Wij ontzorgen als het om uw veiligheid gaat!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wij ontzorgen als het om uw veiligheid gaat!"

Transcriptie

1 Wij ontzorgen als het om uw veiligheid gaat!

2

3 Introductie Veiligheid in het algemeen en arbeidsveiligheid in het bijzonder zijn moeilijk te definiëren begrippen. Wat de één als onveilig ervaart, is voor de ander niet aan de orde. Het ideaalbeeld van veiligheid kan voor een ieder verschillend zijn. Evenals de mate waarin men risico's durft te nemen. Met betrekking tot arbeidsveiligheid is de missie van Acta Safety Professionals glashelder: het voorkomen van ongevallen. Onze visie: de wijze waarop bedrijven en hun personeel met veiligheid omgaan, moet beter en kan beter. Veiligheid is daarom een belangrijke factor als men spreekt over een goede werkomgeving. Uit onderzoeken over de afgelopen jaren komt steevast naar voren dat zeker 80% van de ongevallen op de werkplaats en werkvloer wordt veroorzaakt door menselijk falen en fouten in veiligheidsbeheerssystemen. De resterende 20% is een gevolg van onveilige situaties die ook veroorzaakt kunnen zijn door menselijke fouten. Bij arbeidsveiligheid gaat het dan ook om alle bedrijfsmatige activiteiten die risico's met zich meebrengen voor letsel aan personen of schade aan voorwerpen. Hierin spelen enerzijds de continuïteit van de organisatie en haar processen, en anderzijds de vitaliteit, gezondheid en inzetbaarheid van de medewerkers een rol. Bij onveilige situaties kunnen ongevallen ontstaan die vaak resulteren in diep menselijk leed en hoge kosten. Acta Safety Professionals pleit er daarom altijd voor om goede managementsystemen en procedures op te stellen die leiden tot een robuust veiligheidsbeleid, gedragen door de gehele organisatie.

4 Over ons Ruim 18 jaar geleden begon Acta Milieu en Advies met de distributie van persoonlijke beschermingproducten en gasdetectie apparatuur. Later kwamen daar advies, begeleiding en veiligheidsopleidingen bij. Acta Milieu en Advies kwam in die periode regelmatig op bouw- en grondsaneringsprojecten en constateerde dat het aspect veiligheid op de bouwplaats in veel gevallen te wensen overliet. In Europees verband bestond er een kaderrichtlijn met betrekking tot veiligheid en gezondheid van werknemers op het werk" die te vrijblijvend was en geen sancties oplegde bij het niet naleven van de richtlijn. De petrochemische industrie heeft in de beginjaren negentig daarom zelf voor een betere regelgeving gezorgd in de vorm van de VGM Checklist Aannemers (VCA). Aannemers moesten en moeten zich aan deze regelgeving conformeren om niet uitgesloten te worden van opdrachten. Ondertussen is de VCA regelgeving breed ingevoerd in Nederland en de haar omringende landen. Als voorzitter van diverse werkgroepen is Acta Safety Professionals o.a. betrokken geweest bij het tot stand komen van normeringen, zoals de NEN 4444 betreffende overdruk filtersystemen en toepassing van veiligheid in de praktijk bij het werken in of met verontreinigde grond: lees de CROW 132 * publicatie. Ook houdt Acta Safety Professionals zich actief bezig met het organiseren van seminars zoals het druk bezochte seminar AI-22 in 2008 te Amersfoort (de Flint), waar de veiligheid bij risicovolle werken centraal stond. Met de VCA ontstond de behoefte in de industrie aan veiligheidskundigen. Om aan deze behoefte te kunnen voldoen is Acta Safety Professionals als detacheringbedrijf opgericht: Het detacheren van middelbaar en hoger veiligheidskundigen en Arbeidshygiënisten. Deze gedetacherde mannen en/of vrouwen ondersteunen dagelijks bouwondernemingen, aannemers, industriële bedrijven, projectontwikkelaars en ingenieursbureaus op het gebied van arbeidsveiligheid, veiligheidscultuur, veiligheidsgedrag en hygiëne op de werkvloer. De veiligheidskundigen en hygiënisten van Acta Safety Professionals worden ingezet op tijdelijke en langdurige projecten. * Nationale kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte (CROW).

5 Expertise en bekwaamheid Gedurende vele jaren heeft Acta Safety Professionals haar kennis en ervaring op het gebied van veiligheidskundige ondersteuning voor de industrie, de bouw, infrastructurele projecten (land en water) en bodemsanering kunnen uitbouwen. Deze kennis en ervaring vindt u terug bij onze veiligheidskundigen en in onze gerichte opleidingen die wij jaarlijks verzorgen. Acta Safety Professionals zet zich volledig in waar het gaat om werk, veiligheid en gezondheid van werknemers. Zo ervaren onze opdrachtgevers dat ook. Bij ieder project waar wij met middelbaar en hoger veiligheidskundigen aanwezig zijn, staat altijd een reserve veiligheidskundige klaar om in geval van uitval, calamiteiten of onvoorziene omstandigheden direct te kunnen worden ingezet. Projecten lopen geen vertraging op en er wordt voorkomen dat extra kosten een nadelige invloed hebben op uw budget. Onze veiligheidskundigen worden niet alleen ingezet bij projecten, maar voeren ook veiligheidsaudits en beoordelingen, HSE plannen, RI&E, kick-offs en toolbox meetings uit. Met deze ondersteuning en begeleiding zorgen wij ervoor dat organisaties hun veiligheidsprocedures op orde hebben en houden. Dit draagt bij tot het verbeteren van het veiligheidsgedrag onder de werknemers. Te allen tijde moet worden voorkomen dat schijnveiligheid de plaats inneemt van daadwerkelijke veiligheid. Al deze kennis en ervaring voeden ook het Acta kenniscentrum waar u vraagstukken op elk gebied van arbeidsveiligheid kan neerleggen. > Pragmatisch en flexibel: maximaal rendement, minimale kosten. > Continuïteit: sterke organisatie, back-up. > Expertise: probleemoplossend, totale organisatie beschikbaar. > Duidelijkheid: daar waar andere zeggen hun best te doen, hebben wij het al bewezen. > Klantgericht: juiste man op de juiste plek op het juiste moment. > Korte lijnen: sneller en adequaat reageren.

6 Opleiding en training De opleidingen die Acta Safety Professionals verzorgt zijn kort en praktijkgericht. Een aantal opleidingen bevat ook een trainingsonderdeel waarbij daadwerkelijk geoefend Over ons wordt. Uw werknemers worden professioneel voorbereid op hun taak om onveilige situaties te herkennen en de juiste maatregelen te treffen, waardoor ongevallen kunnen worden voorkomen. De duur van de opleidingen varieert van enkele dagdelen tot meerdere dagen. De VCA opleidingen kunnen ook in de volgende buitenlandse talen worden gegeven: Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Italiaans, Pools en Roemeens. De opleidingen worden door heel Nederland gegeven en kunnen bij voldoende deelnemers ook op de locatie van de opdrachtgever worden verzorgd. Kijk voor een volledig overzicht van data en locaties op de Acta Safety Professionals website. Overzicht opleidingen o.a. > Veiligheids checklist Aannemers (VCA) > Werken in of met verontreinigde grond (DLP) > Veilig werken op hoogte > Veilig werken langs de openbare weg > Ademhaling bescherming en filtergebruik > Praktisch gasmeten (BRL) Werken in of met verontreinigde grond en verontreinigd (grond)water Deze opleiding maakt operationele medewerkers bewust van de risico's betreffende veiligheid, gezondheid en arbeidshygiëne bij het werken in of met verontreinigde grond of (grond)water. Cursisten die de opleiding met goed gevolg hebben afgerond, voldoen aan de gestelde eisen in de CROW-publicatie 132.

7 Opleiding en training Deskundig Leidinggevende Projecten (DLP) droog/nat Leidinggevenden die werken in of met verontreinigde grond en verontreinigd (grond)water, worden opgeleid tot deskundigen die in staat zijn zelfstandig veiligheidstechnische werken te begeleiden. De cursist is na de opleiding in staat zelf de te treffen maatregelen toe te passen. Daarnaast kan de cursist zelf de van toepassing zijnde veiligheidsklassen toetsen op o.a. inclusief het daarbij wettelijk vereiste pakket van maatregelen. Veilig werken op hoogte Het doel is u bekend te maken met de risico's bij werkzaamheden op hoogte en welke maatregelen u moet treffen om deze risico's te vermijden. Samen met uw docent gaat u in de praktijk ervaring opdoen met de diverse materialen. Veilig werken langs de openbare weg Na afloop van de cursus kent de deelnemer de regels om veilig op of langs wegen te kunnen werken en voldoet men aan de verplichting van artikel 48 lid 17 uit de CAO voor het bouwbedrijf. Hierin staat dat medewerkers, die werkzaam zijn op of langs wegen, moeten beschikken over een deskundigheidscertificaat. Asbestherkenning in de praktijk De opleiding "Asbestherkenning in de praktijk' richt zich voornamelijk op de herkenning van asbesthoudend materiaal als bouwkundige toepassing in objecten en installaties. Na afloop van de opleiding is de cursist in staat om asbestverdachte materialen in objecten of arbeidssituaties te herkennen. >>

8 Opleiding en training >> Ademhalingsbescherming en filtergebruik De belangrijkste in de praktijk geldende aspecten van ademhalingsbescherming en filtergebruik worden tijdens de cursus behandeld. Na het volgen van deze opleiding is het voor de cursist duidelijk wat onder het begrip adembescherming en gebruik van filters wordt verstaan. Praktisch Gasmeten De cursisten worden voorgelicht en geïnstrueerd over gasmetingen die worden toegepast tijdens zijn of haar werkzaamheden in of met verontreinigde grond of (grond)water. Na afloop van deze opleiding voldoet de cursist aan de eis om deskundig gassen te kunnen detecteren.

9 Samenvatting Acta Safety Professionals staat synoniem voor veiligheid op de werkplek. Wij ontzorgen als het om de veiligheid van uw werknemers gaat. Dit doen wij al meer dan 18 jaar! Als voorzitter van diverse werkgroepen is Acta Safety Professionals de afgelopen jaren o.a. betrokken geweest bij het tot stand komen van normeringen, zoals de NEN 4444 betreffende overdruk filtersystemen en toepassing van veiligheid in de praktijk bij het werken in of met verontreinigde grond, denk hierbij aan de publicatie CROW 132 en de AI22. > Missie: het voorkomen van ongevallen. > Visie: de wijze waarop bedrijven en hun personeel met veiligheid omgaan, moet beter en kan beter. 80% van de ongevallen wordt veroorzaakt door menselijk falen en fouten in veiligheidssystemen. 20% is een gevolg van onveilige situaties. > Veiligheidskundige ondersteuning voor de bouwnijverheid, industrie, land- en waterbouwprojecten, en bodemsanering. > Detachering van MVK's (middelbaar veiligheidskundigen), HVK's (hoger veiligheidskundigen), en arbeidshygiënisten. > Back-up systeem: veiligheidskundige paraat bij ieder project in geval van calamiteiten, uitval of onvoorziene omstandigheden. > Veiligheidsaudits en beoordelingen: HSE plannen, RI&E, kick-offs en toolbox meetings. > Opleidingen en trainingen: VCA en DLP opleiding, veilig werken op hoogte, veilig werken langs de openbare weg, asbestherkenning in de praktijk, ademhalingsbescherming en filtergebruik, praktisch gasmeten. In het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Italiaans, Pools, en Roemeens op vier locaties of in house.

10 Acta Safety Professionals Wij ontzorgen als het om uw veiligheid gaat! Bezoekadres: Strandweg AG Zeewolde Acta Safety Professionals Postadres: Postbus AC Zeewolde Telefoon: +31 (0) Website:

11

12 Wij ontzorgen als het om uw veiligheid gaat!

TRAINING ON THE JOB. Overzicht opleidingen

TRAINING ON THE JOB. Overzicht opleidingen Overzicht opleidingen Rev: 27 februari 2007 Inhoud 1 INLEIDING----------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 2 VEILIGHEIDSTRAININGEN---------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

DLP ers van VGMI: een meerwaarde voor uw project

DLP ers van VGMI: een meerwaarde voor uw project DLP ers van VGMI: een meerwaarde voor uw project www.vgmi.nl Dáárom een DLP er van VGMI Bent u als aannemer betrokken bij werkzaamheden in of met verontreinigde grond? De Deskundig Leidinggevende Projecten

Nadere informatie

dpm groep Specialist in de culturele sector Brochure Cursussen & Trainingen 2014

dpm groep Specialist in de culturele sector Brochure Cursussen & Trainingen 2014 dpm groep Specialist in de culturele sector Brochure Cursussen & Trainingen 2014 DPM groep DPM groep is al 15 jaar actief partner voor bedrijven en instellingen, met name binnen de culturele sector. Wij

Nadere informatie

V.C.A. belang voor de industrie. Koen Bollaerts Nationaal Adviseur Preventie & Kwaliteit Antwerpen 27 oktober 2009

V.C.A. belang voor de industrie. Koen Bollaerts Nationaal Adviseur Preventie & Kwaliteit Antwerpen 27 oktober 2009 V.C.A. belang voor de industrie Koen Bollaerts Nationaal Adviseur Preventie & Kwaliteit Antwerpen 27 oktober 2009 Koen Bollaerts Veiligheidskundige niveau 1 15 jaar ervaring met veiligheid en kwaliteit

Nadere informatie

Introductie OHSAS 18001

Introductie OHSAS 18001 Introductie OHSAS 18001 OHSAS 18001 -in het kort OHSAS 18001 is een norm voor een managementsysteem die de veiligheid en gezondheid in en rondom de organisatie waarborgt. OHSAS staat voor Occupational

Nadere informatie

Taaltraining. die bij u past

Taaltraining. die bij u past Taaltraining die bij u past ,, Incompany training en groepstraining: Het tempo van de training is goed. Bovendien is er een leuke dynamiek ontstaan in de groep. Taalcoaching: Een dag met de taaltrainer

Nadere informatie

Opleidingscatalogus: Bedrijfshulpverlening V15.1

Opleidingscatalogus: Bedrijfshulpverlening V15.1 Opleidingscatalogus: Bedrijfshulpverlening V15.1 Bedrijfshulpverlener Medewerkers die binnen het bedrijf werkzaam zijn en een taak hebben of krijgen als bedrijfshulpverlener. 2 dagen of 4 dagdelen Inhoud

Nadere informatie

Veiligheid 5.1 is pure winst

Veiligheid 5.1 is pure winst Veiligheid 5.1 is pure winst (VCA-certificering in 6 stappen) Verkorte versie Inhoudsopgave Inleiding Waarom kiezen voor een VCA-certificering? VCA-certificering in 6 stappen 0: 1: 2: 3: 4: 5: Voorbereiding

Nadere informatie

Coördinator BZW Masterclass Veiligheid Zuid West Nederland

Coördinator BZW Masterclass Veiligheid Zuid West Nederland Coördinator BZW Masterclass Veiligheid Zuid West Nederland Heeft VCA nog toekomst? Het VSB Symposium is mede mogelijk gemaakt door Koninklijke Jongeneel B.V. Heeft de VCA nog toekomst? Bert Zandvoort Coördinator

Nadere informatie

KAM Consultants. Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA) Telefoon: Specialist in certificatiebegeleiding

KAM Consultants. Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA) Telefoon: Specialist in certificatiebegeleiding KAM Consultants Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA) 1 Brochurewijzer 1. 3. Welkom bij bij KAM KAM Consultants 2. 4. Werkwijze 3. 5. VCA VCA certificering 4. 6. VCA VCA certificatiebegeleiding

Nadere informatie

JANUARI T/M JULI Cursusoverzicht HOGE DRUK DRUK VACUÜM CHEMISCH TECHNISCH ADEMBESCHERMING SIR EXAMENS

JANUARI T/M JULI Cursusoverzicht HOGE DRUK DRUK VACUÜM CHEMISCH TECHNISCH ADEMBESCHERMING SIR EXAMENS JANUARI T/M JULI 2019 Cursusoverzicht HOGE DRUK DRUK VACUÜM CHEMISCH TECHNISCH ADEMBESCHERMING S CURSUSOVERZICHT HOGE DRUK DRUK VACUÜM CHEMISCH TECHNISCH ADEMBESCHERMING S WELKOM DERC Advies is een volwaardig

Nadere informatie

Aantoonbaar leiderschap door opdrachtgevers

Aantoonbaar leiderschap door opdrachtgevers V C O GM HECKLIST PDRACHTGEVERS V C O GM HECKLIST PDRACHTGEVERS Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV) Postbus 443 2260 AK Leidschendam +31 (0) 70-337 87 55 info@ssvv.nl www.vca.nl veiligheid gezondheid

Nadere informatie

VCA binnen ExxonMobil: historie, toepassing en ontwikkelingen. 1. Historie VCA vanaf eind jaren '80 tot begin jaren '90

VCA binnen ExxonMobil: historie, toepassing en ontwikkelingen. 1. Historie VCA vanaf eind jaren '80 tot begin jaren '90 VCA binnen ExxonMobil: historie, toepassing en ontwikkelingen Ir. A.C.C.M. Jeen MSHE Beleidsadviseur Milieu & Veiligheid / Hoger Veiligheidkundige ExxonMobil 1. Historie VCA vanaf eind jaren '80 tot begin

Nadere informatie

Safety & Security Management bv

Safety & Security Management bv Safety & Security Management bv Hosting Your Safety & Security Safety & Security Management Eén aanspreekpunt Van concept tot realisatie en verder.. Het inbrengen van kennis en expertise Wij combineren

Nadere informatie

Contractor safety; wie betaalt de prijs. De magie van VCA!? Dirk Muis - Imtech Arbodienst BV 1

Contractor safety; wie betaalt de prijs. De magie van VCA!? Dirk Muis - Imtech Arbodienst BV 1 Contractor safety; wie betaalt de prijs De magie van VCA!? Dirk Muis - Imtech Arbodienst BV 1 De magie van VCA!? Opzet presentatie Introductie Positionering Certificatieschema Twee praktijksituaties Eindconclusie

Nadere informatie

Dit is een door het CCV goedgekeurd lesplan

Dit is een door het CCV goedgekeurd lesplan Pagina 1 van 8 1. Naam en registratienummer Opleider: 2. Versienummer: 201703-002 / 07-03-2017 3. Code en type training U05-2 Eendaags E-learning (systeem: All Secure Cargo) 4. Naam training: VCA 5. Doel

Nadere informatie

CROW 132 versus 400. Willem H.M. Schunselaar Paap MSc.

CROW 132 versus 400. Willem H.M. Schunselaar Paap MSc. CROW 132 versus 400 Willem H.M. Schunselaar Paap MSc. Initiatiefnemer en auteur CROW publicatie 132 Initiatiefnemer NEN 4444 richtlijn Overdrukfiltersysteem Initiatiefnemer Governance Code Veiligheid in

Nadere informatie

Hoe kunnen wij gezamenlijk werken aan een veilige Werkomgeving als gelijkwaardige partners met als basis VCA?

Hoe kunnen wij gezamenlijk werken aan een veilige Werkomgeving als gelijkwaardige partners met als basis VCA? Hoe kunnen wij gezamenlijk werken aan een veilige Werkomgeving als gelijkwaardige partners met als basis VCA? Jean-Pierre PARTOENS Profiel Benelux Cegelec is een Internationale Groep die Solutions & Services

Nadere informatie

VEILIGHEIDS-CHECKLIST AANNEMERS: VOOR LEIDINGGEVENDEN

VEILIGHEIDS-CHECKLIST AANNEMERS: VOOR LEIDINGGEVENDEN Succes Invest Movan Cash Flow Management BVBA 1 Opleiding PRODUCTFICHE 2018 CODE: VCL Faraday Safety Training VZW Faraday Safety VOF VEILIGHEIDS-CHECKLIST AANNEMERS: VOOR LEIDINGGEVENDEN Veiligheid Checklist

Nadere informatie

Op enkele sheets staat in de rechterbovenhoek VOL-VCA. Deze sheets maken deel uit van de VOL-VCA examen-les-stof.

Op enkele sheets staat in de rechterbovenhoek VOL-VCA. Deze sheets maken deel uit van de VOL-VCA examen-les-stof. TOOLBOX LMRA LET OP! LEES EERST DE ONDERSTAANDE TEKST. Op enkele sheets staat in de rechterbovenhoek VOL-VCA. Deze sheets maken deel uit van de VOL-VCA examen-les-stof. De cursisten die de cursus Basisveiligheid

Nadere informatie

compleet in veiligheid

compleet in veiligheid compleet in veiligheid shocking niet? RBC Nederland RBC Nederland Veiligheidspersoneel Bewakingspersoneel Technische oplossingen Verkoop Verhuur Diensten Opleidingen Advies Elke dag hebben we te maken

Nadere informatie

Werkvergunningen Permit to Work

Werkvergunningen Permit to Work Werkvergunningen Permit to Work Permit to Work Versie 1.1 2 van 8 Over Safety Analyse: Industriële veiligheid QHSE (Arboveiligheid) Certificeringen (ISO, VCA, VCU, etc.) QHSE advies Samenwerking met Academie

Nadere informatie

Producten. Advies coaching en training Strategie Financieel

Producten. Advies coaching en training Strategie Financieel Het bedrijf Wij zijn een full concept bureau voor de automotive en Aftersales Specialist. Wij staan voor flexibel, transparant en praktische oplossingen. Producten Advies coaching en training Strategie

Nadere informatie

Fle ibel Europe. Uw resultaat, onze zorg! Flexibel Europe DNA. Internationaal. Gecertificeerd EN 287, ASME, T0210, T0215, AWS D1.

Fle ibel Europe. Uw resultaat, onze zorg! Flexibel Europe DNA. Internationaal. Gecertificeerd EN 287, ASME, T0210, T0215, AWS D1. Flexibel Europe DNA Fle ibel Europe Internationaal Elk klein onderdeel Het een kan niet zonder het ander Schakel voor schakel opgebouwd De optelsom van de schakels zorgt voor de verbondenheid en optimaal

Nadere informatie

Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA)

Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA) Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA) 1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. VCA certificering 4. Advies diensten 5. Trainingen 6. Quick Scan 7. Coaching 8. Intensieve begeleiding

Nadere informatie

Opleidingscatalogus: Veiligheid

Opleidingscatalogus: Veiligheid Opleidingscatalogus: Veiligheid t WEB Opleidingen, Adviezen & Hoofdvestiging: Zeppelinstraat 7 7903 BR Hoogeveen Tel: 0528 280 888 Fax: 0528 280 889 Website: www.tweb.nl E-mail: info@tweb.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

CO2 prestatieladder Managementverklaring

CO2 prestatieladder Managementverklaring CO2 prestatieladder Versie: Definitief Datum: Februari 2018 Eis: 2.B.4 Opgesteld Goedgekeurd Goedgekeurd J.M. Kroes E.G. Kroes Pagina: 2 MANAGEMENTVERKLARING Het Kwaliteit-, Arbo- en Milieubeleid (KAM-beleid)

Nadere informatie

Dutch Industrial Safety Consultants bv

Dutch Industrial Safety Consultants bv Dutch Industrial Safety Consultants bv Bedrijfsprofiel Volledige bedrijfsnaam Dutch Industrial Safety Consultants bv Contactgegevens Adres : Noordhoevelaan 54-58 3319 CH Dordrecht - Nederland Postbus :

Nadere informatie

Werkvergunningen Permit to Work

Werkvergunningen Permit to Work Werkvergunningen Permit to Work Permit to Work Versie 1.1 2 van 9 Over Safety Analyse: Industriële veiligheid QHSE (Arboveiligheid) Certificeringen (ISO, VCA, VCU, etc.) QHSE advies Samenwerking met Academie

Nadere informatie

Leren (z)onder spanning

Leren (z)onder spanning Veiligheidsopleidingen voor hoogspanning en laagspanning Leren (z)onder spanning Inrush VEILIGHEIDSOPLEIDINGEN ELEKTROTECHNIEK In VEILIG ELEK Missie Wij geloven in onze veiligheidsopleidingen. De procedures

Nadere informatie

BOB Detachering biedt u professionals voor de bouw

BOB Detachering biedt u professionals voor de bouw BOB Detachering biedt u professionals voor de bouw Onze professionals Uitvoerders Werkvoorbereiders Calculatoren Kostendeskundigen Projectmanagers Overige technische en adviserende functies BOB Detachering,

Nadere informatie

Bedrijfshulpverlening Alle regels op een rij

Bedrijfshulpverlening Alle regels op een rij Bedrijfshulpverlening Alle regels op een rij 2 Bedrijfshulpverlening? Alle regels op een rij! INHOUD 1 Wat is BHV? 2 BHV verplicht? 3 Aantal BHV ers 4 Taken BHV ers 5 Opleidingseisen 6 Boetes en aansprakelijkheid

Nadere informatie

Opleidingscatalogus: Bedrijfshulpverlening

Opleidingscatalogus: Bedrijfshulpverlening Opleidingscatalogus: Bedrijfshulpverlening t WEB Opleidingen, Adviezen & Hoofdvestiging: Zeppelinstraat 7 7903 BR Hoogeveen Tel: 0528 280 888 Fax: 0528 280 889 Website: www.tweb.nl E-mail: info@tweb.nl

Nadere informatie

Functieprofiel: Arbo- en Milieucoördinator Functiecode: 0705

Functieprofiel: Arbo- en Milieucoördinator Functiecode: 0705 Functieprofiel: Arbo- en Milieucoördinator Functiecode: 0705 Doel Initiëren, coördineren, stimuleren en bewaken van Arbo- en Milieuwerkzaamheden binnen een, binnen de bevoegdheid van de leidinggevende,

Nadere informatie

Fire Safety Experience Trainingsbrochure

Fire Safety Experience Trainingsbrochure Unieke ervaring van een brandscenario in een gecontroleerde omgeving Fire Safety Experience Trainingsbrochure Fire Safety Experience Verpleegkundigen en BHV ers moeten snel en adequaat kunnen reageren

Nadere informatie

Eendaagse opleiding preventiemedewerker

Eendaagse opleiding preventiemedewerker Eendaagse opleiding preventiemedewerker 1-daagse opleiding preventiemedewerker Een goede aanpak voor gezond en veilig werken is belangrijk voor uw medewerkers. Hiervoor moet u verschillende dingen doen,

Nadere informatie

Diensten informatieblad: Optimalisatie KAM & Arbo- & Veiligheidsinspecties. Coöperatie Baronije UA

Diensten informatieblad: Optimalisatie KAM & Arbo- & Veiligheidsinspecties. Coöperatie Baronije UA Coöperatie Baronije UA KAM & Optimalisatie Coöperatie Baronije UA Edisonbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Postbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: contact@baronije.nl

Nadere informatie

EEN MEERJARIG BELEIDSPLAN MET SMART DOELSTELLINGEN

EEN MEERJARIG BELEIDSPLAN MET SMART DOELSTELLINGEN VOORBEELD VEILIGHEIDSPLAN EEN MEERJARIG BELEIDSPLAN MET SMART DOELSTELLINGEN Hieronder ziet u de hoofdstukken en paragrafen van het veiligheidsplan. Per paragraaf ziet u welke informatie u moet geven.

Nadere informatie

VERONTREINIGDE GROND EN (GROND)WATER

VERONTREINIGDE GROND EN (GROND)WATER VERONTREINIGDE GROND EN (GROND)WATER Er is sprake van ernstig verontreinigde grond met een bodemvolume van meer dan 25m3 of sterk verontreiningd grondwater met een bodemvolume van meer dan 100m3. Het werken

Nadere informatie

Zet de stap naar certificering!

Zet de stap naar certificering! VCA/VCU CERTIFICERING Zet de stap naar certificering! 2 - Kader, bureau voor kwaliteitszorg b.v. Inleiding Fijn dat u geïnteresseerd bent in VCA certificering/ VCU certificering. Naast het voldoen aan

Nadere informatie

Uw persoonlijk adviseur. Copyright 2002 TIAB.

Uw persoonlijk adviseur. Copyright 2002 TIAB. TIAB Uw persoonlijk adviseur Maak kennis met TIAB TIAB Uw persoonlijk adviseur TIAB DETACHERING Wij zijn uw persoonlijk adviseur, waar u op terug kunt vallen, in iedere discipline TIAB OPLEIDINGEN TIAB

Nadere informatie

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken voor monteurs en uitvoerend leidinggevenden

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken voor monteurs en uitvoerend leidinggevenden Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019 voor monteurs en uitvoerend leidinggevenden Veilig werken is dé basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen

Nadere informatie

Kick-off STOPS. Werkzaamheden 2015 Twence BV 29 januari 2015

Kick-off STOPS. Werkzaamheden 2015 Twence BV 29 januari 2015 Kick-off STOPS Werkzaamheden 2015 Twence BV 29 januari 2015 1 Programma kick-off STOPS 2015 Algemene zaken Stop regels Firmapresentatie: BOUMAN Veiligheidsbarometer 2014 VG&M plan (veiligheid, gezondheid

Nadere informatie

SPECIALIST IN OPLEIDINGEN OP HET GEBIED VAN LOGISTIEKE ARBEIDSMIDDELEN, VEILIGHEID, EN VCA WWW. YOUR SAFETY IN GOOD HANDS.BE

SPECIALIST IN OPLEIDINGEN OP HET GEBIED VAN LOGISTIEKE ARBEIDSMIDDELEN, VEILIGHEID, EN VCA WWW. YOUR SAFETY IN GOOD HANDS.BE SPECIALIST IN OPLEIDINGEN OP HET GEBIED VAN LOGISTIEKE ARBEIDSMIDDELEN, VEILIGHEID, EN VCA WWW. YOUR SAFETY IN GOOD HANDS.BE INHOUD Overzicht van de opleidingen Logistieke arbeidsmiddelen Werken op hoogte

Nadere informatie

BESCHERMEN EN BEHOUDEN MULTIDISCIPLINAIRE AANPAK

BESCHERMEN EN BEHOUDEN MULTIDISCIPLINAIRE AANPAK Als je wat wilt, moet je er helemaal voor gaan. Dat is wat wij geloven. Bovendien is bij Venko niets vanzelfsprekend. Elk project zien we als een uitdaging die wij met succes willen afronden. OUTDOOR:

Nadere informatie

ONZE OFFSHORE-SPECIALISTEN

ONZE OFFSHORE-SPECIALISTEN Elk project zien we als een specifieke uitdaging die we met succes willen afronden. Bij Venko is niets vanzelfsprekend en bovendien geloven we, dat als je wat wilt, je er helemaal voor moet gaan. SCHILDEREN,

Nadere informatie

ExxonMobil SHE beleid

ExxonMobil SHE beleid ExxonMobil SHE beleid Samen werken aan Veiligheid Contractors én eigen personeel VOMI Themamiddag Veiligheid Focus op Veiligheid! Delta hotel, Vlaardingen, 12 oktober 2010 Ton Jeen, Environmental Advisor

Nadere informatie

De waarde van een TRA voor het laboratorium. Introductie + Onderwerpen

De waarde van een TRA voor het laboratorium. Introductie + Onderwerpen De waarde van een TRA voor het laboratorium Risicomanagement voor het lab Joost van Doorn Introductie + Onderwerpen De waarde van een TRA voor het laboratorium VAPRO versterkt en ontwikkelt het menselijk

Nadere informatie

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Dienst: Openbare gebouwen

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Dienst: Openbare gebouwen Functie Graadnaam: technisch assistent Functienaam: technisch assistent logistiek, gebouwen en magazijn Functiefamilie: Technisch medewerkers Functionele loopbaan: D1-D3 Afdeling: Wonen en Omgeving Dienst:

Nadere informatie

Industrial Services. In-Service Verification Elektrische Veiligheid & Beveiliging

Industrial Services. In-Service Verification Elektrische Veiligheid & Beveiliging Industrial Services In-Service Verification Elektrische Veiligheid & Beveiliging Geen concessies ten aanzien van veiligheid Elektrische veiligheid in de dagelijkse werkomgeving of in openbare ruimten lijkt

Nadere informatie

1. Ontstaan en situering. 2. VCA VCU VCO certificatie. 3. BeSaCC-attestering. 4. VCA-opleidingen. 5. Europese samenwerking. Editie: april 2015

1. Ontstaan en situering. 2. VCA VCU VCO certificatie. 3. BeSaCC-attestering. 4. VCA-opleidingen. 5. Europese samenwerking. Editie: april 2015 Voorstelling 1. Ontstaan en situering 2. VCA VCU VCO certificatie 3. BeSaCC-attestering 4. VCA-opleidingen 5. Europese samenwerking 2 1. Ontstaan en situering Heel wat activiteiten en taken worden uitbesteed

Nadere informatie

ORGANISATIEBESCHRIJVING KWALITEITSZORGSYSTEEM

ORGANISATIEBESCHRIJVING KWALITEITSZORGSYSTEEM ORGANISATIEBESCHRIJVING KWALITEITSZORGSYSTEEM Voor het beschikbaar stellen van uitzendkrachten en detacheren van medewerkers overeenkomstig VG Checklist Uitzendorganisaties. DEKACHERING B.V. Kladseweg

Nadere informatie

De wijzigingen.. Vóór 1 juni Na 1 juni

De wijzigingen.. Vóór 1 juni Na 1 juni CROW publicatie 400 Niet voor de bodemadviseur? Samenhang tussen Arboveiligheid en bodemwetgeving René Rummens 18 mei 2017 De wijzigingen.. Vóór 1 juni Na 1 juni Even voorstellen René Rummens Sr. Adviseur

Nadere informatie

Informatieblad Vergelijking ISO45001 en VCA N180522, 25 JUNI 2018 INFORMATIEBLAD VERGELIJKING ISO45001 EN VCA

Informatieblad Vergelijking ISO45001 en VCA N180522, 25 JUNI 2018 INFORMATIEBLAD VERGELIJKING ISO45001 EN VCA Informatieblad Vergelijking ISO45001 en VCA 1 De overtuiging - en ervaring - van SCCM is dat elke organisatie (hoe klein ook) betere gezondheids- en veiligheidsprestaties behaalt door het gebruik van de

Nadere informatie

Veiligheidsladder. Harmen Willemse

Veiligheidsladder. Harmen Willemse Veiligheidsladder Harmen Willemse info@veiligheidsladder.org Over NEN Opgericht door de industrie in 1916 Missie: normen als basis voor zelfregulering Concrete, breedgedragen normen en certificatieschema

Nadere informatie

CROW 400. De belangrijkste wijzigingen

CROW 400. De belangrijkste wijzigingen CROW 400 Nieuwe richtlijn voor veilig en risicogestuurd werken in en met verontreinigde bodem, inclusief wijzigingen december 2017 De belangrijkste wijzigingen CROW 400 CROW 400 is de nieuwe richtlijn

Nadere informatie

Onderzoek Toegevoegde waarde OHSAS 18001-certificatie Samenvatting en conclusies

Onderzoek Toegevoegde waarde OHSAS 18001-certificatie Samenvatting en conclusies Onderzoek Toegevoegde waarde OHSAS 18001-certificatie Samenvatting en conclusies 26 juni 2013 > Samenvatting 2 > Conclusies 5 1 Samenvatting en conclusies Deze samenvatting en conclusies komen uit het

Nadere informatie

MINIMALE TRAININGSEISEN

MINIMALE TRAININGSEISEN HSE guidelines S december 2012 MINIMALE TRAININGSEISEN voor het werken op een locatie HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS Werk veilig of werk niet Bij werkzaamheden aan gesloten

Nadere informatie

Praktijkdag. Toolbox-Carrousel. Veilig werken. neem deel aan. Kennis om te delen

Praktijkdag. Toolbox-Carrousel. Veilig werken. neem deel aan. Kennis om te delen neem deel aan Praktijkdag Veilig werken Kennis om te delen De industriële- en bouwsector kenmerkt zich door een no-nonsens mentaliteit: tijd is geld en als twee woorden genoeg zijn om iets uit te leggen,

Nadere informatie

Leren (z)onder spanning

Leren (z)onder spanning Veiligheidsopleidingen voor hoogspanning en laagspanning rush TROTECHNIEK Missie Wij geloven in onze veiligheidsopleidingen. De procedures die wij doceren helpen mensen en bieden zekerheid om te gaan met

Nadere informatie

Naar een veiliger (proces) industrie. Inspecties naar het onderhoudsmanagement en de veilige en juiste uitvoering van onderhoud bij BRZO-bedrijven

Naar een veiliger (proces) industrie. Inspecties naar het onderhoudsmanagement en de veilige en juiste uitvoering van onderhoud bij BRZO-bedrijven Naar een veiliger (proces) industrie Inspecties naar het onderhoudsmanagement en de veilige en juiste uitvoering van onderhoud bij BRZO-bedrijven De Inspectie SZW werkt samen aan eerlijk, gezond en veilig

Nadere informatie

Training. praktisch toepasbare kennis en informatie

Training. praktisch toepasbare kennis en informatie Training praktisch toepasbare kennis en informatie Training gericht op vakbekwaamheid, efficiency en zelfontplooiing Uw behoefte aan praktisch toepasbare kennis en informatie is onze zorg. Onder dit motto

Nadere informatie

CROW 400. Nieuwe richtlijn voor veilig en risicogestuurd werken in en met verontreinigde bodem. De belangrijkste wijzigingen

CROW 400. Nieuwe richtlijn voor veilig en risicogestuurd werken in en met verontreinigde bodem. De belangrijkste wijzigingen CROW 400 Nieuwe richtlijn voor veilig en risicogestuurd werken in en met verontreinigde bodem De belangrijkste wijzigingen CROW 400 Publicatie CROW 400 is de nieuwe richtlijn van het CROW voor alle werkzaamheden

Nadere informatie

Uitzenden Detacheren Werving+Selectie Payrolling

Uitzenden Detacheren Werving+Selectie Payrolling Uitzenden Detacheren Werving+Selectie Payrolling De economie is voortdurend in beweging. Voor de groei en continuïteit van uw bedrijf is het noodzakelijk snel en flexibel in te spelen op veranderende omstandigheden.

Nadere informatie

Taaltrainingen voor professionals. Engels Frans Spaans Duits Nederlands Italiaans Portugees

Taaltrainingen voor professionals. Engels Frans Spaans Duits Nederlands Italiaans Portugees Taaltrainingen voor professionals Engels Frans Spaans Duits Nederlands Italiaans Portugees European Language Centre > Professionele werkwijze met een persoonlijke aanpak Een ieder die een taal wil leren

Nadere informatie

Training: Externe veiligheid in bouwplannen

Training: Externe veiligheid in bouwplannen Training: Externe veiligheid in bouwplannen Na het volgen van deze training bent u in staat om situaties te herkennen waarbij externe veiligheid consequenties kan geven voor bouwplannen en bent u op de

Nadere informatie

Bedrijfshulpverlening op scholen

Bedrijfshulpverlening op scholen Bedrijfshulpverlening op scholen 2 Bedrijfshulpverlening op scholen INHOUD 1 Inleiding 2 BHV organisatie op scholen 3 Taken, aantal en opleiding BHV ers 4 Samenvatting BHV-organisatie 3 Bedrijfshulpverlening

Nadere informatie

Vertrouwde pijlers voor veilig, plezierig en succesvol werken

Vertrouwde pijlers voor veilig, plezierig en succesvol werken Vertrouwde pijlers voor veilig, plezierig en succesvol werken De IJB Groep Gegroeid van het pionierende, bescheiden IJsselmeerbeton naar een omvangrijk bedrijf waar we met ruim 230 collega s werken aan

Nadere informatie

Vakmensen in verkeer. 15 jaar betrokken bij bereikbaarheid

Vakmensen in verkeer. 15 jaar betrokken bij bereikbaarheid Vakmensen in verkeer 15 jaar betrokken bij bereikbaarheid Waarom Traffic Support Infra In Nederland kom je ze steeds vaker tegen; de beroeps verkeersregelaars van Traffic Support Infra. Deze ervaren en

Nadere informatie

PROCEDURE-P014: VGM Procedure Revisie- en onderhoudsprojecten

PROCEDURE-P014: VGM Procedure Revisie- en onderhoudsprojecten 2005-0049780 PROCEDURE-P014: Opmerkingen: 25 nov 2009: - Aanpassing hoofdstuk 7 link naar bijlagen VGM plan 11.3 / 11.4 toegevoegd 29 feb 2012: - Aanpassing Hoofdstuk 1.1 Dart informatie verwijderd - Hoofdstuk

Nadere informatie

PTC Praktijk Trainings Centrum

PTC Praktijk Trainings Centrum PTC Praktijk Trainings Centrum Veiligheid en productiviteit op een hoger niveau www.ptcopleidingen.nl Het begint met kennis Het spreekt voor zich dat het opleiden van uw medewerkers in veel gevallen wettelijk

Nadere informatie

MF Groep. HR-diensten

MF Groep. HR-diensten MF MF Groep HR-diensten Over MF Groep MF Groep ondersteunt bedrijven in Noord-Nederland met een brede personele dienstverlening, gericht op uitzenden, payroll, detacheren, werving & selectie, poolmanagement,

Nadere informatie

VEILIG WERKEN OP HOOGTE

VEILIG WERKEN OP HOOGTE VEILIG WERKEN OP HOOGTE RICHTLIJN VAN DE ALGEMENE SCHOORSTEENVEGERS PATROONS BOND Voor wie is de richtlijn bedoeld? Deze richtlijn geldt voor alle werkenden (werkgevers, medewerkers, zelfstandig werkenden)

Nadere informatie

Veiligheid. voor alles

Veiligheid. voor alles Veiligheid voor alles Voor BASF Nederland, locatie De Meern betekent veiligheid: alles in het werk stellen om te voorkomen dat er iets mis gaat. In deze brochure leest u hoe we dat doen. Veiligheid is

Nadere informatie

Copyright by Katoen Natie en by Dicky voor de illustraties. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van

Copyright by Katoen Natie en by Dicky voor de illustraties. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van The Safety Bible Copyright by Katoen Natie en by Dicky voor de illustraties. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke

Nadere informatie

voor al uw maatwerk trainingen

voor al uw maatwerk trainingen voor al uw maatwerk trainingen voor al uw maatwerk trainingen Als u wilt dat uw medewerkers weten hoe te handelen bij calamiteiten of dat u uw medewerkers handvatten aan wilt reiken waardoor zij waardevoller

Nadere informatie

Pleidooi voor de functie RI&E

Pleidooi voor de functie RI&E Pleidooi voor de functie RI&E Tiemen van der Worp Specialist Quality Management, Occupational Health & Safety and Corporate Social Responsability Een artikel ter inspiratie De Functie RI&E: Onderschat,

Nadere informatie

Opleidingscatalogus: Logistiek

Opleidingscatalogus: Logistiek Opleidingscatalogus: Logistiek t WEB Opleidingen, Adviezen & Hoofdvestiging: Zeppelinstraat 7 7903 BR Hoogeveen Tel: 0528 280 888 Fax: 0528 280 889 Website: www.tweb.nl E-mail: info@tweb.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

AH/VK HSE manager. Herman Gorter. werknemers en Nederlandse. herman@arbogorter.eu. Beschrijving van de bouw,

AH/VK HSE manager. Herman Gorter. werknemers en Nederlandse. herman@arbogorter.eu. Beschrijving van de bouw, Herman Gorter www.arbogorter.eu eu herman@arbogorter.eu Ab Arbeidsomstandigheden dih d op een multiculturele bouwplaats. Herman Gorter AH/VK HSE manager Verschillen tussen buitenlandse werknemers en Nederlandse

Nadere informatie

Agenda. Voorstelling AreclorMittal Gent. Probleemstelling : Werken met derden. Oplossing voor het bieden van ondersteuning 14/10/2013 1

Agenda. Voorstelling AreclorMittal Gent. Probleemstelling : Werken met derden. Oplossing voor het bieden van ondersteuning 14/10/2013 1 ArcelorMittal Gent Agenda Voorstelling AreclorMittal Gent Probleemstelling : Werken met derden Oplossing voor het bieden van ondersteuning 14/10/2013 1 Staal is onmisbaar in onze leefwereld 2 Nieuwste

Nadere informatie

Doelgroep: Iedereen die nieuwsgierig is naar wat Lean inhoudt en wat continu verbeteren voor uw dagelijks werk en uw organisatie kan betekenen.

Doelgroep: Iedereen die nieuwsgierig is naar wat Lean inhoudt en wat continu verbeteren voor uw dagelijks werk en uw organisatie kan betekenen. Overzicht Workshops Om het continu verbeteren in uw eigen werkomgeving te kunnen toepassen, biedt Y47 een aantal praktijkgerichte workshops aan. Tijdens deze workshops wordt inzicht geboden in de verschillende

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen ISO 14001 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job ISO 14001 opzetten en implementeren

Nadere informatie

7 veiligheidsaspecten die het meest over het hoofd gezien worden in de petrochemie

7 veiligheidsaspecten die het meest over het hoofd gezien worden in de petrochemie 7 veiligheidsaspecten die het meest over het hoofd gezien worden in de petrochemie In de petrochemische industrie moet het risico op ongevallen serieus genomen worden. Dit heeft invloed op uw werknemers

Nadere informatie

Waar staat Preventief voor?

Waar staat Preventief voor? Over Preventief Preventief BV is een advies- en opleidingsinstituut dat actief is sinds 1997, wij kunnen dan ook putten uit een ruime ervaring als het gaat om het verzorgen van EHBO en BHV trainingen en

Nadere informatie

VCA CURSUSKALENDER EN EXAMEN MOGELIJKHEDEN JANUARI T/M JUNI 2019

VCA CURSUSKALENDER EN EXAMEN MOGELIJKHEDEN JANUARI T/M JUNI 2019 VCA CURSUSKALENDER EN EXAMEN MOGELIJKHEDEN JANUARI T/M JUNI 2019 BELANGRIJKE EN ANDERE WIJZIGINGEN PER 1 JANUARI 2019 INZAKE VCA TRAININGEN EN EXAMENS Per 1 januari zijn er enkele prijswijzigingen doorgevoerd

Nadere informatie

MINIMALE TRAININGSEISEN

MINIMALE TRAININGSEISEN HSE guidelines S december 2012 MINIMALE TRAININGSEISEN voor het werken op een locatie HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS Werk veilig of werk niet Bij werkzaamheden aan gesloten

Nadere informatie

Gezonde werknemers op vervuilde grond. De belangrijkste arboregels op een rij

Gezonde werknemers op vervuilde grond. De belangrijkste arboregels op een rij Gezonde werknemers op vervuilde grond De belangrijkste arboregels op een rij De Inspectie SZW werkt samen aan eerlijk, gezond en veilig werk en bestaanszekerheid voor iedereen Op veel plekken in Nederland

Nadere informatie

Focus op milieu en veiligheid

Focus op milieu en veiligheid Focus op milieu en veiligheid Philips Innovation Services Philips Environment & Safety (PES) Praktische vertaling van milieu, arbo en veiligheid De eisen die de maatschappij en de overheid stellen aan

Nadere informatie

Veilig werken op hoogte : een richtlijn voor de leden van de Algemene Schoorsteenvegers Patroon Bond

Veilig werken op hoogte : een richtlijn voor de leden van de Algemene Schoorsteenvegers Patroon Bond Veilig werken op hoogte : een richtlijn voor de leden van de Algemene Schoorsteenvegers Patroon Bond Voor wie is de richtlijn bedoeld? De richtlijn veilig werken op hoogte geldt voor alle leden binnen

Nadere informatie

Rekentool Veiligheidsklassen werken met verontreinigde grond (versie 4.x, Conform CROW Publicatie 132, 4e druk)

Rekentool Veiligheidsklassen werken met verontreinigde grond (versie 4.x, Conform CROW Publicatie 132, 4e druk) Rekentool Veiligheidsklassen werken met verontreinigde grond (versie 4.x, Conform CROW Publicatie 132, 4e druk) Inleiding Vaststellen van de veiligheidsklasse Maatregelen voor het werken in en met verontreinigde

Nadere informatie

Omgaan met VGM eisen wordt omgaan. Rick Daniels 31 maart 2015

Omgaan met VGM eisen wordt omgaan. Rick Daniels 31 maart 2015 Omgaan met VGM eisen wordt omgaan met VGM beleid Rick Daniels 31 maart 2015 VCA certificatie We doen toch VCA voor de veiligheid? Wie zit achter het stuur? Het bedrijf bepaalt de route De adviseur geeft

Nadere informatie

Vragenlijst: Veiligheidsklimaat op de werkvloer

Vragenlijst: Veiligheidsklimaat op de werkvloer NOSACQ-50- Belgian Dutch Vragenlijst: Veiligheidsklimaat op de werkvloer Deze vragenlijst heeft als doel meer te weten te komen over uw mening over de veiligheid bij u op de werkplek. De antwoorden worden

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding preventiemedewerker

Informatieblad. Opleiding preventiemedewerker Informatieblad Opleiding preventiemedewerker Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving)

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ EIND- EN TOETSTERMEN VOOR HET SEU EXAMEN UITZENDMEDEWERKER

TOELICHTING BIJ EIND- EN TOETSTERMEN VOOR HET SEU EXAMEN UITZENDMEDEWERKER TOELICHTING BIJ EIND- EN TOETSTERMEN VOOR HET SEU EXAMEN UITZENDMEDEWERKER TOELICHTING BIJ EIND- EN TOETSTERMEN VAN HET SEU EXAMEN UITZENDMEDEWERKER Waarom eind- en toetstermen? Eind- en toetstermen informeren

Nadere informatie

BHV Bedrijfshulpverleningsorganisatie VOOR JOU

BHV Bedrijfshulpverleningsorganisatie VOOR JOU BHV Bedrijfshulpverleningsorganisatie VOOR JOU BHV voor jou In het kader van het project: Duurzaam inzetbaar dakwerk Veilig en gezond op het dak Wet- en regelgeving Aanpak risico s en BHV op basis van

Nadere informatie

Werk. Omdat een andere blik je leven verrijkt

Werk. Omdat een andere blik je leven verrijkt Werk vanuit bekeken Omdat een andere blik je leven verrijkt (Samen)werken met autisme Autisme heeft invloed op het hele leven, dus ook op de werkplek. Autisme brengt talenten en kwaliteiten met zich mee

Nadere informatie

proces veiligheidsindicatoren in de wetenschappelijke literatuur relatie tussen indicatoren & veiligheidskundige modellen, theorieën

proces veiligheidsindicatoren in de wetenschappelijke literatuur relatie tussen indicatoren & veiligheidskundige modellen, theorieën proces veiligheidsindicatoren in de wetenschappelijke literatuur relatie tussen indicatoren & veiligheidskundige modellen, theorieën Paul Swuste sectie Veiligheidskunde Technische Universiteit Delft de

Nadere informatie

Arbeidsongevallen. Wat zijn de oorzaken? Hoe voorkom je een arbeidsongeval?

Arbeidsongevallen. Wat zijn de oorzaken? Hoe voorkom je een arbeidsongeval? Arbeidsongevallen Wat zijn de oorzaken? Hoe voorkom je een arbeidsongeval? Veiligheid voorop! Iedereen heeft recht op een veilige werkplek. Dat is wat mij drijft. Daar zet ik mij al ruim tien jaar dagelijks

Nadere informatie

STRATEGIEMIDDAG KWALITEITSBORGING DLP

STRATEGIEMIDDAG KWALITEITSBORGING DLP STRATEGIEMIDDAG KWALITEITSBORGING DLP PROGRAMMA 14.00 uur Welkom door dagvoorzitter Wil Kovacs 14.05 uur Korte toelichting door CROW op: Planning en Milestones nieuwe CROW publicatie 132 Afbakening doelstelling

Nadere informatie

Safety Walks 2.0. Stichting railalert. railalert / / MED/TKO. Van Opsteller. Kenmerk. Versie 3 Datum 25 november 2015

Safety Walks 2.0. Stichting railalert. railalert / / MED/TKO. Van Opsteller. Kenmerk. Versie 3 Datum 25 november 2015 Safety Walks 2.0 Van Opsteller Stichting railalert railalert / 20152511 / MED/TKO Versie 3 Datum 25 november 2015 Kenmerk Bestand Onderwerp Safety walks 2.0 Status Definitief 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding

Nadere informatie