Bibliotheek en Mediatheek Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bibliotheek en Mediatheek Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning"

Transcriptie

1 School voor informatie Bibliotheek en Mediatheek Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning

2 Over GO opleidingen GO opleidingen School voor informatie organiseert al meer dan 60 jaar een breed pakket opleidings- en bijscholingsactiviteiten voor het gehele informatievakgebied. Alle activiteiten zijn praktijk - gericht en direct toepasbaar in de dagelijkse werksituatie. Met een team van vaste medewerkers en zo n honderd freelance docenten beschikt GO opleidingen over een schat aan kennis en ervaring, waar u als organisatie of cursist direct voordeel van heeft. De docenten zijn werkzaam binnen het vakgebied. Zij weten wat er speelt, kennen de nieuwste ontwikkelingen en zetten deze zelf ook in gang.

3 Bibliotheek en mediatheek De transitie van de traditionele bibliotheken en mediatheken naar moderne varianten (en alles wat daar bij komt kijken) is voorlopig nog in volle gang. Hoe de toekomst er uit gaat zien, is nog niet zeker. Gaan de ontwikkelingen richting een ander soort dienstverlening, andere producten of verdwijnt de fysieke plek? De verwachting is dat de veranderingen voorlopig nog wel even aanhouden. Juist in deze situatie is het van belang om grip te krijgen op de ontwikkelingen. Dat geldt zowel voor de ontwikkelingen in het vakgebied als de eigen persoonlijke ontwikkeling. Opleiding en Competentieontwikkeling speelt daarbij een belangrijke rol. Door de veranderende wereld zijn de traditionele competenties niet altijd meer voldoende en is bijscholing noodzakelijk om succesvol te blijven functioneren in de wereld van bibliotheek en mediatheek. GO opleidingen biedt de moderne informatieprofessional een actueel en relevant pakket aan opleidingsactiviteiten, waarmee hij succesvol vorm kan geven aan de transitie van bibliotheek en mediatheek van een analoge naar digitale wereld.

4 Opleidingen GO opleidingen verzorgt al jarenlang door het vakgebied erkende opleidingen in het informatiedomein. Deze opleidingen staan in het teken van de praktische toepasbaarheid. Daarom zetten wij uitsluitend docenten uit het werkveld in. Zij zijn goed in staat hun kennis uit de weerbarstige praktijk over te dragen aan de studenten. Onze Hbo & Mbo opleidingen, zijn modulair te volgen en duren circa 10 maanden. U behaalt dus binnen een jaar een waardevol Hbo-diploma. Door de modulaire opbouw biedt GO opleidingen een optimale flexibiliteit, waardoor u uw eigen opleidingstraject samenstelt. Opleiding Informatiespecialist (Hbo) U leert het opsporen, toegankelijk maken, beheren en verwerken van informatie tot een eindproduct op maat. U verkrijgt diepgaande kennis over het faciliteren van kennisprocessen; van functioneel ontwerp tot advisering van het management. De modules: Inhoudelijk toegankelijk maken van informatie Marketing van informatiediensten Informatiebeleid Klantgericht informatie opsporen en rapporteren Ontwerpen en optimaliseren van informatiediensten Opleiding Bibliotheekmedewerker (Mbo) U leert op de juiste wijze de dagelijkse werkzaamheden in een bibliotheek of mediatheek te verrichten. De modules: Oriëntatie op bibliotheek en informatiedienstverlening Communicatie en beroepshouding Organiseren en beheren van bibliotheekdiensten Zoeksystemen voor bibliotheek en internet Klantgericht inlichtingenwerk Promotie van bibliotheekdiensten

5 Leergangen Naast de opleidingen verzorgt GO opleidingen een aantal leergangen die specifiek gericht zijn op de ontwikkelingen rond bibliotheek en mediatheek. Deze leergangen geven de cursist de juiste bagage om succesvol te functioneren binnen de (digitale) organisatie. Mediacoach voor bibliotheekprofessionals (14 dagdelen) De opleiding Mediacoach voor Bibliotheekprofessionals is speciaal ontwikkeld voor professionals die mediawijsheid diensten leveren binnen een bibliotheek. Tijdens deze opleiding ontdekt u hoe u optimaal werkt op het gebied van mediawijsheid. Door de gevarieerde samenstelling van de opleiding kunt u de competenties ontwikkelen waarmee u optimaal aan de slag kunt bij uw bibliotheek. De integratie van Communicatie geeft u meer inzicht in hoe u nog beter om kunt gaan met diverse doelgroepen. Denk bijvoorbeeld aan jongeren, ouderen of digibeten. Marketing van Informatiediensten (5 dagen) Deze vijfdaagse cursus leert u structureel en planmatig de diensten van uw afdeling aan te bieden en te promoten. U leert de verschillende marketingdoelstellingen en raakt thuis in de strategische opties en keuzen. Content Curator (13 dagdelen) Informatie is van grote waarde voor een organisatie. De informatiecurator is de persoon die de waarde van content en informatie kan inschatten en het inzicht en de vaardigheden heeft om waardevolle content zodanig te publiceren, delen of verspreiden dat nog meer toegevoegde waarde ontstaat voor de organisatie.

6 Cursussen & Workshops GO opleidingen verzorgt een actueel aanbod aan korte cursussen en workshops, die zich richten op een specifiek onderwerp. Na afloop bent u in staat om dit onderwerp binnen de organisatie te introduceren of mee te draaien binnen een project. Doelmatig gebruik van internet in de mediatheek (1 dag) Basiscursus over het gericht zoeken en vinden van informatie vanuit het gezichtspunt van de schoolmediatheek. Mediatheekbeheer (3 dagen) Basiscursus om snel aan de slag te gaan met de dagelijkse beheerstaken in de schoolmediatheek. Introductie RDA en FRBR (2 dagen) Cursus over de betekenis van RDA en FRBR voor de praktijk van het catalogiseren en voor de praktijk van het zoeken in catalogi. Inclusief een kennismaking met de RDA-toolkit. Jeugdbibliotheekwerk en leesbevordering (3 dagen) Cursus over jeugdbibliotheekwerk waarin advies en promotie rond het thema leesbevordering centraal staat. U maakt kennis met theoretische achtergronden en u gaat aan de slag met het opzetten van een promotionele activiteit voor een specifieke doelgroep uit het jeugd bibliotheekwerk (kinderen tot 16 jaar). Werken met Open Data (3 dagen) Deze cursus geeft u inzichten in de mogelijkheden van Open Data voor uw organisatie en leert u hoe te starten met een Open Data project. Aan de orde komen o.a. de business case, strategie en visie, juridische aspecten en de techniek.

7 Social Media, Internet & Digitale vaardigheden In een digitale (kantoor)omgeving zijn competenties op het gebied van internet en social mediagebruik belangrijk. De organisatie heeft hoge verwachtingen als het gaat om de digitale vaardigheden. Of het nu gaat om het goed kunnen zoeken op internet, het inzetten van social media of schrijven voor websites, het zijn allemaal aspecten die bijdragen aan het succesvol functioneren van de moderne kenniswerker. Strategisch inzetten van Social Media (2 dagen) Social mediakanalen zijn onmisbaar binnen de zakelijke communicatie. Leer social media te integreren in de bedrijfsvoering. Kennismanagement en Social Media (2 dagen) Leer hoe u een actieve rol vervult bij projecten rond het thema kennismanagement en social media. Zorg als kennismakelaar voor een optimale ondersteuning bij het vinden van informatie. Profileer uzelf in een digitale wereld (1 dag) De diverse social mediaplatforms bieden een goede gelegenheid om uzelf binnen de organisatie of het vakgebied te profileren. Leer hoe u de verschillende media doeltreffend inzet. Schrijven voor het beeldscherm (1 dag) We lezen teksten op een beeldscherm anders dan teksten op papier. In deze workshop leert u hoe u op verschillende niveaus beeldschermteksten structureert en formuleert. Social Intranet (2 dagen) Leer om het oude intranet te vernieuwen en te koppelen aan social media om het delen van informatie binnen de organisatie te optimaliseren.

8 Communicatie & Vaardigheden In het vakgebied van de informatiedienstverlening gaat het al lang niet meer om alleen inhoudelijke kennis. De vaardigheden om kennis op de juiste manier uit te dragen wint aan belang. De organisatie verwacht dat haar medewerkers een presentatie kunnen verzorgen, een adviesgesprek kunnen voeren en collega s kunnen instrueren. Klantgericht communiceren (2 dagen) Steeds vaker gaat het in de informatiedienstverlening over informatiebehoefte en klantgerichtheid. Profileer uzelf; uw persoonlijke pitch (1 dag) Leer uzelf kort, krachtig en doeltreffend presenteren zodat u direct een positieve indruk achterlaat. Adviesvaardigheden (5 dagen) U kunt uw werkzaamheden succesvol uitvoeren als u in staat bent goede adviezen te geven, zowel in woord als geschrift. Presentatietechnieken (1 dag) Leer de basisvaardigheden om een aantrekkelijke presentatie te verzorgen. Didactische en pedagogische zaken (2 dagen) Leer doelmatig om te gaan met leerlingen en effectief samen te werken met docenten bij het gebruik van mediatheekvoorzieningen.

9 SharePoint SharePoint is niet meer weg te denken binnen de informatiehuishouding van organisaties. GO opleidingen biedt een uitgebreid aanbod aan cursussen, die u leren om SharePoint effectief en efficiënt in te zetten voor uw (digitale) informatiehuishouding. Introductie SharePoint (1 dag) Maak kennis met de basisfunctionaliteiten van SharePoint en krijg inzicht in de mogelijkheden voor de organisatie. SharePoint voor eindgebruikers (1 dag) Gaat uw organisatie aan de slag met SharePoint? Leer binnen een dag de belangrijkste functionaliteiten gebruiken. Haal meer uit SharePoint (2 dagen) Gebruikt u SharePoint al maar wilt u de applicatie beter benutten? Krijg inzicht in de uitgebreide mogelijkheden die SharePoint biedt. SharePoint voor Contentmanagers (2 dagen) Leer verantwoord omgaan met de content in een SharePointomgeving en zorg voor een goed toegankelijk informatiesysteem. Recordsmanagement & Governance in SharePoint (2 dagen) Organisaties moeten nadenken over de gevolgen voor het informatiebeheer bij het breed inzetten van SharePoint. Leer alles over de mogelijkheden rond recordsmanagement en governance.

10 Zoeken & Vinden We een leven in een tijdperk van information overload. Dit maakt de problematiek van het zoeken en vinden van informatie niet eenvoudiger. Organisaties kunnen enorme winst (tijd en geld) behalen door het Zoeken & Vinden binnen de organisatie te optimaliseren. Bespaar uzelf en uw collega s onnodige tijd en frustratie en voorkom een filter failure! Optimaal informatie zoeken via Internet (1 dag) Vind sneller de juiste informatie op internet via Google en andere zoekhulpmiddelen. Internet zoektechnieken voor dieper en geavanceerder zoeken (1 dag) Zoeken voor gevorderden! Enterprise Search (1 dag) Leer in deze masterclass hoe u met innovatieve technologieën effectief en efficiënt informatie vindt in een digitale organisatiebrede omgeving. Semantisch zoeken (1 dag) Ontdek tijdens deze workshop de ongekende mogelijkheden van semantische zoektechnieken en hoe hier optimaal van te profiteren. Zoeken van beeld, geluid en multimedia (1 dag) Creëer slimme zoekstrategieën om beeld, multimedia en geluidsbestanden op te sporen. Zoeksystemen voor bibliotheek en internet (6 lesdagen) Leer alles over de belangrijkste ontsluitings- en zoeksystemen van bibliotheek en internet. Internet resources voor onderzoek en advies (1 dag) Masterclass over het selecteren, karakteriseren en gebruiken van de meest geschikte bronnen voor uw onderzoek en het adviseren van anderen bij de keuze van de juiste informatiebronnen.

11 Profielmetingen & Opleidingsadvies Wij adviseren u graag over uiteenlopende opleidingszaken zoals: het ontwikkelen van opleidingsplannen het uitvoeren van assessments van individuele medewerkers het op maat maken van een Persoonlijk OpleidingsPlan (POP) Als gehele organisatie zijn wij u graag van dienst als partner in Human Capital Development. De rol van informatie binnen organisaties verandert. Daarmee verandert ook de rol van de informatieprofessional. Het zijn niet alleen de technologische ontwikkelingen (digitalisering) die hierbij een rol spelen, maar ook de ontwikkelingen in de maatschappij en economie hebben invloed op de verwachtingen ten aanzien van informatievoorziening. Om als team informatieprofessionals succesvol te blijven functioneren is ontwikkeling van (nieuwe) competenties essentieel. Maar voordat u aan ontwikkeling begint, is het belangrijk om inzicht te hebben in samenstelling, profiel en competentieniveau van het team. Alleen dan is het mogelijk om te bepalen wat de sterke punten van het team zijn en waar misschien nog (bij)scholing nodig is. Om goed inzicht te krijgen in de samenstelling en opleidingsbehoeften heeft GO opleidingen een dienst ontwikkeld die bestaat uit een DISC profielmeting en een workshop Trends & Ontwikkelingen. De situatie van uw organisatie bepaalt de inhoud van deze workshop. Op deze manier optimaliseren wij het resultaat van uw training!

12 Maatwerk & Incompany Organisaties verlangen optimaal rendement van hun investering in scholing van hun medewerkers. Een incompany- of maatwerktraining geeft dit optimale rendement. Geen twee organisaties zijn gelijk. Onze ervaring is dat opleidingsbehoeften van organisaties verschillen, ook al gaat het ogenschijnlijk om hetzelfde onderwerp. Juist om die reden is een incompany- of maatwerktraining een goed alternatief voor open inschrijvingen. GO opleidingen laat de inhoud van een opleidingstraject volledig aansluiten op de behoefte van uw medewerkers én de organisatie. Maatwerk- & Incompanytrainingen; het efficiënte alternatief.

13 De 10 voordelen 1 Snel resultaat Niet nodig om te wachten op een startdatum van een open inschrijving. U bepaalt de planning! 2 Lagere kosten Bij het opleiden van teams of afdelingen zijn de kosten per deelnemer aanzienlijk lager dan afzonderlijke inschrijvingen. 3 Tijdsbesparing De reistijd blijft beperkt tot het dagelijkse woon-werkverkeer. Wij komen immers naar u toe! 4 Op maat De docenten houden rekening met de specifieke situatie van uw organisatie. De training sluit dus altijd aan bij uw behoefte! 5 Flexibiliteit Organisaties zijn voortdurend in beweging. Als er gedurende het opleidingstraject zaken veranderen, passen we dat direct in. 6 Betrokkenheid Door de aanpassing van de lesstof aan de eigen organisatie neemt de betrokkenheid van de deelnemers toe. 7 Gelijk niveau Een incompanytraining brengt een heel team op hetzelfde niveau. Perfect bij een start van een veranderingstraject. 8 Teambuilding Bij een incompanytraining stuurt de docent ook bewust op het creëren van een teamgevoel. Mooi meegenomen! 9 Minder weerstanden Bij een incompanytraining is het gevoel van verplichting minder. De organisatie laat duidelijk zien dat ze willen investeren in ontwikkeling. 10 Administratief gemak Een inkoopbon, één factuur en meerdere mensen opgeleid. Makkelijker kan het niet!

14 Serious Gaming Games zijn al lang niet meer alleen voorbehouden aan de entertainmentsector. De interactiemodellen van entertainmentgames worden steeds vaker ingezet in toepassingen zoals serious games voor training of educatie. De praktijk bewijst dat games en simulaties vaak sneller en beter resultaat opleveren dan bijvoorbeeld boeken, powerpoints, rollenspellen of colleges. Bovendien: gamen zorgt voor een hoge intrinsieke motivatie. GO opleidingen biedt een simulatiegame in haar opleiding Optimaliseren van digitale administratieve processen. In deze game gaat u ervaren waarom processen vertragingen oplopen en wat er gebeurt bij procesoptimalisatie. Daarnaast kunnen wij ook serious games op maat verzorgen.

15 E-learning & Blended Learning Steeds meer mensen willen zelf kiezen waar, wanneer en in welk tempo ze willen studeren. E-learning biedt deze mogelijkheid en geeft optimale flexibiliteit aan cursisten. Bij e-learningprogramma s ontbreekt vaak de interactie tussen cursisten onderling. Daarom bieden wij ook vormen van blended learning; een combinatie van e-learning en traditioneel klassikaal onderwijs. GO opleidingen biedt e-learning & blended learning op het gebied van social media, informatiemanagement en ICT.

16 Postbus ad Voorburg Charlotte van Pallandtlaan tr Voorburg t +31 (0) e info@goopleidingen.nl i GOopleidingen.nl GOopleidingen.nl/rss GOopleidingen/twitter Volg ons via linkedin.com/goopleidingen pinterest.com/goopleidingen

Informatiemanagement Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning

Informatiemanagement Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning School voor informatie Informatiemanagement Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning Over GO opleidingen GO opleidingen School voor

Nadere informatie

Recordsmanagement Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning

Recordsmanagement Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning School voor informatie Recordsmanagement Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning Over GO opleidingen GO opleidingen School voor informatie

Nadere informatie

School voor informatie OPLEIDING BIBLIOTHEEKMEDEWERKER. De basisopleiding voor bibliotheek- en mediatheekmedewerkers

School voor informatie OPLEIDING BIBLIOTHEEKMEDEWERKER. De basisopleiding voor bibliotheek- en mediatheekmedewerkers School voor informatie OPLEIDING BIBLIOTHEEKMEDEWERKER De basisopleiding voor bibliotheek- en mediatheekmedewerkers Flexibele deeltijd basisopleiding voor medewerkers van bibliotheken, mediatheken, kennis-

Nadere informatie

De basisopleiding voor medewerkers (Documentaire) Informatievoorziening, Documentbeheer, Archiefbeheer en Recordsmanagement

De basisopleiding voor medewerkers (Documentaire) Informatievoorziening, Documentbeheer, Archiefbeheer en Recordsmanagement School voor informatie OPLEIDING MEDEWERKER RECORDSMANAGEMENT De basisopleiding voor medewerkers (Documentaire) Informatievoorziening, Documentbeheer, Archiefbeheer en Recordsmanagement Flexibele deeltijd

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Controlling & Accounting De cursus Controlling & Accounting duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Persoonlijke Effectiviteit De cursus Persoonlijke Effectiviteit duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Customer Relationship Management De cursus Customer Relationship Management (CRM) duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Masterclass Plan van Aanpak Schrijven De Masterclass Plan van Aanpak Schrijven duurt 1 dag en omvat 2 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Agile & Scrum Projectmanagement De cursus Agile & Scrum Projectmanagement duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Praktijkcase Migratie van Livelink naar Sharepoint. Copyright Open Docs bv

Praktijkcase Migratie van Livelink naar Sharepoint. Copyright Open Docs bv Praktijkcase Migratie van Livelink naar Sharepoint Copyright Open Docs bv Agenda Introductie FrieslandCampina Toelichting FrieslandCampina Intranet Migratie Open Docs 2 Klantcase Migratie Livelink bij

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus IT & Process Management De cursus IT & Process Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Bachelor of Business Administration (MER opleiding)

Bachelor of Business Administration (MER opleiding) Bachelor of Business Administration (MER opleiding) voor decentrale overheden Het Onderwijs De Bachelor of Business Administration voor decentrale overheden (Management, Economie & Recht, MER) wordt aangeboden

Nadere informatie

Blended Learning met Canvas. De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten

Blended Learning met Canvas. De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten Blended Learning met Canvas De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten Als opleider weet u als geen ander hoe belangrijk het is om kennis snel en succesvol over te dragen. Daarnaast wilt

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Bedrijfsovername & Bedrijfsoverdracht De cursus Bedrijfsovername & Bedrijfsoverdracht duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een

Nadere informatie

De kracht van sociale media in het onderwijs

De kracht van sociale media in het onderwijs De kracht van sociale media in het onderwijs Maak onderwijs effectiever met sociale media Tweedaagse leergang en eendaagse workshop Uw studenten maken volop gebruik van sociale media. Ze ontmoeten er hun

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Human Resource Analytics De cursus Human Resource Analytics duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Leiderschap bij Transities De cursus Leiderschap bij Transities duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties.

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Verandermanagement & Leadership De cursus Verandermanagement & Leadership duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

PC-Trainers.nl. InCompany Plan zelf uw bedrijfstraining! Uw maatwerk training zelf plannen!

PC-Trainers.nl. InCompany Plan zelf uw bedrijfstraining! Uw maatwerk training zelf plannen! Wij trainen: Eindgebruikers Specialisten Management Docenten InCompany Plan zelf uw bedrijfstraining! Office 365 / 2013 Office 2010 Microsoft Word Microsoft Excel Microsoft Access Microsoft PowerPoint

Nadere informatie

Data Driven Organisation

Data Driven Organisation 2-daagse training Data Driven Organisation Van visie- naar actiegedreven strategie Initiatief en organisatie In samenwerking met datadriven.heliview.nl Wat leert u in deze training? U doet inspiratie op

Nadere informatie

Mediawijsheid in de Bibliotheek op school vo verkenning

Mediawijsheid in de Bibliotheek op school vo verkenning Mediawijsheid in de Bibliotheek op school vo verkenning Achtergrond In de huidige informatiesamenleving groeien jongeren op met media. Om te werken en te leren in de (digitale) wereld moeten jongeren leren

Nadere informatie

Kernwaarden + Een stip aan de horizon

Kernwaarden + Een stip aan de horizon Kernwaarden + Een stip aan de horizon Samenwerkende Mediatheken Fontys Hogescholen Versie 1.0, 19 januari 2016 Inleiding Fontys Mediatheken ondersteunen en faciliteren het onderwijs en het onderzoek bij

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Product Management De cursus Product Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties in Utrecht.

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Inkoopmanagement & Procurement De cursus Inkoopmanagement & Procurement duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

PE,PEPP en Samen Werken

PE,PEPP en Samen Werken PE,PEPP en Samen Werken Permanente Educatie Platform voor Pedagogische Professionals Begeleiding, Ondersteuning, Tijd en Moeite 15-10-2015 Alex Cornellissen Kleine Ikke lid AGOOP 1 Permanente Educatie

Nadere informatie

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P 1 Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P Persoonlijk klantencontact in jouw on-offline communicatie Ben je op zoek naar de juiste identiteit van jouw organisatie? Ken je

Nadere informatie

KOSTENBEWUST LEAN DIGITAAL

KOSTENBEWUST LEAN DIGITAAL Referenties KOSTENBEWUST LEAN DIGITAAL en ZAAKGERICHT Modern Informatiemanagement Project en programmamanagement Programmamanagement digitaal informatiemanagement Ministerie IenM Van Kaliber is verantwoordelijk

Nadere informatie

TeleTrainer: training in de e van het leren

TeleTrainer: training in de e van het leren TeleTrainer: training in de e van het leren TeleTrainer voor elke docent die betrokken is bij ICT in het onderwijs geschikt voor beginner, gevorderde en specialist geschikt voor verschillende rollen rondom

Nadere informatie

informatiemanagement.heliview.nl

informatiemanagement.heliview.nl 2-daagse training Informatiemanagement Ontsluit uw informatie voor maximaal rendement Initiatief en organisatie In samenwerking met Wat leert u in deze training? Het daadwerkelijk toevoegen van waarde

Nadere informatie

Masterclass SharePoint 2013 in het onderwijs

Masterclass SharePoint 2013 in het onderwijs Masterclass SharePoint 2013 in het onderwijs APS IT-diensten Utrecht Pagina 1 SharePoint 2013 in het onderwijs SharePoint 2013 biedt onderwijsorganisaties de unieke mogelijkheid om samenhang aan te brengen

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Merkstrategie & Reputatie De cursus Merkstrategie & Reputatie Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Masterclass Value of Information. Waarde creëren voor de business

Masterclass Value of Information. Waarde creëren voor de business Masterclass Value of Information Waarde creëren voor de business Informatie en informatietechnologie maken het verschil bij de ontwikkeling van nieuwe business ideeën. Met informatie kunnen nieuwe innovatieve

Nadere informatie

knkpublishing Microsoft Dynamics De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware Nieuwe kansen in een veranderende media wereld

knkpublishing Microsoft Dynamics De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware Nieuwe kansen in een veranderende media wereld De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware INTEGRATIE CONTINUE INNOVATIE WORKFLOW ONDERSTEUNING ABECON-CONSULTANCY OVER ABECON Microsoft Dynamics Nieuwe kansen in een veranderende media wereld Standaard

Nadere informatie

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in Trainers in opleiding Leergang Train de Trainer Het is niet de sterkste die overleeft, ook niet de slimste, maar degene die het meest openstaat voor verandering. Unieke insteek! De wereld om ons heen verandert

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Business Development & Leiderschap De cursus Business Development & Leiderschap duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van

Nadere informatie

Valkuilen, middelen en begeleiding van docenten Klaas Bellinga

Valkuilen, middelen en begeleiding van docenten Klaas Bellinga Docent is keyin blended learning Valkuilen, middelen en begeleiding van docenten Klaas Bellinga Blended learning Blended learning omvat een mix van e-learning en andere vormen van onderwijs, Daarbij gaat

Nadere informatie

Bibliotheek Vlissingen maakt

Bibliotheek Vlissingen maakt Bibliotheek Vlissingen maakt het verschil! Informatiebemiddeling in de Google maatschappij. Inforum 2010 Karolien Selhorst De Google maatschappij Informatievloedgolf => het belang van informatie en daarmee

Nadere informatie

MAATWERK OPLEIDINGEN 10 basisopleidingen 19 Modules Kies & Mix

MAATWERK OPLEIDINGEN 10 basisopleidingen 19 Modules Kies & Mix WIN TRAININGEN MAATWERK OPLEIDINGEN 10 basisopleidingen 19 Modules Kies & Mix 10 Basisopleidingen PMO, de start-up Prince II Foundation IPMA PMO P3O Foundation IPM voor de projectbeheerser Leading SAFe

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Lean- & Proces Management De cursus Lean & Process Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Opleiding Docent Weerbaarheid

Opleiding Docent Weerbaarheid Over MOVISIE MOVISIE is hét landelijke kennisinstituut en adviesbureau voor toepasbare kennis, adviezen en oplossingen bij de aanpak van sociale vraagstukken op het terrein van welzijn, participatie, sociale

Nadere informatie

Financiën & Control Leeraanbod 2016

Financiën & Control Leeraanbod 2016 Financiën & Control Leeraanbod 2016 Financiën en Control is in regio West-Brabant door de deelnemende gemeenten als een cruciale functie benoemd. Dat wil zeggen dat vacatures moeilijk invulbaar zijn, met

Nadere informatie

Business Meeting Succesvol e-learning inzetten bij software implementaties. Sylvain Haekens Edward Pison Koen Van de Velde

Business Meeting Succesvol e-learning inzetten bij software implementaties. Sylvain Haekens Edward Pison Koen Van de Velde Business Meeting Succesvol e-learning inzetten bij software implementaties Sylvain Haekens Edward Pison Koen Van de Velde - Kennismaking - GiVi Group - Situatieschets Uitdagingen Oplossingen - Best Case:

Nadere informatie

Ordina ICT Talent Development. Zijn uw ICT medewerkers klaar voor de toekomst?

Ordina ICT Talent Development. Zijn uw ICT medewerkers klaar voor de toekomst? Ordina ICT Talent Development Zijn uw ICT medewerkers klaar voor de toekomst? Waarom het thema ICT Talent Development? 2 Onze klanten hebben een structurele behoefte aan gekwalificeerde ICT professionals

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO IT & Process Management De Post HBO opleiding IT & Process Management duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in Utrecht. Hierin volgt

Nadere informatie

BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken

BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken www.segment.nl BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken Investeren in uw persoonlijk vakmanschap 3 Samen studeren in een vaste groep 3 Persoonlijke benadering 3 Gemotiveerde studenten 3 Enthousiaste

Nadere informatie

E-learning biedt perspectief

E-learning biedt perspectief E-learning biedt perspectief Wilfred Rubens http://www.wilfredrubens.com http://www.slideshare.net/wrubens Wie van u... Raad van bestuur Directies/managers (lijn) P&O Beleidsadviseurs Opleidingsadviseurs

Nadere informatie

Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen

Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen Dat aan het doel en de missie van ondernemingen zo zelden adequate aandacht wordt gegeven is misschien de belangrijkste oorzaak van zakelijke

Nadere informatie

Programmeren in Excel 2010 met VBA Gevorderd

Programmeren in Excel 2010 met VBA Gevorderd Programmeren in Excel 2010 met VBA Gevorderd Kosten: 850,- excl. BTW per deelnemer Duur: 2 dagen Max Deelnemers: 10 Programmeren in Excel 2010 met VBA Gevorderd is een praktijkgerichte tweedaagse cursus.

Nadere informatie

Wil jij groeien of bloeien?

Wil jij groeien of bloeien? Wil jij groeien of bloeien? Gratis Samsung Galaxy Tab3 7.0 bij aanschaf van meer dan 500,- aan Icademy trainingen. Kies je ontwikkeltraject... Groeien naar zelfstandig ondernemerschap Doorgroeien bij je

Nadere informatie

Artificial Intelligence in Business

Artificial Intelligence in Business 2-daagse training Artificial Intelligence in Business Voeg met AI waarde toe aan uw organisatie Initiatief en organisatie In samenwerking met Wat leert u in deze training? De verschillende vormen van AI

Nadere informatie

Onbeperkt leren. NTI-Eega Businesscase en Discussie

Onbeperkt leren. NTI-Eega Businesscase en Discussie Onbeperkt leren NTI-Eega Businesscase en Discussie Voorstellen Drs. Erik Steenwelle MM Directeur NTI Zakelijk NTI Zakelijk 071-7501040 06-33324391 erik.steenwelle@nti.nl Programma Ontwikkelingen in de

Nadere informatie

Office managers, secretariaatsmedewerkers en medewerkers office- en managementsupport

Office managers, secretariaatsmedewerkers en medewerkers office- en managementsupport Office managers, secretariaatsmedewerkers en medewerkers office- en managementsupport Inhoudsopgave GOopleidingen.nl/doelgroep-OF Office managers,secretariaatsmedewerkersen medewerkers office- enmanagementsupport

Nadere informatie

Beleidsadviseur Sociaal Domein

Beleidsadviseur Sociaal Domein Kennis van de Overheid Beleidsadviseur Sociaal Domein Talentprogramma voor jonge professionals Investeer in de toekomst van uw afdeling Junior talenten kunnen een bijzondere rol spelen bij de transformatie

Nadere informatie

ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA

ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA VOORWOORD Hoe leiden we elke student op tot de professional voor de wereld van morgen? Met de blik op 2025 daagt die vraag

Nadere informatie

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière TRAININGSPROGRAMMA VIER WORKSHOPS De wereld verandert snel en dat is van invloed op ieders plaats en functioneren op de arbeidsmarkt. We maken

Nadere informatie

Masterclass SharePoint Online. in het onderwijs. APS IT-diensten, Utrecht Pagina 1

Masterclass SharePoint Online. in het onderwijs. APS IT-diensten, Utrecht Pagina 1 Masterclass Office 365 - SharePoint Online in het onderwijs APS IT-diensten, Utrecht Pagina 1 Office 365 in het onderwijs Microsoft Office 365 biedt besturen en scholen de unieke mogelijkheid om samenhang

Nadere informatie

Post HBO Branded Content Strategie

Post HBO Branded Content Strategie Post HBO Branded Content Strategie De Post HBO opleiding Branded Content Strategie duurt ongeveer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in Utrecht. Hierin volgt

Nadere informatie

Uw online leerplatform. Slimmer leren

Uw online leerplatform. Slimmer leren Uw online leerplatform Slimmer leren Leer slimmer Blijf vitaal bent een succesvolle organisatie. U past U zich aan nieuwe omstandigheden aan. U wilt dat uw medewerkers inspelen op die veranderingen. Daarom

Nadere informatie

Een Training Die Een Stap Verder Gaat. Donderdag 16 januari 2014, Utrecht

Een Training Die Een Stap Verder Gaat. Donderdag 16 januari 2014, Utrecht Donderdag 16 januari 2014, Utrecht Intensieve Training Sociale Media voor marketing-en communicatie professionals in het onderwijs Met 2 interessante praktijkpresentaties van: Ingmar Volmer : Sociale Media

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Branded Content Strategie De cursus Branded Content Strategie duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Contentstrategie & Inbound Marketing De Post HBO opleiding Contentstrategie & Inbound Marketing duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten

Nadere informatie

Advies onderzoeksfase Lef L up! Samenvatting

Advies onderzoeksfase Lef L up! Samenvatting Advies onderzoeksfase Lef L up! Samenvatting Achtergrond Aansluitend op de strategische doelstelling van Noorderlink 'Mobiliteit tussen Noorderlink organisaties bevorderen' gaan we de kracht van het netwerk

Nadere informatie

Associate degree Deeltijd

Associate degree Deeltijd Associate degree Deeltijd 2018-2019 Bloemsierkunst Vakmanschap, effectief communiceren en managen op hbo-niveau in de bloemsierkunst U bent werkzaam in de bloemenbranche, als zelfstandig ondernemer of

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Development & Innovatie De Post HBO opleiding Development & Innovatie duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in Utrecht. Hierin volgt

Nadere informatie

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended)

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) 8 Maanden ICM biedt u de mogelijkheid om het Lean Six Sigma Black Beltdiploma als pakket in 8 maanden tijd te te behalen. U start met Lean Six Sigma Green

Nadere informatie

Bibliotheekmedewerker

Bibliotheekmedewerker Bibliotheekmedewerker Leeswijzer voor bedrijven Kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven ECABO houdt ontwikkelingen in de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen bij. Deze ontwikkelingen

Nadere informatie

Xcellent. in performance ontwikkeling van mens en organisatie

Xcellent. in performance ontwikkeling van mens en organisatie Xcellent in performance ontwikkeling van mens en organisatie Xpertise Xpert Xact Xcellent + Xpertise Een geslaagd opleidingstraject begint met kennis. Onze kennis, maar ook die van u. P3transfer heeft

Nadere informatie

Unieke opleiding in Arboland. Opleiding. Copla Opleiding Training Consultants Coaching

Unieke opleiding in Arboland. Opleiding. Copla Opleiding Training Consultants Coaching Unieke opleiding in Arboland Opleiding Copla Opleiding Training Consultants Coaching copla.nl Bezoek ook onze websites: www.copla.nl www.deveiligheidscoach.nl DE VEILIGHEIDSCOACH Steeds vaker buigen veiligheidskundigen

Nadere informatie

Leven Lang Leren voor professionals

Leven Lang Leren voor professionals Plantijn Hogeschool van de Provincie Antwerpen EduBROn, Universiteit Antwerpen Groep T-Hogeschool Leuven Hogeschool Zeeland Hogeschool Zuyd KaHo Sint-Lieven NHTV Internationale Hogeschool Breda Provinciale

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Duur: 3 dagdelen (1 hele dag en twee weken later een halve dag). Inclusief oefenen met een professionele acteur.

Duur: 3 dagdelen (1 hele dag en twee weken later een halve dag). Inclusief oefenen met een professionele acteur. HR professionaliseringstraject het aanbod Verandermanagement, adviseren en begeleiden Module Informatie Stand van zaken Adviseren en coachen voor de HR adviseur: specifiek gericht op HR als business partner

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Financieel Management & Leadership De Post HBO opleiding Financieel Management & Leadership duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in

Nadere informatie

CAK maakt online leerportal compleet met Springest

CAK maakt online leerportal compleet met Springest CAK maakt online leerportal compleet met Springest Het CAK richtte in 2013 een online portal op voor leren in haar organisatie. Meer zelfregie op het gebied van opleiding & ontwikkeling was het uitgangspunt.

Nadere informatie

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien een datagedreven wereld vol kansen Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien succesvolle organisaties groeien door big data 50% van de meest succesvolle organisaties Volg ons op twitter:

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO 9001 trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO 9001 trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen ISO 9001 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job ISO 9001 introductie en implementatie

Nadere informatie

Canon s visie op digitale transformatie van organisaties. you can

Canon s visie op digitale transformatie van organisaties. you can Canon s visie op digitale transformatie van organisaties you can Digitale transformatie van organisaties Als we kijken naar de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van communicatie in de afgelopen

Nadere informatie

Mastermind groep. Business Development. Leiderschap in het creëren van een sterke business

Mastermind groep. Business Development. Leiderschap in het creëren van een sterke business Mastermind groep Business Development Leiderschap in het creëren van een sterke business Business Development Leiderschap in het creëren van een sterke business In turbulente tijden staat uw business voortdurend

Nadere informatie

OVERZICHT LEERGANG Doelstelling van de leergang Opbouw van de leergang Inhoud van de leergang

OVERZICHT LEERGANG Doelstelling van de leergang Opbouw van de leergang Inhoud van de leergang Leergang Digitale Geletterdheid & Didactiek Product en prijzen 2017 OVERZICHT LEERGANG Onderwijs heeft als doel om jongeren voor te bereiden op de maatschappij waarin ze leven. Digitale geletterdheid is

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT. Masterclass Informatiemanagement

AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT. Masterclass Informatiemanagement AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT Masterclass Informatiemanagement AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT INTRODUCTIE Informatie is voor elke organisatie een cruciale asset. Efficiënte uitvoering van

Nadere informatie

Trends in onderwijs. Interview met Coen Free

Trends in onderwijs. Interview met Coen Free Trends in onderwijs Interview met Coen Free Welke trends doen er toe? Trends in het onderwijs: welke zijn van belang en welke niet? Waar kan uw onderwijsinstelling haar voordeel mee doen en welke kun je

Nadere informatie

Mediaplan als onderdeel van het Leesplan, toegespitst op informatievaardigheden

Mediaplan als onderdeel van het Leesplan, toegespitst op informatievaardigheden Mediaplan als onderdeel van het Leesplan, toegespitst op informatievaardigheden Binnen de landelijke aanpak van de Bibliotheek Een mediawijze leerling heeft alle competenties in huis die nodig zijn om

Nadere informatie

Excel Cursus Koppelingen en Macro s

Excel Cursus Koppelingen en Macro s Excel Cursus Koppelingen en Macro s Kosten: 375,- excl. BTW per deelnemer Duur: 1 dag Max Deelnemers: 10 Cursus Microsoft Excel - Koppelingen en Macro's Microsoft Excel is het meest gebruikte spreadsheet-pakket

Nadere informatie

21st Century Skills Training

21st Century Skills Training Ontwikkeling van competenties voor de 21 e eeuw - Vernieuwend - Voor werknemers van nu - Met inzet van moderne en digitale technieken - - Integratie van social media - Toekomstgericht - Inleiding De manier

Nadere informatie

PLANON E-LEARNINGSERVICE. Breid uw kennis van Planon uit met realtime toegang tot innovatieve e-learningcursussen

PLANON E-LEARNINGSERVICE. Breid uw kennis van Planon uit met realtime toegang tot innovatieve e-learningcursussen PLANON E-LEARNINGSERVICE Breid uw kennis van Planon uit met realtime toegang tot innovatieve e-learningcursussen De Planon e-learningservice biedt onder meer de volgende modules: Algemene e-learning Domeinspecifieke

Nadere informatie

Competentieprofiel. Instituut voor Interactieve Media. Competentieprofiel studenten Instituut voor Interactieve Media vastgesteld juni 2006

Competentieprofiel. Instituut voor Interactieve Media. Competentieprofiel studenten Instituut voor Interactieve Media vastgesteld juni 2006 Competentieprofiel Instituut voor Interactieve Media Competentieprofiel studenten Instituut voor Interactieve Media vastgesteld juni 2006 Aangepast in maart 2009 Inleiding De opleiding Interactieve Media

Nadere informatie

Op elk niveau van hoog niveau

Op elk niveau van hoog niveau VOORJAAR 2015 Zonder dat diploma had ik deze functie nooit gekregen M Hoog slagingspercentage M Persoonlijke begeleiding M Inclusief PE-punten M Op 5 plaatsen in Nederland Opleidingen Salarisadministratie

Nadere informatie

Dé gesprekspartner voor elk opleidingsvraagstuk TOEKOMSTGERICHT VAKMANSCHAP

Dé gesprekspartner voor elk opleidingsvraagstuk TOEKOMSTGERICHT VAKMANSCHAP Dé gesprekspartner voor elk opleidingsvraagstuk TOEKOMSTGERICHT VAKMANSCHAP TOEKOMSTGERICHT VAKMANSCHAP SOMA Bedrijfsopleidingen is dé opleider voor de infrasector en het verticaal transport. SOMA Bedrijfsopleidingen

Nadere informatie

Opleidings en ontwikkelportfolio Zaakgericht Werken

Opleidings en ontwikkelportfolio Zaakgericht Werken Opleidings en ontwikkelportfolio Zaakgericht Werken Zaakgericht Werken; de oplossing voor het digitaliseringsvraagstuk? Veel organisaties zijn ervan overtuigd dat Zaakgericht Werken (ZGW) essentieel is

Nadere informatie

Overzicht cursussen Informatievaardigheid Universitaire Bibliotheken Leiden Collegejaar 2013-2014

Overzicht cursussen Informatievaardigheid Universitaire Bibliotheken Leiden Collegejaar 2013-2014 Overzicht cursussen Informatievaardigheid Universitaire Bibliotheken Leiden Collegejaar 2013-2014 Deze brochure geeft een overzicht van de cursussen op het gebied van informatievaardigheid die worden aangeboden

Nadere informatie

Het Ontwikkelteam Digitale geletterdheid geeft de volgende omschrijving aan het begrip digitale technologie:

Het Ontwikkelteam Digitale geletterdheid geeft de volgende omschrijving aan het begrip digitale technologie: BIJGESTELDE VISIE OP HET LEERGEBIED DIGITALE GELETTERDHEID Digitale geletterdheid is van belang voor leerlingen om toegang te krijgen tot informatie en om actief te kunnen deelnemen aan de hedendaagse

Nadere informatie

Beccaria Instituut Factsheet Exclusieve hybride post-hbo opleiding: Informatieanalyse en informatiemakelen

Beccaria Instituut Factsheet Exclusieve hybride post-hbo opleiding: Informatieanalyse en informatiemakelen Beccaria Instituut Factsheet Exclusieve hybride post-hbo opleiding: Informatieanalyse en informatiemakelen Inleiding In de huidige praktijk van toezicht en handhaving groeit de behoefte aan relevante,

Nadere informatie

Maatwerk & opleidingsadvies

Maatwerk & opleidingsadvies WO Maatwerk & opleidingsadvies HBO IS DE WATERKENNIS VAN JOUW ORGANISATIE OP PEIL? MBO H2O www.wateropleidingen.nl Lifelong Learning in de watersector Wat zijn de voorwaarden en gevolgen van doorstroming

Nadere informatie

E-learning Tevreden klanten begint bij tevreden en goed opgeleide medewerkers.

E-learning Tevreden klanten begint bij tevreden en goed opgeleide medewerkers. Elearning Tevreden klanten begint bij tevreden en goed opgeleide medewerkers. De Golf Management Academy biedt voor alle functies op en rond de golfbaan elearnings aan. Het aanbod van de elearnings treft

Nadere informatie

Blockchain in Business

Blockchain in Business 2-daagse masterclass Blockchain in Business Zinvol aan de slag met blockchain in uw organisatie Initiatief en organisatie In samenwerking met Wat leert u in deze masterclass? U krijgt inzicht in deze opkomende

Nadere informatie

Onderwijs & Media binnen de Opleiding tot leraar Basisonderwijs (NHL)

Onderwijs & Media binnen de Opleiding tot leraar Basisonderwijs (NHL) Onderwijs & Media binnen de Opleiding tot leraar Basisonderwijs (NHL) Age Wesselius, juni 2012 In het huidige curriculum van de Pabo heeft het vakgebied Nieuwe Media een plaats gekregen in voornamelijk

Nadere informatie

1. Een ELO of dagplan gebruiken om de planning met de leerlingen te delen. 2. Een ELO, e-mail of chat gebruiken om met de leerlingen te communiceren.

1. Een ELO of dagplan gebruiken om de planning met de leerlingen te delen. 2. Een ELO, e-mail of chat gebruiken om met de leerlingen te communiceren. Stellingen doelen 1. Een ELO of dagplan gebruiken om de planning met de leerlingen te delen. 2. Een ELO, e-mail of chat gebruiken om met de leerlingen te communiceren. 3. Instructielessen maken voor het

Nadere informatie

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen E-resultaat aanpak Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen 2010 ContentForces Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Informatievaardighedenplan als onderdeelvan het Leesplan

Informatievaardighedenplan als onderdeelvan het Leesplan Informatievaardighedenplan als onderdeelvan het Leesplan Binnen de landelijke aanpak van de Bibliotheek Leerlingen met goede informatievaardigheden maken betere werkstukken en houden interessantere spreekbeurten.

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen ISO 14001 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job ISO 14001 opzetten en implementeren

Nadere informatie