De Sociale Kruidenier heeft 153 momenten per jaar de deuren opengezet (1,5 dag per week) en ontving klanten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Sociale Kruidenier heeft 153 momenten per jaar de deuren opengezet (1,5 dag per week) en ontving klanten."

Transcriptie

1 hoogtepunten 2015

2 kansen creëren kansenhuis Het Kansenhuis van Bond zonder Naam komt dagelijks in contact met mensen in armoede. De Sociale Kruidenier heeft 153 momenten per jaar de deuren opengezet (1,5 dag per week) en ontving klanten. Dat is een stijging van 14% in vergelijking met Maar de Sociale Kruidenier is meer dan een sociale winkel. We willen vermijden dat mensen vlug hun boodschappen doen en dan weer vertrekken. We verwelkomen mensen, luisteren naar hun verhalen, geven informatie, betrekken hen in de werking en het aanbod. Alles begint met het aanbieden van een kopje thee of koffie en een luisterend oor. Hierbij spelen ook doelgroepmedewerkers een belangrijke rol. Zij zijn lotgenoten die van binnenuit de situatie van mensen in armoede verstaan.

3 Computerbegeleiding Om de digitale kloof te verkleinen bij kansarme groepen stelt de ontmoetingsruimte in het BZN Kansenhuis 2 computers en internet gratis ter beschikking. 71 mensen maakten gebruik van deze computers in de onthaalruimte. Daarnaast namen ook 72 personen deel aan de basisvorming om te leren werken met de computer. Conversatiegroepen De Nederlandse taal is cruciaal om goed te integreren. 48 mensen namen deel aan de conversatiegroepen. In groepjes van 3 tot 8 personen kon er op maat de Nederlandse taal geoefend worden. Multicultureel kookteam Samen eten en koken brengt mensen dichter bij mekaar. Twee keer per maand kookt een team van 16 verschillende mensen afkomstig uit verschillende hoeken van de wereld een maaltijd voor circa 30 personen. We bieden deze maaltijd aan voor 2 aan mensen met een kaart van de Sociale Kruidenier. Anderen kunnen aanschuiven voor de schappelijke prijs van 5. Deze 30 plaatsen zijn bijna altijd volzet. Het kookproject is een verrijkende ervaring voor zowel zij die aanschuiven aan tafel als zij die het eten op tafel brengen. Het krijgen van applaus geeft een groot gevoel van eigenwaarde. Vaak net datgene wat ontbreekt bij mensen in moeilijke leefomstandigheden. Samen Inburgeren In 2015 gingen 27 inburgeringscoaches met een nieuwkomer aan de slag. Samen plannen ze om de 14 dagen activiteiten zoals een wandeling, gaan zwemmen of fietsen of een bezoek aan een museum om de stad en de Vlaamse gewoontes te leren kennen. Het is ook een extra moment om de Nederlandse taal te oefenen.

4 Werkbegeleiding Door allerlei obstakels (scholing, vaardigheden, taal, discriminatie, administratieve voorwaarden, enz.) is de toegang tot werk moeilijk voor mensen in armoede en vooral nieuwkomers. In 2015 werd i.s.m. de VDAB en het Centrum voor Basiseducatie een werkbegeleidingstraject voor analfabete nieuwkomers ontwikkeld. Hierdoor kregen 25 analfabete nieuwkomers toekomstperspectieven door nieuwe trajecten van opleiding of (sociale) tewerkstelling. Binnen een Persoonlijk OntwikkelingsPlan (POP) werd er met hen gewerkt rond talenten, vaardigheden en competenties. Het BZN Kansenhuis werkt grotendeels met vrijwilligers. In 2015 telde de werking van het Kansenhuis 116 vrijwilligers waarvan 65 vrijwilligers uit de doelgroep komen. Door kwetsbare mensen mee te betrekken in het aanbod geven we een succeservaring die voor een positieve boost zorgt.

5 inspireren groeien Stiltehoeve De Stiltehoeve kon haar tweede werkjaar tevreden afsluiten. Met een ruim aanbod rond stilte, meditatie en tal van workshops wil de BZN Stiltehoeve mensen en groepen zuurstof en ruimte bieden om te herbronnen. Ook bedrijven ontdekken meer en meer de meerwaarde van stilte in het turbulente bedrijfsleven. De BZN Stiltehoeve: organiseerde 27 workshops in boekte overnachtingen. Dat is 39,5% meer dan in ontving gasten (2,4 keer zoveel als in 2014) waarvan 6,20% uit de bedrijfswereld en 9,87% uit verenigingen. had 6 gasten die in aanmerking kwamen voor een sociaal tarief (netto-inkomen < 1.500/ maand). TONY! Brigade stuurt positieve boodschappen de wereld in De TONY! Brigade, de jongerenbrigade van Bond zonder Naam, breidde verder uit en organiseerde 5 acties die je kan bekijken op tonybrigade. wordpress.com. Zo kaapte onze jongerenbrigade TONY! o.a. als reactie op de terreur-aanslagen wereldwijd de nacht van 20 op 21 november om positieve boodschappen te beamen op enkele opvallende Antwerpse gebouwen. Met hoopvolle en verbindende boodschappen zoals Samen tegen de haat en More love maakten ze een sterk statement tegen het angstklimaat en de xenofobe reacties en legden ze de nadruk op verbondenheid. #samentegenhaat

6 Wist je dat: In 2015 meer dan mensen zich hebben ingeschreven voor de BZN spreuken, o.a. op de Boekenbeurs en Libelle Winter Fair. Bond zonder Naam voor meer dan gratis mediawaarde in kranten en tijdschriften, op de radio en in het tv-journaal, wist te verkrijgen met haar acties en projecten rond eenzaamheid, het vormingsaanbod, de Stiltehoeve, het kansencentrum Filet Divers, TONY!- Brigade en de Gevangenenactie. kansen creëren Traliepost breidt uit Met het briefwisselingsproject Traliepost wil Bond zonder Naam mensen binnen en buiten de gevangenis uitnodigen met elkaar te schrijven. Zo ontstaan er sociale verbindingen die belangrijk zijn voor een succesvol herintegratieproces van een gevangene, en tegelijk een meerwaarde zijn voor mensen zoals jij en ik. Om het briefschrijfproject meer in de kijker te zetten vroeg Bond zonder Naam begin 2015 aan vijf bekende Vlamingen om een nieuwjaarsbrief te schrijven naar iemand achter de tralies. Schrijfster Griet Op de Beeck, actrice Marijke Pinoy, kunstenaar Koen Vanmechelen, radiojournalist Chris van den Abeele en acteur Marc Van Eeghem sloegen zo alvast een brug tussen de samenleving en de gevangeniswereld en doorbraken het taboe. Tezelfdertijd organiseerden we een brede wervingsactie voor briefschrijvers binnen de muren. En dit loonde. Traliepost is gestart met 14 duo s. Begin 2016 zaten we op 148 duo s. Er worden jaarlijks zo n brieven verstuurd. Er gaan dus gemiddeld 40 brieven per week door onze handen. De ondersteuning voor het project werd ook uitgebreid met een vrijwilligerssecretariaat dat gecoached door de vrijwilligerscoach de matching en begeleiding verzorgt voor de briefschrijvers. Daarnaast organiseren we ook twee vormingsmomenten per jaar. In 2015 nodigden we op 25 april gastspreker Jean Paul uit - uit het Prison Talk project - om te vertellen over zijn detentieverleden. Op 17 oktober werd gastspreker Agnes Steenssens van Within-Without-Walls uitgenodigd. Zij schrijft en bezoekt terdoodveroordeelden in Amerika en geeft voetreflexologie in de vrouwengevangenis van Antwerpen.

7 kansen creëren Prison Talk Sinds september 2015 stuurt Bond zonder Naam 4 ex-gedetineerden met een vrijwilligerbuddy naar scholen, verenigingen en bedrijven onder de projectnaam Prison Talk. De getuigenissen over het leven voor, tijdens en na de gevangenisstraf willen het maatschappelijk debat over detentie een menselijke gelaat geven en nuanceren. Met Prison Talk bereikten we in het najaar 2015 meer dan 500 mensen tijdens 20 Prison Talk sessies. Opendeurdagen bij de BZN Huiswinkels In de Week van de Vrijwilliger zetten 35 BZN Huiswinkels de deuren wagenwijd open voor de buurt. In die week kregen ze meer dan 650 bezoekers over de vloer en verkochten onze Huiswinkels voor meer dan De opbrengst van deze Openhuisdagenactie gaat integraal naar onze initiatieven die opkomen voor kwetsbare doelgroepen in onze samenleving. De getuigenis was zeer interessant. De studenten werden er letterlijk stil van. Prison Talk geeft onze studenten een beetje inkijk in een voor hen onbekende wereld. We doen volgend academiejaar graag opnieuw beroep op BZN. Vrije universiteit Brussel, Faculteit Criminologie

8 kansen creëren Bond zonder Naam leidt ondernemers in de gevangenis rond De noodzaak aan werk en andere zinvolle invulling te geven aan je tijd in de gevangenis is door het bezoek heel fel gegroeid. Gevangenissen mogen voor mij nog meer inzetten op werk. Bond zonder Naam pleit voor herstelgerichte detentie, d.w.z. een straftijd die gericht is op re-integratie van de gedetineerde. Werk in de gevangenis is hierbij erg belangrijk. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is niets er gratis. Door te werken kun je bovendien je slachtoffers vergoeden en aan je toekomst bouwen. Werk is ook cruciaal voor wie uit de gevangenis komt: wie een job heeft, een dak boven zijn hoofd en een relatie of sociaal vangnet, blijft vaker op het rechte pad. Veel bedrijven vinden het risico echter te groot. Omdat burgers en lokale ondernemers hierin een grote rol kunnen spelen, bezoekt Bond zonder Naam verschillende keren per jaar verschillende gevangenissen in Vlaanderen zoals Hasselt en Leuven. Tijdens het bezoek getuigen o.a. een ex-gedetineerde-werknemer en een werkgever over het belang van werk tijdens en na detentie en hoe gedetineerden worden klaargestoomd om aan de slag te gaan. In 2015 organiseerden we 3 bezoeken (2 in de gevangenis van Hasselt, 1 in de gevangenis van Leuven), goed voor zo n 70 geïnformeerde ondernemers. Verder organiseerden we ook nog een bezoek in de gevangenis van Antwerpen voor 20 geïnteresseerde BZN vrijwilligers.

9 groeien Vlaanderen heeft geluisterd Tijdens het najaar van 2015 organiseerde Bond zonder Naam voor de tweede keer op rij een hele reeks Luister Workshops in heel Vlaanderen. Na het succes van het jaar voordien verhoogden we het aantal tot 71 workshops. Daarnaast boekten ook 15 organisaties een workshop op maat. Dankzij onze 22 vormingsvrijwilligers die zich gedurende enkele maanden met volle inzet engageerden, mochten we opnieuw fier zijn op het resultaat. We verwelkomden ruim 700 deelnemers. Naast de workshop Empathisch luisteren organiseerden we in 2015 ook een cursus Verbindend luisteren. Deze verdiepende workshop leert je tijdens het luisteren de verbinding te zien met de omgeving van de verteller en de verteller hier ook aandacht voor te laten hebben. In 20 workshops namen een 200-tal mensen deel aan de cursus Verbindend luisteren. Mijn dochter schreef mij in omdat ik het soms moeilijk heb om effectief te luisteren, omdat ik haar dikwijls tijdens een gesprek onderbreek. Tijdens de workshop gingen we dieper in op mijn persoonlijke groei om beter te luisteren. Diep van binnen wist ik wat het was om te luisteren maar het blijft moeilijk om te doen. Ik wou voor mezelf toetsen hoever ik daarin sta. Jammer dat het zo kort duurt. Voor mij mag het gerust een hele dag duren met meer tijd voor de interacties en oefeningen.

10 kansen creëren tussen 14 en 18 jaar aan chronische eenzaamheid. Een onderschat probleem volgens Prof. Goossens (KUL). Nochtans komt het ongeveer even vaak voor bij jongeren als autisme (3%) of ADHD (5%). Week van Verbondenheid focust op jongeren Ze schudden elkaar altijd de hand, mij nooit. Als ik in de klas iets zei, reageerde niemand. Me beamen als ik wat zei, me toelachen? Niemand. Ik was onzichtbaar en wilde maar 1 ding: erbij horen, vertelt BZN vrijwilliger Steven (21) over zijn eenzaamheid als kind. Het partnernetwerk rond de Week breidde dit jaar uit met grote partners zoals Chiro, Awel, KU Leuven en Fedos. De Week van Verbondenheid ging van start met een bijna 100 meter Lange Eettafel voor 318 personen in het stadion van KRC Genk in aanwezigheid van spelers en staf. De Langste Eettafel had net als het jaar voordien een lengte van 10 km waarmee ze in totaal personen verbond over 217 geregistreerde activiteiten. Tijdens de Week van Verbondenheid (24/9-4/10) focusten Bond zonder Naam & RIMO Limburg op eenzaamheid bij jongeren. Volgens onderzoek lijdt 3% van de jongeren

Krijtlijnen voor Bond zonder Naam

Krijtlijnen voor Bond zonder Naam Krijtlijnen voor Bond zonder Naam Het voorbije jaar dachten we grondig na waar we de komende vijf jaar met het socio-culturele werk binnen Bond zonder Naam op willen inzetten. We luisterden daarvoor naar

Nadere informatie

Filet Divers. Werkt!

Filet Divers. Werkt! Werkt! Filet Divers Werkt! Werkt! Instapvoorwaarden: De werkzoekende is anderstalig is analfabeet, traaglerend of uitgeleerd heeft randproblemen die, mits ondersteuning, op korte termijn oplosbaar zijn

Nadere informatie

bond zonder naam hoogtepunten 2016

bond zonder naam hoogtepunten 2016 bond zonder naam hoogtepunten 2016 nieuwe wind bij bond zonder naam Een nieuw jaar bij BZN waarin een nieuwe wind door de organisatie waait. Er is niet alleen een directeurswissel (Anniek Gavriilakis neemt

Nadere informatie

BOND ZONDER NAAM HOOGTEPUNTEN 2017

BOND ZONDER NAAM HOOGTEPUNTEN 2017 BOND ZONDER NAAM HOOGTEPUNTEN 2017 2 Vernieuwde Bond zonder Naam blijft trouw aan roots Op dinsdag 17 januari was het vijf jaar geleden dat Phil Bosmans, bezieler Bond zonder Naam, overleed. Naar aanleiding

Nadere informatie

De unieke kracht van Oud Wijzer. Kernwaarden van de organisatie. Globale ambities Oud Wijzer

De unieke kracht van Oud Wijzer. Kernwaarden van de organisatie. Globale ambities Oud Wijzer MISSIE Oud Wijzer wil zich inzetten voor oudere kunstenaars. Deze groep definieren we als kwetsbare personen die van de kunstbeoefening hun beroep of leven hebben gemaakt, die professioneel bezig zijn

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2017 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2017 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

Versterking in de zoektocht?

Versterking in de zoektocht? Contact: bram@co-searching.be In oktober 2016 rondden we onze online bevraging bij (ex-)deelnemers af. In deze bevraging gingen we na hoe zij de workshops van Co-Searching hebben ervaren. 37 deelnemers

Nadere informatie

Informatiebrochure. versterkt het beste in mensen

Informatiebrochure. versterkt het beste in mensen Informatiebrochure versterkt het beste in mensen Bond zonder Naam bouwt aan een zorgzame samenleving Samenleven is voor Bond zonder Naam synoniem aan zorgen dat iedereen erbij hoort. Ook mensen met minder

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2018 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2018 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2016 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting. Dit plan beschrijft

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2017 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van TOV te Tiel. Stichting jij bent TOV bestaat sinds Februari 2015. Dit is alweer het

Nadere informatie

ZINERGIE. een impulsdag over zin geven binnen organisaties

ZINERGIE. een impulsdag over zin geven binnen organisaties een impulsdag over zin geven binnen organisaties IMPULSDAG π Donderdag 9 juni 2016 π Universiteit Antwerpen π Hof van Liere π Prinsstraat 13 2000 Antwerpen Zin is datgene wat ons met elkaar verbindt, wat

Nadere informatie

standpunt noodhulp 18 augustus 2009

standpunt noodhulp 18 augustus 2009 Vlaams Netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen vzw Aromagebouw / Vooruitgangstraat 323 bus 6 (3 de verdieping) / 1030 Brussel / tel. 02-204 06 50 / fax : 02-204 06 59 info@vlaams-netwerk-armoede.be

Nadere informatie

BZN Sociale Projecten verbindt en versterkt mensen.

BZN Sociale Projecten verbindt en versterkt mensen. BZN Sociale Projecten verbindt en versterkt mensen. Bond zonder Naam maakt werk van een zorgzame samenleving. In het bijzonder voor hen die aan de rand van de samenleving staan. Door het betrekken van

Nadere informatie

RODE NEUZEN DAG PERSMAP SAAR&LOTTE ACTIE * Boudewijnstichting. 2

RODE NEUZEN DAG PERSMAP SAAR&LOTTE ACTIE * Boudewijnstichting.   2 RODE NEUZEN DAG SAAR&LOTTE ACTIE * 2016 PERSMAP * Dit is een actie ten voordele van het Rode Neuzen Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. WWW.RODENEUZENADAG.BE WWW.SAARLOTTE.BE 2

Nadere informatie

Functieprofiel Professionele medewerker D Filet Divers vzw Deelproject : Onthaal- en ontmoetingsruimte en kookproject (versie 3/7/2015)

Functieprofiel Professionele medewerker D Filet Divers vzw Deelproject : Onthaal- en ontmoetingsruimte en kookproject (versie 3/7/2015) Functieprofiel Professionele medewerker D Deelproject : Onthaal- en ontmoetingsruimte en kookproject (versie 3/7/2015) Beschrijving/kernopdracht van de functie De professionele medewerker van werkt vanuit

Nadere informatie

Antwoordkaart blauwe vragen

Antwoordkaart blauwe vragen Antwoordkaart blauwe vragen 1. Neen 2. Zeker niet in het begin, later kan je wel dingen opmerken in hun gedrag of aan hun taal. 3. Verwardheid 4. Neen 5. Dat de persoon niet meer weet welke dag, maand

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Help mensen met een psychische kwetsbaarheid uit hun isolement. word onze nieuwe. buddy

Help mensen met een psychische kwetsbaarheid uit hun isolement. word onze nieuwe. buddy Help mensen met een psychische kwetsbaarheid uit hun isolement word onze nieuwe buddy Wat is een buddywerking? Buddywerking brengt een vrijwilliger (de buddy) in contact met een persoon met psychische

Nadere informatie

Evaluatierapport. Workshop ADHD. Fontys PABO Limburg. Drs. Arno de Poorter Drs. Anne van Hees

Evaluatierapport. Workshop ADHD. Fontys PABO Limburg. Drs. Arno de Poorter Drs. Anne van Hees Evaluatierapport Workshop ADHD Fontys PABO Limburg Drs. Arno de Poorter Drs. Anne van Hees Inhoudsopgave Pag. 1. Inleiding 2 2. Deelnemers/respondenten 2 3. Opzet en inhoud evaluatie 2 4. Resultaten 2

Nadere informatie

Bruggen bouwen tussen de sociale en de reguliere economie

Bruggen bouwen tussen de sociale en de reguliere economie Bruggen bouwen tussen de sociale en de reguliere economie Onze mission statement Door dienstverlenende projecten rond fietsmobiliteit biedt Velo vzw opleidingskansen, werkervaring en tewerkstelling aan

Nadere informatie

Werk maken van autisme

Werk maken van autisme Werk maken van autisme Een bord vol kansen Assjette vzw zorgt voor tewerkstellingskansen en begeleiding van mensen met autisme met een normale begaafdheid. We focussen op hun talenten en competenties,

Nadere informatie

Verhaal van verandering

Verhaal van verandering Belgische Ashoka Fellow Ashoka : Kun je ons iets vertellen over je familie en waar je bent opgegroeid? Ingrid : Ik ben opgegroeid in Antwerpen, een belangrijke stad in Vlaanderen, België. Ik heb een oudere

Nadere informatie

Loopbaanbegeleiding: iets voor jou? HR Consulting

Loopbaanbegeleiding: iets voor jou? HR Consulting Loopbaanbegeleiding: iets voor jou? HR Consulting Stel je je vragen bij je huidige job? Evolueert je loopbaan niet in de juiste richting? Overweeg je een heroriëntatie? Zoek je ondersteuning bij het solliciteren?

Nadere informatie

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook?

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Achter elke voordeur gaat weleens iets mis Hulpverleners kunnen niet alles alleen oplossen. Achter elke voordeur gaat

Nadere informatie

Word taal- en cultuurbuddy. Steek samen met een nieuwkomer de handen uit de mouwenin de natuur. Laat een nieuwkomer proeven van het verenigingsleven

Word taal- en cultuurbuddy. Steek samen met een nieuwkomer de handen uit de mouwenin de natuur. Laat een nieuwkomer proeven van het verenigingsleven Steek samen met een nieuwkomer de handen uit de mouwenin de natuur Word samen met Natuurpunt een pluspunt voor de natuur! Werk één keer per week samen met een groepje nieuwkomers en Nederlandstaligen in

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN7 UITGAVE STICHTING EBRU,JANUARI, FEBRUARI, MAART

NIEUWSBULLETIN7 UITGAVE STICHTING EBRU,JANUARI, FEBRUARI, MAART 2018 Politiek Debat pagina 2 EBRUSTICHTING Politiek Debat de Wonne pagina 4 Afsluiting Bezoek je buren pagina 5 Paas Programma pagina 7 NIEUWSBULLETIN7 UITGAVE STICHTING EBRU,JANUARI, FEBRUARI, MAART Hierbij

Nadere informatie

VOOR WIE IS DE WEVO- BROCHURE?

VOOR WIE IS DE WEVO- BROCHURE? WAT IS DE WEVO? De WEVO is de Werkgroep Vorming en Ondersteuning van de Gemengde Commissie. De Gemengde Commissie maakt het beleid en volgt de ontwikkelingen op met betrekking tot de hulp- en dienstverlening

Nadere informatie

Begeleid Werken. Inclusie binnen Begeleid Werken!

Begeleid Werken. Inclusie binnen Begeleid Werken! Begeleid Werken Inclusie binnen Begeleid Werken! Begeleid Werken - Inclusie Wie zijn wij? Soetkin Hugo Jobcoach sinds september 2014 Enthousiaste voorstander inclusie Sara Leytens Momenteel; bijna start

Nadere informatie

BUITENGEWOOn. mission statement

BUITENGEWOOn. mission statement Buitengewoon 1. brengt de afstand tot de arbeidsmarkt in één klap naar nul 2. want wie zich in een afstandsituatie bevindt die geven we een baan 3. zo vegen we de vloer aan met belemmerende opleidingseisen

Nadere informatie

Beleidsplan TOV eten en stichting Jij bent TOV! Inleiding:

Beleidsplan TOV eten en stichting Jij bent TOV! Inleiding: Beleidsplan TOV eten en stichting Jij bent TOV! Inleiding: Voor u ligt het beleidsplan van TOV eten en Stichting Jij bent TOV! Dit plan beschrijft de doelstellingen en acties van de stichting voor de komende

Nadere informatie

Plan van aanpak participatieverklaring Tholen

Plan van aanpak participatieverklaring Tholen Plan van aanpak participatieverklaring Tholen Integratie & re-integratie nieuwkomers (2015) Auteur: S.Rook Instelling: Gemeente Tholen Plaats van uitgave: Tholen Datum: 29-03-2016 Versienummer: 1.0 Plan

Nadere informatie

Sterk in verbinden. UVV Haarlem e.o. ruim 75 jaar actief. Unie van Vrijwilligers

Sterk in verbinden. UVV Haarlem e.o. ruim 75 jaar actief. Unie van Vrijwilligers Unie van Vrijwilligers Sterk in verbinden UVV Haarlem e.o. ruim 75 jaar actief Tafeltje Dekje In het ziekenhuis Bibliotheek aan Huis Winkeltjes in zorginstellingen Over ons Ruim 75 jaar actief van mens

Nadere informatie

Groepsgesprek over eenzaamheid

Groepsgesprek over eenzaamheid Groepsgesprek over eenzaamheid Iedereen heeft zich wel eens, voor korte of langere tijd, eenzaam gevoeld. Meestal weten anderen daar niet van - het is niet eenvoudig om daar op dat moment mee naar buiten

Nadere informatie

Ambassadeursproject 27 mei 2011

Ambassadeursproject 27 mei 2011 Ambassadeursproject 27 mei 2011 Een ambassadeurwerking? Wat is ambassadeurswerking? Verschillende initiatieven in Vlaanderen: - Ambassadeurswerkingen studieloopbaan - Ambassadeurswerkingen rond specifieke

Nadere informatie

Woensdag 16 november Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Aankondiging Canvascollectie PSK, Brussel

Woensdag 16 november Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Aankondiging Canvascollectie PSK, Brussel Woensdag 16 november 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Aankondiging Canvascollectie PSK, Brussel Dames en heren, Chère collègue ministre (Fadila) Laanan,

Nadere informatie

Vorming. Algemene Centrale PROGRAMMA

Vorming. Algemene Centrale PROGRAMMA Vorming Algemene Centrale PROGRAMMA 2017-2018 1 www.accg.be Praktisch In deze brochure vind je het vormingsaanbod van de vormingsdienst van de Algemene Centrale (AC) voor het vormingsjaar 2017-2018. Je

Nadere informatie

Enquête onder de vrijwilligers van de Gemiva-SVG Groep 2010

Enquête onder de vrijwilligers van de Gemiva-SVG Groep 2010 Enquête onder de vrijwilligers van de Gemiva-SVG Groep 2010 De Gemiva-SVG Groep heeft ruim 900 vrijwilligers die op zeer uiteenlopende momenten hun diensten verlenen bij activiteiten voor mensen met een

Nadere informatie

ACADEMIEJAAR LEREN OP SCHOOL ÉN OP DE WERKPLEK. Graduaat in Maatschappelijk werk.

ACADEMIEJAAR LEREN OP SCHOOL ÉN OP DE WERKPLEK. Graduaat in Maatschappelijk werk. ACADEMIEJAAR 2019-2020 OP SCHOOL ÉN OP DE WERKPLEK Graduaat in Maatschappelijk werk www.odisee.be Graduaat in Maatschappelijk werk Werk je graag met mensen, ook als ze kwetsbaar zijn? Wil je leren om ze

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

CONCRETE ACTIES 2011 ERBIJ HOREN

CONCRETE ACTIES 2011 ERBIJ HOREN DIALOOG TOEPASSEN IN WOON- /WERK- /LEEFOMGEVING Volgende verkiezingen partijprogramma s screenen op sociaal gebied en zorg Gezelligheid stimuleren Vertrouwen hebben; aandacht geven en krijgen Doorgaan

Nadere informatie

Link met het secundair onderwijs

Link met het secundair onderwijs Link met het secundair onderwijs 1. Instroomprojecten 'Tutoraat' en 'Klimop' De moeizame doorstroom in het secundair onderwijs en de instroom naar het hoger onderwijs van kansarme en allochtone jongeren

Nadere informatie

buurtwerk 't Lampeke Riddersstraat 147, 3000 Leuven Riddersstraat 33, 3000 Leuven Riddersstraat 60/5, 3000 Leuven Vaart, 3000 Leuven

buurtwerk 't Lampeke Riddersstraat 147, 3000 Leuven Riddersstraat 33, 3000 Leuven Riddersstraat 60/5, 3000 Leuven Vaart, 3000 Leuven buurtwerk 't Lampeke! buurthuis t Lampeke Riddersstraat 147, 3000 Leuven! Fabota kinderwerking Riddersstraat 33, 3000 Leuven! De Wurpskes dagopvang Riddersstraat 60/5, 3000 Leuven! Den Tube jongerenwerking

Nadere informatie

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod Hulp bij ADHD Dit heeft mijn beeld van ADHD enorm verrijkt. Ik zie nu veel mogelijkheden om kinderen met ADHD goede begeleiding te bieden deelnemer workshop bij Fontys Hogescholen Copyright 2010 Hulp bij

Nadere informatie

Samenwerking bedrijven en onderwijs in Limburg zit in de lift

Samenwerking bedrijven en onderwijs in Limburg zit in de lift PERSBERICHT Hasselt, 31 augustus 2017 Onderzoek VKW Limburg en UNIZO Limburg: Samenwerking bedrijven en onderwijs in Limburg zit in de lift Bedrijven willen minstens 3 maanden stage in élke opleiding Limburgse

Nadere informatie

Street-art in de. Kijkwijzer 1ste, 2de en 3de leerjaar

Street-art in de. Kijkwijzer 1ste, 2de en 3de leerjaar Street-art in de Paterskerk Kijkwijzer 1ste, 2de en 3de leerjaar Naam: Kom en ontdek het verhaal achter de kunstwerken! Welkom in de Paterskerk van Halle. De kerk is vandaag helemaal omgebouwd tot een

Nadere informatie

Leren Ondernemen (Moo Laforce) Leren Ondernemen is een vereniging die gezinnen in armoede ondersteunt. We hebben verschillende projecten.

Leren Ondernemen (Moo Laforce) Leren Ondernemen is een vereniging die gezinnen in armoede ondersteunt. We hebben verschillende projecten. Leren Ondernemen en Kunstbank: project Anders worden Voorstelling van de organisaties Leren Ondernemen (Moo Laforce) Leren Ondernemen is een vereniging die gezinnen in armoede ondersteunt. We hebben verschillende

Nadere informatie

Cleo-Patria. vrouwen- en buurtstudio s. in het kort

Cleo-Patria. vrouwen- en buurtstudio s. in het kort Cleo-Patria vrouwen- en buurtstudio s in het kort Cleo-Patria vrouwen- en buurtstudio s Cleo-Patria staat voor een concept dat inmiddels op ca. 10-15 locaties succesvol is en wordt toegepast. De doelstelling

Nadere informatie

Uw netwerk voor succesvol ondernemen in de Brusselse metropool. Metropolitan

Uw netwerk voor succesvol ondernemen in de Brusselse metropool. Metropolitan Uw netwerk voor succesvol ondernemen in de Brusselse metropool Metropolitan Voka Metropolitan bouwt aan de Brusselse metropool Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, bundelt zijn werking in de Brusselse

Nadere informatie

Voorstelling Onafhankelijk leven

Voorstelling Onafhankelijk leven Voorstelling Onafhankelijk leven Inhoudsopgave 1. Wat is Onafhankelijk leven?... 3 2. Waarom is Onafhankelijk Leven belangrijk?... 4 3.1. Met een persoonlijk assistentie budget (PAB) kan je onafhankelijk

Nadere informatie

Pluslessen. Les 42. Contact met elkaar. Wat leert u in deze les? Succes! 0 Een praatje beginnen met onbekenden.

Pluslessen. Les 42. Contact met elkaar. Wat leert u in deze les? Succes!  0 Een praatje beginnen met onbekenden. http://www.edusom.nl Pluslessen Les 42. Contact met elkaar Wat leert u in deze les? 0 Een praatje beginnen met onbekenden. 0 Praten over uw persoonlijke situatie. 0 Vriendelijk zeggen wat iemand moet doen.

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

PROGRAMMA WEEK VAN DE ALFABETISERING 2018

PROGRAMMA WEEK VAN DE ALFABETISERING 2018 PROGRAMMA WEEK VAN DE ALFABETISERING 2018 MAANDAG 3 SEPTEMBER Taal is zeg maar écht ons ding Ster College organiseert deze middag allerlei taalactiviteiten. Het programma is als volgt: 13.00 uur Ontvangst

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen Merkpaspoort Resto VanHarte versie: 112016 In dit merkpaspoort kun je lezen waarom we er zijn, hoe we te werk gaan en wat we doen. Het merkpaspoort wil vooral een gevoel geven over hoe we graag gezien

Nadere informatie

Begeleid Werken HET ROER

Begeleid Werken HET ROER Begeleid Werken HET ROER Begeleid Werken is een droomjob voor volwassenen met een verstandelijke beperking van Het Roer. Dagcentra, woonvormen, ambulante begeleiding Het Roer Unit Het Roer biedt zorg en

Nadere informatie

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren.

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren. Het Cruyff Foundation Community Program De Johan Cruyff Foundation wil jongeren langdurig binden aan het Cruyff Court en de wijk. Wij willen jongeren meer zelfvertrouwen geven, kansen bieden om hun talent

Nadere informatie

EVALUATIE 5 PROVINCIALE INFOSESSIES 'EUROPESE

EVALUATIE 5 PROVINCIALE INFOSESSIES 'EUROPESE Nota Ref: N62x-15-05b Brussel, 17 april 2015 EVALUATIE 5 PROVINCIALE INFOSESSIES 'EUROPESE SUBSIDIES VOOR DE SOCIALE ECONOMIE' 1 INFOSESSIES IN DE 5 PROVINCIES De voorbije maanden organiseerde Kenniscentrum

Nadere informatie

LBV staat voor CULTUUR

LBV staat voor CULTUUR LBV staat voor CULTUUR LBV staat voor VORMING LBV staat voor ONTMOETING driemaandelijks magazine - 27e jaargang - zomer-editie 09 - redactie: Livornostraat 25, 1050 Brussel magazine magazine van de Liberale

Nadere informatie

Beheerd door de Koning Boudewijnstichting

Beheerd door de Koning Boudewijnstichting Beheerd door de Koning Boudewijnstichting SAMEN MAKEN WE HET VERSCHIL Het Fonds VINCI ondersteunt projecten van algemeen belang. Door in België het Fonds VINCI op te richten, geven de sponsorbedrijven

Nadere informatie

Rapport alumni-enquête 2016 Vrije Universiteit Brussel

Rapport alumni-enquête 2016 Vrije Universiteit Brussel Rapport alumni-enquête 2016 Vrije Universiteit Brussel 1 Inleiding Naar aanleiding van het nieuwe kwaliteitszorgsysteem dat werd ingevoerd bij de opschorting van de opleidingsvisitaties, werd beslist om

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Gitaar. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs.

Proefhoofdstuk Gitaar. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs. Proefhoofdstuk Gitaar Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 Brussel, Timmerhoutkaai 4, 1000 +32 3 292 33 30 Maak

Nadere informatie

Word inburgeringscoach

Word inburgeringscoach Word inburgeringscoach Duo s ontdekken de stad Elk jaar verwelkomt Antwerpen inburgeraars. Zij willen graag Nederlands oefenen en meer te weten komen over onze gewoonten en cultuur. Verschillende Antwerpse

Nadere informatie

Een boekje vol gebeden voor de activiteiten van Korps Maassluis 2019/2020. Geschreven door Margreet Punt

Een boekje vol gebeden voor de activiteiten van Korps Maassluis 2019/2020. Geschreven door Margreet Punt Jesaja 43:19 Een boekje vol gebeden voor de activiteiten van Korps Maassluis 2019/2020 Geschreven door Margreet Punt INHOUD Activiteiten van het korps 1. Samenkomsten 2. Pastoraal-team 3. Korpsraad 4.

Nadere informatie

Over bijzonder gewone mensen

Over bijzonder gewone mensen Over bijzonder gewone mensen Waaraan denk je bij de groep?? Op de pechstrook van het leven Daar, daar bevind ik mij Hier ben ik achtergebleven Het geluk ging aan mij voorbij Ik verloor mijn geloof in de

Nadere informatie

Persbericht. 9 oktober 2017, Leuven, Depot, Martelarenplein, uur. Jij bent een KEI...

Persbericht. 9 oktober 2017, Leuven, Depot, Martelarenplein, uur. Jij bent een KEI... Persbericht 9 oktober 2017, Leuven, Depot, Martelarenplein, 11.00 uur Similes, de vereniging voor familie van psychisch kwetsbare mensen, lanceert beeldvormingscampagne: Jij bent een kei, dankzij je steun

Nadere informatie

Jaarverslag INLOOP

Jaarverslag INLOOP 1 INLOOP De inloop is de belangrijkste activiteit van het Inloophuis Schothorst. De inloop betekent de ruimte, de tijd en de plek waar wijkbewoners elkaar ontmoeten. Concreet vindt de inloop plaats in

Nadere informatie

Ommekeer. Niet meer worden uitgeschopt door de maatschappij. Om uitgesloten alleen te staan. Maar kunnen naar buiten komen

Ommekeer. Niet meer worden uitgeschopt door de maatschappij. Om uitgesloten alleen te staan. Maar kunnen naar buiten komen Ommekeer Niet meer worden uitgeschopt door de maatschappij Om uitgesloten alleen te staan Maar kunnen naar buiten komen En door reikende handen elkaar recht trekken Mekaar steunen in respect voor elkaar

Nadere informatie

Oosterhout zoekt naar opvanglocatie voor 300 vluchtelingen

Oosterhout zoekt naar opvanglocatie voor 300 vluchtelingen Oproep aan inwoners en (landbouw)bedrijven Oosterhout zoekt naar opvanglocatie voor 300 vluchtelingen Oosterhout heeft afspraken gemaakt met gemeenten in de Baronie (pact van Brabant) om op zoek te gaan

Nadere informatie

Commissie Welzijn, Werk en Milieu

Commissie Welzijn, Werk en Milieu Commissie Welzijn, Werk en Milieu Mondelinge vraag OPSCHRIFT Vergadering van 18 oktober 2016 Nummer: 2016_MV_00477 Onderwerp: Mondelinge vraag van raadslid Zeneb Bensafia: Opvolging Project Ambassadeurs

Nadere informatie

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod Hulp bij ADHD Dit heeft mijn beeld van ADHD enorm verrijkt. Ik zie nu veel mogelijkheden om kinderen met ADHD goede begeleiding te bieden deelnemer workshop bij Fontys Hogescholen Copyright 2010 Hulp bij

Nadere informatie

Welzijnsschakel INTEGRAAL vzw Rozendal 5 8000 Brugge Beste wensen voor een gelukkig, gezond en voorspoedig jaar 2015

Welzijnsschakel INTEGRAAL vzw Rozendal 5 8000 Brugge Beste wensen voor een gelukkig, gezond en voorspoedig jaar 2015 Welzijnsschakel INTEGRAAL vzw Rozendal 5 8000 Brugge Beste wensen voor een gelukkig, gezond en voorspoedig jaar 2015 Kansen bieden aan (kans)arme personen: - tot ontmoeting en het verwerven van eigenwaarde

Nadere informatie

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Waarvoor staat Onafhankelijk Leven vzw? 1. Visie Onafhankelijk Leven vzw gaat met volle kracht voor een samenleving waar alle personen met beperking controle hebben

Nadere informatie

Peuterspeelpunten Turnhout

Peuterspeelpunten Turnhout Peuterspeelpunten Turnhout Een plaats voor ontmoeting Bruggen bouwen naar maatschappelijke deelname Open en laagdrempelig aanbod voor ouders en opvoeders en jongste kinderen Samen spelen kan je leren Algemene

Nadere informatie

Budgetcoach Functieprofiel

Budgetcoach Functieprofiel Budgetcoach Functieprofiel Datum: //20... Naam Budgetcoach:... Doelstelling van de functie Budgetcoach De vrijwilliger biedt een aanvullende hulpverlening, waarbij op maat van de cliënt gewerkt wordt dit

Nadere informatie

SUGGESTIES VOOR GEBRUIK VAN PROGRAMMA S MET LEERLINGEN

SUGGESTIES VOOR GEBRUIK VAN PROGRAMMA S MET LEERLINGEN Werken met het materiaal Het materiaal is kosteloos beschikbaar voor iedereen die het wil gebruiken. Gebruikers kunnen zelf selecteren welke hoofd- en reflectieprogramma s of inzoom s op welk moment voor

Nadere informatie

basiseducatie Wie kan terecht in een centrum voor basiseducatie? Wat kan je er leren?

basiseducatie Wie kan terecht in een centrum voor basiseducatie? Wat kan je er leren? basis educatie Heb je problemen met lezen, schrijven of rekenen? Je bent niet alleen! In Vlaanderen heeft 1 op 7 mensen er moeite mee. Bij Basiseducatie kan je opnieuw bijbenen. Er zijn 13 Centra voor

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: zet ideeën van jongeren om in daden Jongeren 12 23 jaar We willen graag in gesprek met jongeren die een positieve

Nadere informatie

en Alzheimer Nederland ADOPTIE PROJECT - Jong adopteert Oud

en Alzheimer Nederland ADOPTIE PROJECT - Jong adopteert Oud en Alzheimer Nederland ADOPTIE PROJECT - Jong adopteert Oud Foto: Marcel van Hoorn Voor meer informatie: 043-387 41 75 adoptieproject@maastrichtuniversity.nl www.alzheimercentrumlimburg.nl Ontwerp: Erik

Nadere informatie

Luister meer naar ons. Nood aan ontmoetingsplaats in Nieuw Gent 16/03/15

Luister meer naar ons. Nood aan ontmoetingsplaats in Nieuw Gent 16/03/15 Blaisantvest 70 9000 Gent Rerum Novarumplein 25 9000 Gent marlies@dezuidpoortgent.be Luister meer naar ons. Nood aan ontmoetingsplaats in Nieuw Gent 16/03/15 1. Auteur De Zuidpoort vzw 2. Samenvatting

Nadere informatie

Innovatieve stages in UZ Leuven LIC (leer- en innovatiecentrum)

Innovatieve stages in UZ Leuven LIC (leer- en innovatiecentrum) Innovatieve stages in UZ Leuven LIC (leer- en innovatiecentrum) Inleiding In deze brochure krijg je meer informatie over de LIC-stage in UZ Leuven. Verschillende afdelingen bieden deze stagevorm aan om

Nadere informatie

Talentcoach doorbreekt patronen

Talentcoach doorbreekt patronen Talentcoach Talentcoach doorbreekt patronen Talentcoach is een social profit organisatie. Wij gaan niet voor financiële winst, maar voor sociale winst. Mensen willen mee doen, maar zijn niet (meer) in

Nadere informatie

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk?

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk? Waarom is e-mail marketing belangrijk als zorg-professional? Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag genoeg verdienen om van te kunnen leven. Dat betekent dat het belangrijk voor

Nadere informatie

HELDIN STERKER DOOR EEN CURSUS VOOR VROUWEN TROTSE MOEDER WEERBAAR EN ZELFVERZEKERDER DANKZIJ HELDIN SAMEN LEREN EN ERVARINGEN DELEN INTERACTIEF

HELDIN STERKER DOOR EEN CURSUS VOOR VROUWEN TROTSE MOEDER WEERBAAR EN ZELFVERZEKERDER DANKZIJ HELDIN SAMEN LEREN EN ERVARINGEN DELEN INTERACTIEF STERKER DOOR TROTSE MOEDER WEERBAAR EN ZELFVERZEKERDER DANKZIJ HELDIN HELDIN INTERACTIEF SAMEN LEREN EN ERVARINGEN DELEN IK WEET NU WAT IK MOET DOEN EEN CURSUS VOOR VROUWEN Den Haag, maart 2019 Inleiding

Nadere informatie

Regionale SOM-fora 1.2

Regionale SOM-fora 1.2 ORGANISEERT Regionale SOM-fora 1.2 SOM verbindt: 5 data - 5 locaties - 1 thema: WERKBAAR WERK - hoe zie jij dat? generaties op de werkvloer flexibiliteit diversiteit loopbaanpaden/trajecten creativiteit

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding... 4 Hoofdstuk 1 Het ontstaan van de rechten... 6 Hoofdstuk 2 De belangrijkste rechten...12

Inhoud. Inleiding... 4 Hoofdstuk 1 Het ontstaan van de rechten... 6 Hoofdstuk 2 De belangrijkste rechten...12 Inhoud Inleiding... 4 Hoofdstuk 1 Het ontstaan van de rechten... 6 Hoofdstuk 2 De belangrijkste rechten...12 Onderwerp 1 Gelijkheid...13 De rechten van Tim... 14 Onderwerp 2 Toegankelijkheid...17 De rechten

Nadere informatie

Zo werkt het. Wij hebben een steile trap in huis. Wij willen hem minder steil. Doe mee via de site

Zo werkt het. Wij hebben een steile trap in huis. Wij willen hem minder steil. Doe mee via de site extra editie 5 september 2015 Als je het mij vraagt Klanten, mensen uit hun netwerk en medewerkers van Dichterbij praten in de komende tijd met elkaar over hun wensen, kansen en mogelijkheden. Dat gebeurt

Nadere informatie

Programma Inspiratiedag voor organisatoren en (vrijwillige) begeleiders van oefenkansen Nederlands - dinsdag 22 oktober 2019

Programma Inspiratiedag voor organisatoren en (vrijwillige) begeleiders van oefenkansen Nederlands - dinsdag 22 oktober 2019 Programma Inspiratiedag voor organisatoren en (vrijwillige) begeleiders van oefenkansen Nederlands - dinsdag 22 oktober 2019 9:00-9:15 15' Onthaal 9:15-10:15 60' Piet Van Avermaet: Over het belang van

Nadere informatie

Hoe maak je het verschil als werkgever?

Hoe maak je het verschil als werkgever? Hoe maak je het verschil als werkgever? 5 ingrediënten voor tevreden medewerkers! >> www.loket.nl Hoe maak je het verschil als werkgever? 5 ingrediënten voor tevreden medewerkers! De krapte op de arbeidsmarkt

Nadere informatie

Enquete Resultaten en Conclusies

Enquete Resultaten en Conclusies Enquete 2016 Resultaten en Conclusies Achtergrond Begin 2017 heeft het bestuur een enquête uitgeschreven, om na te gaan of wij de juiste dingen doen voor onze leden. De respons was uitstekend. Binnen twee

Nadere informatie

Peuter Speelpunt Turnhout

Peuter Speelpunt Turnhout Peuter Speelpunt Turnhout Samen spelen kan je leren! -Een plaats voor ontmoeting -Bruggen bouwen naar maatschappelijke deelname -Open en laagdrempelig aanbod voor ouders en opvoeders en jongste kinderen

Nadere informatie

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder HUBspot is een plek waar innoverende studenten, ondernemers, investeerders, docenten en bedrijven elkaar ontmoeten en inspireren, kennis opdoen en samen ondernemen. Met als doel om Leiden innovatiever

Nadere informatie

Verhalen uit de praktijk

Verhalen uit de praktijk Van eigen-wijs Eva Tiquet naar samen wijzer Verhalen uit de praktijk Van eigen-wijs naar samen wijzer. Een mooie titel. Maar wat betekent het in de praktijk? Onze Pedagogische Commissie ging op zoek naar

Nadere informatie

Nieuw arbeidscentrum voor psychiatrisch ziekenhuis. 10 jaar succesvolle arbeidstherapie in Sint-Truiden Pag. 18

Nieuw arbeidscentrum voor psychiatrisch ziekenhuis. 10 jaar succesvolle arbeidstherapie in Sint-Truiden Pag. 18 Limburg Nieuw arbeidscentrum voor psychiatrisch ziekenhuis 18-11-2011 Pag. 18 Het psychiatrisch centrum Asster in Sint-Truiden neemt een gloednieuw arbeidscentrum in gebruik. "Arbeid zou er voor moeten

Nadere informatie

Studie-en vormingsdag. Van buddy tot community : hoe kwetsbare netwerken versterken?

Studie-en vormingsdag. Van buddy tot community : hoe kwetsbare netwerken versterken? Studie-en vormingsdag. Van buddy tot community : hoe kwetsbare netwerken versterken? Workshop: werken aan persoonlijke netwerkversterking - 7 werkmodellen Kristien Nys, Soumia Tourbi, Ria Széker, Imane

Nadere informatie

MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ

MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ 2015-2017 Jaarverslag 2015 Maart 2016 Plan A Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 5820 06 1945 4347 Stichting Bij-1 KvK 53959965 Bankrekening NL92

Nadere informatie

MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ

MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ 2015-2017 Jaarverslag 2015 Maart 2016 Plan B Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 5820 06 1945 4347 Stichting Bij-1 KvK 53959965 Bankrekening NL92

Nadere informatie

Stad Gent en partners helpen 500 vluchtelingen vooruit door begeleiding naar werk

Stad Gent en partners helpen 500 vluchtelingen vooruit door begeleiding naar werk Stad Gent en partners helpen 500 vluchtelingen vooruit door begeleiding naar werk Het partnerschap Werkplek Vluchtelingen Gent (VDAB, OCMW, In-Gent, Stad Gent, GSIW vzw) begeleidde tot nog toe 340 vluchtelingen

Nadere informatie

AKTIVITEITENOVERZICHT

AKTIVITEITENOVERZICHT AKTIVITEITENOVERZICHT nummer 2 FEBRUARI 2019 Mannensoos iedere dinsdagmorgen in de Vurkaomer voor alle mannen 55+ Kom gezellig buurten, kaarten of met gezelschapsspelen meedoen. De tuinploeg gaat eerst

Nadere informatie

nr. 357 van LYDIA PEETERS datum: 15 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Jeugdwerkloosheid - Stand van zaken trajecten

nr. 357 van LYDIA PEETERS datum: 15 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Jeugdwerkloosheid - Stand van zaken trajecten SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 357 van LYDIA PEETERS datum: 15 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Jeugdwerkloosheid - Stand van zaken trajecten Op pagina

Nadere informatie