OP ZOEK NAAR HET BESTE BEDRIJF VAN NEDERLAND

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OP ZOEK NAAR HET BESTE BEDRIJF VAN NEDERLAND"

Transcriptie

1 OP ZOEK NAAR HET BESTE BEDRIJF VAN NEDERLAND (auteur Paul Hermans november 2012) Inleiding Excelco kent aan elk bedrijf 0 tot 5 sterren toe op basis van het behalen van de volgende waarde voor vijf ratio s: nettowinstmarge (NW/O) van tenminste 10% rentabiliteit van het eigen vermogen (NW/EV) van tenminste 15% zelffinancieringsgraad (EV/TA) van tenminste 40% terugbetalingscapaciteit (operationele cashflow/schulden) van tenminste 33% omzetgroei van 10% of meer De volgende Nederlandse beursgenoteerde bedrijven haalden 3 of meer sterren: *** **** ***** Aalberts Acomo ASML Holding Royal Dutch Shell Brunel ASM International Vopak Fugro Docdata Beter Bed In een eerste fase gaan we deze 10 topbedrijven met elkaar vergelijken op basis van de financiële prestaties tussen De resultaten van het laatste boekjaar (2011) bekijken we nog eens in detail. We houden na de voorselectie de beste bedrijven over. In een tweede fase vergelijken we deze beste bedrijven opnieuw met mekaar waarbij we ook de volgende kwalitatieve elementen in de evaluatie betrekken: aanwezigheid van immateriële activa, conjunctuurgevoeligheid of recessiebestendigheid, vooruitzichten voor de sector en het bedrijf, de mate van organische groei, de recente resultaten, de verhouding van de beurskoers ten opzichte van de waarde van het aandeel, de verhandelbaarheid van het aandeel.

2 2 Vergelijking tien Nederlandse bedrijven op basis van financiële prestaties De bedrijven worden vergeleken op basis van rentabiliteit, solvabiliteit, efficiëntie en groei. Elk van deze 4 aspecten wordt twee keer gemeten. Telkens een bedrijf boven de mediaan scoort, krijgt het één punt, behalve voor de groeicriteria (omzetgroei en groei eigen vermogen per aandeel) die dubbel tellen. Dat geeft een maximum van 10 punten. We houden nu 8 bedrijven over met een score van minstens 5 punten: ASML, Acomo, ASM int., Beter Bed, Brunel, Docdata, Shell en Vopak. Hiervan elimineren we Vopak en Beter Bed omdat die 2 bedrijven een veel lagere groei realiseren. De overblijvende bedrijven kenden een double-digit growth! Resultaten voor de eerste jaarhelft van 2012: Omzet Winst Acomo + 11 % + 11 % ASM Int % - 73 % ASML - 22 % - 21 % Shell +3% -27% Brunel + 34 % + 21 % Docdata + 12 % + 58 % ASM International en ASML Holding behoren tot de zeer conjunctuurgevoelige sector van de machines voor halfgeleiders (chips). De actuele vooruitzichten zijn niet goed. ASML heeft problemen met de kwaliteit van de producten van Cymer, een Amerikaanse toeleverancier. Het nam het bedrijf over om orde op zaken te stellen. Een vreemde gang van zaken! Bovendien is de chipsector in volle evolutie door de omschakeling naar chips die minder energie verbruiken, een noodzakelijke eigenschap voor gebruik in tablets en smartphones. Om deze redenen elimineren we deze twee bedrijven.

3 3 Bespreking vier topbedrijven 1. Docdata Docdata is een relatief klein groeibedrijf. De klant kan voor heel zijn internethandel terecht bij Docdata inclusief logistiek, levering en retourverwerking. Voor de klanten betekent dit dat zij de consument kunnen aanbieden: vandaag besteld, morgen in huis, vandaag geretourneerd, vandaag verwerkt. In feite integreert het bedrijf de online- en offlinebusiness van haar klanten. Vanuit eigen magazijnen in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië verzorgt Docdata logistieke diensten voor onder andere bol.com, V&D en Zalando. Cruciaal hierbij is het goed kunnen op- en afschalen van capaciteit op basis van orderaantallen, om zo altijd een kwalitatieve en efficiënte dienstverlening te kunnen bieden. Op deze manier worden de kosten voor de klant variabel, één van de voornaamste redenen om hun fulfilment (alle logistieke activiteiten) uit te besteden. Het bedrijf is actief in de Benelux, Duitsland en Engeland. Het telt bijna personeelsleden. Twee grote klanten staan elk voor meer dan 10% van de omzet! Een risicofactor! Anderzijds is het bedrijf een overnamekandidaat. Het volume verhandelde aandelen is zeer beperkt. Het is een echte smallcap en dus enkel geschikt voor wie een (relatief) kleine som voor een lange termijn wil beleggen. Excelco berekent de waarde van het bedrijf aan de hand van winst, omzet, eigen vermogen en cashflow. De waarde van Docdata is op 5 jaar tijd verdrievoudigd. De koers hinkt door de sterke groei een beetje achterop. Als de waarde (groene lijn) boven de koers (oranje lijn) ligt dan is dat een koopgelegenheid.

4 4 2. Acomo Acomo is een Nederlandse groep die in 90 landen actief is in specerijen, noten, thee, zonnebloemenzaden en voedingsingrediënten. Het bedrijf verdubbelde in 2010 van dimensie, door de overnames van de grootste invoerder van thee Van Rees, de notenhandelaar King Nuts en het zadenbedrijf Red River. De overgenomen bedrijven worden niet geïntegreerd maar opereren onafhankelijk. De groei blijft ondergeschikt aan de rentabiliteit en een voldoende solvabiliteit. Acomo staat bekend voor zijn betrouwbaarheid inzake levering, wat voor de afnemers cruciaal is. In 2011 behaalde het bedrijf een recordomzet en -winst. Het is het eerste jaar dat de resultaten van de overgenomen bedrijven geconsolideerd worden. Maar de organische winst uit voortgezette activiteiten, exclusief overnames, groeide eveneens met zo'n 20%. Divisies: De divisie Catz zorgt voor 41% van de omzet en voor 48% van de winst. Catz verkoopt peper, noten en gedroogd fruit. Het is de ster van de groep met een groei van 30% in 2011, mede dankzij hogere prijzen. De winst verdrievoudigde tussen 2005 en Catz heeft een kantoor in Vietnam, waar zich veel kwekers van peper en noten bevinden. De peper komt onder meer uit Brazilië, Sri Lanka, Vietnam en India. Van Rees verkoopt thee, een product dat wereldwijd een groei kent als goedkope en gezonde drank. Van Rees realiseerde in 2011 zijn hoogste winst ooit. Red River Commodities Group verkoopt vooral zaden voor zonnebloemen en zorgt voor 20% van de totale omzet. King Nuts Food Ingredients

5 5 In 2011 werd het kapitaal verhoogd. Niettegenstaande het toegenomen aantal aandelen steeg de winst per aandeel met ruim 30%. De acquisities hebben meteen bijgedragen tot de winst per aandeel! Winst, omzet, cashflow en eigen vermogen per aandeel namen in de laatste 5 jaar gestaag toe. Dat is een kenmerk van een topbedrijf! De beurskoers steeg exponentieel. De al lage marges daalden nog na de recente overnames! Dat komt omdat de marges bij de overgenomen bedrijven lager liggen. Zo zorgt Van Rees voor 27% van de omzet maar voor slechts 14% van de winst. De winstmarge is een werkpunt! In 2011 stegen de verkoopprijzen, dankzij de toenemende vraag en consumptie. In 2012 gaat de groei verder.

6 6 Acomo vergeleken met andere voedingsbedrijven Acomo heeft een hogere nettowinstmarge dan de andere bedrijven. Sligro heeft de hoogste omloopsnelheid. Hoe meer rechts boven in de grafiek hoe rendabeler het bedrijf is. Hoe groter het ballonnetje, hoe sneller de groei. Acomo torent uit boven zijn Nederlandse sectorgenoten! Het is rendabeler en groeit sneller! Acomo en Nutreco zijn zeer rendabel. De rentabiliteit van CSM en Wessanen is slecht. De voedingssector is geen groeisector. De grootste bedrijven groeien gemiddeld slechts met een paar procenten per jaar. De bedrijven hebben het soms moeilijk om de gestegen aankoopprijzen door te rekenen. Alleen de marktleiders in een product, zoals Acomo, hebben de macht om de prijzen zelf te bepalen.

7 7 3. Brunel Brunel is een wereldwijd zakelijk dienstverlener gespecialiseerd in projectmanagement, detachering en consultancy in de vakgebieden Engineering, IT, Finance, Legal en alle disciplines in de olie-en gasindustrie. Sinds haar oprichting in 1975 heeft Brunel zich ontwikkeld tot een internationale groep met ruim medewerkers en een jaaromzet van 980 miljoen (2011). Brunel opereert vanuit een eigen internationaal netwerk met 92 kantoren in 34 landen. Brunel International N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam NV en opgenomen in de Amsterdam Midcap Index (AMX). Brunel is internationaal actief en gespecialiseerd in de olie- en gasindustrie. Belangrijke activiteiten vinden in Kazachstan en Australië plaats. De olie- en gassector zorgt voor ongeveer 65% van de omzet. De marges in die sector zijn lager dan gemiddeld. In Europa is men vooral actief in gespecialiseerde jobs zoals bankiers, advocaten en informatici. Europa is goed voor 35% van de omzet, met hogere marges. Duitsland, waar men tot hiertoe weinig met interims werkt is voor Brunel een groeimarkt. Daar legt men zich toe op ingenieurs, techniekers en IT-mensen. De groei van 36% in 2011 was louter organisch. Er werden geen overnames gedaan en de wisselkoersen speelden evenmin een belangrijke rol in het resultaat. De belangrijke energiedivisie was met 42% de snelste groeier. Maar in die divisie zijn de marges lager en dus daalt de winstmarge. De winst per aandeel is erg volatiel en dat maakt prognoses over Brunel moeilijk. Omzet en winst volgen niet steeds hetzelfde patroon. Zowel wat winstmarge, efficiëntie (omloopsnelheid) en groei betreft doet Brunel duidelijk beter dan USG en Randstad. Het verschil is zeer groot!

8 8 4. Royal Dutch Shell Shell is een globale speler in de olie- & gasindustrie en in de petrochemie. De moedermaatschappij is Royal Dutch Shell plc, gevestigd in Groot-Brittannië. Het bedrijf is actief in 80 landen en telt werknemers. De productie bestaat voor 48% uit natuurlijk gas. Door aardgas vloeibaar te maken kan het vervoerd worden. Men noemt dat Liquefied Natural Gas of LNG. In de VS is aardgas goedkoop en in Azië een stuk duurder. Dat maakt het transport winstgevend. Shell is de grootste producent van LNG in de wereld. Het bedrijf bezit 30 raffinaderijen en chemische fabrieken. Het heeft ook brandstofstations. In Europa wordt 40% van de omzet gerealiseerd. In de VS is dat 20%. Ruim 85% van de winst komt van de upstream-activiteiten en slechts 15% van de downstreamactiviteiten (raffinage, chemie, verkoop brandstof en andere producten). De meeste andere oliebedrijven concentreren zich op olie en hebben vroeger de downstream-activiteiten afgestoten, vanwege hun lagere marge. Het bedrijf is zeer efficiënt op vlak van personeelskosten die minder dan 4% van de omzet bedragen. De voorbije jaren werd gesnoeid in de overheadkosten. Anderzijds stijgen de exploratiekosten. De solvabiliteit is goed. Het zwakste punt is de netto-winstmarge van 6,6% gemiddeld. Dat laatste heeft te maken met het behoud van de downstream-activiteiten, die minder winst genereren. Het gevolg is dat de nettowinstmarge van Shell ver onder die van de concurrenten ligt, zoals Chevron en Total. De marge van het kleine Apache is bijna drie keer hoger! De winstmarge evolueert in grote mate mee op het ritme van de olie en gasprijzen, die in de crisisjaren gevoelig daalden. Door het overvloedig beschikbare goedkope schaliegas is de gasprijs niet meer gekoppeld aan de olieprijs. De gasprijs bereikte in 2012 een dieptepunt.

9 9 Shell investeerde de voorbije jaren zeer fors in nieuwe projecten. Zo wordt in Qatar met Qatar Petroleum aardgas omgezet in olieproducten. Het is de grootste fabriek in zijn soort. Een investering van 19 miljard dollar! Shells Pearl GTL zet aardgas om in synthetische olie (gas-to-liquids), met een hoge toegevoegde waarde. De afgeleide GTL-producten zijn onder meer milieuvriendelijke diesel, paraffine voor detergenten, brandstof voor vliegtuigen en een kleurloze was die de basis vormt voor inkt en coatings. Pearl is ook de grootste producent van zwavel ter wereld met ton per dag, genoeg om een trein van 2 km te vullen. Bovendien is water is een bijproduct, een luxe in een woestijnland. Aardgas levert na het kraakproces, zoals aardolie, basisstoffen voor de chemie. Chemie gebaseerd op aardgas is veel goedkoper dan petrochemie die gebaseerd is op olie. Door deze investeringen zou de winstmarge moeten verbeteren! In 2012 wordt $30 miljard geïnvesteerd in nieuwe groeiprojecten. Al die zware investeringen hebben een achteruitgang van de terugbetalingscapaciteit als onvermijdelijk gevolg. Door de investeringen moet de productie tussen 2011 en 2017/2018 met 25% toenemen. Een deel daarvan zal van schaliegas komen. Een verhoging van de nettowinstmarge met één procent resulteert in een winststijging van 15%! Tezelfdertijd zou de productie moeten groeien. De winst per aandeel is conjunctuurgevoelig en volatiel door de schommelende olie- en gasprijzen. De evolutie van de olie- en gasprijzen is sterk bepalend voor de omzet- winstevolutie van Shell! Van de 29 door persbureau Bloomberg geraadpleegde analisten hebben 12 het aandeel op kopen staan, 13 op houden en 4 op verkopen. Door het hoge dividendrendement is het aandeel geliefd bij pensioenfondsen (FD, 31/10/2012).

10 10 Evolutie in de olie- en gassector De omzet en winst zijn zeer conjunctuurgevoelig. In een recessie dalen volumes en prijzen. De marges herstellen zich de laatste jaren dankzij stijgende prijzen. Shell presteert inzake omzetgroei van 2006 tot 2011 beter dan Chevron, Statoil en Total. Maar het kleinere Apache doet het nog veel beter. In de grafiek met de totale omzet van de oliesector is duidelijk een conjuncturele knik. In 2010 was het omzetniveau nog altijd lager dan in Pas in 2011 was de crisis achter de rug. Met een gemiddelde rentabiliteit op het eigen vermogen van 18,3% scoort Shell maar net iets beter dan het sectorgemiddelde. De olieproductie is al over haar piek. Reserves worden schaarser. Nieuwe bronnen liggen op moeilijk toegankelijke plaatsen zoals onder de zeebodem. De bestaande olieproductie levert ieder jaar zo n 6% minder olie, doordat de druk om de olie boven te halen daalt. De vraag stijgt ieder jaar met een paar procent en de geopolitieke onzekerheid in de producerende landen stijgt. De stijgende vraag is op de eerste plaats te wijten aan het toenemend gebruik van de auto. Anderzijds worden auto s zuiniger. Indien de Amerikanen met even zuinige auto s zouden rijden als de Europeanen, dan zou dat tot een gigantische vermindering van het totale benzineverbruik leiden! In het beste geval stijgt de productie van Shell en stijgen de olieprijzen. De gasprijzen staan eerder onder druk. Maar de nettowinstmarge kan vooral in de chemieafdeling verbeteren. Aardgas wordt waarschijnlijk tegen 2030 de belangrijkste energiebron, na olie maar vóór steenkool. De meeste oliebedrijven investeren ook in gas, vooral in gas uit leisteen, rotsen of steenkoolmijnen. De vergassing van steenkool neemt in belang toe. Met nieuwe technieken kan aardgas ook uit leisteen gewonnen worden (schaliegas). Sinds de crisisjaren stagneert de gasprijs in tegenstelling tot de olieprijs. De toenemende vraag wordt gevolgd door een stijgend aanbod, vooral van schaliegas door Amerikaanse producenten. Gas is moeilijk te exporteren en dus blijft de gasprijs in de VS laag. In Europa zijn de gasprijzen veel hoger.

11 11 Vergelijking Acomo - Brunel - Docdata - Shell Acomo is zowel qua groei als rentabiliteit de beste, gevolgd door Brunel. Maar bij Brunel is de groei volledig organisch en terwijl die bij Acomo grotendeels door geslaagde acquisities gebeurd is. Koers/winstverhoudingen (05/11/ Let op: de beurskoersen veranderen dagelijks!) Shell noteert erg goedkoop. U betaalt er op de hierboven vermelde datum slechts 8,5 keer de winst voor. Brunel is aan de dure kant met 16,8 maal de (schommelende) winst. Na een minder kwartaal kan de koers meteen dalen! Het bedrijf is voor verdere groei afhankelijk van de energiesector. Acomo noteert tegen een normale K/W-verhouding. Docdata noteert niet hoog als groeibedrijf, maar het is een smallcap en dat weegt op de koers.

12 12 Dividendrendement Shell is over 5 jaar de beste dividendbetaler met een gemiddeld dividend van ruim 4%, waarbij de pay-out ratio iets onder de 40% ligt. De omvang van het ballonnetje staat voor de uitbetalingscapaciteit. In 2011 was Acomo de meest gulle dividendbetaler. Het keert het gros van de winst uit. Conclusies Acomo groeit gestaag en is ook een gulle dividendbetaler. Het dividend neemt ieder jaar toe. Het aandeel is niet goedkoop maar noteert tegen een aanvaardbare prijs. Aan te raden! Brunel is een snel, organisch groeiend bedrijf dankzij zijn focus op de olie- en gasmaatschappijen. Diensten aan olie- en gasmaatschappijen zijn een groeiende business. Het is geen goedkoop aandeel. Het risico is hoger dan gemiddeld. Shell is afhankelijk van de evolutie van de olie- en gasprijzen, maar is een zekerheid als dividendwaarde. In 2012 werd het dividend verhoogd. Het aandeel noteert goedkoop. Gezien de afhankelijkheid van de energieprijzen is op tijd winst nemen de boodschap! Docdata is als kleine speler actief in een nieuwe groeimarkt en is een overnamekandidaat. Het aandeel is niet duur maar het is een weinig liquide belegging door de geringe handel. Bij een eventueel uitkoopbod kan de geduldige belegger hopen op een forse winst. Excelco wijst u de weg naar de beste aandelen!

Persbericht Aantal pagina s: 4

Persbericht Aantal pagina s: 4 Persbericht Aantal pagina s: 4 Brunel: sterke groei omzet en winst Kernpunten verslagjaar 2004 Omzet 313 miljoen; 27% groei EBIT 11,0 miljoen; toename van 8,1 miljoen Nettowinst 7,3 miljoen; toename van

Nadere informatie

TOPBEDRIJVEN UIT GROEISECTOREN

TOPBEDRIJVEN UIT GROEISECTOREN TOPBEDRIJVEN UIT GROEISECTOREN (november 2012 - auteur: Paul Hermans) Inleiding Excelco laat toe de groei van de verschillende sectoren op te volgen. We selecteren enkele groeisectoren en een beloftevol

Nadere informatie

Het aandeel Shell wordt nu erg vaak aangehaald als kooptip vanwege het dividend, maar is dat wel zo? Is er een onderwaardering te vinden.

Het aandeel Shell wordt nu erg vaak aangehaald als kooptip vanwege het dividend, maar is dat wel zo? Is er een onderwaardering te vinden. Risico belegging (op 6 sterren) Hamish Maertens www.succesvolen-veiligbeleggen.com Succesvol én veilig beleggen RAPPORT: SHELL Het aandeel Shell wordt nu erg vaak aangehaald als kooptip vanwege het dividend,

Nadere informatie

H&M is een topbedrijf. Alle waardebepalende factoren vertonen een stijgende tendens.

H&M is een topbedrijf. Alle waardebepalende factoren vertonen een stijgende tendens. Bedrijfsrapport H&M is een Zweeds kledingbedrijf met meer dan 3.000 winkels in 48 markten. H&M mikt op dames- en tienerkleding en op lingerie en accessoires. Buiten het merk H&M zijn er de merken COS,

Nadere informatie

Persbericht Aantal pagina s: 9

Persbericht Aantal pagina s: 9 Persbericht Aantal pagina s: 9 Brunel verdubbelt winst in eerste halfjaar Highlights eerste halfjaar 2005 Omzet Brunel International stijgt met 32% naar 184 miljoen Absolute bruto marge groeit met 25%

Nadere informatie

Amsterdam Commodities profiteert van volatiele prijzen Stijging nettowinst 2009 met 20% tot 10,5 miljoen

Amsterdam Commodities profiteert van volatiele prijzen Stijging nettowinst 2009 met 20% tot 10,5 miljoen PERSBERICHT Rotterdam, 20 april 2010 Amsterdam Commodities profiteert van volatiele prijzen Stijging nettowinst 2009 met 20% tot 10,5 miljoen Nettowinst 10,5 miljoen (2008: 8,7 miljoen) Voorstel slotdividend

Nadere informatie

Wederom onrust op de beurs: hoe nu verder?

Wederom onrust op de beurs: hoe nu verder? Wederom onrust op de beurs: hoe nu verder? Net als we vorig jaar meerdere keren hebben gezien, zijn de beurzen wederom bijzonder nerveus en vooral negatief. Op het moment van schrijven noteert de AEX 393

Nadere informatie

Nettowinst gestegen met 53%, sterke prestaties in met name Duitsland en Nederland

Nettowinst gestegen met 53%, sterke prestaties in met name Duitsland en Nederland Nettowinst gestegen met 53%, sterke prestaties in met name Duitsland en Nederland Kernpunten tweede kwartaal 2005 Stijging met 52% van de verwaterde winst per gewoon aandeel (WPA) in Q2 tot 0,47 (Q2 2004:

Nadere informatie

PICANOL GROUP ZET VOOR ZEVENDE JAAR OP RIJ STERKE RESULTATEN NEER: 119 MILJOEN EURO WINST IN 2016, BESTE RESULTAAT OOIT

PICANOL GROUP ZET VOOR ZEVENDE JAAR OP RIJ STERKE RESULTATEN NEER: 119 MILJOEN EURO WINST IN 2016, BESTE RESULTAAT OOIT GECONSOLIDEERDE & GEAUDITEERDE RESULTATEN 2016 PERSBERICHT Gereglementeerde informatie 1 maart 2017 (8u00) PICANOL GROUP ZET VOOR ZEVENDE JAAR OP RIJ STERKE RESULTATEN NEER: 119 MILJOEN EURO WINST IN 2016,

Nadere informatie

Randstad resultaten eerste kwartaal 2006: 29% omzetgroei, nettowinst gestegen met 74%

Randstad resultaten eerste kwartaal 2006: 29% omzetgroei, nettowinst gestegen met 74% Randstad resultaten eerste kwartaal 2006: 29% omzetgroei, nettowinst gestegen met 74% Kernpunten eerste kwartaal 2006 Verwaterde nettowinst per gewoon aandeel* in Q1 met 83% gestegen tot 0,44 (vóór aan

Nadere informatie

Tijdbom onder arbeidsmarkt financiële dienstverlening

Tijdbom onder arbeidsmarkt financiële dienstverlening Marktvisie Finance Tijdbom onder arbeidsmarkt financiële dienstverlening Marktvisie > Finance 3 Inleiding In de financiële dienstverlening zullen de komende jaren mede onder invloed van de digitalisering

Nadere informatie

Persbericht. CSM: TRADING UPDATE Q3 2009 Diemen, 28 oktober 2009

Persbericht. CSM: TRADING UPDATE Q3 2009 Diemen, 28 oktober 2009 CSM nv Corporate Communications Postbus 349 1000 AH Amsterdam Nienoord 13 1112 XE Diemen T +31 (0)20 590 62 16 F +31 (0)20 590 62 17 E communications@csm.nl Persbericht CSM: TRADING UPDATE Q3 2009 Diemen,

Nadere informatie

BELEGGEN IN EXCELLENTE BEDRIJVEN UIT GROEISECTOREN

BELEGGEN IN EXCELLENTE BEDRIJVEN UIT GROEISECTOREN BELEGGEN IN EXCELLENTE BEDRIJVEN UIT GROEISECTOREN auteur: Paul Hermans 27 april 2013 Beleggers zijn zich meer dan ooit bewust van de risico s. Veilig beleggen met uitzicht op een goed rendement is moeilijker

Nadere informatie

DPA Group N.V. Algemene Vergadering van Aandeelhouders

DPA Group N.V. Algemene Vergadering van Aandeelhouders DPA Group N.V. Algemene Vergadering van Aandeelhouders Amsterdam, 23 april 2015 Disclaimer Bepaalde uitspraken in deze presentatie betreffen prognoses aangaande de toekomstige financiële conditie en resultaten

Nadere informatie

Beleggen in topbedrijven uit groeisectoren. VFB Trefpunt Gent 13 mei 2014 Paul Hermans

Beleggen in topbedrijven uit groeisectoren. VFB Trefpunt Gent 13 mei 2014 Paul Hermans Beleggen in topbedrijven uit groeisectoren VFB Trefpunt Gent 13 mei 2014 Paul Hermans Retail: stagnerende sector met lage marges Retailers hebben het moeilijk. Toenemende bestellingen via internet vragen

Nadere informatie

Dossier regionale luchthavens. 0. Aanleiding:

Dossier regionale luchthavens. 0. Aanleiding: Dossier regionale luchthavens 0. Aanleiding: In 2004 presenteerde het Vlaams Forum Luchtvaart een rapport en aanbevelingen aan de Vlaamse regering over de luchtvaart in Vlaanderen [2]. Belangrijk onderdeel

Nadere informatie

RAPPORT: AGEAS. Risico belegging (op 6 sterren)

RAPPORT: AGEAS. Risico belegging (op 6 sterren) Risico belegging (op 6 sterren) Hamish Maertens www.succesvolen-veiligbeleggen.com Succesvol én veilig beleggen RAPPORT: AGEAS Het aandeel Ageas is hét aandeel dat je moet hebben volgens velen, maar is

Nadere informatie

Studie: verklaart de groei en de waardering van de vrije kasstroom waarom smallcaps en midcaps beter presteren dan blue chips op de lange termijn?

Studie: verklaart de groei en de waardering van de vrije kasstroom waarom smallcaps en midcaps beter presteren dan blue chips op de lange termijn? Studie: verklaart de groei en de waardering van de vrije kasstroom waarom smallcaps en midcaps beter presteren dan blue chips op de lange termijn? In deze uiteenzetting gaan we op zoek naar een verklaring

Nadere informatie

excelco GRATIS Excelco selecteert de beste aandelen uit groeisectoren Beleg nu met evenveel kennis van zaken als Warren Buffett!

excelco GRATIS Excelco selecteert de beste aandelen uit groeisectoren Beleg nu met evenveel kennis van zaken als Warren Buffett! excelco Excelco selecteert de beste aandelen uit groeisectoren Excelco 4u GRATIS op proef? surf naar www.excelco.be Beleg nu met evenveel kennis van zaken als Warren Buffett! Excelco, uw online beleggingspartner

Nadere informatie

Gewone Algemene Vergadering 2014 SGS

Gewone Algemene Vergadering 2014 SGS Gewone Algemene Vergadering 2014 SGS 1 Executive summary Executive summary Verwerving van 15% van SGS voor 2 miljard Investering sluit aan bij de strategie van GBL en voldoet aan haar strategische en financiële

Nadere informatie

Olie en opkomende markten: Een tweesnijdend zwaard

Olie en opkomende markten: Een tweesnijdend zwaard Olie en opkomende markten: Een tweesnijdend zwaard Date : december 29, 2014 De olieprijs stortte dit jaar in elkaar als gevolg van de volatiliteit op de meeste markten en een tijdelijke onbalans tussen

Nadere informatie

Callon Petroleum Co. TIP 2:

Callon Petroleum Co. TIP 2: TIP 2: Callon Petroleum Co. Beurs New York Stock Exchange Land Verenigde Staten Ticker Symbol CPE ISIN Code US13123X1028 Sector Energy Independent Oil & Gas Callon Petroleum (CPE) is een Amerikaans bedrijf

Nadere informatie

Een introductie. Een introductie René Takens

Een introductie. Een introductie René Takens Een introductie Een introductie René Takens 3 X Goud 1 X Zilver Fiets van het jaar 2001 De meest toonaangevende Europese fietsgroep The Premier European Cycle Group Design, ontwikkeling, productie, marketing

Nadere informatie

Duvel Moortgat : courante netto winst +16%

Duvel Moortgat : courante netto winst +16% 15 Maart 2000 Duvel Moortgat : courante netto winst +16% Markante feiten van 1999 Beursintroductie: Duvel Moortgat werd begin juni geïntroduceerd op de Beurs van Brussel. Participatie in Noord Amerikaanse

Nadere informatie

Olie: is de kentering ingezet?

Olie: is de kentering ingezet? Olie: is de kentering ingezet? De olieprijs ging vorige week vrijdag weer voorbij de kaap van 60 dollar, althans de Europese variant, en dat was alweer een tijdje geleden. Vooral de speculatie dat de Amerikaanse

Nadere informatie

Blijvende onrust op de beurs: hoe nu verder?

Blijvende onrust op de beurs: hoe nu verder? Blijvende onrust op de beurs: hoe nu verder? Zoals u waarschijnlijk weet, is de beurs nog steeds bijzonder nerveus en vooral negatief. De directe aanleiding is de tegenvallende groei in China waar wij

Nadere informatie

ONTWIKKELINGEN VOOR ONZE VERMOGENSVERSCHAFFERS

ONTWIKKELINGEN VOOR ONZE VERMOGENSVERSCHAFFERS JAARVERSLAG 2014 JAARVERSLAG 2014 FORWARD-LOOKING STATEMENT In dit jaarverslag worden bepaalde toekomstverwachtingen weergegeven met betrekking tot de financiële situatie en de resultaten van USG People

Nadere informatie

Resultaten Randstad tweede kwartaal: winst per aandeel (vóór afschrijvingen goodwill) verdrievoudigd tot 0,31, autonome* omzetgroei 11%

Resultaten Randstad tweede kwartaal: winst per aandeel (vóór afschrijvingen goodwill) verdrievoudigd tot 0,31, autonome* omzetgroei 11% Resultaten Randstad tweede kwartaal: winst per aandeel (vóór afschrijvingen goodwill) verdrievoudigd tot 0,31, autonome* omzetgroei 11% Kernpunten tweede kwartaal 2004 Autonome groeistrategie levert resultaat

Nadere informatie

Henkel bevestigt omzetverwachting voor volledig boekjaar en verhoogt verwachting van de winst per preferent aandeel

Henkel bevestigt omzetverwachting voor volledig boekjaar en verhoogt verwachting van de winst per preferent aandeel Persbericht 14 november 2017 Henkel bevestigt omzetverwachting voor volledig boekjaar en verhoogt verwachting van de winst per preferent aandeel Henkel zet een sterke prestatie neer in het derde kwartaal

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel. 010 4869911, Telefax 010-4850355 HUNTER DOUGLAS RESULTATEN 2011

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel. 010 4869911, Telefax 010-4850355 HUNTER DOUGLAS RESULTATEN 2011 Voor publicatie: 14 maart 2012 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN 2011 Rotterdam, 14 maart 2012 - Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand producent van bouwproducten,

Nadere informatie

Presentatie jaarcijfers DPA Group N.V.

Presentatie jaarcijfers DPA Group N.V. Presentatie jaarcijfers 2015 DPA Group N.V. 15 maart 2016 Disclaimer Bepaalde uitspraken in deze presentatie betreffen prognoses aangaande de toekomstige financiële conditie en resultaten uit activiteiten

Nadere informatie

Jaarresultaten Hogere winst exclusief joint venture Airolux met lagere Ebitda

Jaarresultaten Hogere winst exclusief joint venture Airolux met lagere Ebitda Jaarresultaten 2012 Opgesteld door gedelegeerd bestuurders Dirk De Cuyper en Peter De Cuyper. Wetteren, België 18 maart 2013. Hogere winst exclusief joint venture Airolux met lagere Ebitda Kerncijfers

Nadere informatie

Value8 groeit verder in eerste jaarhelft 2015

Value8 groeit verder in eerste jaarhelft 2015 PERSBERICHT Bussum 31 augustus 2015 Omzet stijgt ruim 93% / verwachting verdere waardegroei 2e halfjaar Value8 groeit verder in eerste jaarhelft 2015 Value8 heeft in de eerste helft van het jaar haar groei

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel. 010 4869911, Telefax 010-4850355. Voor publicatie: 8 november 2005 08.

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel. 010 4869911, Telefax 010-4850355. Voor publicatie: 8 november 2005 08. Voor publicatie: 8 november 2005 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE NEGEN MAANDEN 2005: 7,5% HOGERE OMZET EN 22,6% HOGERE WINST DERDE KWARTAAL 2005: 12,7% HOGERE OMZET, 79,4% HOGERE WINST Rotterdam,

Nadere informatie

Licht op energie (2013 - november)

Licht op energie (2013 - november) PMI index Licht op energie (2013 - november) Macro-economische ontwikkelingen De indicator van Markit voor economische bedrijvigheid in de Eurozone ligt sinds enkele maanden net boven de 50 punten. In

Nadere informatie

Thenergo levert sterke groei en stijgende recurrente EBITDA marge in eerste half jaar 2008

Thenergo levert sterke groei en stijgende recurrente EBITDA marge in eerste half jaar 2008 PERSBERICHT Thenergo levert sterke groei en stijgende recurrente EBITDA marge in eerste half jaar 2008 28 augustus 2008 18u00 CET Gereguleerde informatie Antwerpen Thenergo (Euronext Brussels: THEB en

Nadere informatie

Examen HAVO. Economie 1

Examen HAVO. Economie 1 Economie 1 Examen HAVO Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs Tijdvak 2 Woensdag 21 juni 13.30 16.00 uur 20 00 Dit examen bestaat uit 31 vragen. Voor elk vraagnummer is aangegeven hoeveel punten met een goed

Nadere informatie

Bijlage HAVO. management & organisatie. tijdvak 1. Informatieboekje. HA-0251-a-13-1-b

Bijlage HAVO. management & organisatie. tijdvak 1. Informatieboekje. HA-0251-a-13-1-b Bijlage HAVO 2013 tijdvak 1 management & organisatie Informatieboekje HA-0251-a-13-1-b Formuleblad Voor de beantwoording van vraag 11 en 26 zijn de volgende formules beschikbaar: 11 rentabiliteit van het

Nadere informatie

Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40%

Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40% Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40% Toegenomen verlies Airolux Verder verhoging dividend Kerncijfers

Nadere informatie

Omzet bereikt recordhoogte van 2,5 miljard en stevige prestaties in 2013

Omzet bereikt recordhoogte van 2,5 miljard en stevige prestaties in 2013 PERSBERICHT Omzet bereikt recordhoogte van 2,5 miljard en stevige prestaties in 2013 Jaarresultaten 2013 Aliaxis N.V. Brussel, 5 april 2014 Aliaxis, een wereldleider op het vlak van de productie en distributie

Nadere informatie

Sterke stijging Ebitda en netto resultaat Verhoging dividend

Sterke stijging Ebitda en netto resultaat Verhoging dividend Jaarresultaten 2013 Opgesteld door gedelegeerd bestuurders Dirk De Cuyper en Peter De Cuyper. Wetteren, België 17 maart 2014. Sterke stijging Ebitda en netto resultaat Verhoging dividend Kerncijfers 2013

Nadere informatie

Persbericht NETTOWINST OVER 2008 VAN 383 MILJOEN NETTO VERMOGENSWAARDE DAALT MET 809 MILJOEN (19%)

Persbericht NETTOWINST OVER 2008 VAN 383 MILJOEN NETTO VERMOGENSWAARDE DAALT MET 809 MILJOEN (19%) Persbericht HAL NETTOWINST OVER 2008 VAN 383 MILJOEN NETTO VERMOGENSWAARDE DAALT MET 809 MILJOEN (19%) De nettowinst over 2008 bedroeg 383,1 miljoen, overeenkomend met 6,03 per aandeel, vergeleken met

Nadere informatie

Groesman International B.V.

Groesman International B.V. Kredietrapport Rapport datum 22-04-2015 Bedrijf Adres AMSTERDAM - Samenvatting Bedrijfsnaam Vestigingsadres Breitnerlaan 7 Kredietadvies EUR 1.000.000 Score 7,6 Betalingsscore 7,8 Rating Risico Bedrijfsstatus

Nadere informatie

Omzet 148,6 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde 37,2 miljoen (+10%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) 20,2 miljoen (+12%)

Omzet 148,6 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde 37,2 miljoen (+10%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) 20,2 miljoen (+12%) Hogere volumes zorgen voor stijging toegevoegde waarde en ebitda met meer dan 10% Resultaat Resilux na belasting stijgt met meer dan 25% Resultaat JV Airolux blijft voorlopig nog negatief Kerncijfers eerste

Nadere informatie

René J. Takens/CEO 11 februari 2004

René J. Takens/CEO 11 februari 2004 1 René J. Takens/CEO 11 februari 2004 2 Introductie Accell Group is Europa s grootste fiets- en fitness fabrikant Ongeveer 800.000 fietsen en 60.000 fitness apparaten 2002: EUR 259,4 miljoen omzet (EUR

Nadere informatie

Aliaxis rapporteert solide resultaten voor eerste jaarhelft

Aliaxis rapporteert solide resultaten voor eerste jaarhelft Brussel, 22 september 2017 Aliaxis rapporteert solide resultaten voor eerste jaarhelft Aliaxis NV ( Aliaxis, de Groep of het bedrijf ), een wereldleider op het vlak van de productie en distributie van

Nadere informatie

PERSCONFERENTIE. Technologische industrie blijft groeien

PERSCONFERENTIE. Technologische industrie blijft groeien PERSCONFERENTIE Technologische industrie blijft groeien Groei activiteit en werkgelegenheid versterkt nog in 2016......maar verslechterende wereldconjunctuur...en we mogen aandacht voor herstel concurrentievermogen

Nadere informatie

Olieprijs en economische groei zijn richtinggevend

Olieprijs en economische groei zijn richtinggevend , 14.30 uur Update grondstoffen Olieprijs en economische groei zijn richtinggevend In 2016 werd nog een mooi rendement geboekt met grondstoffen. Kunt u de komende tijd rekenen op goede rendementen op deze

Nadere informatie

Kerncijfers 14/15 14/15 13/14 ( miljoen) tegen omreken. Omzet 68,2 66,3 66,0 Bedrijfsresultaat 5,3 5,1 5,4 Nettoresultaat 3,4 3,3 3,5

Kerncijfers 14/15 14/15 13/14 ( miljoen) tegen omreken. Omzet 68,2 66,3 66,0 Bedrijfsresultaat 5,3 5,1 5,4 Nettoresultaat 3,4 3,3 3,5 PERSBERICHT HOLLAND COLOURS FINANCIEEL RESULTAAT 2014/2015 HOGERE OMZET - STABIEL NETTORESULTAAT Kerncijfers 14/15 14/15 13/14 ( miljoen) tegen omreken koers 13/14 Omzet 68,2 66,3 66,0 Bedrijfsresultaat

Nadere informatie

PERSBERICHT - AANKONDIGING JAARRESULTATEN 2014. Gereglementeerde informatie. Embargo tot 17 maart 2015, 17h40. The innovative packaging company

PERSBERICHT - AANKONDIGING JAARRESULTATEN 2014. Gereglementeerde informatie. Embargo tot 17 maart 2015, 17h40. The innovative packaging company PERSBERICHT - AANKONDIGING JAARRESULTATEN 2014 Gereglementeerde informatie Embargo tot 17 maart 2015, 17h40 The innovative packaging company Stijging van de operationele resultaten en de netto winst Verhoging

Nadere informatie

Koers-winstverhouding (Price earnings ratio)

Koers-winstverhouding (Price earnings ratio) 1 Strategie Koers-winstverhouding (Price earnings ratio) Doel Perspectief Maat voor relatie tussen ondernemingswinst en prijs aandeel Managementvraagstuk Een aandeelhouder wil zicht hebben op de mogelijke

Nadere informatie

The Premier European Cycle Group

The Premier European Cycle Group Presentatie jaarcijfers 2000 Amsterdam, 16 februari 2001 René Takens Wino de Jong Algemene gang van zaken Eerste jaarhelft Prijsverhogingen door dollar en yen Invloed logistieke verstoringen 1999 Afronding

Nadere informatie

Groesman International B.V.

Groesman International B.V. Kredietrapport Plus Datum 29-04-2016 Naam Groesman International BV Samenvatting Bedrijfsnaam Groesman International B.V. Vestigingsadres Kredietadvies EUR 1.000.000 Score 7,5 Betalingsscore 7,8 Rating

Nadere informatie

Analyse Belfius Research Resultaatverdeling van Belgische intercommunales Financiële cijfers 2015

Analyse Belfius Research Resultaatverdeling van Belgische intercommunales Financiële cijfers 2015 Analyse Belfius Research Resultaatverdeling van Belgische intercommunales Financiële cijfers 215 Eerste jaar vennootschapsbelasting op intercommunales levert verwachte 2 miljoen EUR op De Belgische intercommunales

Nadere informatie

Bij deze opgave horen de informatiebronnen 1 tot en met 4.

Bij deze opgave horen de informatiebronnen 1 tot en met 4. Opgave 2 Bij deze opgave horen de informatiebronnen 1 tot en met 4. Het Nederlandse bedrijf Cross nv is onderverdeeld in drie divisies: Cross Aerospace, Cross Technical Services en Cross Food Systems (zie

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Algemene Vergadering van Aandeelhouders Beter Bed Holding N.V. 24 april 2008 Agenda Resultaten 2007 Strategie en gang van zaken Formules Samenvatting 2007 Eerste kwartaal 2008 Omzet per kwartaal Euro *

Nadere informatie

Ezcorp Inc. TIP 2: Verenigde Staten. Ticker Symbol. Credit Services

Ezcorp Inc. TIP 2: Verenigde Staten. Ticker Symbol. Credit Services TIP 2: Ezcorp Inc. Beurs Land Ticker Symbol ISIN Code Sector Nasdaq Verenigde Staten EZPW US3023011063 Credit Services Ezcorp (EZPW) is een bedrijf dat leningen verstrekt en daarnaast tweedehands spullen

Nadere informatie

Resultaten Miko per 30 juni 2012. Omzet + 5,1 % - Nettowinst + 2,1 % - EBIT + 1,4 %

Resultaten Miko per 30 juni 2012. Omzet + 5,1 % - Nettowinst + 2,1 % - EBIT + 1,4 % Resultaten Miko per 30 juni 2012 Omzet + 5,1 % - Nettowinst + 2,1 % - EBIT + 1,4 % Turnhout, 31 augustus 2012 Miko, de op Euronext Brussel genoteerde koffieservice- en kunststofverpakkingsspecialist, kende

Nadere informatie

Care IS klantbijeenkomst. Hotel Van der Valk april 2016

Care IS klantbijeenkomst. Hotel Van der Valk april 2016 Care IS klantbijeenkomst Hotel Van der Valk april 2016 Welkom! Wij heten u van harte welkom 2 Programma 19.00 uur - Ontvangst 19.30 uur - Opening 19.40 uur - Impact lage olieprijs 20.00 uur - Pauze 20.10

Nadere informatie

Persbericht NETTOWINST OVER 2010 VAN 432 MILJOEN (+24%) NETTO VERMOGENSWAARDE STIJGT MET 1.205 MILJOEN (+26%)

Persbericht NETTOWINST OVER 2010 VAN 432 MILJOEN (+24%) NETTO VERMOGENSWAARDE STIJGT MET 1.205 MILJOEN (+26%) Persbericht HAL NETTOWINST OVER 2010 VAN 432 MILJOEN (+24%) NETTO VERMOGENSWAARDE STIJGT MET 1.205 MILJOEN (+26%) De nettowinst over 2010 bedroeg 432,1 miljoen, overeenkomend met 6,69 per aandeel, vergeleken

Nadere informatie

Mutatie ( miljoen) Mutatie 2009* in %

Mutatie ( miljoen) Mutatie 2009* in % Tweede kwartaal/eerste halfjaar 2010 26 augustus 2010 Halfjaarbericht Hoofdpunten Omzet met 10,8% gestegen naar 7,1 miljard (stijging van 4,4% tegen constante wisselkoersen) Bedrijfsresultaat met 17,6%

Nadere informatie

LYNX Beleggersdebat 2016

LYNX Beleggersdebat 2016 LYNX Beleggersdebat 2016 BELEGGERSDEBAT 2016 V.l.n.r.: Jim Tehupuring, Willem Middelkoop, Janneke Willemse, André Brouwers en Corné van Zeijl BELEGGERSDEBAT 2016 Tip 1 Jim Tehupuring BELEGGERSDEBAT 2016

Nadere informatie

Financiële analyse. Les 3 Kengetallen. Opdracht voor volgende lesweek

Financiële analyse. Les 3 Kengetallen. Opdracht voor volgende lesweek Financiële analyse Les 3 Kengetallen Opdracht voor volgende lesweek 1. Ieder teamlid download de financiele gegevens en berekent voor zijn bedrijf uit elke categorie van kengetallen (liquiditeit, solvabiliteit,

Nadere informatie

Groesman International B.V.

Groesman International B.V. Kredietrapport Rapport datum 15-05-2014 Bedrijf Adres groesman international amsterdam - Samenvatting Bedrijfsnaam Vestigingsadres Breitnerlaan 7 Kredietadvies EUR 1.000.000 Score 7,4 Betalingsscore 7,8

Nadere informatie

Les Crisis in de olie

Les Crisis in de olie LESSENSERIE ENERGIETRANSITIE Les Crisis in de olie Werkblad Les Crisis in de olie Werkblad Op zondag 4 november 1973 bestonden er nog geen inline- skates. Hadden ze wel bestaan, dan had je die dag heerlijk

Nadere informatie

Technology Semiconductor Integrated Circuits

Technology Semiconductor Integrated Circuits TIP 1: Amkor Technology Beurs Land Ticker Symbol ISIN Code Sector Nasdaq Verenigde Staten AMKR US0316521006 Technology Semiconductor Integrated Circuits Amkor Technology (AMKR) is het op één na grootste

Nadere informatie

Value8 fors gegroeid in eerste vier maanden 2015

Value8 fors gegroeid in eerste vier maanden 2015 PERSBERICHT Bussum, 19 mei 2015 Aantal medewerkers ruim verdubbeld Value8 fors gegroeid in eerste vier maanden 2015 Hoofdpunten trading update: Goede bedrijfsmatige ontwikkeling bestaande bedrijven Resultaatverwachting:

Nadere informatie

Flashinfo 03/09/2012

Flashinfo 03/09/2012 Flashinfo 03/09/2012 Flashinfo 20120903.doc.doc 1/5 FIRST PACIFIC (8,32 HKD) First Pacific kwam afgelopen week met resultaten. De omzet steeg met 9% tot 3 miljard USD maar de winst steeg maar met 1% tot

Nadere informatie

GECONSOLIDEERDE JAARRESULTATEN OVER 2011

GECONSOLIDEERDE JAARRESULTATEN OVER 2011 GECONSOLIDEERDE JAARRESULTATEN OVER 2011 KERNCIJFERS EN KRACHTLIJNEN Ter Beke groep: o Tweede jaarhelft 2011 beter dan eerste jaarhelft en in lijn met 2010; o Omzet stijgt van 402,2 miljoen EUR tot 403,7

Nadere informatie

Toename van de winst met meer dan 10% Verhoging van dividend

Toename van de winst met meer dan 10% Verhoging van dividend Jaarresultaten 2010 Opgesteld door gedelegeerd bestuurders Dirk De Cuyper en Peter De Cuyper. Wetteren, België 17 maart 2011. Toename van de winst met meer dan 10% Verhoging van dividend Kerncijfers 2010

Nadere informatie

Groesman International

Groesman International Uitgebreid kredietonderzoek Rapport datum 24-02-2015 Bedrijf Adres Groesman International Amsterdam - Samenvatting Bedrijfsnaam Vestigingsadres Kredietadvies EUR 1.000.000 Score 7.3 Betalingsscore 7.8

Nadere informatie

Beleggersnieuwsbrief.nl Optimale ondersteuning bij beleggen

Beleggersnieuwsbrief.nl Optimale ondersteuning bij beleggen Beleggersnieuwsbrief.nl Optimale ondersteuning bij beleggen Bedrijfsanalyse Value December 2013 Het Zwitserse (SIX Swiss Ex: SUN) is marktleidend fabrikant van pompinstallaties voor de olie- en gasindustrie,

Nadere informatie

Persbericht. Jaarcijfers

Persbericht. Jaarcijfers Persbericht Jaarcijfers 2016 Profiel Beter Bed Holding is een Europese retailorganisatie die haar klanten op betaalbare wijze elke dag opnieuw zo comfortabel en gezond mogelijk wil laten slapen. Dit doet

Nadere informatie

voor meer informatie: 21 februari 2008 mr. M.G.F.M.V. Janssen VOORTGAANDE OMZET- EN WINSTGROEI KAS BANK

voor meer informatie: 21 februari 2008 mr. M.G.F.M.V. Janssen VOORTGAANDE OMZET- EN WINSTGROEI KAS BANK PERSBERICHT voor meer informatie: 21 februari 2008 mr. M.G.F.M.V. Janssen Secretaris Raad van Bestuur T : +31 20 557 52 30 I : www.kasbank.com VOORTGAANDE OMZET- EN WINSTGROEI KAS BANK stijging inclusief

Nadere informatie

Koninklijke BAM Groep nv Eerste kwartaalresultaten Pers conference call Bunnik, 10 mei 2012

Koninklijke BAM Groep nv Eerste kwartaalresultaten Pers conference call Bunnik, 10 mei 2012 Koninklijke BAM Groep nv Eerste kwartaalresultaten 2012 Pers conference call Bunnik, 10 mei 2012 Hoogtepunten Sectoren Bouw en techniek en Infra: volume en marges onder druk Vastgoed: verslechterend klimaat

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel , Fax Voor publicatie: 9 mei

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel , Fax Voor publicatie: 9 mei Voor publicatie: 9 mei 2006 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE KWARTAAL 2006 Rotterdam, 9 mei 2006 - Hunter Douglas, wereldmarktleider op het gebied van raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel , Telefax HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2011

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel , Telefax HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2011 Voor publicatie: 11 augustus 2011 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2011 Rotterdam, 11 augustus 2011 - Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand

Nadere informatie

Kwartaalbericht 2002: Randstad Holding laat beter tweede kwartaal zien

Kwartaalbericht 2002: Randstad Holding laat beter tweede kwartaal zien Kwartaalbericht 2002: Randstad Holding laat beter tweede kwartaal zien Kernpunten tweede kwartaal 2002 Bedrijfsresultaat 25,2 miljoen en WPA 0,11 Autonome omzetgroei 6% lager (-13% in Q1) Indirecte kosten

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2015

HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2015 Voor publicatie: 5 augustus 2015 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2015 Rotterdam, 5 augustus 2015 - Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand

Nadere informatie

Nettoresultaat (globaal/per aandeel) EUR 848 miljoen (EUR 588 miljoen) EUR 5,44 (EUR 4,01)

Nettoresultaat (globaal/per aandeel) EUR 848 miljoen (EUR 588 miljoen) EUR 5,44 (EUR 4,01) Groep Brussel Lambert 7 november 2008 Na 7.15 u Gereglementeerde informatie - Tussentijdse verklaring Gegevens eind september 2008 (eind september 2007) Nettoresultaat (globaal/per aandeel) EUR 848 miljoen

Nadere informatie

Spirit AeroSystems Holdings Inc.

Spirit AeroSystems Holdings Inc. TIP 3: Spirit AeroSystems Holdings Inc. Beurs Land Ticker Symbol ISIN Code Sector New York Stock Exchange Verenigde Staten SPR US8485741099 Industrial Goods - Aerospace/Defense Products & Services Spirit

Nadere informatie

Halfjaarcijfers Accell Group N.V.

Halfjaarcijfers Accell Group N.V. Halfjaarcijfers Accell Group N.V. René Takens (CEO), Hielke Sybesma (CFO), Jeroen Snijders Blok (COO) Amsterdam, 1 Agenda Samenvatting resultaten Accell Group in 1e halfjaar 2005 Aandeel Accell Group Financieel

Nadere informatie

Hebben de kernramp in Japan en de situatie in het Midden Oosten invloed op Fugro?

Hebben de kernramp in Japan en de situatie in het Midden Oosten invloed op Fugro? Fugro, interview Klaas Wester Kop Fugro: mooiste jaren komen nog? Tekst: Martin Voorn Intro Fugro profiteert van de hoge olieprijs en nieuwe investeringen in olie- en gasvelden. De toestand in Japan, het

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel. 010 4869911, Telefax 010-4850355 HUNTER DOUGLAS RESULTATEN Q1 2012

HUNTER DOUGLAS N.V., Piekstraat 2, 3071 EL Rotterdam, Nederland, Tel. 010 4869911, Telefax 010-4850355 HUNTER DOUGLAS RESULTATEN Q1 2012 Voor publicatie: 10 mei 2012 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN Q1 2012 Rotterdam, 10 mei 2012 - Hunter Douglas, wereldmarktleider op het gebied van raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand producent

Nadere informatie

De favoriete aandelen van Bart Sebrechts

De favoriete aandelen van Bart Sebrechts De favoriete aandelen van Bart Sebrechts 08/08/2016 om 09:16 door Bart Sebrechts Bart Sebrechts, hoofd beleggingen van Merit Capital, geeft in zijn aandelenselectie geven de voorkeur aan marktleiders met

Nadere informatie

Examen HAVO. Management & Organisatie (nieuwe stijl) Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs. Tijdvak 1 Woensdag 30 mei 9.00 12.00 uur

Examen HAVO. Management & Organisatie (nieuwe stijl) Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs. Tijdvak 1 Woensdag 30 mei 9.00 12.00 uur Management & Organisatie (nieuwe stijl) Examen HAVO Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs Boekje met informatie Tijdvak 1 Woensdag 30 mei 9.00 12.00 uur 20 01 100016 28A Begin Formuleblad Te gebruiken formules

Nadere informatie

JAARLIJKS FINANCIEEL VERSLAG 2013 FLUXYS BELGIUM

JAARLIJKS FINANCIEEL VERSLAG 2013 FLUXYS BELGIUM JAARLIJKS FINANCIEEL VERSLAG 2013 FLUXYS BELGIUM Gids van de aandeelhouder Aandelen Fluxys Belgium De maatschappelijke aandelen van Fluxys Belgium noteren op de gereglementeerde markt van NYSE Euronext

Nadere informatie

Halfjaarbericht Interim report 2003. Offices/Industrial

Halfjaarbericht Interim report 2003. Offices/Industrial Halfjaarbericht Interim report 2003 Offices/Industrial Profiel VastNed Groep De VastNed Groep bestaat uit twee gespecialiseerde onroerendgoedbeleggingsmaatschappijen met veranderlijk kapitaal: VastNed

Nadere informatie

Value8 boekt lichte stijging eigen vermogen in eerste halfjaar 2016

Value8 boekt lichte stijging eigen vermogen in eerste halfjaar 2016 PERSBERICHT Bussum, 31 augustus 2016 Value8 boekt lichte stijging eigen vermogen in eerste halfjaar 2016 Eigen vermogen stijgt met 3% Omzet groep stijgt fors Cashflow positief, hoger dan in eerste halfjaar

Nadere informatie

Visie op Windenergie en solar Update 2014

Visie op Windenergie en solar Update 2014 Visie op Windenergie en solar Update 2014 De vooruitzichten voor hernieuwbare energie zijn gunstig Succes hangt sterk af van de beschikbaarheid van subsidies Naast kansen in Nederland kan de sector profiteren

Nadere informatie

Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40%

Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40% Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40% Cijfers joint venture Airolux nog niet beschikbaar Verder

Nadere informatie

Persbericht. Henkel boekt recordomzet en -winst. 23 februari Sterke resultaten voor het boekjaar 2016

Persbericht. Henkel boekt recordomzet en -winst. 23 februari Sterke resultaten voor het boekjaar 2016 23 februari 2017 Persbericht Sterke resultaten voor het boekjaar 2016 Henkel boekt recordomzet en -winst Omzet: +3,5% naar 18.714 miljoen (organisch: +3,1%) Omzetgroei opkomende markten: organisch +6,8%

Nadere informatie

POL juli 2017: +17,7

POL juli 2017: +17,7 Ieder kwartaal peilen VKW Limburg en UNIZO Limburg naar het aanvoelen van de Limburgse ondernemers en bedrijfsleiders over de economische gang van zaken in de bedrijven. De resultaten van deze bevraging

Nadere informatie

Flashinfo 05/11/2012

Flashinfo 05/11/2012 Flashinfo 05/11/2012 Flashinfo 20121105.doc 1/5 GDF SUEZ (17,82 EUR) GDF Suez publiceerde cijfers over de eerste negen maand van 2012. De omzet steeg met 8,4% tot 70,9 miljard euro. Energie Internationaal

Nadere informatie