CB Online. E-books. gebruikershandleiding

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CB Online. E-books. gebruikershandleiding"

Transcriptie

1 gebruikershandleiding E-books CB Online Informatie over o.a. Aanmelden e-books Uploaden e-books Onderhouden e-books E-books aanmelden voor externe distributieplatforms.

2 Inhoudsopgave 1. Introductie 3 2. ISBN registratie 4 3. E-books Commercieel aanmelden Opvoeren commerciële gegevens Opvoeren huurprijzen Start van de verkoop 6 4. bestand uploaden Promotionele gegevens Uploaden cover Toevoegen flaptekst of boekbeschrijving Uploaden inkijkbestand Titels beschikbaar maken voor externe digitale platforms ISBN registratie Titels aanmelden voor externe distributie platforms Bookshelf Google ibookstore Kobo Managementboek CB Webwinkels Titels beschikbaar maken voor webwinkel E-bookbundel Download luisterboek Aanmelden commerciële gegevens Aanleveren bestand Start van de verkoop Raadplegen en onderhouden Opvragen promotionele link Verslaglegging e-books Scherm verkoop Zoeken op fondsgroep Rapporten Verkopen per kanaal Zoeken per titel Zoeken per afnemer Apple daily Sales app 20

3 1. Introductie Het aanmelden, onderhouden en uploaden van uw e-books kunt u eenvoudig in CB Online. In deze handleiding vindt u de werkwijze voor het aanmelden en wijzigen van uw e-booktitels in CB Online.

4 2. ISBN registratie Uw titels kunt u op normale wijze in het tabblad ISBN registreren. Belangrijk zijn de volgende afwijkende punten: Bij bindwijze registreert u voor uw e-books: epublicatie. Bij bindwijze registreert u voor uw downloadbare luisterboek: download luisterboek. Bij de verschijningsvorm kiest u het juiste bestandsformaat eventueel in combinatie met de DRM. Indien u voor DRM kiest dan wordt dit automatisch op uw bestand gezet. U heeft de volgende mogelijkheden bij verschijningsvorm epublicatie. Indien u kiest voor een verschijningsvorm download/online, dan geeft u aan dat uw titels aangeboden mogen worden voor online lezen. Indien u uw titels wilt verhuren dient u voor deze optie te kiezen. Ook kunt u bij titels zonder DRM of met watermerk (alleen de verschijningsvorm download) voor verschillende epubversies. U kunt dan in het keuzeveld versienummer aangeven of dit een epub 2 of epub 3 is. epub, Adobe DRM, download epub, Adobe DRM, download/online epub, digitaal watermerk, download epub, digitaal watermerk, download/online epub zonder DRM, download epub zonder DRM, download/online PDF met Adobe DRM PDF met digitaal watermerk PDF zonder DRM Bundel, download Bundel, download/online Voor het downloadbare luisterboek heeft u de volgende mogelijkheid. Luisterboek:MP3

5 3. E-books Commercieel aanmelden 3.1. Opvoeren commerciële gegevens Na het registreren van het ISBN kunt u ook meteen uw commerciële gegevens aanmelden, zoals de brutoprijs, korting en fondsgroep. commerciële titel wordt automatisch gevuld met de titel. Dit kunt u echter wijzigen als u een andere commerciële titel wenst. auteur*titel wordt automatisch gevuld. Dit kunt u later wijzigen indien u dit wenst. Om te kunnen wijzigen dient de titel commercieel aangemeld te zijn. imprint Hier kunt u een commerciële imprint toevoegen. bruto verkoopprijs Hier vult u de bruto verkoopprijs in. Dit veld is verplicht. Standaardkorting Hier vult u de standaardkorting in. De boekhandel betaalt het bedrag dat overblijft nadat eerst de BTW (hoog BTW) en vervolgens de standaardkorting van de bruto verkoopprijs is afgehaald. Dit veld is verplicht. ISBN fysiek boek Als u hier het ISBN van het fysieke boek invult worden de cover en flaptekst overgenomen. Fondsgroep Hier kunt u eventueel een fondsgroep toevoegen.

6 3.2. Opvoeren huurprijzen Indien uw titels geschikt zijn voor online lezen dan kunt u ervoor kiezen om de titels tevens beschikbaar te maken voor huren. Dit doet u door de huurprijs voor minimaal één periode op te geven. Dit kunt u op volgende wijze doen. U klikt op het pijltje naast het vakje onder periode en selecteert de gewenste periode. Vervolgens geeft u de prijs op die u voor de geselecteerde periode wilt vragen. Daarna klikt u op toevoegen. Dit herhaalt u tot u alle periodes heeft gevuld die u aan wilt bieden Start van de verkoop Er zijn 2 opties om uw titel beschikbaar te maken voor verkoop. Deze opties vindt u rechts bovenin het scherm. Automatisch vrijgeven: nadat uw bestand beveiligd is en beschikbaar voor download wordt uw titel direct vrijgegeven voor verkoop. Dit kunt u doen door de optie automatisch vrijgeven aan te vinken. Verkopen vanaf een specifieke datum: U kunt aangeven vanaf welk moment (datum, om 00:00) uw titel verkocht mag worden. De titel moet dan wel op die datum beveiligd en beschikbaar zijn voor download. De ingangstijd erachter is standaard, het aanpassen hiervan heeft geen nut. De doorlooptijd voor het beveiligen van uw e-book bestand en het beschikbaar maken bij de webwinkels is circa 2 werkdagen.

7 4. Titels beschikbaar maken voor externe digitale platforms 4.1. ISBN registratie U kunt uw e-booktitels op de normale wijze in het tabblad ISBN registreren. Let op: Indien u voor een epub met Adobe DRM of met digitaal watermerk heeft gekozen dan zullen de externe distributieplatforms zelf bij deze titels hun een eigen afwijkende DRM toevoegen. Titels aanmelden voor externe distributie platforms Om in onderstaand scherm te komen volgt u de procedure voor het aanmelden of wijzigen van uw commerciële gegevens. Na het vullen van dit scherm klikt u op volgende. U komt dan terecht in het volgende scherm (stap 2 van 4): Eerst vult u hier de Bisac categorie in: BISAC categorie: Dit is de Amerikaanse artikel indeling, zodat de consument gemakkelijk kan zoeken op een bepaalde categorie boeken. Dit is een verplicht veld. BISAC subcategorie: Dit is een aanvulling op de BISAC categorie. Dit is geen verplicht veld. Wanneer u klaar bent met toevoegen van de informatie voor de externe platforms waaraan u wilt leveren klikt u op de knop volgende (rechtsboven) om door te gaan zoals u gewend bent.

8 4.2. Bookshelf Bookshelf.nl is een platform voor de distributie van educatieve e-book titels naar studenten en scholen. Voor meer informatie kunt u terecht op of op Met het aanvinken van de optie levering aan Bookshelf op het tabblad Bookshelf zorgt u ervoor dat uw titels geleverd worden via het Bookshelf platform. Als u deze optie aanvinkt dan verschijnen de onderstaande velden: De gegevens wordt overgenomen van de commerciële gegevens die u bij het vorige scherm heeft ingevoerd: consumentenprijs (incl BTW): Deze gegevens worden overgenomen van de commerciële gegevens die u bij het vorige scherm heeft ingevoerd. huurprijzen: Deze gegevens worden overgenomen van de commerciële gegevens die u bij het vorige scherm heeft ingevoerd. Titel verwijderen van Bookshelf : Indien u de titel van Bookshelf wilt verwijderen dient u het vinkje weg te halen bij levering via Bookshelf. Let op, dit gaat niet automatisch als u een titel op teruggetrokken of tijdelijk niet leverbaar zet Google Met het aanvinken van de optie levering aan Google op het tabblad Google zorgt u ervoor dat uw titels geleverd worden aan de Google Play Boeken winkel. Indien u deze optie aanvinkt, dan verschijnen de onderstaande velden. Hier kunt u de consumentenprijs voor de Google Play Boeken winkel invullen en aanvinken in welke landen de titel verkocht mag worden. Titel verwijderen uit de Google Play Boeken winkel: Indien u de titel uit de Google Play Boeken winkel wilt verwijderen dient u het vinkje weg te halen bij levering via Google Play Boeken winkel. Let op, dit gaat niet automatisch als u een titel op teruggetrokken of tijdelijk niet leverbaar zet.

9 4.4. ibookstore Met het aanvinken van de optie levering aan ibookstore op het tabblad ibookstore zorgt u ervoor dat uw titels geleverd worden aan de Apple ibookstore. Indien u deze optie aanvinkt, dan verschijnen de onderstaande velden. Hier kunt u de gegevens voor de ibookstore invullen en aanvinken in welke landen de titel verkocht mag worden. consumentenprijs (incl BTW): in het pop up scherm wat verschijnt als u in het vakje klikt kunt u een prijs selecteren. presales: Hiermee maakt u het mogelijk dat op titels die aangekondigd zijn reserveringen gemaakt mogen worden. Titel verwijderen uit de ibookstore: Indien u de titel uit de ibookstore wilt verwijderen dient u het vinkje weg te halen bij levering via ibookstore. Let op, dit gaat niet automatisch als u een titel op teruggetrokken of tijdelijk niet leverbaar zet Kobo Met het aanvinken van de optie levering aan Kobo op het tabblad Kobo zorgt u ervoor dat uw titels geleverd worden aan Kobo. Indien u deze optie aanvinkt, dan verschijnen de onderstaande velden. Hier kunt u de consumentenprijs voor Kobo invullen en aanvinken in welke landen de titel verkocht mag worden. Titel verwijderen bij Kobo: Indien u de titel bij Kobo wilt verwijderen dient u het vinkje weg te halen bij levering Kobo. Let op, dit gaat niet automatisch als u een titel op teruggetrokken of tijdelijk niet leverbaar zet.

10 4.6. Managementboek Met het aanvinken van de optie levering aan Managementboek op het tabblad Managementboek zorgt u ervoor dat uw titels geleverd worden aan Managementboek. Indien u deze optie aanvinkt, dan verschijnen de onderstaande velden. Hier kunt u de consumentenprijs voor Managementboek invullen: Titel verwijderen bij Managementboek: Indien u de titel bij Managementboek wilt verwijderen dient u het vinkje weg te halen bij levering Managementboek. Tevens dient u een te sturen naar met de mededeling dat u het desbetreffende ISBN wilt verwijderen bij Managementboek. Let op, dit gaat niet automatisch als u een titel op teruggetrokken of tijdelijk niet leverbaar zet CB Webwinkels Met het aanvinken van de optie levering via CB webwinkels op het tabblad CB Webwinkels zorgt u ervoor dat uw titels geleverd worden aan alle reguliere webwinkels. Deze optie staat standaard aangevinkt. Het is mogelijk om deze mogelijkheid uit te vinken maar enkel als de optie levering via Bookshelf aanstaat. Een titel moet namelijk minimaal leverbaar zijn via een van deze 2 opties.

11 5. bestand uploaden U kunt in onderstaande scherm uw e-book bestand uploaden. Uw bestand wordt meteen technisch gecontroleerd op basis van de epub checker. U gaat dan automatisch door naar het scherm voor de promotionele gegevens. Indien de epub wordt afgekeurd dan verschijnt er een foutmelding in dit scherm. Deze moet u dan eerst verhelpen. U kunt de aanmelding wel voltooien door op de knop Volgende te klikken. U gaat dan verder naar de volgende stap.

12 6. Promotionele gegevens U kunt het ISBN van het fysieke boek invullen in het scherm van de commerciële gegevens, zodat de promotionele gegevens (indien aanwezig) worden overgenomen bij uw e-book. U kunt er ook voor kiezen om de gegevens in het scherm van de promotionele gegevens toe te voegen. Dit is het laatste scherm Uploaden cover Klik op bladeren, selecteer een bestand en klik op uploaden. Met de knop verwijderen kunt u het huidige bestand verwijderen Toevoegen flaptekst of boekbeschrijving Voeg in het tekstvak de gewenste tekst toe. Wanneer u op verzenden klikt wordt deze tekst opgeslagen Uploaden inkijkbestand U kunt ter promotie een gratis inkijkbestand van uw e-book beschikbaar stellen aan webwinkels. U kunt dit bestand eenvoudig uploaden via CB Online als Epub of PDF bestand. De webshop kan dit naast de cover en de boekbeschrijving op zijn website tonen om de verkoop van uw titel te stimuleren. De consument kan hierin bladeren of lezen voor het aanschaffen van een ebook. Om een inkijkbestand toe te voegen klikt u op bladeren, selecteert u een bestand en klikt u op uploaden. Met de knop verwijderen kunt u het huidige bestand verwijderen.

13 7. Titels beschikbaar maken voor webwinkel+ Een webwinkel + is een reguliere webshop die de epubbestanden en PDF-bestanden wil ontvangen zonder beveiliging, zodat zij deze kunnen verwerken in hun eigen applicatie voor Tablets en Smartphones. Wij kunnen deze bestanden enkel leveren indien u daar toestemming voor geeft. U kunt deze toestemming geven op de volgende wijze. Let op, deze optie vindt u alleen bij het hoofdgebruikersaccount van CB Online. U gaat naar tabblad afspraken, en daar kiest u in de blauwe balk voor: levering van e-bookbestanden. U krijgt dan onderstaand scherm te zien. Hier kunt u aanvinken welke webwinkels+ uw onbeveiligde bestanden mogen ontvangen. Als u het vinkje plaatst achter de webwinkel+ dan ontvangt de webshop de bestanden van al uw reeds aangemelde titels en van alle titels die u in de toekomst aanmeldt.

14 8. E-bookbundel U kunt met een webwinkel een afspraak maken voor een e-bookbundel. Bij de bestelling van een ebook bundel hoeven niet meer alle afzonderlijke ISBN s besteld te worden. Een bundel kan besteld worden met één ISBN. Dit aparte ISBN wordt gesplitst naar de verschillende onderliggende ISBN s van de afzonderlijke boeken. De voordelen zijn: De facturatie gaat gelijk op basis van de bundelafspraken tussen uitgever en webwinkel. Dus gelijk de juiste korting op de factuur en geen creditering achteraf. De facturatie is beter geautomatiseerd en daardoor wordt de juistheid en volledigheid beter gegarandeerd. In CB Online Verslaglegging ziet u de juiste netto opbrengsten bij de titels, omdat er geen creditering achteraf meer hoeft plaats te vinden. Een deel van de registratie kan via CB Online Uitgever zoals u gewend bent. Het andere deel wordt gedaan door het accountteam digitale distributie. U kunt als uitgever een e-bookbundel via CB Online aanmelden. Deze bundel krijgt een nieuw ISBN. U kunt zelf in het tabblad ISBN de gegevens invoeren, zoals de naam die u de bundel wilt geven (invullen in veld hoofdtitel). De verschijningsvorm wordt Epublicatie en er zijn 2 verschijningsvormen, namelijk: e-book : Bundel, download e-book: Bundel, download/online Kies vervolgens verzenden + aanmelden om de e-book bundel ook commercieel aan te melden. Hier geeft u ook de brutoverkoopprijs en de korting of nettoprijs voor de bundel op. Als u voor de titels die in bundel zitten ook een nettoprijs hebt opgegeven dan dient u dit ook voor de bundel zelf aan te geven. Vervolgens kunt u een mail sturen naar om door te geven welke (bestaande) ISBN s in de bundel zitten. Graag ontvangen we ook de korting of nettoprijs die per titel berekend mag worden aan de webwinkel. Als de titel exclusief via 1 partij verkocht mag worden (special) kunt u dit ook in deze mail vermelden. Als deze ISBN s door het accountteam digitale distributie zijn gekoppeld en beschikbaar zijn voor download, kan de e-bookbundel door u via CB Online op verschenen gezet worden.

15 9. Download luisterboek 9.1. Aanmelden commerciële gegevens Na het registreren van het ISBN kunt u ook meteen uw commerciële gegevens aanmelden. U komt automatisch in een nieuw scherm waar u de commerciële en promotionele gegevens kunt toevoegen Aanleveren bestand Door de grootte van MP3 bestanden is het niet mogelijk om deze via CB Online te uploaden. U kunt deze stap overslaan en direct doorgaan naar de promotionele gegevens. Uw bestand kunt u op onze FTPserver neerzetten. Neem hiervoor eerst contact met ons op voor de juiste inloggegevens. Wij verzoeken u vriendelijk om het bestandje in een zip-file te plaatsen. Deze zip-file dient als naam het ISBN van het luisterboek te hebben. Als u ons vervolgens op dit adres wilt laten weten dat u bestanden op de FTP heeft geplaatst, dan halen wij de bestanden eraf en verwerken we deze Start van de verkoop Er zijn 2 opties om uw titel beschikbaar te maken voor verkoop. Automatisch vrijgeven: nadat uw bestand beveiligd is en beschikbaar voor download wordt uw titel direct vrijgegeven voor verkoop. Dit kunt u doen door de optie automatisch vrijgeven aan te vinken. Verkopen vanaf een specifieke datum: U kunt aangeven vanaf welk moment (datum en tijd) uw titel verkocht mag worden. De titel moet dan wel op die datum beschikbaar zijn voor download.

16 10. Raadplegen en onderhouden U kunt uw e-books gemakkelijk vinden onder distributievorm e-book. U kunt er voor kiezen om alle e- books te tonen, of bijvoorbeeld enkel de e-books aangemeld bij Kobo. Dit kunt u kiezen door middel van de velden achter Distributievorm. Ook kunt u op ISBN zoeken zoals u gewend bent.

17 11. Opvragen promotionele link Als u graag een van uw e-booktitels ter promotie of voor een recensie op zou willen sturen maar u wilt wel graag dat dit bestand beveiligd is op de wijze die u gekozen heeft dan kunt u een promotioneel link aanvragen. U krijgt dan een downloadlink van het e-book die u naar uw klant kunt doorsturen. Het e-book moet alwel bestelbaar zijn (op verschenen staan), anders is dit niet mogelijk. Dit kunt u doen door in het tabblad assortiment het e-book te zoeken wat u wilt downloaden. Als u de titeldetails raadpleegt ziet u nu rechts onderin het scherm de optie bestel promotionele exemplaren. Hier kunt u het aantal downloadlinks aangeven wat u wilt ontvangen. Vervolgens klikt u op de button bestel en vult u het lokaal wachtwoord in. U krijgt dan een downloadlink voor het betreffende e-book. Deze kunt u (per mail) doorsturen. Daarnaast kunt u via de button naar promotionele leveringen alle downloadlinks die u heeft aangevraagd gemakkelijk terugvinden. U kunt een downloadlink maar eenmaal gebruiken. Als u dus hetzelfde e-book aan meerdere klanten wilt sturen kunt u meerdere downloadlinks aanvragen. Deze leveringen worden met 100% korting geleverd. U hoeft alleen kosten voor DRM te betalen indien het e-book dit heeft. U kunt de leveringen voor de promotionele e-book exemplaren ook in uitgevoerde opdrachten en verslaglegging terugvinden onder het nieuwe opdrachttype LEPROM en verkoop omzetsoort (VOS) EPRO.

18 12. Verslaglegging e-books Scherm verkoop U kunt de verkopen van uw digitale boeken vinden door te zoeken op het ISBN, periode of TVWC DIG of Verkoop omzetsoort (VOS) EBOO Zoeken op fondsgroep Daarnaast kunt u ook bij het aanmelden van uw titel een fondsgroep aanmaken voor alleen e-books. Zo kunt u later de verkopen van deze fondsgroep gemakkelijk vinden en ziet u hoe uw e-book verkopen zich ontwikkelen. Dit geldt ook voor het zoeken op titels waar later alsnog een fondsgroep aan toegevoegd is Rapporten Daarnaast kunt u ook uit de rapporten die u onder het tabblad downloads kunt vinden ook gemakkelijk de e-bookverkopen halen. U vindt dit bijvoorbeeld in het rapport omzet en verkoop per artikel. U kunt dan filteren op bindwijze EPB (Epublicatie) om deze verkopen te vinden Verkopen per kanaal Op het tabblad e-book vindt u de verkopen opgesplitst per kanaal. Dus levering via CB, levering via Kobo en levering via de ibookstore.

19 12.5. Zoeken per titel Als u per titel wilt kijken door welke afnemer deze is verkocht is de werkwijze als volgt: Bij tabblad verkoop klikt u op uitgever, vervolgens selecteert u een periode en klikt u op Titel. U komt dan in een scherm met uw titels. Hier selecteert u de titel die u wilt zien en dan klikt u op Analyse. Vervolgens komt u in het volgende scherm: Hierin selecteert u verkoop en klikt u vervolgens op afnemer: Vervolgens krijgt u een scherm met per afnemer de verkochte aantallen van de geselecteerde titel. U herkent de e-books aan de bindwijze EPB. Deze mogelijkheid heeft u alleen als u ook managementinformatie bij ons afneemt Zoeken per afnemer Als u per afnemer wilt kijken welke titels deze heeft verkocht is de werkwijze als volgt: Bij tabblad verkoop klikt u op uitgever, vervolgens selecteert u een periode en klikt u op Afnemer. U komt dan in een scherm met afnemers. Hier selecteert u de afnemer die u wilt zien en dan klikt u op Analyse. Vervolgens komt u in het volgende scherm: Hierin selecteert u verkoop DIG en klikt u vervolgens op Titel: Vervolgens ziet u een scherm met de verkochte aantallen per titel van de geselecteerde afnemer. U herkent de e-books aan de bindwijze EPB. Deze mogelijkheid heeft u alleen als u ook managementinformatie bij ons afneemt.

20 13. Apple daily Sales app Apple ibookstore meldt ons slechts eens per maand de verkoopgegevens terug. Daarbij speelt ook nog dat ze ons (en daarmee u) niet vertellen op welke dag binnen de verslagleggingperiode de verkoop heeft plaatsgevonden. Het is daarmee voor u niet mogelijk om op dagniveau in te kunnen zoomen op de prestaties van uw artikelen. Echter, Apple heeft de verkoop op dagniveau wel beschikbaar. CB heeft daarom een applicatie ontwikkeld waarin wij de dagelijkse verkopen van Apple ophalen en aan u tonen. Hierbij moeten wij één zeer belangrijke disclaimer maken: Apple presenteert deze verkoopgegevens als een forecast of indicatie van de werkelijke verkopen. U kunt hier dan ook geen enkel recht aan ontlenen. Enkel de verkoopcijfers die u elke maand gepresenteerd worden zijn werkelijke verkopen waarover u ook uw afdracht ontvangt. Deze applicatie is alleen beschikbaar als u aan Apple levert via het CB-contract. Om deze reden heeft CB dan ook besloten om deze verkoopinschatting niet op te nemen in onze verslagleggingsmodule of UITOPD berichten. We hebben een aparte applicatie gebouwd, die u wel met dezelfde login als CB Online kunt benaderen. Let op, deze optie vindt u alleen bij het hoofdgebruikersaccount van CB Online. Op het scherm waar u nu kiest voor CB Online Uitgever of Verslaglegging Uitgever komt er een extra optie bij, namelijk ebook Daily Sales. Deze aparte applicatie is overigens geoptimaliseerd voor mobiel gebruik (tablet of smartphone). Ons vermoeden is namelijk dat juist uw commerciële mensen die wellicht veel op de weg zitten interesse hebben in de performance van een aantal boeken. De mobiele applicatie bestaat uit een aantal schermen: 1. Op het dashboard scherm vindt u een overzicht van uw 10 best verkopende boeken met daarachter de verkoopaantallen van de laatste 6 weken. Ook treft u een grafiek aan van uw totale verkopen in de laatste 8 dagen. 2. Door op een ISBN uit de top 10 lijst te klikken, gaat u naar een detailscherm van dit ISBN. Daar worden de verkoopaantallen per dag van dat betreffende boek zowel in een grafiek als in een tabel weergegeven. 3. Ook vindt u in de hoofdnavigatie een pagina waarop u een kunt invoeren, zodat u naar de detailpagina van dat betreffende scherm gaat.

21 Nederland Erasmusweg AK Culemborg +31 (0) cb-logistics.nl

CB Online. E-books. gebruikershandleiding

CB Online. E-books. gebruikershandleiding gebruikershandleiding E-books CB Online Informatie over o.a. Aanmelden e-books Uploaden e-books Onderhouden e-books E-books aanmelden voor externe distributieplatforms. Versie 2.5 Datum: 2-4-2014 Inhoudsopgave

Nadere informatie

CB Online. E-books. gebruikershandleiding

CB Online. E-books. gebruikershandleiding gebruikershandleiding E-books CB Online Informatie over o.a. Aanmelden e-books Uploaden e-books Onderhouden e-books E-books aanmelden voor externe distributieplatforms. Versie 2.9 Datum: 126-11-2014 Inhoudsopgave

Nadere informatie

CB Online. E-books. gebruikershandleiding

CB Online. E-books. gebruikershandleiding gebruikershandleiding E-books CB Online Informatie over o.a. Aanmelden e-books Uploaden e-books Onderhouden e-books E-books aanmelden voor externe distributieplatforms. Versie 3.2 Datum: 4-1-2016 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Ontwikkelingen in e-book distributie

Ontwikkelingen in e-book distributie Ontwikkelingen in e-book distributie Status update en ontwikkelingen in e-book distributie Hans Willem Cortenraad, directeur 22 november 2012 2 april 2013 Agenda 14.00 Opening en status update Mathijs

Nadere informatie

gebruikershandleiding Uitgeverij CB Online 2.0 Informatie over o.a. Assortimentsbeheer Commercieel aanmelden e-books Muteren e-books Meldingen

gebruikershandleiding Uitgeverij CB Online 2.0 Informatie over o.a. Assortimentsbeheer Commercieel aanmelden e-books Muteren e-books Meldingen gebruikershandleiding Uitgeverij CB Online 2.0 Informatie over o.a. Assortimentsbeheer Commercieel aanmelden e-books Muteren e-books Meldingen Inhoudsopgave 1. Algemene help 4 1.1. Algemene informatie

Nadere informatie

Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder

Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder Voor Ambulante handelaren en niet leden HOB: Algemene opmerking gehele website: U kunt pas klikken op een tekst

Nadere informatie

E-books: trends en ontwikkelingen

E-books: trends en ontwikkelingen E-books: trends en ontwikkelingen Frankfurter Buchmesse 14 oktober 2015 Hans Susan Willem Breeuwsma Cortenraad, directeur 22 Business november development 2012 media & digitale diensten E-books in het

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015

Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015 Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015...Controleer uw gegevens Standmedewerkers 2014 registreren voor PROVADA 2015 Foto s uploaden en status PROVADA Afsprakenmodule aanpassen Nieuwe standmedewerkers

Nadere informatie

CB Online. uitgeverij. gebruikershandleiding. Informatie over o.a.

CB Online. uitgeverij. gebruikershandleiding. Informatie over o.a. gebruikershandleiding uitgeverij CB Online Informatie over o.a. ISBN Assortiment Promotionele gegevens Orderinvoer Ordermanagement Retouren Afspraken Facturatie Niet-verzekerde bedragen Systeem Compacte

Nadere informatie

Uw nieuwe titels en acties aanmelden voor Coming Soon gaat gemakkelijk via CB Online Uitgever. U kiest zelf welke titels u aanmeldt en voegt zelf

Uw nieuwe titels en acties aanmelden voor Coming Soon gaat gemakkelijk via CB Online Uitgever. U kiest zelf welke titels u aanmeldt en voegt zelf Uw nieuwe titels en acties aanmelden voor Coming Soon gaat gemakkelijk via CB Online Uitgever. U kiest zelf welke titels u aanmeldt en voegt zelf promotionele informatie toe. Coming Soon omvat vooral alles

Nadere informatie

HANDLEIDING WEB SHOP

HANDLEIDING WEB SHOP HANDLEIDING WEB SHOP 1 Registreren... 2 1.1 Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2 1.2 Persoonsgegevens... 2 1.3 Persoonsgegevens 2... 3 1.4 Eerste keer aanmelden... 4 2 Mijn profiel... 5 2.1 Mijn gegevens...

Nadere informatie

Handleiding "Van Oirschot Onderweg"-App (Smartphone)

Handleiding Van Oirschot Onderweg-App (Smartphone) Handleiding "Van Oirschot Onderweg"-App (Smartphone) Als één van de eerste groothandels op de Belgische markt is Van Oirschot trots om u de "Van Oirschot Onderweg"-App voor Smartphones voor te stellen.

Nadere informatie

CB Online. uitgeverij. gebruikershandleiding. Informatie over o.a.

CB Online. uitgeverij. gebruikershandleiding. Informatie over o.a. gebruikershandleiding uitgeverij CB Online Informatie over o.a. ISBN Assortiment Promotionele gegevens Coming Soon Orderinvoer Ordermanagement Retouren Afspraken Facturatie Niet-verzekerde bedragen Systeem

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

CB Online. uitgeverij. gebruikershandleiding

CB Online. uitgeverij. gebruikershandleiding gebruikershandleiding uitgeverij CB Online Informatie over o.a. ISBN Assortiment Promotionele gegevens Orderinvoer Ordermanagement Retouren Afspraken Systeem Compacte Dienstverlening Inhoudsopgave 1. Algemene

Nadere informatie

Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module

Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module U kunt alleen bestellingen doen, als u het object heeft vrijgegeven voor publicatie, in het tabblad Algemeen. Vrijgeven voor publicatie betekent dat u toestemming

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding ouder login Maakt u gebruik van of wilt u gebruik maken van de tussenschoolse opvang op PCBS De Kring, dan kunt u zich via de website

Nadere informatie

Gebruikershandleiding webshop

Gebruikershandleiding webshop Gebruikershandleiding webshop Welkom bij KantoorExpert Ons digitaal bestelsysteem is een gebruikersvriendelijk bestelkanaal voor u als klant. U kunt 24 uur per dag en 7 dagen per week in onze webwinkel

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Opgavemodule Mini-in-de-krant

GEBRUIKERSHANDLEIDING Opgavemodule Mini-in-de-krant GEBRUIKERSHANDLEIDING Opgavemodule Mini-in-de-krant 1 Inloggen en/of aanmelden gebruiker Dit is het startscherm van de online opgavemodule. Hier kunt u aangeven of u een particuliere of een zakelijke gebruiker

Nadere informatie

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Loonstroken inzien 5 4 Verlof 6 5 Verlofoverzicht afdeling / bedrijf 8 6 Verjaardagen 9 7 Declaraties en mutaties

Nadere informatie

Instructie registratie & digitaal aanbieden

Instructie registratie & digitaal aanbieden Instructie registratie & digitaal aanbieden Registratie Om deel te kunnen nemen aan een tender, dient u uw organisatie éénmalig te registreren op het Negometrix platform. Het platform van Negometrix is

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL

HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL premie- en inningssystematiek HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL Het controleren van uw gegevens in SWP U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector.

Nadere informatie

Weebly: Stappenplan voor docenten

Weebly: Stappenplan voor docenten Weebly: Stappenplan voor docenten Stap 1: Registratie Ga naar http://education.weebly.com/ Voordat u aan de slag kunt met Weebly moet u zich inschrijven. U vult uw gebruikersnaam en uw e-mailadres in en

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Rapportages instellen

Rapportages instellen Versie 2.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over de ingestelde widgets (grafische weergaven) een rapportage te ontvangen en versturen in PDF of Excel. In deze handleiding komen alle opties,

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Welkom bij het Boom Testcentrum Voordat u begint: deactiveer oude groepen

Welkom bij het Boom Testcentrum Voordat u begint: deactiveer oude groepen Welkom bij het Boom Testcentrum Voordat u begint: deactiveer oude groepen Voordat u daadwerkelijk in het testcentrum gaat werken, is het belangrijk dat u eenmalig oude groepen deactiveert. Hiervoor kan

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 Inhoud Inhoud... 2 Maak een nieuwe gebruiker aan... 3 Registreer een machine... 8 Nieuwe tellerstand doorgeven... 11 Nieuwe bestelling

Nadere informatie

Handleiding webshop. Om in te loggen gaat u naar de volgende website: http://webshop.sibo.nl.testbyte.nl

Handleiding webshop. Om in te loggen gaat u naar de volgende website: http://webshop.sibo.nl.testbyte.nl Om in te loggen gaat u naar de volgende website: http://webshop.sibo.nl.testbyte.nl Handleiding webshop Of klikt u op de SIBO Website http://www.sibo.nl/webshop.aspx op de Webshop button: U wordt dan verder

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS)

HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS) HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS) Fonds verstandelijk gehandicapten Mei 2015 Inhoudsopgave HOE KOM IK IN HET SYSTEEM?... - 3 - UITLEG PER FUNCTIE... - 4 - Algemeen - 4 - Home - 4 - Plaatselijke

Nadere informatie

Handleiding spitsfactuur imuis Online.

Handleiding spitsfactuur imuis Online. Handleiding spitsfactuur imuis Online. 1. Inloggen imuis Online. Log in op: https://inloggen.mondtadviesgroep.nl/imuis_net/inlogscherm.aspx Of via http://www.mondtadviesgroep.nl/ (rechtsboven Inloggen

Nadere informatie

Instructie aanbesteding Inkoop diensten in en aan huis gemeente Zwolle (Diah)

Instructie aanbesteding Inkoop diensten in en aan huis gemeente Zwolle (Diah) Instructie aanbesteding Inkoop diensten in en aan huis gemeente Zwolle (Diah) Vanuit de wetgeving worden gemeenten verplicht te gaan werken met een digitaal programma voor inkoop en contractering. Wij

Nadere informatie

Handleiding Zelfservice Cloud voor Workspace365 Versie april 2014

Handleiding Zelfservice Cloud voor Workspace365 Versie april 2014 Handleiding Zelfservice Cloud voor Workspace365 Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Zelfservice Cloud 4 2.1 Inloggen op Zelfservice Cloud 4 2.2 Rechten kopen of wijzigen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties Handleiding Verenigingen en Organisaties Wij heten u hartelijk welkom bij, het platform waar de verbinding wordt gelegd tussen burgers, instellingen, bedrijven en verenigingen op een eenvoudige en gebruikersvriendelijke

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

Reflex ebestel Applicatie Handleiding

Reflex ebestel Applicatie Handleiding Reflex ebestel Applicatie Handleiding Inhoudsopgave Reflex ebestel Applicatie... 1 Inleiding... 3 Hoofdmenu... 4 Inloggen... 6 Webshop Leverdatum... 7 Webshop Zoeken naar Artikelen... 8 Webshop Invoerscherm...

Nadere informatie

Online bestellen bij Langerak de Jong

Online bestellen bij Langerak de Jong Online bestellen bij Langerak de Jong www.langerakdejong.nl Augustus 2015 Inhoudsopgave online bestellen bij Langerak de Jong 1. Aanmelden voor online bestellen... 3 2. Inloggen... 5 3. De bestelsite...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding 123OPSLAAN.NL. Gebruikershandleiding. Pagina 1

Gebruikershandleiding 123OPSLAAN.NL. Gebruikershandleiding. Pagina 1 123OPSLAAN.NL Gebruikershandleiding Pagina 1 Inhoudsopgave Welkom bij 123OPSLAAN.NL... 3 Dashboard... 4 Dozen bestellen.... 6 Dozen uploaden.... 6 Dozen laten ophalen.... 8 Dozen terug leveren.... 8 Dozen

Nadere informatie

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten Werkinstructie voor vreemdelingenadvocaten Inhoudsopgave 1 Inloggen op Mijn Rechtspraak... 3 2 Een nieuw verzoek indienen... 7 3 Terugkeren naar startpagina...13 4 Lopende zaken...14 5 Zaak inzien...15

Nadere informatie

HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders

HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders www.chainels.com info@chainels.com Molengraaffsingel 12 2629JD Delft 015-3642667 Het platform Chainels De Chainels App 1. Inloggen 1.1 Waar kan ik

Nadere informatie

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

Handleiding ONLINEDESK

Handleiding ONLINEDESK Handleiding ONLINEDESK Inhoudsopgave 1. Inloggen op Onlinedesk 3 Hoe kom ik op Onlinedesk? 3 Nieuw wachtwoord aanvragen 4 Wachtwoord vergeten/account geblokkeerd 5 Ingelogd 6 Administratievoerder met meerdere

Nadere informatie

Handleiding VPI. Beheer VPI Accounts. Aanmaken en wijzigen. Opgesteld door : VolmachtBeheer BV Datum : 2 maart 2017 Versie : 3.2

Handleiding VPI. Beheer VPI Accounts. Aanmaken en wijzigen. Opgesteld door : VolmachtBeheer BV Datum : 2 maart 2017 Versie : 3.2 Handleiding VPI Beheer VPI Accounts Aanmaken en wijzigen Opgesteld door : VolmachtBeheer BV Datum : 2 maart 2017 Versie : 3.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Doel van dit document...

Nadere informatie

NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet

NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet Deze handleiding geeft een uitgebreide uitleg over het online aanvragen en bestellen van 3D geprinte producten bij 3D Worknet. Registreren

Nadere informatie

Handleiding verzuimloket

Handleiding verzuimloket Handleiding verzuimloket Uitvoerende instanties Dienst Uitvoering Onderwijs Versie 6.2 24 november 2014 Inhoudsopgave 0. Versiebeheer...3 1. Inleiding...4 2. Meldingen...6 2.1 Raadplegen meldingen...7

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing webwinkel januari 2013

Gebruiksaanwijzing webwinkel januari 2013 Gebruiksaanwijzing webwinkel januari 2013 Inhoudstafel Inleiding 3 1. Aanmelden op westdecor.be 4 2. Uw webwinkel personaliseren 6 2.1 Uw wachtwoord instellen 6 2.2 Uw logo instellen 7 2.3 Uw verkoopprijzen

Nadere informatie

Snelle start handleiding Boom testcentrum ggz

Snelle start handleiding Boom testcentrum ggz Snelle start handleiding Boom testcentrum ggz December 2015 Inhoud 1. Een account aanmaken 2 2. Een locatie toevoegen 4 3. Een medewerker toevoegen 5 4. Wachtwoord aanpassen 7 5. Credits aanschaffen 8

Nadere informatie

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Handleiding Licentieregie Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Inhoud Inleiding 3 1 Bestellingen plaatsen 4 1.1 Wat u moet weten voordat u een bestelling gaat plaatsen 4 1.2 Een bestelling plaatsen

Nadere informatie

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis Winkelparade.nl De krant voor winkelen in Nederland Handleiding Winkelparade Parade Basis Inhoudsopgave Inloggen...3 Het hoofdmenu...4 Mijn zoekwoorden invoeren of wijzigen... 5 Een nieuw nieuwsbericht

Nadere informatie

Thuiszorg Meest gestelde vragen over

Thuiszorg Meest gestelde vragen over Veilig medicijngebruik en verbeterde therapietrouw Thuiszorg Meest gestelde vragen over CareXS Medicatiezorg Inhoudsopgave: Cliënten 1. Hoe maak ik een nieuwe cliënt aan? Pagina 4 2. Hoe kan ik een cliënt

Nadere informatie

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Versie 3 http://evaluatie.q-keurmerk.nl/ 1 Inhoudsopgave 1. Als aanbieder registreren... 3 2. Inloggen... 4 3. Cursus laten evalueren... 5 1. Inloggen als aanbieder

Nadere informatie

Handleiding Claassen web portal

Handleiding Claassen web portal Handleiding Claassen web portal Order- en informatiesysteem Claassen Logistics Claassen Logistics Tilburg Heliosstraat 6 5048 CB Tilburg T: +31 (0)13 572 05 00 F: +31 (0)13 572 06 55 E: planning@claassen.nu

Nadere informatie

Pleegzorg SO Jeugd ZHZ

Pleegzorg SO Jeugd ZHZ Instructie Open House overeenkomst Pleegzorg 2018-2020 SO Jeugd ZHZ Serviceorganisatie Jeugd Zuid-Holland Zuid (SO Jeugd ZHZ) heeft ervoor gekozen om de inkoop en contractering van jeugdhulp 2018-2020

Nadere informatie

HANDLEIDING VPI. Beheer VPI accounts. Aanmaken en wijzigen. behandeld door : VolmachtBeheer BV Datum : 9 februari 2011 Versie : 3.

HANDLEIDING VPI. Beheer VPI accounts. Aanmaken en wijzigen. behandeld door : VolmachtBeheer BV Datum : 9 februari 2011 Versie : 3. HANDLEIDING VPI Beheer VPI accounts Aanmaken en wijzigen behandeld door : VolmachtBeheer BV Datum : 9 februari 2011 Versie : 3.1 Inhoudsopgave. 1 Inleiding 3 1.1 Algemeen 3 1.2 Doel van dit document. 3

Nadere informatie

Handleiding Voorraad. Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V.

Handleiding Voorraad. Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V. Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V. Inhoudsopgave 1 Voorraad...3 1.1 Instellingen voor de voorraad...3 1.2 Voorraad...3 1.2.1 Bestellingen door cliënten...3 1.2.2 Extra losse bestellingen...4 1.2.3

Nadere informatie

Werkinstructie. Voor advocaten Civiel vorderingen met verplichte procesvertegenwoordiging in eerste aanleg

Werkinstructie. Voor advocaten Civiel vorderingen met verplichte procesvertegenwoordiging in eerste aanleg Werkinstructie Voor advocaten Civiel vorderingen met verplichte procesvertegenwoordiging in eerste aanleg Inhoudsopgave 1 Inloggen op Mijn Rechtspraak... 3 2 Een nieuwe zaak indienen... 5 3 Terugkeren

Nadere informatie

Resultaten tellen Aanmelden

Resultaten tellen Aanmelden Instructie digitaal aanbesteden Registratie Deze aanbesteding zal in digitale vorm plaatsvinden middels een speciaal daartoe ingerichte online account van de opdrachtgever. U hoeft voor deelname niets

Nadere informatie

LegManager Mobile Handleiding

LegManager Mobile Handleiding LegManager Mobile Handleiding Handleiding LegManager Mobile 1 1. Inhoud 1. INHOUD... 2 2. PROGRAMMAVEREISTEN... 3 a. Vragen, opmerkingen en suggesties... 3 b. Welke tablet/ipad of smartphone/iphone kan

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Handleiding Leveranciersbeoordeling

Handleiding Leveranciersbeoordeling Handleiding Leveranciersbeoordeling Inhoud Inleiding... 3 1. Home... 4 2. Leverancier invoeren... 5 3. Leverancier wijzigen / verwijderen... 5 4. Leveranciersbeoordeling toevoegen... 6 5. Leveranciersbeoordeling

Nadere informatie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Online urenregistratie Versie 1.4 Release 26-07-2013 I Inhoudsopgave Deel I voor werknemers 1 Deel II App 7 voor werknemers 1 1 voor werknemers Met Multicraft Online is het mogelijk om 24 uur per dag online

Nadere informatie

Securing. World. G4S Cash portal

Securing. World. G4S Cash portal Securing Your World G4S Cash portal Handleiding G4S Cash Portal Via het G4S Cash Portal kunt u zelf online al uw contante geldzaken regelen. Dit kan op elk moment van de dag. U kunt o.a. transporten inplannen

Nadere informatie

Handleiding voor zendende partners www.mijneuropassmobiliteit.nl

Handleiding voor zendende partners www.mijneuropassmobiliteit.nl Handleiding voor zendende partners www.mijneuropassmobiliteit.nl Versie 2.0 November 2014 Inhoud 1 Inloggen 2 Beheren 2.1. Houders 2.2. Zendende partners 2.3. Ontvangende partners 2.4. Competentiesets

Nadere informatie

HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL

HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL Controleer & wijzig uw gegevens in SWP U ontvangt deze handleiding namens ABP. 24.0100.16 OVER DEZE HANDLEIDING Controleer en wijzig uw gegevens in de Selfservice

Nadere informatie

( v e r s i e o p d r a c h t g e v e r s )

( v e r s i e o p d r a c h t g e v e r s ) H andleiding P - services D igitaal u renbriefjes ( v e r s i e o p d r a c h t g e v e r s ) Wat kunt u in de digitale omgeving van P-services? Als opdrachtgever kunt u in deze beveiligde omgeving informatie

Nadere informatie

Opzetten en beheren Mini-Webshop

Opzetten en beheren Mini-Webshop Opzetten en beheren Mini-Webshop DC AutomatiseringsGroep De Chamotte 36 4191 GT Geldermalsen Helpdesk: Alle werkdagen van 8.30 t/m 21.00 Zaterdags storingsdienst van 9.00 t/m 17.00 Tel.: 0345-545080 Fax:

Nadere informatie

Handleiding ADAS bij kwaliteitsvisitatie

Handleiding ADAS bij kwaliteitsvisitatie bij kwaliteitsvisitatie Dit document is een handleiding voor het gebruik van het online auditsysteem ADAS, gebruikt voorkwaliteitsvisitaties georganiseerd door de NVvP. Inhoudelijke informatie over de

Nadere informatie

Handleiding "Van Oirschot Onderweg"-App (ipad)

Handleiding Van Oirschot Onderweg-App (ipad) Handleiding "Van Oirschot Onderweg"-App (ipad) Als één van de eerste groothandels op de Belgische markt is Van Oirschot trots om u de "Van Oirschot Onderweg"-App voor ipad voor te stellen. Ga dus snel

Nadere informatie

Handleiding Logicx web portal Order- en informatiesysteem Logicx Transport

Handleiding Logicx web portal Order- en informatiesysteem Logicx Transport Handleiding Logicx web portal Order- en informatiesysteem Logicx Transport Logicx Berging BV Afd. Planbaar transport Zwolseweg 386 7345AL Wenum-Wiesel transport@logicx.nl 055-3694199 www.logicx.nl/ Versie

Nadere informatie

HOE WERKT FLOOW2? WWW.FLOOW2.COM. Volg ons ook op:

HOE WERKT FLOOW2? WWW.FLOOW2.COM. Volg ons ook op: HOE WERKT FLOOW2? WWW.FLOOW2.COM Volg ons ook op: HOE WERKT FLOOW2? Handleiding 1: Account aanmaken en inloggen P 3 Handleiding 2: Materieel toevoegen P 6 Handleiding 3: Plan materieel en plaats online

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Invulinstructie aanmelding en wijziging verbonden bemiddelaar

Invulinstructie aanmelding en wijziging verbonden bemiddelaar Invulinstructie aanmelding en wijziging verbonden bemiddelaar Een toelichting bij het aanmeldings- en wijzigingsformulier voor de verbonden bemiddelaar Inhoudsopgave Vooraf 3 1 Navigeren in het formulier

Nadere informatie

Handleiding Mobility Platform

Handleiding Mobility Platform Handleiding Mobility Platform Inleiding Hoofdscherm Deze handleiding geeft een beschrijving van de mogelijkheden van onze online calculator. De volgorde van de onderwerpen is gelijk aan het proces dat

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Instellingen Groeps Login & app

Instellingen Groeps Login & app Instellingen Groeps Login & app Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Instellingen in The Nanny Kindplanning... 3 3. Mogelijkheden en keuzes in wijze van planning, registratie en facturatie... 4 3.1 Trajectplanning

Nadere informatie

Incura Handleiding (GGZ) ROM

Incura Handleiding (GGZ) ROM Incura Handleiding (GGZ) ROM - Classificatie: 4 - Openbaar Incura Nieuwe Gracht 35 2011 NC Haarlem 088-946 22 73 info@incura.nl www.incura.nl KvK 34183168 Incura is een product van WinBase Software en

Nadere informatie

Handleiding GPS-route lopen IVN Oldenzaal

Handleiding GPS-route lopen IVN Oldenzaal Handleiding GPS-route lopen IVN Oldenzaal Inhoud De Android Gebruiker (Meeste Smartphones)... 3 Aanmelden Voor ikimap... 4 Route toevoegen... 5 Offline Wandelkaart toevoegen... 6 De iphone-gebruiker...

Nadere informatie

Uitleg werking webshop

Uitleg werking webshop Uitleg werking webshop Par. 1 (eventueel) Inloggen (alleen bedrijven) en menustructuur. Inloggen: Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in, klik vervolgens op Log in>> (Hebt u nog geen inlogcode klik

Nadere informatie

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Home Inhoudsopgave Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Automatisch activeren via internet Automatisch opnieuw activeren via internet Licenties beheren en licentiebestand downloaden

Nadere informatie

Handleiding AfterPay. door Patricia Sturm 5 september Versie 2.5 Openbaar

Handleiding AfterPay. door Patricia Sturm 5 september Versie 2.5 Openbaar Handleiding AfterPay door Patricia Sturm 5 september 2016 Versie 2.5 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. AfterPay... 4 2.1. Verloop van een AfterPay transactie... 4 2.2. Aanleveren van een AfterPay

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

HANDLEIDING Online personeel en salaris

HANDLEIDING Online personeel en salaris HANDLEIDING Online personeel en salaris Inloggen op loket.nl Via https://online.loket.nl/vsp.prd.loket.new/ kunt u inloggen op de online applicatie van loket.nl. U komt op het onderstaande inlogscherm.

Nadere informatie

handleiding 2008/2009

handleiding 2008/2009 handleiding 2008/2009 Online digitale foto s plaatsen en delen met familie en vrienden INHOUD Hoofdstuk 1 1.1 Aanmelden 2 1.2 Album aanmaken 2 1.2.1 Klassiek foto s plaatsen 2 1.2.2 Geavanceerd foto s

Nadere informatie

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 5.0 activeren... 2 Automatisch activeren via

Nadere informatie

Handleiding Fotopagina

Handleiding Fotopagina Handleiding Fotopagina Leden van de Vrienden van de Pyreneese berghond kunnen een album aanmaken op onze fotopagina. Per lid/gezin is één album van maximaal 250 foto's beschikbaar. Deze handleiding bestaat

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Handleiding Nalevingsmodule. Gebruikershandleiding voor de nalevingsmodule van het Zorginkoopportaal

Handleiding Nalevingsmodule. Gebruikershandleiding voor de nalevingsmodule van het Zorginkoopportaal Handleiding Nalevingsmodule Gebruikershandleiding voor de nalevingsmodule van het Zorginkoopportaal Handleiding Nalevingsmodule Datum : 16-2-2015 Versie : 1.2 Copyright Dit is een uitgave van VECOZO. Niets

Nadere informatie

1. Kiezen van een cursus... 3. 2. Inloggen... 5 1. Inloggen bestaand account... 5 2. Registreren nieuw account... 6 3. Accountgegevens opvragen...

1. Kiezen van een cursus... 3. 2. Inloggen... 5 1. Inloggen bestaand account... 5 2. Registreren nieuw account... 6 3. Accountgegevens opvragen... Webshop 1 Inhoudsopgave 1. Kiezen van een cursus... 3 2. Inloggen... 5 1. Inloggen bestaand account... 5 2. Registreren nieuw account... 6 3. Accountgegevens opvragen... 7 3. Besteloverzicht en kortingscoupon

Nadere informatie

Handleiding Bankoverschrijving

Handleiding Bankoverschrijving Handleiding Bankoverschrijving door Patricia Sturm - van Zijl 8 september 2016 Versie 2.1 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. Bankoverschrijving... 4 2.1. Verloop van een bankoverschrijving... 4 2.2.

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

Bedrijfsvoicemail Instellen en beluisteren

Bedrijfsvoicemail Instellen en beluisteren Bedrijfsvoicemail Instellen en beluisteren KvK 30176310 BTW 8105.07.456B01 NL42 INGB 0006 0988 18 BIC INGBNL2A 1 Inhoudsopgave Soorten voicemailboxen... 3 Persoonlijk... 3 Bedrijfsvoicemailbox... 4 Een

Nadere informatie

AFMELDEN VAN EEN WERKNEMER HANDLEIDING 3A

AFMELDEN VAN EEN WERKNEMER HANDLEIDING 3A AFMELDEN VAN EEN WERKNEMER HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens BPF Schoonmaak en De stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche. OVER DEZE HANDLEIDING U wilt

Nadere informatie

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Inhoud INLOGGEN EN REGISTREREN... 2 PROFIEL INSTELLINGEN... 2 PAGINA S... 4 AGENDA... 5 BEHEER MENU... 6 AANMAKEN OPENBAAR EVENEMENT...

Nadere informatie

In dit document zal de werkwijze met betrekking tot de registratie van jouw gewerkte uren worden uitgelegd.

In dit document zal de werkwijze met betrekking tot de registratie van jouw gewerkte uren worden uitgelegd. Inleiding Janssen Interim Services B.V., Janssen Stedendriehoek B.V., Janssen Personeelsdienst B.V. en Janssen Payroll Services maken gebruik van een online uren registratiesysteem. Deze methode van urenverwerking

Nadere informatie