Informatiemanagement Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatiemanagement Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning"

Transcriptie

1 School voor informatie Informatiemanagement Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning

2 Over GO opleidingen GO opleidingen School voor informatie organiseert al meer dan 60 jaar een breed pakket opleidings- en bijscholingsactiviteiten voor het gehele informatievakgebied. Alle activiteiten zijn praktijk - gericht en direct toepasbaar in de dagelijkse werksituatie. Met een team van vaste medewerkers en zo n honderd freelance docenten beschikt GO opleidingen over een schat aan kennis en ervaring, waar u als organisatie of cursist direct voordeel van heeft. De docenten zijn werkzaam binnen het vakgebied. Zij weten wat er speelt, kennen de nieuwste ontwikkelingen en zetten deze zelf ook in gang.

3 Informatiemanagement We leven in een informatiemaatschappij, waarin informatie een centrale positie inneemt binnen steeds verder gedigitaliseerde organisaties. Een optimale afstemming van bedrijfsprocessen en informatievoorziening is daarom van groot belang. Niet alleen om de dienstverlening te verbeteren, maar juist ook om een doelmatige en doeltreffende bedrijfsvoering te realiseren. Het is dan ook logisch dat informatiemanagement nu en in de toekomst een speerpunt is van de moderne organisatie. Informatiemanagement vertaalt immers de informatiebehoeften, die vanuit verschillende werken bedrijfsprocessen van een organisatie ontstaan, in informatievoorziening. Daarmee zorgt informatiemanagement voor de verbinding tussen de processen, ICT en informatievoorziening. Kennis van deze drie domeinen is dan ook essentieel. GO opleidingen biedt de moderne informatieprofessional een actueel en relevant pakket aan opleidingsactiviteiten, waarmee hij succesvol vorm kan geven aan informatiemanagement en dus een positieve bijdrage aan de bedrijfsvoering.

4 Opleidingen GO opleidingen verzorgt al jarenlang door het vakgebied erkende opleidingen in het informatiedomein. Deze opleidingen staan in het teken van de praktische toepasbaarheid. Daarom zetten wij uitsluitend docenten uit het werkveld in. Zij zijn goed in staat hun kennis uit de weerbarstige praktijk over te dragen aan de studenten. Onze Hbo-opleidingen, zijn modulair te volgen en duren ca. 10 maanden. U behaalt dus binnen een jaar een waardevol Hbo-diploma. Opleiding Informatiespecialist (Hbo) U leert het opsporen, toegankelijk maken, beheren en verwerken van informatie tot een eindproduct op maat. U verkrijgt diepgaande kennis over het faciliteren van kennisprocessen; van functioneel ontwerp tot advisering van het management. De modules: Inhoudelijk toegankelijk maken van informatie Marketing van informatiediensten Informatiebeleid Klantgericht informatie opsporen en rapporteren Ontwerpen en optimaliseren van informatiediensten Opleiding Recordsmanager (Hbo) U leert de bedrijfsmatige en organisatorische aspecten van een goed functionerend archief kennen. Zowel in een analoge als een digitale omgeving. De modules: Inhoudelijk toegankelijk maken van informatie Marketing van informatiediensten Informatiebeleid Archiefordening Beheer en behoud van digitale informatie

5 Leergangen Naast de opleidingen verzorgt GO opleidingen een aantal leergangen die specifiek gericht zijn op de nieuwe functies in het informatiemanagementdomein. Deze leergangen geven de cursist de juiste bagage om succesvol te functioneren binnen de (digitale) organisatie. Daarnaast geven deze leergangen de cursist grip op de eigen ontwikkeling. Leergang Informatieadviseur (12 dagen) De informatieadviseur informeert en adviseert (gevraagd en ongevraagd) de organisatie over hoe om te gaan met informatie. Daarbij heeft hij altijd optimaliseren van de bedrijfsdoelstelling als uitgangspunt. In 12 lesdagen leert de cursist de juiste vaardigheden om zijn kennis optimaal te benutten. Leergang Informatiemakelaar (8 dagen) Het afstemmen van informatievraag en -aanbod zorgt er voor dat de collega s en klanten snel en eenvoudig de gewenste informatie kunnen vinden. De informatiemakelaar zorgt voor deze afstemming met compe tenties zoals klantgericht handelen en communiceren, relatiebeheer en kennis en inzicht op het gebied van marketing, functioneel beheer en procesmanagement. Leergang Informatiecurator (14 dagdelen) Informatie is van grote waarde voor een organisatie. De informatiecurator is de persoon die de waarde van content en informatie kan inschatten en het inzicht en de vaardigheden heeft om waardevolle content zodanig te publiceren, delen of verspreiden dat nog meer toegevoegde waarde ontstaat voor de organisatie.

6 Cursussen & Workshops GO opleidingen verzorgt een actueel aanbod aan korte (tussen 1 dagdeel en 3 dagen) cursussen en workshops, die zich richten op een specifiek onderwerp. Na afloop bent u in staat om dit onderwerp binnen de organisatie te introduceren of mee te draaien binnen een project. Introductie Zaakgericht Werken (2 dagen) 2-daagse cursus waarin u leert wat zaakgericht werken omvat, wat het belang ervan is, welke impact het invoeren van zaakgericht werken heeft en welke implementatiestrategieën er zijn. Papierloos / digitaal besturen en vergaderen (1 dag) De cursus geeft de deelnemer kennis en inzicht in hoe hij Mobile / apps in relatie tot informatiebeheer kan inzetten voor het optimaliseren van papierloos / digitaal besturen en vergaderen. BiSL (2 dagdelen) BiSL Foundation is bedoeld voor mensen die in de dagelijkse praktijk met functioneel beheer of informatiemanagement bezig zijn. ITIL (1 dagdeel) Tijdens de cursus maakt u kennis met de basisbegrippen en onderscheiden processen van ITIL. Zo krijgt u inzicht in de systematische aanpak van het beheer van de IT-infrastructuur en leert u aan de hand van een procesmodel de inrichting van de organisatie te beschrijven. Cursussen & Workshops Mobile Device Management (1 dagdeel) Kwaliteitszorg (1 dag) Informatiebeveiliging (1 dag) Risicomanagement (1 dag) Open Data (3 dagen) Optimaliseren van digitale administratieve processen via Lean (3 dagen)

7 Social Media, Internet & Digitale vaardigheden In een digitale (kantoor)omgeving zijn competenties op het gebied van internet en social mediagebruik belangrijk. De organisatie heeft hoge verwachtingen als het gaat om de digitale vaardigheden. Of het nu gaat om het goed kunnen zoeken op internet, het inzetten van social media of schrijven voor websites, het zijn allemaal aspecten die bijdragen aan het succesvol functioneren van de moderne kenniswerker. Bevorder uw digitale vaardigheden met de cursussen van GO opleidingen. Optimaal informatie zoeken via Internet (1 dag) Vind sneller de juiste informatie op internet via Google en andere zoekhulpmiddelen. Strategisch inzetten van Social Media (2 dagen) Social mediakanalen zijn onmisbaar binnen de zakelijke communicatie. Leer social media te integreren in de bedrijfsvoering. Kennismanagement en Social Media (2 dagen) Leer hoe u een actieve rol vervult bij projecten rond het thema kennismanagement en social media. Zorg als kennismakelaar voor een optimale ondersteuning bij het vinden van informatie. Profileer uzelf in een digitale wereld (1 dag) De diverse social mediaplatforms bieden een goede gelegenheid om uzelf binnen de organisatie of het vakgebied te profileren. Leer hoe u de verschillende media doeltreffend inzet. Schrijven voor het beeldscherm (1 dag) We lezen teksten op een beeldscherm anders dan teksten op papier. In deze workshop leert u hoe u op verschillende niveaus beeldschermteksten structureert en formuleert.

8 Communicatie & Vaardigheden In het vakgebied van de informatiedienstverlening gaat het al lang niet meer om alleen inhoudelijke kennis. De vaardigheden om kennis op de juiste manier uit te dragen wint aan belang. De organisatie verwacht dat haar medewerkers een presentatie kunnen verzorgen, een adviesgesprek kunnen voeren en collega s kunnen instrueren. Klantgericht communiceren (2 dagen) Steeds vaker gaat het in de informatiedienstverlening over informatiebehoefte en klantgerichtheid. Profileer uzelf; uw persoonlijke pitch (1 dag) Leer uzelf kort, krachtig en doeltreffend presenteren zodat u direct een positieve indruk achterlaat. Adviesvaardigheden (5 dagen) U kunt uw werkzaamheden succesvol uitvoeren als u in staat bent goede adviezen te geven, zowel in woord als geschrift. Didactische zaken (2 dagen) U leert als moderne informatieprofessional een effectieve instructie of workshop te verzorgen voor diverse doelgroepen. Presentatietechnieken (1 dag) Leer de basisvaardigheden om een aantrekkelijke presentatie te verzorgen. Marketing voor informatiediensten (5 dagen) Als informatieprofessional kent u de toegevoegde waarde van uw diensten en producten. Leer hoe u de gehele organisatie overtuigt van die toegevoegde waarde.

9 SharePoint SharePoint is niet meer weg te denken binnen de informatiehuishouding van organisaties. GO opleidingen biedt een uitgebreid aanbod aan cursussen, die u leren om SharePoint effectief en efficiënt in te zetten voor uw (digitale) informatiehuishouding. Introductie SharePoint (1 dag) Maak kennis met de basisfunctionaliteiten van SharePoint en krijg inzicht in de mogelijkheden voor de organisatie. SharePoint voor eindgebruikers (1 dag) Gaat uw organisatie aan de slag met SharePoint? Leer binnen een dag de belangrijkste functionaliteiten gebruiken. Haal meer uit SharePoint (2 dagen) Gebruikt u SharePoint al maar wilt u de applicatie beter benutten? Krijg inzicht in de uitgebreide mogelijkheden die SharePoint biedt. SharePoint voor Contentmanagers (2 dagen) Leer verantwoord omgaan met de content in een SharePointomgeving en zorg voor een goed toegankelijk informatiesysteem. Recordsmanagement & Governance in SharePoint (2 dagen) Organisaties moeten nadenken over de gevolgen voor het informatiebeheer bij het breed inzetten van SharePoint. Leer alles over de mogelijkheden rond recordsmanagement en governance.

10 Zoeken & Vinden We een leven in een tijdperk van information overload. Dit maakt de problematiek van het zoeken en vinden van informatie niet eenvoudiger. Organisaties kunnen enorme winst (tijd en geld) behalen door het Zoeken & Vinden binnen de organisatie te optimaliseren. Bespaar uzelf en uw collega s onnodige tijd en frustratie en voorkom een filter failure! Internet zoektechnieken voor dieper en geavanceerder zoeken (1 dag) Zoeken voor gevorderden! Enterprise Search (1 dag) Leer in deze masterclass hoe u met innovatieve technologieën effectief en efficiënt informatie vindt in een digitale organisatiebrede omgeving. Semantisch zoeken (1 dag) Ontdek tijdens deze workshop de ongekende mogelijkheden van semantische zoektechnieken en hoe hier optimaal van te profiteren. Zoeken van beeld, geluid en multimedia (1 dag) Creëer slimme zoekstrategieën om beeld, multimedia en geluidsbestanden op te sporen. Zoeksystemen voor bibliotheek en internet (6 lesdagen) Leer alles over de belangrijkste ontsluitings- en zoeksystemen van bibliotheek en internet.

11 Maatwerk & Incompany Organisaties verlangen optimaal rendement van hun investering in scholing van hun medewerkers. Een incompany- of maatwerktraining geeft dit optimale rendement. Geen twee organisaties zijn gelijk. Onze ervaring is dat opleidingsbehoeften van organisaties verschillen, ook al gaat het ogenschijnlijk om hetzelfde onderwerp. Juist om die reden is een incompany- of maatwerktraining een goed alternatief voor open inschrijvingen. GO opleidingen laat de inhoud van een opleidingstraject volledig aansluiten op de behoefte van uw medewerkers én de organisatie. Maatwerk- & Incompanytrainingen; het efficiënte alternatief.

12 De 10 voordelen 1 Snel resultaat Niet nodig om te wachten op een startdatum van een open inschrijving. U bepaalt de planning! 2 Lagere kosten Bij het opleiden van teams of afdelingen zijn de kosten per deelnemer aanzienlijk lager dan afzonderlijke inschrijvingen. 3 Tijdsbesparing De reistijd blijft beperkt tot het dagelijkse woon-werkverkeer. Wij komen immers naar u toe! 4 Op maat De docenten houden rekening met de specifieke situatie van uw organisatie. De training sluit dus altijd aan bij uw behoefte! 5 Flexibiliteit Organisaties zijn voortdurend in beweging. Als er gedurende het opleidingstraject zaken veranderen, passen we dat direct in. 6 Betrokkenheid Door de aanpassing van de lesstof aan de eigen organisatie neemt de betrokkenheid van de deelnemers toe. 7 Gelijk niveau Een incompanytraining brengt een heel team op hetzelfde niveau. Perfect bij een start van een veranderingstraject. 8 Teambuilding Bij een incompanytraining stuurt de docent ook bewust op het creëren van een teamgevoel. Mooi meegenomen! 9 Minder weerstanden Bij een incompanytraining is het gevoel van verplichting minder. De organisatie laat duidelijk zien dat ze willen investeren in ontwikkeling. 10 Administratief gemak Een inkoopbon, één factuur en meerdere mensen opgeleid. Makkelijker kan het niet!

13 Profielmetingen & Opleidingsadvies Wij adviseren u graag over uiteenlopende opleidingszaken zoals: het ontwikkelen van opleidingsplannen het uitvoeren van assessments van individuele medewerkers het op maat maken van een Persoonlijk OpleidingsPlan (POP) Als gehele organisatie zijn wij u graag van dienst als partner in Human Capital Development. De rol van informatie binnen organisaties verandert. Daarmee verandert ook de rol van de informatieprofessional. Het zijn niet alleen de technologische ontwikkelingen (digitalisering) die hierbij een rol spelen, maar ook de ontwikkelingen in de maatschappij en economie hebben invloed op de verwachtingen ten aanzien van informatievoorziening. Om als team informatieprofessionals succesvol te blijven functioneren is ontwikkeling van (nieuwe) competenties essentieel. Maar voordat u aan ontwikkeling begint, is het belangrijk om inzicht te hebben in samenstelling, profiel en competentieniveau van het team. Alleen dan is het mogelijk om te bepalen wat de sterke punten van het team zijn en waar misschien nog (bij)scholing nodig is. Om goed inzicht te krijgen in de samenstelling en opleidingsbehoeften heeft GO opleidingen een dienst ontwikkeld die bestaat uit een DISC profielmeting en een workshop Trends & Ontwikkelingen. De situatie van uw organisatie bepaalt de inhoud van deze workshop. Op deze manier optimaliseren wij het resultaat van uw training!

14 Serious Gaming Games zijn al lang niet meer alleen voorbehouden aan de entertainmentsector. De interactiemodellen van entertainmentgames worden steeds vaker ingezet in toepassingen zoals serious games voor training of educatie. De praktijk bewijst dat games en simulaties vaak sneller en beter resultaat opleveren dan bijvoorbeeld boeken, powerpoints, rollenspellen of colleges. Bovendien: gamen zorgt voor een hoge intrinsieke motivatie. GO opleidingen biedt een simulatiegame in haar opleiding Optimaliseren van digitale administratieve processen. In deze game gaat u ervaren waarom processen vertragingen oplopen en wat er gebeurt bij procesoptimalisatie. Daarnaast kunnen wij ook serious games op maat verzorgen.

15 E-learning & Blended Learning Steeds meer mensen willen zelf kiezen waar, wanneer en in welk tempo ze willen studeren. E-learning biedt deze mogelijkheid en geeft optimale flexibiliteit aan cursisten. Bij e-learningprogramma s ontbreekt vaak de interactie tussen cursisten onderling. Daarom bieden wij ook vormen van blended learning; een combinatie van e-learning en traditioneel klassikaal onderwijs. GO opleidingen biedt e-learning & blended learning op het gebied van social media, informatiemanagement en ICT.

16 Postbus ad Voorburg Charlotte van Pallandtlaan tr Voorburg t +31 (0) e i GOopleidingen.nl GOopleidingen.nl/rss GOopleidingen/twitter Volg ons via linkedin.com/goopleidingen pinterest.com/goopleidingen

Bibliotheek en Mediatheek Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning

Bibliotheek en Mediatheek Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning School voor informatie Bibliotheek en Mediatheek Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning Over GO opleidingen GO opleidingen School

Nadere informatie

Recordsmanagement Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning

Recordsmanagement Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning School voor informatie Recordsmanagement Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning Over GO opleidingen GO opleidingen School voor informatie

Nadere informatie

De basisopleiding voor medewerkers (Documentaire) Informatievoorziening, Documentbeheer, Archiefbeheer en Recordsmanagement

De basisopleiding voor medewerkers (Documentaire) Informatievoorziening, Documentbeheer, Archiefbeheer en Recordsmanagement School voor informatie OPLEIDING MEDEWERKER RECORDSMANAGEMENT De basisopleiding voor medewerkers (Documentaire) Informatievoorziening, Documentbeheer, Archiefbeheer en Recordsmanagement Flexibele deeltijd

Nadere informatie

School voor informatie OPLEIDING BIBLIOTHEEKMEDEWERKER. De basisopleiding voor bibliotheek- en mediatheekmedewerkers

School voor informatie OPLEIDING BIBLIOTHEEKMEDEWERKER. De basisopleiding voor bibliotheek- en mediatheekmedewerkers School voor informatie OPLEIDING BIBLIOTHEEKMEDEWERKER De basisopleiding voor bibliotheek- en mediatheekmedewerkers Flexibele deeltijd basisopleiding voor medewerkers van bibliotheken, mediatheken, kennis-

Nadere informatie

Opleidingen Studiegids 2013-2014

Opleidingen Studiegids 2013-2014 Opleidingen Studiegids 2013-2014 1 2 Voorwoord Voor u ligt de studiegids 2013 waarin het totale aanbod van de DIOR Opleidingen is opgenomen. Het DIOR opleidingsstelsel biedt voor elk specialisme binnen

Nadere informatie

Opleidingen. Informatiemanagement en ICT. Studiegids 2013-2014

Opleidingen. Informatiemanagement en ICT. Studiegids 2013-2014 Opleidingen Informatiemanagement en ICT 1 Studiegids 2013-2014 2 Voorwoord Voor u ligt de studiegids 2013-2014 waarin het totale aanbod van de DIOR Opleidingen is opgenomen. Het DIOR opleidingsstelsel

Nadere informatie

Opleidingen op het terrein van documentaire informatievoorziening

Opleidingen op het terrein van documentaire informatievoorziening 10 Od mei 2013 #4 special Opleidingen DIV productinformatie Opleidingen op het terrein van documentaire informatievoorziening De laatste jaren is de informatievoorziening in de breedste zin van het woord

Nadere informatie

Opleidingen op het terrein van documentaire informatievoorziening

Opleidingen op het terrein van documentaire informatievoorziening 12 Od juli/augustus 2012 #7/8 special Opleidingen DIV I productinformatie Opleidingen op het terrein van documentaire informatievoorziening De laatste jaren is de informatievoorziening in de breedste zin

Nadere informatie

Studiegids. Associate degree- en Bacheloropleiding. Management van Informatie

Studiegids. Associate degree- en Bacheloropleiding. Management van Informatie Studiegids Associate degree- en Bacheloropleiding Management van Informatie 1 1 Inleiding... 4 2 Wie, wat, waar en waarom... 6 Wie zijn wij... 6 Waarom... 6 Wat bieden wij... 6 Waar... 6 3 De opleiding

Nadere informatie

1 Inleiding... 4. 2 Wie, wat, waar en waarom... 5. 3 Opleidingsgegevens in het kort... 7. 4 Inschrijving, intake en toelating...

1 Inleiding... 4. 2 Wie, wat, waar en waarom... 5. 3 Opleidingsgegevens in het kort... 7. 4 Inschrijving, intake en toelating... Studiegids SOD-I Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 Wie, wat, waar en waarom... 5 3 Opleidingsgegevens in het kort... 7 4 Inschrijving, intake en toelating... 10 5 Visie op onderwijs... 11 6 Opleidingsstructuur...

Nadere informatie

Studiegids HMDI 2012-2013. SOD-Opleidingen

Studiegids HMDI 2012-2013. SOD-Opleidingen Studiegids HMDI 2012-2013 SOD-Opleidingen Opgesteld door Liesbeth Franken Opleidingsmanager HMDI April 2012 1 Studiegids HMDI Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 4 2 Wie wat waar en waarom...

Nadere informatie

HC&H Consultants ADVIES PROJECTEN BEHEER. Processen Informatiesystemen Informatievoorziening Sturen op samenhang Mens & Organisatie

HC&H Consultants ADVIES PROJECTEN BEHEER. Processen Informatiesystemen Informatievoorziening Sturen op samenhang Mens & Organisatie HC&H Consultants ADVIES PROJECTEN BEHEER Processen Informatiesystemen Informatievoorziening Sturen op samenhang Mens & Organisatie OVER HC&H HC&H is een landelijk werkend adviesbureau voor woningcorporaties.

Nadere informatie

Moderniseren van de informatiehuishouding. samenwerking en communicatie

Moderniseren van de informatiehuishouding. samenwerking en communicatie Voorwoord Voor u ligt de studiegids 2012 met het totale aanbod aan DIOR Opleidingen. Het DIOR Opleidingstelsel biedt voor alle niveaus van het Documentair Informatiemanagement de juiste op de praktijkgerichte

Nadere informatie

Opleidingen Primair Onderwijs. Ruimte voor onderwijs

Opleidingen Primair Onderwijs. Ruimte voor onderwijs Opleidingen Primair Onderwijs Ruimte voor onderwijs Inhoudsopgave Rovict helpt u ruimte voor Onderwijs te scheppen! 4 ESIS webbased: goed gereedschap behoeft deskundig gebruik 6 Workshops voor bestuur

Nadere informatie

Quadrant Academy 2014

Quadrant Academy 2014 Quadrant Advies Quadrant Academy 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Het Nieuwe Werken van de ondersteuning 2.1 Adieu Secretaresse, Hello Assistant 3 3. Digitale technologieën ter ondersteuning van je

Nadere informatie

BUSINESS PROCESS LEARNING. Solution paper. Geïntegreerd en flexibel leren gekoppeld aan het werkproces

BUSINESS PROCESS LEARNING. Solution paper. Geïntegreerd en flexibel leren gekoppeld aan het werkproces BUSINESS PROCESS LEARNING Solution paper Geïntegreerd en flexibel leren gekoppeld aan het werkproces Inhoud 1 De kracht van Business Process Learning 3 1.1 Visie 3 1.2 Onderbouwing visie 4 2 Beschrijving

Nadere informatie

De laatste jaren is de informatievoorziening in de breedste zin van het woord een booming business gebleken. In het gehele land

De laatste jaren is de informatievoorziening in de breedste zin van het woord een booming business gebleken. In het gehele land 8 Od mei 2015 #4 special Opleidingen DIV productinformatie Opleidingen op het terrein van documentaire informatievoorziening De laatste jaren is de informatievoorziening in de breedste zin van het woord

Nadere informatie

Catalogus Trainingen en Diensten KED-SENS

Catalogus Trainingen en Diensten KED-SENS Catalogus Trainingen en Diensten KED-SENS Nederland Introductie Elk mens is een uniek individu, met unieke ambities en unieke mogelijkheden. Elk mens leert en ontwikkelt zich op zijn eigen, unieke manier,

Nadere informatie

INHOUD 3 5 6 7 7 8 8 8 9 9 10 11 12 13-17 18 19 20 21 22 23 24 25

INHOUD 3 5 6 7 7 8 8 8 9 9 10 11 12 13-17 18 19 20 21 22 23 24 25 INHOUD How & Knower Inleiding Contactpersonen Ons aanbod voor jouw organisatie Thema s Analytics & Optimalisatie Zoekmachinemarketing Social media Content marketing Online marketing Visie op leren Kennisborgen

Nadere informatie

www.derolfgroep.nl Vergroot het leerrendement en het plezier in leren: Haal meer uit digitaal

www.derolfgroep.nl Vergroot het leerrendement en het plezier in leren: Haal meer uit digitaal Vergroot het leerrendement en het plezier in leren: Haal meer uit digitaal QL-Online Onderwijs & 21st century skills Digitale presentatiemiddelen Hardware Infrastructuur & netwerkbeheer Professionalisering

Nadere informatie

Finance & Control. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen

Finance & Control. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen Finance & Control Opleidingenoverzicht Postbachelor- en masteropleidingen Een plaats op het erepodium! Wat zijn uw ambities? Beste lezer, Applaus en erkenning Uiteindelijk willen we allemaal applaus, erkenning

Nadere informatie

Kennis van de Overheid. Maatschappelijke opgaven vragen proactieve control. Van versnipperde ondersteuning naar public business control

Kennis van de Overheid. Maatschappelijke opgaven vragen proactieve control. Van versnipperde ondersteuning naar public business control Kennis van de Overheid Maatschappelijke opgaven Van versnipperde ondersteuning naar public business control Ontwikkelingen in het openbaar bestuur gaan zo snel en zijn dermate complex dat de traditionele

Nadere informatie

Studiegids 2013. van de Rijksacademie voor Financiën, Economie en Bedrijfsvoering

Studiegids 2013. van de Rijksacademie voor Financiën, Economie en Bedrijfsvoering Studiegids 2013 van de Rijksacademie voor Financiën, Economie en Bedrijfsvoering 18.984 bezoekers congressen 18.497 deelnemers opleidingen 1.138 opleidingen 345 actieve docenten 27 buitenlandse projecten

Nadere informatie

Competentiegericht trainen. Molijn Training. Trainingsaanbod

Competentiegericht trainen. Molijn Training. Trainingsaanbod Competentiegericht trainen Molijn Training Trainingsaanbod Het zijn niet de sterksten en ook niet de slimsten die overleven, maar degenen die zich het best aanpassen aan de veranderende omstandigheden

Nadere informatie

Toepassingsmogelijkheden en voordelen sociaal intranet voor het HBO en WO

Toepassingsmogelijkheden en voordelen sociaal intranet voor het HBO en WO Toepassingsmogelijkheden en voordelen sociaal intranet voor het HBO en WO De ontwikkelingen in de markt gaan snel, ook in het onderwijs. Veel van die ontwikkelingen hebben te maken met de snelheid van

Nadere informatie

Nieuw denken over de werkplek Digital Workspace: schaalbaar, gedifferentieerd en veilig

Nieuw denken over de werkplek Digital Workspace: schaalbaar, gedifferentieerd en veilig Nieuw denken over de werkplek Digital Workspace: schaalbaar, gedifferentieerd en veilig Whitepaper Inhoudsopgave Met digital workspace meer wendbaarheid Definitie 3 belangrijke thema s ICT en HR: samen

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Controlling & Accounting De cursus Controlling & Accounting duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

A C A D E M Y. Facilitators van eigen verantwoordelijkheid. Workshops ITSM trainingen Competentie trainingen

A C A D E M Y. Facilitators van eigen verantwoordelijkheid. Workshops ITSM trainingen Competentie trainingen A C A D E M Y Facilitators van eigen verantwoordelijkheid Workshops ITSM trainingen Competentie trainingen ACADEMY Inhoudsopgave ITSM workshops ITSM en ITIL Awareness 7 ISO/IEC 20000 Awareness 7 Management

Nadere informatie

Kennis van de Overheid. Maatschappelijke opgaven vragen proactieve control. Van versnipperde ondersteuning naar public business control

Kennis van de Overheid. Maatschappelijke opgaven vragen proactieve control. Van versnipperde ondersteuning naar public business control Kennis van de Overheid Van versnipperde ondersteuning naar public business control Ontwikkelingen in het openbaar bestuur gaan zo snel en zijn dermate complex dat de traditionele controlfunctie met een

Nadere informatie

Didactische Technologie

Didactische Technologie Didactische Technologie Peter Lakeman, Jetske Vleugel, Jaap Wilmink HvA DOO Mens en Technologie Leerjaar 3, 2012 2013 Modules Voorwoord 1 Digitaliseren van lesstof 2 Technologie in het onderwijs 3 Digitale

Nadere informatie