Digitale Patiënten Dossier (DPD)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Digitale Patiënten Dossier (DPD)"

Transcriptie

1 Digitale Patiënten Dossier (DPD) Handleiding Inleiding Om met de tijd mee te kunnen gaan heeft Fairware het Digitale Patiënten Dossier ontwikkeld, hierna te noemen : DPD. Het DPD is een zeer uitgebreide vorm van digitale verslaglegging. Dankzij deze digitale vorm kunnen de gegevens compacter worden bewaard waardoor de back-up sneller gemaakt is. Het dossier en de journaalgegevens van dit nieuwe DPD zitten in de geavanceerde back-up van de WinMensgegevens. Als u gebruikt maakt van het DPD en de nieuwe journaalgegevens dan hoeft u geen aparte back-up meer te maken van verslaglegging en logfiles. In een later stadium zal het DPD ook makkelijker uit te wisselen zijn met collega s en/of andere zorginstellingen. Er wordt ook een module ontwikkeld waarin het mogelijk is om uw patiënten online vragenlijsten/meetinstrumenten in te laten vullen die u simpel weg met een druk op de knop kan inlezen in het DPD van Winmens. In het huidige DPD is de online VAS-score als demo beschikbaar om dit uit te proberen. Lees hier verderop meer over. We gaan in deze handleiding niet uitleggen wat u moet invullen, maar hoofdzakelijk hoe u het kan invullen. Tevens gaan er vanuit, dat u de basiskennis hiervoor in huis heeft. Momenteel is het uitgangspunt van dit DPD gericht op de oefentherapie en fysiotherapie. Voor de disciplines Logopedie en Ergotherapie zal dit verderop in het jaar speciaal worden aangepast volgens de richtlijnen van de genoemde disciplines. Uiteraard kan het al wel gebruikt worden voor die disciplines alleen sluit het niet aan bij de beroepsspecifieke aspecten. Patiënt selecteren Om met het DPD te starten moet u eerst een patiënt selecteren waarvan u de gegevens wilt gaan vastleggen en een verwijzing voor deze patiënt hebben aangemaakt. Op de patiëntenkaart gaat u naar het 2 e tabblad. De knop linksboven in is de knop naar het Digitaal Patiënten Dossier toe, voorheen was dit de plek van de knop Verslaglegging. De knop Verslaglegging staat nu daaronder, de knop verslaglegging printen is vervallen.

2 Na het drukken op de knop [Digitaal patiëntendossier] zal het dossier openen. Het eerste icoontje van de toolbox is gegevens opslaan Het tweede icoontje (middelste) van de toolbox is om een compleet verslag te kunnen weergeven en uit te printen. Dit is in deze versie nog niet mogelijk Het derde toolbox icoontje is om het documenten beheer te openen. Zie hiervoor de handleiding van de documentenbeheer. Aanmelding (tabblad) Bij het openen van het DPD wordt het tabblad aanmelding zo visueel geconfigureerd, dat dit afhankelijk is of de patiënt met een verwijzing bij u is gekomen of via directe toegang (door u aan gegevens op de verwijzing bij Toestemming). De meeste informatie wordt op dit tabblad, uit de patiëntenkaart en van de verwijskaart gehaald. De resterende gegevens kunt u zelf invullen. De techniek van opslaan en bewerken is anders dan u gewend bent. b.v. in de patiëntenkaart moet u eerst op bewerk drukken en daarna op opslaan als u iets gewijzigd heeft. In het DPD kunt u meteen wijzigen en dan op de opslaan knop drukken. Er wordt zelfs bij gehouden of u iets veranderd heeft. Mocht u het DPD willen afsluiten zonder het gewijzigde te hebben opgeslagen, dan zal de vraag alsnog gesteld worden of u het wilt opslaan. Maar wen u zelf aan om voordat u van tabblad wisselt op de knop opslaan te drukken.

3 Anamnese klacht (tabblad) Geen opmerking Anamnese aanvulling (tabblad) De meeste invulvelden spreken voor zich. Als kanttekening willen we wel vermelden dat de rubrieken onderzoeken en andere zorgverlening onder het kopje achtergrond informatie geen normaal invoerveld is met een invoer limit maar een tekst editor zeer klein geschaald. U kunt dus meer tekst kwijt en kan dat teruglezen door de scrollen in het vakje. Bij hulpmiddelen kunt u hulpmiddelen selecteren van de linker naar de rechter kolom te verplaatsen. Dit kan d.m.v. een dubbelklik of met het verplaatspijltje tussen die twee kolommen. De rechterkolom zijn de hulpmiddelen die u voor deze patiënt geselecteerd heeft. Om de hulpmiddelen uit de rechterkolom te verwijderen kunt u ook dubbel klikken of het verplaats pijltje gebruiken.

4 Onderzoek (tabblad) Voor gebruik van dit tabblad is toch wel enige uitleg nodig. Op dit tabblad kan een compleet onderzoek worden vastgelegd. Er staan 5 standaard plaatjes maar u kunt ook zelf een plaatje toevoegen. Onder elk plaatje staan 5 knoppen. 3 met een pijl naar rechts, 1 met een gebogen pijl naar links en een knop met een soort steeksleutel. De eerste drie knoppen met de pijl naar links zijn verplaatsbare knoppen (locators). Hiermee kunt u b.v. aanduiden waar de patiënt b.v. pijn heeft. U klikt b.v. op de eerste pijl (nummer 1 is dan geselecteerd), daarna klikt u op de desbetreffende positie in het plaatje daarboven waar de locator moet gaan staan. Door met de rechtermuistoets op de locator te klikken kunt u de richting van de pijl veranderen. Met de gebogen pijl naar links toe kunt u de pijlen van het desbetreffende plaatje weer in de standaard positie zetten (reset). Met de laatste knop van de 5 knoppen (steeksleutel), kunt u een ander plaatje selecteren. Dit mag een *.jpg of een *.bmp zijn van 362 x 798 pixels. Wilt u het standaard plaatje weer selecteren nadat u eerst een ander plaatje had geselecteerd, dan klikt u eerst weer op de knop met de steeksleutel (5) en dan meteen op annuleren. Als u zelf plaatjes heeft gemaakt of getekend dan kunt u dit het beste in de map Houding zetten die in de Winmens map staat. Hier wordt automatisch het eerst gekeken als u een ander plaatje wilt selecteren. Tevens staan hier ook nog diversen andere plaatjes met een bepaalde houdingsafwijking per map gerangschikt. Mits u deze van onze site gedownload heeft. SetupOnderzoekExtra.exe

5 Onderzoek aanmaken (nieuw). U heeft de mogelijkheid om een onderzoek samen te stellen en later eventueel onderzoeken toe te voegen. Er zijn 12 (eigenlijk 13) onderzoeken die door Fairware zijn samengesteld die u zo kunt gebruiken. Elk onderzoek bestaat uit : Stand, Beweging Spierconditie en een eventuele Specifieke testen. Als er nog geen onderzoek staat kunt u een nieuw onderzoek maken. U selecteert dan de items (b.v. CWK,TWK en Thorax ) en druk dan op de knop [Nieuw onderzoek]. Er wordt dan een nieuw onderzoek gegenereerd. Onderzoek toevoegen. Wilt u naderhand toch nog een onderzoek toevoegen, gebruikt dan de combobox onder de knop nieuw onderzoek. Selecteer uit de lijst een onderzoek wat u wil toevoegen en druk dan op de knop [Toevoegen]. In deze combobox (lijst) zit een extra onderzoek : LWK/Bekken/Heup. U kunt ook een datum aan het onderzoek koppelen wanneer dit onderzoek is afgenomen. Verander dan de huidige datum met de afnamedatum van het onderzoek. Dit geld ook voor het toevoegen van een onderzoek. Met het vinkje : (de)selecteer alle onderzoeken kunt u in 1 keer alle vinkjes aan of uit zetten. Vergeet niet na invullen of wijzigingen om op opslaan te drukken.

6 Meetinstrumenten (tabblad) Op het tabblad Meetinstrumenten kunt u meetinstrumenten toevoegen aan het dossier van de patiënt. U wordt hier verondersteld dat u de benodigde kennis over de meetinstrumenten paraat heeft. De complete uitleg,validiteit en bij behorende literatuur wordt niet door Fairware verzorgd. In Winmens hebben we er voor gekozen om de 13 meest gebruikte meetinstrumenten toe te voegen. De meeste meetinstrumenten moeten door de patiënt ingevuld worden en u kunt de uitkomsten in de tabel invoeren. Om u en de patiënt van alle gemakken te voorzien komt Fairware binnenkort ook met een online module die het mogelijk maakt om een meetinstrument door de patiënt online te laten invullen en de uitkomsten rechtstreeks in WinMens te importeren. Als demonstratie voorbeeld is van de VAS score al zo n exemplaar die online ingevuld kan worden toegevoegd. We zullen dit stap voor stap door nemen hoe u dit instrument kunt gebruiken. In ons voorbeeld is dat 02 VAS voor pijn alias de VAS-score. Dit kunt u vinden linksboven in het scherm onder de tekst Lijst meetinstrumenten. [1] Selecteer VAS voor pijn en druk dan op de knop [Toevoegen]. [2] Bij de vraagstelling of u dit meetinstrument wilt toevoegen klikt u op [Ja]. Het meetinstrument komt dan ik het lijstje te staan met Aanwezige meetinstrumenten. Tevens zal het meetinstrument ook meteen zichtbaar zijn op het scherm daarnaast. In ons voorbeeld zijn dat 3 regels.

7 Geschiedenis Normaal gesproken laat u de patiënt op papier de VAS score invullen. Dit zijn dan 3 lijnen van 100 millimeter lang waarbij de patiënt met een blauwe balpen een streep moet zetten ter indicatie over de pijn die de patiënt heeft op een bepaald moment. [3] Daarna gaat u met een liniaal meten hoeveel millimeters dit zijn en noteert u dan de resultaten. Stap [3] is in dit geval optioneel. U kunt de scores nog steeds noteren, als u wilt kunt u in deze tabel in de kolom Resultaat (mm) de scores noteren. (Vergeet niet om na het invoeren direct op te slaan.) Digitaal Online Om de VAS score online te gebruiken moet u eerst de patiënt vertellen waar het online meetinstrument te vinden is. Uiteraard hebben wij daar rekening mee gehouden. Belangrijk voor u als therapeut is dat u een goedwerkend adres heeft ingevuld in Winmens. Dit adres zal gebruikt gaan worden. (invullen bij Bestand Praktijk/Systeem instellingen) Als extra aanvulling moet/mag u uw website vermelden dit kan u invullen bij Bestand Praktijk/Systeem instellingen gegevens op het eerst tabblad achter het adres. U vult dan in b.v. (xxx is uw website adres) [4] Om een klaar te zetten is het natuurlijk ook belangrijk om het adres van de patiënt te hebben. Als dit al op de patiënten kaart staat in gevuld wordt dit automatisch gebruikt. Zo niet dan kunt u dit als nog eerst invullen. Druk nu op de eerste grote knop rechtsonder in het scherm [Online Demo VAS Score voor de patiënt] Er zal wederom weer een vraag worden gesteld : Gebruikt u een standaard programma vanaf uw eigen computer, dan kunt u gewoon op [Ja] drukken. (Outlook 2003 of zo iets), ga verder met [5] Gebruikt u b.v. Hotmail, Gmail, Windows live of een andere online applicatie dan kunt u het beste op [Nee] drukken. Winmens zal een deel van het bericht wat u nodig heeft als link van de VAS score online in het geheugen plaatsen met het zogenaamde kopie (of CTRL-C). U kunt dan in dit geval u programma online starten en een nieuwe maken. Zet dan de muiscursor in het berichtenveld en klik met de rechtermuistoets. Kies van voor plakken of gebruik CTRL-V. [5] U ziet nu een bericht met een vrij lange link. VERANDER HIER NIETS AAN. In principe hoeft u nu alleen maar op verzenden te drukken als het adres van de patiënt goed is ingevuld. Uiteraard kunt u ook nog eigen tekst toevoegen, als u de link maar intact laat. In de link zit een versleutelde informatie, er wordt geen patiëntinformatie meegestuurd wel het patiënt nummer. Ook uw AGBcode en de praktijkcode zodat Winmens de juiste resultaten kan ophalen.

8 [6] Als u de verstuurd heeft is het verders wachten totdat de patiënt de scores heeft ingevuld. Als de patiënt de scores heeft ingevuld krijgt u automatisch een (op het ingestelde adres) dat de scores zijn ingevuld met de resultaten leesbaar in de . U hoeft dit niet over te schrijven of over te nemen. [7] Om de scores te verwerken zoekt u in Winmens de desbetreffende patiënt weer op, opent het dossier en gaat u naar het tabblad Meetinstrumenten. Om de VAS score meetinstrument op te roepen klikt u 1 keer op 02 VAS voor pijn uit de lijst met aanwezige meetinstrumenten. Zeer belangrijk om te weten is dat er nog geen scores ingevuld mogen zijn als u de scores wilt gaan inlezen. Dus in de kolom Resultaten (mm) moet overal 0 staan. Scores waar al een waarde staat groter dan 0 zal niet worden overschreven. [8] Druk nu op de knop [Online Demo Lees nu de scores in Winmens in]. De score worden opgehaald en in de tabel neergezet. De VAS score is klaar. Wilt u nu b.v. een tweede VAS score afnemen dan kunt u dit hele verhaal opnieuw uit voeren. Weer beginnen bij [1]. Resultaten. Bij sommige meetinstrumenten kan er ook een resultaat berekend worden. Dit kan b.v. bij o.a. Quebec, Roland, NDI, Nijmeegse HVS lijst, Tampa-schaal, Oswestry, MIDAS,SDQ en de BMI. Bij het oproepen van het meetinstrument wordt het resultaat al berekend. Wilt u opnieuw een berekening uit laten voeren, dan kunt u rechts onderin op de knop met het bliksemschichtje drukken. Indien deze aanwezig is. Belangrijk : Als u iets wijzigt aan de gegevens van het meetinstrument moet u bij elke wijziging van een meetinstrument op opslaan drukken. Dus als u een ander meetinstrument selecteert en u heeft daarvoor bij een meetinstrument nog wijzigingen aangebracht zouden deze verloren kunnen gaan als u niet op opslaan heeft gedrukt. Dit is nodig omdat de meetinstrumenten aparte tabellen zijn, die weer los staan van het patiëntendossier. De lijst met meetinstrumenten die momenteel in Winmens zitten : 01 - Patient Specifieke Klachten 02 - VAS voor pijn 03 - PrefaB - Score ( Urine verlies ) 04 - Quebec back pain disability scale (Lage rugpijn) 05 - Roland Disability Questionaire (RDQ) 06 - Tampa-schaal voor kinesiofobie 07 - Nijmeegse HVS lijst 08 - Neck Disability Index (NDI) 09 - Oswestry Low Back Pain Disablilty Questionaire 10 - Migraine Disability Assessment Scale (MIDAS) 11 - Schoulder Disability Questionaire 12 - Pregnancy Mobility Index (PMI) 13 - Body Master Index (BMI) / Algehele conditie

9 Analyse (tabblad) Geen opmerking Behandelplan (tabblad) Het tabblad behandelplan vereist toch ook enige uitleg. Hieronder ziet u het tabblad Behandelplan. Het invullen hiervan spreek ook voor zich. Alles kunt u tekstueel invullen. Alleen bij het handeldoel en behandelplan zijn er hulpschermen beschikbaar die het mogelijk maken om uw behandeldoel en behandelplan eenvoudiger en mogelijk sneller samen te kunnen stellen. Dit hoeft u niet te gebruiken, u kunt ook gewoon uw eigen tekst daar in vullen. Behandeldoel samenstellen Als u er voor kiest om het behandeldoel te willen samen stellen uit voor geprogrammeerde teksten, dan kunt u op de knop [Stel behandeldoel samen] drukken. U krijgt dan een scherm te zien zoals onderstaand, maar dan nog niets ingevuld in de rechterkolom en de tekst editor daaronder. In de linkerkolom staan 14 voor gedefinieerde behandeldoelen. Om deze te kunnen selecteren moet u eerst deze 1 keer met de linkermuistoets aanklikken zodat de focus (blauw gearceerd) is. Daarna kunt u met de linkermuistoets ingedrukt de tekst naar de rechterkolom slepen, zodat deze tekst nu ook in de rechterkolom staat. U kunt op deze manier meerdere doelen selecteren.

10 De teksten van deze doelen zijn aan te passen en uit te breiden, dit kunt u buiten Winmens doen. In de map van Winmens staat een map Behandeldoel met twee bestanden daarin. De twee tekstbestanden heten behandeldoelen.txt en behandelsmart.txt, wijzig deze namen niet. De inhoud daarentegen mag u wel wijzigen, maar de opbouw structuur weer niet. Met de structuur opbouw wordt bedoeld ; [001], [002],[003] enz. Dit zijn correspondentie nummers die weer samen hangen met de smart formulering (behandelsmart.txt) Als u in de rechterkolom de behandeldoelen heeft staan en u vind dit prima zo dan kunt u op de knop [Akkoord] drukken. Het scherm zal dan sluiten en de geselecteerde tekst komt in het dossier te staan. Smart formulering Wilt u echter meer tekst en uitleg geven aan uw geselecteerde behandeldoel dan kunt u deze ook SMART formuleren. De smart formulering komt in de tekst editor te staan onder de twee kolommen. Voor het behandeldoel [001] Verminderen van beperkingen in ADL is een extra smart optie in Winmens gemaakt. Deze hangt samen met het meetinstrument PSK. Als deze is ingevuld worden de teksten van 1 t/m 5 overgenomen in de smart formulering. In het bestand behandelsmart.txt staan ook bij item [001] twee variabelen <<PSK>> en <<PSK-waarde>>. Wijzig deze variabelen niet. De rest mag u wel wijzigen wat tekst betreft. U kunt zelf ook nog wijzigingen in de teksteditor aan brengen. Als u klaar bent drukt u op de knop [Akkoord].

11 Behandelplan samenstellen Als u er voor kiest om het behandelplan te willen samen stellen uit voor geprogrammeerde teksten, dan kunt u op de knop [Stel behandelplan samen] drukken. U krijgt dan een scherm te zien zoals onderstaand, maar dan nog niets ingevuld in de teksteditor onder de 5 kolommen. Er staan 5 kolommen (met zinsdelen) die een complete zin kunnen maken. Door op een zinsdeel in de verschillende kolomen te klikken komt er onderaan in de tekst editor een zin te staat. Het behandelplan. In ons voorbeeld zal dus de regel : Het verbeteren van de kracht van de balans de verkorte enkel. Deze regel is onwillekeurig samengesteld. Als u een zin heeft samengesteld en u wilt nog een regel toevoegen, klik dan op de knop [ ]. Bent u klaar met het samenstellen van het behandelplan, dan kunt u op de knop [Akkoord] drukken. Het scherm zal dan sluiten en de gegevens worden dan overgenomen in het patiënten dossier. Om de gegevens in het patiënten dossier definitief vast te leggen moet u ook op opslaan in het patiënten dossier klikken. Staat er tussen de 5 kolommen niet uw gewenste zinsdeel, dan kunt u deze ook nog toevoegen en/of aanpassen. In de map van Winmens staat een map Behandelplan. In deze map staat ook 5 bestanden kolom1.txt ( t/m 5). Deze corresponderen met de 5 kolommen in het programma onderdeel Behandelplan samenstellen. U kunt deze gewoon aanpassen en opslaan.

12 RPS form (tabblad) Het RPS formulier heeft ook enige uitleg nodig, hoe deze in Winmens gebruikt kan worden. Wat er tekstueel ingevuld moet worden is helemaal aan u (en uw kennis hiervan). In een later stadium van Winmens zullen we proberen om dit ook zoveel mogelijk automatisch te laten invullen. Momenteel is onze kennis hierover niet toereikend genoeg. Als u dit tabblad RPS voor u heeft staan zal u zien dat er 10 kleine tekst editors zijn dit allemaal gevuld kunnen worden met relevante tekst. Nadat u de tekst(en) heeft ingevuld is er een mogelijkheid om diversen tekstboxen aan elkaar te linken. Belangrijk : Vul eerst de teksten in en druk dan op opslaan voordat u de linken wil gaan leggen. Anders kan het gebeuren dat u uw teksten kwijt raakt. Druk ook niet op het knopje rechtsboven naast een teksteditor voordat u heeft opgeslagen. In Winmens hebben we gekozen voor kleuren omdat het met lijnen vrij moeilijk is om te realiseren. Ook zou dit minder overzichtelijk kunnen worden. Als u de teksten heeft ingevuld en daarna op opslaan gedrukt heeft, is er een mogelijkheid om de teksten fictief met elkaar te verbinden. Dit is zoals u gewend bent met uw huidige RPS formulier, maar dan zonder lijnen. Als voorbeeld gaan we de link A (groen) aanmaken. De basiskleur van de eerste editor is groen. Zo heeft elke editor zijn eigen basis kleur. Met het knopje naast de editor kun je zien (nadat er gelinkt is) welke teksteditors aan het huidige teksteditor gelinkt zijn. Deze zullen dan met dezelfde kleur oplichten. Een teksteditor box kan meerdere malen in een link zitten. Daarmee bedoelen we als hij deel uitmaakt van Link A, zou deze ook kunnen worden opgenomen in Link C.

13 [1] Als u andere tekst editor boxen aan de eerst box (helemaal links bovenin) wilt hangen, houdt u de CTRL toets op uw toetsenbord ingedrukt en klikt u met de linkermuistoets in de editorbox. Deze zal dan groen oplichten. U kunt de CTRL toets loslaten. Als u nu met de muis boven deze tekst editor zweeft zult u een handje zien. Dit wil zeggen dat deze editor box een basis is. [2] Om een vervolg editor box toe te voegen houdt u nu de Shift toets ingedrukt en selecteert u een tekst editor box die u wilt linken. Deze krijgt dezelfde kleur. (groen) Als u er nog 1 wilt toevoegen aan de eerst editorbox, doet u precies hetzelfde. Houdt de Shift toets ingedrukt en selecteer een andere editor box. [3] Zodra u de CTRL toets weer gebruikt zal dat de basis volg kleur zijn. Zo kunt u kris kras de tekst editor boxen aan elkaar linken, volgens de regels van het RPS formulier. De teksten zullen niet worden mee genomen in de linken, zoals in ons voorbeeld Link A Iedere tekst editor box heeft zijn eigen teksten. *Vergeet na het linken weer niet om op de knop opslaan te drukken Daarna kunt u op de kleine knopjes naast de teksteditor drukken om te zien welke editors met elkaar verbonden zijn. De knop [Reset link] maakt al deze linken weer ongedaan. (na het opslaan.) De tekst zal niet worden verwijderd. Journaal (tabblad) Hier komen de journaal gegevens te staan van de gegeven behandelingen. Dit wordt weer gegeven in de report viewer. Deze kunt u ook uitprinten indien nodig De journaal gegevens kunt u invullen op de patiënten kaart. LET OP : Deze kunt u alleen benaderen als u via de agenda bij een bepaalde behandeling naar de patiëntenkaart toe gaat. Dit komt omdat een journaal item gekoppeld is aan een behandeling en daarbij dus ook een behandel nummer nodig heeft. Evaluatie (tabblad) Geen opmerking Afsluiting (tabblad) Geen opmerking

Digitale Cliënten Dossier (DPD) Logopedie

Digitale Cliënten Dossier (DPD) Logopedie Digitale Cliënten Dossier (DPD) Logopedie Inleiding Het Digitale Cliënten Dossier hierna te noemen, DPD, is een zeer uitgebreide vorm van digitale verslaglegging. Dankzij deze digitale vorm kunnen de gegevens

Nadere informatie

Digitale Patiënten Dossier (DPD)

Digitale Patiënten Dossier (DPD) Digitale Patiënten Dossier (DPD) Inleiding Het Digitale Patiënten Dossier hierna te noemen, DPD, is een zeer uitgebreide vorm van digitale verslaglegging. Dankzij deze digitale vorm kunnen de gegevens

Nadere informatie

Chronische Pijn Protocol Dossier (CPP)

Chronische Pijn Protocol Dossier (CPP) Chronische Pijn Protocol Dossier (CPP) Het kiezen van dit type dossier doet u in de verwijzing. U maakt daar een nieuwe verwijzing aan en u kiest Chronisch Pijn Protocol bij Dossier type. U kunt vervolgens

Nadere informatie

Digitale dossiers: Inhoudsopgave:

Digitale dossiers: Inhoudsopgave: Digitale dossiers: Inhoudsopgave: Inleiding Openen van een dossier De werking van de dossiers Toelichting van de knoppen in het hoofdmenu Invoeren van gegevens Selecteren van hulpmiddelen en zorgverleners

Nadere informatie

Digitale dossiers. Inhoudsopgave:

Digitale dossiers. Inhoudsopgave: Digitale dossiers Inhoudsopgave: Inleiding Openen van een dossier De werking van de dossiers Toelichting van de knoppen in het hoofdmenu Invoeren van gegevens Selecteren van hulpmiddelen en zorgverleners

Nadere informatie

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding Dossier Instellingen Inhoudsopgave Inleiding Dossier instellingen Dossier Meetinstrumenten Meetinstrumenten importeren Nieuwe meetinstrumenten importeren met bestaande meetinstrumenten Richtlijnen Richtlijnen

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

Meetinstrumenten Inhoudsopgave:

Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Openen van de meetinstrumenten 2 Selecteren meetinstrumenten voor een patiënt /cliënt 4 Meetinstrument naar de patiënt / cliënt sturen 6 Inlezen meetresultaten 10 Bekijken

Nadere informatie

Verzekeraars (zorgverzekeraars, prestatiecodes en tarieven) Inhoudsopgave

Verzekeraars (zorgverzekeraars, prestatiecodes en tarieven) Inhoudsopgave Verzekeraars (zorgverzekeraars, prestatiecodes en tarieven) Inhoudsopgave Inleiding Verzekeraars Een eigen verzekeraar toevoegen Een bestaande verzekeraar wijzigen Een verzekeraar op niet actief zetten

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

Zorgverzekeraars Invoer [Invoer] [Opslaan] Bewerken [Bewerken] [Opslaan]

Zorgverzekeraars Invoer [Invoer] [Opslaan] Bewerken [Bewerken] [Opslaan] Zorgverzekeraars In het programma onderdeel Extra, Zorgverzekeraars kunt u zorgverzekeraars via de Combobox bij Verzekeraar oproepen. Er rolt dan een lijst met namen naar beneden waarbij u een keuze kan

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Opstarten en inloggen, overzicht startscherm, uitleg symbolen Hoofdstuk 2: aanmaken relaties Hoofdstuk 1: Opstarten

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Correspondentie Deze module omvat: 1. Rapportages 2. Brieven 3. Zorgmail

Correspondentie Deze module omvat: 1. Rapportages 2. Brieven 3. Zorgmail Correspondentie Deze module omvat: 1. Rapportages 2. Brieven 3. Zorgmail Inhoudsopgave: Openen van de correspondentie 2 Algemene uitleg over het scherm correspondentie 3 Een geadresseerde selecteren voor

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl

Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl [Geef tekst op] 1. Inloggen Ga naar: http://www.rallykaart.nl/g2 Klik rechtsboven op Inloggen Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in dat u van ons hebt ontvangen en

Nadere informatie

handleiding 2008/2009

handleiding 2008/2009 handleiding 2008/2009 Online digitale foto s plaatsen en delen met familie en vrienden INHOUD Hoofdstuk 1 1.1 Aanmelden 2 1.2 Album aanmaken 2 1.2.1 Klassiek foto s plaatsen 2 1.2.2 Geavanceerd foto s

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Inhoud Inleiding... 2 1. Image Manager hoofdscherm...3 1.1 Onderdelen van het venster...3 1.2 Het scherm veranderen...3 1.2.1

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel uw tablet

Nadere informatie

Met dit programma kunt u fotoalbums, collages, kalenders, posters en nog veel meer maken. Wij vertellen u graag hoe dat werkt.

Met dit programma kunt u fotoalbums, collages, kalenders, posters en nog veel meer maken. Wij vertellen u graag hoe dat werkt. Beste klant, Met dit programma kunt u fotoalbums, collages, kalenders, posters en nog veel meer maken. Wij vertellen u graag hoe dat werkt. Na de installatie ziet u dit icoon op uw bureaublad: staan. Ga

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Papieren afnames scoren Gebruikershandleiding voor het Hogrefe Testsystem

Papieren afnames scoren Gebruikershandleiding voor het Hogrefe Testsystem Papieren afnames scoren Gebruikershandleiding voor het Hogrefe Testsystem 1. Inloggen Ga naar het volgende internetadres: www.hogrefe-online.com U kunt hier uw serienummer en wachtwoord invullen. Klik

Nadere informatie

Handleiding internet Het maken van pagina s

Handleiding internet Het maken van pagina s Handleiding internet Het maken van pagina s Hoofdstuk IV Vullen van pagina s met tekst en beeld Het vullen van een pagina met tekst en beeld In dit hoofdstuk gaan we een van de pagina s vullen met tekst

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Central Station Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Versie: november 2010 Inhoudsopgave Inleiding... 3 H1. Cliëntdossier... 4 H1.1 Zoeken naar een cliëntdossier... 4 H1.2. Aanmaken van een nieuw

Nadere informatie

Quick Reference Contact Manager SE

Quick Reference Contact Manager SE Eddon Software BV Rietveldenweg 82 5222 AS s-hertogenbosch The Netherlands T +31 (0)88-235 66 66 F +31 (0)88-235 66 77 E info@eddon.nl W www.eddon.nl Quick Reference Contact Manager SE Block: Contact Manager

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Back-up maken / terugzetten Inhoudsopgave

Back-up maken / terugzetten Inhoudsopgave Back-up maken / terugzetten Inhoudsopgave Het belang van het maken van een back-up 2 Algemene informatie over het scherm Back-up 3 Het maken van een back-up maken 5 Verschillende onderdelen waarvoor een

Nadere informatie

Verwijsgegevens Inhoudsopgave:

Verwijsgegevens Inhoudsopgave: Verwijsgegevens Inhoudsopgave: Algemene uitleg over de Patiëntenkaart Openen van de Verwijsgegevens Opbouw van de patiëntenkaart (Verwijsgegevens) Verwijzingen (*) Geselecteerde verwijzing nr. * De Menubalk

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Algemeen... 2 Afspraken... 6 Synchroniseren... 6 Synchroniseren... 7 Export... 8 Filters... 9 * Er kan niet met Outlook Express gesynchroniseerd

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Handleiding ADAS bij kwaliteitsvisitatie

Handleiding ADAS bij kwaliteitsvisitatie bij kwaliteitsvisitatie Dit document is een handleiding voor het gebruik van het online auditsysteem ADAS, gebruikt voorkwaliteitsvisitaties georganiseerd door de NVvP. Inhoudelijke informatie over de

Nadere informatie

Instellingen WinMens. Inhoudsopgave. Inleiding

Instellingen WinMens. Inhoudsopgave. Inleiding Instellingen WinMens Inhoudsopgave Inleiding Instellingen WinMens Algemeen Praktijk / Praktijkhouder Medewerkers Rechtenbeheer van medewerkers Programma Financieel Koppelingen Certificaten 1 Inleiding

Nadere informatie

Code Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding. Code instellingen algemeen Diagnosecodes Lokalisatie Aandoening Verwijsspecialisme Indicatiecodes

Code Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding. Code instellingen algemeen Diagnosecodes Lokalisatie Aandoening Verwijsspecialisme Indicatiecodes Code Instellingen Inhoudsopgave Inleiding Code instellingen algemeen Diagnosecodes Lokalisatie Aandoening Verwijsspecialisme Indicatiecodes Inleiding In deze handleiding worden verschillende Code instellingen

Nadere informatie

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen Declareren Stap 1 Openstaande behandelingen Bij het programma onderdeel Declaratie, Openstaande behandelingen (zorgverzekeraars) kunt u kijken welke welke behandelingen er nog niet gedeclareerd zijn. Druk

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm:

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Log in met je e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gekregen.

Nadere informatie

Handleiding online Factsheetmodule

Handleiding online Factsheetmodule Handleiding online Factsheetmodule Sportvissers hebben eigenlijk maar twee dingen nodig: goed viswater en een goede visstand. De zorg voor goed viswater met een goede visstand is dan ook de belangrijkste

Nadere informatie

Lay-out brieven en facturen Inhoudsopgave:

Lay-out brieven en facturen Inhoudsopgave: Lay-out brieven en facturen Inhoudsopgave: Inleiding Lay-out maken 2 Openen van een bestaande lay-out 3 Het maken of bewerken van een lay-out 4 Een lay-out opslaan 5 Inleiding Lay-out maken U kunt een

Nadere informatie

Wordpress handleiding LOA Lak B.V.

Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Over Wordpress Wordpress is een content management systeem (kortweg CMS). Een CMS is systeem waarmee u de inhoud van uw website kunt beheren. Om Wordpress te kunnen gebruiken

Nadere informatie

Nu de afbeeldingen, de bestanden zijn geplaatst, de styling is geregeld en de templates aanwezig zijn, kunt u een mailing maken.

Nu de afbeeldingen, de bestanden zijn geplaatst, de styling is geregeld en de templates aanwezig zijn, kunt u een mailing maken. 1 / 10 Mailing aanmaken De module Mailing, maakt gebruik van enkele onderdelen van de module websitebeheer. Het gaat hier om de hoofdstukken Afbeeldingen, Bestanden en Styling. Via deze hoofdstukken leert

Nadere informatie

Fairword Inhoudsopgave:

Fairword Inhoudsopgave: Fairword Inhoudsopgave: Inleiding Fairword 2 Openen van Fairword 3 Optische functies in Fairword 4 Het openen van een extern document in Fairword 9 Het exporteren van een Fairword document 10 Het printen

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Uitleg: 2 verschillende manieren om Adscan te gebruiken

Uitleg: 2 verschillende manieren om Adscan te gebruiken AdvertentieHOSTER Verdronkenoord 17 1811 BB Alkmaar Telefoon: 072-2010200 Fax: 072-2010202 Email: info@advertentiehoster.nl Inleiding Software downloaden Taalkeuze selecteren Tijdslot uitzetten Automatisch

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

Handleiding Adscan 2 (Beta) Datum: 04-05-2013

Handleiding Adscan 2 (Beta) Datum: 04-05-2013 AdvertentieHOSTER Verdronkenoord 17 1811 BB Alkmaar Telefoon: 072-2010200 Fax: 072-2010202 Email: info@advertentiehoster.nl Handleiding Adscan 2 (Beta) Datum: 04-05-2013 Inleiding Software downloaden Taalkeuze

Nadere informatie

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.2 Datum

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.2 Datum Handleiding Serviceportal Versie 1.2 Datum 04-04-12 Inhoud 1 Inloggen... 3 2 Transportdocumenten... 4 2.1 Zoeken naar documenten... 4 2.2 Downloaden van alle documenten op factuurnummer... 6 2.3 Order

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Image Manager hoofdscherm... 2 1.1 Onderdelen van het venster... 2 1.2 Het scherm veranderen... 2 1.3 Een andere

Nadere informatie

Online inschrijven en de aanpassingen in het programma werken alleen als u Intramed Online met een Intramed PLUS licentie heeft.

Online inschrijven en de aanpassingen in het programma werken alleen als u Intramed Online met een Intramed PLUS licentie heeft. Hoofdstuk 1 Via een Intramed-web-applicatie kunnen patiënten zich via internet inschrijven bij uw praktijk. De patiënt opent de app en vult online een intake-vragenlijst in. Deze gegevens worden naar uw

Nadere informatie

HANDLEIDING PREMIE BEREKENING SOFTWARE. versie 4.0.2.0 januari 2009

HANDLEIDING PREMIE BEREKENING SOFTWARE. versie 4.0.2.0 januari 2009 HANDLEIDING PREMIE BEREKENING SOFTWARE versie 4.0.2.0 januari 2009 Inhoudsopgave Downloaden Premie Berekening Software 3 Installatie Premie Berekening Software 7 Gebruik Premie Berekening Software 13 Algemene

Nadere informatie

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door "/beheer".

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door /beheer. Handleiding Fluitje van een Klik Snel aan de slag Popelt u om met het beheersysteem (CMS) aan de slag te gaan en wilt u vlug resultaat zien, kijkt u dan hieronder. U krijgt een korte uitleg in 12 stappen.

Nadere informatie

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word.

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. NB: Voor deze instructie is gebruik gemaakt van Office 2016 op een Windows 7 computer; de taal staat ingesteld op Nederlands. In grote

Nadere informatie

Handleiding Fytek trainingsschema s

Handleiding Fytek trainingsschema s Handleiding Fytek trainingsschema s Fysiosoft v.o.f. Oude rijksweg 12 / 4472 AG / s'heerhendrikskinderen www.fysiosoft.nl info@fytek.nl Handleiding Fytek trainingsschema s Inhoud Inhoud... 2 1. Inloggen.

Nadere informatie

Handleiding website beheer

Handleiding website beheer Handleiding website beheer Inhoud: Als actief franchisenemer bij CIGO heeft u de mogelijkheid uw eigen website (http://naam.cigo.nl) te beheren. In deze handleiding leggen wij u uit hoe u de verschillende

Nadere informatie

GEBRUIK VAN QNAP-BTB

GEBRUIK VAN QNAP-BTB GEBRUIK VAN QNAP-BTB Inloggen Klik op de link die u ontvangen hebt via mail startend met https:// Vul op deze pagina uw logingegevens in die u via mail ontvangen hebt. Klik nu op File Station 1 Nu krijg

Nadere informatie

Handleiding JOIN NOW

Handleiding JOIN NOW Handleiding JOIN NOW Inleiding JOIN NOW is het hulpprogramma waarmee rechtstreeks bestanden vanuit de Microsoft Office applicaties kunnen worden opgeslagen in JOIN het document management systeem dat we

Nadere informatie

Training Kit Planning en icalendar

Training Kit Planning en icalendar Training Kit Planning en icalendar Versie: December 2011, Revisie 2 Coachview.net: 2.4 Auteur(s): Remy Remery Dé nieuwe manier van samenwerken Inhoudsopgave 1. INLEIDING...3 DOELSTELLING... 3 MODULES...

Nadere informatie

Handleiding. Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011

Handleiding. Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011 Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Installatie van Evry... 4 3 Algemene weetjes... 5 4 Voedingsberekening (Nevo2006)... 6 4.1 Voedingsberekening

Nadere informatie

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen.

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Wat is sitebuilder Site Builder is een uiterst gebruiksvriendelijk en zeer uitgebreid product waarmee u snel een eigen praktijkwebsite kunt

Nadere informatie

Inhoud 1. Introductie 2. Bellen naar TeamTelefoon 2.1. Bellen als teamlid 2.2. Bellen als cliënt (of huisarts, etc.) 2.3. Openingstijden 3.

Inhoud 1. Introductie 2. Bellen naar TeamTelefoon 2.1. Bellen als teamlid 2.2. Bellen als cliënt (of huisarts, etc.) 2.3. Openingstijden 3. Inhoud 1. Introductie 2. Bellen naar TeamTelefoon 2.1. Bellen als teamlid 2.2. Bellen als cliënt (of huisarts, etc.) 2.3. Openingstijden 3. Inloggen 3.1. Wachtwoord vergeten 4. Onderdeel: Teams 4.1.Teams

Nadere informatie

Leidinggevende - evaluaties activeren en beheren

Leidinggevende - evaluaties activeren en beheren Leidinggevende - evaluaties activeren en beheren Inhoud: Een direct leidinggevende kan op meerdere manieren evaluaties activeren. De procedure van wie wanneer wat doet is standaard. Inhoud Activeren: via

Nadere informatie

Symbol for Windows BlissEditor

Symbol for Windows BlissEditor Handicom Symbol for Windows BlissEditor ( Versie 4 ) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Schermopbouw van de Bliss Editor...3 2.1 Werkbalk... 3 2.2 Matrix... 4 2.3 Palet met basisvormen,

Nadere informatie

Probleemstelling: Hoe kan binnen CRMcorner (standaard) sjablonen gekoppeld worden aan bepaalde overzichten en het communicatie centrum.

Probleemstelling: Hoe kan binnen CRMcorner (standaard) sjablonen gekoppeld worden aan bepaalde overzichten en het communicatie centrum. Instructiekaart: Sjablonen beheer- Standaard documenten. Kaartnummer: 06 Versie: 0106 Probleemstelling: Hoe kan binnen CRMcorner (standaard) sjablonen gekoppeld worden aan bepaalde overzichten en het communicatie

Nadere informatie

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.3 Datum 07-10-14

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.3 Datum 07-10-14 Handleiding Serviceportal Versie 1.3 Datum 07-10-14 Inhoud 1 Inloggen... 3 2 Transportdocumenten... 4 2.1 Zoeken naar documenten... 4 2.2 Downloaden van alle documenten op factuurnummer... 6 2.3 Order

Nadere informatie

Handleiding bestanden importeren

Handleiding bestanden importeren Handleiding bestanden importeren Handleiding bestanden importeren e-boekhouden.nl 1. Bestanden importeren 1.1 Digitaal archief U kunt bestanden beheren in e-boekhouden.nl. U kunt bijvoorbeeld facturen

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

Beschikt u over de basis module documentenbeheer dan kunt u documenten inlezen en koppelen aan de financiële mutaties en openstaande posten.

Beschikt u over de basis module documentenbeheer dan kunt u documenten inlezen en koppelen aan de financiële mutaties en openstaande posten. Accept Financieel Documenten beheer Het is nu mogelijk om in Accept Financieel te werken met documenten beheer. Met behulp van deze module is het mogelijk om documenten op te slaan in de database van de

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Basisinstructies WinMens

Basisinstructies WinMens Basisinstructies WinMens Inhoudsopgave: Startscherm Zoekfunctie Status aanpassen Diverse scheidingslijnen in WinMens Volledig schermweergave Gegevens opslaan Radiobuttons Checkboxen Comboboxen Nummerieke

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Zorgdossier gebruikers

Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Zorgdossier gebruikers Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Zorgdossier gebruikers Februari 2017 Inleiding Voor het digitaal verwijzen van patiënten via ZorgDomein heeft ZorgDomein een koppeling (= verbinding) met alle Huisartsen

Nadere informatie

Met de filters bovenin het scherm kunt u bepalen of u de leerlingen van alle afdelingen/stamklassen wilt zien of slechts een selectie daarvan.

Met de filters bovenin het scherm kunt u bepalen of u de leerlingen van alle afdelingen/stamklassen wilt zien of slechts een selectie daarvan. Gesprekken invoeren Filters Afdeling en Stamklas Met de filters bovenin het scherm kunt u bepalen of u de leerlingen van alle afdelingen/stamklassen wilt zien of slechts een selectie daarvan. aangemaakt:

Nadere informatie

Samenvoegen met Word en Excel 2010

Samenvoegen met Word en Excel 2010 Samenvoegen met Word en Excel 2010 Inhoudsopgave Samenvoegen Word-Excel / Mailingen... 2 Tip Samenvoegvelden automatisch markeren... 4 Tip Installeer PDF-creator... 7 Tip Sla het Word-document en Excel-document

Nadere informatie

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren ONLINEADVISEREN.NL Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren Handleiding onlineadviseren 120815 Blz. 1 van 17 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 3 3 Algemene functionaliteit...

Nadere informatie

VIVA2.0 Bedrijfsbehandelplan / Bedrijfsgezondheidsplan

VIVA2.0 Bedrijfsbehandelplan / Bedrijfsgezondheidsplan BBP/BGP VIVA2.0 VIVA2.0 Bedrijfsbehandelplan / Bedrijfsgezondheidsplan CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0 Handleiding ZKM Online Versie 2.0 Maart 2012 Inhoudsopgave Inloggen 3 Eerste keer dat je inlogt (basisonderdelen) 4 profiel 5 wachtwoord 5 bureau 6 consultants 7 instellingen 8 kleuren 9 licentie 10 ZKM

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

Handleiding Magister voor personeel 2. Inloggen in Magister... 3. Leerlingen... 5. Cijfers... 8. Aanwezigheid... 11. Personeel... 12. Agenda...

Handleiding Magister voor personeel 2. Inloggen in Magister... 3. Leerlingen... 5. Cijfers... 8. Aanwezigheid... 11. Personeel... 12. Agenda... Assen, augustus 2013 Handleiding Magister voor personeel 2 Inhoud Inloggen in Magister... 3 Leerlingen... 5 Cijfers... 8 Aanwezigheid... 11 Personeel... 12 Agenda... 12 Beheer... 12 Handleiding Magister

Nadere informatie

Gebruik vaste content en library

Gebruik vaste content en library Gebruik vaste content en library Dit document dient als uitleg over het gebruik van de vaste content en de library (bestandsbibliotheek). Met de vaste content is het mogelijk om bepaalde pagina s van de

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Gebruiker. Versie 2.0.0.26 22 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Gebruiker. Versie 2.0.0.26 22 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Gebruiker Versie 2.0.0.26 22 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Schermindeling... 6 2 Beheerportal...

Nadere informatie

Allereerst moet u de gewenste Intramed PLUS verslagleggingsrichtlijn(en) downloaden van de website.

Allereerst moet u de gewenste Intramed PLUS verslagleggingsrichtlijn(en) downloaden van de website. Hoofdstuk 1 Intramed PLUS in gebruik nemen (fysiotherapie) Als u een Intramed PLUS licentie heeft, kunt u gebruik maken van specifieke verslagleggingsrichtlijnen. Dit zijn onder andere verslagleggingsrichtlijnen

Nadere informatie

Dauwland Kompas Venstertoelichting

Dauwland Kompas Venstertoelichting Dauwland Kompas Venstertoelichting Dossiervenster Kompas start met het Dossiervenster geopend. Ga met de muis over de icoontjes en de tooltips geven aan welke functie het icoontje heeft. Achter de namen

Nadere informatie

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3 Badge it voor Windows 95/98/NT/2000/XP Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. Start... 4 2.1. Nieuwe database maken... 5 2.2. De geselecteerde database openen... 5 2.3. De naam van de geselecteerde database

Nadere informatie

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie

Handleiding. Kliksafe Webmail

Handleiding. Kliksafe Webmail Handleiding Kliksafe Webmail Inhoudsopgave 1. Introductie Nieuwe Web mail 2 1.1. Gebruikmaken van de webmail 2 1.2. Mappenweergave 3 1.3. Nieuwe mail opstellen en verzenden 4 1.4. Bijlagen toevoegen aan

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers OFFICE 365 Start Handleiding Medewerkers Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

VIVA2.0 Bedrijfsbehandelplan / Bedrijfsgezondheidsplan

VIVA2.0 Bedrijfsbehandelplan / Bedrijfsgezondheidsplan BBP/BGP VIVA2.0 VIVA2.0 Bedrijfsbehandelplan / Bedrijfsgezondheidsplan CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie