Bibliotheek en Mediatheek Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bibliotheek en Mediatheek Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning"

Transcriptie

1 School voor informatie Bibliotheek en Mediatheek Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning

2 Over GO opleidingen GO opleidingen School voor informatie organiseert al meer dan 60 jaar een breed pakket opleidings- en bijscholingsactiviteiten voor het gehele informatievakgebied. Alle activiteiten zijn praktijk - gericht en direct toepasbaar in de dagelijkse werksituatie. Met een team van vaste medewerkers en zo n honderd freelance docenten beschikt GO opleidingen over een schat aan kennis en ervaring, waar u als organisatie of cursist direct voordeel van heeft. De docenten zijn werkzaam binnen het vakgebied. Zij weten wat er speelt, kennen de nieuwste ontwikkelingen en zetten deze zelf ook in gang.

3 Bibliotheek en mediatheek De transitie van de traditionele bibliotheken en mediatheken naar moderne varianten (en alles wat daar bij komt kijken) is voorlopig nog in volle gang. Hoe de toekomst er uit gaat zien, is nog niet zeker. Gaan de ontwikkelingen richting een ander soort dienstverlening, andere producten of verdwijnt de fysieke plek? De verwachting is dat de veranderingen voorlopig nog wel even aanhouden. Juist in deze situatie is het van belang om grip te krijgen op de ontwikkelingen. Dat geldt zowel voor de ontwikkelingen in het vakgebied als de eigen persoonlijke ontwikkeling. Opleiding en Competentieontwikkeling speelt daarbij een belangrijke rol. Door de veranderende wereld zijn de traditionele competenties niet altijd meer voldoende en is bijscholing noodzakelijk om succesvol te blijven functioneren in de wereld van bibliotheek en mediatheek. GO opleidingen biedt de moderne informatieprofessional een actueel en relevant pakket aan opleidingsactiviteiten, waarmee hij succesvol vorm kan geven aan de transitie van bibliotheek en mediatheek van een analoge naar digitale wereld.

4 Opleidingen GO opleidingen verzorgt al jarenlang door het vakgebied erkende opleidingen in het informatiedomein. Deze opleidingen staan in het teken van de praktische toepasbaarheid. Daarom zetten wij uitsluitend docenten uit het werkveld in. Zij zijn goed in staat hun kennis uit de weerbarstige praktijk over te dragen aan de studenten. Onze Hbo & Mbo opleidingen, zijn modulair te volgen en duren circa 10 maanden. U behaalt dus binnen een jaar een waardevol Hbo-diploma. Door de modulaire opbouw biedt GO opleidingen een optimale flexibiliteit, waardoor u uw eigen opleidingstraject samenstelt. Opleiding Informatiespecialist (Hbo) U leert het opsporen, toegankelijk maken, beheren en verwerken van informatie tot een eindproduct op maat. U verkrijgt diepgaande kennis over het faciliteren van kennisprocessen; van functioneel ontwerp tot advisering van het management. De modules: Inhoudelijk toegankelijk maken van informatie Marketing van informatiediensten Informatiebeleid Klantgericht informatie opsporen en rapporteren Ontwerpen en optimaliseren van informatiediensten Opleiding Bibliotheekmedewerker (Mbo) U leert op de juiste wijze de dagelijkse werkzaamheden in een bibliotheek of mediatheek te verrichten. De modules: Oriëntatie op bibliotheek en informatiedienstverlening Communicatie en beroepshouding Organiseren en beheren van bibliotheekdiensten Zoeksystemen voor bibliotheek en internet Klantgericht inlichtingenwerk Promotie van bibliotheekdiensten

5 Leergangen Naast de opleidingen verzorgt GO opleidingen een aantal leergangen die specifiek gericht zijn op de ontwikkelingen rond bibliotheek en mediatheek. Deze leergangen geven de cursist de juiste bagage om succesvol te functioneren binnen de (digitale) organisatie. Mediacoach voor bibliotheekprofessionals (14 dagdelen) De opleiding Mediacoach voor Bibliotheekprofessionals is speciaal ontwikkeld voor professionals die mediawijsheid diensten leveren binnen een bibliotheek. Tijdens deze opleiding ontdekt u hoe u optimaal werkt op het gebied van mediawijsheid. Door de gevarieerde samenstelling van de opleiding kunt u de competenties ontwikkelen waarmee u optimaal aan de slag kunt bij uw bibliotheek. De integratie van Communicatie geeft u meer inzicht in hoe u nog beter om kunt gaan met diverse doelgroepen. Denk bijvoorbeeld aan jongeren, ouderen of digibeten. Marketing van Informatiediensten (5 dagen) Deze vijfdaagse cursus leert u structureel en planmatig de diensten van uw afdeling aan te bieden en te promoten. U leert de verschillende marketingdoelstellingen en raakt thuis in de strategische opties en keuzen. Content Curator (13 dagdelen) Informatie is van grote waarde voor een organisatie. De informatiecurator is de persoon die de waarde van content en informatie kan inschatten en het inzicht en de vaardigheden heeft om waardevolle content zodanig te publiceren, delen of verspreiden dat nog meer toegevoegde waarde ontstaat voor de organisatie.

6 Cursussen & Workshops GO opleidingen verzorgt een actueel aanbod aan korte cursussen en workshops, die zich richten op een specifiek onderwerp. Na afloop bent u in staat om dit onderwerp binnen de organisatie te introduceren of mee te draaien binnen een project. Doelmatig gebruik van internet in de mediatheek (1 dag) Basiscursus over het gericht zoeken en vinden van informatie vanuit het gezichtspunt van de schoolmediatheek. Mediatheekbeheer (3 dagen) Basiscursus om snel aan de slag te gaan met de dagelijkse beheerstaken in de schoolmediatheek. Introductie RDA en FRBR (2 dagen) Cursus over de betekenis van RDA en FRBR voor de praktijk van het catalogiseren en voor de praktijk van het zoeken in catalogi. Inclusief een kennismaking met de RDA-toolkit. Jeugdbibliotheekwerk en leesbevordering (3 dagen) Cursus over jeugdbibliotheekwerk waarin advies en promotie rond het thema leesbevordering centraal staat. U maakt kennis met theoretische achtergronden en u gaat aan de slag met het opzetten van een promotionele activiteit voor een specifieke doelgroep uit het jeugd bibliotheekwerk (kinderen tot 16 jaar). Werken met Open Data (3 dagen) Deze cursus geeft u inzichten in de mogelijkheden van Open Data voor uw organisatie en leert u hoe te starten met een Open Data project. Aan de orde komen o.a. de business case, strategie en visie, juridische aspecten en de techniek.

7 Social Media, Internet & Digitale vaardigheden In een digitale (kantoor)omgeving zijn competenties op het gebied van internet en social mediagebruik belangrijk. De organisatie heeft hoge verwachtingen als het gaat om de digitale vaardigheden. Of het nu gaat om het goed kunnen zoeken op internet, het inzetten van social media of schrijven voor websites, het zijn allemaal aspecten die bijdragen aan het succesvol functioneren van de moderne kenniswerker. Strategisch inzetten van Social Media (2 dagen) Social mediakanalen zijn onmisbaar binnen de zakelijke communicatie. Leer social media te integreren in de bedrijfsvoering. Kennismanagement en Social Media (2 dagen) Leer hoe u een actieve rol vervult bij projecten rond het thema kennismanagement en social media. Zorg als kennismakelaar voor een optimale ondersteuning bij het vinden van informatie. Profileer uzelf in een digitale wereld (1 dag) De diverse social mediaplatforms bieden een goede gelegenheid om uzelf binnen de organisatie of het vakgebied te profileren. Leer hoe u de verschillende media doeltreffend inzet. Schrijven voor het beeldscherm (1 dag) We lezen teksten op een beeldscherm anders dan teksten op papier. In deze workshop leert u hoe u op verschillende niveaus beeldschermteksten structureert en formuleert. Social Intranet (2 dagen) Leer om het oude intranet te vernieuwen en te koppelen aan social media om het delen van informatie binnen de organisatie te optimaliseren.

8 Communicatie & Vaardigheden In het vakgebied van de informatiedienstverlening gaat het al lang niet meer om alleen inhoudelijke kennis. De vaardigheden om kennis op de juiste manier uit te dragen wint aan belang. De organisatie verwacht dat haar medewerkers een presentatie kunnen verzorgen, een adviesgesprek kunnen voeren en collega s kunnen instrueren. Klantgericht communiceren (2 dagen) Steeds vaker gaat het in de informatiedienstverlening over informatiebehoefte en klantgerichtheid. Profileer uzelf; uw persoonlijke pitch (1 dag) Leer uzelf kort, krachtig en doeltreffend presenteren zodat u direct een positieve indruk achterlaat. Adviesvaardigheden (5 dagen) U kunt uw werkzaamheden succesvol uitvoeren als u in staat bent goede adviezen te geven, zowel in woord als geschrift. Presentatietechnieken (1 dag) Leer de basisvaardigheden om een aantrekkelijke presentatie te verzorgen. Didactische en pedagogische zaken (2 dagen) Leer doelmatig om te gaan met leerlingen en effectief samen te werken met docenten bij het gebruik van mediatheekvoorzieningen.

9 SharePoint SharePoint is niet meer weg te denken binnen de informatiehuishouding van organisaties. GO opleidingen biedt een uitgebreid aanbod aan cursussen, die u leren om SharePoint effectief en efficiënt in te zetten voor uw (digitale) informatiehuishouding. Introductie SharePoint (1 dag) Maak kennis met de basisfunctionaliteiten van SharePoint en krijg inzicht in de mogelijkheden voor de organisatie. SharePoint voor eindgebruikers (1 dag) Gaat uw organisatie aan de slag met SharePoint? Leer binnen een dag de belangrijkste functionaliteiten gebruiken. Haal meer uit SharePoint (2 dagen) Gebruikt u SharePoint al maar wilt u de applicatie beter benutten? Krijg inzicht in de uitgebreide mogelijkheden die SharePoint biedt. SharePoint voor Contentmanagers (2 dagen) Leer verantwoord omgaan met de content in een SharePointomgeving en zorg voor een goed toegankelijk informatiesysteem. Recordsmanagement & Governance in SharePoint (2 dagen) Organisaties moeten nadenken over de gevolgen voor het informatiebeheer bij het breed inzetten van SharePoint. Leer alles over de mogelijkheden rond recordsmanagement en governance.

10 Zoeken & Vinden We een leven in een tijdperk van information overload. Dit maakt de problematiek van het zoeken en vinden van informatie niet eenvoudiger. Organisaties kunnen enorme winst (tijd en geld) behalen door het Zoeken & Vinden binnen de organisatie te optimaliseren. Bespaar uzelf en uw collega s onnodige tijd en frustratie en voorkom een filter failure! Optimaal informatie zoeken via Internet (1 dag) Vind sneller de juiste informatie op internet via Google en andere zoekhulpmiddelen. Internet zoektechnieken voor dieper en geavanceerder zoeken (1 dag) Zoeken voor gevorderden! Enterprise Search (1 dag) Leer in deze masterclass hoe u met innovatieve technologieën effectief en efficiënt informatie vindt in een digitale organisatiebrede omgeving. Semantisch zoeken (1 dag) Ontdek tijdens deze workshop de ongekende mogelijkheden van semantische zoektechnieken en hoe hier optimaal van te profiteren. Zoeken van beeld, geluid en multimedia (1 dag) Creëer slimme zoekstrategieën om beeld, multimedia en geluidsbestanden op te sporen. Zoeksystemen voor bibliotheek en internet (6 lesdagen) Leer alles over de belangrijkste ontsluitings- en zoeksystemen van bibliotheek en internet. Internet resources voor onderzoek en advies (1 dag) Masterclass over het selecteren, karakteriseren en gebruiken van de meest geschikte bronnen voor uw onderzoek en het adviseren van anderen bij de keuze van de juiste informatiebronnen.

11 Profielmetingen & Opleidingsadvies Wij adviseren u graag over uiteenlopende opleidingszaken zoals: het ontwikkelen van opleidingsplannen het uitvoeren van assessments van individuele medewerkers het op maat maken van een Persoonlijk OpleidingsPlan (POP) Als gehele organisatie zijn wij u graag van dienst als partner in Human Capital Development. De rol van informatie binnen organisaties verandert. Daarmee verandert ook de rol van de informatieprofessional. Het zijn niet alleen de technologische ontwikkelingen (digitalisering) die hierbij een rol spelen, maar ook de ontwikkelingen in de maatschappij en economie hebben invloed op de verwachtingen ten aanzien van informatievoorziening. Om als team informatieprofessionals succesvol te blijven functioneren is ontwikkeling van (nieuwe) competenties essentieel. Maar voordat u aan ontwikkeling begint, is het belangrijk om inzicht te hebben in samenstelling, profiel en competentieniveau van het team. Alleen dan is het mogelijk om te bepalen wat de sterke punten van het team zijn en waar misschien nog (bij)scholing nodig is. Om goed inzicht te krijgen in de samenstelling en opleidingsbehoeften heeft GO opleidingen een dienst ontwikkeld die bestaat uit een DISC profielmeting en een workshop Trends & Ontwikkelingen. De situatie van uw organisatie bepaalt de inhoud van deze workshop. Op deze manier optimaliseren wij het resultaat van uw training!

12 Maatwerk & Incompany Organisaties verlangen optimaal rendement van hun investering in scholing van hun medewerkers. Een incompany- of maatwerktraining geeft dit optimale rendement. Geen twee organisaties zijn gelijk. Onze ervaring is dat opleidingsbehoeften van organisaties verschillen, ook al gaat het ogenschijnlijk om hetzelfde onderwerp. Juist om die reden is een incompany- of maatwerktraining een goed alternatief voor open inschrijvingen. GO opleidingen laat de inhoud van een opleidingstraject volledig aansluiten op de behoefte van uw medewerkers én de organisatie. Maatwerk- & Incompanytrainingen; het efficiënte alternatief.

13 De 10 voordelen 1 Snel resultaat Niet nodig om te wachten op een startdatum van een open inschrijving. U bepaalt de planning! 2 Lagere kosten Bij het opleiden van teams of afdelingen zijn de kosten per deelnemer aanzienlijk lager dan afzonderlijke inschrijvingen. 3 Tijdsbesparing De reistijd blijft beperkt tot het dagelijkse woon-werkverkeer. Wij komen immers naar u toe! 4 Op maat De docenten houden rekening met de specifieke situatie van uw organisatie. De training sluit dus altijd aan bij uw behoefte! 5 Flexibiliteit Organisaties zijn voortdurend in beweging. Als er gedurende het opleidingstraject zaken veranderen, passen we dat direct in. 6 Betrokkenheid Door de aanpassing van de lesstof aan de eigen organisatie neemt de betrokkenheid van de deelnemers toe. 7 Gelijk niveau Een incompanytraining brengt een heel team op hetzelfde niveau. Perfect bij een start van een veranderingstraject. 8 Teambuilding Bij een incompanytraining stuurt de docent ook bewust op het creëren van een teamgevoel. Mooi meegenomen! 9 Minder weerstanden Bij een incompanytraining is het gevoel van verplichting minder. De organisatie laat duidelijk zien dat ze willen investeren in ontwikkeling. 10 Administratief gemak Een inkoopbon, één factuur en meerdere mensen opgeleid. Makkelijker kan het niet!

14 Serious Gaming Games zijn al lang niet meer alleen voorbehouden aan de entertainmentsector. De interactiemodellen van entertainmentgames worden steeds vaker ingezet in toepassingen zoals serious games voor training of educatie. De praktijk bewijst dat games en simulaties vaak sneller en beter resultaat opleveren dan bijvoorbeeld boeken, powerpoints, rollenspellen of colleges. Bovendien: gamen zorgt voor een hoge intrinsieke motivatie. GO opleidingen biedt een simulatiegame in haar opleiding Optimaliseren van digitale administratieve processen. In deze game gaat u ervaren waarom processen vertragingen oplopen en wat er gebeurt bij procesoptimalisatie. Daarnaast kunnen wij ook serious games op maat verzorgen.

15 E-learning & Blended Learning Steeds meer mensen willen zelf kiezen waar, wanneer en in welk tempo ze willen studeren. E-learning biedt deze mogelijkheid en geeft optimale flexibiliteit aan cursisten. Bij e-learningprogramma s ontbreekt vaak de interactie tussen cursisten onderling. Daarom bieden wij ook vormen van blended learning; een combinatie van e-learning en traditioneel klassikaal onderwijs. GO opleidingen biedt e-learning & blended learning op het gebied van social media, informatiemanagement en ICT.

16 Postbus ad Voorburg Charlotte van Pallandtlaan tr Voorburg t +31 (0) e i GOopleidingen.nl GOopleidingen.nl/rss GOopleidingen/twitter Volg ons via linkedin.com/goopleidingen pinterest.com/goopleidingen

Recordsmanagement Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning

Recordsmanagement Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning School voor informatie Recordsmanagement Opleidingen, Cursussen & Workshops Maatwerk & Incompany Profielmetingen & Opleidingsadvies Gaming & E-learning Over GO opleidingen GO opleidingen School voor informatie

Nadere informatie

De basisopleiding voor medewerkers (Documentaire) Informatievoorziening, Documentbeheer, Archiefbeheer en Recordsmanagement

De basisopleiding voor medewerkers (Documentaire) Informatievoorziening, Documentbeheer, Archiefbeheer en Recordsmanagement School voor informatie OPLEIDING MEDEWERKER RECORDSMANAGEMENT De basisopleiding voor medewerkers (Documentaire) Informatievoorziening, Documentbeheer, Archiefbeheer en Recordsmanagement Flexibele deeltijd

Nadere informatie

Opleidingen. Informatiemanagement en ICT. Studiegids 2013-2014

Opleidingen. Informatiemanagement en ICT. Studiegids 2013-2014 Opleidingen Informatiemanagement en ICT 1 Studiegids 2013-2014 2 Voorwoord Voor u ligt de studiegids 2013-2014 waarin het totale aanbod van de DIOR Opleidingen is opgenomen. Het DIOR opleidingsstelsel

Nadere informatie

BUSINESS PROCESS LEARNING. Solution paper. Geïntegreerd en flexibel leren gekoppeld aan het werkproces

BUSINESS PROCESS LEARNING. Solution paper. Geïntegreerd en flexibel leren gekoppeld aan het werkproces BUSINESS PROCESS LEARNING Solution paper Geïntegreerd en flexibel leren gekoppeld aan het werkproces Inhoud 1 De kracht van Business Process Learning 3 1.1 Visie 3 1.2 Onderbouwing visie 4 2 Beschrijving

Nadere informatie

Opleidingen op het terrein van documentaire informatievoorziening

Opleidingen op het terrein van documentaire informatievoorziening 10 Od mei 2013 #4 special Opleidingen DIV productinformatie Opleidingen op het terrein van documentaire informatievoorziening De laatste jaren is de informatievoorziening in de breedste zin van het woord

Nadere informatie

Studiegids HMDI 2012-2013. SOD-Opleidingen

Studiegids HMDI 2012-2013. SOD-Opleidingen Studiegids HMDI 2012-2013 SOD-Opleidingen Opgesteld door Liesbeth Franken Opleidingsmanager HMDI April 2012 1 Studiegids HMDI Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 4 2 Wie wat waar en waarom...

Nadere informatie

Opleidingen op het terrein van documentaire informatievoorziening

Opleidingen op het terrein van documentaire informatievoorziening 12 Od juli/augustus 2012 #7/8 special Opleidingen DIV I productinformatie Opleidingen op het terrein van documentaire informatievoorziening De laatste jaren is de informatievoorziening in de breedste zin

Nadere informatie

INHOUD 3 5 6 7 7 8 8 8 9 9 10 11 12 13-17 18 19 20 21 22 23 24 25

INHOUD 3 5 6 7 7 8 8 8 9 9 10 11 12 13-17 18 19 20 21 22 23 24 25 INHOUD How & Knower Inleiding Contactpersonen Ons aanbod voor jouw organisatie Thema s Analytics & Optimalisatie Zoekmachinemarketing Social media Content marketing Online marketing Visie op leren Kennisborgen

Nadere informatie

In 10 stappen een succesvol sociaal intranet op basis van SharePoint in het onderwijs

In 10 stappen een succesvol sociaal intranet op basis van SharePoint in het onderwijs White Paper In 10 stappen een succesvol sociaal intranet op basis van SharePoint in het onderwijs Een sociaal intranet op basis van SharePoint moet goed worden voorbereid. Uiteindelijk zullen er een groot

Nadere informatie

Kennis van de Overheid. Maatschappelijke opgaven vragen proactieve control. Van versnipperde ondersteuning naar public business control

Kennis van de Overheid. Maatschappelijke opgaven vragen proactieve control. Van versnipperde ondersteuning naar public business control Kennis van de Overheid Maatschappelijke opgaven Van versnipperde ondersteuning naar public business control Ontwikkelingen in het openbaar bestuur gaan zo snel en zijn dermate complex dat de traditionele

Nadere informatie

Hoe? Zo! Bring Your Own Device (BYOD)

Hoe? Zo! Bring Your Own Device (BYOD) Hoe? Zo! Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Wat is BYOD? 4 3 Hoe kun je BYOD zinvol inzetten? 7 4 Wat zijn de consequenties van de invoering van BYOD? 10 5 Hoe werkt BYOD voor medewerkers? 14 6 Hoe kan ik BYOD

Nadere informatie

Professionaliseren met Skool. Training en onderwijsbegeleiding

Professionaliseren met Skool. Training en onderwijsbegeleiding Professionaliseren met Skool Training en onderwijsbegeleiding Inhoud ICT effectief Alles start met een visie Coaching ICT-coördinator Werken met SkoolControl SkoolControl, overal en altijd Mediawijsheid

Nadere informatie

Finance & Control. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen

Finance & Control. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen Finance & Control Opleidingenoverzicht Postbachelor- en masteropleidingen Een plaats op het erepodium! Wat zijn uw ambities? Beste lezer, Applaus en erkenning Uiteindelijk willen we allemaal applaus, erkenning

Nadere informatie

Over. Afkijken mag. Dit boekje is gebaseerd op onderzoek van: José van Overbeek - GOC Jos Teunen GOC Jasper van Geenen - GOC. Ria van Dinteren Cinop

Over. Afkijken mag. Dit boekje is gebaseerd op onderzoek van: José van Overbeek - GOC Jos Teunen GOC Jasper van Geenen - GOC. Ria van Dinteren Cinop Over Afkijken mag Dit boekje is gebaseerd op onderzoek van: José van Overbeek - GOC Jos Teunen GOC Jasper van Geenen - GOC Auteur: Ria van Dinteren Cinop Redactie: Bianca Hierck - GOC Els Frankenmolen

Nadere informatie

Didactische Technologie

Didactische Technologie Didactische Technologie Peter Lakeman, Jetske Vleugel, Jaap Wilmink HvA DOO Mens en Technologie Leerjaar 3, 2012 2013 Modules Voorwoord 1 Digitaliseren van lesstof 2 Technologie in het onderwijs 3 Digitale

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Controlling & Accounting De cursus Controlling & Accounting duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Studiegids 2013. van de Rijksacademie voor Financiën, Economie en Bedrijfsvoering

Studiegids 2013. van de Rijksacademie voor Financiën, Economie en Bedrijfsvoering Studiegids 2013 van de Rijksacademie voor Financiën, Economie en Bedrijfsvoering 18.984 bezoekers congressen 18.497 deelnemers opleidingen 1.138 opleidingen 345 actieve docenten 27 buitenlandse projecten

Nadere informatie

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt!

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt! CNV Cursusprogramma > Leren werkt! 2012 1 Workshops Leren werkt! Feedback geven en ontvangen Timemanagement Loopbaancheck Flow in je werk Profileren kun je leren Netwerken Cursussen Emotionele intelligentie

Nadere informatie

Informatiebrochure voor bedrijven en organisaties

Informatiebrochure voor bedrijven en organisaties Informatiebrochure voor bedrijven en organisaties SAM& Brochure Organisaties 2012, SAM& Uitgegeven in eigen beheer Info@SAMEN.nu Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Informatie brochure. Leren om te groeien!

Informatie brochure. Leren om te groeien! 2015 Informatie brochure Train uw talenten met één van de ruim 400 toptrainingen van Learnit Training! De trainers van Learnit Training zijn vakkundig, hebben een luisterend oor, springen uitstekend in

Nadere informatie

Impactvolle marketinganalist

Impactvolle marketinganalist Impactvolle marketinganalist Deeltijdopleiding van het Customer Insights Center van de Rijksuniversiteit Groningen www.impactvolleanalist.nl Haal het maximale uit je analysecompetenties Betere bedrijfsbeslissingen

Nadere informatie

Nieuw denken over de werkplek Digital Workspace: schaalbaar, gedifferentieerd en veilig

Nieuw denken over de werkplek Digital Workspace: schaalbaar, gedifferentieerd en veilig Nieuw denken over de werkplek Digital Workspace: schaalbaar, gedifferentieerd en veilig Whitepaper Inhoudsopgave Met digital workspace meer wendbaarheid Definitie 3 belangrijke thema s ICT en HR: samen

Nadere informatie

Toepassingsmogelijkheden en voordelen sociaal intranet voor het HBO en WO

Toepassingsmogelijkheden en voordelen sociaal intranet voor het HBO en WO Toepassingsmogelijkheden en voordelen sociaal intranet voor het HBO en WO De ontwikkelingen in de markt gaan snel, ook in het onderwijs. Veel van die ontwikkelingen hebben te maken met de snelheid van

Nadere informatie

DE ROL VAN DE BIBLIOTHEEK IN OPEN EN ONLINE ONDERWIJS: EEN VERKENNING

DE ROL VAN DE BIBLIOTHEEK IN OPEN EN ONLINE ONDERWIJS: EEN VERKENNING DE ROL VAN DE BIBLIOTHEEK IN OPEN EN ONLINE ONDERWIJS: EEN VERKENNING De rol van de bibliotheek in open en online onderwijs: een verkenning 3 INHOUDSOPGAVE Samenvatting 4 Achtergrond 6 Directe aanleiding

Nadere informatie

Workshopdagen 2014. www.managementsupport.nl/workshops. meer collega s = korting. Kies uit 38 verschillende workshops. 22, 23 en 24 april 2014

Workshopdagen 2014. www.managementsupport.nl/workshops. meer collega s = korting. Kies uit 38 verschillende workshops. 22, 23 en 24 april 2014 Workshopdagen 2014 22, 23 en 24 april 2014 Kies uit 38 verschillende workshops 14 nieuwe onderwerpen meer collega s = korting www.managementsupport.nl/workshops Jouw vak verandert, verander jij mee? Ze

Nadere informatie

Personal Finance. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen

Personal Finance. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen Personal Finance Opleidingenoverzicht Postbachelor- en masteropleidingen Een plaats op het erepodium! Wat zijn uw ambities? Beste lezer, Applaus en erkenning Uiteindelijk willen we allemaal applaus, erkenning

Nadere informatie

Duurzame trainingen in dienstverlening

Duurzame trainingen in dienstverlening Duurzame trainingen in dienstverlening Wat lees je in dit boek? Waarvoor kun je terecht bij PubliContact? 4 Wat gebeurt er allemaal in dienstverlening? 5 Waarom zou je kiezen voor PubliContact? 6 Hoe werkt

Nadere informatie

el Basiskennis Financieel ma arktgericht Communicere iddle management Notuleen Onderhandel eelsmanagement Presenteren

el Basiskennis Financieel ma arktgericht Communicere iddle management Notuleen Onderhandel eelsmanagement Presenteren lgemeen management Arbeid echt Arbeidsvoorwaard oachend leidinggeven Debiteuenbeheer Cursussen en Doorgroeien na e start trainingen voor ArbeidsrechtFinan el Basiskennis Financieel ma ondernemende agement

Nadere informatie

Bonustrack. KOM OP 21, 22 OF 23 APRIL NAAR DE WORK SHOPDAGEN 2015 en bepaal zelf met welke competenties jij aan de slag wilt

Bonustrack. KOM OP 21, 22 OF 23 APRIL NAAR DE WORK SHOPDAGEN 2015 en bepaal zelf met welke competenties jij aan de slag wilt KOM OP 21, 22 OF 23 APRIL NAAR DE WORK SHOPDAGEN 2015 en bepaal zelf met welke competenties jij aan de slag wilt Bonustrack voor 25,- Kies uit ruim 40 verschillende workshops Meer collega s = KORTING VERANDEREN

Nadere informatie