BSO Sliedrechtstraat

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BSO Sliedrechtstraat"

Transcriptie

1 BSO Sliedrechtstraat Dat gun je ieder kind.. Vierde editie 2012

2 Agenda Voorwoord / Column locatie manager Watt s gebeurt../ Interviewtje met Wist u dat? Opvoeden doen we samen Tip uit Kiddoozz Vanuit de oudercommissie Activiteiten voor de kinderen Inhoudsopgave Bereikbaarheid Kantoor Sliedrechtstraat / Rotterdam Telefoonnummer Kindplaatsing: van 09:00 17:00 Telefoonnummer debiteuren: (alleen op de donderdag) van 9:00 17:00 Vragen over debiteuren? Dan kunt u het beste een e- mail sturen : facturering@kiddoozz.nl Hebt u algemene vragen of wilt u een wijziging doorvoeren in uw contract? Dan kunt u het beste een sturen naar: welkom@kiddooozz.nl Voor alle andere zaken kunt u bellen met :

3 Agenda Januari 1 januari zijn wij gesloten 23 januari t/ 2 februari de Nationale voorleesdagen 23 januari Voorleesontbijt Februari 14 februari Valentijnsdag Maart 31 maart 1 e paasdag. Thema-avond VERJAARDAGEN Januari 5 januari Dylan 14 januari Roshano 18 januari Brandy Februari 2 februari Raillyson 12 februari Geiele 21 februari Sharionelika 28 februari Jill Maart 6 maart Romaissa 16 maart Raiviella 16 maart juf Noemi 20 maart Damian 23 maart Nirayshany Wij gaan taart aansnijden met de jarigen! Alvast Gefeliciteerd!

4 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, In onze laatste krant van 2012 kunt u zoals gewoonlijk lezen over de activiteiten die plaats hebben gevonden de afgelopen periode en wij informeren u over onze planning van het komend kwartaal. Het jaar 2012 was voor ons een zeer bewogen jaar. We hebben de verhuizing gehad van de locatie Sliedrechtstraat. Op de Sliedrechtstraat hebben we de locaties BSO Spartaan en KDV Slinge mogen opvangen. De verbouwing van de locatie BSO Spartaan is achter de rug en de kinderen gaan in het nieuwjaar terug naar gerenoveerd gebouw als sport BSO. De samenwerking met locatie Spartaan zal wel blijven voortbestaan. Locatie Slinge is van de zomer al terug gegaan na het opknappen. Helaas hebben wij kort daarna een groep moeten sluiten i.v.m. de kind bezetting. In de Kerstvakantie zullen wij de kinderen van locatie Slinge weer opvangen aan de Sliedrechtstraat. Dit in verband met de kind bezetting, activiteiten aanbod tijdens de vakantie periode en ook voor het efficiënter inplannen van medewerkers in de kerstvakantie. Dit jaar is niet altijd makkelijk voor ons geweest maar desondanks kijken we met tevredenheid naar terug. De goede en de prettige ervaringen nemen we zeer zeker mee naar het volgend jaar en trekken lering uit het geen wat minder is gegaan. We blijven plezier hebben in ons werk en gaan het nieuwjaar met vertrouwen tegemoet. Dank u voor uw begrip en samenwerking en wensen u allen fijne feestdagen en een gezond 2013! Natascha van t Hooft, Noemi Deelen en het team BSO Spartaan, KDV/BSO Sliedrechtstraat en KDV Slinge Column locatie manager Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje.oh Denneboom, oh Denneboom, wat zijn je takken wonderschoon.. Ik heb het gevoel dat alles veel te snel gaat: wij hadden de Sinterklaas liedjes amper uitgezongen en dan stond de kerstboom in de gang! En het snel voorbij gaan van de tijd geld niet alleen voor de maand december maar ook voor heel het jaar. Toch is december een van de leukste maanden van het jaar voor mij. Het is lekker druk maar ook vol met mooie dingen. Er worden veel activiteiten voor ouders en medewerkers aangeboden en dat geeft ons de kans om elkaar beter te leren kenen. Denk hierbij aan de Sinterklaas viering, kerst crea middag, de kerstafsluiting en voor onze medewerkers ons kerst feest is een roerig jaar geworden voor de locaties. Desondanks blijven wij ons inzetten om kwalitatieve opvang te bieden aan uw kind. Wij gaan 2013 positief in en vertrouwen erop dat er mooiere tijden zullen komen. Met elkaar spreken we af dat wij het beste aan uw kind blijven bieden. Wij zullen ons activiteiten aanbod meer gaan variëren en uitdagender maken zodat uw kind bij ons veel meer plezier kan beleven. Rest mij nog om u fijne feestdagen te wensen en een zeer gelukkig en gezond 2013!!! Sandra Diaz Locatiemanager Wees voorzichtig met vuurwerk!!

5 Watt s gebeurt? Kinderboekenweek Het heeft lang op onze voordeur gestaan en ook kon u aan onze thema-tafel zien dat het de tijd was voor, Kinderboekenweek! Thema van dit jaar was: HALLO WERELD! Op Woensdag 10 oktober kwam de moeder van Jayten langs om voor de kinderen voor te lezen. Niet alleen de kinderen van de BSO waren er, maar ook de kinderen van het kinderdagverblijf waren aanwezig om mee te genieten. Na het lezen konden de kinderen nog genieten van een leuke poppenkast act door: Hanane en Cynthia. De Poppenkast act ging over een chinees kindje die suiker ging kopen voor haar Antilliaanse buurvrouw die koekjes wilden bakken, maar dat ze helaas suiker vergat te kopen. De kinderen waren heel erg enthousiast en hadden het heel erg naar hun zin! Na afloop deelde Rachna koekjes uit aan de kinderen. Wij bedanken nogmaals de moeder van Jayten voor het voorlezen van een boek aan de kinderen. Herfstvakantie Wij hebben veel gedaan met de kinderen. Wij zijn gezellig een dagje naar de brandweermuseum geweest. We hebben heel veel brandweer auto s gezien en mochten zelfs in 1 hele grote zitten. Juf Rachna en meester Shirano gingen vragen beantwoorden met de kinderen over alle brandweerauto's. Even later zagen we een verkleedhoek. Daar hebben we de kinderen verkleed als brandweerman en brandweervrouw. De kinderen vonden het geweldig! Ook hebben de kinderen zelf pizza's gemaakt. Zij vonden het kneden geweldig. De kinderen zijn ook een dagje naar Maritiem museum geweest. Ook hier vonden zij het heel leuk. Kortom onze vakantie was erg gezellig! BSO Spartaan en BSO Sliedrechtstraat doen mee aan schoenendoos actie 2012! Wat is de schoenendoos actie? Dit is een jaarlijks terugkomende actie die georganiseerd wordt door Actie4kids. Actie4Kids komt in actie voor arme kinderen, door persoonlijk een schoenendoos voor hen te versieren en te vullen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed. Met een schoenendoos laten we zien aan kinderen in weeshuizen, vluchtelingenkampen en sloppenwijken dat we aan hen hebben gedacht. Dit jaar gaan de schoenendozen naar kinderen in: Armenië, Malawi, Oeganda, Sierra Leone, Togo, Oekraïne en Zambia. (bron: actie4kids.org) Wij als BSO hebben hier aan mee gedaan. De kinderen vonden het heel leuk om speelgoed in de dozen te doen en te versieren voor een ander kind. Naast speelgoed hebben wij er ook een kleurboek en kleurpotloden in gedaan. De dozen werden afgeleverd op de Beatrix school, een van de scholen waar wij onze kinderen ophalen. De school was blij met onze bijdrage.

6 Dag van Rechten van het kind Omdat ons thema in de maand november de rechten van het kind was, hebben wij met de kinderen 2 knutselactiviteiten gedaan. Namelijk een paspoort en een familieportret gemaakt. De resultaten waren heel mooi! Ouderavond KDV/BSO Sliedrechtstraat, BSO Spartaan en KDV Slinge Op 17 oktober heeft onze ouderavond plaats gevonden, ons thema was: Gezonde voeding. Wij hebben de avond geopend met een spel op het buitenspeelterrein. Handig zo een spel! Bal gooien, naam van en deelnemer noemen en vangen dan. Je moet wel weten hoe men heet. Goede test voor ons allen! Eenmaal weer binnen werd stukje theorie over gezonde voeding gedeeld. Wij hebben gehad over "Waar let je op bij het maken van de juiste voeding keuze", "Wat is de schijf van 5" en "Wat doen wij op de opvang als het gaat om gezonde voeding". Hierna mochten ouders in groepjes aan de slag. Wij hebben onze meningen gedeeld over stellingen zoals: " Wat ik niet lust, eet mijn kind ook niet" of Mijn kind mag onbeperkt zoetigheid eten In een ander groepje werden vragen beantwoorden zoals "Hoeveel calorieën heeft een man nodig per dag?" of "Welke vrucht bevat meer suikers: een banaan of een mango?". Als laatste mochten ouders daadwerkelijk aan de slag met het maken van traktaties. Fantastisch om te zien dat ook laat in de avond ouders creatief bezig kunnen zijn. Het werd een gezellige en actieve avond waarin wij met elkaar konden discussiëren over een thema die ons allen bezig houdt in het belang van onze kinderen. Tevens kunnen wij melden dat tijdens deze ouderavond ook een aantal ouders zich aangemeld hebben als lid van de oudercommissie. Binnenkort zullen deze ouders geïnstalleerd worden en zullen zij zich aan alle ouders voorstellen. Houdt de prikborden op locatie in de gaten! Wij danken alle ouders voor hun aanwezigheid en hopen veel meer ouders te mogen verwelkomen op onze volgende ouderavond.

7 Interviewtje met... Giandra Hoe oud ben je? Ik ben 4 jaar Wat vind je leuk op de BSO? Ik vind spelen heel leuk op de bso met me vriendinnetjes. Waar speel je het liefst mee op de BSO? Knikkerbaan, poppenhoek, kleuren, knutselen en met de auto s spelen. Wat wil je later worden? Ik wil kokkin worden. Raiviella Hoe oud ben je? Ik ben 5 jaar Welke school zit je? Beatrixschool Welke groep zit je? Groep 2 Wat vind je leuk op de BSO? Vaatwasser vullen, puzzelen, poppenhoek spelen. Wat zijn je hobby s Dansen en Knutselen Wat wil je later worden? Dokter. Wist u dat? Dat wij nu een thema tafel hebben Dat wij elke maand een nieuwe thema hebben en de tafel versieren met werkjes. Kom maar even binnen kijken dat vinden wij leuk. Dat wij nu meer hoekjes gecreëerd hebben op de BSO. Dat wij afscheid hebben genomen van Eren. Dat wij helaas afscheid gaan nemen van Jill, Raillyson en JJ. Dat wij Giandra en Darvieinne verwelkomen op de BSO. Dat wij 30 november bij de officiële opening van Sportvereniging Spartaan 20 waren. Dat BSO Spartaan klaar is om kinderen in de nieuwe ruimte op te vangen. Dat 2013 het jaar van het voorlezen uitgeroepen is. Voor meer informatie kijk op

8 Opvoeden doen we samen Kleine kinderen: is vuurwerk nodig? Vuurwerk wordt traditiegetrouw met oud en nieuw afgestoken. Harde knallen, felle lichtflitsen, overal is iets te zien en te horen. Veel jonge kinderen hebben nog niet zo n behoefte aan al die drukte. Hierbij is het belangrijk vuurwerk niet op te dringen. Ook sterretjes hoeven natuurlijk nooit. Zolang kinderen niet zelf om vuurwerk vragen, is het niet aan te raden hen vuurwerk te geven. Natuurlijk kunnen ze wel meekijken naar het siervuurwerk s avonds. Kinderen willen vuurwerk Zodra kinderen zelf om vuurwerk gaan vragen, kun je als ouder invloed gaan uitoefenen. Het eerste jaar dat een kind echt zelf vuurwerk wil afsteken, kun je vaak nog een heel eind komen met kindervuurwerk. Dit zijn bijvoorbeeld sterretjes, knalerwten, trektouwtjes en morning glory (kleurensterretjes). Verder zijn er vele soorten waarbij geen vuur komt kijken, maar die confetti loslaten. Dit vuurwerk is zeer geschikt voor de kinderen om zelf af te steken. Wel moet er rekening mee worden gehouden dat bij sterretjes en morning glorys vuur komt kijken. Deze moeten niet in contact komen met zeer brandbare kleding of haren. Kinderen die meer willen op jonge leeftijd kunnen de ouders helpen met het aansteken van ander vuurwerk. Bijvoorbeeld samen grondbloemen of rotjes afsteken, en om 12 uur een grote pijl of pot. Het echte werk Kinderen zullen al snel meer willen afsteken, zeker als zij oudere broers of zussen hebben die al wel afsteken. Denk hierbij zelf als ouder goed na wanneer je kind klaar is om af te steken. Als het dan zover is dat het kind zelf vuurwerk gaat afsteken zijn er een aantal dingen die je nog kan doen om de veiligheid te vergroten. In de gaten houden Bij het afsteken kun je een keer langlopen om te kijken of alles goed gaat. Ook kun je afspreken om eerst samen wat af te steken. Na oud en nieuw Na oud en nieuw liggen de straten bezaaid met vuurwerk. Hiertussen zit nog veel goed vuurwerk, dat is achtergelaten of de eerste keer niet goed afging. Dit vuurwerk kan erg gevaarlijk zijn. De lontjes zijn korter, en er is sowieso iets mis mee omdat het de eerste keer niet afging. Verder is het moeilijk om als ouder controle op dit vuurwerk te krijgen. Als een kind op Nieuwjaarsochtend ineens de neiging heeft om een eind te gaan fietsen of wandelen is het verstandig om te controleren of hij geen vuur bij zich heeft en om bij thuiskomst te controleren wat voor een vuurwerk hij mee heeft. Nog even een grondbloem stiekem afsteken hoeft echt geen ramp te zijn, maar sommige kinderen weten thuis te komen met tassen (soms illegaal) vuurwerk. Vuurwerk over Bewaar vuurwerk niet tot volgend jaar. De kans dat je in huis een geschikte vuurwerkopslagplaats hebt is zeer klein. Buiten een goede opslagplaats gaat het vuurwerk snel in kwaliteit acheruit. Daarbij is het extra gevaarlijk mocht er een brand uitbreken. Enkele tips op een rijtje Niet beginnen voor het kind aangeeft te willen afsteken Eerst kindervuurwerk Ouders moeten ten alle tijden op de hoogte zijn wat wanneer met wie wordt afgestoken Kinderen (en volwassenen) dienen kleding te dragen die niet erg brandbaar is Alleen aansteken met een aansteeklont Nooit creatief doen met vuurwerk! Nooit een tweede keer afsteken Op Nieuwjaarsochtend geen vuurwerk verzamelen Verder geldt dat kinderen een voorbeeld snel zullen opvolgen, zorg er dus voor dat ze het goede voorbeeld krijgen. Zelf kunnen ze de gevolgen nog niet goed overzien, hiervoor hebben ze hun ouders nog nodig. Wees voorzichtig met vuurwerk!!

9 Tips voor ouders Koken met Kiddoozz Schoorsteentjes Wat heb ik nodig? 250 g boter, op kamertemperatuur 250 g donkerbruine basterdsuiker 5 eieren, op kamertemperatuur 250 g zelfrijzend bakmeel 2 el cacaopoeder 150 g pure chocolade, in stukjes 150 g roomkaas 2 el halfvolle melk 8 marshmallows 100 g strooigoed Hoe bereid ik het voor? 1. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Doe de boter met de suiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. tot een luchtige massa. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix tot een egaal beslag. Zeef het bakmeel en cacaopoeder boven het beslag en schep het er met een spatel voorzichtig doorheen. 2. Doe de chocolade in een kleine pan en zet deze in een iets grotere pan met daarin een laag zacht kokend water. Zorg dat het water de bodem van de kleine pan niet raakt. Laat de chocolade langzaam smelten. Roer de gesmolten chocolade door het beslag en schep het beslag in de cakevorm. Bak de cake in ca. 1 uur gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat de cake in 1 uur helemaal afkoelen. 3. Doe de roomkaas met de melk in een kom en klop met een garde of de mixer los. Doe in de spuitzak. 4. Snijd van de cake 16 plakken van ongeveer 1 cm dik. Snijd de plakken aan de zijkanten bij zodat er mooie rechthoekige plakken ontstaan. Snijd deze plakken elk in 4 'bouwstenen'. Leg 4 bouwstenen in een vierkantje op een bord. Plak ze aan tegen elkaar aan met wat roomkaas. Spuit een laagje roomkaas op het vierkantje en leg de volgende laag er verspringend op. Vergeet ook deze bouwstenen niet aan elkaar te metselen met roomkaas. Bouw zo een schoorsteentje van 4 lagen hoog. Maak zo nog 3 schoorsteentjes. Doe in elk schoorsteentje 2 marshmallows en verdeel het strooigoed erover. Uitgaanstip voor de kinderen! Prijzen Volwassenen : Euro 7,50 Kinderen 0 t/m 3 : Euro 0,00 Kinderen 4 t/m 15 : Euro 4,00 Makkelijk te bereiken met openbaar vervoer Tramlijn 8, 20, 23, 25 Bus lijn 32 en metro halte Beurs/ Churchillplein.

10 Vanuit de Oudercommissie Notulen Oudercommissie overleg op 20 november 2012 voor de locaties KDV Slinge, BSO Spartaan en KDV/BSO Sliedrechtstraat. Aanwezigen: merv. Verhulp, mevr. Kroon, merv. Jakhari, mevr. Akin, dhr. Vaals, mevr. en dhr. Marcelus- Rafael, Sandra Diaz locatiemanager van de boven genoemde locaties en Noemi Deelen leidinggevende BSO Spartaan (notulist) Welkom, een voorstel ronde en agenda doornemen Nieuwe oudercommissie Reglement en nieuwe leden instaleren: Wij gaan gebruik maken van het model reglement van BOINK(belangenorganisatie van ouders in de kinderopvang) deze is tweedelig, het 1 ste deel van het reglement is tussen de OC leden en de organisatie. Het 2 de gedeelte van het reglement is tussen de leden van elk oudercommissie. De voorzitter van elk OC krijgt het reglement om deze door te nemen. Als ze vragen hebben kunnen ze dit terugkoppelen. Na deze te hebben doorgenomen en akkoord te gaan hiermee zal elk ouder die lid is/wil worden het nieuw reglement tekenen. Het oud reglement komt dan te vervallen. Bij de laatste thema avond hadden een aantal ouders aangegeven dat ze lid wilden worden van de OC. Helaas zijn ze niet allemaal aanwezig bij het overleg. Mevr. Akin van locatie Slinge roept ouders op om lid te worden van de OC. Als enige ouder is er geen officiële OC. Huishoudelijke mededelingen: Functie van de aanwezige leden. mevr. Verhulp is voorzitter en mevr. Kroon penningmeester van de OC locatie Sliedrechtstraat. Mevr. Marcelus-Rafael is als enige OC lid van locatie Spartaan en mev. Akin als enige lid voor locatie Slinge. Alle gegevens van de aanwezigen worden verzameld. De vraag van de leden is of wij op de website de gegevens van de OC leden kunnen plaatsen. Bij vragen kunnen alle ouders de OC makkelijk bereiken. De ouders die aanwezig zijn hebben geen probleem mee dat hun mail adres op de website komt. Sandra gaat kijken hoe wij het een plaats kunnen geven op de website. Als locatie manager van de drie locaties geeft Sandra aan dat ze het fijn vindt om met de drie OC tegelijk te zitten. Dit omdat ze dan de informatie in een keer kan doorgeven. Ouders geven aan dat ze dit ook wel prettig vinden. Voor eigen overleggen maken zij zelf onderling een afspraak. Rond vraag per locatie: Sliedrechtstraat: de akoestiek van het pand, Sandra vertelt dat wij ermee bezig zijn. Kapstok BSO, staat op onze boodschappenlijst. Slinge: er wordt gebruik gemaakt van één groep, de kind bezetting is laag. Wij zouden ook graag zien dat beide groepen vol zaten. Spartaan: wanneer gaan ze terug? Wordt later in de avond besproken Advies pedagogisch beleidsplan: Wij bieden 4x per week warm eten aan KDV en 1x warm aan de BSO, dit staat niet duidelijk vermeld. Er staat niet duidelijk in het plan wanneer de observaties gedaan worden. Een moeder heeft haar bedenkingen over de manier van wennen. Ze heeft het zelf niet als prettig ervaren. Andere ouders gaan hierop in en vertellen hun positieve ervaring. Sandra benadrukt dat het pedagogisch beleidsplan gemaakt is door iemand met als achtergrond pedagoog. Volgend jaar wordt het plan herzien. Elke locatie schrijft een werkplan, hierin komt specifiek te staan hoe de locatie vorm geeft aan het beleidsplan. Groepen samenstellen: Sandra vertelt dat bovengenoemde locaties veel met elkaar doen en vaak samenwerken. In de vakanties voegen wij al samen. Wij gaan inventariseren hoeveel kinderen komen in de kerstvakantie. De groep die leeg staat bij de Slinge wordt gebruikt om stam activiteiten te bieden. Voortgang BSO Spartaan: 30 november is de officiële opening van de Sportvereniging Spartaan 20. Wij zullen de 29 ste de ruimte gaan schoonmaken en inrichten en zullen als BSO aanwezig zijn bij de opening. Alle ouders krijgen een uitnodiging. Per 7 januari 2013 verhuist BSO Spartaan naar de nieuwe locatie. Er is besloten dat Over de Slinge aan de Sommeldijkstraat niet meer wordt opgehaald door BSO Spartaan. Er is een overgangsfase tot het nieuw schooljaar Vanaf het nieuw schooljaar worden de kinderen door BSO Sliedrechtstraat opgehaald. In deze overgangsfase moeten ouders zelf de kinderen bij Spartaan brengen en ophalen. De vraag aan de ouders die kinderen hebben op deze school is of het voor hun haalbaar is de kinderen te brengen en op te halen bij Spartaan. Als het niet haalbaar is dan worden de kinderen gelijk overgeplaatst naar BSO Sliedrechtstraat en verhuizen zij niet terug naar Spartaan per 7 januari. De samenwerking tussen beide BSO s zal blijven bestaan. Er zullen veel sport activiteiten bij Spartaan georganiseerd worden. BSO Spartaan zal dan de scholen in de Zuidwijk en Vreewijk gaan ophalen. Wij zullen ons daarop richten bij het werven van nieuwe kinderen. Sluiting: Sandra dank de ouders voor hun aanwezigheid Volgende vergadering: Voorjaar 2013

11 Activiteit voor de kinderen Lever je antwoord in bij de BSO pm'ers en je krijgt een beloning voor het goede antwoord!!

12 KINDEREN EN MEDEWERKERS VAN KDV / BSO SLIEDRECHTSTRAAT WENSEN U FIJNE FEESTDAGEN EN EEN ZEER GELUKKIG 2013!!

KDV Sliedrechtstraat

KDV Sliedrechtstraat KDV Sliedrechtstraat Dat gun je ieder kind.. Vierde editie 2012 Inhoudsopgave Agenda Voorwoord / Column locatiemanager Watt s gebeurt.. Verslag ouderavond Wist u dat? Interviewtje met./ welkom afscheid

Nadere informatie

KDV / BSO Breitnerstraat

KDV / BSO Breitnerstraat KDV / BSO Breitnerstraat Dat gun je ieder kind.. Vierde editie 2012 Inhoudsopgave Voorwoord - Column manager Agenda Wat s gebeurt KDV en BSO Opvoeden doen we samen Activiteit voor de kinderen BSO : Kerst

Nadere informatie

KDV Slinge. Dat gun je ieder kind..

KDV Slinge. Dat gun je ieder kind.. KDV Slinge Dat gun je ieder kind.. Vierde editie 2012 Agenda Verjaardagen Voorwoord Column locatiemanager Watt s gebeurt../ Interviewtje met Wist u dat? Onze kinderen aan het woord VVE Ben ik in beeld

Nadere informatie

Kerst Kerstkoekjeskrans

Kerst Kerstkoekjeskrans Kerst Kerstkoekjeskrans Jippie! Het is bijna kerst! De winkels liggen heerlijk vol met allemaal kerstige dingen, waaronder allemaal leuke kookbladen die zich deze maand richten op kerst. Een van deze bladen

Nadere informatie

Zachte Chocoladetaart

Zachte Chocoladetaart 200 g pure chocolade, bij voorkeur speciale patisserie chocolade 200 g boter op kamertemperatuur 200 g suiker 4 eieren Zachte Chocoladetaart Verwarm de oven voor op 175 C. Breek de chocola in stukken en

Nadere informatie

Klop de boter samen met de suiker wit en luchtig. Dit duurt ongeveer 5

Klop de boter samen met de suiker wit en luchtig. Dit duurt ongeveer 5 Oreo Tulband Laatst zag ik een foto voorbij komen van een Oreo cake en die zag zo lekker uit dat ik gelijk besloot om er ook één te maken. Door de witte chocolade die er op zit smaakt hij naar de Oreo

Nadere informatie

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen Citroentaart Verwarm de oven voor op 200 C. Rol het deeg uit en leg in de beboterde of

Nadere informatie

In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de

In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de Kinder GemeenteRaad! Hallo, ik ben Lisa en ik zit in

Nadere informatie

Rabarber/citroen cheesecake

Rabarber/citroen cheesecake Carla Wijnnobel heeft vier soorten zoete zonde gemaakt voor bij de koffie of thee tijdens het welkom heten voor de Aspergeactiviteit, 17 april 2016. Aspergehof Noordam, Woubrugge. Rabarber/citroen cheesecake

Nadere informatie

Kringgesprek. op 20 december rond 18.30 uur. Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen.

Kringgesprek. op 20 december rond 18.30 uur. Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen. Kringgesprek Vanavond afscheid van Juf Nielza Wijks! op 20 december rond 18.30 uur Nummer 8 2012-2013 2013 Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen. ruim

Nadere informatie

Amandeltaart met fruit

Amandeltaart met fruit Amandeltaart met fruit Een paar weken geleden was ik met mijn zus een dagje in Rotterdam en toen gingen we lunchen bij Jamie s Italian. We hebben superlekker gegeten en het toetje was zo lekker dat ik

Nadere informatie

Recepturen zijn opgesteld door: Ragnhild Visser-Vijfvinkel Eigenaresse VoedingVeilig

Recepturen zijn opgesteld door: Ragnhild Visser-Vijfvinkel Eigenaresse VoedingVeilig Recepturen zijn opgesteld door: Ragnhild Visser-Vijfvinkel Eigenaresse VoedingVeilig www.voedingveilig.nl Zandkoekjes met kaneel 500 gram bloem 250 gram roomboter (op kamertemperatuur) 200 gram suiker

Nadere informatie

Witte chocolade met frambozencake

Witte chocolade met frambozencake Koulourakia Aanstaande zondag is het Pasen en dan moet er natuurlijk iets lekkers gebakken worden. Ik maak elk jaar Paaskoekjes. Die maak ik altijd van hetzelfde deeg als de kerstkransjes alleen maak ik

Nadere informatie

BASISRECEPTEN KOOLHYDRAATARM AFVALLEN

BASISRECEPTEN KOOLHYDRAATARM AFVALLEN BASISRECEPTEN KOOLHYDRAATARM AFVALLEN BASISRECEPT LIJNZAADBROOD Lijnzaadbrood basisrecept 250 g gemalen lijnzaad 3 tl bakpoeder 1 tl zout 5 eieren 120 ml water 80 ml olijfolie Verwarm de oven voor op 180C.

Nadere informatie

6 gratis Pompoen recepten.

6 gratis Pompoen recepten. s i t a Gr 6 gratis Pompoen recepten www.pompoensoep.info P O M P O E N P U R E E M A K E N POMPOEN PUREE Pompoenpuree kun je in Amerikaa kant en klaar in blikjes kopen, in Nederland is het ook wel te

Nadere informatie

CHOCOLA DE ESSENTIE. van. École du Grand Chocolat Valrhona. Onder redactie van Frédéric Bau. Met medewerking van Julie Haubourdin

CHOCOLA DE ESSENTIE. van. École du Grand Chocolat Valrhona. Onder redactie van Frédéric Bau. Met medewerking van Julie Haubourdin Onder redactie van Frédéric Bau École du Grand Chocolat Valrhona Met medewerking van Julie Haubourdin DE ESSENTIE van CHOCOLA Fotografie Clay McLachlan INHOUD BASISTECHNIEKEN Chocola smelten 10 Tempereren

Nadere informatie

Kokosrotsjes met chocolade dip

Kokosrotsjes met chocolade dip voor ongeveer 15 rotsjes 4 eiwitten 250 g fijne kristalsuiker 350 g vruchtvlees van een kokosnoot of kant en klare kokosnoot rasp 200 g pure, melk of witte chocolade naar keus Kokosrotsjes met chocolade

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

Pannenkoeken (4 personen) Ingrediënten: 500 gram Leemansmolen tarwebloem 1 liter melk 4 à 5 eieren een beetje zout boter om te bakken

Pannenkoeken (4 personen) Ingrediënten: 500 gram Leemansmolen tarwebloem 1 liter melk 4 à 5 eieren een beetje zout boter om te bakken Recepten Pannenkoeken (4 personen) 500 gram Leemansmolen tarwebloem 1 liter melk 4 à 5 eieren Mix de bloem, het zout, de eieren en de helft van de melk in een kom tot een glad beslag. Meng de resterende

Nadere informatie

Logus Proefmenu December 2014

Logus Proefmenu December 2014 Logus Proefmenu December 2014 Blini s met gerookte zalm, rucola en bieslookroom - Vispakketjes met peterselie-citroenvulling & Aardappelsterren met broccoli - Appelplaatkoek met cranberry s en vanillesaus

Nadere informatie

Overheerlijke Smul Recepten om suikervrij te bakken!

Overheerlijke Smul Recepten om suikervrij te bakken! Overheerlijke Smul Recepten om suikervrij te bakken! Met o.a. chocoladetruffels, frambozenmuffins & vanillecake! Inhoudsopgave 1. Walnootmuffins met honing... 2 2. Suikervrije chocoladetruffels met rozijnen...

Nadere informatie

EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL. Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie!

EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL. Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie! EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie! 2010-2011 1 BELANGRIJK! Je bent vrij dit document door te sturen naar wie je

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Kookclub 20 oktober 2011;Patisserie avond olv Miche en Tine De Wilde-Verbist.

Kookclub 20 oktober 2011;Patisserie avond olv Miche en Tine De Wilde-Verbist. Kookclub 20 oktober 2011;Patisserie avond olv Miche en Tine De Wilde-Verbist. Financiers voor 35 financiertjes: 180 g boter 200 g niet-geraffineerde rietsuiker 150 g amandelpoeder van eerste kwaliteit

Nadere informatie

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel.

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Er staan recepten in die ik lekker vind, kijk maar eens! Deze recepten kunnen jullie zelf bakken/maken. Als je deze recepten wil maken duurt het minimaal 10

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21 december 2018

Nieuwsbrief 21 december 2018 Nieuwsbrief 21 december 2018 Schoolnieuws Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u de achtste nieuwsbrief van het schooljaar 2018-2019. Kerstvieringen De afgelopen week is met alle leerlingen van

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. Eén ingang ligt

Nadere informatie

Contactgegevens PSG Het Peuterhofje en BSO de Horst Glazeniershorst TK Apeldoorn. Tel:

Contactgegevens PSG Het Peuterhofje en BSO de Horst Glazeniershorst TK Apeldoorn. Tel: Locatie nieuwsbrief Hierbij ontvangt u de locatienieuwsbrief van PSG Het Peuterhofje en BSO de Horst. In deze nieuwsbrief algemene informatie en wat leuke weetjes over de onze locatie. Contactgegevens

Nadere informatie

LOGUS Proefmenu mei 2012

LOGUS Proefmenu mei 2012 LOGUS Proefmenu mei 2012 Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Klassieke asperges met ei, gerookte zalm en krieltjes Victoriacake met aardbeien Vanille koekjes Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Voorgerecht:

Nadere informatie

Comfortcook. Kookboek combi halogeen oven. Gaartijden en temperaturen. De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden.

Comfortcook. Kookboek combi halogeen oven. Gaartijden en temperaturen. De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden. Gaartijden en temperaturen De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden. Levensmiddel Temperatuur in ºC Gaartijd in minuten Kip (1,6kg) 200 70 Kippenborst (350g) 190 20 Kabeljauw (150g) 200 24 Aardappelen

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. 1 ingang ligt aan

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag Openingstijden De Wegwijzer Ma, Di, Do en Vrijdag Openingstijden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Inleiding Hallo allemaal, Wat een prachtig voorjaar hebben we nu al gehad! Ons Lentefeest was zeer geslaagd met heel mooi weer, een grote opkomst en veel

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Sinaasappel-roomkaas

Sinaasappel-roomkaas Sinaasappel-roomkaas 230 g roomkaas 170 g honing, mild 2 el sinaasappelsap 0,5 tl sinaasappelschil Meng de roomkaas, de honing, het sinaasappelsap en de sinaasappelschil en roer goed. Laat het 1 uur tot

Nadere informatie

The Taste of Cooking: Dadels

The Taste of Cooking: Dadels The Taste of Cooking: Dadels Ingrediënten 4 personen ca 3 uur Fruit Mandarijnen poeder 3 mandarijnen 300 ml water 100 g suiker Dadel-kardemom bonbon 1 vanillestokje 150 ml slagroom 3 kardemomzaadjes 350

Nadere informatie

Belastingdienst. Na 15 mei 2015 kunt u geen wijzigingen meer doorgeven voor 2014. U kunt alleen nog bezwaar maken tegen de definitieve berekening.

Belastingdienst. Na 15 mei 2015 kunt u geen wijzigingen meer doorgeven voor 2014. U kunt alleen nog bezwaar maken tegen de definitieve berekening. Horst, 01-04-2015 Beste ouders en gastouders, HOERA!!! GOOIENDAAG HERSTRAAT GAAT STARTEN EN WEL PER 7 APRIL De opendag is op zaterdag 4 april van 13.00 uur tot 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom om

Nadere informatie

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus Peutergids Foxkidz Sint Willibrordus 2018-2019 Welkom op het Kindcentrum St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de peutergroep van kindcentrum St. Willibrordus. Voor nieuwe ouders

Nadere informatie

Welkom bij BSO Pure-Kids Praktische informatie over onze kinderopvang in één oogopslag

Welkom bij BSO Pure-Kids Praktische informatie over onze kinderopvang in één oogopslag Welkom bij BSO Pure-Kids Praktische informatie over onze kinderopvang in één oogopslag Hoe kunt u ons bereiken? Pure-Kids Reest 2 9406 HH Assen T. 06-27136098 Email adres: info@pure-kids.nl Eigenaren:

Nadere informatie

Studiemiddag; alle leerlingen zijn vanaf 12 uur vrij; de volgende nieuwsbrief komt uit

Studiemiddag; alle leerlingen zijn vanaf 12 uur vrij; de volgende nieuwsbrief komt uit Nieuwsbrief december 2017 Inhoudsopgave 1. Agenda 2. Terugblik 3. Typecursus voor de leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 4. Pilot naschoolse sportactiviteiten op het plein van De Egelantier 5. Weet

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 De Driekleur locatie Wilhelmina 27 juni 2019

Nieuwsbrief 17 De Driekleur locatie Wilhelmina 27 juni 2019 Start van het nieuwe schooljaar op dinsdag 3 september 2019 Het schooljaar 2019-2020 start dit jaar niet op de eerste maandag, maar op dinsdag. Maar op maandagmiddag 2 september nodigen wij wel alle kinderen

Nadere informatie

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 Jubileum en afscheid juffrouw Jannie. Op 21 november is juffrouw Jannie 40 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Dit is natuurlijk een

Nadere informatie

Schaatsen. Gratis sport & spel clinics bij BSO Sportstuif Veldhoven. Beste ouder, verzorger, belanghebbende,

Schaatsen. Gratis sport & spel clinics bij BSO Sportstuif Veldhoven. Beste ouder, verzorger, belanghebbende, Beste ouder, verzorger, belanghebbende, Voor u ligt de tweede uitgave van de nieuwsbrief van Sportstuif Veldhoven. Deze zal 4x per jaar worden uitgebracht. Via deze nieuwsbrief willen we u op de hoogte

Nadere informatie

Koolhydraatarme Baksels

Koolhydraatarme Baksels Koolhydraatarme Baksels uit Oanh s Kitchen Bokkenpootjes Deze creamy bokkenpootjes met een lekkere chocoladetwist zijn verleidelijk lekker! Serveer de koekjes voor je gasten of houd ze lekker voor jezelf.

Nadere informatie

Wij hebben weer een mooie nieuwsbrief voor u gemaakt met verhalen uit de Peutergroep en de BSO.

Wij hebben weer een mooie nieuwsbrief voor u gemaakt met verhalen uit de Peutergroep en de BSO. Beste ouders/verzorgers Wij hebben weer een mooie nieuwsbrief voor u gemaakt met verhalen uit de Peutergroep en de BSO. De dagen worden korter, wij maken ons klaar voor het eerste lichtjesfeest op weg

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Pagina 1 Start Lustrum. Pagina 2 Zoek geraakt. Pagina 3 Groepslijsten mee. 10 september 2015

Pagina 1 Start Lustrum. Pagina 2 Zoek geraakt. Pagina 3 Groepslijsten mee. 10 september 2015 10 september 2015 Pagina 1 Start Lustrum Nieuwe leerlingen Geboren Pagina 2 Zoek geraakt Dolle dwaze dagen Studiedag Pagina 3 Groepslijsten mee Kinderboekenweek Belangrijke data Geachte Ouders Wat een

Nadere informatie

DATUM: 19 december 2016

DATUM: 19 december 2016 Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

ELKEZONDAG HEERLIJKTAART

ELKEZONDAG HEERLIJKTAART CAROLINE LEBAR ELKEZONDAG HEERLIJKTAART Van Halewyck INHOUD APPELKARAMELWALNOOT 4 ABRIKOOSBRAAM 6 ANANASAARDBEI 8 RODE&WITTEKERSEN 10 PERZIKVIJGBRAAM 12 APPELKARAMELSESAM 14 FRAMBOOSAALBESSPECULAAS 16

Nadere informatie

Share your Moments. Cocoa powder recipes

Share your Moments. Cocoa powder recipes Share your Moments. Cocoa powder recipes receptenboek Met lekkere en onderscheidende recepten gemaakt met Organic Cocoa Powder van Australian. inhoud Chocolate Mask pag 3 Brownies pag 4 Chocolate Pie with

Nadere informatie

CHOCO-TOF. Fruitspiesjes Karamellen choco chocoladekoekjes chocolademousse

CHOCO-TOF. Fruitspiesjes Karamellen choco chocoladekoekjes chocolademousse CHOCO-TOF Fruitspiesjes Karamellen choco chocoladekoekjes chocolademousse Greet lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem tel: 09 357 6086 fax: 09 357 78 35 www.greetlybaert.be - greet.lybaert@greetlybaert.be

Nadere informatie

Inleiding VOOR JE HET WEET, MAAK JE DE LEKKERSTE MAALTIJDEN IN EEN SCHONE EN OPGERUIMDE KEUKEN!

Inleiding VOOR JE HET WEET, MAAK JE DE LEKKERSTE MAALTIJDEN IN EEN SCHONE EN OPGERUIMDE KEUKEN! Inleiding Of je nu een goede kok bent, of nog geen ei kunt bakken, de is een belangrijke plek in je huis. Dit boek vertelt de belangrijkste dingen over thuis koken. Zodat je veilig en gezond eten kunt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SPORTSTUIF

NIEUWSBRIEF SPORTSTUIF NIEUWSBRIEF SPORTSTUIF Beste ouders/verzorgers en kinderen van, Voor jullie ligt de nieuwsbrief van de zomer van 2016. We hebben leuk nieuws voor alle ouders, verzorgers en kinderen van. Meer weten? Lees

Nadere informatie

Peperkoekhuisje. 250 ml gepasteuriseerd eiwit Poedersuiker. 200g pure chocolade

Peperkoekhuisje. 250 ml gepasteuriseerd eiwit Poedersuiker. 200g pure chocolade Peperkoekhuisje Ingrediënten 400 gram honing 235 gram rietsuiker 235 gram boter 10 gram potas (U kunt ook 5 gram zuiveringszout gebruiken) 2 eetlepels water 1 kg bloem 2 theelepels gemalen kaneel 1 theelepel

Nadere informatie

Chocoladeproeverij. RECEPTEN boekje. Chocolat is the answer. Who cares what the question is

Chocoladeproeverij. RECEPTEN boekje. Chocolat is the answer. Who cares what the question is Chocoladeproeverij RECEPTEN boekje Chocolat is the answer Who cares what the question is Inhoud Chocomousse met rozepeper p. 3 Chocomousse met gember p. 4 Mexicaanse chocolademelk p. 5 Chocoladerotsjes

Nadere informatie

Australian Chocolate Mask. Enjoy! Ingredients: 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel

Australian Chocolate Mask. Enjoy! Ingredients: 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel Australian Chocolate Mask 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel 1. meng de cacaopoeder met de yoghurt en de honing door elkaar 2. Voeg eventueel wat

Nadere informatie

Mary Berry s. bakbijbel

Mary Berry s. bakbijbel Mary Berry s bakbijbel Mary Berry s bakbijbel met meer dan 250 klassieke recepten Inhoudsopgave CONVERSIETABELLEN 6 INLEIDING EN TECHNIEKEN 8 Klassiek gebak 36 Vruchten- en notencakes 60 Kruidig gebak

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, Beste ouders/verzorgers, Inleiding Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en locatie de Apenrots. Manager Kinderopvang Onze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda SCHOOLJAAR NR. 7, JULI Vrijdag AGENDA 8 juli t/m vrijdag 19 augustus Zomervakantie (onderwijs)

NIEUWSBRIEF. Agenda SCHOOLJAAR NR. 7, JULI Vrijdag AGENDA 8 juli t/m vrijdag 19 augustus Zomervakantie (onderwijs) KINDEROPVANG Topaas 18 2719 VD Zoetermeer 079 3620035 opvang@ikcdeedelsteen.nl DALTONONDERWIJS Sieraadlaan 100 2719 SN Zoetermeer 079 3617629 onderwijs@ikcdeedelsteen.nl NIEUWSBRIEF www.ikcdeedelsteen.nl

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: BSO Het Regenwoud Datum: December 2017 agogisch beleidsplan Doo Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

Agenda vergadering Ouderraad

Agenda vergadering Ouderraad Agenda vergadering Ouderraad Datum : woensdag 12 januari 2011 Tijd : 20.00 uur Aanwezig : Wianda, Richtje, Wilbert, Yvonne, Alie (notulist) Locatie : school 1. Opening De vergadering wordt geopend om 20:15

Nadere informatie

ma di wo do vr za zo Begin thema Logeerkoffer mee

ma di wo do vr za zo Begin thema Logeerkoffer mee Augustus 0 WELKOM 7 0 7 Logeerkoffer mee 0 7 0 Deze maand beginnen we weer met het VVE programma Piramide. Piramide is een totaalprogramma waarbij alle ontwikkelingsgebieden van het kind gestimuleerd worden.

Nadere informatie

Januari / februari 2019.

Januari / februari 2019. Inleiding Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en BSO Esreinschool. Terugblik De afgelopen maanden zijn we druk bezig

Nadere informatie

Nieuwsbrief t Rommelpotje april/mei 2014. Beste ouders/verzorgers, Thema:

Nieuwsbrief t Rommelpotje april/mei 2014. Beste ouders/verzorgers, Thema: Nieuwsbrief t Rommelpotje april/mei 2014 Beste ouders/verzorgers, Thema: Het einde van ons thema naar de dokter gaan is bijna in zicht. De kinderen vinden dit thema ontzettend interessant. Ze hebben met

Nadere informatie

1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten

1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten 1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten Soort gerecht: Dessert /Ontbijt Ingrediënten voor 1 personen 1 kleine zoete dessert appel 1 kleine nectarine 240 ml gekoelde melk honing of rietsuiker

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV Het Kleine Woud Datum: 11-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

Jaarplan schooljaar 2014 2015

Jaarplan schooljaar 2014 2015 Jaarplan schooljaar 2014 2015 Naam van de peuterspeelzaal: het Luchtkasteel Leidsters: Tineke Loth Vastgesteld op: 09-09-2014 Activiteiten Hoe Wie Wanneer Thema s Dieren Herfst Winter De Bakker Lente Kleur

Nadere informatie

Koningsdag Onze koning is bijna jarig en dat betekent feest! We gaan met de kinderen van het KDV en BSO leuke spelletjes doen om deze dag te vieren.

Koningsdag Onze koning is bijna jarig en dat betekent feest! We gaan met de kinderen van het KDV en BSO leuke spelletjes doen om deze dag te vieren. KDV / BSO De Apenrots Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van het Kindercentrum nl in het algemeen en KDV / BSO De Apenrots in het bijzonder.

Nadere informatie

Algemeen. Sinterklaas: Wijziging in de tarieven 2019:

Algemeen. Sinterklaas: Wijziging in de tarieven 2019: Algemeen Sinterklaas: Deze maand komt natuurlijk onze goedheilig man weer aan! Een hele spannende, drukke maar vooral ook hele leuke periode voor ons allemaal. Op alle groepen zal de Sint dinsdag 4-12

Nadere informatie

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD Neem 4 sneden bruin brood, het liefst een rustiek soort brood en zelf dik gesneden. Rooster de sneden brood in broodrooster of oven. Snij 2 teentjes knoflook doormidden

Nadere informatie

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert Voorgerecht Torentje van ananas en gerookte eendenborst Soep Uienvelouté met spekjes en geitenkaas Hoofdschotel Paddenstoelenrisotto, pastinaakcrème en hazelnoten Dessert Crêpes Suzette Smakelijk Voorgerecht

Nadere informatie

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van december In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog.

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van december In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van december 2018. In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Kerst Donderdag 20 december is

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. Mei 2013. De Koekenbieren 10 jaar! Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. Mei 2013. De Koekenbieren 10 jaar! Inhoud Nieuwsbrief Mei 2013 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Colofon Dit is de nieuwsbrief van mei 2013. In deze nieuwsbrief vindt u allerlei

Nadere informatie

Agenda. Nummer 4 december 2016

Agenda. Nummer 4 december 2016 Agenda Nummer 4 december 2016 Vrijdag 23 dec. Kerstvakantie (vanaf 12.00 uur) Maandag 9 jan. Eerste schooldag 2017 Vrijdag 27 jan. Inloop ouders Beste ouder(s)/verzorger(s) Wilt u er aan denken om de toekomstige

Nadere informatie

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011 LOGUS Mini Proefmenu Juli 2011 Tomatensoep met perzik en mascarpone Visfilet met tomaat en kappertjes Witte chocolade muffins Yoghurtijs met aardbei en een koeklepeltje Tomatensoep met perzik en mascarpone

Nadere informatie

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 Opgelet! Mogen we vragen om nu geen plastic dopjes meer mee te geven? Vrijdag zijn de laatste dopjes van dit schooljaar opgehaald. Nu gaan we eerst verhuizen. Blijf gerust

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nummer 4, december 2018 AGENDA JANUARI 7 Start thema Beroepen/wat wil je later worden 23 Nationale Voorleesdagen 24 Voorleesontbijt groep 1/2 21 t/m 01-02 Toets weken CITO 30 Groepspresentatie groep 7

Nadere informatie

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers,

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers, Nummer: 8 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Vorige week donderdagavond hebben we een geweldig optreden gehad van alle kleuters. Zij speelden deze avond de musical De kleine Kerstman.

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi

Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi Dit is mijn school Hallo allemaal. Joepie, ik mag bijna naar de basisschool! Soms ga ik al eens kijken met mijn mama of papa. De school is heel groot. Er is een speelplaats

Nadere informatie

Drakenbrood. Ingrediënten. 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen. Werkwijze

Drakenbrood. Ingrediënten. 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen. Werkwijze Drakenbrood 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen Doe de bloem in een kom. Maak een kuiltje en voeg de gist met het water en boter toe. Strooi het zout langs

Nadere informatie

Dak een pan en giet er een wolkje liefde in. Roer en doe er een snuifje succes bij. Kneed vrede en snijd het. Leg het nu in de pan en meng.

Dak een pan en giet er een wolkje liefde in. Roer en doe er een snuifje succes bij. Kneed vrede en snijd het. Leg het nu in de pan en meng. Dak een pan en giet er een wolkje liefde in. Roer en doe er een snuifje succes bij. Kneed vrede en snijd het. Leg het nu in de pan en meng. Shake er familie in en voeg er een kg geluk in van plezier. Pers

Nadere informatie

MOEDERDAG 2015. een mooie dag aan alle mama s. Dag lieve mama. Mama zijn. Kinderpraat

MOEDERDAG 2015. een mooie dag aan alle mama s. Dag lieve mama. Mama zijn. Kinderpraat een mooie dag aan alle mama s Dag lieve mama. Ik geef je een dikke zoen, en hoop dat ik dat nog vele jaartjes mag doen. Lieve mama, je krijgt er nog een ontbijtje bij, ben je nu niet blij? Mama zijn Onbeschrijflijk

Nadere informatie

A'MUZE. ingrediënten: bodem: 1 grote plak bladerdeeg; Soezendeeg: 100 gr boter zout 150 gr bloem 4 eieren; 125 ml melk 125 ml water

A'MUZE. ingrediënten: bodem: 1 grote plak bladerdeeg; Soezendeeg: 100 gr boter zout 150 gr bloem 4 eieren; 125 ml melk 125 ml water St Honoré a la creme chiboust Deze taart zou een eerbetoon zijn aan Saint Honoré (Honoratus), bisschop van Amiens (ca. 600) en beschermheilige van de bakkers. ingrediënten: bodem: 1 grote plak bladerdeeg;

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht

Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot Louis Couperrusstraat 85 3532 CX Utrecht 06-34550253 bsokikkersloot@ludens.nl Pag 1 van 9 Bedankt voor je interesse

Nadere informatie

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen;

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen; Gebakken Coquilles met appel en kerrie 16 Coquilles 2 goudreinetten boter 1 sjalot 1 teen knoflook 2 dl witte wijn suiker en kaneelpoeder 2 dl slagroom kerriepoeder Bereidingswijze; Haal het harde stukje

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT

opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT SAMEN OPGROEIEN Bent u op zoek naar goede opvang voor uw zoon of dochter? Wij bieden kinderen een plek om met plezier naar toe te gaan op verschillende

Nadere informatie

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Proevertjesmiddag 06 juni 2017 ONZE GERECHTJES

Proevertjesmiddag 06 juni 2017 ONZE GERECHTJES Proevertjesmiddag 06 juni 2017 ONZE GERECHTJES DIT ZIJN ENKELE PROEVERTJES Broodpudding Appel-boterkoek Veggie springrolls Mini-saté tomaat - mozzarella Ice-tea Komkommerschijfjes met tonijn en bieslook

Nadere informatie

Nieuwsbrief April 2018

Nieuwsbrief April 2018 Nieuwsbrief April 2018 Beste ouders/verzorgers, Verjaardagen kinderen/leidsters: 11 maart: Isabella 7 jaar ( BSO ) 16 maart: Orfeu 49 jaar ( Directeur ) 18 maart: Emily 1 jaar ( Baby groep ) 22 maart:

Nadere informatie

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend.

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend. 10 december 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 11 De wensboom is geopend t/m 18 december. Voor schooltijd mogen de kinderen een wens kopen, versieren en in de boom hangen voor 0,50. Dit bedrag gaat

Nadere informatie

Uitslag tevredenheidsonderzoek 2017

Uitslag tevredenheidsonderzoek 2017 Uitslag tevredenheidsonderzoek 2017 David Nivenweg 1, 1325 KE Almere Wat vind jij ervan? Deze vraag hebben we aan je gesteld door middel van het toezenden van onze digitale

Nadere informatie

Geitenkaas bonbons in 3 smaken

Geitenkaas bonbons in 3 smaken door: Yvonne van Houtum Geitenkaas bonbons in 3 smaken Ingrediënten voor 3x 12 bonbons 450 gram zachte geitenkaas 60 gram gedroogde abrikozen 40 gram hazelnoten 60 gram gedroogde pruimen 40 gram geroosterde

Nadere informatie

De afgelopen weken zijn wij op het KDV druk bezig geweest met de thema s: Sinterklaas en Kerst

De afgelopen weken zijn wij op het KDV druk bezig geweest met de thema s: Sinterklaas en Kerst KDV De Telgenkamp Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en KDV De Telgenkamp. Welkom Pieter en Eden zij begin januari bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief /2019

Nieuwsbrief /2019 Nieuwsbrief 9 2018/2019 Beste jongens en meisjes, beste ouders, Het jaar 2018 zit er bijna op. We kijken samen terug op een hele sfeervolle kerstviering. Een prachtig versierde aula, waardoor je je elke

Nadere informatie

Pedagogische visie. Welkom bij Op Stoom. Zin in taart? Altijd wat te doen

Pedagogische visie. Welkom bij Op Stoom. Zin in taart? Altijd wat te doen Welkom bij Op Stoom Kwaliteit en service zijn belangrijke kenmerken van Op Stoom zodat ouders hun kinderen met een gerust hart achterlaten bij de medewerkers. We bieden liefdevolle zorg en inspiratie aan

Nadere informatie

Weekbrief 29 januari 2016

Weekbrief 29 januari 2016 Weekbrief 29 januari 2016 Maandag 1 februari Maandopening Vrijdag 5 februari Carnaval Informatie in de weekbrief In deze weekbrief kunt u onder andere lezen over de maandsluiting, het voorleesontbijt,

Nadere informatie

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout

Witloofsla. Ingrediënten 6 stronkjes witloof 2 eetlepels mayonaise scheutje natuurazijn peper zout Stoofvlees 1 kg rundsvlees 1 liter bruin bier 2 uien 2 laurierblaadjes enkele takjes tijm scheutje natuurazijn enkele klontjes boter peper Pel de uien en snipper ze in niet al te fijne stukjes. Verhit

Nadere informatie