuurder Als je professional bestuurder wordt, vraagt dat andere manier van kijken naar zorg en wil je effectief en met plezier met de financiers in de zorg samenwerken. Vanuit drie invalshoeken worden ZVW, WLZ en WMO besproken. De eerstelijn in tijden van verandering Hoe kijkt de eerstelijns gezondheidscentra naar zorg, welzijn en gezondheid? Welke krachten spelen in de zorg, waar ligt het accent en hoe kan dat verschuiven naar meer positieve gezondheid en preventie? Wat zijn de randvoorwaarden en hoe je succesvol veranderen? Het IT-landschap rond de zorggroepbestuurder Als bestuurder van een zorggroep krijg je te maken met vele vraagstukken. Niet in de laatste plaats over ICT. Gaan we aan de slag met ehealth? Wat doen we met Segment 3? Gaan we aan een KIS of blijven we in het HIS werken? Moeten we allemaal hetzelfde HIS gaan inzetten? Hoe stroomlijnen we de digitale samenwerking met het ziekenhuis? Avondprogramma: mediatraining Leren als woordvoerder je verhaal te vertellen in de media.

10 donderdag 26 januari uur Zorg (in)zicht Inzicht in het verdienmodel van de zorgverzekeraar. Aan welke knoppen moeten partijen in het zorgspeelveld draaien om meer macht naar zich toe te trekken? De rol van de zorggroep binnen het politiek-maatschappelijke speelveld Hoe realistisch zijn die verwachtingen? Hoe zorg je ervoor dat je als zorggroep voldoende gefaciliteerd wordt om deze rol, samen met de aangesloten huisartsen, waar te kunnen maken? Welke beïnvloedingsmogelijkheden zijn er? Onderhandelen Onderhandelen is een vak apart. Daar komt veel bij kijken. Niet alleen social skills, maar ook de capaciteit om snel in te spelen op wendingen die je in een gesprek kan krijgen. Een toelichting over de verschillende onderhandelingsstijlen, het omgaan met een lastige onderhandelaar en het afstemmen met een veeleisende achterban.

Succesvol Veranderingen Realiseren

Succesvol Veranderingen Realiseren Training Succesvol Veranderingen Realiseren Effectief resultaten boeken door de kern aan te pakken. Training Succesvol veranderingen realiseren ph advies Organisaties kunnen niet bloeien zonder verandering,

Nadere informatie

Eerstelijn & gemeente(n)

Eerstelijn & gemeente(n) Programma tweedaagse workshop Eerstelijn & gemeente(n) Think global, act local Doelstellingen: Aan het eind van deze workshop bent u in staat om: Veranderingen in de AWBZ, WMO en jeugdzorg te duiden en

Nadere informatie

Eerstelijn & gemeente(n)

Eerstelijn & gemeente(n) Programma tweedaagse workshop Eerstelijn & gemeente(n) Think global, act local Doelstellingen: Aan het eind van deze workshop bent u in staat om: Veranderingen in de AWBZ, WMO en jeugdzorg te duiden en

Nadere informatie

Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013

Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013 Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013 Leergang Procesbegeleiding samenwerking, organisatie en innovatie in de eerste lijn voor nieuwe ROS-adviseurs (code L13-2) Voor

Nadere informatie

Bestuurdersdagen Regionalisering van de eerste lijn

Bestuurdersdagen Regionalisering van de eerste lijn Jan van Es Instituut Bestuurdersdagen Regionalisering van de eerste lijn Wetenschappelijke kennis, praktische handvatten en toekomstige mogelijkheden. Praktijkcases Zoetermeer en Manchester Tweedaagse:

Nadere informatie

Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen

Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen 2013, code L13-4 Voor huisartsen, managers en bestuurders van gezondheidscentra, managers en bestuurders

Nadere informatie

Vijfde Landelijk Congres Eerste Lijn. Vrijdag 31 oktober 2014

Vijfde Landelijk Congres Eerste Lijn. Vrijdag 31 oktober 2014 Vijfde Landelijk Congres Eerste Lijn Vrijdag 31 oktober 2014 Locatie: Van der Valk Hotel, Almere Veluwezoom 45, 1327 AK Almere Organisatie: In samenwerking met: Waarom dit congres? Inleiding De wetgeving

Nadere informatie

Opleiding Regisseur Maatschappelijk Domein

Opleiding Regisseur Maatschappelijk Domein Kennis van de Overheid Opleiding Regisseur Maatschappelijk Domein Sturing van (jeugd)zorg, welzijn en participatie Regisseren in het maatschappelijk domein In het maatschappelijk domein krijgt de gemeente

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkvoering voor huisartsen Dé opleiding voor en door huisartsen van morgen. Periode. April t/m juni lesdagen

Opleiding. Praktijkvoering voor huisartsen Dé opleiding voor en door huisartsen van morgen. Periode. April t/m juni lesdagen Opleiding Periode April t/m juni 2017 9 lesdagen Locatie Eindhoven www.huisartsvanmorgen.nl P R A K T I J K M A N A G E M E N T Inleiding in het ondernemerschap Ondernemerschap is voor huisartsen geen

Nadere informatie

Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen

Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen Tweede uitvoering 2013-2014 Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen 2013, (Code L13-4) Voor professionals, managers en bestuurders, beleidsontwikkelaars

Nadere informatie

Strategische agenda pag. 3 Onze missie pag. 3 Onze koers pag. 5 Onze speerpunten pag. 6 Onze kerntaken

Strategische agenda pag. 3 Onze missie pag. 3 Onze koers pag. 5 Onze speerpunten pag. 6 Onze kerntaken Strategische agenda 2018-2020 pag. 3 Onze missie pag. 3 Onze koers pag. 5 Onze speerpunten pag. 6 Onze kerntaken Onze missie Wij staan voor goede en betaalbare zorg voor alle inwoners van Nederland. Onze

Nadere informatie

Wijkgericht werken: de Eerste Lijn Transformeert

Wijkgericht werken: de Eerste Lijn Transformeert 3e Landelijk Congres Eerste Lijn 2 november 2012 Wijkgericht werken: de Eerste Lijn Transformeert Locatie: Van der Valk Hotel, Almere Thema: Implementatie Wijkgericht werken Organisatie: In samenwerking

Nadere informatie

Training Teamleiderschap

Training Teamleiderschap Training Teamleiderschap Versterk uw rol als boegbeeld van uw team In vier dagen een effectief Teamleider Training Teamleiderschap U bent als teamleider het boegbeeld van uw team. Uw teamleden verwachten

Nadere informatie

Een leergang over talent en ambitie voor vrouwen die het heft in eigen hand nemen Vrouwen maken het Verschil

Een leergang over talent en ambitie voor vrouwen die het heft in eigen hand nemen Vrouwen maken het Verschil Een leergang over talent en ambitie voor vrouwen die het heft in eigen hand nemen Vrouwen Vrouwen verschil is een leergang voor vrouwen die zich herkennen in de begrippen maatschappelijke betrokkenheid,

Nadere informatie

Anderhalvelijns zorg Hoe maak je het succesvol?

Anderhalvelijns zorg Hoe maak je het succesvol? Anderhalvelijns zorg Hoe maak je het succesvol? Anderhalvelijnszorg Combinatie generieke eerstelijnszorg en specialistische tweedelijnszorg - Generalistische invalshoek : uitbreiding geïntegreerde eerstelijns

Nadere informatie

Symposium. PERI-OPERATIEVE ZORG Toekom(s)tmuziek

Symposium. PERI-OPERATIEVE ZORG Toekom(s)tmuziek Symposium PERI-OPERATIEVE ZORG Toekom(s)tmuziek Donderdag 30 maart 2017 Toelichting De Radboudumc Health Academy/PAO Heyendael organiseert op donderdag 30 maart 2017 voor de 16e keer een landelijk symposium

Nadere informatie

Trainingen en workshops maart - juni 2019

Trainingen en workshops maart - juni 2019 academie Leren en doen! Trainingen en workshops maart - juni 2019 www.academie.zorgbelang-brabant.nl Trainingen & workshops KRACHTIG PITCHEN Vrijdag 29 maart 2019 Hoe vertel je kort en krachtig jouw idee

Nadere informatie

De driehoek van bestuur, toezicht en medezeggenschap Drs. Frank Schreiner Presentatie BVMP 17 november 2014

De driehoek van bestuur, toezicht en medezeggenschap Drs. Frank Schreiner Presentatie BVMP 17 november 2014 De driehoek van bestuur, toezicht en medezeggenschap Drs. Frank Schreiner Presentatie BVMP 17 november 2014 1 Nodig: een sterke driehoek Toezicht Bestuur MZ Bewust van elkaars rol & positie Open, scherp

Nadere informatie

Succesvol Conflicten Oplossen

Succesvol Conflicten Oplossen Eendaagse Workshop Succesvol Conflicten Oplossen Vergroot uw effectiviteit in het hanteren van conflicten Workshop Succesvol Conflicten Oplossen Conflicten op de werkvloer zijn lastig maar ze horen erbij.

Nadere informatie

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving -

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - Het vak van intern adviseur De meeste interne adviseurs hebben vaak twee beroepen: naast het vak

Nadere informatie

MASTERCLASSES PUBLIC AUDITING. Diagnose van organisaties

MASTERCLASSES PUBLIC AUDITING. Diagnose van organisaties MASTERCLASSES PUBLIC AUDITING Diagnose van organisaties Nieuwe netwerken, sociale media, individualisering, decentralisatie, losse samenwerkingsvormen en informelere omgangsvormen, roep om transparantie:

Nadere informatie

De zorg is onze passie, verbeteren ons vak. 2-daagse Masterclass. De Excellerende Zorgorganisatie

De zorg is onze passie, verbeteren ons vak. 2-daagse Masterclass. De Excellerende Zorgorganisatie De zorg is onze passie, verbeteren ons vak. 2-daagse Masterclass De Excellerende Zorgorganisatie Brochure De Excellerende Zorgorganisatie CBO 2013 CBO, Postbus 20064, 3502 LB UTRECHT Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Beleidsdocument 2012-2016

Beleidsdocument 2012-2016 Beleidsdocument 2012-2016 uw zorg, onze zorg Inhoudsopgave 1. Voorwoord...3 2. Zorggroep de Bevelanden...4 3. Waar staat Zorggroep de Bevelanden voor (Missie, Visie en Doelstellingen)...4 4. Uitwerking:

Nadere informatie

Controllership. De noodzaak van strong controllership

Controllership. De noodzaak van strong controllership Verdiepingscyclus Strong Controllership De noodzaak van strong controllership Maatregelen uit het regeerakkoord stellen zorgorganisaties voor nieuwe vragen het strategisch management en bestuur van organisaties

Nadere informatie

Verdiepings Leergang Ouderenzorg in de eerste lijn, 2012 code L-5

Verdiepings Leergang Ouderenzorg in de eerste lijn, 2012 code L-5 Verdiepings Leergang Ouderenzorg in de eerste lijn, 2012 code L-5 voor kaderartsen ouderengeneeskunde, specialisten ouderengeneeskunde in de eerste lijn, andere zorgverleners, eerstelijnsbestuurders, ROS-adviseurs

Nadere informatie

Zorgketen c.q. Netwerkaanpak actieve leefstijl. Anneke Hiemstra en Marloes Aalbers, NISB

Zorgketen c.q. Netwerkaanpak actieve leefstijl. Anneke Hiemstra en Marloes Aalbers, NISB Zorgketen c.q. Netwerkaanpak actieve leefstijl Anneke Hiemstra en Marloes Aalbers, NISB Ketenaanpak / netwerkaanpak actieve leefstijl De oplossing om meer mensen met een hoog gezondheidsrisico in beweging

Nadere informatie

Betekenisvol, integraal en effectief samenwerken rond oudere inwoners

Betekenisvol, integraal en effectief samenwerken rond oudere inwoners Betekenisvol, integraal en effectief samenwerken rond oudere inwoners ROHA werkconferentie 29 november 2018 Edith de la Fuente, senior adviseur Raedelijn / projectleider ouderenzorg Hannie Olthuis, POH-ouderen/kwaliteitsmedewerker

Nadere informatie

Samenwerking sinds de drie decentralisaties tussen sociale teams en stroke services?

Samenwerking sinds de drie decentralisaties tussen sociale teams en stroke services? Samenwerking sinds de drie decentralisaties tussen sociale teams en stroke services? Voordracht tijdens het 3e RSS Symposium: Samen de patient naar huis brengen. Wat is jouw rol in de keten? op dinsdag

Nadere informatie

Haarlemmermeer Ontwikkeling in de zorg! Maandag 11 november 2013 Marc Bruijnzeels, Jan van Es Instituut

Haarlemmermeer Ontwikkeling in de zorg! Maandag 11 november 2013 Marc Bruijnzeels, Jan van Es Instituut Haarlemmermeer Ontwikkeling in de zorg! Maandag 11 november 2013 Marc Bruijnzeels, Jan van Es Instituut Email: info@jvei.nl De eerstelijn heeft de wind mee Born: Brief Schippers 14 okt 2011 Uit de verkiezingsprogramma

Nadere informatie

Financieel Management voor semiprofs Workshop over financieel management in de praktijk

Financieel Management voor semiprofs Workshop over financieel management in de praktijk Inleiding Programma Aanmelden Route Financieel Management voor semiprofs Workshop over financieel management in de praktijk Deze workshop is een vervolg op de door FHI in samenwerking met Planning Company

Nadere informatie

Vijfde Landelijk Congres Eerste Lijn. Vrijdag 31 oktober 2014

Vijfde Landelijk Congres Eerste Lijn. Vrijdag 31 oktober 2014 Vijfde Landelijk Congres Eerste Lijn Vrijdag 31 oktober 2014 Locatie: Van der Valk Hotel, Almere Veluwezoom 45, 1327 AK Almere Organisatie: In samenwerking met: Waarom dit congres? Inleiding De wetgeving

Nadere informatie

leergang projectontwikkeling

leergang projectontwikkeling Inleiding Professionalisering van het vak is in alle NEPROM-opleidingen hét uitgangspunt Een goede samenwerking tussen overheid en smaatschappijen bevorderen, staat bij de NEPROM hoog op de agenda. Daarnaast

Nadere informatie

E-HEALTH EN DE OUDERENZORG

E-HEALTH EN DE OUDERENZORG E-HEALTH EN DE OUDERENZORG Donderdag 6 februari 2014 Toelichting PAO Heyendael organiseert, samen met de doelgroepcommissie Ouderengeneeskunde op donderdag 6 februari 2014 de cursus: E-HEALTH EN DE OUDERENZORG

Nadere informatie

Populatie gerichte (eerstelijns) zorg: Bouwstenen voor de inrichting

Populatie gerichte (eerstelijns) zorg: Bouwstenen voor de inrichting Populatie gerichte (eerstelijns) zorg: Bouwstenen voor de inrichting Het probleem Wereldwonder van de zorg Topklinische zorg na verwijzing 3 e lijn Specialistische zorg na verwijzing 2 e lijn Eerste contact

Nadere informatie

Nieuws voor overheidsmedewerkers

Nieuws voor overheidsmedewerkers Van Oort & Ros Partners bij Ontwikkeling Kerkedijk 11, 1862 BD Bergen www.vanoort-ros.nl 072-5814749 Nieuws voor overheidsmedewerkers Jaartraject Verbindend werken en eigen invloed versterken 2 Kennismaking

Nadere informatie

Samen op weg naar een gezonder zorglandschap Een unieke mix in Bergen en Afferden

Samen op weg naar een gezonder zorglandschap Een unieke mix in Bergen en Afferden Samen op weg naar een gezonder zorglandschap Een unieke mix in Bergen en Afferden Dr. Hans Peter Jung, huisarts Afferden (L) Dr. Miranda Laurant, lector Organisatie van Zorg en Dienstverlening, Hogeschool

Nadere informatie

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Coachend leidinggeven Coachend leidinggeven, motiveren en inspireren Wil jij het optimale uit jouw medewerkers halen, dan moet je ze motiveren en inspireren. Naast hun leidinggevende ben je ook

Nadere informatie

Iets voor u! Combineer de Bedrijfsscan met de andere instrumenten van Duurzame Inzetbaarheid

Iets voor u! Combineer de Bedrijfsscan met de andere instrumenten van Duurzame Inzetbaarheid Wilt u succesvol werken aan de inzetbaarheid van uw medewerkers? De Bedrijfsscan Duurzame Inzetbaarheid brengt in kaart waar in uw bedrijf de kansen liggen. Direct toepasbaar! Iets voor u! Wij hebben deze

Nadere informatie

Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen

Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen 2012, code L1-2 Voor huisartsen, managers en bestuurders van gezondheidscentra, managers en bestuurders

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT. Masterclass Informatiemanagement

AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT. Masterclass Informatiemanagement AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT Masterclass Informatiemanagement AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT INTRODUCTIE Informatie is voor elke organisatie een cruciale asset. Efficiënte uitvoering van

Nadere informatie

Verpleegkundige teams bij ZZG zorggroep

Verpleegkundige teams bij ZZG zorggroep Verpleegkundige teams bij ZZG zorggroep Praktijk verhaal Naam presentator Marieke van Haaren gebiedsondersteuner ZZG zorggroep, gebied Wijchen, Maas en Waal Programma Wie is ZZG zorggroep? Ontwikkeling

Nadere informatie

FOODSERVICE SALES ACCELERATOR. Powered by

FOODSERVICE SALES ACCELERATOR. Powered by FOODSERVICE SALES ACCELERATOR Powered by & Succesvolle commerciële professionals zijn goed in het helpen van hun klanten. Zij willen écht het verschil maken in het contact met de klant. Het Foodservice

Nadere informatie

Leiderschap in samenwerken

Leiderschap in samenwerken Leiderschap in samenwerken Leiderschap in samenwerken Goed kunnen samenwerken is voor iedere organisatie van groot belang. Samenwerken in netwerken, allianties en strategische partnerships blijkt in de

Nadere informatie

Leiderschap in samenwerken

Leiderschap in samenwerken Leiderschap in samenwerken Leiderschap in samenwerken Goed kunnen samenwerken is voor iedere organisatie van groot belang. Samenwerken in netwerken, allianties en strategische partnerships blijkt in de

Nadere informatie

Het verhaal van Careyn Het Dorp

Het verhaal van Careyn Het Dorp Het verhaal van Careyn Het Dorp Het Dorp staat voor een nieuwe manier van werken. Een werkwijze die de klant en kwaliteit van leven centraal stelt en waarbij onze zorgprofessional aan zet is. Het Dorp

Nadere informatie

Masterclass. Strategisch Arbeidsmarktbeleid voor de gehandicaptenzorg

Masterclass. Strategisch Arbeidsmarktbeleid voor de gehandicaptenzorg Masterclass Strategisch Arbeidsmarktbeleid voor de gehandicaptenzorg Masterclass Strategisch Arbeidsmarktbeleid voor de gehandicaptenzorg De gehandicaptenzorg staat voor enkele uitdagingen als we kijken

Nadere informatie

Introductie. ehealth in de basisggz?! Waarom. Definitie 7-3-2014. ehealth: Verschijningsvormen. Even voorstellen..

Introductie. ehealth in de basisggz?! Waarom. Definitie 7-3-2014. ehealth: Verschijningsvormen. Even voorstellen.. Introductie Saskia Timmer Changinghealthcare Academy (online) opleiden voor (e)health #CHCacademy ehealth in de basisggz?! 11 maart 2014, S.Timmer 1 2 Waarom Definitie ehealth ehealth: Gebruik van ICT

Nadere informatie

Systemisch Leiderschap Anders kijken, anders doen

Systemisch Leiderschap Anders kijken, anders doen Systemisch Leiderschap Anders kijken, anders doen Systemisch Leiderschap Meestal zijn we geneigd om te denken in oorzaak en gevolg. Er zijn organisatieproblemen die we niet krijgen opgelost door deze steeds

Nadere informatie

Samen Beter. Op weg naar 2020

Samen Beter. Op weg naar 2020 Samen Beter Op weg naar 2020 Ambitie BovenIJ ziekenhuis 2020 Op weg naar 2020 wil het BovenIJ ziekenhuis met en voor alle bewoners van Amsterdam-Noord e.o. bijdragen aan een betere gezondheid en een betere

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl. Opleiding Periode maart t/m juni 2016 11 modules verdeeld over 6 lesdagen Locatie Bergse Bossen in Driebergen www.huisartsvanmorgen.nl P R A K T I J K M A N A G E M E N T De opleiding tot praktijkmanager

Nadere informatie

VRM en de zorgverzekeraar

VRM en de zorgverzekeraar VRM en de zorgverzekeraar Achmea Divisie Zorg & Gezondheid en Menzis Dinsdag 11 december 2012 Zwolle 1 Wat gaan we doen Introductie visie verzekeraar op chronische zorg Hoe gaat de verzekeraar om met de

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl. Opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen Periode September t/m december 2016 11 modules verdeeld over 6 lesdagen Locatie Bergse Bossen in Driebergen

Nadere informatie

6 voorwaarden voor succesvolle substitutie van ziekenhuiszorg naar de eerste lijn

6 voorwaarden voor succesvolle substitutie van ziekenhuiszorg naar de eerste lijn 6 voorwaarden voor succesvolle substitutie van ziekenhuiszorg naar de eerste lijn Substitutie van ziekenhuiszorg naar de eerste lijn gaat niet vanzelf. In een eerdere blogpost Substitutie van ziekenhuiszorg

Nadere informatie

Huisartsen worden van harte aanbevolen samen met hun POH-GGZ naar deze nascholing te komen.

Huisartsen worden van harte aanbevolen samen met hun POH-GGZ naar deze nascholing te komen. Een (deels) interactieve nascholing waarin het thema 'SOLK' centraal staat. Na een plenaire start volgt een carrousel van 6 workshops waar u er 3 uit kiest. Doel van deze nascholing is met directe en indirecte

Nadere informatie

Presentatie werkconferentie V&VN-SPV Donderdag 10 april 2008 van 14.00 17.00 uur

Presentatie werkconferentie V&VN-SPV Donderdag 10 april 2008 van 14.00 17.00 uur Presentatie werkconferentie V&VN-SPV Donderdag 10 april 2008 van 14.00 17.00 uur SPV en zelfstandige praktijk Mogelijkheden en ontwikkelingen belicht vanuit diverse invalshoeken Nieuwe mogelijkheden voor

Nadere informatie

Juridische aspecten van besturen van huisartsenorganisaties

Juridische aspecten van besturen van huisartsenorganisaties Juridische aspecten van besturen van huisartsenorganisaties mr drs Titia Hollman ZinZ - Juridisch Advies Medrie, 11 mei 2017 Doel Eerste inzicht in juridische structuren van (huisartsen)organisaties en

Nadere informatie

MASTERCLASS Professionaliseringsprogramma De Authentieke en Effectieve Commissaris Aruba (19 de editie)

MASTERCLASS Professionaliseringsprogramma De Authentieke en Effectieve Commissaris Aruba (19 de editie) MASTERCLASS Professionaliseringsprogramma De Authentieke en Effectieve Commissaris Aruba (19 de editie) Een praktisch professionaliseringsprogramma voor register accountants (RA/AA), commissarissen en

Nadere informatie

Het CCE biedt scholing voor zorgprofessionals

Het CCE biedt scholing voor zorgprofessionals Scholing en training 2016 Het CCE biedt scholing voor zorgprofessionals die werken met cliënten met ernstig en aanhoudend probleemgedrag. De cliënten bij wie wij betrokken zijn, hebben een stoornis of

Nadere informatie

LICHTE COGNITIEVE STOORNISSEN

LICHTE COGNITIEVE STOORNISSEN LICHTE COGNITIEVE STOORNISSEN Wel of geen diagnostiek? Wel of geen diagnose? BrainAgingMonitor Hoe oud is jouw brein? Donderdag 26 april 2012 www.brainagingmonitor.nl Toelichting PAO Heyendael organiseert

Nadere informatie

TRAINING PUBLIC AFFAIRS

TRAINING PUBLIC AFFAIRS TRAINING PUBLIC AFFAIRS DE KUNST VAN HET BEÏNVLOEDEN Bent u geïnteresseerd in de wereld van public affairs en wilt u zichzelf of uw medewerkers laten bijscholen? Heeft u een concreet vraagstuk en merkt

Nadere informatie

We worden steeds ouder. Notitie Ouderen

We worden steeds ouder. Notitie Ouderen We worden steeds ouder Notitie Ouderen Apeldoorn, maart 2018 We worden steeds ouder We worden steeds ouder en we blijven langer thuis wonen. Ouder worden kent verschillende fases. De 65+er van nu is actief

Nadere informatie

met de juiste inhoudelijke ondersteuning. Wij leveren vanuit onze Twin-Management Methode deze combinatie van dienstverlening op maat.

met de juiste inhoudelijke ondersteuning. Wij leveren vanuit onze Twin-Management Methode deze combinatie van dienstverlening op maat. Twin-Management Inspirerend en veelzijdig bestuurlijk advies Vanuit de gedachte dat ieder vraagstuk en probleemstelling meer dan één dimensie kent en dat naast inhoud ook het proces doorslaggevend is voor

Nadere informatie

Balans werk en privé. Hoe blijf ik baas over mijn eigen tijd?

Balans werk en privé. Hoe blijf ik baas over mijn eigen tijd? Balans werk en privé Hoe blijf ik baas over mijn eigen tijd? dinsdag 30 oktober 2012 dinsdag 4 december 2012 Toelichting PAO Heyendael organiseert in samenwerking met het Servicebedrijf productgroep HRM

Nadere informatie

Informatiebrochure Deskundigheidsbevordering Wijkverpleegkundige Indiceren en organiseren van zorg

Informatiebrochure Deskundigheidsbevordering Wijkverpleegkundige Indiceren en organiseren van zorg Informatiebrochure Deskundigheidsbevordering Wijkverpleegkundige Indiceren en organiseren van zorg AVZN Deskundigheidsbevordering wijkverpleegkundigen 2015 Pagina 1 van 8 AVZN Deskundigheidsbevordering

Nadere informatie

Financiën: kaders, organisatie en beleid.

Financiën: kaders, organisatie en beleid. Financiën: kaders, organisatie en beleid. Van Binnenplaats naar een Triple Aim buitenplaats 27-8-2015 1 Even voorstellen Jan Heijs, www.heijsmanagement.nl www.nze.nu (netwerk zorg experts) 20 jaar eindverantwoordelijk

Nadere informatie

Projectplan 3+ regeling Basis GGZ, 2014-2015

Projectplan 3+ regeling Basis GGZ, 2014-2015 Projectplan 3+ regeling Basis GGZ, 2014-2015 Inleiding Vanaf begin 2013 tot heden zijn door Synchroon diverse acties uitgezet voor een goede implementatie van de Basis GGZ. Met ondersteuning van Synchroon

Nadere informatie

Training Verandermanagement

Training Verandermanagement Training Verandermanagement Verandermanagement, succesvol omgaan met veranderingen Alles verandert, voortdurend. De omgeving, jijzelf, maar ook de organisatie waar je voor werkt. Verandering is vaak noodzakelijk.

Nadere informatie

Bijeenkomst cliëntenraden Verpleging & Verzorging. 11 april, 13 april, 18 april, 21 april 2017

Bijeenkomst cliëntenraden Verpleging & Verzorging. 11 april, 13 april, 18 april, 21 april 2017 Bijeenkomst cliëntenraden Verpleging & Verzorging 11 april, 13 april, 18 april, 21 april 2017 Programma Welkom Korte terugblik naar bijeenkomsten in november/december 2016 en vooruitblik naar zorginkoop

Nadere informatie

Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen

Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen Tweede uitvoering 2013-2014 Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen 2012, (Code L13-4) Voor huisartsen, managers en bestuurders van gezondheidscentra,

Nadere informatie

Rol institutionele beleggers in relatie tot bestuur en commissarissen Een driehoeksverkenning

Rol institutionele beleggers in relatie tot bestuur en commissarissen Een driehoeksverkenning Rol institutionele beleggers in relatie tot bestuur en commissarissen Een driehoeksverkenning Door: Prof. dr. A.G.Z. (Angelien) Kemna (Erasmus School of Economics Rotterdam) ** Prof. dr. E.L.H.M. (Erik)

Nadere informatie

Het nieuwe elan van de volgende generatie commissarissen.

Het nieuwe elan van de volgende generatie commissarissen. Het nieuwe elan van de volgende generatie commissarissen. Leergang Board Potentials Inspirerende docenten en deelnemers Leergang Board Potentials Voor de nieuwe generatie commissarissen Een commissariaat

Nadere informatie

Controllership. De noodzaak van strong controllership

Controllership. De noodzaak van strong controllership Verdiepingscyclus Strong Controllership De noodzaak van strong controllership Maatregelen uit het regeerakkoord stellen zorgorganisaties voor nieuwe vragen het strategisch management en bestuur van organisaties

Nadere informatie

Profiel Voorzitter Raad van Bestuur NPO (Strategie, Publiek & Marketing)

Profiel Voorzitter Raad van Bestuur NPO (Strategie, Publiek & Marketing) Definitieve profielen vastgesteld door RvT op 16 mei herbevestigd in de RvT op 28 maart 2018 Profiel Voorzitter Raad van Bestuur NPO (Strategie, Publiek & Marketing) Kernopdracht van de voorzitter Richting

Nadere informatie

Data Driven Organisation

Data Driven Organisation 2-daagse training Data Driven Organisation Van visie- naar actiegedreven strategie Initiatief en organisatie In samenwerking met datadriven.heliview.nl Wat leert u in deze training? U doet inspiratie op

Nadere informatie

Essentieel leiderschap; moeiteloos manifesteren Een leergang over balans tussen jouw waarden en jij als leider in het medisch speelveld

Essentieel leiderschap; moeiteloos manifesteren Een leergang over balans tussen jouw waarden en jij als leider in het medisch speelveld Essentieel leiderschap; moeiteloos manifesteren Een leergang over balans tussen jouw waarden en jij als leider in het medisch speelveld wat zien wij? De ontwikkelingen in de zorg gaan razend snel. De complexiteit

Nadere informatie

november 2016 Profielschets Bestuurder

november 2016 Profielschets Bestuurder november 2016 Profielschets Bestuurder 1. Stichting Gezondheidscentra Haarlemmermeer De Stichting Gezondheidscentra Haarlemmermeer (SHG) is de overkoepelende organisatie van de gezondheidscentra Overbos,

Nadere informatie

Opleidingsprogramma Adviseur Bedrijfsvoering

Opleidingsprogramma Adviseur Bedrijfsvoering Kennis van de Overheid Opleidingsprogramma Adviseur Bedrijfsvoering Professionele ontwikkeling voor financieel adviseurs Professionele ontwikkeling naar Adviseur Bedrijfsvoering Door bezuinigingen, decentralisaties

Nadere informatie

Van elk lid van de Raad van Commissarissen wordt verwacht dat hij of zij:

Van elk lid van de Raad van Commissarissen wordt verwacht dat hij of zij: Profielschets Raad van Commissarissen 1. Doel profielschets Deze profielschets dient een tweeledig doel. Enerzijds kan met deze profielschets een goede en afgewogen selectie van de nieuwe leden gemaakt

Nadere informatie

Het nieuwe elan van de volgende generatie commissarissen.

Het nieuwe elan van de volgende generatie commissarissen. Het nieuwe elan van de volgende generatie commissarissen. Leergang Board Potentials Data en locatie Data, cursustijden en locaties zijn te vinden op nationaalregister.nl Groepsgrootte en aanpak In groepen

Nadere informatie

E-HEALTH @ DE VERLOSKUNDIGE PRAKTIJK. 21e Nijmeegse nascholingsdag voor verloskundigen en huisartsen

E-HEALTH @ DE VERLOSKUNDIGE PRAKTIJK. 21e Nijmeegse nascholingsdag voor verloskundigen en huisartsen E-HEALTH @ DE VERLOSKUNDIGE PRAKTIJK 21e Nijmeegse nascholingsdag voor verloskundigen en huisartsen Donderdag 11 oktober 2012 Toelichting PAO Heyendael organiseert op donderdag 11 oktober 2012 de cursus:

Nadere informatie

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden Bijlage a Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden De functie van de Raad van Commissarissen. In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden

Nadere informatie

Integrale zorg Het geheel zien in elk deel én in elk deel in het geheel zien

Integrale zorg Het geheel zien in elk deel én in elk deel in het geheel zien Integrale zorg Het geheel zien in elk deel én in elk deel in het geheel zien Integrale zorg koopt zorg in met een focus op kwaliteit, kosten en klantbeleving. De verschillende deelgebieden leiden in hun

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. Opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen Periode April t/m juni 2017 11 modules verdeeld over 6 lesdagen Locatie Driebergen en Eindhoven www.huisartsvanmorgen.nl

Nadere informatie

Op het snijvlak van Zorg en Welzijn. De eerste lijn, alle facetten in beeld leergang Jan van Es instituut 5 januari 2015

Op het snijvlak van Zorg en Welzijn. De eerste lijn, alle facetten in beeld leergang Jan van Es instituut 5 januari 2015 Op het snijvlak van Zorg en Welzijn De eerste lijn, alle facetten in beeld leergang Jan van Es instituut 5 januari 2015 Even voorstellen Bureau Meulmeester & Veltman Kernthema s: samenwerking, kwaliteit

Nadere informatie

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol zorgt ervoor dat je je managementtijd halveert en meer rust in je hoofd ervaart. Terwijl je de productiviteit en

Nadere informatie

Transvorm Actueel. Employer branding op basis van goed werkgeverschap. Welkom. Woensdag 23 november

Transvorm Actueel. Employer branding op basis van goed werkgeverschap. Welkom. Woensdag 23 november Transvorm Actueel Employer branding op basis van goed werkgeverschap Welkom Woensdag 23 november 2016 www.transvorm.org Goedemorgen! Wat maakt ons een goed werkgever? Woensdag 16 november 2016 Drs. Jan-Kees

Nadere informatie

Populatie gerichte (eerstelijns) zorg: Bouwstenen voor de inrichting

Populatie gerichte (eerstelijns) zorg: Bouwstenen voor de inrichting Populatie gerichte (eerstelijns) zorg: Bouwstenen voor de inrichting Het probleem Wereldwonder van de zorg Topklinische zorg na verwijzing 3 e lijn Specialistische zorg na verwijzing 2 e lijn Eerste contact

Nadere informatie

Concretere eisen om te (kunnen) voldoen aan relevante wet- en regelgeving zijn specifiek benoemd

Concretere eisen om te (kunnen) voldoen aan relevante wet- en regelgeving zijn specifiek benoemd >>> Overgang Maatstaf 2016 Onderstaand overzicht bevat de selectie van de geheel nieuwe eisen uit de Maatstaf 2016 en de eisen waarbij extra of andere accenten zijn gelegd, inclusief een korte toelichting.

Nadere informatie

VAN GEZ NAAR O & I. Samenwerken in de regionale zorg en wat is daar voor nodig? Han van de Steeg Vera Kampschoër

VAN GEZ NAAR O & I. Samenwerken in de regionale zorg en wat is daar voor nodig? Han van de Steeg Vera Kampschoër VAN GEZ NAAR O & I Samenwerken in de regionale zorg en wat is daar voor nodig? Han van de Steeg Vera Kampschoër WELKOM! PROGRAMMA VOOR VANAVOND 1. Waarom een verandering in de Organisatie Structuur 2.

Nadere informatie

Bestuurders leren van elkaar over het werk. 24-uurs 16 en 17 mei 2019 t Paviljoen, Rhenen

Bestuurders leren van elkaar over het werk. 24-uurs 16 en 17 mei 2019 t Paviljoen, Rhenen Bestuurders leren van elkaar over het werk 24-uurs 16 en 17 mei 2019 t Paviljoen, Rhenen Rhenen, apen, bestuurders https://www.youtube.com/watch?v=6-ywrpzsmee Weten jullie nog? Vertaling van Rudi naar

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGSTICHTING VAALS

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGSTICHTING VAALS PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGSTICHTING VAALS 1. De functie van de Raad van Commissarissen In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden van de Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Handreiking Governance Ziekenhuizen

Handreiking Governance Ziekenhuizen Handreiking Governance Ziekenhuizen Onderdeel rapportage Quick Scan Integrale Bekostiging en Governance Januari 2016 Opdrachtgever: VWS Deze rapportage is tot stand gekomen met dank aan de 30 ziekenhuizen

Nadere informatie

symposium mei 2011 tot 21:00 Delen om te kunnen groeien Scheldetheater Uitnodiging Waar samenwerking in de zorg toe kan leiden.

symposium mei 2011 tot 21:00 Delen om te kunnen groeien Scheldetheater Uitnodiging Waar samenwerking in de zorg toe kan leiden. symposium Uitnodiging Delen om te kunnen groeien Waar samenwerking in de zorg toe kan leiden. Y ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen Stichting Curamus Nucleus Zorg 11 mei 16:00 uur 2011 tot 21:00 Scheldetheater

Nadere informatie

Tietel slide. Titel slide 2 Module 2. tekst. Beïnvloeden. Juni 2014. Trainers: Sarah Strübin en Willem Ezerman ALFABEELD ORGANISATIEONTWIKKELING

Tietel slide. Titel slide 2 Module 2. tekst. Beïnvloeden. Juni 2014. Trainers: Sarah Strübin en Willem Ezerman ALFABEELD ORGANISATIEONTWIKKELING Tietel slide Titel slide 2 Module 2 tekst Beïnvloeden Juni 2014 Trainers: Sarah Strübin en Willem Ezerman ALFABEELD ORGANISATIEONTWIKKELING Beïnvloeden Programma 2014 Beïnvloeden Programma module 2 09.00

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. Opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen Periode April t/m juni 2017 10 modules verdeeld over 7 lesdagen Locatie Driebergen en Eindhoven www.huisartsvanmorgen.nl

Nadere informatie

bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018

bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018 bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Visie op toezicht... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Visie op toezichthouden... 3 1.3 Doel

Nadere informatie

Kansen Voor Jongeren Cariben Aruba, 23 mei 2013. Anne Maljers, hoofd Projectadvies, Oranje Fonds

Kansen Voor Jongeren Cariben Aruba, 23 mei 2013. Anne Maljers, hoofd Projectadvies, Oranje Fonds Kansen Voor Jongeren Cariben Aruba, 23 mei 2013 Anne Maljers, hoofd Projectadvies, Oranje Fonds Fijn u te ontmoeten! Kansen Voor Jongeren Cariben Waarom? Doel: - 1.200 kwetsbare jongeren naar diploma of

Nadere informatie

Een kijkje bij de buren Zelforganiseren in de zorg Congres BDKO

Een kijkje bij de buren Zelforganiseren in de zorg Congres BDKO Een kijkje bij de buren Zelforganiseren in de zorg Congres BDKO Drs. Eveline Castelijns MBA 12 april 2016 Inhoudsopgave 1 2 3 Zelforganisatie in de zorg Werkende principes Vragen 1 Zelforganiseren in de

Nadere informatie