Integrand Tilburg Dan bereik je meer.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Integrand Tilburg 2015 2016. Dan bereik je meer."

Transcriptie

1 Integrand Tilburg Dan bereik je meer.

2 INLEIDING Ben jij ambitieus, een teamspeler en wil jij je competenties verder ontwikkelen? Wil je tevens een jaar lang intensief kennismaken en samenwerken met het bedrijfsleven? Dan is een jaar Integrand zeker iets voor jou! Integrand biedt academische studenten op elke universiteit de mogelijkheid een parttime of fulltime bestuursjaar te starten in juni/juli of januari/februari. Dit informatiepakket is samengesteld om je een goed beeld te geven van een bestuursjaar bij Integrand. Eerst zal ingegaan worden op de Stichting Integrand. Hieruit zal blijken dat Integrand niet zomaar een stichting is, maar een stichting die professionaliteit wil uitstralen en die daadwerkelijk wat wil betekenen voor studenten van academisch niveau. Vervolgens wordt aandacht besteed aan Integrand Tilburg. Hier worden de taken kort uitgelegd die je als accountmanager zult uitvoeren. Naast de functie van accountmanager zal je ook één of meerdere andere functies vervullen. Ook wordt de sollicitatieprocedure kort toegelicht.

3 INHOUD VAN DE BROCHURE 1. INLEIDING 2. WAT IS INTEGRAND? 3. WAT HOUDT EEN BESTUURJSAAR BIJ INTEGRAND IN? 4. FUNCTIES BINNEN INTEGRAND TILBURG 5. SOLLICITATIEPROCEDURE 6. MEER INFORMATIE

4 2. WAT IS INTEGRAND? Visie Integrand heeft de ambitie dé bruggenbouwer tussen de academische student in Nederland en het bedrijfsleven/semioverheid te zijn. Missie Het totaalpakket aan diensten leveren welke helpen met het bevorderen van bedrijfsvaardigheden onder de academische student. Hierdoor dragen wij bij aan verschillende competenties en bedrijfsvaardigheden van studenten, met als doel studenten te helpen in de keuze van een carrièrepad. Onze bestuursleden zijn bruggenbouwers en delen hun enthousiasme in het vinden van een goede match van de academische student en bedrijf. Hierdoor leveren wij aan bedrijven goed voorbereide studenten en helpen wij hen in het selecteren van de juiste student. Kernwaarden Transparantie Integriteit Professionaliteit Ondernemerschap Eenheid Gezelligheid Slogan Onze slogan Integrand, dan bereik je meer is tweeledig. Wij willen alle studenten de brug over helpen door middel van het aanbieden van stages, advies, Inhousedagen en andere evenementen. Daarnaast hebben wij naar bedrijven toe een heel breed aanbod omdat wij studenten bereiken uit elke universitaire studentenstad. Structuur van Integrand Integrand wordt al ruim 30 jaar gerund door studenten uit het hele land. Om ervoor te zorgen dat alle twaalf vestigingen dezelfde doelen nastreven, is Integrand Nederland opgericht welke als directie optreedt. Integrand Nederland zet het nationale beleid uit en is verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur en beheer van de financiën van de stichting. Integrand Nederland wordt bijgestaan door afgevaardigden uit het bedrijfsleven, die zelf in het verleden vaak ook een bestuursjaar hebben gedaan bij Integrand. Deze Raad van Toezicht ziet erop toe dat de continuïteit van de Stichting gewaarborgd blijft.

5 3. WAT HOUDT EEN BESTUURSJAAR BIJ INTEGRAND IN? De kernactiviteit van Integrand Tilburg, het bemiddelen tussen opdrachtgevers en academische studenten, wordt verricht door de accountmanagers. Als je wordt aangenomen voor een bestuursfunctie bij Integrand Tilburg, krijg je altijd een inwerkperiode waarin jij de mogelijkheid hebt om ons en alle functies binnen Integrand te leren kennen. Binnen Integrand ben je altijd accountmanager. Taken die hier bij horen zie je hieronder. Accountmanager Doel: verantwoordelijk voor de stage bemiddeling en sales van de eigen accounts. Kantoordienst - Het benaderen van oude en nieuwe bedrijvencontacten voor opdrachten en promotiemogelijkheden. - Het beheren van de relatie met student en bedrijf. - Het actief matchen van student aan opdracht. - Het onder de aandacht brengen van opdrachten onder studenten. - Administratieve verwerking van de stage bemiddeling. - Administratieve verwerking van de sales. - Evaluaties houden onder bedrijven en studenten waar een plaatsing is gerealiseerd. Als bestuurder bij Integrand Tilburg draai je elke week drie kantoordiensten. Deze duren een halve dag (9:00 13:00 of 13:30 17:00). Tijdens de kantoordiensten voer je alle taken uit, die bij de functie van accountmanager horen. Dit betekent dat je binnenlopende studenten helpt bij inschrijvingen en bij het zoeken naar voor hen geschikte opdrachten. Tevens heb je tijdens je diensten veel telefonisch contact met bedrijven en studenten om de opdrachten te werven en er de juiste studenten bij te vinden. Zoals al aangegeven is het de bedoeling dat je naast je taak als accountmanager een functie bekleedt. Deze dien je uit te voeren buiten je diensten om. Iedere vijf maanden wordt er door alle leden van het bestuur gesolliciteerd naar de door hem of haar gewenste functie. Dit betekent dus dat je twee functies bekleedt tijdens je bestuursjaar. Eens per week is er een vergadering met het hele team. Tijdens deze vergadering wordt de voortgang van de diverse opdrachten en de actuele punten van de verschillende functies besproken. Daarna eten we altijd samen en gaan we gezellig borrelen in de stad.

6 Waarom zou ik in het parttime bestuur van Integrand Tilburg stappen? 1 jaar meedraaien in een professioneel team, waarin je o.a. leert vergaderen, onderhandelen, samenwerken, presenteren, netwerken en nog veel meer. 1 jaar meedraaien in een gezellig team, waarin je met elkaar regelmatig sociale activiteiten ontplooit (denk aan regioborrels, weekenden, feesten en toernooien) 1 jaar meedraaien in een organisatie die voor haar bestuursleden regelmatig opleidingendagen / trainingen / workshops organiseert op verschillende vlakken (denk aan telefonische acquisitie, marketing, effectief vergaderen, onderhandelen, teambuilden, account managen) bij multinationals als Procter & Gamble, Heineken, L Oreal, Unilever, PWC, Deloitte etc. 1 jaar waarin je ontzettend veel leert over jezelf, je toekomst en je kwaliteiten. Tevens vervul je naast de functie Accountmanager ook nog een andere functie. Dit zijn allemaal functies die je tijdens je loopbaan nog veelvuldig zult tegenkomen. Hieronder volgt een opsomming van de belangrijkste functies waar je naar kunt solliciteren. Per functie worden de meest vooraanstaande taken genoemd. Halverwege het jaar wissel je van functie. Op de functies Voorzitter en HR manager, hoofd Acquisitie kan je alleen solliciteren in je tweede periode.

7 4. FUNCTIES BINNEN INTEGRAND TILBURG I. Voorzitter (fulltime) De functie van voorzitter is de enige fulltime funtie binnen Integrand Tilburg. Als voorzitter ben je iedere dag aanwezig van minimaal uur. Doel: Zorgdragen en eindverantwoordelijk voor het presteren van de vestiging. - Eindverantwoordelijke voor het gevoerde beleid en resultaat van de vestiging - Contacten onderhouden met o.a. het hoofdkantoor, andere vestigingen, Raad van Advies, - Verantwoordelijk voor de coördinatie van de verdeling van alle werkzaamheden onder bestuursleden en het contact dat de bestuursleden onderhouden met deze bedrijven en studenten. - Motiveren, coördineren en inspireren van de teamleden. - Leiden van vergaderingen. II. Vicevoorzitter. Doel: Verantwoordelijk voor continuïteit van kennis van de vestiging - Plaatsvervangend voorzitter indien de voorzitter verhinderd is. - Waarborgen van de kwaliteit van de bestuursleden van de vestiging en toezicht houden op de procedures. - Verantwoordelijk voor een zorgvuldige overdracht door de functionarissen, onder andere door het up-to-date houden van overdrachtsdocumenten. - Coördineren van de commissies Elevator Pitch Event & Werving en Selectie. III. HR manager. - Coördineren van de werving van nieuwe bestuursleden. - Inwerken en begeleiden van nieuwe bestuursleden. - Contactpersoon van IGNL ten aanzien van de bestuursledendagen en opleidingsdagen. - Coördineren maandelijkse activiteit.

8 IV. Acquisitie Manager Doel: verzorgen en behalen van sales door middel van stagebemiddeling & arbeidsmarktcommunicatie onder bedrijven - Eindverantwoordelijke van de vestiging voor acquisitie - Zelf de vrijheid om in te vullen hoe het op de vestiging wordt aangepakt m.b.t. acquisitie - 3 daagse acquisitietraining (Wilson Learning) - Samenwerken met Sales manager IGNL - 2 shifts besteden aan acquisitie - Pipeline management -Coördineert het acquisitieteam -Bewaken van Sales-technieken (handvaten) binnen de vestiging V. Hoofd Events Doel: organisatie van een evenement met als doel een bepaalde omzettarget te realiseren. - Verantwoordelijk voor het organiseren en uitvoeren van formele- of informele activiteiten waar studenten gemakkelijk in contact kunnen komen met bedrijven. In Tilburg zijn dit al enkele jaren de Inhousedagen, deze functie houdt zich dus vooral er bezig met organiseren en het in goede banen leiden van deze dagen bij bedrijven. - Acquireren van bedrijven (i.s.m. BPR/Hoofd Sales) - Studenten werven (i.s.m. SUPR) - Voortgang evenementen bewaken - Het laten leven van alle Integrand evenementen op zijn/haar vestiging, en dus indirect voor het slagen van alle events VI. Hoofd Opdrachten en Operations. Doel: naams- en inhoudsbekendheid van Integrand vergroten in het bedrijfsleven en coördinatie relatiebeheer - Voortgang/doorlooptijd openstaande opdrachten coördineren. - Behalen van de plaatsingstargets. - Toezicht houden op balans tussen opdrachten en studenten binnen een vestiging - Juist gebruik van People XS en het naleven van procedures met betrekking tot stage bemiddeling (accountmanagement) op de vestiging

9 - Inzichtelijk maken voor vestiging wat de stand van zaken is (bijv. d.m.v. pijplijn) - Zorgen dat proceduremappen e.d. in orde zijn op vestiging - Verdelen van accounts (opdrachten) onder eigen bestuur VII. Acquisitieteam (3 personen) - Naams- en inhoudsbekendheid Integrand vergroten onder bedrijven - Presentaties bij bedrijven en publicaties in o.a. vakbladen en regionale kranten. - Coördineren van relatiebeheer(activiteiten). - Netwerkbijeenkomsten plannen en coördineren - Verantwoordelijk voor acties om nieuwe stage opdrachten binnen te halen die aansluiten bij studenten aanbod. - Input geven aan Hoofd Studenten Marketing voor welk soort studenten nodig zijn voor huidige opdrachten. - Coldcall lijsten opstellen + toezien op naleving hiervan door bestuur VIII. Hoofd Studenten Marketing (Studenten Public Relations (SPR)) Doel: naamsbekendheid en inhoudsbekendheid vergroten onder de studenten en in het Universiteitsleven en coördinatie van relatiebeheer. - Verantwoordelijk voor de verspreiding van het promotiemateriaal en activiteiten - Nieuwe studenten op de hoogte brengen van ontwikkelingen binnen Integrand m.b.t. soorten stages, denk bv. aan de zomerstages (SPR) - Up-to-date houden van studentenbestand (SPR) - Verantwoordelijk voor inschrijvingstargets - Het bedenken en succesvol tot uitvoering brengen van promo-/ludieke acties IV. Studenten en Universiteit Public Relations (SUPR) Doel: naamsbekendheid en inhoudsbekendheid vergroten onder de studenten en in het Universiteitsleven en coördinatie van relatiebeheer. - Alle contacten met de universiteit onderhouden; docenten, studieadviseurs, decanen, studie- of faculteitsverenigingen en anderen (UPR) - Algemene ontwikkeling met betrekking tot het academisch onderwijs bijhouden en in kaart brengen (UPR) - Stageontwikkelingen/arbeidsmarktgerelateerde ontwikkelingen van universiteit in de gaten houden (UPR)

10 - Ondersteuning SPR voor de verspreiding van het promotiemateriaal en activiteiten - Nieuwe studenten op de hoogte brengen van ontwikkelingen binnen Integrand m.b.t. soorten stages, denk bv. aan de zomerstages. - Coördineren van collegepraatjes. - Contacten onderhouden met alle studenten en studieverenigingen. - Verantwoordelijk voor inschrijvingstargets samen met SPR - Mede verantwoordelijke voor het bedenken en succesvol tot uitvoering brengen van promo-/ludieke acties 5. SOLLICITATIEPROCEDURE: De sollicitatieprocedure binnen Integrand Tilburg bestaat uit 3 rondes: - CV en Motivatiebrief Deadline 24 apil - Sollicitatiegesprek week Businesscourse 6 mei Bij Integrand Tilburg solliciteer je door je CV en motivatiebrief naar te sturen. Binnen enkele dagen na het opsturen van je CV en brief krijg je van ons te horen of we je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Een sollicitatiegesprek vindt plaats met 2 of 3 van onze huidige bestuursleden en zal onder andere gaan over jouw kwaliteiten en interesses. Met andere woorden: van welke waarde kun jij zijn voor Integrand Tilburg? Dit gesprek zal ongeveer een uur duren. Na je gesprek krijg je van ons binnen enkele dagen te horen of je door bent naar de businesscourse. De businesscourse houdt in dat jij samen met de andere bestuurskandidaten drie opdrachten uitvoert. De eerste opdracht zal een groepscase zijn. In deze opdracht kunnen wij beoordelen hoe jij in een groep functioneert en wat jouw rol is. De tweede opdracht is de discussieronde, waarin de groep wordt gesplitst in twee groepen: 1 voor en 1 tegen groep. Er worden stellingen gepresenteerd. Op deze manier kijken we hoe jij voor je standpunten opkomt. De laatste opdracht is individueel. Hierin geef je een korte pitch over jezelf. Maak je geen zorgen, we begrijpen dat je nog niet alle mogelijke kennis over Integrand bezit. Na deze businesscourse hoor je binnen enkele dagen of je bent aangenomen als bestuurslid van Integrand Tilburg! Als je bent aangenomen als bestuurslid heb je een inwerkperiode van vier weken. Hierin kun je de taken en de functies binnen Integrand beter leren kennen. Zo kun je een goed geïnformeerde keuze maken over welke functie je graag wil vervullen. Ook bezit je na deze periode alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om volwaardig te kunnen "Integranden". Na deze inwerkperiode begint jouw bestuursjaar binnen Integrand Tilburg.

11 6. MEER INFORMATIE Marlies de Vette - Unilever "Integrand is een hele professionele studentenorganisatie met wie wij al jaren prettig samenwerken. Een bestuursjaar bij Integrand is in mijn ogen dan ook echt toegevoegde waarde: je werkt intensief samen in een team, hebt erg veel contacten met diverse partijen en leert verschillende bedrijven kennen. Hierdoor ontwikkel je jezelf snel en leer je veel. Daarnaast zul je ongetwijfeld ook een heel gezellige tijd hebben!" Rien van der Post - Lid Raad van Toezicht Stichting Integrand "Een bestuursjaar bij Integrand biedt je de kans om jezelf op zowel persoonlijk als professioneel vlak verder te ontwikkelen. Sinds 1988, toen ik zelf bestuurslid was van Integrand, kijkt elke Integrander met wie ik samengewerkt heb, terug op een leuk jaar waarin veel geleerd is en waarvan hij/zij nog dagelijks profijt heeft!" Hopelijk tot snel! Michelle M, Loes, Martijn, Roy, Michelle D, Nienke, Ivo, Sam, Adinda, Steven, Floris Jan, Marieke Heb je na het lezen van deze informatie zin om ons bestuur te komen versterken of heb je vragen? Neem dan contact met de HR manager via Of loop even binnen bij ons kantoor op kamer P.06.

INTEGRAND Twente September 2015 - September 2016

INTEGRAND Twente September 2015 - September 2016 INTEGRAND Twente September 2015 - September 2016 De studentbestuurders van nu zijn de toekomstige bestuurders van Nederland Inhoud Brochure I. VOORWOORD II. OVER INTEGRAND III. BESTUURSJAAR BIJ INTEGRAND

Nadere informatie

Zoekt een nieuw bestuur

Zoekt een nieuw bestuur Zoekt een nieuw bestuur Zoek je een uitdaging naast je studie? Vertegenwoordig 40.000 Zwolse studenten en wordt bestuurslid bij het Studenten Overleg Orgaan Zwolle Voorwoord Beste lezer, Wil jij de belangen

Nadere informatie

Informatiepakket SSA SSA bestuur bestuur

Informatiepakket SSA SSA bestuur bestuur Informatiepakket SSA SSA bestuur bestuur Stichting Studenten Activiteiten Zernikeplein 11 kantoor A2.11 9747 AS Groningen 050-595 4094 www.ssa-web.nl www.facebook.com/stichting.studentenactiviteiten Stichting

Nadere informatie

Beste geïnteresseerde,

Beste geïnteresseerde, Beste geïnteresseerde, In dit informatiepakket vind je informatie over een fulltime bestuursjaar bij SWU Thymos. Allereerst een algemeen stuk over de stichting waarin beschreven staat wat Thymos is en

Nadere informatie

Informatiepakket Dagelijks Bestuur SWU Thymos 2013/2014

Informatiepakket Dagelijks Bestuur SWU Thymos 2013/2014 Informatiepakket Dagelijks Bestuur SWU Thymos 2013/2014 Het Dagelijks Bestuur van Sportstichting Wageningen Universiteit Thymos Wij zijn op zoek naar een nieuw Dagelijks Bestuur en misschien ben jij wel

Nadere informatie

Sollicitatie- en aanstellingsprocedure bestuur 2014 2015 Ibn Battuta

Sollicitatie- en aanstellingsprocedure bestuur 2014 2015 Ibn Battuta Sollicitatie- en aanstellingsprocedure bestuur 2014 2015 19 februari Aanmeldingsprocedure begint Als je geïnteresseerd bent in een bestuursfunctie bij lever je individueel in tweevoud een motivatiebrief

Nadere informatie

Informatiebundel Voor Bestuur 2013-2014. Studievereniging POLIS

Informatiebundel Voor Bestuur 2013-2014. Studievereniging POLIS Informatiebundel Voor Bestuur 2013-2014 Studievereniging POLIS Tilburg, maart 2013 Studievereniging POLIS Tilburg University Locatie: P. 3.217 Warandelaan 2 Tilburg Postadres: Postbus 90153 5000 LE Tilburg

Nadere informatie

Beleidsplan S.V. RealTime

Beleidsplan S.V. RealTime Beleidsplan S.V. RealTime Bestuur 2014-2015 Versienummer: Publicatiedatum: 6-10-2014 Bestuursjaar: 2014-2015 Auteur: Vincent Hummel Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van het vijftiende bestuur, oftewel

Nadere informatie

HMV Actis. Beleidsplan 2014-2015

HMV Actis. Beleidsplan 2014-2015 HMV Actis Beleidsplan 2014-2015 29 september 2014 Emma van Staveren Kelly Oltrop Yolanda de Vegt Risko van Dasler Joris van Meer Voorzitter Secretaris/Vicevoorzitter Penningmeester Intern Coördinator Extern

Nadere informatie

UITWISSELING EN AANSLUITING TUSSEN ONDERWIJS EN WERKVELD

UITWISSELING EN AANSLUITING TUSSEN ONDERWIJS EN WERKVELD UITWISSELING EN AANSLUITING TUSSEN ONDERWIJS EN WERKVELD EEN ADVIESRAPPORT VOOR DE KNCV Suzanne Vrancken Masterstudent Research and Development in Science Education Universiteit Utrecht Begeleiding: Judith

Nadere informatie

10 TIPS. als ICT er snel (weer) aan de slag

10 TIPS. als ICT er snel (weer) aan de slag Meer Mens in ICT 10 TIPS als ICT er snel (weer) aan de slag www.provict.nl 2013 Peter Manders Je mag dit document delen met anderen op voorwaarde dat je alle (inclusief bovenstaande) informatie vermeldt.

Nadere informatie

Beste student, Namens het XXIXe bestuur der S.F.V. Cedo Nulli, Cataline Sinnige Voorzitter & Commissaris Onderwijs

Beste student, Namens het XXIXe bestuur der S.F.V. Cedo Nulli, Cataline Sinnige Voorzitter & Commissaris Onderwijs Beste student, In september zal het bestuur wisselen naar een nieuw bestuur. Daarom kun je t/m 2 mei 2014 solliciteren voor een functie binnen het bestuur van S.F.V. Cedo Nulli. Je kunt solliciteren door

Nadere informatie

Ambassadors Club Nieuwsbrief #2

Ambassadors Club Nieuwsbrief #2 Ambassadors Club Nieuwsbrief #2 Beste leden, In de eerste nieuwsbrief hebben jullie kunnen lezen hoe de Ambassadors Club tot stand is gekomen, hoe de ledenstructuur eruit ziet en wat de voordelen zijn

Nadere informatie

Informatiepakket Actief Lidmaatschap 2015-2016

Informatiepakket Actief Lidmaatschap 2015-2016 Informatiepakket Actief Lidmaatschap 20152016 Welkom bij de MAA! Heb jij passie voor marketing? Wil jij je naast je studie ontwikkelen door bijvoorbeeld een bijdrage te leveren aan de organisatie van een

Nadere informatie

Sollicitatietraining Forum 30-5-2014

Sollicitatietraining Forum 30-5-2014 Sollicitatietraining Forum 30-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Inleiding 6 Opdracht Kwaliteitenspel 6 Theorie 7 Opdracht Sollicitatiegesprek

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2018

Beleidsplan 2015-2018 Stichting Philia bestaat uit een enthousiaste groep mensen die zich (veelal vrijwillig) inzetten om het welzijn van mensen met een lichamelijke, visuele of (licht) verstandelijke beperking (of NAH) te

Nadere informatie

VOORSTEL STUDIEVERENIGINGEN VAN

VOORSTEL STUDIEVERENIGINGEN VAN VOORSTEL STUDIEVERENIGINGEN VAN DE FACULTEIT MAATSCHAPPIJ- EN GEDRAGSWETENSCHAPPEN RUIMTE IN HET NIEUWE ROETERSEILAND COMPLEX 1 VOORWOORD 12 NOVEMBER 2012 FV-FMG UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM Voor u ligt

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2015 51ste bestuur der Studievereniging Machiavelli

Beleidsplan 2014-2015 51ste bestuur der Studievereniging Machiavelli Beleidsplan 2014-2015 51ste bestuur der Studievereniging Machiavelli Van links naar rechts Robin Verhey Roderick Witjas Sammie Peters Maxim Sonnega Vincenzo Gomes Eva Kristel Michiel Piersma Coördinator

Nadere informatie

Het Landelijk Overleg Fracties (LOF) zoekt opvolging!

Het Landelijk Overleg Fracties (LOF) zoekt opvolging! 2015 Het Landelijk Overleg Fracties (LOF) zoekt opvolging! Landelijk Overleg Fracties (LOF) Contactpersoon: Leonie Kuhlmann Vacature: Coo rdinator Landelijk Overleg Fracties (LOF) 20 of 40 uur per week

Nadere informatie

Stagehandleiding 2014. Algemene Cultuurwetenschappen

Stagehandleiding 2014. Algemene Cultuurwetenschappen Stagehandleiding 2014 Algemene Cultuurwetenschappen Erasmus School of History, Culture and Communication www.eshcc.eur.nl/stage/acw acwstages@eshcc.eur.nl Mei 2014 Voorwoord Deze stagehandleiding is bedoeld

Nadere informatie

De Landelijke Studenten Vakbond is

De Landelijke Studenten Vakbond is De Landelijke Studenten Vakbond is Voorwoord Beste geïnteresseerde, Terwijl wij als huidig bestuur nog volop bezig zijn, is de zoektocht naar nieuwe bestuursleden gestart. Vanuit de bestuurskamer typ ik

Nadere informatie

K!X: Empoweren en netwerken

K!X: Empoweren en netwerken K!X: Empoweren en netwerken Handleiding voor K!X coördinatoren FORUM, Instituut voor Multiculturele Vraagstukken Handleiding voor K!X-coördinatoren Deze handleiding voor K!X-coördinatoren is een uitgave

Nadere informatie

Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs (SVA)

Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs (SVA) 1 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2. Algemene beschrijving... 4 2.1 Algemene gegevens... 4 2.2 Missie... 5 2.3 Beschrijving van het concept... 5 2.4 Behoefte... 6 2.5

Nadere informatie

HANDBOEK SOLLICITEREN

HANDBOEK SOLLICITEREN HANDBOEK SOLLICITEREN Handboek solliciteren van HLS Personeelsdiensten Inhoud Hoofdstuk 1: Hoofdstuk 2: Hoofdstuk 3: Hoofdstuk 4: Hoofdstuk 5: Hoofdstuk 6: Hoofdstuk 7: Hoofdstuk 8: Wat zijn mijn sterke

Nadere informatie

Wat is LinkedIn. Vormen van profielen

Wat is LinkedIn. Vormen van profielen PROFIEL HANDLEIDING Inhoudsopgave Wat is LinkedIn?.. 3 Vormen van profielen op LinkedIn.. 3 Waarom LinkedIn?.. 4 Aan de slag (Enkele handvatten).. 4 Aanmelden en inloggen.. 5 Instellingen.. 6 Taal.. 6

Nadere informatie

Oriëntatie op beroepenveld

Oriëntatie op beroepenveld Oriëntatie op beroepenveld Naam: Liza Ossewaarde Klas: 1N Studierichting: Communicatie Docent: Dewi de Hoon Datum: 19-11-2013 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Vacatures + jouw analyse

Nadere informatie

Bestuur Het opstellen van visie, missie en beleid

Bestuur Het opstellen van visie, missie en beleid Bestuur Het opstellen van visie, missie en beleid Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners Oudkerkhof 13b 3512 GH Utrecht tel. 030-2317511 mail: info@lsabewoners.nl web: www.lsabewoners.nl www.bewonersbedrijven.nl

Nadere informatie

Het loopbaan-/pop-gesprek -informatie voor medewerkers -

Het loopbaan-/pop-gesprek -informatie voor medewerkers - Het loopbaan-/pop-gesprek -informatie voor medewerkers - Deze informatie is opgesteld door Qidos, in opdracht van de Taskforce Samenhangend Inzetbaarheidsbeleid 1 Inhoud Het belang en het doel van een

Nadere informatie

WERKBOEK Loopbaanbegeleiding

WERKBOEK Loopbaanbegeleiding WERKBOEK Loopbaanbegeleiding DOELEN STRATEGIEËN JE CV STERKTES EN ZWAKTES VAARDIGHEDEN SOLLICITATIE BRIEF SOLLICITATIE GESPREK LEREN OMGAAN MET STRESS KOM OP VOOR JEZELF LEREN OMGAAN MET CONFLICTEN Zes

Nadere informatie

LOOPBAANBEGELEIDING 7 MAATSCHAPPELIJK WERK 9 ZIEKTEVERZUIM 11 OUTPLACEMENT 13 RE-INTEGRATIE 15 RE-INTEGRATIE 1E SPOOR 17 RE-INTEGRATIE 2E SPOOR 19

LOOPBAANBEGELEIDING 7 MAATSCHAPPELIJK WERK 9 ZIEKTEVERZUIM 11 OUTPLACEMENT 13 RE-INTEGRATIE 15 RE-INTEGRATIE 1E SPOOR 17 RE-INTEGRATIE 2E SPOOR 19 2 Mensen terugbrengen naar de arbeidsmarkt of ze begeleiden naar een ander beroep. Dat is de missie van WerkCompleet. We beschikken over alle competenties en kwaliteiten die voor dit inspirerende werk

Nadere informatie