Third Party RIP. EasySIGN Third Party RIP. 1 Introductie

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Third Party RIP. EasySIGN Third Party RIP. 1 Introductie"

Transcriptie

1 Third Party RIP 1 Introductie EasySIGN workflow 2 3 De Print dialoog 15 4 Enkele algemene richtlijnen 17 5 Prints uitbesteden 21 6 Roland VersaWorks 24 7 Mimaki RasterLink 5 SG 24 8 ONYX Production House NC D Ho ld ing b.v. A ll rig hts re s e rv e d. 1

2 2 Third Party RIP Introductie Welkom bij de Third Party RIP ondersteuning De Third Party RIP ondersteuning biedt u de mogelijkheid om ongeacht het merk van uw RIP software of Printer, elk EasySIGN werkblad in uw workflow te kunnen gebruiken. Dit betekent dat zelfs wanneer u een andere printer en/of een andere RIP software aanschaft u nog steeds hetzelfde werkblad onveranderd kunt gebruiken voor uw Print, C ut en Print & C ut workflow. Dit is een enorme besparing in tijd, geld en leercurve, u hoeft nooit meer een nieuwe software te leren of bestaande werkbladen om te zetten. Indien u een Master licentie heeft dan heeft u de Third Party RIP ondersteuning voor elke ondersteunde RIP. Zit uw RIP er nog niet bij dan is de kans groot dat dit binnenkort wel het geval is en dan heeft u deze ondersteuning zonder een nieuwe licentie aan te hoeven schaffen. Indien u een Maintenance licentie heeft wordt namelijk elke nieuwe ondersteunde RIP automatisch aan uw arsenaal toegevoegd bij een volgende Maintenance Release. EasySIGN workflow De workflow De workflow in EasySIGN is voor elke ondersteunde RIP hetzelfde. Een werkblad wat u voor de ene RIP heeft gemaakt is ook geschikt voor een andere RIP. Instellingen U hoeft geen verplichte instellingen te maken. EasySIGN zoekt automatisch de installatie directory van uw RIP en de daarbij behorende Hot Folders. Wanneer de installatie directory niet gevonden kan worden, opent een blader dialoog waarmee u zelf de installatie directory kunt aanwijzen. In het geval dat de installatie directory niet gevonden wordt of wanneer u zelf wilt bepalen waar de Hot Folders zich bevinden (bijvoorbeeld bij een netwerk installatie), kunt u op de volgende manier deze instellingen maken. Selecteer het menu ' Be s ta n d > Alg e m e n e in s te llin g e n ' en het tabblad 'Third Party RIP'.

3 1 RIP Selecteer hier de naam van uw RIP software. 2 Laat de software beslissen (standaard) Dit is de standaard optie, alles wordt automatisch voor u geregeld. 3 Selecteer beschikbare Hot Folders Wanneer u deze optie aanvinkt worden de onderstaande elementen actief en kunt u een ongelimiteerd aantal Hot Folders toevoegen. 4 Hier worden de geselecteerde Hot Folders getoond. 5 Toevoegen... Met deze knop voegt u een Hot Folder aan de lijst toe. 6 Aanpassen... Met deze knop kunt u van een bestaande Hot Folder de naam en locatie wijzigen. 7 Verwijderen Met deze knop verwijdert u een Hot Folder uit de lijst. Een hotfolder toevoegen Klik op de knop 'Toevoegen...' (5), indien deze niet actief is selecteer eerst de optie 'Selecteer beschikbare Hot Folders.' (3). De volgende dialoog wordt geopend. 1 Voer hier de gewenste naam voor de Hot Folder in. 2 Klik op deze knop om de Hot Folder te selecteren. 3

4 4 In de dialoog die opent selecteer de gewenste Hot Folder en druk op 'OK'. 3 Wanneer u gereed bent zal de dialoog er ongeveer als volgt uitzien. Druk op de knop 'OK' om de Hot folder toe te voegen. 4 De Hot Folder is nu aan de lijst van de instellingen dialoog toegevoegd. Wanneer u gereed bent klik dan in de instellingen dialoog op 'OK' om de gemaakte instellingen toe te passen. Print Voor dat u uw eerste print verstuurd zorg ervoor dat uw RIP tenminste eenmaal is gestart en u de nodige instellingen heeft gemaakt. In de meeste RIPS worden de Hot Folder bepaald door de geïnstalleerde printers. Elk werkblad kan naar een RIP gestuurd worden. Dit is het eenvoudigst uit te leggen aan de hand van een voorbeeld. Open het werkblad 'ex_0005.es' uit de voorbeeld directory van EasySIGN, deze directory is te vinden op de volgende locatie: C :\Program Files (x86)\easysign\v06\examples.

5 5 Selecteer het menu ' Be s ta n d > Fu ll Co lo r P r in te n ', dit opent de volgende dialoog. Deze dialoog geeft u de mogelijkheid uw RIP te selecteren voordat de Print dialoog wordt geopend. 1 Selecteer hier de gewenste RIP. 2 Vink deze optie aan wanneer u deze dialoog niet meer wilt tonen. Elke keer deze dialoog tonen heeft alleen nut wanneer u meerdere RIP's in gebruik heeft. Indien u naderhand deze dialoog toch weer wilt tonen kunt u dit in de instellingen dialoog doen. Selecteer hiervoor het menu ' Be s ta n d > Alg e m e n e in s te llin g e n ' en open de tab 'Uitvoer'. Zet dan de optie 'Toon 'Full C olor Printer' keuze dialoog' (1) aan. 3 Met deze knop opent u de Print dialoog. 4 Deze knop is alleen actief wanneer een geselecteerde RIP eigen specifieke instellingen heeft. Druk op de knop 'Openen' (3) om de Print dialoog te openen.

6 6 We gaan later in detail in op de opties van deze dialoog, voor nu selecteer de gewenste Hot Folder (1) en druk op de knop 'Print'. Het werkblad is nu in de gewenste Hot Folder en indien uw RIP open staat wordt dit werkblad nu klaar gemaakt om te printen. Print & Cut Print & C ut kan op twee verschillende manieren. 1 2 U heeft een hybride RIP die zowel kan printen als snijden. Deze manier is ook weer verdeeld in verschillende manieren. A U print en snijd in dezelfde doorgang. B U print, voert dan een bewerking uit zoals lamineren, plaatst de print terug in de printer en snijd dan. Deze methode is praktisch hetzelfde als wanneer u geen Hybride machine zou hebben. U heeft een printer die alleen kan printen en uw snijwerk doet u met EasySIGN. Print & Cut met een Hybride Printer Dit gedeelte gaat er vanuit dat u een Hybride machine heeft die in dezelfde doorgang kan printen en snijden. Hiervoor gaan we verder met het werkblad uit het vorige hoofdstuk. We gaan aan het ontwerp een speciale lijn toevoegen, een Print en Snijlijn. Om een beetje ruimte op de pagina te creëren gaan we eerst het ontwerp iets kleiner maken. Selecteer het ontwerp en gebruik vervolgens de sneltoets 'ALT+F9', dit opent de volgende dialoog.

7 7 Neem de instellingen uit de afbeelding hierboven over en druk op 'Toepassen' en vervolgens op 'Sluiten'. Met het ontwerp nog steeds geselecteerd, selecteer het menu ' Effe cte n > Ou tlin e ', dit opent de volgende dialoog. Zorg ervoor dat bij 'Type Outline' (1) de optie 'Outline' is geselecteerd en bij (2) de optie 'Print en Snijlijn'. Neem de rest van de instellingen uit de afbeelding hierboven over en druk op 'Toepassen' en vervolgens op 'Sluiten'.

8 8 In de afbeelding hierboven hebben wij de Print en Snijlijn voor de duidelijkheid dikker gemaakt. Selecteer het menu ' Be s ta n d > Fu ll Co lo r P r in te n ', in de dialoog die opent selecteer de gewenste RIP en druk op de knop 'Openen'. Dit opent de Print dialoog. Zoals u kunt zien is er een nieuwe optie in de dialoog actief geworden (2).

9 1 Selecteer hier de gewenste Hot Folder. 2 Hier kunt u de in het werkblad aanwezige speciale lijnen uit en aan zetten. 9 Waar dat goed voor is? Stel u heeft twee printers, de eerste printer ondersteund speciale lijnen die uw tweede printer niet ondersteund. U kunt dan hier de niet ondersteunde lijn uitschakelen zodat deze niet meegestuurd word. De niet ondersteunde lijn zou anders geprint worden in de kleur die uw eerste printer als bijvoorbeeld een rillijn kleur zou zien. RIP's gebruiken speciale kleuren om een lijn zonder vulling als een speciale lijn te kunnen herkennen, deze speciale lijn wordt door de RIP niet geprint maar als bijvoorbeeld een snijlijn gebruikt. Zeker met een workflow waar een niet Hybride printer het printen verzorgt en EasySIGN het snijden, wilt u bij de print opdracht niet dat de speciale lijnen geprint worden. Druk op de knop 'Print'. Het werkblad is nu in de gewenste Hot Folder en indien uw RIP open staat wordt dit werkblad nu klaar gemaakt om te printen en te snijden. Print & Cut, printen met een printer en snijden met EasySIGN De hier volgende methode dient u ook te gebruiken wanneer u een hybride machine heeft, eerst print, vervolgens bijvoorbeeld lamineert en dan gaat snijden. Open het werkblad uit de vorige hoofdstukken. Om te kunnen printen en snijden op twee verschillende apparaten heeft de plotter een herkenning nodig om te weten waar bijvoorbeeld de snijlijn staat. Selecteer het menu ' Be e ld > In s te llin g e n ' en ga naar de tab 'Paskruizen'.

10 10 1 Activeer deze optie. 2 Selecteer uit deze lijst het positionering paskruis systeem van uw plotter. Druk op 'OK' om de wijzigingen toe te passen. Bij de grootte van dit voorbeeld werkblad valt de afstand tussen het ontwerp and de positionering paskruizen mee. Bij grotere werkbladen kan deze afstand echter behoorlijk groot zijn. Dit is eenvoudig aan te passen. Selecteer het ontwerp en vervolgens het menu ' Ex tr a > P a s kr u iz e n > Lij n p o s itio n e r in g p a s kr u iz e n o p s e le ctie u it', dit opent de volgende dialoog. Neem de instellingen uit bovenstaande afbeelding over en druk op 'OK'. Vergeet niet het werkblad af en toe op te slaan. Open nu de Print dialoog.

11 A Zorg dat de optie 'Print positionering paskruizen' (1) aan staat en dat er geen speciale lijnen zijn geselecteerd (2). Druk op de knop 'Print'. Het werkblad is nu in de gewenste Hot Folder en indien uw RIP open staat wordt dit werkblad nu klaar gemaakt om te printen. B Print nu via uw RIP het werkblad. Wanneer dit gebeurt is haal de print uit de printer en plaats deze in uw plotter. C Gebruik nu het positionering system van uw plotter om de print op de positionering paskruizen uit te lijnen. Dit is voor elke plotter anders dus verwijzen wij u hiervoor naar de handleiding van uw plotter. D Indien niet reeds geopend, open het werkblad in EasySIGN. E Selecteer het menu ' Be s ta n d > P lo tte n ', dit opent de volgende dialoog. 11

12 12 1 Selecteer hier de gewenste plotter. 2 Zorg ervoor dat 'Normale lijn' altijd is uitgeschakeld en dat alleen de speciale lijnen die u nu wilt gebruiken zijn ingeschakeld. Druk op de knop 'Plot'. Afhankelijk van de geselecteerde plotter kan er nog een positionering Wizard openen, indien dit gebeurt volg de stappen in deze Wizard. Print & Cut, een stap verder Verscheidene hybride machines en plotters kunnen meer verwerken dan alleen een Print en snijlijn. Bijvoorbeeld ook een Doorsnij-lijn. Indien niet reeds geopend, open het werkblad uit de vorige hoofdstukken. Tot nu toe hebben we alleen een Print en snijlijn toegevoegd, dit houdt in dat dit bestand geprint en vervolgens wordt gesneden zodat de sticker los gepeld kan worden van het vinyl. We gaan nu een Doorsnij-lijn toevoegen die ook nog eens het ontwerp uit het vinyl gaat snijden. A Selecteer het ontwerp en vervolgens het menu ' Effe cte n > Ou tlin e ', dit opent de volgende dialoog.

13 Zorg ervoor dat bij (1) de optie 'Outline' is geselecteerd en bij (2) de optie 'Doorsnij-lijn'. Neem de rest van de instellingen uit de afbeelding hierboven over en druk op 'Toepassen' en vervolgens op 'Sluiten'. B De positionering paskruizen staan nu te dicht bij het ontwerp. Selecteer het ontwerp en vervolgens het menu ' Ex tr a > P a s kr u iz e n > Lij n p o s itio n e r in g p a s kr u iz e n o p s e le ctie u it', dit opent de volgende dialoog. Neem de instellingen uit bovenstaande afbeelding over en druk op 'OK'. C Uw werkblad is nu gereed om de stappen uit de voorafgaande hoofdstukken te doorlopen maar nu met de extra 'Doorsnij-lijn'. 13

14 14 EasySIGN ondersteund verschillende speciale lijnen en u kunt ook nog eens eigen speciale lijnen toevoegen. De kans dat u met EasySIGN tegen een opdracht aanloopt die u niet kunt uitvoeren is daardoor uitermate gering.

15 De Print dialoog De Print dialoog heeft veel nuttige opties die we hieronder doornemen. 1 Hot Folder Hier kunt u de gewenste Hot Folder selecteren. U kunt zoveel Hot Folders in deze lijst hebben staan als automatisch wordt bepaald bij het openen van deze dialoog. U kunt ook zelf een ongelimiteerd aantal eigen Hot Folders toevoegen. 2 Zet kleuren om naar Met deze optie kunt u alle objecten in uw ontwerp omzetten naar dezelfde kleurruimte (RGB of C MYK). Het beste is echter dat u uw ontwerpen altijd in dezelfde kleurruimte uitvoert en dit niet pas tijdens het printen doet. Vooral met het gebruik van transparantie is het essentieel dat al uw objecten in het ontwerp in dezelfde kleurenruimte zijn gemaakt. 3 Behoud ondersteunde transparantie Wanneer van de RIP het uitwissel formaat PDF is, is deze optie actief. EasySIGN kan een aantal van zijn eigen transparante objecten naar het formaat van PDF omzetten. Dit is een grote winst in verwerkingstijd en bestandsgrootte bij bitmaps met een alfa kanaal en ontwerpen met veel transparantie. PDF is het enige uitwissel formaat dat transparantie ondersteund, bij alle andere formaten dient de transparantie eerst uitgerekend te worden en naar een bitmap te worden omgezet voor dat het werkelijk printen begint. Dit proces gebeurt allemaal tijdens het printen, u hoeft dus niets aan uw werkblad te veranderen. Gebruik deze optie alleen als uw RIP een goede PDF verwerking heeft die ook transparantie kan verwerken. 15

16 16 4 Behoud document overdruk In EasySIGN heeft u de mogelijkheid om overdruk aan vullingen en lijnstijlen toe te kennen. Indien u wilt dat deze eigenschappen aan de RIP worden doorgegeven dient u deze optie aan te vinken. 5 Gebruik kleurbeheer Deze optie kan het beste niet aan staan. In uw workflow kan het beste maar één onderdeel het kleurbeheer uitvoeren en dat is meestal de RIP. Kleurbeheer in EasySIGN is een manier om uw werkblad op het beeldscherm zoveel mogelijk op de uiteindelijke print te laten lijken. Dit doet u door hetzelfde profiel te gebruiken voor uw werkblad als dat u in uw RIP gebruikt. Wanneer u het kleurenbeheer van EasySIGN (of elke andere software) gebruikt tijdens het exporteren bent u eigenlijk kleurbeheer over kleurbeheer aan het toepassen. EasySIGN exporteert het bestand met kleurbeheer en vervolgens doet u RIP het nog een keer. Vooral in combinatie met de optie 'Zet kleuren om naar' kan dit afwijkingen in de kleuren geven die u liever niet heeft. In bovenstaande afbeelding heeft het vierkant met de 'R' een RGB vulling en het vierkant met de 'C ' een C MYK vulling. Zoals u hier al kunt zien is het geen goed idee om RGB en C MYK in hetzelfde werkblad te gebruiken (er is een licht verschil in kleur terwijl beide vol rood als vulling hebben). Nu printen we dit werkblad met de optie 'Gebruik kleurbeheer' aan en de optie 'Zet kleuren om naar' op 'C MYK', vervolgens importeren we dit bestand. Zoals u kunt zien lijken de kleuren nog steeds hetzelfde maar wanneer we de echte kleurwaarden opvragen (langs de objecten weergegeven) ziet u een behoorlijk verschil in kleurwaarden. Doen we hetzelfde maar schakelen nu de optie 'Gebruik kleurbeheer' uit krijgen we het onderstaande resultaat.

17 17 Nu kan het zorgvuldig gekalibreerde profiel in uw RIP pas echt zijn werk doen en elke keer een voorspelbaar resultaat geven. 6 Converteer spotkleuren naar proces kleuren Deze optie is alleen beschikbaar wanneer uw werkblad geen speciale lijnen bevat. Aangezien speciale lijnen bijna altijd spotkleuren zijn is het niet te adviseren om deze naar proces kleuren om te zetten omdat uw RIP deze lijnen dan niet meer herkent als een speciale lijn. 7 Alleen selectie Wanneer deze optie is aangevinkt wordt alleen de actieve selectie geprint. 8 Print positionering paskruizen Deze optie is alleen actief wanneer uw werkblad positionering paskruizen bevat. Wanneer de print ergens in uw workflow uit de printer gehaald wordt om later teruggeplaatst te worden om te snijden (of om te snijden op een ander apparaat) dan dient deze optie aangevinkt te zijn. Het apparaat dat het snijden verzorgt heeft herkenningspunten nodig om de snij opdracht op de correcte locatie te kunnen uitvoeren. 9 Speciale lijnen Hier kunt u het versturen van speciale lijnen per type lijn aan of uit zetten. 10 PDF Box grootte Wanneer van de RIP het uitwissel formaat PDF is, is deze optie actief. Standaard PDF afhandeling De PDF wordt aangemaakt met de voorgeschreven pagina en 'Box' formaten ('MediaBox', 'C ropbox', 'BleedBox', 'TrimBox' en 'ArtBox'). Stuur alleen werkblad als pagina grootte Alleen de pagina grootte wordt weggeschreven in het bestand. Stuur alleen ontwerp extends als pagina grootte De extends van de objecten worden gebruikt om de pagina grootte te bepalen. Dit heeft het voordeel dat de RIP denkt dat dit de werkelijke pagina grootte is en verwijderd daarmee de noodzaak om in de RIP het bestand te croppen. Enkele algemene richtlijnen Dit hoofdstuk bevat enkele nuttige richtlijnen voor het werken met een RIP en EasySIGN en verklaringen over enkele termen die gebruikt worden in deze handleiding. Belangrijk voor elke print workflow Werk altijd in dezelfde kleurruimte (C MYK of RGB). Zeker wanneer u transparantie gebruikt in uw ontwerp. Transparantie berekeningen gaan in elke software (dus ook uw RIP) fout wanneer twee verschillende kleur ruimten gebruikt zijn. Een klein voorbeeld zal dit verduidelijken.

18 18 In het bovenstaand voorbeeld is het object met de 'R' een RGB kleur en het transparante object met de 'C ' een C MYK kleur. Dit lijkt correct en zal in elke software correct lijken. Wat u ziet is namelijk een interpretatie binnen de mogelijkheden van de software en EasySIGN kan deze situatie verwerken. U bent echter bezig met uitvoer naar andere software, in dit geval een RIP. De RIP zal moeten werken met wat er aangeleverd wordt en voor de RIP is dit een bestand met een RGB kleurruimte en een C MYK kleurruimte, iets wat een RIP niet verwacht. De RIP kan nu niets meer doen dan er het beste van proberen te maken. De print van het bovenstaand ontwerp zal er dan ook als volgt uitzien. Let vooral op het gebied waar de objecten overlappen, daar wordt een andere kleur weergegeven als u verwacht zou hebben. Nu maken we van de RGB kleur een C MYK kleur zodat beide kleuren dezelfde kleurruimte hebben. Na printen zal nu het ontwerp er uitzien zoals u mag verwachten.

19 19 Synchroniseer werkblad kleurruimte en transparantie Heel erg belangrijk is de manier waarop transparantie wordt uitgerekend wanneer deze geëxporteerd of geprint wordt. Deze instelling kunt u maken in de instellingen dialoog. Selecteer het menu ' Be s ta n d > Alg e m e n e in s te llin g e n ' en ga naar de tab 'Uitvoer'. 1 Uitrekenen als Hier selecteert u de kleurruimte waarin de transparantie uitgerekend dient te worden. Wanneer u de keuze heeft gemaakt om uw werkblad in C MYK uit te voeren zorg er dan voor dat u hier C MYK heeft aan gevinkt. Werkblad kleurruimte en uitrekenen van transparantie dienen beide dezelfde kleurruimte te hebben. 2 Resolutie 300 DPI is de hoogste resolutie die u ooit nodig zult hebben. Voor de meeste prints zoals posters, spandoeken en reclame langs de weg is 72 DPI genoeg. 300 DPI gebruikt u alleen wanneer de print op een afstand van minder dan 50 cm afstand bekeken gaat worden of bij kleinere objecten zoals stickers. 3 Volledige intersectie als bitmap Deze optie kan het beste alleen gebruikt worden wanneer u een werkblad heeft met verschillende kleurruimten. Een situatie die beter vermeden kan worden. Wat doet deze optie? Deze optie zorgt ervoor dat RGB en C MYK (met transparantie) door elkaar heen gebruikt kan worden

20 20 maar heeft als nadeel dat uw bestanden onhandelbaar groot kunnen worden. Stel u heeft een werkblad zoals onderstaande afbeelding, een A2 werkblad met een RGB achtergrond en in de linkerbovenhoek een transparant C MYK object. Zet u deze optie aan wordt bij de transparantie berekening het hele oppervlak als een bitmap berekend wat een enorme bitmap oplevert. Zet u deze optie uit wordt de transparantie niet correct berekent doordat er twee kleurruimten door elkaar heen zijn gebruikt. Zet u deze optie uit en gebruikt in het werkblad en bij de transparantie betekening dezelfde kleurruimte is er niets aan de hand. 4 Ongekarteld (Anti-aliased) Deze optie kan het best altijd aanstaan. Dit verhoogt de rekentijd maar zorgt ervoor dat ook kleine letters leesbaar blijven en dat schuine lijnen er goed uitzien. Ik heb heel veel objecten hoe verander ik makkelijk de kleurruimte Selecteer de objecten die u om wilt zetten en selecteer het menu ' W e r kb la d > Co n v e r te e r kle u r e n n a a r ' en vervolgens ' R G B' of ' CM YK'. Wat is overdruk? In plaats van dat een kleur uit de onderliggende kleur wordt uitgespaard wordt deze kleur over de onderliggende kleur gedrukt. Dit procedé wordt vooral gebruikt bij zwarte tekst. Zwarte tekst over andere kleuren geprint zal een dieper zwart opleveren. Bo v e n s te r ij z o n d e r o v e r d r u k. A Het ontwerp.

21 B De cirkel wordt tijdens het printen uitgespaard uit de onderliggende kleur. C De cirkel wordt geprint in de uitsparing. D Het eindresultaat, de cirkel heeft zijn eigen kleur behouden. 21 On d e r s te r ij cir ke l m e t o v e r d r u k. A Het ontwerp. B De onderliggende kleur wordt in zijn geheel geprint. C De cirkel wordt over de onderliggende kleur geprint. D Het eindresultaat, de cirkel heeft een gedeelte van de onderliggende kleur overgenomen. Prints uitbesteden Zelfs indien u het printen uitbesteed kunt u de Third Party RIP ondersteuning gebruiken om de bestanden voor uw print leverancier aan te maken. We gaan er hier van uit dat u de rest van de handleiding ook heeft doorgenomen. Maak ergens op uw harde schijf een directory aan waar de bestanden naar toe geschreven moeten worden. Selecteer het menu ' Be s ta n d > Alg e m e n e in s te llin g e n ' en ga naar de tab 'Third Party RIP'. 1 Selecteer uit deze lijst de optie 'Eigen'. 2 Deze optie wordt automatisch aangevinkt en de bovenstaande optie wordt grijs gemaakt. 3 Gebruik deze knop om de zojuist aangemaakte directory toe te voegen (of meerdere directories indien gewenst). Druk op 'OK' wanneer u gereed bent. Stel dat uw print leverancier ook Print & C ut kan uitvoeren. U moet dan weten welke kleur de leverancier verwacht voor een 'Print en snijlijn'. Laten we er hiervan uitgaan dat dit een spotkleur is met de naam 'C utline' en de C MYK

22 22 kleur U dient dan eerst een spotkleur aan te maken met deze naam. Selecteer het menu ' Ex tr a > Kle u r e n > Vo e g s p o tkle u r to e '. 1 Selecteer de gewenste kleurruimte. 2 Meng de kleur. 3 Druk op de knop 'Toevoegen'. Voer de naam van de spotkleur exact in zoals deze aan u is doorgegeven en druk op de knop 'OK'. Open of maak een werkblad wat u wilt versturen. Selecteer het menu ' Be s ta n d > Fu ll Co lo r P r in te n '. Selecteer uit de lijst (1) de optie 'Eigen' en druk op de knop 'Openen' (2).

23 23 Druk op de knop 'Instellingen' (1) 1 Selecteer het gewenste bestandsformaat. 2 Selecteer de spot kleur die u zojuist heeft toegevoegd uit de lijst. Druk op de knop 'OK'. Vanaf hier is de workflow voortaan gelijk aan de workflow zoals in deze handleiding beschreven. Alleen wanneer u nu op 'Print' klikt zal het bestand in de directory terechtkomen die u aangemaakt heeft en u kunt vanuit die directory het

24 24 bestand naar uw leverancier sturen. Roland VersaWorks De workflow voor de Third Party RIP ondersteuning is voor elke RIP hetzelfde. U kunt de rest van de handleiding doornemen voor de te volgen workflow. Het enige wat per RIP anders kan zijn is de soort speciale lijnen die door de RIP ondersteund worden of extra functionaliteit ten opzichte van andere RIPS. Speciale lijnen De ondersteuningslijst hieronder geldt alleen voor Hybride apparaten. Indien u print met de RIP en snijd met EasySIGN hangt het van u plotter af welke lijnen ondersteund worden. Type in EasySIGN Eigenschap Print en snijlijn Snijd de lijn zodat het vinyl van de drager gepeld kan worden. Pounce-lijn Snijd stippellijnachtige lijnen. Doorsnij-lijn Snijd het ontwerp uit het vinyl. Ril-lijn Rilt een materiaal zodat dit eenvoudiger gevouwen kan worden. Ondersteun d JA NEE JA NEE Extra RIP specifieke functionaliteit Geen. Mimaki RasterLink 5 SG De workflow voor de Third Party RIP ondersteuning is voor elke RIP hetzelfde. U kunt de rest van de handleiding doornemen voor de te volgen workflow. Het enige wat per RIP anders kan zijn is de soort speciale lijnen die door de RIP ondersteund worden of extra functionaliteit ten opzichte van andere RIPS. Speciale lijnen De ondersteuningslijst hieronder geldt alleen voor Hybride apparaten. Indien u print met de RIP en snijd met EasySIGN hangt het van u plotter af welke lijnen ondersteund worden. Type in EasySIGN Eigenschap Print en snijlijn Snijd de lijn zodat het vinyl van de drager gepeld kan worden. Pounce-lijn Snijd stippellijnachtige lijnen. Doorsnij-lijn Snijd het ontwerp uit het vinyl. Ril-lijn Rilt een materiaal zodat dit eenvoudiger gevouwen kan worden. Extra RIP specifieke functionaliteit Ja. Instellingen Deze RIP heeft verscheidene instellingen die niet in de andere RIP's voorkomen. Selecteer het menu ' Be s ta n d > P r in t Fu ll Co lo r '. Ondersteun d JA NEE JA NEE

25 1 Selecteer uit deze lijst de optie 'Mimaki RasterLink 5 SG'. 2 Druk op de knop 'Instellingen'. 1 Vel grootte Geef hier de grootte van het materiaal in uw printer in. Deze velden worden gebruikt om te berekenen of u nog genoeg ruimte over heeft wanneer u de vermenigvuldigen optie (4) en (5) gebruikt. 2 Offset Hier kunt u de offset ingeven gerekend vanaf het nulpunt van uw werkblad. 3 Grootte van werkblad Deze velden tonen de grootte van de selectie op uw werkblad of bij geen selectie de grootte van alle objecten op uw werkblad. 4 Kopie aantal Hier kunt u het aantal kopieën opgeven wanneer u meerdere kopieën van hetzelfde ontwerp wilt laten uitvoeren. Deze functie is te vergelijken met de vermenigvuldig functie van EasySIGN. Het enige verschil is dat u bij bijvoorbeeld 10 kopieën niet 10 maal het ontwerp stuurt maar eenmaal. Het vermenigvuldigen vindt dan plaats in de RIP in plaats van in EasySIGN. 5 Kopie marge Hier kunt u de ruimte tussen de kopieën opgeven. 25

26 26 6 Uitvoer grootte Hier wordt de totale uitvoer grootte van de huidige opdracht weergegeven. Wanneer deze de grootte overschrijd die u bij (1) heeft opgegeven wordt de 'OK' knop gedeactiveerd. 7 Droogtijd Hier kunt u de gewenste droogtijd invullen. 8 Snij voorwaarden : Print en snijlijn Hier kunt u de snij voorwaarden van dit type lijn selecteren. Om deze snij voorwaarden in te stellen klik op de knop langs de combo box. Druk op de knop 'Toevoegen' om uw eigen voorwaarden toe te voegen. 1 Vul hier de naam van de snij voorwaarde in. 2 Selecteer hier het gewenste gereedschap. 3 Snelheid in cm/s. 4 Druk in gram. 5 Offset in mm. 9 Snij voorwaarden : Doorsnij lijn Zie (8). 10 Transformaties Hier kunt u de transformatie van de selectie op het werkblad ingeven. 11 Auto snijden Door de optie 'Aan' aan te vinken activeert u het auto snijden en de mogelijkheid om instellingen hiervoor te maken. 12 Knijp rol druk Door de optie 'Aan' aan te vinken activeert u instellingen die de instellingen op de machine overrulen.

27 27 13 Herstellen Stelt elke instelling in deze dialoog terug op de beginwaarden. ONYX Production House 10 De workflow voor de Third Party RIP ondersteuning is voor elke RIP hetzelfde. U kunt de rest van de handleiding doornemen voor de te volgen workflow. Het enige wat per RIP anders kan zijn is de soort speciale lijnen die door de RIP ondersteund worden of extra functionaliteit ten opzichte van andere RIPS. Speciale lijnen De ondersteuningslijst hieronder geldt alleen voor Hybride apparaten. Indien u print met de RIP en snijd met EasySIGN hangt het van u plotter af welke lijnen ondersteund worden. Type in EasySIGN Eigenschap Print en snijlijn Snijd de lijn zodat het vinyl van de drager gepeld kan worden. Pounce-lijn Snijd stippellijnachtige lijnen. NEE Doorsnij-lijn Snijd het ontwerp uit het vinyl. NEE Ril-lijn Rilt een materiaal zodat dit eenvoudiger gevouwen kan worden. NEE Extra RIP specifieke functionaliteit Nee. Instellingen Deze RIP heeft instellingen die u beter niet in de RIP wijzigt (ook door ONYX zelf geadviseerd). Ondersteun d JA

28 28 Wanneer u de naam 'C utc ontour' wijzigt zal het snij gedeelte van het proces niet meer werken.

Binarization DUTC. EasySIGN Binarization. 1 Introductie. 2 Aan de slag met Binarisatie 3 Optimaal 4 Rasteren 5 Halftone 6 Foto stencil 7 En er is meer

Binarization DUTC. EasySIGN Binarization. 1 Introductie. 2 Aan de slag met Binarisatie 3 Optimaal 4 Rasteren 5 Halftone 6 Foto stencil 7 En er is meer Binarization DUTC 1 Introductie 2 2 2 Aan de slag met Binarisatie 4 3 Optimaal 7 4 Rasteren 11 5 Halftone 13 6 Foto stencil 16 7 En er is meer 18 2014 NC D Ho ld ing b.v. A ll rig hts re s e rv e d. 1

Nadere informatie

EasySIGN Finishing DUTC

EasySIGN Finishing DUTC DUTC 2 1 Introductie 2 2 Finishing menu's 2 Finishing setup... 2 Beheer materialen... 13 Beheer koppelingen... 17 Positionering paskruizen... 20 Paskruizen verplaatsen 21 Maskeren 23 Snijlijn toevoegen

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening. 11 april 2007 ZorgTTP

Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening. 11 april 2007 ZorgTTP Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening 11 april 2007 ZorgTTP Inleiding In het kader van Risicoverevening wordt gepseudonimiseerd informatie aangeleverd aan het College voor Zorgverzekeringen

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen:

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen: VOORWOORD In deze handleiding wordt de module Vacature van OnderneemOnline stap voor stap uitgelegd. In de inhoudsopgave vindt u exact terug hoe u de module Vacature kunt beheren. De stappenhandleiding

Nadere informatie

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server - 4-3. Installatie FTP server - 9-4. Aanmaken account in FileZilla server - 13

Nadere informatie

De breedte van het bestand voor het omslag wordt 343 mm en de hoogte is 246 mm. De rug van het boek is 11 mm.

De breedte van het bestand voor het omslag wordt 343 mm en de hoogte is 246 mm. De rug van het boek is 11 mm. Omslag opmaken in Word Open een nieuw bestand en ga naar Paginaindeling / Pagina instelling / Tab Marges. En geef de onderstaande waarden in: Boven: Onder: Binnenkant: Buitenkant: Rugmarge: Afdrukbestand:

Nadere informatie

Deze release is omvangrijker dan de voorgaande. Daarom hieronder in het kort de belangrijkste punten.

Deze release is omvangrijker dan de voorgaande. Daarom hieronder in het kort de belangrijkste punten. Versie 0114.01 Release januari 2014 Deze release is omvangrijker dan de voorgaande. Daarom hieronder in het kort de belangrijkste punten. Documenten én beelden worden als lijstweergave én als thumbnail

Nadere informatie

Nederlandse versie MAC OS X (10.5)

Nederlandse versie MAC OS X (10.5) KLEURBEHEER IN ADOBE INDESIGN CS3 Nederlandse versie MAC OS X (10.5) Laatste aanpassing: 28 juli 2008, 16:38 - marc-en-ciel 2008 - alle vermelde merknamen zijn geregistreerd door hun respectievelijke eigenaars

Nadere informatie

d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank

d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank Vanaf 7 april 2015 moeten debiteurengegevens in een aangepast bestandsformaat naar Deutsche Bank ABF worden gestuurd. Deze instructie beschrijft

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Versie 5.0 december 2011 Inhoudsopgave UBplus Gebruik UBplusOnline per klant instellen 2 Gebruik

Nadere informatie

Files\Content.Outlook\J0T7FZQ8\Handleiding extra beveiligen certificaat.docx

Files\Content.Outlook\J0T7FZQ8\Handleiding extra beveiligen certificaat.docx Back-up maken van uw certificaat Open Internet Explorer en kies rechts bovenin voor het menu Extra. Ga vervolgens naar Internetopties (onderste) en klik in het venster wat geopend wordt op het tabblad

Nadere informatie

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 8 april 2015 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina.

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina. Welkom bij SalarOnline Van uw accountant heeft u een link per e-mail ontvangen. Zodra u op de link klikt krijgt u een wizard. In deze wizard moet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en subdomein opgeven. Op

Nadere informatie

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of Enkele nuttige tips om met VARB te werken. U start uw internetbrowser en gaat naar https://www.varb.nl er komt een schermpje Certificaat bevestigen, klik op OK. Het volgende scherm is Voer Pin in, u vult

Nadere informatie

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop Handleiding NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING 1. Introductie 2. Configureren en bestellen 3. Sjabloon (categorieën en descriptors) 3.1 Lijst sjablonen 3.2 Sjablonen bewerken 3.2.1. Eigenschappen knop 4. Analyseren

Nadere informatie

Aanleverspecificaties

Aanleverspecificaties Aanleverspecificaties Bij het bestellen van druk- of printwerk is het van belang dat uw bestanden correct zijn en voldoen aan voorwaarden die in de grafische branche worden gehanteerd. Deze voorwaarden

Nadere informatie

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort Handleiding ABZ Digitaal Paspoort ABZ 2012 Op alle door ABZ Nederland bv verleende diensten en door ABZ Nederland bv geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van ABZ van toepassing. U kunt deze

Nadere informatie

1 Uw persoonlijke labels - stap voor stap

1 Uw persoonlijke labels - stap voor stap 1 Uw persoonlijke labels - stap voor stap 1.1 Introductie Festool houdt ervan, als dingen zo gemaakt zijn dat ze perfect bij elkaar passen. Waarom? Omdat het beter werkt als alles past. Dit is ook de redden

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

MS PowerPoint Les 2. Wanneer we niet te veel tijd willen steken in de opmaak van onze presentatie, kunnen we gebruik maken van sjablonen.

MS PowerPoint Les 2. Wanneer we niet te veel tijd willen steken in de opmaak van onze presentatie, kunnen we gebruik maken van sjablonen. MS PowerPoint Les 2 Sjablonen (Templates) Wanneer we niet te veel tijd willen steken in de opmaak van onze presentatie, kunnen we gebruik maken van sjablonen. In PowerPoint beschikken we over honderden

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Doelstellingen: module 3 beeldmateriaal. 3.1 Invoer Scannen Digitale camera Internet en fotocd-roms

Doelstellingen: module 3 beeldmateriaal. 3.1 Invoer Scannen Digitale camera Internet en fotocd-roms Doelstellingen: module 3 beeldmateriaal Met een scanner papier afbeeldingen en foto s omzetten in digitale bestanden. Werken met digitale camera, Internet en fotocd-roms. Afbeeldingen bewerken en invoegen

Nadere informatie

CARGO DATA SYSTEMS BV

CARGO DATA SYSTEMS BV CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING Document Manager Document Manager Dit Document beschrijft de werking van de Document manager en wat de mogelijkheden

Nadere informatie

1 1: Algemene informatie

1 1: Algemene informatie 0 INHOUDSOPGAVE 1. Algemene informatie 2. Leerlingen-programma 3. Docenten-programma Algemene setup toetsen Overzicht uitleningen Producten Toets en Resultaten Barcodes 0-1 1 1: Algemene informatie Met

Nadere informatie

Plotten & Printen met Autocad:

Plotten & Printen met Autocad: Plotten & Printen met Autocad: 1. Plotten vanuit AutoCAD naar PDF - DWG To PDF.PC3 - A4 2. Een PDF uitprinten op A4 3. Batch-plotten in AutoCAD op A4 of A3 4. Plotten vanuit AutoCAD naar PDF - DWG To PDF.PC3

Nadere informatie

Hoofdstuk 6. Ets-sjabloon

Hoofdstuk 6. Ets-sjabloon l Hoofdstuk 6 Ets-sjabloon Dit hoofdstuk beschrijft hoe in Silhouette Studio een ontwerp van een ets-sjabloon in elkaar steekt. Het ontwerp dat u in de loop van dit hoofdstuk gaat uitwerken, bestaat uit

Nadere informatie

Thuisnetwerk instellen met Windows

Thuisnetwerk instellen met Windows Thuisnetwerk instellen met Windows Een thuisnetwerk kan behoorlijk lastig zijn om in te stellen. Gelukkig heeft Microsoft genoeg hulpmiddelen om alles in goede banen te leiden, of u nu Windows XP, Vista

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Training MANUAL DE USUARIO NAC SPORT ELITE Version 1.3.400 Nacsport Training wwww.nacsport.com 1 Index 1- AFBEELDINGEN 2- OEFENINGEN 3- TRAINING 4- KALENDER Nacsport Training wwww.nacsport.com

Nadere informatie

VANDERPERK GROEP Postadres: Bezoekadres:

VANDERPERK GROEP Postadres: Bezoekadres: Aanleverinstructies VANDERPERK GROEP 0184 688 377 info@vanderperk.nl www.vanderperk.nl Postadres: Postbus 25, 2964 ZG Groot-Ammers Bezoekadres: Van Leeuwenhoekweg 3, 2964 LJ Groot-Ammers Handleiding aanleveren

Nadere informatie

CAD Standaard Plottool Gebruikershandleiding

CAD Standaard Plottool Gebruikershandleiding CAD Standaard Plottool Gebruikershandleiding Januari 2006 Versie 3.02 Inhoudsopgave............................................................................................. Inhoudsopgave 2 1 CAD Standard

Nadere informatie

TT-organiser GEBRUIKERSHANDLEIDING

TT-organiser GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Inhoud Inleiding... 2 Een trainingsschema maken... 2 De programma indeling... 2 De trainingsgegevens invullen... 3 Een groep toevoegen... 3 Opwarming... 4 Cooling down... 4 Oefeningen

Nadere informatie

Installatie- en gebruikshandleiding Privacy & Verzend Module ten behoeve van Risicoverevening (RVE) & Genees- en hulpmiddelen Informatie Project (GIP)

Installatie- en gebruikshandleiding Privacy & Verzend Module ten behoeve van Risicoverevening (RVE) & Genees- en hulpmiddelen Informatie Project (GIP) Installatie- en gebruikshandleiding Privacy & Verzend Module ten behoeve van Risicoverevening (RVE) & Genees- en hulpmiddelen Informatie Project (GIP) Mei 2009 ZorgTTP E-mail servicedesk@zorgttp.nl Tel.

Nadere informatie

Mapsource. handleiding Mapsource vs. 6.16.3 2010 www.hansenwebsites.nl

Mapsource. handleiding Mapsource vs. 6.16.3 2010 www.hansenwebsites.nl Mapsource handleiding Mapsource vs. 6.16.3 2010 www.hansenwebsites.nl Inhoud deel 1 Schermindeling Menu s Werkbalken Statusbalk tabbladen Kaartmateriaal Kaartmateriaal selecteren Kaartmateriaal verwijderen

Nadere informatie

Elektronisch Bestellen in ENK Software

Elektronisch Bestellen in ENK Software Elektronisch Bestellen in ENK Software Auteurs: RK/MRz Versie: 1.2 Datum: 22-07-2010 Voorwoord Deze handleiding zet voor u uiteen op welke manier u elektronisch bij Galvano kunt bestellen vanuit ENK Software,

Nadere informatie

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl AAN DE SLAG AAN DE SLAG Aan de slag met Communicate Symwriter Symwriter, schrijven met symbolen, is een eenvoudige tekstverwerker, voor kinderen die beginnen met leren lezen en schrijven. De symbolen verschijnen

Nadere informatie

Instructie RFM modules

Instructie RFM modules Instructie RFM module Introductie RFM staat voor Registratie Flow Module. De RFM module vormt de basis voor een aantal nieuwe modules binnen equse Indicate: - Calamiteiten - Klachten - Kindermishandeling

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Toegang deelnemers / Inloggen... 02. Account deelnemer... 03. Communicatiemateriaal.. 03. Bijbestellen communicatiemateriaal.. 03

Toegang deelnemers / Inloggen... 02. Account deelnemer... 03. Communicatiemateriaal.. 03. Bijbestellen communicatiemateriaal.. 03 Inhoudstafel Handleiding Online Tool Dag van de Zorg 2016 Toegang deelnemers / Inloggen... 02 Paswoord vergeten. 02 Account deelnemer... 03 Communicatiemateriaal.. 03 Bijbestellen communicatiemateriaal..

Nadere informatie

mijnnaktuinbouw - Keuringen

mijnnaktuinbouw - Keuringen Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Nieuwe update mijnnaktuinbouw - Keuringen... 2 Uw keuringendossier altijd beschikbaar... 2 Uw jaarlijkse teeltaangifte... 3 1 Voorlopige teeltaangiftes voor u klaargezet

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2 Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 23-11-2010 Inhoudsopgave Wat gaan we doen?...3 Wat hebben we nodig?...3 Downloaden van het programma:...3 Het programma registreren

Nadere informatie

In de tabel hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende velden die kunnen voorkomen in uw import-bestand.

In de tabel hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende velden die kunnen voorkomen in uw import-bestand. Algemeen Met behulp van deze handleiding zal u leren hoe u een bestand in het juiste formaat kan aanmaken en importeren naar uw winkelwagen. U zal merken dat dit zeer weinig moeite vergt en u op die manier

Nadere informatie

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL Na het aanmelden op de Energieprestatiedatabank met uw eid of token, komt u op het menu EPC Residentieel. Het menu EPC Residentieel bevat drie mogelijkheden. Met de optie

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

Wat is nieuw in deze handleiding: Dit is een nieuwe handleiding welke nieuwe functies beschrijft.

Wat is nieuw in deze handleiding: Dit is een nieuwe handleiding welke nieuwe functies beschrijft. Doel Module Fronter 92 Dit document is gemaakt door Fronter Ltd fronter.com. Het document mag alleen gekopieerd of digitaal verspreid worden volgens contract of in overeenstemming met Wat is nieuw in deze

Nadere informatie

Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO. Opdracht

Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO. Opdracht Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO Opdracht Opdrachtkaart DR-06-05-01 Voorkennis: Je kunt: Eenvoudige (PDF) printopdrachten naar de digitale printer sturen Opdracht geven bij de digitale printer om

Nadere informatie

AAN DE SLAG VERSIE 3.3.0.8

AAN DE SLAG VERSIE 3.3.0.8 AAN DE SLAG VERSIE 3.3.0.8 First Keys 3 maakt gebruik van Clevy Dyscover, klanken software en toetsenbord layout. www.clevy.nl AAN DE SLAG First Keys software is een introductie voor het werken met het

Nadere informatie

ACT! link XL voor SnelStart handleiding

ACT! link XL voor SnelStart handleiding ACT! link XL voor SnelStart handleiding Installatie ACT! link XL voor SnelStart... 2 Instellen:... 3 Relatiecode:... 6 Ordernummer... 6 Notitie... 6 Ordersjabloon... 7 Bedrijven... 8 Een volgende administratie

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Documentatie Installatie Instructie. Microsoft Outlook: RPC over HTTPS. De Dierenbescherming

Documentatie Installatie Instructie. Microsoft Outlook: RPC over HTTPS. De Dierenbescherming Documentatie Installatie Instructie Microsoft Outlook: RPC over HTTPS De Dierenbescherming Auteur: Michel Koelewijn ICT Servicedesk Dierenbescherming Scheveningseweg 58 Postbus 85980, 2508 CR Den Haag

Nadere informatie

Aanlever Specificaties

Aanlever Specificaties Aanlever Specificaties April 2008 V1.1 inhoud Wij ontvangen bij voorkeur uw bestanden in PDF-formaat. Omdat er vele manieren zijn om een document om te zetten naar PDF. Hebben wij van enkele programma

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Handleiding Mailbeheer. https://mailbeheer.ezorg.nl

Handleiding Mailbeheer. https://mailbeheer.ezorg.nl Handleiding Mailbeheer https://mailbeheer.ezorg.nl Deze website is uitsluitend vanuit een E-Zorg locatie te bereiken, niet vanaf Internet E-Zorg B.V. Karspeldreef 6b 1101 CJ Amsterdam Z.O. Tel: 020-4309033

Nadere informatie

EUROFACE Financial Services B.V. - PEOPLE IN SOFTWARE - HDN in Finix

EUROFACE Financial Services B.V. - PEOPLE IN SOFTWARE - HDN in Finix HDN in Finix Datum : 1 Juli 2011 Versie : 2.0 Printdatum: 1-7-2011 10:45 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 : Inleiding... 3 Hoofdstuk 2 : Starten met HDN binnen Finix... 3 2. 1. Invullen HDN gegevens binnen Finix...

Nadere informatie

PunchCMS Handleiding. Versie 2.0 Oktober 2010

PunchCMS Handleiding. Versie 2.0 Oktober 2010 PunchCMS Handleiding Versie 2.0 Oktober 2010 Inhoud Inhoud...2 1 Inloggen...3 2 De gebruikersinterface...4 2.1 Overzicht...4 2.2 Workflow...5 3 Elementen...6 3.1 Aanmaken...6 3.2 Element vullen of aanpassen...7

Nadere informatie

Verkleinen- en uploaden van beelden

Verkleinen- en uploaden van beelden Verkleinen- en uploaden van beelden Deze handleiding is opgebouwd rond eenvoudig te gebruiken programma s die verkrijgbaar zijn in het Nederlands en te installeren zijn onder Windows XP, Vista en Windows

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Versie 1.0. Michiel Bouman - 2010

Gebruiksaanwijzing. Versie 1.0. Michiel Bouman - 2010 Gebruiksaanwijzing Versie 1.0 Michiel Bouman - 2010 Content 1. Installatie... 3 2. Programma overzicht... 6 3. Gebruik... 7 Printers instellen... 7 3.1. Drawing... 8 3.2. Part... 9 3.3. Assembly... 10

Nadere informatie

Handleiding Merge items

Handleiding Merge items Handleiding Merge items Copyright, Connexys Versie 3.2.0.1-30 september 2013 Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Header

Handleiding Site to Edit Module Header THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Header Aanvulling

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Voorwoord Wij danken u voor de aanschaf van SignLab 9. Met behulp van deze Installatie Handleiding wordt u stap voor stap geholpen met de installatie van SignLab 9, waardoor u verzekerd

Nadere informatie

VOOR DTP ERS. Nederlandse Versie. Mac OS X 10.6 (ook geschikt voor Windows) KLEURBEHEER IN ADOBE ACROBAT X

VOOR DTP ERS. Nederlandse Versie. Mac OS X 10.6 (ook geschikt voor Windows) KLEURBEHEER IN ADOBE ACROBAT X KLEURBEHEER IN ADOBE ACROBAT X VOOR DTP ERS Nederlandse Versie Mac OS X 10.6 (ook geschikt voor Windows) Laatste aanpassing: 4 oktober 2011, 16:25 - marc-en-ciel 2011 - alle vermelde merknamen zijn geregistreerd

Nadere informatie

DRUKGEGEVENSPRODUCTIE VANUIT CORELDRAW 15

DRUKGEGEVENSPRODUCTIE VANUIT CORELDRAW 15 DRUKGEGEVENSPRODUCTIE VANUIT CORELDRAW 15 Deze gebruiksaanwijzing garandeert niet dat uw drukgegevens op de juiste wijze worden aangemaakt. Deze dient veeleer als hulpmiddel. Wanneer u niet vertrouwd bent

Nadere informatie

Transacties Rubriceren. BankingTools Cashflow v5.1

Transacties Rubriceren. BankingTools Cashflow v5.1 Transacties Rubriceren BankingTools Cashflow v5.1 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

1. Inhoudsopgave Vooraf Stap 1: Functie aanvragen Stap 2: Certificaat installeren Stap 3: URL registreren...

1. Inhoudsopgave Vooraf Stap 1: Functie aanvragen Stap 2: Certificaat installeren Stap 3: URL registreren... Handleiding OSO 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Vooraf... 3 3. Stap 1: Functie aanvragen... 4 4. Stap 2: Certificaat installeren... 5 5. Stap 3: URL registreren... 6 6. Overstapdossier klaarzetten

Nadere informatie

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Handleiding- CrashplanPRO - Online Backup Download de clients hier: Windows 32- bit: http://content.cloud2.nl/downloads/back01- cra.backupnoc.nl/crashplan_x86.exe Windows

Nadere informatie

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INHOUD INHOUD... 2 INLEIDING... 3 ALVORENS TE STARTEN... 4 UITGAAND BETALINGSVERKEER... 6 Samenstellen werklijst betalingen vanuit de openstaande verrichtingen...

Nadere informatie

DRUKGEGEVENSPRODUCTIE VANUIT MICROSOFT PUBLISHER 2007

DRUKGEGEVENSPRODUCTIE VANUIT MICROSOFT PUBLISHER 2007 DRUKGEGEVENSPRODUCTIE VANUIT MICROSOFT PUBLISHER 2007 Deze gebruiksaanwijzing garandeert niet dat uw drukgegevens op de juiste wijze worden aangemaakt. Deze dient veeleer als hulpmiddel. Wanneer u niet

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl februari 2014 1 Inhoud Om te starten 3 Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 10 Dia exporteren naar toonbankkaart

Nadere informatie

Posters maken in PowerPoint

Posters maken in PowerPoint Posters maken in PowerPoint Een mini handleiding Nieuwe Media Dienst 2009 http://www.ua.ac.be/icnmd 1. Algemeen Het printen van grote posters is een kostbare zaak en duurt lang. Om mislukkingen te vermijden

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Handleiding Ledenadministratiepakket

Handleiding Ledenadministratiepakket Handleiding Ledenadministratiepakket Badminton Nederland heeft met ingang van 1 januari 2015 een nieuw ledenadministratie pakket. Badminton Nederland heeft bij het laten ontwerpen van dit pakket zoveel

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden: Handleiding Elektronisch Factureren

ABAB-Internetboekhouden: Handleiding Elektronisch Factureren ABAB-Internetboekhouden: Handleiding Elektronisch Factureren In plaats van het afdrukken van verkoopfacturen op papier, is er nu ook de mogelijkheid om uw facturen elektronisch naar uw debiteuren te versturen.

Nadere informatie

Omslag opmaken in Word. Open een nieuw bestand en ga naar Pagina-indeling / Pagina-instelling / Tab Marges. En geef de onderstaande waarden in:

Omslag opmaken in Word. Open een nieuw bestand en ga naar Pagina-indeling / Pagina-instelling / Tab Marges. En geef de onderstaande waarden in: Omslag opmaken in Word Open een nieuw bestand en ga naar Pagina-indeling / Pagina-instelling / Tab Marges. En geef de onderstaande waarden in: Boven: Onder: Binnenkant: Buitenkant: Rugmarge: Afdrukbestand:

Nadere informatie

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Printen en Scannen Als een nieuwe printer wordt gekocht en onder Windows XP aangesloten zal Windows deze nieuwe

Nadere informatie

Het maken, plaatsen en beheren van symbolen (blocks) In deze beschrijving zijn de afbeeldingen uit de windows versie van AutoCad 2013

Het maken, plaatsen en beheren van symbolen (blocks) In deze beschrijving zijn de afbeeldingen uit de windows versie van AutoCad 2013 Symbolen in AutoCad Het maken, plaatsen en beheren van symbolen (blocks) In deze beschrijving zijn de afbeeldingen uit de windows versie van AutoCad 2013 Introductie In AutoCad is het mogelijk om veelgebruikte

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken op de Fiery-server en de printer beheren vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

- Gebruik je lijnen en strepen? Maak deze niet dunner dun 0,25. Geef negatieve lijnen tenminste een dikte van 0,5 pt.

- Gebruik je lijnen en strepen? Maak deze niet dunner dun 0,25. Geef negatieve lijnen tenminste een dikte van 0,5 pt. Re-board Re-board Re-board is een ongelooflijk licht maar uitzonderlijk sterk honinggraatkarton. Dankzij deze eigenschappen kan je re-board overal voor inzetten. Van bedrukte plaat aan de muur tot complete

Nadere informatie

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Inhoud INLOGGEN EN REGISTREREN... 2 PROFIEL INSTELLINGEN... 2 PAGINA S... 4 AGENDA... 5 BEHEER MENU... 6 AANMAKEN OPENBAAR EVENEMENT...

Nadere informatie

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik Fuel Handleiding voor installatie en gebruik Inhoudsopgave 1. Installatie 2. Gebruik - Windows - Linux / Apple / andere systemen - Een nieuw voertuig aanmaken - Uitgaven 3. Onderhoud - Waarschuwingen -

Nadere informatie

9. MEMO'S. Handleiding Unit4 Auditor 8.1 Pagina 100 van 260

9. MEMO'S. Handleiding Unit4 Auditor 8.1 Pagina 100 van 260 9. MEMO'S In Unit4 Auditor kunt u in een uit te voeren taak een aantekening toevoegen. In de aantekening beschrijft u de bevindingen met betrekking tot de uitvoering van de betreffende taak. Daarnaast

Nadere informatie

handleiding voor systeem het Management Drives Management Drives systeem Handleiding

handleiding voor systeem het Management Drives Management Drives systeem Handleiding handleiding voor het Management Drives systeem Management Drives systeem Handleiding Met het Management Drives systeem kunt u onder andere Management Drives vragenlijsten versturen, ontvangen en deze zowel

Nadere informatie

Werkwijze Licenties Use2Day

Werkwijze Licenties Use2Day Werkwijze Licenties Use2Day Versie: 1.1 Laatste wijziging: 23 december 2008 Website: www.use2day.nl Informatie: Info@Use2Day.nl Copyright: 2008 Use2Day Inhoudsopgave 1 Versiehistorie... 3 2 Algemeen...

Nadere informatie

DRUKGEGEVENSPRODUCTIE VANUIT MICROSOFT POWERPOINT 2007

DRUKGEGEVENSPRODUCTIE VANUIT MICROSOFT POWERPOINT 2007 DRUKGEGEVENSPRODUCTIE VANUIT MICROSOFT POWERPOINT 2007 Deze gebruiksaanwijzing garandeert niet dat uw drukgegevens op de juiste wijze worden aangemaakt. Deze dient enkel als hulpmiddel. Wanneer u niet

Nadere informatie

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de "Zie ook" lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies.

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de Zie ook lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies. Hoofdstuk 1 Boekhouding exporteren U kunt uw boekhouding vanuit Intramed exporteren door middel van een wizard. U kunt de boekhouding exporteren in FMuta-formaat, Auditfile-formaat (ADF), of een eigen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding personeelsdossier

Gebruikershandleiding personeelsdossier Gebruikershandleiding personeelsdossier Inhoud Handleiding personeelsdossier... 1 1. Inleiding personeelsdossier... 3 2. Inloggen Personeelsdossier... 3 3. Het digitale personeelsdossier... 4 4. De taakbalk

Nadere informatie

Handleiding IrfanView. IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan.

Handleiding IrfanView. IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan. Handleiding IrfanView IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan. Start IrfanView door te klikken op Start -> Programs -> IrfanView Met IrfanView

Nadere informatie

ADRESSEN-BEHEER (24-12-2013)

ADRESSEN-BEHEER (24-12-2013) ADRESSEN-BEHEER (24-12-2013) SYSTEEMVEREISTEN... 2 ALGEMEEN... 2 BESTAND... 4 - ANDER ADRESSENBESTAND... 4 - KOPIËREN NAAR ANDERE DRIVE... 4 - KOPIËREN VANAF ANDERE DRIVE... 4 - AFSLUITEN... 4 AANPASSEN...

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief 8. Nieuwsmanagement Doormiddel van het nieuwsmanagement onderdeel kunt u uw klanten op de hoogte houden van het laatste nieuws, de nieuwste producten of de beste aanbiedingen. U kunt dit in de webshop

Nadere informatie

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip:

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: FORMULIEREN In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: belangrijk Importeer formulierdata uit een CSV-bestand precies zoals verderop beschreven. 1. Gedrag

Nadere informatie

Doel. Dimensies. Compad Kleuren/Maten oplossing (Multicolori)

Doel. Dimensies. Compad Kleuren/Maten oplossing (Multicolori) Compad Kleuren/Maten oplossing (Multicolori) 1. Doel 2. Vastleggen nieuwe rapportage 3. Wijzigen bestaande rapportage 4. Verwijderen bestaande rapportage 5. Venster Rapportdefinitie 6. Samengestelde rijen

Nadere informatie

e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer

e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer e-boekhouden.nl is een product van SkillSource. Maart

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 11.0 Versiedatum: 27 juli 2015 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921p Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - Gehele document herzien; - Afbeeldingen

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken.

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken. Installatie De client software van Backup+ kan worden gedownload op de Internet Limburg website. Kijk hiervoor op http://www.ilimburg.nl/downloads. Na het downloaden en openen van het backup+.exe bestand

Nadere informatie