Dienstenwijzer: Advisie Groep / AOVdeskundigen.nl

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dienstenwijzer: Advisie Groep / AOVdeskundigen.nl"

Transcriptie

1 Dienstenwijzer: Advisie Groep / AOVdeskundigen.nl Deze dienstenwijzer is opgesteld om u uitleg te geven over onze werkwijze. Advisie Groep hecht veel waarde aan transparantie, daarom zijn wij open over onze voorwaarden, condities en tarieven. U ontvangt dit document, voorafgaand aan het adviesgesprek met Advisie Groep. Daarnaast ontvangt u ons dienstverleningsdocument, dat volgens de richtlijnen van AFM is opgesteld en welke terug te vinden is op onze website. Wie zijn wij en hoe kunt u ons bereiken Advisie Groep treedt met diverse handelsnamen naar buiten. In de meeste registers staan wij geregistreerd als Hypotheek Advisie. Echter, wij treden ook naar buiten als AOVdeskundigen.nl (met een aparte website). Advisie Groep biedt transparante en eerlijke dienstverlening aan particulieren en bedrijven op het gebied van financiële dienstverlening. Advisie Groep is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot uur. In de avond en op zaterdag op afspraak. Wilt u langskomen of wilt u bezocht worden? Dan verzoeken wij u vriendelijk om vooraf een afspraak te maken. Onze contactgegevens: Breuvenhof SC DRUTEN Tel / / Voor dringende zaken is Advisie Groep te bereiken op nummer KvK: ABNAMRO: NL39ABNA AFM vergunning: De financiële dienstverlening van ons kantoor valt onder de regelgeving van de Wet Financieel Toezicht (WFT). Advisie Groep is in het bezit van een vergunning, afgegeven door de toezichthouder Autoriteit Financiële Markten. (AFM), geregistreerd onder vergunningsnummer Onze kwaliteit Advisie Groep waarborgt de vakkennis van haar adviseurs, door onder meer te investeren in studie en wettelijke doorlopende permanente educatie en de verplichte WFT examens (driejaarlijks). De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Advisie Groep biedt (binnen de grenzen van de polis) dekking voor de aanspraken die verband houden met eventuele beroepsfouten. Overigens verwijzen wij u ook altijd naar de algemene (polis)voorwaarden die u ontvangt bij de polis of offerte van uw bank en/of verzekeraar.

2 Waarom Advisie Groep Kiezen voor Advisie Groep betekent kiezen voor onafhankelijk financieel advies. U krijgt een kwalitatief beter verzekeringspakket, 100% afgestemd op uw persoonlijke situatie, vaak voor een lager maandbedrag. U betaalt minder en u krijgt veel meer! Kiezen voor Advisie Groep is kiezen voor betrouwbaar, objectief en onafhankelijk verzekeringsadvies. U betaalt nu waarschijnlijk teveel premie Sinds 01 januari 2013 mag er op de meeste financiële producten geen provisie meer ontvangen worden. Echter, bij schadeverzekeringen mag dit nog wel. Op dit moment betaalt u waarschijnlijk 20% 27,5% teveel aan premie voor uw schadeverzekeringen. Dit percentage wordt door de verzekeringsmaatschappij gereserveerd voor provisie. Echter, u heeft hier geen weet van want dit aanzienlijke percentage zit meestal verborgen in uw (verhoogde) premie. Veel tussenpersonen en online aanbieders verdienen op deze manier hun geld. Hoe hoger de provisie van een verzekeringsmaatschappij, hoe aantrekkelijker deze wordt om aan te bevelen. Geen provisieprikkeling Advisie Groep werkt zo goed als provisieloos en verdient weinig tot niets aan de financiële producten. Dat betekent dat de premies van uw schadeverzekeringen standaard 20% 27,5% naar beneden kunnen, een fikse besparing! Van een gedeelte van het geld dat u hiermee bespaart, huurt u ons in als financieel adviseur. Voor een vast maandbedrag vanaf 10, krijgt u financieel advies, dat afgestemd is op uw specifieke situatie. Niet een advies dat gebaseerd is op de verzekeringsmaatschappij die de meeste provisie verstrekt. Maandelijks bent u bij ons bijna altijd goedkoper uit. Echter, u krijgt een veel beter advies omdat wij onafhankelijk zijn! GEEN relaties met geldverstrekkers en verzekeraars Geen enkele financiële instelling, zoals een bank of verzekeraar, heeft een eigendomsbelang of zeggenschap in onze onderneming. Zo kunnen wij objectief advies naar u uitbrengen. Wij kunnen bij nagenoeg alle verzekeraars en banken terecht. Dat doen wij rechtstreeks of via een zogenoemde serviceprovider. Wij kijken welke aanbieders het beste bij uw wensen passen, om deze vervolgens te vergelijken op voorwaarden, prijs en service (snelle afwikkeling, goede bereikbaarheid, ondersteuning, etc.). Onze diensten en wat wij zoal voor u kunnen betekenen Wij werken met Erkend Hypotheekadviseur en gediplomeerde adviseurs, dit om u een kwalitatief goed advies te kunnen geven. Voor particulieren en het mkb adviseren en bemiddelen wij op het gebied van: Hypotheken Zakelijke schadeverzekeringen Particuliere schadeverzekeringen Vermogen (bijv. kapitaalverzekeringen, lijfrente, overlijdensrisicoverzekeringen) Inkomen (bijv. arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, ziekteverzuimverzekeringen)

3 Zorgverzekeringen Consumptief krediet Financieel advies bij (echt)scheidingen Bewindvoering Onze dienstverlening omvat o.a. een uitgebreide inventarisatie, onafhankelijk advies afgestemd op uw wensen en mogelijkheden, aanvraagprocedures van hypotheken en verzekeringen, opzeggen van oude polissen, schadeafwikkeling, ondersteuning bij de aan en verkoop van uw woning, begeleiding van IB aangifte, voorbereidingswerkzaamheden t.b.v. de notaris, contacten voor u onderhouden met makelaars, taxateurs, notarissen. Ook zullen wij u regelmatig informeren over de ontwikkelingen op de financiële markt, verzekeringen, uw (gewijzigde) situatie etc. Uw gegevens worden zorgvuldig in een dossier vastgelegd en beheerd. Extra service: Advisie Groep ondersteunt Naast onze reguliere diensten, kunt u bij ons ook terecht voor ondersteuning bij financiële vraagstukken zoals uw pensioenbrief, toeslagen, elders lopende verzekeringen en/of hypotheek waarvan uw adviseur misschien niet meer werkzaam is. Advisie Groep ondersteunt u graag bij uw financiële vragen. Wij brengen uw wensen en behoeften helder in kaart en bekijken samen met u hoe u deze zo goed mogelijk kunt realiseren. Wij ontzorgen u, zonder enige verplichting om uw verzekeringen en/of hypotheek om te zetten! Wat verwachten wij van u Advisie Groep verwacht van u de juiste informatie te krijgen. Vanzelfsprekend gaan wij hier vertrouwelijk en discreet mee om! Wij waarderen een open en transparante samenwerking. Tevens dient u ons, ook na de adviesfase, op de hoogte te stellen van voor ons relevante wijzigingen van materiële of persoonlijke aard. Tevens verwachten wij van u dat u de ontvangen stukken controleert. Vooral bij telefonisch doorgegeven wijzigingen, maar ook in andere gevallen, kunnen in het communicatietraject fouten of misverstanden sluipen. Als er iets niet duidelijk of onjuist is weergegeven, neemt u dan contact met ons op. Eventuele aanpassingen zullen wij voor u verzorgen. Wij werken graag aan totaalrelaties. Zo kunnen wij u zo goed mogelijk van dienst zijn. Het voordeel voor u is dat u één aanspreekpunt heeft voor al uw financiële zaken. Onze werkwijze Onze werkwijze is doorgaans onder te verdelen in de volgende stappen: Stap 1: Oriëntatiegesprek Na een korte kennismaking, maken wij een gratis inventarisatie van uw gegevens en geven wij u uitleg over het dienstverleningsdocument en deze dienstenwijzer. Analyse We maken een analyse uw huidige situatie, hierbij bespreken we uw wensen en actuele kennis. We bespreken ook uw risicobereidheid en in welke mate u bepaalde financiële risico s zelf kunt opvangen. Daarna zullen we in het kort de mogelijkheden bespreken die het beste aansluiten bij uw situatie. Tot slot kunt u aangeven of wij deze mogelijkheden verder mogen uitwerken in een advies. De uitkomsten hiervan lichten wij toe in een 2e gesprek.

4 Stap 2: Advies Op basis van de inventarisatie en analyse van het eerste gesprek, komen wij uiteindelijk tot een concreet advies. In dit advies geven wij u exact aan welke verzekering(en) en/of hypotheekvorm, bij welke instelling en tegen welke condities naar ons oordeel goed passen bij uw wensen en mogelijkheden. Na het uitbrengen van dit advies, kan het voorkomen dat we het advies nog moeten aanpassen. Bijvoorbeeld omdat de koopprijs van een woning nog niet definitief bekend is. Stap 3: Bemiddelen Na het advies kunnen wij voor u gaan bemiddelen, richting de geadviseerde maatschappijen. Wij gaan onze geadviseerde constructie voor u verzorgen. Wij leveren de gevraagde stukken aan en zorgen dat alles op de juiste manier wordt verwerkt. Stap 4: Nazorg en beheer U ontvangt van ons nazorg en beheer over de afgenomen producten. Uiteraard mag u van ons verwachten dat wij u informeren over wijzigingen, aanpassingen, etc. In het periodieke onderhoudsgesprek, nemen wij uw huidige situatie door en bekijken we of alle producten nog steeds aansluiten. Indien nodig zullen wij e.e.a. bijstellen. NB Nazorg bij een hypotheek is optioneel en niet verplicht. Echter, wij adviseren om dit wel af te nemen om de volgende redenen: De praktijk leert dat er vaak nog diverse vragen zijn nadat de hypotheek is gepasseerd. Een gemiddelde hypotheek loopt 7 jaar en gedurende deze periode kan uw persoonlijke situatie veranderen. Bijvoorbeeld omdat u gaat verbouwen, verhuizen of omdat u wilt oversluiten vanwege een andere rente of het aflopen van een rentevaste periode. Ook zijn er aan een hypotheek diverse verzekeringen gekoppeld zoals een overlijdensrisicoverzekering of een AO/WW-verzekering. Kortom, er kunnen diverse oorzaken zijn waarom uw hypotheek met bijbehorende producten opnieuw bekeken moet worden. Als u nazorg bij een hypotheek afneemt, hoeft u niets te betalen voor dit advies. Daarnaast ontvangt u 10% korting op de bemiddelingskosten en wordt uw hypotheek om de 3 jaar uitvoerig met u doorgenomen. Nazorg bij uw hypotheek kunt u eenmalig afsluiten, binnen 2 maanden na passage van de hypotheek.

5 Tarieven Advisie Groep Advisie Groep hecht veel waarde aan transparante tarieven. Wij vinden het belangrijk dat u als klant, voorafgaand aan de samenwerking, inzicht heeft in onze tarieven en eventuele bijkomende zaken. Zo weet u altijd waar u aan toe bent en het voorkomt discussies achteraf. Oriëntatie gesprekken : Bij ons staat een goede klantrelatie voorop en daar willen we graag in investeren. Daarom zijn onze oriëntatiegesprekken altijd kosteloos. Hypotheken: Alleen advies * Alleen bemiddelen Advies en bemiddelen 1e hypotheek 900, , ,00 2e hypotheek 900, , ,00 Oversluiten 900, , ,00 Toeslag starterslening n.v.t. 250,00 250,00 Toeslag ondernemer 350,00 350,00 350,00 Toeslag extra advies 100,00 n.v.t. 100,00 Kosten service provider n.v.t. 375,00 375,00 Inkomen: Alleen advies * Alleen bemiddelen Advies en bemiddelen ** AOV zelfstandigen 450,00 450,00 240,00 AO/WW verzekering 250,00 250,00 120,00 Kosten service provider n.v.t. 100,00 100,00 Vermogen: Alleen advies * Alleen bemiddelen Advies en bemiddelen ** Overlijdensrisico 250,00 150,00 120,00 kapitaalverzekering / lijfrente 250,00 150,00 120,00 Kosten service provider n.v.t. 100,00 100,00 Krediet: Alleen advies * Alleen bemiddelen Advies en bemiddelen ** Omzetten kredieten 350,00 500,00 500,00 (Woning )krediet 350,00 500,00 500,00 * Bij alleen advies is de prijs exclusief 21% BTW. ** Naast het bemiddelen betaalt u een maandelijks service abonnement.

6 Verzekeringen : Service-abonnement 1 3 verzekeringen 10, verzekeringen 20, verzekeringen 27,50 11 of meer verzekeringen 30,00 Toeslag ZZP er 2,50 AOV zelfstandigen 25,00 Zakelijk pakket maatwerk Nazorg hypotheken: Service-abonnement (optioneel) Nazorg hypotheken 15,00 incl. gekoppelde ORV en AO/WW verzekering Korting nazorg 2,50 i.c.m. schadeverzekeringen Overige: Uurtarief (Echt)scheiding 95,00 excl. 21% BTW Bewindvoering 95,00 excl. 21% BTW Algemeen financieel advies 95,00 excl. 21% BTW De tarieven worden op 1 januari van elk jaar opnieuw vast gesteld en lopende overeenkomsten worden met de CBS index verhoogd. Kosten bij tussentijdse beëindiging gedurende een bemiddeling Soms komt het voor dat, na het beoordelen van de aangeleverde documenten, de aanvraag door een verzekeraar of bank wordt afgewezen. Stel u gaat niet akkoord met de beperkte voorwaarden of alternatieve premie die een verzekeraar u aanbiedt. Mocht u zelf besluiten om te stoppen nadat het advies en/of de bemiddeling in werking is gezet (bijv. door gewijzigde omstandigheden), dan zult u toch onze kosten moeten betalen en de mogelijke kosten van derde partijen. Naast de advieskosten komt er ook een bedrag per fase bij. Stel, u stopt in een bepaalde fase van een aanvraagtraject. Wat betaalt u dan aan ons? Advieskosten betaalt u altijd. Daarnaast betaalt u een percentage van de bemiddelingskosten, zie onderstaande tabel: offerte aangevraagd offerte getekend finaal akkoord Hypotheek 10% 40% 80% Inkomen 10% 30% 80% Vermogen 10% 20% 80% Krediet 10% 20% 80%

7 Klachtenregeling Mocht u een klacht hebben of ontevreden zijn over de verzekeraar, geldverstrekker of onze dienstverlening, dan kunt u zich wenden tot Advisie Groep. Vanuit die situatie kan Advisie Groep samen met u bekijken hoe uw klacht kan worden opgelost. Daarnaast is Advisie Groep net als alle financiële instellingen aangesloten bij Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD). Wij zijn bekend onder nummer KiFiD : Postbus AG Den Haag Beëindiging van de samenwerking Advisie Groep wenst met u een langdurige samenwerking op te bouwen. Echter, wilt u toch de relatie met Advisie Groep beëindigen? Dan kunt u dat doen op de manier zoals hieronder omschreven. U kunt na de eerste contractstermijn van de verzekeringen (meestal 1 jaar, soms 3 jaar) maandelijks opzeggen. Hierbij geldt een opzegtermijn van één maand, steeds gerekend vanaf de eerste van de maand. U kunt de verzekeringsmaatschappij(en) verzoeken de lopende verzekeringen over te dragen naar een adviseur van uw keuze. De opzegging dient schriftelijk te geschieden, openstaande nota s (of gespreide betalingen) dienen te worden voldaan voor beëindiging van de samenwerking. Houd a.u.b. rekening met het volgende: De betaling van onze dienstverlening blijft doorlopen tot en met de maand nadat alle verzekeringen van ons agentschap zijn overgenomen of zijn stopgezet. Nazorg hypotheken kunt u elke eerste van de maand opzeggen. U valt dan direct terug in de basis nazorg en ook vervallen alle rechten van de afgesproken nazorg. U betaalt het eerste jaar altijd voor het volledige jaar, ook al zegt u binnen dit jaar op. U betaalt in dat geval minimaal de opstart /advieskosten en de twaalf maandelijkse bedragen voor onze dienstverlening. Van onze kant zijn wij ook vrij om de relatie met u te beëindigen. In dat geval kunt u de verzekeraar(s) verzoeken uw bij ons lopende verzekeringen over te boeken naar een adviseur van uw keuze. Ook stopt onze dienstverlening zodra alles is overgedragen. Algemene leveringsvoorwaarden Advisie Groep hanteert algemene leveringsvoorwaarden. Deze kunt u vinden op onze website. Wilt u de algemene voorwaarden op papier ontvangen, dan kunt u dit telefonisch of per e mail aan ons doorgeven. Tot slot Advisie Groep streeft continu naar een juiste en professionele ondersteuning van haar klanten dankzij deskundig en betrouwbaar financieel advies. Met deze dienstenwijzer tracht Advisie Groep u inzicht te geven in de kwaliteit en werkwijze van onze dienstverlening. Advisie Groep nodigt u uit om een prettige en toekomstbestendige samenwerking aan te gaan en ziet uit naar uw afspraak! Mocht iets niet duidelijk zijn of heeft u nog een vraag of opmerking, laat het ons weten. Wij helpen u graag verder! Kijkt u ook gerust eens op onze website naar de reviews van onze relaties.

8 Dienstenwijzer: Advisie Groep / AOVdeskundigen.nl Deze dienstenwijzer is opgesteld om u uitleg te geven over onze werkwijze. Advisie Groep hecht veel waarde aan transparantie, daarom zijn wij open over onze voorwaarden, condities en tarieven. U ontvangt dit document, voorafgaand aan het adviesgesprek met Advisie Groep. Daarnaast ontvangt u ons dienstverleningsdocument, dat volgens de richtlijnen van AFM is opgesteld en welke terug te vinden is op onze website. Wie zijn wij en hoe kunt u ons bereiken Advisie Groep treedt met diverse handelsnamen naar buiten. In de meeste registers staan wij geregistreerd als Hypotheek Advisie. Echter, wij treden ook naar buiten als AOVdeskundigen.nl (met een aparte website). Advisie Groep biedt transparante en eerlijke dienstverlening aan particulieren en bedrijven op het gebied van financiële dienstverlening. Advisie Groep is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot uur. In de avond en op zaterdag op afspraak. Wilt u langskomen of wilt u bezocht worden? Dan verzoeken wij u vriendelijk om vooraf een afspraak te maken. Onze contactgegevens: Breuvenhof SC DRUTEN Tel / / Voor dringende zaken is Advisie Groep te bereiken op nummer KvK: ABNAMRO: NL39ABNA AFM vergunning: De financiële dienstverlening van ons kantoor valt onder de regelgeving van de Wet Financieel Toezicht (WFT). Advisie Groep is in het bezit van een vergunning, afgegeven door de toezichthouder Autoriteit Financiële Markten. (AFM), geregistreerd onder vergunningsnummer Onze kwaliteit Advisie Groep waarborgt de vakkennis van haar adviseurs, door onder meer te investeren in studie en wettelijke doorlopende permanente educatie en de verplichte WFT examens (driejaarlijks). De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Advisie Groep biedt (binnen de grenzen van de polis) dekking voor de aanspraken die verband houden met eventuele beroepsfouten. Overigens verwijzen wij u ook altijd naar de algemene (polis)voorwaarden die u ontvangt bij de polis of offerte van uw bank en/of verzekeraar.

9 Waarom Advisie Groep Kiezen voor Advisie Groep betekent kiezen voor onafhankelijk financieel advies. U krijgt een kwalitatief beter verzekeringspakket, 100% afgestemd op uw persoonlijke situatie, vaak voor een lager maandbedrag. U betaalt minder en u krijgt veel meer! Kiezen voor Advisie Groep is kiezen voor betrouwbaar, objectief en onafhankelijk verzekeringsadvies. U betaalt nu waarschijnlijk teveel premie Sinds 01 januari 2013 mag er op de meeste financiële producten geen provisie meer ontvangen worden. Echter, bij schadeverzekeringen mag dit nog wel. Op dit moment betaalt u waarschijnlijk 20% 27,5% teveel aan premie voor uw schadeverzekeringen. Dit percentage wordt door de verzekeringsmaatschappij gereserveerd voor provisie. Echter, u heeft hier geen weet van want dit aanzienlijke percentage zit meestal verborgen in uw (verhoogde) premie. Veel tussenpersonen en online aanbieders verdienen op deze manier hun geld. Hoe hoger de provisie van een verzekeringsmaatschappij, hoe aantrekkelijker deze wordt om aan te bevelen. Geen provisieprikkeling Advisie Groep werkt zo goed als provisieloos en verdient weinig tot niets aan de financiële producten. Dat betekent dat de premies van uw schadeverzekeringen standaard 20% 27,5% naar beneden kunnen, een fikse besparing! Van een gedeelte van het geld dat u hiermee bespaart, huurt u ons in als financieel adviseur. Voor een vast maandbedrag vanaf 10, krijgt u financieel advies, dat afgestemd is op uw specifieke situatie. Niet een advies dat gebaseerd is op de verzekeringsmaatschappij die de meeste provisie verstrekt. Maandelijks bent u bij ons bijna altijd goedkoper uit. Echter, u krijgt een veel beter advies omdat wij onafhankelijk zijn! GEEN relaties met geldverstrekkers en verzekeraars Geen enkele financiële instelling, zoals een bank of verzekeraar, heeft een eigendomsbelang of zeggenschap in onze onderneming. Zo kunnen wij objectief advies naar u uitbrengen. Wij kunnen bij nagenoeg alle verzekeraars en banken terecht. Dat doen wij rechtstreeks of via een zogenoemde serviceprovider. Wij kijken welke aanbieders het beste bij uw wensen passen, om deze vervolgens te vergelijken op voorwaarden, prijs en service (snelle afwikkeling, goede bereikbaarheid, ondersteuning, etc.). Onze diensten en wat wij zoal voor u kunnen betekenen Wij werken met Erkend Hypotheekadviseur en gediplomeerde adviseurs, dit om u een kwalitatief goed advies te kunnen geven. Voor particulieren en het mkb adviseren en bemiddelen wij op het gebied van: Hypotheken Zakelijke schadeverzekeringen Particuliere schadeverzekeringen Vermogen (bijv. kapitaalverzekeringen, lijfrente, overlijdensrisicoverzekeringen) Inkomen (bijv. arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, ziekteverzuimverzekeringen)

10 Zorgverzekeringen Consumptief krediet Financieel advies bij (echt)scheidingen Bewindvoering Onze dienstverlening omvat o.a. een uitgebreide inventarisatie, onafhankelijk advies afgestemd op uw wensen en mogelijkheden, aanvraagprocedures van hypotheken en verzekeringen, opzeggen van oude polissen, schadeafwikkeling, ondersteuning bij de aan en verkoop van uw woning, begeleiding van IB aangifte, voorbereidingswerkzaamheden t.b.v. de notaris, contacten voor u onderhouden met makelaars, taxateurs, notarissen. Ook zullen wij u regelmatig informeren over de ontwikkelingen op de financiële markt, verzekeringen, uw (gewijzigde) situatie etc. Uw gegevens worden zorgvuldig in een dossier vastgelegd en beheerd. Extra service: Advisie Groep ondersteunt Naast onze reguliere diensten, kunt u bij ons ook terecht voor ondersteuning bij financiële vraagstukken zoals uw pensioenbrief, toeslagen, elders lopende verzekeringen en/of hypotheek waarvan uw adviseur misschien niet meer werkzaam is. Advisie Groep ondersteunt u graag bij uw financiële vragen. Wij brengen uw wensen en behoeften helder in kaart en bekijken samen met u hoe u deze zo goed mogelijk kunt realiseren. Wij ontzorgen u, zonder enige verplichting om uw verzekeringen en/of hypotheek om te zetten! Wat verwachten wij van u Advisie Groep verwacht van u de juiste informatie te krijgen. Vanzelfsprekend gaan wij hier vertrouwelijk en discreet mee om! Wij waarderen een open en transparante samenwerking. Tevens dient u ons, ook na de adviesfase, op de hoogte te stellen van voor ons relevante wijzigingen van materiële of persoonlijke aard. Tevens verwachten wij van u dat u de ontvangen stukken controleert. Vooral bij telefonisch doorgegeven wijzigingen, maar ook in andere gevallen, kunnen in het communicatietraject fouten of misverstanden sluipen. Als er iets niet duidelijk of onjuist is weergegeven, neemt u dan contact met ons op. Eventuele aanpassingen zullen wij voor u verzorgen. Wij werken graag aan totaalrelaties. Zo kunnen wij u zo goed mogelijk van dienst zijn. Het voordeel voor u is dat u één aanspreekpunt heeft voor al uw financiële zaken. Onze werkwijze Onze werkwijze is doorgaans onder te verdelen in de volgende stappen: Stap 1: Oriëntatiegesprek Na een korte kennismaking, maken wij een gratis inventarisatie van uw gegevens en geven wij u uitleg over het dienstverleningsdocument en deze dienstenwijzer. Analyse We maken een analyse uw huidige situatie, hierbij bespreken we uw wensen en actuele kennis. We bespreken ook uw risicobereidheid en in welke mate u bepaalde financiële risico s zelf kunt opvangen. Daarna zullen we in het kort de mogelijkheden bespreken die het beste aansluiten bij uw situatie. Tot slot kunt u aangeven of wij deze mogelijkheden verder mogen uitwerken in een advies. De uitkomsten hiervan lichten wij toe in een 2e gesprek.

11 Stap 2: Advies Op basis van de inventarisatie en analyse van het eerste gesprek, komen wij uiteindelijk tot een concreet advies. In dit advies geven wij u exact aan welke verzekering(en) en/of hypotheekvorm, bij welke instelling en tegen welke condities naar ons oordeel goed passen bij uw wensen en mogelijkheden. Na het uitbrengen van dit advies, kan het voorkomen dat we het advies nog moeten aanpassen. Bijvoorbeeld omdat de koopprijs van een woning nog niet definitief bekend is. Stap 3: Bemiddelen Na het advies kunnen wij voor u gaan bemiddelen, richting de geadviseerde maatschappijen. Wij gaan onze geadviseerde constructie voor u verzorgen. Wij leveren de gevraagde stukken aan en zorgen dat alles op de juiste manier wordt verwerkt. Stap 4: Nazorg en beheer U ontvangt van ons nazorg en beheer over de afgenomen producten. Uiteraard mag u van ons verwachten dat wij u informeren over wijzigingen, aanpassingen, etc. In het periodieke onderhoudsgesprek, nemen wij uw huidige situatie door en bekijken we of alle producten nog steeds aansluiten. Indien nodig zullen wij e.e.a. bijstellen. NB Nazorg bij een hypotheek is optioneel en niet verplicht. Echter, wij adviseren om dit wel af te nemen om de volgende redenen: De praktijk leert dat er vaak nog diverse vragen zijn nadat de hypotheek is gepasseerd. Een gemiddelde hypotheek loopt 7 jaar en gedurende deze periode kan uw persoonlijke situatie veranderen. Bijvoorbeeld omdat u gaat verbouwen, verhuizen of omdat u wilt oversluiten vanwege een andere rente of het aflopen van een rentevaste periode. Ook zijn er aan een hypotheek diverse verzekeringen gekoppeld zoals een overlijdensrisicoverzekering of een AO/WW-verzekering. Kortom, er kunnen diverse oorzaken zijn waarom uw hypotheek met bijbehorende producten opnieuw bekeken moet worden. Als u nazorg bij een hypotheek afneemt, hoeft u niets te betalen voor dit advies. Daarnaast ontvangt u 10% korting op de bemiddelingskosten en wordt uw hypotheek om de 3 jaar uitvoerig met u doorgenomen. Nazorg bij uw hypotheek kunt u eenmalig afsluiten, binnen 2 maanden na passage van de hypotheek.

12 Tarieven Advisie Groep Advisie Groep hecht veel waarde aan transparante tarieven. Wij vinden het belangrijk dat u als klant, voorafgaand aan de samenwerking, inzicht heeft in onze tarieven en eventuele bijkomende zaken. Zo weet u altijd waar u aan toe bent en het voorkomt discussies achteraf. Oriëntatie gesprekken : Bij ons staat een goede klantrelatie voorop en daar willen we graag in investeren. Daarom zijn onze oriëntatiegesprekken altijd kosteloos. Hypotheken: Alleen advies * Alleen bemiddelen Advies en bemiddelen 1e hypotheek 900, , ,00 2e hypotheek 900, , ,00 Oversluiten 900, , ,00 Toeslag starterslening n.v.t. 250,00 250,00 Toeslag ondernemer 350,00 350,00 350,00 Toeslag extra advies 100,00 n.v.t. 100,00 Kosten service provider n.v.t. 375,00 375,00 Inkomen: Alleen advies * Alleen bemiddelen Advies en bemiddelen ** AOV zelfstandigen 450,00 450,00 240,00 AO/WW verzekering 250,00 250,00 120,00 Kosten service provider n.v.t. 100,00 100,00 Vermogen: Alleen advies * Alleen bemiddelen Advies en bemiddelen ** Overlijdensrisico 250,00 150,00 120,00 kapitaalverzekering / lijfrente 250,00 150,00 120,00 Kosten service provider n.v.t. 100,00 100,00 Krediet: Alleen advies * Alleen bemiddelen Advies en bemiddelen ** Omzetten kredieten 350,00 500,00 500,00 (Woning )krediet 350,00 500,00 500,00 * Bij alleen advies is de prijs exclusief 21% BTW. ** Naast het bemiddelen betaalt u een maandelijks service abonnement.

13 Verzekeringen : Service-abonnement 1 3 verzekeringen 10, verzekeringen 20, verzekeringen 27,50 11 of meer verzekeringen 30,00 Toeslag ZZP er 2,50 AOV zelfstandigen 25,00 Zakelijk pakket maatwerk Nazorg hypotheken: Service-abonnement (optioneel) Nazorg hypotheken 15,00 incl. gekoppelde ORV en AO/WW verzekering Korting nazorg 2,50 i.c.m. schadeverzekeringen Overige: Uurtarief (Echt)scheiding 95,00 excl. 21% BTW Bewindvoering 95,00 excl. 21% BTW Algemeen financieel advies 95,00 excl. 21% BTW De tarieven worden op 1 januari van elk jaar opnieuw vast gesteld en lopende overeenkomsten worden met de CBS index verhoogd. Kosten bij tussentijdse beëindiging gedurende een bemiddeling Soms komt het voor dat, na het beoordelen van de aangeleverde documenten, de aanvraag door een verzekeraar of bank wordt afgewezen. Stel u gaat niet akkoord met de beperkte voorwaarden of alternatieve premie die een verzekeraar u aanbiedt. Mocht u zelf besluiten om te stoppen nadat het advies en/of de bemiddeling in werking is gezet (bijv. door gewijzigde omstandigheden), dan zult u toch onze kosten moeten betalen en de mogelijke kosten van derde partijen. Naast de advieskosten komt er ook een bedrag per fase bij. Stel, u stopt in een bepaalde fase van een aanvraagtraject. Wat betaalt u dan aan ons? Advieskosten betaalt u altijd. Daarnaast betaalt u een percentage van de bemiddelingskosten, zie onderstaande tabel: offerte aangevraagd offerte getekend finaal akkoord Hypotheek 10% 40% 80% Inkomen 10% 30% 80% Vermogen 10% 20% 80% Krediet 10% 20% 80%

14 Klachtenregeling Mocht u een klacht hebben of ontevreden zijn over de verzekeraar, geldverstrekker of onze dienstverlening, dan kunt u zich wenden tot Advisie Groep. Vanuit die situatie kan Advisie Groep samen met u bekijken hoe uw klacht kan worden opgelost. Daarnaast is Advisie Groep net als alle financiële instellingen aangesloten bij Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD). Wij zijn bekend onder nummer KiFiD : Postbus AG Den Haag Beëindiging van de samenwerking Advisie Groep wenst met u een langdurige samenwerking op te bouwen. Echter, wilt u toch de relatie met Advisie Groep beëindigen? Dan kunt u dat doen op de manier zoals hieronder omschreven. U kunt na de eerste contractstermijn van de verzekeringen (meestal 1 jaar, soms 3 jaar) maandelijks opzeggen. Hierbij geldt een opzegtermijn van één maand, steeds gerekend vanaf de eerste van de maand. U kunt de verzekeringsmaatschappij(en) verzoeken de lopende verzekeringen over te dragen naar een adviseur van uw keuze. De opzegging dient schriftelijk te geschieden, openstaande nota s (of gespreide betalingen) dienen te worden voldaan voor beëindiging van de samenwerking. Houd a.u.b. rekening met het volgende: De betaling van onze dienstverlening blijft doorlopen tot en met de maand nadat alle verzekeringen van ons agentschap zijn overgenomen of zijn stopgezet. Nazorg hypotheken kunt u elke eerste van de maand opzeggen. U valt dan direct terug in de basis nazorg en ook vervallen alle rechten van de afgesproken nazorg. U betaalt het eerste jaar altijd voor het volledige jaar, ook al zegt u binnen dit jaar op. U betaalt in dat geval minimaal de opstart /advieskosten en de twaalf maandelijkse bedragen voor onze dienstverlening. Van onze kant zijn wij ook vrij om de relatie met u te beëindigen. In dat geval kunt u de verzekeraar(s) verzoeken uw bij ons lopende verzekeringen over te boeken naar een adviseur van uw keuze. Ook stopt onze dienstverlening zodra alles is overgedragen. Algemene leveringsvoorwaarden Advisie Groep hanteert algemene leveringsvoorwaarden. Deze kunt u vinden op onze website. Wilt u de algemene voorwaarden op papier ontvangen, dan kunt u dit telefonisch of per e mail aan ons doorgeven. Tot slot Advisie Groep streeft continu naar een juiste en professionele ondersteuning van haar klanten dankzij deskundig en betrouwbaar financieel advies. Met deze dienstenwijzer tracht Advisie Groep u inzicht te geven in de kwaliteit en werkwijze van onze dienstverlening. Advisie Groep nodigt u uit om een prettige en toekomstbestendige samenwerking aan te gaan en ziet uit naar uw afspraak! Mocht iets niet duidelijk zijn of heeft u nog een vraag of opmerking, laat het ons weten. Wij helpen u graag verder! Kijkt u ook gerust eens op onze website naar de reviews van onze relaties.

Hypoinsur Dienstenwijzer -2015. Pagina 1

Hypoinsur Dienstenwijzer -2015. Pagina 1 Hypoinsur - Dienstenwijzer Wij hechten grote waarde aan helderheid en transparantie, duidelijke uitleg over onze werkwijze en beloning. Om u vooraf te informeren over onze dienstverlening, ontvangt u dit

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Blauw & Florijn

Met vriendelijke groet, Blauw & Florijn Voor u ligt de dienstenwijzer van Blauw & Florijn. Hiermee willen we u graag een kijkje in onze keuken geven. Wij zetten in dit document op een rij wat u van ons mag verwachten. Ook laten we zien wat wij

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER/DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Buitenerf 118-4824 HK Breda - 06-25086676 www.venadvies.nl info@venadvies.nl

DIENSTENWIJZER/DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Buitenerf 118-4824 HK Breda - 06-25086676 www.venadvies.nl info@venadvies.nl DIENSTENWIJZER/DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Buitenerf 118-4824 HK Breda - 06-25086676 www.venadvies.nl info@venadvies.nl Voordat u besluit om van onze dienstverlening gebruik te maken wilt u weten waar u aan

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument en dienstenwijzer Krooswijk & Van Hoof Financieel Advies BV

Dienstverleningsdocument en dienstenwijzer Krooswijk & Van Hoof Financieel Advies BV Dienstverleningsdocument en dienstenwijzer Krooswijk & Van Hoof Financieel Advies BV U overweegt een beroep te doen op de dienstverlening van ons kantoor. In deze brief leggen wij u graag uit hoe wij werken

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER. Deze dienstenwijzer wordt u aangeboden door: AdviesVisie

DIENSTENWIJZER. Deze dienstenwijzer wordt u aangeboden door: AdviesVisie Deze dienstenwijzer wordt u aangeboden door: AdviesVisie Voordat u besluit om van onze dienstverlening gebruik te maken wilt u weten waar u aan toe bent en wat u van ons mag verwachten. In deze dienstenwijzer

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Blauw & Florijn BV

Met vriendelijke groet, Blauw & Florijn BV Voor u ligt de dienstenwijzer van Blauw & Florijn BV. Hiermee willen we u graag een kijkje in onze keuken geven. Wij zetten in dit document op een rij wat u van ons mag verwachten. Ook laten we zien wat

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Dienstverleningsdocument Boer Assurantiën Wij hechten aan een goede voorlichting op het gebied van financiële dienstverlening. Conform de Wet op het Financieel Toezicht bieden

Nadere informatie

Wij zijn u graag van dienst. Dienstverleningsdocument 2013

Wij zijn u graag van dienst. Dienstverleningsdocument 2013 Wij zijn u graag van dienst Dienstverleningsdocument 2013 Waarom dit dienstverleningsdocument? Ons kantoor hecht veel waarde aan een goede voorlichting op het gebied van financiële dienstverlening. Conform

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT LIFE & FINANCE FINANCIËLE DIENSTVERLENING Dienstverleningsdocument Life & Finance Groep 1 DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Introductie Life & Finance Groep is een allround financieel dienstverlener.

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument: Burg. Vening Meineszlaan 62 Burg. Vening Meineszlaan 62 1063 BD Amsterdam 1063 BD Amsterdam KVKnr: 34239778 KVKnr: 34386194

Dienstverleningsdocument: Burg. Vening Meineszlaan 62 Burg. Vening Meineszlaan 62 1063 BD Amsterdam 1063 BD Amsterdam KVKnr: 34239778 KVKnr: 34386194 Dienstverleningsdocument: Akropolis Assurantiën B.V. Vines Levensverzekeringen en Hypotheken B.V. Burg. Vening Meineszlaan 62 Burg. Vening Meineszlaan 62 1063 BD Amsterdam 1063 BD Amsterdam KVKnr: 34239778

Nadere informatie

HOLLAND ADVIES. - duidelijkheid over wat wij voor u doen, wat u van ons krijgt en wat u daarvoor betaalt;

HOLLAND ADVIES. - duidelijkheid over wat wij voor u doen, wat u van ons krijgt en wat u daarvoor betaalt; HOLLAND ADVIES Dienstverleningsdocument Kanaalweg 19, 2903 LR Capelle aan den IJssel Tel. 010-284 44 44 info@hollandadvies.nl www.hollandadviesgroep.nl Dit dienstverleningsdocument is een informatief document.

Nadere informatie

VERBOEKET HYPOTHEKEN & VERZEKERINGEN. Ver2013-2

VERBOEKET HYPOTHEKEN & VERZEKERINGEN. Ver2013-2 In deze Wegwijs geeft Verboeket Hypotheken & Verzekeringen u een omschrijving van haar dienstverlening. We zetten voor u op een rij wie we zijn en wat u van ons kan en ook mag verwachten. Wie zijn wij?

Nadere informatie

D I E N S T E N W I J Z E R

D I E N S T E N W I J Z E R D I E N S T E N W I J Z E R Voor u ligt de dienstenwijzer van B & R Advies BV. Naast algemene informatie over ons kantoor vindt u hier informatie over onze dienstverlening, de beloning die wij ontvangen

Nadere informatie

Van Dijk Lease & Financiering

Van Dijk Lease & Financiering Let op! Geld lenen kost geld DIENSTENWIJZER Van Dijk Lease & Financiering Noorderstraat 24 1621 HV HOORN telefoon (0229) 24 88 97 fax (0229) 24 66 37 info@vandijk-financiering.nl www.vandijk-financiering.nl

Nadere informatie

Let op! Geld lenen kost geld. Dienstverleningsdocument VAN DIJK LEASE & FINANCIERING

Let op! Geld lenen kost geld. Dienstverleningsdocument VAN DIJK LEASE & FINANCIERING Let op! Geld lenen kost geld Dienstverleningsdocument VAN DIJK LEASE & FINANCIERING Geachte cliënt, Wij willen u graag informeren over de dienstverlening van Van Dijk Lease & Financiering en onze werkwijze.

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Multias Adviesgroep B.V. Postadres: Postbus 310 2100 AH HEEMSTEDE Bezoekadres: Nijverheidsweg 37 2102 LK HEEMSTEDE Telefoon: 023-7502795 Fax: 023-7502792 www.multias.nl info@multias.nl

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Van Maurik Hypotheken (onderdeel van Maurik Financiele Diensten bv) Herenstraat 24 2282 BT RIJSWIJK T 010 4129026 W www.vanmaurik.nl E info@vanmaurik.nl Informatie over onze dienstverlening

Nadere informatie

De volgende onderwerpen worden in dit document behandeld :

De volgende onderwerpen worden in dit document behandeld : Waarom dit dienstverleningsdocument en deze dienstenwijzer? Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over wie wij zijn en hoe onze werkwijze is. Dit dienstverleningsdocument (en tevens dienstenwijzer)

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER en DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTENWIJZER en DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTENWIJZER en DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Wegwijs bij Spaland Hypotheken Elke financieel adviseur is per 1 juli 2009 verplicht om schriftelijk een omschrijving van de dienstverlening aan u te overhandigen.

Nadere informatie

Informatiebrochure Zicht Ons advies is helder en onze manier van werken is transparant. www.zichtadviseurs.nl

Informatiebrochure Zicht Ons advies is helder en onze manier van werken is transparant. www.zichtadviseurs.nl Informatiebrochure Zicht Ons advies is helder en onze manier van werken is transparant www.zichtadviseurs.nl Welkom bij Zicht! Wij zijn u graag van dienst Inhoudsopgave Over Zicht pagina 3 Onze aandachtsgebieden

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER/DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTENWIJZER/DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTENWIJZER/DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Dit document wordt u aangeboden door Impala advies BV Harry Pauwlaan 22 2497AN Den Haag 070 4156043 info@impala-advies.nl Voordat u besluit om van onze dienstverlening

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Dit document Dit dienstverleningsdocument geeft u inzicht in wie wij zijn, wat wij doen en wat u van ons kunt verwachten. Het geeft daarnaast informatie over de manier waarop wij

Nadere informatie

Wegwijs bij De Hypotheekshop

Wegwijs bij De Hypotheekshop Wegwijs bij De Hypotheekshop In deze Wegwijs geeft De Hypotheekshop u een omschrijving van haar dienstverlening. We zetten voor u op een rij wie we zijn en wat u van ons kan en ook mág verwachten. Wie

Nadere informatie

Adviesgebieden Onze dienstverlening aan particulieren is onderverdeeld in een tweetal adviesgebieden. Deze worden hieronder toegelicht.

Adviesgebieden Onze dienstverlening aan particulieren is onderverdeeld in een tweetal adviesgebieden. Deze worden hieronder toegelicht. Dienstverleningsdocument particulier inclusief dienstenwijzer (januari 2013) Van Geijn Assurantiën BV Weltertuynstraat 66 6419 CV Heerlen T 045-528 58 78 F 045-528 58 79 E info@paulvangeijn.nl I www.paulvangeijn.nl

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Inleiding

Dienstenwijzer. Inleiding Dienstenwijzer Inleiding Vaes Finance is een onafhankelijke bemiddelaar op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Wij dienen uitsluitend en alleen de belangen van onze klanten en doordat

Nadere informatie

Marcel de Ridder is onze Erkend Hypotheekadviseur, eigenaar en uw aanspreekpunt. Hij is te bereiken op nr 06-29.13.54.70.

Marcel de Ridder is onze Erkend Hypotheekadviseur, eigenaar en uw aanspreekpunt. Hij is te bereiken op nr 06-29.13.54.70. Dienstverleningsdocument Hypotheek & Vermogen Met dit Dienstverleningsdocument (DVD) maken wij u wegwijs bij Hypotheek & Vermogen. Naast algemene informatie over ons kantoor vindt u hier informatie over

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument ! Dienstverleningsdocument Dit document Dit dienstverleningsdocument geeft u inzicht in wie wij zijn, wat wij doen en wat u van ons kunt verwachten. Het geeft daarnaast informatie over de manier waarop

Nadere informatie

Voor meer informatie hieromtrent kunt u de website van de AFM raadplegen : www.afm.nl

Voor meer informatie hieromtrent kunt u de website van de AFM raadplegen : www.afm.nl Dienstenwijzer 2015 Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Van Zelst Hypotheken, Martensbongerd 31, 6836 EG Arnhem. Wij zijn aangesloten bij Serviceprovider Home Invest en FlexFront Service Partner

Nadere informatie

Informatie over de dienstverlening

Informatie over de dienstverlening Informatie over de dienstverlening Hartelijk welkom bij KantoorVanBeek! Elke financieel adviseur is verplicht om schriftelijk een omschrijving van zijn dienstverlening aan u te overhandigen. Daarom zetten

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Prior Financiële Diensten

Dienstverleningsdocument Prior Financiële Diensten Dienstverleningsdocument Prior Financiële Diensten Prior Financiële Diensten BV Bezoekadres Oude Doelenkade 13 1621 BH Hoorn Postadres Postbus 476 1620 AL Hoorn Telefoon 0229 24 90 36 E-mail Website info@priorfd.nl

Nadere informatie