CB Online. E-books. gebruikershandleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CB Online. E-books. gebruikershandleiding"

Transcriptie

1 gebruikershandleiding E-books CB Online Informatie over o.a. Aanmelden e-books Uploaden e-books Onderhouden e-books E-books aanmelden voor externe distributieplatforms.

2 Inhoudsopgave 1. Introductie 3 2. ISBN registratie 4 3. E-books Commercieel aanmelden Opvoeren commerciële gegevens Opvoeren huurprijzen Start van de verkoop 6 4. bestand uploaden Promotionele gegevens Uploaden cover Toevoegen flaptekst of boekbeschrijving Uploaden inkijkbestand Titels beschikbaar maken voor externe digitale platforms ISBN registratie Titels aanmelden voor externe distributie platforms Bookshelf Google ibookstore Kobo Managementboek CB Webwinkels Titels beschikbaar maken voor webwinkel E-bookbundel Download luisterboek Aanmelden commerciële gegevens Aanleveren bestand Start van de verkoop Raadplegen en onderhouden Opvragen promotionele link Verslaglegging e-books Scherm verkoop Zoeken op fondsgroep Rapporten Verkopen per kanaal Zoeken per titel Zoeken per afnemer Apple daily Sales app 20

3 1. Introductie Het aanmelden, onderhouden en uploaden van uw e-books kunt u eenvoudig in CB Online. In deze handleiding vindt u de werkwijze voor het aanmelden en wijzigen van uw e-booktitels in CB Online.

4 2. ISBN registratie Uw titels kunt u op normale wijze in het tabblad ISBN registreren. Belangrijk zijn de volgende afwijkende punten: Bij bindwijze registreert u voor uw e-books: epublicatie. Bij bindwijze registreert u voor uw downloadbare luisterboek: download luisterboek. Bij de verschijningsvorm kiest u het juiste bestandsformaat eventueel in combinatie met de DRM. Indien u voor DRM kiest dan wordt dit automatisch op uw bestand gezet. U heeft de volgende mogelijkheden bij verschijningsvorm epublicatie. Indien u kiest voor een verschijningsvorm download/online, dan geeft u aan dat uw titels aangeboden mogen worden voor online lezen. Indien u uw titels wilt verhuren dient u voor deze optie te kiezen. Ook kunt u bij titels zonder DRM of met watermerk (alleen de verschijningsvorm download) voor verschillende epubversies. U kunt dan in het keuzeveld versienummer aangeven of dit een epub 2 of epub 3 is. epub, Adobe DRM, download epub, Adobe DRM, download/online epub, digitaal watermerk, download epub, digitaal watermerk, download/online epub zonder DRM, download epub zonder DRM, download/online PDF met Adobe DRM PDF met digitaal watermerk PDF zonder DRM Bundel, download Bundel, download/online Voor het downloadbare luisterboek heeft u de volgende mogelijkheid. Luisterboek:MP3

5 3. E-books Commercieel aanmelden 3.1. Opvoeren commerciële gegevens Na het registreren van het ISBN kunt u ook meteen uw commerciële gegevens aanmelden, zoals de brutoprijs, korting en fondsgroep. commerciële titel wordt automatisch gevuld met de titel. Dit kunt u echter wijzigen als u een andere commerciële titel wenst. auteur*titel wordt automatisch gevuld. Dit kunt u later wijzigen indien u dit wenst. Om te kunnen wijzigen dient de titel commercieel aangemeld te zijn. imprint Hier kunt u een commerciële imprint toevoegen. bruto verkoopprijs Hier vult u de bruto verkoopprijs in. Dit veld is verplicht. Standaardkorting Hier vult u de standaardkorting in. De boekhandel betaalt het bedrag dat overblijft nadat eerst de BTW (hoog BTW) en vervolgens de standaardkorting van de bruto verkoopprijs is afgehaald. Dit veld is verplicht. ISBN fysiek boek Als u hier het ISBN van het fysieke boek invult worden de cover en flaptekst overgenomen. Fondsgroep Hier kunt u eventueel een fondsgroep toevoegen.

6 3.2. Opvoeren huurprijzen Indien uw titels geschikt zijn voor online lezen dan kunt u ervoor kiezen om de titels tevens beschikbaar te maken voor huren. Dit doet u door de huurprijs voor minimaal één periode op te geven. Dit kunt u op volgende wijze doen. U klikt op het pijltje naast het vakje onder periode en selecteert de gewenste periode. Vervolgens geeft u de prijs op die u voor de geselecteerde periode wilt vragen. Daarna klikt u op toevoegen. Dit herhaalt u tot u alle periodes heeft gevuld die u aan wilt bieden Start van de verkoop Er zijn 2 opties om uw titel beschikbaar te maken voor verkoop. Deze opties vindt u rechts bovenin het scherm. Automatisch vrijgeven: nadat uw bestand beveiligd is en beschikbaar voor download wordt uw titel direct vrijgegeven voor verkoop. Dit kunt u doen door de optie automatisch vrijgeven aan te vinken. Verkopen vanaf een specifieke datum: U kunt aangeven vanaf welk moment (datum, om 00:00) uw titel verkocht mag worden. De titel moet dan wel op die datum beveiligd en beschikbaar zijn voor download. De ingangstijd erachter is standaard, het aanpassen hiervan heeft geen nut. De doorlooptijd voor het beveiligen van uw e-book bestand en het beschikbaar maken bij de webwinkels is circa 2 werkdagen.

7 4. Titels beschikbaar maken voor externe digitale platforms 4.1. ISBN registratie U kunt uw e-booktitels op de normale wijze in het tabblad ISBN registreren. Let op: Indien u voor een epub met Adobe DRM of met digitaal watermerk heeft gekozen dan zullen de externe distributieplatforms zelf bij deze titels hun een eigen afwijkende DRM toevoegen. Titels aanmelden voor externe distributie platforms Om in onderstaand scherm te komen volgt u de procedure voor het aanmelden of wijzigen van uw commerciële gegevens. Na het vullen van dit scherm klikt u op volgende. U komt dan terecht in het volgende scherm (stap 2 van 4): Eerst vult u hier de Bisac categorie in: BISAC categorie: Dit is de Amerikaanse artikel indeling, zodat de consument gemakkelijk kan zoeken op een bepaalde categorie boeken. Dit is een verplicht veld. BISAC subcategorie: Dit is een aanvulling op de BISAC categorie. Dit is geen verplicht veld. Wanneer u klaar bent met toevoegen van de informatie voor de externe platforms waaraan u wilt leveren klikt u op de knop volgende (rechtsboven) om door te gaan zoals u gewend bent.

8 4.2. Bookshelf Bookshelf.nl is een platform voor de distributie van educatieve e-book titels naar studenten en scholen. Voor meer informatie kunt u terecht op of op Met het aanvinken van de optie levering aan Bookshelf op het tabblad Bookshelf zorgt u ervoor dat uw titels geleverd worden via het Bookshelf platform. Als u deze optie aanvinkt dan verschijnen de onderstaande velden: De gegevens wordt overgenomen van de commerciële gegevens die u bij het vorige scherm heeft ingevoerd: consumentenprijs (incl BTW): Deze gegevens worden overgenomen van de commerciële gegevens die u bij het vorige scherm heeft ingevoerd. huurprijzen: Deze gegevens worden overgenomen van de commerciële gegevens die u bij het vorige scherm heeft ingevoerd. Titel verwijderen van Bookshelf : Indien u de titel van Bookshelf wilt verwijderen dient u het vinkje weg te halen bij levering via Bookshelf. Let op, dit gaat niet automatisch als u een titel op teruggetrokken of tijdelijk niet leverbaar zet Google Met het aanvinken van de optie levering aan Google op het tabblad Google zorgt u ervoor dat uw titels geleverd worden aan de Google Play Boeken winkel. Indien u deze optie aanvinkt, dan verschijnen de onderstaande velden. Hier kunt u de consumentenprijs voor de Google Play Boeken winkel invullen en aanvinken in welke landen de titel verkocht mag worden. Titel verwijderen uit de Google Play Boeken winkel: Indien u de titel uit de Google Play Boeken winkel wilt verwijderen dient u het vinkje weg te halen bij levering via Google Play Boeken winkel. Let op, dit gaat niet automatisch als u een titel op teruggetrokken of tijdelijk niet leverbaar zet.

9 4.4. ibookstore Met het aanvinken van de optie levering aan ibookstore op het tabblad ibookstore zorgt u ervoor dat uw titels geleverd worden aan de Apple ibookstore. Indien u deze optie aanvinkt, dan verschijnen de onderstaande velden. Hier kunt u de gegevens voor de ibookstore invullen en aanvinken in welke landen de titel verkocht mag worden. consumentenprijs (incl BTW): in het pop up scherm wat verschijnt als u in het vakje klikt kunt u een prijs selecteren. presales: Hiermee maakt u het mogelijk dat op titels die aangekondigd zijn reserveringen gemaakt mogen worden. Titel verwijderen uit de ibookstore: Indien u de titel uit de ibookstore wilt verwijderen dient u het vinkje weg te halen bij levering via ibookstore. Let op, dit gaat niet automatisch als u een titel op teruggetrokken of tijdelijk niet leverbaar zet Kobo Met het aanvinken van de optie levering aan Kobo op het tabblad Kobo zorgt u ervoor dat uw titels geleverd worden aan Kobo. Indien u deze optie aanvinkt, dan verschijnen de onderstaande velden. Hier kunt u de consumentenprijs voor Kobo invullen en aanvinken in welke landen de titel verkocht mag worden. Titel verwijderen bij Kobo: Indien u de titel bij Kobo wilt verwijderen dient u het vinkje weg te halen bij levering Kobo. Let op, dit gaat niet automatisch als u een titel op teruggetrokken of tijdelijk niet leverbaar zet.

10 4.6. Managementboek Met het aanvinken van de optie levering aan Managementboek op het tabblad Managementboek zorgt u ervoor dat uw titels geleverd worden aan Managementboek. Indien u deze optie aanvinkt, dan verschijnen de onderstaande velden. Hier kunt u de consumentenprijs voor Managementboek invullen: Titel verwijderen bij Managementboek: Indien u de titel bij Managementboek wilt verwijderen dient u het vinkje weg te halen bij levering Managementboek. Tevens dient u een te sturen naar met de mededeling dat u het desbetreffende ISBN wilt verwijderen bij Managementboek. Let op, dit gaat niet automatisch als u een titel op teruggetrokken of tijdelijk niet leverbaar zet CB Webwinkels Met het aanvinken van de optie levering via CB webwinkels op het tabblad CB Webwinkels zorgt u ervoor dat uw titels geleverd worden aan alle reguliere webwinkels. Deze optie staat standaard aangevinkt. Het is mogelijk om deze mogelijkheid uit te vinken maar enkel als de optie levering via Bookshelf aanstaat. Een titel moet namelijk minimaal leverbaar zijn via een van deze 2 opties.

11 5. bestand uploaden U kunt in onderstaande scherm uw e-book bestand uploaden. Uw bestand wordt meteen technisch gecontroleerd op basis van de epub checker. U gaat dan automatisch door naar het scherm voor de promotionele gegevens. Indien de epub wordt afgekeurd dan verschijnt er een foutmelding in dit scherm. Deze moet u dan eerst verhelpen. U kunt de aanmelding wel voltooien door op de knop Volgende te klikken. U gaat dan verder naar de volgende stap.

12 6. Promotionele gegevens U kunt het ISBN van het fysieke boek invullen in het scherm van de commerciële gegevens, zodat de promotionele gegevens (indien aanwezig) worden overgenomen bij uw e-book. U kunt er ook voor kiezen om de gegevens in het scherm van de promotionele gegevens toe te voegen. Dit is het laatste scherm Uploaden cover Klik op bladeren, selecteer een bestand en klik op uploaden. Met de knop verwijderen kunt u het huidige bestand verwijderen Toevoegen flaptekst of boekbeschrijving Voeg in het tekstvak de gewenste tekst toe. Wanneer u op verzenden klikt wordt deze tekst opgeslagen Uploaden inkijkbestand U kunt ter promotie een gratis inkijkbestand van uw e-book beschikbaar stellen aan webwinkels. U kunt dit bestand eenvoudig uploaden via CB Online als Epub of PDF bestand. De webshop kan dit naast de cover en de boekbeschrijving op zijn website tonen om de verkoop van uw titel te stimuleren. De consument kan hierin bladeren of lezen voor het aanschaffen van een ebook. Om een inkijkbestand toe te voegen klikt u op bladeren, selecteert u een bestand en klikt u op uploaden. Met de knop verwijderen kunt u het huidige bestand verwijderen.

13 7. Titels beschikbaar maken voor webwinkel+ Een webwinkel + is een reguliere webshop die de epubbestanden en PDF-bestanden wil ontvangen zonder beveiliging, zodat zij deze kunnen verwerken in hun eigen applicatie voor Tablets en Smartphones. Wij kunnen deze bestanden enkel leveren indien u daar toestemming voor geeft. U kunt deze toestemming geven op de volgende wijze. Let op, deze optie vindt u alleen bij het hoofdgebruikersaccount van CB Online. U gaat naar tabblad afspraken, en daar kiest u in de blauwe balk voor: levering van e-bookbestanden. U krijgt dan onderstaand scherm te zien. Hier kunt u aanvinken welke webwinkels+ uw onbeveiligde bestanden mogen ontvangen. Als u het vinkje plaatst achter de webwinkel+ dan ontvangt de webshop de bestanden van al uw reeds aangemelde titels en van alle titels die u in de toekomst aanmeldt.

14 8. E-bookbundel U kunt met een webwinkel een afspraak maken voor een e-bookbundel. Bij de bestelling van een ebook bundel hoeven niet meer alle afzonderlijke ISBN s besteld te worden. Een bundel kan besteld worden met één ISBN. Dit aparte ISBN wordt gesplitst naar de verschillende onderliggende ISBN s van de afzonderlijke boeken. De voordelen zijn: De facturatie gaat gelijk op basis van de bundelafspraken tussen uitgever en webwinkel. Dus gelijk de juiste korting op de factuur en geen creditering achteraf. De facturatie is beter geautomatiseerd en daardoor wordt de juistheid en volledigheid beter gegarandeerd. In CB Online Verslaglegging ziet u de juiste netto opbrengsten bij de titels, omdat er geen creditering achteraf meer hoeft plaats te vinden. Een deel van de registratie kan via CB Online Uitgever zoals u gewend bent. Het andere deel wordt gedaan door het accountteam digitale distributie. U kunt als uitgever een e-bookbundel via CB Online aanmelden. Deze bundel krijgt een nieuw ISBN. U kunt zelf in het tabblad ISBN de gegevens invoeren, zoals de naam die u de bundel wilt geven (invullen in veld hoofdtitel). De verschijningsvorm wordt Epublicatie en er zijn 2 verschijningsvormen, namelijk: e-book : Bundel, download e-book: Bundel, download/online Kies vervolgens verzenden + aanmelden om de e-book bundel ook commercieel aan te melden. Hier geeft u ook de brutoverkoopprijs en de korting of nettoprijs voor de bundel op. Als u voor de titels die in bundel zitten ook een nettoprijs hebt opgegeven dan dient u dit ook voor de bundel zelf aan te geven. Vervolgens kunt u een mail sturen naar om door te geven welke (bestaande) ISBN s in de bundel zitten. Graag ontvangen we ook de korting of nettoprijs die per titel berekend mag worden aan de webwinkel. Als de titel exclusief via 1 partij verkocht mag worden (special) kunt u dit ook in deze mail vermelden. Als deze ISBN s door het accountteam digitale distributie zijn gekoppeld en beschikbaar zijn voor download, kan de e-bookbundel door u via CB Online op verschenen gezet worden.

15 9. Download luisterboek 9.1. Aanmelden commerciële gegevens Na het registreren van het ISBN kunt u ook meteen uw commerciële gegevens aanmelden. U komt automatisch in een nieuw scherm waar u de commerciële en promotionele gegevens kunt toevoegen Aanleveren bestand Door de grootte van MP3 bestanden is het niet mogelijk om deze via CB Online te uploaden. U kunt deze stap overslaan en direct doorgaan naar de promotionele gegevens. Uw bestand kunt u op onze FTPserver neerzetten. Neem hiervoor eerst contact met ons op voor de juiste inloggegevens. Wij verzoeken u vriendelijk om het bestandje in een zip-file te plaatsen. Deze zip-file dient als naam het ISBN van het luisterboek te hebben. Als u ons vervolgens op dit adres wilt laten weten dat u bestanden op de FTP heeft geplaatst, dan halen wij de bestanden eraf en verwerken we deze Start van de verkoop Er zijn 2 opties om uw titel beschikbaar te maken voor verkoop. Automatisch vrijgeven: nadat uw bestand beveiligd is en beschikbaar voor download wordt uw titel direct vrijgegeven voor verkoop. Dit kunt u doen door de optie automatisch vrijgeven aan te vinken. Verkopen vanaf een specifieke datum: U kunt aangeven vanaf welk moment (datum en tijd) uw titel verkocht mag worden. De titel moet dan wel op die datum beschikbaar zijn voor download.

16 10. Raadplegen en onderhouden U kunt uw e-books gemakkelijk vinden onder distributievorm e-book. U kunt er voor kiezen om alle e- books te tonen, of bijvoorbeeld enkel de e-books aangemeld bij Kobo. Dit kunt u kiezen door middel van de velden achter Distributievorm. Ook kunt u op ISBN zoeken zoals u gewend bent.

17 11. Opvragen promotionele link Als u graag een van uw e-booktitels ter promotie of voor een recensie op zou willen sturen maar u wilt wel graag dat dit bestand beveiligd is op de wijze die u gekozen heeft dan kunt u een promotioneel link aanvragen. U krijgt dan een downloadlink van het e-book die u naar uw klant kunt doorsturen. Het e-book moet alwel bestelbaar zijn (op verschenen staan), anders is dit niet mogelijk. Dit kunt u doen door in het tabblad assortiment het e-book te zoeken wat u wilt downloaden. Als u de titeldetails raadpleegt ziet u nu rechts onderin het scherm de optie bestel promotionele exemplaren. Hier kunt u het aantal downloadlinks aangeven wat u wilt ontvangen. Vervolgens klikt u op de button bestel en vult u het lokaal wachtwoord in. U krijgt dan een downloadlink voor het betreffende e-book. Deze kunt u (per mail) doorsturen. Daarnaast kunt u via de button naar promotionele leveringen alle downloadlinks die u heeft aangevraagd gemakkelijk terugvinden. U kunt een downloadlink maar eenmaal gebruiken. Als u dus hetzelfde e-book aan meerdere klanten wilt sturen kunt u meerdere downloadlinks aanvragen. Deze leveringen worden met 100% korting geleverd. U hoeft alleen kosten voor DRM te betalen indien het e-book dit heeft. U kunt de leveringen voor de promotionele e-book exemplaren ook in uitgevoerde opdrachten en verslaglegging terugvinden onder het nieuwe opdrachttype LEPROM en verkoop omzetsoort (VOS) EPRO.

18 12. Verslaglegging e-books Scherm verkoop U kunt de verkopen van uw digitale boeken vinden door te zoeken op het ISBN, periode of TVWC DIG of Verkoop omzetsoort (VOS) EBOO Zoeken op fondsgroep Daarnaast kunt u ook bij het aanmelden van uw titel een fondsgroep aanmaken voor alleen e-books. Zo kunt u later de verkopen van deze fondsgroep gemakkelijk vinden en ziet u hoe uw e-book verkopen zich ontwikkelen. Dit geldt ook voor het zoeken op titels waar later alsnog een fondsgroep aan toegevoegd is Rapporten Daarnaast kunt u ook uit de rapporten die u onder het tabblad downloads kunt vinden ook gemakkelijk de e-bookverkopen halen. U vindt dit bijvoorbeeld in het rapport omzet en verkoop per artikel. U kunt dan filteren op bindwijze EPB (Epublicatie) om deze verkopen te vinden Verkopen per kanaal Op het tabblad e-book vindt u de verkopen opgesplitst per kanaal. Dus levering via CB, levering via Kobo en levering via de ibookstore.

19 12.5. Zoeken per titel Als u per titel wilt kijken door welke afnemer deze is verkocht is de werkwijze als volgt: Bij tabblad verkoop klikt u op uitgever, vervolgens selecteert u een periode en klikt u op Titel. U komt dan in een scherm met uw titels. Hier selecteert u de titel die u wilt zien en dan klikt u op Analyse. Vervolgens komt u in het volgende scherm: Hierin selecteert u verkoop en klikt u vervolgens op afnemer: Vervolgens krijgt u een scherm met per afnemer de verkochte aantallen van de geselecteerde titel. U herkent de e-books aan de bindwijze EPB. Deze mogelijkheid heeft u alleen als u ook managementinformatie bij ons afneemt Zoeken per afnemer Als u per afnemer wilt kijken welke titels deze heeft verkocht is de werkwijze als volgt: Bij tabblad verkoop klikt u op uitgever, vervolgens selecteert u een periode en klikt u op Afnemer. U komt dan in een scherm met afnemers. Hier selecteert u de afnemer die u wilt zien en dan klikt u op Analyse. Vervolgens komt u in het volgende scherm: Hierin selecteert u verkoop DIG en klikt u vervolgens op Titel: Vervolgens ziet u een scherm met de verkochte aantallen per titel van de geselecteerde afnemer. U herkent de e-books aan de bindwijze EPB. Deze mogelijkheid heeft u alleen als u ook managementinformatie bij ons afneemt.

20 13. Apple daily Sales app Apple ibookstore meldt ons slechts eens per maand de verkoopgegevens terug. Daarbij speelt ook nog dat ze ons (en daarmee u) niet vertellen op welke dag binnen de verslagleggingperiode de verkoop heeft plaatsgevonden. Het is daarmee voor u niet mogelijk om op dagniveau in te kunnen zoomen op de prestaties van uw artikelen. Echter, Apple heeft de verkoop op dagniveau wel beschikbaar. CB heeft daarom een applicatie ontwikkeld waarin wij de dagelijkse verkopen van Apple ophalen en aan u tonen. Hierbij moeten wij één zeer belangrijke disclaimer maken: Apple presenteert deze verkoopgegevens als een forecast of indicatie van de werkelijke verkopen. U kunt hier dan ook geen enkel recht aan ontlenen. Enkel de verkoopcijfers die u elke maand gepresenteerd worden zijn werkelijke verkopen waarover u ook uw afdracht ontvangt. Deze applicatie is alleen beschikbaar als u aan Apple levert via het CB-contract. Om deze reden heeft CB dan ook besloten om deze verkoopinschatting niet op te nemen in onze verslagleggingsmodule of UITOPD berichten. We hebben een aparte applicatie gebouwd, die u wel met dezelfde login als CB Online kunt benaderen. Let op, deze optie vindt u alleen bij het hoofdgebruikersaccount van CB Online. Op het scherm waar u nu kiest voor CB Online Uitgever of Verslaglegging Uitgever komt er een extra optie bij, namelijk ebook Daily Sales. Deze aparte applicatie is overigens geoptimaliseerd voor mobiel gebruik (tablet of smartphone). Ons vermoeden is namelijk dat juist uw commerciële mensen die wellicht veel op de weg zitten interesse hebben in de performance van een aantal boeken. De mobiele applicatie bestaat uit een aantal schermen: 1. Op het dashboard scherm vindt u een overzicht van uw 10 best verkopende boeken met daarachter de verkoopaantallen van de laatste 6 weken. Ook treft u een grafiek aan van uw totale verkopen in de laatste 8 dagen. 2. Door op een ISBN uit de top 10 lijst te klikken, gaat u naar een detailscherm van dit ISBN. Daar worden de verkoopaantallen per dag van dat betreffende boek zowel in een grafiek als in een tabel weergegeven. 3. Ook vindt u in de hoofdnavigatie een pagina waarop u een kunt invoeren, zodat u naar de detailpagina van dat betreffende scherm gaat.

21 Nederland Erasmusweg AK Culemborg +31 (0) cb-logistics.nl

CB Online. uitgeverij. gebruikershandleiding. Informatie over o.a.

CB Online. uitgeverij. gebruikershandleiding. Informatie over o.a. gebruikershandleiding uitgeverij CB Online Informatie over o.a. ISBN Assortiment Promotionele gegevens Coming Soon Orderinvoer Ordermanagement Retouren Afspraken Facturatie Niet-verzekerde bedragen Systeem

Nadere informatie

TitelBank.nl is ontwikkeld door CB in nauwe samenwerking met de Groep Algemene Uitgevers en Uitgevers voor Vak en Wetenschap

TitelBank.nl is ontwikkeld door CB in nauwe samenwerking met de Groep Algemene Uitgevers en Uitgevers voor Vak en Wetenschap TitelBank.nl is ontwikkeld door CB in nauwe samenwerking met de Groep Algemene Uitgevers en Uitgevers voor Vak en Wetenschap Handleiding versie 1.4 versiedatum: 05 november 2012 copyright: www.titelbank.nl

Nadere informatie

Handleiding Winkelwidget

Handleiding Winkelwidget Handleiding Winkelwidget Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe kan ik de winkelwidget het beste inzetten?... 3 Hoe de winkelwidget te gebruiken?... 4 Stap 1: Menu-items maken en artikelen toevoegen... 4 Stap

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Facturatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Facturatie ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Facturatie 1. Inleiding:.2 2. Inrichten stamgegevens:....2 2.1 Debiteuren..2 2.2 Betalingscondities..3 2.3 Artikelgroepen 4 2.4 Artikelen..4 3. Verkoopfacturen:

Nadere informatie

Verkopen via bol.com. Handleiding voor zakelijke verkopers. Versie 3.1

Verkopen via bol.com. Handleiding voor zakelijke verkopers. Versie 3.1 Verkopen via bol.com Handleiding voor zakelijke verkopers Versie 3.1 Welkom als verkoper bij bol.com Via bol.com bereikt u op eenvoudige wijze miljoenen mogelijke klanten. U kunt nieuwe en unieke artikelen

Nadere informatie

Feed handleiding One Stop Webshop en Admarkt van Marktplaats Zakelijk

Feed handleiding One Stop Webshop en Admarkt van Marktplaats Zakelijk Feed handleiding One Stop Webshop en Admarkt van Marktplaats Zakelijk Inhoudsopgave Introductie Pagina 3 De voordelen van Admarkt Topadvertenties op een rij Pagina 4 Het gemak van een koppeling tussen

Nadere informatie

T-Connect Handleiding

T-Connect Handleiding T-Connect Handleiding Versie 1.7 2000-2011 Takeaway.com Inhoudsopgave 1. Introductie 1.1 Woord vooraf 3 1.2 T-Connect zelf downloaden 3 1.3 T-Connect via Food Terminal met touchscreen 4 1.4 Installatie

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

Handleiding Cubigo MKB

Handleiding Cubigo MKB Handleiding MKB Wij heten u hartelijk welkom bij, het platform waar de verbinding wordt gelegd tussen burgers, instellingen, bedrijven en verenigingen op een eenvoudige en gebruikersvriendelijke wijze.

Nadere informatie

Handleiding Personeelsmanagementtool

Handleiding Personeelsmanagementtool Pagina 1 INHOUDSOPGAVE Procesbeschrijving... 4 Inloggen... 6 Online Solliciteren... 7 Solliciteren op de site... 7 Home... 8 Nieuws... 9 Afdeling... 9 Loonstrooken... 9 Nieuw bericht maken... 10 Veldbeschrijving

Nadere informatie

Print on Demand. Gebruikershandleiding

Print on Demand. Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Print on Demand Informatie over o.a. Praktijkvoorbeelden Onderhouden van POD via CB Online Aanleverspecificaties pdf en metadata Bestellen van short print runs PrePress dienstverlening

Nadere informatie

Digitale Cliënten Dossier (DPD) Logopedie

Digitale Cliënten Dossier (DPD) Logopedie Digitale Cliënten Dossier (DPD) Logopedie Inleiding Het Digitale Cliënten Dossier hierna te noemen, DPD, is een zeer uitgebreide vorm van digitale verslaglegging. Dankzij deze digitale vorm kunnen de gegevens

Nadere informatie

Handleiding bol.com Partnerprogramma

Handleiding bol.com Partnerprogramma Handleiding bol.com Partnerprogramma Versie: 1.09 Datum: 28-05-2013 1 Inhoudsopgave Inleiding... 4 Wijzigingen handleiding... 4 Homepage... 5 Homepage rapportage... 5 Openstaand saldo... 6 Laatste betaling...

Nadere informatie

Handleiding. Versie: 3.8 Datum: 10-04-2015. Handleiding TOP Internet V 3.8.Docx 1

Handleiding. Versie: 3.8 Datum: 10-04-2015. Handleiding TOP Internet V 3.8.Docx 1 Handleiding Versie: 3.8 Datum: 10-04-2015 Handleiding TOP Internet V 3.8.Docx 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 1.1 Gebruiksvoorwaarden... 4 1.2 Reserveringstermijn... 4 1.3 Quotum... 4 1.4 Automatisch

Nadere informatie

Handleiding Mijn DATA-collectief

Handleiding Mijn DATA-collectief Handleiding Mijn DATA-collectief Inleiding Het grootste nadeel bij het kopen van adresbestanden voor commerciële doeleinden, is dat de data meteen na aanschaf alweer verouderd is. Ook is lang niet altijd

Nadere informatie

Handleiding backoffice Shop-app Versie 1.1

Handleiding backoffice Shop-app Versie 1.1 Handleiding backoffice Shop-app Inhoudsopgave Algemene instructies & advies... 3 U dient in ieder geval de volgende pagina s in uw basis inrichting op te nemen:... 3 Overig advies & weetjes:... 3 Inloggen...

Nadere informatie

Handleiding. Uitwisseling met BRON

Handleiding. Uitwisseling met BRON Handleiding Uitwisseling met BRON 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Vooraf... 4 3. Installatie... 5 Installeren certificaat... 5 Testen certificaat... 6 Voor reguliere uitwisseling eerst registratieoverzicht

Nadere informatie

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services Handleiding versie 1.8 18 oktober 2011 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIEËN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN...

Nadere informatie

Handleiding Flimer systeem www.flimer.nl

Handleiding Flimer systeem www.flimer.nl Handleiding Flimer systeem www.flimer.nl Versie: 1.0 Datum: 9-12- 2010 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Algemeen 4 2.1. Facturatie 4 2.2. Debiteurenbeheer 5 2.3. Incasso 5 2.4. Administratie 5 3. Gebruik

Nadere informatie

Handleiding. Webwinkel. Inhoud

Handleiding. Webwinkel. Inhoud Welkom in de webwinkel van Theunissen Technical Trading BV (TTT). Hier kunt u in vier simpele stappen een bestelling plaatsen. Dankzij de ruime voorraden in het eigen magazijn is een snelle levering vrijwel

Nadere informatie

Declareren via VECOZO

Declareren via VECOZO Declareren via VECOZO Voor podotherapie Intramed versie 8.2 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding...1 Hoofdstuk 2 Algemene instellingen...2 2.1 Praktijk AGB-code controleren / invullen...2 2.2 AGB-code instellen

Nadere informatie

Versie 2.0 Oktober 2006 Auteur: J.E. Fromberg WinkelSLIM

Versie 2.0 Oktober 2006 Auteur: J.E. Fromberg WinkelSLIM Versie 2.0 Oktober 2006 Auteur: J.E. Fromberg WinkelSLIM Voorwoord Gefeliciteerd met de opening van uw webwinkel. Ook al hebben wij het pakket zo gebruikersvriendelijk mogelijk gemaakt, toch is een handleiding

Nadere informatie

Handleiding Claassen web portal

Handleiding Claassen web portal Handleiding Claassen web portal Order- en informatiesysteem Claassen Logistics Claassen Logistics Tilburg Heliosstraat 6 5048 CB Tilburg T: +31 (0)13 572 05 00 F: +31 (0)13 572 06 55 E: planning@claassen.nu

Nadere informatie

Procedure jaarafsluiting. UNIT4 Multivers vanaf 10.3.1(*)

Procedure jaarafsluiting. UNIT4 Multivers vanaf 10.3.1(*) Procedure jaarafsluiting UNIT4 Multivers vanaf 10.3.1(*) (*) Dit document is alleen geldig vanaf UNIT4 Multivers versie 10.3.1 (dus ook te gebruiken met versies 10.4). U kunt de nieuwste versie van UNIT4

Nadere informatie

Handleiding Opslag Online Versie maart 2014

Handleiding Opslag Online Versie maart 2014 Handleiding Opslag Online Versie maart 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Gebruik en installatie 4 2.1 Uw eigen Opslag Online 4 2.1.1 Introductie 4 2.2 Inloggen bij Opslag Online

Nadere informatie

Debiteuren beheer Facturatie Aanmaningen

Debiteuren beheer Facturatie Aanmaningen Debiteuren beheer Facturatie Aanmaningen INHOUDSOPGAVE 1 Debiteuren... 2 1.1 Instellingen m.b.t. Debiteuren en verkoopfacturen... 2 1.1.1 BTW codes... 2 1.1.2 Het toevoegen van een BTW-grootboekrekening...

Nadere informatie

Handleiding SpinOffice CRM April 2013

Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Als nieuwe gebruiker van SpinOffice CRM is het van belang een goed beeld te hebben van de mogelijkheden van onze slimme applicatie. SpinOffice voegt een centraal adressenbestand

Nadere informatie

Handleiding gebruik ZorgSucces

Handleiding gebruik ZorgSucces Handleiding gebruik ZorgSucces Titel: Handleiding gebruik ZorgSucces Code: HgZS Versie: versie 1.3 Datum: maandag 14 feb 2011 PAT Learning Solutions, Tilburg Behoudens uitzondering door de wet geregeld,

Nadere informatie

MINTADMIN. Handleiding

MINTADMIN. Handleiding MINTADMIN Handleiding Laatste wijziging: 15-7-2015 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Systeemeisen... 3 Functies in het kort... 3 Starten met een boekhouding... 3 Installatie... 3 Zelf een administratie maken...

Nadere informatie

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina.

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina. Welkom bij SalarOnline Van uw accountant heeft u een link per e-mail ontvangen. Zodra u op de link klikt krijgt u een wizard. In deze wizard moet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en subdomein opgeven. Op

Nadere informatie