TOPBEDRIJVEN UIT GROEISECTOREN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TOPBEDRIJVEN UIT GROEISECTOREN"

Transcriptie

1 TOPBEDRIJVEN UIT GROEISECTOREN (auteur: Paul Hermans) Inleiding Excelco laat toe de groei van de verschillende sectoren op te volgen. We selecteren enkele groeisectoren en een beloftevol aandeel uit elke sector. Uiteraard zijn er in de meeste sectoren meerdere topbedrijven, voor wie meer gespreid wil beleggen. En er zijn ook nog andere groeisectoren. Gemiddelde jaarlijkse omzetgroei ( ) Gemiddelde jaarlijkse winstmarge ( ) Onze keuze Oliediensten/Diensten olie & gas 23 % 15 % Fred.Olsen PC s, tablets, smartphones 13 % 12 % Microsoft Medische technologie 12 % 11 % Intuitive Surgical Luxegoederen 11 % 15 % Coach Auto-industrie 5 % 3 % Geen Groei is het belangrijkste voor een (beursgenoteerd) bedrijf. Maar men mag het belang van een voldoende nettowinstmarge niet onderschatten. Bedrijven met een nettowinstmarge van 10% en meer hebben meestal ook een hoge rentabiliteit. En dat is de basis van een goed bedrijf. Ook de terugbetalingscapaciteit (cashflow/schulden) moet voldoende zijn om moeilijke jaren goed door te komen. Excelco selecteert voor u topbedrijven die koopwaardig zijn!

2 2 Sector: Diensten olie & gas De olieproductie is over haar piek. De meeste privébedrijven hebben nog reserves voor ca. elf jaar. Dat maakt dat deze bedrijven permanent op zoek zijn naar nieuwe oliebronnen, die meestal diep onder de zeebodem liggen en hogere productiekosten meebrengen. De moeilijke zoek- en productieomstandigheden brengen opportuniteiten mee voor de gespecialiseerde toeleveranciers. Vroeger was boren een relatief eenvoudige klus die door de oliemajors uitbesteed werd. Naarmate er minder oliebronnen zijn en deze moeilijker toegankelijker zijn, is boren een specialisatie geworden. Bodemonderzoek, olieplatforms bouwen, diepzeeboren, verplaatsen van platforms en andere diensten worden aangeboden door hooggespecialiseerde toeleveranciers. Een relatief nieuwe techniek is het horizontaal boren, die ook gebruikt wordt om gas uit leisteen te halen. Men kan er verschillende kilometers verticaal mee boren om dan een boog te maken en horizontaal of schuin verticaal verder te gaan. Zo kan men nog olie halen uit bronnen die eerder niet meer toegankelijk waren. De olie-industrie wordt meer en meer afhankelijk van de brains van de oliedienstenbedrijven. Men verwacht dat vooral de big four Baker Hughes, Halliburton, Weatherford en Schlumberger - uit de nieuwe situatie voordeel uit zullen halen. Schlumberger wordt deels per prestatie betaald. Als het meer olie uit een bron kan halen dan contractueel aangegeven, dan krijgt het een extra-vergoeding. Soms participeert het oliedienstenbedrijf mee in de opbrengsten van de productie. Het toont aan dat knowhow en de bijhorende onderhandelingsmacht verschoven is van de oliemajors naar de grote oliedienstenbedrijven.

3 3 Halfjaarresultaten 2012 Omzet Winst Schlumberger + 19 % + 18 % Halliburton + 26 % + 9 % Fred.Olsen + 8 % + 6 % Robbins & Myers + 35 % + 19 % Petrofac + 20 % + 32 % Fugro + 14 % + 15 % Fred. Olsen Energy is een klein Noors oliedienstenbedrijf. Het bedrijf beschikt over acht boorplatforms en een dienstenplatform. Gemiddeld zijn ze verhuurd voor anderhalf jaar aan verschillende oliemaatschappijen. Het bedrijf is een royale dividendbetaler. Fred.Olsen Energy scoort zeer goed inzake winstmarge en rentabiliteit. Bovendien heeft het de hoogste productiviteit (omzet per werknemer).

4 4 Gemiddeld groeit de winst per aandeel met 20,64%, de omzet per aandeel met 10,32%, enz. Dit zijn de jaarlijkse gemiddelde groeicijfers van de laatste 6 jaar. Als we gezien de gunstige vooruitzichten van Fred.Olsen één jaar groei bij rekenen, dan bekomen we een schatting van de waarde over één jaar. De multiplicator is het aantal keer de winst per aandeel, de omzet per aandeel enz. waartegen het aandeel gemiddeld noteert. In dit geval gaat het om vrij lage coëfficiënten. Excelco berekent vier keer de waarde en neemt daarvan het gemiddelde. De geschatte waarde over één jaar is kr 348 tegenover een koers van kr 260 (sept. 2012). Het aandeel noteert dus tegen 75% van zijn geschatte waarde over één jaar. Of nog de onderwaardering (het opwaarts potentieel) is 25%. De beurskoers bevindt zich soms boven en soms onder de waarde. Als dat laatste het geval is, is het aandeel koopwaardig, mits de vooruitzichten goed zijn!

5 5 Sector: PC s, tablets & smartphones Traditionele pc's (Dell, HP) worden deels vervangen door tablets en ultrabooks (Apple, Microsoft, Samsung) Tablets worden straks in alle scholen en gezinnen gebruikt, een gigantische en groeiende markt Voor smartphones en tablets is een ecosysteem onontbeerlijk: hardware, software plus applicaties Schrijvers van applicaties hebben een voorkeur voor de meest gebruikte systemen zoals Apple, Android en Windows 8 Apple, Microsoft en Google hebben een eigen ecosysteem, RIM in mindere mate RIM (Blackberry) is in vertraging met een nieuw eigen systeem, Microsoft komt met de Surface Samsung wedt zowel op Android als op Windows 8, Nokia gebruikt enkel Windows 8 Apple bouwt een juridische beschermmuur (tegen Samsung) via zijn patenten Microsoft komt later in de markt, maar met een eigen herkenbaar systeem en deels in alliantie met Nokia Apple is de innovator, Microsoft volgt de evolutie! De nettowinstmarge van Microsoft (bijna 35%) is fenomenaal hoog, maar de groei (de grootte van het ballonnetje) is het hoogst bij Apple. Doro is het meest efficiënte bedrijf (het bovenste ballonnetje) met een verhouding van omzet tot totale activa van meer dan 150%. De kleur (groen, rood) geeft de goede of slechte vooruitzichten weer. Apple is veruit het beste bedrijf, maar de koers van Apple weerspiegelt stilaan de hoge waarde van het bedrijf. Microsoft is daarentegen duidelijk ondergewaardeerd.

6 6 Microsoft is een gediversifieerd bedrijf met activiteiten in software, online services en entertainment. In 2010 maakte software ongeveer 84% van de omzet uit. Hieronder valt het operating systeem Windows (30% van de verkopen), Office en Servers & Tools. Entertainment is goed voor 13% van de verkopen. Online Services maken slechts 3% uit. Microsoft diversifieert zijn productengamma, o.a. via activiteiten in cloud computing met Windows Azure, dat computertoepassingen en capaciteit aanbiedt. De spelconsole Xbox met Kinect, gebaseerd op lichaamsbeweging, is innovatief. Deze divisie groeit snel. In 2011 werd Skype gekocht voor 8,5 miljard dollar. Skype maakt bellen via internet mogelijk. Het is de bedoeling dat Skype Microsoft-producten, zoals de Xbox en de Windows Phone gaat ondersteunen. Eind 2012 verschijnt Microsoft's eigen tablet, de Surface. De Surface heeft een cover die als toetsenbord kan dienen. Voor het gebruik om data in te voeren is dat een pluspunt. Andere tablets dienen hoofdzakelijk om data te lezen. De Surface zal als uitstalraam voor Windows 8 dienen. Eigenlijk wordt de Surface gepositioneerd tussen de huidige tablets en de laptops. Daarmee richt Microsoft zich deels tot een ruimer publiek dan dat van de ipad. Het softwarebedrijf gaat nu de concurrentie aan met zijn vroegere hardwarepartners Lenovo, Acer, HP en Dell. Tegelijk bindt het de strijd aan met Apple. Dat is een fundamentele strategiewijziging. Microsoft kan het zich niet permitteren om op de markt van tablets afwezig te blijven. In de bedrijven, waar Microsoft domineert met Windows, heeft de tablet en de smartphone zijn intrede gedaan. Werknemers brengen hun eigen toestellen mee en gebruiken die, zonder toestemming van de IT-afdeling. Dat is een fundamentele bedreiging voor de dominantie van Windows. En Windows is de core-business van Microsoft! Windows 8 heeft zijn intrede gedaan. Niet alleen Nokia maar ook Samsung gebruikt het als besturingssysteem voor smartphones. Terwijl de winst per aandeel verdubbelde halveerde de K/W-verhouding!

7 7 De evolutie van de winstmarge en de rentabiliteit vallen samen!

8 8 Sector: Luxegoederen Technische know-how is fundamenteel en zorgt voor afgesloten markt (oligopolies) Dollargevoelig: inkomsten grotendeels in dollar, kosten in lokale munt Sector groeit veel sneller dan de wereldeconomie vooral Burberry, Coach en Hermès Sector presteert op LT beter dan het beursgemiddelde Winsten uit harde luxegoederen (juwelen, horloges) zijn meer cyclisch Verkoop in het Verre Oosten en aan Japanse en Chinese toeristen belangrijk Namaak is een plaag Zeer hoge gemiddelde nettowinstmarge en rentabiliteit (Coach, Hermès, Richemont) Coach was de beste over de ganse periode en heeft een zeer hoge rentabiliteit Burberry presteerde het beste in 2011 De K/W-verhoudingen zijn meestal beduidend hoger dan gemiddeld

9 9 Halfjaarresultaten 2012 Omzet Winst Burberry + 11 % 0 % Hermès + 22 % - 43 % Luxottica + 15 % + 23 % LVMH + 26 % + 20 % Richemont + 24 % + 20 % Tiffany & Co + 4 % + 2 % Coach is één van de grootste verkopers van luxegoederen in de VS. Het is één van de meest bekende merken in de VS. Het neemt ook een belangrijke plaats in op de belangrijke Japanse markt en het is aanwezig in de groeimarkt China. Het maakt handtassen en accessoires van hoge kwaliteit. De producten zijn zeer goed gemaakt en attractief geprijsd. Twee derde van de omzet komt van handtassen en lederen artikelen, voor mannen en vrouwen. Sieraden en accessoires zorgen voor 27% van de omzet en andere producten voor 7%. Directe verkoop aan de consument zorgt voor het grootste deel van de omzet. De verkoop gebeurt vooral via eigen winkels en internet. Daarnaast gebeurt de verkoop via indirecte kanalen zoals taxvrije winkels in 18 landen. De directe verkoop zorgt voor een zeer hoge winstmarge omdat de distributiemarge in het bedrijf blijft. Het directe contact met de klant bevordert ook de klantentrouw. De productie wordt volledig uitbesteed. Dat is de tweede factor die de hoge winstmarge verklaart. De productie gebeurt in vele landen waaronder de VS, Hong Kong, India, Vietnam, Taiwan en Peru. De grootste producent zorgt voor 16% van het aantal producten. Coach heeft een groot geautomatiseerd distributiecentrum van 85 ha in Florida van waaruit de goederen verscheept worden naar de winkels en verdelers. In Shanghai is er een Aziatisch distributiecentrum, dat in bezit is en gemanaged wordt door een derde. Zo worden weer kosten bespaard.

10 10 Met een gemiddelde omzetgroei van 15% en een nettowinstmarge van ver boven de 20% presteert Coach uitzonderlijk goed. Ook wat betreft omloopsnelheid van het totaal actief is Coach de beste in zijn sector. Dat resulteert in een fenomenale rentabiliteit van het eigen vermogen van gemiddeld 45 procent.

11 11 Sector: Medische technologie Tussen 1998 en 2005 kende de sector voor medische uitrusting zoals pacemakers en stents een snelle expansie. De patiënten moeten tegenwoordig een groter deel van de kosten dragen, wat leidt tot een vertraging in de vraag. Ziekenhuizen zijn niet bereid veel meer te betalen voor een nieuw product als dat maar kleine verbeteringen bevat. En dat is dikwijls het geval. De Amerikaanse FDA eist voor haar goedkeuring klinische proeven als bewijs voor de meest riskante implantaten. Voor minder riskante moet aangetoond worden dat het nieuwe vergelijkbaar is met iets dat al bestaat. De recente heisa rond lekkende borstimplantaten van een Franse firma noodzaakt een strengere regulering. Ook in VS zijn er heel wat problemen met implantaten. Een recente enquête bij leidinggevenden van hospitalen in de VS toont aan dat chirurgische ingrepen staan voor 20% tot 40% van de kosten van een ziekenhuis, maar dat 68% van de inkomsten gerelateerd zijn aan chirurgie. (bron: website Intuitive Surgical). Ziekenhuizen investeren uiteraard in apparatuur die omzet creëert. De medische technologie is een groeisector, met een gemiddelde groei van meer dan 10% per jaar. De gemiddelde nettowinstmarge in de sector is hoog. De sector is zeer recessiebestendig. Ook in het crisisjaar 2009 namen de verkopen toe. De klanten zijn ziekenhuizen en medische centra. De toenemende veroudering van de bevolking doet het aantal ingrepen stijgen. Nieuwe medische technologie die beter en sneller werkt is voor de ziekenhuizen een zegen. Ze bespaart kosten, vermindert complicaties en doet de ontvangsten toenemen. Het relatief kleine Intuitive Surgical uit de VS is een snelle groeier en een op alle vlakken excellent bedrijf! Ook Varian en Stratec zijn excellente bedrijven. Halfjaarresultaten 2012 Omzet Winst Stratec + 20 % + 5 % Intuitive Surgical + 27 % + 34 % Smith & Nephew + 3 % + 2 % Varian + 8 % + 9 %

12 12 Intuitive Surgical is de globale technologieleider in robot-geassisteerde "minimaal invasieve" - chirurgie (MIS). Het bedrijf biedt met het da Vinci Surgical System superieure visualisatie, verbeterde beweeglijkheid, grotere precisie en ergonomisch comfort. Met het da Vinci systeem kunnen chirurgen zelfs complexe ingrepen uitvoeren, zoals open-hart chirurgie. Het is een nieuwe generatie in de chirurgische systemen. Het systeem werd eind 2010 gebruikt in 1450 hospitalen. Einde 2011 was dat al Meer dan 20% van de omzet komt van buiten de VS. De terugkerende (recurring) omzet uit onderhoud, support 24/7 en opleidingen bedraagt 56% van de totale omzet. De omzet groeide over 5 jaar met gemiddeld 40% per jaar. Ook de andere waardebepalende factoren laten een uitzonderlijke groei zien! Alleen bij de absolute topbedrijven zien we zo n mooie grafieken.

13 13 Conclusies Onze portefeuille bevat bedrijven met een gemiddelde nettowinstmarge van 26,4%, een gemiddelde rentabiliteit over het eigen vermogen van 36,9% en een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 13,2%! Dat zijn buitengewone resultaten. Hoe evolueerde de totale omzet van onze geselecteerde bedrijven en de gemiddelde beurskoersen van de aandelen? Deze portefeuille kende een dip in , maar inmiddels staan de koersen veel hoger dan in 2006! (cijfers sept. 2012) Naarmate de beurkoers en/of de waarde evolueert zal het advies automatisch aangepast worden! U kan uw eigen selectie bewaren. P.S. Op analoge wijze kan iedereen op zijn/haar maat een portefeuille samenstellen. Bovenstaande portefeuille is beperkt in zijn samenstelling en wordt enkel als voorbeeld gebruikt. Resultaten uit het verleden zijn uiteraard geen garantie voor de toekomst, maar bieden wel een houvast om de kwaliteit van de bedrijven te beoordelen.

TOPBEDRIJVEN UIT GROEISECTOREN

TOPBEDRIJVEN UIT GROEISECTOREN TOPBEDRIJVEN UIT GROEISECTOREN (november 2012 - auteur: Paul Hermans) Inleiding Excelco laat toe de groei van de verschillende sectoren op te volgen. We selecteren enkele groeisectoren en een beloftevol

Nadere informatie

Beleggen in excellente bedrijven

Beleggen in excellente bedrijven Beleggen in excellente bedrijven uit groeisectoren en -landen Paul Hermans - 5 oktober 2013 Apple Google Microsoft Samsung Genkersteenweg 388 B-3500 Hasselt T + 32 11 23 25 13 E info@excelco.be W www.excelco.be

Nadere informatie

Beleggen in excellente bedrijven

Beleggen in excellente bedrijven Beleggen in excellente bedrijven uit groeisectoren en -landen Paul Hermans 16 november 2013 Apple Google Microsoft Samsung Genkersteenweg 388 B-3500 Hasselt T + 32 11 23 25 13 E info@excelco.be W www.excelco.be

Nadere informatie

Beleggen in topbedrijven uit groeisectoren. VFB Trefpunt Gent 13 mei 2014 Paul Hermans

Beleggen in topbedrijven uit groeisectoren. VFB Trefpunt Gent 13 mei 2014 Paul Hermans Beleggen in topbedrijven uit groeisectoren VFB Trefpunt Gent 13 mei 2014 Paul Hermans Retail: stagnerende sector met lage marges Retailers hebben het moeilijk. Toenemende bestellingen via internet vragen

Nadere informatie

BELEGGEN IN EXCELLENTE BEDRIJVEN UIT GROEISECTOREN

BELEGGEN IN EXCELLENTE BEDRIJVEN UIT GROEISECTOREN BELEGGEN IN EXCELLENTE BEDRIJVEN UIT GROEISECTOREN auteur: Paul Hermans 27 april 2013 Beleggers zijn zich meer dan ooit bewust van de risico s. Veilig beleggen met uitzicht op een goed rendement is moeilijker

Nadere informatie

Smartphone Onderzoek OTYS Recruiting Technology

Smartphone Onderzoek OTYS Recruiting Technology Smartphone Onderzoek OTYS Recruiting Technology Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Uitkomst enquête... 4 Conclusie.... 9 2 Inleiding Inleiding Een smartphone is een mobiele telefoon

Nadere informatie

excelco GRATIS Excelco selecteert de beste aandelen uit groeisectoren Beleg nu met evenveel kennis van zaken als Warren Buffett!

excelco GRATIS Excelco selecteert de beste aandelen uit groeisectoren Beleg nu met evenveel kennis van zaken als Warren Buffett! excelco Excelco selecteert de beste aandelen uit groeisectoren Excelco 4u GRATIS op proef? surf naar www.excelco.be Beleg nu met evenveel kennis van zaken als Warren Buffett! Excelco, uw online beleggingspartner

Nadere informatie

Omarm BYOD in je bedrijf. MFP: Spin in het bedrijfsweb - Privacynaïviteit is passé! - Verwachte groei aan ICT-bestedingen

Omarm BYOD in je bedrijf. MFP: Spin in het bedrijfsweb - Privacynaïviteit is passé! - Verwachte groei aan ICT-bestedingen Omarm BYOD in je bedrijf MFP: Spin in het bedrijfsweb - Privacynaïviteit is passé! - Verwachte groei aan ICT-bestedingen 38 OFFICEMAGAZINE.NL NUMMER 1-2014 SERVICE & SUPPORT DOCUMENT&ICT SOLUTIONS Omarm

Nadere informatie

H&M is een topbedrijf. Alle waardebepalende factoren vertonen een stijgende tendens.

H&M is een topbedrijf. Alle waardebepalende factoren vertonen een stijgende tendens. Bedrijfsrapport H&M is een Zweeds kledingbedrijf met meer dan 3.000 winkels in 48 markten. H&M mikt op dames- en tienerkleding en op lingerie en accessoires. Buiten het merk H&M zijn er de merken COS,

Nadere informatie

Altijd en overal online?

Altijd en overal online? Altijd en overal online? Smartphone Tablet E-Reader Netbook Notebook Chromebook Smartphones Bekende merken en types: Apple iphone 4 Samsung Galaxy S II HTC Desire HD Blackberry bold Steeds minder: Nokia

Nadere informatie

De mobiele werknemer. / future ready / De mobiele werknemer

De mobiele werknemer. / future ready / De mobiele werknemer De mobiele werknemer Zakelijk succes ligt letterlijk in de handen van uw werknemers, in de vorm van de IT die zij elke dag gebruiken. Als u uw medewerkers niet de oplossingen biedt die uw organisatie vooruit

Nadere informatie

BeCloud. Belgacom. Cloud. Services.

BeCloud. Belgacom. Cloud. Services. Cloud Computing Steven Dewinter Steven.Dewinter@belgacom.be February 13 th, 2012 Cloud computing is niet nieuw. Het is een evolutie, geen revolutie! Personal Computer, Tekstverwerker, Rekenblad, MS DOS,..

Nadere informatie

BELEGGEN IN HET AMAZON VAN 10 JAAR GELEDEN

BELEGGEN IN HET AMAZON VAN 10 JAAR GELEDEN BELEGGEN IN HET AMAZON VAN 10 JAAR GELEDEN VALUE JAGERS JD.com (Nasdaq: JD) E-commerce is een van de snelst groeiende sectoren in onze economie. We kopen steeds meer online. Om te winkelen gaan we steeds

Nadere informatie

Introductie Workshop. Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be

Introductie Workshop. Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be Introductie Workshop Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be Introductie in Android & Windows 8 Inhoud: DEEL 1: ANDROID Wat is het en hoe er mee werken? DEEL 2: WINDOWS 8 Wat zijn

Nadere informatie

Happening - VFB. Auteur: Paul Hermans. Directeur Excelco. Datum: April 2014. Contact: info@excelco.be 011/23.25.13. excelco

Happening - VFB. Auteur: Paul Hermans. Directeur Excelco. Datum: April 2014. Contact: info@excelco.be 011/23.25.13. excelco Happening - VFB Auteur: Paul Hermans Directeur Excelco Datum: April 2014 Contact: info@excelco.be 011/23.25.13 excelco 2 Top 5-sterrenbedrijven 1 Vijf kengetallen 3 1.1 Nettowinstmarge 3 1.2 Groei 4 1.3

Nadere informatie

Introductie Workshop

Introductie Workshop Introductie Workshop Introductie in Android & Windows 8 Inhoud: DEEL 1: WINDOWS 8.1 Wat zijn de belangrijkste veranderingen? DEEL 2: ANDROID Wat is het en hoe er mee werken? Inhoud DEEL 1: WINDOWS 8.1

Nadere informatie

NOTA. Inhoud. Stuurgroep Informatica 2014-12-09. ICT-Richtlijn

NOTA. Inhoud. Stuurgroep Informatica 2014-12-09. ICT-Richtlijn FACULTEIT THEOLOGIE EN RELIGIEWETENSCHAPPEN SINT-MICHIELSSTRAAT 4 BUS 3100 3000 LEUVEN DATUM C.C. 2014-12-09 NOTA TAL BLZ. ICT-Richtlijn Aanvullend aan de universitaire gedragslijn 1, waar elk personeelslid

Nadere informatie

Inhoud. Wat is Power BI?... 3. Voorbeelden gemaakt met Power BI... 4. Beginnen met Power BI... 6. Werkruimte uitleg... 7

Inhoud. Wat is Power BI?... 3. Voorbeelden gemaakt met Power BI... 4. Beginnen met Power BI... 6. Werkruimte uitleg... 7 Inhoud Wat is Power BI?... 3 Voorbeelden gemaakt met Power BI... 4 Beginnen met Power BI... 6 Werkruimte uitleg... 7 Naar een dashboard in 3 stappen... 8 Stap 1: Gegevens ophalen... 8 Stap 2: Rapport maken...

Nadere informatie

Mobiel werken. 15.12.10 Mobiel Werken Sven Moreels 1

Mobiel werken. 15.12.10 Mobiel Werken Sven Moreels 1 Mobiel werken 15.12.10 Mobiel Werken Sven Moreels 1 Inhoud: Definitie van Mobiel werken Wat heb je nodig om mobiel te werken? Historiek mobiele connecties Historiek van de toestellen Operating systems

Nadere informatie

Cloud Computing. Bart van Dijk

Cloud Computing. Bart van Dijk Cloud Computing Bart van Dijk (b.van.dijk@hccnet.nl) Cloud Computing Wat is Cloud Computing, en waarom Geschiedenis Cloud Computing Techologie Service modellen Voor en nadelen Cloud Computing voor consumenten

Nadere informatie

Uitgebreide apparaatconnectiviteit

Uitgebreide apparaatconnectiviteit 3-poorts-USB 3.0-hub voor laptops en op Windows gebaseerde tablets plus een snellaadpoort en apparaatstandaard StarTech ID: ST4300U3C1 De ST4300U3C1 3-poorts-USB 3.0-hub breidt de connectiviteit van uw

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken in de praktijk

Het Nieuwe Werken in de praktijk Het Nieuwe Werken in de praktijk Business cases en ervaringen Jan van der Meij Geert Wirken 4 april 2012 Inhoud Wat is Het Nieuwe Werken? Bring Your Own Device Cloud Computing Business cases Afronding

Nadere informatie

M IMPROVING YOUR BUSINESS MOBILITY Mobistar Juni 1 2012. Hoe kiest u de juiste gsm voor uw bedrijf? UW ONDERNEMING alle krachten gebundeld

M IMPROVING YOUR BUSINESS MOBILITY Mobistar Juni 1 2012. Hoe kiest u de juiste gsm voor uw bedrijf? UW ONDERNEMING alle krachten gebundeld M IMPROVING YOUR BUSINESS MOBILITY Mobistar Juni 1 2012 Hoe kiest u de juiste gsm voor uw bedrijf? UW ONDERNEMING alle krachten gebundeld 2 De mobiele trends: een wereld in verandering Groot of klein,

Nadere informatie

Office 365. Auteur: Roy Scholten Datum: 9/11/2015 Versie: 1.3 OPENICT B.V.

Office 365. Auteur: Roy Scholten Datum: 9/11/2015 Versie: 1.3 OPENICT B.V. Office 365. Auteur: Roy Scholten Datum: 9/11/2015 Versie: 1.3 Over Open ICT De afgelopen jaren zijn de technische ontwikkelingen snel gegaan, de typemachine is vervangen door de tablet. De ontwikkelingssnelheid

Nadere informatie

Besparingsvoorbeelden voor MKB met glasvezel. Rekenvoorbeeld 1

Besparingsvoorbeelden voor MKB met glasvezel. Rekenvoorbeeld 1 Besparingsvoorbeelden voor MKB met glasvezel Rekenvoorbeeld 1 Ieder bedrijf beschikt tegenwoordig over een e-mail server. E-mail op smart Phones en tablets wordt steeds populairder en belangrijker maar

Nadere informatie

OP ZOEK NAAR HET BESTE BEDRIJF VAN NEDERLAND

OP ZOEK NAAR HET BESTE BEDRIJF VAN NEDERLAND OP ZOEK NAAR HET BESTE BEDRIJF VAN NEDERLAND (auteur Paul Hermans november 2012) Inleiding Excelco kent aan elk bedrijf 0 tot 5 sterren toe op basis van het behalen van de volgende waarde voor vijf ratio

Nadere informatie

Dell Venue 11Pro. Met Windows 8.1: voor een soepele, veelzijdige pc-ervaring. Veelzijdige productiviteit

Dell Venue 11Pro. Met Windows 8.1: voor een soepele, veelzijdige pc-ervaring. Veelzijdige productiviteit Dell Venue 11Pro Met Windows 8.1: voor een soepele, veelzijdige pc-ervaring. Veelzijdige productiviteit Met een mobiel toetsenbord op volledige grootte en een desktopdockingstation, kunt u eenvoudig schakelen

Nadere informatie

Biedt de revival kansen of is het een hype? Dag van de Belegger, 26 november 2011

Biedt de revival kansen of is het een hype? Dag van de Belegger, 26 november 2011 Technologieaandelen Biedt de revival kansen of is het een hype? Dag van de Belegger, 26 november 2011 Pieter Bailleul Product & Marketing Manager Benelux 2011 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Wie Arthur Kerckhaert Akkerbouwer Artagri AppsforFarming

Wie Arthur Kerckhaert Akkerbouwer Artagri AppsforFarming Wie Arthur Kerckhaert Akkerbouwer Artagri AppsforFarming Welkom! Arthur Kerckhaert Wat Apps voor de agrarische sector Slimme oplossingen bieden adhv data Waar Nederland en internationaal Presentatie Smartphones

Nadere informatie

De Exact MKB Cloud Barometer: Kansen in de Cloud voor het MKB. Peter Vermeulen Pb7 Research i.o.v. Exact

De Exact MKB Cloud Barometer: Kansen in de Cloud voor het MKB. Peter Vermeulen Pb7 Research i.o.v. Exact De Exact MKB Cloud Barometer: Kansen in de Cloud voor het MKB Peter Vermeulen Pb7 Research i.o.v. Exact Veldwerk Doel van de Exact MKB Cloud Barometer Hoeveel waarde haalt het MKB uit de cloud? Hoe kunnen

Nadere informatie

Callon Petroleum Co. TIP 2:

Callon Petroleum Co. TIP 2: TIP 2: Callon Petroleum Co. Beurs New York Stock Exchange Land Verenigde Staten Ticker Symbol CPE ISIN Code US13123X1028 Sector Energy Independent Oil & Gas Callon Petroleum (CPE) is een Amerikaans bedrijf

Nadere informatie

Country factsheet - April 2016. België

Country factsheet - April 2016. België Country factsheet - April 2016 België Inhoud Inleiding 3 Wat kopen de Belgische klanten online? 4 Populaire betaalmethodes 4 Populaire leveringsmethodes 5 Populaire online platformen 5 Over de grenzen

Nadere informatie

Maak het leven eenvoudiger met de Speciale prijs online -catalogus van Dell voor het onderwijs

Maak het leven eenvoudiger met de Speciale prijs online -catalogus van Dell voor het onderwijs Bespaar tijd en geld Met de Speciale prijs online * -catalogus van Dell voor het onderwijs Maak het leven eenvoudiger met de Speciale prijs online -catalogus van Dell voor het onderwijs Nooit meer urenlang

Nadere informatie

WAAROM OFFICE 365 BINNEN ZORG?

WAAROM OFFICE 365 BINNEN ZORG? WAAROM OFFICE 365 BINNEN ZORG? SOCIAAL INTRANET EN DIGITALE WERKPLEK VOOR DE ZORGVERLENER Office 365 is een veilig platform die als dienst afgenomen kan worden en bijvoorbeeld ingezet kan worden als Digitale

Nadere informatie

#kpnjaarcijfers2011. Eelco Blok CEO KPN Eric Hageman CFO KPN a.i.

#kpnjaarcijfers2011. Eelco Blok CEO KPN Eric Hageman CFO KPN a.i. #kpnjaarcijfers2011 Eelco Blok CEO KPN Eric Hageman CFO KPN a.i. #hoofdpunten Turbulent 2011 Financiële doelen grotendeels gehaald Strategie neergezet voor komende jaren Internationaal gaat heel goed Nederland

Nadere informatie

Care IS klantbijeenkomst. Hotel Van der Valk oktober 2015

Care IS klantbijeenkomst. Hotel Van der Valk oktober 2015 Care IS klantbijeenkomst Hotel Van der Valk oktober 2015 Welkom Wij heten u van harte welkom in Van der Valk Hotel 2 Programma 19.00 uur Ontvangst 19.30 uur Opening 19.40 uur Chinese groeivertraging 20.00

Nadere informatie

10.000. Rotterdam. Washington DC London Amsterdam. Tokyo Singapore Miami Sydney. Frankfurt Moscow. Datacenters wereldwijd

10.000. Rotterdam. Washington DC London Amsterdam. Tokyo Singapore Miami Sydney. Frankfurt Moscow. Datacenters wereldwijd i i 6 Verdeeld over zes continenten 16 Datacenters wereldwijd 10.000 Servers wereldwijd Rotterdam Washington DC Los Angeles Johannesburg London Amsterdam Frankfurt Moscow Tokyo Singapore Warsaw Hong Kong

Nadere informatie

APPLE: seinen op groen voor de iwatch

APPLE: seinen op groen voor de iwatch Bright Index Q2 14 door Tonie van Ringelestijn leestijd: 8 min Hoe hebben de grote techbedrijven afgelopen kwartaal gepresteerd? Wie zijn de winnaars en verliezers tot nu toe in 2014? En wat zegt dat allemaal

Nadere informatie

Technologie: Winner takes all?

Technologie: Winner takes all? Technologie: Winner takes all? ING Investment Office Amsterdam, April 2016 Winner takes all? In steeds meer deelgebieden binnen de technologie staat er één winnaar op, die een steeds groter deel van de

Nadere informatie

Agenda 26-4-2009. Wat zijn de gevolgen van Cloud en Gridcomputing voor de gebruikersorganisatie en de beheersfunctie.

Agenda 26-4-2009. Wat zijn de gevolgen van Cloud en Gridcomputing voor de gebruikersorganisatie en de beheersfunctie. Wat zijn de gevolgen van Cloud en Gridcomputing voor de gebruikersorganisatie en de beheersfunctie. John Lieberwerth Agenda Even voorstellen Cloud Computing De tien Plagen Gebruikersorganisatie en ICT

Nadere informatie

Farmacijfers 2016 België, een groeiende farmahub

Farmacijfers 2016 België, een groeiende farmahub Farmacijfers 2016 België, een groeiende farmahub 2016 in een oogopslag Groeiende en 1 2016 was opnieuw een bijzonder jaar voor de farmaceutische sector in België. Ons land versterkte haar positie als speler

Nadere informatie

Farmacijfers 2016 België, een groeiende farmahub

Farmacijfers 2016 België, een groeiende farmahub Farmacijfers 2016 België, een groeiende farmahub 2016 in een oogopslag 2016 was opnieuw een bijzonder jaar voor de farmaceutische sector in België. Ons land versterkte haar positie als speler van wereldformaat

Nadere informatie

Inhoud: Inleiding Paragraaf 1.1 Blz 2. Inleiding Paragraaf 2.2 Blz 3. Opgroeien met computers Blz 4,5,6. Computers op school Blz 7.

Inhoud: Inleiding Paragraaf 1.1 Blz 2. Inleiding Paragraaf 2.2 Blz 3. Opgroeien met computers Blz 4,5,6. Computers op school Blz 7. Inhoud: Inleiding Paragraaf 1.1 Blz 2. Inleiding Paragraaf 2.2 Blz 3. Opgroeien met computers Blz 4,5,6 Computers op school Blz 7. De toekomst en de pc Blz 8, 9 Nawoord Blz 10. Inleiding Paragraaf 1.1

Nadere informatie

Country factsheet - Oktober 2013. De Verenigde Staten

Country factsheet - Oktober 2013. De Verenigde Staten Country factsheet - Oktober 2013 De Verenigde Staten De Verenigde Staten zijn reeds lang nummer één op de international e-commercemarkt. Eind 2013 zal hen dat waarschijnlijk 193,3 miljard euro aan inkomsten

Nadere informatie

Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what? Keuzes maken

Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what? Keuzes maken Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what?. Keuzes maken Wanneer je een computer wilt aanschaffen denk je tegenwoordig niet meteen meer aan de desktop. De desktop is een "grote"

Nadere informatie

IGEL; Cloud Sourcing Een nieuw werkterrein voor Thin Clients

IGEL; Cloud Sourcing Een nieuw werkterrein voor Thin Clients Persbericht IGEL; Cloud Sourcing Een nieuw werkterrein voor Thin Clients Igel beschouwt cloud computing als een kernelement in een nieuwe golf van outsourcing, een golf waarvan vooral het MKB zal gaan

Nadere informatie

Country factsheet - September 2013. Frankrijk

Country factsheet - September 2013. Frankrijk Country factsheet - September 2013 Frankrijk Frankrijk is een van de grootste e-commercemarkten ter wereld, met een enorm groeipotentieel. Wereldwijd staat het land op de 6e plaats en in Europa zijn alleen

Nadere informatie

Gewone Algemene Vergadering 2014 SGS

Gewone Algemene Vergadering 2014 SGS Gewone Algemene Vergadering 2014 SGS 1 Executive summary Executive summary Verwerving van 15% van SGS voor 2 miljard Investering sluit aan bij de strategie van GBL en voldoet aan haar strategische en financiële

Nadere informatie

Even kijken waar wij staan?

Even kijken waar wij staan? Even kijken waar wij staan? Het is nieuw omarmen of verwerpen? Het is wel een beetje eng! Ik heb geen zin om via Facebook te vernemen dat iemand een moeilijke stoelgang heeft. Privé is Privé en dat blijft

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT: BESI

ONDERZOEKSRAPPORT: BESI RISICO BELEGGING: 8/10 Succesvol én veilig beleggen www.succesvolen-veiligbeleggen.com Hamish Maertens ONDERZOEKSRAPPORT: BESI Het aandeel BESI heeft al heel wat volatiliteit ondergaan, maar is het koopwaardig?

Nadere informatie

Veelgestelde vragen INHOUDSOPGAVE

Veelgestelde vragen INHOUDSOPGAVE Veelgestelde vragen INHOUDSOPGAVE Apparaat Algemeen 1. Wat is de positionering van de S3? 2. Wat meet de S3 Scanner? 3. Wat is het verschil tussen de S2 Everest en de S3? 4. Waaruit bestaat de S3 Scanner-eenheid

Nadere informatie

Technische analyse kan in verschillende soorten grafieken gebruikt worden om trends en trendwijzigingen

Technische analyse kan in verschillende soorten grafieken gebruikt worden om trends en trendwijzigingen Woord Vooraf 7 8 Woord vooraf In tegenstelling tot de fundamentele analyse, waar vooral naar de waarde van een aandeel wordt gezocht, staat bij de technische analyse van aandelen de koers centraal. Wanneer

Nadere informatie

Auteur: Paul Hermans. Directeur Excelco. Datum: 4 oktober 2014. Contact: info@excelco.be 011/23.25.13. excelco

Auteur: Paul Hermans. Directeur Excelco. Datum: 4 oktober 2014. Contact: info@excelco.be 011/23.25.13. excelco Auteur: Paul Hermans Directeur Excelco Datum: 4 oktober 2014 Contact: info@excelco.be 011/23.25.13 excelco 2 Groeibedrijven in 2014 1 Beleggen in de beste bedrijven 3 1.1 De vijf kengetallen 3 1.2 Belang

Nadere informatie

Het verhaal achter i3d.net

Het verhaal achter i3d.net Het verhaal achter i3d.net i3d.net in getallen 16 10.000 28.500 435 Datacenters wereldwijd Op zes continenten Servers wereldwijd Kilometer glasvezel Gigabit/s netwerk capaciteit Groei in getallen 42 15.000

Nadere informatie

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer 01/05 Websites Nederland over Mobile marketing Mabelie Samuels internet marketeer 02/05 Mobile marketing Kunt u zich uw eerste mobiele telefoon nog herinneren? Die van mij was een Motorola, versie onbekend,

Nadere informatie

Verras uw business-collega s met een IT-sixpack

Verras uw business-collega s met een IT-sixpack Hybride-cloudaanpak Verras uw business-collega s met een IT-sixpack De CIO staat steeds meer onder druk: enerzijds vragen uw businesscollega s een s nellere en meer flexibele dienstverlening, anderzijds

Nadere informatie

Kostenverlaging voor IT-beveiliging

Kostenverlaging voor IT-beveiliging Het effect van effectievere beveiliging van endpoints, betere prestaties en een geringere belasting Als gevolg van het voortdurende streven naar meer productiviteit en kosteneffectiviteit, wordt ondernemingen

Nadere informatie

DIGITAL HEALTH. Waar consumententechnologie en traditionele gezondheidszorg elkaar raken. Frederieke Jacobs

DIGITAL HEALTH. Waar consumententechnologie en traditionele gezondheidszorg elkaar raken. Frederieke Jacobs Frederieke Jacobs Themabijeenkomst Big Data - FHI, federatie van technologiebranches 15 oktober 2015 DIGITAL HEALTH Waar consumententechnologie en traditionele gezondheidszorg elkaar raken WAAROM GROEIT

Nadere informatie

Apple vs Android. Vincent van der Does Mark Lanting

Apple vs Android. Vincent van der Does Mark Lanting Apple vs Android Vincent van der Does Mark Lanting Inhoud 1. Apple en Android in het kort 2. Vergroting en contrast 3. Spraakondersteuning 4. App Store en Play Store 5. Wat kost dat? 6. Vragen Waarom Android

Nadere informatie

Booking.com ontweek 715 miljoen euro aan belasting in de EU.

Booking.com ontweek 715 miljoen euro aan belasting in de EU. ontweek 715 miljoen euro aan belasting in de EU. Authors: Paul Tang S&D Groep Europees Parlement, rapporteur van voorstellen voor een gemeenschappelijke winstbelasting Henri Bussink Projectmedewerker Nederlandse

Nadere informatie

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 2 Inleiding Lancom biedt haar klanten reeds sinds 2007 de mogelijkheid om te gaan werken van uit een Cloud model waarbij de servers in een datacenter van Lancom

Nadere informatie

7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren

7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren 7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren 7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren Win meer tijd Je vraagt je soms wel eens af of je nog aan werken toekomt. Die

Nadere informatie

Welkom. Christophe Limpens. Solution Consultancy Manager

Welkom. Christophe Limpens. Solution Consultancy Manager Welkom Christophe Limpens Solution Consultancy Manager Veranderende tijden For internal use only. Select your 'R' level. De huidige taal van onze klanten CLOUD Disaster Recovery MAART OKTOBER DECEMBER

Nadere informatie

De professional onderweg

De professional onderweg De professional onderweg Zakelijk succes ligt letterlijk in de handen van uw werknemers, in de vorm van de IT die zij elke dag gebruiken. Als u uw medewerkers niet de oplossingen biedt die uw organisatie

Nadere informatie

Zarafa Email en Agenda

Zarafa Email en Agenda Pagina 1 van 6 Zarafa Email en Agenda Altijd en overal kunnen beschikken over je email, een up-to-date agenda en al je contactpersonen? Direct een mailtje terug kunnen sturen? Een nieuwe afspraak kunnen

Nadere informatie

TECHNOLOGIE BLUETOOTH

TECHNOLOGIE BLUETOOTH telefoon zelf; maar de koppeling voorwaarden tussen de telefoon en de Renaultsysteem, die niet volledig functioneel is en een veilige werking (automatische holdon functie, toon generatie voor vocale servers,

Nadere informatie

De impact van de mobiele cloud

De impact van de mobiele cloud De impact van de mobiele cloud online strategie 16 aug 2012 Radi Jaarsma Bedrijven moeten inspelen op de mobiele cloud. Wees voorbereid op de revolutionaire gevolgen van het post-pctijdperk. Mobiel gaat

Nadere informatie

Profiteer van veranderende technologieën

Profiteer van veranderende technologieën Profiteer van veranderende technologieën Lees hoe Managed Services Providers u kunnen helpen profiteren van de nieuwste ontwikkelingen Uitdagingen en kansen in veranderende technologieën Ontwikkelingen

Nadere informatie

6. Health chocolate Ouderen willen fit blijven, de functionele eigenschappen. Pure chocolade zijn goed voor het hart, voor de vezels en bloedvaten.

6. Health chocolate Ouderen willen fit blijven, de functionele eigenschappen. Pure chocolade zijn goed voor het hart, voor de vezels en bloedvaten. uitleg micro trend Omdat de bevolking in Nederland graag gezond willen leven en hier bewust op let zijn er veel gezonde producten op de markt. De volgende producten behoren tot de micro trends. 1. Kurkuma

Nadere informatie

Bedrijfszekerheid. Altijd in bedrijf ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN

Bedrijfszekerheid. Altijd in bedrijf ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN Bedrijfszekerheid Altijd in bedrijf ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN Altijd in bedrijf Onderwerpen Liveplan remote beheer Firmtel Telefonie Liveplan server backup LivePlan Remote Beheer

Nadere informatie

Presentatie halfjaarcijfers 2012

Presentatie halfjaarcijfers 2012 Logistics Healthcare Automotive Industrial Automation Machine & Systems Energy & Utilities Presentatie halfjaarcijfers 2012 Amsterdam, 27 augustus 2012 Agenda Kerncijfers eerste helft 2012 Operationele

Nadere informatie

TO CLOUD OR NOT TO CLOUD

TO CLOUD OR NOT TO CLOUD TO CLOUD OR NOT TO CLOUD DE VOOR- EN NADELEN VAN DIGITALE FACTUURVERWERKING IN DE CLOUD Organisatie Easy Systems B.V. Telefoon +31 (0)318 648 748 E-mail info@easysystems.nl Website www.easysystems.nl Auteur

Nadere informatie

Secret Society. Onderzoek omtrent de huidige vraag naar een tool zoals Secret Society en potentiële concurrenten. 1CDM1B,BLOK 1 Stan Scheerder

Secret Society. Onderzoek omtrent de huidige vraag naar een tool zoals Secret Society en potentiële concurrenten. 1CDM1B,BLOK 1 Stan Scheerder Secret Society Onderzoek omtrent de huidige vraag naar een tool zoals Secret Society en potentiële concurrenten 1CDM1B,BLOK 1 Stan Scheerder Connecting Vibes Inhoudsopgave Secret Society... 1 Smartphone

Nadere informatie

Gesprek voeren met degene in de vestiging die verantwoordelijk is voor ICT zaken.

Gesprek voeren met degene in de vestiging die verantwoordelijk is voor ICT zaken. ICT Monitor 2014 Introductie: Gesprek voeren met degene in de vestiging die verantwoordelijk is voor ICT zaken. Goede morgen/middag, U spreekt met van 24Interactive Smart Services. We zijn momenteel bezig

Nadere informatie

Technische Analyse: Selecteer aandelen op basis van relatieve sterkte!

Technische Analyse: Selecteer aandelen op basis van relatieve sterkte! Technische Analyse: Selecteer aandelen op basis van relatieve sterkte! Het welles-nietes-verhaal tussen de Amerikaanse Democraten en -Republikeinen zorgt voor volatiliteit. Toch kon de S&P500, de trendsetter

Nadere informatie

Efficiënter ICT beheer voor kleine en middelgrote ondernemingen

Efficiënter ICT beheer voor kleine en middelgrote ondernemingen Efficiënter ICT beheer voor kleine en middelgrote ondernemingen De KMO heeft steeds grotere uitdagingen op ICT vlak 1. Inleiding 2. ICT Strategisch inzetten om uw doel te realiseren 3. ICT Support kan

Nadere informatie

Van Lieshout & Partners Nieuwsbrief 3 e kwartaal Bron: Reuters

Van Lieshout & Partners Nieuwsbrief 3 e kwartaal Bron: Reuters In onze eerste nieuwsbrief nieuwe stijl willen wij terugblikken op het afgelopen kwartaal, lichten wij ons beleggingsbeleid nader toe en uiteraard geven wij onze visie op de financiële markten. Terugblik

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit project laat ik zien wat de voor en nadelen zijn van werken in de Cloud. Ook laat ik zien hoe je met Google Drive kunt werken een totale beschrijving van aanmelden tot gebruiken en instaleren.

Nadere informatie

The digital transformation executive study

The digital transformation executive study The digital transformation executive study De noodzaak van transformatie voor kleine en middelgrote producerende bedrijven Technologie verandert de manier waarop kleine en middelgrote bedrijven zakendoen.

Nadere informatie

VOOR EN NADELEN VAN DE CLOUD

VOOR EN NADELEN VAN DE CLOUD VOOR EN NADELEN VAN DE CLOUD VOOR EN NADELEN VAN DE CLOUD Cloud storage. Back-up in de cloud. Er zijn verschillende benamingen voor diensten die computergebruikers in staat stellen om hun documenten en

Nadere informatie

Ontwikkelen voor Android. Het waarom, het hoe en het wat - Sander Tuit

Ontwikkelen voor Android. Het waarom, het hoe en het wat - Sander Tuit Ontwikkelen voor Android Het waarom, het hoe en het wat - Sander Tuit Over mij Mede-oprichter Androidworld Ontwikkelaar Androidworld-app @SanderTuit op Twitter, +SanderTuit op Google+ Over Androidworld

Nadere informatie

1 Economie in Nederland: omslag of afkoeling? Intelligence Group, 7 november 2018 Auteur: Arjan Ruis

1 Economie in Nederland: omslag of afkoeling? Intelligence Group, 7 november 2018 Auteur: Arjan Ruis Intelligence Group, 7 november 8 Auteur: Arjan Ruis Economie in Nederland: omslag of afkoeling? Het gaat economisch gezien erg goed in Nederland. Sinds halverwege 3 is er onafgebroken sprake van economische

Nadere informatie

Waarmaken van Leibniz s droom

Waarmaken van Leibniz s droom Waarmaken van Leibniz s droom Artificiële intelligentie Communicatie & internet Operating system Economie Computatietheorie & Software Efficiënt productieproces Hardware architectuur Electronica: relais

Nadere informatie

LYNX Beleggersdebat 2016

LYNX Beleggersdebat 2016 LYNX Beleggersdebat 2016 BELEGGERSDEBAT 2016 V.l.n.r.: Jim Tehupuring, Willem Middelkoop, Janneke Willemse, André Brouwers en Corné van Zeijl BELEGGERSDEBAT 2016 Tip 1 Jim Tehupuring BELEGGERSDEBAT 2016

Nadere informatie

Dienstbeschrijving. New Day at Work Online workspace of the future! Page 1

Dienstbeschrijving. New Day at Work Online workspace of the future! Page 1 Dienstbeschrijving New Day at Work Online workspace of the future! Page 1 Contents 1.0 Inleiding... 3 2.0 Workspace 365... 4 2.1 Drie type gebruikers van Workspace 365... 4 1. Office Medewerker... 4 2.

Nadere informatie

Gebruiksvoorwaarden Centraal Beheer app.

Gebruiksvoorwaarden Centraal Beheer app. Gebruiksvoorwaarden Centraal Beheer app. Gebruiksvoorwaarden Centraal Beheer app Wij/ons = - Achmea Schadeverzekeringen N.V., handelsnaam Centraal Beheer Achmea, statutair gevestigd te Apeldoorn, K.v.K.

Nadere informatie

M A R K T M O N I T O R E N E R G I E - september 2015

M A R K T M O N I T O R E N E R G I E - september 2015 M A R K T M O N I T O R E N E R G I E - september 2015 Geachte relatie, Bijgaand ontvangt u de maandelijkse marktmonitor van Energy Services. De Marktmonitor is een maandelijkse uitgave van Energy Services.

Nadere informatie

Laat u niet langer verrassen door retourgoederen

Laat u niet langer verrassen door retourgoederen Laat u niet langer verrassen door retourgoederen Over ReShelve ReShelve is innovatief en specialist in het optimaliseren van het verwerkingsproces van retourgoederen. Door het werken met top retailers

Nadere informatie

Laat u niet langer verrassen door retourgoederen

Laat u niet langer verrassen door retourgoederen Laat u niet langer verrassen door retourgoederen 2 Over ReShelve ReShelve is innovatief en specialist in het optimaliseren van het verwerkingsproces van retourgoederen. Door het werken met top retailers

Nadere informatie

/ future ready / Kantoormedewerkers

/ future ready / Kantoormedewerkers Zakelijk succes ligt letterlijk in de handen van uw werknemers, in de vorm van de IT die zij elke dag gebruiken. Als u uw medewerkers niet de oplossingen biedt die uw organisatie vooruit helpen, loopt

Nadere informatie

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016:

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016: Eigen Herd is officieel erkend als leercentrum van Seniorweb voor het geven van computercursussen. Op www.seniorweb.nl/lessen/leercentra vindt u meer informatie over deze leercentra voor senioren. Onze

Nadere informatie

1 INLEIDING. 1.1 Inleiding. 1.2 Webbased. 1.3 Alle voordelen op een rij

1 INLEIDING. 1.1 Inleiding. 1.2 Webbased. 1.3 Alle voordelen op een rij 1 INLEIDING 1.1 Inleiding De cloud is een recent begrip en duidt op het opslaan en bewerken van informatie niet op je eigen pc, maar ergens op het internet (op een server). Het grote voordeel van het opslaan

Nadere informatie

Het gebruik van de smartphone in België

Het gebruik van de smartphone in België M IMPROVING YOUR BUSINESS MOBILITY Mobistar M Onderzoek November 20121 Het gebruik van de smartphone in België UW ONDERNEMING alle krachten gebundeld 2 3 Van nomade naar teamwerk Dit onderzoek over het

Nadere informatie

ProBeleggen Symposium 2018

ProBeleggen Symposium 2018 Selectie van beleggingen ProBeleggen Symposium 2018 Workshop Tim Peeters & Jim Tehupuring Welkom! Hoe en welke beleggingen selecteren? Sparen of beleggen of een combinatie? Welke aandelen interessant?

Nadere informatie

Handleiding Certificaat installeren

Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 4 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 5 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Wederom onrust op de beurs: hoe nu verder?

Wederom onrust op de beurs: hoe nu verder? Wederom onrust op de beurs: hoe nu verder? Net als we vorig jaar meerdere keren hebben gezien, zijn de beurzen wederom bijzonder nerveus en vooral negatief. Op het moment van schrijven noteert de AEX 393

Nadere informatie

Blijvende onrust op de beurs: hoe nu verder?

Blijvende onrust op de beurs: hoe nu verder? Blijvende onrust op de beurs: hoe nu verder? Zoals u waarschijnlijk weet, is de beurs nog steeds bijzonder nerveus en vooral negatief. De directe aanleiding is de tegenvallende groei in China waar wij

Nadere informatie