Verslag vergadering Dagelijks Bestuur van donderdag 5 maart 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag vergadering Dagelijks Bestuur van donderdag 5 maart 2015"

Transcriptie

1 Verslag vergadering Dagelijks Bestuur van donderdag 5 maart 2015 Aanwezig: Kris, Willy, Joris, Kristof, Stien, Ann en Sanne (stagiaire) Verontschuldigd: Svenja Afwezig:/ Bijkomende punten: geen 1. Goedkeuring agenda Agenda is goedgekeurd. 2. Goedkeuring verslag van vorige vergadering d.d 13 januari 2015 Verslag is goedgekeurd. 3. Opvolging verslag van deze vorige vergaderingen - Klachten over de koffie uit de koffiemachine (koffiedrap in de bekers) Het zou gemaakt moeten zijn. Er was alleen een probleem met deca. - Offerte doeken en friezen Volgende week is er een afspraak met een firma om dit aan te vragen. - Proximus: slechte gsm-ontvangst Er is iemand van Proximus langs geweest en na metingen is er inderdaad geconstateerd dat er slechte ontvangst is. Aangezien dit een gemeenschapscentrum is, is het wel belangrijk dat er goede ontvangst is. De technieker ging dit benaderukken. - Rubberen mat schuine toegang podium. Herman heeft verteld dat ze al een staal ontvangen hebben en de andere op komst is. Aan de hand van deze stalen gaat men beslissen welke rubber ze kiezen. - Kabel stroomverdeler podium Stroomverdeler en kabel zijn op de bureau van Johan en Matthias te vinden. - Stand van zaken tegels grote zaal. De tegels zijn er en je kan er niet meer over vallen. Ze zijn niet ideaal, want ze stroppen, maar terug uitkappen is ook niet mogelijk. 4. Infrastructuur door Kristof -Koeling tapinstallatie: De koeling is nog niet in orde. Op Infinity hebben ze een tweede tapinstallatie moeten aansluiten om gekoeld bier te kunnen blijven schenken. Dit probleem zal in de zomer alleen maar erger worden. De koelinstallatie van het bier is ook open vanboven dus de koelte gaat direct verloren. Misschien moeten we tijdelijk iets zoeken om de bakken langs boven af te sluiten.

2 An Simoens zal een offerte aanvragen voor een volledig nieuwe installatie. Maar hiervoor zal dan budget moeten voorzien worden bij begrotingswijziging (juni). Tegenwoordig zijn er nieuwe tapsystemen met koeling tot in de koppen v.d. tapkraan - Het schilderij van de witloofboer Kristof heeft aan verenigingsraad Meerbeek gevraagd of ze er iets mee kunnen doen. Hendrik van VRM ging het bekijken. Stien heeft de juiste afmetingen van het werk en zal deze doorgeven aan Kristof. - Er hangt een bordje als aanduiding van de luiertafel - De andere items op de lijst staan wat on hold. Bv de keuken, binnenplein. - De inkomhal wordt verder besproken op het college. Wat van belang kan zijn voor het GC is dat er mogelijks één van de vergaderlokalen definitief als stockage gebruikt zal worden. 5. Financiën door Svenja Er zijn geen nieuwe uitgaven gebeurd. De verdeling van de toelages worden pas in mei op de gemeenteraad besproken. 6. Voorbereiding Raad van Beheer op woensdag 11 maart Agenda: - Goedkeuring agenda - Goedkeuring verslag - Woordje van de schepen - Opvolging verslag: o Regiekamer o Brandveiligheid - Opvolging stand van zaken infrastructuur - Financiën - Varia en rondvraag: o Tevredenheidsonderzoek o Sluiting GC op feestdagen o 7. Sluiting gemeentelijke lokalen op feestdagen Stand van zaken: Bevraagd geweest op VT-coördinatieoverleg. Momenteel heeft elke verenigingsraad een eigen regeling. Sommige zalen zijn op bepaalde feestdagen wel open, andere niet. Indien er problemen zijn op feestdagen dient de permanentieploeg opgeroepen te worden (ook voor GC) We zouden sluitingsdagen moeten bekijken in het groter geheel van de gemeentelijke infrastructuur. Welke dagen open of gesloten, wanneer planningsvergadering voor deze zalen, Voorlopig is het idee om alles wat op de planningsvergadering wordt aangevraagd kan doorgaan op feestdagen. Nadien worden de feestdagen als sluitingsdagen ingevoerd. De grootste en vaste dingen die op de feestdagen doorgaan weten we voor de planningsvergadering. 8. Planon Momenteel lopen er 943 reservaties tot eind 2016.

3 9. Bevraging over het gebruik van GC Colomba We willen de gebruikers bevragen over hun tevredenheid over GC Colomba. Stien stelde een aantal vragen op. Het idee is om de gebruikers op het einde van het werkingsjaar te bevragen over hun mening over Colomba. We leggen de vragenlijst eerst voor aan de raad van beheer. Na goedkeuring zouden we de gebruikers de bevraging online kunnen invullen via google drive. 10. Feedback gebruik balletvloer en reorganisatie v.d. regiekamer Onderstaande 3 mails werden ontvangen betreffende deze feedback. 2 concrete antwoorden. From: - De balletvloer gebruiken wij niet. Dus deze mag voor ons weg. - Betreft de regiekamer: * Het raam is inderdaad wel een hinderpunt in de regiekamer. Dus het eruit halen zou een goede oplossing zijn, anderzijds vind ik het qua veiligheid niet verstandig om het er helemaal uit te halen. Er moet dan toch goed gekeken worden welk alternatief er dan kan komen en of dit alternatief dan beter is dan de situatie nu. * Het tablet is niet zo heel handig gemaakt. Een recht stuk zou misschien beter zijn, let wel dat het voldoende diep is. Als je bijvoorbeeld een extra apparatuur wil bijzitten, de flightcases zijn meestal groot. Tip, Het tablet verhogen en de hoogte van het raam verkleinen. Dit zou qua veiligheid beter zijn en als je werkt met hoge stoelen dan kan er ook eventueel rechtstaand gewerkt worden achter de bedieningspanelen. Een mooie investering zou nog zijn om een goede geluidsinstallatie te plaatsen en een grote beamer in de grote zaal met een automatisch scherm. From: Luc Vander Elst Kun je Geert Peutevinck ook opnemen in jullie maillijst? Geert zal voortaan de reservaties opvolgen bij CSK: geert peutevinck From: An Lambrechts 'k Heb even overlegd met de werkgroep schoolfeest en met Andreas Storms (belichting...) Mater Dei wil graag de balletvloer gebruiken. Kan dit al voor ons volgende schoolfeest van 14 en 15 maart 2015? Andreas Storms, die de belichting doet voor ons schoolfeest, vindt de aanpassingen voorzien aan de regiekamer een goede zaak. Ook de stroomverdeler vindt hij een plus. Wij vinden deze aanpassingen nuttig. Regiekamer: In de regie kamer zouden ze de zijramen weg willen en het tablet aanpassen en verhogen. Door het tablet te verhogen en met krukken te werken hebben zij een beter zicht op de zaal (ze zitten nu te laag). Ze vragen ook of ze gemakkelijker met 2 (eventueel 3) naast elkaar kunnen zitten. Dit is nu niet mogelijk door de speciale vorm van de tafel. Een nieuw tablet lijkt wel mogelijk en uitvoerbaar door de technische dienst.

4 Het weghalen van het raam, zonder de kamer onveilig te maken is/kan wel moeilijker zijn. Er wordt bekeken met de technische dienst of dit haalbaar is. De beamer: Een vaste beamer en vast scherm in de zaal kan inderdaad handig zijn. Het probleem is echter dat iedereen het scherm anders gebruikt (links, rechts, voor doek, achteraan podium). We beslissen om hier momenteel nog niks mee te doen. Balletvloer: De aanwezigheid van de balletvloer werd de laatste tijd goed onder de aandacht gebracht. We wachten nu af of deze effectief vaker gebruikt zal worden. 11. Facebookpagina GC Colomba Er blijkt een facebookpagina te bestaan van GC Colomba. We weten echter niet wie deze beheert. Kristof probeert dit te achterhalen. 12. Webcounter januari en februari Varia en rondvraag Willy: moet/mag ik naar cultuurraad gaan? Stien kijkt in de statuten na of mandatarissen deel uit kunne maken van de cultuurraad. Stien: De vorige raad van beheer werd gevraagd in hoeverre het gebouw brandveilig was. Hier moeten we op terugkomen op de volgende vergadering. Het gebouw wordt jaarlijks gecontroleerd door de brandweer. Er is een evacuatieplan, waarop de brandblusapparaten, nooduitgangen, rookmelders, zijn aangegeven. Na de renovatie van de inkomhal zal er een nieuw plan gemaakt worden voor het hele gebouw. Ann: We zouden het gebruik van de regiekamer eens moeten herbekijken.

5 Regiekamer in zijn geheel nog eens herbekijken. Er wordt momenteel geen extra huur voor gevraagd terwijl er wel veel stuk kan gaan, voor sommige verenigingen is de installatie te complex, andere huren dan weer heel veel materiaal bij, we hebben weinig controle over wie de regiekamer betreedt, Stien heeft gehoord bij andere gemeentes hoe zij dit doen voor de regie kamer. Bv Herent heeft zelf een technieker in huis die ze dan kunnen inzetten tegen betaling. In Steenokkerzeel hebben ze een installatie maar verenigingen mogen deze niet gebruiken. Wij hebben het probleem dat we zelf geen technieker in dienst hebben. Het idee is voorlopig om om de twee jaar een cursus te laten geven door een externe firma. En tussentijds contactmomenten te voorzien om de gebruikswijze op te frissen. De opfris momenten kunnen misschien door Matthias gegeven worden? We vragen na wat de raad van beheer hiervan vindt. Kristof: Het wordt steeds moeilijker om overdag te vergaderen Volgende vergadering iedereen zijn avondagenda s meenemen. Kristof bekijkt of de combinatie werk en dagelijks bestuur haalbaar blijft voor hem 14. Datum volgende vergadering Vrijdag 17 april om 8:30u.

Het functioneringsgesprek

Het functioneringsgesprek Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Werknemer Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wat is een functioneringsgesprek?... 7 Waarom is een functioneringsgesprek

Nadere informatie

Notulen Extra ALV Datum: 25 april 2012 Locatie: Carré Tijd: 14.00. Aanwezig. 1 Opening en vaststellen agenda

Notulen Extra ALV Datum: 25 april 2012 Locatie: Carré Tijd: 14.00. Aanwezig. 1 Opening en vaststellen agenda Notulen Extra ALV Datum: april Locatie: Carré Tijd:.00 Aanwezig Arianne Colenbrander (Bestuur) Wendy Duurland (Bestuur) Elizabeth Izaks (Bestuur ) Sophia Steuter (Bestuur) Marlot Buschmann (Bestuur) Jarmo

Nadere informatie

Tweede ALV der U.S.D.V. U Dance 30 maart 2010, 19:00u, Dijkzicht

Tweede ALV der U.S.D.V. U Dance 30 maart 2010, 19:00u, Dijkzicht Tweede ALV der U.S.D.V. U Dance 30 maart 2010, 19:00u, Dijkzicht 1. Opening 19.15 uur Aanwezigen: Laurens van Noord, Stéphanie de Lange, Marjolein Langenberg, Robert de Haas, Rutger Katz, Christien Slofstra,

Nadere informatie

Een goed gesprek is het halve werk

Een goed gesprek is het halve werk Een goed gesprek is het halve werk Onderzoek Wmo-loket gemeente Purmerend 2013-2014 Een goed gesprek is het halve werk Onderzoek Wmo-loket gemeente Purmerend 2013-2014 Inhoudsopgave 1 Inleiding...1 1.1

Nadere informatie

32 Kwaliteitsbevordering

32 Kwaliteitsbevordering DC 32 Kwaliteitsbevordering 1 Inleiding In dit thema gaan we in op de begrippen kwaliteit, kwaliteitszorg en kwaliteitsbeleid. Het zijn onderwerpen die niet meer weg te denken zijn uit het Nederland van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Herfst 2013. Inhoud: Nieuwe naam CG-Raad Informatiemiddag Scootmobielers Korte nieuwtjes Scootmobielpool?

Nieuwsbrief Herfst 2013. Inhoud: Nieuwe naam CG-Raad Informatiemiddag Scootmobielers Korte nieuwtjes Scootmobielpool? Nieuwsbrief Herfst 2013 Inhoud: Nieuwe naam CG-Raad Informatiemiddag Scootmobielers Korte nieuwtjes Scootmobielpool? Niet vergeten Gehandicaptenraad Westervoort Molenacker 79 6932 JG Westervoort Tel: 06

Nadere informatie

Notulen HFCC Algemene Leden Vergadering 2014 (12 februari 2014)

Notulen HFCC Algemene Leden Vergadering 2014 (12 februari 2014) Notulen HFCC Algemene Leden Vergadering 2014 (12 februari 2014) 1. Opening De voorzitter opent de vergadering om 20:09. Er zijn 30 leden aanwezig. Het bestuur is aanwezig met uitzondering van Randolph.

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 24 februari 2015

Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 24 februari 2015 Ledenaantal: 802 Aanwezig: Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 24 februari 2015 Eva Bassa Puck van den Bosch Marja Erisman Sanne Dirkse Lara Fennema Maarten de Groen Joris Harteveld Saskia de Jong

Nadere informatie

Aanwezig: Verontschuldigd: Nieuwjaarswensen van de voorzitter Subsidiereglementen

Aanwezig: Verontschuldigd: Nieuwjaarswensen van de voorzitter Subsidiereglementen Aanwezig: Benjey Van Beers (jeugdhuis t Onkrooid), Sofie Baeyens (Meisjeschiro), Wout Heyns (Jongenschiro), An-Katrien Noben en Kaat Van Houdt (Chiro De Vraai), Joris Herrygers en Maurice Van Raak (KLJ),

Nadere informatie

Bekendheid van de plannen voor het hoger onderwijs (nulmeting)

Bekendheid van de plannen voor het hoger onderwijs (nulmeting) Bekendheid van de plannen voor het hoger onderwijs (nulmeting) Een online onderzoek onder leerlingen en ouders in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Uitgevoerd door: Intomart

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Opening De voorzitter, Nelleke Lindhout, opent de vergadering om 19:30 uur en heet iedereen van harte welkom.

Opening De voorzitter, Nelleke Lindhout, opent de vergadering om 19:30 uur en heet iedereen van harte welkom. HUURDERSVERENIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING Datum: 13 mei 2015 Tijd: 19.30-21.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur Plaats: Olympisch Kwartier, Amstelveenseweg 308 te Amsterdam Aanwezig: Bestuur: Nelleke Lindhout

Nadere informatie

BRIEF AAN EEN STARTENDE PROMOVENDUS

BRIEF AAN EEN STARTENDE PROMOVENDUS BRIEF AAN EEN STARTENDE PROMOVENDUS Deze brief werd geschreven op basis van bijdragen van: L. Aper, S. Buzink, J. de Feijter, M. Leliveld, M. van Lohuizen, S. Ramaekers, M. Westerman, en vele promovendi

Nadere informatie

lage rente geld lenen

lage rente geld lenen lage rente geld lenen Aan een lage rente geld lenen, is dat niet wat we allemaal willen? U zou maar gek zijn om voor een hoge rente te kiezen en u blauw te betalen als het ook met een lage rente kan. Toch

Nadere informatie

Cliënt in beeld. Landelijke banenmarkt 2012 Werkplein Eindhoven, Den Bosch en Tilburg. Gemaakt door de Cliëntenraad UWV Midden & Oost Brabant

Cliënt in beeld. Landelijke banenmarkt 2012 Werkplein Eindhoven, Den Bosch en Tilburg. Gemaakt door de Cliëntenraad UWV Midden & Oost Brabant Cliënt in beeld Landelijke banenmarkt 2012 Werkplein Eindhoven, Den Bosch en Tilburg Gemaakt door de Cliëntenraad UWV Midden & Oost Brabant Document nr. 13019 Inhoud Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 Procesbeschrijving...

Nadere informatie

Stemmen Gemeenteraadsverkiezingen 2014

Stemmen Gemeenteraadsverkiezingen 2014 Stemmen Gemeenteraadsverkiezingen 2014 2 Voorwoord Dit boek gaat over de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014. Het boek is gemaakt door de medewerkers van het Educatief Centrum voor Cliënten, in

Nadere informatie

de wethouders H. Kuipers (VVD), H. Klap (GB) en S. Lok (CDA).

de wethouders H. Kuipers (VVD), H. Klap (GB) en S. Lok (CDA). 1 V E R S L A G * * * * * ** * * * van de meningsvormende vergadering van de raad van de gemeente Vlagtwedde, gehouden op dinsdag 9 april 2013 om 20.00 uur in het gemeentehuis in Sellingen. Voorzitter:

Nadere informatie

PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN

PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN 12-4-2015 HANZEHOGESCHOOL PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN VERSIE 2 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Huidige inschatting kerntaken en competenties... 3 Self-assessment... 4 Doelstellingen... 9 Activiteiten...

Nadere informatie

Boeken BIJLAGE 2. Meerdere exemplaren van de boeken die we gaan lezen, zodat we ruim de tijd hebben om een boek te lezen

Boeken BIJLAGE 2. Meerdere exemplaren van de boeken die we gaan lezen, zodat we ruim de tijd hebben om een boek te lezen BIJLAGE 2. Overzicht van de gegeven suggesties m.b.t. wat er volgens leesgroepen nodig is om de uitleen van boeken door bibliotheken voor leesgroepen te verbeteren Boeken De bibliotheek zou meer exemplaren

Nadere informatie

Analyse glasvezel in de buurtschappen

Analyse glasvezel in de buurtschappen Analyse glasvezel in de buurtschappen De enquête is verstuurd naar + 2.500 adressen. Hiervan zijn 1.125 enquêtes teruggekomen. Deze enquêtes zijn door bedrijven en particulieren. Bij het verwerken kwam

Nadere informatie

Inhoud. Beginsituatie 4. 1 Vergaderen en overleggen 5 1.1 Doelen en soorten 5 1.2 Rollen 10

Inhoud. Beginsituatie 4. 1 Vergaderen en overleggen 5 1.1 Doelen en soorten 5 1.2 Rollen 10 Woord vooraf Deze reader is bedoeld als studiemateriaal voor de opleiding tot Secretaresse. Daarbij hebben we vooral rekening gehouden met cursisten die al in de praktijk werkzaam zijn en zich verder willen

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad

Verslag gemeenteraad Verslag gemeenteraad 20/04/2015 1. Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. De gemeenteraad wordt officieel geopend door de burgemeester. Een voorstemmer wordt

Nadere informatie

Leer om te gaan met het pgb Kom op cursus bij Per Saldo

Leer om te gaan met het pgb Kom op cursus bij Per Saldo Leer om te gaan met het pgb Kom op cursus bij Per Saldo De cursussen van Per Saldo zijn afgestemd op vragen van zowel budgethouders als professionele zorgverleners. U wilt: als beginnend pgb er snel de

Nadere informatie

Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin)

Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin) Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin) Lay-out Bob Snel (trainer ATC Amstelduin) Document Versie maart 2007 Meer informatie E-mail:

Nadere informatie

Colofon. Het overnemen uit deze publicatie is toegestaan, mits de bron duidelijk wordt vermeld.

Colofon. Het overnemen uit deze publicatie is toegestaan, mits de bron duidelijk wordt vermeld. Onderzoek digitale bezoekersparkeervergunning Burgwal Haarlem Maart 2011 Colofon Uitgave I&O Research Stationsplein 11 Postbus 563, 7500 AN Enschede Rapportnummer 2011/012 Datum Maart/2011 Opdrachtgever

Nadere informatie

Detacheren: werken bij een andere werkgever

Detacheren: werken bij een andere werkgever Detacheren: werken bij een andere werkgever Een oplossing voor de re-integratie van uw zieke werknemer Ik wil meer informatie Meer informatie vindt u op uwv.nl. U kunt ook contact opnemen met UWV Telefoon

Nadere informatie

1. Financieel verslag + overstap naar Argenta

1. Financieel verslag + overstap naar Argenta Aanwezig: Inge, Marijke, juf Greet, Dir. Veronique, meester Frederic, Peggy, Carine, Brita, Christian, Els, Katrien, Marie Paule, Dierderik, Isabel, An, Ghislaine, Marina, juf Sandra en Fabienne. Verontschuldigd:

Nadere informatie

Hoe? Zo! Bring Your Own Device (BYOD)

Hoe? Zo! Bring Your Own Device (BYOD) Hoe? Zo! Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Wat is BYOD? 4 3 Hoe kun je BYOD zinvol inzetten? 7 4 Wat zijn de consequenties van de invoering van BYOD? 10 5 Hoe werkt BYOD voor medewerkers? 14 6 Hoe kan ik BYOD

Nadere informatie

Bestuur Het opstellen van visie, missie en beleid

Bestuur Het opstellen van visie, missie en beleid Bestuur Het opstellen van visie, missie en beleid Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners Oudkerkhof 13b 3512 GH Utrecht tel. 030-2317511 mail: info@lsabewoners.nl web: www.lsabewoners.nl www.bewonersbedrijven.nl

Nadere informatie

E-mailmarketing whitepaper

E-mailmarketing whitepaper E-mail marketing E-mailmarketing whitepaper 1. Inleiding 3 2. Elementen in een mailing 4 3. Contentstrategie 5 4. Planning 7 5. Tips & Tricks 8 6. Statistieken 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document

Nadere informatie