Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "www.marktonderzoek.be"

Transcriptie

1

2 Wij zetten het jaar vol inspiratie en enthousiasme in met een overzicht van enkele trends waar we als ondernemer in 2015 niet omheen kunnen. Op de hoogte zijn van deze trends en erop inspelen kan uw activiteiten een flinke boost geven.

3 1. Transparantie De trend van de transparantie zal zich verderzetten en is voelbaar in relaties met klanten. Ze verwachten een transparante prijspolitiek en dito samenwerking. De klant wil zicht hebben op de stappen die hij bij u doorloopt, van de offertefase tot de naverkoop. In plaats van storytelling verwacht de klant een real time beeld van waarmee je bezig bent in diens belang, en dit op eender welk moment. De interne communicatie wint aan belang als marketingtool. Uw personeel staat in voor de promotie op het vlak van zowel verkoop als het aantrekken van nieuwe medewerkers. Onder invloed van de jonge digi-generatie die zijn weg aan het vinden is naar de arbeidsmarkt, zal ook uw organisatie transparant moeten zijn onder de vorm van meer lineaire structuren. Transparantie betekent ook dat u uw milieubewustzijn aantoont: voor de samenleving, waar uw grondstoffen vandaan komen, wat er in bepaalde producten zit Die transparantie moet ook terug te vinden zijn in het delen van kennis met jonge mensen en het helpen creëren van nieuwe start-ups. Kennis wordt zowel offline als online gedeeld, en daardoor ontstaan nieuwe software en technologieën waarvan iedereen beter wordt. Bedrijven streven ook naar eenvoud in samenwerking, communicatie, bereikbaarheid Kortom: transparantie troef!

4 2. Deeleconomie Deeleconomie staat voor de evolutie van het bezit van goederen naar het gebruik ervan. We kunnen vooral goederen die we niet elke dag nodig hebben delen met anderen. De trend van de sharing economie werd reeds ingezet met producten als autodelen en fietsen die ter beschikking staan aan stations. Voordeel daarvan is dat u er zelf geen moet kopen en onderhouden. Andere voorbeelden zijn bedrijven als Uber (taxi) en Airbnb (b&b) die een andere kijk bieden op business doen. De deeleconomie creëert ook op bestaande markten nieuwe concurrenten waarmee u rekening moet houden. De business modellen evolueren hierbij ook van winst op transactie naar winst op de klant die via huur- of abonnementssystemen goederen gaat gebruiken. Dit is ook een uitloper van de trend om verspilling tegen te gaan en zorgzaam om te springen met het milieu.

5 3. Digitaal tijdperk Jongeren die in een internetwereld geboren zijn belanden op de werkvloer en beïnvloeden het koopgedrag. Als bedrijf hoeft u zich niet langer de vraag te stellen hoe u internet en het digitale in uw onderneming kan toepassen, wel hoe u uw bedrijf kan organiseren in een digitale wereld. Klanten zijn hybride en kopen omni-channel, door alle mogelijke kanalen heen. Alles is met elkaar verweven. We leven ook in een wereld waarin alles steeds sneller moet. In deze instant economie is marketing real time. U wordt gedwongen om heel kort op de bal te spelen, sneller beslissingen te nemen en vlugger in te spelen op markttrends. Internet overheerst het leven: drones, self-driving cars, pakjes leveren als het u uitkomt... Bedrijven zien zich verplicht te innoveren, dingen anders te doen. We leven in een tijdperk waarin digitale start-ups in 60 seconden een business uit de grond kunnen stampen. Daardoor zien ook traditionele bedrijven zich verplicht anders te gaan werken.

6 4. Authenticiteit Bedrijven gaan decentraliseren zodat het lokale en regionale aspect terug aan belang wint. Dit uit zich ook in het kopen van lokale producten, seizoensproducten, producten van bij ons. Dat maakt het mogelijk om een meer persoonlijke relatie aan te gaan met uw klant. De massaconsumptie maakt terug plaats voor originaliteit en persoonlijke contacten. Naast het lokale gaan bedrijven terug op zoek naar een unieke profilering, de algemene standaard is niet meer van deze tijd. Tradities van vroeger worden heruitgevonden. We willen meer betekenis geven aan ons werk. En ook klanten willen zich niet langer aanpassen aan de vaste verkoopsvoorwaarden van een organisatie. De menselijke maat krijgt de bovenhand.

7 5.Verbondenheid Om waarde te creëren moeten we een gevoel van verbondenheid hebben. Na de industriële revolutie lag de focus op de markt en vervolgens de klant. Anno 2015 moeten we meer netwerken uitbouwen, niet alleen online maar ook effectief sociale connecties leggen. Iedereen is waardevol en het is belangrijk hoe mensen met elkaar geconnecteerd zijn. Technologie heeft het ons mogelijk gemaakt om ons sociaal leven uit te bouwen (Facebook, LinkedIn ) maar we moeten elkaar ook terug in real life ontmoeten. Iedereen telt mee en is belangrijk. We moeten terug praten met en luisteren naar elkaar en samen zaken creëren (cocreatie). Dit geldt ook binnen bedrijven: mensen op de onderste ladders van het bedrijf detecteren een probleem wel eens beter en sneller.

8 6. Beleveniseconomie Deze trend is al een paar jaar geleden ingezet maar gaat nog een stapje verder in de beleving die we de klant kunnen geven. Dit wordt ook wel eens dematerialisering genoemd omdat de fysieke producten op zich niet langer de nodige voldoening schenken. Het gaat meer om wat er rond de producten wordt gecreëerd en de meerwaarde ervan. Vooral in dit digitale tijdperk is het niet meer voldoende dat klanten tevreden zijn over de producten of diensten die u aanbiedt. U moet ernaar streven dat de klant zodanig aangenaam verrast is over de beleving die u hen geeft dat ze dit aan anderen zullen doorvertellen. Vandaar dat we in tevredenheidsonderzoeken ook de net promotor score berekenen. Het is immers belangrijk te meten wat een klant voelt t.o.v. uw bedrijf en hoe hij de samenwerking ervaren heeft. Beleving speelt in op de emotie en maakt uw bedrijf onderscheidend van uw concurrenten. In de toekomst zullen de termen b2b en b2c ook wegvallen, gaan de grenzen vervagen. We doen zaken met mensen: Human to Human. Bijkomende service bieden aan klanten wordt een zeer sterk aandachtspunt. Uw dienst naverkoop moet minstens evenveel, zo niet meer aandacht krijgen dan de verkoop van producten. In die optiek is het voor de klant ook belangrijk dat hij op de hoogte is van de volgende stap die u zal nemen in de samenwerking, en wanneer dat zal gebeuren.

9 Wij wensen u een interessant jaar toe. Devroe & Partners Inge Devroe & medewerkers

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Social Media voor bedrijven in 6 praktische stappen

Social Media voor bedrijven in 6 praktische stappen Social Media voor bedrijven in 6 praktische stappen Veel bedrijven worstelen met de vraag hoe ze Social Media kunnen inzetten. Tegenwoordig is Social Media niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.

Nadere informatie

Haal meer uit ecommerce dankzij een superieure klantbeleving

Haal meer uit ecommerce dankzij een superieure klantbeleving Haal meer uit ecommerce dankzij een superieure klantbeleving Creëer een unieke Customer Experience met Predictive Analytics. Inhoud Inleiding... pag. 3 Ontwikkelingen en tips... pag. 4 Tips voor het bepalen

Nadere informatie

De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole

De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole Sociale media hebben individuen meer macht gegeven. De wereldwijde beschikbaarheid van gratis online netwerken, zoals Facebook,

Nadere informatie

Slimmer worden dan de technologie; kansen voor de financiële wereld. Toekomstvisie op de financiële wereld in 2018

Slimmer worden dan de technologie; kansen voor de financiële wereld. Toekomstvisie op de financiële wereld in 2018 Slimmer worden dan de technologie; kansen voor de financiële wereld. Toekomstvisie op de financiële wereld in 2018 Inhoud Voorwoord 5 Hoe wordt de financiële wereld slimmer dan de technologie? 6 Onze visie:

Nadere informatie

Inbound Marketing. Voor meer traffic & gekwalificeerde leads DEEL DIT E-BOOK!

Inbound Marketing. Voor meer traffic & gekwalificeerde leads DEEL DIT E-BOOK! Inbound Marketing Voor meer traffic & gekwalificeerde leads 1 INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE 3 Wat is inbound marketing? 4 Van Outbound naar Inbound 5 Kostenbesparing 6 Inbound Marketing Middelen 7 De voordelen

Nadere informatie

Waarom de grijze massa van uw klant u door een volgende crisis helpt

Waarom de grijze massa van uw klant u door een volgende crisis helpt Waarom de grijze massa van uw klant u door een volgende crisis helpt Het aantal organisaties dat problemen krijgt met klanten die wegblijven en een teruglopende cashflow positie, neemt elke maand opnieuw

Nadere informatie

Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie

Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie In het begin van een nieuw jaar wordt vaak aandacht besteed aan ontwikkelingen en trends die hun stempel gaan drukken op 2014.

Nadere informatie

Onze dienstverlening voor coaches

Onze dienstverlening voor coaches Onze dienstverlening voor coaches Platform voor mensen en organisaties met een hulp- of ontwikkelvraag Mensen en organisaties in contact brengen met de beste coaches Ondersteunend initiatief voor de ondernemende

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Een Publicatie van Zaken in Balans Social Media Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Auteur: Waldo Bominaar Meer weten? Kijk op mijn LinkedIn: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

As each case is new, then we must think anew and act anew

As each case is new, then we must think anew and act anew As each case is new, then we must think anew and act anew van klantbewust naar klantgericht ondernemen Moderne kunst en golf zijn bezigheden die mij, naast mijn werk, veel voldoening geven. Ik denk dat

Nadere informatie

Campagnemanagement en Social Media de rode draad in een succesvolle CRM strategie.

Campagnemanagement en Social Media de rode draad in een succesvolle CRM strategie. Campagnemanagement en Social Media de rode draad in een succesvolle CRM strategie. Veel organisaties vinden het moeilijk om succesvolle commerciële inspanningen te realiseren, en hierbij de verkoop- en

Nadere informatie

Commercieel innoveren Praktijkboek voor verkooporganisaties

Commercieel innoveren Praktijkboek voor verkooporganisaties Commercieel innoveren Praktijkboek voor verkooporganisaties Eerste druk, maart 2012 2012 Piet Aarts isbn: 978-90-484-2335-4 nur: 801 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel aan

Nadere informatie

PRdesQ info sheet. De razendsnel veranderende wereld van communicatie, PR en marketing eist een andere manier van werken om succesvol te kunnen zijn.

PRdesQ info sheet. De razendsnel veranderende wereld van communicatie, PR en marketing eist een andere manier van werken om succesvol te kunnen zijn. PRdesQ is ontstaan uit frustratie. Wij konden geen online gereedschap vinden die tegen een faire prijs gebruikmaakt van de moderne PR mogelijkheden. De razendsnel veranderende wereld van communicatie,

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Inzetbaarheidsscan 2 Ben jij duurzaam inzetbaar? Blijf van waarde in de wereld van werk Iedereen wil graag gezond, productief en met plezier

Nadere informatie

Creëer buitengewone klantbeleving en onderscheid u van uw concurrentie.

Creëer buitengewone klantbeleving en onderscheid u van uw concurrentie. Creëer buitengewone klantbeleving en onderscheid u van uw concurrentie. Toepassing van diepgaande klantkennis maakt het verschil. Wat is het geheim van een goede concurrentiepositie? Deze vraag wordt regelmatig

Nadere informatie

Mensen verbinden de bank. De HR-visie van de Rabobank

Mensen verbinden de bank. De HR-visie van de Rabobank Mensen verbinden de bank De HR-visie van de Rabobank Mensen Verbinden de Bank De HR-visie van de Rabobank 2 Woord vooraf Samen bereik je meer dan alleen. Dat was het credo van Friedrich Wilhelm Raiffeisen

Nadere informatie

Het functioneringsgesprek

Het functioneringsgesprek Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Werknemer Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wat is een functioneringsgesprek?... 7 Waarom is een functioneringsgesprek

Nadere informatie

Samenwerkingen die werken

Samenwerkingen die werken Alfred Griffioen Samenwerkingen die werken Over de coöperatie als rechtsvorm voor commerciële en maatschappelijke initiatieven de Coöperatie expert 1 Over de Coöperatie expert De Coöperatie expert is de

Nadere informatie

Exact voor. Meer dan verkoop. exactsoftware.nl

Exact voor. Meer dan verkoop. exactsoftware.nl Exact voor CRM Meer dan verkoop. exactsoftware.nl 2 Slechte data kost amerikaanse bedrijven $600 miljard per jaar De hele wereld is online. Tablet en smartphones worden net zo vaak zakelijk gebruikt als

Nadere informatie

Samenvatting boek Connect! van Menno Lanting De impact van sociale netwerken op organisaties en leiderschap

Samenvatting boek Connect! van Menno Lanting De impact van sociale netwerken op organisaties en leiderschap Samenvatting boek Connect! van Menno Lanting De impact van sociale netwerken op organisaties en leiderschap Uitgeverij: Business Contact, Amsterdam/Antwerpen ISBN: 978 90 470 0306 9 Deze samenvatting wordt

Nadere informatie

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet Exact Online Uw financiële cockpit op internet Eenvoudig online boekhouden Een onderneming staat of valt met haar financiële beleid. Met inzicht in de omzet, winst en cashflow nu en in de toekomst. Een

Nadere informatie

Smart Business Consultants. We turn questions into solutions

Smart Business Consultants. We turn questions into solutions Smart Business Consultants We turn questions into solutions Smart business consultants is een jong en dynamisch adviesbureau wat zich kenmerkt door krachtige, resultaatgerichte en professionele dienstverlening

Nadere informatie

ING Klantenraad. behoeften. Zwolle. Zwolle. wensen. wensen. verbeteren hypotheken. oud luisteren. September 2013. Programma.

ING Klantenraad. behoeften. Zwolle. Zwolle. wensen. wensen. verbeteren hypotheken. oud luisteren. September 2013. Programma. wensen wensen beleggen beleggen geld geld Zwolle Zwolle Amsterdam Amsterdam vragen mening vragen mening Den Bosch financiële sector Den Bosch financiële sector Op 17, 24 en 26 september hebben de eerste

Nadere informatie

Informaticabeheer Generation Development Technical Paper (Developing the next generation for you)

Informaticabeheer Generation Development Technical Paper (Developing the next generation for you) Informaticabeheer Generation Development Technical Paper (Developing the next generation for you) Auteurs: Mattijs Eggermont, Brent Alleweireldt, Cedric Cornelis, Nick Cornelis, Jasper Deblieck en Jordy

Nadere informatie

Contentmarketing in de bankenbranche Invloed op een aankoopbeslissingsproces

Contentmarketing in de bankenbranche Invloed op een aankoopbeslissingsproces Contentmarketing in de bankenbranche Invloed op een aankoopbeslissingsproces Auteurs: Bas Kamphuis Youri van der Leeden Contentmarketing in de bankenbranche Invloed op een aankoopbeslissingsproces Datum:

Nadere informatie

Vijf trends onlosmakelijk verbonden

Vijf trends onlosmakelijk verbonden Inleiding Selfservice, omnichannel, mobile, social en big data Vijf trends met nu al een overweldigende impact op de samenl eving. En dat terwijl deze trends eigenlijk nog in de kinderschoenen staan. Live-chat

Nadere informatie