KDV Sliedrechtstraat

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KDV Sliedrechtstraat"

Transcriptie

1 KDV Sliedrechtstraat Dat gun je ieder kind.. Vierde editie 2012

2 Inhoudsopgave Agenda Voorwoord / Column locatiemanager Watt s gebeurt.. Verslag ouderavond Wist u dat? Interviewtje met./ welkom afscheid / Prietpraatjes Opvoeden doen we samen Tip voor ouders: Koken met Kiddoozz / uitgaanstip Vanuit de oudercommissie Bereikbaarheid Kantoor Sliedrechtstraat / Rotterdam Telefoonnummer Kindplaatsing: van 09:00 17:00 Telefoonnummer debiteuren: (alleen op de donderdag) van 9:00 17:00 Vragen over debiteuren? Dan kunt u het beste een e- mail sturen : facturering@kiddoozz.nl Hebt u algemene vragen of wilt u een wijziging doorvoeren in uw contract? Dan kunt u het beste een sturen naar: welkom@kiddooozz.nl Voor alle andere zaken kunt u bellen met :

3 Agenda December Op maandag 24, dinsdag 25, woensdag 26 december 2012 en dinsdag 1 januari 2013 zijn wij gesloten. We zijn wel open op 27, 28, 31 december 2012, 2 januari, 3 januari en 4 januari Januari 23 januari t/ 2 februari de Nationale voorleesdagen 23 januari Voorleesontbijt Februari 14 februari Valentijnsdag Maart In het eerste kwartaal van 2013 hebben wij onze 1 e thema-avond. Datum en thema volgt nog. VERJAARDAGEN December Bea 2december Sendy 3 december Hawa 9 december Leany 26 december Januari Delisha 1 januari Ky-shainy 10 januari Jahlaisa 15 januari Anjelin 17 januari Amina 28 januari Amir 31 januari Februari Marisol 1 februari Charlotte 10 februari D offre 13 februari Kenshaira Dilano 27 februari Maart Tyron 3 maart Arjan 18 maart Uitgevlogen. helaas hebben Jahlaisa en Tyron ons verlaten, we zullen jullie heel erg missen! Wij gaan taart aansnijden met de jarigen! Alvast Gefeliciteerd!

4 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, In onze laatste krant van 2012 kunt u zoals gewoonlijk lezen over de activiteiten die plaats hebben gevonden de afgelopen periode en wij informeren u over onze planning van het komend kwartaal. Het jaar 2012 was voor ons een zeer bewogen jaar. We hebben de verhuizing gehad van de locatie Sliedrechtstraat. Op de Sliedrechtstraat hebben we de locaties BSO Spartaan en KDV Slinge mogen opvangen. De verbouwing van de locatie BSO Spartaan is achter de rug en de kinderen gaan in het nieuwjaar terug naar gerenoveerd gebouw als sport BSO. De samenwerking met locatie Spartaan zal wel blijven voortbestaan. Locatie Slinge is van de zomer al terug gegaan na het opknappen. Helaas hebben wij kort daarna een groep moeten sluiten i.v.m. de kind bezetting. In de Kerstvakantie zullen wij de kinderen van locatie Slinge weer opvangen aan de Sliedrechtstraat. Dit in verband met de kind bezetting, activiteiten aanbod tijdens de vakantie periode en ook voor het efficiënter inplannen van medewerkers in de kerstvakantie. Dit jaar is niet altijd makkelijk voor ons geweest maar desondanks kijken we met tevredenheid naar terug. De goede en de prettige ervaringen nemen we zeer zeker mee naar het volgend jaar en trekken lering uit het geen wat minder is gegaan. We blijven plezier hebben in ons werk en gaan het nieuwjaar met vertrouwen tegemoet. Dank u voor uw begrip en samenwerking en wensen u allen fijne feestdagen en een gezond 2013! Natascha van t Hooft, Noemi Deelen en het team BSO Spartaan, KDV/BSO Sliedrechtstraat en KDV Slinge Column locatie manager Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje.oh Denneboom, oh Denneboom, wat zijn je takken wonderschoon.. Ik heb het gevoel dat alles veel te snel gaat: wij hadden de Sinterklaas liedjes amper uitgezongen en dan stond de kerstboom in de gang! En het snel voorbij gaan van de tijd geld niet alleen voor de maand december maar ook voor heel het jaar. Toch is december een van de leukste maanden van het jaar voor mij. Het is lekker druk maar ook vol met mooie dingen. Er worden veel activiteiten voor ouders en medewerkers aangeboden en dat geeft ons de kans om elkaar beter te leren kenen. Denk hierbij aan de Sinterklaas viering, kerst crea middag, de kerstafsluiting en voor onze medewerkers ons kerst feest is een roerig jaar geworden voor de locaties. Desondanks blijven wij ons inzetten om kwalitatieve opvang te bieden aan uw kind. Wij gaan 2013 positief in en vertrouwen erop dat er mooiere tijden zullen komen. Met elkaar spreken we af dat wij het beste aan uw kind blijven bieden. Wij zullen ons activiteiten aanbod meer gaan variëren en uitdagender maken zodat uw kind bij ons veel meer plezier kan beleven. Rest mij nog om u fijne feestdagen te wensen en een zeer gelukkig en gezond 2013!!! Sandra Diaz Locatiemanager Wees voorzichtig met vuurwerk!!

5 Watt s gebeurt De afgelopen maand zijn wij bezig geweest met verschillende activiteiten: Thema s Reuzen/ Kabouter Luisterboek/CD Kabouter Bim En nu lekker slapen Sam Samen met de kinderen hebben wij paddenstoelen geplakt en bladeren geverfd. Wij hebben spelletjes gespeeld en woorden benoemd van klein-groot, hoog-laag, onder-boven, enz. Dokter spelen Kinderen vinden doktertjespelen heel leuk. Tijdens ons thema Hatsjoe! zijn wij op een speelse manier met dit thema aan de slag gegaan.wij hebben samen met de kinderen een themahoek gemaakt. Dit bestond uit een apotheek en een dokterskamer waar de kinderen hun rollenspel konden uitvoeren. Wij lazen vaak voor uit het prentenboek wil je met me spelen?. De kinderen speelden met een koffer met allemaal dokterspullen, doktersjas, verband, pleisters, pincet, stethoscoop, thermometer, enz. De kinderen voerden het volgende rollenspel uit. Dokter werd gebeld door een kindje: Dokter, puk is ziek, hij is verkouden en hoest veel. Dokter pakte vervolgens zijn doktersjas en koffer en ging naar Puk. Dokter: Puk, wat is er aan de hand? dokter haalde allemaal spulletjes uit zijn koffer en gebon te kijken naar de oren, neus, buik, hoofdje en hart van Puk. Dokter: Puk, je bent ziek! Je krijgt een hoestdank, dan wordt je weer beter. De kinderen waren heel erg betrokken bij het thema iedereen wilde graag dokter zijn. Pleisters plakken vonden ze ook leuk! Wij hebben Sinterklaas heel leuk gevierd samen met de kinderen van locatie Slinge. We mochten de Sint met zijn pieten op de paarse groep verwelkomen. Het was heel leuk. De pieten hebben ons veel pepernoten gegeven en dat vonden wij heel lekker. De Sinterklaas vond dat we het met zijn allen heel goed hebben gedaan. Hopelijk komt hij volgend jaar weer met heel veel cadeautjes. Komende periode Deze komende dagen zullen wij ons richten op Kerst. Hierover zult u lezen in ons volgend krantje.

6 Ouderavond KDV/BSO Sliedrechtstraat, BSO Spartaan en KDV Slinge Op 17 oktober heeft onze ouderavond plaats gevonden, ons thema was: Gezonde voeding. Wij hebben de avond geopend met een spel op het buitenspeelterrein. Handig zo een spel! Bal gooien, naam van en deelnemer noemen en vangen dan. Je moet wel weten hoe men heet. Goede test voor ons allen! Eenmaal weer binnen werd stukje theorie over gezonde voeding gedeeld. Wij hebben gehad over "Waar let je op bij het maken van de juiste voeding keuze", "Wat is de schijf van 5" en "Wat doen wij op de opvang als het gaat om gezonde voeding". Hierna mochten ouders in groepjes aan de slag. Wij hebben onze meningen gedeeld over stellingen zoals: " Wat ik niet lust, eet mijn kind ook niet" of Mijn kind mag onbeperkt zoetigheid eten In een ander groepje werden vragen beantwoorden zoals "Hoeveel calorieën heeft een man nodig per dag?" of "Welke vrucht bevat meer suikers: een banaan of een mango?". Als laatste mochten ouders daadwerkelijk aan de slag met het maken van traktaties. Fantastisch om te zien dat ook laat in de avond ouders creatief bezig kunnen zijn. Het werd een gezellige en actieve avond waarin wij met elkaar konden discussiëren over een thema die ons allen bezig houdt in het belang van onze kinderen. Tevens kunnen wij melden dat tijdens deze ouderavond ook een aantal ouders zich aangemeld hebben als lid van de oudercommissie. Binnenkort zullen deze ouders geïnstalleerd worden en zullen zij zich aan alle ouders voorstellen. Houdt de prikborden op locatie in de gaten! Wij danken alle ouders voor hun aanwezigheid en hopen veel meer ouders te mogen verwelkomen op onze volgende ouderavond. Wist u dat?

7 Babygroep Dat wij 3 nieuwe kinderen op de babygroep hebben namelijk Michaino, Chavelli en Amir. Toelsi heel goed kan lopen. Djofre het leuk vindt om op de peutergroep te spelen. Dae het heel leuk vindt om met de stoelen te schuiven. Jeon altijd heel vrolijk binnenkomt. Jael het liefst vrij speelt. Djael van knuffelen houdt. Arjan heel graag aan Lei-Lani het hartstikke goed doet op de babygroep. Erza altijd haar knuffel bij zich heeft tijdens het slapen. Peutergroep Lousianni en Efrengely allebei nieuw zijn op de groep, maar heel goed kunnen samen spelen. Dapheson, Angelica, Dhristy, Rishaywin en Melody graag samenspelen. Rishaywin grrag met Dristy speelt en haar veel aandacht geeft. Dilano en Ray onafscheidelijk zijn en dat ze graag samen spelen met de auto s. Sanrizz het leuk vindt om de leidsters te helpen met schoonmaken en borden en bekers in de vaatwasser te zetten. Kenshaira het leuk vindt om haren te kammen en poppetjes aan te kleden. Ze speelt graag moedertje. Hawa kleuren leuk vindt Dilano heel erg nieuweasgierig is en de juffen vaak vraagt: wat doe je? Efrengely bezig is met zindelijk worden. Dilano zindelijk is. Giyendro het leuk vindt om met de baby s op de babygroep te spelen en heel lief is voor de kinderen. Leany binnenkort 4 wordt en naar de basisschool gaat. Verticaal Delisha in januari naar de basisschool gaat? Anjelin nu overal probeert te klimmen?! Charlotte een broertje krijgt?! Amina alles na zegt?! Naja altijd vrolijk is?! Yediael en Shae-lyandra al zonder luier slapen?! Sumaya het leuk vindt om te zingen?! Ky-shainy heel goed kan eten?! Tyron al los kan staan?! Noa de kerstliedjes al heel goed kan zingen?! Juendry al zindelijk is?! Marisol heel goed kan dansen?! Elissa en Braily onze nieuwe aanwinsten zijn op de groep?! Wij wensen ze hele leuke jaren bij ons! Algemeen Nanny bevallen is van een zoontje. Dat 2013 uitgeroepen is tot het jaar van het voorlezen. Voor meer informatie kijk op BSO Spartaan verhuist op 7 januari naar eigen locatie.

8 Interviewtje met... Dilano (peutergroep). Hoe gaat het Dilano? Mijn mamma heeft een auto, de auto gaat niet botsen. Ik heb melk gedrinken thuis. En wat heb je nog meer gedaan? T.v. gekeken en Diego is ook bij mij, maar Tuka is op mij aan het wachten. Wat gaan jij en Tuka zo doen? Plakken en verven toch? Ik ga niet daar toch? Naar de blauwe deur? Martha is centjes verdienen, Martha komt vandaag niet. Morgen ga ik bij Martha mijn mamma komt me vandaag ophalen. Wil je nog wat vertellen? Ik ben met mijn moeder daar gegaan naar de auto, daar we gingen hmmmmm Ik heb ook melk gedrinken en zo. Kijk Sinterklaas, sinterklaas was geweest. Kijk met Sugayna er was 2 zwarte pieten op de foto. Heb je nog iets te vertellen? Ik moet even nadenken. Ik heb nog snoepies gegeten. Thuis niet bij de crèche. Ik ben zonder gel in haar en jij ook zonder gel haar. Ik moet daar heer londjes zingen. Ik ga naar Rotterdam, mijn huis is in Rotterdam toch? WELKOM Peutergroep Rishaywin Dhristy Melody Efrengely Dapheson Lousianni Angelica Peutergroep Darvienne (basisschool en BSO) Leany (gaat naar de basisschool) Afscheid Verticale groep Delisha (gaat naar de basisschool) Prietpraatjes Sanrizz zegt tegen Mala: Ik ben jouw mama, jij moet mij mama roepen. Ik ga je haren kammen en dan ga jij naar school. Sanrizz pakt een poppen wagen en pop en zegt tot straks. Mala zegt: maar mama ik moest toch naar school. Mala zegt tegen Eferengelly Als je klaar bent met eten ga ik opruimen. Eferengelly zegt: Attaa opruimen?

9 Opvoeden doen we samen Kleine kinderen: is vuurwerk nodig? Vuurwerk wordt traditiegetrouw met oud en nieuw afgestoken. Harde knallen, felle lichtflitsen, overal is iets te zien en te horen. Veel jonge kinderen hebben nog niet zo n behoefte aan al die drukte. Hierbij is het belangrijk vuurwerk niet op te dringen. Ook sterretjes hoeven natuurlijk nooit. Zolang kinderen niet zelf om vuurwerk vragen, is het niet aan te raden hen vuurwerk te geven. Natuurlijk kunnen ze wel meekijken naar het siervuurwerk s avonds. Kinderen willen vuurwerk Zodra kinderen zelf om vuurwerk gaan vragen, kun je als ouder invloed gaan uitoefenen. Het eerste jaar dat een kind echt zelf vuurwerk wil afsteken, kun je vaak nog een heel eind komen met kindervuurwerk. Dit zijn bijvoorbeeld sterretjes, knalerwten, trektouwtjes en morning glory (kleurensterretjes). Verder zijn er vele soorten waarbij geen vuur komt kijken, maar die confetti loslaten. Dit vuurwerk is zeer geschikt voor de kinderen om zelf af te steken. Wel moet er rekening mee worden gehouden dat bij sterretjes en morning glorys vuur komt kijken. Deze moeten niet in contact komen met zeer brandbare kleding of haren. Kinderen die meer willen op jonge leeftijd kunnen de ouders helpen met het aansteken van ander vuurwerk. Bijvoorbeeld samen grondbloemen of rotjes afsteken, en om 12 uur een grote pijl of pot. Het echte werk Kinderen zullen al snel meer willen afsteken, zeker als zij oudere broers of zussen hebben die al wel afsteken. Denk hierbij zelf als ouder goed na wanneer je kind klaar is om af te steken. Als het dan zover is dat het kind zelf vuurwerk gaat afsteken zijn er een aantal dingen die je nog kan doen om de veiligheid te vergroten. In de gaten houden Bij het afsteken kun je een keer langlopen om te kijken of alles goed gaat. Ook kun je afspreken om eerst samen wat af te steken. Na oud en nieuw Na oud en nieuw liggen de straten bezaaid met vuurwerk. Hiertussen zit nog veel goed vuurwerk, dat is achtergelaten of de eerste keer niet goed afging. Dit vuurwerk kan erg gevaarlijk zijn. De lontjes zijn korter, en er is sowieso iets mis mee omdat het de eerste keer niet afging. Verder is het moeilijk om als ouder controle op dit vuurwerk te krijgen. Als een kind op Nieuwjaarsochtend ineens de neiging heeft om een eind te gaan fietsen of wandelen is het verstandig om te controleren of hij geen vuur bij zich heeft en om bij thuiskomst te controleren wat voor een vuurwerk hij mee heeft. Nog even een grondbloem stiekem afsteken hoeft echt geen ramp te zijn, maar sommige kinderen weten thuis te komen met tassen (soms illegaal) vuurwerk. Vuurwerk over Bewaar vuurwerk niet tot volgend jaar. De kans dat je in huis een geschikte vuurwerkopslagplaats hebt is zeer klein. Buiten een goede opslagplaats gaat het vuurwerk snel in kwaliteit acheruit. Daarbij is het extra gevaarlijk mocht er een brand uitbreken. Enkele tips op een rijtje Niet beginnen voor het kind aangeeft te willen afsteken Eerst kindervuurwerk Ouders moeten ten alle tijden op de hoogte zijn wat wanneer met wie wordt afgestoken Kinderen (en volwassenen) dienen kleding te dragen die niet erg brandbaar is Alleen aansteken met een aansteeklont Nooit creatief doen met vuurwerk! Nooit een tweede keer afsteken Op Nieuwjaarsochtend geen vuurwerk verzamelen Verder geldt dat kinderen een voorbeeld snel zullen opvolgen, zorg er dus voor dat ze het goede voorbeeld krijgen. Zelf kunnen ze de gevolgen nog niet goed overzien, hiervoor hebben ze hun ouders nog nodig. Wees voorzichtig met vuurwerk!!

10 Tips voor ouders Koken met Kiddoozz Schoorsteentjes Wat heb ik nodig? 250 g boter, op kamertemperatuur 250 g donkerbruine basterdsuiker 5 eieren, op kamertemperatuur 250 g zelfrijzend bakmeel 2 el cacaopoeder 150 g pure chocolade, in stukjes 150 g roomkaas 2 el halfvolle melk 8 marshmallows 100 g strooigoed Hoe bereid ik het voor? 1. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Doe de boter met de suiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. tot een luchtige massa. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix tot een egaal beslag. Zeef het bakmeel en cacaopoeder boven het beslag en schep het er met een spatel voorzichtig doorheen. 2. Doe de chocolade in een kleine pan en zet deze in een iets grotere pan met daarin een laag zacht kokend water. Zorg dat het water de bodem van de kleine pan niet raakt. Laat de chocolade langzaam smelten. Roer de gesmolten chocolade door het beslag en schep het beslag in de cakevorm. Bak de cake in ca. 1 uur gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat de cake in 1 uur helemaal afkoelen. 3. Doe de roomkaas met de melk in een kom en klop met een garde of de mixer los. Doe in de spuitzak. 4. Snijd van de cake 16 plakken van ongeveer 1 cm dik. Snijd de plakken aan de zijkanten bij zodat er mooie rechthoekige plakken ontstaan. Snijd deze plakken elk in 4 'bouwstenen'. Leg 4 bouwstenen in een vierkantje op een bord. Plak ze aan tegen elkaar aan met wat roomkaas. Spuit een laagje roomkaas op het vierkantje en leg de volgende laag er verspringend op. Vergeet ook deze bouwstenen niet aan elkaar te metselen met roomkaas. Bouw zo een schoorsteentje van 4 lagen hoog. Maak zo nog 3 schoorsteentjes. Doe in elk schoorsteentje 2 marshmallows en verdeel het strooigoed erover. Uitgaanstip voor de kinderen! Prijzen Volwassenen : Euro 7,50 Kinderen 0 t/m 3 : Euro 0,00 Kinderen 4 t/m 15 : Euro 4,00 Makkelijk te bereiken met openbaar vervoer Tramlijn 8, 20, 23, 25 Bus lijn 32 en metro halte Beurs/ Churchillplein.

11 Vanuit de Oudercommissie Notulen Oudercommissie overleg op 20 november 2012 voor de locaties KDV Slinge, BSO Spartaan en KDV/BSO Sliedrechtstraat. Aanwezigen: merv. Verhulp, mevr. Kroon, merv. Jakhari, mevr. Akin, dhr. Vaals, mevr. en dhr. Marcelus- Rafael, Sandra Diaz locatiemanager van de boven genoemde locaties en Noemi Deelen leidinggevende BSO Spartaan (notulist) Welkom, een voorstel ronde en agenda doornemen Nieuwe oudercommissie Reglement en nieuwe leden instaleren: Wij gaan gebruik maken van het model reglement van BOINK(belangenorganisatie van ouders in de kinderopvang) deze is tweedelig, het 1 ste deel van het reglement is tussen de OC leden en de organisatie. Het 2 de gedeelte van het reglement is tussen de leden van elk oudercommissie. De voorzitter van elk OC krijgt het reglement om deze door te nemen. Als ze vragen hebben kunnen ze dit terugkoppelen. Na deze te hebben doorgenomen en akkoord te gaan hiermee zal elk ouder die lid is/wil worden het nieuw reglement tekenen. Het oud reglement komt dan te vervallen. Bij de laatste thema avond hadden een aantal ouders aangegeven dat ze lid wilden worden van de OC. Helaas zijn ze niet allemaal aanwezig bij het overleg. Mevr. Akin van locatie Slinge roept ouders op om lid te worden van de OC. Als enige ouder is er geen officiële OC. Huishoudelijke mededelingen: Functie van de aanwezige leden. mevr. Verhulp is voorzitter en mevr. Kroon penningmeester van de OC locatie Sliedrechtstraat. Mevr. Marcelus-Rafael is als enige OC lid van locatie Spartaan en mev. Akin als enige lid voor locatie Slinge. Alle gegevens van de aanwezigen worden verzameld. De vraag van de leden is of wij op de website de gegevens van de OC leden kunnen plaatsen. Bij vragen kunnen alle ouders de OC makkelijk bereiken. De ouders die aanwezig zijn hebben geen probleem mee dat hun mail adres op de website komt. Sandra gaat kijken hoe wij het een plaats kunnen geven op de website. Als locatie manager van de drie locaties geeft Sandra aan dat ze het fijn vindt om met de drie OC tegelijk te zitten. Dit omdat ze dan de informatie in een keer kan doorgeven. Ouders geven aan dat ze dit ook wel prettig vinden. Voor eigen overleggen maken zij zelf onderling een afspraak. Rond vraag per locatie: Sliedrechtstraat: de akoestiek van het pand, Sandra vertelt dat wij ermee bezig zijn. Kapstok BSO, staat op onze boodschappenlijst. Slinge: er wordt gebruik gemaakt van één groep, de kind bezetting is laag. Wij zouden ook graag zien dat beide groepen vol zaten. Spartaan: wanneer gaan ze terug? Wordt later in de avond besproken Advies pedagogisch beleidsplan: Wij bieden 4x per week warm eten aan KDV en 1x warm aan de BSO, dit staat niet duidelijk vermeld. Er staat niet duidelijk in het plan wanneer de observaties gedaan worden. Een moeder heeft haar bedenkingen over de manier van wennen. Ze heeft het zelf niet als prettig ervaren. Andere ouders gaan hierop in en vertellen hun positieve ervaring. Sandra benadrukt dat het pedagogisch beleidsplan gemaakt is door iemand met als achtergrond pedagoog. Volgend jaar wordt het plan herzien. Elke locatie schrijft een werkplan, hierin komt specifiek te staan hoe de locatie vorm geeft aan het beleidsplan. Groepen samenstellen: Sandra vertelt dat bovengenoemde locaties veel met elkaar doen en vaak samenwerken. In de vakanties voegen wij al samen. Wij gaan inventariseren hoeveel kinderen komen in de kerstvakantie. De groep die leeg staat bij de Slinge wordt gebruikt om stam activiteiten te bieden. Voortgang BSO Spartaan: 30 november is de officiële opening van de Sportvereniging Spartaan 20. Wij zullen de 29 ste de ruimte gaan schoonmaken en inrichten en zullen als BSO aanwezig zijn bij de opening. Alle ouders krijgen een uitnodiging. Per 7 januari 2013 verhuist BSO Spartaan naar de nieuwe locatie. Er is besloten dat Over de Slinge aan de Sommeldijkstraat niet meer wordt opgehaald door BSO Spartaan. Er is een overgangsfase tot het nieuw schooljaar Vanaf het nieuw schooljaar worden de kinderen door BSO Sliedrechtstraat opgehaald. In deze overgangsfase moeten ouders zelf de kinderen bij Spartaan brengen en ophalen. De vraag aan de ouders die kinderen hebben op deze school is of het voor hun haalbaar is de kinderen te brengen en op te halen bij Spartaan. Als het niet haalbaar is dan worden de kinderen gelijk overgeplaatst naar BSO Sliedrechtstraat en verhuizen zij niet terug naar Spartaan per 7 januari. De samenwerking tussen beide BSO s zal blijven bestaan. Er zullen veel sport activiteiten bij Spartaan georganiseerd worden. BSO Spartaan zal dan de scholen in de Zuidwijk en Vreewijk gaan ophalen. Wij zullen ons daarop richten bij het werven van nieuwe kinderen. Sluiting: Sandra dank de ouders voor hun aanwezigheid Volgende vergadering: Voorjaar 2013

12 KINDEREN EN MEDEWERKERS VAN KDV / BSO SLIEDRECHTSTRAAT WENSEN U FIJNE FEESTDAGEN EN EEN ZEER GELUKKIG 2013!!

BSO Sliedrechtstraat

BSO Sliedrechtstraat BSO Sliedrechtstraat Dat gun je ieder kind.. Vierde editie 2012 Agenda Voorwoord / Column locatie manager Watt s gebeurt../ Interviewtje met Wist u dat? Opvoeden doen we samen Tip uit Kiddoozz Vanuit de

Nadere informatie

KDV / BSO Breitnerstraat

KDV / BSO Breitnerstraat KDV / BSO Breitnerstraat Dat gun je ieder kind.. Vierde editie 2012 Inhoudsopgave Voorwoord - Column manager Agenda Wat s gebeurt KDV en BSO Opvoeden doen we samen Activiteit voor de kinderen BSO : Kerst

Nadere informatie

KDV Slinge. Dat gun je ieder kind..

KDV Slinge. Dat gun je ieder kind.. KDV Slinge Dat gun je ieder kind.. Vierde editie 2012 Agenda Verjaardagen Voorwoord Column locatiemanager Watt s gebeurt../ Interviewtje met Wist u dat? Onze kinderen aan het woord VVE Ben ik in beeld

Nadere informatie

Nieuwsbrief t Rommelpotje april/mei 2014. Beste ouders/verzorgers, Thema:

Nieuwsbrief t Rommelpotje april/mei 2014. Beste ouders/verzorgers, Thema: Nieuwsbrief t Rommelpotje april/mei 2014 Beste ouders/verzorgers, Thema: Het einde van ons thema naar de dokter gaan is bijna in zicht. De kinderen vinden dit thema ontzettend interessant. Ze hebben met

Nadere informatie

Zachte Chocoladetaart

Zachte Chocoladetaart 200 g pure chocolade, bij voorkeur speciale patisserie chocolade 200 g boter op kamertemperatuur 200 g suiker 4 eieren Zachte Chocoladetaart Verwarm de oven voor op 175 C. Breek de chocola in stukken en

Nadere informatie

Kerst Kerstkoekjeskrans

Kerst Kerstkoekjeskrans Kerst Kerstkoekjeskrans Jippie! Het is bijna kerst! De winkels liggen heerlijk vol met allemaal kerstige dingen, waaronder allemaal leuke kookbladen die zich deze maand richten op kerst. Een van deze bladen

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. 1 ingang ligt aan

Nadere informatie

Wie is er goed in een feestje bouwen? We lezen vandaag boeken over feestjes.

Wie is er goed in een feestje bouwen? We lezen vandaag boeken over feestjes. Maandag 19-11 Puk viert feest. We maken eigen feestmuts. Weten we aan het einde nog de hele zin? Tijdens het Dinsdag 20-11 Samen met de kinderen gaan wij gezellig dansen. Wie is er goed in een feestje

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Algemeen. Sinterklaas: Wijziging in de tarieven 2019:

Algemeen. Sinterklaas: Wijziging in de tarieven 2019: Algemeen Sinterklaas: Deze maand komt natuurlijk onze goedheilig man weer aan! Een hele spannende, drukke maar vooral ook hele leuke periode voor ons allemaal. Op alle groepen zal de Sint dinsdag 4-12

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de

In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de Kinder GemeenteRaad! Hallo, ik ben Lisa en ik zit in

Nadere informatie

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus Peutergids Foxkidz Sint Willibrordus 2018-2019 Welkom op het Kindcentrum St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de peutergroep van kindcentrum St. Willibrordus. Voor nieuwe ouders

Nadere informatie

Peuteropvang Schimmelpenninck van der Oye Oosterdorpsstraat 16 3871 AD Hoevelaken Tel. 06-21302629 E-mail: po@svdohoevelaken.nl.

Peuteropvang Schimmelpenninck van der Oye Oosterdorpsstraat 16 3871 AD Hoevelaken Tel. 06-21302629 E-mail: po@svdohoevelaken.nl. December 2015 Eind. Er komt bijna een eind aan het jaar 2015. We kijken uit naar kerst. Dat we weer mogen gedenken dat de Heere Jezus voor ons naar de aarde is gekomen om onze Redder te zijn! Dat blijft

Nadere informatie

Klop de boter samen met de suiker wit en luchtig. Dit duurt ongeveer 5

Klop de boter samen met de suiker wit en luchtig. Dit duurt ongeveer 5 Oreo Tulband Laatst zag ik een foto voorbij komen van een Oreo cake en die zag zo lekker uit dat ik gelijk besloot om er ook één te maken. Door de witte chocolade die er op zit smaakt hij naar de Oreo

Nadere informatie

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen Citroentaart Verwarm de oven voor op 200 C. Rol het deeg uit en leg in de beboterde of

Nadere informatie

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Lepelaars 2Lepelaars heeft een mooi pand gelegen in de Vogelwijk in Den Haag. Wij bieden voor kinderen van 0 tot 13 jaar opvang in zes verschillende groepen. Op de begane grond hebben wij drie babygroepen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nummer 4, december 2018 AGENDA JANUARI 7 Start thema Beroepen/wat wil je later worden 23 Nationale Voorleesdagen 24 Voorleesontbijt groep 1/2 21 t/m 01-02 Toets weken CITO 30 Groepspresentatie groep 7

Nadere informatie

Nieuwsbrief, Oktober 2014. Beste ouders, 1 jarig bestaan

Nieuwsbrief, Oktober 2014. Beste ouders, 1 jarig bestaan Nieuwsbrief, Oktober 2014 Beste ouders, 1 jarig bestaan Hoera!! Kinderopvang Lila bestaat al 1 jaar en dat gaan we natuurlijk vieren met zijn allen. Op Donderdag 16 Oktober hebben wij een kijkochtend op

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

Terugkerende activiteiten in de peuterbouw van De Groene Ring

Terugkerende activiteiten in de peuterbouw van De Groene Ring Terugkerende activiteiten in de peuterbouw van De Groene Ring Uw kind komt misschien binnenkort in de peutergroep van onze basisschool. Welkom! Wij willen u graag op deze manier informeren over wat u en

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel Kinderdagverblijf t Kruimeltje Informatie Boekje 0 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 2 2. Openingstijden 2 3. Inschrijving, plaatsing en intake 2 4. Opzeggingen 3 5. De gang van zaken 3 6. Wennen op t

Nadere informatie

Welkom op de peuterspeelzaal

Welkom op de peuterspeelzaal Welkom op de peuterspeelzaal Peuterspeelzaal Het Groene Kikkertje Witte de Withstraat 85 2518 CR Den Haag Telefon: (070) 4129598 E-Mail: pszhetgroenekikkertje@scoh.nl www.cbsdespiegel.nl Wat houdt de Haagse

Nadere informatie

DATUM: 19 december 2016

DATUM: 19 december 2016 Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws augustus 2016 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel

Nadere informatie

Rabarber/citroen cheesecake

Rabarber/citroen cheesecake Carla Wijnnobel heeft vier soorten zoete zonde gemaakt voor bij de koffie of thee tijdens het welkom heten voor de Aspergeactiviteit, 17 april 2016. Aspergehof Noordam, Woubrugge. Rabarber/citroen cheesecake

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT

opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT SAMEN OPGROEIEN Bent u op zoek naar goede opvang voor uw zoon of dochter? Wij bieden kinderen een plek om met plezier naar toe te gaan op verschillende

Nadere informatie

Seizoen 2013 / Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt.

Seizoen 2013 / Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt. Welkom op de eigen pagina van speelzaal Wolkewietje Seizoen 2013 / 2014 16 juni 2014 Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt. Ook kwamen er

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus. Seizoen 2013 / 2014. Thema "water" In dit thema staat water centraal.

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus. Seizoen 2013 / 2014. Thema water In dit thema staat water centraal. Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus Seizoen 2013 / 2014 Thema "water" In dit thema staat water centraal. Water komt uit de kraan maar zit ook in een fles, je kunt het drinken maar je

Nadere informatie

Hoofdstuk II: 2Penselen

Hoofdstuk II: 2Penselen Versie juni 2014 Hoofdstuk II: 2Penselen 2Penselen ligt in de Schilderswijk, naast basisschool t Palet en het Hannemanplantsoen. Het kindercentrum is kleinschalig en gezellig, zodat de kinderen zich thuis

Nadere informatie

Januari / februari 2019.

Januari / februari 2019. Inleiding Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en BSO Esreinschool. Terugblik De afgelopen maanden zijn we druk bezig

Nadere informatie

Ook zo benieuwd naar wat de kinderen meemaken bij Pit Groeihuis? Dit fotoverslag laat je een dagje meebeleven.

Ook zo benieuwd naar wat de kinderen meemaken bij Pit Groeihuis? Dit fotoverslag laat je een dagje meebeleven. Pit Groeihuis Ook zo benieuwd naar wat de kinderen meemaken bij Pit Groeihuis? Dit fotoverslag laat je een dagje meebeleven. Aangeboden door 7.30-8.30 uur Brengen van de kindjes Ik maak je nog even mooi,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Inleiding Hallo allemaal, Wat een prachtig voorjaar hebben we nu al gehad! Ons Lentefeest was zeer geslaagd met heel mooi weer, een grote opkomst en veel

Nadere informatie

Contactgegevens PSG Het Peuterhofje en BSO de Horst Glazeniershorst TK Apeldoorn. Tel:

Contactgegevens PSG Het Peuterhofje en BSO de Horst Glazeniershorst TK Apeldoorn. Tel: Locatie nieuwsbrief Hierbij ontvangt u de locatienieuwsbrief van PSG Het Peuterhofje en BSO de Horst. In deze nieuwsbrief algemene informatie en wat leuke weetjes over de onze locatie. Contactgegevens

Nadere informatie

De afgelopen weken zijn wij op het KDV druk bezig geweest met de thema s: Sinterklaas en Kerst

De afgelopen weken zijn wij op het KDV druk bezig geweest met de thema s: Sinterklaas en Kerst KDV De Telgenkamp Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en KDV De Telgenkamp. Welkom Pieter en Eden zij begin januari bij

Nadere informatie

Amandeltaart met fruit

Amandeltaart met fruit Amandeltaart met fruit Een paar weken geleden was ik met mijn zus een dagje in Rotterdam en toen gingen we lunchen bij Jamie s Italian. We hebben superlekker gegeten en het toetje was zo lekker dat ik

Nadere informatie

MOEDERDAG 2015. een mooie dag aan alle mama s. Dag lieve mama. Mama zijn. Kinderpraat

MOEDERDAG 2015. een mooie dag aan alle mama s. Dag lieve mama. Mama zijn. Kinderpraat een mooie dag aan alle mama s Dag lieve mama. Ik geef je een dikke zoen, en hoop dat ik dat nog vele jaartjes mag doen. Lieve mama, je krijgt er nog een ontbijtje bij, ben je nu niet blij? Mama zijn Onbeschrijflijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ikkedoen 2 e jaargang nr. 4 december. Mededelingen: Wist u dat..

Nieuwsbrief Ikkedoen 2 e jaargang nr. 4 december. Mededelingen: Wist u dat.. . Nieuwsbrief Ikkedoen 2 e jaargang nr. 4 december Mededelingen: 1. Sluitingstijden Kerst en oud en nieuw. Wij gaan de dag voor kerst, vrijdag 24 december en op oudejaarsdag, vrijdag 31 december dicht

Nadere informatie

Inleiding Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en BSO Esreinschool.

Inleiding Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en BSO Esreinschool. Inleiding Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en BSO Esreinschool. Terugblik De afgelopen maanden zijn we erg druk geweest

Nadere informatie

Lekker smikkelen tijdens het kersdiner

Lekker smikkelen tijdens het kersdiner Nr. 1 januari 2014 Lekker smikkelen tijdens het kersdiner Nieuwe kinderen Op de babygroep mochten wij verwelkomen: Joep Riemer (broertje van Pepijn), Sanne Vogelzang, Frederique Kwant, Tycho Rijks (broertje

Nadere informatie

Nieuwtjes van de Stampertjes

Nieuwtjes van de Stampertjes april 2017 Agenda 27-3 t/m 21-4 thema lente 13-4 Paasbrunch 14-4 t/m 17-4 april Goede vrijdag, Pasen gesloten 20-4 Kinderboerderij 24-4 t/m 7-5 Meivakantie en Koningsdag Nieuwtjes van de Stampertjes Jantje

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015

Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015 Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015 Peuteractiviteiten gedurende het hele schooljaar: Verjaardagen: Als uw peuter jarig is mag hij/zij dit vieren,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

Het nieuwe scoutsjaar is weer begonnen! Olé pistolé!!!! Benieuwd wat we allemaal gaan doen en nieuwsgierig naar je leiding? Kijk dan snel verder!

Het nieuwe scoutsjaar is weer begonnen! Olé pistolé!!!! Benieuwd wat we allemaal gaan doen en nieuwsgierig naar je leiding? Kijk dan snel verder! Dag liefste welka s Het nieuwe scoutsjaar is weer begonnen! Olé pistolé!!!! Benieuwd wat we allemaal gaan doen en nieuwsgierig naar je leiding? Kijk dan snel verder! Let heel erg goed op! Er zijn namelijk

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Terugblik op December Wij wensen alle kinderen die in januari jarig zijn een hele fijne verjaardag toe!! NIEUWSBRIEF JANUARI 2018

Terugblik op December Wij wensen alle kinderen die in januari jarig zijn een hele fijne verjaardag toe!! NIEUWSBRIEF JANUARI 2018 NIEUWSBRIEF JANUARI 2018 Belangrijke data: 8 januari start school na kerstvakantie 9 januari bezoek Hermitage groep 4A en 4B 10 januari scholenmarkt Noorderbreedte voor groep 8 11 januari inloopuurtje

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Januari 2019 Welkom bij de voorschool van De Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame

Nadere informatie

EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL. Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie!

EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL. Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie! EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie! 2010-2011 1 BELANGRIJK! Je bent vrij dit document door te sturen naar wie je

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

Vakantie opvang Steendijkpolder presenteert het thema: Op vakantie!

Vakantie opvang Steendijkpolder presenteert het thema: Op vakantie! Vakantie opvang Steendijkpolder presenteert het thema: Op vakantie! Wij hebben zin in de zomervakantie! Om de dagen waarop uitstapjes gepland staan zo soepel mogelijk te laten verlopen, vragen wij u om

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool De Plantage

Informatieboekje van. Peuterspeelschool De Plantage Informatieboekje van Peuterspeelschool De Plantage Dit boekje informeert u over de huisregels van ; Peuterspeelschool De Plantage. De leidsters op de Dreumeldoos zijn: Kitty Delsink Migo Kitty werkt op

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws december 2016 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Cenn Wij werden

Nadere informatie

Werken in de kinderopvang

Werken in de kinderopvang Werken in de kinderopvang Sanne Houtepen werkt als pedagogisch medewerker bij Kibeo aan de Elvis Presleylaan in Goes. Ze is daar een bekend gezicht en heeft heel wat kinderen op zien groeien van baby tot

Nadere informatie

6 gratis Pompoen recepten.

6 gratis Pompoen recepten. s i t a Gr 6 gratis Pompoen recepten www.pompoensoep.info P O M P O E N P U R E E M A K E N POMPOEN PUREE Pompoenpuree kun je in Amerikaa kant en klaar in blikjes kopen, in Nederland is het ook wel te

Nadere informatie

BASISRECEPTEN KOOLHYDRAATARM AFVALLEN

BASISRECEPTEN KOOLHYDRAATARM AFVALLEN BASISRECEPTEN KOOLHYDRAATARM AFVALLEN BASISRECEPT LIJNZAADBROOD Lijnzaadbrood basisrecept 250 g gemalen lijnzaad 3 tl bakpoeder 1 tl zout 5 eieren 120 ml water 80 ml olijfolie Verwarm de oven voor op 180C.

Nadere informatie

welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan bm maarssen telefoon: fax:

welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan bm maarssen telefoon: fax: welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan 2 3601 bm maarssen telefoon: 0346-562120 fax: 0346-554851 e-mail: directie@kbspionier.nl www.kbspionier.nl 4Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2017

Nieuwsbrief december 2017 Nieuwsbrief december 2017 Aan alle ouders/verzorgers van kinderen van De Morgenster, Advent 'Stil nu, stil nu, maak nu geen gerucht. Het wonder komt heel zachtjes aan, kerstkind wil naar binnen gaan. Stil

Nadere informatie

CHOCOLA DE ESSENTIE. van. École du Grand Chocolat Valrhona. Onder redactie van Frédéric Bau. Met medewerking van Julie Haubourdin

CHOCOLA DE ESSENTIE. van. École du Grand Chocolat Valrhona. Onder redactie van Frédéric Bau. Met medewerking van Julie Haubourdin Onder redactie van Frédéric Bau École du Grand Chocolat Valrhona Met medewerking van Julie Haubourdin DE ESSENTIE van CHOCOLA Fotografie Clay McLachlan INHOUD BASISTECHNIEKEN Chocola smelten 10 Tempereren

Nadere informatie

Verjaardagen! Babyhapjes Door Petra Bergs, mama van Thuur. Oktober 19 Lynn Teluij 21 Mila Theunissen 24 Lieke Verheijen. November 20 Milan Rutten

Verjaardagen! Babyhapjes Door Petra Bergs, mama van Thuur. Oktober 19 Lynn Teluij 21 Mila Theunissen 24 Lieke Verheijen. November 20 Milan Rutten Verjaardagen! Oktober 19 Lynn Teluij 21 Mila Theunissen 24 Lieke Verheijen November 20 Milan Rutten December 7 Jelle Verheijen 9 Nick Hellegers 10 Jenna Klok 11 Petra Derks (leidster) 22 Thuur Cox Alvast

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. Mei 2013. De Koekenbieren 10 jaar! Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. Mei 2013. De Koekenbieren 10 jaar! Inhoud Nieuwsbrief Mei 2013 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Colofon Dit is de nieuwsbrief van mei 2013. In deze nieuwsbrief vindt u allerlei

Nadere informatie

Kinderdagverblijf De Tuinkabouter. Professor van Bemmelenlaan 51c 3571 EL Utrecht

Kinderdagverblijf De Tuinkabouter. Professor van Bemmelenlaan 51c 3571 EL Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf De Tuinkabouter Professor van Bemmelenlaan 51c 3571 EL Utrecht 3-85 98 35 tuinkabouter@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens.

Nadere informatie

Witte chocolade met frambozencake

Witte chocolade met frambozencake Koulourakia Aanstaande zondag is het Pasen en dan moet er natuurlijk iets lekkers gebakken worden. Ik maak elk jaar Paaskoekjes. Die maak ik altijd van hetzelfde deeg als de kerstkransjes alleen maak ik

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

Nieuwsbrief /2019

Nieuwsbrief /2019 Nieuwsbrief 9 2018/2019 Beste jongens en meisjes, beste ouders, Het jaar 2018 zit er bijna op. We kijken samen terug op een hele sfeervolle kerstviering. Een prachtig versierde aula, waardoor je je elke

Nadere informatie

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje 1. Brengen en halen: t Kruimeltje is geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 uur t/m 18.00 uur. U hoeft uw kind niet voor een bepaalde tijd te brengen. Wel stellen

Nadere informatie

Belastingdienst. Na 15 mei 2015 kunt u geen wijzigingen meer doorgeven voor 2014. U kunt alleen nog bezwaar maken tegen de definitieve berekening.

Belastingdienst. Na 15 mei 2015 kunt u geen wijzigingen meer doorgeven voor 2014. U kunt alleen nog bezwaar maken tegen de definitieve berekening. Horst, 01-04-2015 Beste ouders en gastouders, HOERA!!! GOOIENDAAG HERSTRAAT GAAT STARTEN EN WEL PER 7 APRIL De opendag is op zaterdag 4 april van 13.00 uur tot 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom om

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hoera kindercentra

Nieuwsbrief Hoera kindercentra Nieuwsbrief Hoera kindercentra Editie: Hoera Haelen Datum: december 2013. Beste ouders/verzorgers, In deze editie en nieuwe lay-out van onze nieuwsbrief leest u de nieuwtjes, weetjes en belangrijke informatie

Nadere informatie

Recepturen zijn opgesteld door: Ragnhild Visser-Vijfvinkel Eigenaresse VoedingVeilig

Recepturen zijn opgesteld door: Ragnhild Visser-Vijfvinkel Eigenaresse VoedingVeilig Recepturen zijn opgesteld door: Ragnhild Visser-Vijfvinkel Eigenaresse VoedingVeilig www.voedingveilig.nl Zandkoekjes met kaneel 500 gram bloem 250 gram roomboter (op kamertemperatuur) 200 gram suiker

Nadere informatie

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel.

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Er staan recepten in die ik lekker vind, kijk maar eens! Deze recepten kunnen jullie zelf bakken/maken. Als je deze recepten wil maken duurt het minimaal 10

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS Mechelen-Wahlwiller R.K. Basisschool Mechelen - Wahlwiller

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden het Krummelhûs Di-Do- en vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden Het Kraaiennest Maandag t/m Vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hoera kindercentra

Nieuwsbrief Hoera kindercentra Nieuwsbrief Hoera kindercentra Datum: december 2013 Beste ouders/verzorgers, In deze editie leest u de nieuwtjes, weetjes en belangrijke informatie van onze locatie. Zo houden we u op de hoogte van wat

Nadere informatie

minibabbel sinterklaas

minibabbel sinterklaas minibabbel sinterklaas november 2016 November 2016 Hier is dan alweer een nieuwe Minibabbel! Heel snel na de Sint Maarten Minibabbel, maar we hebben dan ook weer zoveel te vertellen! In deze Minibabbel

Nadere informatie

Wij wensen Sanne en Gijs de Lange heel veel (buiten) speelplezier bij De Loeiende Koe.

Wij wensen Sanne en Gijs de Lange heel veel (buiten) speelplezier bij De Loeiende Koe. Nieuwsbrief Mei/Juni Nieuwe kinderen: Wij wensen Sanne en Gijs de Lange heel veel (buiten) speelplezier bij De Loeiende Koe. De nieuwe ouders kunnen inloggen op het ouderportaal met deze link. https://portaal.novict.nl/haw8kasq3fs/

Nadere informatie

Agenda. Nummer 4 december 2016

Agenda. Nummer 4 december 2016 Agenda Nummer 4 december 2016 Vrijdag 23 dec. Kerstvakantie (vanaf 12.00 uur) Maandag 9 jan. Eerste schooldag 2017 Vrijdag 27 jan. Inloop ouders Beste ouder(s)/verzorger(s) Wilt u er aan denken om de toekomstige

Nadere informatie

Wij hebben weer een mooie nieuwsbrief voor u gemaakt met verhalen uit de Peutergroep en de BSO.

Wij hebben weer een mooie nieuwsbrief voor u gemaakt met verhalen uit de Peutergroep en de BSO. Beste ouders/verzorgers Wij hebben weer een mooie nieuwsbrief voor u gemaakt met verhalen uit de Peutergroep en de BSO. De dagen worden korter, wij maken ons klaar voor het eerste lichtjesfeest op weg

Nadere informatie

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers,

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers, Nummer: 8 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Vorige week donderdagavond hebben we een geweldig optreden gehad van alle kleuters. Zij speelden deze avond de musical De kleine Kerstman.

Nadere informatie

Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar agenda nov 23 Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar agenda nov 23 Nieuwsbrief 3 Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar 2018-2019 agenda nov 23 Nieuwsbrief 3 dec 4 Juf Femma jarig 4 Sinterklaasfeest op school 6 Studiedag gr 1 t/m 8 vrij 6 Mad Science start de cursus voor ingeschreven

Nadere informatie

Op dinsdagmiddag 14 oktober zijn we de herfst gaan zoeken in de bossen. Het was die middag heerlijk weer en we hebben genoten van het ritje met de

Op dinsdagmiddag 14 oktober zijn we de herfst gaan zoeken in de bossen. Het was die middag heerlijk weer en we hebben genoten van het ritje met de Op dinsdagmiddag 14 oktober zijn we de herfst gaan zoeken in de bossen. Het was die middag heerlijk weer en we hebben genoten van het ritje met de huifkar en de wandeling. We hebben van alles gezien; gekleurde

Nadere informatie

EXPRESSE PADDINGTON. Mededeling van de maatschap. In dit nummer: * Mededeling * Stagiaires * Geboren * Van de BSO * Pietenfeest

EXPRESSE PADDINGTON. Mededeling van de maatschap. In dit nummer: * Mededeling * Stagiaires * Geboren * Van de BSO * Pietenfeest PADDINGTON EXPRESSE In dit nummer: * Mededeling * Stagiaires * Geboren * Van de BSO * Pietenfeest Mededeling van de maatschap Per 1 januari 2017 heeft Meini besloten om uit de maatschap te stappen. Hij

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht

Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot Louis Couperrusstraat 85 3532 CX Utrecht 06-34550253 bsokikkersloot@ludens.nl Pag 1 van 9 Bedankt voor je interesse

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM KdvPippeloen/ Kdv&Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM KdvPippeloen/ Kdv&Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM KdvPippeloen/ Kdv&Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters November 2012 Beste ouders/verzorgers, Hierbij de nieuwsbrief voor november 2012. Algemeen Brandoefening In

Nadere informatie

OUDERCOMMISSIE KDV T WOLFJE VIJFHUIZEN

OUDERCOMMISSIE KDV T WOLFJE VIJFHUIZEN OUDERCOMMISSIE KDV T WOLFJE VIJFHUIZEN Mededelingen Personeel Hoewel de dames al een tijdje werkzaam zijn op het kinderdagverblijf toch nog even een voorstelrondje. Beste ouders, Graag wil ik mij even

Nadere informatie

Facebook Onze facebookpagina heeft een andere naam gekregen. HKC Twente is Kindercentrum.nl geworden.

Facebook Onze facebookpagina heeft een andere naam gekregen. HKC Twente is Kindercentrum.nl geworden. KDV De Telgenkamp Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van het Kindercentrum nl en KDV De Telgenkamp. Facebook Onze facebookpagina heeft een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2018

Nieuwsbrief Maart 2018 Nieuwsbrief Maart 2018 Beste ouders/verzorgers, Nieuwe Stagiaire: Wij hebben een nieuwe stagiaire op de groep. Haar naam is Imane, 17 jaar oud. Ze doet de opleiding pedagogische medewerker niveau 4. Ze

Nadere informatie

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 41 Peutercollege weetjes o De locaties hebben weer nieuwe ouder- kindkisten ontvangen. Zo heeft t Kasteeltje de kist van het thema regen en het Kwetternest heeft nu de kist van Wat heb

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2016 Dit is de feestkrant van 2016. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

Kookclub 20 oktober 2011;Patisserie avond olv Miche en Tine De Wilde-Verbist.

Kookclub 20 oktober 2011;Patisserie avond olv Miche en Tine De Wilde-Verbist. Kookclub 20 oktober 2011;Patisserie avond olv Miche en Tine De Wilde-Verbist. Financiers voor 35 financiertjes: 180 g boter 200 g niet-geraffineerde rietsuiker 150 g amandelpoeder van eerste kwaliteit

Nadere informatie

Nieuwsbrief April 2018

Nieuwsbrief April 2018 Nieuwsbrief April 2018 Beste ouders/verzorgers, Verjaardagen kinderen/leidsters: 11 maart: Isabella 7 jaar ( BSO ) 16 maart: Orfeu 49 jaar ( Directeur ) 18 maart: Emily 1 jaar ( Baby groep ) 22 maart:

Nadere informatie

nieuwsbrief. 02 nieuwsbrief voor ouders

nieuwsbrief. 02 nieuwsbrief voor ouders nieuwsbrief. 02 nieuwsbrief voor ouders November 2017 2018 Agenda Vrijdag 10 november: Nationaal schoolontbijt Dinsdag 5 december: Sinterklaas Vrijdag 22 december: Kerstlunch. De leerlingen zijn om 12.00

Nadere informatie

Kinderopvang Huisregels

Kinderopvang Huisregels Huisregels Uw keuze voor De Kabouters Met uw keuze voor De Kabouters kiest u ervoor om een deel van de zorg en opvoeding van uw kind aan ons uit te besteden. Binnen de kaders van ons beleid houden wij

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F OBS De Akkers en PSZ t Valkje Jagerslaan 15 3075 AA Rotterdam 010 2907827 directie@de-akkers.nl www.de-akkers.nl 20 februari 2015 nummer 62 Personeel Juf Atie heeft besloten per 1-3-2015

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SPORTSTUIF

NIEUWSBRIEF SPORTSTUIF NIEUWSBRIEF SPORTSTUIF Beste ouders/verzorgers en kinderen van, Voor jullie ligt de nieuwsbrief van de zomer van 2016. We hebben leuk nieuws voor alle ouders, verzorgers en kinderen van. Meer weten? Lees

Nadere informatie

THEMA: FEEST. Peuterstart Groepen: Krabben en Kreeften. Ballonnen plakken. VVE: kringgesprek Puk is jarig,woordkaartjes bekijken Ballonnen(kleur)spel

THEMA: FEEST. Peuterstart Groepen: Krabben en Kreeften. Ballonnen plakken. VVE: kringgesprek Puk is jarig,woordkaartjes bekijken Ballonnen(kleur)spel THEMA: FEEST Dag 19/11/2018 We maken ballonnen en doen het ballonnenkleurenspel Ballonnen plakken VVE: kringgesprek Puk is jarig,woordkaartjes bekijken Ballonnen(kleur)spel We maken verlanglijstjes voor

Nadere informatie