Digitale Patiënten Dossier (DPD)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Digitale Patiënten Dossier (DPD)"

Transcriptie

1 Digitale Patiënten Dossier (DPD) Inleiding Het Digitale Patiënten Dossier hierna te noemen, DPD, is een zeer uitgebreide vorm van digitale verslaglegging. Dankzij deze digitale vorm kunnen de gegevens compacter worden bewaard waardoor de back-up sneller gemaakt is. Het dossier en de journaalgegevens van dit nieuwe DPD zitten in de geavanceerde back-up van de WinMensgegevens. Als u gebruikt maakt van het DPD en de nieuwe journaalgegevens dan hoeft u geen aparte back-up meer te maken van verslaglegging en logfiles. In een later stadium zal het DPD ook makkelijker uit te wisselen zijn met collega s en/of andere zorginstellingen. Er wordt ook een module ontwikkeld waarin het mogelijk is om uw patiënten online vragenlijsten/meetinstrumenten in te laten vullen die u simpel weg met een druk op de knop kan inlezen in het DPD van WinMens. In het huidige DPD zijn de online VAS-score en HIT als demo beschikbaar om dit uit te proberen. Lees hier verderop meer over. We gaan in deze handleiding niet uitleggen wat u moet invullen, maar hoofdzakelijk hoe u het kan invullen. Tevens gaan we er vanuit dat u de basiskennis hiervoor in huis hebt. Patiënt selecteren Om met het DPD te starten moet u eerst een patiënt selecteren waarvan u de gegevens wilt gaan vastleggen en een verwijzing voor deze patiënt hebben aangemaakt. U kunt op 3 manieren naar het dossier: 1. Op de patiëntenkaart gaat u naar het 2e tabblad. De knop linksboven in is de knop naar het Digitaal Patiënten. 2. Via de F8 knop nadat de patiënt geselecteerd is in b.v. agenda of kaart. 3. Via de patientmanager met de knop Dossier bewerken. Het dossier wordt geopend op het tabblad Aanmelding tenzij je met F8 start dan kom je direct op het tabblad Journaal. Menu Als het dossier geopend is dan ziet u boven aan de toolbar staan.

2 Het eerste icoontje van de toolbar is gegevens opslaan Het tweede icoontje is voor de instellingen van het standaard dossier Het derde icoontje is om een compleet verslag te kunnen weergeven en uit te printen. Het vierde icoontje is om het documenten beheer te openen. Zie hiervoor de Help van Documentenbeheer. De kleine icoontjes achter de genoemde 4 zijn voor het tabblad Journaal Instellingen: U kunt hier 3 zaken instellen. 1. Het inlezen van een aangepast richtlijnen bestand. Lees hier voor de Help van Richtlijnen aanpassen. 2. U kunt aangeven welke meetinstrumenten u in dit standaard dossier weergegeven wilt hebben. U kunt meetinstrumenten die u nooit gebruikt bij patiënten met het standaard dossier uitzetten door het hokje er voor uit te klikken. Nieuwe meetinstrumenten kunt u toevoegen door juist een vinkje in het hokje te zetten. U verlaat het scherm met het kruisje in het wordt dan direct opgeslagen. U moet daarna het dossier even opnieuw opstarten zodat de juiste lijst meetinstrumenten zichtbaar wordt. 3. U kunt de kleur instellen waarmee de geselecteerde keuzes in het dossier weergegeven worden. Dit is momenteel nog niet beschikbaar voor het standaard dossier. Aanmelding (tabblad) Als de patiënt via verwijzing bij u is gekomen dan geeft u op de verwijzing bij Toestemming Verleend aan en dan opent het dossier met Op verwijzing van. Als de patiënt via DTO gekomen is de veranderd u Toestemming op de verwijzing in Directe Toegang. Het dossier opent dan met Directe Toegang op het tabblad Aanmelding. Veel informatie wordt op dit tabblad, uit de patiëntenkaart en van de verwijskaart gehaald. De resterende gegevens kunt u zelf invullen. De techniek van opslaan en bewerken is anders dan u gewend bent. b.v. in de patiëntenkaart moet u eerst op bewerk drukken en daarna op opslaan als u iets gewijzigd heeft. In het DPD kunt u meteen wijzigen en dan op de opslaan knop drukken. Er wordt zelfs bij gehouden of u iets veranderd heeft. Mocht u het DPD willen afsluiten zonder het gewijzigde te hebben opgeslagen, dan zal de vraag alsnog gesteld worden of u het wilt opslaan. Maar wen u zelf aan om voordat u van tabblad wisselt op de knop opslaan te drukken.

3 Anamnese klacht (tabblad) Geen opmerking Anamnese aanvulling (tabblad) De meeste invulvelden spreken voor zich. Als kanttekening willen we wel vermelden dat de rubrieken onderzoeken en andere zorgverlening onder het kopje achtergrond informatie geen normaal invoerveld is met een invoer limit maar een tekst editor zeer klein geschaald. U kunt dus meer tekst kwijt en kan dat teruglezen door de scrollen in het vakje. Bij hulpmiddelen kunt u hulpmiddelen selecteren van de linker naar de rechter kolom te verplaatsen. Dit kan d.m.v. een dubbelklik of met het verplaatspijltje tussen die twee kolommen. De rechterkolom zijn de hulpmiddelen die u voor deze patiënt geselecteerd heeft.

4 Om de hulpmiddelen uit de rechterkolom te verwijderen kunt u ook dubbel klikken of het verplaats pijltje gebruiken. U kunt het lijstje hulpmiddel zelf verder aanvullen. U doet dit door in de map (C:\)winmens\Instellingen op uw PC het bestandje hulpmiddelen(.txt) te openen. U kunt daar onderaan de lijst uw aanvulling neerzetten. Ga de volgorde niet veranderen als je bij patiënten al hulpmiddelen geselecteerd hebt anders veranderen de hulpmiddelen van die patiënten in iets anders! U kunt bij het afsluiten van het bestandje voor opslaan kiezen. U moet daarna het dossier even opnieuw opstarten zodat de aangevulde lijst hulpmiddelen zichtbaar wordt. De default instellingen zijn: bril corset elleboogkruk kruk looprekje orthop.schoenen rollator scoot-mobiel steunzolen stok bekkenband gehoorapparaat Onderzoek (tabblad) Voor gebruik van dit tabblad is toch wel enige uitleg nodig. Op dit tabblad kan u het onderzoek tekstueel vastgelegen. Daarnaast kunt u plaatjes de houding van de patiënt weergeven. Onder elk plaatje staan 5 knoppen. 3 met een pijl naar rechts, 1 met een gebogen pijl naar links en een knop met een soort steeksleutel. De eerste drie knoppen met de pijl naar links zijn verplaatsbare knoppen (locators). Hiermee kunt u b.v. aanduiden waar de patiënt b.v. pijn heeft of houdingsafwijkingen accentueren. U klikt b.v. op de eerste pijl (nummer 1 is dan geselecteerd), daarna klikt u op de desbetreffende positie in het plaatje daarboven waar de locator moet gaan staan. Door met de rechtermuistoets op de locator te klikken kunt u de richting van de pijl veranderen.

5 Met de gebogen turquoise pijl naar links toe kunt u de pijlen van het desbetreffende plaatje weer in de standaard positie zetten (reset). Met de laatste knop van de 5 knoppen (steeksleutel), kunt u een ander plaatje selecteren uit de standaard geïnstalleerde mappen. Ziet u de mappen staan-frontaal, staan-sagitaal, zit-frontaal en zit-sagitaal niet staan dan kunt u deze als nog downloaden van onze site: U kunt ook zelf plaatjes toevoegen deze mogen de extensie *.jpg of *.bmp hebben van 362 x 798 pixels. Wilt u het standaard plaatje weer selecteren nadat u eerst een ander plaatje had geselecteerd, dan klikt u eerst weer op de knop met de steeksleutel (5) en dan meteen op annuleren. Als u zelf plaatjes/foto s heeft gemaakt of getekend dan kunt u dit het beste in de map Houding zetten die in de (C:\)winmens map staat. Hier wordt automatisch gekeken als u een ander plaatje wilt selecteren. Onderzoek aanvulling (tabblad) Onderzoek aanmaken U heeft de mogelijkheid om een onderzoek samen te stellen en later een onderzoeken toe te voegen. Er zijn 12 onderzoeken die door Fairware zijn samengesteld die u zo kunt gebruiken. Elk onderzoek bestaat uit : Stand, Beweging, Spierconditie en Specifieke testen. Als er nog geen onderzoek staat kunt u een nieuw onderzoek maken. U selecteert dan de items (b.v. LWK,TWK en Heup ) en druk dan op de knop [Nieuw onderzoek]. Er wordt dan een nieuw onderzoek gegenereerd. Onderzoek toevoegen Wilt u naderhand toch nog een onderzoek toevoegen, gebruikt dan de combobox. Selecteer uit de lijst een onderzoek wat u wilt toevoegen en druk dan op de knop [Toevoegen]. In deze combobox (lijst) zit een extra onderzoek : LWK/Bekken/Heup. U kunt ook een datum aan het onderzoek koppelen wanneer dit onderzoek is afgenomen.

6 Verander dan de huidige datum met de afnamedatum van het onderzoek. Dit geldt ook voor het toevoegen van een onderzoek. Met het vinkje : (de)selecteer alle onderzoeken kunt u in 1 keer alle vinkjes aan of uit zetten. Vergeet niet na invullen of wijzigingen om op opslaan te drukken. Meetinstrumenten Op het tabblad Onderzoek aanvulling kunt u meetinstrumenten toevoegen aan het dossier van de patiënt. U wordt hier verondersteld dat u de benodigde kennis over de meetinstrumenten paraat heeft. Het meetinstrument zelf, complete uitleg, validiteit en bij behorende literatuur wordt niet door Fairware verzorgd. In WinMens hebben we er voor gekozen om de meest gebruikte meetinstrumenten toe te voegen. De meeste meetinstrumenten moeten door de patiënt (op papier) ingevuld worden en u kunt de uitkomsten in de tabel invoeren. In het dossier staan links de aanwezige meetinstrumenten en de door u voor deze patiënt geselecteerde meetinstrumenten staan rechts. Om een meetinstrument voor deze patiënt te selecteren klikt u op het meetinstrument in de linker kolom. Klik dan nog een keer op het meetinstrument, maar houdt nu de linker muistoets ingedrukt en sleep het meetinstrument naar de rechter kolom en laat daar de muistoets los. Het instrument is geselecteerd. Om het meetinstrument te openen moet u dubbelklikken op het meetinstrument in de rechter kolom. In dit voorbeeld nemen we de PSK. De meetinstrumenten hebben allemaal dezelfde standaard opbouw zoals hieronder. Om een nieuwe meting te maken druk u eerst op de knop [Nieuwe meting]. Als het PSK meetinstrument geopend is kunt u zelf de 5 problemen in vullen. In ons voorbeeld hebben wij : Lopen, Fietsen, Hardlopen, Wandelen en Bed opmaken ingevuld. Bij het eerste Resultaat (mm) kunt u de scores invullen. *** Let op als u de onderste invult moet u daarna met de muis op de regel erboven klikken omdat anders de onderste score niet opgeslagen wordt. Dit is ook van toepassing bij de VAS ***

7 Als u afsluit worden de gegevens vanzelf opgeslagen. Als u nog een meting wilt maken kunt u gewoon weer op [Nieuwe meting] drukken. Deze wordt op een nieuwe pagina opgeslagen. Met de laatste 2 pijltjes achter de reeks pijltjes toetsen kunt u de pagina s bekijken. Boven in het kader van dit scherm zit u ook welke meting het is en hoeveel er zijn. In ons voorbeeld : Meetinstrumenten (2/2) dus de tweede meting van twee metingen. Meetinstrumenten online (VAS en HIT) Om de VAS score (of HIT) online te gebruiken moet u eerst de patiënt vertellen waar het online meetinstrument te vinden is. Uiteraard hebben wij daar rekening mee gehouden. Belangrijk voor u als therapeut is dat u een goedwerkend adres heeft ingevuld in WinMens. Dit adres zal gebruikt gaan worden. (invullen bij Bestand, Instellingen, Praktijk/Systeemgegevens) Als extra aanvulling mag u uw website vermelden dit kunt u ook invullen bij Bestand, Instellingen, Praktijk/Systeemgegevens op het eerst tabblad achter het adres. U vult dan in (xxx is uw website adres) Om een klaar te zetten is het natuurlijk ook belangrijk om het adres van de patiënt te hebben. Als dit al op de patiënten kaart staat in gevuld wordt dit automatisch gebruikt. Zo niet dan kunt u dit als nog eerst invullen. Druk nu op de knop rechtsonder in het scherm [VAS ] Onderstaande scherm komt dan naar voren:

8 Gebruikt u een standaard programma vanaf uw eigen computer, dan kunt u gewoon op [Ja] drukken. (Outlook 2003 of zo iets), ga verder met de volgende alinea. Gebruikt u b.v. Hotmail, Gmail, Windows live of een andere online applicatie dan kunt u het beste op [Nee] drukken. WinMens heeft de link van de VAS score online in het geheugen geplaatst. U kunt dan in dit geval uw programma starten en een nieuwe maken. Zet dan de muiscursor in het berichtenveld en klik met de rechtermuistoets. Kies van voor plakken of gebruik CTRL-V. U ziet nu een bericht met een vrij lange link. VERANDER HIER NIETS AAN. In principe hoeft u nu alleen maar op verzenden te drukken als het adres van de patiënt goed is ingevuld. Uiteraard kunt u ook nog eigen tekst toevoegen, als u de link maar intact laat. In de link zit een versleutelde informatie, er wordt geen patiëntinformatie meegestuurd wel het patiënt nummer. Ook uw AGBcode en de praktijkcode zodat WinMens de juiste resultaten kan ophalen. Als u de verstuurd heeft kunt u wachten totdat de patiënt de scores heeft ingevuld. Als de patiënt de scores heeft ingevuld krijgt u automatisch een (op het ingestelde adres) dat de scores zijn ingevuld met de resultaten leesbaar in de . U hoeft dit niet over te schrijven. Om de scores te verwerken zoekt u in WinMens de desbetreffende patiënt weer op, opent het dossier en gaat u naar het tabblad Meetinstrumenten. Om de VAS score meetinstrument op te roepen klikt u 1 keer op 02 VAS voor pijn uit de lijst met aanwezige meetinstrumenten. Zeer belangrijk om te weten is dat er nog geen scores ingevuld mogen zijn als u de scores wilt gaan inlezen. Dus in de kolom Resultaten (mm) moet overal 0 staan. Scores waar al een waarde staat groter dan 0 zal niet worden overschreven. U moet dan eerst [nieuwe meting] kiezen. Druk nu op de knop [Vas score] en de score worden opgehaald en in de tabel neergezet. De VAS score is klaar. Wilt u nu b.v. een tweede VAS score afnemen dan kunt u dit hele verhaal opnieuw uit voeren. Resultaten U kunt de resultaten van de ingevulde meetinstrumenten overzichtelijk terug lezen op het tabblad Evaluatie onder de knop [Toon meetresultaten] Analyse (tabblad) Het tabblad analyse is uitgebreid met tips voor het invullen van de oefentherapeutische diagnose en met een extra knop [Genereer]. Deze knop genereert automatisch een stukje tekst van de oefentherapeutische diagnose. Deze tekst bevat de eerste 3 items die genoemd worden bij de tips. De rest moet u zelf aanvullen.

9 Behandelplan (tabblad) Het invullen van het tabblad Behandelplan spreekt ook voor zich. Alles kunt u tekstueel invullen. Alleen bij het behandeldoel en behandelplan zijn er hulpschermen beschikbaar die het mogelijk maken om uw behandeldoel en behandelplan eenvoudiger en mogelijk sneller samen te kunnen stellen. Dit hoeft u niet te gebruiken, u kunt ook gewoon uw eigen tekst daar in vullen. Behandeldoel samenstellen Als u er voor kiest om het behandeldoel te willen samen stellen uit voor geprogrammeerde teksten, dan kunt u op de knop [Stel behandeldoel samen] drukken. U krijgt dan een scherm te zien zoals onderstaand, maar dan nog niets ingevuld in de rechterkolom en de teksteditor daaronder. In de linker kolom staan 14 voor gedefinieerde behandeldoelen. Om deze te kunnen selecteren moet u eerst deze 1 keer met de linker muistoets aanklikken zodat de focus (blauw gearceerd) is. Daarna kunt u met de linker muistoets ingedrukt de tekst naar de rechterkolom slepen, zodat deze tekst nu ook in de rechterkolom staat. U kunt op deze manier meerdere doelen selecteren. U kunt vervolgens enkele doelen Smart laten formuleren door het programma door op de knop [Smart formuleren] aan de rechterkant te klikken. Als u in de rechterkolom de behandeldoelen heeft staan en u wilt deze niet Smart formuleren dan kunt u op de knop [Akkoord] drukken. Het scherm zal dan sluiten en de geselecteerde tekst komt in het dossier te staan.

10 Bij het selecteren van behandeldoel [001] Verminderen van beperkingen in ADL zal WinMens u vragen; welke PSK wilt u gebruiken voor het Smart formuleren van het doel. U kunt dan een PSK selecteren en de voorgeprogrammeerde zinnen worden gevuld met de meetresultaten van de desbetreffende PSK. Aanpassen/aanvullen behandeldoel en Smartbestand De teksten van de doelen zijn aan te passen en uit te breiden, dit kunt u buiten WinMens doen. In de map van (C:\)winmens staat een map Behandeldoel met twee bestanden daarin. De twee tekstbestanden heten behandeldoelen.txt en behandelsmart.txt, wijzig deze namen niet. De inhoud daarentegen mag u wel wijzigen, maar de opbouw structuur weer niet. Met de structuur opbouw wordt bedoeld ; [001], [002],[003] enz. Dit zijn correspondentie nummers die weer samen hangen met de smart formulering (behandelsmart.txt) De smart formulering horende bij het doel staan in het bestandje behandelsmart.txt. Voor het behandeldoel [001] Verminderen van beperkingen in ADL is een extra smart optie in WinMens gemaakt. Deze hangt samen met het meetinstrument PSK. Als deze is ingevuld worden de teksten van 1 t/m 5 overgenomen in de smart formulering. In het bestand behandelsmart.txt staan ook bij item [001] twee variabelen <<PSK>> en <<PSK-waarde>>. Wijzig deze variabelen niet. De rest mag u wel wijzigen wat tekst betreft. Zelf tekst aanpassen toevoegen De Smartformulering komt onderaan in de teksteditor te staan. U kunt zelf ook nog wijzigingen hierin aan brengen. Als u klaar bent drukt u op de knop [Akkoord]. Behandelplan samenstellen Het samenstellen van behandelplan gaat samen met het kiezen van de richtlijn. U drukt op de knop [Selecteer de richtlijnen] en u kiest de gewenste richtlijn door op het plusje ervoor te klikken. Vervolgens opent de richtlijn zich en verschijnen de bijbehorende subdoelen (zie afbeelding hieronder). U kunt de gewenste subdoelen selecteren door ze aan te vinken. Door op (de)selecteer te drukken wordt de selectie omgedraaid, alle lege hokjes worden aangevinkt en de aangevinkt hokjes gaan uit. Heeft u alles

11 geselecteerd wat u wenst te behandelen klik dan op [Akkoord]. De richtlijnen worden in het dossier gezet bij behandelplan. Als er geen specifieke richtlijn voor de aandoening van de patiënt is kunt u kiezen voor Geen richtlijn beschikbaar. Daar staan alle mogelijke subdoelen in die wij konden bedenken. Mochten er al eerder richtlijnen zijn geselecteerd, dan zal WinMens vragen of alle andere richtlijnen verwijderd moeten worden. Als u dat niet wilt, klik dan op Nee. De subdoelen die u in tweede instantie selecteert komen niet meer onder het kopje van de gekozen richtlijn maar onder het kopje : Aanpassing op het huidige behandelplan. Als dit het geval is dan zal ook boven in het kader van het scherm van de richtlijnselector deze tekst te zien zijn. U kunt het richtlijnen bestand zelf aanvullen of veranderen. Hoe u dit doet vindt u in de Help Aanpassen Richtlijnen. U kunt in het vak helemaal links onder op het tabblad Behandelplan ook nog eigen tekst kwijt. Dit kan alleen niet interactief gebruikt worden in het programma. Bij journaal kunt u aangeven welk subdoel u gaat behandelen en welke u van plan bent de volgende sessie te gaan doen. De status van wat u behandeld heeft en afbehandeld is kunt u dan zien in de kolom op het tabblad behandelplan. Deze hokjes hoeft u hier niet aan of uit te vinken. Verder op het tabblad Behandelplan kunt u de frequentie van de behandeling aangeven. Het totaal aantal benodigde weken en behandelingen wordt daarna door het programma berekend.

12 RPS form (tabblad) Het RPS formulier heeft ook enige uitleg nodig, hoe deze in WinMens gebruikt kan worden. Wat er tekstueel ingevuld moet worden is helemaal aan u (en uw kennis hiervan). In een later stadium van WinMens zullen we proberen om dit ook zoveel mogelijk automatisch te laten invullen. Momenteel is onze kennis hierover niet toereikend genoeg. Als u dit tabblad RPS voor u heeft staan zal u zien dat er 10 kleine tekst editors zijn dit allemaal gevuld kunnen worden met relevante tekst. Nadat u de tekst(en) heeft ingevuld is er een mogelijkheid om diversen tekstboxen aan elkaar te linken. Belangrijk : Vul eerst de teksten in en druk dan op opslaan voordat u de linken wil gaan leggen. Anders kan het gebeuren dat u uw teksten kwijt raakt. Druk ook niet op het knopje rechtsboven naast een teksteditor voordat u heeft opgeslagen. In WinMens hebben we gekozen voor kleuren omdat het met lijnen vrij moeilijk is om te realiseren. Ook zou dit minder overzichtelijk kunnen worden. Als u de teksten heeft ingevuld en daarna op opslaan gedrukt heeft, is er een mogelijkheid om de teksten fictief met elkaar te verbinden. Dit is zoals u gewend bent met uw huidige RPS formulier, maar dan zonder lijnen. Als voorbeeld gaan we de link A (groen) aanmaken. De basiskleur van de eerste editor is groen. Zo heeft elke editor zijn eigen basis kleur. Met het knopje naast de editor kun je zien (nadat er gelinkt is) welke teksteditors aan het huidige teksteditor gelinkt zijn. Deze zullen dan met dezelfde kleur oplichten. Een teksteditor box kan meerdere malen in een link zitten. Daarmee bedoelen we als hij deel uitmaakt van Link A, zou deze ook kunnen worden opgenomen in Link C. [1] Als u andere tekst editor boxen aan de eerst box (helemaal links bovenin) wilt hangen, houdt u de CTRL toets op uw toetsenbord ingedrukt en klikt u met de linker muistoets in de editor box. Deze zal dan groen

13 oplichten. U kunt de CTRL toets loslaten. Als u nu met de muis boven deze tekst editor zweeft zult u een handje zien. Dit wil zeggen dat deze editor box een basis is. [2] Om een vervolg editor box toe te voegen houdt u nu de Shift toets ingedrukt en selecteert u een tekst editor box die u wilt linken. Deze krijgt dezelfde kleur. (groen) Als u er nog 1 wilt toevoegen aan de eerst editor box, doet u precies hetzelfde. Houdt de Shift toets ingedrukt en selecteer een andere editor box. [3] Zodra u de CTRL toets weer gebruikt zal dat de basis volg kleur zijn. Zo kunt u kris kras de tekst editor boxen aan elkaar linken, volgens de regels van het RPS formulier. De teksten zullen niet worden mee genomen in de linken, zoals in ons voorbeeld Link A. Iedere tekst editor box heeft zijn eigen teksten. *Vergeet na het linken weer niet om op de knop opslaan te drukken Daarna kunt u op de kleine knopjes naast de teksteditor drukken om te zien welke editors met elkaar verbonden zijn. De knop [Reset link] maakt al deze linken weer ongedaan. (na het opslaan.) De tekst zal niet worden verwijderd. Journaal (tabblad) De journaalgegevens inzien, bewerken en invoeren kan vanaf deze versie alleen nog maar via het tabblad Journaal van het dossier. Deze is op te roepen met de functietoets [F8]. U moet wel een patiënt geselecteerd hebben. De geselecteerde patiënt wordt weergegeven in de selectie box (rechtsboven in het hoofdscherm). Het selecteren van een patiënt is mogelijk nu door in de agenda een keer met de linker muistoets op de naam van de patiënt te klikken. In principe hoeft de patiëntenkaart als deze volledig ingevuld is niet meer geopend te worden. Het centrale punt van het programma wordt nu de agenda. Het is dus nu ook zeer eenvoudig om vanuit de agenda een journaal post in te vullen. U hoeft in de agenda alleen maar de desbetreffende patiënt aan te klikken en op de functietoets F8 op uw toetsenbord te drukken of met de muis rechtsboven op [F8] te klikken en het dossier wordt op het tabblad journaal geopend. De functietoets [F7] is voor de oefeningen. Ook hiervoor geldt dat de patiëntenkaart niet meer open hoeft te staan. Uiteraard moet er wel eerst een patiënt geselecteerd worden zoals hierboven in het voorbeeld. Het selecteren van een patiënt zoals hierboven geldt voor alle programma onderdelen. Dus b.v. agenda maar ook als u via nota s een patiënt op zoekt komt de geselecteerde patiënt in de selectie box te staan. De journaal gegevens staan in een tabel. Deze tabel wordt geopend in een speciaal grid. Dit grid heeft de mogelijkheid dat u meteen bestaande gegevens kan aanpassen wat tekstinhoud betreft. U dient wel na het veranderen van de tekst een journaal regel er boven of er onder aan te klikken om te zorgen dat de gegevens bewaard blijven. De knop Opslaan van het dossier werkt hier niet. Uiteraard kunt u ook de gegevens bewerken door op de knop [Bewerken] te drukken.

14 De volgorde van de journaals kan om technische redenen niet omgedraaid worden en ook niet op datum gesorteerd worden. Bij het openen van een nieuw journaal regel wordt in het bovenste deel van het scherm de 2 laatste journaals getoond om toch makkelijk terug te kunnen kijken. U kunt ook verder terug kijken door het schuifje aan de rechterkant naar boven te verplaatsten Bij journaal gegevens [Nieuw] of [Bewerken] krijgt het onderstaande scherm te zien. Boven in het scherm krijgt u de bestaande journaal gegevens te zien zodat u tijdens de nieuwe invoer of het bewerken terug kan kijken naar wat u bij eerdere behandelingen heeft ingevuld. In het onderste gedeelte van het journaal scherm kunt u de actuele gegevens bewerken. Datum journaal staat standaard op de huidige datum, deze kunt u handmatig veranderen. Journaal type staat standaard op Behandeling, hier kunt u ook een andere variant kiezen. Bij Type Tussen evaluatie zal de scherm lay-out veranderen zoals in het voorbeeld hier onder.

15 In het journaal heeft u de mogelijkheid om het behandelplan erbij te roepen. Dit kan als u op de knop [Behandelplan] drukt. Rechtsboven ziet u de, in het behandelplan gekozen, subdoelen staan. Tevens ziet u ook twee pijltjes staan, één boven Plan en één boven Activiteiten. Als u op één van de twee pijltjes drukt zal de geselecteerde tekst van een subdoel (vak rechtsboven) worden overgenomen in het tekstvak van het gekozen pijltje. Bij het pijltje van Activiteiten is het zo dat automatisch het vinkje Behandeld bij subdoelen wordt aangevinkt met inachtneming dat u dit subdoel tijdens deze sessie behandeld heeft. Bij het pijtje boven Plan is het de bedoeling dat u daar de subdoelen neerzet die u de volgende sessie wilt gaan behandelen. Er komt dan geen vinkje bij behandeld te staan omdat deze nog niet daadwerkelijk aan bod geweest zijn. Als u een subdoel heeft Afgehandeld kunt u dat handmatig aanvinken tijdens een tussen evluatie in het journaal met type Tussenevaluatie. Automatisch zal de journaaldatum in het vak wordt gezet van b.v. 1 e Evaluatie (datum). Dit staat achter datum in de subdoelen tabel. Dit werkt alleen bij Type Tussen evaluatie Bij een tweede tussen evaluatie wordt de datum onder de 2 e evaluatie gezet in dezelfde tabel. Links boven staan ook weer de beschikbare meetinstrumenten. U kunt hier op dubbelklikken om een nieuwe meting te verwerken.

16 Evaluatie (tabblad) Alle meetresultaten kunt u oproepen door op de knop Toon meetresultaten te klikken.

17 Met de knop Print kan je de resultaten in een tekstbestand of Excel bestand zetten. En dat kan je dan weer in je brief plakken. Linksonder aan het tabblad Evaluatie heeft u ook nog een tekstvak waarin u de resultaten van meetinstrumenten die niet in WinMens staan kunt noteren. Afsluiting (tabblad) Geen opmerking

Digitale Cliënten Dossier (DPD) Logopedie

Digitale Cliënten Dossier (DPD) Logopedie Digitale Cliënten Dossier (DPD) Logopedie Inleiding Het Digitale Cliënten Dossier hierna te noemen, DPD, is een zeer uitgebreide vorm van digitale verslaglegging. Dankzij deze digitale vorm kunnen de gegevens

Nadere informatie

Chronische Pijn Protocol Dossier (CPP)

Chronische Pijn Protocol Dossier (CPP) Chronische Pijn Protocol Dossier (CPP) Het kiezen van dit type dossier doet u in de verwijzing. U maakt daar een nieuwe verwijzing aan en u kiest Chronisch Pijn Protocol bij Dossier type. U kunt vervolgens

Nadere informatie

Digitale Patiënten Dossier (DPD)

Digitale Patiënten Dossier (DPD) Digitale Patiënten Dossier (DPD) Handleiding Inleiding Om met de tijd mee te kunnen gaan heeft Fairware het Digitale Patiënten Dossier ontwikkeld, hierna te noemen : DPD. Het DPD is een zeer uitgebreide

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen Declareren Stap 1 Openstaande behandelingen Bij het programma onderdeel Declaratie, Openstaande behandelingen (zorgverzekeraars) kunt u kijken welke welke behandelingen er nog niet gedeclareerd zijn. Druk

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Opstarten en inloggen, overzicht startscherm, uitleg symbolen Hoofdstuk 2: aanmaken relaties Hoofdstuk 1: Opstarten

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Inhoud Inleiding... 2 1. Image Manager hoofdscherm...3 1.1 Onderdelen van het venster...3 1.2 Het scherm veranderen...3 1.2.1

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Album samenstellen met behulp van de Hema album software.

Album samenstellen met behulp van de Hema album software. Album samenstellen met behulp van de Hema album software. Kies de Hema webside www.hema.nl Plaats de muisaanwijzer op foto en klik op Fotoalbums. Klik op download de software (geschikt voor Windows) Vul

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Handleiding internet Het maken van pagina s

Handleiding internet Het maken van pagina s Handleiding internet Het maken van pagina s Hoofdstuk IV Vullen van pagina s met tekst en beeld Het vullen van een pagina met tekst en beeld In dit hoofdstuk gaan we een van de pagina s vullen met tekst

Nadere informatie

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Algemeen... 2 Afspraken... 6 Synchroniseren... 6 Synchroniseren... 7 Export... 8 Filters... 9 * Er kan niet met Outlook Express gesynchroniseerd

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door "/beheer".

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door /beheer. Handleiding Fluitje van een Klik Snel aan de slag Popelt u om met het beheersysteem (CMS) aan de slag te gaan en wilt u vlug resultaat zien, kijkt u dan hieronder. U krijgt een korte uitleg in 12 stappen.

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

Stappenplan gebruik enquêtetool

Stappenplan gebruik enquêtetool Bijlage 2 Stappenplan gebruik enquêtetool Bij patiënteninbreng bij de totstandkoming van wetenschapsagenda s 1 Inloggen De enquêtetool is bereikbaar vanaf elke computer met een internetaansluiting en uitsluitend

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten Alles telt handleiding * baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. baopass* voor leerkrachten 1 Alles telt handleiding Inhoud Inleiding 3 Opstarten 3 Groepen 4 Leerling aanpassen 5 Leerling

Nadere informatie

VIVA2.0. Agenda. VIVA2.0 Agenda

VIVA2.0. Agenda. VIVA2.0 Agenda Agenda VIVA2.0 VIVA2.0 Agenda CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl Corilus B.V. 1. Agenda 1 Inhoudsopgave 1. Agenda...

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Handleiding online Factsheetmodule

Handleiding online Factsheetmodule Handleiding online Factsheetmodule Sportvissers hebben eigenlijk maar twee dingen nodig: goed viswater en een goede visstand. De zorg voor goed viswater met een goede visstand is dan ook de belangrijkste

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Zorgverzekeraars Invoer [Invoer] [Opslaan] Bewerken [Bewerken] [Opslaan]

Zorgverzekeraars Invoer [Invoer] [Opslaan] Bewerken [Bewerken] [Opslaan] Zorgverzekeraars In het programma onderdeel Extra, Zorgverzekeraars kunt u zorgverzekeraars via de Combobox bij Verzekeraar oproepen. Er rolt dan een lijst met namen naar beneden waarbij u een keuze kan

Nadere informatie

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat laatst gewijzigd 27 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met software van Kruidvat. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Foto's voor uw fotoboek

Nadere informatie

Bosstraat 50 bus 3 3560 Lummen Tel.: 011 76 66 62 Fax 011 76 16 12 info@bestburo.be www.bestburo.be 1 van 42

Bosstraat 50 bus 3 3560 Lummen Tel.: 011 76 66 62 Fax 011 76 16 12 info@bestburo.be www.bestburo.be 1 van 42 Inhoud 1 Outlook: Aan de slag met Outlook... 3 1.1 Voor u begint... 3 1.1.1 Het Postvak IN... 3 1.1.2 De keyboard shortcuts... 3 2 Mappen... 4 2.1 Mappenstructuur... 4 2.1.1 Map Voltooid... 4 2.1.2 Snelle

Nadere informatie

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Central Station Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Versie: november 2010 Inhoudsopgave Inleiding... 3 H1. Cliëntdossier... 4 H1.1 Zoeken naar een cliëntdossier... 4 H1.2. Aanmaken van een nieuw

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes - rapportages. Persoonlijk. - facturen. - layout. 1 16-1-2012 14:30:41 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje goed of afkeuren 7 5

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip:

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: FORMULIEREN In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: belangrijk Importeer formulierdata uit een CSV-bestand precies zoals verderop beschreven. 1. Gedrag

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham Handleiding website VV Den Ham versie 1.1 1 van 26 " Stand Template Team foto s Template Team Template " Spelers Template Topscorers Template 9 van 26 6.5 Download template De download pagina bestaat uit

Nadere informatie

Inleiding. Programma instelling voor gebruik EDP

Inleiding. Programma instelling voor gebruik EDP Inleiding Het is mogelijk om de declaraties elektronisch rechtstreeks vanuit Winmens in te dienen bij Vecozo. Zo kunt u als u een (verzamel)zip maakt bij declaratie inzien deze meteen indienen bij Vecozo.

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

6. Tekst verwijderen en verplaatsen

6. Tekst verwijderen en verplaatsen 6. Tekst verwijderen en verplaatsen In deze module leert u: een stuk tekst selecteren een stuk tekst verwijderen; acties ongedaan maken en opnieuw doen; een stuk tekst vervangen; een stuk tekst verplaatsen;

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel uw tablet

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

Automatisering voor Financiële Dienstverleners. Werken met Queries en Merge Documenten. For more information visit our website at www.pyrrho.

Automatisering voor Financiële Dienstverleners. Werken met Queries en Merge Documenten. For more information visit our website at www.pyrrho. Automatisering voor Financiële Dienstverleners Werken met Queries en Merge Documenten For more information visit our website at www.pyrrho.com Date: Document Nr: 30 maart, 2007 UBizzMerge, Versie 4.0 Status:

Nadere informatie

Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl

Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl [Geef tekst op] 1. Inloggen Ga naar: http://www.rallykaart.nl/g2 Klik rechtsboven op Inloggen Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in dat u van ons hebt ontvangen en

Nadere informatie

Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE

Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE Het maken en gebruiken van rapportages 1. Rapportages en Excel Een rapportage gebruikt u om een bestand aan te maken: u wilt bijvoorbeeld etiketten uitdraaien, een

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0 Tips en Tricks basis Microsoft CRM 2016 Revisie: versie 1.0 Datum: 23/03/2016 Inhoud 1. Basisinstellingen... 3 1.1 INSTELLEN STARTPAGINA... 3 1.2 INSTELLEN AANTAL REGELS PER PAGINA... 3 2. Algemene bediening...

Nadere informatie

Samenvoegen met Word en Excel 2010

Samenvoegen met Word en Excel 2010 Samenvoegen met Word en Excel 2010 Inhoudsopgave Samenvoegen Word-Excel / Mailingen... 2 Tip Samenvoegvelden automatisch markeren... 4 Tip Installeer PDF-creator... 7 Tip Sla het Word-document en Excel-document

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes invullen. - rapportages. Persoonlijk. - loonstroken. 1 16-1-2012 12:24:54 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje aanbieden 7 5 Rapportage

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Gebruiker. Versie 2.0.0.26 22 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Gebruiker. Versie 2.0.0.26 22 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Gebruiker Versie 2.0.0.26 22 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Schermindeling... 6 2 Beheerportal...

Nadere informatie

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word.

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. NB: Voor deze instructie is gebruik gemaakt van Office 2016 op een Windows 7 computer; de taal staat ingesteld op Nederlands. In grote

Nadere informatie

Handleiding KiVa onderbouwmonitor voor coördinatoren van scholen

Handleiding KiVa onderbouwmonitor voor coördinatoren van scholen Handleiding KiVa onderbouwmonitor voor coördinatoren van scholen Versie: 1 Auteurs: Ashwin Rambaran, Veerle Rijntjes, Marjolein Rispens, Saskia Hesse en Maartje Wieldraaijer Datum: 20 april 2016 Contact:

Nadere informatie

196 CEWE *)zie einde les

196 CEWE *)zie einde les www.sencomp.nl 196 CEWE *)zie einde les laatst gewijzigd 29 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met CEWE. Deze cursus bestaat uit 5 delen.indien u gekozen heeft voor Hema lees Hemafotoboek

Nadere informatie

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.3 Datum 07-10-14

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.3 Datum 07-10-14 Handleiding Serviceportal Versie 1.3 Datum 07-10-14 Inhoud 1 Inloggen... 3 2 Transportdocumenten... 4 2.1 Zoeken naar documenten... 4 2.2 Downloaden van alle documenten op factuurnummer... 6 2.3 Order

Nadere informatie

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop.

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Les 1: Witte rand om de foto m.b.v. canvasgrootte. 1. Open de foto in Photoshop. 2. Klik in menu AFBEELDING op CANVASGROOTTE 3. Zorg dat in het vakje

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

193 Albelli/Hema Windows

193 Albelli/Hema Windows www.sencomp.nl 193 Albelli/Hema Windows laatst gewijzigd 25 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoalbum is Albelli of Hema. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Indien u gekozen heeft voor Hema

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen.

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Wat is sitebuilder Site Builder is een uiterst gebruiksvriendelijk en zeer uitgebreid product waarmee u snel een eigen praktijkwebsite kunt

Nadere informatie

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties Handleiding Verenigingen en Organisaties Wij heten u hartelijk welkom bij, het platform waar de verbinding wordt gelegd tussen burgers, instellingen, bedrijven en verenigingen op een eenvoudige en gebruikersvriendelijke

Nadere informatie

Handleiding internet Foto-albums

Handleiding internet Foto-albums Handleiding internet Foto-albums Hoofdstuk VI Maken van een foto-album Het maken van een Foto-album - basishandelingen De foto-albums worden gegenereerd door een plug-in die zijn gegevens haalt uit de

Nadere informatie

Sdu Jurisprudentie Handleiding

Sdu Jurisprudentie Handleiding Sdu Jurisprudentie Handleiding Inloggen Om in te loggen, klikt u op de knop Log in in de rechterbovenhoek van het scherm. Vul vervolgens uw gebruikersnaam in en klik op Log in. Er wordt nu gevraagd om

Nadere informatie

Uitlegdocument Schoudercom. Hierin vindt u alle standaard informatie voor het mailen van documenten.

Uitlegdocument Schoudercom. Hierin vindt u alle standaard informatie voor het mailen van documenten. Uitlegdocument Schoudercom. Hierin vindt u alle standaard informatie voor het mailen van documenten. Inhoud Hoofdstuk 1: Berichten versturen.... 2 1.1 Toelichting... 2 1.1 Hoe werkt berichten versturen?...

Nadere informatie

Modulehandleiding VivianCMS. Meertaligheid

Modulehandleiding VivianCMS. Meertaligheid Modulehandleiding VivianCMS Meertaligheid Versie: 1.0 Startdatum: 03-03-2006 Datum laatste wijziging: 04-09-2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1 Algemene

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Image Manager hoofdscherm... 2 1.1 Onderdelen van het venster... 2 1.2 Het scherm veranderen... 2 1.3 Een andere

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT

Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT Plaats: Utrecht Datum: 18-09-2017 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.1 1. Inleiding Peridos ondersteunt de digitale labworkflow voor de NIPT.

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie

HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie Q-LINE Q1400 Tafelregistratie Handleiding versie 2.0 HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie Pag.: 1 Q-LINE Q1400 Tafelregistratie Handleiding versie 2.0 Inhoudsopgave Inleiding...3 Kassa functies...4

Nadere informatie

Meer informatie vindt u op de website http://www.fysiomonitor.nl. Ook voor inhoudelijke vragen kunt u met Fysio Prestatie Monitor contact opnemen.

Meer informatie vindt u op de website http://www.fysiomonitor.nl. Ook voor inhoudelijke vragen kunt u met Fysio Prestatie Monitor contact opnemen. Hoofdstuk 1 Fysio Prestatie Monitor instellen en gebruiken De Fysio Prestatie Monitor (FPM) is een online meetinstrument van Qualizorg dat de kwaliteit van fysiotherapeutische zorg in kaart brengt, en

Nadere informatie

Handleiding website beheer

Handleiding website beheer Handleiding website beheer Inhoud: Als actief franchisenemer bij CIGO heeft u de mogelijkheid uw eigen website (http://naam.cigo.nl) te beheren. In deze handleiding leggen wij u uit hoe u de verschillende

Nadere informatie

handleiding 2008/2009

handleiding 2008/2009 handleiding 2008/2009 Online digitale foto s plaatsen en delen met familie en vrienden INHOUD Hoofdstuk 1 1.1 Aanmelden 2 1.2 Album aanmaken 2 1.2.1 Klassiek foto s plaatsen 2 1.2.2 Geavanceerd foto s

Nadere informatie

Nu de afbeeldingen, de bestanden zijn geplaatst, de styling is geregeld en de templates aanwezig zijn, kunt u een mailing maken.

Nu de afbeeldingen, de bestanden zijn geplaatst, de styling is geregeld en de templates aanwezig zijn, kunt u een mailing maken. 1 / 10 Mailing aanmaken De module Mailing, maakt gebruik van enkele onderdelen van de module websitebeheer. Het gaat hier om de hoofdstukken Afbeeldingen, Bestanden en Styling. Via deze hoofdstukken leert

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Zorgdossier gebruikers

Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Zorgdossier gebruikers Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Zorgdossier gebruikers Februari 2017 Inleiding Voor het digitaal verwijzen van patiënten via ZorgDomein heeft ZorgDomein een koppeling (= verbinding) met alle Huisartsen

Nadere informatie

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder:

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: E-mail in Outlook Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: 1. Menubalk; met van links naar recht

Nadere informatie

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

Mappen en bestanden. In dit hoofdstuk leert u het volgende:

Mappen en bestanden. In dit hoofdstuk leert u het volgende: Mappen en bestanden 1 Mappen en bestanden Een bestand is een verzamelnaam voor teksten, tekeningen of programma s. Alles wat op de vaste schijf van uw computer staat, is een bestand. Op een vaste schijf

Nadere informatie

Afdrukken in Calc Module 7

Afdrukken in Calc Module 7 7. Afdrukken in Calc In deze module leert u een aantal opties die u kunt toepassen bij het afdrukken van Calc-bestanden. Achtereenvolgens worden behandeld: Afdrukken van werkbladen Marges Gedeeltelijk

Nadere informatie

Gebruik vaste content en library

Gebruik vaste content en library Gebruik vaste content en library Dit document dient als uitleg over het gebruik van de vaste content en de library (bestandsbibliotheek). Met de vaste content is het mogelijk om bepaalde pagina s van de

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Gebruiker. Versie september 2012

Handleiding OVM 2.0. Gebruiker. Versie september 2012 Handleiding OVM 2.0 Gebruiker Versie 2.0.0.20 25 september 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 2 Beheerportal... 7 2.1 Inloggen... 7

Nadere informatie

www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen.

www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen. www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Aldi printsoftware downloaden en installeren Deel

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Versie 1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Yoron Dot Net Stap voor stap Handleiding YORON DOT NET BEHEER V1.X Stap voor stap handleiding YORON Het Wielsem 10 s-hertogenbosch Inhoudsopgave Opstarten Yoron DotNet

Nadere informatie

Handleiding Concours 3.5 voor breedtesport

Handleiding Concours 3.5 voor breedtesport Handleiding Concours 3.5 voor breedtesport Inhoud 1. Invoeren van de wedstrijdgegevens... 3 2. Het Hoofdscherm... 4 3. Aanmaken Roosters... 5 4. Deelnemers aanmelden... 6 5. Deelnemers in de roosters plaatsen...

Nadere informatie

10 Tips Slim en Snel Werken met ZorgDomein vanuit Omnihis Scipio

10 Tips Slim en Snel Werken met ZorgDomein vanuit Omnihis Scipio 10 Tips Slim en Snel Werken met ZorgDomein vanuit Omnihis Scipio Tip 1 Selecteer handig de patiëntgegevens in Omnihis Scipio In Omnihis Scipio bestaan 3 manieren om naar ZorgDomein te gaan. a. Zonder patiëntinformatie.

Nadere informatie

Instructie: Werken met de nieuwe omgeving

Instructie: Werken met de nieuwe omgeving Instructie: Werken met de nieuwe omgeving In dit document vind je een beschrijving hoe de nieuwe omgeving werkt en wat de grootste aanpassingen zijn. Dit document bestaat uit de volgende onderdelen: -

Nadere informatie

Voor beheerders die Nieuwsbegrip XL gebruiken

Voor beheerders die Nieuwsbegrip XL gebruiken Voor beheerders die Nieuwsbegrip XL gebruiken pagina 1 van 10 In deze handleiding leest u hoe u leerlingaccounts kunt beheren en hoe u ervoor zorgt dat de inlogaccounts van leraren en leerlingen klaar

Nadere informatie

Outlook 2010 tips & trucs

Outlook 2010 tips & trucs Outlook 2010 tips & trucs I N H O U D S O P G A V E 1 Algemeen... 1 1.1 Werkbalk snelle toegang... 1 1.2 Snelle stappen... 1 2 E-mail... 2 2.1 Regels... 2 2.2 CC mail onderscheiden... 2 2.3 Verwijderde

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de Cervix module

Handleiding voor het gebruik van de Cervix module Zorgdossier Handleiding voor het gebruik van de Cervix module Versie: 0.1 November 2006 Copyright: Labelsoft Clinical IT INHOUDSOPGAVE CERVIX OPROEPEN MAKEN... 1 Oproepschema 1 Selectie criteria 2 Oproepschema

Nadere informatie

PlanCare Dossier V11.4 Carrouselkaarten. Inhoudsopgave

PlanCare Dossier V11.4 Carrouselkaarten. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding... 2 maken... 2 Matrixkaart... 3 Open vragen kaart... 5 wijzigen... 6 verwijderen... 7 gebruiken... 7 Handelingen met huidige selectie... 8 PlanCare Dossier V11.4 - Pagina 1 van

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Inleiding U kunt via internet de gegevens van de leden van uw afdeling bijhouden. Hieronder staan de mogelijkheden beschreven. Inloggen Om te kunnen werken

Nadere informatie

Met dit programma kunt u fotoalbums, collages, kalenders, posters en nog veel meer maken. Wij vertellen u graag hoe dat werkt.

Met dit programma kunt u fotoalbums, collages, kalenders, posters en nog veel meer maken. Wij vertellen u graag hoe dat werkt. Beste klant, Met dit programma kunt u fotoalbums, collages, kalenders, posters en nog veel meer maken. Wij vertellen u graag hoe dat werkt. Na de installatie ziet u dit icoon op uw bureaublad: staan. Ga

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Deel 1: PowerPoint Basis

Deel 1: PowerPoint Basis Deel 1: PowerPoint Basis De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen 1 Deel 1 PowerPoint Basis

Nadere informatie