Goede Kerstdagen en een Sportief 2011!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Goede Kerstdagen en een Sportief 2011!"

Transcriptie

1 Korbalvereniging De Maaskanters Korfbalvereniging de Maaskanters Wenst jullie wenst iedereen Goede kerstdagen En een Sportief 2011! Goede Kerstdagen en een Sportief 2011!

2 BELANGRIJKE ADRESSEN EN TELEFOONNUMMERS KORFBALVERENIGING DE MAASKANTERS TE WELL Clubgebouw Maaijenstraat 9, Well Telefoon: Secretariaat Laura Holdermans Notger van Luikhof BR Heerewaarden Telefoon: Penningmeester Geertrude van de Bogert penningmeester@maaskanters.nl Achterdijk 4, Hedel Telefoon: Jeugdraad Webmaster Redactie jeugdraad@maaskanters.nl webmaster@maaskanters.nl redactie@maaskanters.nl Afmelden uiterlijk woensdag Wedstrijdsecretariaat midweek Wedstrijdsecretariaat B- C- en E-jeugd Erika van Loon Chrysantenstraat 11, Wijk en Aalburg Telefoon: of Louise de Koning - Schinkel Gruttostraat 4, Bruchem Telefoon: Jeugdteams afmelden bij het wedstrijdsecretariaat!!! Vervoer Wouter van Hees Kon. Wilhelminastraat 30, Hedel Telefoon: of Routebeschrijving Trainers (zaal) MIDWEEK wedstrijd woensdag Louise de Koning E-jeugd uur woensdag Bart - Jan C-jeugd uur woensdag Dirk van Hees A-jeugd uur dinsdag Contributie seizoen 2009/2010 Leden t/m 6 jaar 5,40 p/maand Leden 7 t/m 10 jaar 6,30 p/maand Leden 11 t/m 14 jaar 7,80 p/maand Leden 15 t/m 18 jaar 10,80 p/maand Spelende leden van 19 jaar en ouder 12,60 p/maand Steunend lid 3,60 p/maand De peildatum voor de vaststelling van de contributie is 1 juli 2010 Opzeggen lidmaatschap dient schirftelijk of per mail te gebeuren bij het secretariaat (adres, zie hierboven) BANKNUMMER: K.V. de Maaskanters: Rabobank Website Maaskanters:

3 VAN DE REDACTIE Hallo allemaal, Buiten ligt een enorm pak sneeuw. Ik ben toch blij dat degene die korfbal heeft uitgevonden, ook meteen bedacht heeft dat we in de winter maar lekker in een zaaltje moeten gaan korfballen. Moet er niet aan denken om nu buiten in je korte broekje/rokje te moeten gaan rennen Nu we toch binnen zijn, kunnen we gelijk even het M tje doornemen. Deze keer weer het stukje van het bestuur en ook de notulen van de ledenvergadering. Dus wil je weten wat er allemaal speelt binnen onze vereniging? Dan moet je deze stukjes even lezen. Verder De standen natuurlijk. Nog steeds voor een aantal ploegen uitzicht op het kampioenschap! En het C-team kroon ik bij deze tot winterkampioen! Ook de midweek korfbalt nog wel eens, en hoe dat gaat kun je ook lezen in het M tje. Rest ons niet anders dan jullie goede kerstdagen te wensen en een sportief 2011! Volgend M etje komt uit :maart 2011 Copie inleveren :Kan altijd!!! (uiterlijke datum wordt g d) Copie inleveren bij :redactie@maaskanters.nl De verjaardagskalender is weer helemaal aangepast! Zo kun je snel kijken wanneer je teamgenoten jarig zijn in 2011! OLIEBOLLEN Ook dit jaar kunt u weer oliebollen bestellen. Heeft u geen formulier ontvangen, dan kunt u het downloaden op de site. Stuur het ingevulde formulier met uw adresgegevens en uw bestelling voor 28 december naar oliebollen@maaskanters.nl. Eet smakelijk!

4 VAN HET BESTUUR Zaalcompetitie De zaal competitie draait op volle toeren, ondanks het slechte winterweer van de afgelopen weken konden de wedstrijden gelukkig doorgaan. Het C team doet het prima met een 1 e plaats in hun poule, het A team staat ook bovenin. De andere twee teams hebben nog kansen genoeg om een paar punten te vergaren. Trainers Bart-Jan heeft als trainer van de C versterking gekregen in de persoon van Maurits. We hopen op een prettige samenwerking en wensen Maurits succes. Nieuwe leden Jonathan Vis uit Hedel traint en speelt al een poosje bij het E team, Julia van Genderen uit Bruchem komt de C versterken. Allebei van harte welkom bij onze club en veel speelplezier gewenst! Korfballessen basisscholen Om korfbal in het algemeen en onze vereniging in het bijzonder onder de aandacht van de jeugd en hun ouders te brengen verzorgen we ook dit jaar weer in samenwerking met de korfbalbond een aantal lessen op basisscholen in de buurt. Afgelopen weken zijn er lessen gegeven op De Zaaier in Hedel, in januari staan lessen op De Hoeksteen gepland. Ledenvergadering Op 27 oktober hebben we onze jaarlijkse ledenvergadering gehouden, een verslag hiervan vinden jullie in dit M etje. Fijn dat er ook een paar ouders van jeugdleden aanwezig waren. Als nieuw bestuurslid werd Laura Holdermans gekozen, zij neemt het secretariaat voor haar rekening. We namen afscheid van Sander Westeneng, die de afgelopen 4 jaren secretaris was. Sander, dank je wel voor je tijd en inzet voor De Maaskanters. Woningbouwplannen Het overleg met de woningstichting De Kernen en de gemeente heeft dusdanige toezeggingen opgeleverd dat wij ons bezwaarschrift binnenkort in kunnen trekken. Voor het zover is moeten de afspraken nog schriftelijk vastgelegd worden, we hopen in het volgende M etje hierop terug te komen. Fijne Feestdagen/Oliebollenactie De Kerstdagen staan alweer voor de deur en voor een aantal leden ook de kerstvakantie. En twee weekenden geen korfbalwedstrijden, dat is ook wel eens fijn! Na de Kerst de viering van Oud en Nieuw en dat kan natuurlijk niet zonder de overheerlijke oliebollen van De Maaskanters. Louise is al druk bezig met de voorbereidingen en rekent op jullie bestellingen! Het bestuur wenst alle leden gezellige Kerstdagen, een spetterende jaarwisseling en een gezond en sportief 2011.

5

6 Misschien dat jullie haar al hebben ontmoet, maar de korfbalvereniging heeft er weer een nieuw lid bij. En om haar wat beter te leren kennen, zal ze zich even kort voorstellen: Hoi, ik ben Julia Ik ben 11 jaar. Ik zit bij de fanfare en speel bugel en zit ook in het jeugdorkest:desibel (Het hoort met een s) en natuurlijk op korfbal. Ik woon in Bruchem en ik zit daar ook op school. Ik heb 2 zussen:tessa en loes en mijn vader en moeder heten Mariet en Gerrit. We hebben 2 paarden en 2 konijnen. Jochem is mijn neef(je) en Dorothé, Jonna, Elise en Anne-marij zijn mijn nichten. Mijn adres is:juliavangenderen@hotmail.com en je kan me op hyves zoeken met julia van genderen. Groetjes Julia Ben jij ook net pas lid van onze vereniging en wil je jezelf ook even voorstellen, dan kan dat natuurlijk ook! Mail dan even naar redactie@maaskanters.nl (mag ook als je er wat langer op zit)

7

8 De sint had woensdagavond een vrij moment, Dat was hij toch niet gewend. Sportpiet stemde voor een avondje korfbal, De sint vond dat nog niet zo mal. De midweek van de Maaskanters was het idee, Maar genieten viel nog niet mee. De doelpunten vielen als een trein, Jammer dat ze voor de tegenpartij moesten zijn. De piet die de stand bij moest houden, Ging het toch wel snel benauwen. Nog voor de midweek was begonnen, Dacht de tegenpartij al te hebben gewonnen. Na een flinke achterstand leek dat ook waar, Maar die midweek was nog niet klaar. Het was 1-12 in de rust kon de midweek niet deren, Ze bleven het vol goede moed proberen. De doelpunten waren de tweede helft dan ook vooral voor de midweek, Waardoor het met de eindstand nog wel wat leek. Wouter, Bart-Jan en Erika, Deed niemand van de midweek na. Scorende helden grotendeels in een vak, Daar ging de sint van uit zijn dak. Wellicht gooide ook iemand anders een bal erin, Het heeft niet mogen lijden tot een gewin. Na 9-16 als eindstand, Zijn we maar in de kantine beland De tweede helft gewoon gewonnen, Dat had de sint niet meer verzonnen. De punten laten op zich wachten, Terwijl de midweek daar naar zit te smachten. Over twee weken gaan ze het gewoon weer proberen, Wellicht kunnen ze studententeam Hebbes nog wat leren. Tot slot was er nog een iemand heel fijn, Bart, omdat hij weer scheidsrechter van de midweek wilde zijn!

9

10 Notulen van de ledenvergadering van K.V. de Maaskanters gehouden op 27 oktober 2010 om uur in het clubgebouw. Aanwezig: Bestuursleden: 5 Geertrude van den Bogert, Janny van den Bogert, Dirk van Hees, Wim van den Oord, Sander Westeneng Leden: 13 M. van den Bogert, Anne-Marij van den Bogert, Maurits Dogterom, Coleta Goesten- Romme, Wouter van Hees, Laura Holdermans, Louise de Koning, Erika van Loon, Lilian van Loon, Sjanet de Weert-Gouda, Corine Westeneng, Ad Westveer, Gerben van Wijnen Afmelding: Bart-Jan van den Bogert, Joost van den Bogert, Peter Kooijmans, Weilke van Loon 1. Opening Wim opent de vergadering en heet iedereen welkom. 2. Mededelingen Geertrude komt iets later. 3. Notulen ledenvergadering De notulen hebben in het M etje van november 2009 gestaan. Er zijn toen geen opmerkingen over ontvangen. 4. Jaarverslag 2009/2010 Het jaarverslag is pagina per pagina doorgelopen. Opmerkingen: Pagina 1: E-jeugd, Peter Kooijman was ook coach Pagina 2: Wilma Dekkers zat ook in de jeugdraad Wim bedankt Sander voor het maken van het jaarverslag. 5. Jaarverslag jeugdraad 2009/2010 Lilian deelt het jaarverslag uit en licht dit kort toe. Saldo : 1.268,64 Saldo : 1.436,81 Er zijn afgelopen seizoen meer activiteiten geweest, vooral voor de E-jeugd en welpen. De talentenjacht is groots aangepakt in verband met het jubileumjaar. Aan het eind van het seizoen heeft de jeugdraad een bijdrage gekregen van de kampcommissie. Deze is gebruikt voor lasergamen. De jeugdraad heeft komend seizoen nog drie bestuursleden, er is geen reactie ontvangen op de oproep voor extra bestuursleden. Er zijn wel een aantal ouders die willen helpen.

11 In het verslag staat dat de afgelopen twee jaar geen rekening is betaald voor het dorpshuis. Deze rekening is niet binnengekomen, ondanks herhaald vragen hiernaar. Sjanet vraagt dit nog een keer na bij het dorpshuis. Wim vraagt naar de toekomstplannen van de jeugdraad. Voor de E en welpen bestaan deze uit iedere 4-6 weken een activiteit, voor de andere teams alleen de grote activiteiten als Sinterklaas, talentenjacht en afsluiting. 6. Balans en resultatenrekening 2009/2010 Geertrude geeft uitleg over de balans en resultatenrekening. We hebben een winst gedraaid van 1.146,05. Bijzonderheden: - De opbrengsten van de acties zijn nagenoeg gelijk, de perkplantenactie heeft wel flink minder opgeleverd. - De incidentele baten waren in seizoen 2008/2009 hoog in verband met de vergoeding voor een regeninstallatie. Dit jaar bestaat de post uit een correctie van debiteuren en crediteuren. - De kantineopbrengsten zijn gesplitst in WK-open en reguliere opbrengsten. De kosten kunnen niet zo gesplitst worden omdat van dezelfde inkoop gebruik gemaakt wordt. - De opbrengsten van het M etje zijn de opbrengsten van advertenties. Niet iedereen heeft deze betaald. De sponsorcommissie is hier mee bezig. - De sponsoring is hoger door een bedrag wat we ontvangen van de Rabobank. - De subsidies zijn een geschat bedrag omdat de subsidie te laat is aangevraagd. - De post attenties en vieringen is hoger door het afscheid van Carin en Anton. - De KNKV-contributies bestaan uit kosten per lid en boetes voor het niet fluiten van wedstrijden. Dit was het afgelopen jaar De kosten voor ledenwerving zijn gedaald omdat vorig jaar de opstartkosten hoog waren. - Onder secretariaatskosten valt o.a. de website. - De kosten voor het WK-open lijken gehalveerd. Dit komt omdat het vorige seizoen het WK-open 2x heeft plaatsgevonden. - De zaalhuur lijkt erg gedaald. Dit heeft te maken met een voorziening van 880 euro van vorig jaar. Dit is gereserveerd op basis van de inschatting van de zaalhuur. Dit is niet meer gefactureerd door de Kreek. - De winst wordt toegevoegd aan de algemene reserve. Wim bedankt Geertrude voor de toelichting. 7. Verslag kascommissie 2009/2010 Gerben van Wijnen en Erica van Loon hebben de boekhouding gecontroleerd en goedgekeurd. 8. Decharge bestuur Het dechargeren van het bestuur is een nieuw punt, dit is niet eerder gedaan tijdens de ALV. Regelmatig is binnen het bestuur aan de orde gekomen waarom dit niet gedaan werd. Sander licht toe wat decharge verlenen betekent. Hierdoor geven de leden goedkeuring aan het

12 jaarverslag en de resultatenrekening waardoor de verantwoordelijkheid niet meer op de schouders van het bestuur ligt. Naar aanleiding van de toelichting vragen leden naar het niet innen van de contributie het afgelopen jaar. Dit wordt gezien als een grote fout. Het bestuur beaamt dit en zal dit vanaf heden regelmatig bespreken in de bestuursvergadering. De signalen die afgelopen seizoen gegeven zijn, zijn wel opgepikt. Er leek een verklaring te zijn. Geertrude geeft aan dat zij te onoplettend hiermee omgegaan is. De vereniging moest werken met een nieuw programma van de Rabobank, dit heeft zij waarschijnlijk verkeerd gebruikt. Doordat er veel geld op de rekening stond heeft zij niet gemerkt dat de incasso s niet binnenkwamen. De aanwezigen ervaren het als positief dat dit financiën een standaard agendapunt worden bij de bestuursvergadering, dat Geertrude verantwoordelijkheid neemt en vinden dat het bestuur dit netjes oplost. Verder zijn er geen opmerkingen over het functioneren van het bestuur. Decharge wordt verleend door de aanwezigen. 9. Bestuursverkiezingen Sander Westeneng is afredend en niet herkiesbaar. Hij ontvangt een bos bloemen en Wim bedankt Sander namens het bestuur en vereniging voor zijn inzet als bestuurslid de afgelopen vier jaar. Laura Holdermans wordt gekozen tot nieuw bestuurslid (secretaris). Zij licht kort toe hoe zij bij De Maaskanters en het bestuur terecht is gekomen. 10. Verkiezing kascommissie 2010/2011 Erika van Loon en Lilian van Loon zullen volgend jaar de boekhouding controleren. 11. Begroting 2009/2010 Geertrude geeft uitleg over de begroting. Bijzonderheden: - De acties, contributies en kantineopbrengsten zijn lager geschat omdat er minder leden zijn. - De uitgaven blijven over het algemeen hetzelfde. Voor ledenwerving is wat meer opgenomen omdat dit een speerpunt is voor komend seizoen. De kosten voor de KNKV worden fiks lager geschat omdat er minder leden zijn en omdat de Maaskanters geen boetes voor het niet leveren van scheidsrechters krijgt. - Er wordt nagekeken of de verzekeringen up to date zijn. - Er is een verlies begroot van 330. De aanwezigen hebben geen opmerkingen over de begroting. Wim bedankt Geertrude voor het opstellen hiervan.

13 12. Thema: Beleidsplan KV de Maaskanters Het beleidsplan heeft geen paginanummers, dit is een technisch probleem. Het 6 e hoofdstuk van het plan wordt per onderwerp doorgelopen. De onderwerpen moeten nog verder uitgewerkt worden. Doelstelling: betrokkenheid ouders Het bestuur merkte dat veel taken door dezelfde mensen gedaan moesten worden. Voornamelijk door senioren. Omdat nu veel senioren gestopt zijn, kunnen die taken moeilijk verdeeld worden onder de overblijvende leden. De bedoeling is om ervoor te zorgen dat ouders meer binding krijgen met de club. Om dit te bereiken zijn een aantal oplossingsrichtingen bedacht: openen van de kantine bij jeugdtraining, informatieavonden voor ouders, rechtstreeks benaderen voor kaderfuncties en uitnodigen voor activiteiten van de jeugdraad. Niet alles kan het komende seizoen. Doelstelling: betrokkenheid van het dorp Well De vereniging heeft relatief weinig leden uit Well. Om hier verandering in te brengen wordt ledenwerving op de school geprobeerd door korfballessen. Er wordt besproken wat de beste tijd is om de lessen te geven, het zaalseizoen (na de kerstvakantie) is het meest geschikt. Andere oplossingen zijn het blijven organiseren van activiteiten voor Well, het vinden van kaderleden uit Well en deelnemen aan activiteiten in Well als de Boerendag. Doelstelling: het voldoen aan regels van het KNKV met betrekking tot het fluiten van wedstrijden Alle leden vanaf 16 jaar krijgen de theoriecursus om te kunnen fluiten. De senioren hebben deze vorig jaar gehad, de A-jeugd volgt dit jaar. Carin Nauta was scheidsrechtersopleider en beoordelaar voor de vereniging. Zij wil deze rol blijven vervullen. Voorheen is Animo benaderd om daar wedstrijden te mogen fluiten. Omdat wij zelf weinig jeugd hebben, kan daar de praktijk sneller geleerd worden. Er zijn een aantal leden die interesse hebben in de praktijkopleiding. Het bestuur zoekt nog iemand voor de functie scheidsrechterscoördinator. Doelstelling: verbeteren professionaliteit korfbalaanbod De trainers moeten ondersteund worden om naar een hoger niveau te kunnen. Hierdoor kan de jeugd de sport goed aanleren, wedstrijden winnen en daardoor plezier behouden in de sport. Er komt een integraal korfbalplan met daarin welk team wat moet kunnen en op welke manier zij dit moeten leren. Doelstelling: zelfstandig functionerende commissies Er zijn veel slapende commissies. Mensen doen wat er gevraagd wordt maar tonen geen initiatief. Dat is wel de wens. Hiervoor moet het voor de commissies duidelijk zijn wat er van ze verwacht wordt. Doelstelling: leden behouden en groei Dit is voor alle verenigingen belangrijk. Voor de Maaskanters in het bijzonder geldt dat we veel leden kwijtraken wanneer zij gaan studeren. In ieder geval wordt doorgegaan met de korfballessen, wellicht worden deze uitgebreid. Er moet meer publiciteit gezocht worden in lokale media. Tweejaarlijks zal een ledenenquête uitgevoerd worden. In het beleidsplan staat deze doelstelling voor , dit betekent niet dat voor die tijd geen acties ondernomen worden. De reden dat de andere doelstellingen hoger staan is dat om

14 leden te werven leden nodig zijn om die acties uit te kunnen voeren. Het KNKV wil met ons meedenken over de werving van senioren omdat dit een lastig te bereiken groep is. De aanwezigen wordt gevraagd suggesties bij de doelstellingen te melden aan het bestuur. PAUZE 13. Opmerkingen/rondvraag - Wim deelt mede dat Ad Westveer vanaf heden de website beheert. Hij is geen bestuurslid, dus informatie moet rechtstreeks aan hem doorgegeven worden via webmaster@maaskanters.nl. Marcolien Westveer gaat vanaf volgend jaar de Grote Clubactie doen. Bep en Anton doen de donateursactie niet meer. Er is nagedacht of de A-jeugd dit kon doen. Het heeft echter de voorkeur dat iemand die bekend is in Well dit doet. Namen kunnen worden doorgegeven aan het bestuur. - Maurits gaat de C trainen samen met Bart-Jan. Hij vraagt of er richtlijnen en oefeningen beschikbaar zijn. De trainers van dit seizoen zijn daar al een keer over bij elkaar gaan zitten. Wim kent nog een website, hij zal deze doorgeven aan Maurits. Dirk heeft nog een map met oefeningen. - Coleta geeft aan dat ouders bij de wedstrijd op zichzelf aangewezen zijn. Zij vraagt zich af of zij een coachende rol op zich moeten nemen en hoe dat dan moet. De eerder genoemde informatieavond voor ouders kan daar op ingaan. Het streven van het bestuur is dat er voor alle teams ook een coach is, in ieder geval voor de thuiswedstrijden. Het lijkt een goed plan dat alle teams verplicht een wedstrijdverslag maken. Louise maakt voor de teams een lijstje op alfabetische volgorde. - Louise vraagt waar zij de bonnen voor vergoeding van reiskosten vandaan moet halen. Geertrude kijk of zij deze heeft. - Louise komt met de suggestie om ook voor de C-jeugd en A-jeugd een vriendjes en vriendinnetjesdag te doen. Bij de E-jeugd werkt dit goed. Voor de A-jeugd zal dit lastig zijn. Louise kijkt voor een datum voor de C-jeugd. Dit kan dan 3x per jaar. - Louise geeft de tip om te kijken naar de trainingstijden van sportverenigingen in de regio. Als de Maaskanters kunnen we daar dan op inspelen. - Louise mist de uitslagen in Het Carillon. Dirk deed dit afgelopen seizoen. In de komende bestuursvergadering wordt besproken hoe dit weer opgepakt wordt. - Louise komt met de suggestie voor een toernooi voor de A-jeugd en de C-jeugd en hun vrienden in het voorjaar. Deze groep valt tussen het schoolkorfbal en het WKopen in. Maurits geeft aan dat het dan wel mono-korfbal moet zijn omdat het erg lastig is om mensen te vinden. - Gerben geeft aan dat het M etje zelfstandig gemaakt kan worden. Het bestuur moet wel door blijven geven wanneer het M etje moet verschijnen. - Gerben heeft in het veldseizoen trainen gegeven aan twee nieuwe senioren. In het zaalseizoen is dit lastiger. Gerben zal inventariseren hoe dit het best opgepakt kan worden. - De schoonmaakploeg stopt aan het eind van het seizoen. Er worden nieuwe mensen gezocht. Janny vraagt om een schoonmaakschema. Namen kunnen doorgegeven worden aan het bestuur. - Sander bedankt het bestuur voor de bloemen. Hij heeft er vertrouwen in dat het beleidsplan de komende tijd handen en voeten gaat krijgen. - Sander blijft nog bezig met de discussie met de woningstichting over de waterberging. Hij licht kort toe wat de actuele stand van zaken is. De vereniging heeft bezwaar gemaakt omdat wij door de waterberging veld zouden gaan missen. Het advies van de

15 bezwaarschriftencommissie aan B&W is om dit bezwaar gegrond te verklaren. Er wordt nu met de woningstichting naar een oplossing gezocht. Hiervoor zijn drie opties genoemd. De aanwezigen zijn van mening dat er een hek moet komen voor de sloot. - Louise heeft een nieuw informatieboekje gemaakt en vraagt zich af of het een goed idee is om deze overal te verspreiden in Well. Misschien moeten we het boekje iets aantrekkelijker maken met illustraties en een mooie lay-out. - Louise zoekt iemand die een bord voor de oliebollenactie kan schilderen. 14. Sluiting Wim sluit de vergadering door iedereen te bedanken voor hun inbreng en aanwezigheid en hun inzet het afgelopen jaar !!LET OP!! Als je nog aanvullingen hebt op deze notulen, laat dat dan a.u.b. voor 31 januari 2011 weten via secretariaat@maaskanters.nl. Alvast bedankt, Laura Holdermans

16

17

18 VERJAARDAGS-KALENDER JANUARI JULI Liesbeth Baks 07 juli Sander Westeneng 04 januari Jordy de Zeeuw 09 juli Lisanne van Herp 07 januari Thom Goesten 08 januari Kevin van den Bogert 15 januari Sjanet de Weert 31 januari AUGUSTUS FEBRUARI Vera Teurlinx 01 augustus Anton van Loon 02 februari Gerben van Wijnen 14 augustus Marijn v.d. Bogert 22 februari MAART SEPTEMBER Joost v.d. Bogert 12 maart Christa Smits 5 september Elise Dekkers 27 maart Dorothé Dekkers 13 september Geertrude v.d. Bogert 29 september Jonna Dekkers 29 september APRIL Gerben van Hees 06 april Wim van de Oord 15 april OKTOBER Jonathan Vis 23 april Louise de Koning 03 oktober Ad Westveer 26 april Janny van de Bogert 10 oktober Julia van Genderen 13 oktober Dirk van Hees 16 oktober Bart Hoogendijk 22 oktober MEI Sanne Huibertse 28 oktober Anike van Herp 30-okt Corine Westeneng 02 mei Wouter van Hees 03 mei Stan Fortuin 06 mei Marit Verhulst 08 mei Lilian van Loon 08 mei NOVEMBER Bart-Jan van de Bogert 08 mei Daphne Smits 11 mei Bep Groeneveld 05 november Justin Vink 23 mei Suze de Weert 18 november Lara de Weert 25 mei Anne-Marij van de Bogert 20 november Adriaan van de Bogert 26 mei Corien Westveer 21 november Laura Holdermans 30 november JUNI DECEMBER Jeffrey Saydam 9 juni Erika van Loon 13 juni Marielle van Dam 4 december Ari Jan Vink 14 juni Han de Koning 24 december Maurits Dogterom 10 juni Lotte Huibertse 16 juni Rina Hoeflaken 19 juni Annemarie v.d. Bogert 24 juni Jochem v.d. Bogert 25 juni

19

Website Maaskanters: www.maaskanters.nl

Website Maaskanters: www.maaskanters.nl BELANGRIJKE ADRESSEN EN TELEFOONNUMMERS KORFBALVERENIGING DE MAASKANTERS TE WELL Clubgebouw Maaijenstraat 9, Well Telefoon: 073-5994337 Secretariaat Laura Holdermans E-mail: secretariaat@maaskanters.nl

Nadere informatie

Website Maaskanters:

Website Maaskanters: BELANGRIJKE ADRESSEN EN TELEFOONNUMMERS KORFBALVERENIGING DE MAASKANTERS TE WELL Clubgebouw Maaijenstraat 9, Well Telefoon: 073-5994337 Secretariaat E-mail: secretariaat@maaskanters.nl Penningmeester Geertrude

Nadere informatie

Website Maaskanters:

Website Maaskanters: BELANGRIJKE ADRESSEN EN TELEFOONNUMMERS KORFBALVERENIGING DE MAASKANTERS TE WELL Clubgebouw Maaijenstraat 9, Well Telefoon: 073-5994337 Secretariaat Laura Holdermans E-mail: secretariaat@maaskanters.nl

Nadere informatie

Website Maaskanters:

Website Maaskanters: BELANGRIJKE ADRESSEN EN TELEFOONNUMMERS KORFBALVERENIGING DE MAASKANTERS TE WELL Clubgebouw Maaijenstraat 9, Well Telefoon: 073-5994337 Secretariaat Laura Holdermans E-mail: secretariaat@maaskanters.nl

Nadere informatie

Website Maaskanters: www.maaskanters.nl

Website Maaskanters: www.maaskanters.nl BELANGRIJKE ADRESSEN EN TELEFOONNUMMERS KORFBALVERENIGING DE MAASKANTERS TE WELL Clubgebouw Maaijenstraat 9, Well Telefoon: 073-5994337 Secretariaat Laura Holdermans E-mail: secretariaat@maaskanters.nl

Nadere informatie

Website Maaskanters:

Website Maaskanters: BELANGRIJKE ADRESSEN EN TELEFOONNUMMERS KORFBALVERENIGING DE MAASKANTERS TE WELL Clubgebouw Maaijenstraat 9, Well Telefoon: 073-5994337 Secretariaat Laura Holdermans E-mail: secretariaat@maaskanters.nl

Nadere informatie

Website Maaskanters:

Website Maaskanters: BELANGRIJKE ADRESSEN EN TELEFOONNUMMERS KORFBALVERENIGING DE MAASKANTERS TE WELL Clubgebouw Maaijenstraat 9, Well Telefoon: 073-5994337 Secretariaat Laura Holdermans E-mail: secretariaat@maaskanters.nl

Nadere informatie

Website Maaskanters: www.maaskanters.nl

Website Maaskanters: www.maaskanters.nl BELANGRIJKE ADRESSEN EN TELEFOONNUMMERS KORFBALVERENIGING DE MAASKANTERS TE WELL Clubgebouw Maaijenstraat 9, Well Telefoon: 073-5994337 Secretariaat E-mail: secretariaat@maaskanters.nl Penningmeester Geertrude

Nadere informatie

Website Maaskanters: www.maaskanters.nl

Website Maaskanters: www.maaskanters.nl BELANGRIJKE ADRESSEN EN TELEFOONNUMMERS KORFBALVERENIGING DE MAASKANTERS TE WELL Clubgebouw Maaijenstraat 9, Well Telefoon: 073-5994337 Secretariaat Laura Holdermans E-mail: secretariaat@maaskanters.nl

Nadere informatie

Website Maaskanters:

Website Maaskanters: BELANGRIJKE ADRESSEN EN TELEFOONNUMMERS KORFBALVERENIGING DE MAASKANTERS TE WELL Clubgebouw Maaijenstraat 9, Well Telefoon: 073-5994337 Voorzitter Dirk Schinkel E-mail: voorzitter@maaskanters.nl Telefoon:

Nadere informatie

Website Maaskanters:

Website Maaskanters: BELANGRIJKE ADRESSEN EN TELEFOONNUMMERS KORFBALVERENIGING DE MAASKANTERS TE WELL Clubgebouw Maaijenstraat 9, Well Telefoon: 073-5994337 Secretariaat E-mail: secretariaat@maaskanters.nl Penningmeester Geertrude

Nadere informatie

Van de redactie. Groetjes, De redactie

Van de redactie. Groetjes, De redactie Van de redactie Het was weer tijd voor een M etje. Alleen onze redacteur (Gerben van Wijnen ) heeft eerder aangegeven te willen stoppen met de redactie. Hij korfbalt al langere tijd niet meer, dus misschien

Nadere informatie

Van de redactie. Lieve leden van de Maaskanters,

Van de redactie. Lieve leden van de Maaskanters, Van de redactie Lieve leden van de Maaskanters, Het is weer tijd voor het M etje. Hij verschijnt minder vaak, maar daarom des te meer informatie! Lees allemaal de informatie van het bestuur, wedstrijdinformatie,

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE KORFBALVERENIGING DE MAASKANTERS

INFORMATIEBOEKJE KORFBALVERENIGING DE MAASKANTERS INFORMATIEBOEKJE KORFBALVERENIGING DE MAASKANTERS Korfbalvereniging De Maaskanters Wij zijn erg blij dat je interesse hebt in onze vereniging. Dit boekje geeft je een eerste indruk van de sport korfbal

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures.

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures. In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures 1 Voorwoord: Hier is al weer de derde nieuwsbrief van het seizoen 2017-2018.

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

Notulen. Algemene ledenvergadering van 09-11-2013. Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur

Notulen. Algemene ledenvergadering van 09-11-2013. Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur Notulen Algemene ledenvergadering van 09-11-2013 Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur Aanwezig bestuur: Henk Dibbets (voorzitter), Dorus de

Nadere informatie

ALGEMENE LEDEN VERGADERING

ALGEMENE LEDEN VERGADERING ALGEMENE LEDEN VERGADERING Datum : 5 juni 2019 Tijd : 20.30-21.30 UUR Lokatie : Clubhuis SV DEN HOORN Zuidhoornseweg 4, Den Hoorn (ZH) Agenda 1. Opening en welkom door de voorzitter 2. Verslag van de reguliere

Nadere informatie

Van de redactie. Beste Maaskanters,

Van de redactie. Beste Maaskanters, Van de redactie Beste Maaskanters, Lekker aan het uitbuiken op de bank na kerstdagen met veel te veel eten? De redactie in ieder geval wel. Juist nu is er geen trainen, terwijl de kilo s van het gourmetten

Nadere informatie

KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER BIJ INLEVERING VAN DIT FORMULIER, ÉÉN PASFOTO BIJVOEGEN!!! Datum: Handtekening: Doorlopende machtiging

KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER BIJ INLEVERING VAN DIT FORMULIER, ÉÉN PASFOTO BIJVOEGEN!!! Datum: Handtekening: Doorlopende machtiging KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER Voor jeugdleden tot 18 jaar dient één van de ouders/verzorgers mede te ondertekenen. Lidnummer: Naam: Voorna(a)m(en): Tussenvoegsel: Straat: Huisnummer: Postcode:

Nadere informatie

Christelijke Korfbal Club KINDERDIJK

Christelijke Korfbal Club KINDERDIJK Christelijke Korfbal Club KINDERDIJK Opgericht 6 juni 1953 Sportcomplex MOLENZICHT Gr. v Prinstererstraat, Alblasserdam 078-6915988 Website: www.ckc-kinderdijk.nl Via dit schrijven willen wij je graag

Nadere informatie

1. Waar staat Midlandia voor?

1. Waar staat Midlandia voor? Sponsoring Deze map geeft informatie over de sponsormogelijkheden van korfbalvereniging Midlandia. Midlandia is op zoek naar sponsoren die zich kunnen identificeren met onze visie en onze activiteiten

Nadere informatie

2. Mededelingen en ingekomen stukken Jan de Vries wordt de nieuwe penningmeester. Vervanger van Dick Hein die nu bij de TC zit.

2. Mededelingen en ingekomen stukken Jan de Vries wordt de nieuwe penningmeester. Vervanger van Dick Hein die nu bij de TC zit. Algemene ledenvergadering VCZ 06 november 2017 Het bestuur nodigt alle leden van VCZ uit voor de algemene ledenvergadering welke wordt gehouden op maandag 06 november om 20.00 uur in de kantine van de

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden!

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden! Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober 2013 Aanwezig bestuur: Dick Hein, Geert Bosscher, Eric Oosterhof (vz), Ina van Goor, Muriël Daal, Jetta Boer en Marit Schoemaker-Ruinemans Afwezig bestuur: Ilse

Nadere informatie

Triade nieuwsbrief Editie

Triade nieuwsbrief Editie Triade nieuwsbrief Editie 4 09-09-2016 DE ZOMERVAKANTIE IS VOORBIJ, DUS NIEUW SEIZOEN IS BEGONNEN! We hopen dat jullie allemaal een goede, leuke en vooral ontspannende zomervakantie hebben gehad en dat

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

HET BESTUUR Het bestuur bestaat uit:

HET BESTUUR Het bestuur bestaat uit: Voorwoord, Dit boekje is speciaal gemaakt voor alle nieuwe leden van de korfbalvereniging DES (Door Eendracht Sterk). Hier kan je informatie over onze vereniging in vinden. Sinds de oprichting in 1958

Nadere informatie

De korfbalclub algemeen:

De korfbalclub algemeen: Informatieboekje van Korfbalclub Harich. De korfbalclub algemeen: De Korfbal Club Harich is op 12 maart 1960 opgericht. Omdat er nog geen sport werd beoefend in Harich, koos men voor de gemengde sport

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier

Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier Hierbij meld ik mij aan als lid van korfbalvereniging EKCA-CIBOD: Voor- en achternaam: Voorletters: Adres: Postcode en plaats: Telefoon / mobiel: Emailadres: (meerdere adressen mogelijk)

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009.

Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009. Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009. Aanwezig: Kees van Kleef ( voorzitter ) Ernst Bronner ( Penningmester ) Gerda Kieftenburg ( Technische Commissie ) Frank Selbach ( Secretaris ) Luuk Franke

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

WELKOM BIJ KORFBALVERENIGING D.K.V.

WELKOM BIJ KORFBALVERENIGING D.K.V. INFORMATIEBOEKJE WELKOM BIJ KORFBALVERENIGING D.K.V. Onlangs ben je lid geworden of je denkt erover om lid te worden van D.K.V. In dit boekje tref je de eerste algemene informatie aan om je wegwijs te

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

IN DIT NUMMER. Inleveren Kopy

IN DIT NUMMER. Inleveren Kopy N I E U W S B R I E F J A A R G A N G 5 D E C E M B E R 2 0 1 5 IN DIT NUMMER 1. nieuws vanuit JES Wegwijs JARIG IN Pupil van de week Pupil van de week Sporten met griep Surprise Kangoeroeklup Hart voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 2, 2016/2017

Nieuwsbrief Nr. 2, 2016/2017 In deze nieuwsbrief 1. Woord van de voorzitter 2. Belangrijke data 3. Nieuwe leden 4. Vacatures 5. Grote Club Actie 6. TC 7. Notulen ALV 8. Sponsorcommissie 9. Overige zaken Nieuwsbrief Nr. 2, 2016/2017

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 2012-2013

Notulen Algemene Ledenvergadering 2012-2013 Notulen Algemene Ledenvergadering 2012-2013 Opening Algemene ledenvergadering op 11 juni 2013 bij Dekker Glascultures. Afwezig met afbericht: Patricia, Mariska, Willeke, Henry, Minko, Sharon, Sam en Henk.

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Handbalvereniging Saturnus

Handbalvereniging Saturnus Handbalvereniging Saturnus Informatiefolder voor seniorleden, jeugdleden en hun ouders Geachte seniorleden, jeugdleden en hun ouders, U (of uw kind) wordt lid van Saturnus. Reden voor ons als bestuur om

Nadere informatie

Sinterklaas op bezoek bij TOGB!

Sinterklaas op bezoek bij TOGB! bij Vorige maand beleefden we de primeur van de nieuwsbrief. We hebben leuke reacties mogen ontvangen op de nieuwsbrief en vol goede moed gaan we verder met de maandelijkse uitgave van de nieuwsbrief.

Nadere informatie

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Dagelijks bestuur Karel Evers John Martens (afwezig) Commissieleden Mirjam Frijters Jan de Koning Geert van Almen Functie Voorzitter

Nadere informatie

Basketbalvereniging Jump 80. Algemene Ledenvergadering Maandag 13 oktober 2014

Basketbalvereniging Jump 80. Algemene Ledenvergadering Maandag 13 oktober 2014 Basketbalvereniging Jump 80 Algemene Ledenvergadering Maandag 13 oktober 2014 Agenda: Welkom en opening Verslag seizoen 2013/2014 Financieel verslag seizoen 2013/2014 Doelstellingen seizoen 2014/2015 Begroting

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

Van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van TV EDOS

Van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van TV EDOS Van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van TV EDOS 2. Verslag ALV 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering 18-2-2009 3. Jaaroverzichten Bestuur Technische commissie Jeugdcommissie 55+ Commissie

Nadere informatie

Verslag 70 e jaarvergadering SV Angeren

Verslag 70 e jaarvergadering SV Angeren Verslag 70 e jaarvergadering SV Angeren 1. Opening De voorzitter heet iedereen van harte welkom en opent de vergadering. Wat er afgelopen seizoen is gepasseerd is te lezen in het jaarverslag, welke we

Nadere informatie

VOREO. 13 oktober 2014. Algemene Leden Vergadering 2014

VOREO. 13 oktober 2014. Algemene Leden Vergadering 2014 VOREO 13 oktober 2014 Algemene Leden Vergadering 2014 ALV 2014 1. Opening 2. Mededelingen bestuur 3. Vaststelling notulen 2013-2014 4. Verslagen van de commissies 5. Financieel verslag 6. Verkiesbaar stellingen

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE JAARVERGADERING VAN 17 NOVEMBER 2016

NOTULEN VAN DE JAARVERGADERING VAN 17 NOVEMBER 2016 NOTULEN VAN DE JAARVERGADERING VAN 17 NOVEMBER 2016 Domburg, 18 november 2016 De (jeugd)voorzitter heet alle aanwezigen welkom op deze jaarvergadering. Hij geeft aan de jaarvergadering te zullen leiden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen 2018-2019 Voor je ligt de tweede editie van de nieuwsbrief van Jubileumseizoen 2018-2019. In deze nieuwsbrief kun je uitgebreid lezen over het jubileum! Daarnaast is er o.a.

Nadere informatie

2. Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 26 september 2013 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Jasper de Munck (bestuurslid), Johan Klein (bestuurslid recreanten),

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 3, 2018/2019

Nieuwsbrief Nr. 3, 2018/2019 Via deze nieuwsbrief willen we jullie informeren over de huidige stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen. Belangrijke Data December 5 wel jeugdtraining geen seniorentraining! 12 trekking Grote Club Actie

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid Korloo

Vrijwilligersbeleid Korloo Vrijwilligersbeleid Korloo 2011 2012 Bestuur Korloo Inhoudsopgave 1 Inleiding...1 1.1 Aanleiding...1 1.2 Doelstelling...1 2 Activiteiten en taken...2 2.1 Verplichte taken...2 2.2 Korfbaltechnische taken...3

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur NIEUWSBRIEF Nummer 39, 4 september 2017 INHOUDSOPGAVE Van het bestuur 1 Meiden A zoekt jou! 3 Belangrijke data 4 Digitaal resultaat invoeren vanaf seizoen 17-18 4 Oranje in actie! 5 Grote Clubactie 5 Contact

Nadere informatie

KORFBALVERENIGING N.K.C. NOORDWIJK EN MARUM

KORFBALVERENIGING N.K.C. NOORDWIJK EN MARUM KORFBALVERENIGING N.K.C. NOORDWIJK EN MARUM Website: www.nkc-online.nl Wie komt er korfballen bij onze club?? Meer informatie in deze folder Pagina 1 van 8 WAT IS KORFBAL Korfbal is een balspel dat in

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Aanwezig: Vera van Etten (voorzitter bestuur), Hetty Tjalkens (vice voorzitter),

Nadere informatie

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015 Informatieboekje 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Even voorstellen... 6 Jeugdbeleid... 7 Technisch Jeugdbeleidsplan... 7 Spelregels... 7 Gedrag... 7 Supporters langs de lijn... 8 Trainingen... 9 Waar en

Nadere informatie

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht.

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN Lekker eten (1 juni) Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. Voordat iedereen weg is, willen wij nog graag een gezellige avond organiseren

Nadere informatie

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS DRIEBERGEN, 14 november Betreft: Algemene ledenvergadering Beste leden van Provero, Op donderdag 14 november 2013 vindt om 10.00 uur de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Inschrijving competitie. Toernooien. Maart Jaargang 7

Nieuwsbrief. Inschrijving competitie. Toernooien. Maart Jaargang 7 Nieuwsbrief Maart 2016 Jaargang 7 Inschrijving competitie Anouk Engelen Evie Vaessen Stan vd Homberg Czeslaw Kobylko Frans van Geesink Sanne van Geffen Max Zonnevijlle Casper van Rens Marco Hezel Stef

Nadere informatie

Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van dit seizoen. Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie!

Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van dit seizoen. Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie! Nieuwsbrief 2018 - nummer 7 Heb je deze nieuwsbrief niet ontvangen maar wil je dat wel graag? Stuur dan een mail naar secretaris@vitessebeilen.nl! Het bestuur van Vitesse is op zoek naar een nieuw bestuurslid!

Nadere informatie

Stand van zaken missie en visie per december 2017.

Stand van zaken missie en visie per december 2017. Stand van zaken missie en visie per december 2017. - wat gaat volgens plan - waar zijn we mee bezig en gaat de goede kant op - wat gaat niet volgens plan of is nog niet opgepakt. 1 De hoofdpunten van de

Nadere informatie

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur 1 Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur Aanwezige bestuursleden : Jos Winnink (voorzitter) Jan Harm Bakhuys (secretaris) André Nieuwenhout

Nadere informatie

LET OP ALLE JEUGDTEAMS TRAINEN OP HET GRAS DINSDAGAVOND IVM DE WEDSTRIJD VAN DE A OM UUR

LET OP ALLE JEUGDTEAMS TRAINEN OP HET GRAS DINSDAGAVOND IVM DE WEDSTRIJD VAN DE A OM UUR Nikantes Tussendoortje Seizoen 2017-2018 Zondag 21-04-2018 Uitslagen afgelopen week Trainingen in de aankomende week: LET OP ALLE JEUGDTEAMS TRAINEN OP HET GRAS DINSDAGAVOND IVM DE WEDSTRIJD VAN DE A OM

Nadere informatie

Nieuwsbrief 29 4 JULI

Nieuwsbrief 29 4 JULI Nieuwsbrief 29 4 JULI 2017 www.bcscarabee.nl Hallo beste leden! Hierbij de tweede nieuwsbrief van 2017! In deze editie nog een paar laatste weetjes van dit seizoen. De vakantie staat ook weer voor de deur

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Oosterhout, oktober 2006 Inhoudsopgave Pag. Voorwoord 3 Jeugdcommissie 4 Secretariaat 4 Penningmeester 5 Kascommissie 5 Publiciteitscommissie 6 Scheidsrechters

Nadere informatie

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Omnivereniging Sportclub Zierikzee

Huishoudelijk reglement Omnivereniging Sportclub Zierikzee Huishoudelijk reglement Omnivereniging Sportclub Zierikzee Algemeen Artikel 1 1. De vereniging genaamd: Omnivereniging Sportclub Zierikzee, hierna te noemen omnivereniging is bij notariële akte opgericht

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Aanwezig vanuit het bestuur: Camiel Aarts (Voorzitter) Anja Bekkers (Secretaris & Communicatie, Verslag) Victor Sanders (Penningmeester) Robert Wijdeveld (Technische Commissie) Rob van den Berg (Activiteiten)

Nadere informatie

Welkom bij Korfbalclub J.E.S

Welkom bij Korfbalclub J.E.S Jong en Sportief Welkom bij Korfbalclub J.E.S Jeugdteams We vinden het leuk dat je lid bent of graag wilt worden van onze vereniging. In dit boekje hebben we voor U de belangrijkste informatie op een rijtje

Nadere informatie

Inhoudsopgave jaarverslagen 2014 en begroting 2015

Inhoudsopgave jaarverslagen 2014 en begroting 2015 Inhoudsopgave jaarverslagen 2014 en begroting 2015 1. Agenda Algemene Leden Vergadering 30 maart 2015 2. Verslag Algemene Leden Vergadering 24 maart 2014 5-8 Jaarverslag penningmeester 2014 Agenda van

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Noord- Scharwoude, 26 november 2014 Verslag/notulen 1 Opening Voorzitter opent de vergadering en meldt de personen die zich hebben afgemeld.

Nadere informatie

Agenda. 1. Welkom. 2. Financiën. 3. Ontwikkelingen n.a.v. ALV Rondvraag. 5. Afsluiting

Agenda. 1. Welkom. 2. Financiën. 3. Ontwikkelingen n.a.v. ALV Rondvraag. 5. Afsluiting a Onderwerp Algemene Ledenvergadering Pollux Datum 04-11-2015, 19:30 Locatie Paal 12 Aanwezig Bestuur: Henk Hazewinkel, George Steenbekke, Rob Schepers Leden, ouders, e.d.: 19 personen Afmeldingen: Henri

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering 20:10 uur. De agenda staat geprojecteerd op het scherm.

De voorzitter opent de vergadering 20:10 uur. De agenda staat geprojecteerd op het scherm. 1. Opening De voorzitter opent de vergadering 20:10 uur. De agenda staat geprojecteerd op het scherm. 2. Ingekomen mededelingen en afmeldingen Aanwezig 42 leden, Afmeldingen 9 leden: Leon Diepstraten,

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF)

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Datum: Donderdag 22 mei 2014 Locatie: Verenigingsgebouw CJVV 1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering om 20.08

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE KORFBALVERENIGING

INFORMATIEBROCHURE KORFBALVERENIGING INFORMATIEBROCHURE KORFBALVERENIGING 1 Inhoudsopgave Voorwoord Algemene korfbalinformatie 1. Bestuur blz. 3 2. Competitiezaken van onze vereniging blz. 4 3. Accommodatie blz. 4 4. Teamindeling blz. 4 5.

Nadere informatie

Algemene jaarvergadering Time Out Aanwezige leden : 31 leden Afmeldingen : 20 leden Boete opgelegd : 4 leden

Algemene jaarvergadering Time Out Aanwezige leden : 31 leden Afmeldingen : 20 leden Boete opgelegd : 4 leden Volleybalvereniging Time Out 74 Secretariaat: Maya Brouwer, Blauwstraat 3, 6627 BA, Maasbommel. Algemene jaarvergadering Time Out 74 21-11-2016 Aanwezige leden : 31 leden Afmeldingen : 20 leden Boete opgelegd

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 december 2016

Nieuwsbrief 23 december 2016 Volleybalvereniging Clam Dycke Nieuwsbrief 23 december 2016 Toen was het alweer kerst.! En maken we langzaam maar zeker de balans op van het oude jaar 2016. Wat ging er goed, minder goed, hoogte- en dieptepunten.

Nadere informatie

Toelichting bij agenda ALV Algemene ledenvergadering

Toelichting bij agenda ALV Algemene ledenvergadering Inleiding Onderstaand treft u informatie aan bij verschillende agendapunten van de ALV van 29 mei aanstaande. Bij de toelichting verwijzen wij naar de agendapunten zoals zijn opgenomen in de agenda. Wij

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur. NIEUWSBRIEF Nummer 46, 10 december 2018

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur. NIEUWSBRIEF Nummer 46, 10 december 2018 NIEUWSBRIEF Nummer 46, 10 december 2018 INHOUDSOPGAVE Van het bestuur 1 Kantine bezetting komende tijd 2 Opening zaal Kerstvakantie & Trainingen rondom feestdagen 2 Materiaal beheer 2 Oliebollen & Appelflappen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

Trainen en competitie

Trainen en competitie Persoonlijke informatie Voornaam Achternaam Nationaliteit Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Email adres Telefoon Mobiel nummer Soort lidmaatschap Alleen trainen Trainen en competitie Evt. voorkeur

Nadere informatie

doelstelling acties middelen Verantwoordelijke persoon Uitvoeren projectplan 1. Mail, telefonisch contact, netwerk binnen gemeente en Max kinderopvang

doelstelling acties middelen Verantwoordelijke persoon Uitvoeren projectplan 1. Mail, telefonisch contact, netwerk binnen gemeente en Max kinderopvang 1 Werkplan Onderdeel: algemene zaken Opgesteld door: Gabriëlle Kluwen d.d.: 11 mei 09 doelstelling acties middelen Verantwoordelijke evaluatie d.d. 1:samenwerking met BSO wordt definitief Uitvoeren projectplan

Nadere informatie

K.V. Revival. Kom bij de leukste club van Nederland! Welkom bij. Praktische info voor ouders

K.V. Revival. Kom bij de leukste club van Nederland! Welkom bij. Praktische info voor ouders Welkom bij K.V. Revival Praktische info voor ouders Broekje/rokje Als je een wedstrijd moet spelen, dan wordt er van je verwacht dat je de volgende kleding aan hebt: Een wit shirt en een bordeauxrood broekje/rokje.

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2011-2012 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Waarderingsgrondslagen H.3 Rekening van baten en lasten H.4 Balans H.5 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr In dit nummer o.a.: 1. van het bestuur. 2. de Grote Clubactie. 3.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr In dit nummer o.a.: 1. van het bestuur. 2. de Grote Clubactie. 3. In dit nummer o.a.: 1. van het bestuur 2. de Grote Clubactie 3. nevenactiviteiten 5. wedstrijdprogramma NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 2 27-09-2018 SEIZOEN 2018/2019 Beste deelnemers aan de op 17 april gehouden

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. Dinsdag 12 april uur

Algemene Ledenvergadering. Dinsdag 12 april uur Algemene Ledenvergadering Dinsdag 12 april 2016 19.30 uur AGENDA 1. Opening door de (vice-)voorzitter 2. Bestuursmededelingen en ingekomen stukken 3. Vaststellen notulen ALV 2015 4. Behandeling jaarverslag

Nadere informatie

Jaarverslag Korfbalvereniging Fortis 2014-2015

Jaarverslag Korfbalvereniging Fortis 2014-2015 Jaarverslag Korfbalvereniging Fortis 2014-2015 INHOUD Van het bestuur. De Vereniging. De Jeugd De Senioren. Scheidsrechters. Nieuwe velden.. Fondswerving Activiteiten.. Folderlijn... Colofon Van het bestuur

Nadere informatie

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni Seizoen 2013-2014 21 e jaargang nr. 17 23 mei 12 juni Agenda 8 juni Deadline aanleveren stukken nieuwsbrief (noviomagazine@gmail.com) 19 juni ALV Algemene Leden Vergadering 26 juni OPA: Hilde Boerboom,

Nadere informatie

BELEIDSDOCUMENT JEUGDCOMMISSIE HANDBAL. Versie 15112012. O.Roukens. Algemeen

BELEIDSDOCUMENT JEUGDCOMMISSIE HANDBAL. Versie 15112012. O.Roukens. Algemeen 1 BELEIDSDOCUMENT JEUGDCOMMISSIE HANDBAL Versie 15112012 O.Roukens Algemeen In dit document worden taken en verantwoordelijkheden van de jeugdcommissie van de afdeling handbal van Avanti Wilskracht vastgelegd.

Nadere informatie

BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL

BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL BEDANKT! AGENDA ALV 8-1 1. Opening en mededelingen Vaststellen agenda (2), ingekomen stukken (3), notulen (4) 5. Jaarverslagen 2018 Bestuur (5a) & commissies (5b)

Nadere informatie

FRIS HET NIEUWE JAAR IN AGENDA

FRIS HET NIEUWE JAAR IN AGENDA FRIS HET NIEUWE JAAR IN De laatste competitiewedstrijden van 2016 zijn inmiddels gespeeld en het nieuwe jaar gaat zijn intrede nemen. Maar eerst komen de feestdagen nog en traditiegetrouw het oliebollentoernooi

Nadere informatie

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK 1. DE VERENIGING Art. 1.1 Art. 1.2 Art. 1.3 Art. 1.4 Art. 1.5 Art. 1.6 De vereniging draagt de naam Volleybal Vereniging Almere Buiten

Nadere informatie

Nikantes Tussendoortje Seizoen Zondag Uitslagen afgelopen week

Nikantes Tussendoortje Seizoen Zondag Uitslagen afgelopen week Nikantes Tussendoortje Seizoen 2018-2019 Zondag 16-09-2018 Uitslagen afgelopen week Wees je bewust van Het maken van foto s op het sportcomplex Botreep kan nog wel eens tot discussies leidden. Mag het

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Nieuwsbrief Volleybalvereniging LVC Lemmer

Nieuwsbrief Volleybalvereniging LVC Lemmer Voorwoord: Hierbij de nieuwsbrief van LVC volleybalvereniging. Vorig jaar hebben we al een pilot gedraaid met een nieuwsbrief en deze is goed bevallen waardoor we vanaf heden 3x per jaar een nieuwsbrief

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2016-2017 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Rekening van baten en lasten H.3 Begroting 2017-2018 H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOLLEYBALVERENIGING ORION

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOLLEYBALVERENIGING ORION HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOLLEYBALVERENIGING ORION Artikel 1 De volleybalvereniging heet ORION. Artikel 2 Lidmaatschap De vereniging kent de volgende leden: 2a. Spelende leden: Senioren Recreanten

Nadere informatie

Beleidsplan Bestuur KCD Versie september Een warm hart voor KCD

Beleidsplan Bestuur KCD Versie september Een warm hart voor KCD Beleidsplan Bestuur KCD Versie 1.0 1 september 2018 Een warm hart voor KCD Voorwoord Beste lezer, Voor u ligt het beleidsplan van KC Doorn. De afgelopen jaren hebben er veel ontwikkelingen plaatsgevonden

Nadere informatie