Als u zich beschikbaar wilt stellen voor een bestuursfunctie kunt u dit mailen naar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Als u zich beschikbaar wilt stellen voor een bestuursfunctie kunt u dit mailen naar"

Transcriptie

1 Beste leden, Het bestuur van de LTV Almere nodigt u hierbij uit om op maandag 28 november a.s. aanwezig te zijn op de Algemene Ledenvergadering. Aanvang uur. Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Notulen 4 april Visie plus voorstel wijzigingen per 2017: a. Afkoopbedrag Bar/parkdiensten: naar 75,-. b. Verhoging contributie voor junior leden met 10,- 4. Begroting 2017: a. Geprognotiseerde cijfers over 2016 b. Begroting Presentatie m.b.t. investering LED-verlichting 6. Samenstelling bestuur: Bestuursverkiezing en Rooster van aftreden 7. Vaststelling Huishoudelijk Reglement 8. Rondvraag en sluiting U kunt de agenda ook op de website bekijken. Als u zich beschikbaar wilt stellen voor een bestuursfunctie kunt u dit mailen naar info@ltvalmere.nl. De agenda is goed gevuld. Om efficiënt te kunnen vergaderen verzoeken we daarom, indien mogelijk, uw vragen vooraf te mailen aan info@ltvalmere.nl. We rekenen op uw aanwezigheid, Bestuur LTV Almere

2 Toelichting op de agenda Punt 2 De notulen van 4 april 2016 staan reeds gepubliceerd op onze website. Punt 3a Vorig jaar is de ALV akkoord gegaan met het verhogen van het aantal bar- of parkdiensten van 9 naar 12 uur. Het verhogen van het afkoopbedrag is daarbij niet meegenomen. Het bestuur wil dit corrigeren en stelt voor het afkoopbedrag te verhogen naar 75,- Punt 3b Het bestuur stelt voor de contributie voor beide jeugdcategorieën met 10,- te verhogen. De contributie voor de jeugd is al sinds 2007 niet aangepast. Punt 4 Het bestuur vraagt goedkeuring van de begroting voor De cijfers m.b.t. de prognose voor 2016 en de begroting 2017 liggen ter inzage in het clubgebouw en kunnen op aanvraag per mail worden toegezonden. Mail uw verzoek naar: bestuur@ltvalmere.nl Punt 5 Bij ons streven naar een financieel gezonde en duurzame vereniging hebben we een uitgebreid onderzoek gedaan naar het gebruik van LED-verlichting voor onze banen. Het resultaat van dit onderzoek zal op de vergadering worden gepresenteerd. Punt 6 Statutair wordt de wijze van verkiezing, aftreden en/of vervanging geregeld in het huishoudelijk reglement onder punt 3.9 Bestuur en commissies. Hierin is gesteld dat bestuursleden benoemd worden voor 3 jaar en dat het bestuur een rooster van aftreden opstelt. Vervroegd afgetreden: William Roelevink. Volgens rooster: Joop van Leeuwen; herkiesbaar Als vervanging voor William Roelevink wordt Arnoud Dompeling voorgesteld. Punt 7 Het bestuur heeft het Huishoudelijke Reglement geactualiseerd waarbij tevens enige aanpassingen zijn opgenomen. In de bijlage vindt u de wijzigingen geel gemarkeerd. Het originele reglement kunt u vinden op de website onderaan de pagina "Bestuur".

3 Rooster van aftreden Voorz. Penningm. Secr. JC/TC AB-Lid AB-lid AC SC 2015 Wim Verkerk Mathijs Treffers Hetty Notenboom William Roelevink Joop van Leeuwen Arie de Graaf Anneke Kwint 2015 nov Wim Verkerk Mathijs Treffers Henry Mc Intosh William Roelevink Joop van Leeuwen Arie de Graaf Anneke Kwint Xander Vehof Voorz. Penningm. Secr. JC TC KC PC SC AB-Lid 2016 Wim Verkerk Chris Smeekes Henry Mc Intosh Joan Vlietman William Roelevink Henk Lieftink Arie de Graaf Xander Vehof Joop van Leeuwen 2016 nov Wim Verkerk Chris Smeekes Henry Mc Intosh Joan Vlietman Henk Lieftink Arie de Graaf Xander Vehof Joop van Leeuwen Laatste jaar (3e) Wisseling in voorjaar volgende jaar of najaar van het betreffende jaar Bij tussentijdse wisseling neemt het nieuwe lid de plaats in van de vorige bestuurder. (Uit het DB slechts 1 per jaar ivm continuïteit) Wijzigingen Huishoudelijk reglement (geel gemarkeerd) 3.2 Contributie Bij toetreding is een eenmalig inschrijfgeld verplicht van 10,00. De gehanteerde lidsoorten en contributies zijn voor een heel jaarlidmaatschap van 1 april t/m 31 maart : Contributie jun-1 : junioren van 7 t/m 11 jaar 80,00 jun-2 : junioren van 12 t/m 17 jaar 100,00 sen-1 : senioren van 18 t/m 19 jaar 145,00 sen-2 : senioren van 20 t/m 66 jaar 190,00 Senior+ : senioren 67 jaar en ouder 155,00 student : tot 25jr. met studentenpas 145,00 Voor de leeftijd geldt 31 december van het betreffende jaar als peildatum. Extra categorie 1 senioren met speelrecht 1/4-1/10 145,00 Extra categorie 2 winterleden met speelrecht 1/10 1/4 75,00 Extra categorie 3 zomervakantielid met speelrecht 1/7 1/9 30,00 (Uitsluitend voor spelers van buiten Almere) Extra categorie 4 dagleden (speelrecht op werkdagen van 8 tot 17 uur m.u.v. erkende feestdagen). Deze categorie is uitsluitend beschikbaar indien een wachtlijst van toepassing is. 3.3 Bar- of parkdienst Met uitzondering van de jeugd- en senior+ leden kent LTV Almere een verplichte bar- of parkdienst. De dienst die verplicht gedraaid moet worden is 12 uur en kan ingedeeld worden in diensten van 4 uren. De verplichte 12 uur kan ook worden afgekocht voor 75,00

4 3.9 Bestuur & commissies Het bestuur bestaat uit minimaal zeven leden. Het bestuur kent tenminste een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Het zgn. dagelijks bestuur. Alle leden moeten meerderjarig zijn. De leden van het bestuur worden in een algemene ledenvergadering uit een lijst van door het bestuur en/of leden gestelde kandidaten benoemd voor de tijd van drie jaren. Na afloop daarvan zijn zij terstond herkiesbaar. De voorzitter wordt door de algemene ledenvergadering in functie gekozen, de overige bestuursfuncties door de gekozenen in onderling overleg verdeeld. Het bestuur stelt een rooster van aftreden op. Kascontrolecommissie: De algemene ledenvergadering benoemt voor de tijd van drie jaren, twee personen die geen deel uitmaken van het bestuur. De commissie onderzoekt de rekening en verantwoording van het bestuur en brengt verslag uit aan de algemene ledenvergadering. Vergaderingen worden gehouden zoals omschreven in de statuten. 4.1 Park en groundsman Vanaf 2011 beschikt LTV Almere over acht Advantage Red Court. Deze kunnen zowel in de zomer- als winterseizoen bij normale weersomstandigheden bespeeld worden. Nooit spelen tijdens opdooi van de banen. De vorst moet eerst helemaal uit de grond zijn. Raadpleeg het parkreglement in de hal en website Alle acht banen zijn voorzien van verlichting zodat er `s avonds tot uur kan worden gespeeld. De LTV heeft een groundsman. Zijn werkzaamheden zijn o.a. het dagelijks onderhoud van de tennisbanen en het verrichten van kleine herstelwerkzaamheden op en rondom het tennispark en het clubgebouw. 4.2 Clubhuis en kantinebeheerder Een van de kenmerken van een vereniging is de inspanning die de leden zich getroosten om de vereniging in stand te houden. Voor een tennisvereniging is het exploitatievoordeel van een clubhuis dan ook zeer belangrijk. Op de Algemene Ledenvergadering van 29 januari 1993 is besloten de bardiensten verplicht te stellen. (zie ook 3.3) De LTV heeft een kantinebeheerder. zijn werkzaamheden zijn o.a. het verzorgen van de inkopen voor de kantine en het schoonhouden van het clubhuis. De hiervoor geldende regels vindt u onder het hoofdstuk Reglementen Rood gemarkeerde tekst laten vervallen Deelnemen aan wedstrijden De LTV Almere neemt deel aan de landelijke KNLTB competitie op zondag en aan de districtscompetitie op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Aan junior- en seniorleden die aan de competitie deelnemen worden de kosten (inschrijfgeld, tennisballen) van de competitie in rekening gebracht, zij het dat voor juniorenteams op de woensdag en zaterdag gereduceerde prijzen in rekening worden gebracht.

5 Onder voorbehoud van het aantal thuisspelende teams en de weersomstandigheden, zal op competitiedagen minimaal 1 baan beschikbaar zijn voor niet competitiespelers. Het kan dus voorkomen dat er tijdens de voorjaarscompetitie weinig of geen recreantenbanen beschikbaar zijn. Raadpleeg de VerenigingsCompetitieLeider van de zaterdag of zondag voor eventuele beschikbaarheid. 6.2 Uitschrijven van wedstrijden Door de LTV worden wedstrijden uitgeschreven in het kader van: - LTV Open en de clubkampioenschappen. In juli van ieder jaar wordt het "LTV Open" georganiseerd. Deelname staat open voor zowel LTV leden als leden van andere tennisverenigingen. Doel van het toernooi is om de vereniging naar buiten meer bekendheid te geven en aantrekkelijke wedstrijden op ons park te laten spelen. Hiervan zal een stimulerende werking uitgaan naar onze leden en naar de toeloop van nieuwe leden. De clubkampioenschappen betreffen een besloten kampioenschap waaraan alleen leden van de LTV Almere mogen deelnemen. Tijdens de LTV Open en de clubkampioenschappen zijn er, uitzonderingen daargelaten, geen banen voor vrij spelen beschikbaar. 2. SPEELRECHTEN 2.1 Na contributiebetaling wordt aan de leden een persoonlijke spelerspas met foto verstrekt. Deze pas is geldig voor het desbetreffende seizoen en blijft eigendom van de vereniging. ZONDER GELDIGE SPELERSPAS HEEFT MEN GEEN SPEELRECHT! 2.2 Indien een lid niet over een spelerspas beschikt, kan hij of zij geen gebruik maken van de banen. 2.3 Ten aanzien van speelrechten is het volgende bepaald: a. seniorleden hebben doorlopend speelrecht b. tijdens competitiewedstrijden, alsmede "open" en "interne" toernooien, geldt een speciaal schema; zie hiervoor het baanschema en/of de mededelingen op de website. 2.8 Wanneer de speeltijd is verstreken, is doorspelen toegestaan zo lang de desbetreffende baan niet door anderen is of wordt gereserveerd. Zolang men (door)speelt mag er NIET opnieuw worden afgehangen! 7. KLACHTEN/SUGGESTIES/OPMERKINGEN/IDEEËN 7.1 Klachten en suggesties over bijvoorbeeld de toestand van de banen, clubhuis, kleedkamers of park, alsmede over het gedrag van medeleden, introducés of andere parkbezoekers, kunnen mondeling of schriftelijk of via worden medegedeeld aan de Park Commissie of leden van het bestuur.

Huishoudelijk reglement van LTV Almere

Huishoudelijk reglement van LTV Almere Huishoudelijk reglement van LTV Almere Vastgesteld 28 november 2016 1. Inleiding 2. Doelstellingen L.T.V. Almere 3. Samenstelling leden 3.1 Lidmaatschap 3.2 Contributie 3.3 Bardienst 3.4 Blessureleed 3.5

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering LTV Almere maandag 28 november 2016

Notulen Algemene Ledenvergadering LTV Almere maandag 28 november 2016 Aanwezig: C. Raithel E. Appelman A. de Graaf J. van Leeuwen H. Nooteboom J. Vlietman T. Deerenberg M. Lieftink P. Smits R. Brijde G. Broekema H. Lieftink W. Verhoef M. van Limpt H. Mac Intosh K. Sweringa

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Tennisvereniging

Huishoudelijk reglement. Tennisvereniging Huishoudelijk reglement Tennisvereniging Vastgesteld op 3 februari 2016 Inhoud Rechten en verplichtingen van de leden... 2 Vergaderingen... 2 Commissies... 3 Besluitvorming... 3 Bestuur... 4 Verplichtingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Tennisvereniging Presikhaaf Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende (digitale) afhangreglement en aan

Nadere informatie

PARKREGLEMENT. Tennisvereniging Soest-Zuid

PARKREGLEMENT. Tennisvereniging Soest-Zuid PARKREGLEMENT Tennisvereniging Soest-Zuid uitgave 2016 INHOUDSOPGAVE Dit reglement omvat de speelrechten en de gedragsregels op het tennispark, zoals door de Algemene Ledenvergadering (ALV) vastgesteld.

Nadere informatie

/RC 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT

/RC 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Netwerk Notarissen 2005.005150.01/RC 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baan-, parken

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONVERENIGING THE FLYING SHUTTLE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONVERENIGING THE FLYING SHUTTLE HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONVERENIGING THE FLYING SHUTTLE Artikel 1. De Leden 1.1 Het lidmaatschap van de badmintonvereniging kan (met inachtneming van het gestelde in art. 1.2) verkregen worden door

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering LTV Almere maandag 4 april 2016

Notulen Algemene Ledenvergadering LTV Almere maandag 4 april 2016 Aanwezig: Edward Appelman Frank Langereis Hans Roseboom Hans Keijzer Lily Dijkstra Hans Koestal Annie Koestal Petra Vest Zwen Bertelsen Joe Coutinho Rob Klomp Saskia Schemkes Arie de Graaf Marco van Limpt

Nadere informatie

*** concept versie zoals voorgelegd zal worden aan de ALV van ***

*** concept versie zoals voorgelegd zal worden aan de ALV van *** 1 Huishoudelijk Reglement TENNISCLUB SMALHORST 2019 - concept *** concept versie zoals voorgelegd zal worden aan de ALV van 28-1-2019*** Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RTC "DE LAAK". ====================================== Rechten en verplichtingen der leden. Artikel 1.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RTC DE LAAK. ====================================== Rechten en verplichtingen der leden. Artikel 1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT RTC "DE LAAK". ====================================== Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1. De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement

Nadere informatie

TVDiever. Huishoudelijk Reglement

TVDiever. Huishoudelijk Reglement TVDiever Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge

Nadere informatie

T.C. Skinlo. Algemene Leden Vergadering 1 maart Opening 1

T.C. Skinlo. Algemene Leden Vergadering 1 maart Opening 1 T.C. Skinlo Algemene Leden Vergadering 1 maart 2016 Opening 1 Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Ingekomen stukken 3. Goedkeuring notulen ALV 12 november 2015 4. Jaarverslagen bestuursleden 5. Goedkeuring

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement TV Metgensbleek.

Huishoudelijk Reglement TV Metgensbleek. Huishoudelijk Reglement TV Metgensbleek. Rechten en verplichtingen van de leden. Artikel l. De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan de ter plaatse geldende reglementen en aan de schriftelijke

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Verenigingsinformatie afdeling Juridische Zaken BIJLAGE MODEL V Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement TENNISCLUB SMALHORST 2011

Huishoudelijk Reglement TENNISCLUB SMALHORST 2011 Huishoudelijk Reglement TENNISCLUB SMALHORST 2011 Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende Reglement gebruik Tennispark Smalhorst

Nadere informatie

Tennisvereniging Oudegein. Huishoudelijk reglement (versie mei 2016) Rechten en plichten van leden

Tennisvereniging Oudegein. Huishoudelijk reglement (versie mei 2016) Rechten en plichten van leden Tennisvereniging Oudegein. Huishoudelijk reglement (versie mei 2016) Rechten en plichten van leden 1. Leden zijn verplicht zich strikt te houden aan de ter plaatse geldende baanreglementen (park-, afhang-

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement NTV

Huishoudelijk Reglement NTV Huishoudelijk Reglement NTV Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan de Afhanginstructie, aan de Baaninstructie en aan schriftelijke en/of mondelinge

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. PREAMBULE De coöperatie is opgericht op 16 oktober 2015 bij notariële akte verleden voor notaris mr. Antje de Vries. Dit Huishoudelijk

Nadere informatie

BAANREGLEMENT. De bespeelbaarheid van de banen wordt bepaald door de Groundsman.

BAANREGLEMENT. De bespeelbaarheid van de banen wordt bepaald door de Groundsman. BAANREGLEMENT OPENSTELLING GRAVEL en KUNSTGRASBANEN Van 1 april t/m 30 november : Alle banen. Van 1 januari t/m 31 december : Kunstgras banen 7 t/m 9. Van 1 december t/m 30 maart (winterperiode): baan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Tennisclub Ommen. November 2008

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Tennisclub Ommen. November 2008 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Tennisclub Ommen November 2008 Art 2 aangepast in maart 2019 Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden

Nadere informatie

Ten aanzien van dit reglement gelden de definities, zoals omschreven in die statuten.

Ten aanzien van dit reglement gelden de definities, zoals omschreven in die statuten. HUISHOUDELIJK REGLEMENT T.C. ETTEN. Artikel 1: Algemeen Dit huishoudelijk reglement beoogt een nadere uitwerking te zijn van het bepaalde in de statuten, zoals die zijn vastgesteld door de algemene vergadering

Nadere informatie

Schiedamse TennisClub Spieringshoek Huishoudelijk Reglement

Schiedamse TennisClub Spieringshoek Huishoudelijk Reglement opgericht 20 september 1968 goedgekeurd bij Koninklijk Besluit d.d. 17 juni 1975 nr. 109 Leden Artikel 1 Het maximum aantal leden, voor het zomer- en winterseizoen, wordt jaarlijks vastgesteld door de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

Begroting 2013/2014 en prognose 2014/2015

Begroting 2013/2014 en prognose 2014/2015 Bijgaand doen wij u de begroting 2013/2014 toekomen inclusief de prognose 2014/2015 waarin de consequenties van de voorgestelde verbouwing van het clubhuis zijn verwerkt. Voorafgaand aan de presentatie

Nadere informatie

MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ============================= Rechten en verplichtingen der leden

MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ============================= Rechten en verplichtingen der leden MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ============================= Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1. De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

REGLEMENT BVSPARRENBURG ARTIKEL 2 DOELSTELLING ARTIKEL 3 LIDMAATSCHAP. (Goedgekeurd in de ALV van )

REGLEMENT BVSPARRENBURG ARTIKEL 2 DOELSTELLING ARTIKEL 3 LIDMAATSCHAP. (Goedgekeurd in de ALV van ) REGLEMENT BVSPARRENBURG (Goedgekeurd in de ALV van 24-02-2010) Artikel 1 Begripsbepalingen In dit Huishoudelijk Reglement wordt verstaan onder: ALV: Algemene Ledenvergadering BVS: Badmintonvereniging Sparrenburg

Nadere informatie

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m.i.v. 16 augustus 2013

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m.i.v. 16 augustus 2013 HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m.i.v. 16 augustus 2013 Nieuwe Leden art. 1 Een ieder die lid wil worden van onze vereniging kan zich aanmelden middels het betreffende aanmeldingsformulier. Dit

Nadere informatie

Bestuur. Het bestuur heeft de volgende samenstelling: Het dagelijks bestuur: voorzitter, secretaris en penningmeester.

Bestuur. Het bestuur heeft de volgende samenstelling: Het dagelijks bestuur: voorzitter, secretaris en penningmeester. Welkom bij TV De Sprenk. Welkom door de voorzitter. Namens het bestuur heten wij je van harte welkom bij onze tennisvereniging. Wij vertrouwen erop dat dit voor je het begin is van een periode van sportieve

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK (goedgekeurd in de Algemene Leden Vergadering van 9 december 2009) Algemeen Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het door het bestuur

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

TENNISVERENIGING HBC

TENNISVERENIGING HBC TENNISVERENIGING HBC H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T Inleiding Dit Huishoudelijk Reglement (HR) van de Tennisvereniging HBC is een uitwerking van bepalingen voor de leden en de organen van

Nadere informatie

Leden zijn verplicht adreswijzigingen ten spoedigste aan de secretaris of de ledenadministrateur

Leden zijn verplicht adreswijzigingen ten spoedigste aan de secretaris of de ledenadministrateur HUISHOUDELIJK REGLEMENT T.V. PhARO Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge

Nadere informatie

CENTRALE ORGANISATIE VAN VOETBAL SCHEIDSRECHTERS

CENTRALE ORGANISATIE VAN VOETBAL SCHEIDSRECHTERS CENTRALE ORGANISATIE VAN VOETBAL SCHEIDSRECHTERS Agenda Jaarlijkse Algemene Vergadering 2017 Datum : Zaterdag 25 maart 2017 Aanvang : 10:00 uur Locatie : Hotel De Biltsche Hoek, De Holle Bilt, 3732 HM

Nadere informatie

Artikel 2. 1. De leden zijn verplicht adresveranderingen ten spoedigste aan de secretaris of de ledenadministratie op te geven.

Artikel 2. 1. De leden zijn verplicht adresveranderingen ten spoedigste aan de secretaris of de ledenadministratie op te geven. HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECHTEN EN VERPLICHTINGEN VAN DE LEDEN Artikel 1. De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het op het tennispark geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge

Nadere informatie

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten. Huishoudelijk Reglement Aqua Duiktechniek Weert Algemeen Artikel 1. Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING WARMENHUIZEN =====================================================

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING WARMENHUIZEN ===================================================== HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING WARMENHUIZEN ===================================================== Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1. De leden zijn verplicht zich strikt te houden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering.

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vereniging Aziatische Sporten 'Arashi' Leden Rechten Artikel 1 1. De rechten van de student-leden en niet-student-leden zijn: a. het bijwonen van de algemene ledenvergadering met

Nadere informatie

HUISHOUDERLIJK REGLEMENT BILJARTGROEP BEJA

HUISHOUDERLIJK REGLEMENT BILJARTGROEP BEJA WEDSTRIJDREGLEMENT ROOSTERCOMPETITIE BEJA A. DOEL, BESTUUR EN ORGANISATIE Artikel 1A a) Biljartvereniging Beja is opgericht op 6 januari 1977. Beja heeft haar activiteiten in het KBO gebouw 'Vestingzicht'

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Tennisvereniging Pijnacker

Huishoudelijk reglement Tennisvereniging Pijnacker Huishoudelijk reglement Tennisvereniging Pijnacker Leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen van het bestuur, de accommodatie commissie of de

Nadere informatie

C.S.V. Fraternitas HUISHOUDELIJK REGLEMENT CHRISTELIJKE SPORTVERENIGING FRATERNITAS ALGEMENE BEPALINGEN

C.S.V. Fraternitas HUISHOUDELIJK REGLEMENT CHRISTELIJKE SPORTVERENIGING FRATERNITAS ALGEMENE BEPALINGEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT CHRISTELIJKE SPORTVERENIGING FRATERNITAS A : ALGEMENE BEPALINGEN. B : BESTUUR. C : GELDMIDDELEN. D : CONTROLE FINANCIEEL BEHEER. E : VERENIGINGSKLEDING. F : ONDERAFDELINGEN - JEUGDCOMMISSIE

Nadere informatie

T.V. MILAND huishoudelijk reglement (richtlijnen en weetjes voor alle leden)

T.V. MILAND huishoudelijk reglement (richtlijnen en weetjes voor alle leden) T.V. MILAND huishoudelijk reglement (richtlijnen en weetjes voor alle leden) Afhangen: Leden die aan hun contributie voor dat jaar hebben voldaan, krijgen een KNLTBpasje. Dit pasje moet te alle tijde worden

Nadere informatie

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m..i.v.

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m..i.v. HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m..i.v. Leden art. 1 Een verzoek om als lid te worden toegelaten, dient op een voor dit doel ontworpen aanmeldingsformulier, bij bet secretariaat te worden ingediend.

Nadere informatie

LAWN TENNISCLUB B.R.Z. BEEK

LAWN TENNISCLUB B.R.Z. BEEK Huishoudelijk reglement van de tennisvereniging Beeker Racket Zwaaiers zoals vastgesteld op de algemene ledenvergadering op 18 januari 1981 en ten laatste gewijzigd op de algemene ledenvergadering 25 januari

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement TENNISCLUB HEETEN T.C. HEETEN Rechten en verplichtingen der leden. ARTIKEL 1: Aanmelding dient te geschieden door middel van een schriftelijke opgave bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement ( )

Huishoudelijk reglement ( ) Huishoudelijk reglement (07-03-2016) Artikel 1 Lidmaatschap Artikel 2 Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 3 Gedrag Artikel 4 Adreswijziging Artikel 5 Klachten Artikel 6 Introductie Artikel 7

Nadere informatie

De leden zijn verplicht adresveranderingen ten spoedigste aan de secretaris op te geven.

De leden zijn verplicht adresveranderingen ten spoedigste aan de secretaris op te geven. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1: De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Algemene informatie... 3. Activiteiten... 6. Gebruik van de banen... 10. Lidmaatschap en contributie... 11. Sponsors...

Inhoudsopgave. Algemene informatie... 3. Activiteiten... 6. Gebruik van de banen... 10. Lidmaatschap en contributie... 11. Sponsors... Tennisvereniging Puttershoek Park: Sportlaan 9, Maasdam Tel: 078-6763205 Postadres: Postbus 5667, 3297 ZH Puttershoek E-mail: info@tvputtershoek.nl Website: www.tvputtershoek.nl Inhoudsopgave Algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 1. De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VETERANEN VERENIGING REGIMENT LIMBURGSE JAGERS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VETERANEN VERENIGING REGIMENT LIMBURGSE JAGERS HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VETERANEN VERENIGING REGIMENT LIMBURGSE JAGERS Voor de eerste maal vastgesteld in de algemene ledenvergadering te Oirschot op 5 november 2011. NAAM EN ZETEL Artikel 1 De

Nadere informatie

LIERSE TENNISCLUB T LOO HUISHOUDELIJK REGLEMENT

LIERSE TENNISCLUB T LOO HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIERSE TENNISCLUB T LOO HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDEN Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. 1. De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers,

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers, Nieuwsbrief TC Groot Driene Jaargang 2017 Nummer 09 november Van de voorzitter. Beste medetennissers, We kijken al weer vooruit naar het nieuwe jaar. De nieuwjaarsreceptie is op 14 januari 2018 van 15:00

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement - Tennisvereniging Hollandsche Rading

Huishoudelijk Reglement - Tennisvereniging Hollandsche Rading Huishoudelijk Reglement - Tennisvereniging Hollandsche Rading Artikel 1: Door het aangaan van het lidmaatschap onderwerpen de leden zich aan de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging.

Nadere informatie

LTVL NIEUWS januari Jaargang 6 Nummer 1. Beste LTVL-ers,

LTVL NIEUWS januari Jaargang 6 Nummer 1. Beste LTVL-ers, Beste LTVL-ers, Alweer de eerste nieuwtjes voor het tennisseizoen 2014 in de vorm van deze nieuwsbrief. De redactiecommissie gaat weer proberen jullie zo goed mogelijk van informatie te voorzien. Maar

Nadere informatie

Voorgestelde wijzigingen huishoudelijk reglement

Voorgestelde wijzigingen huishoudelijk reglement Voorgestelde wijzigingen huishoudelijk reglement 1 TOT WIJZIGING VAN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT INLEIDING Algemene overwegingen voor deze wijziging zijn dat enkele artikelen uit het huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool De Bolster is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

TVV BAANREGLEMENT OMSCHRIJVING VAN DE IN DIT REGLEMENT GEHANTEERDE BEGRIPPEN

TVV BAANREGLEMENT OMSCHRIJVING VAN DE IN DIT REGLEMENT GEHANTEERDE BEGRIPPEN TVV BAANREGLEMENT OMSCHRIJVING VAN DE IN DIT REGLEMENT GEHANTEERDE BEGRIPPEN In dit reglement wordt verstaan onder: Bestuur: Baancommissaris: Senioren: Junioren: Seniorenbaan: Juniorenbaan: Wisselbaan:

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement [januari 2016] Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie

VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemene bepalingen In dit reglement kunnen verwijzingen staan in de mannelijke persoonsvorm, maar hier dient men ook de vrouwelijke

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015

Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015 Nieuwsbrief 1 - Januari 2015 In dit nummer: Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015 TOZ van Mun Advies Open Dubbeltoernooi Nieuwe trainingscyclus voorjaar 2015! Tennis Op Proef voor jeugd bij

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDEN ARTIKEL 1 Aanmelding als lid van de vereniging geschiedt volgens Artikel 5 van de statuten. Rustende leden staan altijd op de wachtlijst en worden indien zij de wens te kennen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Naam, zetel, doel, en duur van de vereniging Art. 1. Dit staat omschreven in artikel 1, 2 en 3 der Statuten. Lidmaatschap Art. 2. Omschrijving van de hierna volgende en in de Statuten

Nadere informatie

Welkom. Website: en nieuwsbrieven

Welkom. Website:  en nieuwsbrieven Welkom bij 1 Welkom Wij heten iedereen van harte welkom als nieuw lid van TCO en hopen dat je je snel thuis voelt bij onze vereniging. TCO betekent Tennis Club Oirsbeek. De club is opgericht in 1978 met

Nadere informatie

Huishoudelijke reglement DV Sapphire. Dansvereniging Sapphire Huishoudelijke regelement

Huishoudelijke reglement DV Sapphire. Dansvereniging Sapphire Huishoudelijke regelement Dansvereniging Sapphire Huishoudelijke regelement 1 In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder de vereniging: Dansvereniging Sapphire het bestuur: het bestuur van de vereniging de algemene ledenvergadering:

Nadere informatie

DOORLOPENDE TEKST VAN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING JUNIOR KAMER DEVENTER PER 18 september JWK/tc

DOORLOPENDE TEKST VAN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING JUNIOR KAMER DEVENTER PER 18 september JWK/tc - 1 - DOORLOPENDE TEKST VAN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING JUNIOR KAMER DEVENTER PER 200545 JWK/tc Leden. Artikel 1. Alle leden van de vereniging zijn verplicht adreswijzigingen ten spoedigste

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van Genneper Parken Tennis

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van Genneper Parken Tennis HUISHOUDELIJK REGLEMENT van Genneper Parken Tennis versie 30-1-2014 ALV THES: 4/11/13 ALV TGVP:11/11/13 Lidmaatschappen en contributies Artikel 1 Als nadere uitwerking van de Statuten artikel 4 en artikel

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

Concept Huishoudelijk Reglement

Concept Huishoudelijk Reglement Concept Huishoudelijk Reglement T.b.v. behandeling op Algemene Vergadering TVW d.d. 24 november 2016 Naam vereniging: Vestigingsplaats: Gemeente: District KNLTB: Tennisvereniging Woubrugge Woubrugge Kaag

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Laatste wijziging: 7 november 2007 LIDMAATSCHAP HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HENGELSPORTVERENIGING DE VRIENDENKRING Artikel 1. De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OOST-GELDERSE KEGELBOND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OOST-GELDERSE KEGELBOND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OOST-GELDERSE KEGELBOND DEFINITIES. OGK. De Oost Gelderse Kegelbond. KNKB. De Koninklijke Nederlandsche Kegelbond. OGK-lid. Een lid van de OGK is een club inclusief al haar

Nadere informatie

Artikel 1 Algemeen 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar.

Artikel 1 Algemeen 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2018 Artikel 1 Algemeen 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub Het Anker te Born Julianalaan 25. 6124 AG Papenhoven, tel. 046-4856571 Email 7540@badminton.nl Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born Hoofdstuk 1: Lidmaatschap van de vereniging. Toelatingsbeleid

Nadere informatie

VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 Huishoudelijk reglement als bedoeld in artikel 19 van de statuten Versie maart 2016 goedgekeurd door de ALV d.d. 17-03-2016 Vereniging Smaragd heeft statuten

Nadere informatie

Historische Vereniging Den Dolder

Historische Vereniging Den Dolder Historische Vereniging Den Dolder HUISHOUDELIJK REGLEMENT HISTORISCHE VERENIGING DEN DOLDER HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN Naam en Plaats van Vestiging. Art. 1: De Historische Vereniging Den Dolder is opgericht

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Minigolfclub Appelscha 2012 Inhoudsopgave Artikel 1 Leden... 2 Artikel 2 Bestuur... 3 Artikel 3 Commissies... 4 Artikel 4 Contributie... 4 Artikel 5 Geldmiddelen/declaraties...

Nadere informatie

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T VAN DE TENNISVERENIGING JVV GEVESTIGD TE HAARLEM OPGERICHT 10 MEI 1990 Herzien 16 maart 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING JVV GEVESTIGD TE HAARLEM

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rechten en plichten leden Artikel 1. De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de te Oud-Ade (gemeente Kaag en Braassem) gevestigde vereniging Dorpsgemeenschap

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75

Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75 Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De vereniging is opgericht op., 1975. Zij stelt zich ten doel het beoefenen van de handbalsport te bevorderen. Artikel 2

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Amerongse Tennis Vereniging

Huishoudelijk Reglement Amerongse Tennis Vereniging Huishoudelijk Reglement Amerongse Tennis Vereniging Artikel 1 ALGEMEEN Artikel 1.1 Sportiviteit Leden van de ATV tonen hun sportiviteit op en naast de baan en gaat met respect met elkaar om. Zij houden

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten

Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten ALGEMEEN Artikel 1: Algemeen Dit reglement is opgesteld conform artikel 11.2 van de statuten van de vereniging. Artikel 2: Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Informatieboekje van TC Noordwijk

Informatieboekje van TC Noordwijk Informatieboekje van TC Noordwijk In dit boekje: 1.Tennis Club (TC) Noordwijk... 4 2. Het bestuur en commissies... 4 2.1 Bestuur... 4 2.2 Commissies en aanspreekpunten... 4 3. Clubhuis... 5 4. Contributie...

Nadere informatie

ROOMS KATHOLIEKE SPORT VERENIGING HEEMSTEDE BERKENRODE COMBINATIE

ROOMS KATHOLIEKE SPORT VERENIGING HEEMSTEDE BERKENRODE COMBINATIE ROOMS KATHOLIEKE SPORT VERENIGING HEEMSTEDE BERKENRODE COMBINATIE H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T Inleiding Dit Huishoudelijk Reglement (HR) van de Voetbalvereniging HBC is een uitwerking van

Nadere informatie

REGLEMENT. Het biljartseizoen

REGLEMENT. Het biljartseizoen REGLEMENT Het biljartseizoen Het biljartseizoen begint in de maand september en eindigt in de maand mei, nadat ieder spelend lid twee, of indien mogelijk, drie maal tegen elkaar heeft gespeeld voor de

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de vereniging: "Tennisclub Ouderkerk", gevestigd te Ouderkerk aan den IJssel, gemeente Ouderkerk, vastgesteld in de ledenvergadering van 14 februari 2012. Artikel 1. De leden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel en activiteiten van de Fotoclub 1.1 Doel Het doel van de fotoclub is het bevorderen van het hobbymatig fotograferen. De club tracht dit doel onder meer te bereiken

Nadere informatie