Het Landelijk Overleg Fracties (LOF) zoekt opvolging!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het Landelijk Overleg Fracties (LOF) zoekt opvolging!"

Transcriptie

1 2015 Het Landelijk Overleg Fracties (LOF) zoekt opvolging! Landelijk Overleg Fracties (LOF) Contactpersoon: Leonie Kuhlmann

2 Vacature: Coo rdinator Landelijk Overleg Fracties (LOF) 20 of 40 uur per week Het Landelijk Overleg Fracties (LOF) is de stichting die zich inzet voor universitaire medezeggenschap. Het LOF organiseert allerlei activiteiten, bijeenkomsten en informatie-uitwisseling om de universitaire studentenmedezeggenschap in Nederland te ondersteunen en te verbeteren. Bij het LOF zijn centrale en universitaire studentenraden en fracties uit het hele land aangesloten. Om deze studentenraden en fracties te ondersteunen organiseert het LOF maandelijkse bijeenkomsten, een aantal trainingsdagen en een trainingsweekend. Daarnaast geef je geregeld juridisch of strategisch advies (met hulp van de juridische dienst van de LSVb) en is er veel contact met de fracties en studentenraden om informatie-uitwisseling tussen de verschillende studentenraden mogelijk te maken. Tot slot ben je als LOF-coördinator een belangrijke schakel in de landelijke politieke lobby i.s.m. de LSVb voor versterking van de medezeggenschap. Als coördinator van het LOF komen de volgende eigenschappen goed van pas: Organisatietalent Ondernemend communicatief en sociaal vaardig Strategisch inzicht/gevoel voor politieke verhoudingen Ervaring met (universitaire) studentenmedezeggenschap Snel dossiers op kunnen pikken Kritisch denken Zelfstandigheid Als coördinator van het LOF werk je veel samen met het Studenten Overleg Medezeggenschap (SOM). Het SOM heeft dezelfde taken als het LOF, maar dan gericht op hbo-instellingen. Bij het organiseren van een aantal activiteiten werk je nauw samen met het SOM. Je kan solliciteren voor zowel de fulltimefunctie (40 uur per week) als de parttimefunctie (20 uur per week). Als fulltime LOF-coördinator voer je alle werkzaamheden zelf uit en als parttime LOFcoördinator doe je dit samen met één andere LOF-coördinator. Het grootste gedeelte van je werk concentreert zich op het LSVb-kantoor tegenover Hoog Catharijne in Utrecht. Je hebt daar beschikking over een bureau, inclusief computer en telefoon. Verder heb je toegang tot alle informatiebronnen binnen het kantoor. Het is mogelijk om gedeeltelijk thuis te werken. Als fulltime LOF-coördinator ontvang je een vergoeding van 1719,00 per maand (parttime 859,50). Je moet hiervoor nog wel ingeschreven staan als student bij een hogeschool of universiteit. Als je wordt aangenomen, word je officieel aangesteld per 1 september Voor de zomervakantie (mei/juni) zul je worden ingewerkt en in de zomer zul je al een paar taken op je nemen.

3 Interesse in deze functie? Mail dan vóór 20 maart 2015 je CV en motivatiebrief naar Mocht je meer informatie willen ontvangen, stuur dan een mail naar de LOF-coördinator van dit jaar: Leonie Kuhlmann

4 (Oud) LOFcoo rdinatoren aan het woord Leonie Kuhlmann Coördinator LOF en Het coördinatorschap van het LOF is voor mij als het runnen van je eigen onderneming: je bent helemaal vrij om de organisatie in te richten zoals jij dat wilt. Hierdoor kun je echt het verschil maken. Wil je een onderzoek uitvoeren naar de facilitering van de medezeggenschap? Ga je gang! Of wil je opinieartikelen schrijven, je eigen bestuurlijke simulatie in elkaar zetten of workshops geven op een onderwijscongres van OCW? Het kan allemaal. Als LOF-co praat je zowel op landelijk niveau mee over politieke beslissingen, maar heb je ook regelmatig persoonlijk contact met individuele raadsleden over universitaire aangelegenheden. Daarnaast heb je super leuke en gemotiveerde collega s op kantoor, waardoor je zowel eigen baas bent als veel samenwerkt. Klinkt goed? Word dan mijn opvolger! Olga Wessels Coördinator LOF Als coördinator van het LOF houd je je bezig met onderwijs op een landelijk niveau. Je kunt met je ervaring andere medezeggenschappers goed ondersteunen, je bouwt een enorm netwerk op en last but not least: je wordt gezien als medezeggenschapsexpert door beleidsmedewerkers en politici. Het is heel erg leuk om raadsleden uit verschillende steden met elkaar in contact te brengen. Daarnaast heb je veel vrijheid om datgene op te pakken waarvan jij denkt dat medezeggenschap sterker wordt. En daarmee heb je ook veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Ik heb daar erg veel baat bij gehad: na mijn jaar als LOF-co ben ik LSVb-bestuurslid geworden en nu werk ik sinds een aantal maanden in Brussel voor Neth-ER, de vertegenwoordiging van het Nederlandse kennisveld in Europa.

5 Guan Schellekens Coördinator LOF Is één jaar ervaring in de medezeggenschap wel genoeg? Ik twijfelde. Door LOF-coördinator te worden kwam ik er pas achter hoe veel ik in het jaar daarvoor had geleerd en hoe snel kennis bij raden vervliegt. De realiteit is dat veel medezeggenschappers na één jaar weer verdergaan. De taak van het LOF is te zorgen dat de nieuwe aanwas zo snel en zo goed mogelijk getraind wordt en altijd aanspraak kan maken op advies. Dat dreef mij: dat je echt iets kunt betekenen voor mensen. En dat doe je gelukkig niet alleen. Je werkt op kantoor veel samen, waardoor je gebruik kunt maken van elkaars kennis en netwerk (zie in je eentje maar eens 10 trainers te regelen voor een evenement!). Het leukste aan het LOF vond ik het contact met de raden en te zien hoe je met vergaderingen en evenementen de raden vooral ook elkaar ziet helpen. En eerlijkheid boven alles: vergeet ook niet dat je er een mooie vergoeding voor krijgt! Nu werk ik voor de Nederlandse Bank, waar ik mijn netwerkvaardigheden en mijn kritische blik die ik bij het LOF heb ontwikkeld, dagelijks kan inzetten.

6 LOF-bezoekers aan het woord Rowie Florijn en Fleur Bukkems LOF-bezoekers (Tilburg University, Fractie Front) Als centrale medezeggenschapsfractie is het Landelijk Overleg Fracties het orgaan om ideeën uit te wisselen met andere fracties en daarmee niet telkens het wiel opnieuw uitvinden. Tijdens het inwerkweekend start je al met het kennismaken van alle andere fracties en zo kom je er snel achter dat er veel vraagstukken en problemen zijn die niet alleen in jouw stad spelen, maar al in vele andere steden gespeeld hebben. Hoe bereik je je achterban nou echt? Hoe kunnen responspercentages van cursusevaluaties stijgen? En hoe kun je internationale studenten nu echt wat bieden? Via het LOF kwamen we in aanraking met fracties die hier al lang over nagedacht hadden en konden we ideeën overnemen en in de praktijk brengen. Daarnaast worden we door de maandelijkse meeting op de hoogte gehouden van de landelijke politiek en ontbreekt de nodige gezelligheid niet met een lunch vooraf. Kortom, maandelijks verder kijken dan je eigen studentenstad? Daarvoor moet je bij het LOF zijn! Lucas Otten LOF-bezoeker (Technische Universiteit) Voor mij is het LOF een belangrijke ondersteuningsfactor voor de medezeggenschap. Is iets onduidelijk over bepaalde onderwerpen? Vraag het aan het LOF! Niet alleen is er veel kennis binnen de maandelijkse LOF-bijeenkomst, ook het LOF zelf heeft toegang tot weer andere kennis, bijvoorbeeld die van de LSVb. Erg nuttige info die je als medezeggenschapper goed kan gebruiken. Een passend voorbeeld is de kwestie rond een clicker op de TU Eindhoven. In het kort: deze zijn studenten verplicht te kopen om vervolgens toetsen mee te maken en mijn fractie (ESR) is er van overtuigd dat dit niet mag volgens de wetgeving. Maar hoe laat je zoiets weten aan het College van Bestuur? Ten eerste heeft het LOF voor de ESR uitgezocht dat dit inderdaad juridisch niet mag. Vervolgens heeft zij onze conceptbrief grondig onder de loep genomen en daar enkele nuttige toevoegingen bij geplaatst. Zo hebben wij een sterke brief kunnen sturen naar ons College om deze kwestie aan te kaarten. Het LOF is er dus voor veel meer dan alleen het uitwisselen van informatie tussen haar leden. Zij kan je actief ondersteunen bij het oplossen of aankaarten van problemen. Doe er je voordeel mee!

7 Dagboek van een LOF-co Benieuwd naar wat je nou precies doet op een dag als coördinator van het LOF? Bekijk hieronder dan twee typische dagen: Maandag uur Mailbox bijwerken, digitale universiteitskrantjes, ScienceGuide en twitter lezen uur Koffie halen, gesprek met LSVb-bestuurder over ontwikkelingen accreditatiestelsel, super interessant uur Sparren over opinieartikel behoud kleine talenstudies met andere medewerker, eerste opgezet meteen uitgewerkt uur Lunch op kantoor uur Promotie maken en sprekers regelen Dag van de Assessor uur Bellen met een raadslid over een meningsverschil met hun CvB, kritisch en gemotiveerd raadslid, super leuk! uur Laatste mails beantwoorden Woendag uur Agenda LOF-bijeenkomst voorbereiden LOF-visie schrijven voor de politieke lobby versterking medezeggenschap uur Lunch uur Best practises van OC s verzamelen uur Simulatie uitwerken voor Masterclass Medezeggenschap uur Afspraak Tanja Jadnanansing (Tweede Kamerlid PvdA) in Den Haag trein naar huis Solliciteren? Enthousiast geworden? Vraag de uitgebreide functieomschrijving aan, mail om koffie te drinken of om een dagje mee te lopen met de huidige LOF-coördinator: Hoe nu verder? Wil je solliciteren voor de functie van LOF-coördinator? Dit kan door je motivatiebrief en CV te sturen naar De deadline hiervoor is 20 maart Je mag in je brief een voorkeur aangegeven voor de fulltimefunctie (40 uur per week) of voor de parttimefunctie (20 uur per week), maar dat hoeft niet.

8 Wanneer alle brieven en CV s binnen zijn, kun je uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek. Deze zal plaatsvinden in de eerste twee weken van april. Hierover krijg je per bericht. Een assessment en een tweede gesprek kunnen onderdeel uitmaken van de vervolgprocedure. Eind april zal je te horen krijgen of je het wel of niet bent geworden. Mocht je aangenomen worden, zal je vanaf mei een aantal inwerksessies aangeboden krijgen. Deze worden in overleg met jou gepland, zodat je niet in de knoop komt met je huidige verplichtingen. In de zomer zal je daarnaast al gedeeltelijk gaan meedraaien in de organisatie voor het Inwerkweekend en op 1 september 2015 neem je dan officieel het stokje over!

Zoekt een nieuw bestuur

Zoekt een nieuw bestuur Zoekt een nieuw bestuur Zoek je een uitdaging naast je studie? Vertegenwoordig 40.000 Zwolse studenten en wordt bestuurslid bij het Studenten Overleg Orgaan Zwolle Voorwoord Beste lezer, Wil jij de belangen

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

Jij zoekt werk. en je hebt dyslexie. Zo pak je dat aan!

Jij zoekt werk. en je hebt dyslexie. Zo pak je dat aan! Jij zoekt werk en je hebt dyslexie Zo pak je dat aan! 3 e druk 3 e oplage december 2007 ISBN 9789074910446 Copyright 2006 irv, Hoensbroek Uitgever: Auteurs: CrossOver, Woerden Brigitte van Lierop Enid

Nadere informatie

Je kunt zoeken naar werk dat bij je past. Je kunt praten met een medewerker van een uitzendbureau. Je kunt informatie vragen over vacatures.

Je kunt zoeken naar werk dat bij je past. Je kunt praten met een medewerker van een uitzendbureau. Je kunt informatie vragen over vacatures. 1 Op zoek naar werk KleurRijker Deze module gaat over Op zoek naar werk. Je kunt zoeken naar werk dat bij je past. Je kunt praten met een medewerker van een uitzendbureau. Je kunt informatie vragen over

Nadere informatie

ADVIESRAPPORT. Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn. 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!]

ADVIESRAPPORT. Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn. 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!] ADVIESRAPPORT Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn Opdrachtgever: BCGO! Auteur: Lieuwe Geesing & Johnny Ligtlee Groningen: Maart 11 1 Inhoudsopgaven: 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!]

Nadere informatie

Informatiebundel Voor Bestuur 2013-2014. Studievereniging POLIS

Informatiebundel Voor Bestuur 2013-2014. Studievereniging POLIS Informatiebundel Voor Bestuur 2013-2014 Studievereniging POLIS Tilburg, maart 2013 Studievereniging POLIS Tilburg University Locatie: P. 3.217 Warandelaan 2 Tilburg Postadres: Postbus 90153 5000 LE Tilburg

Nadere informatie

Een WW-uitkering, en nu?

Een WW-uitkering, en nu? uwv.nl werk.nl Een WW-uitkering, en nu? Wat u moet weten als u een WW-uitkering krijgt Meer informatie? Deze brochure geeft algemene informatie. Heeft u na het lezen nog vragen? Kijk dan op uwv.nl/werkloos.

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Het Achmea Financieel Management Traineeship WE HEBBEN EEN BALANSTOTAAL VAN 100 MILJARD. gaat doen

Het Achmea Financieel Management Traineeship WE HEBBEN EEN BALANSTOTAAL VAN 100 MILJARD. gaat doen Het Achmea Financieel Management Traineeship WE HEBBEN EEN BALANSTOTAAL VAN 100 MILJARD en 4,5 miljoen klanten die benieuwd zijn wat jij ermee gaat doen 1 Met merken als Avéro Achmea, Centraal Beheer Achmea,

Nadere informatie

Alles wat je moet weten als je werkend gaat leren

Alles wat je moet weten als je werkend gaat leren LEER- WERKwijzer Alles wat je moet weten als je werkend gaat leren Doe je BBL? appeltje eitje met inhoud 1 ik ga werkend leren 4 1.1 Hoe kom ik aan een leerwerkplek? 4 1.2 Je moet zelf een leerwerkplek

Nadere informatie

Voor leiders die willen bijblijven

Voor leiders die willen bijblijven Voor leiders die willen bijblijven Een bundel artikelen van Leaders Online, over leiderschap in een dynamische wereld. 2012-2013 Welkom Dit is een bundel van artikelen van Leaders Online. Deze artikelen

Nadere informatie

Waar sta je en waar wil je heen?

Waar sta je en waar wil je heen? Hoofdstuk 1 Waar sta je en waar wil je heen? Over jouw plaats in de organisatie en hoe je jezelf kan laten gelden Uit de praktijk Ondertussen, op de werkvloer Linda werkt sinds een maand als managementassistent

Nadere informatie

Jij zoekt werk. en je hebt Autisme. Zo pak je dat aan!

Jij zoekt werk. en je hebt Autisme. Zo pak je dat aan! Jij zoekt werk en je hebt Autisme Zo pak je dat aan! 3 e druk 3 e oplage december 2007 ISBN 9789074910415 Copyright 2006 irv, Hoensbroek Uitgever: Auteurs: CrossOver, Woerden Brigitte van Lierop Enid Reichrath

Nadere informatie

Marketing vanuit je hart 3.0

Marketing vanuit je hart 3.0 Wegwijzer naar een Welvarend bedrijf Marketing vanuit je hart 3.0 Voor zelfstandige ondernemers die hun droom willen realiseren Ingrid Langen Dit e-boek mag je delen en/of publiceren mits je mij als bron

Nadere informatie

Heel erg zenuwachtig, praat snel. Observatieaantekeningen (verbaal, non-verbaal, storingen tijdens het gesprek, etc.).

Heel erg zenuwachtig, praat snel. Observatieaantekeningen (verbaal, non-verbaal, storingen tijdens het gesprek, etc.). Voor de diepte-interviews is de volgende topiclijst gebruikt: 1. Persoongegevens. 2. Social media. 3. Behoefte. 4. Zoekgedrag. 5. Beleving vooraf. 6. Beleving achteraf. Formulier persoonsgegevens Naam

Nadere informatie

Vergroot de meerwaarde van de (c)mr en de deelraden

Vergroot de meerwaarde van de (c)mr en de deelraden Cursussen, conferenties en advies Vergroot de meerwaarde van de (c)mr en de deelraden Cursusaanbod voor (c)mr en in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs 2009/2010 Volg een cursus bij AOb scholing Professionele

Nadere informatie

Solliciteren (2) Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? De sollicitatiebrief

Solliciteren (2) Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? De sollicitatiebrief Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over de sollicitatiebrief en het curriculum vitae (c.v.). Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart kun je: vertellen wat je schrijft in

Nadere informatie

Marktonderzoek doe je zo!

Marktonderzoek doe je zo! Marktonderzoek doe je zo! Praktische handvatten om marktonderzoek te verrichten Dit compacte e-book geeft inzicht in de basis van marktonderzoek en in de te nemen stappen; het biedt inhoudelijk en praktisch

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden

Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden Voor je ligt het boekje ivolunteer. Wij adviseren dit boekje te gebruiken samen met het boek Verovering van de jongerenmarkt, uitgegeven door MOVISIE

Nadere informatie

STAGEWIJZER ALLES WAT JE MOET WETEN ALS JE STAGE GAAT LOPEN STAGE? APPELTJE EITJE MET

STAGEWIJZER ALLES WAT JE MOET WETEN ALS JE STAGE GAAT LOPEN STAGE? APPELTJE EITJE MET STAGEWIJZER ALLES WAT JE MOET WETEN ALS JE STAGE GAAT LOPEN STAGE? APPELTJE EITJE MET INHOUD 1 IK GA STAGE LOPEN! 4 1.1 Hoe kom ik aan een stage? 4 1.2 School wijst je een stage toe 4 1.3 School helpt

Nadere informatie

Vrijwilligers zoeken. Vacature opmaken. Wat? Hoe? Stap 1: Denken

Vrijwilligers zoeken. Vacature opmaken. Wat? Hoe? Stap 1: Denken Vrijwilligers Vrijwilligers zoeken Vacature opmaken Wat? Een vacature helpt je om goed te verwoorden waarvoor je een vrijwilliger zoekt, wat die vrijwilliger moet kunnen en wanneer die beschikbaar moet

Nadere informatie

Het functioneringsgesprek

Het functioneringsgesprek Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Werknemer Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wat is een functioneringsgesprek?... 7 Waarom is een functioneringsgesprek

Nadere informatie

Wat is het waard als je in het 2 e jaar marketing kiest?

Wat is het waard als je in het 2 e jaar marketing kiest? Wat is het waard als je in het 2 e jaar marketing kiest? Wat kun je in het vervolg doen met het uitstroomprofiel marketing? Auteur: Nikki Bleijerveld 1 Wat is het waard als je in het 2 e jaar marketing

Nadere informatie

Hand-out behorende bij de training

Hand-out behorende bij de training Hand-out behorende bij de training ITASC BV Aalsterweg 289 5644 RE Eindhoven 040 2115020 www.itasc.nl Een nadere kennismaking Itasc is een partner in ontwikkeling van mensen en organisaties. Trainen is

Nadere informatie

Van evalueren kun je leren

Van evalueren kun je leren Van evalueren kun je leren Voorwoord Wie zich bezighoudt met cliëntenparticipatie doet er goed aan om van tijd tot tijd stil te staan bij de praktijk van dat moment. Cliëntenparticipatie is niet iets wat

Nadere informatie

Het loopbaan-/pop-gesprek -informatie voor medewerkers -

Het loopbaan-/pop-gesprek -informatie voor medewerkers - Het loopbaan-/pop-gesprek -informatie voor medewerkers - Deze informatie is opgesteld door Qidos, in opdracht van de Taskforce Samenhangend Inzetbaarheidsbeleid 1 Inhoud Het belang en het doel van een

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie